FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
05.06.2020 klo 03:14:25 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 10
 
Kirjoittaja Aihe: KYMENLAAKSON DERBY | MyPa - KTP, 29.5. klo 18:30 @ Saviniemen jalkapallostadioni  (Luettu 18782 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Näätäkeisari

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: MyPa


: 25.05.2019 klo 22:30:39

Hän on täällä taas

Suomen suurin, Suomen kaunein.

Kymenlaakson derby.

-------------------------------------

Keskiviikkona 29.5. Saviniemen jalkapallostadionilla kohtaavat Myllykosken Pallo -47 kohtaa Kotkan Työväen Palloilijat.Kunnon vastakkainasettelua näiden kahden välillä jouduttiin odottamaan pitkään. Perinteisenä jalkapallokaupunkina Kotkassa on menestykselle ollut muitakin ottajia kuin KTP. MyPan 1970-1974 ykkösdivisioonavuosina samalla sarjatasolla pelasivat ainakin kauden verran kotkalaisista niin KTP, PeKa kuin Kotkan Jäntevä - ja esimerkiksi kaudella 1977 nämä kaikki kolme pelasivat samalla, kolmannella sarjatasolla. KTP kuitenkin nousi selvästi kaupunkinsa kovimmaksi joukkueeksi, ainakin joksikin aikaa - tämä kehitys kruunattiin Suomen Cupilla 1980, riveissään muuan Arto Tolsa. Cup-voitosta ehti tosin kulua vain pari vuotta, kun KTP putosi kahdesti peräkkäin 1983 ja 1984, päätyen samalle sarjatasolle (nykyään Kolmosessa pelaavan) PeKan kanssa. 

Tuona samana vuonna 1984 MyPa nousi ykkösdivisioonaan, pudottuaan pian 1975 mestaruussarjaan tekemänsä ranskalaisen visiitin jälkeen kolmostasolle. Hiljalleen MyPa alkoi riistämään itselleen Kymenlaakson Kuninkaan valtikkaa. Tehdas tuki ja menestys seurasi. MyPan tähtisikermä voitti mitaleja 1990-luvulla toisensa perään, ja KTP ei kyennyt vastaamaan yläjuoksun haasteeseen. Mauri Keskitalon ja Toni Huttusen loistaessa punanutussa kotkalaiset viruivat Ykkösessä, nousten liigaan kahdeksi vuodeksi vain jäädäkseen cupissa hopealle ja mennäkseen konkurssiin.

2000-luvun alussa yläjuoksulla Euroopassa haastettiin tasaväkisesti Sochaux'n kaltaisia joukkueita, kärjessä pelasivat Veikkausliigan kaksi parasta hyökkääjää Saku Puhakainen ja Adriano, Suomen Cup voitettiin 2004 ja se kaikista suurin, Suomen mestaruus, 2005. Olisi voinut luulla, että näillä meriiteillä Kymenlaakson ylivoimainen herruus olisi otettu pitkiksi ajoiksi eteenpäin. Mutta 2000-luvun alku oli hullua aikaa kymenlaaksolaisessa jalkapallossa. Kotkassa ei jääty surkuttelemaan KTP:n konkurssia. Vuonna 2001 KTP:n kakkosjoukkue, Vokaalit, otti ykkösjoukkueen viitan ja toi Kakkoseen nelinumeroisia yleisömääriä ja Veikkausliigan hopeajengin valmentajan. Jo kahta vuotta myöhemmin myös Kotkassa pelattiin pääsarjajalkapalloa, joskaan KooTeePee ei pystynyt mitaleista MyPan tavalla haastamaan.


Pois alta Nuoret Pojat, täältä tulee MyPa

Tuo 2005 olikin Kymenlaakson jalkapallon viimeinen todellinen menestysvuosi. Seuraavien vuosien liigasijoitukset eivät tuoneet mainittavia hymynkareita huulille ylä- eikä alajuoksulla: vuonna 2006 MyPa oli 6. ja Vokaalit 11., 2007 5. ja 12., ja vuonna 2008 5. ja 14. Edellinen Kymenlaakson derby - viimevuotinen harjoitusottelu poisluettuna, koska ketä kiinnostaa harjoitusottelut - nähtiinkin vuonna 2008, puoli ikuisuutta sitten. Tuona kautena MyPa vei voiton kummastakin ottelusta - Myllykoskella luvuin 2-0, ja Arto Tolsa Areenalla peräti 4-0. 2008 oli todellinen katastrofikausi kotkalaisille - valmentajana Tommi Kautonen, kentällä Janne Henriksson, kasa nuoria vielä divaritason pelaajia, sekä Olof Hvidén-Watson joka ei muistaakseni yltänyt sillekään tasolle.

MyPa oli kotkalaisiin verrattuna vielä voimiensa tunnossa, mutta lopun alkua se oli jo silloin jälkikäteen katsottuna. Yleisömäärät olivat pieniä, junnutuotanto heikkoa, kiinnostus oman taajaman ulkopuolella hämmentävän pientä, ja seurajohdon into tehdä MyPasta koko Kouvolan MYPA pientä, nimenmuutosta lukuunottamatta. 2009 MyPa jäi yhdeksänneksi ja joukkueen ehkä suurimmat pelaajat, Toni Huttunen ja Saku Puhakainen, lopettivat uransa. 2010 sinniteltiin vielä suhteellisen nimekkäällä joukkueella, mutta 2011 rahahanat menivät kiini. Valmentajaksi tuli Toni "Toke" Korkeakunnas, jonka likaisella tusinalla - Marko Selin nevöföget - Myllykoskelle saatiin taas pientä iloa; ei mitaleja, mutta sielukasta jalkapalloa. Lisäksi näitä liigavuosia ilahdutti Kymenlaakson suurin luonnonvara eli kabinettiosaaminen - Saviniemessä saatiin nauttia europeleistä parin vuoden välein MyPan uskomattoman fair play -onnen takia. Näiden ja pekkasihvoloiden lisäksi Mylsällä saatiin iloa irti Kotkan juudeanvapautusrintamista, kun FC KooTeePee tahkosi Ykköstä ilman mainittavaa menestystä heidän kaimansa KTP:n vääntäessä Kakkosta, jonne se oli Nelosesta noussut.

Mutta kuinka pian tilanne voikaan muuttua. Thouk lähti kauden 2013 jälkeen, ja viimeiset naulat MyPan taloudelliseen arkkuun lyötiin Antti Muurisen valmentajapestillä 2014. Arvonsa tuntevana valmentajana Mursu ei tullut pikkurahalla ja vaati tyylinsä mukaisen joukkueen - toisin sanottuna, Dawda Bah'n. Loppuvuodesta 2013 tehtiin myös Kotkassa ainoa oikea ratkaisu, kun Mr. Burns ja Mr. Snrub löysivät toisensa FC KTP:n nimen alla. Kausi 2014 olikin käänteentekevä - elähtänyt MyPa kulutti rahansa loppuun, kun taas FC KTP tarjosi uskomatonta draamaa viimeiselle kierrokselle asti. KTP:n käsittämättömän noususössimisen jälkeen kaikki näytti vielä tietyllä tavalla hyvältä myllykoskelaisesta perspektiivistä. Mutta kabinettitaistossa MyPalta vietiin lisenssi, eikä toimintaa jatkettu edustuksessa millään sarjatasolla - KTP taas nostettiin Veikkausliigaan. Kissan poistuttua hiiret ryhtivät tanssimaan pöydällä - KTP oli kiistaton Kymenlaakson ykkönen, ja joku vitun Sudet julisti kovasti tavoittelevansa Kouvolan ykkösseuran roolia.


Olihan tämä aikansa ihan hauskaa katsottavaa - kuin ottaisi lopputilin ja pistäisi sen kokonaan lottoon

Mitä paikalliskamppailuihin tulee, edellämainittu Sudet ei ole kiinnostanut Mylsällä. Hakan ja MyPan kohtaamiset ovat jalkapalloromantikkojen unelmia, Lahti on aina mukava voittaa, mutta Todellinen Derby on MyPan ja KTP:n välinen. MyPan ja KTP:n välinen kilvoittelu on ollut varsin hyvähenkistä - larppaus on jätetty hesalaisille ja lahelaisille. Pienessä maakunnassa on ollut monenlaista ristiinpölytystä: Janne Hyppönen on ollut niin KTP:n kuin MyPan valmentaja, kummassakin joukkueessa ovat pelanneet esimerkiksi itse Ville Oksanen, Niki Helenius, Sasha Anttilainen, Tuomas Kuparinen, sekä itse Mauri Keskitalo. Seurojen välit ovat kunnossa, ja 2018 seurojen välillä liikkui lainapelaajia - ja moni vanhempi kotkalainen jalkapalloihminen käy katsomassa MyPan kotipelejä, jos KTP:n omat pelit eivät mene päällekkäin.

Kuitenkin vuonna 2015, kun KTP:n fanit päättivät esittää MyPalle kiitoksensa siitä, että KTP sai avata kautensa evakossa Myllykoskella stadionremontin takia. Olkoonkin, että "Mikä vitun MyPa?" on kiistatta täysin lutuuria isolla L:llä, oli karman laki armoton (ja koko homma mauton, olen edelleen katkera). KTP tippui kaudeksi 2016 Ykköseen, ja kausi 2016 päättyi putoamiseen Kakkoseen. Samaan aikaan Myllykoskella - ja koko Kouvolassa - käärittiin hihat, ja kuin 2001 Kotkassa, käynnistyi nousu läpi sarjatasojen. 2017 tappioton kausi Kaakon Kolmosessa (se kovin) toi MyPalle nousun, ja kotkalaiset välttivät niukasti derbyt hoitamalla nousun Ykköseen kabinettien kautta. Perävalot olivat kuitenkin jo näkyvissä. Pahkasalot ja silvat ja mitkä ikinä hankinnat eivät tuoneet kotkalaisille nousua. MyPa sen sijaan meni puhtaasti paikallisin voimin, plus parilla kotkalaisella jotka valitsivat mieluiten Kymin Kauneimman, ja otti jymy-yllätyslohkovoiton ja 2017 kotkalaisten tapaan virheettömän kabinettisuorituksen. 

Ja nyt, vuonna 2019, KTP ja se vitun MyPa pelaavat samalla sarjatasolla. KTP tahtoo nousta ja on panostanut joukkueeseensa - isoimpana tähtenä kuulemma ihan hyvä Aleksi Pahkasalo sekä kaikkien aikojen paras Ykkösen hyökkääjä, Viialan Pommittaja, Kalle Multanen. MyPassa ryhdyttiin maksamaan palkkaa vasta tänä vuonna, ja hesalaisten ja öööö pirkanmaalaisten? ostomiesten sijasta joukkueessa pelaa Janne Lindbergin ja Toni Huttusen pojat.


Kuka vitun Kalle Multanen?

KTP on aloittanut kautensa alavireisesti, vaikka AC Kajaani kaatuikin viimeisessä Derbyä edeltävässä ottelussa vieraskentällä. Samana päivänä MyPa otti kauden ensimmäisen voittonsa Ykkösessä, kun MuSa kaatui vieraskentällä 2-1. Sattumalta kauden viidennessä ottelussa - myös Kakkosen ensimmäinen voitto otettiin viidennessä ottelussa, ja kausi päättyi lohkovoittoon. Perävalot näkyy jo - KTP vapisee kuin Arto Tolsa maanantaiaamuna.

-----------------------------------------

Tulosveikkaus 3-0, satamat kii.
supstanssi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Mites MyPa? Ai voitti?


Vastaus #1 : 25.05.2019 klo 22:37:27

Tarpellinen avaus jo hyvissä ajoin! Lävähtääkö Rämän punamultapönttö kumolleen vihreävalkoiselle kynnysmatolle vai nokkiiko Kurki Multasella pellolla nämä MyPan maan matoset? Tule Saviniemeen ja todista - niin tulevat kaikki muutkin keskiviikkoiltana. Satoi tai paistoi.
Szachnitowski

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: MYPA, KUMU JT, Purha


Vastaus #2 : 25.05.2019 klo 22:37:57

Hiano avaus Ylos
Szachnitowski

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: MYPA, KUMU JT, Purha


Vastaus #3 : 25.05.2019 klo 22:46:43

Lävähtääkö Rämän punamultapönttö kumolleen vihreävalkoiselle kynnysmatolle vai nokkiiko Kurki Multasella pellolla nämä MyPan maan matoset?
;)

Kurki Multasella ja Leppäsellä pellolla :)

Alakymen valmentajalta voi jäädä työvoitto ottamatta?
Kamreeri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KTP


Vastaus #4 : 25.05.2019 klo 23:34:58

KTP vie 1-2 ja Multanen osuu 90+. Siinä jää Kouvvolan räkäviikset suu auki et häh??
supstanssi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Mites MyPa? Ai voitti?


Vastaus #5 : 25.05.2019 klo 23:42:58

KTP vie 1-2 ja Multanen osuu 90+. Siinä jää Kouvvolan räkäviikset suu auki et häh??

Kyllähän se Kalle on ihan kova (ja kallis, sekä Viialasta - mutta ei Vanhasta Viialasta) Ylos Katsotaan miten onnistuu.
Heiska

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: REMOULADE


Vastaus #6 : 25.05.2019 klo 23:58:21

Onko vierastiskillä Tolsalle lonkeroa?
Kamreeri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KTP


Vastaus #7 : 26.05.2019 klo 00:10:30

Luulis olevan
Ia

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KTP, Çaykur Rizespor


Vastaus #8 : 26.05.2019 klo 02:47:06

On kyllä outoa lähteä derbyyn isona ennakkosuosikkina. Joukkue tuskin ottaa paineita, vaan pisteet lähtevät Kotkaan ruutinisuorituksella.
Clint Itäpuu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jokke ja suurseurat


Vastaus #9 : 26.05.2019 klo 07:49:10

Yksi kauden hienoimpia alustuksia ja kerrankin matsitopikki ajoissa aukaistu! Nyt kun pistesarake on aukaistu ja purjehditaan yhden ottelun voittoputkessa niin en näe että jäisimme pisteittä Derbyssäkään.
kaakonkulma

Poissa Poissa


Vastaus #10 : 26.05.2019 klo 12:26:02

Kerrassaan loistava avaus, pidin erityisesti kohdasta( offtopicina) joku vitun sudet, mutta se siitä.

kotkasta ei sen sijaan voi rumaa sanaa sanoa, ainakaan kovin paljoa,rakas vihollinen kun on ja kaupunki muutenkin kesäisin hiano jos itse ydinkouvolaan vertaa.

Tiukka matsi tulossa, ja jos meidän puolustus, pelataan sitten kolmella, neljällä, tai viidellä topparilla vain jotenkuten pitää niin voittohan tästä tulee.

Harmi vaan kun Ilmatieteen arvauslaitos kovasti veikkaa sadetta tällä hetkellä, sateella kuitenkin vähintään se -500 katsojan vaikutus, muuten sopivalla some ym hehkutuksella voitaisiin päästä jopa lähelle 2000 katsojaa.
supstanssi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Mites MyPa? Ai voitti?


Vastaus #11 : 26.05.2019 klo 14:09:42

Aamulla tuon sateen pitäis jo loppua ja sitten 2vrk poutaa.
Ia

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KTP, Çaykur Rizespor


Vastaus #12 : 26.05.2019 klo 14:09:48

Kuitenkin vuonna 2015, kun KTP:n fanit päättivät esittää MyPalle kiitoksensa siitä, että KTP sai avata kautensa evakossa Myllykoskella stadionremontin takia. Olkoonkin, että "Mikä vitun MyPa?" on kiistatta täysin lutuuria isolla L:llä, oli karman laki armoton (ja koko homma mauton, olen edelleen katkera).

Kannattaisi kuitenkin yrittää päästä yli! Kesy "Mikä vitun MyPa?" huutelu ei ollut mitään verrattuna siihen pilkan ja vittuilun määrään, mikä sateli yläkymiltä silloin kun Kotkan TP meni nurin. Ja se pilkka oli kyllä ansaittua, kun ajattelee sitä Marco Manso-tason puuhastelua, mitä Kotkan millenium-visionäärit harrastivat.

Ainoa asia mikä oikeastaan meni pieleen oli se, että KTP meni nöyristellen pyytämään anteeksi meidän huutelua, kun joillakin lantavarpailla petti pää niin pahasti, että piti ruveta ulvomaan mediasta. Ei kestänyt Mylsällä pää silloin, eikä tule kestämään tälläkään kertaa. Ei kentällä, eikä katsomossa, joissa molemmissa punainen puoli tulee häviämään!
Tolsa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KTP, SGE


Vastaus #13 : 26.05.2019 klo 14:33:30

Onko vierastiskillä Tolsalle lonkeroa?

En tuu jos ei oo.

Mikä vitun otti eilen avausvoittonsa, mutta kyllähän KTP:n täytyy tästä murskavoitto ottaa. Hyvä avaus Ylos
L Messi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: MYPA, Purha


Vastaus #14 : 26.05.2019 klo 15:13:28

On kyllä outoa lähteä derbyyn isona ennakkosuosikkina. Joukkue tuskin ottaa paineita, vaan pisteet lähtevät Kotkaan ruutinisuorituksella.

Harvemmin ollut näin.
Näätäkeisari

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: MyPa


Vastaus #15 : 26.05.2019 klo 16:46:31

Kannattaisi kuitenkin yrittää päästä yli! Kesy "Mikä vitun MyPa?" huutelu ei ollut mitään verrattuna siihen pilkan ja vittuilun määrään, mikä sateli yläkymiltä silloin kun Kotkan TP meni nurin.

joo mut olin silloin jotain kuusi vee niin ei ole kauhean vahvoja muistikuvia
Jespa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: -47


Vastaus #16 : 26.05.2019 klo 16:55:52

3-1
Jupe painaa 2 ja Ikävalko yhen. Viialan "pommittaja" tuskin tekee yhtää. Kurki painaa vieraiden kaapin.
Kamreeri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KTP


Vastaus #17 : 26.05.2019 klo 18:27:53

Ja sitte siä heräsit
Humberto

Poissa Poissa


Vastaus #18 : 26.05.2019 klo 18:42:53

Avaus mainio. Selkeänä ennakkosuosikkina KTP lähtee vaikka asiaa miten päin kääntelisi. Derbyt on kuitenkin derbyjä, joten kotivoitto ei liene täysi mahdottomuus.

Hieno tapahtuma tulossa jokatapauksessa. Jos pääsisi vielä näkemään nimim. Tolsan juomassa lonkeroa niin vois vaan naattia naattia.
Tri Pe

Poissa Poissa


Vastaus #19 : 26.05.2019 klo 19:01:59

Avauksen ansiokkaasta historiapläjäyksestä jäi mielestäni hieman vähälle huomiolle MyPa-j:n sympaattiselta kyläseura Inkeroisten Purhalta viemä sarjapaikka Kolmosessa joka nopeutti paluuta parrasvaloihin.

KTP iskenee keskiviikkona jonkun 5-6 maalia, joista yhden omiin. Nitti viimeistelee lopussa kavennuksen yläkymiläisille.
supstanssi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Mites MyPa? Ai voitti?


Vastaus #20 : 26.05.2019 klo 19:12:21

Avauksen ansiokkaasta historiapläjäyksestä jäi mielestäni hieman vähälle huomiolle MyPa-j:n sympaattiselta kyläseura Inkeroisten Purhalta viemä sarjapaikka Kolmosessa joka nopeutti paluuta parrasvaloihin.

Haha, koittakaa keksiä parempaa kuin sympaattiselta Purhalta vieminen. MyPahan on ja varsinkin oli alkaessaan melkein se Purhan jengi joten miksipä sarjapaikkakin olisi sama.

Lainaus
Jos Kolmosen sarjapaikan siirtyminen Purhalta Mypa-junioreille toteutuu, sopii se myös Purhalle. Nyt toteutuneessa yhteistyökuviossa aloitteellinen oli nimenomaan Purha.

–Vaikka Purhan nimellä viime kaudella pelattiin, niin suuri osa seuran ja joukkueen mukana olleista niin kentällä kuin ulkopuolellakin oli muualta kuin Inkeroisista. Väki ei tahdo riittää ja Kolmonen on jo aika kova sarja, sanoo seuran puheenjohtaja Reijo Räästi.

Lähde: yle.fi

« Viimeksi muokattu: 26.05.2019 klo 19:18:27 kirjoittanut supstanssi »
Kamreeri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KTP


Vastaus #21 : 26.05.2019 klo 19:39:40

Jos joku on varmaa niin se että KTP ei saa pidettyä nollia.
supstanssi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Mites MyPa? Ai voitti?


Vastaus #22 : 26.05.2019 klo 20:53:18

YLEn Kotkan taajuudella pelipäivän aamuna jotain juttua, HasseHasse siellä ainakin höpöttämässä.
« Viimeksi muokattu: 26.05.2019 klo 20:57:09 kirjoittanut supstanssi »
Seitan

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KTP


Vastaus #23 : 26.05.2019 klo 20:56:47

Jos joku on varmaa niin se että KTP ei saa pidettyä nollia.
Tämä. Kyllä meillä aina joku oman maalin tekee, jos ei muuten mene. Avaukselle. Ylos
Toivottavasti sää suosii. Voi tulla hyvä katsojamäärä s-ryhmän tarjouksen vauhdittamana.
Szachnitowski

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: MYPA, KUMU JT, Purha


Vastaus #24 : 26.05.2019 klo 21:07:10

YLEn Kotkan taajuudella pelipäivän aamuna jotain juttua, HasseHasse siellä ainakin höpöttämässä.
Juttua tulee koko päivän.
Ne värkkää jonkun pop-up studion stadionille selostamoon.

 
Sivuja: [1] 2 ... 10
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines