FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
11.07.2020 klo 00:51:40 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 117 [118] 119 ... 123
 
Kirjoittaja Aihe: Manchester United F.C. 2019-20 - Jumalainen näytelmä  (Luettu 582313 kertaa)
3 jäsentä ja 4 vierasta katselee tätä aihetta.
Henski

Poissa Poissa


Vastaus #2925 : 29.06.2020 klo 20:11:37

Surullista mutta ei voi mitään. Ilmeisesti agenttien kuiskuttelut vei voiton. ManUn kokoinen seura ei voi oikein luvata mitään peliaikaa, se pitää ansaita.
Näiden < 20v -tapausten kohdalla pätee kyllä aikalailla säännönmukaisesti, että niistä vähäisistä saumoista pitää pystyä ottamaan heti kiinni. Muutoin käy sitten niin kuin tässäkin tapauksessa on käymässä. Peli on raakaa.

Nyt toki tähän perään sitten tulee kommentteja, että junioreissa ja reserveissä sitä sun tätä. Joopa joo. Ja lisäksi, että Lingardin, Pereiran ja Matan minuutit pitäisi/olisi pitänyt antaa hänelle. Muistutan, että Lingard oli joukkueen kauden pelaaja muutama vuosi sitten (sen jälkeen mennyt v---ksi aikalailla järjestään), Pereiralle vaadittiin vastuuta vielä vuosi-pari sitten (tunnuttiin pitävän jos ei nyt huipputekijänä, niin squad-pelaajana vähintään) ja Mataa nyt pidetään case-Herreran tapaan symppiksenä muuten vaan.

Mitä tulee Gomesiin, niin minä en ainakaan voi nostaa kättäni ylös ja sanoa että olisi nähnyt häneltä mitään merkittävää. Sama pätee myös mm. Chongiin. Tämä ei tarkoita sitä, etteivätkö he voisi tehdä hyvän uran jossain muualla. Gomesin osalta [saako tätä edes nykymaailmassa nyt edes sanoa?] on fyysinen preesens myöskin sellainen että se ei ainakaan tue onnistumista Unitedissa.

Tottakai case-Pogbasta ja Rossista (?) traumatisoituneet ovat nytkin takajaloillaan. Samaa potentiaalia en ole nähnyt Gomesissa, mutta voin olla hyvin väärässäkin.

==

Niin, nyt on alkamassa se vaihe vuosikiertoa, jossa United voisi niitä puuttuvia kymmeniä pisteitä saada otettua takaisin yksi kerrallaan. No, hengitystä ei kannata kyllä liikaa pidätellä tältä osin. Laajempia keskusteluja siis tehtävistä (tai mitä pitäisi tehdä) muutoksista ja innostuneille perinteistä kilpailua käyntiin?
JohanL

Poissa Poissa


Vastaus #2926 : 30.06.2020 klo 09:57:55

Tottakai Gomesin menettäminen harmittaa, en sitä kuitenkaan ihan loputtomiin jaksaisi harmitella. Tosiasia kuitenkin on se, että pelaajan ura on junnannut muutaman vuoden paikoillaan. Ei häneltä ole nähty esimerkiksi Williamsin kaltaista tuloa edariin, saati sitten Greenwoodin kaltaisia välähdyksiä absoluuttisesta osaamisesta. United on varmasti tarjonnut ihan kilpailukykyisen jatkodiilin, mutta nyt lienee hetki vaihtaa maisemaa ettei pelaaja itse jää ikuiseksi lupaukseksi. Tottakai tällaiselle koko junioripolun läpikäyneelle pelaajalle toivoo kaikkea hyvää. Toivotaan, että hän saa uransa takaisin sille huippulupauksen trendille.
Beth

Poissa Poissa


Vastaus #2927 : 30.06.2020 klo 18:37:28

Ei (ainakin jossain määrin) lupaavan oman juniorin menetys mikään hyvä asia sinänsä ole, mutta ei tuo kyllä jaksa pätkääkään harmittaa. Tuosta about samasta ikäporukasta parhaimmat saavat jo peliaikaa ykkösjoukkueessa ja Gomesin omat näytönpaikat ovat meneet enemmän ja vähemmän huonosti. Seuran sisällä on varmasti tunnistettu kovimmat talentit ja heihin on valettu uskoa valoisasta tulevaisuudesta punaisessa paidassa. Gomes ei mitä ilmeisimmin kuulunut tähän porukkaan ja on jäänyt urallaan pienehköön limboon. Ihan heti tuolle tuskin olisi vastuuta ollut sen suuremmin tarjolla, joten johtopäätökset on vedetty. Eikö muutenkin yksi punainen lanka ole hankkia pelaajia, jotka ovat 100% sitoutuneita seuran tekemiseen. Tätä tulee myös vaalia omien kasvattien kanssa. Tietysti jos tuo nyt jossain vaiheessa puhkeaakin kunnolla kukkaan ja kasvaa huipulle asti, niin sitten voi jälkiviisaana hieman harmitella. Pogban tapauksessa näki heti, että nyt lähtee sormien välistä kultakimpale.

Omiin kasvatteihin tunnutaan luottavan vähän joka suunnalla "liian" paljon. On täysin mahdollista, että Unitedilla on nyt paras vuosikerta tulossa pitkään aikaan, mutta siihen ei edes ihmeitä vaadita. Ei niistä van Gaalin peluuttamista junnuistakaan noussut lopulta kuin Rashford kunnolla esiin, vaikka varsin moni nuorukainen osoitti hyviä otteita nuorella iällä. Blackett, Borthwick-Jackson, McNair jne. Puhumattakaan aikaisemmista ison hypen kavereista Welbeck, Cleverley, Januzaj, Pereira, Lingard, J.Wilson jne. Nykyisessä joukkueessa avainrooleissa on vain kaksi omaa junnua Rashford ja McTominay.

Vaikka tuloa tekeekin nyt iso liuta nimiä, niin olisi jo todella kova suoritus, mikäli kolme heistä olisi isossa roolissa punapaidassa vielä vaikka viiden vuoden päästä. Lupaavimmat tai aiankin kohutuimmat tyrkyllä olevat nimet ovat: Henderson, Williams, Garner, Chong ja Greenwood. Unohtuiko joku?

***

Asiasta toiseen; siellä olisi tänään peliä tarjolla. Chelsea ja Wolves ovat keränneet pisteitä sen verran pirteästi, että voittoja pitäisi nyt kyeta napsimaan. Brighton pelaa putoamista vastaan, joten helpolla eivät tule nahkaansa myymään, mutta siitä huolimatta vain kolme pistettä kelpaa. Wolvesin ja Chelsean loppuohjelmat ovat helpot ja Lampardin joukoilla on jo viiden pisteen kaula. Leicesteriin on matkaa kuusi pistettä, mutta heillä formi on kehno ja ohjelma edes vähän haastavampi. Kyllä tavoite täytyy olla kärkinelikkoon sijoittumisessa, mutta ainakin se viides sija on otettava. Ei tälläisellä rapakaudella voi yksinkertaisesti jäädä kuudenneksi ja ulos CL-peleistä.

Veikkaan ettei Solskjär vaihda voittavaa miehistöä ja Brightonin kaatoon lähdetään samalla nyrkillä, millä Bladesista tehtiin paperia.
Panze

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Manchester United, Huuhkajat


Vastaus #2928 : 30.06.2020 klo 19:21:59


Joo, esim. James Garner näyttänyt näistä junnuista paremmalta, kun on päässyt pelaamaan. Mutta omien kasvattien merkitys voi kasvaa ensi vuodesta eteenpäin, kun brexit tulee voimaan ja korona vaikuttaa rajusti myös Manchester Unitedin talouteen, joten hankintojen suhteen oltaneen hieman varovaisempa tänä ja ensi kesänä.

Mutta fakta kuitenkin on se, että ei näistä junnuista kuitenkaan kaikkia voida pitää määränsä pidempää joukkueessa ja Gomes saattaa hyvinkin tehdä ihan kelvollisen uran, jopa Valioliigassa, mutta kuten Beth sanoi, Manchester Unitedin organisaatiossa on selkeästi tehty analyysi, että ei ole tarpeeksi lahjakas pelaaja joukkueeseen.

Illan kokoonpanoon mahdollisina vaihtoina pidän Williamsin tuloa avaukseen Shaw'n tilalle ja Brunolle olisi kyllä pakko saada jossain välissä lepoa.
Lord Bendtner

Poissa Poissa


Vastaus #2929 : 30.06.2020 klo 19:54:06

Itse veikkaisin, että Gomesin kohdalla ollaan jossain määrin ajauduttu noidankehään, jossa pelaaja ei halua sitoutua seuraan, jossa ei saa vastuuta ja seuran puolesta ei haluta antaa vastuuta pelaajalle, joka ei ole riittävällä tasolla sitoutunut seuraan. Bethin kanssa samoilla linjoilla tuosta tasosta mitä Gomes on seurassa esittänyt. Mikään ei indikoi siitä, että kyseessä olisi esimerkiksi Hudson-Odoin tasoinen talentti. Omastakin takaa löytyy noita kovemmilla näytöillä operoivia nuorukaisia, joten voi olla molempien kannalta parempi ratkaisu jatkaa eri teitä. Tai no toki ManU olisi voinut miehen siinä mielessä haluta pitää, että muutaman onnistuneen lainapestin jälkeen olisi voinut saada kivan siirtosumman lahjakkaasta hg-pelaajasta.

Lisäksi haluaisin tässä mainita sen seikan mitä on tullut myös esimerkiksi Poolin ja Arsenalin topikeissa toisteltua. Eli näistä omista junnuista erityisesti paikalliset tykkäävät maalailla turhankin ruusuisia kuvia. ManUn tapauksessa monien fanien mukaan James Wilsonista oli tulossa seuraava Rooney, Paddy McNairista seuraava Evans ja Andreas Pereirasta seuraava Scholes. Tähän päälle sitten toki junnuna breikanneet Machedat ja Januzaj't joilla lopulta ei kuitenkaan taso pitkässä juoksussa riittänyt ja Morrisonin kaltaiset yksilöt joilla ei vaan pää kestänyt ammattilaisuuden vaatimuksia. ManUnkin kohdalla voinee toki jossitella monella menetetyllä lupauksella, mutta väittäisin että nuorille annettavien kunnon mahdollisuuksien suhteen seurassa on jo pitkään toimittu aika hyvällä tavalla. Toki osat mahdollisuuksista ovat tulleet vähän pakon sanelemana tai sattuman kautta, mutta noissakin tilanteissa seurakulttuuri jokseenkin vaikuttaa siihen millaisia ratkaisuja tehdään. Lähtökohtaisesti ManUn kohdalta löytyy kuitenkin mielestäni verrattain vähän niitä tapauksia, jossa täytyisi jossitella sillä että jos olisi annettu mahdollisuus ykkösjoukkueessa.
Dong

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: In Siilitukkabodarit we trust


Vastaus #2930 : 30.06.2020 klo 20:10:20

Samaa mieltä Lord Bendtnerin kanssa. Tuohon listaan kun vielä lisää Will Keanen, joka junnutasolla esitti melko hyviä otteita, mutta ei ikinä lopulta pysynyt kasassa, ja sitten ikää alkoikin olla jo aika paljon. Muistin että James Wilson olisi muuten ollut vielä Unitedissa kirjoilla, mutta näköjään siirtynyt viime kesänä Aberdeenin, josta matka jatkui Salfordiin :D Olin muuten livenä paikalla kun Wilson teki QPR:ää vastaan Loftus Roadilla maalin tultuaan vaihdosta kentälle.

Tässä alkaa olemaan muuten esimerkiksi Fosu-Mensahilla aika ratkaisevat hetket käsillä. Ikää 22v ja kaikki näytöt viime kaudelta, kun ei pysy sitten millään kasassa. Fysiikkahan tuolla oli Fulhamissa pelatessaan oikeinkin hyvällä tasolla, mutta muuten peli oli todella ailahtelevaa. Tuanzebellä vähän sama tilanne, ikää 22v, viime kaudelta ihan hyvät näytöt, mutta tällä kaudella loukkaantumiset riivanneet.

Pidän itse Dean Hendersonia ylivoimaisesti kuumimpana nimenä näistä Unitedin junnuista. Osoittanut että taso riittää Valioliiga tasolla, vaikka yksittäisiä virheitä on tullut. Ykkösveskarin tontin ottaminen lainaveskarina 23 vuoden iässä on kuitenkin todella iso saavutus. Tosin Sheffieldin pelitapa saattaa saada maalivahdin näyttämään paremmalta kuin oikeasti onkaan, silti on mielestäni puolustettua pitää Hendersonia kovan tason lupauksena.

Tulevaisuudessa on mielenkiintoista nähdä mitä esim. Ranskasta naaratusta Hannibal Mejbristä kehittyy. Melko kova oli ainakin hype viime kesänä kun poika siirtyi saarille.
Panze

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Manchester United, Huuhkajat


Vastaus #2931 : 30.06.2020 klo 20:47:12

Tuli tässä mieleen, että mitenköhän Januzaj on Real Sociedadissa vääntänyt, näistä edellä mainituista pelaajista hän on kuitenkin niitä ainoita, joka on ManU-uransa jälkeen tehnyt ihan kohtuullista uraa, ainakin tilastojen valossa.
Beth

Poissa Poissa


Vastaus #2932 : 30.06.2020 klo 21:19:44

Veikkaan ettei Solskjär vaihda voittavaa miehistöä ja Brightonin kaatoon lähdetään samalla nyrkillä, millä Bladesista tehtiin paperia.

Tällä näköjään mennään ja hyvä niin. Ylos

candidate

Poissa Poissa


Vastaus #2933 : 30.06.2020 klo 21:39:54

Teoriassa ihan oikeat pelaajat avauksessa ja hyvä näin. Lepuutusta sitten jos tilanne niin sallii.

Ja kun Gomesista ja junnuista on puhetta, niin siellä on Unitedilla tänään kolme akatemiassa pelannutta avauksessa ja kolme lisää penkillä. Kyllä myös Gomes olisi enemmän saanut peliaikaa juuri Unitedissa, jos kaikki olisi ollut kunnossa. Oliko sitten ongelma osaaminen vai sitoutuminen, niin se jää nähtäväksi.

Henkilökohtaisesti en nähnyt valmista pelaajaa ainakaan pojassa, mutta potentiaalia on toki, eikä tuo ole iällä pilattu. Ehdottomasti olisin pitänyt seurassa ja tätä ilmeisesti myös United halusi, mutta joko tarjottu rooli tai palkka ei riittänyt ja nyt kävi näin. Onnea kuitenkin jatkoon.
Panze

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Manchester United, Huuhkajat


Vastaus #2934 : 30.06.2020 klo 21:52:50

Hieman olen huolissani muutaman yksilön jaksamisesta, mutta tokihan nykyään valmennus saa todella tarkkaa tietoa pelaajien vireystilasta jne..
bimbaliukas

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Lädilisä


Vastaus #2935 : 30.06.2020 klo 22:34:52

Edit Väärä topic.
Beth

Poissa Poissa


Vastaus #2936 : 01.07.2020 klo 00:12:39

Se oli mukavan vakuuttava esitys, jonka turvin pystyi ottamaan isot tykit huilimaan tunnin kohdalla. Tälläisellä tekemisellä paikka kärkinelikossa on vielä otettavissa. Ylos Greenwoodin onnistumiset sattuivat sopivasti ja lämmittivät mieltä. Brunon jälki on murhaavaa.
Henski

Poissa Poissa


Vastaus #2937 : 01.07.2020 klo 00:16:40

No nyt oli hyvää peliä ennakolta hankalaan saumaan. Greenwood on kyllä hyvä poika. Vaihteeksi taas hyviä onnistumisia siis häneltä. Fernandes sai myös laakit nyt (osin kimmotusten) kautta maalia kohtia. Martial ja Rashford vaihteeksi jollain puistokävelyllä (niin kovin tyypillistä), mutta muut osaset hoitivat siis nyt homman.

Kyllä tavoite täytyy olla kärkinelikkoon sijoittumisessa, mutta ainakin se viides sija on otettava. Ei tälläisellä rapakaudella voi yksinkertaisesti jäädä kuudenneksi ja ulos CL-peleistä.
No, katsotaan nyt. Mikään sanottu ei kyllä 5. sija ole. On kyllä melkoista, että Chelssistä ovat edelleen selvästi perässä vaikka molemmat keskinäiset voittivat. Siellä talvella ne ratkaisevat pistemenetykset tulivat (eikä tietenkään siinä, että eivät onnistuneet nyt 3 pinnaa saamaan Spursilta).
Panze

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Manchester United, Huuhkajat


Vastaus #2938 : 01.07.2020 klo 00:18:29

Hyvä peli kaikkiaan ja tänään oli Greenwoodin vuoro onnistua, Brunon onnistumiset nyt tuntuvat olevan arkipäivää. Seuraavassa pelissä sitten toivoisi Rashfordille maaleja. Pogbalta tänään ehkä vähän heikompi peli, mutta kyllähän Bruno-Pogba -duo edelleen luo ylöspäin sellaista uhkaa, että aika mahdoton noita molempia on pimentää. Tämän päivän osalta on nostettava esiin myös Matic, matsitopikkiin jo kirjoitinkin, että nyt kun Matic voi pelata melko puhtaan ankkurina, eikä tarvitse reagoida vastustajan vastahyökkäyksiin ihan yhtä korkealla, on hän mies paikallaan. Tilanne keskikentän osalta on siinä mielessä hyvä, että Fred ja McTominay pystyy kyllä paikkaamaan tuossa rotaatiossa. Lisäksi Wan-Bissakan ja Shaw'n ylöspäin pelaaminen miellyttää, heitäkin auttaa se, että keskustassa on Pogba ja Bruno, joka väistämättä aukaisee tiloja laidoille.
bimbaliukas

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Lädilisä


Vastaus #2939 : 01.07.2020 klo 00:53:43

Rutiinivoitto! Nämä eivät ole viime vuosina helpolla tulleet, joten kyllähän tästä on syytä nauttia. Pelaajista näkee, että nauttivat tällä hetkellä jalkapallosta. Vielä siellä monella vara parantaa, joten ei missään nimessä olla vielä täydellistä suoritusta tältä joukkueelta nähty. 0-3 johto jo 60min kohdilla takasi myös sen, että valmennus uskalsi ottaa ykkösnimiä vaihtoon ajoissa. Iso etu tämäkin mikäli pelit pystytään ajoissa laittamaan "pakettiin" ja pelaajille saadaan lepoa. Nykyinen formi takaa kyllä mielenkiintoisen kauden lopun kaikilla rintamilla.

Greenwood toivottavasti naulannut itsensä näillä esityksillä ja tehoilla avauksen mieheksi loppukauden osalta. Hyvin kulkee laidallakin vaikka ysipaikka taitaa olla se mieluisin rooli. Matic antoi haastattelun missä kertoi, että päätti taistella itsensä takaisin Olen luottopelaajaksi. Upea asenne ja hienosti Serbi elvytti jo uhkaavasti hyytyneen uransa. Varmasti käyttöä löytyy ensi kaudellakin mikäli otteet pysyvät näin hyvinä. Ottelutopicissa joku mainitsikin, että Brunon ja Pogban ottama pallollinen vastuu antaa Maticille ihan erilaisen mahdollisuuden keskittyä pohjapelaajan rooliinsa.


Toivottavasti siellä alettu Pogban kanssa käymään keskusteluja jatkosopimuksesta, sillä nyt on varmasti myös patongilla hyvät fiilikset tästä touhusta. ;)

candidate

Poissa Poissa


Vastaus #2940 : 01.07.2020 klo 07:07:41

Tärkeät pisteet hyvällä esityksellä. Brighton yritti sumputtaa, mutta kun nyt kentälle on heittää Bruno ja Pogba, niin eipä se riittänyt, vaan United teki väkisin ne tarvittavat maalit. Hienoa myös, että maalit tuli ajoissa, jotta saivat sitten myös sitä tarvittua lepoa.

Greenwoodilta tosiaan väkevä esitys ja jälleen kerran muistutus, että Unitedissa myös 18-vuotias oma kasvatti voi olla avauksen pelaaja, jos vaan tekeminen on sillä tasolla, että homma toimii.

Restartin jälkeen Ighalo, Greenwood, Rashford ja Martial ovat kaikki nyt saaneet tehoja ja vain Rashford on ilman maaleja. Ehkä seuraavassa ottelussa sitten?

No, katsotaan nyt. Mikään sanottu ei kyllä 5. sija ole.

Viimeinen kierros voi tässä kohtaa olla todella mielenkiintoinen, kun United pelaa vieraissa Leicesteria vastaan ja Wolves pelaa Chelsea vastaan. Parhaassa tapauksessa kaikki on vielä auki vielä tuossakin vaiheessa.

Noin yleisesti, jos United jatkaa nähdyllä tasolla, niin kyllä kaikki on mahdollista. Varsinkin kun ottelut tulevat näin tiheään tahtiin, niin rutiini ei saa sakata missään vaiheessa. Koskee siis toki myös Unitedia, mutta siis, jos kone yskii, niin helposti se "jää päälle" ja kierre on valmis. Juuri nyt näyttää, että Unitedissa pelaaminen maistuu.

Eikä Chelsea välttämättä ole se, joka tuolta top4:sta tippuu, kyllä tuossa on vielä Ketuillakin mahdollisuus valahtaa ulos. Mutta antaa toki ajan näyttää, ottelu kerrallaan.
Pariisin Perhonen

Poissa Poissa


Vastaus #2941 : 01.07.2020 klo 09:01:20

Olipahan vakuuttava esitys, vaikka totuuden nimissä on sanottava että Brighton oli myös varsin huono.

Nämä pienemmät joukkueet kyllä tuntuvat kärsivän yleisön puuttumisesta todella paljon.
Lohos

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Manchester United


Vastaus #2942 : 01.07.2020 klo 13:37:48

Olipahan vakuuttava esitys, vaikka totuuden nimissä on sanottava että Brighton oli myös varsin huono.

Nämä pienemmät joukkueet kyllä tuntuvat kärsivän yleisön puuttumisesta todella paljon.

Kuitenkin Brighton pelasi Leicesteriä vastaan tasan (hukaten mm. rankkarin) ja voitti Arsenalin. Toki Brighton joutui kierrättämään pelaajia, joka näkyi varsinkin ylöspäin pelattaessa. Eivät kuitenkaan ole tauon jälkeen ole olleet mikään heikko porukka, kuten vaikkapa Sheffield. Kyllähän Unitedin pallovarmuus ja prässipeli ensimmäisen 60min aikana jätti Brightonin täysin aseettomaksi, sillä Brighton luotti aivan täysin vastaiskuihin ja erikoistilanteisiin.
Giggs82

Poissa Poissa


Vastaus #2943 : 01.07.2020 klo 14:36:53

Kysymys. Onko Sancholle edes pakollista tarvetta jos Greenwood on breikkaamassa? Alkanut miettiä sitäkin vaihtoehtoa tässä. Tosin edelleenkin kyllä miehen ottaisin. Ja edelleenkin ajattelen, että Greenwood on se seuran tuleva ykköskärki ja seuraava 25 maalin mies. Ja toki ringistä laajuuttakin puuttuu. Mutta hyvältähän tämä näyttää nyt. Näyttänyt minusta jo pidempään vaikka Olea vielä puoli vuotta sitten ulos huudeltiinkin. Hyvä projekti tässä on käynnissä.

Erityismaininta vielä tuosta eilisestä vastaiskumaalista. Oli sitten viimeisen päälle tehokas ja näyttävä vastaisku. Oikea herkkupala. Maticin syöttö oli yksi kauden hienoimpia oivalluksia. Ois voinut luulla, että joku Pirlo oli asialla. :)
Turvatarkastus

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Dimitar Berbatov


Vastaus #2944 : 01.07.2020 klo 14:44:42

Erityismaininta vielä tuosta eilisestä vastaiskumaalista. Oli sitten viimeisen päälle tehokas ja näyttävä vastaisku. Oikea herkkupala. Maticin syöttö oli yksi kauden hienoimpia oivalluksia. Ois voinut luulla, että joku Pirlo oli asialla. :)
Tämä, maali sai kyllä hymyn huulille ja toi taas mieleen Ronaldon UCL-maalin Arsenalia vastaan.

https://youtu.be/wVE0wFu6Ntg
Henski

Poissa Poissa


Vastaus #2945 : 01.07.2020 klo 17:10:05

Eikä Chelsea välttämättä ole se, joka tuolta top4:sta tippuu, kyllä tuossa on vielä Ketuillakin mahdollisuus valahtaa ulos. Mutta antaa toki ajan näyttää, ottelu kerrallaan.
Ainakin minä olen jo ennen taukoa mittaillut etäisyyttä Kettuihin. Merkkejä on ilmassa, että pururata saattaa olla kastumassa. Heillä on aikalailla ikäviä vierasotteluita jäljellä. Tänään ollaan tässä suhteessa jo viisaampia taas. Tietenkään viimeisessä pelissä ei tilanne ole Unitedillakaan helppo hakea pakollista vierasvoittoa heidän luotaan.

Kysymys. Onko Sancholle edes pakollista tarvetta jos Greenwood on breikkaamassa?
Greenwood on tosiaan oikeinkin lupaava tapaus. Hänen roolinsa pitää selvästi huomioida jo tulevaa sesonkia suunniteltaessa (köhköh, täällä oli kommentteja lainaamisen tarpeesta vielä joitain aikoja sitten...) Mutta mutta, nykyinen hyökkäyspää ei kyllä Unitedille tuo niitä tarvittavia 20-30 lisäpistettä. Aivan liian epätasaista on suorittaminen. On kummallista kuinka helpolla Martial ja Rashford aina päästetään automaattisesti jatkoon näissä arvioissa. Kyllä, tämä kausi on ollut varmaankin aivan hyvä molemmille, mutta vielä on matkaa tehtävänä. Ja heidän peluuttamiskysymyksensä ei ole myöskään nähdäkseni ratkennut (ts. sentterin rooli ei ole paras kummallekaan).

Toisaalta kolikon toinen puoli on, että ehkä olen sitten ajautunut kanavalle aina vääriin peleihin, mutta Sancho ei kyllä näyttäydy minulle yli 100 miljoonan arvoisena investointina. Viimeksi tänään huhuttiin Unitedin maksimimaksukyvyn olevan 50 miljoonaa, joka taas on ehkä alakanttiin, mutta realistisempi jo.

Ainakin oma luuloni tässä vaiheessa on, että todennäköisemmin ensi kaudella United-nutussa nähdään Grealish kuin Sancho. Tasosta en sano enempää tässä vaiheessa.
candidate

Poissa Poissa


Vastaus #2946 : 01.07.2020 klo 17:21:56

Kyllähän Unitedin pallovarmuus ja prässipeli ensimmäisen 60min aikana jätti Brightonin täysin aseettomaksi

Näin juuri ja tuosta pitikin mainita, että hienosti kyllä United pelasi jatkuvasti Brightonin vastaiskut pois, kun muodossa pysyivät ja aina kun isännät sai pallon, niin se kyllä nopeasti prässättiin takaisin Unitedille. Erinomainen esitys myös tältä kannalta siis. Harjoittelu alkaa todennäköisesti näkymään tässä(kin) ja siitä tottakai myös valmennusjohdolle peukkuja ylös.

Kysymys. Onko Sancholle edes pakollista tarvetta jos Greenwood on breikkaamassa? Alkanut miettiä sitäkin vaihtoehtoa tässä. Tosin edelleenkin kyllä miehen ottaisin. Ja edelleenkin ajattelen, että Greenwood on se seuran tuleva ykköskärki ja seuraava 25 maalin mies. Ja toki ringistä laajuuttakin puuttuu.

Sanoisin, että on ja nimenomaan siksi, että tosiaan rinkiä pitäisi saada hiukan "puhdistettua" tässä samalla. Olisi erittäin tervetullutta ottaa sisään esimerkiksi Sancho ja samalla siirtää vaikkapa Pereira ja Mata sivuun (miksei myös lopulta Lingardkin), joilla ei tulevaisuutta oikein ole seurassa. Greenwood voi ja varmaan tuleekin olemaan joskus puhtaammin kärki, joten oikealta laidalta ei tarvitse aina löytyä peliaikaa. Ighalo on lyhytaikainen tuuraaja ja tyytynee pienempiin minuutteihinkin. Kyllä tuolla tilaa on.

Joskus 2-4 vuoden päästä esimerkiksi Rashford, Greenwood, Sancho kolmikko voisi olla aika pätevä kolmikko Manchester Unitedin hyökkäyspäässä, eikä näistä kukaan ole edes vielä välttämättä parhaassa iässään edes vielä silloinkaan. Toki vaatii vielä Masonin osalta enemmän näyttöjä, mutta siksipä onkin Ighalo ja varsinkin Martial joukkueessa. Ei tule kiire kantaa isosti vastuuta, saa rauhassa kehittyä.

Mutta hyvältähän tämä näyttää nyt. Näyttänyt minusta jo pidempään vaikka Olea vielä puoli vuotta sitten ulos huudeltiinkin. Hyvä projekti tässä on käynnissä.

OGS:n puolesta on tullut tosiaan jo pidempään puhuttua ja onhan tässä jälleen hiljaisempaa ollut kriittisempien äänien osalta. Mutta edelleen tosiaan Olen vetämällä projektilla on selvästi tarina olemassa ja se on paljon jo sekin näiden sekavien vuosien jälkeen. Punaista lankaa on toivottu niin siirtoihin kuin kaikkeen muuhunkin, nyt sitä on näkynyt. Mikä parasta, punainen lanka on mielestäni alkanut löytymään myös pelikentällä.

Erityismaininta vielä tuosta eilisestä vastaiskumaalista. Oli sitten viimeisen päälle tehokas ja näyttävä vastaisku. Oikea herkkupala. Maticin syöttö oli yksi kauden hienoimpia oivalluksia. Ois voinut luulla, että joku Pirlo oli asialla. :)

Kyllä, kyllä. Ja siinä näkyi myös vähän jokaisen itseluottamus. Helppoa ja kivaa näytti olevan, tiesivät mitä tekevät. Peli-iloa oli. Kyllä tässäkin asiassa pitää katsoa myös valmennusjohdon suuntaan. Kaikenlaisista karanteeneista huolimatta on selvästi löydetty sisäisesti oikeanlainen tunnelma.

EDIT:

On kummallista kuinka helpolla Martial ja Rashford aina päästetään automaattisesti jatkoon näissä arvioissa. Kyllä, tämä kausi on ollut varmaankin aivan hyvä molemmille, mutta vielä on matkaa tehtävänä. Ja heidän peluuttamiskysymyksensä ei ole myöskään nähdäkseni ratkennut (ts. sentterin rooli ei ole paras kummallekaan).

Itse ainakin olen ollut ihan tyytyväinen Martialin ja Rashfordin tekemiseen. Molemmat tulevat tällä kaudella vetämään kokonaisuutena 20+ maalin kauden ja useilla syötöillä höystettynä. En näe siis mitään akuuttia tarvetta kritisoida näitä, enkä varsinkaan nyt näin restartin jälkeen, kun tehoja on kuitenkin tullut (toki Rashfordilla vain syöttöjä). Ovat täyttäneet tonttinsa, vaikka ruokkiminen ei aina ole ollut parasta a-luokkaa.

Vai minkälaista ruoskimista olisit halunnut nyt nähdä? 3-0 voitto ja ukkoa bussin alle? ;)

Toisaalta kolikon toinen puoli on, että ehkä olen sitten ajautunut kanavalle aina vääriin peleihin, mutta Sancho ei kyllä näyttäydy minulle yli 100 miljoonan arvoisena investointina. Viimeksi tänään huhuttiin Unitedin maksimimaksukyvyn olevan 50 miljoonaa, joka taas on ehkä alakanttiin, mutta realistisempi jo.

Sanchon esitykset heittelevät, mutta on hyvänä päivänä weltklassea. Toki Dortmundista ostetuilla huippupelaajilla ei aina ole ihan niin hyvin mennyt Unitedissa...

Joka tapauksessa itse kuitenkin näen keväällä vasta 20 vuotta täyttäneen Sanchon olevan edelleen kehittyvä pelaaja ja jo nyt voidaan sanoa pojan olevan huippupelaaja, joten kyllä minä sen lähemmäs 100 miljoonaan pre-korona markkinoilla olisin uskonut miehestä maksettavan (osa potentiaalista, osa nykyisestä tasosta). Nyt post-korona aikana voi sitten hinnat olla eri luokkaa, joten ehkä se 50-75 miljoonaa euroa voisi olla mahdollinen haitari - jos siis Dortmund haluaa myydä ja Sancho haluaa Unitediin siirtyä. Projekti on kai ainakin saamassa jälleen hieman uskottavuutta, joten jos sen UCL-paikan klaaraavat, niin ehkäpä se voisi Sancholle riittää näin alkuun. Toki hänkin varmaan ihan pokaaleistakin haluaa pelata, eikä vain osallistumisesta, mutta askel kerrallaan.
« Viimeksi muokattu: 01.07.2020 klo 17:34:52 kirjoittanut candidate »
Henski

Poissa Poissa


Vastaus #2947 : 01.07.2020 klo 17:57:40

En näe siis mitään akuuttia tarvetta kritisoida näitä, enkä varsinkaan nyt näin restartin jälkeen, kun tehoja on kuitenkin tullut (toki Rashfordilla vain syöttöjä). Ovat täyttäneet tonttinsa, vaikka ruokkiminen ei aina ole ollut parasta a-luokkaa.

Vai minkälaista ruoskimista olisit halunnut nyt nähdä? 3-0 voitto ja ukkoa bussin alle? ;)
Hymiö on perässä, mutta sinulla hieman vaihtelee horisontti kommentoinnissa. Itse katson järjestään vain isompaa kuvaa enkä yksittäisen pelin suoritusta. Tältä pohjalta Greenwood, edelleen lupaava tapaus.

En muuta aiempaa lausumaa tältä osin.

Toki hänkin varmaan ihan pokaaleistakin haluaa pelata, eikä vain osallistumisesta, mutta askel kerrallaan.
Ei kyllä pelaa "kunnon" pokaaleista Dorressakaan. Cityyn tai Pooliin tai sitten Realiin tms., niin sitten pelaa tässä vaiheessa "pokaaleista".

Kun saatiin kärkipään osasto keskustelun kohteeksi, niin otetaan seuraavaksi mukaan vielä keskikenttä ja tarkemmin pohjapelaaja. Matic on tosiaan hämmentävästi nostanut tasoaan ja vaikka suuren suuriin korkeuksiin ei enää (ei aiemminkaan) ole yltänyt, niin kauden verran häntä voi edelleen hyvin pitää vaihtoehtona mukana. Varmaankin osin täällä olleiden hyvien analyysien, ja ehkä muualtakin vaikutteita saaden, niin Fred & McTominay-akselilta ei kyllä vielä tällä tietoa oikein sitä oikeaa palasta löydy tuohon rooliin. McT nyt erityisesti on enemmän box-to-box-pelaaja, josta toki jatkossa voi kehittyä ankkurimaisempi pelaaja. Fred-McT on tuntunut toimivan parina hyvin, mutta nyt siis asiaa skenarioidaan siitä näkökulmasta, jossa Pogba ja Bruno ovat samanaikaisesti kehässä.

Ts. herää kysymys, että tätäkin ruutua Unitedin pitäisi kyllä nyt hieman miettiä.

Oma lukunsa on sitten Pobga ja hänen vaikutuksensa tähän palapeliin. Korona luultavasti sotki hänen laahuksensa pelin (ja ehkä omankin) siirtomarkkinoita koskien. Toisaalta Unitedin ei pidä ajautua taas (tyhmyyttään) DDG-tilanteeseen tässäkin tapauksessa. On monimutkainen juttu.
candidate

Poissa Poissa


Vastaus #2948 : 01.07.2020 klo 18:27:24

Hymiö on perässä, mutta sinulla hieman vaihtelee horisontti kommentoinnissa. Itse katson järjestään vain isompaa kuvaa enkä yksittäisen pelin suoritusta.

Rashfordin jos näkee isommassa kuvassa olevan jotain muuta kuin eteenpäin menevä tapaus, niin saa kyllä olla melkoiset kyynikon lasit päässä. Tällä kaudella nimenomaan isossa kuvassa Rashford on ollut erinomainen, vain yksittäiset ottelut ovat olleet heikompia. Esimerkiksi Valioliigassa toistaiseksi 14 maalia ja 7 syöttöä 25 ottelussa on hyvä suoritus tähän kauteen. Vai pitääkö tässä tapauksessa myös menneisyyttä katsella aikaisemmilta kausilta katsella, vaikka yleisesti taitaa mennä niin, ettei sinne katsota, jos siellä menestystä on ollut? Yleisesti ottaen Rashford on noin suunnilleen aina ollut isojen pelien pelaaja, joten nyt sitten vain taso siihen luokkaan myös silloin kun paineet on pienemmät, niin valmista tulee. Askel tähän suuntaan on otettu.

Martial on myös pelaamassa parasta kauttaan Unitedissa, joten ihmeellinen paikka olisi nyt myöskään häntä lähteä jahtaamaan parempien tulosten perästä. Yleisesti ottaen on tottakai totta, että ranskalainen on hiukan vaikea pelaaja, kun ei oikein puhtaana kärkenä mene ja tuntuu elävän "hyvästä fiiliksestä", eli mielialapelaaja kyseessä, mutta ei se kyllä myöskään Martialista ole kiinni, että United ei ole tällä kaudella ihan täysin onnistunut.

Itse en kyllä nyt noin muutenkaan koe, että juuri Martialin ja Rashfordin pitää nämä mystiset 20-30 pistettä tuoda lisää. Ne pisteet tulee kollektiivisesti onnistumalla, jos nyt ylipäätänsä ovat tullakseen. Eikä siinä kyllä kärkipelaajien osuus ole kuin viimeistelyn osalta suurennuslasin alla. Ja viimeistely ei kyllä ole ollut Unitedin isoin ongelma ehkä sitten lopulta kuitenkaan. Vai oletko eri mieltä?

Tältä pohjalta Greenwood, edelleen lupaava tapaus.

Ja sehän nyt olisikin jos vaatisit 18-vuotiaalta Greenwoodilta kovempia näyttöjä kun on nyt nähty :D

Ei kyllä pelaa "kunnon" pokaaleista Dorressakaan. Cityyn tai Pooliin tai sitten Realiin tms., niin sitten pelaa tässä vaiheessa "pokaaleista".

No tuollaista bubling underia se Dortmundin meno kuitenkin on tässä viime vuodet pääosin ollut, se on varmaan parasta mihin Manchester United yltää ensi kaudella ainakaan. Ja siitähän siis tässä olikin kyse, jos Sancho haluaa pelata UCL:ssa voitosta, ei osallistumisesta, niin eipä se Manchester Unitedin valitseminen silloinkaan olisi se loogisin ajatteluketju - jos mietitään asiaa juuri nyt vallitsevalla tilanteella. Eikä tähän siis vaikuta kovinkaan paljoa se, että pelaako United UCL:ssa ensi vuonna vai ei, vaikka tottakai edes teoreettiset mahdollisuudet voittaa on silloin, kun itse kisaan osallistuu :)

Ts. herää kysymys, että tätäkin ruutua Unitedin pitäisi kyllä nyt hieman miettiä.

Tätähän on mietitty tosiaan siellä siirtomarkkinoilla jo hetken ja vaikka Fred on tuonut jonkinlaista vastausta tällä kaudella tuohon rooliin, niin uskon, että tätä mietitään silti edelleenkin. Matic ja Fred voi kuitenkin nyt toistaiseksi riittää, joten saa nähdä mitä tämän osalta tapahtuu. Uskoisin hankintojen kohdistuvan muualle tässä ikkunassa, mutta katsotaan.

McTominay ei tosiaan mitenkään liity ankkurin rooliin, kun on ihan puhdas box-to-box ja aika hyvin tuossa roolissa myös onnistunut. Tuo hyvin syvyyttä tähän kuvioon erityisesti isommissa otteluissa, kuten on nähty.
Panomies

Poissa Poissa


Vastaus #2949 : 01.07.2020 klo 19:53:36

Täytyy myöntää, että myös itse eilen fiiliksissä mietiskelin näinköhän se pitäisi jättää Sanchot ja Grealishit hankkimatta (omassa pääni sisäisessä FM-talletuksessa), jotta Greenwoodille saadaan tarpeeksi roolia. Mutta nyt tarkemmin ajateltuani, niin mielestäni ei kannata jättää "seuraavaa askelta" ottamatta, jos siihen on mahdollisuus. Grealishin ja Sanchon tasoisia brittejä ei kuitenkaan kovin usein ole näin selkeästi markkinoilla "tarjolla", joten tilaisuuteen on mielestäni tartuttava. Mikäli Greenwood on tarpeeksi hyvä, niin kyllä hän sen paikan ottaa sitten tavalla tai toisella hankinnoista huolimatta.

Toki ymmärrän myös, jos hankinnoista nyt pidättäydyttäisiin ja sitäkin vaihetta projektissa mieluusti seuraisin. Mutta tuntuu liian isolta riskiltä tähän väliin vain. Omissa papereissani uskon mestaruuteen jo ensi kaudella (kuten jo aiemminkin tänne taisin kirjoitella), jos ringissä esim. mainitut Mata ja Pereira korvattaisiin Grealishilla ja Sancholla. Siitä puhumattakaan, jos vielä Lingard korvattaisiin Maddisonilla. Ja puhun jälleen siitä perinteisemmästä 80-85 pisteen mestaruudesta, en näistä 100pojon kausista. Itse asiassa toisaalta viimeiset 8valjupeliä on vedetty kai 85.5pojon tahdilla, joten ehkä se mestaruus tulee ilman hankintojakin :)

Toki kovissa hankinnoissa rotaatio-ongelmat iskevät eri tavalla kuin nyky-rosterilla: nyt on se about yksi toimiva paletti, mutta sitten pitäisi löytyä kaikille riittävästi peliaikaa. Mutta kyllähän esim. Cityllä on kovatkin kaverit penkillä pysyneet suht tyytyväisinä, eli mahdollista se on.

Martialin ja Rashfordin osalta olen samaa mieltä, että ei heidän pakko olisi olla automaattisia aloittajia. Samaten Bruno-huumassa on varjoon jäänyt se, että peli menee vieläkin täysin mielikuvituksettomaksi ilman häntä. Eli jotain vaihtoehtoja pitäisi olla, ja mielestäni Grealish olisi se vaihtoehto. "Pelkkä Pogba" ei muistikuvieni mukaan ole riittänyt avaamaan noita busseja, joten "pelkän Brunon" varassa mennään paljon - parhaan vaihtoehdon ollessa tietenkin Pogba+Bruno.

Edit: Ja vikat 7peliä 92pojon tahdilla. Tilastot on kivoja :) Eikä ole ollut mitään heittopusseja vastassa sekä siinä sivussa myös cupeissa "dominoitu" ;)
« Viimeksi muokattu: 01.07.2020 klo 20:00:06 kirjoittanut Panomies »

 
Sivuja: 1 ... 117 [118] 119 ... 123
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines