FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
16.12.2019 klo 04:40:26 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Vuoden forumisti 2019, Joulupata 2019, FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 7 [8] 9 ... 43
 
Kirjoittaja Aihe: Chelsea F.C. 19/20 - Eedenin puutarhasta legendan alaisuuteen  (Luettu 156817 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Boca Limpia

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Chelsea FC, River Plate


Vastaus #175 : 09.08.2019 klo 17:41:50

Lampardhan tuota tilannetta nyt valotti ja tosiaan totesi, että rehellinen keskustelu, jonka päätteeksi päädyttiin siihen ratkaisuun, että Luiz siirtyy. Ehkä tuli hieman turhaan kärjistettyä tuota edellistä viestiä, sillä en kyllä missään nimessä itsekään uskonut, että Luiz olisi tuohon jotenkin kovin epäammattimaisesti  reagoinut.

Luizin kaikkein kovimmat kritisoijat taitavat löytyä nimenomaan tästä ketjusta ja totutun linjan mukaisesti pelaajan merkitystä ja tasoa vähätellään, mutta kyllähän fakta taitaa olla se, että Luizin siirtyminen heikentää Chelseaa ja voi vahvistaa Arsenalia jopa merkittävästi. Parhaimmillaan ja oikeanlaisessa systeemissä Luiz on kuitenkin edelleen koko liigan parhaimmistoa pelipaikallaan.

Toki, mikäli Arsenalin puolustuspeli noin yleisesti ottaen jatkuu nähdynlaisena, niin kyllä siellä voidaan nähdä myös sitä Luizia huonoimmillaan, eli ylipelaamista ja nopeuden riittämättömyyttä. Mikäli kenttätasapaino ei ole kunnossa ja puolustuspeli ei yleisellä tasolla toimi, niin Luiz on yksilönä se, jossa tuo ensimmäisenä alkaa näkymään.

Jos Emery nyt puolestaan osoittaa oppineensa viime kaudesta ja saa tasapainon aikaan puolustuslinjaan, sekä keskikentälle, niin aika loistava lyhyen ajan hankinta Luiz on. Toimivan systeemin brassi ehdottomasti kuitenkin ympärilleen tarvitsee. Yksittäiseksi pelastajaksi ja tasapainottajaksi hän on puolestaan aivan väärä mies.
« Viimeksi muokattu: 09.08.2019 klo 18:38:40 kirjoittanut Boca Limpia »
Jype

Poissa Poissa


Vastaus #176 : 09.08.2019 klo 18:37:58

Luizin kaikkein kovimmat kritisoijat taitavat löytyä nimenomaan tästä ketjusta ja totutun linjan mukaisesti pelaajan merkitystä ja tasoa vähätellään, mutta kyllähän fakta taitaa olla se, että Luizin siirtyminen heikentää Chelseaa ja voi vahvistaa Arsenalia jopa merkittävästi. Parhaimmillaan ja oikeanlaisessa systeemissä Luiz on kuitenkin edelleen koko liigan parhaimmistoa pelipaikallaan.

Itse ainakin olen aina tykännyt Luizista pelaajana ja hyväksynyt hänen heikkoutensa koska niitä vahvuuksiakin on paljon ja varsinkin pallollisena mies on topparien eliittiä, mutta tässä viimeisen n. vuoden aikana on alkanut tulla vähän sellainen fiilis, että hänen aikansa kiistattomana avauksen miehenä on tullut päätökseensä. Kun ikääkin Luizilla alkaa olla jo se 32 vuotta, niin miehen parasta ennen -päiväys on mennyt jo kausi tai pari sitten ja suunta ei tuosta nykyisestä ainakaan enää ylöspäin ole.

Brassi olisi ehdottomasti edelleen vahvistanut joukkuetta ja kyllähän esim. Christensen/Zouma/Tomori kolmikkoon Luizin sijaan panostaminen voi tulevan kauden mittapuulla vielä jokusen pisteen oppirahoja maksaa, mutta näen silti että pidemmällä tähtäimellä tämä on parempi ratkaisu, jos jääminen rotaatioon ei miestä loppuviimein kiinnostanut. 

Tuosta ryhmästä varsinkin Christensen ja Zouma alkavat olla jo siinä iässä, että penkiltä tai katsomosta pelien katseleminen ei varmastikaan enää hirveästi napostele ja kehittyäkseen niitä säännöllisiä pelejä huipputasolla on vain yksinkertaisesti saatava enemmän kuin mitä tähän asti on sinisissä nähty, niin tällaisen ns. välikauden koittaessa on ehdottomasti parempi luopua Luizista kuin että päästettäisiin nathanakemaisesti näitä nuorempia huipputopparin tekeleitä siirtymään johonkin pienempään seuraan peliajan perässä ja sitten parin vuoden sisällä oltaisiin joka tapauksessa viimeistään siinä tilanteessa, että Luizilla ei olisi enää joukkueelle mitään annettavaa ja seura olisi taas topparimarkkinoilla hakemassa jollain mottipäisellä summalla uutta vahvistusta sisään.

Nyt Christensenin ja Zouman kehitykseen panostamalla on mahdollista säästää iso penni rahaa muiden osastojen vahvistuksiin ja mikäli näiden kehitys jatkuu nousujohteisena, niin saada mahdollisesti huomattavasti kilpailukykyisempi ryhmä kasaan parin vuoden päähän kuin että käytettäisiin David Luiz ns. loppuun ja hankittaisiin sitten kerralla tilalle joku valmiimpi huippumies sisään rahalla, jonka voisi käyttää joukkueen muidenkin ongelmakohtien vahvistamiseen.

Luizin lähtö ei niinkään harmita, mutta sitä ei käy kiistäminen etteikö tuo lyhyellä tähtäimellä olisi Arsenalille vahvistus ja suoran kilpailijan vahvistaminen on lähtökohtaisesti aina huono asia. Mikäli olisi myyty muuhun liigaan, niin ehdotonta vihreää valoa myynnille ja nuorempiin panostamiselle, mutta eihän Luizia mielellään kilpailijan riveissä katsele ja siltä osin vähän risuja myynnistä. Tässä kohtaa toki myös ajateltava pelaajankin tahtoa, eli kun on Lontooseen hyvin perheineen asettunut niin ratkaisu kilpailijaan päästämisestä on inhimillisellä tasolla huomattavasti ymmärrettävämpi ja rinnastuu vahvasti mm. Cechin ja toki toiseen suuntaan myös Giroudin tapaukseen.
Coulijoe

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Chelsea, Sunderland


Vastaus #177 : 09.08.2019 klo 18:44:20

Pitäisi alkaa olemaan paketissa.

Omeruo Leganesiin 5 miljoonaa €uooh ja 15% seuraavasta myynnistä. Eli Marina tuli 2 miljoonaa vastaan ja sai tuon prosenttiosuuden sopimukseen.
Boca Limpia

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Chelsea FC, River Plate


Vastaus #178 : 09.08.2019 klo 20:22:57


Olen aika lailla sanasta sanaan kanssasi yhtä mieltä tästä. Ansiokkaasti kirjoitettu.

Toki nyt sitten täytyy koputtaa puuta ja toivoa, että Rüdigerin paluun jälkeen ei loukkaantumishuolia tuolle osastolle ole tarjolla. Jo kaikkien neljän topparin kunnossa ollessa kauden mittaan tilanne voi muuttua sellaiseksi, että kaikkia neljää joudutaan käyttämään ihan tosipeleissäkin. Paljon toki riippuu siitä, miten Mestarien liigan lohkoarvonta menee ja miten pelit lähtevät sillä puolella kulkemaan. Toki lähtökohta on se, että kolme näistä pelaa liigapelejä, sekä Mestarien liigaa ja Tomori paikkaa, jos on tarpeen plus pelaa cupin peleissä.
Coulijoe

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Chelsea, Sunderland


Vastaus #179 : 10.08.2019 klo 18:21:05

Conor Gallagher on tehnyt hyvän vaikutuksen Lee Bowyeriin. Käytännössä lainan julkaisusta heti penkille ja peliin viikko sitten. Nyt avauksessa, 90 min ja maali.

Edit: Terreurin kirjoitus/twiitti sen vahvistaa eli joukkueen hyökkääjien järjestyksen. Tammy on nro 1 ja penkkipaikasta loput.
« Viimeksi muokattu: 11.08.2019 klo 10:28:53 kirjoittanut Coulijoe »
JugeDaLord

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Chelsea FC, PaPe, Naisten kakkonen.


Vastaus #180 : 11.08.2019 klo 17:53:50

Kyllä Luiz oli timanttia verrattuna tuohon Zoumaan joka on koomaillut ekan vartin aikana jo enemmän kun tarpeeksi.
salomoninkalu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Boys from the Bridge


Vastaus #181 : 11.08.2019 klo 18:56:37

Kyllä Luiz oli timanttia verrattuna tuohon Zoumaan joka on koomaillut ekan vartin aikana jo enemmän kun tarpeeksi.

Tämä. Noh, onneksi Luiz siirtyi ulkomaille eikä vahvista samassa liigassa pelaavan joukkueen alakertaa.. Eiku
Rottweiss

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: CFC


Vastaus #182 : 11.08.2019 klo 19:15:15

Kiva, että junnut saa peliaikaa "Ylos"

Zouma, Barkley, Mount, Pedro ja Abraham pois tuosta avauksesta ja vähän laatua tilalle, niin kyllä pisteitäkin vielä säilymiseen asti tulee.
Boca Limpia

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Chelsea FC, River Plate


Vastaus #183 : 11.08.2019 klo 19:17:34

Kyllä Luiz oli timanttia verrattuna tuohon Zoumaan joka on koomaillut ekan vartin aikana jo enemmän kun tarpeeksi.
Luiz nyt ei omalla panoksellaan olisi tänään voinut pelastaa oikeastaan mitään.

Zouma toki oli surkea, kuten valtaosa muustakin joukkueesta, mutta nämähän menevät hyvinkin pitkälti systeemin piikkiin.

Vahvasta avausvartista huolimatta joukkueen olisi pitänyt pistää jäitä hattuun, eikä antaa alun selvän hallinnan hämätä.

Avausjakson jälkeen olisi toki pitänyt olla vähintään tasatuloksessa, mutta selvien varoitusmerkkienkään myötä peliin ei tullut minkäänlaista muutosta, vaan joukkue hyökkäsi erittäin uhkarohkeasti ja United onnistui etenkin sitten toisella jaksolla tuon hyödyntämään.

Jos keskikentän pohjalla on kaksi puolustussuuntaan lähtökohtaisesti hyvinkin heikkoa pelaajaa ja heidän yläpuolellaan neljä hyökkäävää pelaajaa, niin varmaan se kaikkein järkevin pelitapa ei ole lähteä hyökkäämään aina molempia laitapakkeja myöten. Etenkään sellaisessa ottelussa, jossa olet melko selkeä altavastaaja. Cityä tai Liverpoolia vastaan tuollaisella lähestymisellä omissa kolisee helposti sen 6-8 kertaa...

Piristävää toki nähdä, että joukkue pyrkii pelaamaan suoraviivaista ja hyökkäävää jalkapalloa, mutta kyllä tällä ryhmällä pitää jokaista ottelua lähestyä ennen kaikkea tasapainon kautta, ei itsemurhamentaliteetilla.

Jos tämä nyt tulee olemaan se joukkueen pääasiallinen tyyli pelata (muodostelmista sen kummemmin välittämättä), niin silloin:

- Kantésta pitää koulia nimenomaan keskikentän pohjapelaaja, joka hoitaa puolustuspelaamisen pääasiallisesti sijoittumisen ja pallonriistojen kautta. Pallon perässä juokseminen tulee ranskalaisen pelaamisesta pystyä kitkemään pois. Tällaisissa peleissä, mitä nyt nähtiin, Kanté toki voi ehtiä useitakin linjojen väliin pelattavia hyökkäyksiä pysäyttämään, mutta puolustuspelaamisen osalta lähtökohtaisesti sen tavoitteen tulee olla estää tuon tyyliset hyökkäykset, ei pysäyttää niitä yhden pelaajan yksilöpanoksella.

- Kovacic ja Jorginho eivät pelaa yhtä aikaa (paitsi ehkä 4-4-2 timantissa). Molemmat ovat keskikentällä lähtökohtaisesti välimallin pelaajia, joiden pääasiallisena roolina on pelin avaaminen. Kummaltakaan ei voi odottaa ihmeitä alas tai ylöspäin, mutta tasapainoiseen keskikentän kolmikkoon tarvitaan tällä miehistöllä ehdottomasti yksi puolustava keskikenttäpelaaja, yksi pelintekijä ja yksi hyökkäyssuuntaan hyvä pelaaja.
« Viimeksi muokattu: 11.08.2019 klo 19:28:56 kirjoittanut Boca Limpia »
Jype

Poissa Poissa


Vastaus #184 : 11.08.2019 klo 19:23:42

Kiva, että junnut saa peliaikaa "Ylos"

Zouma, Barkley, Mount, Pedro ja Abraham pois tuosta avauksesta ja vähän laatua tilalle, niin kyllä pisteitäkin vielä säilymiseen asti tulee.

Ei tämä peli kyllä mitenkään esim. Mountiin kaatunut. Viimeistely oli heikkoa vähän kaikilla paikoille päässeiltä, mutta aina ei vain osu.

Ensimmäisellä jaksolla Chelsea oli kuitenkin joukkueena huomattavasti Unitedia vahvempi ja loi moninkertaisen määrän paikkoja, mutta kun ei maistu niin kaverille kyllä yleensä sitten maistuu heti seuraavista paikoista. Zoumalta ja Azpilicuetalta aivan karmaiseva peli, siinäpä käytännössä suurin yksittäinen syy anaaliraiskaukseen.

Willian, CHO, RLC, Kante ja Rüdiger sivussa ja näistä sen 4-5 voi laskea avauksen miehiksi. Otapa mistä tahansa jengistä noin monta tärkeää pelaajaa pois, niin vaikeaksi menee.
Kim Suomisen ponnari

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ainoastaan omien sarjojensa mestarit


Vastaus #185 : 11.08.2019 klo 19:32:11

Sanattomaksi vetää. Aina voi jossitella parilla tolppalaukauksella, mutta eipä nuo paljoa painaneet kun peli oli aivan käsittämätöntä paskaa ympäri kenttää. Pahinta tässä oli se että United pelasi heikosti, ja jos heikolla pelillä saa nyky-Chelseaa vastaan aikaan tuollaista jälkeä, naama valkoisena sitä odottaa kun joku rutinoituneemmassa tilassa oleva jengi tulee vastaan.

Öljyporalla kaivoin positiviisia asioita ja siitä kymmenen kilometrin kohdalta sellainen löytyi: Emerson oli ihan kätevä hyökkäyssuuntaan.

Nyt sitten vaan toivomaan että joukkue ei täysin tästä hoonauksesta lamaantunut.
Budha-B

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Chelsea


Vastaus #186 : 11.08.2019 klo 19:35:29

Täällä heitetään jo kirvestä kaivoon? :D Tulee pitkä kausi jos nyt jo on ihan riekaleina.
Coulijoe

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Chelsea, Sunderland


Vastaus #187 : 11.08.2019 klo 19:35:39

Kyllä tämän pelin voi laittaa ihan Zouma + Azpilicueta + Pedro kolmikon piikkiin. Pedron aivopierusta Zouman aivopieruun 1-0. 2-0 Azpilicueta olisi voinut ottaa sen kolme askelta ja olisi ollut Martialin etupuolella. 3-0 jäi näkemättä. 4-0 sitten sattui pomppimaan, mutta siinäkin Azpi ei saanut kävelevää Pogbaa kiinni. Ikä alkaa tehdä tehtävänsä.

Suurinosa ManUn vastahyökkäyksistä taisi lähteä Pedron surkeista suorituksista tai Barkleyn?

Pidin Emersonin ja Christensenin tekemisestä. Erittäin vakaata suorittamista.

Tammy oli pehmeä 1 vs 1. Sai muutaman seinän kohdilleen, muttei sitä palloa hirveästi keskelle pelattukaan. Nopeammin pitäisi saada tiloihin pallo. Pedro + Kovacic + Barkley tykkää pitää palloa. Jorginho sen sijaan tajuaa rajoitteensa juoksijana niin liikuttaa mieluummin.

Pulustusvirheistä tupataan rokottaa ja noin rumista 100 varmasti.

Edit: Mountilta tuli jokunen harhasyöttö, mutten nyt keksi mikä olisi sellainen munaus, että pitäisi tökkiä hangolla. Oli pelattavana kokoajan, jalka liikkui, ehkäpä olisi pitänyt ampua kun koitti syöttää takaviistoon.

Azpin karmeus vain kiihdyttää ajatusta Reece Jamesin paluusta sanokoon joku junnuista mitä haluaa.
« Viimeksi muokattu: 11.08.2019 klo 19:49:40 kirjoittanut Coulijoe »
Rottweiss

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: CFC


Vastaus #188 : 11.08.2019 klo 19:36:39

Ei tämä peli kyllä mitenkään esim. Mountiin kaatunut. Viimeistely oli heikkoa vähän kaikilla paikoille päässeiltä, mutta aina ei vain osu.

Ensimmäisellä jaksolla Chelsea oli kuitenkin joukkueena huomattavasti Unitedia vahvempi ja loi moninkertaisen määrän paikkoja, mutta kun ei maistu niin kaverille kyllä yleensä sitten maistuu heti seuraavista paikoista. Zoumalta ja Azpilicuetalta aivan karmaiseva peli, siinäpä käytännössä suurin yksittäinen syy anaaliraiskaukseen.

Willian, CHO, RLC, Kante ja Rüdiger sivussa ja näistä sen 4-5 voi laskea avauksen miehiksi. Otapa mistä tahansa jengistä noin monta tärkeää pelaajaa pois, niin vaikeaksi menee.

Näin laskinkin, että kyseinen viisikko korvautuu Rüdilla, Kantella, RLC:lla, CHO:lla ja Ollilla/Michylla.

Mountin ja Abrahamin osalta valitettavan isosti näkyi ero chämppärin ja valjun välillä, jota junnumainen hötkyily vielä korosti. Toivottavasti Lamps ei fakkiudu tähän kaksikkoon, vaan uskaltaa kokeilla muitakin.
Vierailija1

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: suomifutis


Vastaus #189 : 11.08.2019 klo 19:43:46

Vaikka peli olikin täyttä hevonpaskaa niin ottelu olisi voinut kääntyä ihan mihin suuntaan vain, mikäli alun paikoista edes yksi olisi mennyt sisään. Varsinkin eka puoliajalla (myös toka puoliajan alussa) peli kulki suht hyvin lukuunottamatta ratkaisevia henkilökohtaisia virheitä. Azpi, Pedro ja Zouma nyt alkuun ainakin ulos avauksesta. Muiden pelaajien kohdalla toisen tilaisuuden avauksessa antaisin.
Coulijoe

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Chelsea, Sunderland


Vastaus #190 : 11.08.2019 klo 19:54:13

Lampard taisi juuri antaa kuoliniskun Azpille ”Reece James is going to be a big player for us in our squad”
Boca Limpia

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Chelsea FC, River Plate


Vastaus #191 : 11.08.2019 klo 19:58:37

Täällä heitetään jo kirvestä kaivoon? Tulee pitkä kausi jos nyt jo on ihan riekaleina.
No ei, mutta petyin kyllä Lampardiin nyt tässä ottelussa nimenomaan taktisessa mielessä. Jo ennen ensimmäistä maalia kuitenkin huomasi, että selkeitä vaaranmerkkejä on ilmoilla, mutta tuohon ei sitten reagoitu edes ensimmäisen osuman jälkeen mitenkään.

Toki joukkueen sisällä asiat ovat huomattavasti paremmin selvillä kuin ruudulta peliä katsovilla, mutta kyllä minulle ainakin oli jo ennen peliä aika selvää, mihin asioihin homma voi kaatua ja millä osa-alueilla tuolla kokoonpanolla riskejä otetaan ja nuo nyt aika hyvin sattuivat toteutumaan. Paljon pahemmin tosin, mitä uskalsin kuvitella.

Jos kenttätasapaino on jatkossakin tuota luokkaa, niin vaikeuksia tulee olemaan käytännössä jokaista vastustajaa vastaan. Mikä tahansa Valioliigan joukkueista kuitenkin osaa tuollaiset aukot hyväkseen käyttää.
« Viimeksi muokattu: 11.08.2019 klo 20:06:32 kirjoittanut Boca Limpia »
Coulijoe

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Chelsea, Sunderland


Vastaus #192 : 11.08.2019 klo 20:17:10

Olen ylläolevan kanssa osittain samaa mieltä kenttätasapainon tärkeydestä, mutta onhan se nyt vittu, jos pitää aina varautua siihen, ettei Pedro tai Barkley saa metrin helppoa syöttöä omilleen tune Pedron kukkupallo Jorginhon ylitse ensimmäisessä maalissa.
Pyykkölän Kauhu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Chelsea FC, Huuhkajat, Hupiklubi


Vastaus #193 : 11.08.2019 klo 20:24:34

Olen ylläolevan kanssa osittain samaa mieltä kenttätasapainon tärkeydestä, mutta onhan se nyt vittu, jos pitää aina varautua siihen, ettei Pedro tai Barkley saa metrin helppoa syöttöä omilleen tune Pedron kukkupallo Jorginhon ylitse ensimmäisessä maalissa.
Samaa mieltä. Pedrolta tänäänkin lukuisia helppoja harhasyöttöjä ja menetyksiä. Miehessä ärsyttänyt aina minua, että omalla kenttäpuoliskollakin pallo pysyy välillä kuin liimattuna jalkaan, vaikka olisi mahd käynnistää nopea vastari. Päättömän kuljettelun jälkeen spanski näpertelee jotain hyödyttömiä kikkojaan, joka johtaa yleensä menetykseen.
-KK-

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Manchester City, BVB Dortmund, AS Roma


Vastaus #194 : 11.08.2019 klo 20:27:49

Onko täysin väärä muistikuva mulla, kun muistelisin että Azpilla ottaa normaalia kauemmin oppia uuden valkun vaatimukset? Niin että Sarri-pallossakin oli kauden alussa heikoimmasta päästä, mutta loppukaudesta varmimmasta päästä?
Yrski

Poissa Poissa


Vastaus #195 : 11.08.2019 klo 20:47:01

Vaikka peli olikin täyttä hevonpaskaa niin ottelu olisi voinut kääntyä ihan mihin suuntaan vain, mikäli alun paikoista edes yksi olisi mennyt sisään. Varsinkin eka puoliajalla (myös toka puoliajan alussa) peli kulki suht hyvin lukuunottamatta ratkaisevia henkilökohtaisia virheitä. Azpi, Pedro ja Zouma nyt alkuun ainakin ulos avauksesta. Muiden pelaajien kohdalla toisen tilaisuuden avauksessa antaisin.

Tähän osittainen sama, sillä johtomaali tai tai tasoitus ja eri ottelu oltaisiin nähty sen jälkeen. Noh, ei tällä kertaa. Piti ihan kuriositeettina kaivaa esille vanhoja ottelutuloksia ja näin suuresti ei ainakaan tällä vuosituhannella ole Manulta turpiin tullutkaan.

"Lohtua", jos sellaista nyt kaipaa, voi hakea siitä, että elokuun lopun matseissa vastaan asettuvat Leicester, Norwich ja Sheffield tarjoavat noin ennakolta kevyemmän kalipeerin vastuksen joihin nyt vailla tulosta yritetty tempofutis saattaa purra jo paljon paremmin.
Jype

Poissa Poissa


Vastaus #196 : 11.08.2019 klo 21:02:05

Onko täysin väärä muistikuva mulla, kun muistelisin että Azpilla ottaa normaalia kauemmin oppia uuden valkun vaatimukset? Niin että Sarri-pallossakin oli kauden alussa heikoimmasta päästä, mutta loppukaudesta varmimmasta päästä?

En nyt lähtisi ihan noinkaan yleistämään.

Kyllä Azpilicuetan viime kausi oli ihan kokonaisuudessaan miehen Chelsea-uran huonoin. Toisaalta sitten taas aikaisemmin Conten aikakaudella espanjalainen istui oikein nätisi lyhyelläkin varoitusajalla puolustuksen keskustaan kolmen linjaan täysin uudelle pelipaikalle, ja toki vielä siitäkin kauemmaksi historiaan mentäessä Mourinhon alaisuudessa vaihtoi käytännössä lennosta oikean laitapakin tontilta vasemmalle oikein hyvällä menestyksellä. Eli millään normaalia pidemmällä totutteluajalla uuden valmentajan kuvioihin tämä ei nyt oikein selity.

Enemmänkin sanoisin, että Azpilicuetalla ei oikein enää jalka meinaa riittää samalla tavalla kuin vielä muutama vuosi sitten. Monta vuottahan mies oli puolustuksen tasavarmin luottomies, mutta viime aikoina huonojakin pelejä on alkanut tulla huomattavasti useammin. Ikäähän Azpilla tulee vasta parin viikon päästä täyteen 30v, eli ei sinänsä ole vielä kovinkaan vanha, mutta täytyy muistaa että kilometrejä alkaa olla takana jo aika paljon ja viimeiset noin neljä kautta mies on pelannut käytännössä kaikki mahdolliset minuutit, jolloin se parasta ennen -päiväys voi koittaa vähän nopeammin kuin kuvittelisi.

Ihan en kuitenkaan ole valmis luovuttamaan Azpilicuetan suhteen, vaikka viime aikoina on vähän heikommalta näyttänytkin ja tänään oli suorastaan luokattoman surkea, mutta kyllä Reece Jamesilla pitäisi olla ihan täydet mahdollisuudet tuon paikan ottamiseksi itselleen. Vähintäänkin lisääntyneen kilpailun pitäisi kaiken järjen mukaan antaa myös Azpilicuetan otteisiin vähän lisäpuhtia, kun paikka avauksessa ei ole enää ihan pomminvarma peliesityksistä huolimatta.
Boca Limpia

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Chelsea FC, River Plate


Vastaus #197 : 11.08.2019 klo 22:20:36

Olen ylläolevan kanssa osittain samaa mieltä kenttätasapainon tärkeydestä, mutta onhan se nyt vittu, jos pitää aina varautua siihen, ettei Pedro tai Barkley saa metrin helppoa syöttöä omilleen tune Pedron kukkupallo Jorginhon ylitse ensimmäisessä maalissa.
Yksilötasollekin tässä asiassa toki voi mennä ja varmasti joidenkin pelaajien osalta on myös syytä.

Tilannehan on kuitenkin se, että kenttätasapaino vaikuttaa yksilötasollakin suoriutumiseen aivan valtavasti. Vaikka joukkueella nyt olisikin käytössään vaikkapa koko liigan paras pelaajamateriaali, niin siltikin homma voi mennä pahastikin pieleen, jos tuota joukkuetta ei roolita järkevästi.

Nythän tilanne oli se, että joukkueen keskikentän pohjalta löytyi kaksi pelaajaa, joista kumpikaan ei varsinaisesti ole puolustuslinjaa suojeleva pelaaja. Näiden yläpuolella pelasi sitten puolestaan neljä selkeästi hyökkäävää pelaajaa, sekä laidoilla kaksi hyökkäävään rooliin roolitettua laitapuolustajaa.

Avausjaksollahan tuolla sai maalipaikkoja aikaan myöskin heikosti organisoitua Unitedia vastaan, mutta kotijoukkueen tiivistettyä omaa pelaamistaan toisella jaksolla, ei kentällä nähty enää kuin yksi joukkue. Neljä päästettyä maalia on toki ottelutapahtumien, tilastojen ym. perusteella tyly saldo, mutta sattumaa se ei ole.

Kokoonpanon puolestahan Lampardilla ei tänään ollut liikaa vaihtoehtoja tarjolla, mutta kyllähän tuohon otteluun lähdettiin ihan väärällä tavalla liikkeelle ja siitä joukkue maksoi kovan hinnan etenkin siinä vaiheessa, kun United päätyi tekemään (järkeviä) muutoksia omaan pelaamiseensa. Chelsea ei puolustanut missään vaiheessa tiiviisti, vaan kentällä olevista pelaajista esimerkiksi käytännössä koko hyökkäysnelikon anti alaspäin jäi hyvin pieneksi. Tuon kun yhdistää keskikentän pohjapelaajien ominaisuuksiin (plus roolitukseen), sekä laitapuolustajien roolitukseen, niin aika odotetunlaista jälkeä päästiin todistamaan.

Tällaisella materiaalilla ja hankalassa vieraspelissä tulosta pitäisi kuitenkin ensisijaisesti hakea sitä kautta, että takaiskut omassa päässä minimoidaan ja maalintekoa mietitään vasta sitten.

Etenkin siinä vaiheessa, kun tärkeitä miehiä (etenkin Kanté ja Rüdiger) saadaan täysikuntoisena kokoonpanoon takaisin, on tilanne toki parempi, mutta jos pelifilosofia on se, mitä tänään nähtiin, niin eipä tuota hommaa hyvillä yksilöillä korjata.

Kilpailijoihin nähden heikohkolla materiaalilla operoivan ja erittäin heikosti roolitetun joukkueen esitys nähtiin minusta. Parantamisen varaa paljon sekä pelaajilla että valmennuksella.
« Viimeksi muokattu: 11.08.2019 klo 22:57:10 kirjoittanut Boca Limpia »
Coulijoe

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Chelsea, Sunderland


Vastaus #198 : 12.08.2019 klo 12:19:46

Itse taasen ajattelen tästä kaudesta, että tyhjänpäiväistä lähteä vetämään jotain 0-0 linjaa ja koittamaan jotain varmistelua. Chelsea pelaa sijoista 4-8, siinä on yksi ja sama hyökkääkö vai bussittaako. Ja eihän tästä olekaan kyse vaan organisoinnista.

Maalipaikkojen luominen on ollut 2 viimeistä kautta aivan karmeaa.

Keskiviikkona mentäneen sitten eri ukoin. Heitetään

Caballero, Zappacosta/Azpi, Tomori, Zouma, Alonso, Kovacic, Kante, Kenedy, Barkley, Pulisic, Giroud

Itselle kelpaisi 4-4-2 timantilla, tällöin Kante voisi tulla penkiltä, mutta veikkaan vetävän sen 60 min ja sillä hyvä. Avannee sunnuntaina niin pitäisikö kuitenkin säästellä.

Azpin ja Zouman avarit vain ja ainoastaan, jotta saisivat nuo ripuliesitykset pois alta. Azpilicueta toki avaa sunnuntaina varmasti. Onko 3 ysikymppistä viikkoon liikaa, ON.

KOMEA on ansainnut avauksen paikkansa tähän peliin, mutta tippuu Leicesteria vastaan penkille.
Jype

Poissa Poissa


Vastaus #199 : 12.08.2019 klo 13:24:35

Azpin ja Zouman avarit vain ja ainoastaan, jotta saisivat nuo ripuliesitykset pois alta. Azpilicueta toki avaa sunnuntaina varmasti. Onko 3 ysikymppistä viikkoon liikaa, ON.

Niin, no sitä voidaan sitten tuumailla onko se toisaalta yhtään parempi pistää samat kaverit heti seuraavaan peliin avaukseen kertaluokkaa kovempaa vastustajaa vastaan? Siinä vastaavanlaista koomailua, niin itseluottamus on täysin poissa.

Itse kyllä veikkaan, että tuo peli menee pääosin melko vahvalla kokoonpanolla eikä millään puhtaalla kakkosmiehistöllä. Pientä rotaatiota toki, mutta ei mitään kovin radikaalia. Ehkä tyyliin Alonso, Kante, Pulisic ja Komea avaukseen Emersonin, Barkleyn, Pedron ja Abrahamin tilalle niin eiköhän siinä olisi jo ihan riittävää kierrätystä.

Pari edellistä UEFA Super Cupia on tullut turpaan ja niissäkin Chelsea pelasi ihan parhaalla mahdollisella kokoonpanollaan, joten en usko että tätäkään nyt ihan lekkeriksi vedetään peluutusten osalta ja mitään kenedyjä tuskin ainakaan avauksessa nähdään. Eli jotain tällaista:

Kepa, Alonso, Zouma, Christensen, Azpi, Jorginho, Kante, Kovacic, Mount, Pulisic, Giroud

 
Sivuja: 1 ... 7 [8] 9 ... 43
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines