FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
06.04.2020 klo 05:15:16 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1]
 
Kirjoittaja Aihe: mitä kautta maalivahdiksi?  (Luettu 4159 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Maalivahti unel.a

Poissa Poissa


: 23.07.2019 klo 20:46:45

Hei! olen 13-vuotias poika ja harrastan jalkapalloa maalivahtina ja haluasin ammatilaiseksi. ongelmani on vain että asun niin pienellä paikkakunnalla että harjoituksiinkaan ei meinaa tulla porukkaa ja lähin kaupunki jossa olisi kunnon joukkue on 80km päässä ja vanhempani eivät ole innoikata
kuskaamaan minua sinne. Olen itseni mielestä lupaava maalivahti ja harjoittelen paljon. Mitä minu pitäisi tehdä?
Metsän poika

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RoPS, TPV


Vastaus #1 : 23.07.2019 klo 21:56:26

Missä ihmeessä asut? Olisiko kylältä muita, jotka haluaisivat tuolla kaupungin treeneissä käydä? Kuljetusvastuun jakautuessa vaikka viiden lapsen vanhemmalle, se voisi olla huomattavasti siedettävämpi rasitus.

Peruskoulun jälkeen varmaan joka tapauksessa joudut lähtemään ainakin sinne 80km päähän opiskelemaan? Ei liene maalivahdille liian myöhäistä peliaikaa kunnon joukkueesta hakea.

 Maalivahtitreeneihin ei toisaalta isoa rinkiä tarvita. Jos ei valmentajasi osaa auttaa, niin kaivat oppaan/kahlaat youtubessa ja jonkun kaverin/isän/muun pyydät harjoittamaan sinua ohjeiden mukaan. Lisäksi omatoimista oheistreeniä. Aiheesta jotain tietävä valmentaja olisi toki hyvä (löytyneekö sellaista sieltä 80km päästäkään?) noissa auttamaan.

 Omalta kylältä kyselee mahdollisuutta olla maalissa vanhemmissa joukkueissa. Pelitilanteiden lukua ei oikein opi kuin pelaamalla. Ja kentälläkin syytä pelata välillä - maalivahtinakaan olo ei ole pelkkää pallojen koppailua.

 Johonkin maalivahtileireille (esim https://www.palloliitto.fi/jalkapalloperhe/piirit/uusimaa/pelaajakehitys/leiritoiminta/keeper-camp-talvi) voi vielä osallistua, jos vanhemmat sellaiseen suostuu. Näet ainakin onko tasosi samaa, kuin muilla ikäisillä.
Snoopy

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 23.07.2019 klo 21:59:22

Näin entisenä mv valmentajana nostan hattua jo heti innokkuudesta ja halusta kehittyä, se on jo puoliruokaa.

Mutta välimatkasi on se suurin ongelma ja vielä menee muutama vuosi että voit valita koulusi sen mukaan missä on oikeat olosuhteet harjoittelulle.
Se mikä kuitenkin on tärkeää muistaa, niin ns. käsitaidot voidaan hioa todella hyviksi paljon helpommin ja nopeammin kuin kenttäpelaajan ominaisuudet.

Itse mm. haluan maalivahtien omatoimisten olevan jalalla pelaamiseen liittyvää, joten parhaimman työn teet siinä, että treenaat mahdollisimman paljon jalalla pelaamista ja tätä puolta on helpompi treenata itsenäisesti.
Itselleni tärkein asia mitä katson joukkueeseen hakevissa maalivahdeissa on juuri jalalla pelaaminen.

Mikä on lähin isompi kaupunki?

-Snoopy-
Kiharatukka

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 24.07.2019 klo 16:31:29

En valitettavasti osaa tässä auttaa, mutta hatunnostot innokkuudesta!EOM
Takatasku

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: LFC


Vastaus #4 : 24.07.2019 klo 21:00:26

Eikä kannata unohtaa fysiikkaharjoittelua. Pitää olla nopea, kimmoisa ja ketterä, että pystyy nappamaan ne kaikkein vaikeimmatkin laukaukset. Muitakaan ominaisuuksia unohtumatta. Huipputasolla maalivahti liikkuu pelissä sen 5-7 km, joskus enemmänkin.
Potkumaali

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 25.07.2019 klo 16:25:01

Kannattaisi käydä siellä paremmassa seurassa näytillä ja pyytää niiden arvio asiaan. Vanhemmat mukaan ja kuuntelemaan mitä siellä sanotaan. Ehkä yhdessä löydätte asiaan ratkaisun.  Julkisilla tuon ikäinen voi jo liikkua.  Ehkä ne vanhemmat esim: kerta viikkoon voisi kuskaa, muuten sitten julkisilla. Vai onko mahdollista treenata kahdessa seuraa. Tässä kohdin vaikka kerta viikkoon pidemmällä. 
Jos intoa ja taitoa on niin ei muuta kun etsimään asiaan ratkaisua.
huckerby

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 26.07.2019 klo 08:25:51

Paikkakunnilla, jotka ovat niin pieniä,  ettei treeneihin saa porukkaa on yleensä julkinen liikennekin nykypäivänä lähes tuntematon käsite. Valitettavasti.

Tsemppiä projektiin, maalivahti saa toki vedettyä ihan järjellisiä treenejä pienessäkin ryhmässä. Toisaalta innokkaista (ja hyvistä) maalivahdeista on melkein aina pulaa, joten nyt drop out ikään tullessa se lähin seura saattaa olla myös kiinnostunut ratkaisemaan kulkemisongelmasi tavalla tai toisella. Eli potkumaalin ohjetta noudattaen näytille vain ja koittakaa löytää yhdessä joku ratkaisu.
marcelo vieira da silva

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Morbo


Vastaus #7 : 26.07.2019 klo 13:32:55

Jos paikkakunnalla on vanhempien joukkueita niin rohkeasti vaan kysymään, jos pääsisit harjoittelemaan useampaankin ryhmään mukaan. Maalivahdeille on käyttöä aina ja 13-vuotias maalivahti voi treenata jo aivan hyvin miesten tai miksei naistenkin joukkueen mukana.

 
Sivuja: [1]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines