FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
26.04.2024 klo 16:10:21 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Äänestys
Kysymys: Kuka oli Chelsean tynkäkauden 19/20 paras pelaaja?
Kepa
Caballero
Zouma
Rüdiger
Christensen
Tomori
James
Alonso
Azpilicueta
Emerson
Kanté
Jorginho
Gilmour
Kovacic
Barkley
Mount
Pedro
Hudson-Odoi
Pulisic
Willian
Batshuyai
Abraham
Giroud

Sivuja: 1 ... 35 [36] 37 ... 100
 
Kirjoittaja Aihe: Chelsea F.C. 19/20 - Eedenin puutarhasta legendan alaisuuteen  (Luettu 388227 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Yrski

Poissa Poissa


Vastaus #875 : 22.11.2019 klo 14:10:00

Kyllähän Tammy kauden mittaan on ihan selviä maalipaikkoja missannutkin, mutta aika monessa ottelussa tilannekuva on myös ollut sellainen ettei tuonne kärkeen asti ole saatu pelatuksi palloja joista sitten maalata. "Pään kestäminen" tietty tarkoitaa forumpravdan mukaan sitä, että kun se yksi maalipaikan tapainen tulee kohdalle niin verkko heilahtaa.

Toiveena tulevalta ottelulta muutaman kauden takainen "ryöstöretki", jolla pisteet hoidettin selvin 3 - 1 numeroin. Matsin nähneet muistavat, että ihan köysissä oltiin tuolloinkin mutta niin vain voitto tuli. 
Boca Limpia
Vastaus #876 : 22.11.2019 klo 14:10:16

Huomenna jatkuu Cityä vastaan. Saa nähdä millasen asetelman Lampard asettaa varsinkin keskikentän ja hyökkäyskolmikon osalta. Omissa toiveissa Kante, Jorginho, Kovacic kolmikko keskikentälle. Hyökkäykseen Pulisic, Abraham, Willian. Katkeran Pool tappion jälkeen tulee varmasti uudestisyntynyt City. Kovaan mankeliin Chelsea joutuu joten jopa tasuri yllättäisi itseäni.
Näin minäkin tuon näkisin. Keskikentän osalta varmaan nyt ensimmäistä kertaa paikka luopua kaikkein tutuimmasta systeemistä ja pudottaa Mount penkin puolelle. Ylöspäinhän tuosta kolmikosta Jorginho, Kovacic ja Kanté ei yksikään ole erityisen vahva, mutta toisaalta Cityn hallitessa palloa ja kenttätasapainon pettäessä linjojen välissä on aivan eri tavalla tilaa kuin vaikkapa jossain kotiottelussa Burnleyta vastaan. Toki mitään takeita ei ole olemassa sille, että Cityn kenttätasapaino ei toimisi tai että niitä nopeiden pistojen paikkoja liukuhihnalta tulisi.

Kauden kovin testihän tämä on tähän mennessä, vaikka mm. kaksi ottelua Liverpoolia vastaan on jo takana. Etihadilla Chlesea on kuitenkin taipunut kahdessa edellisessä kohtaamisessa ja viime kaudella tuolta tuli todella rumasti kuokkaan Sarrin alaisuudessa. City on myöskin tällä hetkellä jo hieman ahdingossa mestaruustaistelun suhteen ja heille kolme pistettä tästä ottelusta on ainoa tulos, joka kelpaa.

Toisaalta Chelsea on ongelmienkin keskellä usein saanut hyvän esityksen aikaan nimenomaan Cityä vastaan. Viime kaudella hieman orastanut heikompi jakso katkesi komeasti Stamford Bridgellä otetun 2-0 voiton myötä ja hyvinpä siniset haastoivat Cityn myös Liigacupin finaalissa.

Lähtökohtaisesti näkisin tämän Lampardin Chelsean ehyempänä joukkueena kuin siniset ovat olleet aikoinaan ja varsinaisia heikkouksia joutuu tätä nykyä jopa ihan toden teolla etsimään. Pelin kuvaa on hankala vielä tässä vaiheessa ennakoida millään tavalla, mutta näkisin kuitenkin, että vierailla on huomenna vähintäänkin kohtuulliset edellytykset yllätykseen. 0 pistettä tästä toki on budjetoitu, mutta en viime aikaisten esitysten perusteella pitäisi valtaisana ihmeenä, mikäli Chelsea Etihadilta onnistuisi pisteen mukaansa ottamaan.
välilibero

Poissa Poissa


Vastaus #877 : 22.11.2019 klo 15:19:52

aika monessa ottelussa tilannekuva on myös ollut sellainen ettei tuonne kärkeen asti ole saatu pelatuksi palloja joista sitten maalata. "Pään kestäminen" tietty tarkoitaa forumpravdan mukaan sitä, että kun se yksi maalipaikan tapainen tulee kohdalle niin verkko heilahtaa.


Lampard korostanutkin, että tällöin isoja vastaan huippuhyökkääjän on itse pystyttävä luomaan ja käyttämään paikat, ja että tästä on ok kritisoida (Abrahamia). Ja kyllähän Tammyllä on huipputontteja isoissa ollut. Toivottavasti nyt osuisi.
Yrski

Poissa Poissa


Vastaus #878 : 22.11.2019 klo 16:50:31

Saatan olla väärässä mielipiteineni, mutta kyllä jokaisen huippuhyökkääjän taustalla löytyy yleensä muutenkin järeä hyökkäysosasto ainakin yhdellä tehokkaalla laiturilla ja hyökkäävällä kk-pelaajalla. Ainakin isojen maiden pääsarjoissa, joissa vastaan asettuu täysiverisiä ammattilaisjoukkueita. Sellaiset viimeisen päälle "tahtomaalit", kuten taannoisessa liigacupin matsissa nähty Michyn maali Manun verkkoon, tulevat harvakseltaan ja edelleen mielestäni ensimmäistä kokonaista kauttaan pääsarjatasolla pelaavalta nuorelta pelaajalta tällaisia on ainakaan turha vaatia liukuhihnalta.  
Boca Limpia
Vastaus #879 : 22.11.2019 klo 17:56:38

Se, mitä minun mielestäni Abrahamin pitää pystyä parantamaan on tietynlainen tilannekovuus ja tämän myötä kyky jakaa palloa pelikavereille. Tuo tällä hetkellä eniten rajoittaa Tammyn pelaamista kokonaisvaltaisesti. Toki mistään Moratasta ei onneksi tässäkään vaiheessa puhuta, mutta kyllä tuossa Lampardin varsin suoraan pystysuuntaan rakentavassa jalkapallossa on tärkeää, että kärjessä on pelaaja, joka sekä hakee ykköspalloja että suojaa ja jakaa sitä hyvin pelikavereilleen. Tuon tyyliseen pelaamiseen Tammy on ainakin nähdäkseni vielä hieman pehmoinen, kun verrataan esimerkiksi viime vuotisista hyökkääjistä Drogbaan ja Diego Costaan tai jopa Fernando Torresiin, joka oli tuon tyylisessä pelaamisessa laskusuhdanteestaan huolimatta hyvä. Uskon kuitenkin, että tuo osa-alue kehittyy sekä kokemuksen että oikean tyyppisen treenin myötä. Mitä enemmän Abraham pelaa kovaa pelaavia maailmanluokan puolustuksia vastaan, sitä enemmän hän tuohon pelaamiseen tottuu ja kehittää omaa osaamistaan. Ei Abraham mielestäni tähänkään mennessä ole mitenkään suurissa ongelmissa ollut yhtäkään puolustusta vastaan, mutta ei toisaalta sitten loistanutkaan kokonaisvaltaisesti oikeastaan ketään vastaan.
Lord Bendtner

Poissa Poissa


Vastaus #880 : 22.11.2019 klo 18:57:50


Samaa mieltä, joskin nähdäkseni suurin ongelma Abrhamilla on kropan oikeaoppisessa ja -aikaisessa käytössä. Fyysisyyttä nuorelta lädiltä löytyy kyllä aivan tarvittavissa määrin, mutta sillä ei kuitenkaan saa kaikkea. Noista esiin nostetuista pelaajista Torreshan ei sinällään ollut lähellekään niin fyysinen kuin Costa tai Drogba, mutta pystyi oikeanlaisella kropan käytöllä voittamaan hyvinkin vahvoja toppareita väännöissä (Nemanja Vidic näkee varmaan vieläkin painajaisia Torresia vastaan pelaamisesta). Toki tuohon tarvitaan voimaakin, mutta oikea-aikaisuus, tasapaino, terävyys ja viimeinen ripaus röyhkeyttä ovat niitä asioita, joiden avulla tuossa asiassa pääsee maailman huipulle. Tammy on kuitenkin vasta verrattain vähän päässyt pelaamaan maailman parhaita toppareita vastaan, joten ihan luonnollista ettei tässä asiassa vielä maailman huippua ole.
Kim Suomisen ponnari

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ainoastaan omien sarjojensa mestarit


Vastaus #881 : 22.11.2019 klo 19:21:58

Tammy on kuitenkin vasta verrattain vähän päässyt pelaamaan maailman parhaita toppareita vastaan

Eikä pääse huomennakaan koska Cityn topparit!!

Vitsit sikseen ja asiaan. Huomisessa pelissä Chelsea joutuu melko suurella todennäköisyydellä tulemaan toimeen ilman CHO:ta, joka potee loukkia. Pulisic skippasi maaottelut pienen haaverin takia, ja hyvä niin sillä mies on ollut viime kierroksilla tulessa, ja tulee myös pelaamaan huomenna.

Ei tästä nyt oikein uskalla mitään sanoa. Maaottelutauon jälkeinen kierros on aina mystinen ja kuten todettua, tasurikin kelpaisi itselleni, joskin tappio on budjetoitu... ei kuitenkaan sellainen viime kauden teurastuksen kaltainen tappio.

Päivän parasta antia oli kuitenkin tämä: https://www.skysports.com/football/news/11668/11867191/chelsea-boss-frank-lampard-wouldnt-manage-tottenham
Coulijoe

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Chelsea, Sunderland


Vastaus #882 : 22.11.2019 klo 19:56:14

Sekalaiset

Huhuosastolta ennen paluuta normiin eli Christensen Barcaan.

Mietaaosastolta, Abralla ei ole ollut aikomustakaan myydä Chelseaa

Ihmeosastolta, MvG on saanut luvan aloittaa juoksentelemaan ympäri Cobhamin viheriöitä nappulakengät jalassa.
Kim Suomisen ponnari

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ainoastaan omien sarjojensa mestarit


Vastaus #883 : 23.11.2019 klo 10:50:46

Tämän illan kokoonpanosta...

Huippukolmikko Jorginho-Kanté-Kovacic on pelikuntoinen, joten olisiko paikka heittää näin korkean profiilin otteluun Jorginho sekä Kovacic pyörittämään alemmas sitä omaa, viime kierroksilta tutuksi tullutta seksirulettiaan, ja laittaa Kanté Mountin paikalle tekemään väsymätöntä prässiä ja siinä samalla tukemaan hyökkäyspeliä? Nyt kun CHO on isolla varmuudella poissa, voi Mountia käyttää Willianin/Pulisicin stunttina, ettei vahingossakaan joudu Lampard ottamaan mitään vitun Pedroa edes penkille.

Myös laitapakkiosastolla on pohdinnan paikka. Voisiko Reece James olla avain Sterlingin pysäyttämiseen? Azpi ei varmaan enää pysy perässä joten kapteeni aloittakoot penkiltä, tai ottakoot haltuunsa vasemman laidan nyt kun B.Silva ei ole pelottelemassa siellä.
Coulijoe

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Chelsea, Sunderland


Vastaus #884 : 23.11.2019 klo 20:29:02

Vielä ehtii matsin alle muutaman

Conor Gallagher ja kauden 6. maali. Haastattelussa oli todennut, että vähintään 10 on tavoitteena.

Izzy Brown kauden 7. syöttö

Livramento, 17, pisti nimensä ensimmäiseen soppariin. Tekaisi myös maalin tänään Ylos
« Viimeksi muokattu: 23.11.2019 klo 20:31:56 kirjoittanut Coulijoe »
J.H.Kläbo

Poissa Poissa


Vastaus #885 : 23.11.2019 klo 22:33:54

Lampardin Chelsealta totuttu lopputulos. Palloiltiin aluksi hyvin. Ei tehty tuhannen taalan paikoista maaleja. Annettiin vastustajalle lahjamaali. Mentiin kipsiin. Loppupeli otettiinkin anneliin. Joukkue tarvitsee ratkaisijoita ja isoja pelaajia joilla on voittajan luonne. Noh oppirahoja maksetaan vielä tällä kaudella. Pitänee vain tottua kaiken tämän jatkuvan menestyksen jälkeen uusiin tuuliin.
Kim Suomisen ponnari

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ainoastaan omien sarjojensa mestarit


Vastaus #886 : 23.11.2019 klo 22:43:29

Lampardin Chelsealta totuttu lopputulos. Palloiltiin aluksi hyvin. Ei tehty tuhannen taalan paikoista maaleja. Annettiin vastustajalle lahjamaali. Mentiin kipsiin. Loppupeli otettiinkin anneliin. Joukkue tarvitsee ratkaisijoita ja isoja pelaajia joilla on voittajan luonne. Noh oppirahoja maksetaan vielä tällä kaudella. Pitänee vain tottua kaiken tämän jatkuvan menestyksen jälkeen uusiin tuuliin.

Ei nyt ehkä ihan noin vakavasti? Vastustaja oli tänään sitä kuuluisaa weltklassea, ja noinkin "niukka" tappio loppujen lopuksi mairittelee lontoolaisia. Jos tällaisia lopputuloksia ja esityksiä tulisi järjestäen kaiken maailman Southamptoneita ja Norwicheja vastaan, olisin enemmän huolissani. Nyt on liigassa vastassa perätysten West Ham, Villa sekä Everton, ja eiköhän noissa peleissä nähdä taas sitä Chelseaa joka tässä paineli Valioliigan puolella viisi peräkkäistä voittoa?

Isompi murhe mikä tästä tappiosta, ja etenkin toisen jakson köyhästä esityksestä, jäi päälle on se että keskiviikon tärkeään CL-vieraspeliin olisi ollut joukkueelle varmasti hyvä lähteä kunnon draivi päällä ison pelin voitosta.
J.H.Kläbo

Poissa Poissa


Vastaus #887 : 23.11.2019 klo 23:02:22

Ei nyt ehkä ihan noin vakavasti?

Kiva peli paska tulos. Kiva peli kiva tulos. Paska peli kiva tulos. Valitsisin kaksi jälkimmäistä vaihtoehtoa. Tulos urheilua, joten tulosta pitää saada vaikka peli näyttääkin ajoittain jopa tosi kivalta.
Salming

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Chelsea FC


Vastaus #888 : 24.11.2019 klo 00:54:06

Manchester City - Chelsea FC 2-1 23.11.2019

City 4-3-3

Sterling - Aguero - Mahrez
Silva - Rodri - KDB
Mendy - Fernandinho - Stones - Cancelo
Ederson

Chelsea 4-3-3


Pulisic - Abraham - Willian
Kovacic - Jorginho - Kante
Emerson - Zouma - Tomori - Azpi
Kepa

Sekalaisia näytteitä:


Chelsea prässäsi ylhäältä maltillisesti 4-3-3 muodossa jo alusta asti. Koska City osaa tulla niin taitavasti pois prässin alta, ei ollut mitään syytä harjoittaa jääkiekkotermein "päätylautaprässiä", vaan antaa suosiolla Cityn tulla lähemmäs puolta kenttää.


Yläkuusikko oli todella tiiviinä ajoittain kuten tästäkin kuvasta näkyy, mutta toki avausjakson edetessä tällaiset tilanteet olivat harvemmassa ja vierailijat vetäytyivät herkemmin 4-5-1 muotoon omalle puoliskolleen keskiviivan toiselle puolelle. Kuvan ulkopuolella laitapuolustajat Emerson ja Azpi olivat valmiita puolustamaan tarvittaessa eteenpäin, jos City kierrätti laidoille. Mahrez on tosiaan laskeutunut alalaidassa hakemaan palloa keskiviivalta asti, kun ylälaidassa puolestaan Mendy pitää leveyden ja Sterling on kaventanut keskelle, jolloin tietysti Williankin voi irrota prässäämään Mendya, jottei Azpin tarvitse juosta valtavaa määrää.


City hyökkäsi sille kovin tyypillisellä tavalla. Laiturit pitivät pääosin leveyden laidoilla, joten Chelsean laitapuolustajat joutuivat irtoamaan kauas toppareista sivurajoille, kun City kierrätti pallon laitaan. Näin ollen laitapuolustajien selustaansa jättämiin tiloihin oli tilaa juosta. Kovacicin tehtävä oli seurata De Bruynen pystyjuoksut oikealla välikaistalla ja tässä kuvassa hän onkin ensi kerran valmis seuraamaan belgialaista, jos pystysyöttö olisi tullut Mahzerilta, mutta niin ei tällä kertaa käynyt, koska Emerson pakotti hänet palauttamaan pallon alas.


Heti perään kuitenkin Kovacic hukkaa miehensä ja De Bruyne paukuttaa niukasti ohi takakulmasta! Alussa vieraskentällä tulisi olla huolellisempi ja keskittyneempi, jotta tällaisia lapsuksia ei tulisi. Mahrez oli houkutellut taas Emersonin ihollensa laidalle ja samalla Aguero puolestaan tuli tässä hyökkäysvariaatiossa esiin Tomorin etupuolelle vapauttamaan De Bruynen maalipaikkaan vastaliikkeellä, joten palloa ei kierrätettykään Mahrezin kautta erikseen, joka hämmensi sinisten alakertaa.


Alun perin tarkoituksenani oli vain poimia puolustusnäytteitä, mutta koska Chelsea hallitsi palloa avausjaksolla 56-prosenttisesti, otin mukaan hyökkäysnäytteitäkin. Chelsea avasi alhaalta 2-4-1-3 mallilla, jossa keskikentän kolmikosta Kante oli lähimpänä yläkolmikkoa ikään kuin linkkinä Jorginholta ja Kovacicilta kolmelle ylimmälle pelaajalle avausvaiheessa ja vielä siten, että hän oli tietysti hieman kallellaan Willianin laidalla kuten paperiryhmityksetäkin huomaa. Cityn korkea 4-4-2 prässi pakotti Burnley-pelin tavoin esimerkiksi Jorginhon jatkuvasti puristuksiin neljän pelaajan keskelle kuten tässäkin näytteessä näkyy. Näin ollen Tomorin on itse avattava vasurillaan kohti Pulisicia, mutta syöttö on osoitteeton, joten seurauksena on menetys. Saapa nähdä, että tuleeko tällainen tapa puolustaa Chelseata vastaan yleistymään, koska Burnleytakin vastaan Chelsealla oli ongelmia tällaisen prässin murtamisessa ilman harhasyötöistä tulevia vaarallisia maalipaikkoja vastustajalle.


Ensimmäinen esimerkki heikosta vastaprässäämisestä menetyksen jälkeen tuli viidennellä minuutilla. Lopultahan riistojen jälkeiset hetket koituivat kohtaloksi. Tässä GIFissä Pulisicin menetyksen jälkeen City pääsee kuljettamaan pallon Chelsean boksiin asti, kunnes Kovacic lopulta saa estettyä De Bruynea laukomasta, mutta ylempänä sekä Kante, hän että Jorginhokin tekivät yksittäiset spurtit sen sijaan, että kollektiivina olisi yritetty sulkea samanaikaisesti välittömästi syöttösuuntia, joten eipä ihme, että Mahrezin, Silvan ja Agueron kautta De Bruyne pääsi lopulta lähes vetopaikkaan.


Omalla puoliskolla käytössä oli hyvin odotettu 4-5-1 blokki, jota Chelsea käytti viime kaudellakin Citya vastaan.


City puolestaan hyökkäsi sille ominaisessa 2-3-5 muodossa, jossa laitapakit olivat kaventaneet keskemmäs, kun laiturit pitivät leveyden ja Silva sekä De Bruyne uivat puolitiloihin. Toki tässä kuvassa Mendy on sivurajalla, kun pallo on niin voimakkaasti hänen laidallaan, mutta pian hänkin liikkuu keskemmäs.


Emersonin ahdistaman Mahrezin harhasyötön seurauksena on riisto, jonka jälkeen Abraham jatkaa tyhjään tilaan oikealle laidalle, kun laitapuolustajista Mendy on tosiaan pois paikaltaan ja tämän selustassa on tilaa, jonne Willian tekee täysin sovitun juoksun. Fernandinho ei ehdi kaventaa tarpeeksi ja Willian paukuttaa De Bruynen tavoin niukasti ohi takakulman. Super Cupissa Liverpoolia vastaan nähtiin elokuussa myös paljon vastaavia suoraviivaisia vastahyökkäyksiä, joita 4-5-1 keskiblokki tuolloinkin tuotti, mutta tässä pelissä vastaavia tilanteita ei sitten enempää nähtykään johtuen juuri siitä, että Chelseakin piti palloa niin paljon eikä suosiolla vetäytynyt. Ehkä jo avausjaksolla johtoasemassa olisi siis pitänyt suosiolla luovuttaa enemmän pallonhallintaa isännille ja puolustaa itse tiiviisti 4-5-1 blokissa, koska siten tällaisia paikkoja kuin Willian nyt pelin alussa sai olisi voinut syntyä enemmän riistoista puolessa kentässä? Oppirahoja, vaikka toki Cityn pallovarmuus on yleensä niin hyvällä tasolla, ettei vastaavia paikkoja olisi välttämättä liikaa syntynyt.


Azpilicueta puolusti läpi illan vahvasti eteenpäin. Tässä on yksi avausjakson neljästä riistosta etupuolelta. Ylipäätään koko puolustuslinja kyllä yritti aktiivisesti riistoja etupuolelta, johon olin tyytyväinen, koska siten muutama Cityn puolinopea vastahyökkäys saatiin tyrehdytettyä eikä Aguerolle annettu aikaa pudotella palloja kohdepelaajana, vaan Tomori irtosi monesti kiinni häneen. Azpi kuitenkin näytti parasta esimerkkiä tällä osa-alueella, joten siksi poimin hänet tähän näytteeseen, jossa ei toki ollut kyse vastahyökkäyksen pysäyttämisestä, vaan muuten vain hyvästä katkosta organisoidusti puolustettaessa.


Aina kun City pelasi laitaan Mahrezille, De Bruyne jopa tuplattiin puolitilassa Kovacicin ja Tomorin toimesta. Kante puolestaan seurasi omalla kaistallaan taustalla Silvaa, mutta hän ei tarvinnut loistavana puolustussuunnan pelaajana avukseen toppari Zoumaa, jonka harteille jäikin Agueron pitäminen kurissa 1v1-tilanteissa näissä hetkissä, kun City operoi oikean kautta...


... tuplauksesta huolimatta KDB sai keskitykiä aikaan, koska kyseessä on maailman TOP3 keskikenttäpelaaja! Tässäkään näytteessä muuten Emerson-Kovacic kaksikko ei saanut Mahrezia kuriin kuten ei myöhemmin sitten voittomaalissakaan, vaan Kovacicin irrottua KDB:n luota tukemaan Emersonia, Mahrez antoi oikea-aikaisen syötön kaksikon välistä KDB:lle, joka jäi näin ollen 1v1-asetelmaan Tomoria vastaan ja siksikin sai toki helpommin keskityksen luukulle.


Yksi esimerkki väliin siitä, että Cityn prässi on mahdollista ohittaa hiotuilla liikkeillä! Tässä GIFissä käytössä oli yhä 2-4-1-3 malli, jossa Kante liikkui lähellä Williania ja nopean kierrätyksen seurauksena Cityn yläkuusikko ei pysynyt perässä, vaan Emersonille avautui lopulta tilaa nousta painotonta laitaa pitkin maalipaikkaan.


2-1-4-3 mallia käytettäessä asetelma Chelsean alakerrassa keskiakselilla oli tällainen 4v3, kun sekä Jorginho että Kovacic hakivat yhtä aikaa palloa laitapuolustajien kanssa samasta tasosta. Cityn 4-4-2 prässissä Silva ja Aguero ylimmässä prässilinjassa hoitivat topparit ja aina vuorollaan toinen peitti myös syöttösuunnan keskelle joko Jorginholle ja Kovacicille. Tässä kuvassa heistä Silva peittää syöttöä Jorginholle. De Bruyne on puolestaan noussut irti keskikentän neljän linjasta Agueron ja Silvan väliin vartioimaan Kovacicia. Chelsea sai siis pitää 4v3 ylivoiman alhaalla, jolloin Citylle jäi puolestaan sen puolustuslinjaan 4v3 ylivoima Pulisicia, Abrahamia ja Williania vastaan, koska Sterling merkkasi Azpin, Mahrez Emersonin ja Rodri sitten Chelsean keskikentän kolmikosta jäljelle jääneen Kanten kuten seuraavasta kuvasta näkyy.


Taustalla Sterling merkkaa Azpin, Mendy Willianin ja Rodri Kanten, mutta niin vain Chelsea tuli tuosta 3v3-asetelmasta voittajana ulos harvinaisesti, kun Mendy ja Rodri hävisivät 1v1-tilanteensa ja tuon jälkeen sitten painottomalla puolella Mahrez hukkasi Emersonin kavennettuaan niin voimakkaasti keskelle hidastamaan Williania kuten ylemmässä GIFistä voi vielä tarkistaa.


Otetaan tähän väliin vielä kuva ottelun lopusta, jossa Cityn prässi toimi siten, että kaksi ylintä pelaajaa merkkasivat Chelsean topparit ja samalla toinen peitti syöttösuunnan keskustaan Kovacicille, koska Jorginho oli jo vaihdossa ja Chelsea haki tasoitusta hieman rohkeammalla avausmallilla. Laiturit merkkasivat yhä Chelsean laitapuolustajat, mutta tässä nimenomaisessa kuvassa Kovacic hakee yksinään palloa, kun molemmat Kante sekä Mount ovat valmiiksi ylempänä, koska Chelsea oli tappiolla, mutta idea on Citylla sama eli kaksi ylintä pelaajaa juoksee ahkerasti kolmea sinistä vastaan ja muutoin on sitten miesvartiointi pl. puolustuslinja, jonne jää kuvan ulkopuolelle 4v3 ylivoima, kun Mount on vielä kuvan ulkopuolella Cityn yhden keskikenttäpelaajan puristuksissa.


Sitten käsittelyyn Chelsean 0-1 maali. Vieraat pelaavat taas maitse alhaalta, kunnes Arrizabalagan on pakko avata ilmassa eteenpäin. Tällä kertaa kuitenkin Pulisic voittaa ykköspallon (tai Cancelo nikkaa sen suoraan Jorginholle) omalla puoliskolla toisin kuin ylemmässä neljännen peliminuutin esimerkissä.


Cityn alin linja on korkealla, jotta etäisyydet pysyvät tiiviinä, kun joukkue yrittää yhä prässätä pallon omille puolessa kentässä. Chelsealla ei olekaan tilaa pelata linjojen väliin, mutta Jorginhon ja Kovacicin seinäpelin päätteeksi kroaatti poimii Kanten juoksun juuri linjan taakse jääneeseen tyhjään tilaan ja rikkaan miehen Kamara alistaa Mendyn sekä Edersonin hallitulla sijoituksella. Kiitokset Sarrille näiden juoksujen opettamisesta N'Gololle.


Laitoihin ajautuessaan Chelseaa kohtasi lukumääräinen alivoima, joten pallonliikuttelu puolelta toiselle nopeasti oli siksi ensiarvoisen tärkeää ja nopean liikuttelun myötä Chelsea tosiaan mursikin isäntien prässin pariin otteeseen, mutta silloin kun pallo ei liikkunut tarpeeksi vikkelään, City sai ohjattua erinomaisella pallottomalla kollektiivin yhteistyöllä monesti pelin tällaisiin asetelmiin sivurajoille, joista ei ollut muuta ulospääsyä kuin syöttäminen alaspäin.


28. minuutilla Jorginhon kohtalokas harhasyöttö aiheutti Cityn tasoitusmaalin. Se syntyi negatiivisesta tilanteenvaihdosta eli vastustajan vastaiskusta, jollaisia oli nähty jo muutama ennen tämän osuman syntymistä kuten esim. juuri viidennellä minuutilla. Organisoitu puolustaminen oli sujunut ihan hyvin, mutta organisoimattomana Chelsea päästi kaksi maalia, joista tämä oli ensimmäinen. Tällä kertaa De Bruynen vasuria ei saatu kuriin edes Kovacicin toimesta, vaan Zouman kautta pallo kimposi ohi Arrizabalagan.


Mutta kiinnittäkää huomio tähän kuvaan ja verratkaa sitä 0-1 osumaan! Cityn linja on täsmälleen samoin korkealla tukemassa puolen kentän prässiä eikä muodon sisälle ole juuri tilaa pelata. Näin ollen Kante tekee ihan vastaavan juoksun linjan taakse tyhjään tilaan Mendyn sisäpuolelta, mutta Jorginho ei tätä valitettavasti poiminut Kovacicin tavoin, vaikka italialaisen patenttisyöttö on puolikorkea chippi linjan taa, joten 0-2 lukemien sijasta tulostaululla komeilivat kymmenen sekunnin päästä 1-1 lukemat.


Sitten taas puolustusnäyte 32. minuutilta Cityn oikealta laidalta. Stones on päässyt kuskaamaan pallon Chelsean puoliskolle, joten Kovacic irtoaa keskikentän linjasta prässäämään tätä. De Bruyne ui taitavana pelaajana välittömästi Kovacicin jättämään tyhjään tilaan oikealla välikaistalla. Tomori irtoaa kuitenkin taas kiinni KDB:hen ja siksi Zouma jää taas yksin keskelle Agueroa vastaan, mutta onneksi hän sai pidettyä tämän kurissa sen verran, että laukaus jäi vaisuksi. Tämä oli kuitenkin taas hienosti pelattu Citylta ja välittömästi, kun Kovacic saatiin houkuteltua pois paikaltaan, KDB oli sitä hyödyntämässä ja jatkoi Tomorin ohitse pallon Aguerolle boksin sisään.


Cityn voittomaali syntyi taas tilanteenvaihdosta, jossa kuitenkin hidastus onnistui hyvin laidalle ja Mahrez saatiin vielä tuplattua, mutta niin vain algerialainen teki itselleen silti maalipaikan ja sijoitti pallon alakulmaan vielä Tomorin jalkojen välistä. Emersonin ja Kovacicin heikko kommunikaatio kuitenkin oli taas osasyyllisenä maalin syntyyn, kun kumpikaan ei Mahrezin etenemistä estänyt.


Mutta ennen kaikkea  mistä tilanne taas lähti? Cityn linja on korkean prässin myötä ylhäällä ja Kanten sijasta Abraham tekee juoksun linjan taakse tyhjään tilaan. Kovacicin syöttö kuitenkin katkotaan Stonesin toimesta, koska taaskaan se ei tullut ilmassa, vaan maitse. Jos siis Cityn molempia maaleja edeltäneissä pallonmenetyksissä sekä Jorginho että Kovacic olisivat syöttäneet linjan taakse ilmassa (kuten 0-1 maalissa) eikä väkisin maitse, tilanne olisi voinut olla kärjistettynä 0-3 eikä 2-1. Näinkin pienistä asioista eli yksittäisistä syöttövalinnoista muodostuvat erot tulostaululle kansainvälisessä huippujalkapallossa!


39. minuutilta seuraava esimerkki, kuinka rajaheiton jälkeen Kovacic hukkaa taas välikaistalla De Bruynen, joka antaa patenttikeskityksen boksiin, mutta omia ei tällä kertaa ollut jatkamassa.


Abraham pudotti pitkät pallot hyvin avausjaksolla omille, koska ne kohdistettiin siten, että vastassa oli useimmiten kääpiö Fernandinho eikä Stones. Kapellimestari Jorginho käskytti kädellään Arrizabalagaa avaamaan suosiolla ilmassa pystyyn maitse pelaamisen sijaan.


Toiselta jaksolta ei ole kuin pari hassua esimerkkiä. Tässä on 71. minuutilta Fodenin laukaus boksin rajalta Jorginhon hävittyä Edersonin pitkän avauksen jälkeisen kakkospallon Chelsean puoliskolla, joten tämäkin paikka syntyi tilanteenvaihdon tuloksena organisoimatonta puolustusta vastaan. Huippujoukkueitakin vastaan on siis yhä työstettävää pallovarmuudessa omalla kenttäpuoliskolla.


Azpi jaksoi loppuun asti puolustaa eteenpäin ja ryövää tässäkin Cancelon pudotuksen jälkeisen kakkospallon, mutta harmillisesti Batshuayi ei kyennyt suojaamaan palloa boksissa. Negatiivisen tilanteenvaihdon puolustaminen sentään onnistui jatkotilanteessa, kun ensin Kovacic hidasti De Bruynea merkittävästi ja lopulta Tomori nappasi pallon.
naumanen

Poissa Poissa


Vastaus #889 : 24.11.2019 klo 09:25:38

Erityiskiitokset lihavoiduista havainnoista, ei tulisi itse kiinnitettyä huomiota Ylos
Yrski

Poissa Poissa


Vastaus #890 : 24.11.2019 klo 12:17:48

Salmingin paluulle Ylos

Noin muuten lyhykäisyydessään voi todeta, että parempi vei eilen voiton vaikka siihen tarvitut maalit olivat vähän hohhoijaa-osastoa. Etenkin ensimmäinen, jossa Zouman jalasta tullut kimmoke ohjasi pallon maaliin. Muutenhan tuo veto näytti menevän käytännössä kohti täysin tilanteen tasalla olevaa Kepaa, mutta jos setä olisi niin...

Kohtahan on muuten jo joulukuu ja vuoden vaihteen tunnetusti "kaiken ratkaisevat" ottelut ovat käsillä. Ensiksi pitäisi kuitenkin klaarata Tsämppäriliigan jatkopaikka tulevana keskiviikkona haastavassa Valencia-vierasottelussa. Voitto tuosta matsista, ja hyvin vahvoissa kantimissa ollaan jatkopaikan suhteen.

KSP totesi jo hyvin ylempänä, että tulevissa liigapeleissä voitokas kurssi saadaan myös todennäköisesti takaisin kun katsoo keitä sieltä on vastaan asettumassa. Sarjataulukon pohjilla rypevät Hammers ja Villa ovat painaneet läpi syksyn alavireisesti ja kun nämä ottelut pelataan SB:llä, niin eipä tuossa vierasvoitosta kannata isoja summia pelata. Sivusilmällä (Pukin takia, tietty!) eilen vilkuillun Everton - Norwich-matsin perusteella Everton on myös pelillisesti aika jumissa, joten ihmeitä saa tuolla tapahtua parin viikon aikana etteikö Chelsea olisi kaikkea muuta kuin todennäköinen voittaja tuosta kamppailusta.

Mielenkiintoista tulee olemaan myös seurata, että mitkä ovat ne lähimmät CL-paikasta Siniset haastavat joukkueet näin talven kuluessa? Tällä hetkellähän kärkinelikko on lievässä karussa muilta, mutta ainakin "tasurikone" Spurs piristynee merkittävästi Vanhan Lieron Josen tultua peräsimeen. Viime hetken tasatulokseen eilen yltänyt Arsenal saattaa myös nousta vielä hännystelemään paikkoja. Fanin kannalta hykerryttävää onkin, että pahat vieraspelit näitä kahta vastaan sattuvat tällä kaudella joulunajan molemmin puolin.
Masalkki

Poissa Poissa


Vastaus #891 : 24.11.2019 klo 14:47:05

Mourinho osui kyllä nappiin kritiikissään isoja vastaan sulamisesta. Toki eilinen oli käytännössä pahin mahdollinen paikka vierailla, mutta turpaan on tullut tällä kaudella Liverpoolilta ja Manulta kummaltakin kahteen kertaan, Cityltä sekä Valencialta. Isoin päänahka taitaa olla Ajax.
J.H.Kläbo

Poissa Poissa


Vastaus #892 : 24.11.2019 klo 14:55:19

Mourinho osui kyllä nappiin kritiikissään isoja vastaan sulamisesta. Toki eilinen oli käytännössä pahin mahdollinen paikka vierailla, mutta turpaan on tullut tällä kaudella Liverpoolilta ja Manulta kummaltakin kahteen kertaan, Cityltä sekä Valencialta. Isoin päänahka taitaa olla Ajax.

Pienempiä vastaan Chelsealla on varaa tuhlailla paikkoja enemmänkin, mutta isoissa peleissä marginaalit ovat niin pieniä että kliinisyys on avainasemassa. Kaikkia isoja vastaan on tarjottu avaimia voittoon, mutta Chelsea on suosiolla antanut ne pois.
Coulijoe

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Chelsea, Sunderland


Vastaus #893 : 24.11.2019 klo 16:12:47

Sulamistermin käyttämiselle "Ylos" ManU 4-0 on ainoa mahalasku tällä kaudella. Alkaa taas realiteetit kadota osalla porukkaa.
Yrski

Poissa Poissa


Vastaus #894 : 24.11.2019 klo 16:34:01

Sulamistermin käyttämiselle "Ylos" ManU 4-0 on ainoa mahalasku tällä kaudella. Alkaa taas realiteetit kadota osalla porukkaa.

Vahva sama tälle. Lisäisin tuohon mahalasku-osastolle ehkä vielä CL-pelit kaudelle avanneen Valencia-ottelun, joka oli kyllä masentavaa seurattavaa alusta loppuun ansaitulla lopputuloksella.

Kun katsoo kauden ottelusaldoa, niin "vihreätähän" siellä pääasiassa on. Muutama karvas tappio jo ennakolta tiedetyille koville vastustajille. Otetaan sulamiskäsitteet pöydälle siinä vaiheessa kun tulokset alkavat olla luokkaa Spurs.

TheBlues

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Chelsea, Kaisa Mäkäräinen


Vastaus #895 : 24.11.2019 klo 16:39:22

Sulamistermin käyttämiselle "Ylos" ManU 4-0 on ainoa mahalasku tällä kaudella. Alkaa taas realiteetit kadota osalla porukkaa.

Joo samaa tässä ihmettelen itsekkin. Otanta aika pieni toistaseksi "isoissa" peleissä. Kauden avaus ManUa vastaan oli aikamoinen sulaminen lopulta, vaikka Chelsea pelasi tuolloin jo hyvää futista. Mielenkiintoista olisi nähdä nyt uusintaottelu vaikka sitten Old Traffordilla. Tiedän että tulosurheilusta kyse ja jatkossa täytyy alkaa pisteitäkin odottaa näistä, mutta olisinko uskonut että näin nopeasti Chelsea haastaa pelillisesti Poolin ja Cityn näinkin hyvin, niin tuskinpa. Vastapainoksi Chelsea otti aika ison UCL-vierasvoiton Ajaxista, mikä oli aikamoinen statement joukkueen kyvyistä.
Lätkis

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: VPS, CAS


Vastaus #896 : 24.11.2019 klo 16:42:28

Mourinho osui kyllä nappiin kritiikissään isoja vastaan sulamisesta. Toki eilinen oli käytännössä pahin mahdollinen paikka vierailla, mutta turpaan on tullut tällä kaudella Liverpoolilta ja Manulta kummaltakin kahteen kertaan, Cityltä sekä Valencialta. Isoin päänahka taitaa olla Ajax.
Chelsea ei ole hävinnyt Poolille kuin kerran tällä kaudella. Toinen oli tasuri.
Kim Suomisen ponnari

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ainoastaan omien sarjojensa mestarit


Vastaus #897 : 24.11.2019 klo 16:49:00

Eli kun Chelsealle mestaruus tällä kaudella olisi massan mielestä CL-sijoitus, on yhtäkkiä tappiot Citylle ja Liverpoolille jotenkin asia mistä vetää suuria johtopäätöksiä? En usko että elokuun alussa Lampard itsekään oli budjetoinut City- ja Liverpool-matseista yhtään sen enempää mitä niistä on Chelsea nyt saanut, joten kaikki pään kestävyydet, tason riittävyydet jne. voi huoletta laittaa johonkin aivan muualle. Kuten tuli aiemmin sanottua, jos ei seuraavasta kolmesta liigapelistä irtoa seitsemää pistettä enempää, voidaan alkaa pohtimaan jo hieman termejä "kuherruskuukausi", "paluu sinne omalle tasolle" jne.

Jatkossa olisi oikein mukavaa nähdä Reece James kentällä ihan avauksesta asti. Junnun keskitykset boksiin ovat noin valovuoden edellä noin about jokaista sinisten pelaajaa, ja Tammyllekin tekisi varmasti hyvää saada laadukkaita palloja laatikkoon näiden ainaisten kukkupallojen tai liiaksi eteen menevien puolittaisten laukausten sijaan. Tarkoittaako se sitten Azpin tai Emersonin penkille uhraamista? Yksi ja sama kunhan ihmisjääkaappi saa vaan mahdollisimman paljon minuutteja alle.
Coulijoe

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Chelsea, Sunderland


Vastaus #898 : 24.11.2019 klo 17:22:34

Meinasin laittaa saman mitä KSP tuossa lopussa. Tämä on se kausi jolloin näitä talentteja ajetaan sisään ja Lamps ajanee Jamesin sisään vaikka väkisin. Se kuka kärsii on sitten nähtävissä. Ensimmäinen on Alonso, saapa nähdä tuleeko enää minuuttiakaan. Tuohon Azpilicueta ajaa jo kakkospallille ja kapunauha saattaa nostaa vielä ohi Emersonin vasemmalla.

Toki, jos Azpilicueta alkaa pelaamaan entistä enemmän vasemmalla niin se tarkoittaa myös, että vasemmalle hankitaan kesällä uusi pelaaja. En ole ihan vakuuttunut onko esim Chillwell juuri se kortti joka seuran pitäisi kääntää. Maatsen on todella monipuolinen, mutta kuitenkin vasta 17.
« Viimeksi muokattu: 24.11.2019 klo 17:24:49 kirjoittanut Coulijoe »
Jype

Poissa Poissa


Vastaus #899 : 24.11.2019 klo 17:51:26

Eli kun Chelsealle mestaruus tällä kaudella olisi massan mielestä CL-sijoitus, on yhtäkkiä tappiot Citylle ja Liverpoolille jotenkin asia mistä vetää suuria johtopäätöksiä? En usko että elokuun alussa Lampard itsekään oli budjetoinut City- ja Liverpool-matseista yhtään sen enempää mitä niistä on Chelsea nyt saanut, joten kaikki pään kestävyydet, tason riittävyydet jne. voi huoletta laittaa johonkin aivan muualle. Kuten tuli aiemmin sanottua, jos ei seuraavasta kolmesta liigapelistä irtoa seitsemää pistettä enempää, voidaan alkaa pohtimaan jo hieman termejä "kuherruskuukausi", "paluu sinne omalle tasolle" jne.

Jatkossa olisi oikein mukavaa nähdä Reece James kentällä ihan avauksesta asti. Junnun keskitykset boksiin ovat noin valovuoden edellä noin about jokaista sinisten pelaajaa, ja Tammyllekin tekisi varmasti hyvää saada laadukkaita palloja laatikkoon näiden ainaisten kukkupallojen tai liiaksi eteen menevien puolittaisten laukausten sijaan. Tarkoittaako se sitten Azpin tai Emersonin penkille uhraamista? Yksi ja sama kunhan ihmisjääkaappi saa vaan mahdollisimman paljon minuutteja alle.

Sama kaikkeen.

Nuo Liverpool- ja Manchester City-liigaottelut nyt olivat lähtökohtaisestikin sellaisia, joissa Chelsea oli niin selkeä altavastaaja että pistekin olisi vaatinut isoa venymistä. Jos nyt mietitään vaikka miten vieraspelit Cityä ovat kahdella edellisellä kaudella menneet, eli Sarrin kanssa 6-0 turpaan ja Conten viimeiseksi jääneellä kaudella se aivan järkyttävän laiska 1-0 kävelytappio missä Citykään ei kehdannut tosissaan edes pelata, niin kyllä itse ainakin näin eilisessä ottelussa huomattavasti paljon enemmän positiivisia vivahteita kuin noilla kahdella edellisellä kerralla, vaikka se nyt ei tälläkään kertaa pisteisiin riittänyt. Joukkueiden voimasuhteet nyt vain ovat tällä hetkellä tuollaiset ja sama tilanne on kaikilla muillakin joukkueilla Valioliigassa. Parin vuoden päästä tilanne voi olla toinen tai sitten ei, mutta tällä hetkellä on vain parempi keskittyä Chelsean joukkueen omaan kehitykseen ja huolehtia kirkkaimmista mitalisijoista taistelua sitten kun se ehkä joskus tulee taas ajankohtaisemmaksi.

Super Cup ja energiajuomacup puolestaan eivät ole edes vähää alusta tärkeitä kilpailuja isomman kokonaisuuden tarkastelun kannalta, joten jätettäköön ne kokonaan omalle huomiollensa. Kivoja kilpailuja voittaa, mutta ei niiden perään kenenkään pitäisi jäädä itkemään, jos menestystä ei tulekaan.

Jos jotain johtopäätöksiä pään kestävyydestä tärkeissä peleissä haluaa tehdä, niin siihen otannaksi voidaan ottaa sitten vaikka Man Utd, Leicester ja Wolves-ottelut liigassa sekä chämppärin puolella kaikki tähän asti pelatut matsit. Näistä peleistä saldona 3-2-2 mikä nyt ei varsinaisesti ole erityisen hyvä, mutta ei nyt mikään katastrofimaisen huonokaan. Lähiviikkoina saadaan näistä samoista sijoista Chelsean kanssa taistelevia jengejä vastaan pelatuista matseista lisää otantaa, kun joukkue pelaa keskiviikkona vieraissa Valenciaa vastaan ja joulun tienoilla sitten liigan puolella Arsenalia ja Tottenhamia vastaan.


 
Sivuja: 1 ... 35 [36] 37 ... 100
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa