FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
20.04.2024 klo 17:33:27 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 37
 
Kirjoittaja Aihe: Suomi - Bosnia ja Hertsegovina 8.6.2019 klo 19.00, Ratinan stadion (Viasat)  (Luettu 87083 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Salming

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Chelsea FC


: 31.05.2019 klo 15:10:10

Vuoden 2020 jalkapallon EM-kilpailujen karsinnat jatkuvat kesäkuun alussa myös lohko J:n joukkueilla. Suomi kohtaa kolmannella ottelukierroksella kotonaan Bosnia ja Hertsegovinan. Kahden ensimmäisen ottelun jälkeen Italia johtaa lohkoa puhtaalla pelillä kaadettuaan Suomen 2-0 ja Liechtensteinin 6-0. Kreikka ja Bosnia ja Hertsegovina ovat tasapisteissä sijoilla kaksi ja kolme, sillä molemmat ovat keränneet neljä pistettä. Keskinäinen ottelu päättyi 2-2 tasapeliin bosnialaisten menetettyä kahden maalin johtoaseman kotiottelussaan toisella puoliajalla. Ensimmäisellä kierroksella Kreikka kaatoi Liechtensteinin vieraissa 0-2 ja Bosnia ja Hertsegovina voitti kotonaan Armenian 2-1. Suomi on lohkon neljäntenä hävittyään Italialle, mutta voitettuaan Armenian 0-2 Jensenin ja Soirin maaleilla. Armenia ja Liechtenstein ovat lohkon hännillä ilman pisteitä.

Huuhkajien ja Bosnia ja Hertsegovinan ottelun lisäksi lohkossa pelataan tietysti kaksi muuta ottelua tällä kolmannella ottelukierroksella. Italia matkustaa Kreikkaan ja Armenia puolestaan isännöi jumbokamppailussa Liechtensteinia. Maaliskuussa maaotteluikkunassa karsintaotteluja oli jaettu kuudelle pelipäivälle, mutta nyt pelipäiviä on vain neljä, mikä tarkoittaa sitä, että yhtenä päivänä pelataan 12-13 maaottelua, kun maaliskuussa pelejä oli päivittäin vain 8-9. Pelipäivät kesäkuun ikkunassa ovat 7.6., 8.6., 10.6. ja 11.6, joten Suomi esiintyy vihreällä näyttämöveralla pelipäivistä aina jälkimmäisenä. Lisäksi tarjolla on tietysti Kansojen liigan lopputurnaus, jonka välierät pelataan 5.6. ja 6.6., joten niiden vuoksi EM-karsinnat on pakattu neljään päivään kuuden sijasta. Kansojen liigan mitaliottelut pelataan puolestaan 9.6.

Suomi ja Bosnia ja Hertsegovina ovat kohdanneet toisensa yhden kerran. Ottelu vuonna 2004 päättyi bosnialaisten 1-0 voittoon. Voittomaalin teki 89. minuutilla Zvjezdan Misimovic.

Suomi on pelannut kotonaan seitsemän ottelua peräkkäin ilman tappiota. Edellisen kerran Suomi hävisi kotona kesäkuussa 2017, kun Ukraina voitti maalein 1-2. Sen jälkeen voittoja on tullut kuusi ja tasapelejä yksi, kun Turkkia vastaan Turussa peli päättyi 2-2. Voitot ovat tulleet Islannista, kahdesti Virosta, Valko-Venäjästä, Unkarista ja Kreikasta. Tuon Turkki-ottelun jälkeen Suomi on pelannut viisi ottelua kotona päästämättä maaliakaan. Bosnia-Hertsegovinan vieraspelivire on ollut viime aikoina vaisu, sillä se on jäänyt maaleitta kolmesti putkeen vierasnurmella. Ystävyysotteluissa Espanja voitti sen 1-0 ja Turkkia vastaan joukkue pelasi maalittoman tasapelin. Maaliton tasapeli oli tuloksena myös Kansojen liigassa Itävaltaa vastaan. Edellinen vierasvoitto on Pohjois-Irlannista Kansojen liigassa maalein 1-2 viime syksyltä.

Ottelun erotuomaristoa ei ole vielä nimetty, mutta päivitän sen tähän alle, kun se selviää. Sillä aikaa ottelusta voi keskustella sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #FINBIH.

EDIT: Erotuomaristo tulee Puolasta. Daniel Stefanskin avustavina toimivat Marcin Boniek ja Dawid Igor Golis. Neljäs erotuomari on Krzysztof Jakubik.

Bosnia ja Hertsegovina

Bosnia ja Hertsegovinan päävalmentaja Robert Prosinecki nimesi 20.5.2019 seuraavan ryhmän kesäkuun maaotteluihin:



Olen käynyt Bosnia ja Hertsegovinan pelaajiston ja pelitavan läpi jo vuoden alussa julkaisemassani ennakkopaketissa, joten on melko turhaa kirjoittaa samaa tekstiä uudestaan. Sen sijaan lainaan sieltä pelaajiston esittelyn ja lisäksi kommentoin muutamia tärkeimpiä kuvakaappauksia näin tuoreeltaan, mutta linkki koko Bosnia-osioon on tässä: http://futisforum2.org/index.php?topic=224635.msg12092189#msg12092189

Ennen kuin etenemme yhtään pidemmälle, otan vapauden lyhentää maan nimen muotoon Bosnia toisinaan. Bosnia-Hertsegovinan päävalmentaja on kroatialainen Robert Prosinecki, 49. Hänet värvättiin vuoden alussa. Aiemmin hän valmensi Azerbaijanin maajoukkuetta kolme vuotta ja on ollut myös neljä vuotta aikoinaan Kroatian maajoukkueen apuvalmentaja. Välissä hän piipahti seurajoukkuevalmentajana Belgradin Punaisessa tähdessä ja turkkilaisessa Kayserisporissa.

Sitten mennään pelaajistoon. Ykkösmaalivahtina Kansojen liigassa oli 30-vuotias Ibrahim Sehic (BB Erzurumspor, TUR1). Hän pelasi kaikki neljä ottelua. Maaotteluja 190-senttisellä veskarilla on sitä myöten 18. Kansojen liigan lisäksi Sehic avasi kahdeksasta harjoitusottelusta kuudessa ja niissä kahdessa muussakin pelasi toisen puoliajan. Sehicin heikkous on tutkimukseni perusteella jalalla pelaaminen ja varsinkaann puolipitkät avaukset ilmassa eivät ole kovin tarkkoja vasemmalla jalalla. Ennen tätä vuotta hän oli ollut lähinnä Asmir Begovicin (Bournemouth, ENG) varamaalivahti. En tiedä taustoja, että miksi 31-vuotias Begovic ei saanut enää vuonna 2018 peliaikaa kuin yhden puoliajan verran Turkki-harjoitusottelussa lokakuussa. Ylipäätään hän on ollut kokoonpanossa vain lokakuun maaotteluikkunassa istuen penkillä Kansojen liigassa Pohjois-Irlantia vastaan. MM-karsinnoissa hän kuitenkin kellotti vielä täysiä peliminuutteja. Maaotteluja Begovicilla on 62. Hänet tunnistaa tietysti jättiläisyydestään, sillä pituutta on 198 senttiä ja käsissä riittää voimaa lingota pallo kauas. Bosnialaisten kolmosmaalivahti on joko Vedran Kjosevski (Zeljecnicar, BIH) tai Kenan Piric (NK Maribor, SLO). Piric on 192-senttinen maalivahti ja pelannut yhden maaottelun. Kjosevski on viisi senttiä lyhyempi ja hänellä maaotteludebyytti on vielä tekemättä. Viimeksi Begovicin mukana ollessa Kjosevski oli kolmosmaalivahti.

Siirrytään keskuspuolustajiin. Kansojen liigassa Bosnia käytti samaa toppariparia joka ottelussa. Vasen toppari oli Ervin Zukanovic (Genoa, ITA) ja oikea toppari Toni Sunjic (Dynamo Moskova, RUS). Kyseessä on kokenut parivaljakko, sillä Zukanovic on 31-vuotias ja Sunjic 29-vuotias. Maaotteluja Zukanovic on pelannut 32 ja Sunjic 37. Jälkimmäinen on tehnyt yhden maalin. Molemmat ovat pääpeliuhkia, sillä Sunjicin pituus on peräti 193 senttiä ja Zukanovicin 188 senttimetriä. He saivat vastuuta jo edellisissä MM-karsinnoissakin. Jalkaisuudet täydentävät myös toisiaan Zukanovicin ollessa vasuri ja Sunjicin oikeajalkainen. Zukanovic on pelannut Italiassa viimeiset kolme kautta ja Sunjic pelasi ennen uusinta Venäjän reissua Palermossa, Suttgartissa ja Kuban Krasnodarissa. Sunjicin tunnistaa siilitukasta ja kolossimaisesta olemuksestaan. Todella tornimainen toppari, joka ei huoju ja syöttää yksinkertaisia sisäsyrjäsyöttöjä. Zukanovic puolestaan on hieman liikkuvampi ja teknisempi. Hänet tunnistaa myös tummista hiuksista, jotka geelikampauksesta huolimatta heiluvat puolelta toiselle valtoimenaan. Kolmostoppari on Ermin Bicakcic (Hoffenheim, GER). 28-vuotias ja 185-senttinen keskuspuolustaja on tehnyt kolme maalia 25 maaottelussa. Seurajoukkueessaan oikeajalkainen liimaletti Bicakcic on saanut mukavasti peliaikaa tällä kaudella 860 minuuttia 11 ottelussa 1+1 tehoilla. Hän juoksee kentällä leuka pystyssä ja rintakehä on korkealla. Lisäksi pelipaidan laahus on pitkällä shortsien puolella. Jykevyydeltään ei ole Sunjicin tasoa lähelläkään.

Vasen laitapuolustaja läpi Kansojen liigan oli puolestaan Eldar Civic (Sparta Praha, CZE). 22-vuotias Civic on pelannut vasta viisi maaottelua 182-senttisellä rungollaan. Hän on luonnollisesti vasenjalkainen. Maaotteludebyytti tapahtui kesäkuun alussa Etelä-Koreaa vastaan, jossa hän syötti maalin ja se ilmeisesti vakuutti Prosineckin antamaan vastuuta myös läpi Kansojen liigan. Civicin tunnistaa siististä kampauksesta, jossa korvansivustat on ajettu lyhyeksi ja keskellä lyhyet vaaleanruskeat hiukset on nostettu hennosti pystyyn geelillä. Hän puolustaa usein aktiivisesti eteenpäin, koska tietää myöhemmin mainittavan Duljevicin paikkaavan selustaan jäävän tilan. Liikkuminen on ketterää ja askel nurmella kevyt. Civicin varamies on Bojan Nastic (KRC Genk, BEL). Nastic on pelannut täydet minuutit kahdessa edellisessä harjoituspelissä Turkkia ja Espanjaa vastaan, mutta istui penkillä Kansojen liigassa. Seurajoukkueessa 24-vuotiaan ja 182-senttisen bosnialaisen edellä on Suomen Jere Uronen, joten siksi vasenjalkainen Nastic on pelannut seitsemässä pelissä 372 minuuttia 630 mahdollisen minuutin sijaan. Hänet tunnistaa futarin olemuksesta, rennosta askelluksesta, keltavihreistä nappulakengistä ja ruskeasta tukasta. Kolmas vaihtoehto vasemmaksi laitapuolustajaksi on tietysti Sead Kolasinac (Arsenal, ENG). Hänet nähtiin maajoukkueessa viimeksi maaliskuussa. Sen jälkeen hän kärsi polvivammasta Kansojen liigan alettua eikä sitten ollut mukana enää myöhemminkään syksyllä, joten en välttämättä usko, että hän olisi automaattisesti avauksen pelaaja Prosineckin alaisuudessa yhteisten kokemusten puuttumisen vuoksi. Maaotteluja 25-vuotiaalla ja vasenjalkaisella keskittäjähirmulla on 24 ja tehtyjä maaleja nolla.

Oikean laitapuolustajan paikka oli kaikkein tuulisin Kansojen liigassa, sillä neljässä pelissä paikalla pelasi kolme eri pelaajaa. Kahdessa viimeisessä pelissä kuitenkin Ognjen Vranjes (Anderlecht, BEL) oli ykkösvaihtoehto. 183-senttinen Vranjes on koulutukseltaan keskuspuolustaja, jolla on 39 maaottelua pelattuna. Oikeajalkaisuus sentään sopii oikealle laitapuolustajalle, mutta muutoin hänet on tungettu oikealle siksi, että muitakaan vaihtoehtoja ei ole. Kyseessä ei ole kuitenkaan mikään uusi pelipaikka maajoukkueessa, sillä maajoukkuedebyytti vuonna 2010 tapahtui oikeana laitapuolustajana ja siitä lähtien hän on tarvittaessa pelannut sitä pelipaikkaa useammassa kymmenessä ottelussa vuosien varrella topparin lisäksi. Seurajoukkueessaan siilitukkainen ja tuimakatseinen Vranjes pelaa topparina. Ruumiinrakenne on melko tanakka ja reidet paksut, mutta yllättävän hyvin hän liikkuu laitaa pitkin ylös-alas ja omaa myös kohtalaisen potkutekniikan. Yksi vaihtoehto oikealle on 21-vuotias ja myös siilitukkainen Darko Todorovic (Red Bull Salzburg, AUT). Vain 174-senttinen ja oikeajalkainen Todorovic avasi oikealla kotiottelussa Itävaltaa vastaan. Lisäksi hän on kuluvan vuoden aikana saanut vastuuta viidessä harjoitusottelussa, mutta ei ollut mukana viimeisimmässä marraskuun maajoukkueryhmässä. Kaikki kuusi pelattua maaottelua ovat kertyneet siis vuonna 2018. Pienikokoisuuden lisäksi hänet tunnistaa lähes kaljusta hiustyylistä ja nopeista ensimmäisistä askelista. Klassinen terrieri, joka paikkaa puutteensa pituudessa puolustamalla tiukasti iholla.

Kolmas oikeana laitapuolustajana Kansojen liigassa nähty yksilö oli Muhamed Besic (Middlesbrough, ENG2). Hän pelasi ensimmäisessä ottelussa oikeaa pakkia, mutta kolme viimeistä ottelua Besic oli omalla pelipaikallaan puolustavana keskikenttäpelaajana, mistä päästään luontevasti käsittelemään keskikenttää. Besic on tosiaan 26-vuotias ja oikeajalkainen saksalaissyntyinen peluri. Maaottelukokemusta on 36 ottelua, mutta maalitili on avaamatta. Maajoukkueessa hänen pelipaikka on aina ollut puolustava keskikenttä lukuun ottamatta tuota yhden ottelun tuurausta oikeana laitapuolustajana Todorovicin oltua pelikiellossa. 180-senttisen Besicin tunnistaa tatuoinneista käsivarsissa ja taakse kammatuista tummista hiuksista. Lisäksi hänellä on keltavihreät nappulakengät ja futarin olemus eli kehon mittasuhteet ovat hyvin tasapainossa ja ensiaskeleet melko räjähtäviä. Hän on ollut Evertonin sopimuspelaaja kesästä 2014 asti, mutta on parhaillaan lainalla Championshipissa. Ensimmäisellä kaudella pelejä Valioliigassa tuli 23, mutta sitä seuraavalla kaudella enää 12 ja kahdella viimeisellä kaudella yhteensä kaksi, joten oli luontevaa, että Besic lainattiin peliajan perässä muualle. Tällä ja viime kaudella pelejä on tullutkin Championshipissa jo 30, joten pelituntuma on jälleen kohdillaan. Besicin varamies keskikentän puolustavassa roolissa on Gojko Cimirot (Standard Liege, BEL). Hän avasi keskikentän pohjalla siinä pelissä, jossa Besic tuurasi oikeana pakkina ja kolme muuta peliä Cimirot istui penkillä yhtä lisäajan minuuttia lukuun ottamatta. Maaottelutilastot ovat 15/0, ikää 25 vuotta ja pituutta 178 senttiä. Koulutukseltaan hän on Besicin tavoin puolustava keskikenttäpelaaja. Kentällä hänet tunnistaa siitä, että hän on hivenen liikkuvampi painos Besicista ja ensiaskeleet ovat terävät. Vääntövoima on kamppailuissa kohtalaisen hyvä, mutta tilannekovuus ei siltikään ihan Besicin luokkaa. Hiukset ovat useiden muiden tapaan lyhyet, mutta eivät kuitenkaan ajettu siiliksi. Ennen Belgiaan siirtymistä Cimirot pelasi Kreikassa kolme vuotta.

Seuraavaksi päästään sitten laitimmaisiin keskikenttäpelaajiin. Kaikille tuttu Miralem Pjanic (Juventus, ITA) ja Elvis Saric (Suwon Bluewings, KOR) olivat avauskokoonpanossa kaikissa neljässä Kansojen liigan ottelussa. Saric on 28-vuotias, mutta pelannut vasta 12 maaottelua tehden yhden osuman. Hän on 180-senttinen vasuri, kasvoiltaan melko kalpea ja hiusväriltään vaalea. Jalassa ovat vasemman laiturin Duljevicin tavoin oranssit nappikset, mutta ehkä parhaiten Saricin huomaa kentällä pälvikaljusta ja harvenevista hiuksista. Hän liikkuu kepeästi ja menee tilanteisiin aggressiivisesti, koska pomppu on hyvä, vaikka muu fysiikka ei välttämättä olekaan ihan priimaa. Lisäksi hän jaksaa ravata boksista boksiin ahkerasti. Pjanic on pallollinen maestro, jota ei tarvinne esitellä sen suuremmin. Yllä on kymppipaita ja jalassa tummansiniset nappulakengät. 84 maaottelussa Pjanic on osunut 11 kertaa. Hän on pelimies parhaassa iässä eli 28-vuotias ja rikkoo tulevaisuudessa 100 maaottelun rajapyykin varmasti terveenä pysyessään.

Edellämainitulle kaksikolle varalla ovat ensijaisesti Amer Gojak (Dinamo Zabreb, CRO) ja Rade Krunic (Empoli, ITA) sekä toissijaisesti Sanjin Prcic (Levante, ESP) ja Deni Milosevic (Konyaspor, TUR). Krunic tuli Kansojen liigassa kolmesti vaihdosta sisään. Hän on 25-vuotias ja 184-senttinen keskikenttäpelaaja, jolla on takana vasta kahdeksan maaottelua. Krunic on oikeajalkainen ja pystyy tarvittaessa pelaamaan myös laiturina. Hänellä on tummat hiukset ja melko pitkät jalat ylävartaloon nähden eli pitkä ja laiha pelaaja olemukseltaan. Gojak puolestaan on myös 184-senttinen, mutta selvästi hyökkäävämpi vaihtoehto keskikentälle. Maaottelukokemusta on vasta kahdesta ottelusta 21-vuotiaalla nuorukaisella. Jälkimmäinen peli oli täysi ysikymppinen Espanjaa vastaan vieraissa vuoden päätteeksi. Gojakin tunnistaa siististä lyhyestä tukasta ja hujoppimaisesta olemuksesta. Askellus on melko harppovaa. Eurooppa-liigassa Gojak on tehnyt kaksi maalia, mutta seurajoukkueessa hän on syöttänyt vain yhden maalin kymmenessä pelissä. Prcic on 25-vuotias Espanjan pääsarjapelaaja kahdeksan maaottelun kokemuksella. Debyytti tapahtui jo neljä vuotta sitten. 182-senttinen hymypoika ruskeassa tukassaan oli mukana maajoukkueessa vain syksyllä ja istui kaikki Kansojen liigan ottelut penkillä, mutta sai peliaikaa Turkkia ja Espanjaa vastaan harjoitusotteluissa. Seurajoukkueessaan Prcic on esiintynyt yhdeksässä ottelussa eli saanut ihan mukavasti peliaikaa. Jalkaisuus on oikea. Milosevic on 23-vuotias, 183-senttinen ja Gojakin tavoin hyökkäävä keskikenttäpelaaja. Maaottelukokemusta on neljästä pelistä debyytin tapahduttua maaliskuussa. Rooli ei ole ollut kuitenkaan keskikenttäpelaaja, sillä Milosevic on nähty vasempana laiturina kahdesti yhden puoliajan verran harjoitusotteluissa. Kahdessa muussa pelissä hän sai jämäminuutteja. Myös seurajoukkueessaan Konyasporissa Milosevic on pelannut laiturina keskikenttäpelaajan lisäksi. 14 ottelussa tehot ovat 1+1. Hänet tunnistaa vaaleista hiuksista ja siitä, että pohkeet ja reidet ovat melko paksut sekä sisäsyrjäsyötöt "painavia".

On aika siirtyä yläkolmikkoon, joka säilyi samana kaikissa Kansojen liigan otteluissa. Kärjessä pelaa itseoikeutetusti Edin Dzeko (AS Roma, ITA). Fantastinen 32-vuotias targethyökkääjä on 193-senttisellä rungollaan osunut 55 kertaa 99 maaottelussa. Dzekon takana kakkoskärjeksi on tarjolla kolme eri pelaajaa eli Ermedin Demirovic (FC Sochaux, FRA2), Kenan Kodro (FC Kööpenhamina, DEN) ja Riad Bajic (Basaksehir, TUR). Demirovic on 20-vuotias juniori, joka U21-maajoukkueessa on tehnyt oikealla jalallaan kahdeksaan peliin neljä maalia, mutta A-maaotteluja ei ole vielä yhtään. Pituutta on 184-senttiä ja jalkapallo-opit hän on saanut Saksassa muun muassa RB Leipzigin ja Hamburgin junioreissa. Ranskan kakkostasolla on syntynyt 4+2 tehot 15 pelissä. Demirovicin tunnistaa vaaleasta ananasletistään ja teknisyydestä. Kodro on Jorosen seurakaveri Tanskassa. Ikää on 25 vuotta ja pituutta peräti 190 senttiä. Yhdeksässä maaottelussa Kodro on osunut kahdesti. Hän on melko tummapiirteinen ja ruskettunut kasvoiltaan sekä oikeajalkainen. Eurooppa-liigan karsinnoissa Kodro osui viidesti seitsemässä pelissä. Bajic on myös pelannut vain yhdeksän maaottelua, mutta maalitili on avaamatta. Myöskään U21-joukkueessa hän ei osunut kuudessa pelissä kertaakaan. Nykyään ikää on jo 24 vuotta ja hänet tunnistaa tummista hiuksista sekä paksusta parrasta ja kulmakarvoista eli ulkonäkö on lähellä Tim Sparvia. Hän tarjoaa kuitenkin erilaisuutta eli vasenjalkaisuuden ja seurajoukkueessa on syntynyt kuitenkin neljä osumaa 14 ottelussa. Yksi jokerikortti voisi olla vielä Smail Prevljak (RB Salzburg, AUT). Hän teki debyytin maaliskuussa, mutta ei sittemmin ole päässyt maajoukkueen mukaan. Ikää on 23 vuotta ja pituutta 187 senttiä. Seurajoukkueessaan hän on tehnyt viisi osumaa 12 ottelussa Itävallan pääsarjassa. Hänet tunnistaa tummista viiksistä ja harottavista hiuksista.

Vasemman laidan ykkösnimi on Haris Duljevic (Dynamo Dresden, GER2). Hän avasi kaikissa peleissä Kansojen liigassa. Ikää on 25 vuotta, pituutta 185 senttiä ja maaottelutilastot 17/1. Oikean jalan vuoksi hän leikkaa sisäänpäin. Hiukset ovat venäläiseen tyyliin kammattu alaspäin otsalle ja niiden pituus on lyhyt. Korvat ovat hieman myös höröllään ja kasvot vitivalkoiset. Duljevicin tunnistaa myös vankasta ruumiinrakenteesta, jonka ansiosta fysiikka riittää myös kurinalaiseen puolustamiseen eikä hän ole helisemässä maakaksinkamppailuissa, vaan päinvastoin pärjää kokonsa ja fyysisyytensä ansiosta niissä kohtalaisesti. Jalassa ovat oranssit nappikset. Täyteen juoksuvauhtiin päästyään Duljevia ei ole helppo siirtää irti pallosta, vaikka askel on hieman harppova. Hänen kakkosvaihtoehtonsa lienee jo aiemminmainittu monikäyttöinen Milosevic. Muita vaihtoehtoja ovat edellisessä kappaleessa mainittu Bajic, joka vaihdettiin kertaalleen sisään Duljevicin tilalle tai myös aiemmin mainittu Krunic, joka niin ikään vaihdettiin kertaalleen Kansojen liigassa Duljevicin tilalle. Eikä pidä unohtaa Goran Zakaricia (Partizan, SRB), joka niin ikään tuli kertaalleen Kansojen liigassa kentälle Duljevicin tilalle. Zakaric on 26-vuotias, 182-senttinen ja pelannut kymmenen maaottelua. Koulutukseltaan hän on oikea laituri, mutta myös vasen puoli luonnistuu. Zakaricin etuna on vasenjalkaisuus ja hänet tunnistaa myös lähes irokeesimaisesta kampauksestaan. Hiukset ovat mustat ja ruumiinrakenne melko hoikka eli liike on keijumaisen kevyttä ja terävää, mutta fysiikassa Zakaric häviää selvästi Duljevicille hennon ylävartalon vuoksi.

Oikean laiturin tonttia hallitsee Bosnia-Hertsegovinan maajoukkueessa Edin Visca (Basaksehir, TUR). Hän on oikeajalkainen, mutta vain 172-senttinen. Pituudesta johtuen painopiste on matala ja peli perustuu hyvään pallokontrolliin, taitoon sekä nopeuteen. Maaottelutilastot ovat kiitettävät 42/8. 28-vuotias Visca on Turkin liigan supertähti, sillä tälläkin kaudella hän on 15 pelissä kasannut tehot 5+7. Hän on pelannut vuodesta 2011 asti samassa seurassa Istanbulissa. Visca vaihdettiin Kansojen liigassa kahdesti kentältä. Korvaajat olivat jo aiemmin mainitut Zakaric ja Milosevic, mutta heistä tosiaan Zakaric on luonnollisempi oikea laituri ja Milosevic vasen.

Alla on vielä kertauksena mahdollinen avauskokoonpano vaihtomiehineen. Huomioitavaa on se, että permanentti oli Kansojen liigassa todella yhtenäinen eli kaikissa neljässä pelissä avauksessa olivat Sehic, Civic, Zukanovic, Sunjic, Pjanic, Besic, Saric, Duljevic, Dzeko ja Visca. Oikean laitapuolustajan paikka onkin se suurin kysymysmerkki, koska muut pelipaikat vaikuttavat melko lukituilta. Tärkeimmät yksilöt ovat tummennettu.

#9 Duljevic (#23 Milosevic) - #11 Dzeko (#18 Kodro, #20 Demirovic, #16 Bajic, #14 Prevljak) - #8 Visca (#20 Zakaric)
#10 Pjanic (#13 Gojak) - #7 Besic (#4 Cimirot) - #21 Saric (#19 Krunic, #14 Prcic)
#2 Civic (#5 Kolasinac, #5 Nastic) - #17 Zukanovic - #15 Sunjic (#3 Bicakcic) - #6 Vranjes (#4 Todorovic)
#12 Sehic (#1 Begovic, #22 Kjosevski, #1 Piric)

Pelaaja-esittelyistä siirrymme kuvakaappauksiin. Kuten jo totesin, Bosnia-Hertsegovina on pelannut kahdeksan viimeistä otteluaan 4-3-3 muodostelmalla. Katsotaan seuraavaksi, miltä tuo paperiryhmitys näyttää käytännössä kentällä.

Ylläoleva optimiavaus on kokenut muutoksia sitten vuodenvaihteen. Yläkolmikko pelasi kuitenkin sellaisenaan viimeisimmässä pelissä eli 2-2 tasapelissä Kreikkaa vastaan, joten uskon, että he avaavat myös Tampereella, koska kaikki ovat mukana tuoreimmassa maajoukkueryhmässä. Vaihdosta kentälle ovat tyrkyllä laitureiksi Milosevic ja Zakaric, joista Milosevic tuli vaihdosta sisään sekä Armeniaa että Kreikkaa vastaan maaliskuussa ja Zakaric puolestaan oli jopa avauksessa Armeniaa vastaan Duljevicin säästeltyä voimia Kreikkaa vastaan. Dzekon tilalle kärkeen vaihtoehtona on Bajic. Toinen melko varma asia yläkolmikon pysyvyyden lisäksi on se, että maalissa jatkaa Sehic.

Keskikentän kolmikosta on pelikiellon vuoksi sivussa Miralem Pjanic, joka kuitenkin saa pelata Italiaa vastaan pari päivää Ratinan ottelun jälkeen, kun bosnialaisten valitus pelikiellon lyhentämisestä meni läpi. Pjanicin poissaolo Suomea vastaan on kuitenkin merkittävä asia, sillä hän on rakenteluvaiheessa ollut se, joka on laskeutunut hakemaan palloa toppareilta sekä vastannut erikoistilanteista. Mielestäni ainoa varma nimi keskikentälle onkin Muhamed Besic. Hänen lisäkseen veikkaisin avaukseen Cimitoria ja Saricia, koska Cimirot oli avauksessa Kreikkaakin vastaan Besicin ja Pjanicin kanssa. Saric puolestaan pelasi Kansojen liigassa avauksessa kaikissa peleissä, mutta oli sivussa maaliskuun peleistä, joten hänen voisi kuvitella ottavan oman paikkansa varsinkin nyt, kun Pjanic on poissa. Muita vaihtoehtoja keskikentälle ovat Rade Krunic ja Amer Gojak, joista Krunic oli avauksessa karsintojen avauksessa Armeniaa vastaan ja Gojak korvasi hänet vaihdosta tultuaan. Kreikkaa vastaan kumpikin tuli kentälle vasta lisäajalla vaihdosta ja ehkä se vaihtopelaajan rooli on luvassa tässäkin pelissä.

Puolustuksessa Zukanovic-Sunjic topparipari pelasi Kreikkaa vastaan ja oli yhdessä myös Kansojen liigassa. Armeniaa vastaan kuitenkin kolmostoppari Bicakcic korvasi Sunjicin, mutta Kreikkaa vastaan Bicakcic pelasi oikeana laitapuolustajana ja pudotti Todorovicin penkille. Vasempana laitapuolustaja Armeniaa vastaan pelasi tammikuinen ykkösehdokkaani Civic, joka sai paljon vastuuta Kansojen liigassa, mutta Kreikkaa vastaan Kolasinac otti oman paikkansa avauksessa. Periaatteessa siis vain Zukanovic on ainoa varma nimi puolustuslinjaan vasemmaksi toppariksi ja muut kolme paikkaa ovat sillä lailla auki, että niistä taistelee pelistä toiseen viisi pelaajaa, mutta jos nyt pitäisi veikata, uskoisin Sunjicin aloittavan Zukanovicin rinnalla, koska Bicakcic oli helppo heittää kehiin ennakolta heikompaa Armeniaa vastaan kotona, mutta nyt edessä on yksi karsintojen tärkeimmistä vieraspeleistä ja siksi Prosinecki luottanee paljon yhteisiä kokemuksia keränneeseen topparipariin. Vasemmaksi laitapuolustajaksi olisin veikannut Civic-Kolasinac kaksikosta jälkimmäistä, mutta Twitterin mukaan Kolasinac on sivussa Suomea vastaan, joten Civic aloittanee vasempana laitapuolustajana. Oikealla puolella voi avata joko Bicakcic tai Todorovic. Ehkäpä bosnialaiset lähtevät peliin puolustusmentaliteetti edellä, jolloin ylöspäin vikkelämpi, mutta samalla fysiikaltaan heikompi Todorovic jäisi penkille.

Veikkaukseni avauskokoonpanosta on siis:

Duljevic (Milosevic) - Dzeko - Visca (Zakaric)
Saric (Krunic) - Besic - Cimirot
Civic (Kolasinac) - Zukanovic - Sunjic - Bicakcic (Todorovic)
Sehic

Seuraavaksi sitten käsittelyyn ne tärkeimmät taktiset huomiot Bosnia-Hertsegovinasta. Aloitan puolustuksesta, etenen siitä hyökkäyspelaamiseen ja lopuksi erikoistilanteisiin. Yritän yhdistää samaan pakettiin sekä joulukuiset havainnot Kansojen liigasta että tuoreen scouttausmateriaalin ottelusta Kreikkaa vastaan. Vielä yksityiskohtaisemmat kuvakaappaukset voi lukea täältä: http://futisforum2.org/index.php?topic=224635.0 Aloittakaamme vastustajan läpikäynti puolustuspelinäytteillä:
« Viimeksi muokattu: 07.06.2019 klo 14:27:36 kirjoittanut Salming »
Salming

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Chelsea FC


Vastaus #1 : 31.05.2019 klo 15:11:38


Bosnia-Hertsegovinan puolustusmuoto on 4-4-2. Keskimmäinen linja muodostuu alas tippuvista laitureista, Pjanicista ja pohjapelaaja Besicista. Dzekon rinnalla ylimmässä prässilinjassa on keskikentän kolmikosta Saric eli paperille aseteltuna pelaajat ovat seuraavasti:

Saric - Dzeko
Duljevic - Pjanic - Besic - Visca
Civic - Zukanovic - Sunjic - Todorovic


Syvällä puolustaessa Bosnia vetäytyi 4-5-1:een. Visca ja Duljevic siis laskeutuivat keskikentän kolmikon rinnalle.


Puolessa kentässä Bosnian muoto vaihteli. Välillä keskikentän linjasta irrottiin Dzekon rinnalle ja välillä ei. Tässä kuvassa Visca on nyt Dzekon rinnalla prässäämässä ja muoto on 4-4-2 kuten usein Kansojen liigassa, mutta silloin Dzekon rinnalla nähtiin keskikentän kolmikossa pelannut Saric ja laiturit putosivat Pjanicin ja Besicin rinnalle. Nyt Cimirot kuitenkin jäi keskikentän linjaan ja Visca nousi tosiaan Dzekon rinnalle.


Mutta muutaman sekunnin päästä on jo palattu 4-5-1:een. 4-4-2:n ja 4-5-1:n välillä Bosnia joka tapauksessa vähän tapauskohtaisesti vaihtelee puolustamistaan.

Kansojen liigassa Bosnia puolusti pääosin 4-4-2:lla myös syvällä omalla alueella, mutta Kreikkaa vastaan se valui 4-5-1:een. Puolen kentän tuntumassa muoto on useimmiten 4-4-2, jolloin Dzekon rinnalla prässäämässä on laitureista joko Duljevic tai Visca. Yksi mahdollisuus on myös se, että keskikentältä Saric nousee Dzekon rinnalle ja laiturit putoavat keskikentän linjaan kuten Kansojen liigassa toisinaan.

Lainaus

Tässä on puolestaan 3v2 ylivoima. Huomioitavaa on se, että vasen toppari Zukanovic on tullut sivurajalle asti puolustamaan ja samalla laitapuolustaja Civic liikkuu varmistamaan keskustan. Vasen laituri Duljevic on jälleen lähellä tukemassa myös. Seurauksena onkin pallonriisto, kun Itävalta on ahdistettu umpikujaan.


Ja mitä sitten tapahtuu? Dzeko tulee tietysti palloa taas vastaan ja sillä aikaa, kun hän suojaa palloa, kolme miestä on ehtinyt juosta hänen ohitseen ja on matkalla kohti vastustajan maalia.


Dzeko jakaa laitaan Duljevicille ja hänelle on tarjolla kaksi syöttövaihtoehtoa pystyyn rynnineille oikealle laidalle Viscalle tai sitten Saricille. Tällä kertaa syöttö kohti Viscaa linjan taakse epäonnistui ja Itävalta selvisi pälkähästä, mutta jos Huuhkajat menettää palloja samaan tapaan sivurajan tuntumassa, on alaspäin todella kiire, jos Arajuuri vaikkapa joutuu juoksukilpaan Viscaa vastaan. Summa summarum, tiivis 4-4-2 ryhmitys antaa mahdollisuuden riistoihin lukumääräisillä ylivoimilla ja siten tilaisuuden sähäkkiin vastaiskuihin.


Laitapuolustaminen oli puhtaasti mies miestä vastaan pelaamista. Pallollisen puolen toppari toki hieman kaventaa kohti laitaa ja niin tekee myös keskikentän linjan keskellä operoinut Pjanic, mutta hän vain kurkkii ujosti eikä ryntää laitaan luomaan alueellista ylivoimaa. Kansojen liigassahan Bosnia puolestaan ylimiehitti laitoja hyvinkin voimakkaasti, joten tämä oli jotain uutta siihen nähden.

Kuten viimeisessä kuvassa totesin, Kansojen liigassa Bosnia loi sivurajoille lukumääräisiä ylivoimia ja pyrki 4-4-2 muodosta nopeisiin vastaiskuihin aivan kuten Huuhkajatkin parhaimmillaan, mutta Kreikkaa vastaan laitapuolustamista oli muutettu siten, että nyt Bosnia luotti puhtaasti mies miestä vastaan puolustamiseen. Tämä onkin yksi mielenkiintoisin asia tulevassa koitoksessa eli miten Bosnia puolustaa laidoilla Tampereella?

Lainaus

Kerta kiellon päälle. Jälleen Duljevic on seurannut Itävallan nousevaa laituria nöyrästi alas asti ja auttaa Civicia puolustamaan puhtaasti 2v1 ylivoiman myötä.


31. minuutilta esimerkki laidoissa olleen tilan hyödyntämisestä. Bosnian muoto on houkuteltu Kreikan vasemmalle laidalle. Vasen laitapuolustaja halaa sivurajaa ja hänellekin voisi pelata, mutta Siovas lähettää ristipallon oikeaan laitaan.


Bakakis leikkaa selustaan toiselta sivurajalta ja ohittaa yhdellä siirrolla Kolasinacin.

Edelliseen viitaten, Kansojen liigassa Duljevicin nöyryys alaspäin auttoi luomaan noita ylivoimia, mutta Kreikkaa vastaan hän ei tehnyt niin, joten tämäkin on yksi mielenkiintoinen seurattava asia Tampereen ottelussa eli mikä on Duljevicille annettu puolustusvelvoite? Pitääkö hänen auttaa laitapuolustajaa vai ei? Jos hän ei auta, sitten nopeilla puolenvaihdoilla voidaan luoda 1v1-tilanteita Lodille ja Soirille (tai kuka ikinä avaa vasemmalla) Bosnian laitapuolustajia vastaan.

Lainaus

Bosnia puolustaa vastustajan maalipotkuissa ylhäältä miesvartioinnilla oletetusti. Yläkolmikko Duljevic-Dzeko-Visca on ylimmässä linjassa ja heitä tukevat sitten Pjanicin johdolla keskikenttäpelaajat.


Itävallan maalivahdin avaus tuli laitaan ja kuten näkyy, keskikentän kolmikolla Saric-Pjanic-Besic on merkattuna omat miehet. Lisäksi yläkolmikosta Dzeko ja Visca huolehtivat miehistään. Kuvan ulkopuolella on vasen laita Duljevic.


Edelliseen esimerkkiin vertailuksi tämä kuva, jossa Pohjois-Irlannin maalivahdilla oli pallo käsissä eikä hän antanut maalipotkua. Kun pallo on hallussa, silloin Bosnia tosiaan suosiolla vetäytyy valmiiksi alemmas kuten tässä. Dzeko merkkaa toisen topparin ja sitten Saricilla on ikään kuin kaksi pelaajaa, joiden välillä ravata. Laiturit Visca ja Duljevic ovat jo valmiiksi pudottaneet keskiviivalle, kun pitkä potku lähtee maalivahdin käsistä. He siis lukevat peliä viisaasti ja eivät turhaan jätä aukkoja keskikentälle, jos maalivahdilla on pallo käsissä, vaan tosiaan mieluummin vetäytyvät valmiiksi ja antavat sitten vaikka mahdollisuuden pelata pallon toiselle topparille ja vasta sitten Saric olisi lähtenyt prässäämään Dzekon rinnalle kunnolla.


Jos unohdetaan maalipotkut, muutoin Bosnia prässää 4-4-2 muodossa. Huomioitavaa on se, että se ei pyri riistämään palloa ylhäällä mitenkään kovin aggressiivisesti, jos vastustaja saa tilanteen rauhoittumaan toppareille (tai maalivahdille kuten ylemmässä esimerkissä), vaan vetäytyy suosiolla tällaiseen puolikorkeaan prässiin. Kuten näkyy, vasen laita Duljevic on jo hyvissä ajoin tiputtanut itsensä keskikentän linjaan ja Saric antaa kevyen prässin Dzekon rinnalla.


Tässä nähdään bosnialaisten ryhmittymistä vastustajan maalipotkuissa. Miehet ovat vartioinnissa ja avaus leijailee sivurajan yli, joten Bosnia sai pallon itselleen.


Nyt maalivahdin avaus tavoittaa kreikkalaisen ja tämä jatkaa kohti laitaa, mutta Kolasinac puolustaa eteenpäin voimakkaasti.


Kolasinac kampeaa väkisin pallon itselleen ja lähtee kuljettamaan.


Kuljetys tyssää heti vastaantulevaan kreikkalaiseen, mutta pallo joka tapauksessa Bosnialle.


Nyt prässätään korkealta lyhyttä maalipotkua.


Siovas palauttaa maalivahdille ja Dzeko pakottaa roiskaisuun.


Kolasinac on taas tullut reilusti ja rohkeasti vastaan eteenpäin puolustamalla. Nyt hän on jopa Kreikan kenttäpuoliskon puolessa välissä ja ottaa riiston.


Seinäpeli Duljevicille ja itse linjan taakse.


Duljevic yritti chipin sijaan pelata maitse ja se oli virhe, sillä Kreikka pääsi katkoon, mutta nämä esimerkit kertovat siitä, että Bosnia ja Hertsegovinan pelinkääntökykyä ei sovi aliarvioida ja jos Suomi menettää palloja Armenia-pelin tavoin, voi käydä kylmät. Huolellisuus on avainasemassa Hradeckyllakin jatkuvasti, sillä yksikin huono pallo liian ahtaaseen tilaan sivurajoille voi johtaa menetykseen, kun Bosnian puolustuslinjasta rynnätään kovaa ykköspalloon riskilläkin. Mutta jos Suomi pystyy ohittamaan bosnialaisten aggressiivisen prässin näissä tilanteissa, aukeaa tilaa edetä.

Näistä kuvista sitten pitää tehdä se havainto, että sekä Kansojen liigassa että Kreikkaa vastaan Bosnia prässää korkealta silloin, kun vastustaja antaa maalipotkua. Lisäksi jos maalivahti päättää avata pitkällä, puolustuslinja on puolessa kentässä vastassa voittamassa ykköspalloja, joten Hradeckyn pitäisi jotenkin pystyä löytämään oma pelaaja, mutta helppoa se ei tule olemaan. Italiaa vastaan kuitenkin vieraissa tila löytyi sivurajoilta, joten ehkä niin on myös Bosniaa vastaan eli puolipitkät korkeat pallot sivurajoille laitapuolustajille voisivat olla yksi avain pitää pallo itsellä maalipotkunkin jälkeen.

Jos avoimessa pelissä pallo palautetaan Hradeckylle tai toppareille, silloin Bosnia ei tosiaankaan lähde kovin hanakasti prässäämään, vaan vetäytyy tuohon puolikorkeaan prässiin hieman puolen kentän yläpuolelle ja muoto on silloin tosiaan yleensä se 4-4-2 tai sitten 4-5-1, jos Dzeko ei saa apuja laitureilta tai yhdeltä keskikentän kolmikon pelaajalta eli todennäköisesti Saricilta. Uskoisin siis, että kunhan Suomi saisi muutamat ensimmäiset syötöt omille maalipotkujen jälkeen, Bosnian prässi rauhoittuisi ja sitten Huuhkajat pääsisi jauhamaan hitaita hyökkäyksiä Bosnian puolikorkeaa puolustusmuotoa vastaan. Korkeita palloja keskiviivalle tulisi välttää, koska Bosnian puolustuslinjasta tullaan sen verran aggressiivisesti vastaan, että niiden voittaminen on hankalaa.

Lainaus

Lopputulos on sitten tällainen. Huomioitavaa on se, että Bosnia ei halua antaa vastustajalle 4v4 tilannetta puolustuslinjaansa, vaan tässä asetelma on Bosnian eduksi 5v4, kun keskikentän linjan puolustava keskikenttäpelaaja Besic on pudonnut muuta linjaa aiemmin auttamaan puolustuslinjaa. Hän on selvästi alempana kuin Pjanic ja laiturit. Puolustuslinjasta puolestaan tornimainen Sunjic tulee pääpalloon ja tuossa ei ole helppo tehtävä voittaa ykköspalloa kenelläkään hyökkääjällä. Suomi pyrkinee tähän samaan eli ylänelikko Soiri-Pukki-Pohjanpalo-Lod haluaa löytää tiloja Bosnian puolustuslinjan etupuolelta, mutta nähtävästi he jäänevät 5v4 alakynteen, koska Besic putoaa yleensä ajoissa tukemaan puolustuslinjaa kuten tässä kuvassa. Toisaalta jos Pukki voittaisi tämän ykköspallon, vasemmalla laidalla Soirilla olisi tilaa haastaa, kun Bosnian linja on niin kapealla keskelle ryhmittyneenä.

Yksi tärkeä seikka on se, että kun Bosnia puolustaa tuossa 4-4-2:ssa tai 4-5-1:ssa, Besic on todennäköisesti se pelaaja, joka on valmiiksi hieman muita alempana ja valmiina auttamaan puolustuslinjaa. Näin ollen Bosnian linjassa tulee luultavimmin olemaan käytännössä 5v4 tilanne sen sijaan, että siellä olisi 4v4 tilanne. Suomihan avaa peliä siten, että ylänelikko (kärkipari+laiturit) on rakenteluvaiheessa vastustajan puolustuslinjassa ja sieltä tullaan sitten yksitellen palloa vastaan, joten Besic on ikään kuin ylimääräinen varmistaja ja vieraskentällä Bosnia pelannee vielä hieman konservatiivisemmin, joten tuon Besicin roolin säilyvyys on melko todennäköistä eli kun Suomi pitää palloa ja yrittää pelata sen kohti ylänelikkoa, Besic on auttamassa puolustuslinjaa hieman ennen muuta keskikentän linjaa.

Lainaus

Koska Bosnia antaa niin paljon tilaa vastustajan puolustajille nousta pallon kanssa, yksi tapa luoda maalipaikkoja ovat pitkät syötöt. Tässäkin toppari saa kävellä melkein puoleen kenttään jalka vapaana ennen kuin Dzeko on lähellä.


Samalla Arnautovic on tehnyt oikea-aikaisen liikkeen ja pääsee puolittaiseen maalipaikkaan, mutta matala laukaus viuhui ohi takakulmasta. En näe syytä, miksei Toivio-Pukki akseli voisi kyetä samaan, jos he ovat samalla aaltopituudella tällaisessa tilanteessa, kun toppari saa nousta rauhassa.


Linjan taakse on melko turha pelata korkeita palloja bosnialaisia vastaan, sillä...


... topparipari Zukanovic-Sunjic on niin hyvä ilmassa. Sunjic on tornimaisempi vielä kuin Zukanovic, mutta ympyrässä oleva Zukanovic puolestaan liikkuu kokoisekseen erinomaisesti ja hakee pääpalloja joka suunnasta hyvällä ponnistuksella.

Heh, vielä Kansojen liigan materiaalin perusteella olin sitä mieltä, että linjan taakse kannattaa toisinaan viljellä syöttöjä ilmassa, mutta Kreikka-pelissä ne eivät tuoneet tulosta vastustajalle. Näissä pitää siis käyttää harkintaa, mutta jos nyt pitkä pallo pitää pelata pystyyn, sitten se pitää ehdottomasti pelata ennemmin kankeamman oikean topparin Sunjicin selustaan kuin liikkuvamman ja ponnistusvoimaisemman vasemman topparin Zukanovicin taakse.

Lainaus

Bosniaa ei ole helppo haavoittaa hitaissa hyökkäyksissä, joten riistojen jälkeiset sekunnit on hyödynnettävä. Tässä kuvassa on merkitty Itävalta 4-4-2 muotoon, jota Huuhkajatkin sitten käyttää. Besic menettää pallon Itävallan Tim Sparville.


Seurauksena on 4v4 tilanne tempokuljetuksen päätteeksi. Vastaavalla tavalla Huuhkajat voi pelata pallon riiston jälkeen Lodille tai Soirille, jotka lähtevät kuljettamaan ja pakottamaan Bosnian alimman linjan vetäytymään. Aikaa ei kuitenkaan ole liiaksi, sillä kuten näkyy, Pjanic ja Besic juoksevat todella nopeasti alas auttamaan ja ovat jo melkein tavoittaneet Arnautovicin.


Näissä tilanteissa voi olla hyödyllistä syöttää takaviistoon keskityksen sijaan, koska Pjanic ja Besic saattavat juosta tilanteen ohi, jolloin boksin rajalta Sparv tai Kamara pääsisi pyssyttämään melko vapaasti kuten itävaltalainen tässä.

Supla.fi -palvelussa HuuCast-podcastissa oli tällä viikolla haastattelussa Toni Korkeakunnas, Huuhkajien scoutti. Hän puhui osin tästä samasta ilmiöstä eli Bosnia on kurinalainen joukkue juoksemaan alas negatiivisisssa tilanteenvaihdoissa eli silloin, kun vastustaja pääsee vastaiskuun. Siksi Suomen tulee näissä tilanteissa hyödyntää toisinaan takaviistokeskityksiä, koska bosnialaiset keskikentän linjan pelaajat tuppaavat valumaan jopa liian alas puolustuslinjan syliin ja silloin boksin rajalta voidaan esimerkiksi päästä laukomaan kuten tässä esimerkissä.

Lainaus

Tässä kuvassa Kreikka on riistänyt juuri pallon ja lähtee vastaiskuun.

[
Alimmasta linjasta Zukanovic tulee vastaan kuten Kolasinac aiemmissa kuvissa ja pysäyttää tylysti hyökkäyksen. Hieno suoritus, mutta jälleen kerran, jos Suomi pääsisi hänen ohitseen, vastaiskulle aukeaa rutkasti tilaa.


Tässä Zeca on ohittanut Bosnian kaksi ylintä prässilinjaa lävistävällä syötöllä kahden alimman linjan väliin, mutta Sunjic astuu esiin linjasta ja pysäyttää hyökkäyksen väkevällä taklauksella. Jos tästä pystyttäisiin pelaamaan pallo yhdellä kosketuksella viereen, Suomi pääsisi etenemään kasvot kohti maalia esimerkiksi kolmella kolmea vastaan. Bosnian puolustuslinjassa riittää fysiikkaa pelata ja puolustaa kovaa eteenpäin, mutta siinä on omat riskinsä.

Tässä on vielä lisää esimerkkejä noista menetyksen jälkeisistä hetkistä eli Bosnia on silloin aggressiivinen ja jokainen pelaaja tosiaankin juoksee joko alaspäin tai sitten voimakkaasti vastaan pallollista pelaajaa, joka sitten saattaa avata saumoja Suomellekin, jos ensimmäiset syötöt saadaan pelattua tyhjään tilaan ohi aggressiivisten bosnialaisten.

Lainaus

Muutama esimerkki vaihteeksi välittömästä vastaprässistä. Kreikka yrittää purkaa riiston jälkeen. Cimirot antaa kuitenkin ensimmäisen prässi-iskun.


Toinen isku tulee Pjanicilta ja Cimirot puolestaan jatkaa liikettään.


Kreikka pelaa omalle kulmalipulle ja Kolasinac iskee kolmantena.


Duljevic katkoo neljäntenä ja eikun uutta vyöryä maalille.


Kolasinac keskittää ja Kreikka katkoo taas. Isännät eivät luovuta, vaan Besic antaa välittömän prässin.


Sokratis tavoittelee Fortounisia, mutta Bicakcic voittaa pallon Bosnialle ja jälleen uusi vyöry Kreikan ottaessa vastaan omalla puoliskollaan. Tällaiseen mankeliin Suomi ei saa joutua Ratinassa, sillä muutoin tulee pitkä ilta, vaan Bosnian menetyksen jälkeisen prässin ohi pitää kyetä jollain ilveellä pelaamaan.

Yllä on paha esimerkki siitä, mitä voi käydä, jos Suomi ei pääse riistojen jälkeen etenemään ajoissa. Vaarana on silloin se, että paine jää liian pitkäksi aikaa omalle kenttäpuoliskolle, jos bosnialaisten välitön vastaprässi tekee tuhoa. Noissakin kuvissa näkyy se sähäkkyys ja juoksuvoimaisuus heti, kun pallo menetetään. Tässä kohden ei toki tarvitse juosta alaspäin, kun pallo on niin lähellä vastustajan maalia, vaan liikkeet suuntautuvat kohti palloa ja vastustajan maalia. Vierasjoukkue pelaa suurella sydämellä sitoutuneesti, koska ilman sitä tällainenkaan yhteinen toiminta ei olisi mahdollista.

Lainaus

Loppuun esimerkki haavoittamisesta hitaassa hyökkäyksessä. Tällainen asetelma syntyi sivurajaheiton flipperin jälkeen eli pallo on Pohjois-Irlannin pelaajalla laidassa. Katsokaa, mikä etäisyys on kahden topparin välillä, kun Bosnia luo taas ylivoiman laidalle eli jopa 4v2-tilanteen, kun ylhäältä Saric on juossut Duljevicin alapuolelle.


Syöttö jäi hieman taakse, joten Pohjois-Irlanti joutui kierrättämään pallon alas eikä pelaaja päässyt etenemään boksiin. Samalla Bosnia ehti kasata rivinsä. Keskikentän linjassa viiva pitäisi olla Pjanicista Sariciin eikä Duljeviciin, koska Saric on hetkellisesti ottanut Duljevicin paikan keskikentän linjan vasemmasta reunasta.


Pohjois-Irlanti vaihtoi puolta ja muoto on periaatteessa tiiviinä eli linjojen välissä ei ole pahemmin tilaa. Mutta ympyröidyissä taistelupareissa piilee toivo. Ensinnäkin kankea Sunjic jää hieman jälkeen, kun Pohjois-Irlannin pelaaja peruuttaa hänestä irti. Keskimmäisessä ympyrässä Zukanovicin selän takana on vapaa mies hiipimässä maalille. Lisäksi taka-alueella Civic on yksin kahta pelaajaa vastaan. Tästä seurasi se, että keskitys tuli lähimpään ympyrään ja pelaaja laukoi oikeaan tolppaan, kun Sunjic oli jättänyt tilaa laukoa eikä ollut iholla. Pukin kannattaa siis kärjessä hyödyntää erityisesti Sunjicin kankeutta, koska tornimaisen topparin liike ei ole kaikkein terävintä verrattuna Zukanoviin ja peruuttamalla taaksepäin voi aueta paikka laukoa volley vaikkapa tolppaan kuten tässä.


Sen sijaan laidalta keskityksiä kannattaa jopa kokeilla, sillä hivenen yllättäen esimerkiksi Kreikkaa vastaan bosnialaisten oman boksin puolustaminen ei ollut kovin terävää. Tässäkin laidalta tulee keskitys ja Zukanovic on unohtanut Donisin täysin vapaaksi, mutta tämän pusku jäi pehmoiseksi eikä Sehicilla ollut ongelmia torjua alakulmasta.


2-2 tasoitus syntyi niin ikään heikosta boksipuolustamisesta. Keskitys tulee nyt oikealta laidalta. Boksissa on kolme vastaan kolme -asetelma, kun Bicakcic on kaventanut laidalta toppareiden avuksi.


Alun perin Bicakcicin vartioitavana ollut Kolovos liikkuu kohti palloa, leikkaa ennakkoluulottomasti torni-Sunjicin eteen ja nikkaa pallon etukulmaan. Jos Kansojen liigassa Bosnia ja Hertsegovina piti nollat kotonaan sekä Itävaltaa että Pohjois-Irlantia vastaan sekä vielä vieraissa Itävaltaa vastaan, nyt Armenia ja Kreikka latoivat kolme maalia kahteen otteluun bosnialaisten verkkoon, mikä yllätti ainakin minut.

Toivon näkeväni Suomelta erilaisia keskityksiä laidalta boksiin, sillä sillä osa-alueella bosnialaiset ovat vuotaneet yllättävän paljon. Kreikkaa vastaan toinen maali tuli puhtaasti heikosta puolustamisesta kuudentoista sisässä ja Kansojen liigassakin oli lähellä kolista. Keskitykset kannattaa jälleen kohdistaa joko Sunjicin ympärille tai sitten taka-alueelle, sillä toisinaan esimerkiksi Bosnian vasenta laitapuolustajaa vastaan vastustaja loi Kansojen liigassa 2v1 ylivoimia, joten periaatteessa esimerkiksi Lod ja toinen hyökkääjä pystyisivät oikein ajoitetuilla juoksuilla ja sijoittumisella pääsemään Civicia vastaan 2v1-tilanteeseen takatolpalle. Sitten voimme siirtyä hyökkäysosioon.

Lainaus

Bosnian yksi pelinavausmalli on 2-3-2-3. Topparit Zukanovic ja Sunjic levittävät ja Pjanic laskeutuu hakemaan palloa heidän yläpuolelleen laitapuolustajien Civicin vasemmalla ja Todorovicin oikealla noustessa Pjanicin tasolle. Tässä kuvassa toki näkyy se, kuinka Pjanic oli merkattuna Itävallan toimesta. Kaksi muuta keskikenttäpelaajaa eli Besic ja Saric puolestaan hakevat tiloja hieman ylempää ja puolestaan yläkolmikko Duljevic-Dzeko-Visca on vastustajan puolustuslinjassa kiinni ja tulee sieltä palloa tarvittaessa vastaan puolustuslinjan etupuolelle.


Tässä näkyy hyvin tuo yläkolmikon Duljevic-Dzeko-Visca sijoittuminen. Itävalta pelasi kolmen alakerralla, joten Bosnialla oli tasavahvuinen 3v3-tilanne vastustajan puolustuslinjassa. Suomea vastaan heillä olisi tietysti 3v4 alivoima, kun vastassa olisivat Uronen, Arajuuri, Toivio ja Raitala. Kuvan oikeassa laidassa näkyvät puolestaan keskikenttäpelaajista Besic ja Saric, jotka tosiaan operoivat yläkolmikon ja Pjanicin linjan välissä rakenteluvaiheessa tässä avausmallissa.


Parhaimmillaan pallo saadaan sitten pelattua Dzekolle, joka erinomaisena targettina kykenee suojaamaan palloa ja samalla tässäkin kuvassa viivalla merkitty keskikentän kolmikko ehtii tulla tarpeeksi lähelle tukemaan. Lisäksi laitureilla voi koittaa syöttää myös, mutta helpompi lienee tiputtaa alas ja antaa keskikenttäpelaajien antaa murtava läpisyöttö laitureille.


Toinen esimerkki 2-3-2-3:sta. Oikea toppari Sunjic on ahdistettu kulmalipulle, mutta Pjanic tulee lähelle auttamaan ja täydentää syöttökolmion oikean laitapuolustajan Todorovicin kanssa. Pjanic jatkaa pallon yhdellä kosketuksella kohti keskikentän kahta muuta pelaajaa, jotka ovat taas hakemassa vapaita tiloja yläkolmikon ja Pjanicin välissä.


Toinen pelinavaamismalli on hyvin samanlainen kuin edellinen eli 2-1-4-3. Erona on vain se, että nyt laitapuolustajat Civic ja Todorovic ovat samassa tasossa Saricin ja Besicin kanssa, kun edellisessä esimerkissä Saric ja Besic olivat hieman ylempänä kuin laitapuolustajat ja Pjanic.


Kuten näkyy, yläkolmikko on taas levittäytyneenä vastustajan puolustuslinjaan. Seuraavassa linjassa ovat laitapuolustajat, Saric ja Besic, heidän alapuolellaan Pjanic ympyröitynä ja alimpana vielä kaksi topparia Sunjic ja Zukanovic. Maalivahti Sehicin avaus lentää sivurajasta yli kuvassa eikä tavoittanut Duljevicin päätä.


Avausjaksolta bongailin pari erilaista rakentelumallia. Ensimmäinen on 14 sekunnin kohdalta, jolloin muoto on 2-4-4. Topparit Zukanovic ja Sunjic ovat alhaalla ja heidän yläpuolellaan laitapuolustajat Kolasinac ja Bicakcic sekä keskikentän kolmikosta Pjanic ja Cimirot. Huomattavaa on se, että keskustassa liikkuvat Pjanic ja Cimirot hakivat tilaa Kreikan kahden ylimmän prässilinjan välistä.


Toisella minuutilla nähtiin jo Kansojen liigassakin paljon suosiossa ollut 2-3-2-3 malli, jossa toppareiden yläpuolella ovat vain Pjanic ja laitapuolustajat. Besic ja Cimirot puolestaan liikkuvat Pjanicin linjan ja sitten yläkolmikon Duljevic-Dzeko-Visca välissä.


Tuostakin siirryttiin hyvin sujuvasti takaisin 2-4-4:een, jossa Pjanic ja Cimirot hakevat tilaa taas kahden ylimmän prässilinjan välistä laitapuolustajien pitäessä leveyden. On siis hyvin mahdollista, että Suomeakin vastaan muutama bosnialainen liikkuu Suomen kärkiparin ja keskikentän linjan välissä, joten Kanervan pitää tarkkaan miettiä sitä, että miten joukkue onnistuu pitämään välit tiiviinä ylhäältä alas eikä kollektiivi repeä. Tässäkin kuvassa Kreikan puolustuslinja on jo melko kaukana kärkiparista ja periaatteessa kahden ylimmänkin linjan väli on sellainen, että Kolasinac pystyisi syöttämään keskelle Cimirotille tarvittaessa.


Seitsemänneltä minuutilta hyvä esimerkki Pjanicin merkityksestä prässin purussa. Zukanovic syöttää kulmalipulta prässin alta vapaaksi liikkuneelle Pjanicille, joka jo Kansojen liigassa laskeutui hakemaan palloa paljon alhaalta ja teki sitä myös nyt tarvittaessa.


Ja ennen kuin Pjanicin kimppuun ehtii kreikkalainen, hän on vaihtanut puolta.


Oikealla laitapuolustajalla Bicakcilla on seurauksena vapaa väylä nousta.

Bosnia ja Hertsegovinalla on pääosin kolme erilaista rakentelumallia, jotka ovat 2-3-2-3, 2-1-4-3 ja 2-4-4. Näistä suosituin lienee tuo ensimmäinen, mutta siinä Pjanicilla on ollut todella merkittävä rooli, sillä hän on jorginhomaisesti hakenut palloa toppareilta samasta tasosta laitapuolustajien kanssa. Kolmannessa tasossa ovat olleet kaksi muuta pelaajaa keskikentän kolmikosta eli he ovat liikkuneet yläkolmikon ja sitten Pjanicin sekä laitapuolustajien välissä ikään kuin linkkaavina pelaajina hyökkäyksen ja puolustuksen välillä. Myös 2-1-4-3 muodossa Pjanicin rooli oli iso samanlaisena pallonhakijana, mutta silloin laitapuolustajat olivat häntä ylempänä samassa tasossa hyökkääviempien keskikenttäpelaajien kanssa. 2-4-4 muodon havaitsin melkeinpä ensi kerran vasta tuossa Kreikka-pelissä ja on mielenkiintoista nähdä, että nähdäänkö sitä enemmän Tampereella, kun nyt Pjanic on poissa ja yhtä pallovarmaa maestroa ei ole tarjolla. HuuCastissa Toni Korkeakunnas tosin epäili, että Besic saattaa nyt olla se pelaaja, joka hakisi palloa toppareilta ja sitten esimerkiksi minun avauskokoonpanoveikkauksestani Cimirot ja Saric olisivat keskikenttäpelaajista linkkeinä hyökkäykselle seuraavassa tasossa. Jos Bosnia puolestaan hyödyntää enemmän 2-4-4 mallia, silloin veikkaukseni on se, että Saric nousee yläkolmikon tueksi Suomen puolustuslinjan lähettyville ja Cimirot sekä Besic ovat enemmänkin samassa tasossa laitapuolustajien kanssa, kun toppareilla on pallo.

Lainaus

Laitapuolustajista varsinkin Kolasinac tukee paljon hyökkäyksiä kuten tässä sännätessään linjan taakse.


Duljevic jakaa namia pystyyn, mutta kreikkalainen ehtii palloon ennen Kolasinacia.


Toki myös oikea laitapuolustaja kykenee keskittämään palloja kohti Dzekoa kuten tässä Bicakcic tekee.


Sokratis kuitenkin voittaa ykköspallon.

Hitaissa hyökkäyksissä ei olisi ollut mikään yllätys se, että Kolasinac vasemmalla olisi tukenut hyökkäyksiä rohkeasti, mutta Civic ottanee tosiaan hänen paikkansa, mutta ei hänkään ole mikään turhake ylöspäin, mutta ei välttämättä ihan yhtä aktiivinen. Oikealla puolella Bicakcic ei liene ole ihan yhtä aktiivinen, mutta ei hänkään kaihda nousuja, jos niille avautuu kaista kuten edellisessä prässinpurkuesimerkissä. Jos Todorovic aloittaa oikealla puolella puolustajana, sitten sieltäkin voidaan nähdä vielä enemmän keskityksiä Dzekolle boksiin, mutta vasen laita on se Bosnian ehdoton vahvuus, vaikka Kolasinac on ehkä sivussa.

Lainaus

Seuraavaksi astialle voittomaali Pohjois-Irlantia vastaan. Tuttu pelinavausmalli 2-3-2-3 Pjanicin laskeutuessa.


Peli ei auennut, vaikka myös toisinaan alas laskeutuva Saric tuli auttamaan Pjanicia. Pallo palautettiin maalivahti Sehicille, joka avaa pitkällä. Muoto on hetkellisesti 2-4-1-3, kun Saricin tultua Pjanicin rinnalle Besic on yksin yläkolmikon alapuolella.


Fyysinen laituri Duljevic voittaa pääpallon. Samalla Dzeko on juoksemassa pystyyn.


Duljevic kuitenkin puski itselleen ja vasta nyt toinen pusku menee omalle pelaajalle eli kohti Viscaa oikeassa laidassa. Bosnia on kuitenkin luonut 3v4 hyökkäyksen epäorganisoitunutta puolustusta vastaan.


Pohjois-Irlannin vasen pakki liukastuu ja Visca saa pallon ilmaiseksi itselleen, syöttää vasemmalle Dzekolle ja tämä viimeisteli alakulmaan. Sovitulla pelinavausmallilla luotu maali, joskin ei maitse, mutta kun yläkolmikossa on kaksi osaavaa pääpelaajaa, voi pallon pelata ylös myös ilmassa, mutta silloin tarvitaan hieman tuuria kuten tässä osumassa.


Nyt voitaisiin käydä läpi Bosnian voittomaali Itävaltaa vastaan. Visca on tällä kertaa ylimmässä prässilinjassa Dzekon seurana.


Sunjic irtoaa puolustuslinjasta aktiivisesti eteenpäin ja riistää lopulta pallon Arnautovicilta, jolle toppari pelasi pallon ilmassa. Bosnian keskikentän neljän linja on hivenen pirstaloitunut, kun vasen laita Duljevic on pudonnut alas paikkaamaan Civicia, joka puolestaan on siirtynyt laitapuolustajan tontilta keskemmälle paikkaamaan Sunjicin jättämää aukkoa.


Sunjic pelasi pallon Saricille, joka pelasi Pjanicin kanssa seinän ja pääsi sitten tähän tilanteeseen. Dzeko liikkuu kohti laitaa ja Saric pelaa pallon hänelle päästyään kääntymään kasvot kohti maalia seinäpelin myötä.


Seurauksena 3v3-hyökkäys, jonka Dzeko päättää vasemmalla jalallaan takakulmaan kliinisesti. Topparilta siis vaikea palloa Arnautovicille, joka menetti ja alle kymmenen sekuntia riiston jälkeen pallo on maalissa.

Ylläolevat esimerkit yhdistävät hyvin sovitun rakentelumallin ja yläkolmikon hyvyyden, sillä varsinkin Dzeko että Duljevic ovat molemmat päteviä kohdepelaajia, mutta he pystyvät juoksemaan myös linjan taakse maalintekoon.

Lainaus

Sitten voisimme lopuksi paneutua Dzekon erinomaisuuteen. Tässä Civic linkoaa sivurajaheiton.


Yläkolmikosta Dzeko tulee vastaan ja pudottaa pallon rinnalla alas välittömästi oikeaan suuntaan tyhjään tilaan.


Ristipallo oikeaan laitaan Viscalle ja yhtäkkiä taustalta neljä miestä on juoksemassa boksiin keskitystä varten. Kuten näkyy, vastustajan keskikenttä on jäänyt turhan kauas puolustuslinjasta eli esimerkiksi takaviistoon tuleva keskitys voisi olla vaarallinen, kun se pelattaisiin kahden alimman linjan väliin oikea-aikaisesti. Muutamassa sekunnissa Dzekon ansiosta sivurajaheitosta luotiin hyvä hyökkäys, joten näiden kääntöjen kanssa Huuhkajien tulee olla tarkkana.


Tässä puolestaan Sehicin pitkä maalipotku päätyi vastustajan pelaajan päähän, mutta Saric tiputtaa kakkospallon ykkösellä positiivisessa peliasennossa olevalle Pjanicille.


Samalla Dzeko ja laiturit tekevät liikkeet pystyyn, joten salamannopeasti Bosnia luo 3v3-hyökkäyksen. Dzeko otti pallon haltuun ja niittasi sen eleettömästi oikeaan alakulmaan niitaten naulan Pohjois-Irlannin arkkuun. Boksin sisältä Dzekoa ei saa vain päästää laukomaan.


Sitten pari kuvasarjaa Dzekosta. Kuten Kansojen liigassa häntä käytetään targettina ja hän pelaa erityisen hyvin yhteen vasemman laiturin Duljevicin kanssa. Kyseessä on Bosnian oma Pukki-Lod parivaljakko. Sehic avaa pitkän pallon Kreikan puolustuslinjan etupuolelle.


Dzeko pitää miehen selässään ja Duljevic liikkuu tyhjään tilaan.


Dzeko pudottaa juoksulinjalle ja Duljevic pakottaa tempokuljetuksellaan vastustajan keltaiseen korttiin.


Hitaissa hyökkäyksissä Dzeko ei juuri keskeltä liiku, vaan pysyy toppareiden etupuolelle alttiina kombinaatioille.


Tässä otoksessa Zukanovic voittaa Kreikan maalipotkun jälkeisen ykköspallon ja puskee kohti Dzekoa.


Pallo suojaukseen ja sitten odotetaan muiden mukaan tuloa.


Duljevic löytyy taas läheltä ja tämä puolestaan näkee keskellä Besicin.


Syöttö menee hieman liian eteen ja Kreikka selviää pälkähästä, mutta kymmenessä sekunnissa Kreikan maalipotku vaihtui vaaralliseksi hyökkäykseksi omiin, joten Suomikaan ei saa nukahtaa tällaisissa tilanteissa.

Dzeko on useimmiten se pelaaja, jolle kuitenkin pyritään pallo pelaamaan ja tämä sitten pudottaa joko Duljevicille, Viscalle tai jollekin keskikenttäpelaajalle pallon. Mahdollista on myös se, että Dzeko itse yrittää kääntyä ohi omasta pelaajastaan ja sitten auki olevalla jalalla vasta jatkaa pallon eteenpäin. Hän on niin monipuolinen, että pelottaa. Suosittelen kuitenkin tarkkailemaan varsinkin sitä, kuinka hyvin hän pelaa yhteen Duljevicin kanssa vasemmalla laidalla tai vasemmassa puolitilassa, sillä hänellä on tapana hiipiä kuitenkin hieman enemmän kohti Duljevicin kuin Viscan laitaa eli Suomen toppareista Toiviolla tullee olemaan enemmän ongelmia Dzekon kanssa kuin Arajuurella, joka on Urosen puolella. Päätetäänpä sitten Bosnia-osio vielä nopeaan erikoistilannekatsaukseen.
Salming

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Chelsea FC


Vastaus #2 : 31.05.2019 klo 15:12:54

Lainaus

Sitten erikoistilanteisiin. Aloitetaan käymällä läpi hyökkäyspään kulmapotkuja. Ne antaa tietysti Pjanic. Rangaistusalueelle Bosnia nostaa viisi pelaajaa ja lisäksi alueen rajalla on Saric. Duljevic on yksin vitosen viivalla ja loput neljä ovat enemmän yhdessä. Neljä muuta pelaajaa ovat topparipari Zukanovic-Sunjic sekä etualueelle rynnivät Dzeko ja puolustava keskikenttäpelaaja Besic.


Pjanicin keskitys leijaili Besicin yli Dzekolle, joka ei kuitenkaan yltänyt palloon tällä kertaa.


Seuraavassa variaatiossa on taas viisi pelaajaa boksissa. Keskitys leijailee pakan läpi taka-alueelle Duljevicille, jonka laukaus blokataan. Dzeko, topparit ja taas etualueelle juokseva Besic ovat muut pelaajat. Voisi siis päätellä, että Pjanicin ulkoapäin kiertävissä kulmissa tavoitteena on pelata usein etualueelle, jonne ainakin Besic juoksee järjestäen.


Ensimmäinen kulma tuotti tulosta Kreikkaa vastaan. Pjanic oli tutusti keskittäjänä. Duljevic juoksee etualueelle, keskellä ovat Dzeko ja Zukanovic sekä takatolpalla Bicakcic ja Sunjic. Kreikka käytti miesvartiointia kuten Huuhkajat.


Bosnialaisten kuviossa Visca juoksee boksin ulkopuolelta pilkun tuntumaan ja pamauttaa ensimmäisen yrityksen päin kreikkalaisia.


Mutta toinen kokeilu uppoaa maaliin. Fantastinen pussukka.


Toinen kulmapotkuesimerkki vielä. Pjanic keskittää ja boksissa ovat samat viisi kohdetta kuin aiemmin. Bicakcic menee etutolpalle ja Duljevic on taustalla, mutta keskellä ovat ne vaarallisimmat uhat Dzeko ja topparit.


Pallo putoaa vitosen viivalle Dzekon jalkoihin, mutta kreikkalaiset eivät päästä Dzekoa laukomaan, vaan lopulta purkavat. Vaarallinen aihio kuitenkin.

Kulmapotkuissa Bosnia-Hertsegovina nostaa boksiin todennäköisesti viisi pelaajaa, koska niin tapahtui Kansojen liigassa ja Kreikkaa vastaan. Yhdessä variaatiossa Kansojen liigassa boksissa oli vain neljä yksilöä, mutta muutoin aina viisi. Dzeko, Duljevic, topparit ja Bicakcic lienevät ne pelaajat, jotka ovat boksissa. Pjanic on antanut kaikki erikoistilanteet, joten suurin kysymys onkin nyt se, että kuka hänet korvaa? Se voi olla Duljevic, mutta uskon itse, että joko Visca, Saric tai Besic on erikoistilannevastuussa ennemminkin.

Lainaus

Puolustaessaan kulmapotkuja Bosnia puolestaan käyttää aluevartiointia miesvartioinnin sijaan. Rangaistuspisteen alapuolella on kahdeksan pelaajaa, joista yksi etutolpalla. Pjanic puolestaan hoitaa etualueen ja kuvan ulkopuolella vastaiskua kärkkyy oikea laituri Visca, josta ei nyt hyötyä olekaan omassa boksissa, kun pituutta on vain 172 senttiä.


Kolmas esimerkki Itävalta-ottelusta kulmien puolustamisesta. Kahdeksan miestä taas rangaistuspisteen alapuolella, Pjanic etualueella ja Visca nyt kärkkymisen sijaan rangaistusalueen rajalla. Toki osittain tässä yhdistyy myös miesvartioinnin elementtejä, mutta ihan puhdasta sellaista puolustaminen ei ole, koska Pjanicin takana yksi bosnialainen puolustaa kahta itävaltalaista ja jokaisessa kulmassa toppareista Prödl jätettiin vapaaksi ja hänen annettiin kirmata kahlitsemattomana taustalta kohti maalia kuten myös nyt.


Tässä näkyy hyvin, kuinka #15 Prödl saa juosta vapaasti kohti maalia. Muutoin asetelma on edelleen sama eli kahdeksan miestä ja Pjanic etualueella selvittävät tilanteen tiiviillä aluepuolustuksella Itävallan viittä pelaajaa vastaan. Huuhkajatkin yleensä nostaa juuri viisi pelaajaa boksiin, joten voisi olettaa, että Arajuuri ja Toiviokin saavat kenties tämän kuvan tavoin juosta vauhdilla kohti maalia ja sitten pitää vain toivoa, että Lodin pallo napsahtaa keskelle otsaa.


Oman alueen kulmapotkuissa Bosnia ja Hertsegovina käytti edelleen aluepuolustusta.


Toinen kulmapotku heti perään ja edelleen aluepuolustus käytössä. Vahvoista torneista Sunjic pukkasi pallon etutolpalta lopulta kauemmas.

Vastustajan kulmapotkuissa Bosnia-Hertsegovina käyttää aluepuolustusta ja samaa lienee luvassa Tampereellakin. On mahdollista, että Sparv, Arajuuri ja Toivio esimerkiksi siis saavat juosta vapaasti kohti maalia kuten totesin yhdessä kuvista ja silloin Lodin pitää vain saada pallo napsumaan päähän.

Lainaus

Sivuvapaapotku Pohjois-Irlanti pelistä. Taas Pjanic pallon takana ja viisi miestä boksissa. Dzeko, topparit ja Duljevic ovat edelleen kohdealueella ja viides mies on oikea pakki Vranjes tietysti topparin koulutuksella. Keskitys karkasi taas pitkäksi kaikkien pelaajien yli. Lyhyellä otannalla voisi todeta, että melko harvoin näissä sivuvapaapotkuissa Bosnia pelaa etualueelle, vaan tavoittelee palloja joko rangaistuspisteen tienoille tai sitten takatolpalle.


Vapaapotku kuudentoista rajalta. Pjanic laukoo myös nämä, mutta nyt kuti meni niukasti yli vasemman yläkulman.


Vastustajan sivuvapaapotkuissa Bosnia muodostaa seitsemän miehen linjan, laittaa yhden pelaajan muuriin ja lisäksi kaksi pelaajaa (Besic & Saric) kyttää sitten irtopalloja rangaistusalueen rajalla.


Sivuvapaapotkuissa käytössä on tässä esimerkissä seitsemän pelaajan linja kuutta kreikkalaista vastaan. Pjanic on etualueella, Cimirot boksin rajalla ja yksi pelaaja muurissa.


Pallo jäi etualueelle Bicakcicin päähän. Cimirotin johdolla lähtee nopea vastaisku.

Sivuvapaapotkuissa Bosnia ja Hertsegovina nostaa boksiin samat viisi pelaajaa luultavasti kuin kulmapotkuissakin. Sivuvapaapotkujen puolustamisessa käytetään puolestaan seitsemän miehen linjaa. Suoria vapaapotkuja on ampunut Pjanic, mutta hänen poissaollessa Duljevic ja Visca ovat potentiaalisia nimiä asettumaan kuolleen pallon taakse tarvittaessa.

Suomi

Suomen päävalmentaja Markku Kanerva nimesi 30.5.2019 seuraavan miehistön kesäkuun maaotteluihin:



Ryhmästä joutuivat jäämään pois Roman Eremenko, Fredrik Jensen ja Thomas Lam loukkaantumisten vuoksi. Eremenkon nivunen/lonkankoukistaja vaatii leikkaushoitoa. Jensen ja Lam puolestaan ovat nilkkavaivaisia.

Perjantain lehdistötilaisuudessa, jossa joukkue julkistettiin, Markku Kanerva ja pelaajistoa edustanut Sauli Väisänen kertoivat lisäksi seuraavia asioita:

- Kanerva on käynyt katsomassa Tanskan cupin loppuottelun Arajuuri vs. Sparv sekä Norjassa Valakarien luona
- Maajoukkueen järjestämälle minileirille osallistui noin parikymmentä pelaajaa pitämään tuntumaa yllä osan ollessa U21-joukkueesta, S. Väisänen kehui tempoa yllättävän hyväksi
- Lam on käynyt jopa leikkauksessa nilkkansa kanssa ja Jensen ei vain ole toipunut vielä pelikuntoon
- Hämäläisen sopimus loppui eikä hän halua riskeerata uutta sopimusta mahdollisella loukkaantumisella
- Uronen, Raitala ja Skrabb palaavat ryhmään oltuaan poissa maaliskuussa loukkaantumisten takia
- Kolme U21-ikäistä pelaajaa mukana, Källman pelaa vielä sunnuntaina seurajoukkueessaan
- Ratinassa neljä peräkkäistä voittoa maalierolla 6-0
- Kreikka ainoana tehnyt kaksi maalia Bosnian verkkoon sen 12 edellisessä ottelussa
- Molemmat vastustajat on scoutattu ja pelisuunnitelmat ovat valmiit. Pelaajavalinnat palvelevat pelisuunnitelmia.
- Bosnian laitapuolustajat ovat aktiivisia ylöspäin ja keskikentän kolmikko on hyvin liikkuva. Myös yläkolmikko vaihtelee paikkoja ja se vaikuttaa aluevartiointiin
- S. Väisänen ei koe kesälomansa alkaneen vielä, vaikka seurajoukkuekausi jo loppui, koska maaottelut ovat edessä ja vasta niiden jälkeen Väisänen kokee kesälomansa alkavan
- S. Väisänen on pitänyt kuntoaan yllä muun muassa käymällä kuntosalilla pari kertaa viikossa ohjelman mukaisesti ja pelaamalla sulkapalloa sekä harrastamalla hieman erilaista liikuntaa kuin tavallisesti
- Eremenkon tilanne ja poissaolo oli tiedossa jo hyvissä ajoin
- Bosnian valmentajan Prosineckin Kanerva muistaa Real Madridista ja tietotaitoa pitäisi löytyä, koska kokemusta on Kroatian ja Azerbaijanin maajoukkueistakin, mutta sen tarkemmin Kanerva ei miestä tunne, mutta toivoo kuitenkin voivansa vaihtaa muutaman sanan miehen kanssa tulevan tapahtuman yhteydessä
- Halsti oli mukana minileirillä ja ongelmia on ollut hieman polven kanssa, joten sen takia häntä ei valittu ryhmään, koska täyttä varmuutta pelikunnosta ei ollut, joten hänelle päätettiin yhdessä tuumin antaa lepoaikaa, koska europelitkin alkavat pian seurajoukkueessa
- Kanerva lähtee lehdistötilaisuuden jälkeen käymään vielä Mestarien liigan loppuottelussa ja pilke silmäkulmassa toivoi saavansa sieltä vielä viimeisiä taktisia vinkkejä
- Soirin valintaa mietittiin paljon, koska vastuuta ei ole tullut, mutta hän on harjoitellut hyvin. Kanerva kävi keväällä tapaamassa sekä Soiria että tämän valmentajaa, mutta valmentaja näkee ryhmityksessään Soirin wingbackina ja siihen paikalle Soirin seurassa on valmentajan mielestä parempia vaihtoehtoja, joten vastuuta ei ole tullut. Kanerva on hieman mietteliäs sen suhteen, että onko Soiri 90 minuutin kunnossa
- S. Väisänen on tyytyväinen omaan henkilökohtaiseen kauteensa, vaikka joukkueella jäi parannettavaa. Tarkoituksena on palata SPALin riveihin kesäloman jälkeen
- Ensi viikon tiistaina on avoimet harjoitukset, jonne odotetaan yleisöäkin paljon. Keskiviikosta perjantaihin joukkue on median käytettävissä, mutta siitä tarkemmat "koordinaatit" kerrotaan myöhemmin. Perjantaina tietysti on kansainvälinenkin lehdistötilaisuus ottelua edeltävänä päivänä.

Sitten pääsemmekin pohtimaan avauskokoonpanoa. Maalissa aloittaa tietysti Lukas Hradecky. Puolustuslinjassakaan ei pitäisi olla mitään epäselvyyttä, sillä Uronen ottaa oman paikkansa vasemmalta ja Raitala oikealta, jolloin Pirinen ja Granlund putoavat penkille Armenia-pelistä. Toppariparina jatkaa itseoikeutetusti Arajuuri-Toivio Väisästen veljesten ollessa heidän varamiehinään.

Keskikentällä on kolme varmaa nimeä, jotka ovat Sparv, Kamara ja Lod. Schüllerin uskon aloittavan vaihdosta, koska maaliskuussakaan hän ei saanut peliaikaa kuin vain 20 minuuttia Armeniaa vastaan vaihtopelaajana, joten Kanervan papereissa Sparv-Kamara kaksikko lienee mitä ilmeisimmin selkeä ykkösvaihtoehto keskikentän keskustaan. Tuo kaksikko oli myös erinomainen, kun Suomi pelasi viimeksi Ratinassa ja kaatoi Kreikan 2-0 Kansojen liigassa. Schüllerin lisäksi Kauko voi tarvittaessa tulla vaihdosta sisään keskikentän keskustan pelaajaksi. Lod aloittaa omalla paikallaan oikealla laidalla, mutta vasemman laiturin paikka on arvoitus. Siihen ovat tyrkyllä Soiri, Lappalainen, Skrabb, Taylor ja miksei myös Forsell. Näistä ainakaan Soirin en usko avaavan, koska Kanerva tosiaan epäili hieman lehdistötilaisuudessa hänen 90 minuutin pelikuntoaan. Lappalainenkaan ei tunnu luontevalta valinnalta näin tärkeään otteluun ensi kertaa avaukseen karsintapelissä. Sen sijaan minä liputtaisin tällä hetkellä Skrabbin puolesta, joka edellisessä kotipelissä Kreikkaa vastaan tuli vaihdosta sisään, kun Pukki loukkaantui 10. minuutilla ja Lodin noustua kärkiparin toiseksi osapuoleksi, Skrabb raatoi laiturina melko ehjän pelin molempiin suuntiin. Taylor puolestaan oli mukana maaliskuussa, mutta istui Italiaa vastaan penkillä ja sai Armeniaa vastaan peliaikaa kolme minuuttia. Hän on ehkä silti se toiseksi todennäköisin vaihtoehto vasemmaksi laituriksi, koska Qatarin leirillä tammikuussa hän sai vastuuta sillä pelipaikalla, joten aivan täysin ummikko hän ei olisi. Ja tietysti Kansojen liigassa Unkaria vastaan Taylor pelasi myös laiturina. Forsellin pelipaikan näkisin ennemmin Pukin rinnalla tai hänen alapuolellaan, mutta häntäkin voidaan hätätapauksessa käyttää laiturina, joskaan en tässä tapauksessa siihen usko, kun tarjontaa on riittävästi.

Siirrytään sitten kärkipariin, jonka toinen osapuoli on Pukki. Toinen hyökkääjä sen sijaan on arvoitus ja tämä onkin vasemman laiturin lisäksi se pelipaikka, joka aiheuttaa pohdintaa Kanervalle, kun muut yhdeksän nimeä ovat melko naulattuja. Vaihtoehtoja Pukin rinnalle ovat Forsell, Karjalainen, Källman ja Skrabb, jos häntä ei peluuteta laidassa. Toki myös Lod voi pelata Teemun rinnalla, mutta Bosnian vasen laita on niin vaarallinen, että Lod tarvitaan siksi Suomen oikeaksi laituriksi, koska hän pystyy auttamaan Raitalaa pysäyttämään Duljevicin. Armeniaa vastaanhan Lod loisti puolustussuuntaankin auttaen Granlundia pelaamaan uransa parhaan maaottelun.

Karjalainen on mielestäni ulkona avauskokoonpanosta, koska mielessäni on edelleen se Kreikka-pelin tilanne, jossa hän hävisi tuoreilla jaloilla juoksukilpailun Manolasta vastaan täysin pystyyn, vaikka tällä oli alla jo täysi ysikymppinen. Fysiikka ei mielestäni siis riitä vielä avauskokoonpanon pelaajaksi. Källmanin pelaamista en ole nähnyt, joten hänestä on vaikea sanoa mitään. Kanervalta olisi kuitenkin melko kova ratkaisu laittaa hänet suoraan avaukseen, joten veikkaisin hänenkin aloittavan penkiltä. Näin ollen jäljelle jäisi Forsell, mutta mietin sitä, että miten ihmeessä hänen ominaisuutensa riittäisivät Zukanovicia ja Sunjicia vastaan painimisessa, kun Bosnian puolustuslinjalla on tapana puolustaa aggressiivisesti eteenpäin iholle asti? Forsellille voisi löytyä käyttöä ennemmin sitten tuoreena Liechtensteinia vastaan, joten ehkäpä järkevintä olisi siis sittenkin siirtää Skrabb laidasta Pukin rinnalle, jolloin Taylor tai pelituntuman puutteesta huolimatta Soiri aloittaisi vasemmalla! Taylor on kuitenkin tälläkin viikolla pelannut laiturina seurajoukkueessaan 85 minuuttia, joten ehkä kallistuisin häneen ja Soiri tulisi vaihdosta sisään haastamaan väsynyttä Bicakcia tai Todorovicia Bosnia-Hertsegovinan oikeana laitapuolustajana. Voi kunpa Hämäläinen olisi ollut käytettävissä, jolloin hän olisi oiva apu Pukille ylhäällä painimisessa toppareita vastaan ja Skrabb olisi saanut jatkaa laidalla siitä, mihin hän jäi Kreikkaa vastaan.

Skrabbin voisi kuitenkin roolittaa siten, että hän olisi Pukkia useammin se, joka tulisi ylänelikosta palloa vastaan Bosnian kahden alimman linjan väliin ja Pukki tekisi enemmän juoksuja linjan taakse. Armeniaa vastaan Jensen ja Pukki tulivat muistaakseni melko tasaväkisesti palloa vastaan vuorotellen, mutta nyt ainakin mahdolliset korkeat avaukset voisi kohdistaa ennemmin Pukille kuin Skrabbille, joskaan omassa pelisuunnitelmassani en suosisi Toiviolta puolipitkiä avauksia ilmassa, koska Bosnia-Hertsegovina tosiaan puolustaa aggressiivisesti eteenpäin ja topparipari Zukanovic-Sunjic on hyvä sellaisissa palloissa, jotka tulevat suoraan heitä kohti. Ennemmin pitäisi suosia laidalta tulevia keskityksiä, koska kuten ylempänä totesin, boksipuolustaminen on ollut yllättävän hapuilevaa vierasjoukkueella.

Avauskokoonpanoveikkaukseni on siis:

Pukki - Skrabb
Taylor - Sparv - Kamara - Lod
Uronen - Arajuuri - Toivio - Raitala
Hradecky

Suomen pelitapaa en ala enää lainaamaan tähän sen kummemmin, koska olen käynyt sitä läpi jo niin monesti, mutta jos joku haluaa virkistää muistia, tässä on linkki viimeisimmän Armenia-ottelun havaintoihin: http://futisforum2.org/index.php?topic=226756.msg12248737#msg12248737

Toivotan lopuksi jokaiselle nautinnollista maaottelutaukoa. Tätä herkkua ei ole liian montaa kertaa vuodessa tarjolla, joten siksi ainakin minä liimaannun Viaplayn ääreen iltaisin katsomaan maailman parasta maajoukkuejalkapalloa. Harmillista on kuitenkin se, että nyt pelipäiviä on vain neljä kuuden sijasta, joten yhä useampi ottelu menee päällekkäin, mutta elämä on. Toisaalta nyt Kansojen liigan välierät ja mitaliottelut eivät mene päällekkäin EM-karsintapelien kanssa, mikä lisää Kansojenkin liigan arvostusta entisestään.

Valitettavasti tällä hetkellä näyttää myös siltä, että joudun myymään Bosnia-pelin lippuni, koska samana päivänä pelataan pääkaupungissa eräs salibandyturnaus, johon osallistumme kaveriporukkani kanssa, joten turnauksen jälkeen ehtiminen Tampereelle on todella epätodennäköistä. Se harmittaa, mutta kaipa oma liikunta on silti asetettava tällä kertaa Huuhkajien edelle, vaikka haluaisin kovasti saada Bosnia ja Hertsegovinasta merkinnän muistiinpanovihkoseeni uutena maajoukkuebongauksena paikan päällä. Jos vastassa olisi Liechtenstein, jonka näin jo sen vieraillessa Turussa, olisin jo myynyt lippuni.

Sen pidemmittä puheitta jatkakaa keskustelua arvon forumistitoverit tulevasta Bosnia ja Hertsegovina-ottelusta, olkaa hyvät. Koska yhden viestin merkkiraja on vain 40 000 merkkiä, jouduin laittamaan tämän avausviestin julki kolmessa eri osassa, mutta toivottavasti se ei haitanne enkä usko asian myöskään niin olevan.
« Viimeksi muokattu: 31.05.2019 klo 15:16:21 kirjoittanut Salming »
Peledinho

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat & modetiimi


Vastaus #3 : 31.05.2019 klo 15:32:19

Harrykanemaisesti ensimmäisenä peukuttelemassa tavattoman mahtavaa avausta taas Ylos
Julkea bulbul

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TamU (JJK)


Vastaus #4 : 31.05.2019 klo 15:39:24

Kiitos myös lehdistötilaisuuden tiivistelmästä sekä siitä, että näppärästi boldasit oman perustellun näkökulmasi asiaan, jota toisessa ketjussa juuri pohdin ja tulin täältä etsimään. :)Ylos
zlatdinhaldo

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 31.05.2019 klo 16:23:25

Avaukselle jo nyt Ylos Luen myöhemmin/paremmalla ajalla tarkemmin.

Mikäs on Helsingin suunnasta virallinen hulinajuna/bussi?

E. Sittenkin epävirallinen, koska SMJK tais järjestää oman kuljetuksen.
Hugh

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ukraina, Kilo IF, Huuhkajat, Helmarit


Vastaus #6 : 03.06.2019 klo 07:06:38

Aisssaatana, kyllä alkaa kiima nousemaan, eikä vähiten siksi, että parin vuoden tauon jälkeen ehdin viimein taas paikalle kotipeliin. Vaikka etenkin Roman poisjäänti harmittaa, niin kuitenkin lähes optimiavauksella pääsee Huuhkajat matsiin, joten vahva luotto on siihen, että Bosna i Hercegovina jää nuolemaan Ratinassa näppejään.
kuppi-istuin

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Benfica


Vastaus #7 : 03.06.2019 klo 07:17:04


Mikäs on Helsingin suunnasta virallinen hulinajuna/bussi?


Junalla aiemminkin matkustanut kaveri arveli että ravintolavaunuista loppuisi oluet Hämeenlinnan kohdalla jo päiväjunissakin.

Näissä Tampere-kotimatseissa on kyllä illan viimeisessä paluujunassa ollut poikkeuksellisen hyvä hulina, eikä lippuja ole konnareiden toimesta paljon kyselty. Syyskuisen Unkari -matsin jälkeen muistikuvat loppuvat ravintolavaunuun Toijalan kohdalle, jossa unkarilaishulit kantoivat kaksinkäsin juomaa pöytään, aamulla heräsin siihen, että puhelin kyselee PUK-koodia.

e. Huli-hytti varattu virallisesta 10:24 starttaavasta hulijunasta.
« Viimeksi muokattu: 04.06.2019 klo 15:06:17 kirjoittanut kuppi-istuin »
Viola91

Poissa Poissa


Vastaus #8 : 03.06.2019 klo 23:07:42

14.24 pendolla ja ukkometso.
Jyystöhöylä

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 04.06.2019 klo 10:32:43

Salmingille Tuoppi

Sitten muuta asiaa, en keksinyt mihin topiciin sopisi:
Lähden Keski-Uudeltamaalta autolla Tampereelle, niin että perillä ollaan viimeistään noin pari tuntia ennen matsin alkua. Autoon mahtuisi vielä kyytiin kaksi hyvin käyttäytyvää herrasmiestä tai naista. Shotgun on jo huudettu. Kympin korvauksella per lärvi pääsee kyytiin. Homostelut privalla. Paluukyytejä en pysty lupaamaan, saattaa tulla kavereita kyytiin.
Jorma Teräs

Poissa Poissa


Vastaus #10 : 04.06.2019 klo 10:39:09

Pallokerhossa mainittiin että Kolasinac on pudonnut bosniakkien riveistä. Avauksen paikka ei kait mitenkään varma olisi ollut mutta menetys kuitenkin.

Ei sinänsä tähän peliin liity mutta kertoivat myös että Pjanicin pelikielto on lyhentynyt yhteen peliin.
Jari-ja-Minä
Vastaus #11 : 04.06.2019 klo 11:13:50

Mahtava avaus, jälleen kerran!

Tätä matsia on perkele odotettu koko pitkä talvi ja kevät >:( Ylos Vettä tulee kuin saavista, laulu raikaa ja Pukki tekee kolme. Viimeistä maalia hän tuulettaa ilman paitaa päädyn edessä. Tämä aiheuttaa sen että puolet päädystä pyörtyy innosta ja loput laukeaa housuihinsa. Vielä 2050 jengi muistelee tätä "Tampereen märkää lauantaita" ja Jonnet kuuntelee silmät kirkkaina ja miettii että "vau, olisimpa mäkin elänyt silloin"

13:05 huli-junalla Turusta Tuoppi Loppuuko minibistro-kärrystä brenkku ennen Loimaata? Luultavasti, joten pitää ottaa omat mukaan. Missä on vr:än pelisilmä ja Ravinto La Vaunu?
BassonSuurlähettiläs

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomen maajoukkue


Vastaus #12 : 04.06.2019 klo 11:15:00

Kiimaa on.
Rehellinen mustalainen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: M.O.P.E.


Vastaus #13 : 04.06.2019 klo 11:17:04

E. Sittenkin epävirallinen, koska SMJK tais järjestää oman kuljetuksen.

Taisi? Vastahan noita on joku 17 vuotta järjestetty.
6-paikka

Poissa Poissa


Vastaus #14 : 04.06.2019 klo 14:36:20

Pallokerhossa mainittiin että Kolasinac on pudonnut bosniakkien riveistä. Avauksen paikka ei kait mitenkään varma olisi ollut mutta menetys kuitenkin.

Ei sinänsä tähän peliin liity mutta kertoivat myös että Pjanicin pelikielto on lyhentynyt yhteen peliin.

Kai nyt Kolasinac olisi ollut avauksessa? Siellä on joku Sparta Prahan Civic (pelasi Armeniaa vastaan 90min, lähde vekkulit livetulokset.com) seuraavana jonossa vaspaksi. Onhan tommonen Arsenalin pelaaja aika iso menetys kerta ku ei oo ton parempaakaan tarjolla.

Kiima nousee.
straiter

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Rotkäppchen Sektkellerei Freyburg


Vastaus #15 : 04.06.2019 klo 14:49:40

Siellä on joku Sparta Prahan Civic...

Siisti Civicci Ylos
D mies

Paikalla Paikalla


Vastaus #16 : 04.06.2019 klo 15:31:50

Vettä tulee kuin saavista

Tampereelle ennustetaan todellakin lauantaina klo 18.00 alkaen salamointia! https://ilmatieteenlaitos.fi/saa/tampere?day=4&forecast=daily
Tsei Tsei

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tampere United


Vastaus #17 : 04.06.2019 klo 18:08:56

Tampereelle ennustetaan todellakin lauantaina klo 18.00 alkaen salamointia! https://ilmatieteenlaitos.fi/saa/tampere?day=4&forecast=daily

Kolmen tunnin sadekertymä 1,3mm, sateen todennäköisyys 50%.
AriFerra

Poissa Poissa


Vastaus #18 : 04.06.2019 klo 20:40:33

Miksi tämä matsi saadaan pelata klo 19.00, mutta syyskuinen FIN - ITA pitää pelata 21.45?
Mombasa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Homovitun huutaminen


Vastaus #19 : 04.06.2019 klo 20:52:16

Miksi tämä matsi saadaan pelata klo 19.00, mutta syyskuinen FIN - ITA pitää pelata 21.45?
Jotta italialaiset näkevät pelinsä suorana ennen nukkumaanmenoaikaa?

Hyvä avaus Salmingilta jälleen Ylos Odotan täsmälleen samaa avausta kuin Salming ehkä sillä erotuksella, että Lod ja Skrabb vaihtavat paikkojaan päittäin, vaikka Salmingin perustelut olivat ihan hyvät.
ankle breaker

Poissa Poissa


Vastaus #20 : 04.06.2019 klo 21:31:06

Salmingin vekkulimaiset ja ah, niin asiantuntevat analyysit saa aina hyvälle fiilikselle! Kai tälle miehelle kohta ojennetaan joku journalistipalkinto.

Kovaa työtä, arvostan. Kiima nousee!
Tuhoaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Meidän Maajoukkueet, HJK, ACH


Vastaus #21 : 04.06.2019 klo 21:57:33

Luke, Toivio, Arajuuri, Uronen, Raitala, Kamara, Sparv, Lod ja Pukki ovat varmaan kaikki avauksessa. Sitten meneekin jo haastavammaksi. Lodin paikka voi myös olla joko laidassa tai Pukin parina. Sitten sinne on tarjolla Skrabb, Soiri(jonka pelaamattomuus huolestuttaa varmaan kaikkia), Taylor, Forsell(joka varmaan kuuluu Riven suunnitelmiin vasta tiistaina). Rive yllätti jo Italia matsin kokoonpanolla, joten kyllä tässäkin voi vielä joku yllätys tulla.
Kim Suomisen ponnari

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Ainoastaan omien sarjojensa mestarit


Vastaus #22 : 05.06.2019 klo 08:33:22

Pukki-BK9 -kärkiparille jo valmiiksi Ylos
Viola91

Poissa Poissa


Vastaus #23 : 05.06.2019 klo 10:07:45

Miksi tämä matsi saadaan pelata klo 19.00, mutta syyskuinen FIN - ITA pitää pelata 21.45?

Niin, kumpikohan on suurempi markkina? Moninkertainen maailmanmestari Italia vai joku kärpäsen paska kendohelvetti Suomi?
Mia Hamm

Poissa Poissa


Vastaus #24 : 05.06.2019 klo 10:31:57

Mukavaa, että Sparvia haastateltu podcastiin ottelun tiimoilta https://www.supla.fi/audio/3424704
Vähemmän mukavaa, että kysymykset osittain itsestäänselvyyspitoisia tyyliin "onko nämä ottelut Bosnia-Hertsegovinaa ja Kreikkaa vastaan sellaisia kuuden pisteen otteluita, kun toisaalta siinä viedään vastustajalta pisteitä pois?"

En tiedä kuka tämä haastattelija on, mutta ainakin tässä yhteydessä väärässä paikassa. e. ilmeisesti hokijanari Panu Markkanen, selittää vähän (eikö löytyisi lajista jostain tajuavaa tekemään noita?). Oli lopulta pakko jättää tuo kesken, kun haastattelija niin pihalla. Vähemmän kohtelias henkilö kuin Sparv olisi varmaan näkyvämmin tuskastunut tuohon amatöörimeininkiin. Tuntuu, että haastateltava on päättänyt prepata omia futistietojaan maajoukkueen kapteenin kanssa: se olisi pitänyt tehdä ENNEN haastattelua.
Lisäksi haastattelusta puolet käytettiin Nations Leaguen spekulointiin, joka ei tässä kohtaa kiinnosta ketään. Eri asia jos ei päästä karsinnoista jatkoon.
« Viimeksi muokattu: 05.06.2019 klo 10:52:36 kirjoittanut Mia Hamm »

 
Sivuja: [1] 2 ... 37
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa