FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
13.07.2020 klo 21:50:09 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2
 
Kirjoittaja Aihe: CONCACAF Gold Cup 2019 (USA, Costa Rica, Jamaika)  (Luettu 8152 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Louhikkokoskettaja
: 14.06.2019 klo 23:25:32

Huomenna (tai aikaisena sunnuntaiaamuna Suomen aikaa) lähtee tämäkin turnaus käyntiin, joten oma otsikko paikallaan, vaikka aika paljolti Copa American varjossa tuleekin menemään.

Yhdysvalloissa pelataan tälläkin kertaa, mutta poikkeuksena B-lohkon (missä Costa Rica pelaa) ensimmäinen kierros pelataan Costa Ricassa ja C-lohkon (missä Jamaika pelaa) ensimmäinen kierros pelataan Jamaikalla. Ensimmäinen kerta, kun Gold Cupin otteluita pelataan Väli-Amerikassa, aiempien turnausten ottelut on pelattu aina joko Yhdysvalloissa, Kanadassa tai Meksikossa.

Neljä neljän joukkueen lohkoa, joista kaikista kaksi parasta etenevät pudotuspeleihin.

Lohko A

Meksiko
Turnauksen aika selkeäkin ykkössuosikki, kun Tata Martino on saanut kasaan aika kokeneen joukkueen, vaikka joitakin kokeilujakin on mukana, kuten myös joitakin pelaajia sivussa loukkaantuneena tai vain siksi, etteivät nämä höntsät sopineet kalenteriin. Toki kyseessä on Martinon ensimmäinen tosipaikka Meksikon valmentajana, mutta eipä tuon valmennuksen tasoonkaan pitäisi kaatua ja materiaali on kyllä selkeästi turnauksen paras.

Kanada
Kanadassa eletään sukupolvenvaihdosta, kun nuoret tähdet Bayern Münchenin Alphonso Daviesin johdolla ovat nousemassa suureen rooliin, mutta edelleenkin on paljon kokeneempaa kaartia mukana ja siinä välissä sitten melkeinpä yhden sukupolven aukko. Yksi Kanadan kaikkien aikojen pelaajista, Atiba Hutchinson, ilmeisesti päättää maajoukkueuransa näihin kisohin.  Davies, Gentin Jonathan Davies, Besiktasin Cyle Larin, Kilmarnockin Liam Millar ovat sitä Kanadan tulevaisuutta, kuten myös MLS:ssä suuressa roolissa pelaavat Mark-Anthony Kaye (LAFC), Samuel Piette (Montreal) ja Derek Cornelius (Vancouver), mutta nuoremman kaartin osalta nämä kisat ovat luultavasti vielä vähän liian aikaisin. Yllätysvalmis Kanada on, mutta ehkä vielä ei kannata liikoja odottaa, jatkoon kuitenkin pitäisi mennä.

Martinique
Kevin Parsemainin johdolla Martinique on jälleen Gold Cupissa, käsittämätön maalintekijä, joka kuitenkaan maaottelumaalejaan ei ole erinäisistä yrityksistä huolimatta saanut siirrettyä parempiin sarjoihin, niin Ranskassa kuin Yhdysvalloissa ei tullut onnistumista ja tyytynyt taas kotisaarellaan tykittelemään maaleja. Hyvin vahvasti Martiniquen joukkue muutenkin on omasta sarjasta, muutama pelaaja Ranskan ja Espanjan sarjoista sekä yksi MLS:stä, mutta vahvasti omilla pelaajillaan pärjää ja yllättävän hyvin on pärjännyt. Kanada pitäisi pystyä yllättämään kuitenkin jatkopaikkaa varten.

Kuuba
Jonkin verran Kuuballa on muualla Väli-Amerikassa ammattilaisena pelaavia joukkueessa mukana, kun mahdollisuuksia tuolle on Kuubassa lisätty. Kuitenkin suurin osa joukkueesta on maan omasta sarjasta ja kun Yhdysvalloissa pelataan, niin on aina arvoitus, että palaako koko joukkue turnauksen päättyessä enää kotiin. Alkulohkoon turnaus joka tapauksessa jäänee.

Lohko B

Costa Rica
Kokenut, laadukas joukkue, joka on kyllä selkeä suosikki B-lohkon voittoon ja pudotuspeleissäkin pystyy kyllä haastamaan kenet vaan. Maalivahtiosastolla on aika vähän pelannutta porukkaa mukana, mutta 29-vuotiaana Meksikoon Pachcucan riveihin siirtynyt Leonardo Moreira lienee selkeä ykkönen, pitkään edustanut Heredianoa tuota ennen, mutta maaotteluita vain 11. Muilla veskareilla 33-vuotiaalla, Marco Madrigalilla yksi maaottelu, nuorella Bryan Seguralla ei yhtään. Hyökkäyksessä vielä luotetaan kokeneisiin Alvaro Saborioon ja Bryan Ruiziin, Celso Borges ja Cristian Bolanos pitkän linjan maajoukkuepelaajista edelleen mukana.

Haiti
Erittäin kansainvälinen joukkue seurastatuksiltaan, kun Amerikan puolella pelaajia löytyy Yhdysvalloista Dominikaanisen Tasavallan kautta Chileen, myös joitakin maan oman sarjan pelaajia. Euraasian puolella sitten mennään Portugalista, Ranskan ja Belgian kautta Ruotsiin, mistä Azerbaidjaniin ja Armeniaan. Sint-Truidenin Duckens Nazon on Haitin ykköstähti, erittäin maalivaarallinen hyökkääjä, aika paljon kokemattomia nuoria pelaajia Haitilla mukana, maalilla ykkösveskari Johnny Placide on ollut jo aika pitkään ilman seurajoukkuetta ja on hienoinen arvoitus. Costa Rican takana tasainen lohko ja Haiti kamppailemassa jatkopaikasta.

Nicaragua
Melko vahvasti oman maan sarjan pelaajista kasattu joukkue, vaikka toki jotain Norjan divarissa ja Iranissakin pelaavaa on mahtunut mukaan, kuten myös muualla Väli-Amerikassa pelaavia pelaajia. Kokenut runko, jonka lisäksi sitten erittäin paljon kokemattomia pelaajia, kun muutos on Nicaraguankin maajoukkueessa menossa. Vaikeasti ennakoitava porukka, mutta Costa Rican takana on mahdollisuuksia jatkopaikkaan.

Bermuda
Ensimmäinen Gold Cup Bermudalle, jossa valioliigahyökkääjä Nahkhi Wells on joukkueen ykköstähti. Toki Burnleyssä Wellsille ei hirveästi ole mahdollisuuksia irronnut ja enemmän pelannut Englannin alemmilla tasoilla, joilla on kulkenut. Joukkue on yllättävänkin bermudalainen, toki Englannin alemmilta tasoilta on sitten pelaajia mukana, mutta noistakin suurin osa ihan bermudalaissyntyisiä ja kansainyhteisön ansiosta lähteneet Englantiin pelaamaan. Bermudalla on mukana myös yksi Viron liigassa pelaava pelaaja, Tallinan Kalevia edustava Roger Lee. Ennakkoon Bermuda lähtee kyllä kotiin alkulohkon jälkeen, mutta toisaalta Haiti ja Nicaragua eivät nyt ihan mahdottomia ole.

Lohko C

Honduras
Hyvin on kaksijakoinen joukkue Hondurasilla, kun Houstonin Maynor Figueroa on jo yli 150:n maaottelun rajan ja Celticin Emilio Izaguirrellakin sata maaottelua ylitettynä, jonkun verran muitakin kokeneita pelaajia mukana, mutta paljon on sitten nollan tai ihan muutaman maaottelun nuoria pelaajia, välissä jonkin verran puutetta. Puolustus on kokenut ja hyökkäykseen löytyvät Houstonin mainiot vastahyökkäyspelaajat Alberth Elis ja Romell Quioto, joten Hondurasilla on mahdollisuutensa. Aika mulkku jengi Honduras yleensä vielä tuppaa olemaan ja pelaa kovaa, jos nyt puolustaminen pysyy juuri siellä sääntöjen oikealla puolen, eikä punaisia nouse, niin mahdollisuuksia on yllättämään pudotuspeleissäkin. Jos taas korttia nousee liikaa, niin voi jäädä alkulohkoonkin.

Jamaika
Leon Bailey, Jamaikan jalkapallon tämän hetken suurin tähti viimeinkin pelaa maajoukkueessa, kun suostui Gold Cup -kutsuun vuosien kieltäytymisten jälkeen. Tulehtuneet ovat Leverkusen-pelaajan välit olleet Jamaikan liiton kanssa jo melko aikaisistakin junnuvuosista lähtien, mutta ilmeisesti Bailey totesi, että joutuu maaottelut unohtamaan, jos odottaa välien korjaantumista vain kotona. Nyt on mahdollisuus tehdä vaikutus. Maalivahti Andre Blake on yksi turnauksen parhaista veskareista ja Kemar Lawrence on laadukas puolustaja, mutta keskimäärin Jamaikan taso nyt ei mikään hirveä ole. Maarianhaminasta tuttu Dever Orgill joukkueessa mukana. Jatkopaikka on otettavissa, mutta ei mitenkään varma.

El Salvador
Hyvin pitkälti oman sarjan pelaajista kasattu joukkue, muutama MLS-pelaaja ja joitakin muissa sarjoissa pelaavia. Melko nimetön porukka, jonka olettaisi olevan suhteellisen hyvä puolustamaan, mutta hyökkäyspäässä tehot luultavasti jäänevät vähiin. Hondurasin tapaan osannee myös olla todella mulkku joukkue ja pelata erittäin kovaa sääntöjen rajamailla. Jatkopaikkaan on mahdollisuudet, mutta todennäköisemmin jäänevät alkulohkoon.

Curacao
Paljon on sitten tuontitavaraa Hollannista Curacaon joukkueessa, paljon myös muaalla pelaavia ja pari ihan oman sarjan pelaajaakin on mukaan mahtunut penkkiä lämmittämään. Erittäin paljon Curacao on toisen tai kolmannenkin polven maastamuuttajista koostuva joukkue, mutta toisaalta tuo ei ole yhtenäisyydessä tai tuloksissa näkynyt, vaan ovat suorittaneet erittäin hyvin. Jatkopaikka hyvin tasaisesta ja vaikeasti ennustettavasta lohkosta on täysin mahdollinen.

Lohko D

Yhdysvallat
Valmentajanvaihdos, heikosti sujuneita harjoitusotteluita ja loukkaantumisongelmia, kovinkaan hyvältä eivät USA:n lähtökohdat turnaukseen näytä. Gregg Berhalter ei ole valmentajana onnistunut vielä ajamaan ideoitaan kunnolla sisään ja pelaajavalinnatkin ovat herättäneet keskustelua. Keskikentän Tyler Adamsin jättäytyminen sivuun loukkaantumisen takia oli sitten vielä yksi isku. Vaikka Christian Pulisic hyökkäävänä pelaajana kerää suurimman huomion, niin Adams luultavasti on se pelaaja USA:n nuoresta kaartista, jolla on parhaat mahdollisuudet nousta lähimmäs maailman kärkeä omalla paikallaan, jos vaan nyt turhan useat loukkaantumiset eivät rupea liikaa verottamaan.

Michael Bradley palasi taas maajoukkueen kapteeniksi, vaikka välillä oli kiivaimman nuorennusleikkauksen aikana sivussa. Berhalterin taktiikassa, missä keskikentän pohjan pitäisi pystyä avaamaan peliä pitkillä syötöillä Bradley on tärkeä elementti, Berhalterin luottomies Columbuksesta tuohon rooliin, Wil Trapp, on myös mukana, mutta Bradley saanee paikan. Hyökkäyksessä Pulisic saanee pelata aika vapaassa roolissa kärjen takana ja hakea paikkoja. Arvoituksellinen on Berhalterin USA ensimmäisessä tosipaikassaan, jos klikkaa, niin mahdollisuuksia on ihan mihin vaan, mutta mahdollisuuksia on myös katastrofaaliseen epäonnistumiseen.

Panama
Hyvä, erittäin kokenut joukkue on Panamalla taas jalkeilla. Hyökkäystehoja jonkin verran puuttuu, kun hyökkäyksestä on jo aiempaa kokenutta kaartia jäänyt sivuun, joten mukaan otettujen nuorempien kavereiden onnistumisia kaivataan. USA:n kanssa suosikki jatkoon lohkosta ja kokemus voi jatkopeleissäkin johonkin asti kantaa.

Trinidad & Tobago
Aika paljon USA:n alemmilta tasoilta on pelaajia mukana täydentämässä saarten joukkuetta, päälle sitten joitakin muualla pelaavia. Hieman nimetön joukkue tällä kertaa, toki suomalaisille tutut Joevin Jones ja Shahdon Winchester ovat mukana. Paljon loukkaantumisista viime vuosina kärsinyt Kevin Molino on kunnossa ja joukkueen ykköspelaaja kärjen takana. Yllätystä vaatisi jatkopaikka, kun USA ja Panama vaikuttavat selkeästi paremmilta yhdistelmiltä.

Guyana
Gold Cupin toinen ensikertalainen. Brittein saarilla aika moni jamppa näemmä huomannut olevansa guyanalainen, kun porukka Gold Cupiin selviytyi. Hyvin paljon on vahvistuksia joukkueeseen kasattu Englannin alemmilta tasoilta turnaukseen. Tuskin tulee riittämään.
« Viimeksi muokattu: 14.06.2019 klo 23:36:50 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: TiPS, Cruz Azul


Vastaus #1 : 15.06.2019 klo 08:04:56

Avaukselle Ylos. Ja oikeassa olet kyllä siinä, että kisat jäävät varmaan mielenkiinnon osalta Copa Américan jalkoihin ja tämä ptee itseenikin. Molempia pystyy kyllä halutessaan katsomaan, sillä Gold Cupin matsit osuvat meikäläisittäin iltaan (alkamisajat 18:30-21:30 välllä).

Turnausjärjestelyjen osalta silmään pistää se, että kovin on ollut  itäpainoitteista järjestäjäkaupunkien valinta. Jos USA:n kartan näet halkaisee keskeltä kahtia, niin kymmenen kisakaupunkia neljästätoista on ton linjan itäpuolella ja esim. Seattlessa ei Gold Cupia pelata. Tiedä häntä sitten onko tarkoituksena lyhentää lentämistä tms. Kaavio on kanssa aika mielenkiintoinen, sillä saman lohkon joukkueet voivat kohdata toisensa jo välierissä. USA ja Meksiko on puolestaan sijoitettu siten, että ne voivat kohdata toisensa vasta - yllätys, yllätys -loppuottelussa.

Mitä Meksikooon tulee niin joukkueen uudistamisprosessi on käynnistymässä, mikä näkyy osaltaan pelaajaryhmässä. Rodolfo Pizarro, Orbelin Pineda, Erick Gutierrez ja Edson Álvarez ovat ainakin seuraamisen arvoisia, sillä ko. kvartetti on kuulunut jo pitkään Liga Mx:n eliittiin ja heidän odotetaan nousevan isoon rooliin Tata Martinon maajoukkueessa. Roberto Alvarado, Carlos Rodríguez ja Alexis Vega ovat puolestaan tehneet komeettamaisen nousun parin-kolmen viime kauden aikana, mikä on tuonut myös paikan maajoukkueeseen. Ikä tietysti vaikuttaa asiaan, sillä kolmikko osuu ikähaarukkaan 20-22 v eli tulevaisuuden pelaajista tässäkin puhutaan. ja näkyypä Uriel Antunakin päässeen mukaan ryhmään viime hetken loukkaantumisten takia. Kyseessä nuori kaveri, joka lähti Manchester Cityyn pari vuotta sitten pelaamatta ainuttakaan matsia Meksikon liigassa ja täytyy sanoa, ettei tuo Euroopan keikka toistaiseksi mikään loistomenestys ole ollut. Pelaakin tällä hetkellä lainasopparilla LA Galaxyssä ja siellä on mennyt vissiin sen verran hyvin, että maajoukkuekutsu on ihan paikallaan.

Muista joukkueista odotan Kanadalta kohtuullisen paljon, sillä jo MM-karsinnoissa siellä oli mielestäni havaittavissa nousun merkkejä. Tosin jos matsit menevät odotusten mukaan, niin puolivälierissä vastaan tulee Costa Rica, joka lienee turha  kova pala. Panama taas voi olla USA:n tapaan pienoinen kysymysmerkki. Periaatteessa kova joukkue näissä karkeloissa joo, mutta pelillisesti ei ole mennyt kovin vahvasti viime aikoina, Edellinen voitto kun on niinkin kaukaa kuin viime vuoden huhtikuulta, vaikka treenipelejäkin on tahkottu innolla MM-kisojen jälkeen. Noo, luultavasti selvittävät itsensä kuitenkin tuosta D-lohkosta jatkoon.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #2 : 16.06.2019 klo 02:29:06

Kanada lähtee sitten Martiniqueta vastaan erittäin optimistisesti hyökkäämään, kun avauksessa on vain kaksi varsinaista puolustajaa. Kanadan materiaali ei puolustuksen osalta ole hirveän syvä, mikä tuohon on sitten johtanut. Doneil Henry on kärsinyt lievemmästä loukkaantumisesta, toiveissa ilmeisesti on, että Henry vielä turnauksen edetessä olisi kunnossa, mutta ei nähtävästi kuitenkaan vielä ensimmäisessä ottelussa ainakaan avauksen kunnossa ole.

Atiba Hutchinson sitten pelaa topparina Derek Corneliusin parina. Mark-Anthony Kaye on MLS:ssä pärjännyt huomattavasti paremmin keskikentän puolustavassa roolissa, mutta Kanadan maajoukkueessa on aika paljonkin pelannut laitapakkina ja nyt sitten vasempana pakkina. Marcus Godinho oikeana pakkina, vaikka tuolle paikalle Zachary Brault-Guillardia enemmän odotettiin, mahdollisesti pelaa sitten Meksikoa vastaan.

Keskikentän pohjallehan Kanadalla on sitten vaihtoehtoja, Hutchinson ehkä olisi se ykkösvaihtoehto, mutta nyt sitten Samuel Piette pelaa ankkurina, Kayekin tuolla paikalla olisi omimmillaan, mutta 4-3-3-ryhmityksessä vain yksi pohjapelaaja on tarpeen.

Hyökkäyksessä Jonathan David avaa yksinäisenä piikkinä, Lucas Cavallinin ja Cyle Larinin jäädessä vaihtoon. Hieman Kanadan tilanne on se, että joillekin paikoille löytyy monta hyvää vaihtoehtoa, mutta joillekin paikoille on sitten vaikeata löytää edes yhtä pätevää vaihtoehtoa. Vasen pakki se suurin puute, kun Kaye oikeana pakkina on seurajoukkueissa joskus pelannut ja enimmäkseen siis keskikentällä, mutta on Kanadan maajoukkueen paras vaihtoehto vasemmaksi pakiksi.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #3 : 16.06.2019 klo 03:15:51

Täyttä Kanadan hallintaa ottelu on ollut, mutta avausmaali reilun puolen tunnin jälkeen vaati kuitenkin Martiniquen puolustuksen halvan epäonnistumisen oman pään syöttelyssä, mihin David pääsi väliin ja helposti maalintekoon.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: TiPS, Cruz Azul


Vastaus #4 : 16.06.2019 klo 11:03:56

Kanadalle loppujen lopuksi varsin helppo 4-0-voitto Martiniquesta Gentissä pelaavan Jonathan Davidin iskiessä pari maalia. A-lohkon toisessa ottelussa Meksiko pisti vielä paremmaksi voittamalla Kuuban 7-0 ja vaarapaikkoihin nähden Meksikon kymmenen maalin voittokaan ei olisi ollut mikään vääryys. Näiden tulosten perusteella  täytyy sanoa, etten ole täysin vakuuttunut Gold Cupin laajentamisen järkevyydestä. Uriel Antuna tuli mainittua yllä ja hänellä on ainakin ollut vauhdikas viikko - ensin pikakutsulla mukaan turnaukseen, sitten pikakutsulla avaukseen loukkantumisten takia ja samoin tein hattutemppu. Kaikki osumat olivat tökkäyksiä maalialueelta tyhjään verkkoon, mutta hattutempu on kuitenkin aina hattutemppu Tuoppi .

Lohko A
Kanada - Martinique 4-0 (https://www.youtube.com/watch?v=ics_IzcnbUM)
Meksiko - Kuuba 7-0 (https://www.youtube.com/watch?v=1HvaqjKSRy8)

Tänään vuorossa sitten Costa Rican isännöimä kierros, jossa Haiti kohtaa ensin Bermudan , minkä jälkeen ticot kohtavat naapurimaansa Nicaraguan.
« Viimeksi muokattu: 16.06.2019 klo 11:20:36 kirjoittanut Chamagol »
Louhikkokoskettaja
Vastaus #5 : 17.06.2019 klo 23:48:58

B-Lohkon ensimmäinen kierros sujui aikalailla odotetusti. Costa Rica otti helpon voiton Nicaraguaa vastaan, 3-0 jo tauolla ja 4-0 lopputulos. Bermuda esiintyi hyvin Haitia vastaan, mutta aivan ei riittänyt. Dante Leverock vei kulmatilanteesta Bermudan johtoon juuri ennen taukoa, mutta Haiti tuli toisella jaksolla Frantdzy Pierrot'n kahdella maalilla ohi ja voitti 2-1.
Väliinpudottaja

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 18.06.2019 klo 08:10:33

Dever Orgill teki pelin kaksi ekaa maalia Jamaikalle heidän voittaessa avauspelissä Hondurasin 3-2. Ylos https://www.youtube.com/watch?v=YchhMlvhxMw

C-lohkon toisessa pelissä näköjään hyvin tietämäni Bangkok Unitedin kärki Nelson Bonilla tehnyt pelin ainoan maalin El Salvadorille toissa viikolla kahdesti livenä näkemäni Curacaon verkkoon: https://www.youtube.com/watch?v=sz8YjPbjswo
« Viimeksi muokattu: 18.06.2019 klo 08:16:49 kirjoittanut Väliinpudottaja »
Louhikkokoskettaja
Vastaus #7 : 18.06.2019 klo 09:14:00

Kovinkaan kauaa ei sitten ilmeisesti kuubalaisen loikkaamista tarvinnut odottaa. Kuuban joukkueen kokenut kapteeni Yasmani Lopez on mediatietojen mukaan kadonnut ja erittäin todennäköisenä pidetään, että pelaaja on loikannut Yhdysvaltoihin.

Hieman yllättävä juttu sinällään, kun kysessä on jo Lopezin kolmas Gold Cup, että miksi sitten vasta nyt päätti loikata. Liekö peliuran lähestyminen loppuaan sitten painanut etsimään vaihtoehtoja ja tajusi nyt kyseessä olevan luultavasti viimeisen mahdollisuuden...
Louhikkokoskettaja
Vastaus #8 : 19.06.2019 klo 18:29:05

USA:lle helppo 4-0-voitto Guyanaa vastaan, kun vastikään maajoukkueetta Uudesta-Seelannista vaihtanut hyökkääjä Tyler Boyd teki kaksi maalia. Boyd on hyvin vahvasti kaksoiskansalainen, uusiseelantilainen isä ja amerikkalainen äiti, syntynyt Uudessa-Seelannissa, mutta asunut huomattavan osan lapsuuttaan Yhdysvalloissa, kunnes taas perhe muuttanut takaisin Uuteen-Seelantiin, missä Boyd jalkapallouransa on kunnolla aloittanut ja lopulta siirtynyt sitten Portugalin kautta Turkkiin pelaamaan. USA:n maajoukkuetta Boyd on ilmeisesti aina halunnut edustaa, mutta junnumaaotteluita pelannut Uuden-Seelannin riveissä odotellesaan kutsua USA:n riveihin.

Ykköshyökkääjäksi Gregg Berhalterin kuvioissa noussut Gyasi Zardeskin pääsi myös maalin makuun komealla osumalla, kun Guyanan puolustaja puski pallon suoraan Zardesin nassuun, mistä pallo kimposi maaliin Zardesin ehtimättä reagoida ollenkaan.

Panamalle myöskin varma voitto, 2-0 Trinindad & Tobagoa vastaan ja D-lohkon avauskierros meni odotusten mukaisesti.
Ally

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Rangers, Jeesusbrassit


Vastaus #9 : 21.06.2019 klo 05:23:54

Costa Rica on kyllä ollut aivan järjettömän huono. Bermudaa vastaan puoliajalla niukka 1-0 johto, ainoa maali kulmapotkusta. Bermuda on pystynyt luomaan useita tilanteita, mutta eivät vain osaa viimeistellä.
Ally

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Rangers, Jeesusbrassit


Vastaus #10 : 21.06.2019 klo 06:32:53

Costa Rica rimaa hipoen 2-1 voittoon Bermudasta. Vaikka jatkopaikka tulikin, noin löysällä keskikentällä Costa Ricalle tulee noutaja puolivälierissä, varsinkin jos saa vastaansa Meksikon. Bermudan ainoan teki Nahki Wills pilkulta Celso Borgesin rikkeen jälkeen. Tuhlattuja paikkoja joukkueella riitti toisellakin jaksolla, lisätietoja mm. Jonte "osun vain Suomen kakkosessa" Smithiltä.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: TiPS, Cruz Azul


Vastaus #11 : 21.06.2019 klo 07:54:47

Costa Rica rimaa hipoen 2-1 voittoon Bermudasta. Vaikka jatkopaikka tulikin, noin löysällä keskikentällä Costa Ricalle tulee noutaja puolivälierissä, varsinkin jos saa vastaansa Meksikon.
Vilkaisinpa nyt sitten tuon Haiti - Nicaragua-koosteen, jossa pinnat menivät edelliselle 2-0. Aika selvää hallintaa näkyy olleen ja ero olisi voinut olla suurempikin. Jatkopaikka tuli Costa Rican tapaan ja näitten keskinäisessä ratkaistaan sitten se kumpi kohtaa Meksikon.

Meksiko taaen voitti Kanadan A-lohkon kärkipelissä 3-1 ja lohkon voitto alkaa olla saletti. "Piojo" Alvarado iski yläriman kautta avausmaalin ekan puoliajan lopulla ja Guardado laukoi toisella puoliajalla pari lisäosumaa. Varsinkin reilusta paristakympistä lähtenyt veto oli aika hieno. Takaiskukin El Trille tuli, sillä keskikentän Erick Gutierrez liittyi jo entuudestaan varsin täydelle sairastuvalle, Cavallini vastasi Kanadan ainoasta Jonathan Davidin hyvästä esityöstä. Gentin pelaaja on ollut kyllä tehokas, mutta itselläni on pistänyt eniten silmään Kanadan jengissä Alphonso Davis, joka tuntuu olevan aina mukana, jos Kanadan hyökkäyspäässä jotain vaarallista tapahtuu. Piti oikein tsekata, että mikäs mies tämä oikein on ja eipä tuo vaarallisuus sitten loppupeleissä mikään yllätys ole,  sillä 18-vuotias junnu on kelvannut Bayern Münchenillä, johon siirtyi näköjään tämän vuoden alussa. Yhden Bundesliigamaalinkin on ehtinyt tekemään melko vähäisistä minuuteista huolimatta. Louhikkokoskettaja osannee kertoa kaverista enemmän...Ylipäänsä Kanadan hyökkääjätilanne vaikuttaa lähivuosia ajatellen varsin hyvältä, sillä em. kaksikko on alle kahdenkymmenen eivätkä Larin ja Cavallinikaan mitään ikäloppuja ole.

C-lohkossa tänään omalla tavallaan ihan mielenkiintoisia matseja, joissa ensimmäisessä kohtaavat kolmen pinnan joukkueet El Salvador ja Jamaika. Edellinen kaatoi omaan makuuni hieman yllättäen Curacaon, joten saa nähdä jatkuuko lento myös Reggae Boyzia vastaan. Jotenkin olen aina heidän maajoukkuettaan sympannut, mutta altavastaajana tietysti otteluun lähtevät. Toisessa matsissa sitten vastakkain pisteettömät Honduras ja Curacao, joten voitto olisi välttämätön molemmille. Molemmat matsit pelataan näköjään Houstonissa, joten Väli-Amerikan edustajilla lienee jonkin sortin kotietu olkoonkin, että joissain otteluissa katsomot ovat olleet aika tyhjillään.

Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: TiPS, Cruz Azul


Vastaus #12 : 22.06.2019 klo 07:01:22

C-lohkon peleissa nähtiin pieni yllätys, sillä Honduras putosi jo tässä vaiheessa jatkopeleistä. Los Catrachos hävisi oman pelinsä Curacaolle 0-1 ja kun lohkon kärkijengit Jamaika ja El Salvador olivat pelanneet tätä ennen kiikarituloksen, niin fiasko oli valmis. Osin kokeilujoukkueella oltiin liikkeellä, mutta saa nähdä ryhtyykö uruguaylaisen päävalmentaja Coiton palli tämän jälkeen horjumaan. Curacaon maalin teki muuten Cardiffissa pelaava Leandro Bacuna, joka laukoi poikittaissyötön pilkun paikkeilta alakulmaan (https://www.youtube.com/watch?v=sqdH1azX3cU). Keskikenttäpelaajalla on kasassa yli parisataa matsia Valio- ja Hollannin liigasta, mikä kertoo omaa kieltään saarivaltion joukkueen rakenteesta, mistä Louhikkokoskettaja tuossa ylempänä kirjoittikin.
« Viimeksi muokattu: 22.06.2019 klo 07:08:39 kirjoittanut Chamagol »
manchester city

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Haka, Manchester City


Vastaus #13 : 23.06.2019 klo 00:07:50

Todennäköisesti D-lohkon jatkajat saadaan selville tulevana yönä. Panama pelaa Guyanaa vastaan ja Yhdysvallat kohtaa Trinidad & Tobagon. Tosiaan jos (ja todennäköisesti kun) Panama sekä USA hoitaa kunnialla omat ottelunsa, etenee molemmat jatkoon ja ratkaisee päätöskierroksella lohkovoittajan kohtalon.
sheng

Paikalla Paikalla


Vastaus #14 : 23.06.2019 klo 01:01:07

"Guyanan" Matthew Briggsin tarina on varmasti monille lajiniiloille tuttu. Jos ei ole, niin linkistä juttu luettavaksi:
https://www.bbc.com/sport/football/48372551

Briggsin esimerkkiä ja tarinaa käytetään Fulhamin akatemiassa niin pelaajien opetusmateriaalina kuin seuravierailijoiden sivistämisessäkin. Tärkeä tarina lahjakkuudesta, talentista, pelaajakehityksestä, sattumasta, tulevaisuuden ennustamisesta ja resilienssistä.

Valjudebyytti 16-vuotiaana ei tarkoita vielä yhtään mitään. Voit löytää itsesi nopeasti raksahommista, ja siltikin, pelata seuraavana kesänä kansainvälistä arvoturnausta...
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: TiPS, Cruz Azul


Vastaus #15 : 23.06.2019 klo 09:30:48

Kiitos linkistä, ei ollut tarina tuttu, mutta artikkeli ehdottomasti lukemisen arvoinen.

Lainaus
Briggs:
"As I was a big boy for my age I feel they treated me like I was already a man, and I was still very young mentally - I was still a kid and I needed that nurturing, support and guidance which I didn't really get."
Tää on musta yksi avainkohta ja toivoa tosiaan sopii, että tällä saralla on edistytty nuorten akatemiapelajien osalta. Propsit miehelle joka tapauksessa  siitä, että osaa katsoa tuota  nuoruuden saavutusta nyt positiivisesta vinkkelistä. Ja onhan toi tosiaan melkoinen käänne päästä Englannin alimmilta tasoilta mukaan arvoturnaukseen. Eilisessä 2-4-tappiossa Panamaa vastaan tuli täydet 90 minuuttia kuten myös USA-matsissa Ylos.

Ja niin kuin tuossa yllä jo ennakoitiin, niin D-lohkon toisen kierroksen pelit menivät suosikeille, sillä Panaman ohella myös USA otti täyden pistepotin. Isännät kaatoivat Trinidad & Tobagon peräti 6-0, joten aika heikossa iskussa on saarelaisten kisaryhmä. Näillä tuloksilla jatkopaikat selvisivät myös tässä lohkossa, joten eipä noihin vikan kiekan peleihin ihan hirveästi jännitettävää jää.

manchester city

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Haka, Manchester City


Vastaus #16 : 24.06.2019 klo 15:50:40

Viime yönä pelattiin A-lohko päätökseen. Kanada murskasi surkeasti koko turnauksen ajan pelanneen Kuuban peräti 7-0 lukemin. Kuuba ei tehnyt maaliakaan kisoissa samalla päästäen 17 omiin.

Meksiko sen sijaan joutui omassa ottelussaan hieman ahtaalle voittaessaan Martiniquen vain 3-2. Meksiko siis voitti lohkon ja Kanada lohkokakkosena niin ikään puolivälieriin. Ensi yönä maiden vastustajat selviää ottelussa Haiti-Costa Rica.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #17 : 25.06.2019 klo 08:22:21

Haiti yllätti Costa Rican, käänsi tauon tappioaseman toisella jaksolla 2-1-voitoksi ja otti lohkovoiton. Haitin nopeat, juoksuvoimaiset hyökkäyspään pelaajat aiheuttivat varsinkin toisella jaksolla liian suuria ongelmia Costa Rican puolustukselle ja hieno, ansaittu voitto Haitille.

Costa Rica joutuu heti puolivälierissä Meksikoa vastaan. Aikainen kotimatka joukkueen kohtalona näyttäisi olevan, kun eivät alkulohkon esitykset Haiti-tappion ohellakaan täysin vakuuttaneet. Haiti-Kanada on sitten erittäin mielenkiintoinen puolivälieräottelu.

Bermuda otti jatkopaikkojen osalta merkityksettömässä ottelussa Nicaraguaa vastaan 2-0-voiton, Bermudan historian ensimmäinen voitto Gold Cupissa.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #18 : 26.06.2019 klo 21:01:43

Curacao eteni ensimmäistä kertaa Gold Cupin pudotuspeleihin saatuaan apua jo jatkotoiveensa menettäneeltä Hondurasilta. Aikaisemmassa ottelussa Curacao tuli lisäajalla komealla kaukolaukauksella tasoihin Jamaikaa vastaan. Jamaikan lohkovoitto ja Curacaon jatkopaikka jäivät siten Honduras - El Salvador ottelun ratkaistavaksi, Hondurasilla ei tosiaan toiveita ollut, El Salvadorille tasapeli olisi riittänyt jatkopaikkaan ja voitolla olisi noussut lohkovoittoon. Honduras kuitenkin toisella jaksolla viimein heräsi turnauksessa pelaamaan ja voitti maalittoman taukotilanteen jälkeen peräti 4-0. Jamaika lohkovoittajana jatkoon ja Curacao toisena maalierolla ennen El Salvadoria.

Jamaikan ja Curacaon vastustajat puolivälierissä ovat joka tapauksessa USA ja Panama, mutta ottelut selviävät vasta tulevana yönä D-lohkon päätöskierroksella USA:n ja Panaman keskinäisessä ottelussa.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: TiPS, Cruz Azul


Vastaus #19 : 27.06.2019 klo 07:14:46

USA vei D-lohkon voittamalla viimeisessä matsissa Jamaikan 1-0, Altidore vastasi ottelun ainoasta maalista reilun tunnin pelin jälkeen. Guyana taas venyi 1-1-tasapeliin Trididad & Tobagoa vastaan, joten ensikertalaisille tuli pinna. Jatkopelit seuraavalla kaaviolla:

Haiti - Kanada
Meksiko - Costa Rica

Jamaika - Panama
USA - Curacao

Turnauksen ykköstykki on tällä Kanadan Jonathan David viidellä maalillaan, maanmies Lucas Cavallini ja Meksikon Uriel Antuna kyttäävät yhden osuman perässä.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: TiPS, Cruz Azul


Vastaus #20 : 30.06.2019 klo 08:55:41

Meksiko joutui tiukalle Costa Rican kanssa kanssa, sillä jatkopaikka irtosi vasta rankkarikisan jälkeen luvuin 5-4. El Trin sankariksi nousi Memo Ochoa, joka torjui ticojen kuudennen vetäjän sinällään hyvän laukauksen alakulmasta. "Konnan" rooli oli puolestaan tyrkyllä Raúl Jimenezille, joka avasi pilkkukisan todella löperöllä ja huonosti sijoitetulla kudilla, jonka Moreira pelasti. Meksiko nousi sitten mukaan peliin, kun Costa Rican kolmas vetäjä laukoi oman yrityksensä ohi maalin.

Pelitapahtumien nähden voitto meni  oikeaan osoitteeseen, sillä Meksikolla oli enemmän vaarallisia tilanteita, vaikkka joutui Memo Ochoakin pariin kertaan venymään huipputorjuntaan. Maalipuut tulivat myös kertaalleen Memon avuksi kuten tapahtui myös toisen pään kollegalle. Pillkukisassa epäonnistunut Raúl oli varsinaisen pelin aikana pirteä tehden maalin ja ollen pari-kolme kertaa lähellä lisäosumia. Myös laituri Uriela Antuna, "Chaka" Rodríguez sekä vaihtopelaajat Roberto Alvarado ja Carlos Rodríguez olivat näkyvässä roolissa. Costa Ricalta ei selostamattomasa pelissä nimet oikein nousseet esiin, mitä nyt Bryan Ruiz teki maalin pilkusta. Sinällään rankkari oli kyllä virheellisesti tuomittu, sillä rike tapahtui selkeästi boksin ulkopuolella.

Välierissä Meksiko kohtaa Haitin, joka kaatoi Kanadan 3-2. Kanadalle jäi matsista varmasti hampaankoloon, sillä se meni avausjaksolla parin maalin johtoon Davidin ja Cavallinin maaleilla ja lisäosumiinkin oli tässä vaiheessa paikkoja. Joukkue kohelsi toisella puoliajalla kuitenkin urakalla sähläämällä heti alkuun vastustajalle kavennuksen ja tätä seurasi kömpelöllä taklausyrityksellä tullut pilkku. Myöskään voittomaalissa merkkaus ei ollut parasta mahdollista luokkaa, mikä avitti haitilaisia osuman teossa. Eli koosteen perusteella sai sen kuvan, ettei tästä välttämättä ihan oikea joukkue jatkoon mennyt.
« Viimeksi muokattu: 30.06.2019 klo 09:16:41 kirjoittanut Chamagol »
Louhikkokoskettaja
Vastaus #21 : 30.06.2019 klo 12:28:50

Kanada kaatui siihen puolustuksen materiaalin kapeuteen ja huonouteen, kovin helppoja maaleja laitapakit tarjoilivat Haitille. Kaksi Haitin ensimmäistä oikean pakin Godinhon piikkiin, kun ensimmäisessä jätti syötön alaspäin veskarille liian hiljaiseksi ja toisessa päästi pallon pomppaamaan ylitseen, mitä yritti sitten paikata liu'ulla, mutta oli järjettömän paljon myöhässä ja lanasi haitilaisen nurin, mistä pallo pilkulle. Kolmannessa sitten Davies vasemmalla pelasi tilanteen aivan väärin ja haitilainen pääsi takaa maalintekoon.

Erikoinen veto valmentaja Herdmanilta peluuttaa Daviesia laitapakkina, joukkueen paras pelaaja pistetään pelaamaan täysin oudolla paikalla. Ei Davies tuolta pakin paikalta pääse niin paljon palloon kuin olisi tarve ja puolustussuuntaan on sitten vielä heikko. Kanadan materiaali on vaan ongelmallinen, kun varsinkin hyökkäyspäähän löytyy hyviä pelaajia jopa enemmän kuin tarpeeksi ja puolustukseen taas ei löydy edes kunnollista avausta. Herdman on sitten yrittänyt noita hyökkäyspään pelaajia peluuttaa vierailla pelipaikoilla, jotta saisi parempia pelaajia enemmän avaukseen, mutta ei tuo tarpeeksi hyvin ole toiminut ja kyllä laitapakkina paremmin kuitenkin joku tasoltaan hieman vajavainen laitapakki paremmin toimisi kuin Davies.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #22 : 01.07.2019 klo 00:44:33

Jamaika ja Panama aloitivat puolivälieränsä.

Aika arvoituksellinen ottelu, Panamaa kuitenkin pitäisi hienoisena suosikkina kokemuksensa ansiosta, vaikka Jamaika kahdessa edellisessä Gold Cupissa onkin finaaliin asti edennyt.

Jamaikalla ovat ne selkeästi parhaat yksilöt kyllä, Leon Bailey viimeinkin mukana, Michael Hector on hyvä Championship-toppari, Andre Blake ja Kemar Lawrence ovat MLS:n eliittiä pelipaikoillaan, voi jopa olla niin, että loukkaantumiset ovat kummankin MLS:ssä toistaiseksi pitäneet, eväät voisivat riittää kovempaankin sarjaan. Hirveän paljon on sitten USL-pelaajiakin mukana, ja joitakin oman sarjan pelaajia, eikä joukkueen syvyys ainakaan paperilla mairittele. On toki muistettava, että Ravel Morrison ja Prestonin Daniel Johnson eivät joukkueeseen mahtuneet, vaikka alustavalle leirille kutsuttiin, joten kova on ainakin valmentaja Theodore Whitmoren luotto noihin Jamaikan liigan ja USA:n alemman tason pelaajiin.

Panama on erittäin kokenut joukkue. Jokunen sadan maaottelun pelaaja ja useimpien pelaajien maaottelumääriä lasketaan kymmenissä kuitenkin, eikä ole pahemmin nuoria pelaajia mukana.
« Viimeksi muokattu: 01.07.2019 klo 00:48:16 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Louhikkokoskettaja
Vastaus #23 : 01.07.2019 klo 01:07:14

Panama ohitti hienosti Jamaikan korkean prässin ja loi siitä nopealla hyökkäyksellä tekopaikan, mutta Arroyo veti hyvästä paikasta sivuverkkoon. Toistaiseksi ottelun paras paikka 25:n minuutin tietämillä.

Hetki myöhemmin Panama taas vaarallisesti nopeassa hyökkäyksessä, mutta Jamaikan puolustus lopulta selvittää. Varovaisen alun jälkeen alkaa peli olemaan avoimempaa ja Jamaika ongelmissa.

Jakson loppua kohti taas tasoittui ja molemmilla oli mahdollisuutensa, mutta maalit jäivät tekemättä, eikä nyt maalivahdeilta mitään kummempia torjuntojakaan vaadittu. Orgillille aukesi jakson loppupuolella hyvä paikka Panaman puolustajan menetettyä pallon alhaalla, mutta aika heppoinen veto oli helppo torjuttava Panaman veskarille. Panaman ja koko avausjakson paras paikka oli kyllä tuo Arroyon veto sivuverkkoon.
« Viimeksi muokattu: 01.07.2019 klo 01:28:43 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Louhikkokoskettaja
Vastaus #24 : 01.07.2019 klo 02:15:09

Jamaika pääsee halvalla rankkarista johtoon, kun Panaman puolustaja käsipalloilee boksin rajalla. Ihan vahinkohan se oli Murillolta ja täysin vaarattomassa paikassa boksin viivalla, mutta käsi ei ollut mitenkään luonnollisessa asennossa, joten kyllä tuo rankkarivihellys nykysäännöillä on.

Jamaikan pelaajat meinasivat vielä jonkinlaisen riidan saada aikaiseksi siitä, että kuka vetää. Mattocks lopulta veti ja pisti varmasti sisään. Kaiketi vääntö liittyi siihen, että ensisijaiseksi rankkareiden vetäjäksi valittu Mattocks tuli juuri hetkeä aiemmin vaihdosta kentälle, mitä kaikki eivät olleet tajunneet.

Aika mitätön toinen jakso on muuten ollut.

 
Sivuja: [1] 2
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines