FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
03.07.2020 klo 20:20:36 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 2 [3] 4 5
 
Kirjoittaja Aihe: Sheffield United F.C. 19/20, saarivaltioiden omat pelaajat Valioliigavisiitillä  (Luettu 30414 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Greasy Chip Butty

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: The Mighty Blades, A. Guardado, Morecambe FC


Vastaus #50 : 11.11.2019 klo 18:09:36

Pt. 2:

Jännä ollut huomata, miten Bladesia esim. Viasatin studioporukka ”dissaa” vertaamalla esim. Norwichia (joka ei juurikaan käyttänyt kesän siirtoikkunassa rahaa pelaajahankintoihin) lähinnä Aston Villaan (joka taas pisti joukkueensa uusiksi, ja maksoi siitä lystistä 150 miljoonaa puntaa…) Miksei SheffU:iin? Bladesilla on avauksessa tätä nykyä kesän hankinnoista lähinnä kentällä kerrallaan vain yksi pelaaja; ne loput 10 ovat osa samaa ”vanhaa” jengiä, joka nousi League 1:sta ja Championshipistä Valjuun. Parempi olisi verrata Norwichia ja Bladesia, ja esittää sitten kysymys, että mikä Norwichissa menee tällä hetkellä pieleen.

Tässä SheffU:n Spursia vastaan aloittaneen kokoonpanon hankintahinnat:

Stevens, ilmainen
Lundstram, 560 tuhatta euroa
Fleck, ilmainen
McGoldrick, ilmainen
Norwood, 2,2 miljoonaa euroa
John Egan 4,5 miljoonaa euroa
Baldock, 740 tuhatta euroa
Henderson, laina
Lys Mousset, 11,1 miljoonaa euroa
Basham, ilmainen
O’Connell (?)

Tässä myös huippujengeille ja Spursille miettitävää…

Enda Stevens valittiin tässä juuri muuten Irlannin parhaaksi ulkomailla palloilevaksi pelaajaksi tänä vuonna, iso peukku ja kiitos Endalle suorituksistaan! Ei meikäläisenkään vieraspelipaidan selässä turhaan lue ”Stevens” ja ”3” Ylos

Niin tai näin, kaikissa tilanteissa tuntuu olevan aina vähän niin kuin pakosti joku ikäväkin puoli, ja tähän mennessä se on SheffU:n kohdalla, ainakin imo, ollut se, että aloituskokoonpanon loistaessa eivät kesän (kalliitkin) hankinnat ole päässeet nyt enää juurikaan kentälle. Toisaalta taas tämä ”ihannealoitus” (Henderson, Basham, Egan, O’Connel, Baldock, Lundstram, Norwood, Fleck, Stevens, McGoldrick, Mousset) on saanut aika selvän muodon, niin pitkälle kun tässä ilman niitä edessä olevia, väistämättömiä loukkaantumisia sattuu.

Seuran siiroennätys McBurnie (haloo, Innanen… [!]) on osoittautumassa flopiksi, Preston North Endistä ostettu Callum Robinson pelaa todella huonosti silloin kun enää kentälle pääsee, ja Luke Freeman saattaa/taitaa ihan oikeutetusti tuntea tilanteensa epäoikeudenmukaiseksi, kun ei juurikaan kentälle pääse. Evertonista lainalla oleva Mo Besic on myös jäänyt varsin vähille minuuteille, ja nähtäväksi jää, että miten käy hänen lainasopimuksensa kanssa tammikuun siirtoikkunassa. Besic kuitenkin silti ollut ok ne harvat minuutit, mitä on kentälle päässyt; backupina aloittvalle kokoonpanolle hän on nähdäkseni hyvä, ja toivottavasti seura saa pidettyä Mon lainalla vielä keväänkin.
Greasy Chip Butty

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: The Mighty Blades, A. Guardado, Morecambe FC


Vastaus #51 : 22.11.2019 klo 13:04:18

Vko 47. Maju-tauon jälkeen. Edessä kotimatsi Manua vastaan sunnuntaina. Valmistautumista/ennakointia pt. 1


Jahas, maju-tauko lusittu tai juhlittu, riippuen pelaajasta ja/tai edustamastaan maasta. Bladesilla oli seitsemän pelaajaa maajoukkuekomennuksella. (Oliver Norwood siis ilmoitti jo kesällä, että keskittyy tänä vuonna Valjuun, eikä esiinny Pohjois-Irlannin paidassa, ja tämä päätös on pitänyt – muuten maajoukkuetehtävissä olisi ollut peräti kahdeksan Bladesin pelaajaa.)

Irlannin paidassa pelasivat itseoikeutetusti Enda Stevens, David McGoldrick, ja John Egan, ynnä Callum Robinson. Endalle syöttö tasoitusmaaliin Tanskaa vastaan – kovin Bladesista tuttuun tyyliin matalalla kesolla boksiin. McGoldrick osoitti taas myös maju-paidassa sen, miksi on hieno mies ynnä (*hieman* ironiaa ilmaisussani), ”varteenotettava vaihtoehto”: pitää hyvin palloa ylhäällä, ja linkittää peliään hyvin keskikentän kanssa. Toki Irlannin majussa ainoa hyökkääjä toisin kuin Bladesin paidassa, mutta juuri tämä on se osa-alue, joka on taannut McGoldrickille Bladesin riveissä tällä hetkellä sen avauspaikan, vaikka viimeistely on A) joko ontunut, B) mukana on ollut huonoa mäihää, C) Stockley Parkin ruutuunhuohottajat epäisivät selvänkin maalin.

John Egan puolestaan joutui jättämään kentän puoliajalla, ja kun parempaa tietoa ei ainakaan itselläni ole – ja Wilderillä on tapana pitää nuo kortit salassa viime tinkaan asti ennen matsia – siitä, olisiko Egan kenties pelikunnossa sunnuntaina. Fanit epäilevät pahinta, mutta eipä heitetä pyyhettä kehään. Eganin kohdalla on myös, off the pitch, mainittava edellisen viikon huhut Evertonin kiinnostuksesta toppariin, ja ilmeisesti skoutit oli lähetetty varta vasten Irlantiin peliä väijymään. Jos onnettomuudessa on onnea, niin tässä voi nähdä vähän tuota silver liningiä Bladesin osalta. Olkoonkin, että Egan tuskin realistisesti lähtisi toffee-miehiin kuitenkaan; niin tärkeä osa Bladesin systeemiä hän on, ja Silva + seurajohto tuskin haluaisivat maksaa jampasta useita kymmeniä miljoonia puntia…

Ja tosiaan, myös SheffU:n viime kesän hankinta Callum Robinson pääsi kentälle Tanska-pelissä vaihdosta. En nähnyt paljoakaan otteitaan, mutta ikävä kyllä Callum on itse seurajoukkueessa valunut alas nokkimisjärjestyksessä, eikä syyttä. Spursia vastaan kun pääsi lopussa kentälle ennen maju-taukoa, oli ko. herran peli aika lailla abysmaalista. Jos nyt voi edes ”pelistä” tässä yhteydessä puhua. Itseluottamuksen menettämisen piikkiin monet Blades-fanit tämän pistävät; itse en tiedä/osaa arvioida. Muuta kun että myös tämä hankinta (huoh…) vaikuttaa aika lailla flopilta. Mielelläni tulen todistetuksi vääräksi tässä(kin) kohden.

Niin tai näin, Bladesmen + Skotlannin maju: Tämän karsinnoissa luokattomasti suorittaneen joukkueen rosterissa olivat Bladesin pelaajista sekä Oli McBurnie että John Fleck.
Saapa nähdä, tuleeko McBurnielle lähiaikoina vielä kutsuja majuun; seurajoukkueessa ei kentälle tällä hetkellä pääse, ja skottien paidassakin vain vaihdosta Kyprosta vastaan. Onnistui vielä suorittamaan nuo kieltämättä lyhyet minuutit/tuon matsin lopun niin ”hyvin”, että BBC:n yleisöarvostelussa jäi kouluarvosanaltaan pahnan pohjimmaiseksi koko joukkueesta, numeraalien näyttäessä 3,75… Kazakhstania vastaan oli kuitenkin vielä vaihdossa, mutta kutsua kentälle ei käynyt. No joo, olisihan skotit ton voineet ihan hyvin viimeisellä parikytminuuttisella/viimeisillä minuuteilla ryssiä (anteeksi, rouva valtakunnansyyttäjä Toiviainen!), joten sinänsä kaiketi ymmärrettävä veto Clarkelta.

Anyways, John Fleck ei (sitten?) Kyprosta vastaan pelannut, vaikka penkillä olikin. Ja Kazakhstania vastaankin tuli kentälle vasta vaihdosta. Tässä kohtaa, toki punavalkoraitaiset Blades-lasit tiukasti silmillä, päähäni tulee väkisinkin kysymys, että mitäköhän aktuaalista v*ttua?  No, en leiki sen enempää jalkapallon supertietäjää, eli kai tuolla voi olla pelillisiä ynnä taktiikaankin liittyviä syitä tälle. Ihmetyttää vain se, että Fleck kerää jatkuvasti kehuja brittimediassa, Skotlannin joukkue – jos nyt ei sukella, niin ainakin snorklaa, niin sanotusti – eikä Fleckille annetta enempää minuutteja. (?) No, tosiaan, mulla ei tietty alla satoja miesten matseja Barcan paidassa, ja WhoScoredinkin osalta pysyy ruutu ja näppis ihan kuivana. Ei edes kiihota.

« Viimeksi muokattu: 13.12.2019 klo 11:50:57 kirjoittanut Greasy Chip Butty »
Greasy Chip Butty

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: The Mighty Blades, A. Guardado, Morecambe FC


Vastaus #52 : 22.11.2019 klo 14:52:25

Vaan sitten seurafutiksen sorvin ääreen, johon maju-tauko vaikuttaa tai voi vaikuttaa monella tapaa siihenkin. Bladesin kohdalla suurin kysymysmerkki on jo aiemmassa viestissä viitattu John Eganin tilanne. Kuinka paha loukki siellä mahdollisesti on? Pystyykö pelaamaan Manua vastaan sunnuntaina? Muiden maju-tehtävissä olleiden pelaajien kannalta, nyt kun matsi on sunnuntaina, tuohon tulee ns. plussana yksi lepopäivä lisää, oli sillä nyt paljon merkitystä eli ei.

Anyways, aivan ensiksi on hyvä jatkaa sitä naatiskelua, nyt kun vielä voi. Nimittäin Bladesin aloitus kauteen päästettyjen maalien ja maalieron kohdalla on koko Valjun historian paras (siis kuinka vähän maaleja on päästetty, ja kuinka paljon plussalla tuo maaliero on :;): ) Ja vaikka kaiken maailman spekulatiivisilla taulukoilla, joita erinäiset nettisivustot ja lehdet tykkäävät julkaista, ei ole tosiaankaan liikaa kosketusta todellisuuteen, niin onhan nyt tätä kiva katsoa, pilvilinnoja eli ei:

Valjujengit rankattuna siten, että millä/kenellä tähän mennessä kautta pahimmat /vaikeimmat vastustajat:

https://www.planetfootball.com/quick-reads/premier-league-clubs-ranked-by-the-difficulty-of-their-opponents-so-far/

Ja tähän sitten vielä, kiitos nimim. Lord Bendtnerin toisaalla forkalla esittämästä kommentista tämä taulukko, eli miltä Valjun nykyinen pistetilanne näyttäisi, jos VAR ei olisi ollut käytössä:

https://talksport.com/football/628579/premier-league-table-without-var/?utm_medium=Social&utm_campaign=talksportfacebook&utm_source=Facebook#Echobox=1573557002

No nämä näistä, tämänhetkisillä suht niukoilla tiedoilla vähäsen jotain sunnutain UNITED vs. ManU pelistä. Vastus kun vastus, ja siitä turha kirjoittaa sen enempää, kun tuon voinee tuolta ManU-ketjusta/-topiikista lukea.

Tyydytään nyt toteamaan, että Unitedin kannalta Manun ryhdistäytyminen ja kuntokäyrän nousu ei tietenkään ole optimi tilanne lähetä sunnuntain otteluun, mutta joskus päästään helpommalla, joskus käy huonompi tsägä ja vastustaja aiemmin totuttua normia kovempi – ja joskus tai useammankin VAR ryssii (antekksi, rouva valtakunnansyyttäjä!) pelin.

Aika lailla pahan ’disavantagen’ peliin Bladesin puolelta/kohdalta antaa/tuottaa se fakta, että ManU:sta lainalla oleva Dean Henderson on sopimuksensa mukaisesti poissa SheffU:n rosterista tässä pelissä omistajaseuraansa vastaan. Tätä ennen pelasi alkuvihellyksestä loppuvihellykseen 58 peliä putkeen Bladesin maalilla, iso peukku ja aplodit siitä. Huonoa tässä toki on se, että mitä luultavimmin aloittava Simon Moore, vaikka onkin pelannut mukiinmenevästi Bladesin ollessa alasarjoissa, ja nyttemmin cup-matseissa, ei kuitenkaan ole Valju-tason pelaaja. Eikä tietysti ole sitä samaa, yhteenhitsautunutta ’tatsia’ juurikin yhteen hitsautumiseen luottavassa joukkueessa. Kolmosveska Michael Verripsin tilanteesta en ota selvää, enkä tiedä ottaako kukaan muukaan… Ei enää yksinkertaisesti jaksa tuota saagaa seurata, eli että onko kattojärjestöjen sääntöjen puitteissa oikeutettu pelaamaan vai ei. Taitaa taas/vieläkin olla ei. Mutta joo, pelannut silti vielä vähemmän kuin Moore, joten ei kai tuolla väliä.

Hendersonista täytyy vielä tähän väliin mainita, vaikka menee offtopiciksi, että viime aikoina on ollut kovasti juoruja Bayern Munchenin kiinnostuksesta nuoreen molariin, ja että häiskällä on Valjussa kovempi torjuntaprosentti ku itse De Gealla:

https://www.thesun.co.uk/wp-content/uploads/2019/10/VP-SPORT-SOCIAL-PREMIER-LEAGUE-SAVES.jpg?w=620

O/T jatkuu: SheffU ei pysty enää tämän kauden jälkeen pitämään kiinni Hendersonista, huolimatta siitä, että putoaako seura Valjusta, vaiko säilyykö. Tämä nyt oli jo muutenkin ns. no-brainer, mutta seuran twitteriin lataamasta kuvasta johtoportaan ynnä valmennustiimin yhteisestä palaverista saattoi zoomaamalla nähdä mustaa paperilla (ei näin…!), ja hankintalistan kärjessä oli uusi ykkösmaalivahti.

What ever, itse en henk. koht. lähtisi sunnuntain matsista ihmeitä toivomaan, A) koska nyt on pitkään mennyt hyvin, ja niitä manageri Wilderinkin usein mainitsemia, välttämättömiä monen maalin tappioita tulee tämän pitkän kauden aikana väistämättä tapahtumaan, B) Hendersonin ja Eganin tai vähintäänkin edellisen poissaolo pelaavasta joukkueesta. Tekee ison loven joukkueeseen, joka on sitä isolla J:llä, varsinkin tällä hetkellä/tässä tulosputkessa. C) En halua henk. koht. manata huonoa vibaa joukkueen ylle; se on meikän onnea; täytynee panna kaikki ne kurjan olemattomat säästöt ManU:n voitolle (jolloin varmaan tulisi tasapeli ::P:)

Mutta samalla tässä kirjoittaessa tulee sellainen rauhallinen, luottavainen ja seesteinen mieli sunnuntain koetusta odotellessa. Tilastot kuitenkin näyttävät hyviltä. Ei pitäisi sanoa ei koskaan, mutta tuskinpa tuosta pelistä Manun suorittamaa murskajaista ainakaan tulee (?).

Harmi kun jäi itseltä näkemättä ennen maju-taukoa pelattu Brighton-ManU, olisi ehkä antanut jotain perspektiiviä, jotain olettamaa siitä, mitä sunnuntaina tuleman pitää. Miltä tuo näytti, mikä oli pelin nimi?

No joo, täältä tähän, palataan astioille vielä ennen peliä, jos tarvetta.


P.S. Tähän mennessä olen nähnyt matsille brittilehdistössä lopputulosveikkaukset 1-2 ja 1-0, ja tietysti BBC:n Mark Lawrenson veikkaa tulokseksi 0-2. Mitäpä muuta. Itse tägäisin lopputulokseksi 1-2, jos Egan poissa kokoonpanosta.
« Viimeksi muokattu: 13.12.2019 klo 11:54:35 kirjoittanut Greasy Chip Butty »
Greasy Chip Butty

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: The Mighty Blades, A. Guardado, Morecambe FC


Vastaus #53 : 24.11.2019 klo 18:44:38

Egan vielä sairastuvan puolella, ja Dean Henderson ei saa omistajajoukkuettaan vastaan pelata. Muuten täysin normialoitus UNITEDILTA:

« Viimeksi muokattu: 13.12.2019 klo 11:56:48 kirjoittanut Greasy Chip Butty »
Greasy Chip Butty

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: The Mighty Blades, A. Guardado, Morecambe FC


Vastaus #54 : 01.12.2019 klo 15:05:28

Ja taas mennään...

Tänään ehdottoman vaikea vierasmatsi Wolvesin kotiluolassa, kohtaamisesta ei ole paljon pisteitä budjetoitu, eikä arvon asiantuntijat niitä ole antamassakaan. Taas kerran sellainen matsi, että tuloksen osalta meikäläinen pelkää paljon enemmän ku joitain Spurseja tai Manuja vastaan (en siis tarkoita, että ko. seurat olisivat millään tapaa huonoja, vaikka ovatkin alisuorittaneet!). Jotenkin vaan nämä alkuasetelmiltaan muka "helpommat" matsit usein ovat aina jotain muuta kuin sitä helppoa, ja kun ei ole vastustajallakaan ihan sitä Liverpoolin tason yksilöosaamista (ei mitään pahaa, hattu nöyrästi ylös Santosin portugaaleille!), niin tällaisten joukkueiden luottaisi jotenkin skouttaavan Bladesin tyylisen vastustajan vähän tiheämmällä kammalla, ja se lienee yksi niistä aseista, joilla Blades kaatuu jos kaatuu.

Realistisen (?) skenaarioni mukaisesti tämä saattaisi haiskahtaa 2-1 -vierastappiolta, mutta kuka tietää. BBC:n "älykkö"-matsinennustaja Mark Lawrenson on nyt jo vähintään seitsemättä kertaa putkeen povaamassa Bladesille 2-0 tappiota, joka siis tietää noin yleisesti hyvää Bladesin kohdalla. Sen verran vituralleen arvon "Lawron" ilmeisesti kännipäissä tehdyt veikkaukset kun aina menevät. Tietty joskus apinankin täytyy osua oikeaan, ei siitä pääse. Mutta Blades-kannattajat toki toivovat Markille lisää viinaa koneeseen. Tuoppi
Greasy Chip Butty

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: The Mighty Blades, A. Guardado, Morecambe FC


Vastaus #55 : 01.12.2019 klo 19:36:01

Tämänpäiväinen tasuri Wolvesin vieraana jätti vähän kitkerän maun, kun taas oltiin johdossa. Totta kai tämäkin tulos on odotettua parempi, mutta käyhän se fiiliksen päälle, kun äbaut koko ajan/aina mahdolliset voitot kääntyvät tasureiksi. Mutta mitään hävettävää #bladesmen ei ole.
Greasy Chip Butty

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: The Mighty Blades, A. Guardado, Morecambe FC


Vastaus #56 : 02.12.2019 klo 14:49:19

Tähän väliin nopea Eddie Howe "appreciation message": Suositteli kesällä Chris Wilderille, että josko ostaisi Bornemouthista pois penkkiä kuluttamasta sen "ei-maalintekijä" Lys Moussetin (joo, olin itse myös aivan väärässä ynnä kujalla, se on totta), vielä aivan hirveään ylihintaan. Wilder osti. Ja sitten vähän statseja kehiin:

Harry Wilson
Bournemouth
132 Minutes per goal
791 Minutes played
6 Goals scored
0 Assists

Callum Wilson
Bournemouth
244 Minutes per goal
1222 Minutes played
5 Goals scored
0 Assists

Lys Mousset
Sheff Utd
101 Minutes per goal
504 Minutes played
5 Goals scored
3 Assists
Lord Bendtner

Poissa Poissa


Vastaus #57 : 02.12.2019 klo 15:02:52

Tähän väliin nopea Eddie Howe "appreciation message": Suositteli kesällä Chris Wilderille, että josko ostaisi Bornemouthista pois penkkiä kuluttamasta sen "ei-maalintekijä" Lys Moussetin (joo, olin itse myös aivan väärässä ynnä kujalla, se on totta), vielä aivan hirveään ylihintaan. Wilder osti. Ja sitten vähän statseja kehiin:

Mousset'n nousu on kyllä ollut suuri yllätys itsellenikin. Ranskalaisen tekeminen Bournemouthin paidassa oli nimittäin tuollaista väkinäistä ja jatkuvasti laadutonta. Osansa tuossa toki oli varmaan sillä, ettei sitä vastuutakaan juuri Cherriesissä tippunut ja suoraan sanottuna näyttöjen perusteella ei olisi missään nimessä pitänyt enempää tippuakaan. Itse asiassa esityksiin nähden tuntui saavan jopa ihmeellisen paljon mahdollisuuksia. Tästä syystä Mousset ennen Blades-siirtoaan meni omissa papereissani samaan kategoriaan Adama Diakhabyn, Modibo Maigan, Emmanuel Rivieren ja Yaya Sanogon kanssa. Wilderin alaisuudessa Mousset on kuitenkin selkeästi syntynyt uudelleen ja pystynyt aivan erilaiseen tekemiseen. Erityisesti Mousset'sta on tullut röyhkeämpi ja ronskimpi, mutta myös samalla älykkäämpi ja rauhallisempi. Se sama energia mikä meni Howen alaisuudessa kaikkeen sähläämiseen, tuntuu menevän nyt oikeisiin asioihin ja se näkyy tuloksissa kentällä.
Greasy Chip Butty

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: The Mighty Blades, A. Guardado, Morecambe FC


Vastaus #58 : 02.12.2019 klo 19:13:46

Ei kai näitä kukaan voi meistä ikinä tietää, itse en ollut suoraan sanottuna seurannut Moussetin uraa yhtään ennen kuin Blades hankki tuon nuoren ranskalaispelaajan vain muutama kuukausi sitten, mutta enpä usko, että olisin siltikään osannut lopputulosta arvata tippaakaan paremmin kuin sinä. (Nyt on maaleja, syöttöjä ja peliminuutteja katsoessa pakko tunnustaa, että mies on tavallaan maksanut kovan siirtohintansa takaisin jo nyt, ihan mitä tahansa sitten loppukaudesta sattuisikaan.) Vastuu, annetut mahdollisuudet, alisuorittaminen – kuka sitten lopulta osaisi kertoa jonkun ”kaavan”, jolla ennustaa tulevaisuutta uudessa ympäristössä? Toki yleensä nämä menee, ikävä kyllä, vähän niin kuin on odotettu, mutta sitten on aina näitä keissejä, kuin mistä Moussetin nykytilanne ja suoritustaso näyttävät osviittaa. Joo, totta, about kaikki meistä Blades-faneista ovat tällä hetkellä myös ”Wilder is God” -porukkaa ;), mutta yrittämättä olla liikaa hypettämättä Chrisiä, niin tuskin on sattuma, että Mousset samalla kuin koko joukkue pelaa tällä hetkellä suht maagisella tasolla.
Greasy Chip Butty

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: The Mighty Blades, A. Guardado, Morecambe FC


Vastaus #59 : 03.12.2019 klo 15:23:18

Ja huonosti nukuttu yökään ei lopulta sekään enää eilisammua pilannut, kun nettilehdestä luki, että Wolvesin Nuno on tyytyväinen joukkueensa eiliseen suoritukseen, eikä Blades ole edelleenkään hävinnyt vieraskentällä sitten viime tammikuun. Ylos

Ylihuomisen pelistä alkaa Bladesilla kauden kannalta nähdäkseni todellakin tärkeä pätkä kautta, kestäen aina Boxing Dayhin asti. Eli nyt ensin Newcastle kotona, sitten Norwich vieraskentällä, Villa kotona, Brighton vieraskentällä, Watford kotona. Ja nyt eivät enää ne tasapelipisteet riitä. Joulukuun vika matsi kun sitten taas on Man Cityä vastaan Emiratesilla (kolme viikkoa myöhemmin City puolestaan vierailee Bramall Lanella), sitten heti putkeen Liverpool Anfieldillä jne.

Eipä silti, edes huono pistesaldo nyt suklaakalenteri-ajalta ei sekään nyt välttämättä tuhoaisi lopullisesti sitä Bladesin kauden päätavoitetta, joka ei ole otteista huolimatta muuttunut: selviämistä Valioliigassa. Tuo huonon huumorintajuni takia kiinnostuksella seuraamani BT:n ”kauden käsikirjoituksen” mukaan Bladesilla pitäisi kuitenkin vielä joulunakin olla vain 14 pistettä, ja sijoitus tukevasti sarjan jumbona. Blades ei tämän ”analyysin” mukaan muuten olisi viettänyt koko kauden aikana, ihan ensimmäisestä pelistä lähtien, yhtään viikkoa liigan top 10-sijoilla.
Lord Bendtner

Poissa Poissa


Vastaus #60 : 03.12.2019 klo 16:15:47

Pitäisin tässä kohtaa melkein mahdottomuutena, että Sheffield United tässä kohtaa enää sarjasta tippuisi. Tuohon maagiseen 40 pisteen rajaan Blades tarvitsee jäljellä olevista 24 ottelusta yhteensä 21 pistettä. Tuollainen tahti on siis sellainen mitä Soutampton on vetänyt tämän alkukauden, ja tämän alle pitäisi jäädä. Seuraavasta viidestä pelistä Unitedin on täysi mahdollisuus ottaa n. 10 pistettä ja jos se siinä onnistuu, niin koko kevätkaudella tarvittaisiin vain toinen mokoma säilymiseen.
Greasy Chip Butty

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: The Mighty Blades, A. Guardado, Morecambe FC


Vastaus #61 : 03.12.2019 klo 19:03:29

Pitäisin tässä kohtaa melkein mahdottomuutena, että Sheffield United tässä kohtaa enää sarjasta tippuisi. Tuohon maagiseen 40 pisteen rajaan Blades tarvitsee jäljellä olevista 24 ottelusta yhteensä 21 pistettä. Tuollainen tahti on siis sellainen mitä Soutampton on vetänyt tämän alkukauden, ja tämän alle pitäisi jäädä. Seuraavasta viidestä pelistä Unitedin on täysi mahdollisuus ottaa n. 10 pistettä ja jos se siinä onnistuu, niin koko kevätkaudella tarvittaisiin vain toinen mokoma säilymiseen.

Joo, mutta kun on tässä vuosien varrella todistanut mm. putoamista viimeisenä päivänä, kun aiemmin tammikuun siirtoikkunassa vastustajalle myyty pelaaja käy upottamassa yhden maalin maalierolla seuran takaisin Championshipiin, nähnyt ne muutamat munatut play-offit Valjun nousukarsintafinaaleissa, tsekannut kuuden vuoden ”vauhdin hakemista” League Onesta, you name it, niin ei jaksa lähtökohtaisesti enää olettaa yhtään mitään ;) Pessimisti ei pety.
Lord Bendtner

Poissa Poissa


Vastaus #62 : 03.12.2019 klo 19:58:53

Joo, mutta kun on tässä vuosien varrella todistanut mm. putoamista viimeisenä päivänä, kun aiemmin tammikuun siirtoikkunassa vastustajalle myyty pelaaja käy upottamassa yhden maalin maalierolla seuran takaisin Championshipiin, nähnyt ne muutamat munatut play-offit Valjun nousukarsintafinaaleissa, tsekannut kuuden vuoden ”vauhdin hakemista” League Onesta, you name it, niin ei jaksa lähtökohtaisesti enää olettaa yhtään mitään ;) Pessimisti ei pety.

Tämän ymmärtää ja sama on havaittavissa monissa muissakin 'putaoajakandidaattien' topikeissa, vaikka tällein neutraalin näkökulmasta hommat olisi aivan hyvin hallussa. Ja toki realismia pitää olla mukana ja muistaa, että hienoista otteista huolimatta Sheffield United on tuolla se joukkue, joka on ehkä eniten suorittanut 'yli tasonsa'. Edellä mainittu ehkä väärä termi, mutta pieni formin pudotus ei olisi mikään yllätys. Tällä hetkellä paketti on isossa kuvassa niin hyvin kasassa, että vaikka Mousset'n maalihanat tyrehtyisivät niin selkeällä pelitavalla ja hyvin muotonsa pitävällä puolustuksella tulee vaikeampinakin aikoina vähintään tasureita, joskus myös voittoja. United ei myöskään mielestäni ole yhdestä, kahdesta, tai edes kolmesta pelaajasta riippuvainen, vaan menestyminen perustuu loistavasti toimivaan joukkuepeliin.
Greasy Chip Butty

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: The Mighty Blades, A. Guardado, Morecambe FC


Vastaus #63 : 08.12.2019 klo 16:22:57

Greasy Chip Butty

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: The Mighty Blades, A. Guardado, Morecambe FC


Vastaus #64 : 09.12.2019 klo 17:25:58

No saatiinhan ne kaikki kolme pistettä Carrow Roadilta sitten eilen lopulta helpostikin mukaan, vaikka ensimmäinen puoliaika olikin SheffUlta kuraa. Norwichia jäi lopulta mairittelemaan tuo ainoastaan yhden maalin tappio; pelin kuvaa olisi paremmin vastannut joku 1-4.

Mutta, ensinnäkin McGoldrickin tilanne, mitä tulee jatkuvasti tuhlailtuihin maalipaikkoihin, alkaa olla jo tragikoominen (koomista se oli jo monta, monta matsia sitten…) Eilenkin olisi pitänyt ainakin yksi upottaa. (Miehen turhautumista omiin suorituksiinsa tekee jopa jo paha katsoa. Missatuista paikoista huolimatta Didzy on aivan ehdottoman tärkeä pelaaja Bladesille yleisellä peliesityksellään, taidollaan pitää palloa ylhäällä vastustajan päässä jne.)

Anyways, sen lisäksi Bladesille jätettiin viheltämättä täysin päivänselvä pilkku, vaikka tilanne näkyi yhä uudestaan ja uudestaan ruudussa VAR-tuomareiden ollessa kiinnostuneita ainoastaan siitä, oliko siellä Blades-pelaajan kantapää paitsiossa tuossa samassa tapahtumasarjassa, joka oli jo johtanut Bladesin 1-3 maaliin. Joka maali siis sitten totuttuun VAR-tyyliin hylättiin kahden ja puolen minuutin kelailun jälkeen…

No, sai SheffU VAR:in avulla jotain oikeuttakin, kun myöhemmin tuomari näytti Chris Bashamille täysin väärin punaista lappua. Forkan Kalinat-ketjussa tietty moni ”meidän Suomi Kanarialinnut/Teemu Pukki”-lasit päässä matsia katsonut jeppe kohkasi selvästä punaisesta, vaikka kontaktia tuskin oli. No, brittiselostaja ja kommentaattori saivat oikein niin tämän tilanteen kuin tuon selvän pilkunkin.*

_ _

Tulipa siinä yllä vuodatettua, mutta annoin mennä, kun meni… ;) Palaten sitten taas jo ihan tuon vuodatukseni alussa mainitsemaani teemaan, Bladesin peli oli tosiaan ensimmäisellä puoliajalla hirveähköä katseltavaa, eikä se toinenkaan puoliaika nyt mitään hienoa peliä ollut; voitto tuli lähinnä siksi, että Norwich on sysihuono. Ja tämä ei ole nyt ensimmäinen kerta tai peli, kun koko alkukauden pelillään ihastuttanut Blades pelaa huonosti. Itse asiassa aikalailla huonosti jengi on tässä pelannut aiempaan suorittamiseen verrattuna jo suurimman osan muutamasta viime pelistä.

Itse näkisin muutoksen tapahtuneen jo nelisen kierrosta sitten, alkaen 24.11. pelatusta kotimatsista ManU:a vastaan, jossa joukkue romahti, vaikka aloittikin loistavasti ja lopulta vielä taistelikin uin taistelikin itsellensä pisteen. Anyways, tiimi ei ole prässännyt niin kuin ennen, ja peli on ollut kaukana siitä tiukan organisoituneesta joukkueesta/puolustuksesta, joka alkukaudella nähtiin. Missä syyt tähän? Itse en väitä olevani jalkapallovelho ynnä kovan sortin analysointitaidot omaava, joten jätän kysymyksen ilmaan ja/tai muille vastattavaksi. No ehkä sen verran sanoisin, tämäkin jonkin muun lähteen esittämää mahdollisuutta heijastellen, että kun hyökkäyskalustoa lukuunottamatta on painettu koko ajan tuolla samalla aloituksella, niin väsymys rupeaa eittämättä jossain vaiheessa painamaan(?) Joko tässä(?)

Newcastle-tappio meni kyllä puoliksi tai jopa paljolti Wilderin piikkiin, omasta mielestäni ainakin; huomautin jo ennen matsia, että aloitukseen kokonaan sitä matsia varten vaihdettu kärkipari McBurnie-Sharp ovat tietyllä tapaa kumpikin liian samanlaisia pelaajia; target-mies ja poacher, josta kumpikaan ei pysty pitämään palloa siellä hyökkäyspäädyssä, kun tilanne sitä vaatii, tai luomaan itse niitä tilanteita. He tarvitsevat sitä tarjoilua, keskityksiä boksiin ad nauseam.
_ _

No niin, nyt siis tästä meneillään olevasta viiden ”helpohkon” (joo, Valjussa – eikä muuten oikein missään, jos sitä oikein filosofiseksi heittäytyisi – ole helppoja pelejä, tiedetään…) pelin pätkästä, ennen vuoden vaihteesta alkavaa Man City+Liverpool+jne. -rumbaa, on pelattu kaksi peliä, ja kolme pistettä on plakkarissa. Seuraavaksi Aston Villa kotona, sitten Brighton vieraskentällä, ja Boxing Dayna Watford kotona.

Ja tosiaan, vielä muutama peli sitten olisin lähtenyt katsomaan jopa kaikkia näitä pelejä suht luottavaisin ja odottavin mielin, en toki välttämättä juuri voittoja odottaen, mutta nähden mahdollisuuden napata piste(itä) jokaisesta. Nyt olo ei ole enää yhtään niin vakuuttunut. Silti omassa (inho?)realistisessa skenaariossasi koskien niitä tarvittavia/pakollisia pisteitä sarjapaikan säilyttämisen kannalta, neljä pistettä näistä kolmesta matsista tulisi irrota. Voisin hengittää taas vähän rauhallisemmin.


_ _ _ _


* Vaikka A) meni nyt tuo Bashamin tuomio oikein kiitos VAR:in, ja B) Newcastle-matsissa oli ihan Bladesin alakerran, lähinnä Dean Hendersonin tyhmyyttä lopettaa pelaaminen linjatuomarin liputettua paitsiota, ja C) vaikka peukutin teknologian mukaan ottamiselle peliin, toisin kuin puristit, niin  tällä hetkellä pokisin nuo viivanpiirtelyvermeet huitsin v*ttuun tuolta. Tappavat pelin. Tai sittn vaihtoehtoisesti vaatisin VAR VAR:ia, jossa vielä isommilla pampuilla olisi Stockley Parkiin suunnatut kamerat, ja voisivat sitten arvioida, että menikö se VAR-tuomio nyt oikein vai ei… jne. jne. :P
« Viimeksi muokattu: 13.12.2019 klo 12:04:04 kirjoittanut Greasy Chip Butty »
Greasy Chip Butty

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: The Mighty Blades, A. Guardado, Morecambe FC


Vastaus #65 : 10.12.2019 klo 09:59:02

Lätkäisempä nämä seuraavat, Valioliigan eri seurojen tiettyjä kuluja ja taloutta kuvaavat taulukot/listat tähän threadiin – tämä data tietty ollut kaikille koko ajan avointa – jonkun muun sijasta, toimivat hyvin tässäkin, ja näyttävät, että millaisella taloudellisella muskelilla Sheffield United nyt Valjussa puskee. Antaa vähän perspektiiviä joukkueen kenttäsuoritusten arvoon arvaamattomaan. Samoin voi tietysti hyvin monen muunkin (=kaikkien) seurojen kohdalla näistä luvuista katsoa yhtäältä taloudellisten resurssien ja realiteettien, ja toisaalta sitten kauden pelillilisen suorittamisen välistä balanssia, niin paljon kun se vääristyykin, mitä rikkaampiin seuroihin mennään. Kovimmat ylisuorittajat, pahimmat alisuorittajat? Voilà
 ->

Valioliigaseurojen palkkakulut 2019/2020:

1. Manchester United £163,80m
2. Manchester City £145,77m
3. Liverpool £113,26m
4. Arsenal £101,19m
5. Chelsea £98,65m
6. Tottenham £93,42m
7. Everton £88,99m
8. Leicester £72,62m
9. Crystal Palace £66,48m
10. Southampton £59,70m
11. West Ham £57,46m
12. Watford £45,91m
13. Burnley £41,70m
14. Bournemouth £40,40m
15. Newcastle £37,96m
16. Brighton £36,21m
17. Wolves £32,62m
18. Aston Villa £23,8m
19. Norwich City £13,58m
20. Sheffield United £13,31mValioliigaseurojen kokonaismarkkina-arvot 2019/2020:

Man City 1,28 bil. €
Liverpool 1,07 bil. €
Tottenham 985,00 mil. €
Chelsea 807,00 mil. €
Man Utd 753,25 bil. €
Arsenal 690,75 mil. €
Everton 506,00 mil. €
Leicester 410,25 mil. €
West Ham 348,75 mil. €
Bournemouth 334,25 mil. €
Wolves 333,75 mil. €
Newcastle 273,58 mil. €
Southampton 237,00 mil. €
Crystal Palace 236,55 mil. €
Watford 235,25 mil. €
Brighton 219,60 mil. €
Burnley 198,75 mil. €
Aston Villa 191,00 mil. €
Norwich 121,60 mil. €
Sheffield Utd 91,45 mil. €

Greasy Chip Butty

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: The Mighty Blades, A. Guardado, Morecambe FC


Vastaus #66 : 13.12.2019 klo 12:52:20

Jaahas, viikonloppu lähestyy, ja kohta taas kalisee. Bladesilla huomenna BDBL:lla vastassa Aston Villa.

Vierailijoilta pois ainakin Tyrone Mings, mitä en henk. koht. laske niin suureksi eduksi kotijoukkueelle, kuin mitä joissakin medioissa rummutetaan; ehkä se johtuu vain tästä varsin välttävästä futisviisaudestani, mutta en ole oikein vieläkään ymmärtänyt sitä pauhaamista ko. pelaajan ympärillä, tai kutsuansa majuun.

Bladesin kohdalla ei tällä hetkellä tietoa mahdollisisista poissaoloista/loukeista. Lys Mousset’n pitäisi kuulemma olla ok – nyt vasta tällä viikolla, parin liigamatsin ja harjoitusviikon jälkeen, Wilder avautui medialle kertoen, että Mousset on jo jonkin aikaa tehnyt surutyötä liittyen kuvioihin kotimaassaan Ranskassa. Enempää tietoa tuosta ei ole, eikä tarvita. Mutta se selittää, että miksi Mousset ei ollut avauksessa Newcastle-kotitappiossa, eikä ollut kuulemma pystynyt harjoittelemaan kunnolla ennen Norwich-peliä. Sai silti pelihalunsa ilmaistuaan paikan ko. matsin aloituksessa. Siitä, oliko tuo järkevä veto, voi toki jossitella. Omaan silmääni Mousset pelasi todella huonosti, huonoimmin kuin olen hänen nähneen Blades-paidassa pelaavan. Viitaten nimim. Lord Bendtnerin sanoihin aiemmin/yllä tässä threadissa, minusta Mousset´n tekeminen vaikutti juuri siltä, mitä se ei kuulemma Bournemouth-aikoina oli, eli vähemmän röyhkeää, rosnkia, älykästä tai rauhallista. Siis suht laadutonta. No anyways, voisi olettaa mahtuvan silti edelleen nyt avaukseen, ja toivottavasti otteet paranevat/palaavat aiemmalle tasolle.

Noin yleensä olen ainakin itse tulevaa ottelua ennakoidessani vielä enemmän usvassa kuin yleensä. Yllä jossain aiemmassa viestissä olenkin pannut merkille SheffU:n viime peleissä kovastikin laskeneen tekemisen tason, ja epäillyt yhtenä syynä siihen vaikuttaneen avuksen pelaajien peliväsymyksen. Nyt on ollut aikaa huilata, ja kaiketi paljastuu, että onko tuo väsymys ollut se suurin tai ylipäätään suuri syy pelillisen pakan ”hajoamiseen”. Jos ennen viime matsia nähty suoritustaso jatkuu, en odottelisi ihmeitä. Jos taas nähtäisiin levännyt, taas kurinalaisesti puolustava ynnä muutenkin pelaava Blades, niin silloin en tuntisi mitään hätää koskien tätä matsia. Silloin piste tai pisteitä tulisi. Mutta lopetanpa turhan spekuloinnin tähän. Kylmiltään vedettynä 1-1 olisi veikkaukseni lopputuloksesta.

Ikävä tekijä, joka on vielä syytä mainita, tässä pelissä on tuo Grealishin Jake, joka tuntuu keskittyvän vähän liikaa siihen, että saisi hankittua kulloisellekin vastustajajoukkueelle mahdollisimman paljon kortteja.* Joko väkisin hakeutumalla sellaisiin tilanteisiin, tai sitten ihan filmailemalla. Grealish jakaa mielipiteitä, ja tiedän forkan Villa-fanien myös fanittavan häntä. Siksi pitäisi ehkä pitää suu supussa, mutta antaa mennä: niin meikäkin kuin aivan h*lvetin iso jengi eri seurojen kannattajista pitävät Grealishia tällä hetkellä ällötyksenä. Miten voi tuollainen kaveri olla kapteenina, ei vaan voi käsittää. Eikö olisi joukkueen edun mukaista, että kapteenina olisi, noh, paremmin kapteeniksi sopiva henkilö… Grealishille kaikkea hyvää sitten, kun rupeaa keskittymään siihen jalkapalloon, ja vaihtaa parturia.

Ja vielä lopuksi vähän henkselienpaukuttelua. Nimittäin, vaikka nyt ei siis edessä olekaan vierasmatsi, niin vierasotteluiden tulosten saralla SheffU on myös tehnyt osansa tilastohistoriasta: Blades on nyt Valioliigan historiassa vasta toinen nousijajoukkue, joka ei ole yhtä moneen peliin nousun jälkeen hävinnyt kertaakaan vieraskentällä. Mahdollisuus nousta yksin omaan ylhäiseen kategoriaan tällä saralla tapahtuu tämän tulevan kierroksen jälkeen sitä seuraavalla, kun Blades matkustaa etelärannikolle Brightonin vieraaksi. En nyt tässä jaksa edes alkaa siitä, että kuinka paha matsi tuo tulee olemaan – ihan vaan jo nyt kehtaan toivoa, että taivaalta satava lokinpaska pysyy minimissään, eikä osu juuri niihin Blades-pelaajien hilloviinerien ’silmiin’.
« Viimeksi muokattu: 14.12.2019 klo 09:43:41 kirjoittanut Greasy Chip Butty »
Greasy Chip Butty

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: The Mighty Blades, A. Guardado, Morecambe FC


Vastaus #67 : 14.12.2019 klo 10:01:18

* Ja juuri Bladesin, joka on tähän asti nojannut tuohon kapeahkoon aloituskokoonpanomateriaaliin, ja siten on monilla avauksen pelaajilla kortteja alla, kohdalla kaikki mahdolliset lisäkortit sattuvat ja tuntuvat. Sekoittavat pahasti SheffU:n pakkaa. Ja Grealishin mahdollisesti kalastamat ylimääräiset kortit v*tuttavat siis tietysti toki sitäkin enemmän.
Greasy Chip Butty

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: The Mighty Blades, A. Guardado, Morecambe FC


Vastaus #68 : 14.12.2019 klo 21:13:40

Ja näinhän siinä kävi, että Blades/Fleck lanasi Villalla Bramall Lanen nurmea. Upea tulos, nyt rupeaa jo olemaan vaikeaa uskoa siihen, että SheffU tällä kaudella vielä Valioliigasta putoaisi. Tämä oli myös jalkapallon voitto rahasta. Blades luottaa ja luotti samaan, vanhaan, monelta osin jo League Onesta tuttuun jengiinsä, kun taas lima-Grealishin ympärille 150 miljoonalla ostettu jengi ei pysty parempaan. Ilon päivä kaikille jalkapallon ystäville!
Greasy Chip Butty

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: The Mighty Blades, A. Guardado, Morecambe FC


Vastaus #69 : 20.12.2019 klo 14:55:44

Yorkshireläisseuran seuraavana pysäkkinä nyt vkonloppuna etelärannikon Brighton ja Hove, eli hiekkaa, liian kylmä kuitenkin uida, ja lokkeja. Ja sitten ah niin korvia kutkuttavan ihanan kuuloisesti sponsorin mukaan nimetty Amex Stadium.

Bladesin miehistöstä on poissa korttitilin täytyttyä John Fleck, joka siis teki viime viiko ottelussa ne kummatkin maalit Aston Villan verkkoon. Tämä on iso isku, ja voi ratkaista paljonkin. Hieman kehtaan olla eri mieltä nimim. Lord Bendtnerin jossain tuolla ylempänä tätä lankaa esittäneen arvion mukaan – ihan omasta mielestäni kun Bladesin keskikentästä on tässä tullut tietyssä mielessä juuri ”yhdestä, kahdesta, tai edes kolmesta pelaajasta riippuvainen.” Niin samalla kokoonpanolla on kaikki matsit tähän asti pelattu – siis keskikentällä ja puolustuksessa. Eivät ole ehtineet avauksen ”cover up:eiksi” hankitut pelaajat tarpeeksi hitsautua tuohon ryhmään, tämä vaan ihan imo. Ja toki John Fleck on osoittainut olevansa vaikeasti korvattava pelaaja noin muutenkin, ja niitä maaleja on siinä sivussa kertynyt neljä. (Tosin tietty suht vähän maaleja tekevässä SheffU:ssa vastuuta osumista on kannettu laajallakin rintamalla.)

No, kuka sitten tilalle? Enpä muista, että mikä lehti tuo oli, jossa esitettiin jotenkin kohtalaisen varman tuntuisestikin, että Callum Robinson luultavasti palaa kokoonpanoon. Vähän ihmetytti. En kyllä näkisi Robinsonin mahdollisen pelaamisen hyökkäyksessä olevan millään tavalla riippuvainen Fleckin poissaolosta. Jos Callum siellä avauksessa on, niin taitaa sitten johtua ihan muista syistä – ja tällä hetkellä on vaikea nähdä oikein mitään syitä, miksi Callum avauksessa olisi, muuta kuin loukit tai pakkorotaatio kun pelejä näin paljon. Itse jos pitäisi arvata, tämä voisi olla Mo Bešićin ensimmäisen aloituskokoonpanopaikan aika punaraitapaitojen rivissä. Parissa viime peleistä tullut kentälle pelaamaan ihan muitakin kuin vain jämäminuutteja, ja aika hyvin on mennyt. (Tiedä sitten mitä Bešić on Bosnia-Hertzegovinan paidassa tehnyt, kun satuin näkemään bosniahertsegovinalaisten ”vähhemmän mairittelevia” kommentteja viime majutauon matsien jälkeen, joissa juuro Mo:ta istutettiin tikunnokkaan aika tylysti.)

Anyways, Fleckin lisäksi Bladesin puolelta ei anakaan ole vielä tiedossa muita, jotka eivät mahdollisesti pystyisi pelaamaan lokkilaumaa vastaan pelaamaan.

Ottelun tuloksen ennustaminen on kovin vaikeaa (niinpä tuo aina on…), kun ensinnäkin nyt siis on yksi keskikentän tukipilareista poissa. Ja sitten katsellaan, että millainen United sieltä tunnelista tällä kertaa kentälle tulee. Tuleeko niin onneton, kuin mitä Aston Villa vastaan ensimmäisellä puoliajalla, vai se tuttu sisua uhkuva Blades, josta välähdyksiä tosiaan Aston Villaa vastaan nähtiin sitten toisella puoliajalla. Miksei Wilder voi pitää niitä puoliajan tylytyksiään jo ihan pelien alussa? :D

Mutta joo, hyvin pelatessa tuolta lähtisi piste matkaan, muuten tulee noutaja. Ja ennakkosuosikkina Brighton otteluun lähteekin. Ja kun Blades meni sitten ostamaan kahdesta viime kesän hyökkääjätargeteistaan Neal Maupaysta ja Oli McBurnista - kumpikin samanhintaisia - siis sen väärän vaihtoehdon, ja Maupay seurasi Potteria Albioniin, niin olisi tyypillistä, että Maupay pistäisi voittomaalin Bladesin verkkoon… (Mistäköhän löytyisi vetomahdollisuus Brighton to win and Maupay to score…). No mutta nyt meni vähän liian synkistelyksi. Pistettä/pisteitä lähdetään hakemaan. Oma arvio 2/1-1.

Tulevaan otteluun liittyen on mainittava vielä se, että Unitedin avauksen porukalla rupeaa hälyyttävän monella olla korttitilanne sellainen, että kohta tulee sitä pakotettua taukoa. On harmi, jos niitä kortteja nyt ottaa useampikin, ja on sitten Boxing Dayn Watford-kotimatsista pois. Sitä seuraava Etihad Stadiumin vierailu olisi sitten parempi ajankohta lusia noita pois.

_ _

Liityen tulevaan tammikuun siirtoikkunaan, Wilder on jo useassa haastattelussa kertonut seuran olevan kahden/kolmen pelaajan perässä. Nyt kuva on vielä tarkentunut, kun vapaa-agentti Jack Rodwell treenaa tällä hetkellä Bladesin kanssa, kuten siirtohuhut-threadissa olikin jo mainittu, ja Wilder tuossa vielä tarkensi sanomisiaan, kertoen tähtäimessä olevan yhden Valju-puolustajan ja yhden Championship-hyökkääjän (Olisiko kenties Jarrod Bowen tai Ollie Watkins? Mene ja tiedä.)
« Viimeksi muokattu: 22.12.2019 klo 10:56:41 kirjoittanut Greasy Chip Butty »
Greasy Chip Butty

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: The Mighty Blades, A. Guardado, Morecambe FC


Vastaus #70 : 22.12.2019 klo 11:36:50

Kyllähän Jags on vielä avauskamaa teillä. Ihan hyvin veti viime vuonnakin ne harvat pelit, mitä Evertonissa pääsi pelaamaan. Ikää on, mutta ei haittaa.
No niin kuin näkyy ja voi vielä näin jälkiviisaudenkin avulla todeta, niin eipä ole. Ja tällä hetkellä teidän joukkueesta ei yksikään pääsisi "meidän" aloitukseen, pl. ehkä Richarlison. ;) No, eiköhän Ancelotti saa jotain rotia siihen meininkiin.
Greasy Chip Butty

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: The Mighty Blades, A. Guardado, Morecambe FC


Vastaus #71 : 22.12.2019 klo 11:46:47

Vaturalleen meni sitten taas oma arvioni eilisen pelin lopputuloksesta, kun Brighton & Hovesta, tuosta ”talvihorrosta nukkuvasta lomailukohteesta” näin runolliseksi äityessäni, lähtivät eilen mukaan kaikki pisteet. Ei kyllä *varsinaisesti* tuo jaksa harmittaa. :D Ylos

Samoin meni pieleen arvaukseni koskien tuota Fleckin korvaajan paikkaa aloituskokoonpanossa väärin – mistä siis ennen peliä tuossa yllä kohkasin - ja nokkimisjärjestyksessä Mo Bešićin taakse jääneeksi luulemani, kesällä QPR.sta ostettu Luke Freeman aloitti – ynnä näytti tasaisen hyvällä puurtamisellaan/suorittamisellaan, että miksi aloitti. (Voisiko tämä enteillä sitä, mistä olen jo aiemmin maininnut että Bešić olisi ehkä palaamassa jo nyt tammikuussa emoseuraansa Evertoniin? Vähän epäilen, mutta voi olla – niin kuin kaikki muukin… Jokatapauksessa,  Bešićin aseman kannalta ei näyttänyt hyvältä sekään, että pitkään, pitkään aikaan edes penkille pääässyt kesän hankinta Nottinghamista, Ben Osborn, pääsi kentälle hänkin 53. minuutilla, korvaten juurikin Freemanin; Bešić sitten lopulta kehiin vasta 82. minuutilla, kun Blades olis jo tovin tyytynyt puolustamaan johtoaan – mikä taas teki niistä pallonhallintaprosenteista vieläkin rumempia Bladesin kannalta.) Etenkin Freemanin suoritus tuo ja luo uskoa, että rosrerissa on tuon normaalin aloituskokoonpanon ympärillä kykyä, johon luottaa, hieman laajemmin, kuin mitä olin uskonut. Ja kyllähän Osbornkin leiviskänsä hoiti, ottaen huomioon varsinkin sen, ettei ole ollut edes penkillä ennen tätä niin kauan kuin muistan.

Niin tai näin, aloitukseen tehtiin myös toinen muutos (aika epätavallista Wilderiltä ;) ), kun Oli McBurnie sai paikan McGoldrickin rinnalla. Ja Olihan se sitten palkitsi Wilderin luottamuksen tekemällä sen koko pelin ainoan Var-jyrän alta voimaan jääneen maalin – hieno suoritus, puski pitkältä alhaalta lähetetyn korkean pallon eteen itselleen Brightonin topparien välissä/välistä, juoksunsa ollessa juuri oikean aikainen, otti epätasaisesti pomppineen pallon nopeahkosti vauhdissa kontrolliin, ja pisti sen sitten etutolpan kautta maalin perukoille. (Brightonin Potter oli vielä viime kaudella siis Swanseassa Olin manageri, btw.)

Noin yleensä Blades vetäytyi aina välillä jo alkupuoliskolla yllättävän paljon - vaikka toki alussa/ensimmäisellä puoli ajalla olikin niskan päällä mikä yllätti. Wilder kyllä sanoikin sitten matsin jälkeen, ettei ollut tyytyväinen pallonhallintaan/pallonhallintaprosenttiin.

Anyways, ensimmäisen kerran pallon maaliin pisti John Egan 8. minuutilla, mutta hänen reidestään kulmurin jälkeen maaliin uponnut pallo osui siinä sitten kropassa kiinni oleviin sormiin samalla, joten VAR-tarkistus taas korjasi tilanteen. Sääntökirjan mukainen tuomio, mutta tätä menoa eivät taida kohta Bladesin pelaajat enää maaleja tuuletella – kommentaattoritkin/selostajatkin naureskelivat sille, kuinka usein juuri Blades on ollut saamapuolella näissä VAR-tuomioissa/-”karkeloissa” tällä kaudella – kun se pallo tullaan niin usein hakemaan vielä sieltä keskiympyrästäkin pois, kuten nyt. (Sama kuvio toistui sitten O’Connelin pistettyä pallon pussiin 54. minuutilla, paljaalla silmällä ei taaskaan nähnyt, mutta paitsioksi tuomittiin; selostaja ja kommentaattorikin olivat jo kerenneet sanoa, että tätä maalia ei nyt sitten varmaan ainakaan viedä Bladesilta pois...)

Ja McGoldrick… No, ”taika jatkuu”: sössi taas avopaikan heti toisen jakson alkuun (mitä se muuten on, kun menee touhu ja/tai onni jo tragikoomisestakin yli? Vissiin vain ”ylittää tragikomediahorisontin”, ellei tuokin nyt sitten ole yhtä  lailla laimea ilmaisu), mutta jatkaa silti elintärkeää rooliaan hyökkäyksessä muilla avuillaan. Vielä kun olisi pistänyt tällä kaudella palloja pusiin sillä normaalilla taidollaan ja/tai edes jokaisen p*skan hyökkääjän taidolla, niin olisi varmaan kymmenen maalin raja jo rikottu… Mutta joo, tosiaan, Didzy on faneille rakas.

Sitten niistä pelkäämistäni korteista: Kolme korttia tuli tuliaisiksi, ja nyt on Baldockilla, Bashamilla, Lundstramilla, O’Connelilla ja Norwoodilla neljä korttia alla, ja kaikki nämä miehet osa sitäBladesin avaavaa selkärankaa. Ei liian hyvältä näytä tuo. Mutta kuuluu peliin, ja kun paljon pelaa, korttejakin tulee. Näillä mennään.

_ _

Taas tuli tehtyä tilastohistoriaa, eli nyt Blades on pelannut Englannin korkeimmalle liigatasolle nousseista joukkueista pisimpään ilman vierastappiota, ja noussut tuossa tilastossa ”ylhäiseen kaksinaisuuteen” Burnleyn kauden 1947-1948 joukkueen kanssa. Burnley kuitenkin ylsi tuolloin vielä siihen kymmenenteenkin voitoon, kun Bladesilla noita plakkarissa siis nämä yhdeksän. (Joissain lehdissä/lähteissä on virhe tämän nippelitiedon osalta, eli Blades ei ole voittanut aivan yhtä matsia kun tuo toisen maailmansodan jälkeinen Burnleyn porukka.) SheffUn kohdalla on vaikea nähdä, että enää seuraavalta vierasmatsilla Etihadilla sama meno jatkuisi. Mutta onpa tässä allekirjoittanutkin jo *jonkin* aikaa pitänyt putken jatkumista epävarmana… Niin tai näin, kaikki ihailuni sodanajanjälkeisille lädeille, mutta kyllähän tämä nykypäivän futiksessa tämä Bladesin suoritus on ”kovempaa kamaa” kuin tuo Burnleyn asettama ennätys.

Seurahistoriaa tuli taas tehtyä siten, että tämä oli ensimmäinen kerta kun SheffU on voittanut Valioliigassa kolme ottelua putkeen sitten vuoden 1993, Deanon ja Bassetin aikojen. Täältä tähän, nyt siirryn nostalgisoimaan.


P.S. Vaan ei mahda: pitää vielä mainita, että eilisen voiton jälkeen Wilderin kerroin nousi taas myös ”seuraavaksi potkut saavan valjumanagerin” -kategoriassa, sack racessa, ja nyt korkeampi kerroin on vain Kloppolla ja Mourinholla.
Greasy Chip Butty

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: The Mighty Blades, A. Guardado, Morecambe FC


Vastaus #72 : 23.12.2019 klo 11:29:54

Viidennellä sijalla Valjussa jouluna?* Kuka olisi uskonut? Vaikka tämä taitaa olla nyt se kauden "zeniitti", sillä vuoden lopusta alkaa todella vaikea taival vastustajien suhteen, niin naatitaan nyt tästä, ihan paras joululahja. (!)

Samalla forumin Sheffield United -fanien kööri - eli minä ;) - toivottaa hauskoja, punavalkoraitaisia joulunpyhiä kaikille forumisteille. Ylos Tuoppi

* E: Viimeksi nousija joukkue oli näin korkealla, viidennellä sijalla, 19 vuotta sitten.
« Viimeksi muokattu: 23.12.2019 klo 19:12:33 kirjoittanut Greasy Chip Butty »
Marlon

Poissa Poissa


Vastaus #73 : 25.12.2019 klo 12:08:11

[quote author

* E: Viimeksi nousija joukkue oli näin korkealla, viidennellä sijalla, 19 vuotta sitten.
[/quote]

Veikkaan Ipswichiä
Greasy Chip Butty

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: The Mighty Blades, A. Guardado, Morecambe FC


Vastaus #74 : 26.12.2019 klo 08:39:27

[quote author

* E: Viimeksi nousija joukkue oli näin korkealla, viidennellä sijalla, 19 vuotta sitten.


Veikkaan Ipswichiä

Joo, traktoripojathan se silloin 19 v. sitten oli.

 
Sivuja: 1 2 [3] 4 5
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines