FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
15.08.2020 klo 23:51:33 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 135 [136] 137 ... 140
 
Kirjoittaja Aihe: Liverpool F.C. 2019/20 - Nokitetaan kuudella  (Luettu 541452 kertaa)
0 jäsentä ja 4 vierasta katselee tätä aihetta.
Done

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Liverpool


Vastaus #3375 : 30.07.2020 klo 13:02:58

Ensi kauden pelipaidat vuotaneet jo nettiin ja itseäni ei ainakaan heti sytytä kyllä mikään noista.
Nutmeg

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: LFC


Vastaus #3376 : 30.07.2020 klo 13:26:31

Pahoittelut sekaannuksesta, siis Firminon ja Salahin maaliodottamassa ja maalimäärässä on n. 10 (9,37) maalin gap. Täällä selitykseksi pisteodottamaa parempaa suoritustasoa perusteltiin mm. taktiikan tuomilla paremmilla maalintekopaikoilla. Ainakaan näiden kahden hyökkääjän tapauksessa tilastot eivät tue väitettä, jonka mukaan taktiikka selittää paremman performanssin. Vaikka otetaan Mane mukaan, niin ero on silti kohtalaisen iso ja täysin toiseen suuntaan kuin pisteodottama. Täytyy ymmärtää, että yksittäiset "onnenkantamoiset" maaliodottamaan nähden esim viidessä pelissä, joka on vain 13 % kauden kokonaismäärästä,  tuovat jo maksimissaan 10 pisteen eron lopullisessa taulukossa.


Maaliodottamissa käytettävä data on tehty satojen tuhansien yksittäisten laukausten pohjalta. Näin ollen poikkeamat esim. satojen laukausten sarjoissa voivat poiketa keskiarvosta huomattavankin paljon. Monte Carlo fallacy'sta voi lukea enemmän, jos aihe sattuu kiinnostamaan. Sen verran voin myöntää, että Liverpool oli tänä vuonna sarjan paras, ja erityisesti sarjan parhaiten valmennettu, joukkue. On kuitenkin syytä huomata, että tilastollisesta näkökulmasta pistetoteuma oli poikkeuksellisen hyvä verrattuna kaikkiin muihin huippusarjoihin ja joukkueisiin. Ero muihin joukkueisiin oli niin suuri, ettei sitä selitä mikään muu kuin tilastollinen poikkeama, ja on hyvin epätodennäköistä, että se tulee toistumaan tulevaisuudessa.

Eli käytännössä Firmino oli ainut, jolla oli selvästi heikompi kausi ainakin tehojen muodossa. Eli varaa parantaa vielä ensi kauteen ainakin sen seitsemän maalin verran! Kukaan ei varmaan uskokaan, että Liverpool voittaisi Valioliigan 18 pisteellä myös ensi kaudella. Mutta MIKÄÄN ei viittaa siihen, etteikö 90+ pisteen yli mentäisi jälleen kerran. Ja siihen on ManUn, Chelsean, Arsenalin ja Spursin todella vaikea vastata.
Mikaeli

Poissa Poissa


Vastaus #3377 : 30.07.2020 klo 13:36:37

Kukaan ei varmaan uskokaan, että Liverpool voittaisi Valioliigan 18 pisteellä myös ensi kaudella. Mutta MIKÄÄN ei viittaa siihen, etteikö 90+ pisteen yli mentäisi jälleen kerran. Ja siihen on ManUn, Chelsean, Arsenalin ja Spursin todella vaikea vastata.

Pitäisi tutkia dataa vähän enemmän, mutta näyttää siltä, että tilastojen puolesta mikään ei viittaa siihen, että tämän vuotisella suoritustasolla ensi vuonna Liverpool menisi yli 90 pisteen. Nopealla matikalla pisteodottaman ja toteutuneiden pisteiden välinen keskihajonta on alle 5 pistettä. Tämän vuotinen suoritus siis on n. viiden keskihajonnan päästä odottamasta. Tarkoittaa tilastollisesti sitä, ettei se tule toistumaan 99.99994% todennäköisyydellä. Toki disclaimerina se, ettei jalkapallo ole pelkästään tilastoja, vaan myös tunnetta, kotietua, flow-tilaa ja tuuria.
bergerinpatrik

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: LFCInter


Vastaus #3378 : 30.07.2020 klo 15:01:45

Henkilökohtaisesti yllätti hieman Mo "tuhnu" Salahin tehdyt maalit ja xG, kun teki 19 maalia ja xG on 20,66. Teki siis tuon mukaan "vain" n. 2 maalia liian vähän. Jotenkin odotin, että xG olisi ollut enemmän.

Sama viimeisissä 5 otteluissa oli lähes 10 todellista tuhnuiltua maalipaikkaa.

Xg:stä sarjataulukon luominen on ihan kyllä sitä itseään. Liverpool on painanut nyt 2,5 kautta n. 100p kausikeskiarvolla, niin on siinä poikkeamaan kerrakseen.
Toki itse uskon myös, että ensi kaudella 90p jää haaveeksi, mutta lähinnä inhimillisten syiden takia.
Jype

Poissa Poissa


Vastaus #3379 : 30.07.2020 klo 15:38:43

Liverpoolin ensi kauden tasosta on paha sanoa. Loppukauden formista koronatauon jälkeen en nyt lähtisi vetämään yhtään minkäänlaisia johtopäätöksiä, koska mestaruus oli 99,9% varma jo keväällä ja se ei voi olla vaikuttamatta loppupään peliesityksiin. Pelitahti liigassa tulee kuitenkin olemaan tiukempi kuin tällä kaudella ja rinkihän heillä on muutenkin jo melko kapea, niin ensi kaudella nähtänee paremmin millaisia suorituksia Klopp saa rotaatiomiehistä tai junnuista irti ja miten tämä sitten vaikuttaa joukkueen tuloskuntoon. Päättyneellä kaudella joukkue selvisi hämmästyttävän hyvin ilman loukkeja ja Alissonin parin kuukauden poissaoloa lukuunottamatta siellä ei tainnut mitään kovin merkittävää ollakaan, joten nähtäväksi jää miten joukkue selviytyy jos pari-kolme avauksen kaveria otetaankin yhtäkkiä sairastuvan puolelle. Joukkueen avauskokoonpanohan on silti edelleen liigan heittämällä laadukkain, mutta sen takana on sitten vähän hiljaisempaa ja tulevalla "tynkäkaudella" tarvitaan laatua ja leveyttä enemmän kuin normaalisti.

Matip ja Fabinho olivat poissa molemmat noin pari kuukautta loukkaantumisten takia. Molemmat olivat kuitenkin ennen loukkejaan selvästi avauksen pelaajia. Matip sitten toki vielä loppukaudesta mutta silloin Joe Gomez oli jo ottanut avauksen paikan haltuunsa. Lisäksi Keita oli sivussa pariinkin otteeseen yhteensä parin kuukauden ajan, ei toki avauksen pelaaja vasta kuin loppukaudesta. Liverpool tulee kyllä tekemään tänä kesänä hankintoja, joten leveyttä pitäisi olla viime kautta enemmän. Lisäksi Jones, Williams ja Elliott ovat kauden kokeneempia.

Mutta se tästä, ihan väärä ketjukin tälle.

Otetaan tänne, niin ei mene off-topicin puolelle toisessa ketjussa.

Matip, Fabinho ja Keita ovat mielestäni joukkueessa juuri niitä pelaajia, jotka ovat vähän formista riippuen siinä avauksen rajamailla ja heille löytyy kuitenkin rotaatiosta ihan laadukkaat vaihtoehdot, mutta en kyllä noista yhtäkään listaisi ihan ehdottomiksi avainpelaajiksi joukkueessa. Mainitsemiesi pelaajien yksittäisistä loukeista joukkue selvisi vielä ihan ehjin nahoin, mutta ne oikeasti tärkeistä tärkeimmät pelaajat (laitapakit, VVD, yläkolmikko) pelasivat koko kauden ilman mitään poissaoloja ja noille tonteille niitä laadukkaita varamiehiäkään ei oikein ole, joten nähtäväksi jää miten Liverpool pärjää jos tuolle porukalle alkaa tulemaan enemmän poissaoloja ja mahdollisesti jopa useampia kerrallaan.

Hankintapuolesta olen ainakin itse saanut käsityksen, että ihan hirveästi rahaa ei ole käytettävissä, mutta varmasti jotain kuitenkin. Junnut ovat toki kokeneempia, mutta silti tuolle tasolle ihan täysiä raakileita ja siksi sanoinkin, että nähtäväksi jää mitä Klopp saa heistä tulevalla kaudella irti, kun ottelutahdin myötä rotaation tarve kasvaa ja vastuuta on varmasti enemmän luvassa. Voihan se olla, että junnut ottavat tilaisuudesta kaiken irti ja pelaavat todella hyvin, mutta ihan yhtä lailla on mahdollista että joukkueen tulokset "kärsivät" kasvavasta rotaatiosta, jos valmiita laatupelaajia ei ole heittää lepuutettavien tai loukkien myötä sivussa olevien tilalle.

Mikähän on muuten Rhian Brewsterin tilanne? Lähteekö uudestaan lainalle, vai tuleeko rinkiin mukaan? Swanseassa vahva kevätkausi alla lainalla.
sond

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: liverpool


Vastaus #3380 : 30.07.2020 klo 15:45:14

Kyllä se Fabinho Tavares sinne mun avaukseen menee aina.
Mr.Löysä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: LFC, KPV


Vastaus #3381 : 30.07.2020 klo 17:26:06

Pitäisi tutkia dataa vähän enemmän, mutta näyttää siltä, että tilastojen puolesta mikään ei viittaa siihen, että tämän vuotisella suoritustasolla ensi vuonna Liverpool menisi yli 90 pisteen. Nopealla matikalla pisteodottaman ja toteutuneiden pisteiden välinen keskihajonta on alle 5 pistettä. Tämän vuotinen suoritus siis on n. viiden keskihajonnan päästä odottamasta. Tarkoittaa tilastollisesti sitä, ettei se tule toistumaan 99.99994% todennäköisyydellä. Toki disclaimerina se, ettei jalkapallo ole pelkästään tilastoja, vaan myös tunnetta, kotietua, flow-tilaa ja tuuria.
On toistunut jo yli kaksi vuotta putkeen. Sama vanha xG virsi vaan jatkuu ja jatkuu.
Jos jalkapallo olisi tilastotiedettä vedonlyöntikin olisi helppoa. Ei muuta kun xG tilasto vaan käteen ja vetoa lyömään. Todellisuudessa taitaisi tulla takkiin ja rankasti.
RehtiKärsä

Paikalla Paikalla


Vastaus #3382 : 30.07.2020 klo 17:31:09

Kyllä myös tämän kotimanagerin papereissa Fabinho kuuluu ehdottomasti niihin pelaajiin, jotka löytyvät kokoonpanosta, ellei sitten kierrätetä, tai ole loukkaantumista. Ei ehkä se näkyvin tyyppi, mutta tärkeä palanen puolustuslinjan edessä keskikentän alaosastossa. Ei kalpene muiden DM:iin verrattaessa. Ajoittain voisi minun mielestä ottaa jopa isompaa roolia ylöspäin, mutta onhan siinä Keita ja Hendo sitä varten. Joskus voisi ehkäpä kokeilla vapareitakin, varsinkin hieman kauempaa, kun nyt laukauksen käyttö jää vähän vajaaksi. Trent tietty hoitaa noita melko mallikkaasti.
Mikaeli

Poissa Poissa


Vastaus #3383 : 30.07.2020 klo 17:34:50

Xg:stä sarjataulukon luominen on ihan kyllä sitä itseään. Liverpool on painanut nyt 2,5 kautta n. 100p kausikeskiarvolla, niin on siinä poikkeamaan kerrakseen.
Toki itse uskon myös, että ensi kaudella 90p jää haaveeksi, mutta lähinnä inhimillisten syiden takia.

Tarkastellaanpa tätä väitettä analyyttisesti.

 - Viimeiset 19 ottelua kaudelta 2017 - 2018 on 40 pistettä; pisteolettama 39,70
 - Kausi 2018 - 2019 on 38 ottelua ja 97 pistettä; pisteolettama 83,45
 - Kausi 2019 - 2020 on 38 ottelua ja 99 pistettä; pisteolettama 74,28

Eli viimeisen 2,5 kauden vauhti on ollut 94,4 per kausi ja pisteodottama 78,8. Ero on 16 pistettä, joka on erittäin hyvä, muttei mitenkään täysin poikkeuksillinen kuten tämän kauden poikkeama. Sanoisin tilastojen valossa, että Liverpool on toistaiseksi pystynyt olemaan systeemaattisesti pisteodottamaa parempi ja "perustaso" on siellä 85 pisteessä. Antaisin ensi kauden vaihteluväliksi siis 75 - 95 pistettä, jonka väliin Liverpool päätyy 95 % todennäköisyydellä. Yli 90 pisteet ylitys onnistuu kerran kuudesta, jos nykyinen taso säilyy.
Mr.Löysä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: LFC, KPV


Vastaus #3384 : 30.07.2020 klo 17:38:19

Otetaan tänne, niin ei mene off-topicin puolelle toisessa ketjussa.

Matip, Fabinho ja Keita ovat mielestäni joukkueessa juuri niitä pelaajia, jotka ovat vähän formista riippuen siinä avauksen rajamailla ja heille löytyy kuitenkin rotaatiosta ihan laadukkaat vaihtoehdot, mutta en kyllä noista yhtäkään listaisi ihan ehdottomiksi avainpelaajiksi joukkueessa. Mainitsemiesi pelaajien yksittäisistä loukeista joukkue selvisi vielä ihan ehjin nahoin, mutta ne oikeasti tärkeistä tärkeimmät pelaajat (laitapakit, VVD, yläkolmikko) pelasivat koko kauden ilman mitään poissaoloja ja noille tonteille niitä laadukkaita varamiehiäkään ei oikein ole, joten nähtäväksi jää miten Liverpool pärjää jos tuolle porukalle alkaa tulemaan enemmän poissaoloja ja mahdollisesti jopa useampia kerrallaan.
Fabinho on avauksen pelaaja. Alisson Becker oli todella pitkään pois ja hän on avauksen pelaaja. Sadio Mane oli luokkaantumisen takia useita pelejä sivussa.
Mutta joo avainpelaajien loukkaantuminen vaikuttaa toki.  Varsinkin jos niitä on useampi samaan aikaan telakalla. Niin se on toisaalta muissakin joukkueissa.
Jype

Poissa Poissa


Vastaus #3385 : 30.07.2020 klo 18:12:39

Fabinho on avauksen pelaaja. Alisson Becker oli todella pitkään pois ja hän on avauksen pelaaja. Sadio Mane oli luokkaantumisen takia useita pelejä sivussa.

Alissonin loukkaantumisen tuossa kyllä alkuperäisessä viestissäni huomioinkin. Sadio Mane puolestaan pelasi Valioliigassa 35/38 ottelua, eli lähes kaikki.

Fabinho voi olla "avauksen pelaaja" mutta ei silti millään mittarilla mikään joukkueen kulmakivi niin pelillisesti kuin myöskään managerinsa silmissä, ihan jo sen perusteella että Fabinho on ollut kuitenkin jonkinlaisen määrän pelejä penkin puolella kunnossa ollessaankin. Joukkuetasapainon kannalta Fabinho on Liverpoolin "avauksen miehistä" ehkä se helpoiten korvattavissa oleva, sillä ne rotaatiovaihtoehdot keskikentällä ovat kuitenkin jokseenkin pelimiehiä hekin, kun taas laitapakeille ja yläkolmikon pelaajille laadukkaita korvaajia ei joukkueesta niin helposti löydykään.

Mutta joo avainpelaajien loukkaantuminen vaikuttaa toki. Varsinkin jos niitä on useampi samaan aikaan telakalla. Niin se on toisaalta muissakin joukkueissa.

Ja tämähän se oma pointtini olikin. Tällä kaudella monilla muilla joukkueilla noita avainpelaajien loukkaantumisia olikin jo huomattavasti enemmän ja Liverpool selvisi niiden suhteen "vähemmällä" vahingolla. Mutta selviääkö enää ensi kaudella, kun ottelutahti kiristyy entisestään ja tässä ei muutenkaan kausien välillä ehdi ihan normaaliin tapaan kunnon taukoa tulemaan?

Uskoisin, että City tulee ensi kaudella olemaan taas todella vahvoilla, kun siellä pystytään halutessaan pelien välillä kierrättämään keskikentästä ylöspäin vaikka koko avausmiehistöä tason oleellisesti kärsimättä ja näyttäisivätpä nuo puolustuspäähänkin hommaavan lisää jalkoja, joka varmasti auttaa myös otteluruuhkassa.
Nutmeg

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: LFC


Vastaus #3386 : 30.07.2020 klo 22:03:12

Fabinho, liigan paras puolustava keskikenttä on ehdottomasti joukkueen avainpelaajia ja yksi kulmakivistä. Brassilla oli loukkaantumisensa jälkeen heikompi jakso mutta loppukaudesta jälleen sementoi paikkansa avauksessa. Liverpool ei juurikaan kierrätä pelaajiaan liigapeleissä, joten junnut saavat pääosin peliaikaa cupeissa tulevallakin kaudella. Avauskokoonpanoon ei ole tarvetta tehdä hankintoja, joten ilman ökysummiakin voi tehdä hyviä hankintoja. Millä joukkueella oli huomattavasti enemmän avainpelaajia sivussa? Tottenham tulee ekana mieleen.
« Viimeksi muokattu: 30.07.2020 klo 22:16:01 kirjoittanut Nutmeg »
RehtiKärsä

Paikalla Paikalla


Vastaus #3387 : 30.07.2020 klo 22:55:40

En halua nostaa Fabinhoa mitenkään ylitärkeään asemaan, mutta lisään tähän nyt kuitenkin jonkun ajatuksen ja perustelun, kun jokin noissa perusteluissa hämää.

Fabinho voi olla "avauksen pelaaja" mutta ei silti millään mittarilla mikään joukkueen kulmakivi niin pelillisesti kuin myöskään managerinsa silmissä, ihan jo sen perusteella että Fabinho on ollut kuitenkin jonkinlaisen määrän pelejä penkin puolella kunnossa ollessaankin. Joukkuetasapainon kannalta Fabinho on Liverpoolin "avauksen miehistä" ehkä se helpoiten korvattavissa oleva, sillä ne rotaatiovaihtoehdot keskikentällä ovat kuitenkin jokseenkin pelimiehiä hekin

Ei millään mittarilla? Ei myöskään Kloppin silmissä? Jonkinlainen määrä pelejä penkin puolella kunnossa ollessaankin. Jaa.

Fabinho oli kaudella 30 kertaa kokoonpanossa, kun 8 ottelua meni loukissa. 28 ottelussa pelasi, joista kahdessa istui koko pelin penkillä, näistäkin toinen peli oli kauden päättänyt peli Harakoita vastaan vieraissa. 28 ottelustaan oli 22 kertaa avauksessa, 6 kertaa vaihdosta kentälle ja kerran otettu vaihtoon. Pelaamissaan peleissä pelasi 21 kertaa 90 min. Loukkinsa jälkeen kolmessa seuraavassa pelissä tuli vähän minuutteja, kaikissa näistä taisi tulla vaihosta kehiin, eli sisäänajoa loukin jälkeen.

Liverpoolin 8 CL-pelistä Fabinho pelasi 7, kun yksi sattui tuolle loukkiajalle. 7 pelistä 5 pelissä 90 min.

En sitten tiedä, millaisia lukemia pitäisi pelaajan kellottaa, jotta hän olisi edes jollakin mittarilla pelillinen kulmakivi, tai saati edes Kloppin silmissä? Pistikö Klopp sitten säälistä Fabinhon tuonne kentälle, vai miksi kellotti tuollaiset peliajat? Varmaan Fabinhokin kuitenkin tarvitsee hieman lepoa jossain kohtaa, tai ainakin luulisi sen olevan järkevää esim. loukkien välttelyn kannalta.

Viime kautta, tai varsinkaan sen alkua, ei kannata tässä käyttää selityksenä, koska se viime kauden alku meni täysin opetteluun jne. Monacosta saapumisen jälkeen.

Rotaatiovaihtoehdot Fabinhon tilalle on Hendo.
« Viimeksi muokattu: 30.07.2020 klo 22:58:52 kirjoittanut RehtiKärsä »
Jype

Poissa Poissa


Vastaus #3388 : 30.07.2020 klo 23:05:38

Täällä näköjään on jotkut väärinymmärtämisen mestaruuskisat menossa.

Fabinho voi olla joukkueelle tärkeä pelaaja, mutta ei ole läheskään yhtä tärkeä kuin Salah, Mane, Firmino, Robertson, TAA tai Van Dijk. Tai edes Henderson. Tämä ihan jo pelaajien tason vuoksi, sekä ennen kaikkea siksi että Fabinhon paikalle joukkueella on huomattavasti laadukkaampia rotaatiovaihtoehtoja kuin yhdellekään noista muista kuudesta ensin mainitusta pelaajasta (Hendersonillekin on keskikentälle ihan hyviä muita vaihtoehtoja). Tällöin joukkue kestää Fabinhon poissaolon kokoonpanosta huomattavasti paremmin kuin yhdenkään noista muista.

Jos joukkueessa on n. kahdeksan (otetaan mukaan edellä mainittujen lisäksi myös Alisson) tärkeämpää pelaajaa kuin Fabinho ja hän on avauksesta se joka on kaikkein helpoiten korvattavissa penkiltä, niin silloin hän ei ole mikään joukkueen avainpelaaja/kulmakivi. Ei tämä nyt jumalauta ole niin vaikeaa ymmärtää. :D
« Viimeksi muokattu: 30.07.2020 klo 23:15:52 kirjoittanut Jype »
koera

Poissa Poissa


Vastaus #3389 : 31.07.2020 klo 08:03:22

Pitäisi tutkia dataa vähän enemmän, mutta näyttää siltä, että tilastojen puolesta mikään ei viittaa siihen, että tämän vuotisella suoritustasolla ensi vuonna Liverpool menisi yli 90 pisteen.

Tietysti voi olla myös niin, että Liverpoolin omat tilastohessut ovat peranneet erilaisia pelitilanteita ja niiden maaliolettamia läpi huomattavasti xG:in laskemiseen käytettäviä metodeja spesifimmällä ja tarkemalla mallilla, jonka perusteella pallonhallintaan pyrkivän joukkueen pelitavasta on eliminoitu turhat maalintekoyritykset ja tilalle on tullut mm. huomattava määrä maaleja joissa viimeistelijä syöttää pallon tyhjään maaliin.

Mene ja tiedä. 
McManaman

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Liverpool


Vastaus #3390 : 31.07.2020 klo 09:19:44

Täällä näköjään on jotkut väärinymmärtämisen mestaruuskisat menossa.

Fabinho voi olla joukkueelle tärkeä pelaaja, mutta ei ole läheskään yhtä tärkeä kuin Salah, Mane, Firmino, Robertson, TAA tai Van Dijk. Tai edes Henderson. Tämä ihan jo pelaajien tason vuoksi, sekä ennen kaikkea siksi että Fabinhon paikalle joukkueella on huomattavasti laadukkaampia rotaatiovaihtoehtoja kuin yhdellekään noista muista kuudesta ensin mainitusta pelaajasta (Hendersonillekin on keskikentälle ihan hyviä muita vaihtoehtoja). Tällöin joukkue kestää Fabinhon poissaolon kokoonpanosta huomattavasti paremmin kuin yhdenkään noista muista.

Jos joukkueessa on n. kahdeksan (otetaan mukaan edellä mainittujen lisäksi myös Alisson) tärkeämpää pelaajaa kuin Fabinho ja hän on avauksesta se joka on kaikkein helpoiten korvattavissa penkiltä, niin silloin hän ei ole mikään joukkueen avainpelaaja/kulmakivi. Ei tämä nyt jumalauta ole niin vaikeaa ymmärtää. :D

Tässä on edelleen aika paljon päin helvettiä, mutta tartutaan nyt vaikka tähän. Wijnaldum on helpoiten korvattavissa avauksessa penkiltä, koska sille paikalle löytyy penkiltäkin ihan maailmanluokan pelaaja. Fabinholle ei edes löydy korvaajaa penkiltä, vaan se korvaaja olisi Henderson tai jos hänkin on poissa niin Wijnaldum, molemmat avauksen pelaajia.
hardluckpool

Paikalla Paikalla


Vastaus #3391 : 31.07.2020 klo 09:46:54

Fabinholla on jokseenkin sama case kuin Firminolla. Ovat muiden kuin Liverpoolin seurahenkilökunnan tai kannattajiensa silmissä molemmat erittäin aliarvostettuja pelaajia joten turha noista on vääntöä käydä.

Kaikilla on oikeutensa mielipiteeseen ja omaan makuun on vain hyvä jos kaksi näin tärkeätä palasta on muiden leirissä "täyteukkoja" poolin rosterissa :)
Tuore Kelmu

Poissa Poissa


Vastaus #3392 : 31.07.2020 klo 09:52:33

Ajatelkaas :) Fabinho on koko valioliigan paras pelaaja omalla paikallaan ja vasta 8. Joka valitaan Poolin avaukseen. Ihan kivastihan meillä on asiat silloin :)
Jype

Poissa Poissa


Vastaus #3393 : 31.07.2020 klo 10:55:51

Tässä on edelleen aika paljon päin helvettiä, mutta tartutaan nyt vaikka tähän. Wijnaldum on helpoiten korvattavissa avauksessa penkiltä, koska sille paikalle löytyy penkiltäkin ihan maailmanluokan pelaaja. Fabinholle ei edes löydy korvaajaa penkiltä, vaan se korvaaja olisi Henderson tai jos hänkin on poissa niin Wijnaldum, molemmat avauksen pelaajia.

Fabinho poissa -> Henderson pohjalle ja Keita/Ox keskustaan -> taso ei oleellisesti laske
Wijnaldum pois -> Keita/Ox tilalle -> taso ei oleellisesti laske

Eikö nämä nyt ole hyvin vastaavanlaisia tilanteita? ??? Ja on nyt muutenkin melkoista lillukanvarsiin tarttumista, kun se alkuperäinen pointti oli nimenomaan että keskikentän paikoille (ja kakkostoppariksi) joukkueella on hyviä vaihtoehtoja myös penkin puolella kun taas yläkolmikkoon, laitapakkien tonteille ja Van Dijkin paikalle niitä ei ihan niin hyvin olekaan ja sen vuoksi pidän näitä muita janareita huomattavasti tärkeämpinä joukkueelle kuin yhtäkään keskikentän pelaajista.

Yläkolmikon pelaajista edes yksi sivussa -> Origi/Shaqiri/Minamino tilalle -> taso laskee tuntuvasti
Robertson sivussa -> Milner tai joku teini tilalle -> taso laskee tuntuvasti
TAA sivussa -> Williams (?) tilalle -> taso laskee tuntuvasti
Van Dijk sivussa -> Matip/Gomez tilalle -> taso laskee tuntuvasti
Alisson sivussa -> Adrian tilalle -> taso laskee tuntuvasti

Vai onko joku eri mieltä?

Ajatelkaas :) Fabinho on koko valioliigan paras pelaaja omalla paikallaan ja vasta 8. Joka valitaan Poolin avaukseen. Ihan kivastihan meillä on asiat silloin :)

Niin, itsehän olen koko ajan tässä sanonutkin että Liverpoolilla on helposti liigan laadukkain avauskokoonpano, mutta avauksen takana ringistä ei voida laadultaan puhua edes samana päivänä vaikkapa Manchester Cityn kanssa, ja jos Liverpool ensi kaudella johonkin "kaatuu" niin tuohon ringin kapeuteen. Ottelutahti kiristyy, loukkeja voi tulla kriittisille paikoille päättynyttä kautta enemmän jne.
bergerinpatrik

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: LFCInter


Vastaus #3394 : 31.07.2020 klo 11:16:18

Ihme vääntöä taas.

99/100 Fabinho on Liverpoolin avauksessa, kunnossa ollessaan. Mutta Jype on oikeassa siinä, että Fabinhon poissaolo ei ole yhtä merkittävä kuin Alissonin/VVD/TTA/Robertsonin tai kärkikolmikon, koska keskikentän keskustaan on kuitenkin laittaa määrällisesti ja laadullisesti riittäviä korvaajia.

Tämän takia olisi erityisen tärkeätä hoitaa kärkikolmikolle ja Robertsonille oikeasti varteenotettava korvaava pelaaja.
McManaman

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Liverpool


Vastaus #3395 : 31.07.2020 klo 11:47:11


Vai onko joku eri mieltä?


Olen.

Poislukien Hendersonin, van Dijkin tai ehkä Firminon poissaolon, Liverpoolin penkiltä löytyy korvaaja jonka avulla Liverpoolin pelin taso saadaan pidettyä jonkun aikaa melkein samalla tasolla. Tästähän on ihan malliesimerkkejä useampia, viime kaudella nähtiin, että jos puolustus on muuten normivahvuudessa, niin ilman Alissoniakin pärjätään jonkun aikaa. Jos jompikumpi laitapuolustaja on poissa, niin silloin joudutaan muuttamaan taktiikka ja keskikentän pitää ottaa isompaa vastuuta pelinrakentelusta varsinkin, jos TAA on pois. Isommin pelisuunnitelmaa joudutaan muokkaamaan, jos Firmino on poissa, mutta jos Salah tai Mané ovat hetkellisesti pois käytöstä, niin Origi, Ox ja Shaqiri (jos olisi joskus kunnossa :) ) kolmikosta joku pystyy pari peliä tuuraamaan, niin ettei taso laske merkittävästi. Ongelmia tulee sitten, jos poissaolot venyvät pitkiksi tai niitä tulee useita samaan aikaan.

Minä sanoisin, että Henderson ja van Dijk ovat ne pelaajat joiden poissaolo näkyy Liverpoolin pelissä heti.
Pläkä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Alan Shearerin ja Gary Maccan hiukset


Vastaus #3396 : 31.07.2020 klo 12:01:35

Olen.

Poislukien Hendersonin, van Dijkin tai ehkä Firminon poissaolon, Liverpoolin penkiltä löytyy korvaaja jonka avulla Liverpoolin pelin taso saadaan pidettyä jonkun aikaa melkein samalla tasolla. Tästähän on ihan malliesimerkkejä useampia, viime kaudella nähtiin, että jos puolustus on muuten normivahvuudessa, niin ilman Alissoniakin pärjätään jonkun aikaa. Jos jompikumpi laitapuolustaja on poissa, niin silloin joudutaan muuttamaan taktiikka ja keskikentän pitää ottaa isompaa vastuuta pelinrakentelusta varsinkin, jos TAA on pois. Isommin pelisuunnitelmaa joudutaan muokkaamaan, jos Firmino on poissa, mutta jos Salah tai Mané ovat hetkellisesti pois käytöstä, niin Origi, Ox ja Shaqiri (jos olisi joskus kunnossa :) ) kolmikosta joku pystyy pari peliä tuuraamaan, niin ettei taso laske merkittävästi. Ongelmia tulee sitten, jos poissaolot venyvät pitkiksi tai niitä tulee useita samaan aikaan.

Minä sanoisin, että Henderson ja van Dijk ovat ne pelaajat joiden poissaolo näkyy Liverpoolin pelissä heti.
Lihavoitu voidaan tavata myös THIAGO.

Keskikentälle yksi pelaaja joka kykenee omalla preesensillään muuttamaan Poolin pelaamista. Keita on toinen tälläinen pelaaja, ja näiden kahden ollessa kentällä voidaan laitapakkeja lepuuttaa tai kierrättää.

Hyökkäystrio on asia erikseen, mutta pitää nyt muistaa että se optimiavaus on Liverpoolin tapauksessa taktiikka, jolla pelaajistosta saadaan paras irti. Ei Poolin pelaaminen ole samanlaista jos avauksesta puuttuu TAA, Robertson ja Firmino. Ihan vaan siksi ettei pelaajia voi "korvata" toisella.
McManaman

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Liverpool


Vastaus #3397 : 31.07.2020 klo 12:06:29

Ei Poolin pelaaminen ole samanlaista jos avauksesta puuttuu TAA, Robertson ja Firmino. Ihan vaan siksi ettei pelaajia voi "korvata" toisella.

Tämän voin hyvin allekirjoittaa.
sond

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: liverpool


Vastaus #3398 : 31.07.2020 klo 16:03:36

Kyllä se muidenkin top6 joukkueiden pelissä näkyy jos sieltä 3 tärkeää avauksen miestä puuttuu. Mielestäni olisi hedelmällisempää verrata kellä taso romahtaa eniten. Tähän tarvisi tietenkin todellisen futis-pakkomielteen omaavan ihmisen joka oikeasti on katsonut KAIKKI pelit. Ei se Citykään ole entisensä ilman debruyneä, laportea ja b/d silvaa. Maukalta otat Maguire ja Brunski pois niin morjens. Olisko missään tilastoja maaliodottamista peleissä ilman niitä tärkeimpiä palasia, en minä tiedä
Lippospave

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kups


Vastaus #3399 : 31.07.2020 klo 17:07:55

https://www.thisisanfield.com/2020/07/peter-moore-leaves-role-of-liverpool-ceo-after-3-years-with-billy-hogan-to-replace-from-within/


Kova kaappaus manusta

 
Sivuja: 1 ... 135 [136] 137 ... 140
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines