FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
20.04.2024 klo 08:36:40 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Äänestys
Kysymys: Kuka oli Chelsean tynkäkauden 19/20 paras pelaaja?
Kepa
Caballero
Zouma
Rüdiger
Christensen
Tomori
James
Alonso
Azpilicueta
Emerson
Kanté
Jorginho
Gilmour
Kovacic
Barkley
Mount
Pedro
Hudson-Odoi
Pulisic
Willian
Batshuyai
Abraham
Giroud

Sivuja: [1] 2 ... 100
 
Kirjoittaja Aihe: Chelsea F.C. 19/20 - Eedenin puutarhasta legendan alaisuuteen  (Luettu 388192 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Kim Suomisen ponnari

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Ainoastaan omien sarjojensa mestarit


: 19.07.2019 klo 08:25:40



“It is always bad to lose to Tottenham because they make DVDs of it for the next ten years.”

- Frank Lampard



CHELSEA FOOTBALL CLUB

Perustettu: 1905
Kotistadion: Stamford Bridge (41,631)
Omistaja: Roman Abramovich
Puheenjohtaja: Bruce Buck

Päävalmentaja: Frank Lampard

Mestaruudet/pokaalit

Liiga: 6 (1954-55, 2004-05, 2005-06, 2009-10, 2014-15 ja 2016-17)
FA Cup: 8 (1969-70, 1996-97, 1999-00, 2006-07, 2008-09, 2009-10, 2011-12, 2017-18)
UEFA Champions League: 1 (2011-12)
UEFA Europa League: 2 (2012-13, 2018-19)
Liigacup: 5 (1964-65, 1997-98, 2004-05, 2006-07 ja 2014-15)
Cup-voittajien Cup: 2 (1970-71 ja 1997-98)
UEFA Super Cup: 1 (1998)
Charity Shield / FA Community Shield: 4 (1956, 2000, 2005 ja 2009)


Vuoristoratamainen 2018/2019 on takana ja uusi kausi jo startannut pre-seasonin muodossa. On siis aika aloittaa uuden spekulointi ja nyt voidaan Chelsean kohdalla todellakin painottaa tuota "uusi"-sanaa. Seura joutui kesällä kohtaamaan väistämättömän, kun vuosikymmenen paras Chelsea-pelaaja Eden Hazard, toteutti unelmansa ja siirtyi Real Madridiin idolinsa alaisuuteen pelaamaan. Eden Hazard ei ole mitään velkaa kellekään Chelseaa kannattavalle tai fanittavalle, joten ehdottomasti peukkua siirrolle toivottavasti ura jatkuu vielä kirkkaimpia palkintoja voitellen. Chelseassa on alkamassa myös uusi aikakausi valmennuksen puolella, kun seuraan palkattiin vuosikymmenien tauon jälkeen englantilainen päävalmentaja. Tästä myöhemmin lisää. Myös seuran pelaajaideologia on kokemassa uutta aikakautta, kun olosuhteiden pakosta rahahanat pysyvät ensi vuoden kesään asti kiinni, ja seura joutuu turvautumaan vuosia kehitettyihin nuoriin.

Uusi kausi on siis tässä tapauksessa jopa lievä "understatement", mutta katsotaanpa miten tähän tilanteeseen päädyttiin vaikka juurihan viime kaudella sen "uuden aikakauden" piti taas alkaa.


Kausi 2018/2019

Viime kesä oli Chelsealta melkoista hurlumheita. Seura palkkasi edellisellä kaudella epäonnistuneen Antonio Conten tilalle toisen italialaisen, joka oli niin ikään ihastuttanut jo vuosia omanlaisella peli-ideologiallaan ja kenttäkoostumuksellaan. Napolissa hyvää jälkeä jo vuosia tehnyt Maurizio Sarri, tuotiin Lontooseen tuomaan joukkueen pelitapaan sitä liikettä ja pelaamisen iloa, mitä saapasmaan eteläosissa oltiin saatu jo pidemmän aikaa nähdä. Conten inhorealistinen futis oli turhauttanut osan Chelsean muutenkin hieman diivan elkeitä omaavasta pukukopista, joten Sarrin palloiloittelu, paremmin tunnettu "sarripallona", oli varmasti tervetullut osa-alue sinisten pelaamiseen. Realistin ominaisuudessa entinen pankkivirkailija joutui kuitenkin toppuuttelemaan hätäisimpiä mestaruuspaitojen printtaajia sillä tosiseikalla, että miehen pelitavan omaksumiseen ja sisäistämiseen menisi pelaajilta aikaa, ja mitään kovinkaan isoja odotuksia ei kuulemma kannattaisi kenenkään asettaa ensimmäiselle parille kuukaudelle.



Mörisevä italialainen kuitenkin arvioi tilanteen aivan metsikköön, ja siniset kruisailivat uskomattomaan tappiottomien otteluiden putkeen, joka kattoi sarjaotteluiden lisäksi Carabao Cupin ja EL-pelitkin. Huippuhetkiin tuossa seuraennätyksiä rikkoneessa putkissa olivat tiukkaakin tiukempi 3-2-voitto Arsenalista jännien vaiheiden jälkeen, tyrmäävä 4-0 -vierasvoitto Burnleyn kustannuksella, sekä yllättävän kovatasoinen Carabao Cupin matsi Liverpoolia vastaan jossa Hazard iski yhden komeimmista maaleistaan sininutussa.

Tottenham kuitenkin katkaisi Sarrin tappiottomien otteluiden startin marraskuun lopulla, ja ennen vuodenvaihdetta siniset ehtivät ottamaan pataan vielä Leicesteriltä sekä Wolvesilta. Cupeissa kuitenkin menestys oli katkeamatonta, kun joukkue voitti EL-alkulohkonsa yhtä tasuria vaille puhtaalla pelillä, ja energiajuomacupissakin joukkue eteni rutiinilla semifinaaleihin asti. Tammi- ja helmikuu olivatkin sitten ne vaikeimmat kuukaudet Chelsean kaudella 18/19. Tappioita tuli ja niistä kamalimmat olivat 4-0- ja 6-0- kylvetykset Bournemouthilta ja Manchesterin sinisemmältä joukkueelta. Tähän päälle vielä tippuminen FA Cupista, ja oli selvää että Sarrin tulevaisuus alkoi olla vaakalaudalla. Alkukaudesta komealla tavalla soljunut peli oli enää vain kaunis muisto, kun ottelut alkoivat olla todellista tervanjuontia, jossa Chelsea ei maalipaikoilla juhlinut ja harvat maalipaikat tuhlailtiin henkisessä lukossa olevien hyökkäysosaston pelaajien toimesta. Lisäksi Sarrin peluutus alkoi saamaan kannattajia ja mediaa takajaloilleen. Kasvattajaseurassaan ensi kertaa reilun mahdollisuuden saanut Reuben Loftus-Cheek oli läpi syksyn esittänyt erinomaisia otteita aina kentälle päästyään, mutta silti mies istui penkillä ison osan peleistä. Alkuvuodesta iskeneet selkävammat näyttivät laittavan MM-kisoissakin maata edustaneen fanien suursuosikin täysin paitsioon.

Isoa hälyä sai aikaan myös toisen oman kasvatin, vasta 17-vuotiaan Hudson-Odoin kohtelu. Junnu oli pienin askelin alkanut päästä sisään edustusjoukkueen peliin, kunnes saksanmaalta alkoi kuulua kummia. Bayern München oli laittamassa isoja rahoja tiskiin teinin allekirjoituksesta, ja nuorikko Skyn syväkurkkujen mukaan oli jo ehtinyt laittamaan siirtopyynnönkin menemään, sillä Sarri ei tuntunut antavan minkäänlaista luottoa hyvin aina kentälle päästyään pelanneeseen akatemiakasvattiin. Näkyvin selkkaus nähtiin FA Cupin finaalissa, jossa maailmanennätyssummalla joukkueeseen kesällä siirtynyt Kepa, kieltäytyi tulemasta vaihtoon ottelun loppuhetkillä. Nuorella maalivahdilla oli selkeästi pientä ongelmaa jalkojensa kanssa, ja rankkarien lähestyessä Sarri oli vaihtamassa maaliin rankkareissa aina hyvin esiintynyttä Caballeroa. Viiden minuutin huutelun ja osoittelun jälkeen Kepa jatkoi maalilla, Sarri raivosi pelaajatunnelin suulla, ja media kirjoitti valmentajasta, joka oli selkeästikin menettänyt pukukopin täysin. Kepa sai sakkoa ja molemmat hymyilivät medialle myöhemmin.

Chelsean loppukausi ei myöskään ollut mitään erinomaista menoa, mutta joukkue nousi lopulta CL-paikoille kuin ihmeen kaupalla. Europeleissä joukkue eteni semifinaalivaiheesta vaivoin rankkareilla jatkoon, mutta finaalissa meno oli tyrmäävää rakasta punavalkoista paikallisvastustajaa vastaan. Arsenal kaatui lopulta Bakun illassa 4-1, ja Robert Green yhdessä kepit kainalossa joranneen Rüdigerin kanssa, varasti pääosan pokaalijuhlinnoissa, samalla kun Sarri sai vihdoin ja viimein sen pokaalinsa, jota mies on onnistunut harmittavan kauan karttamaan pitkällä urallaan.



Kokonaiskuvassa Chelsean kausi 18/19 oli siis melkeinpä kolikon kaksi puolta. Alkukauden ennätysputki oli hienoa katseltavaa, mutta keskitalven korpivaellus söi varmasti monen aivosoluja kentän ja kulissienkin puolella. CL-paikka kuitenkin irtosi ja pokaali siinä sivussa, joten mikään täysi mahalasku ei kausi kuitenkaan ollut. Kauden päätöstä kuitenkin varjosti tieto Chelsean saamasta siirtobannista, joukkueen tärkeimmän pelaajan poistumisesta, sekä uuden valmentajan etsimisestä.

Sarri pääsi lähtemään hyvässä hengessä pestiin, josta ei näinä päivinä kukaan italialaisvalmentaja kieltäytyisi. Ei edes sentteriä Napolin bussin ikkunasta kannattajille heristellyt italialaisvalmentaja. Pelkkää menestystä ja hyvää miehelle, joka kuitenkin toi Chelseaan hienon pelitapansa edes hetkeksi. Se ei ihan täysin toiminut Napolin aikojen tapaan, mutta se oli silti toimiessaan sellaista jota ei Valioliigassa muilla joukkueilla olla nähty.


Numero 8




“This club becomes you. Once you’ve played for it, you’re always welcomed back for the rest of your life, so you become Chelsea and it becomes you.”

- Frank Lampard


Valmentajan etsiminen ei tällä kertaa ollut mikään infernaalinen savotta, vaan jo kesän alusta asti huhumyllyissä hienontuneet jyväset kasvoivat ennätysvauhdilla sadoksi asti, ja Frank Lampard esiteltiin Chelsean uutena valmentajana. Derbyn nousufinaaliin asti ensimmäisellä valmennuskaudellaan johdattanut Chelsea-ikoni, on paperilla nappivalinta uudeksi päävalmentajaksi, nyt kun seura joutuu ensimmäistä kertaa Abramovitsin aikakaudella turvautumaan kauteen sillä mitä pelaajalistalla on, ja Chelsean sekä Lampardin onneksi tuo lista on täynnä erittäin kehityskelpoisia Chelsea-kasvatteja. Jo viime kaudella em. Hudson-Odoi sekä Loftus-Cheek nousivat enemmän tai vähemmän vakiokokoonpanoon, ja nyt tällä kaudella on luvassa lisää kirjaimellista fan serviceä, kun Lampardin jo viime kaudella avainpelaajaksi nostama Mason Mount, tulee olemaan yksi miehen sydänprojekteista.

Vaikka Lampardin saapuminen seuraan yhdistettynä siihen tosiseikkaan että Chelseassa ollaan alettu julkisesti puhumaan oman akatemian tuotteista, onkin täynnä romantiikkaa, on silti nostettava esiin realiteetit. Chelsea ei ainakaan paperilla kilpaile tällä(kään) kaudella mestaruudesta, vaan CL-paikkakin olisi jo huippusuoritus siirtobannin kolhimalla kaudella.



Lampard peluutti Derbyssä joukkuetta usealla eri ryhmityksellä, jotka vielä sekoittuivat pelin sisällä keskenään. Alkavan kauden parissa treenimatsissa, on Chelsealta nähty hieman jopa jo vanhanaikaiseksi luokiteltava 4-4-2 keskikentän timantilla, sekä hieman modernimpi ja Chelseankin useana vuotena käyttämä 4-3-3. Muodostuuko näistä Chelsean ensi kauden pelitapa, vai uskaltaako Lampard jopa Valioliigan vaativissa olosuhteissa alkaa vaihtamaan koko formaatiota vastustajan mukaan? Mielenkiintoista on nähdä mitä tuleman pitää mutta mielenkiintoista koko touhusta tekee se kentällä kirmaava pelaajisto.

Pelaajat

(toim.huom. pelaajalista on otettu Chelsean tällä hetkellä Japanin kiertueella olevasta nimilistasta, joka tulee melko suurella todennäköisyydellä kattamaan ensi kauden pelaajarosterin, loukkaantuneiden vakionimien lisäksi siis). Numerot ovat viime kauden paidoista.

1. Kepa Arrizabalaga
Maailman kaikkien aikojen kalleimmalla maalivahdilla, on paljon todistettavaa vielä muutaman kauden ajan hintalappunsa takia, mutta ensimmäinen todisteluvuosi meni mallikkaasti. Eleetöntä pelaamista kautta linjan ja allekirjoittaneen muistiin on jäänyt koko viime kaudelta ainoastaan yksi ainoa maali, jonka voi laittaa puhtaasti kaverin piikkiin (City-nöyryytyksen olisiko ollut kolmas vai neljäs maali?). Mies alkaa myös osoittamaan erinomaisen rankkaritorjujan kykyjä. Ensi kauden ehdoto ykkösveska, ja pelaa varmaan enemmän pelejä kuin viime kaudella jos itse saa taas päättää.

13. Willy Caballero
Edelleen luotettava kakkoskassari, joskin hieman hiipunut City-aikojen huipputerästään. Jos mies on maalilla, ei kuitenkaan tarvitse Chelsea-kannattajien pelätä, sillä hoitaa vähäiset työnsä usein vähintääkin kohtuullisesti.

?? Jamie Cumming
Kolmosmaalivahdin rooli. Tulee pääsemään ainakin penkille niissä peleissä joihin Caballero valitaan rotaation vuoksi maaliin. Lampard on toki ottanut sydäntyökseen omien junnujen kouluttamisen joten jos vastaan osuu oikeinkin vaaraton vastus niin kuka tietää vaikka Cumming nähtäisiin ihan virallisessa ottelussa asti kentällä?


2. Antonio Rüdiger
Saksalaiskolossi otti viime kaudella haltuun joukkueen ykköstopparin, sekä pukukopin superstaran, paikan. Pelaaja josta jokainen joukkuetoveri tykkää kentän ulkopuolella, ja kunnioittaa kentällä. Ei vielä virheetön paketti mutta hyvin varmasti lähenee ensi kaudella täydellisen ja virheettömän topparin statusta.

3. Marcos Alonso
Yksi Conten aikakauden parhaita suorittajia, joka kuitenkin vajosi viime kaudella täysin varjojen maille. Alkukaudesta näytti siltä että meno tulee jatkumaan edelleen hyvänä, mutta sitten hyytyi totaalisesti ja tipahti kauden jatkuessa penkkimieheksi. Hitaus ja kankeus korostuu etenkin nopeasti pitkillä juoksuilla pelaavia joukkueita vastaan. Erikoistilanteissa edelleen käyttökelpoinen mutta saattaa jäädä Emersonin taakse avauskokoonpanon vasenta laitapakkia/wingeriä valittaessa.

21. Davide Zappacosta
Ei se nyt oikein lähtenyt vielä viime kaudellakaan toimimaan tältä Zlatanin lyhythiuksiselta kaksoisolennolta. Ei mikään aivan täysi susi mutta ei myöskään tuo mitään lisäarvoa joukkueen pelaamiseen silloin kun kentälle pääsee. Reece Jamesin loukkaantuminen taisi pelastaa italiaanon työpaikan sinisissä ainakin tammikuuhun asti?

27. Andreas Christensen
Takuuvarmaa työtä topparin paikalla aina kentälle päästessään, joten kehitystä on tapahtunut parin vuoden takaisesta jolloin joka matsiin osui aina se kiintiöhassi. Ehdottomasti liigatason avaava toppari, mutta jaksaako enää olla mukana ilman lupausta avaustopparin paikasta?

28. Cezar Azpilicueta
Joukkueen kapteeni ja täysin aiheesta. Antaa joka pelissä kaikkensa ihan kuin pari aiempaakin legendaarista pitkäaikaisempaa kapteenia ja vaikka ei hyökkäyspäässä enää viime kaudella tullutkaan 17/18 kaltaisia huipputehoja, on edelleen käyttökelpoinen myös hyökkäyskolmanneksella.

30. David Luiz
Palasi viime kaudella siihen valitettavaan formiin, joka miehelle koko uran seuranneen stigman antoi. Erot huippuotteiden ja katastrofaalisen pelaamisen välillä ovat valtaisat, ja heittelyä tapahtuu aivan liian usein. On kuitenkin seuran ja joukkueen sisällä erittäin korkealla hierarkiassa, joten jatko on ihan oikeutettua.

33. Emerson Palmieri
Joukkueen toinen italialaisbrasilialainen/brasilialaisitalialainen. Pääsi viime kauden toisella puoliskolla ohittamaan nokkimisjärjestyksessä heikosti esiintyneen Alonson, ja pitänee paikkansa myös kauden alkaessa. Ei loista kumpaankaan suuntaan mutta on selvästi kilpailijaansa paremmassa iskussa pelillisesti, mutta se kuuluisa seuraava askel olisi kiva nähdä tällä kaudella.

?? Kurt Zouma
"Happy" teki viime kaudella vahvan paluun Valioliigakentille, kun lainapesti Evertoniin osoittautui oikeinkin onnistuneeksi. Toffeesin kärkitopparin virkaa toimittanut ranskalainen, on alkavalla kaudella kortti, jonka Lampard halunnee ensin katsoa huolella läpi, ennen kuin miehen tulevaisuudesta tehdään lopullinen päätös.

?? Fikayo Tomori
Nousi viime kaudella Lampardin valvovien silmien alla Derbyn ykköstoppariksi ja on varmasti tälläkin hetkellä päävalmentajan suurennuslasin alla. Topparin paikalle on Chelsealla tunkua mutta jos seura haluaa panostaa pitkälle tulevaisuuteen, on kanukki ehdottomasti yksi niistä nimistä joita siinä tapauksessa kannattaa ensi kaudella säännöllisesti peluuttaa.


5. Jorginho
Tuli sisään isolla kohulla oppi-isänsä mukana, mutta oli kuitenkin joidenkin kirjoissa pettymys. Hyökkäyspäähän ei ehkä anti ollut ihan sellaista mitä odotettiin, ja alasuuntaan mennessä ei oikein ollut mukana sitä halua ja paloa estää vastustajan hyökkäys. Oli kuitenkin erittäin iso syy sille että Chelsea sai sarripallon alkeet niinkin nopeasti iskostettua selkärankaan, joten kauden hyvästä startista voi kiittää paljon kentällä liikennepoliisina toiminutta italobrassia. Ensi kauden rooli on vielä hieman mysteeri. Olisiko Lampardin kenttäkoostumuksessa paikka hieman hyökkäävämmälle Jorginholle?

6. Danny Drinkwater
Katastrofaalinen viime kausi, joka päättyi lopulta siviilielämän perseilyihin. Oli aiemminkin joukkueessa lähinnä HG-syistä ja nyt kun lädejä alkaa olemaan Chelsean joukkueessa melkeinpä yhtä paljon kuin ulkkareita, saattaa Drinkwater olla ulostettavien joukossa?

7. N'Golo Kanté
Nyt kun Hazard vaihtoi maisemaa, on Kanté enää ainoa maailmanluokan pelaaja Chelseassa, eikä mies varmaan edes itse sitä tiedä (tai ei ainakaan välitä). "Väärinkin" roolitettuna joukkueen kantavia voimia, ja auta armias jos Kanté pääsisi taas pelaamaan sitä itselleen ominaisinta roolia. Viime kaudella hyvät tehot mutta monelle varmasti kelpaisi vaikka synnynnäinen voittaja vetelisi koko kauden kiikaritehoilla, mutta katkoisi tuttuun tyyliinsä vastustajan hyökkäyksiä kaikkialla päin omaa kenttäpuoliskoa.

8. Ross Barkley
Moni oli jo edelliskauden vakavan loukkaantumisen jäljiltä heittämässä pyyhettä kehään ex-Evertonin kanssa, mutta niin vain mies nousi Chelsean rotaatioon, ja samalla maajoukkueeseen asti. Syyskausi oli pätevää tekemistä lädiltä, mutta mitä pidemmälle kausi eteni, sitä vaikeampaa Barkleylla oli. Valmentajan entistä numeroa käyttävä peluri, on kuitenkin hieman samanlainen pelityyliltään mitä Lampard itsekin peliurallaan oli, joten saattaa olla että opit yhdeltä kaikkien aikojen parhaalta, nostavat Barkleyn tekemise uudelle tasolle? Kolikon kääntöpuolella onkin sitten samanlaista tervaa mitä viime kauden toinen puolikas oli.

12. Reuben Loftus-Cheek
Seuran oma kasvatti ja monivuotinen huippulupaus, otti ja lunasti viime kaudella ne kaikki odotukset mitä miehen suuntaan on jo kovin monta vuotta ehditty laittamaan. Dynaamista tekemistä keskikentällä yhdistettynä erinomaisiin hyökkäystehoihin, ja kaiken lisäksi mies on vielä kehityskelpoisessa iässä. Skippaa valitettavan loukkaantumisen takia kauden alun mutta toivottavasti palaa jatkaen siitä mihin jäi.

14. Tiemoue Bakayoko
Edelliskauden isoin floppi, löysi hieman uutta kipinää tekemiseensä Milano-lainallaan. Taso ei kuitenkaan vieläkään näytä olevan ihan sillä tasolla että miestä uskaltaa vakkariinsa pitää kentällä Valioliigan kärkisijoista taistelevassa joukkueessa, joten saattaa olla että miehellä rahastetaan ennen siirtoikkunan umpeutumista?

17. Mateo Kovacic
Kroaattikynäilijä oli varsin tasapaksu ja väritön ilmestys viime kaudella, eikä ehkä olisi saanut Chelsealta jatkoa jos tilanne ei siirtotouhuissa olisi se mikä se tällä hetkellä on. Kovacicilla on kuitenkin kykyjä joista joukkue hyötyy. Erittäin näppärän tekniikan omaavana, on miehestä hyötyä etenkin nopeassa pallonsiirtelyssä, joka Lampardin viime kauden pelityyleihin peilaten, saattaa hyvinkin olla Chelseankin ideologia tällä kaudella? Aikaa viime maalista on iäisyys, mutta jos vaikka syöttöjä tulisi ensi kaudella niin sekin olisi jo plussaa.

?? Mason Mount
Vast'ikään seuran kanssa pitkän jatkosopparin tehnyt akatemiatalentti, joka vakuutti viime kaudella Championshipissä kypsillä otteillaan. Tuleeko se kuuluisa "next step" liian nopeasti/jyrkästi, vai pääseekö heti idolinsa valmennettavana pääsarjatason vaativaan tekemiseen kiinni?


11. Pedro
Kaiken mahdollisen jalkapallossa voittanut spanskiväkkärä, väläyttelee aika ajoin, mutta kaipaisi tasaisuutta otteisiinsa. Saattaa omalla tekemisellään ratkaista ottelun tänä viikonloppuna, ja olla aivan totaalisen pimennossa ensi viikonloppuna. Kokemuksensa takia kuitenkin tärkeä palanen joukkueessa.

18. Olivier Giroud
MM-kisoissa maailmanmestarijoukkueen ykköskärkenä nolla maalia, mutta erittäin isot plussat silti koska täytti roolinsa täydellisesti. Chelseassa ei rooli ollut ihan identtinen mutta silti olisi tehoja odottanut enemmän, etenkin liigapeleissä. Voitti kuitenkin EL-maalipörssin joten ei ole mikään täysin menetetty tapaus. Vähemmän eurogoal-yrityksiä ja varmempaa suorittamista, ja eiköhän maailman komein saa huomattavasti enemmän merkintöjä maalisarakkeeseensa ensi kaudella?

20. Callum Hudson-Odoi
Viime kauden suurin sensaatio, jonka kausi valitettavasti loppui ennen aikojaan loukkaantumisen takia. Onko pääkoppa täysillä sinisten mukana vai onko ulkomaiden suurseurojen kiinnostus jo kiinnittänyt ajatukset ensi kesään jolloin pääsisi vapailla papereilla siirtymään? Jokainen Chelseaa seuraava varmasti toivoo että mies tekisi pitkän jatkon seuran kanssa, ja palaisi sen jälkeen takaisin kehityskäyrä yhtä nousevana kuin se ennen loukkaantumista oli.

22. Willian
Afrobrassin kendoteholukemat laskivat parista viime kaudesta dramaattisesti. Omaa hieman samoja vikoja ja vahvuuksia kuin Pedrokin, eli välillä on aivan pitelemätön ja maaginen, mutta silloin kun ei homma toimi niin meno on erittäin surullisen näköistä. Willian on aina ollut parhaimmillaan silloin kun Hazard ei pelaa. Nyt kun Hazard ei varmasti ensi kaudella pelaa Chelseassa peliäkään niin pitäisikö tuore Copa-voittaja hyvää tekemistä päällä koko kauden ajan?

23. Michy Batshuayi
Mestaruuden maalillaan Chelsealle kaudella 16/17 sinetöinyt belgi, on osoittanut pre-seasonilla hyvää tekemistä. Niin oli myös parina viime kautena mutta sitten kun tosipelit alkavat, ei meno enää ole ollut ihan yhtä lennokasta. Jatkuuko sama trendi tänäkin kautena, vai nappaako "Bats" avoinna olevan joukkueen ykköskärjen paikan?

?? Tammy Abraham
Joukkueen omaa junnutuotantoa, ja viime kauden Championshipin toiseksi paras maalintekijä sen jonkun entisen KooTeePee-pelaajan jälkeen. Nuorella snaipperilla alkaa olemaan käsillä ne vaiheet jolloin pitää joko breikata, tai lähteä jonnekin muualle etsimään uralle tulevaisuutta. Saa nähdä miten Lampard asian näkee?

?? Kenedy
Viime kaudet Newcastlessa lainalla viettänyt brassi, on vedenjakajalla. Chelsea-uran jatko riippuu meneillään olevasta pre-seasonista. Monikäyttöisenä pelaajana (laitapelaaminen onnistuu alempana ja ylempänä) on varmasti valmennuksen mieleen, mutta riittääkö taso?

?? Christian Pulisic
Chelsean ainoa täysin uusi hankinta alkavalle kaudelle. Nousi Dortmundissa koputtelemaan jopa supertähteyden portteja, kunnes meno hyytyi kuin taikaiskusta, ja vajosi rivipelaajan tasolle. Kykyjä ja osaamista kuitenkin on mutta mielenkiintoista on nähdä riittääkö nämä kyvyt ja osaaminen Valioliigaan ja Chelsean kokoluokan joukkueeseen?

?? Kasey Palmer
Mitä isoimmalla todennäköisyydellä edessä on lainapesti. Ei ole vieläkään oikein löytänyt sitä ominta juttuaan kentällä, joten roolittaminen voi koitua hankalaksi?



"The thing I'll always be searching for is relationships with the players"

- Frank Lampard


Odotukset kaudelle 19/20

Nämä on tietysti aina vähän objektiivisia asioita, mutta isossa kuvassa on toivottava kärsivällisyyttä. Kärsivällisyyttä niin seurajohdolta kuin kannattajiltakin. Jokainen tämän planeetan jalkapallojoukkueista ottaisi osumaa, jos Eden Hazardin tasoinen pelaaja poistuisi rosterista, ja kun siihen päälle vielä lasketaan se tosiseikka että seura ei ole päässyt pelaajamarkkinoille, ja joutuu aloittamaan kauden täysin uusissa valmennusopeissa, on yhtälö vaikea.

Onko tämän kaiken takana sittenkin uuden aikakauden alku? Onko Abramovits henkilökuntineen vihdoin ottamassa sitä seuraavaa askelta omistajakaudellaan. Chelsea oli oligarkin saapuessa seuraan, yksi mantereen ensimmäisistä rahaa surutta mälläämään laittaneista seuroista, ja myöhemmin alkuvuosien hullut päivät muuttuivat hieman maltillisemmiksi. Olisiko nyt sitten se seuraava askel jolloin akatemiatuotteista aletaan kasvattamaan hedelmää, menestyksen karrikoidusti ostamisen sijaan? Jos näin on asian laita, tulee Lampard saamaan työrauhan seurajohdon puolelta ihan perustekemisellään, sillä siirtobannista huolimatta, on Chelsealla jalkeilla miehistö jolla tulisi taistella ainakin EL-sijoituksista. Kannattajien suunnalta ei tietenkään uskalla luvata mitään, mutta jos seuran kaikkien aikojen paras maalintekijä, kentän ulkopuolella palvottu ja jopa Manchester Cityn paidassa Bridgellä standing ovationit (myös Chelsean mestaruustoiveita naarmuttaneen maalinsa jälkeen) saanut mies alkaisi saamaan yhtäkkiä lokaa niskaansa valmentajapestinsä aikana, on asioiden täytynyt mennä solmuun pahemman kerran.

Cupeissa Chelsea on aina ollut vahva riippumatta siitä kuka on valmentajana ja kuka ei. Tälläkin kaudella on siis lupa odottaa mitä tahansa noista kolmesta pyttykilpailusta.


Mielenkiintoisimmat tärpit kaudelle 19/20

- Kuka tai ketkä sementoivat paikkansa sinisten toppariosastolla? Siellä olisi tarjolla vanhaa konkaria Luizin muodossa, ehdotonta eliittiä Rüdigerin raamikkaassa hahmossa, liigatasoista mutta yhä kehityskelpoista kaveria Christensenin ja Zouman nimillä varustettuna, sekä vielä hiomaton timantti Tomorin muodossa. Jonkun on ehkä lähdettävä mutta kenen ja miksi?

- Mikä tulee olemaan kauden mittaan se optimiformaatio? Onko se joku pre-seasonilla nähdyistä viritelmistä vai innovoiko Lampard jotain aivan uutta?

- Miten käy nuorten esiinmarssin? CHO avasi viime kaudella ketsuppipullon ja Lampardin viime kauden luottomieh... luottopojille ollaan asetettu jo pienimuotoisia odotuksia tälle kaudelle. Onko luvassa vain HV-minuutteja alasarjajoukkueita vastaan cupien alkukierroksilla, vai ihan säännöllistä vastuuta myös isommissa ympyröissä?


Elämme mielenkiintoisia aikoja joten nauttikaamme täysin rinnoin kyydistä, ja todistakaamme toivottavasti uuden kulta-ajan syntyä. Blue is the colour...

« Viimeksi muokattu: 19.07.2019 klo 09:04:07 kirjoittanut Kim Suomisen ponnari »
Pläkä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Alan Shearerin ja Gary Maccan hiukset


Vastaus #1 : 19.07.2019 klo 08:48:13

Peukuttelut avaukselle. Suurin yksittäinen ongelma ja mielenkiinnon kohde on sininuttujen kärkipelaajan rooli ja nimi. Materiaali ja nimilista on kyllä sellainen että omalla tasollaan pelatessaan joukkue on hyvinkin iskukykyinen, mutta kyllä tuosta maalintekovoimaa puuttuu melkoisesti.
Jype

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 19.07.2019 klo 09:50:27

Otetaan topic seurantaan ja luetaan avaus paremmalla ajalla ajatuksen kanssa. Ylos Tuoppi

Tänään jatkuvat myös harkkahöntsät ottelulla Kawasaki Frontalea vastaan kello 13:00 ja kyseessä mitä todennäköisimmin Christian Pulisicin ensiesiintyminen Chelsea-paidassa, joten täytynee laittaa työnteon ohella joku streami pyörimään. Mielenkiintoista muutenkin nähdä harjoitushöntsien edetessä miten Lampardin peluuttama formaatio kehittyy ja minkälaisella peluutuksella joukkue lähtee. Haetaanko tässä vaiheessa jo sitä ns. vahvinta kokoonpanoa muutaman viikon päässä häämöttävää liiga-avausta silmälläpitäen vai mennäänkö edelleen kaikkipelaa-meiningillä ja sekalaisen kokeilumielisellä peluutuksella?
Budha-B

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 19.07.2019 klo 12:20:50

Avaukselle täältäkin Tuoppi
Coulijoe

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Chelsea, Sunderland


Vastaus #4 : 19.07.2019 klo 13:28:48

Kepa, Kante ja Tammy out. Tammylla vatsavaivoja liekkö Kepallakin jotain. Kepan piti avata.

Caballero; Azpilicueta, Zouma, David Luiz, Alonso; Jorginho, Kovacic, Mount; Pedro, Batshuayi, Kenedy

Vasenlaita on ihan kuollut. Kebedy + AlonSlow. Oikealta Azpilicueta tekee nousuja, mutta Pedroa ei näy. Jorginho + Kovacic alempana ja Mount yläpuolella.
« Viimeksi muokattu: 19.07.2019 klo 13:32:06 kirjoittanut Coulijoe »
naumanen

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 19.07.2019 klo 13:53:05

Hieno avaus ja seurantaan Ylos
Budha-B

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 19.07.2019 klo 14:54:22

Sieltä se tappio sitten tuli. Samat tutut naamat edelleen turhakkeina.
JohnDeere

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 19.07.2019 klo 15:05:52

Avauksesta peukkua, laitetaas seurantaan kilpakumppanin ketju!
Jyrb

Poissa Poissa


Vastaus #8 : 19.07.2019 klo 15:21:54

Jaahas, Kawasaki Frontale osoittautui kovemmaksi ja voitti 1-0. Peliä katsoneilta pientä yhteenvetoa? Kiitos jo etukäteen, jos saa jotain muutakin tietoa kuin kakkaemojin.

Avaus menee luentaan aamukahvilla huomenna Ylos
FletchZ

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 19.07.2019 klo 16:02:53

Tattista avauksesta. Pari aika kaunista kuvaa tossa.
Kim Suomisen ponnari

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Ainoastaan omien sarjojensa mestarit


Vastaus #10 : 19.07.2019 klo 17:22:32

Joku voisi kertoa tietämättömälle että miten joukkue onnistui ottamaan kärsään japanilaisjoukkueelta, kun tässä pitäisi neljän viikon päästä jo pelata Manchester Unitedia vastaan kolmesta pisteestä?? Seuran oma matsirapo ei asiaa kerro mutta pikkuisen haiskahtaa että siellä on jotkut pelaajat ottaneet aika leppoisasti...
Budha-B

Poissa Poissa


Vastaus #11 : 19.07.2019 klo 19:15:08

Joku voisi kertoa tietämättömälle että miten joukkue onnistui ottamaan kärsään japanilaisjoukkueelta, kun tässä pitäisi neljän viikon päästä jo pelata Manchester Unitedia vastaan kolmesta pisteestä?? Seuran oma matsirapo ei asiaa kerro mutta pikkuisen haiskahtaa että siellä on jotkut pelaajat ottaneet aika leppoisasti...
Kai sekin jonkin verran vaikuttaa, että Japanin pelaajat täydessä iskussa ja Chelsean pelaajat vielä kesäkunnossa.
Kim Suomisen ponnari

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Ainoastaan omien sarjojensa mestarit


Vastaus #12 : 19.07.2019 klo 19:22:36

Kai sekin jonkin verran vaikuttaa, että Japanin pelaajat täydessä iskussa ja Chelsean pelaajat vielä kesäkunnossa.

Varmasti mutta herran pieksut sentään kyllä näistä pitäisi höntsävaihteellakin saada nyt ainakin maali aikaiseksi! Skyn rapsa ainakin kehuu Mountia ja Fat oli pelin jälkeen ilmoittanut että Zouma tulee pysymään joukkueessa mitä isoimmalla todennäköisyydellä.
john white

Poissa Poissa


Vastaus #13 : 19.07.2019 klo 19:44:23

Kai sekin jonkin verran vaikuttaa, että Japanin pelaajat täydessä iskussa ja Chelsean pelaajat vielä kesäkunnossa.


Äläs nyt! Kawasakilla kuitenkin Spurs-legenda Leandro Damião kehissä. :D
Coulijoe

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Chelsea, Sunderland


Vastaus #14 : 19.07.2019 klo 20:13:59

Kyllähän tuossa jokuseen maaliin oli paikka ekalla puoliajalla. Kawasaki ei oikeastaan saanut ekalla puolikkaalla mitään aikaan. Molari pelasi oikein hyvin. Mount oli TAAS oikeasti hyvä ja kuten tiedossa on niin pelaa tulevan kauden edustuksessa.

Michy oli yksikseen piikissä ja Mount auttoi minkä ehti. Pedro ja Kenedy ihan nollatasoa ylöspäin pallon kanssa. Alonsosta ei mitään apua, mutta Azpilicueta jyysti kyllä eestaas ja sai jokusen hyvänkin pallon aikaan.

Eniten pisti silmään todella ylhäältä otettu prässi jota toteutettiin useaan otteeseen ja se toimikin. Useita riistoja Kenedylta. Kawasakin puolustajat sutivat palloa rajoista ylitse.

Toinen puoliaika menikin ruuan laitossa, mutta parasta jälkeä on tullut keskialueen timantilla ja 2 kärjellä. #mietaa
Jype

Poissa Poissa


Vastaus #15 : 19.07.2019 klo 20:32:14

Toinen puoliaika menikin ruuan laitossa, mutta parasta jälkeä on tullut keskialueen timantilla ja 2 kärjellä. #mietaa

Höntsiä ei ole pystynyt tähän asti juuri katselemaan ja tänäänkään ei työnteon ohessa nähnyt kuin pari minuuttia pelistä, mutta vähän samanlaisia kommentteja olen lukenut muualtakin.

Tuohan voisi olla ihan varteenotettava pelisysteemi tulevalle kaudelle, kun oletettavasti CHO ja Pulisic pystyvät tarvittaessa pelaamaan tuota timantin ylintä paikkaa ja jopa kärjessä jonkun perinteisemmän hyökkääjän (Batshu/Olli/Abraham) vieressä. Jorginhon, Kanten, Kovacicin, Barkleyn ja Mountin osaltahan keskikentän roolitukset taitavat myös istua tuohon timanttiin melko nätisti.

e: somessa kuvia Ampadusta Leipzigin kaduilla, joten lainasiirto jonnejuomajengiin lienee melko lähellä toteutumistaan.
« Viimeksi muokattu: 19.07.2019 klo 20:38:49 kirjoittanut Jype »
Salming

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Chelsea FC


Vastaus #16 : 19.07.2019 klo 21:40:20

Kiitoksia laadukkaasta avausviestistä! Jätän oman puumerkkini heti ensimmäiselle sivulle käymällä lyhyesti läpi päivän harjoitusottelun annin. Ensin ajattelin jättää tämän ottelun välistä, mutta Pulisicin debyytti muutti suunnitelmani, sillä pitihän se saada taltioitua kuvin ja videoin tälle palstalle talteen tulevaisuutta varten nykyisenä sosiaalisen median aikakautena. Paperimuodostelma oli läpi ottelun 4-2-3-1 ja alla ovat erilaiset kokoonpanovariaatiot, joita Lampard käytti.

1. puoliaika

Batshuayi
Kenedy Mount Pedro
Jorginho Kovacic
Alonso Luiz Zouma Azpi
Caballero

2. puoliaika

Giroud
Mount Barkley Kenedy
Jorginho Kovacic
Emerson Luiz Christensen Zappacosta
Caballero

2. puoliaika, 70 min ->

Giroud
Pulisic Barkley Palmer
Bakayoko Drinkwater
Emerson Luiz Christensen Zappacosta
Caballero

Puolustus:


Alussa Chelsea käytti korkealta prässätessä tismalleen paperimuotoa 4-2-3-1. Tämä ei kuitenkaan ollut lopullista.


Yksi ottelun merkittävistä asioista oli se, että syvällä puolustaessa muoto oli 4-4-1-1 oikeastaan läpi illan eli nyt saatiin hieman osviittaa siitä, että kun Sarrin aikana syvällä puolustaessa muoto oli aina 4-5-1, Lampard suosinee 4-4-1-1:tä, joka tarkoittaa sitä, että silloin on tietysti hieman helpompi lähteä vastahyökkäyksiin, kun hyökkääjä ei ole täysin yksin ylempänä.


Neljänneltä minuutilta alkaen sitten puolustusmuoto korkeammalla oli 4-4-2, jota on nähty jo aiemmissakin peleissä irlantilaisia vastaan eli nyt voinee hiljalleen lukita sen tosiseikan, että Chelsea suosii joko 4-4-2 tai 4-4-1-1 muotoa tavallaan tuossa puolen kentän korkeudella.


Seitsemänneltä minuutilta kuva siitä, kuinka muoto on nyt 4-4-1-1. Sarrin aikana käytössä oli alkukaudesta sama 4-4-2, mutta kauden edetessä muoto vakiintui 4-5-1:een sekä syvällä että tässä puolessa kentässä, mutta samoin kuin syvällä puolustaessa, tämä 4-4-1-1 tai sitten 4-4-2 variaatio tarjoaa paremman mahdollisuuden vastahyökkäyksiin, mutta tietysti keskikentän linja ei ole tällöin yhtä tiivis, jolloin laiturit joutuvat pelaamaan hieman keskemmällä ja se saattaa tarkoittaa sitä, että laitapuolustajat joutuvat hieman useammin puolustamaan ilman välitöntä laiturin tukea, jos nämä ovat keskemmällä tukkimassa rakoja Jorginhon ja Kovacicin/Kanten kanssa.


Toisen jakson alusta kuva. Puolustusmuoto oli edelleen 4-4-2/4-4-1-1 tuossa puolessa kentässä. Mount siirtyi tauolla tosiaan vasemmalle, Kenedy oikealle ja Barkley oli Giroudin alapuolella/rinnalla.


Ja tässä GIFissä sitten näkyy se, miten hyödyllistä vastaiskuille on se, että Giroudin lähellä on heti kymppipaikan pelaaja eli Barkley. Giroud pudottaa, Barkley jatkaa laitaan Mountille, tämä leikkaa sisään ja laukoo vain niukasti ohi. Sarrin käyttämästä 4-5-1 muodosta olisi ollut hankalampi lähteä tällaiseen vastaiskuun, sillä Giroud olisi silloin väkisin jäänyt enemmän oman onnensa nojaan purkupallon pudotuksessa. Toki ensimmäisen pudotuksen kohteena oli tällä kertaa Barkleyn sijasta Kovacic, joka jatkoi pallon Barkleylle, mutta ymmärtänette idean. Suoraviivaista tekemistä myös jälleen riiston jälkeen.

Laitapuolustaminen


Tässä pelissä nähtiin paljon vastaavia tilanteita kun tempo oli köyhä eli Chelsea ehti luomaan lukumääräisiä ylivoimia laitoihin. Tässäkin on 6v5 asetelma, kun Alonso on irronnut puolustuslinjasta tukemaan pallollisen puolen korkeaa prässiä. Samoja asioita tapahtui myös alempana omalla puoliskolla eli tuollaisia lukumääräisten ylivoimien luonteja kuten seuraavassa kuvassa.


34. minuutilta esimerkki laitapuolustamisesta syvemmältä omalta alueelta. Laitaan on luotu 4v3 ylivoima, kun kymppipaikan Mount on liikkunut auttamaan Alonsoa, Kenedya sekä Kovacicia. Lopulta tuolta sumpusta japanilaiset eivät päässeetkään mihinkään. Toki tässä voisi myös ajatella niin, että kun Mount liikkui toisinaan laitaan luomaan noita ylivoimia temmon oltua niin hidas, Pedro sitten taustalla ikään kuin otti hänen paikkansa lähimpänä Batshuayita ja valmiina vastahyökkäämään riiston tapahtuessa eli vaikka nyt piirsin linjat niin kuin ne normaalisti olisivat, Mountin voisi kuvitella olevan tässä hetkellisesti osa keskikentän linjaa ja Pedro on sitten taustalla tosiaan ikään kuin Batshuayin alapuolella.


Tässäkin 45. minuutilla Mount on taas lähellä pallollista laitaa, jonne Chelsea on luonut miesylivoiman.


Kotijoukkue yritti murtautua seinäpelillä ja Chelsean omaa hölmöyttä kommunikaatio tökkii puolustuslinjan pysäyttäessä viimeistään hyökkäyksen, mutta sitten topparit eivät kommunikoi ja pallo on pakko pelata kulmapotkuksi.

Vastaprässi/Korkea prässi


Ensimmäinen esimerkki vastaprässäämisestä tulee vasta 28. minuutilta, koska ennen tätä se ei oikeastaan tehonnut ollenkaan, kun vastassa ei ollut enää mikään huumorijoukkue Irlannista, vaan japanilaiseen tapaan tekninen ja pallotaitava joukkue, joka pystyi pallottelemaan ensimmäiset puoli tuntia pois Chelsean prässin alta ja rauhoittamaan pelin niin, että Chelsea joutui ottamaan melko paljonkin vastaan puolen kentän 4-4-2/4-4-1-1 muodossa, joten sikäli olen hieman eri mieltä kuin Coulijoe ylempänä prässin toimivuudesta varsinkin ottelun alkupuolella. Kuitenkin sitten avauspuoliajan viimeisellä vartilla Chelsea sai tosiaan vastaprässäämisensä toimimaan muutamaan otteeseen, joten käydäänpä niitä esimerkkejä läpi pari. Tässä GIFissä vastaprässi tuottaa tosiaan riiston, kun Mountin ja Batshuayin takana Jorginho astuu esiin katkoon, Kenedy jatkaa irtopallon Pedrolle ja tämä tulittaa yli boksin rajalta. Jälleen riiston jälkeen muutamassa sekunnissa luotiin suoraviivaisella pelaamisella maalipaikka eikä jääty hieromaan palloa.


32. minuutilta toinen esimerkki. Seitsemän ylintä pelaajaa toimii hyvin kollektiivina tässä GIFissä, kun Azpikin on tukemassa korkeaa prässiä pallollisen puolen laitapuolustajana kuten tuolla ylemmässä kuvassa "laitapuolustaminen"-osiossa Alonsokin oli. Yläseitsikon asettama ansa huipentuu siihen, että Kenedy aavistaa keskelle tulevan syötön ja pääsee maalipaikkaan, mutta louhikkokosketus estää laukauksen, mutta samanlaisia riistoja häneltä nähtiin viime pelissäkin muutamia, joten Kenedylle jälleen yksi plusmerkintä papereihin, vaikka toteutus jäi vajaaksi, mutta ainakin hän on hyvä haistelemaan näitä riistoja ja ollut vastaprässäämisosa-alueella yksi harjoituskauden parhaista tehden Lampardille vaikeaksi miehen pudottamisen rosterista, kuten Lampard itsekin totesi pelin jälkeen lehdistötilaisuudessa. Mutta joo, pelin alussa tosiaan japanilaiset vielä selvisivät näistä pälkähistä, mutta sitten peliminuuteilla 30-45 sen huolellisuus hieman heikkeni ja samalla Chelsean yhtenäisyys parani, joka johti sitten muutamaan tällaiseen tilanteeseen tosiaan avausjakson viimeisellä vartilla. Pelin alussa vieraiden vastaprässäämisessä minua häiritsi se, että yhtenäisyyden puute johtui siitä, että kaikki eivät spurtanneet yhtä aggressiivisesti, vaan jopa hieman löntystelivät ja jos yksikin yksilö vuotaa, riistäminen muuttuu vaikeammaksi, mutta toki pitää muistaa se, että olosuhteet olivat ilmeisesti melko hiostavat, joten täysvauhtisia spurtteja tässä vaiheessa kautta ei välttämättä nähdä täyttä 90-minuuttia.


43. minuutilta yhdessä GIFissä tiivistettynä nuo ongelmat vastaprässäämisessä/korkealta prässäämisessä eli yläkuusikko/yläseitsikko tekee ikään kuin vuorotellen kutittelevia spurtteja eivätkä toimi kollektiivina, jolloin sitten kun prässi puretaan, puolustuslinja jää täysin ilman suojaa. Chelsean onneksi klipin lopussa syöttö karkaa yli sivurajan.


82. peliminuutti ja Zappacostan aiempien pelien ongelma toistuu eli vielä kolmannessakaan Lampardin alaisessa pelissä hän ei ole sujut sen suhteen, että puolustuslinjasta pitää irrota ajoissa tukemaan korkeaa prässiä. Tässä GIFissä hän on rajusti myöhässä ja ohitetaan seinäsyötöllä, jonka jälkeen hänen jättämässään tilassa selustassa on rutkasti tilaa edetä. Toki Zappacosta ehtii sitten vielä itse hidastamaan hyökkäystä Bakayokon kanssa, mutta tällaiseen höntyilyyn ei olisi varaa.


84. minuutilta vielä yksi GIF. Tällä kertaa ongelmana on koko puolustuslinja, joka pudottaa liian alas liian ajoissa, jolloin japanilaiset löytävät tilan yläkuusikon takaa helposti ja pääsevät etenemään muutamalla syötöllä kohti suojaamatonta puolustuslinjaa. Bakayoko juoksee kuitenkin hyvin alas ja saa pysäytettyä hyökkäyksen, kun laituri yrittää leikata keskelle.


Tässä vielä kuvana tuo valtava etäisyys puolustuslinjasta keskikenttään. Tällaisia virheitä ei pahemmin nähty enää Sarrin ensimmäisten pelien jälkeen, joten sikäli olin hieman yllättynyt, mutta tietysti täydellistä peliä on vaikea pelata ja tällaisiakin virheitä näemmä voi yhä edelleen tapahtua, vaikka miehistöllä onkin jo kauden verran kokemusta siitä, että kollektiivin on oltava tiivis ja tarpeeksi lähellä toisiaan, jotta korkeammalta prässääminen voi toimia.

Hyökkäys:


Paperimuodostelman oltua 4-2-3-1, rakentelumalli 2-4-4 ei yllättänyt ja se tulikin selväksi jo 18 sekunnin kohdalla. Jorginho ja Kovacic hakivat läpi illan palloa yhtä aikaa toppareilta ja laitapuolustajat Alonso ja Azpi olivat heidän kanssa samassa tasossa. Huomattavaa on se, että Jorginho-Kovacic kaksikko sijoitti itsensä vastustajan ylimmän prässilinjan taakse, koska japanilaisjoukkue käytti 4-4-2 muodostelmaa eli sen kärkipari prässäsi Chelsean toppareita, joten Kovacic-Jorginho parivaljakko sitten tarjosi itseään pelattavaksi tuon kärkiparin ohitse kuten tässäkin kuvassa. Ylänelikon muodosti Kenedy-Mount-Batshuayi-Pedro. Mountin tehtävä oli tulla eniten palloa vastaan vastustajan kahden alimman linjan väliin kuten tässäkin kuvassa.


Tässä kuvassa on vielä tuo ylänelikko kuvattuna. Vastustajan puolustuslinjassa oli siis 4v4 tilanne aina avausvaiheessa.


45 sekunnin kohdalla Chelsea purki tuolla 2-4-4 rakentelulla makeasti vastustajan kärkiparin johtaman prässin. Toinen hyökkääjistä tosiaan ahdistaa Luizia, mutta tämän mainio puolenvaihto löytää Azpin ja sitten on latu auki edetä. Pedro liikkuu puolitilaan ja jättää Azpille tilaa leveyteen. Keskitys ei kuitenkaan löydä Batshuayita boksista, mutta hyvää tässä hyökkäyksen päätöksessä oli se, että keskitys lähetettiin nimenomaan puolitilasta lähempää maalia eikä Pedro syöttänyt enää Azpille heikompaan asemaan sivurajalle.


Neljänneltä minuutilta hyvä esimerkki Mountin roolista kymppipaikan pelaajana kärjen alapuolella. Käytössä on taas 2-4-4 avausmalli. Jorginholla on pallo ja Mount liikkuu pelattavaksi linjojen väliin, kun japanilaisjoukkueen linjojen välit ovat turhan suuret ja siten tiloja löytyy...


... Jorginho taitavana syöttäjänä löytää Mountin ja tämä pääsee tosiaan kääntymään sekä tempokuljettamaan, kun kahden alimman linjan väli on niin suuri. Kuljetuksen päätteeksi Mount syöttää pallon eteenpäin Pedrolle ja samalla Azpi juoksee taas tarjoamaan leveyttä, kun Pedro on oikeassa puolitilassa. Tällä kertaa hyökkäys tyssää laidalle, mutta Chelsea pääsee jauhamaan kuitenkin hidasta hyökkäystä hyökkäyskolmannekselle. Batshuayi ja Kenedy ovat boksissa ja lisäksi Mount olisi juossut sinne, jos laidalta oltaisiin keskitetty.


Yksi hyvä esimerkki Luizin syöttötaidosta 16. minuutilta. Rakentelumalli on 2-4-4 tietysti ja Jorginho ja Kovacic hakevat taas tilaa vastustajan kärkiparin takaa, mutta Luiz päättää yksinään lävistää kaksi ylintä prässilinjaa löytäen Batshuayin puolustuslinjan etupuolelta. Tämä pudottaa Mountille ja lopulta muutamalla seinällä tuo kaksikko petaa paikan belgialaiselle, joka laukoo niukasti ohi.


40. minuutilta yksi tapa edetä hyökkäyskolmannekselle. Katsokaa, kuinka klipin alussa rakentelumalli on taas 2-4-4. Luiz pitää palloa ja sitten Alonso ottaa terävän spurtin laitaa pitkin ylös, jolloin vastustajan puolustuslinjaan syntyy 5v4 ylivoima. Tarkemmin katsottuna japanilaisten laitapuolustajaa vastaan syntyy se yhden miehen ylivoima eli 2v1, kun Kenedy on puolitilassa ja liikkuu lähelle Alonsoa sen jälkeen, kun Luizin pitkä syöttö tavoittaa Alonson. Toki tätä ylivoimaa ei olisi ikinä syntynyt, jos japanilaisten keskikentän linjan oikea laituri ei olisi nukkunut, vaan seurannut Alonson nousun paremmin, jolloin laidassa olisi ollut 2v2 tilanne 2v1 tilanteeen sijasta. Alonso päättää itse keskittää ja matala pallo on hyvä, mutta valitettavasti Batshuayi ei ole oikeassa paikassa eikä Pedrokaan ole ehtinyt kaventaa boksiin painottomalta puolelta.


Pysäytyskuva ajassa 20:53 kertoo ongelmista silloin, jos varsinkin Azpi keskittää sivurajalta. Batshuayi on keskellä kahden pelaajan puristuksessa, mutta myös Pedro ja Mount ovat vartioituna, joskin löyhästi. Joka tapauksessa melko vaikea asetelma tästä on yrittää saada täydellinen pallo aikaiseksi, joka johtaisi maalipaikkaan. Joskus toki pitää keskittää, jotta vastustaja pysyy varpaillaan, mutta en ole varma siitä, kannattaako Azpin kovinkaan usein roiskia tällaisesta paikasta palloa maalille, kun pallot eivät useinkaan ole yhtä laadukkaita kuin toiselta puolelta.


Pulisic pääsi kehiin tunnin pelin jälkeen Mountin tilalle ja otti tämän paikan vasemmalta laidalta. Muoto säilyi 4-2-3-1:nä eli rakentelu tapahtui kuvan mukaisesti 2-4-4:llä. Kenedy oli oikea laituri tosiaan toisella jaksolla ennen vaihtoon joutumistaan. Toki hetkellisesti tämän kuvan jälkeen Pulisic käväisi oikealla laidalla ja Kenedy siirtyi vasemmalle, mutta Palmerin tultua sisään Kenedyn paikalle Pulisic palasi vasemmalle ja Palmer oli oikealla.


Tässä on vielä kuva tuosta lyhyestä parin minuutin jaksosta, kun Kenedy ja Pulisic vaihtoivat laitoja tarkoituksella ennen kuin sitten Kenedy meni vaihtoon, Palmer tuli oikealle ja Pulisic palasi vasemmalle. Joka tapauksessa yhdysvaltalainen pystyy siis operoimaan kummalla laidalla tahansa.


58. minuutilta Kenedyn roolista toisella jaksolla hyvä klippi. Hän teki paljon juoksuja linjan taakse tuolta oikealta puolelta, kun kärjessä oli kankeampi Giroud, joka tässä GIFissä imee itseensä yhden pelaajan omalla liikkeellään. Barkley on liikkunut laitaan Mountin oltua hetkellisesti oikealla laidalla vasemman sijaan ja chippaa sitten taitavasti pallon linjan taakse juoksulinjalle, mutta viimeistely ontuu taas Kenedylta.


Hyökkäysosio päätetään aikaan 79:25, jolloin Barkley kymppipaikan pelurina mountmaisesti liikkuu ylänelikosta pelattavaksi kahden alimman linjan väliin.


Hyvä haltuunotto ja siitä jako laitaan ylänelikon vasemmalle laiturille eli Pulisicille. Pulisicilta niin ikään hyvä yhden kosketuksen yritys, mutta keskitys blokattiin kulmaksi! Yhdysvaltalaiselta nähtiin kaikkiaan tuossa viimeisen vartin aikana kolme vastaavaa ratkaisua eli hän haki yhdellä kosketuksella käytännössä matalaa keskitystä, mutta kaikki blokattiin kulmaksi, mutta eiköhän häneltä tulla näkemään juuri noita matalia palloja melko paljon rangaistusalueen sisään kauden aikana, koska sen verran paljon hänen keskitystaitojaan on kehuttu ainakin minun katsomissani Youtube-pelaaja-analyysivideoissa, heh. Plussaa tästä tilanteesta myös Christensenin luizmaiselle syötölle maata pitkin ja Giroudin sijoittumiselle, sillä hän oli hyvin menossa etutolppaa kohti ohjaamaan keskitystä.

Erikoistilanteet:


Kulmapotkuissa oli edelleen käytössä miesvartiointi, joten tämän pelin jälkeen tuskin tarvitsee enää harjoituskaudella käydä läpi erikoistilanteita, koska nyt on viimeistään selvää, että Lampard suosii miesvartiointia Sarrin aluepuolustuksen sijaan.


30. minuutilta Chelsean ensimmäinen kulma. Pedro tarjosi lyhyen vaihtoehdon Mountille, joka oli alun perin pallon takana. Hän oli kulmavastuussa jo viime pelissä, joten voinee jo olettaa, että hän saattaa kaudellakin olla erikoistilannevastuussa, kun Hazardia ei enää ole ja jos ykkösvaihtoehto Willian on sivussa.


70. minuutilta mielenkiintoinen havainto siitä, että Luiz juoksee etualueelle, mutta nikkaa pallon yli. Boksissa on tutusti viisi pelaajaa, mutta huomionarvoista on se, että viime pelissäkin tosiaan Luiz juoksi usein etualueelle kulmissa, joten se on ainakin yksi sovittu asia, jota tullaan näkemään tulevalla kaudella.


Sitten 85. minuutilta maali, joka aiheutti Frank Lampardille ensimmäisen tappion Chelsea FC:n managerina. Lyhyt variaatio vierailta, mutta 2v2 asetelmasta huolimatta keskitystä ei saada peitettyä. Maalilla viisi japanilaista ovat vartioinnissa, mutta lopulta Emerson on se pelaaja, joka ei seuraa omaa miestään loppuun asti sen jälkeen, kun Luiz ja Giroud menivät epäonnisesti samaan palloon.


Päätetään erikoistilanneosio siihen, että 90. minuutilla Pulisic sai erikoistilannekasteensa Chelsean väreissä antaen kulmapotkun Mountin oltua jo vaihdossa. Tämäkin pallo päätyi etutolppaa kohti, mutta tällä kertaa Luiz ei ehtinyt palloon ennen puolustajaa. Boksiin oli nostettu viiden pelaajan sijasta kuusi hakemaan tasoitusosumaa loppuhetkillä.
Coulijoe

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Chelsea, Sunderland


Vastaus #17 : 20.07.2019 klo 00:51:21

e: somessa kuvia Ampadusta Leipzigin kaduilla, joten lainasiirto jonnejuomajengiin lienee melko lähellä toteutumistaan.

Vuoden laina. Leipzigilla on hyvät topparit, mutta eipä Lampard ja Sarrikaan? paljon tainneet poikaa topparina peluuttaa saati maju. Mielenkiintoista nähdä.

Ensi viikolla pitäisi alkaa taasen lainoja paukkumaan. Chalobah lienee seuraavana.

Edit: Chalobah tekee uuden sopparin ja sitten lainalle eli peruskaava.
« Viimeksi muokattu: 20.07.2019 klo 13:45:02 kirjoittanut Coulijoe »
stroger

Poissa Poissa


Vastaus #18 : 20.07.2019 klo 11:06:42

Avaukselle Tuoppi

Mielenkiintoista luettavaa kesäaamulla kahvikupposen äärellä.

Myös Salmingin analyyseille iso peukku.
Coulijoe

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Chelsea, Sunderland


Vastaus #19 : 20.07.2019 klo 16:25:29

Laitetaas loukkaantuneet

Kepa, Tammy ja Kante ripulia, polvivaivaa jne pitäs olla kunnossa Barcaa vastaan.

Willian, palaa Cobhamiin ens viikolla viimeseen kuntoutusvaiheeseen.

Rudiger, CHO, James, paluu syyskuussa todnäk majutauon jälkeen. CHO saa aloittaa kevyet treenit kahen viikon päästä.

RLC ja MvG, paluu 4-6 kk vielä.

Edit: Jamal Blackmanin jalka meni poikki marraskuussa, ei tietoa paluusta, mutta jos ehtii edes jonkinlaiseen kuntoon niin ottaa 3 veskarin hommat ja Cumming lähtee lainalle.
« Viimeksi muokattu: 20.07.2019 klo 16:31:47 kirjoittanut Coulijoe »
Kim Suomisen ponnari

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Ainoastaan omien sarjojensa mestarit


Vastaus #20 : 20.07.2019 klo 16:47:35

CL-voittaja Blackmanille aina Ylos
Boca Limpia
Vastaus #21 : 20.07.2019 klo 22:04:27

Kiitos erittäin hyvästä avauksesta.

Vaihtelevasti tuloksista huolimatta ilmeisesti ainakin kolmikko Kovacic, Jorginho ja Barkley olisi onnistunut harjoitusotteluissa. Tuohon, kun vielä lisätään Kante, niin olisiko jopa niin, että Mount saisi vapaan roolin vasemmalla laidalla. Ominaisuuksien puolesta sopisi varmaan hyvin sinnekin.
Coulijoe

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Chelsea, Sunderland


Vastaus #22 : 21.07.2019 klo 08:59:24

Kante palannut Cobhamiin, polvi ei sittenkään ole kunnossa. Lamps ei ota mitään riskejä ja peluuta turhaan.
Yrski

Poissa Poissa


Vastaus #23 : 21.07.2019 klo 10:10:03

Kiitos keskustelun avaajalle! Hyvä ja kattava kertaus viime kaudesta etenkin niille, jotka eivät seuraa joukkueen otteita +30 ottelun verran kauden aikana.

Japanin jengiä vastaan turha harmitella tappiota vaikka Salmingin kattavan kollaasin perusteella vanha tuttu ongelma, eli maalinteko, näytti olevan se suurin haaste. Pääasia, että uusi valmennus pääsee näkemään mikä toimii ja millaisella kokoonpanolla. Maanantaina sitten Barcelonaa vastaan voikin olla jo eri lataus.
Budha-B

Poissa Poissa


Vastaus #24 : 21.07.2019 klo 15:40:06

Maanantaina sitten Barcelonaa vastaan voikin olla jo eri lataus.

Tiistaina.

 
Sivuja: [1] 2 ... 100
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa