FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
07.10.2022 klo 15:08:57 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Futissuomi.fi, FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 6
 
Kirjoittaja Aihe: Norwich 2019/20 - Vauhtia ja vaarallisia tilanteita  (Luettu 65151 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
ex_Noose

Poissa Poissa


: 22.07.2019 klo 15:37:30Erittäin lyhyt lähihistoriaNorwich nousi täksi kaudeksi Championshipista Valioliigaan rajallisilla resursseilla. Saksasta, Tanskasta ja Espanjasta roudattiin pelaajia shoestring budjetilla Director of Football Stuart Webberin ja valmentaja Daniel Farken olemassa olleilla suhteilla ja paikoin uusilla scouttauksilla.

 Kaksikko toi sisään halpoja pelaajia, kuten Teemu Pukin, Christopher Zimmermannin ja Tim Krulin ilmaissiirroilla.

Varsin päteviksi pelimiehiksi osoittautuivat myös Emi Buendia ja Marco Stiepermann, jotka siirtyivät Canariesiin muutamalla hassulla miljoonalla. 

Talouden kanssa onkin syytä pitää tarkan markan budjettia, sillä julkkiskokkiomistaja Delia Smithin vahvuuksiin ei lukeudu öljynporaus. 78-vuotias Smith on varmasti yksi Valioliigan köyhimmistä omistajista, joten hinta-/laatusuhteeltaan järkevää pelaajapolitiikkaa on pakko toteuttaa, sillä vanhoista virheistä on onneksi opittu.

Viime keikalla Valioliigassa Norwich sortui täysin pommihankintoihin, jotka rasittivat sekä lyhyen että pitkän tähtäimen taloutta vuosiksi. Ostettiin kallilla pummeja, jotka nostivat isoa palkkaa vuositolkulla. Pahin näistä oli Evertonista hankittu Steven Naismith, joka ei tosiaan lunastanut £8M hintalappuaan. 

Positiivisena puolena joukkue hankki James Maddisonin ja Robbie Bradyn, jotka pystyttiin myöhemmin flippaamaan eteenpäin selvällä voitolla.

Miinuskolumniin jäivät Naismithin lisäksi mm. kroonisesti loukkaantunut Matt Jarvis, laiska Nelson Oliveira ja kaikista surullisen kuuluisimpana Ricky van Wolfswinkel. Sekä Oliveiran että van Wolfswinkelin odotettiin olevan kovan luokan maalinsylkijöitä, mutta sellaisen Norwich löysi vasta kun Pukki saapui Carrow Roadille.Taloudellisesti Norwichin on pitänyt pystyssä muutamat isot myynnit. Omat kasvatit Josh ja Jacob Murphy on molemmat myyty yli £10 miljoonan summilla Valioliigaan, Leicester pulitti Maddisonista £22.5M ja Nathan Redmond myytiin putoamisen jälkeen Southamptoniin £11 miljoonalla. Jatkossakin Canariesin on syytä myydä enemmän kuin ostaa, sillä omistajan kukkarolla käynti on hukkareissu. Onneksi Valioliigan TV-tulot ovat sitä tasoa, että jos Premier-paikka säilyy, ei taloushuolia ole niin kauan kuin valmentaja ei vaadi 50 miljoonan siirtokassaa.2019/20 KesäFarken ja Webberin strateginen suunta jatkuu siitä huolimatta, että kassaan kilahtaa reipas lasti Valioliiga-puntia. Viime kauden nousun takuumiehet kuten Pukki, Max Aarons, Mario Vrancic, Jamal Lewis ja Buendia ovat kaikki tehneet Norwichin kanssa pitkät jatkosopimukset. Farke & Webber luottaa siihen, että Championship-rungolla pärjää myös Valioliigassa. Jää nähtäväksi toteutuuko.

Kukaan nousun avainmiehistä ei ole vaihtanut maisemaa, mikä on iso juttu Norwichille. Etenkin loistavan kauden pelanneet nuoret Aarons & Lewis olivat varmasti isompienkin Valioliiga-seurojen kiikarissa, mutta ainakaan vielä Canaries ei joutunut luopumaan junnutähdistään. Etenkin Aarons  on erinomainen 19-vuotias nouseva laitapakki, joka vahvistaisi useampaa top 10 seuraa Valioliigassa. Jos vielä ensi kausi kulkee, on hintalappu Aaronsille vähintään £25M ja väistämätön siirto isoon seuraan kutsuu.Sisään on tullut jengiä tuttuun tyyliin joko ilmaiseksi tai alennuskorista. Hyökkäävä keskikenttä Patrick Roberts saapui lainalle Manchester Citysta ja maalille Krulin kirittäjäksi Ralf Fährmann Schalkesta. Varsinkin Fährmannilla on saumat avaukseen, sillä Krul sai jo Championshipissa paikoin kovasti kritiikkiä. Ilmeisesti Krul on kuitenkin ylivoimaisen suosittu koppipelaaja, joten Fährmannin näyttöjen pitää olla väkevästi parempia kuin Krulin, jotta saa hivutettua itsensä ykkösvahdiksi.

Norwich tarvitsi uuden kakkoskärjen, kun hienon kauden Pukin tuuraajana pelannut Jordan Rhodes palasi Sheffield Wednesdayhin. Sellainen hankittiin Mönchengladbachista ilmaisella siirrolla, kun Sveitsin maajoukkuekärki Josip Drmic saapui muutama viikko sitten. Lisäksi viime viikolla West Hamin laitapakki Sam Byram saapui alennuskorista £650k siirrolla laitapakkien varamieheksi.

Edelleen Norwich tarvitsee kipeästi puolustavaa keskikenttämiestä. Tom Trybullilla ja 2019 Alexander Tetteylla ei ole Valioliigassa palaa. Tiettävästi siirtokassaa on vielä kymmenisen miljoonaa tähteillä, joten tälle pelipaikalle se on syytä upottaa.

2019/20 XI & penkki

GK: Tim Krul (Ralf Fährmann)

D: Max Aarons - Ben Godfrey - Christopher Zimmermann - Jamal Lewis (Philip Heise, Sam Byram, Timm Klose, Grant Hanley)
MF: Emi Buendia - Tom Trybull - Moritz Leitner - Marco Stiepermann - Onel Hernandez (Patrick Roberts, Kenny McLean, Mario Vrancic, Todd Cantwell, Alexander Tettey, Louis Thompsonn)

F: Teemu Pukki (Josip Drmic, Dennis Srbeny, Adam Idah)


Joukkueen selvä vahvuus on puolustus, mutta vain paperilla. Christopher Zimmermannia lukuunottamatta kaikki ovat hyviä pelaamaan ylöspäin, mikä johtaa vauhtiin ja vaarallisiin tilanteisiin omissa. Ensi kaudellakin Canariesin peleissä verkko heiluu taajaan molemmissa päissä kenttää.

Sam Byramin saapumisen myötä puolustuksen syvyys näyttää hyvältä. Lisäksi Timm Klosesta on avauksen mieheksi myös Valioliigassa. Kokenut Hanley on kokolailla yhtä hidas kuin Zimmermann, mutta Zimm paikkaa hyvällä silmällä hitauttaan toisin kuin Hanley.

Kilpailu peliajasta on kaikista kovinta keskikentällä. Vain Buendia voi olla varma pelipaikastaan. Stiepermann on isoksi mieheksi oikein kätevä jaloistaan, mutta hieman epäilyttää onko Valioliiga turhan kova sarja Stiepermannin tyyliselle näpertelijälle. Trybullin paikka DMC:na näyttää tällä hetkellä kiveen hakatulta, mutta hankinta on tultava ennen kauden alkua tai viimeistään siirtorajan päättymiseen mennessä. 2019 Alexander Tetteyta en uskaltaisi kovin moneksi minuutiksi päästää Valioliiga-kentälle. Itse asiassa muuan Glen Kamara kelpaisi kernaasti.


Penkille merkityistä miehistä Kenny McLean, Patrick Roberts ja Mario Vrancic ovat lähinnä avauksen paikkaa, ja voivat vakiintuakin avauksen miehiksi esimerkiksi Moritz Leitnerin tilalle (Roberts tosin ylemmäs). Viime kaudella useasti avauksessa esiintyneelle Todd Cantwellille on vielä turha odottaa kovin ruusuista Valioliiga-tulevaisuutta. Mielelläni näkisin nuoren Cantwellin lainassa jossakin Championship-joukkueessa, jossa saisi kunnolla peliaikaa.


Kärjessä Pukilla on selvä etulyöntiasema muihin. Kaikki Norwichissa tietää, kenen maaleilla se nousu tuli. Paras kausi sitten Grant Holtin ja Chris Suttonin joskus 90-luvulla. Tulosta pitää kuitenkin tulla Valioliigassa, sillä Drmicillekin peliaika kelpaisi. En ole nähnyt Drmicin pelaavan kuin joskus sivusilmällä Sveitsin maajoukkueessa, mutta ilmeisesti kyseessä on Pukkimainen pelaaja, jota pystyy peluuttamaan myös kymppipaikalla ja sisään ajavana laiturinakin. Vahvuudet kuitenkin strikerin roolissa.

Olen yllättynyt, jos Tim Krul pystyy pitämään ykkösvahdin paikkansa koko kauden. Kokenut Ralf Fährmann on hyvän oloinen hankinta Schalkesta tällä budjetilla. Mutta maalivahtipeli tuskin on Canariesin vahvuus ensi kaudella. Olen kuitenkin valmis yllättymään positiivisesti. 2019/20 Odotukset

Säilyminen on tietenkin Norwichin ykköstavoite. Paljolti viime vuoden Championship-jengillä vedetään nyt Valioliigaa, joten pelaajien tason pitää nousta. Nippu on pääasiassa nuori, joten yksilöt ovat hyvinkin vielä kehitysvaiheessa. Etenkin toppari Ben Godfrey ja Max Aarons ovat nimiä, jotka tuskin kauaa tämän kauden jälkeen Norwichissa viipyvät. Puntapinot kasvavat, kun näkyvyys nousee ja huomataan että kaksikko pärjää myös Valiossa.

Kuten aiemmin mainitsin, Norwichin peleistä ei viihdettä puutu tälläkään kaudella. Daniel Farken joukkue tykkää pitää palloa riskilläkin, joten omissakin heiluu välillä lapsellisen näköisten virheiden jälkeen. Pallonhallintafutista on tietenkin vaikeampi pelata Valioliigassa kun vastustajat ovat kertaluokkaa tai useampaa kovempia, joten saa nähdä miten Norwich selviää puolustusasemissa. Voi olla, että Krul kaivaa muutamassa matsissa palloa omista sen neljä-viisi kertaa. Siinä saa Pukkikin jo tehdä töitä että pistepussukka karttuu.

Kärjessä odotukseni Pukille on siellä 10 maalin korvilla. Viime kauden over/under linjani Pukin maaleille oli 6.5, joten siinä overi kajahti kuukauden vai kahden jälkeen. Tällä kaudella alku on kinkkinen, sillä ensimmäiseen viiteen peliin Norwich vierailee ensin Liverpoolissa ja isännöi Chelseaa ja Manchester Citya. Eli Pukki ei välttämättä vielä ihan alkukaudesta lyö FPL:ssa leiville.

Sarjapaikka säilyy, jos Norwich tekee riittävästi maaleja. Canaries ei puolusta sillä tasolla, että voitaisiin luottaa dösän parkkeeraamiseen ja sitä kautta tasuri- ja räkäisiin 1-0 -voittoihin siellä täällä. Jos parikin tulee, hieno homma. En kuitenkaan kovin montaa tohdi odottaa. Jos Norwich voittaa, ne on sitten 2-1 ja 3-1 tyyppisiä lukemia. Tämä nousija ei ole ainakaan tylsä jengi, sen voi jo nyt luvata.


« Viimeksi muokattu: 22.07.2019 klo 16:39:07 kirjoittanut ex_Noose »
john white

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 22.07.2019 klo 15:59:34

Hyvä ja realistinen avaus, kiitos Ylos

Oscar Blaketon

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 22.07.2019 klo 16:07:54

Kiitoksia avauksesta ja topic seurantaan Ylos
Ribun

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: GrIFK ja Ingebrigtsenin veljekset


Vastaus #3 : 23.07.2019 klo 05:02:25

Vihdoin Ylos
Filosofi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Urjalan Palloseura


Vastaus #4 : 23.07.2019 klo 23:34:58

No niin! Pääsee seuraamaan tännekin.

Veikkaan että joukkue tulee yllättämään kauden mittaan muutaman joukkueen. Pelitapa sopii hienosti vastahyökkäyspeliin, ja Pukki on siinä ihan omiaan. Keskikentällä on hyviä syöttäjiä, laidoilla on näitä taikalanteita ja pakitkin nousevat toppareita myöten notkeasti.

Omissa sitten tulee kolisemaan jos (kun) puolustus ei merkkaa kunnolla vastustajia, etenkin nuorisolla oli hakemista tässä viime kaudella. Toisaalta keskikenttä puolustaa antaumuksella ja Pukkikin oli useaan otteeseen melkein viimeisenä miehenä pysäyttämässä hyökkäystä. Joten vaikka paperilla puolustuksella on selvät heikkoudet, niin siellä on kyllä miehiä paikkaamassa koska aika harva tuolla juoksentelee vapaamatkustajana (veikkaan että Buendia aiheuttaa pari pilkkua/vaparimaalia...).

Jos Farke saa ne hölmöilyt pois niin sarjassa säilyminen on selviö, uskaltaisin väittää. Erittäin mielenkiintoinen kausi tulossa.
Ribun

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: GrIFK ja Ingebrigtsenin veljekset


Vastaus #5 : 24.07.2019 klo 20:45:41

Tänään 1-3 tappio Brentfordille. Tällä menolla tulee vaikea kausi...
Virallinen

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 25.07.2019 klo 09:51:56

Perinteisesti Valioliigan suomalaisedustus seurantaan Ylos
Lord Bendtner

Paikalla Paikalla


Vastaus #7 : 25.07.2019 klo 09:58:41

Joukkuetta on vahvistettu fiksusti, mutta kun vielä saisivat tuonne yhden kunnon topparin ja keskikentän pohjan niin tilanne muuttuisi kummasti positiivisemmaksi. Jos Farke ei oleellisesti muuta joukkueen pelitapaa pragmaattisempaan suuntaan niin nykyisellä pelaajistolla voi käydä kylmät valioliigassa. Itse siis toivoisin vähän tuollaista Howe-tyylistä mukautumista Farkelta, jossa tietyissä peleissä osataan muovata pelityyliä riittävästi vastustajan mukaan.
erno

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RMA, Dortmund, City, United, Chelski, Bayern, Arsu


Vastaus #8 : 25.07.2019 klo 13:26:26

Tänään 1-3 tappio Brentfordille. Tällä menolla tulee vaikea kausi...

Norwich pelasi käytännössä kakkosjengillä ja Brentford ykkösjengillä. Tuolta puuttui avauksesta Krul, Stiepermann, Zimmermann, Aarons, Lewis,  Roberts ja Pukki ainakin niistä joiden voi olettaa kirmaavan kentälle avauskokoonpanossa Valioliigan kierroksella yksi. Emillä tosiaan paluuottelu loukkaantumisen jälkeen eikä ole vielä lähelläkään parasta virettä.
petteri72

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Liverpool


Vastaus #9 : 01.08.2019 klo 00:28:02

Joukkuetta on vahvistettu fiksusti, mutta kun vielä saisivat tuonne yhden kunnon topparin ja keskikentän pohjan niin tilanne muuttuisi kummasti positiivisemmaksi. Jos Farke ei oleellisesti muuta joukkueen pelitapaa pragmaattisempaan suuntaan niin nykyisellä pelaajistolla voi käydä kylmät valioliigassa. Itse siis toivoisin vähän tuollaista Howe-tyylistä mukautumista Farkelta, jossa tietyissä peleissä osataan muovata pelityyliä riittävästi vastustajan mukaan.

Vaikea uskoa että Norwich ainakaan varovaisella varmistelulla sarjassa säilyisi. Nykyinen pelaajista sopii paremmin aktiivisempaan peliin, vaikka vastus on toki kovaa ja sarjassa säilyminen olisi hyvä saavutus.
Laggy

Poissa Poissa


Vastaus #10 : 01.08.2019 klo 00:46:33

Avaukselle Ylos ja samalla kiimainen topic seurantaan
giro12

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat


Vastaus #11 : 01.08.2019 klo 09:37:59

Avaukselle täältäkin Ylos

Atalanta-peliä tuli silmäiltyä vähän alusta ja mielestäni siinä hyökkäyspeli toimi aika kivasti ekalla puoliskolla.

Puolustus sitten olikin aika katastrofi tasoa prässinpurkupimputteluineen. Toki pelityyli taitaa tuota vaatia, kun roiskinta ei Norwichin keinovalikoimaan kuulu. Yksi kunnon toppari, kun saataisiin tuonne vielä, niin näyttäisi vähän valoisemmalta.

Toivon tietenkin, että Pukki yllättää kaikki tekemällä 20 maalia ja putoamisviiva jää kauaksi taakse. :)
World

Poissa Poissa


Vastaus #12 : 01.08.2019 klo 14:46:00

Ei pitkään näköjään liput ehtineet vanhentua Chelsea-peliinkään.
1mies80

Poissa Poissa


Vastaus #13 : 01.08.2019 klo 16:56:06

Erittäin jämpti avaus.

Miten porukat aikovat katsoa Norwichin koti- ja vieraspelejä? Jos ymmärsin oikein, niin iFollow ei ole enää käytettävissä (onneksi)?
john white

Poissa Poissa


Vastaus #14 : 01.08.2019 klo 18:26:18

Erittäin jämpti avaus.

Miten porukat aikovat katsoa Norwichin koti- ja vieraspelejä? Jos ymmärsin oikein, niin iFollow ei ole enää käytettävissä (onneksi)?


:)

Päivän paras.

shots

Paikalla Paikalla


Vastaus #15 : 01.08.2019 klo 18:27:52


Miten porukat aikovat katsoa Norwichin koti- ja vieraspelejä? Jos ymmärsin oikein, niin iFollow ei ole enää käytettävissä (onneksi)?


:D
1mies80

Poissa Poissa


Vastaus #16 : 01.08.2019 klo 23:56:41

:)

Päivän paras.Vähän hjuumoria ainaisen negailun keskelle. :)
ex_Noose

Poissa Poissa


Vastaus #17 : 04.08.2019 klo 13:33:04

Erittäin jämpti avaus.

Miten porukat aikovat katsoa Norwichin koti- ja vieraspelejä? Jos ymmärsin oikein, niin iFollow ei ole enää käytettävissä (onneksi)?


Hankalaksi menee, joten taidetaan olla Viaplayn varassa. Viime kaudella iFollow oli aivan ylivoimainen. Suomen Viaplayllakaan ei taida olla mitään palaa saada Pukki-preferenssiä valintoihin, joten todennäköisesti mennään isojen seurojen otteluilla ja silloin tällöin sunnuntai- & maanantaimatseilla.

Pre-season taputeltiin eilen 1-0 kotivoitolla Toulousesta. Todd Cantwell on pelannut vahvasti pari viimeistä harkkamatsia ja on mahdollista, että avaa Anfieldilla. Toisaalta Robertsin ja Hernandezin nopeus antaisi paremmin saumaa vastahyökkäyksiin. Minä pitäisin Cantwellin penkillä.

Edelleenkään DMC:ta ei näy eikä kuulu, joten Trybullilla lähdetään. Siirtokassaa on nyt käytetty huikeat neljä miljoonaa, joten pitäisi vielä joitain roposia löytyä. Farke yrittää tuoda Rhodesia takaisin Sheffieldistä. En ole kovin ihastunut tähän ideaan, vaikka Rhodes olikin viime kaudella hyvä Pukin lepuuttaja. Championship-pelaaja. Fokus kuuluisi olla heikkouksissa, ei vahvuuksissa, kun Drmiciakin voi peluuttaa kärjessä. Vaikka sitten Idah kärkeen jos joka ukko on klesana.
Filosofi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Urjalan Palloseura


Vastaus #18 : 06.08.2019 klo 20:29:02

Amadou vissiin tulossa lainalle Sevillasta.

https://mobile.twitter.com/SamMandley/status/1158721771136266240

EDIT. Yksi viime aikojen lempireporttereistani myös tuosta ilmoittelee:

https://mobile.twitter.com/michaeljbailey/status/1158743969234337793
« Viimeksi muokattu: 06.08.2019 klo 20:37:17 kirjoittanut Filosofi »
ex_Noose

Poissa Poissa


Vastaus #19 : 06.08.2019 klo 23:32:58

Amadou vissiin tulossa lainalle Sevillasta.


Äkkiseltään ihan pätevän oloinen hankinta ja sopii hyvin firman siirtopolitiikkaan. Siunaus.

Eiköhän Trybull silti avaa Poolia vastaan normaalisti pohjalla ja sitten alkaa kirittäminen.
Seitan

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KTP


Vastaus #20 : 07.08.2019 klo 14:07:41

Kuka vetää pilkut? VAR tuo varmasti lisää pilkkuja. Pääseekö Pukki osingoille?
Filosofi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Urjalan Palloseura


Vastaus #21 : 07.08.2019 klo 19:06:23

Vrancic ehkä? Roberts, tai tämä uusi kun nyt huhutaan tulevan Ranskasta:

https://twitter.com/ZachLowy/status/1158855596558491650?s=09

(Alexis Claude-Maurice siis kyseessä)

EDIT. Tämä ei toteudu, mutta Amadou on vahvistettu.
ex_Noose

Poissa Poissa


Vastaus #22 : 08.08.2019 klo 15:08:22

Kuka vetää pilkut? VAR tuo varmasti lisää pilkkuja. Pääseekö Pukki osingoille?

Viime kaudella Norwich oli aivan karsea pilkulta. Paljoa liiottelematta rekordi taisi olla 1/7. Ihan sama kuka ukko siellä oli sohimassa niin aina oli pallo katsomossa tai molarin kainalossa. Rhodes, Pukki, McLean ja Vrancic taisivat käydä kokeilemassa. En usko Pukin pilkkuvastuuseen, taisi kerran antaa pallon poiskin kun joku pelaaja halusi Pukin vetävän pilkkuvihellyksen jälkeen.

Vrancic ja McLean varmaankin aloittaa. Se kuka saa ensimmäisen säkkiin todennäköisesti jatkaa.
Neponen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Moralisch Weltklasse


Vastaus #23 : 09.08.2019 klo 16:38:05

Tänäänhän se käynnistyy! Pukki-lisä aiheuttaa itselle kyllä huomattavaa ekstrakiimailua valjun alkamisesta. :)
IFM

Poissa Poissa


Vastaus #24 : 09.08.2019 klo 21:46:40

Hieno kausi, viihdyttävä kausi tulossa! Pukille 10+ maalia ja Norwich toivottavasti säilyy sarjassa ja pelaa viihdyttävää futista.

 
Sivuja: [1] 2 ... 6
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa