Jotta kaikki olisivat ajan tasalla, tässä koostetusti Valioliigan muuttuvia sääntöjä täksi kaudeksi:
Käytetään a) maalien b) pilkkujen c) suorien punaisten d) väärän pelaajan rankaisemisen korjaamisen yhteydessä VARin on tarkoitus on korjata tuomarin tekemiä
selkeitä virheitä ja tämän huomaamatta tapahtuneita rikkeitä.
VAR-tuomiot voivat olla
"faktuaalisia" (eli tilanteita, joissa ei ole tulkinnanvaraa; paitsiot tai pallon käyminen rajan väärällä puolella) tai
"subjektiivisia" (pelaajien tekemät rikkeet). Paitsiotuomioiden selvittämiseen käytetään tällä kaudella ruudulle piirrettävää 3D-linjaa aiemman 2D-linjan sijasta, mikä jättää vähemmän tulkinnanvaraa.
Subjektiivinen tilanne tarkoittaa esimerkiksi punaisen arvoista taklausta. Ensisijaisesti tuomioissa luotetaan tuomarin kentällä näkemään. Eli toisin sanoen, jos pelaaja tulee toisen jalkaan jalkapohja edellä ja jalka korkealle ojennettuna, ja tuomari antaa siitä vain keltaisen kortin, VAR-tuomari kysyy tuomarilta mitä tämä on nähnyt. Jos vastaus on: "pelaaja tuli jalkapohja edellä ja jalka korkealle ojennettuna, mutta mielestäni se oli vain keltaisen arvoinen rike", tuloksena on keltainen kortti, vaikka VAR-tuomarin mielestä taklaus olisikin punaisen arvoinen, koska tuomarilta ei jäänyt mitään oleellista huomaamatta, ja hän teki ratkaisunsa samojen havaintojen perusteella kuin mitä VAR-tuomari ruudultaan näki. Jos taas tuomari sanoo, että pelaaja ei osunut toiseen tai jalkapohja ei ollut ojennettuna, ja VAR-tuomari huomaa ruudulta, että tuomari on erehtynyt asiasta, hän voi joko ilmoittaa tuomarille tämän erehtyneen, jolloin tuomari joko antaa punaisen käymättä katsomassa tilannetta ruudulta tai sitten käy itse katsomassa tilanteen uusiksi.
Lisätietoa VARista Valioliigassa
täällä.Maaliin johtava käsipallo vihelletään jatkossa virheeksi, vaikka se olisi tahaton ja siten normaalisti käsivirhesäännön ulkopuolelle jäävä. Muutoin käsivirhesääntö on aika lailla sama. Olkapään yläpuolelle ojennettu tai pelaajan luonnottoman suureksi tekevä käsivarsi vihelletään virheeksi, mutta vartalon alle kaatuessa tai taklatessa jäävä tukikäsi on sallittu, kunhan se ei ole ojennettu luonnottoman suureksi. Läheltä tuleva pallo lasketaan myös tahattomaksi, kuten lähellä vartaloa oleva käsivarsi.
Pelaaja tulee vaihtoon lähimmältä rajalta.
Maalipotkun voi vastaanottaa myös boksin sisällä. Jos vastustaja on vielä alueen sisällä, eikä hänellä ole ollut aikaa poistua sieltä, kun maalipotku annetaan, hänellä on oikeus katkaista syöttö boksin sisällä.
Vaparin voi antaa jatkossa nopeana, vaikka sitä edeltäneestä rikkeestä olisikin tulossa varoitus tai ulosajo, kunhan tuomari ei ole vielä aloittanut "kortinantoprosessiaan". Tuomari antaa kortin sitten seuraavalla katkolla. Jos tuomari olisi antamassa punaista selkeän maalipaikan viemisestä, ja rikottu joukkue päättää antaa nopean vaparin, punainen muuttuu keltaiseksi.
Boksin sisällä erotuomaripallot annetaan jatkossa automaattisesti maalivahdin haltuun. Muualla palloista ei enää taistele molempien jengien pelaajat, vaan palloon viimeksi koskenut joukkue saa pallon tuomarilta.
Vastustajan on oltava vähintään kahden metrin päässä heittokohdasta.
Vastustajan on oltava vähintään jaardin (91,44cm) päässä muurista, jos siinä on vähintään kolme pelaajaa.
Teikkauksen voittaja saa päättää avauspotkun saavan joukkueen.
Keltaisen arvoisesta tuuletuksesta tulee nyt varoitus myös, vaikka maali itsessään hylättäisiinkin.
Penkillä olijat voivat nyt saada keltaisia tai punaisia kortteja.
- Pallon osuminen tuomariin
Jos pallo osuu tuomariin, ja palloa pelannut joukkue menettää pallon hallinnan tai jos siitä seuraa maalitilanne, peliä jatketaan erotuomaripallolla.
Lisää säännöistä
täältä.