FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
23.10.2019 klo 23:46:12 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1]
 
Kirjoittaja Aihe: CP-vamma? Aivovamma? Halvaus? Suomen CP-maajoukkue etsii uusia pelaajia!  (Luettu 2698 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
fincpmj

Poissa Poissa


: 17.04.2019 klo 16:59:14

Suomen CP-maajoukkue osallistuu kesällä Sevillassa Espanjassa järjestettävään CP-jalkapallon IFCPF World Cupiin 4.-20.7.2019.
Suomi on arvottu USA:n, Iranin ja Irlannin kanssa samaan alkulohkoon (https://www.ifcpf.com/tournaments/view/60).

CP-maajoukkue etsii uusia pelaajia pelaajarinkiin ja tavoittelemaan paikkaa World Cupiin matkaavaan miehistöön.
Oletko itse, tai tunnetko pelaajan jolla on CP-vamma, aivovaurio tai halvaus? Levitä tietoa tai ota yhteyttä, lisätiedot: https://www.cpjalkapallo.fi
CP-maajoukkue pitää viikonlopun mittaisia harjoitusleirejä kerran kuukaudessa, seuraavat leirit ovat 26.-28.4. sekä 17.-19.5. Helsingissä.

Suomen CP-maajoukkue on toiminut vuodesta 1999 ja se on osallistunut lajin EM-kisoihin viidesti sekä kerran MM-kisoihin.
Tämänhetkinen pelaajarinki koostuu Raumalta, Kuopiosta, Porista, Helsingistä, Espoosta, Kajaanista, Vantaalta, Turusta ja Lohjalta tulevista pelaajista.  Nykyisen pelaajaringin pelaajista noin puolilla on CP-vamma syntymästä asti ja noin puolilla on nuoruudessa tai aikuisiällä saatu aivovaurio. Osa pelaajista pelaa tällä hetkellä miesten divareissa, osa harrastesarjoissa ja osa erityisryhmien sarjoissa.

CP-jalkapalloa pelataan 7v7-pelimuodossa. Sivurajaheitot on sallittu myös alakautta yhdellä kädellä kierittäen. Muutoin perussäännöt ovat pääosin yhteneväiset tavallisen jalkapallon kanssa. Isoin ero on pelaajien luokittelusysteemi ja luokittelusääntöjen vaikutus peliin.

Lajissa edustuskelpoisia ovat pelaajat, joilla on CP-vamma tai jokin muu soveltuva liikuntarajoite esimerkiksi aivovaurion seurauksena. Kansainväliseen kilpailuun mentäessä urheilijat käyvät läpi luokitteluprosessin, jossa varmistetaan, että pelaaja täyttää lajin sääntöjen mukaisen minimivammakriteerin ja että hänellä on lajiin soveltuva vamma. Pyrimme tekemään jo Suomessa varmistukset, että pelaaja täyttää lajin kriteerit. Lisäksi urheilija saa luokituksen FT1, FT2 tai FT3 sen mukaan, kuinka paljon vamma vaikuttaa jalkapallon pelaamiseen. CP-jalkapallossa kentällä saa olla kerrallaan vain yksi luokan FT3 pelaaja (lievin vamma) ja kentällä on oltava vähintään yksi luokan FT1 pelaaja (vakavin vamma).

Tarkemmin lajiin, luokitteluun ja sääntöihin voi tutustua CP-jalkapallon kansainvälisen lajiliiton IFCPF:n videosta: https://www.youtube.com/watch?v=cSI_R-tIKFw
Lisäksi tässä video viime kesän EM-kisoista Hollannista. LoPassa viime kaudella divaria pelannut Antti Hovi (FT3) tekee maalin HJK BlueStarsin Mikael Jukaraisen (FT2) syötöstä Euroopan mestaruuden myöhemmin voittanutta Venäjää vastaan. https://www.youtube.com/watch?v=aEvs-N0Hgys
Tässä myös Antin itse kirjoittama, viime vuoden lopulla CP-jalkapallon erikoislehdessä julkaistu mielenkiintoinen juttu ensimmäisestä vuodestaan CP-maajoukkueessa. Antti kertoo artikkelissa mm. miten hän koki vammattomien joukkueesta vammaisurheilijoiden maajoukkueeseen liittymisen.
https://drive.google.com/file/d/11zAeA1zQgQdoC__3MQHQ0ThGx2erCKbv/view?usp=sharing

CP-jalkapallo mahdollistaa liikuntavammaisille urheilijoille Suomen edustamisen ja kilpailemisen maajoukkuetasolla.
Jos seurastasi, paikkakunnaltasi tai muualta kontakteistasi löytyy mahdollisesti CP-jalkapalloon soveltuvia pelaajia, pyydän välittämään viestiä eteenpäin.


Yhteystiedot ja muita lisätietoja löytyy seuraavien linkkien takaa:

https://www.cpjalkapallo.fi
https://www.facebook.com/cpjalkapallomaajoukkue/

koera

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 17.04.2019 klo 21:35:24

Ylos Laitetaan stickyksi joksikin aikaa. Oikeampi alue otsikolle olisi taktiikka, valmennus ja seuratoiminta, mutta tässä osiossa näkyvyys on varmasti parempi, joten pysyköön täällä. 
fincpmj

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 25.09.2019 klo 10:57:01Sevillassa pelatut CP-jalkapallon vuoden 2019 MM-kisat ovat olleet ohi jo hyvän aikaa. Mestaruuden voitti Venäjä ja Suomi sijoittui turnauksessa sijalle 16./16. Suomi pelasi turnauksessa Irlantia, Irania, USAa, Saksaa, Thaimaata ja Espanjaa vastaan. Turpiin tuli, mutta tavoite on seuraavina vuosina tehdä entistä parempaa pohjatyötä ja saada lisää pelaajia rinkiin kilpailukykyisemmän joukkueen rakentamiseksi.

Tänä vuonna 20-vuotisjuhlaansa viettävä Suomen CP-jalkapallomaajoukkue etsii jatkuvasti rinkiinsä uusia pelaajia, joilla on CP-vamma, aivovaurio tai halvaus. Jos uskot täyttäväsi edellä mainitut kriteerit, tai tunnet jonkun, otathan yhteyttä!


Yhteystiedot ja muita lisätietoja löytyy seuraavien linkkien takaa:

https://www.cpjalkapallo.fi
https://www.facebook.com/cpjalkapallomaajoukkue/

 
Sivuja: [1]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines