FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
10.08.2020 klo 02:43:42 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 4 [5]
 
Kirjoittaja Aihe: Sheffield United F.C. 19/20, saarivaltioiden omat pelaajat Valioliigavisiitillä  (Luettu 34486 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Greasy Chip Butty

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: The Mighty Blades, A. Guardado, Morecambe FC


Vastaus #100 : 24.04.2020 klo 14:31:54

Tiedä nyt sitten, että miten sanat asettaa, ettei kukaan vedä hernettä nenään – maailmassa on varsinkin tällä hetkellä paljon pahempia ja kuumottavimpia tilanteita niin yksiöillä kuin yhteisöilläkin, kuin että ei voi katsoa fudista, fanilaumaa vatuttaa jne. ja nyyh. Silti otan riskin ja totean, että tulihan se sieltä, stana. Nimittäin joku, joka – tällä kertaa korona – joka onnistuu sitten taas kerran tekemään Bladesin kannattamisesta niin helkutin turhauttavaa. (Vaan vaihtoehtoja ei ole; once a Blade, always a Blade.) Maaliskuun alkupuolelle asti upein kausi yli puoleen vuosisataan ja oman elämäni aikana, ni päreiksihän tuo meni taas. (Kaiken lisäksi matsi pelaamatta, jonka voittamalla oltaisiin ensimmäistä kertaa Euroopan kentillä, sijoitus oli ilman tuotakin matsia seitsemäs vaikka kovimpia jengejä vastaan oltiin suurin piirtein kaikkia jo pelattu sekä kotona että vieraskentällä.)

Valjussa on käyty pari kertaa putoamassa, nousukarsintafinaali Valjuun useampi kerta häviämässä, vielä vähän aikaa sitten kokonaiset kuusi vuotta ykkösliigassa jne., näitä on; Blades-fanin elämää... Mutta tällä kertaa jalkapallojumalat olivat erityisen kieroja, tätä pandemiaa fiiliksen pilaajaksi en olisi osannut edes kuvitella, ehkä olisin pitänyt todennäköisempänä sitä, että tsunami vie Etelä-Yorkshiren mennessään.

No, ehkä tämä nyt ei kuitenkaan ollut ihan yhtä lailla antiklimaattista tai itsetuhoisia ajatuksia aiheuttavaa tämä sarjan keskeytyminen tässä vaiheessa, vrt. nuo mainitsemani hävityt ”£ 100 miljoonan ottelut”, putoamiset Valjusta, tai pitkä korpivaellus ykkösessä.

Silti, jos sarja tämän kauden osalta jatkuu (olen itse skeptinen), niin SheffU on jo menettänyt sen tärkeän momentumin, flow:n kun asiat menevät putkeen ja liidetään. Mikä onkaan jatko, silloin on todellakin uudet kuviot ja uusi tilanne, vaikka tämän toteaminen latteudelta kuulostaakin. Mutta eipä tuota voi olla korostamatta.

Meanwhile, tosiaan – ja osa asioista on forkalla toisissa ketjuissa mainittu – Blades ”lomautti” jo aikaa sitten suurimman osan työntekijöistä, lainausmerkit siksi, että palkanmaksu heille on jatkunut, eikä hallitukselta ole ainakaan toistaiseksi haettu apua. Rasti seinään tai boksiin.

Ja Wilderin johdolla sekä hän että pelaajat ottivat kaikki 10% palkanalennuksen, vaikka siihen liittyvät yksityiskohdat aiheuttivatkin joidenkin pelaajien parissa hieman närää, kun Telegraphin mukaan Wilderin jo ennen pelaajien ulostuloa julkistama oma päätöksensä palkkansa leikkaamisesta koettiin ilmeisesti joidenkin/parin pelaajan toimesta painostavaksi koskien heidän ratkaisuaan.

No, toivotaan, ettei tämä ole kulissien takana aiheuttanut sen suurempaa friktiota Wilderin ja pelaajien/rosterin välillä, enkä kyllä millään siihen uskoisi. Telegraphin tuntien lähde uutiseen saattaa sekin olla joku yksittäinen pelaaja, joka ei pääse edes penkkiä lämmittämään.

Sympatiat toki myös pelaajien puolella, kun seura oli kauden alussa Valjun köyhin, nyt ilmeisesti ainoastaan toiseksi köyhin Norwichin pudottua jumbosijalle, JA pelaajien palkat sen mukaisia. Jos Jagielkaa, joka ei siis käytännössä pelaa, ei oteta huomioon, niin Bladesin eniten ansaitsevat pelaajat ovat ilmeisesti tuossa £ 20 000 per viikko -palkkaluokassa. Ja nämä ovat siis ne parhaiten ansaitsevat…

Niin tai näin, myös palkanalennuksista silti myös tästä rasti siihen seinään tai boksiin. Hienosti on seura vetänyt tässä tilanteessa, ei tarvitse hävetä.

P.S. Kun League Managers Association perustettiin, niin ”Manager of the Year" -palkinto oli tarkoitettu erityisesti sille managerille, joka ”[had] made best use of the resources available to him." Kenelleköhän tuo palkinto noilla kriteereillä, toki kesken jääneen/vielä kesken olevan kauden perusteella pitäisi antaa? Kloppolle? Oma näkemys on selvä, enkä todellakaan tunne ns. ”vetäväni kotiinpäin”...
Greasy Chip Butty

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: The Mighty Blades, A. Guardado, Morecambe FC


Vastaus #101 : 05.06.2020 klo 19:57:20

Eipä ihmeämpää päivitettävää, ehkä se isoin ja silti suht pieni uutinen on, että Evertonista lainalla ollut Mo Bešić ei enää esiinny Bladesin paidassa nyt tämän "jatkokauden" aikana. Päiviä vanha uutinen, toki. Viimeiseen asti mies oli koko joukkueen harjoituksissa(kin) mukana, mutta rahasta jäi ilmeisesti lainasopimuksen jatkaminen muutamalla kuukaudella kiinni. Wilder olisi halunnut pitää miehen, mutta ei hinnalla millä hyvänsä. Ja toki kun on tulossa noin paljon matseja lyhyessä ajassa, ehkä tämä kuitenkin Bladesin kannalta silti suht ikävä juttu, kun ei ole valtavaa rosteria. Bešićiä oltaisiin tarvittu, mutta tosiaan ei hinnalla millä hyvänsä, ja uskon Wilderin tehneen oikean ratkaisun - ennen kuin toisin osoitetaan. Nyt Bešić siis taas Evertoniin katsomon penkkiä lämmittämään. "Ylos"

Ja Blades tosiaan aloittaa kauden sillä rästiottelulla Villan vieraana juuri 17.6. Grealish on lehdistössä antanut "myrskyvaroituksia". Ihan kiva, varmaan pitää kutinsa, että noin täysin kautensa munanneelle jengille tämä tauko teki hyvää. Bladesin leiri ei ole onneksi uhonnut, lähtee toki matsiin näissä (koronaviruksen aiheuttamissa) olosuhteissa altavastaajana - mutta altavastaajan on hyvä olla.

Kun tässä koronavirus-jupakassa on puhuttu "urheilullisista saavutuksista" kaiken mittarina, itse en katso, että tämä väkipakolla jatkettu kausi tyhjine katsomoineen täyttäisi yhtään paremmin "urheilullisten saavutusten" määritelmää kuin olisi mikään muukaan tapa kääriä liiga pakettiin tehnyt. Tämä ihan vain henk. koht. mielipide. Joukkueet, joissa ei olla hoidettu fysiikkaa ja lihashuoltoa jne. kunnolla saivat nyt sitten levätä, ja kuntouttaa pelaajansa. Paskasti pelanneille joukkueille annettiin "muutaman kuukauden aikalisä", ja jengit, joilla oli putki/flow päällä - se sitten päättyi tähän. jne. Se muutamasta urheilulle todella tärkeästä aspektista.
« Viimeksi muokattu: 06.06.2020 klo 11:39:42 kirjoittanut Greasy Chip Butty »
Greasy Chip Butty

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: The Mighty Blades, A. Guardado, Morecambe FC


Vastaus #102 : 14.06.2020 klo 09:41:45

Päiviä wanhoja uutisia nämä uusimmatkin, mutta päivitetään nyt tähän: sopimusrintamalla Blades on neuvotellut uudet kontrahdit ensin Ollie Norwoodin kanssa (kauden 2023 loppuun), sitten David McGoldrickin kanssa - hänelle tulee vuosi lisää sopimukseen, eli kesään 2022 asti – ja nyt viimeisimpänä Billy Sharpinkin kanssa on neuvoteltu saman mittainen uusi sopimusjakso kuin McGoldrickilla. Syksyllä Billy oli penkillä, ja huhut veivät miestä jo tammikuun siirtoikkunassa moneenkin eri (Championship)seuraan, mutta seuraikoni jäi Bramall Lanelle, ja ennen koronapandemiaa olikin tosiaan sitten monta matsia aloittavassa kokoonpanossa.

Ja niin, vain hetki ennen Valjun keskeyttämistä lopputalvesta/alkukesästä nimen uuteen sopimukseen seuran kanssa tosiaan laittoivat myös Enda Stevens ja John Fleck, kumpikin kesään 2023 asti.

Uusia sopimuksia on tarjottu myös John Lundstramille ja John Eganille, mutta kumpikaan ei ole vielä pistänyt nimeä paperiin. Huhujen mukaan Wilder on turhautunut siihen, että Lundstramin kanssa ei jatkosopimusasiassa ole päästy eteenpäin. Lundstramin kannalta tilanteen kyllä toisaalta ymmärtää, kun tuli kevään alun peleissä syrjäytettyä paikaltaan ennätyshankinta Sander Bergen pelatessa. Sitten taas itseni on kuitenkin vaikea nähdä, niin upeasti kuin ”JL7” onkin useimmissa peleissä pelannut, että ottajia miehelle Valjussa paljon olisi. No, katsellaan. Egan taas on ainakin ollut Evertonin kiinnostuksen kohteena.

Mitä tulee keskiviikon Villa-matsiin, Wilder on puhunut paljon siitä, kuinka valmennus on tarkkailut Bundesliigan aloitusta, ja antanut ymmärtää, että odotettavissa olevan erilaisen temmon jne. seikkojen takia aloituskokoonpano saattaisi olla monella kohdin erilainen, kuin mitä se oli ennen kauden keskeytymistä. Tämän nyt kuitenkin itse tulkitsisin jutteluksi, jonka ottaisin suolapurkin kanssa. Berge ehkä aloittaa taas Lundstramin sijaan, mutta kovin vaikea on nähdä mitään isoja muutoksia muuten joukkueen aloitukseen. Tietysti hyökkääjiä on vaihdeltu koko kausi. Olettaisin, että ainakin McBurnie alottaisi Villaa vastaan.

Ja loppuun veikkaus Bladesin sijoituksesta sarjataulukossa kauden lopussa - jos kausi saadaan pakettiin. Muita faneja ”pessimistisempänä”/realistisempana (?) uskon, että Blades ottaa vaikeahkosta loppu-ohjelmasta sen 9 pistettä; tuolla määrällä päädyttäisiin 52 pisteeseen, sinne kymmenennen sijan paikkeille. Kelpo suoritus sekin olisi, vaikka puolestani jengi saa kyllä ihan vapaasti ottaa niitä pisteitä rutkasti enemmänkin. Vaan yksi seikka lisää, joka ei ainakaan Bladesia nyt jatkossa auta, on laadukkaan rosterin suhteellinen kapeus. Isommat seurat ne hyötyvät sallittujen vaihtojen määrän lisäämisestä, ja ylipäätään siitä, että niillä rosterissa enemmän sitä ”syvyyttä”. Ei tämä nyt alkava loppukausi kyllä tunnu enää ollenkaan siltä, että pelattaisiin sitä samaa kautta, joka jäi kesken.
Greasy Chip Butty

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: The Mighty Blades, A. Guardado, Morecambe FC


Vastaus #103 : 17.06.2020 klo 19:41:22Eipä se Wilder nyt ainakaan ihan täyden suolapurkin kanssa höpötellyt, kuten taas kerran väärin veikkailin. Onhan tämä avaus entiseen nähtynä aika erikoinen. Anyways, tältä pohjalta. UTB.
Greasy Chip Butty

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: The Mighty Blades, A. Guardado, Morecambe FC


Vastaus #104 : 17.06.2020 klo 23:25:59

No eipä voi illan suorituksesta hirveästi pisteitä SheffU:ille antaa. Ei mennyt oma peli putkeen. Mutta vaikeahan tota on verrata muuhun, kun ollaan Villan kanssa vieläpä Valjussa ekana pelaamassa koronatauon jälkeen tyhjille katsomoille. Robinson paikkasi O'Connelia, joka siis loukkaantunut - tämä toki pidettiin aika lailla loppuun asti salassa. Robinsonilla tuossa liian isot kengät täytettäviksi, varsinkin hyökkäyspäähän mentäessä, mutta positiivisen puolelle miehen suoritus omissa kirjoissani jäi. Robinson kuitenkin ns. champparijyrä, ei Valjussa kokemusta. Ja niin, Berge toivottavasti hakee edelleen sitä tuntumaa, tai sitten on maksettu 25 miljoonaa liikaa norskista...

Itse pelinhän Blades siis voitti, mutta sillä ei ollut väliä, vaan tasapeliin päättyi. "Jännästi" Blades on kärsinyt kauden aikana eniten VAR-perseilyistä statistiikankin valossa ennen tätä, ja nyt sitten voitettiin - mutta ei voitettu. Pallo maaliverkossa ei olekaan maali. Tuolla liveseurantaketjussa nimim. Zorbas aika hyvin kiteyttikin omat fiiliksenikin kommentoimalla, että "Kuvitteliko joku ihan oikeasti, että FA päästää Sheffield Unitedin ensi kauden Mestarien liigaan ManU:n sijaan?"

Siirryn itse nyt seuraamaan vaikka sitten Vimpelin Vedon otteita pesäpallossa. P*ska laji, ei kiinnosta, mutta siellä ei kai ole maaleja? Eli ei voida siis myöskään maalia hylätä? Toivottavasti ottelutapahtumista saa sellaisen nakkimukin, josta olen vaan kuolaten lukenut, en koskaan edes livenä nähnyt. Täältä tähän.
Nutmeg

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: LFC


Vastaus #105 : 18.06.2020 klo 01:07:12

Tuolla liveseurantaketjussa nimim. Zorbas aika hyvin kiteyttikin omat fiiliksenikin kommentoimalla, että "Kuvitteliko joku ihan oikeasti, että FA päästää Sheffield Unitedin ensi kauden Mestarien liigaan ManU:n sijaan?"

Tuo nyt on todella kaukaa haettua. Europa League -paikkakin olisi Wilderin miehistölle hyvä saavutus.
Greasy Chip Butty

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: The Mighty Blades, A. Guardado, Morecambe FC


Vastaus #106 : 18.06.2020 klo 12:04:57

Tuo nyt on todella kaukaa haettua. Europa League -paikkakin olisi Wilderin miehistölle hyvä saavutus.

Kieli vähintään osoitti tiukasti poskea kohti kun tuon kynäilin, mutta nähtävästi kirjallisen kontribuutioni taso oli samalla levelillä kun Bladesin peli eilen. Eli en suoriutunut. Europa League -paikka olisi SheffU:ille kova saavutus, itse en jaksa sellaiseen uskoa. Eilinenkin pelailu oli aika abysmaalista. Mutta #AllGoalsMatter
Greasy Chip Butty

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: The Mighty Blades, A. Guardado, Morecambe FC


Vastaus #107 : 29.06.2020 klo 16:31:11

FA Cupista tuli sitten lähtö, mikä harmittavaa, jos katsoo tuon pelin kuvaa. Mutta se voittaa, joka tekee niitä oikeita maaleja, joten pulinat pois. (Tosin tuomarista olisi silti sanottavaa…)* Ja itse asiassa Blades ei kyllä olisi ”tarvinnutkaan” enää yhtään cup-peliä lisää pelattavaksi, semminkin kun se noutaja olisi kuitenkin viimeistään seuraavalla kierroksella tullut – kuten tullee Arsenalillekin. Plus vielä tärkeämpää, joukkueen on nyt ylipäätään keskityttävä tuleviin Valju-matseihin ihan lähtökohtaisestikin.

Sukellus korona-tauon jälkeen on ollut uskomattoman syvä. Peli on ollut täyttä kuraa, ja joukkue, joka ennen taukoa oli päästänyt vähiten maaleja Poolin jälkeen koko liigassa, päästi sitten Newcastlea ja ManUa vastaan kuusi maalia. Cup-peli mukaan luettuna kolmessa viimeisessä matsissa siis yhteensä kahdeksan. Ja liigamatseissa maaleja ei ole tehty, vetoja maalia kohti vissiin joku kolme kaikkiaan… Joka kertoo karua kieltä siitä, mikä meitä faneja eniten huolestuttaa: ainakaan ennen cup-matsia oli vaikea nähdä, että miten tuosta suosta edes pystyttäisiin nousemaan. Tämän hetkisen peli-ilmeen perusteella tällä kaudella ei tule plakkariin enää yhtään pistettä, ja lopullinen sijoitus on 14.

Arsenalia vastaan nähtiin nyt kuitenkin jo hieman lupaavampaa suorittamista, vaikkakaan hirveän hyväksi tuota ei voi kutsua. Eniten ilahduttivat McBurnien ja Sander Bergen otteet – kumpikin on saanut täyslaidallisen kuraa niskaan faneilta ennen tätä. Jos se nyt Sanderillakin vähitellen tästä lähtisi? Ja Burnie saisi pari hyvää matsia putkeen, ensimmäistä kertaa… Tämä taisi olla miehen paras esitys Blades-paidassa. (Btw., kiitos nauruista nimim. Rotta Ayalalle Cupin liveseurantaketjun kommentista ”Onko tuo McBurnie aina tuollainen pääpeli-Jeesus vai onko kyseessä vain Arsenalin paskuus pääpalloissa? Nytkin kolmea Arsenalin pelaajaa vastaan vie pääpallon sata nolla.” Vastaus ainakin McBurnien osalta siis on: ei.)

Bladesin umpisurkeiden otteiden syyksi en usko selitystä siitä, että muut jengit olisivat oppineet pelaamaan heitä vastaan tms., onhan tuon nähnyt se, joka on jaksanut viimeisten matsien pubijalkapalloa katsoa. Joku on isosti vialla noin ylipäätään. Mutta ehkä kiinnittäisin itse huomioni siihen, että joukkueella ei ole pelaajamateriaalissa sitä syvyyttä, ja nyt kun Jack O’Connellkin on ollut puolustuksesta poissa, niin varmasti se näkyy.

Hyvä, ettei tätä tapahtunut jo aiemmin kaudella, huono, kun siitä ei ole tietoa, että onko siirtoikkunassa rahaa hankkia ketään. (Ainakaan, kun Henderson lähtee** – uusi veska taitaa olla se tärkein prioriteetti, eikä sitä ilmaiseksi saa.) Muuten saattaa käydä Huddersfieldit ensi kaudella. Toki championship-pelaaja J. Robinson on yllättävän hyvin paikannut JOC:ia, mutta Robinson ei ole JOC.* Ja pelin selostajalle terveisiä: Bešić  ei ole enää SheffU:ssa lainalla, joten paha pistää kentälle. Enda Stevens taas on kyllä ollut tällä kaudella loukkaantuneena, eli ei ole pelannut kaikkia matseja jne. jne.

** No, toivoa saa silloinkin, kun ei ole toivoa: ehkä Solskjaer näki tuon Arsenalin eilisen voittomaalin, ja päätti siltä istumalta, että Hendersonin parempi kypsyä juuri Bladesin kanssa vielä yksi kausi… :P
« Viimeksi muokattu: 29.06.2020 klo 16:33:27 kirjoittanut Greasy Chip Butty »
Greasy Chip Butty

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: The Mighty Blades, A. Guardado, Morecambe FC


Vastaus #108 : 03.07.2020 klo 16:58:30

Elintärkeä voitto Spursista eilen, ei ehkä niinkään pisteiden kannalta, mutta tuon luulisi auttavan joukkuetta saamaan takaisin sen itseluottamuksen, joka korona-tauon aikana tuntui jo hävinneen.

Liveseurantaketjussa taisi Bendtnerin Loordi arvuutella, että oliko kyse Bladesin ”hyvyydestä” vai Spursin paskasta pelistä. Yhdyn mielipiteeseen siitä, että kumpikin elementti oli läsnä. Olihan tuo Spursin puolustaminen kyllä aika koomisen huonoa.

Silti tuntuu Spurs-fanien reaktio tällä forkalla ynnä brittilässä olevan keskimäärin suht k*sipäinen. Ei, teitä ei voittanut joku ”championshipjengi” tai ”pubijengi”, vaan pelikuosiin palannut joukkue, joka on joukkue isolla J:llä. Eikä Blades ole mikään ”bussinparkkeeraaja” - kolme hienoa maalia pitäisi riittää todisteeksi. Joskus on rehtiä myöntää, ettei kyse ole vaan oman joukkueen p*skuudesta, vaan yksinkertaisesti siitä, että toinen joukkue pelasi paremmin...

Liveseurannassa joku naureskellen ihmetteli, että miksi Oli McBurniesta on maksettu 20 miljoonaa £. No, se on noin yleensä ottaen hyvä kysymys, koska täytyy myöntää itsenikin olleen aiemmin/yleensä sitä mieltä, että se oli 19 miljoonaa puntaa liikaa. Mutta eilen – kuten edelisessä cup-matsissa Arsua vastaan – McBurnie oli kokonaisuudessa aika lailla liekeissä. BBC:n Man of the Match. Paljonko siellä Tottenhamissa on maksettu noista kentällä olleista pelaajista…?

Anyways, McBurnien tapaan myös Sander Berge pelasi upeasti, hienoa peliä ja maali ynnä maalisyöttö. Ehkä nyt Berge saanut apinan pois selästä. Tuntuu hyvältä nuoren norjalaislupauksen puolesta(kin).

Bladesin kannalta ehdotonta plussaa on myöskin – ehkä etenkin? - se, että nyt skulattiin hienosti, vaikka siihen aiemman kauden jyräävään aloitusmiehistöön oli tullut enemmän kuin yksi muutos. J. Robinson jatkoi O’Connellin paikkaamista, ja tuntuu olevan peli peliltä yhä enemmän elementissään. Ei tarjoa varsinkaan hyökkäyspään suuntaan tod. Samanlaista panosta kuin JOC, mutta hiton hyvin tammikuun siirtoikkunassa Forestista halvalla ostettu pakki nyt pelaa, varsinkin ottaen lähtökohdat huomioon.

McBurnien ja Bergen, ynnä jossain määrin juuri Robinsonin, lisäksi varsinkin Ben Osbornin esitys sai meidät Blades-fanit liputtamaan. Osborn siis myöskin siirtyi SheffU:iin Forestista, jo kesällä. Tämä oli miehen ensimmäinen kerta aloituksessa Valjussa, ja aika lailla täysin nappiin Ben homman hoisi. Hän aloittanee myös seuraavaksi Burnleyn vieraana, koska pitkään poissaolevien listaan ovat nyt O’Connellin lisäksi liittyneet myös keskikentän miehistöstä sekä JL7 että Luke Freeman.

Mousset teki pitkäääästä aikaa maalin, hyvä sijoittuminen ja kylmän viileä viimeistely. Samalla kuitenkin Chris Wilder matsin jäkeisessä haastattelussa oikein ”innostui” painottamaan sitä, että hänellä on olemassa hyvä syy, miksi Mousset ei aloita pelejä tai saa enää yleensä paljon minuutteja kentällä. Ehkä Howe näki tämän jo B’mouthissa, mutta näin SheffU:a tarkasti seuraavana voi hyvin todeta, että Mousset:illa on aivan helevetisti taitoa, vaan huippu-urheilijalta vaadittava disipliini näyttää puuttuvan. Kävelee harjoituksiin kuin makarooni, ei jaksa kentällä pitkään juosta jne. jne. Todella harmi.

Ja niin, sitten lopuksi Spursiin. Itse en ole seuran kuvioita kauheasti jaksanut seurata, mutta Mourinhon palkkaaminen pisti aikoinaan silmään. Siltikään en nyt näin random-ulkopuolisena aivan täysin tajua sitä, kuinka kaikki p*ska noista huonoista suorituksista kipataan Josen selkään. Totta kai superhyvä valmentaja tekisi noin teknisesti taitavista yksilöistä paljon paremman nipun, mutta kuka se sitten olisi? Itsestäni se Spurs, jota vastaan pelattiin Pocchettinon alaisuudessa kärsii Josen alaisuudessa ihan samata perusongelmasta: tuo ei vaan ole jengi, joka puhaltaisi yhteen hiileen. Ei ollut syksyllä, ei ollut nyt. Yksilöt voivat olla vaikka kuinka hyviä yksilöinä, mutta nyt koko ajan tuosta tekemisestä huokuu se, että tiimihenkeä ei ole. Ei ollut tällä kaudella Pochin alaisuudessa, ei ole The Special Onen alaisuudessa – kenenkä alaisuudessa sitten olisi? Kehtaan epäillä, että ongelma ei nyt ole vain managerissa…
Greasy Chip Butty

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: The Mighty Blades, A. Guardado, Morecambe FC


Vastaus #109 : 07.07.2020 klo 16:32:39

Postaanpa nyt sitten tänne vähän reflektiota asiasta, jota Valioliigan putoajaspekulaatiot -ketjussa sivuttiin. Eli voiko ”pimppijengillä” Valjussa pärjätä, ja onko SheffU:n tämän kauden suoritustasoon vaikuttaneet ”osuneet hankinnat” vs. esim. Norwich. Ja kyllä, Blades on myöskin pistänyt rahaa haisemaan, kuten on oikein huomautettu. Mutta mitä sillä rahalla on saatu, mikä kontribuutio seuran selviämiseen Valjussa on ollut? Selittääkö vain tuo raha Bladesin ja kanarialintujen kovin eripariset suoritukset?

Ensinnäkin, ylivoimaisen valtaosan kaudesta SheffU on pelannut niin, että kentällä on ollut jo championshipista ja useasti League 1 -ajoilta tuttu miehitys, eikä sinne ole mahtunut kuin yksi nousun jälkeinen hankinta kerrallaan.

Ja sitten katsellaan noita hankintoja (juu, 69 miljoonaa on pantu palamaan, totta), ja heidän kontribuutiotaan Bladesin tämän kauden suorittamiseen:

1. Sander Berge (21,5 milj. €) ostettiin tammikuun siirtoikkunassa, kun sarjapaikka oli aika lailla käytännössä varmistettu. Sopeutuminen pelaavaan joukkueeseen on ollut haasteellista, eikä ole ollut nyt ennen Lundstramin loukkia edes suinkaan aina aloituksessa – tai ylipäätään kentällä. Nyt on nuorella miehellä mennyt pari viimeistä matsia paremmin, mutta panoksensa koskien Bladesin koko kauden suoritusta on suht yhdentekevä. Ja tulevaisuutta vartenhan Berge onkin hankittu.

2. Oli McBurnie, 19,1 milj. €, on tehnyt tällä kaudella viisi maalia. Pari ratkaisevaa, muttei mitään järisyttävää. Pari-kolme viimeisintä peliä ollut aktiivisempi/parempi kuin ennen, mutta target-miehenä ei ole oikein koskaan osallistunut paljoakaan pelinrakenteluun jne. Vaikea nähdä, että Oli olisi se ”salaisuus” Bladesin tämän kauden yllättävän hyvän suoriutumisen taustalla hänkään. (Haluan kyllä kuitenkin vielä uskoa, että Oli tässä maksaa oppirahoja, ja tulevaisuus on kirkkaampi.)

3. Sitten Lys Mousset (11,1 milj. €). Maalisaldo kuusi, ei mahdu aloittavaan kokoonpanoon. Muutama tärkeä maali kauden aikana toki. Vaan eipä Blades olisi putoamiskamppailussa, vaikka Mousset:ia ei olisi ostettu. Kuten McB, ei Mousset’kaan tuo mitään pelinrakenteluun – eikä ole tarkoituskaan, siis. (En muuten yllättyisi, jos Mousset:ille tulisi seurasta lähtö vaikka kovallakin tappiolla. Taitoa miehellä on, mutta kaikki merkit viittaavat siihen, että sitoutuminen ammattiurheilijan elämään vaan on liian vaikeaa. Toivottavasti olen väärässä.)

4. Callum Robinson, 7,8 milj €. Auttoi Bladesin voittoon Chelskin vieraana syksyllä, mutta ei sopinut pelisysteemiin, joten lainattiin WBA:iin tammikuussa. (Callum lähtenee seurasta kesän siirtoikkunassa.)

5. Luke Freeman, 5,6 milj. euroa, ei ole mahtunut kertaakaan avaukseen Valjussa. Luultavasti lähtee kesällä. Ikävä juttu, kun Freeman osaa pelata. Hänen pelipaikallaan on vain nyt jo kaksi suoriutuneempaa pelaajaa. (Itseäni harmittaa Freemanin tilanne.)

6. Ja sitten Ben Osborn, joka tuli 3,9 miljoonalla egellä Forestista. Nyt kaksi kertaa ollut avauksessa, kun sekä Fleck että Lundstram ovat sairastuvalla – ja voi pojat että Ben on pelannut hyvin. Se ei kuitenkaan muuta sitä, että kautta kokonaisuutena ajatellen tällä olisi kauheasti merkitystä.

7. Robinsonin Jackille ei löydy tuolta Transfermaktista ostohintaa, mutta Osbornin tavoin Forestista ostettu – tosin Jack tuli seuraan vasta tammikuussa – tämäkin positiivisesti, joskin vielä vähän liian vaihdellen esiintynyt pelaaja on nyt aloittanut vasta kolme viimeistä matsia, muttei muuten ennen sitä ollut käynyt yhdessäkään Valjumatsissa edes kentällä. Huhuttu hinta, jonka Blades Robinsonista maksoi, oli 500 000 euroa.

Eli näin. Yllä sanotun perusteella kehtaisin itse todeta, että ainakin nyt sen yhden kauden verran pystyy käytännössä ”championship-tiimi” Valjunkin melskeessä suoriutumaan. Toki monta palasta pitää pudota paikalleen, ja työtä se vaatii. Ei näytä Norwichilta kuitenkaan onnistuvan, ja Villan kohdalla se on edelleen vähän niin ja näin. Miksi?
Lord Bendtner

Poissa Poissa


Vastaus #110 : 07.07.2020 klo 17:33:29

Miksi?

Monien osien summa, mutta jos nyt aloitetaan tuosta Norwichista, joka on yllä mainituista syistä se parempi vertailukohta, kun siis Bladesikin on tämän kauden pääasiassa menestynyt viime kauden Championship-joukkueella. Miehistön tason suhteen väittäisin ettei erot ole niin suuria, vaan ero tulee pelitavasta, sen soveltuvuudesta valioliigaan ja käytettävissä olevalle materiaalille, sekä sille mistä sitä laatua miehistöstä lopulta löytyy. Viime kaudellahan Sheffield United kuitenkin hävisi Norwichille taistelun liigassa, joten siinä kontekstissa etu kääntyi vielä Norwichille.
Jo ennen kauden alkua kirjoittelin siitä kuinka Farken on kyettävä Norwichin peräsimessä muuttamaan omaa lähestymistään pragmaattisemmaksi, jotta pitkän sarjan aikana pisteitä tulee tasaisesti ja myös ilman niitä aivan huippuesityksiä. Tässä saksalainen ei kyennyt, joskaan materiaalikaan ollut siihen aivan sopivaa. Sen sijaan Wilderin peluuttama pelityyli on selkeästi pragmaattisempaa ja laskelmoivampaa kuin Farken. Bladesin pelaaminen ei ole ollut missään nimessä bussittamista, mutta siitä on monessa kohtaa kuitenkin karsittu turhat riskit. Joukkue on kyllä hyvinkin näppärärti pyrkinyt pitämään palloa kun sen on saanut riittävän turvallisilla alueilla, nostanut rohkeasti pelaajia hyökkäyksiin ja prässänytkin. Mitään näistä ei ole kuitenkaan tehty samanlaisilla riskitasoilla kuin vaikkapa sen Norwichin puolella. Pelitapa suhteessa siihen miten hyvin materiaali riittää liigassa on siis ollut selkeästi paremmin valittu.
Mitä taas tulee Villaan, joka on porsastellut siirtomarkkinoilla, niin suurin ero nähdäkseni syntyy jatkuvuudesta ja yhteensopivuudesta. Wilderin miehistön peli on ollut alusta alkaen hyvin harmoniassa ja vaikka heikompiakin esityksiä on tullut, niin pidemmät heikommat jaksot ovat olleet harvassa. Blades on myös pystynyt ottamaan pisteitä niistä peleistä missä se ei ole ollut parhaimmillaan. Vastaavasti Villa pisti melkein koko joukkueen uusiksi ostaen rosterin täyteen tusinaa. Hankintojen suhteen Bladesilla ei tämän kauden joukkueen vahvistamisen suhteen mennyt merkittävästi ruusuisemmin, mutta pohjat olivat todella paljon paremmin kunnossa kuin Villalla.

Edellä mainitut ovat ne syyt, jotka nähdäkseni erottavat Bladesin Villasta ja Norwichista. Pistekertymä ja sarjapaikka ovat kuitenkin noista onnistumisista huolimatta vieläkin kovempia. Osittain tuota voinee perustella sillä että monet kärkiseuroista ovat flopanneet tällä kaudella, mutta suuremmin se johtuu siitä että Wilder on tehnyt työnsä niin hyvin. Onnistuneessa valmennuksessa monet yksilöt ovat myös merkittävästi nostaneet tasoaan. Pitkässä juoksussa Blades tulee kuitenkin tarvitsemaan tehokkaampia hyökkääjiä, mikäli aikoo jatkossakin taistella samoista sijoista mihin ovat tällä kaudella yltämssä.
Greasy Chip Butty

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: The Mighty Blades, A. Guardado, Morecambe FC


Vastaus #111 : 10.07.2020 klo 16:13:07

Monien osien summa, mutta jos nyt aloitetaan tuosta Norwichista, joka on yllä mainituista syistä se parempi vertailukohta, kun siis Bladesikin on tämän kauden pääasiassa menestynyt viime kauden Championship-joukkueella. Miehistön tason suhteen väittäisin ettei erot ole niin suuria, vaan ero tulee pelitavasta, sen soveltuvuudesta valioliigaan ja käytettävissä olevalle materiaalille, sekä sille mistä sitä laatua miehistöstä lopulta löytyy. Viime kaudellahan Sheffield United kuitenkin hävisi Norwichille taistelun liigassa, joten siinä kontekstissa etu kääntyi vielä Norwichille.
Jo ennen kauden alkua kirjoittelin siitä kuinka Farken on kyettävä Norwichin peräsimessä muuttamaan omaa lähestymistään pragmaattisemmaksi, jotta pitkän sarjan aikana pisteitä tulee tasaisesti ja myös ilman niitä aivan huippuesityksiä. Tässä saksalainen ei kyennyt, joskaan materiaalikaan ollut siihen aivan sopivaa. Sen sijaan Wilderin peluuttama pelityyli on selkeästi pragmaattisempaa ja laskelmoivampaa kuin Farken. Bladesin pelaaminen ei ole ollut missään nimessä bussittamista, mutta siitä on monessa kohtaa kuitenkin karsittu turhat riskit. Joukkue on kyllä hyvinkin näppärärti pyrkinyt pitämään palloa kun sen on saanut riittävän turvallisilla alueilla, nostanut rohkeasti pelaajia hyökkäyksiin ja prässänytkin. Mitään näistä ei ole kuitenkaan tehty samanlaisilla riskitasoilla kuin vaikkapa sen Norwichin puolella. Pelitapa suhteessa siihen miten hyvin materiaali riittää liigassa on siis ollut selkeästi paremmin valittu.
Mitä taas tulee Villaan, joka on porsastellut siirtomarkkinoilla, niin suurin ero nähdäkseni syntyy jatkuvuudesta ja yhteensopivuudesta. Wilderin miehistön peli on ollut alusta alkaen hyvin harmoniassa ja vaikka heikompiakin esityksiä on tullut, niin pidemmät heikommat jaksot ovat olleet harvassa. Blades on myös pystynyt ottamaan pisteitä niistä peleistä missä se ei ole ollut parhaimmillaan. Vastaavasti Villa pisti melkein koko joukkueen uusiksi ostaen rosterin täyteen tusinaa. Hankintojen suhteen Bladesilla ei tämän kauden joukkueen vahvistamisen suhteen mennyt merkittävästi ruusuisemmin, mutta pohjat olivat todella paljon paremmin kunnossa kuin Villalla.

Edellä mainitut ovat ne syyt, jotka nähdäkseni erottavat Bladesin Villasta ja Norwichista. Pistekertymä ja sarjapaikka ovat kuitenkin noista onnistumisista huolimatta vieläkin kovempia. Osittain tuota voinee perustella sillä että monet kärkiseuroista ovat flopanneet tällä kaudella, mutta suuremmin se johtuu siitä että Wilder on tehnyt työnsä niin hyvin. Onnistuneessa valmennuksessa monet yksilöt ovat myös merkittävästi nostaneet tasoaan. Pitkässä juoksussa Blades tulee kuitenkin tarvitsemaan tehokkaampia hyökkääjiä, mikäli aikoo jatkossakin taistella samoista sijoista mihin ovat tällä kaudella yltämssä.

Näin, totta kai näissä aina/yleensä ainakin monta eri tekijää, jotka vaikuttavat seurojen menestykseen/menestymättömyyteen. Enpä näe analyysissasi Norwichin vs. SheffU sinänsä isompaa kritisoitavaa, mutta mielestäni nyt Valjussa Norwichin pelaajat eivät ole olleet edes yksilöinä keskimäärin yhtä hyviä kuin Bladesin. Kyse ei kuitenkaan teknisestä perusosaamisesta, siis. (Ja niin, Norwich toki voitti viime kaudella Championshipin, mutta Bladesia ei; Sheff:ulle kotivoitto ja vierastasapeli näistä keskinäisistä. :P ;) )

Ja mukava huomata, että joku muukin on siitä samaa mieltä, ettei Blades ole nyt yleensä mitään bussia parkkeerannut. Tässä vaiheessa kautta noita kommentteja kuulee ikävä kyllä edelleenkin, jopa ns. ”asiantuntijoilta”…

Se on todellakin totta, että Bladesilla eivät ole nyt menneet hankinnat ihan putkeen. Saattaa olla Wilderin akilleenkantapää, kun mies on tottunut ilmaisiin siirtoihin tai halpoihin sellaisiin, ja koutsannut näistä sitten pelaajia. Nyt rahaa on ollut, mutta moni ostos näyttää olleen floppi. Valjussa ei ole tuhottomasti aikaa ajaa uusia, Championshipista hankittuja pelaajia sisään, ja monelle valjupelaajalle Wilderin vaativa disipliini saattaa olla se este mahdolliselle siirrolle. (Niin pelaajalle, kuin Wilderillekin…) Eikä SheffU ole kovin vetovoimainen seura monille pelaajille.

Ja totta tosiaan, Blades tarvitsee sitä hyökkäysvoimaa, jos aikoo Valjussa säilyä toisen kauden tai pidempään. Nykyinen tilanne on kestämätön. Tästäkin samaa mieltä. Huonolta vaan näyttää, kun seuralla ei isoja rahoja takana – toisin kuin taisit jossain muussa ketjussa antaa ymmärtää - sitten korona siihen päälle, ja Henderson lähtee pois...
Lord Bendtner

Poissa Poissa


Vastaus #112 : 11.07.2020 klo 14:42:18

Huonolta vaan näyttää, kun seuralla ei isoja rahoja takana – toisin kuin taisit jossain muussa ketjussa antaa ymmärtää - sitten korona siihen päälle, ja Henderson lähtee pois...

Niin siis tarkennuksena että Bladesin omistajilla on rahaa ja sitä myöten seuralla mahdollisesti isojakin summia käytettävänään. Lisäksi seuran rahankäyttöä on tullut verrattua paljon juuri Norwichin, johon verrattuna seuralla on paljonkin rahaa käytettävänään, vaikka omistajataho onkin pitänyt rahahanat aika tiukkoina moniin muihin seuroihin verrattuna.
Itse en myöskään jaksa hirveästi moralisoida jos joku seura käyttää rahaa suuriakin summia jos siinä touhussa on joku järkikin mukana. Sheffield Unitedin kohdalla kaikilla hankinnoilla on kuitenkin nähdäkseni ollut selkeä tarkoituksensa, vaikka niistä moni onkin lyhyellä otannalla mennyt metsään. Aika näyttää mihin nuo lopulta kääntyvät. Toki aikanani kovasti ihmettelin Mousset'n hankintaa ja olen yhäkin sitä mieltä että Bladesin maksama summa ranskalaisesta oli todella kova verrattuna miehen näyttöihin. Syksyn otteet antoivat kuitenkin näytteitä siitä potentiaalista mistä Wilderin joukot olivat valmiita maksamaan. Ensi kausi näyttää mihin suuntaan miehen ura alkaa lopulta kääntymään.
Greasy Chip Butty

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: The Mighty Blades, A. Guardado, Morecambe FC


Vastaus #113 : 11.07.2020 klo 14:54:30

Niin siis tarkennuksena että Bladesin omistajilla on rahaa ja sitä myöten seuralla mahdollisesti isojakin summia käytettävänään.

Kaikki toki on suhteellista, mutta joku viite näihin isoihin rahoihin olisi kiva saada. Omistajia yksi, ja joutui juuri ottamaan pankkilainaa £ 50 miljoonaa, että sai hankituksi Bramall Lanen seuralle/itselleen. (Myrkyllinen kuvio muuten, jos Bladesille tulee ensi kaudella noutaja...)
Greasy Chip Butty

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: The Mighty Blades, A. Guardado, Morecambe FC


Vastaus #114 : 11.07.2020 klo 14:56:28

Tänään siis vastassa tselski, spekuloidaanpa näin iltapäivän ratoksi illan aloituskokoonpanoa, ja päivitetään samalla pelaajien tilannetta/loukkeja:

Kuten aina, Wilder on pitänyt kortit koskien loukkaantuneita pelaajia tiiviisti lähellä rintaansa. Lundstram, Fleck ja McGoldrick ovat siis arvoituksia – tosin viimeisin oli jo penkillä sunnuntain Wolves-voitossa, ja nyt ennen tätä peliä oli se pelaaja, joka hoiti pressikonferenssi-vastuun. Saa silti nähdä, uskaltaako Wilder McGoldrickia ainakaan aloitukseen laittaa. Lundstramin ja Fleckin kohdalla loukkien lisäksi, siis vaikka olisivat jo pelikunnossa, isoja kysymysmerkkejä avauspaikan suhteen aiheuttaa se, että heidän perinteisillä tonteillaan viime matsit pelanneet Berge ja Osborn ovat suorittaneet suht timantisti. Sitten tietysti taas tulee eteen kysymys siitä, että Bladesin puolelta on nostettu esiin tuota peliväsymystä, kun rosteri on kapea. Nyt on ollut päivä vähemmän palautua kuin Chelsealla, luulisi Wilderin jossain vaiheessa lepuuttavan hyvinkin pelanneita pelaajia. No, arvailu on hauska laji, ja itse uskoisin, että avuksessa ovat jälleen Berge ja Osborn. Näin keskikenttä olisi

Stevens - Norwood - Berge - Osborn – Baldock (tai Berge - Norwood)

McGoldrickin tilanne on vaikeammin arvuuteltavissa, kun Oli McBurnie sai Wolves-pelissä kolhun jaloilleen, ja oli silminnähden väsynyt uurastettuaan aplodien arvoisesti kahdessa aiemmassa pelissä. Silti joko Didzy tai McBurnie tarvitaan kentälle pitämään – tai yrittämään sitä – palloa ylhäällä. Ainakin siis jos yritetään tehdä maali… Didzy toki tässä paljon parempi kuin enemmän target-äijä McBurnie. Mutta muut vaihtoehdot ovat vähissä, ts. niitä ei ole. Aloittavien hyökkääjien ringistä voi myös laskea jo heti kättelyssä pois Lys Moussetin, joka sai todella kovaa kritiikkiä Wilderiltä ottelun alla. Eikä ole vaikea nähdä miksi, kyllä tuohon suoritukseen Wolves-pelin vaihtomiehenä kiteytyivät hyvin Moussetin ongelmat. Enemmän kai ne ovat päänsisäisiä. Taitoa, nopeutta ja tekniikkaa kyllä löytyisi. Hyökkääjistä Zivkovic väläytti Wolvesia vastaan pari kertaa, mutta on ollut kentällä liian vähän, että nojatuolista voisi sanoa mitään kovin painavaa miehen kyvyistä. Wilder kuitenkin kehui Zivkovicin esitystä vuolaastikin. Niin tai näin, jos itse pitäisi veikata – ja yleensä veikkaan väärin – niin rajoituksistaan huolimatta Billy Sharp on ainakin se toinen aloittava hyökkääjä. Eli:

? - Sharp

Puolustus pysynee samana nyt Jack O’Connellin tervehdyttyä, eli:

JOC – Egan – Basham

Ja puolustuksella tulee hikinen ilta, kun katsoo tselskin hyökkäystä. Se, minkälaisen vaaran Blades-hyökkäys saa aikaan Chelsean puolustukselle jäänee kysymysmerkiksi, varsinkin ennen alotuskokoonpanon ilmoittamista, kuten toki sen jälkeenkin, kun rinki on väsynyt. Mutta ei tässä nyt ennen matsia olla pyyhettä kehään heittämässä. Ja vaikka altavastaajina peliin lähdetään, ovat näköjään lähteneet kertoimet ihan laukalle Chelsean voiton puolesta, btw.


Yllä olevan topiikin sivusta on mainittava, että Ravel Morrison ei ole enää seurassa. Oli tammikuun siirtoikkunasta asti lainalla Borossa, mutta pääsi sielläkin vain kaksi kertaa avaukseen. Jotain mennä viikolla luin Warnockin Ravelin tilanteesta puhuvan, en tarkemmin muista, mutta mies ei nyt ole näköjään siellä enää edes ollut penkillä. Taitaa miehen kohdalla maailmanmatkustus jatkua. Wilder oli todella tyly, kun Morrisonin tilanteesta häneltä kysyttiin, ilmoittaessaan, että mies ei Bramall Lanella enää ole. Voisikohan siitä sitten päätellä jotain Ravelin asenteesta jne.? Mene ja tiedä.
Lord Bendtner

Poissa Poissa


Vastaus #115 : 11.07.2020 klo 14:59:35

Kaikki toki on suhteellista, mutta joku viite näihin isoihin rahoihin olisi kiva saada. Omistajia yksi, ja joutui juuri ottamaan pankkilainaa £ 50 miljoonaa, että sai hankituksi Bramall Lanen seuralle/itselleen. (Myrkyllinen kuvio muuten, jos Bladesille tulee ensi kaudella noutaja...)

Itse olen ymmärtänyt että Abdullah bin Musa'adilla olisi potentiaalisesti isojakin varoja käytettävissään, mutta sen realisoituminen olisi isojen mutkien takana. Nyt tietysti Newcastlenkin tilanne voi hyvinkin vaikuttaa Bladesin tilanteeseen.
Greasy Chip Butty

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: The Mighty Blades, A. Guardado, Morecambe FC


Vastaus #116 : 11.07.2020 klo 15:07:21

Itse olen ymmärtänyt että Abdullah bin Musa'adilla olisi potentiaalisesti isojakin varoja käytettävissään, mutta sen realisoituminen olisi isojen mutkien takana. Nyt tietysti Newcastlenkin tilanne voi hyvinkin vaikuttaa Bladesin tilanteeseen.

No, minulle(kin) nuo potentiaaliset kuviot ovat paljolti hämärän peitossa. Nyt tällä hetkellä, eikä ennen tätä Valju-kautta ainakaan, rahaa ole kauheasti ollut. En itse näistä rahakuvioista paljon tiedä, mutta tosiaan tämänhetkisen tilanteen valossa voi hyvin sanoa, että taustastaan Saudien kuningashuoneessa huolimatta bin Musa'ad ei oikein ole mikään "ideaali namusetä". ;) Valjuun esim. ei hänen rahoillaan noustu.
Greasy Chip Butty

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: The Mighty Blades, A. Guardado, Morecambe FC


Vastaus #117 : 11.07.2020 klo 21:44:46

Ja tänään siis ansaittu 3-0 -voitto Chelseasta. On ne kovia. Siis Blades.
Greasy Chip Butty

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: The Mighty Blades, A. Guardado, Morecambe FC


Vastaus #118 : 18.07.2020 klo 15:42:38

Toissapäivänä tosiaan tappio Lestöön vieraana. Vasta nyt pennailen asiasta jotain, sen verran v-mäistä oli Bladesin onnetonta menoa katsoa. Kaikki kunnia toki Brendan Rodgersin miehistölle, ja etenkin itselleen Brendanille. Nollasi taktiikallaan aika briljantisti Bladesin nyt jo valjuseuroillekin tutuksi tulleen pelitavan, ja pakotti Wilderin muuttamaan jo tavaramerkiksi muodostunutta ryhmitystä. Vaikeaa tulee SheffU:lla olemaan ensi kaudella monestakin syystä, ja nyt sitten vielä voivat vastustajat tisiigata nauhalta, että miten Bladesin laitojen kuormittaminen nollataan par excellence.

Toki Bladesin pelaajat avittivat sen minkä pystyivät, joka ikinen (Hendersonia lukuunottamatta) pelasi aivan onnettomasti. Näkyi, että miehet ovat väsyneitä, mutta se ei todellakaan ainoa syy. Tauon jälkeiset kolme katastrofaalista näytöstä saattoivat nekin olla parempaa peliä, kuin nyt nähty totaalinen alisuorittaminen. Maallipaikoille ei päästä puolentoista minuutin pelin jälkeen oikein ollenkaan, ja ilman muuten hyvin pelanneen Foxes-hyökkäyksen huonoa viimeistelyä pelin tulos olisi hyvin voinut olla se 6/7-0.

Matsin jälkeinen Wilderin haastattelu oli ehkä brutaalein häneltä koskaan, ja mieshän ei nyt muutenkaan totuttuun tapaansa säästele sanojaan ruotiessa suojattiensa esityksiä. Pätkän ehdottomia huippukohtia oli, kun A) Chris vähän monologinomaisesti alkoi ruotimaan pelaajien älykkyyttä, ”Ovatko kaverit luupäitä? Ei, en usko, kyllä ne on ihan fiksuja. Ainakin jatkosopimuksista neuvotellessa, kun ei tarvitse pallon perässä ravata. Ja muistavat hyvin, koska on vapaapäivä treeneistä,” (vapaa, muistinvarainen käännös/väännös) B) kun hän suoraan leimasi joukkueensa ykkösliiga- ja championship-tason pelaajiksi todettuaan, että Blades pelasi matsin absoluuttisella minimitasolla, vaikka joukkueen on Valjussa pärjätäkseen suoritettava aina maksimitasolla (koska siis pelaajat League One/Championship-pelaajia).

Vaikka Wilder onkin Blades-fanien keskuudessa suht messiaanisessa asemassa, tämä haastattelu sai fanienkin keskuudessa aikaan kritiikkiä, koskapa tosiaan Wilder ei tuntunut ollenkaan tunnustavan omaa osaansa tappiossa. Ja eritoten sitä, että Rodgers voitti hänet taktisesti. No, toivottavasti rauhoituttuaan Wilder vähän menee myös itseensä. Uskoisin.

Muita päivitettäviä uutisia on vähän, toukokuussa Ibroxilta sopimuksestaan vapautettu Wes Foderingham tosiaan teki seuran kanssa kolmen vuoden sopimuksen. Kirittäjäksi maalivahtien jokkoonhan Foderingham on lähinnä hankittu, jos luin jostain oikein, niin kahtena viimeisenä vuonna Rangersissa pelasi kuusi matsia (?)

Ykkösveskaksi haaveillaan tällä hetkellä Ugurcan Cakiria Trabzonsporista, mutta taitaa joku isompi seura hänetkin SheffU:n sijaan korjata talteen. Kiire tulee siis uuden ykkösmolarin kanssa. Ilmeisesti Wilder haluaisi vielä pitää Dean Hendersonin kolmannenkin kauden lainalla ManU:sta, mutta eiköhän aika lailla moni suhtaudu asiaan jo niin, että tuskin tulee tapahtumaan. Jos Henderson lainataan vielä kaudeksi, taitaa osoite olla muu kuin Bramall Lane. Ja samaan aikaan yllättävänkin iso osa faneista, jotka kaikki kyllä ”fanittavat” myös Deanoa, ovat sitä mieltä, että Bladesin pitäisi ihan seuran pidemmän aikavälin tulevaisuudenkin takia nyt vihdoinkin hankkia veska, joka on seuran oma mies ja sitoutunut siihen.

Puolustajista Chris Bashamin on huhuttu olevan lähtökuopissa, osoitteina joko Burnley tai Newcastle.

Leedsin nousu Valjuun ensi kaudeksi on tuomassa Bladesillekin sitten sen ainoan rivalryn, jollaista tällä kaudella ei ole ollut ainoatakaan. Perinteisesti SheffU:n arkivihollinen on luonnollisesti Sheffield Wednesday, jonka kanssa pelataan derby-matseja, mutta fanien no. kaksi inhokki on Leeds. Paikallista sapelinkalistelua Yorkshiren ykkösjoukkueen statuksesta.
« Viimeksi muokattu: 18.07.2020 klo 16:52:14 kirjoittanut Greasy Chip Butty »
Greasy Chip Butty

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: The Mighty Blades, A. Guardado, Morecambe FC


Vastaus #119 : 21.07.2020 klo 20:08:48

1/3

Kääritäänpä jo nyt kautta suurimmalta osin kasaan tämänkin monologi-ketjun osalta:

Samoissa tunnelmissa täällä, kuten myös Wilderistäkin eilisen Everton-kotitappion jälkeisessä haastattelussa huokui, eli että käytännössä kausi on paketissa. Esitys oli huono tai jopa surkea, mutta ei nyt sentään niin sysimusta, kuin edeltänyt tappio Leicesterin vieraana. Toki jää vähän paha maku suuhun tästä lopun sukelluksesta – yksi veto maalia kohti kahdessa ottelussa, ja St. Mary’siltä turha odottaa pistettäkään – olisihan se ollut paljon mukavampi hieno kausi lopettaa ottamalla pisteet nyt sentään tuolta alisuorittavalta toffee-porukalta. Tai ainakin edes yrittää pistää matsissa pystyyn hieman parempi esitys. Mutta näin ei käynyt.

Lopullinen sijoitus sarjataulukossa tullee siis olemaan se kymmenes, jota jo monta viestiä sitten uumoilin. Kyllä se olisi kauden alkaessa saanut hymyn huulille, ja saa vieläkin, mutta hieman vaisumman.

Kaksi viimeistä matsia tosiaan sitten viimeistään osoittivat, omasta ja aika monen muunkin mielestä, että hyökkäykseen tarvittaisiin ihan helkutisti lisää tehoja. Kyllä tässä muuten ensi kaudella se noutaja tulee. Vauhtia tarvitaan lisää, ja olisi tietysti myös ihan kiva, jos joukkueessa olisi myös pelaaja ampumaan tasokkaita vapareita – tai ylipäätään joku, joka saisi edes joskus sen pallon maaliin boksin ulkopuolelta; nyt tuntuu siltä, että SheffU yrittää aina päästä kävelemään vastustajan maaliviivalle asti tuikatakseen sen pallon maaliin. Ja kun se menee vaturalleen, niin muita aseita ei ole. Norwood ei myöskään vaan yksinkertaisesti ole tarpeeksi tasokas ollakseen se ”ykköspyssy” antamaan noita kulmia.

Wilder oli eilisen turpaanoton jälkeen paitsi yllättävän rento noin yleensä, niin myös yllättävän vähän kritiikkiä kohdisti omiin pelaajiinsa (vrt. reagointi Leicester-tappioon.*) Tyytyi sanomaan suoraan, että Bladesilta puuttui kentällä laatua, pelaajat tekivät paljon henk. koht. virheitä jne. Ja että jos joukkueen ympärillä on mahdollisesta europaikasta puhuttu, niin ainakin eilisen perusteella ollaan varsin kaukana sellaisesta tasosta – eritoten hyökkäyspäässä - jolla oltaisiin lähelläkään moista. Chris ei kuitenkaan syyttänyt pelaajia yrityksen puutteesta re eilinen, henkinen ja fyysinen väsymys näkyy. (Ja tottahan tuo on, kun pelaajarinki on koko kauden ollut niin pirun kapea.)
Sen sijaan mies fokusoitui koko kauteen suorituksena ynnä saavutuksena, todeten aivan oikein, että jos yleisö olisi ollut eilen Bramall Lanella paikalla todistamassa häviötä, niin silti tuskin kukaan porteista matsin jälkeen kaupungille jalkautunut fani olisi ollut kauteen pettynyt.

Wilder myös painotti ja ylläpiti uskoa siihen, ettei Bladesin tämän kauden saavutus olisi jäämässä pelkäksi tähdenlennoksi, tai että ensi kaudella oltaisiin jo takaisin matkalla Championshipiin. (Toiv. On oikeassa…) Nälkää kuulemma riittää, ja enemmän halutaan.

Herran puheet koskien tulevaa siirtoikkunaa sitten taas särähtivät useammin kuin kerran allekirjoittaneen korvaan hieman ambivalentteina tai jopa ristiriitaisina. Kesästä tulee kuulemma myös siirtojen osalta vaikea, rahaa ei ilmeisesti (?) ole käytettävissä, ellei sitä pelaajia myymällä saada. Ja näin ollaan tekemässä. Ainakin tämän kuvan sain. Toisaalta itseni on vaikea nähdä, että mistä pelaajista edes suhteellisen hyvin pätäkkää saataisiin, varsinkin ottaen huomioon covid-aika. O’Connell ja Egan ovat olleet isompien seurojen tähtäimessä, mutta varsinkin jälkimmäisen  myynnistä aiheutuisi niin iso aukko Bladesin pelijärjestelmään/-kuvioon, että mahdollista hyötysuhdetta on vaikea hetimiten tällaisen normijanari-fanin ymmärtää. Anyways, George Baldock saattaisi myös olla pelaaja, jonka myymisellä voisi saada rahaa enemmän kuin tosi vähän = tosin vähän ja vähän päälle.

Mutta niin, tässä samalla sitten tarkoituksena on tosiaan vahvistaa joukkueen tasoa/laatua. Meikäläiseltä on turha kysyä, että miten se onnistuu kaiken yllä sanotun ja indikoidun valossa.
« Viimeksi muokattu: 21.07.2020 klo 20:13:25 kirjoittanut Greasy Chip Butty »
Greasy Chip Butty

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: The Mighty Blades, A. Guardado, Morecambe FC


Vastaus #120 : 21.07.2020 klo 20:11:43

2/3

Muutama aiemmin mainitsematon pelaaja on toki myös lähdössä, John Lundstramin sopimusneuvottelutilanne antaa ymmärtää, että mies on siirtymässä muualle. Mutta tuskin siitä saadaan mitään sellaisia masseja, joilla oikeasti joukkuetta vahvistettaisiin. Fanien – ml. itseni – suuressa arvossa pitämä Chris Basham lienee myös lähtijä, ja hänelle toivotaan kaikkea parasta. Bashia tai ”Bashambaueria”, kuten fanit häntä monesti tituleeraavat, tullaan tässä tapauksessa muistamaan lämmöllä – mutta mies jättää/jättäisi myös helkutin ison kolon Bladesin yhteen hitsautuneeseen puolustukseen.

Ja sitten Mousset… Huhujen mukaan otti yhteen Wilderin kanssa Leicester-tappion jälkeen yhteen (tai uskoisin että Wilder otti Moussetin kanssa yhteen…), eikä ollut Toffeesia vastaan edes penkillä. Kun ranskalaisen tilanteesta Wilderiltä kysyttiin, oli vastaus pelkkä ”co comment”, ja sama ”no comment” siihen, että johtuiko poissaolo loukkaantumisesta… Tämä kertonee kaikki aika paljon. Jos ”Moose” on lähtökuopissa, on vaikea nähdä, että mihin, vaan on helppo nähdä, että takkiin tuosta siirrosta tulee ja kunnolla… Jos siis lähtee nyt, niin sinänsä todella harmi, kun miehellä sitä potentiaalia ja teknistä osaamista + vauhtia. Ei vaan näytä jaksavan juota pallon perässä – ja sitähän ei varsinkaan Wilderin joukkueessa katsota yhtään – ja miehellä tuntuu olevan asenneongelmia niin harjoitteluissa kuin peleissä. Helkutin harmi, jos hän r*ssii tällä lailla uransa, mutta nyt on sekä Howe että Wilder katsellut sinänsä mukavan ja leppoisen kaverin suorittelua ilmeisen pitkään.

Niin tai näin, Wilder siis A) myöntää, että joukkuetta täytyy vahvistaa – etenki hyökkäyspäässä - johon tarvitaan rahaa, että saadaan laatua. B) Antaa ymmärtää, että rahaa saa vain myymällä pelaajia, mitä ilmeisemmin (?) ostaakseen toisia pelaajia… Njuuh, ei hyvältä itsestäni vaikuta tai kuulosta.

Toki sitten rosterissa pysyy suurin osa nykyisen aloituksenkin pelaajista, ja Wilder puhui myös siitä, että harjoituskentällä tulee pelaajilla nyt tauon aikana olemaan paljontyötä edessä – lausuma, joka sekään ei oikein herätä älytöntä luottamusta jatkoa ajatellen.
Greasy Chip Butty

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: The Mighty Blades, A. Guardado, Morecambe FC


Vastaus #121 : 21.07.2020 klo 20:15:41

3/3

No joo, ihan viimeseksi on syytä nostaa esiin Wilderin kaiken muun seassa esittämä kommentti, että pelaajien kehittämisessä on nyt (viime) kaudella onnistuttu hyvin (todellakin, sanon minä!), ja samoin hankinnat ovat sujuneet hyvin. Niin, no, jälkimmäisestä kehtaisin kyllä olla eri mieltä, varsinkin jos otetaan nyt. esim. tarkastelun alle nämä neljä rahakkainta hankintaa ennen Sander Bergeä (josta on vaikea vielä vetää johtopäätöksiä):

Oli McBurnie, £17.19m → ”ykköshyökkääjä”, saldo tällä kaudella 6 maalia...

Lys Mousset, £9.99m → Loisti syyskaudella ja hankki monta tärkeää pistettä, mutta eivät näillä näkymin kovin halvaksi tulleet.

Callum Robinson, £7.02m → lainattiin tammikuun siirtoikkunassa Baggiesiin, viime pelit aloittanut nämä Championshipinkin pelit vaihdosta toisella puoliajalla/vartti ennen pelin loppua...

Luke Freeman, £5.04m (QPR) → ei ole oikeastaan pelannut kuin Cupissa, ja on pudonnut pelipaikallaan kolmosvaihtoehdoksi.

Vaan ihan sama, kaikki tyynni: ikimuistoinen kausi, Blades, näytitte, mitä on olla joukkue isolla J:llä. Kaikki fudisasiantuntijat rankkasivat teidät Valjun p*skimmaksi joukkueeksi ja pahnanpohjimmaiseksi, liigan viimeiseksi jääväksi, varmaksi putoajaksi. Eipä käynyt näin. Palautitte itsellenikin taas hieman uskoa kyyniseksi rahastukseksi muuttuneeseen fudikseen. Seura arvoltaan Valjun pienin, palkat Valjun pienimmät, mutta tukevasti keikuitte koko kauden top kympissä. Coyraww you Red and White Wizards. ;) Ylos Tuoppi


* Litterointia Wilderin Leicester-matsin jälkeisestä pressikonferenssista:

Haastattelija: Have there been some fairly frank exchanges in the dressing room afterwards?

Wilder: No, there weren’t any exchanges, as you can imagine, ’cause I am basically not interested what the players have got to say. I don’t get this exchange sort of thing, you now, in terms of asking their opinion, ’cause I’ve just seen it with me own eyes. I don’t need, unless my eyes are telling me something different, and they’re alright. I can see you alright, and I can see that map behind you alright. And I’ve seen tonight a really poor performance from my team in every aspect so I could’ve made any sort of changes at the half time. Introduction of the subs didn’t make any effect on the game. All our players produced substandard performances … nobody dug themselves out of a hole, I don’t think there is any sort of positives I can take from tonight’s performance, and as I said, there weren’t any exchange, and there won’t be, I don’t need it…
Greasy Chip Butty

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: The Mighty Blades, A. Guardado, Morecambe FC


Vastaus #122 : 26.07.2020 klo 17:43:53

Tänään ei näköjään sitten edes lähdetä yrittämään pisteitä, vaan vähän niin kuin pre season -hengessä kokeillaan uusia kuvioita:Vaan eipä tuo mitään, takkiinhan tuolta olisi joka tapauksessa tullut. Ehkä siis parempi näin.
Greasy Chip Butty

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: The Mighty Blades, A. Guardado, Morecambe FC


Vastaus #123 : 02.08.2020 klo 14:07:41

Sheffield Unitedin leiristä ei mitään kovin uutta tai mullistavaa, millään osin – tietysti eritoten liittyen siirto-/siirtohuhu-/sopimusrintamaan. Tämä ei toki ole tullut minään yllätyksenä meille realistisille seuraajille; seuran CEO Stephen Bettis kertoi jo tammikuun siirtoikkunassa, että Sander Bergeen silloin satsatut fyrkat ovat sitten pois nyt kesän siirtokassasta - toki tietysti sen verran epäselvästi, että ihmeitä odottavat/”glass half full” + enemmän -fanit voivat viestin halutessaan väärin ymmärtää, kuten usein haluavatkin, eli että Bergen siirto ei olisi vienyt varoja tässä siirtoikkunassa käytettävissä olevista rahoista - korona on vienyt tuloja kuten muiltakin seuroilta, ja monen fudisfanin mielessä virheellisesti elävä kuva Bladesista varakkaana seurana ei nyt vaan pidä paikkaansa – eiköhän seuran nettoarvo ja palkkabudjetti tule olemaan taas ensi kaudellakin liigan pienin.

Anyways, tässä kuitenkin poimintoja tai nippelitietoa:

Evertonista menneen kauden lainalla olleen Mo Bešićin huhutaan olevan mahdollisesti siirtymässä BDBL:lle, joskin ihmetystä aiheuttaa se, että jostain yleisölle hämäräksi jääneestä syystä Bešićin lainasopimus loppui ennen kautta sovituissa rajoissa, joten mies ei ollut enää koronakauden viimeisissä otteluissa Bladesin rosterissa, vaan Goodison Parkilla hengailemassa. Ancelotti ei miestä halua, Bladesilla olisi varmasti ollut halua ja tarve pitää kaveri lainalla, eli mene ja tiedä, että mistä se kenkä kiikasti ja kenen puolella. Niin tai näin, nyt huhutun kaltaisella siirtosummalla (£ 3,5 - £ 5 milj.) kauppa varmasti miellyttäisi faneja. Ei mies toki usein viime kaudellakaan kentällä ollut, mutta kun oli, niin kohtalaisen hyvin/hyvin pelasi. Ja rosteri huutaa lisää sitä syvyyttä.

Toinen siirtohuhujen kohteena ollut pelaaja on Readingin keskikenttäpelaaja John Swift, josta joutuisi sitten pulittamaan muutama miljoonaa enemmän. Paljon jäänee kiinni siitä, että millaisella intensiteetillä Swiftiin myös liitetyt Leeds ja Aston Villa mahdollisesti pelaajaa yrittäisivät omiin riveihinsä hankkia. Kumpikin kuitenkin isompi, mediaseksikkäämpi ja rahakkaampi seura, eikä SheffU siirtokorvausten ja palkan kohdalla varmasti lähde mukaan mihinkään kovaan kilpailuun miehestä. Ei yksinkertaisesti ole rahaa/rahkeita.

Myös maalivahtitilanne pysyy ikävästi vielä avoimena, ja nyt viimeisimmäksi Blades on liitetty entiseen veskaansa, B’mouthin Ramsdaleen – Wilder joutui miehen pitkin hampain miljoonalla punnalla kolme vuotta sitten Cherriesiin myymään, muuta rahoitusta kattaakseen, ja mikäli kaupat nyt toisin päin onnistuisivat, taitaisi tuo summa olla 15-20 -kertainen…

Puolustaja Chris Basham valittiin Sheffield Unitedin vuoden pelaajaksi, eikä suotta. Mies on oikeanlaisen asenteen perikuva, ja onhan tuo hieno matka, jonka Chris on seuran kanssa tehnyt. Siirtyi seuraan League Oneen ilmaisella siirrolla Blackpoolista 2014, ja nyt yli kolmikymppisenä ensimmäinen kausi Valjussa varmaa tekemistä.

”Bashambauer” meni sitten vielä tekemään vuoden jatkosopimuksen Bladesin kanssa, kesään 2022. Aika yleisesti fanien parissa odotettiin, että Basham saattaisi saada jostain parin vuoden lapun tänä kesänä ja siirtyä eteenpäin, mahdollisesta siirrosta oli myös paljon huhuja. Lähtiessään Bash olisi saanut fanien siunauksen seuralegendana, mutta toki tämä vielä parempi, että vielä kauden jatkaa punaraitapaidoissa.

Muista sopimuskuviosta:

John Lundstram ei ole vieläkään saanut pistettyä kynää hänelle tarjottuun jatkolappuun, joten enemmänhän tilanne siltä näyttää, että Lundstam lähtee tässä siirtoikkunassa. Upeita suorituksia ja maaleja tällä kaudella, mutta kriittisesti asiat ottaen voi nähdäkseni oikeutetusti huomauttaa, että nämäkin suoritukset ovat tapahtuneet jengissä isolla J:llä. En siis nyt oikein tiedä, että mikään seura nyt erityisen innokkaasti ”JL7:n” perässä olisi. Yleisesti kuva on, että Lundstram yrittää saada hilattua palkaansa tasolle, joka ei seuralle/Wilderille käy. Ja jos näin on, voin hyvin nähdä sen skenaarion, että se on lopulta Wilder, joka päätyy yrittämään päästä miehestä eroon. Tämä on nähty ennenkin. Kun Wilderillä menee pinna johonkin pelaajaan näissä sopimus- yms. -kuvioissa, siitä ei ole paluuta.

Toinen pelaaja, joka ei vielä ole tarjottua pidempää sopimusta hyväksynyt, on George Baldock, jolle ottajia kyllä varmaan löytyisi helpommin kuin Lundstramille. Fanien keskuudessa keskustelu hänen sopimuksensa jatkosta on ollut yllättävänkin hiljaista, eikä neuvottelutilanteesta ole tihkunut muutenkaan huhuja saati sitten tietoja mitään virallistakaan kautta.

Ja lopuksi, seura on, ihme kyllä, tarjonnut Phil Jagielkallekin vuoden jatkosopimusta, tosin ihan tässä vasta hiljattain. Takana tässä lienee halu pitää Jags vähän enemmän ”koutsaustyylisessä” roolissa, ja ehkä toki myös vielä viimeistä vuotta tuomassa rosteriin sitä syvyyttä. Täysin selvää varmasti on, ettei tämän kauden kaltaista palkkaa (50k/vko) enää tarjota, kun Jags oli koko viime kauden peleissä ihan marginaalissa – ja silloin kun oli kentällä, niin usein lähinnä hukassa - ja kenttäpelaajista parhaat SheffU:ssa ansaitsevat sen 20k. (Henderson sai viime kaudella 75k/vko, mutta Manu maksoi toki osan palkasta.) Jännä nähdä, miten mies valitsee. Silloin kaudella 2006/2007 Jagsin kausi juuri Valjuun nousseen Bladesin kanssa tosiaan päättyi viimeisen kierroksen dramaattiseen päätöspäivään ja SheffU:n pikapaluuseen Championshipiin, nyt ainakin voisi kävellä ulos pystypäin, eikä jäädä seuraamaan seuraavan kauden mahdollista putoamista… ;)

 
Sivuja: 1 ... 4 [5]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines