FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
21.02.2020 klo 11:39:41 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Äänestys
Kysymys: Pitäisikö Solskjärille antaa potkut?
Ei - 174 (40.6%)
Kyllä - 164 (38.2%)
Kyllä, mutta vasta kesällä - 91 (21.2%)
Äänestäjiä yhteensä: 429

Sivuja: 1 ... 29 [30] 31 ... 105
 
Kirjoittaja Aihe: Manchester United F.C. 2019-20 - Jumalainen näytelmä  (Luettu 475760 kertaa)
8 jäsentä ja 17 vierasta katselee tätä aihetta.
Henski

Poissa Poissa


Vastaus #725 : 02.09.2019 klo 21:24:40

Tammikuussa ei perinteisesti ole kyllä kauppaa tehty isommin, Unitedissa tai yleisesti, joten en nyt siihen lähtisi suurempia muutoksia odottamaan. Siirtoikkuna-uskovaiset joutunevat odottamaan siis kesään asti. Toki jotain pienempiä siirtoja voidaan aina tammikuussakin nähdä
Juuri näin, mutta ketäs tähän lahkoon oikein kuuluu ja mitkä ovat pääsyvaatimukset ???

Eihän tässä vaiheessa kesän siirtoikkunaan voi olla mitenkään superpettynyt: OGS:n johdolla on ulkoistettu ylijäämää pois, osin mahdollisesti lopullisestikin. Harmi vaan, että ostopuoli unohtui muutamilta keskeisiltä osin. Ehkä Unitedin toimistolla on jotain nerokasta sisäpiirin tietoa paluusta pre-Bosman aikaan. :D

Seuraavat jännitysvaiheet tässä squadin ruoppaamisoopperassa syksyn mittaan ovat: (1) Milloin alkaa Pogban äänenavaus tammikuu-siirrosta lämpimään ja (2) ihmettelyt jo "varmaksi" julistetusta DDG:n jatkosopimuksesta. Se tosiaankin on näköjään unohtunut faxiin. Niinkö todella on, että Keisari saa lopulta tässä lopullisen naurun?
Kinkkipokka

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Gaffer, Kikkopää-Rautiainen


Vastaus #726 : 03.09.2019 klo 08:50:49

Siirtoikkunat kiinni ja lopputuloksena:

Sisään

Maguire 87m
Wan-Bissaka 55m
James 17m

Ulos

Lukaku 65m
Smalling 3m (laina)
Darmian 1,5m
Valencia
Herrera
Wilson
Alexis (laina)
Joel Pereira (laina)
Borthwick-Jackson (laina)

Palkkakuluissa United tekee laskujeni mukaan (huomioitu osa Alexisin liksasta, Rashfordin uusi sopimus jne.) reilun kymmenen miljoonan euron säästöt viime kauteen nähden.

Jollei syksy nyt mene aivan penkin alle, niin tammikuussa tosiaan tuskin tapahtuu historiaan peilaten mitään liikettä sisäänpäin. Loukkaantumistilanteesta riippuen korkeintaan esim. Rojo ulos ja joku junnuista lainalle.
candidate

Poissa Poissa


Vastaus #727 : 03.09.2019 klo 10:40:21

Juuri näin, mutta ketäs tähän lahkoon oikein kuuluu ja mitkä ovat pääsyvaatimukset ???

Jos koet siirtoikkunat kauden tärkeimmäksi tapahtumaksi ja kehitysehdotuksesi on pelkkää "ostetaan kaikki, myydään kaikki", niin hyvällä todennäköisyydellä olet ns. uskovainen.

Tämähän on toki siis ihan leikkimielisesti heitetty kuvaus, lähinnä tarkoitus oli todeta, ettei talvella siirtomarkkinoilta ole tapana naarata isoa saalista - minkä takia sen odottaminen jo nyt syyskuussa on aikamoista ajan hukkaa.

(2) ihmettelyt jo "varmaksi" julistetusta DDG:n jatkosopimuksesta. Se tosiaankin on näköjään unohtunut faxiin. Niinkö todella on, että Keisari saa lopulta tässä lopullisen naurun?

Olet kyllä tätä jo niin monta vuotta odottanut, että melkein toivoisin sinulle napsahtavan vihdoinkin se palkinto tästä pitkästä odotuksesta.

Tästä kärsivällisyydestä voisi moni tähän ketjuun kirjoittava ottaa mallia Ylos
Henski

Poissa Poissa


Vastaus #728 : 03.09.2019 klo 15:38:47

Ulos
Henderson taitaa puuttua listasta, mutta pointti tuli toki selväksi.

Jos koet siirtoikkunat kauden tärkeimmäksi tapahtumaksi ja kehitysehdotuksesi on pelkkää "ostetaan kaikki, myydään kaikki", niin hyvällä todennäköisyydellä olet ns. uskovainen.
Okei, en siis kuulu tähän lahkoon koska olen juuri nyt lähinnä "myydään kaikki ja sitten ostetaan hieman tilalle useammassa ikkunassa"-linjalla. Ts. edelleenkään mitään merkittävää luottoa ei ole/ollut nykyiseen viime kaudelta perittyyn "seniorisquadiin". Positiivista on, että putsaus on lähtenyt sittenkin hyvällä otteella liikkeelle (olettaen että lainatut tapaukset eivät enää lopulta palaa) ja ongelmaksi vaan on tullut ilmeinen kyvyttämättömyys löytää uusia pelaajia kk:n ja hyökkäysrooleihin. Ihan squadin koonkin puolesta tilaa olisi ollut ilman muuta jo tällä kaudella, mutta jostain syystä kartoitettujen nimien lista oli varsin lyhyt.

Olet kyllä tätä jo niin monta vuotta odottanut, että melkein toivoisin sinulle napsahtavan vihdoinkin se palkinto tästä pitkästä odotuksesta.
Voittavan maalivahdin näkeminen Unitedissa olisi kovin toivottavaa jatkossakin.
candidate

Poissa Poissa


Vastaus #729 : 03.09.2019 klo 16:51:24

Okei, en siis kuulu tähän lahkoon koska olen juuri nyt lähinnä "myydään kaikki ja sitten ostetaan hieman tilalle useammassa ikkunassa"-linjalla.

Jos ihan tosissaan ollaan, niin harva kuuluu, vaikka ulosannin perusteella voisi niin kuvitella. Todennäköisesti turhautumista puretaan aina tappion jälkeen sitä kautta.

Positiivista on, että putsaus on lähtenyt sittenkin hyvällä otteella liikkeelle (olettaen että lainatut tapaukset eivät enää lopulta palaa) ja ongelmaksi vaan on tullut ilmeinen kyvyttämättömyys löytää uusia pelaajia kk:n ja hyökkäysrooleihin.

Samaa mieltä, ulospäin on pitänyt laittaa useampi pelaaja, jotta oikea muutos voi tapahtua. Ja noista ulostuksista itsekin allekirjoitan lähes kaikki. Smalling on hieman erikoinen laina, mutta uskon tuon johtuvan enemmänkin miehen omasta tahdosta, kun Tuanzebelle selvästi pedataan sitä kolmostopparin paikkaa, eikä Smalling mahdollisesti olisi tyytyväinen edes tuohon kolmostopparin rooliin. No, tässähän se nähdään, että miten puolustus pärjää, jos loukkaantumiset taas kasaantuu. Uskon Smallingia vielä tulevan ikävä.

Keskikentän keskustan osalta vahvistamatta jättäminen on tosiaan mysteeri sekä se edelleen auki oleva oikea laita on edelleen ongelma. Itse olen kuitenkin ihan tyytyväinen sen kanssa, että Rashford ja Martial punnitaan kunnolla. Kauden jälkeen ollaan tämän parivaljakon kanssa viisaampia, hankinnat sitten sen mukaan. Oletan tuon hyökkäysroolien monikossa koskevan myös hyökkääjiä, siksi tämä maininta.

Ja sanoisin, että ehkä ihan fiksu tapa on hankkia juuri oikeita palikoita, eikä ensin hankkia ringillistä erillisiä palikoita ja sitten miettä, että miten niistä saa toimivan kokonaisuuden. Jos seuraavatkin hankinnat tehdään maltilla ja tolkulla, niin ehkä silloin ei käy näitä sanchezeitä niin helposti ja joukkue menee kollektiivisesti eteenpäin.

Voittavan maalivahdin näkeminen Unitedissa olisi kovin toivottavaa jatkossakin.

Todellakin näin. Toivottavasti siirtymään ei sitten ennemmin tai myöhemmin mene useita siirtoja, vaan työn jatkaja löytyy nopeasti.
Optimus Prime

Poissa Poissa


Vastaus #730 : 03.09.2019 klo 17:31:14

AWB vetäytyi maajoukkuesta myös selkävaivaan vedoten. Pogba vetäytyi Ranskan maajoukkueesta nilkkavaivan vuoksi.
Valonheitin

Paikalla Paikalla


Vastaus #731 : 03.09.2019 klo 18:01:38

AWB vetäytyi maajoukkuesta myös selkävaivaan vedoten. Pogba vetäytyi Ranskan maajoukkueesta nilkkavaivan vuoksi.

Jotain Ole oppinut Fergusonilta, kun avainpelaajilla pientä kremppaa ennen maaotteluita.
Duhvi

Poissa Poissa


Vastaus #732 : 04.09.2019 klo 21:07:56

Siirtoveikkauskisa 2019

Siirtoikkuna on kiinni ja on siirtoveikkauskisan tulospalvelun aika.

Ehkä hieman yllättäen liikenne sisäänpäin jäi junnaamaan ja saldoksi ei tullut kuin kolme pelaajaa. Ulospäin liikenne oli aluksi nihkeää mutta loppua kohden niitäkin kasantui jonkin verran, etenkin yllättäviä lainapestejä a la Smalling ja Sanchez (jonka lähteminen ei ollut veikkaajien mielestä mitenkään yllättävää, mutta lainapesti sen sijaan oli).

Daniel Jamesin ja Wan-Bissakan tuleminen ei yllättänyt suurimpaa osaa veikkaajista, sen sijaan Maguiren tulo oli yllätys monelle, vain viisi veikkaaja laittoi hänet sisääntulevien listalle. Sisäänpäin haluttiin etenkin De Ligtiä ja Koulibalyä mutta nämä eivät tarttuneet onkeen.

Noin neljäsosa veikkaajista tiesi että Lukakun päivät Olen alaisuudessa ovat luetut ja niinhän siinä lopulta kävi. Kukaan veikkaajista ei osannut aavistaa Smallingin lähdön, Rojo oli yksi veikkaajien suosikeista mutta niin vain hän palloilee vielä Unitedissa.

Ja kuten aina niin joku pitää julistaa voittajaksi ja tällä kertaa hän on itse allekirjoittanut (Duhvi) joka ylsi viiteen pisteeseen tällä rivillä:

IN
Nicolas Pepe -1p
Wan-Bissaka +2p
Milenkovic -1p
Daniel James +2p

OUT
Darmian +1p
Rojo -1p
Sanchez +0,5p
Wilson +1p
Borthwick-Jackson +0,5p
J.Pereira +0,5p
Gomes -1p
Willock (laina) +0,5p
Henderson (laina) +1p

Tänä vuonna toisen sijan jakavat 4,5 pisteellä Louis Rocca sekä Dimebag (joka oli yksi kahdesta veikkaajasta joka tiesi kaikki tulijat). Onnittelut kärkikolmikolle!

Yhdeksäs eri voittaja saatiin joka kielii kilpailun arvaamattomuudesta (jugador de fotball edelleen ainut tuplamestari vuosien varrelta). Pistesyysteemi hieman muutui täksi vuodeksi (+2p oikeasta tulijasta) mutta pistemäärissä tämä ei juurikaan näkynyt. Painopiste taitaa vielä olla liian suuri lähtijöiden veikkauksissa, joten voisi tuota systeemiä vielä rukata.

Tuloslista löytyy kokonaisuudessaan täältä: https://i.imgur.com/pVhGQOp.png

Edelliset voittajat
2011: strave
2012: OGS
2013: jugador de fotball & BadaBing
2014: Beth
2015: aceman
2016: wayne_rooney
2017: Anttza
2018: jugador de fotball

Tuloksia aiemmilta vuosilta

2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
Beth

Poissa Poissa


Vastaus #733 : 04.09.2019 klo 21:52:14

Kiitos Duhville taas kilpailun jäjestämisestä ja onnittelut voitosta. Taas oltiin kärkipäässä (pari 2. sijaa aikaisemmilta vuosilta), mutta vähemmän yllättänen kompastuttiin taas turhan moneen lähtijän veikkaamiseen. 3 pistettä plussalla tulijoiden jälkeen tarjoaisi loistavan mahdollisuuden voittoon, mutta pää ei kestänyt.

Olisiko siinä ideaa, että jokainen listaisi vaikka viisi tulijaa ja seitsemän lähtijää? Jokaisesta oikein menneestä piste, eikä miinuksia jaeta. Tietysti myös tuo laina/pysyvä siirto mukaan, jolloin on mahdollista saada myös puolikas piste.
candidate

Poissa Poissa


Vastaus #734 : 05.09.2019 klo 05:32:36

Viime kauden kakkossijalta romahdus eurosijojen ulkopuolelle yhdeksänneksi kirpaisee, mutta onneksi kärkeen jäi vain 2,5 pistettä. Ensi kaudella sitten.

Kiitos vaan jälleen kerran skabasta Ylos
ronaldo99

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Manu, PSG, Real Madrid


Vastaus #735 : 05.09.2019 klo 09:27:21

Täällä voitaisiin pikkuhiljaa alkaa lämmittelemään tammikuun siirtoikkunaa. Pelejä tulee ja menee, mutta siirtoikkuna ja spekulaatiot on aina iso osa Manun kautta. Veikkauksia tulijoista tammikuun siirtoikkunassa?
Alwaysared

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Man United


Vastaus #736 : 05.09.2019 klo 13:33:01

Täällä voitaisiin pikkuhiljaa alkaa lämmittelemään tammikuun siirtoikkunaa. Pelejä tulee ja menee, mutta siirtoikkuna ja spekulaatiot on aina iso osa Manun kautta. Veikkauksia tulijoista tammikuun siirtoikkunassa?

Tämä oli varmaan vitsi, olihan? Onhan tässä jo kokonaiset neljä kierrosta Valioliigaa takana. Itse ainakin huokaisin helpotuksesta heti, kun saarilla siirtoikkuna meni kiinni ja sai alkaa keskittymään kenttätapahtumien eikä siirtosirkuksen (sirkus yleisesti, ei Unitedin kohdalla tänä kesänä) seuraamiseen.
aceman

Poissa Poissa


Vastaus #737 : 05.09.2019 klo 14:20:40

Tämä oli varmaan vitsi, olihan? Onhan tässä jo kokonaiset neljä kierrosta Valioliigaa takana. Itse ainakin huokaisin helpotuksesta heti, kun saarilla siirtoikkuna meni kiinni ja sai alkaa keskittymään kenttätapahtumien eikä siirtosirkuksen (sirkus yleisesti, ei Unitedin kohdalla tänä kesänä) seuraamiseen.
Itse taas huokaisin kauhusta kun siirtoikkuna ehti menemään kiinni ja ketään ei tullut sisään.
ManUn kausihan on jo neljän kierroksen jälkeen ohi, tulee huonoin sijoitus Valioliigassa ikinä.
Giggs82

Poissa Poissa


Vastaus #738 : 05.09.2019 klo 14:58:18

Ainakin kaikki menestyspaineet katosi kun siirtoikkuna meni kiinni. Sinänsä ihan mukava olotila sekin kun ei tarvitse liikoja jännittää. Ei toki mikään optimivaihtoehto jos joka vuosi samaa tiedossa. Toisaalta siirtokieltouskovaiset tykkää kun homma laitetaan hitaasti vuosien saatossa joukkuepelin voimin kuntoon, ilman, että muutama täysin riittämätön palanen pilaa hommaa. Tosin nyt on neljäs valmentaja koittamassa post Ferguson eikä kenenkään joukkuepeli tunnu loksahtavan kohdalleen. Mut ehkä viides kerta toden sanoo.
Eiccu

Poissa Poissa


Vastaus #739 : 05.09.2019 klo 15:50:01

Toisaalta siirtokieltouskovaiset tykkää kun homma laitetaan hitaasti vuosien saatossa joukkuepelin voimin kuntoon, ilman, että muutama täysin riittämätön palanen pilaa hommaa. Tosin nyt on neljäs valmentaja koittamassa post Ferguson eikä kenenkään joukkuepeli tunnu loksahtavan kohdalleen. Mut ehkä viides kerta toden sanoo.


Johtuuko tuo joukkuepelin kohdilleen loksahtamattomuus sitten siitä, että on uudistettu liian vähän vai liikaa? Jos katsoo miten ovi on viime vuosina käynyt, niin ei se ainakaan siitä ole kiinni, että siirtomarkkinoilla ei ole tapahtunut mitään.

Se on sitten eri asia onko siellä tapahtunut oikeita asioita.
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #740 : 05.09.2019 klo 16:18:19

Tosin nyt on neljäs valmentaja koittamassa post Ferguson eikä kenenkään joukkuepeli tunnu loksahtavan kohdalleen. Mut ehkä viides kerta toden sanoo.

Jos olisi samat pelaajat niin voisi puhua joukkuepelistä.
Nythän on astuttu samaan miinaan, jota etenkin Tottenham ja Liverpool takavuosina polkivat eli otetaan valmentaja. Valmentajalle annetaan heti tulostavoite, jonka saavuttamiseksi tämä alkaa hankkia pelitapaansa sopivia pelaajia. Ei tullut toivottua tulosta ja valmentaja saa kenkää. Palkataan uusi valmentaja, jonka pelitapa ja suosikkipelaajatyypit ovat erilaisia kuin edeltäjällä. Valmentajalle annetaan heti tulostavoite, jonka saavuttamiseksi tämä alkaa hankkia pelitapaansa sopivia pelaajia. Ei tullut toivottua tulosta ja valmentaja saa kenkää. Sitten laitetaan taas ruletti pyörimään ja kohta onkin kasassa pelaajalauma, josta ei vaan saa kasattua joukkuetta. Van Gaal sai priorisoinnilla ja Mourinho ääripragmaattisuudella jotain tulosta tehtyä, mutta van Gaalin kanssa loppui usko ja Mourinho jatkoi edellisistä pesteistään tunnettua linjaa vetää lopulta vituiksi niin kentällä kuin pukuhuoneessa. Nyt sitten Solskjärin Ferguson-tribuutin pitäisi toimia, mutta saako hymyilevä norjalainen tarpeeksi aikaa.

Moyes toki sai mestarijoukkueen, mutta se vain oli ohittanut käyttöpäivänsä ja Moyesilla ei ollut eväitä tuon laumaan johtamiseen.
candidate

Poissa Poissa


Vastaus #741 : 05.09.2019 klo 16:45:03

Toisaalta siirtokieltouskovaiset tykkää kun homma laitetaan hitaasti vuosien saatossa joukkuepelin voimin kuntoon, ilman, että muutama täysin riittämätön palanen pilaa hommaa.

Pitää ensin oppia kävelemään, että voi juosta. Ja muita latteuksia. Mutta siis, kyllähän toimiva joukkue tosiaan vaatii oikeat raamit, jonka sisään sitten hankitaan oikeita palasia. Ostamalla onneen on jo kokeiltu, ei toiminut. Nyt toivottavasti kokeillaan vähän eri tavalla, vaikka se nyt vähän kirpaisisikin. Perusasiat kuntoon.

Jos katsoo miten ovi on viime vuosina käynyt, niin ei se ainakaan siitä ole kiinni, että siirtomarkkinoilla ei ole tapahtunut mitään.

Välillä tosiaan tuntuu, että jotkut ihan oikeasti uskovat siihen, että päättömän siirtoruletin pyöritys tulee olemaan tie onneen, vaikka näytöt eivät siihen viittaa.

Toki jotkut myös uskoo siihen, ettei satoja miljoonia siirtomarkkinoille ja yksi Euroopan suurimmista palkkabudjeteista ole vaan tarpeeksi iso ponnistus taloudellisesti.

Se on sitten eri asia onko siellä tapahtunut oikeita asioita.

Tässähän se ydin on. Toivottavasti edelleen tämä ymmärretään johtoryhmässä ottaa kriittiseen tarkasteluun, joka johtaa oikeanlaisiin toimenpiteisiin urheilullisessa mielessä. Siirtoasioita pitkällä tähtäimellä tarkastelemaan tarvitaan joku muukin kuin Pukupelle tai vaihtuvat päävalmentajat.
Giggs82

Poissa Poissa


Vastaus #742 : 05.09.2019 klo 17:21:00

Jossain PSG:ssä on ihan hyvin toiminut ostamalla onneen taktiikka. Ja vieläpä varsin nopealla aikataululla. Tuskin City tai Chelseakaan ilman uutta rahaa olisi nähtyä kukoistustaan nähnyt. Ja onko joku Real jotain muuta muka kun katsot heidän hankkimiaan pelaajia 2000-luvulla?

Kyllä tästä suosta rahalla lopulta noustaan, jos noustaan. Tekemisen ja hankintojen laatu pitää vaan olla parempaa mitä se on ollut. Mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että siirtoikkunat tulevat näyttelemään erittäin merkittävää osaa tulevan menestyksen kannalta. Sen takia ne herättääkin keskustelua, tunteita ja mielenkiintoa. Antakaa siis rauhassa ihmisten keskustella asiasta älkääkä aina piilovittuilko heille jotka asiaa pui. Itse lasken tämän lähinnä joksikin irtopisteiden kalasteluksi. Tällä saralla forkka on aika turhauttava palsta esimerkiksi cafeen nähden jossa saa melko rauhassa spekuloida myös suurilla siirtounelmilla. Vähän fiilis, että täälläkin myös ne salaa mielessään spekuloi jotka julkisesti kritisoi. Tulee se Loirin Seiska mainos mieleen.

Itse voin ilman pienintäkään tarvetta mielistellä ketään kertoa, että toivon laatuhankintoja. Ja varsinkin kun selviä heikkouksia on olemassa. Kuten toivon myös sitä, että joku päivä seuralla on omistajat jonka takia ei enää anneta yhtään tasoitusta muille vaan seuran ansaitsemat tulovirrat ovat täysimääräisesti käytettävissä joukkueen vahvistamiseen. Se tarkoittanee jotain muuta kuin amerikkalaista rahan perässä juoksevaa bisnesmiestä. Ja ei, en ole hyppäämässä Cityn tai minkään muunkaan seuran leiriin. Tämän väsyneen heiton kun joku kuitenkin heittäisi tähän perään. Yötä.

e. Ja ettei joku käsitä väärin niin olen varsin tyytyväinen niihin hankintoihin joita seura tänä kesänä teki. Niitä ei vaan tehty lainkaan tarpeeksi. Joko seurassa ei älytty kuinka isoja puutteita joukkueessa, niihin ei haluttu puuttua tai omistajien asettama budjettikatto tuli vastaan. Olipa lopullinen syy mikä tahansa, niin kaikki kuitenkin sellaisia joiden pitäisi tulevaisuudessa muuttua ellei haluta antaa kilpailijoille tasoitusta. Ikävä kyllä nyt näyttää siltä, että ero merkittävimpiin kilpailijoihin tulee jopa kasvamaan, eikä se ero ollut viime kaudellakaan pieni. Jos näin käy niin silloin tekeminen on yksiselitteisesti ollut riittämätöntä. Myös siirtoikkunan osalta.
« Viimeksi muokattu: 05.09.2019 klo 17:38:48 kirjoittanut Giggs82 »
Phrase

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomi, Eagles


Vastaus #743 : 05.09.2019 klo 17:38:00

Perusasiat kuntoon.


Näinpä, ja tämä olisi hyvä ollut aloittaa Mourinhon potkujen jälkeen kartoittamalla se urheilutoimenjohtaja tai vastaava, joka olisi sitten katsonut sopivan valmentajan. Nyt siellä on Pukupellen johdolla sama porukka, liian köykäisillä näytöillä valittu norjalainen joka ei luultavasti tule saamaan tarpeeksi aikaa. Sama pyörä pyörii ties kuinka monetta kertaa niin kuin Rikkiviisas tuossa aiemmin kirjoitti.

Eiccu

Poissa Poissa


Vastaus #744 : 05.09.2019 klo 18:55:43

Jossain PSG:ssä on ihan hyvin toiminut ostamalla onneen taktiikka. Ja vieläpä varsin nopealla aikataululla. Tuskin City tai Chelseakaan ilman uutta rahaa olisi nähtyä kukoistustaan nähnyt.

PSG on täysin ylivoimaisilla resursseilla dominoinut Ranskan liigaa ja cupia, mutta CL:ssa ei ole päässyt 2000-luvulla kertaakaan puolivälieriä pitemmälle. Citylläkin taisi mennä 5 vuotta ensimmäisen mestaruuden saavuttamiseen ja nykyisen dominoinnin se saavutti vasta kun rakenteet oli laitettu kuntoon. Nythän City ei enää mällää mitenkään mielettömästi, eikä se maksa pelaajista niin paljon kuin vaikkapa Manchester United, vaikka joukkue onkin koottu isolla rahalla.

Rahaa toki tarvitaan huipulle nousemiseen, mutta United on osoittanut ettei pelkästään rahaa syytämällä pitkälle pötkitä ja toisaalta Spurs ja Liverpool ovat osoittaneet, että rahaa ei tarvitse ihan holtittomasti syytää saadakseen kasaan huippujoukkueen.

Mielestäni Unitedin pitäisi päästä jollain tapaa stabiiliin tilanteeseen ja rakentaa pitkäaikainen runko, oli se kallis tai ei. Joka tapauksessa se vie aikaa, kuten se on kaikilla ihan Euroopan huipulla olevilla joukkueilla vienyt. Unitedin pitää vain löytää oikeat palaset ja menneen kesän hankinnat vaikuttavat toistaiseksi tuossa mielessä onnistuneimmilta vuosikausiin. Kolme pitkäaikaista runkopelaajaa yhdessä siirtoikkunassa on kuitenkin aika paljon, eikä niitä kovin paljon enempää voi kerralla hankkia. Jos ensi kesänä tulee kolme onnistunutta hankintaa kriittisille paikoille, niin matka ei enää ole pitkä. Tosin ne kolme onnistunutta hankintaa ei välttämättä tule ihan refleksinomaisesti, kuten ollaan viime vuosina nähty.
candidate

Poissa Poissa


Vastaus #745 : 05.09.2019 klo 19:50:58

Antakaa siis rauhassa ihmisten keskustella asiasta älkääkä aina piilovittuilko heille jotka asiaa pui. Itse lasken tämän lähinnä joksikin irtopisteiden kalasteluksi.

Henkilökohtaisesti annan kyllä ihan rauhassa keskustella siirroista, vaikka läpi vuoden. Lähinnä vain keskustelun mielekkyyttä ihmettelin, mutta antaa tosiaan kaikkien kukkien kukkia, joten ei kai pitäisi kommentoida ollenkaan. Itselleni siirrot eivät ole jalkapallon suola, mutta ymmärrän, jos joillekin on.

Eikä tämä todellakaan ole mitään irtopisteiden kalastelua, siitä ei kannata olla huolissaan :)

Tällä saralla forkka on aika turhauttava palsta esimerkiksi cafeen nähden jossa saa melko rauhassa spekuloida myös suurilla siirtounelmilla.

RedCafelta termi Transfer Muppet on varmaan tuttu? Jos ei ole, niin ihmettelen. Jos on, niin ihmettelen yo. lausetta. Siellä kyllä saa tuosta kuulla jatkuvasti.

Itse voin ilman pienintäkään tarvetta mielistellä ketään kertoa, että toivon laatuhankintoja.

Täysin sama. Ja laatuhankinnat voi olla myös tuntemattomia suurelle yleisölle. Usein ovatkin. Ja laatuhankinnat ei ole vain paperilla laatua, vaan vievät myös joukkuetta eteenpäin, aivan kuten siirtokesän Maguire ja AWB mahdollisesti tekivät, eikä kuten vaikkapa Sanchez ja Di Maria tekivät.

Joko seurassa ei älytty kuinka isoja puutteita joukkueessa, niihin ei haluttu puuttua tai omistajien asettama budjettikatto tuli vastaan.

Tai sitten joku päätti, ettei tarjolla ollut sitä mitä haluttiin, eikä paniikkihankintoihin sorruttu? Tämän lisäksi nykyiset palikat ehkä halutaan punnita kunnolla ennen kuin tehdään muita suunnitelmia? Varsinkin Lukakun korvaajan kohdalla tämä on jopa todennäköistä. Kyllä näitä ei-negatiivisiakin vaihtoehtoja on olemassa.

Hyvin todennäköisesti keskikentän osalta ei ainakaan ole kiinni siitä, ettei ongelmaa huomattu. Toki me penkkimanagerit luulemme itsestämme paljon, mutta joku roti sentään. Huhujakin oli kuitenkin vain lähinnä Longstaffista, jos nyt tuosta ankkurista lähetään, joten ainakin kohtuu heikosti huhujen osalta osasivat kartoittaa sopivaa hankintaa. Joskus näin käy. Ja varsinkin silloin näin käy, kun joukkueessa on suuri johtajuusvaje siellä kabinetissa urheilullisella puolella.

Näinpä, ja tämä olisi hyvä ollut aloittaa Mourinhon potkujen jälkeen kartoittamalla se urheilutoimenjohtaja tai vastaava, joka olisi sitten katsonut sopivan valmentajan. Nyt siellä on Pukupellen johdolla sama porukka, liian köykäisillä näytöillä valittu norjalainen joka ei luultavasti tule saamaan tarpeeksi aikaa. Sama pyörä pyörii ties kuinka monetta kertaa niin kuin Rikkiviisas tuossa aiemmin kirjoitti.

Aivan näin. Olen tätä jankuttanut jo melko pitkään, mutta se iso muutos lähtee organisaation muutoksesta. Taustalla toki tapahtui jo jotain Buttin osalta, mutta se iso urheilujohtajan pesti on vielä täyttämättä. Huhut BBC:n tasolla kertovat etsinnän jatkuvan, toivottavasti nämä huhut pitävät paikkansa.

Nythän City ei enää mällää mitenkään mielettömästi, eikä se maksa pelaajista niin paljon kuin vaikkapa Manchester United, vaikka joukkue onkin koottu isolla rahalla.

Juuri näin. City on toisaalta ollut esimerkki miten pelkästään rahalla ei saa onnea, ja taas toisaalta, miten fiksulla rakennustyöllä kabinettien puolella taas saa aikaan jatkuvaa menestystä. Toki odotellaan vielä post-Pep ajat, mutta nykyisellä näkemyksellä rekrytointi nimenomaan sinne taustavaikuttajien puolelle toi lopulta tämän menestyksen. Toki rahaakin paloi, mutta varsinkin nykyään melko fiksusti kuitenkin tekevät hankintojaan.

Mielestäni Unitedin pitäisi päästä jollain tapaa stabiiliin tilanteeseen ja rakentaa pitkäaikainen runko, oli se kallis tai ei. Joka tapauksessa se vie aikaa, kuten se on kaikilla ihan Euroopan huipulla olevilla joukkueilla vienyt.

Kärsivällisyyttä tässä tosiaan tarvittaisiin, mutta saa nähdä miten nykypäivän arvoilla pelaavat jaksavat odottaa. Ilman mitään urheilujohtajaa United ei todellakaan pääse tasapainoiseen tilaan potkimalla valmentajia ulos jatkuvalla syötöllä. Jonkun tämä laiva pitää vakauttaa, miksei sitten vaikka OGS:n.

Eipä se Pepin ensimmäinen kausi ollut mikään menestys, jos sitä kukaan enää muistelee. Mutta aikaisemmat näytöt kai loivat uskoa. Olella ei valitettavasti tätä korttia ole, mutta ehkä United-historia mahdollistaa välikauden, jos isompi kuva kuitenkin näyttää positiivisemmalta.
Henski

Poissa Poissa


Vastaus #746 : 06.09.2019 klo 11:00:17

Mielestäni Unitedin pitäisi päästä jollain tapaa stabiiliin tilanteeseen ja rakentaa pitkäaikainen runko, oli se kallis tai ei. Joka tapauksessa se vie aikaa, kuten se on kaikilla ihan Euroopan huipulla olevilla joukkueilla vienyt. Unitedin pitää vain löytää oikeat palaset ja menneen kesän hankinnat vaikuttavat toistaiseksi tuossa mielessä onnistuneimmilta vuosikausiin. Kolme pitkäaikaista runkopelaajaa yhdessä siirtoikkunassa on kuitenkin aika paljon, eikä niitä kovin paljon enempää voi kerralla hankkia. Jos ensi kesänä tulee kolme onnistunutta hankintaa kriittisille paikoille, niin matka ei enää ole pitkä. Tosin ne kolme onnistunutta hankintaa ei välttämättä tule ihan refleksinomaisesti, kuten ollaan viime vuosina nähty.
Noh-noh, katsellaan niitä pelejä nyt edelleen. Näitä ihan samoja kommentteja heitettiin muutama vuosi sitten mm. Shawn ja Schneiderlinin kohdalla. Toiseksi, samalla kun EHKÄ pari ruutua on tullut täytetyksi, niin vastaavasti toisesta päästä paattia tilanne tuntuu edelleen vuotavan samoissa määrin (ts. ne ilmeiset tapaukset kk:lta ja tolppien välistä).

Kärsivällisyyttä tässä tosiaan tarvittaisiin, mutta saa nähdä miten nykypäivän arvoilla pelaavat jaksavat odottaa. Ilman mitään urheilujohtajaa United ei todellakaan pääse tasapainoiseen tilaan potkimalla valmentajia ulos jatkuvalla syötöllä. Jonkun tämä laiva pitää vakauttaa, miksei sitten vaikka OGS:n.

... Olella ei valitettavasti tätä korttia ole, mutta ehkä United-historia mahdollistaa välikauden, jos isompi kuva kuitenkin näyttää positiivisemmalta.
Argumentit kiertävät edelleen samaa kehää, mutta en voi mitenkään olla muistuttamatta että tämä "välikausi"-argumentti ei tule toimimaan jos/kun sijoitukset alkavat pyörimään siellä Giggsin mainitsemilla EPL all time low-osastolla. Jos jo nyt viimeiset kolme peliä ovat aivan selvästi nostaneet fanien keskuudessa levottomuutta ja argumentaatiot Olen virheellisestä palkkauksesta/riittämättömyydestä jne. ovat selvästi esillä osan kommenteissa, niin ei ole kyllä mitenkään realistista olettaa että sijalla ~10 pallotellessa jotain p.a.v:n systemaattista kehittelyä ja odottelua tapahtuisi. Eli tulosta pitää tietyllä tasolla tulla kaikissa olosuhteissa. Tässä suhteessa näkemykset sitten tuntuvat eroavan millä tasolla, mutta mikään itsestäänselvyys edes kunnon kilpailu top4-sijasta tällä sesongilla ei ole, sen verran heikossa hapessa nykyinen rosteri on. Ja tämä kaikki siitäkin huolimatta, että ensimmäiset pelit eivät tosiaan ole pelillisesti olleet mitenkään surkeita, mutta vakavat puutteet tunnetuilla sektoreilla ja osaamisessa ovat näkyvissä.

Minusta myös edelleen tätä urheilutoimenjohtaja-homman vaikutusta yliarvioidaan aikalailla vaikka sellainen toki voisi olla paikallaan. En ole muuten kyllä nähnyt mitään uskottavaa huhua "ison roolin" nimityksestä tältä osin vaan edelleen näkemäni huhut viittaavat minimaaliseen palaseen osaksi muuta johtoryhmää.
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #747 : 06.09.2019 klo 11:04:33

Eipä se Pepin ensimmäinen kausi ollut mikään menestys, jos sitä kukaan enää muistelee. Mutta aikaisemmat näytöt kai loivat uskoa.

Jos joukkuetta rakennetaan pari-kolme vuotta Guardiolan tyylin näköiseksi ja sitten vasta palkataan Guardiola, niin valmentajan vaihtaminen ekan kauden jälkeen olisi tuonut potkut myös Sorianolle, Begiristainille ja varmaan aika monelle muullekin samalla kun öljymiljärdöörikerhossa olisi Cityn omistajalle naurettu päin naamaa.
Eiccu

Poissa Poissa


Vastaus #748 : 06.09.2019 klo 11:54:03

Eli tulosta pitää tietyllä tasolla tulla kaikissa olosuhteissa. Tässä suhteessa näkemykset sitten tuntuvat eroavan millä tasolla, mutta mikään itsestäänselvyys edes kunnon kilpailu top4-sijasta tällä sesongilla ei ole, sen verran heikossa hapessa nykyinen rosteri on. Ja tämä kaikki siitäkin huolimatta, että ensimmäiset pelit eivät tosiaan ole pelillisesti olleet mitenkään surkeita, mutta vakavat puutteet tunnetuilla sektoreilla ja osaamisessa ovat näkyvissä.

Unohtuuko tässä nyt se, että sarjasijoitukset määrittyvät suhteessa muihin? United on todella kaukana kärjestä, mutta ei Chelsea tai Arsenal mitenkään hirveästi edellä ole. Eikä alkukauden näytöillä Spurskaan. Vielä ei pysty paljon sanomaan, mutta fakta on, että United on 2 pistettä Arsenalia (ja nelossijaa) jäljessä tasoissa Spursin ja Chelsean kanssa. Unitedin pistetahtihan on koko Solskjärin aikakauttakin katsoen samalla viivalla noiden tämän hetken pahimpien kilpailijoiden kanssa. Niinkin on päässyt käymään, että United on Solskjärin alaisuudessa pelannut noita kolmea mainittua vastaan 6 peliä saldolla 4-1-1. Jotain tasoa siis pitäisi olla, vaikka tasaisuutta ei olekaan.

Nämä ovat kaikkien todennettavissa olevia tosiasioita, ei mitään täysin hatusta heitettyjä ennusteita tähän tapaan:

Argumentit kiertävät edelleen samaa kehää, mutta en voi mitenkään olla muistuttamatta että tämä "välikausi"-argumentti ei tule toimimaan jos/kun sijoitukset alkavat pyörimään siellä Giggsin mainitsemilla EPL all time low-osastolla. Jos jo nyt viimeiset kolme peliä ovat aivan selvästi nostaneet fanien keskuudessa levottomuutta ja argumentaatiot Olen virheellisestä palkkauksesta/riittämättömyydestä jne. ovat selvästi esillä osan kommenteissa, niin ei ole kyllä mitenkään realistista olettaa että sijalla ~10 pallotellessa jotain p.a.v:n systemaattista kehittelyä ja odottelua tapahtuisi.

United on kompuroinut paljon ja tulee vielä kompuroimaan, mutta tämä pätee kyllä kaikkiin muihinkin Cityn ja Liverpoolin takana.
candidate

Poissa Poissa


Vastaus #749 : 06.09.2019 klo 13:09:00

Argumentit kiertävät edelleen samaa kehää, mutta en voi mitenkään olla muistuttamatta että tämä "välikausi"-argumentti ei tule toimimaan jos/kun sijoitukset alkavat pyörimään siellä Giggsin mainitsemilla EPL all time low-osastolla.

Toisaalta myös silläkin on paikkansa toivottavasti, että mitä puuhastelua siellä taustalla on. Onko Olen vetämällä valmennusryhmällä joku uskottava projekti, jonka varassa voivat tämän välikausi-kortin pelata. Toki itsekin pidän tuloksia ihan pätevänä mittarina silti - kuten aina.

Mutta kuten kirjoitin, kärsivällisyyttä tässä vaan tässäkin tarvittaisiin, mutta pahoin pelkään, että pikavoittojen tavoitteluun tämä voi hyvinkin vielä johtaa. Ja toivottavasti ainakin suurin osa on nähnyt mihin se johtaa.

Minusta myös edelleen tätä urheilutoimenjohtaja-homman vaikutusta yliarvioidaan aikalailla vaikka sellainen toki voisi olla paikallaan.

No kerro samalla, että miten modernissa futiksessa varmistetaan, ettei materialista tule päävalmentajien näköistä sillisalaattia? Toivotaan uutta Fergusonia penkin päähän? Ja jos kerran urheilujohtajia ei tarvitse, niin miksi niitä nykyään noin suunnilleen kaikilla on?

 
Sivuja: 1 ... 29 [30] 31 ... 105
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines