FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
25.09.2020 klo 13:43:07 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 24
 
Kirjoittaja Aihe: SV Werder Bremen 2019/20: The Final Countdown  (Luettu 75175 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
James Station

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Winterthur


: 08.08.2019 klo 23:50:22SV Werder Bremen 2019/20: Don't Let Me Down (Baby Don't Fool Around)


Tervetuloa Weserin rannoille.


Katsaus kauteen 2018–2019

Werder Bremen lähestyi viime kautta luottavaisin mielin, sillä edelliskaudella eteenpäin oli menty, vaikka sarjasijoitus oli jäänyt vaatimattomaksi (11:s). Syksyllä 2017 kakkosjoukkueen käskyttäjästä Bundesliga-ryhmän päävalmentajaksi noussut Florian Kohfeldt oli kuitenkin tehnyt vaikutuksen taktisella osaamisellaan, kunnianhimollaan, visiollaan ja, no, erittäin miellyttävällä ulosannillaan. Lisäksi alkoi vaikuttaa siltä, että suunnitelmat tosiaan ovat viime vuosien räpiköintiä suuremmat: kun rahaa saatiin, sitä myös pantiin palamaan uusiin pelaajiin.Viime kesänä vahvuudesta poistui esimerkiksi Thomas Delaney, josta kuitattu runsaan 20 miljoonan euron potti avasi uusia mahdollisuuksia. Niinpä manageri Frank Baumann naarasi Evertonista hollantilaiskeskikenttämies Davy Klaassenin, josta pulitettiin bremeniläisseuran siirtoennätyssumma 13,5 miljoonaa euroa. Muita mainittavia tulokkaita olivat Yuya Osako (4,5 milj.), Martin Harnik (3 milj.) ja Nuri Sahin – sekä noin sadannen paluunsa Bremeniin tehnyt legenda Claudio Pizarro. Kaikkiaan rahaa kului Transfermarktin mukaan noin 26 miljoonaa euroa, joskin likimain sama summa saatiin poistuneista pelaajista. Viime kausien johtotähti Max Kruse saatiin houkuteltua jatkamaan seurassa vielä ainakin vuoden verran ripustamalla hänelle kapteeninnauha käsivarteen. Kun joukkue vaikutti edellisvuotista vahvemmalta, Baumann ei kummemmin epäröinyt vaan täräytti tavoitteeksi europelipaikan saavuttamisen – liigan tai cupin kautta, samapa tuo. Yhdet nyökkäilivät, toiset pudistelivat päätään.

Otteluohjelmassa niin sanotut varmat kolmoset näyttivät painottuvan sekä syksyn että kevään alkupäähän, joten odotuksissa ja toiveissa oli, että lokakuulla Werder paistattelisi kärjen tuntumassa. Kausi alkoi Wormatia Wormsin kaatamisella cupissa maalein 6–1, mutta kun päästiin itse asiaan, homma ei toiminutkaan ihan niin kuin piti. Ensimmäisissä kotiotteluissa sarjan hännille povatut (ja sinne päätyneetkin) Hannover ja Nürnberg hakivat Weserstadionilta pisteen kumpikin. Marraskuulle asti Werder kuitenkin roikkui europaikoilla, mutta jouluna sijoitus oli vasta kymmenes. Kuusi voittoa ei ollut aivan sitä, mitä oli haettu.
Alkukevään kohokohdaksi nousi Dortmundin kaataminen helmikuisena iltana vieraskentällä Saksan cupin neljännesvälierässä. Werder pakotti isännät jatkoajalle, jonka aikana se vielä nousi kahdesti takaa-ajoasemasta tasoihin – ensin Pizarron hämmästyttävän taidokkaalla pyöräytyksellä, sitten Harnikin puskulla. Jatkopaikka ratkaistiin rankkarikisalla, jossa bremeniläiset olivat maalivahti Jiri Pavlenkan johdolla etevämpiä. Kun sitten kevään edetessä alkoi vähitellen näyttää siltä, että liigassa europaikat karkaavat, yhä useampi vihreävalkoisten seuraaja alkoikin kääntää katsettaan cupiin. Huhtikuun alussa putosi Schalke, ja saman kuun lopulla Werder isännöi välierässä Bayernia. Vierasreissulla Pohjois-Itävaltaan vain muutamia päiviä aiemmin oli annettu ihan kelpo vastus. Lisäksi toisessa välierässä kohtasivat verivihollinen HSV ja lähinnä oksennusreaktioita aiheuttava energiajuomamainos, joten pöytä oli todellakin katettu. Sitten pitäisi enää kaataa Bayern ensimmäistä kertaa yli kymmeneen vuoteen. Tästä karusta tilastosta huolimatta kiima oli valtaisa.

Valitettavasti kiito päättyi sukellukseen, aivan kuten kolme vuotta aiemmin samassa tilanteessa. Osakon ja Milot Rashican tuotua Werderin kahden maalin tappiolta hetkessä tasoihin vieraat saivat, sanoisinko, kiistanalaisen rangaistuspotkun, josta syntyneestä tappioasemasta kotijoukkue ei enää noussut. Ja tämä, hyvät ystävät, vituttaa yhä tänäkin päivänä ja varmasti vielä määrättömän monina tulevina päivinä. Se riittäköön tästä aiheesta.

Liigapelien käydessä vähiin oli selvää, että unelma europeleistä ei suinkaan ollut pelkkää haihattelua – tavoitteesta oltiin kuitenkin jäämässä hyvästä yrityksestä huolimatta. Kruse ja Rashica painoivat vuorotahtiin maaleja, mutta hyvä loppukiri ei palkinnut. Werder päätyi kahdeksanneksi, vaivaisen yhden pisteen päähän viimeisestä europaikasta.Joidenkin mielestä rannalle jääminen oli hyväkin asia, sillä esimerkkejä riittää siitä, että ”liian aikaisin” tuleva menestys lisääntyvine pelimäärineen johtaa helposti turmioon. Toiset ajattelivat, että näin hyvää tilaisuutta ei ehkä aivan pian tule uudestaan, vaikka luotto Kohfeldtin kykyihin ja myös seuran haluun panostaa tulevaisuuteen tuntuu olevan kova. Samalla nimittäin päättyi yksi hieno kolmivuotiskausi, kun Max Kruse ei halunnut jatkaa sopimustaan vaan poistui hivenen eriskummallisten vaiheiden jälkeen ilmaissiirrolla Fenerbahceen, Turkkiin. Tämäntasoisia pelimiehiä ei ihan joka joen rannalla kasva, eikä niitä kuka tahansa voi rahallakaan ostaa. Kysymys kuuluukin: mitä seuraavaksi keksitään? Palataan tähän vielä tuonnempana.

Menneen kauden onnistujiin lukeutuvat ainakin jo äsken mainitut Kruse ja Rashica, joista jälkimmäinen kasvoi syksyn Chancentodista kevään tähtipelaajaksi ja valittiinkin äskettäin fanien vuoden pelaajaksi. Muista mainittakoon toisen loistokauden pelannut Pavlenka, puolustuksen lukko Niklas Moisander, nyt jo Saksan miesten maajoukkueen rinkiin noussut juoksukone Maxi Eggestein, keskikentän työmyyrä Klaassen ja ensimmäisen ”kunnon” BuLi-kautensa pelannut hyökkääjä Johannes Eggestein, jonka saldoksi kertyi neljä maalia liigassa sekä yksi cupissa.


Kesällä tapahtunutta

Suurin kysymys oli ja on luonnollisesti Krusen jättämän aukon paikkaaminen. Ajatuksena tuntui alusta lähtien olevan se, että kukaan yksittäinen pelaaja ei korvaa Krusea, vaan menetys kompensoidaan kehittämällä joukkuetta ja sen peliä muilla tavoin. Kuulostaa terveeltä, eikö? Kenties johtavan pelaajan poistuminen on jopa hyödyksi, kun asioita ei enää tarvitse rakentaa hänen ympärilleen.Yksi Krusen perillisistä on Niklas Moisander, joka nimettiin joukkueen uudeksi kapteeniksi. Varakapteenina toimii Davy Klaassen.

Uudenlaista tekemistä hyökkäyspeliin tuo ainakin Niclas Füllkrug, joka palasi nyt Bremeniin seikkailtuaan Fürthissä, Nürnbergissä ja Hannoverissa. Füllkrugin kaltaista boksihyökkääjää on aika ajoin kaivattukin, ja Krusen lähdön myötä tällaiselle pelaajatyypille voisikin nyt olla tilaa kokoonpanossa. Joukkueesta löytyy joitakin kelpo keskittäjiä, ja nyt löytyy myös keskushyökkääjä, jolla on kykyä panna pallo päällä pussiin.


Ennen, jälkeen.

Paljon muuta ei siirtomarkkinoilla olekaan tapahtunut. Puolitoista vuotta lainalla Bremenissä pelannut puolustaja Marco Friedl lunastettiin omaksi, ja Schalkesta tuli halvalla nuori laituri Benjamin Goller. Siinä kaikki. Krusen-korvausavuksi on ollut puheissa erityisesti Augsburgin monipuolinen hyökkääjä Michael Gregoritsch, mutta osapuolten toivomukset eivät ole kohdanneet. Niinpä nyt voi olla, että Osako, jonka Kohfeldt on äskettäin julistanut luottomiehekseen, saa hoitaa krusemaiset hommat kymppipaikalla kikkaillen. Hyökkäyspäässä toki väkeä on jo muutenkin enemmän kuin tarpeeksi, ja ainakin Harnik on vapaa lähtemään, jos ottaja löytyy.

Muille pelipaikoille vahvistusta kuitenkin kaivattaisiin. Laitapakkiosasto on vaarallisen ohut, ja kun tällä hetkellä pelikunnossa on vain kaksi topparia, puolustuspäässä soisi todella tapahtuvan vielä jotain. Harjoituskaudella tosin kakkosjoukkueen kapteeni Christian Gross on luutinut yllättävänkin tehokkaasti topparina Moisanderin vierellä. Hän ei liene pitemmän aikavälin ratkaisu, mutta ensi hätään toki jonkinlainen lääke. Keskikentällä taas on pelattu enimmäkseen kolmikolla Sahin – M. Eggestein – Klaassen, koska, no, ei siellä helvetti ole muita kuin nämä kolme ja Kevin Möhwald, nyt kun Philipp Bargfrede on jälleen telakalla. Alkukesästä raportoitiin parin isohkon kalan menneen sivu suun, kun kutospaikalle etsittiin uutta miestä. Sittemmin on ollut perin hiljaista, ja jos kutosena pelaa Sahin tai M. Eggestein, kyseessä on kummassakin tapauksessa kompromissi. Joukkueenjohto on kyllä koko ajan puhunut vielä kahden tai kolmen pelaajan palkkaamisesta. Odotus jatkuu.

Raharintamalla tapahtui enemmänkin. Pääsponsorina jatkaa siipikarjanteurastusfirma Wiesenhof, jonka sopimusta pidennettiin vuoteen 2022 asti. Kassaan kilisevän rahan määrä kasvaa jonkin verran, mutta kannattajien keskuudessa kanamiehet eivät nauti järin suurta luottamusta aiemmin ilmenneiden etiikkaongelmiensa vuoksi. Varsinainen pamaus kuitenkin saatiin kesäkuussa, kun seura myi osan sielustaan eli kotipyhättönsä nimen. Tästedes stadion tunnetaan nimellä Wohninvest Weserstadion. Kunnianosoituksena pitkiä perinteitä kohtaan, tai jotain, nimeen jätettiin tuo vanhakin osa, mutta eihän siitä mihinkään pääse, että uusi nimi on paska. 30 miljoonan sponsorirahat olivat kyllin houkutteleva tarjous, ja niinhän se tietenkin menee. Pian Wohninvestin kuitenkin raportoitiin uiskentelevan jonkinlaisissa taloussotkuissa, joiden sisältö jäi kylläkin allekirjoittaneelle aika lailla epäselväksi.

Aivan äskettäin julkistettiin lisäksi uusi hihasponsori Tou tou, ”aasialaiseksi” mainittu vedonvälityspulju, josta tuntuu olevan aika nihkeästi tietoa saatavilla ainakin länsimaisin aakkosin. Elämme omituisia aikoja.


Kausi 2019–2020Saapuneet:
Niclas Füllkrug, Hannover, 6,5 milj.
Marco Friedl, Bayern, 3,5 milj.
Benjamin Goller, Schalke, ilmainen

Lähteneet:
Max Kruse, Fenerbahce, ilmainen
Aron Jóhannsson, Hammarby, ilmainen
Thanos Petsos, kohde tuntematon, ilmainen

Lainalla muissa seuroissa pelaa alkavalla kaudella seuraavan nimisiä veikkoja:
Ole Käuper (Jena), Jannes Vollert (Halle), Jan-Niklas Beste (Emmen), Jean Manuel Mbom (Uerdingen), Boubacar Barry (Uerdingen), Niklas Schmidt (Osnabrück), Michael Zetterer (Zwolle), Thore Jacobsen (Magdeburg) ja Jonah Osabutey (Mouscron). Pitkä lista nimiä, joista ainakin Besteä ja Mbomia voisi pitää jollain aikataululla mahdollisesti kiinnostavina tapauksina. Maalivahti Zettererillä kävi kehno mäihä, kun Zwollen koutsi penkitti hänet heti alkuunsa julistettuaan ykkösvahdiksi tyypin, jonka nimellä ei tässä ole väliä.

Rosteri näyttää tällä hetkellä seuraavanlaiselta:


Maalivahdit

1 Jiri Pavlenka, Tsekki, 27
Kolmas kausi alkamassa, ja voi miten toivon, että kausia tulisi roppakaupalla lisää. Pave on se maalivahti, jota on Tim Wiesen jälkeen etsitty – ja Pave on parempi kuin Wiese. Nautitaan tästä niin kauan kuin sitä kestää. Ja toivotaan, että avaukset jalalla putoilevat aiempaa paremmin omille.

27 Stefanos Kapino, Kreikka, 25
Kapino on rakentanut uraansa Kreikassa, Englannissa ja vähän Mainzissakin. Viime kaudella pääsi kerran vaihdosta kentälle ja vaikuttaa kaiken näkemäni perusteella hyvältä kakkosvaihtoehdolta. Jos Pavlenka sattuisi lähtemään vaikkapa ensi kesänä, korvaaja voisi mahdollisesti löytyä hyvinkin läheltä.

40 Luca Plogmann, Saksa, 19
Oma kasvatti pääsi kokeilemaan viime syksynä hiukan BuLi-elämää, enimmäkseen vaihtopenkillä istuen mutta kerran myös lyhyesti tolppien välissä. Se meni ihan hyvin, mutta tämä kausi kuluu kakkosjoukkueessa Regionalligassa.


Puolustajat

2 Felix Beijmo, Ruotsi, 21
Kolmen miljoonan euron huti, ainakin toistaiseksi. Silminnäkijähavaintojen mukaan laitapakin taso ei riitä lähellekään Bundesligaa, vaikka tarkoitus oli saada Gebrelle kirittäjä. Beijmo piipahti muutaman kerran penkillä, mutta kentälle ei ollut asiaa edes avauksen laitapakin loukkantuessa. Lainaseura onkin etsinnässä.

5 Ludwig Augustinsson, Ruotsi, 25
Pari vuotta takana Bremenissä, ja ajoittain on kuultu huhuiluja rahakkaampienkin seurojen kiinnostuksesta. Puolustajana hyvällä tasolla, lisäksi hyvät keskitykset ja tehojakin on niistä tulllut ihan mukavasti. Kaaderissa ei ole Ludden pelipaikalle uhkaajaa.

13 Milos Veljkovic, Serbia, 23
Menetti menneellä kaudella vakipaikkansa keskuspuolustuksessa, arvatenkin liiallisen hasardiherkkyytensä vuoksi. Perustasolla käyttökelpoinen pelaaja kyllä, mutta ehkä pikemminkin kolmosvaihtoehdoksi kahden miehen puolustukseen. Asiallisen markkina-arvon vuoksi Veljkon lähtöä on väläytelty mahdollisen uuden puolustajan tieltä, joskin mies parantelee tällä hetkellä varvastaan eikä varmaan siksi lähde vielä mihinkään.

15 Sebastian Langkamp, Saksa, 31
Verrattain luotettava, kokenut toppari keräsi viime kaudelta vyölleen peräti 21 liigapeliä. Vaikkei tässä mistään sateentekijästä puhuta, niin hyvin käyttökelpoinen pelaaja – Moisanderin vierellä pelatessaan tuo sentään jonkinlaista erikoistilanneuhkaa pääpelikyvyillään.

18 Niklas Moisander, Suomi, 33
Joukkueen uusi kapteeni on johtanut keskuspuolustusta hyvällä otteella kohta kolme vuotta. Viime kaudella oli ajoittain havaittavissa hienoista jalan painamista, mutta ainakaan tähän kauteen lähdettäessä Niken asema ei ole muuttumassa mihinkään. Liigan eliittiä roolissaan.

23 Theodor Gebre Selassie, Tsekki, 32
Joukkueen vaarallisin pääpelaaja kului puhki loppukeväästä, kun muita vaihtoehtoja oikean pakin paikalle ei oikein ollut. Nyt mahdollisesti viimeinen kausi Bremenissä lähdössä, seitsemän vuottahan Gebre onkin jo seurassa viihtynyt. Parin viime vuoden aikana hänestä on tullut entistä luotettavampi puolustuspään pelaaja, mikä on ollut hienoa huomata.

32 Marco Friedl, Itävalta, 21
Melko vähän mutta monipuolisesti käytetyn puolustajan lainapesti muutettiin pysyväksi siirroksi. Pallon kanssa melko taitava nuorukainen vaikuttaa olevan kasvamassa kelpo pelimieheksi, mikä ei viime syksyn katastrofaalisten suoritusten jälkeen ollut mitenkään selvää. Luontaisin paikka olisi topparina, mutta katsotaan nyt, millaiset Friedlin mahdollisuudet lopulta ovat alkavalla kaudella.

Robert Bauer, Saksa, 24
Mainitaan nyt tämäkin: Bauerilla on sopimusta vielä ensi kesään, mutta viime kaudella Nürnbergissä pelanneelle puujalalle ei ole paikkaa Kohfeldtin seksifutiksessa. Ei, vaikka laitapakkiosasto on tällä hetkellä liian kapea. Ratkaisu on mielestäni erikoinen, vaikka sinänsä juuri Baueria ei ole ikävä.


Keskikenttäpelaajat

6 Kevin Möhwald, Saksa, 26
Saapui vuosi sitten divaripelaajan statuksella, eikä meno näyttänytkään syksyllä kummoiselta. Petrasi otteitaan kuitenkin keväällä, ja lievästä hasardiherkkyydestä huolimatta hyvä vaihtoehto rotaatioon. Taistelutahtoa ei ainakaan tunnu puuttuvan.

17 Nuri Sahin, Turkki, 30
Ilmestyi aika puun takaa kuvioihin vuosi sitten, ja ihan hyvin on mennyt, vaikka välillä on joutunut vähän ihmettelemään, onko mies aivan oikeassa roolissa. Nyt harjoituskaudella tämä kokenut, isommissakin ympyröissä pyörähdellyt saksanturkkilainen on pelannut yksinäisenä kutosena, mihin pallonpyörittämiskyvyt kyllä riittävätkin. Puolustuspelaamisen, sijoittumisen ja kovuuden kanssa on sitten vaikeampaa, ja kovempaa prässäävien joukkueiden – tai paremmin hyökkäävien – kanssa Sahin on pulassa.

30 Davy Klaassen, Hollanti, 26
Evertonissa edelliskaudella flopanneen Klaassenin saamiseksi Bremeniin piti panna seuran siirtoennätys uusiksi, ja ostos kostautui onnistuneeksi. Klaassen on keskustan raataja, jolla on sopivasti johtajan ominaisuuksia (tuore varakapteeni) ja varsin asiallinen maalintekokyky. Jatkoon.

35 Maximilian Eggestein, Saksa, 22
Maxi on noussut yhdeksi porukan johtavista pelaajista ja päässyt jo piipahtamaan miesten maajoukkueenkin mukana. Monivuotinen jatkosopimus on juuri allekirjoitettu, mistä valtaisa peukku ylös. Paras pelipaikka on jonkinlaisena box to box -jyränä, mutta olosuhteiden niin määrätessä voi joutua kutoseksikin. Kyvyt sen kyllä sallivat, mutta toivottavasti saa pelata omimmalla paikallaan.

44 Philipp Bargfrede, Saksa, 30
Niin se aika kuluu, että Bargokin lähtee kauteen kolmikymppisenä. Jo 15 vuotta Werderiä edustaneelle louhijalle kertyi viime kaudella vajaat kaksikymmentä peliä, ja nyt mies toipuu jälleen yhdestä polvileikkauksesta. Loukkaantumishistoria on niin surullinen, että pakko arvostaa, jos (ja kun) vielä jaksaa painaa tosissaan kohti Bundesligaa. Noinkohan mahtuu vielä avariin, jos on tulevan kauden aikana pelikunnossa?


Hyökkääjät

7 Milot Rashica, Kosovo, 23
Toissa talvena Hollannista siirtynyt kiitävä laituri kasvoi ja kehittyi rauhassa vuoden verran, kunnes alkukeväällä lupaavat välähdykset vaihtuivat tasaisempaan suorittamiseen: kevätkauden kendotehot olivat upeat 11+5. Nyt ”Rakete” Rashica on hyökkäyspelin avainpalanen, ja tehoja odotellaan tulevaltakin kaudelta.

8 Yuya Osako, Japani, 29
Japanilaisen debyyttikausi valkovihreissä oli ailahteleva. Alkuun mies oli porukan parhaimmistoa, mutta sitten taso laski, ja talven Aasian mestaruuskisoista Osako palasi loukkaantuneena. Keväämmällä ei mitään kovin kummoista enää tapahtunutkaan. Nyt Kohfeldt on julistanut Osakon yhdeksi avainpelaajistaan, ja hän on rooliltaan näillä näkymin lähimpänä sellaista suoraa Krusen korvaajaa.

9 Martin Harnik, Itävalta, 32
Max Krusen kaveri haettiin takaisin seuraan, jossa Thomas Schaaf muinoin peluutti häntä muun muassa laitapuolustajana. Hyviä maalimääriä aiemmin paukutelleen Harnikin ura on ehtoopuolella, ja kokoonpanossa ei enää tunnu olevan tilaa. Viime kaudella hän kyllä onnistui siinä, mitä nähdäkseni sopi odottaakin, eli teki muutaman maalin. Hyvä hankinta siis, mutta eiköhän se ollut siinä.

11 Niclas Füllkrug, Saksa, 26
Lisää paluumuuttajia: omana juniorina jonkinlaisen kulttipelaajan aseman saavuttanut ”Lücke” oli kuusi vuotta poissa ja teki sinä aikana melkein 50 maalia. Näistä 14 syntyi toissa kaudella ykkösbulissa Hannoverissa, mikä on varsin hyvä näyttö rutkasti miehistyneen hyökkääjän kyvyistä. Vaikea polvivamma on ilmeisesti historiaa, mutta pelikunto ei ole vielä täysi; 6,5 miljoonan euron ostoksen olisi kai kuitenkin tarkoitus olla avauskokoonpanon mies jossain vaiheessa?

14 Claudio Pizarro, Peru, 40
Legendan uran piti päättyä menneeseen kauteen, mutta kun homma toimi varamiehenä jopa paremmin kuin parina aiempana vuotena, niin miksipä ei jatkettaisi vielä? Uusi sopimus kattaa alkavan kauden, ja harjoituskaudella otteet kymppipaikalla ovat olleet lupaavia – jos nyt nelikymppisestä voi näin sanoa. No keksikää sitten itse, mitä tästä miehestä vielä voi sanoa.

19 Josh Sargent, Yhdysvallat, 19
Teki maalin ensimmäisellä pallokosketuksellaan BuLissa. Kaikkineen nuorukaisen otteet eivät olleet kummoiset viime kauden kymmenessä esiintymisessä, mutta suunta näyttäisi olevan ylöspäin. Kesän harkkapelien perusteella homman ei pitäisi olla fysiikasta kiinni. Peliaikaa luulisi olevan hyvin luvassa, ja tulevaisuuden suhteen on melko kovat odotukset.

22 Fin Bartels, Saksa, 32
Silver Surferilta pamahti toissa syksynä akillesjänne, ja 15 kuukauden poissaolon jälkeen hän kävi maaliskuussa pari kertaa kentällä sekä BuLissa että Regionalissa. Paikat eivät vielä pitemmän päälle kestäneet, ja nyt Bartels on vieläpä toipilaana polvileikkauksen jäljiltä. Ehkä hirveän suuria ei kannata odotella alkavalta kaudelta.

24 Johannes Eggestein, Saksa, 21
Neljä maalia viime kaudella omista junnuista nousseelle nuorukaiselle oli ihan mukava saldo. Vakioavaajaksi Jojosta ei ainakaan juuri nyt ole, ja toisaalta rooli Kohfeldtin kuvioissa on vähän epäselvä: keskushyökkääjänä kasvanut nuorempi Eggestein on nyt pelannut enimmäkseen laidalla ja paljon myös keskikentällä. Laitahessuksi hän kyllä mielestäni voisi sopia hyvinkin, mutta tunkua noille paikoille on.

39 Benjamin Goller, Saksa, 20
Laiturijuniori saapui Schalkesta kesällä, ja valmennusjohdon mukaan hän oli jo tullessaan lähellä edustuskokoonpanoon kuulumista. Ehkä ei vielä kuitenkaan. Odotellaan.

Näistä koottu ihannekokoonpano – Kohfeldtin, ei minun – näyttää tätä kirjoitettaessa jotakuinkin tältä:
 
               Rashica        Füllkrug  
                          Osako
                 Klaassen     M. Eggestein
                            Sahin
Augustinsson-Moisander-Friedl-Gebre Selassie
                           Pavlenka

Maalivahtiosastolla homma on selvä: ykkönen, kakkonen ja kolmonen hyvässä järjestyksessä. Puolustuksessa laitapakit ja Nikke ovat varmat, ja kolme muuta topparia kinaavat toisesta keskustontista. Keskikentällä Möhwald tulee suunnilleen joka pelissä vaihdosta sisään, myös Jojo Eggesteinia voidaan käyttää kasipaikalla tai laidemmalla. Hyökkäyksessä Pizarro lienee ensimmäinen vaihdosta tulija tiukoissa paikoissa ja Sargent varmaankin johtoasemissa. Kauden mittaan kuitenkin Sargent saattaa hyvinkin nousta jopa avauksen mieheksi.


Voipi olla, että keväällä paita numero 14 koristaa meikäläisenkin muistojen vitriiniä.


Ja sitten päästään asiaan.

Werder on parin viime kauden aikana profiloitunut seuraksi, joka pelaa pikemmin sarjan ylemmän puoliskon sijoituksista kuin putoamista vastaan. Kuten viime kaudellakin, pelaajat ovat asettaneet tavoitteekseen europeleihin selviytymisen, joskin seuran virallinen tavoite julkistetaan vasta ensimmäisen liigapelin kynnyksellä. Joukkue pitää itseään vähintään yhtä vahvana kuin viime vuonna, vaikka kapteeni ja ratkaisupelaaja on poistunut vahvuudesta eikä uusia tulokkaita ole kuin yksi, joka ei kaikella kunnioituksella ole samaa tasoa lähtijän kanssa. Toisaalta viime kauden harmillisista epäonnistumisista on takuulla opittu jotain, ja käytännössä samana pysynyt porukka on varmasti hyvin yhteen hitsautunut. Kesän harjoituspeleissä maalinteko on kyllä ollut melko vaikeaa, mutta Tach der Fansin maalittomassa Everton-pelissä vieraileva rahaseura pidettiin hyvin aisoissa.

Onko kyse sitten uhosta vai terveestä itseluottamuksesta, mene ja tiedä, mutta Werder Bremen tahtoo suoriutua tästä kaudesta paremmin kuin edellisestä. Haluaisin kovasti uskoa tähän, ja olen kyllä erittäin innokas näkemään, millaiseen lentoon juuri jatkopahvin allekirjoittanut Kohfeldt saa ryhmänsä, löytyykö johtajuutta, löytyykö ratkaisijoita. Siirtomarkkinoiden hiljaisuutta seuratessani on epäilyksen siemen hiipinyt mieleeni, mutta viestini on tämä: minä haluan nähdä hyvää bremeniläistä futista; minä haluan nähdä sielukkaan valkovihreän jalkapalloseuran, joka jatkaa samalla tiellä, jolle se on parin viime kauden aikana suunnistanut. Siksi otsikoin tämän kirjoituksen erään suuren ajattelijan sanoin: älä petä odotuksiani, älä beibi pelleile.

Onnetar arpoi Pokalin avauskierrokselle vastustajaksi SV Atlas Delmenhorstin, aivan naapurissa majailevan vitosliigalaisen. Ottelun oli tarkoitus olla vieraspeli, mutta se järjestetään Weserstadionilla, koska Atlaksella ei olisi ollut mitään mahdollisuuksia käsitellä ottelusta kiinnostuneiden määrää. Pallo pyörähtää ensimmäisen kerran lauantaina 10. elokuuta kello 20.45 Saksan aikaa. Viaplay näyttää ottelun suorana, kuten viimekautiseen tapaan kaikki liigapelitkin.

Liiga-avaus tapahtuu niin ikään Bremenissä, jonne saapuu lauantaina 17. elokuuta vieraaksi Fortuna Düsseldorf. Viikkoa myöhemmin jatketaan Sinsheimissa, sitten kotona Augsburgia vastaan ja niin edelleen. Kausi myös päättyy tällä kertaan kotiotteluun, ellei lasketa päätöskierroksen jälkeen pelattavaa cupfinaalia Berliinissä. Liigan päätöksessä vastassa on Köln.

Siihen on vielä pitkä matka. Sitä odotellessa:

WIR SIND WERDER BREMEN

« Viimeksi muokattu: 08.06.2020 klo 11:06:52 kirjoittanut James Station »
straiter

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BSG Chemie Leipzig


Vastaus #1 : 09.08.2019 klo 09:56:31

Hieno avaus otsikkoa myöten Ylos

Ei oikeastaan mitään lisättävää.
Osterdeich

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Werder


Vastaus #2 : 09.08.2019 klo 13:11:30

Samat sanat, ausgezeichnet. Kunpa pelillinenkin avaus olisi samaa luokkaa. Huomenna kaatuu Atlas, sitä en epäile, mutta myös viikon päästä olisi oltava iskussa ja otettava ne pakolliset kolme pistettä Düsseltä. Siihen mennessä saisivat vahvistukset (tai edes vahvistus) olla mukana kaaderissa, olkoon sitten vaikka herra Toprak.
spud3

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Werder Bremen


Vastaus #3 : 09.08.2019 klo 14:26:40

Hieno avaus. Kiitos James Station!

Otsikkoon viitaten kesän siirtoikkuna on ollut valtaisa pettymys, mutta toivottavasti alkava kausi ei sitä tule olemaan. Yksi suurimmista odotuksista kohdistuu siihen, miten sarjan häntäkolmikkoa vastaan raavitaan pisteitä. Viime kauden saldona niistä peleistä 1-4-1 ja 11 menetettyä pistettä. Tuo saldo osoittautui ratkaisevaksi tekijäksi eurohaaveiden kaatumiselle. Se, olisiko europelit tulleet "liian aikaisin", niin vaikea sanoa. Itse näkisin, että ei ja Krusekin olisi varmaan seurassa pysynyt.

Viime kaudella hyökkäyspelaaminen lepäsi paljon Krusen harteilla, joten mielenkiinnolla odotan, miten Kohfeldt on tuon ongelman ratkaissut. Samasta syystä ennakko-odotukset kauteen ovat maltillisemmat kuin viime vuonna.

Viime kaudella jäi pelit paikanpäällä kokematta, mutta tällä kaudella on pakko päästä taas Weserin rannalle.
Osterdeich

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Werder


Vastaus #4 : 10.08.2019 klo 12:23:18

Tänään sitten taas Osterdeich kutsuu pitkästä aikaa. Hienoa päästä kerrankin livenä myös Pokalin avauskierrokselle. Keli nyt vielä sumuinen, mutta illalla pitäisi auringon paistaa ja +22 eli trikookeli. Matsi muuten tulee yllättäen Viasatilta (tuokin tieto oli kyllä jo JS:llä ;) ). Herr Stationin erinomaisen kausitopiikin avauksen jälkeen ei paljon sanottavaa pelistä jäänyt. Vastassa siis naapurikaupungin Delmenhorstin 5. divarin Atlas. Kaupunki on Kohfeldtin kotikaupunki, kuten myös sisarusten Sarah O‘Connerin ja Anna- Maria Lagerblomin vai mikä nimi/ uskonto hänellä nykyään lieneekään. Voittoon uskon vahvasti, vaikka eilen esim. hämmästyttävän heikko Gladi näytti, että helppoja eivät Pokalspielit ole. Avaus lienee melko lailla sama kuin viikko sitten Evertonia vastaan eli U23:n kapteeni Groß jatkaaNikken rinnalla ja Lücke avannee, vaikka esim. eilisen viimeistelytreeneissä vaikutti olevan melkoinen Fremdkörper. Stadion on loppuunmyyty ja tulossa siis Saksan Pokaalin avauskierroksen kaikkien aikojen yleisöennätys. Auf geht‘s Werder! Wir wollen euch sieg’n sehen Ylos
« Viimeksi muokattu: 10.08.2019 klo 14:15:17 kirjoittanut Osterdeich »
Merte

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Werder


Vastaus #5 : 10.08.2019 klo 15:45:32

Hieno merkkipaalu, uusi topikki pystyssä ja forkan werdakerho sen kuin puksuttaa. Kesän tunnelmiin ei ole lisättävää. Täytyy vaan uskoa että joukkueen kapasiteetti olisi kasvanut kesän aikana ja sitä kautta tulisi se puuttuva puristus Eurooppaan. Viehättävä ajatus olisi kyllä joulun alla päästä peliin! Ylos
straiter

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BSG Chemie Leipzig


Vastaus #6 : 10.08.2019 klo 21:04:14

Groß avaa ja kärjessä Lücken sijasta Sargent. Muuten ei yllätyksiä avauksessa
James Station

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Winterthur


Vastaus #7 : 10.08.2019 klo 22:45:39

Eipä riitä Sahinin nopeus näihinkään peleihin. Tai no riittää toisaalta, koska aika varmalta näyttää että tämä voitetaan.

Unohdinkin mainita topikin avauksessa, että stadionin katsomoiden oranssit portaat näkyvät vaihtuneen valkoisiksi. Tykkäsin oransseista, pelipaidoissa en niinkään.


Kevyttä rotestia paikan päällä.

Yksi suurimmista odotuksista kohdistuu siihen, miten sarjan häntäkolmikkoa vastaan raavitaan pisteitä. Viime kauden saldona niistä peleistä 1-4-1 ja 11 menetettyä pistettä. Tuo saldo osoittautui ratkaisevaksi tekijäksi eurohaaveiden kaatumiselle. Se, olisiko europelit tulleet "liian aikaisin", niin vaikea sanoa. Itse näkisin, että ei ja Krusekin olisi varmaan seurassa pysynyt.

Boldattu jäi myös tosiaan mainitsematta, hyvä kun toit sen esiin heti tähän alkuun. Noin muuten, olisikohan siirtoikkunasta tullut erilainen, jos olisi ollut tarjota houkuttimeksi tulijoille europelejä? Näin kapealla ryhmällä lisääntyvä pelimäärä kyllä hirvittäisi.

Kruse ilmoitti poistumisestaan siinä vaiheessa, kun oli vielä teoreettiset mahdollisuudet seiskasijalle. Aikamoisen teoreettiset ne kyllä olivat.
Osterdeich

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Werder


Vastaus #8 : 11.08.2019 klo 01:43:07

Kruselle veikkaan di Santo - menestystä..
« Viimeksi muokattu: 11.08.2019 klo 06:35:52 kirjoittanut Osterdeich »
straiter

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BSG Chemie Leipzig


Vastaus #9 : 11.08.2019 klo 08:37:52

Kovasti väitetään, että Toprakin saapuminen olisi varmaa, hintaa se viitisen miljoonaa ja sopimusta 2+1 vuotta.

Eilisestä matsista katselin ensimmäisen jakson ja Nikke oli aivan päällikkö ylöspäin, sen sijaan Friedlin tekeminen laitapakkina hirvitti. Onneksi Ludden pitäisi olla kunnossa lähiaikoina.

e. Toprak tulee vuoden lainasopimuksella Ylos Huomattavasti parempi vaihtoehto, kuin polttaa miljoonia pelaajaan, jonka jälleenmyyntiarvo on nollan lähellä parin vuoden päästä.
« Viimeksi muokattu: 11.08.2019 klo 10:32:50 kirjoittanut straiter »
Osterdeich

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Werder


Vastaus #10 : 11.08.2019 klo 10:31:32

Laina olisi optimaalinen vaihtoehto, koska kyseessä nykyisyys- ei tulevaisuusinvestointi, kuten jossain luki ;). Vaikka en aluksi Toprakista juuri innostunutkaan, olen nyt kyllä sitä mieltä, että hän olisi oiva ratkaisu Niken pariksi. Täydentäisi nopeana pääpelaajana hyvin hieman heiveröistä puolustuslinjaamme. Joo, aika ailahtelevaa tuo Friedlin peli edelleen on.
« Viimeksi muokattu: 11.08.2019 klo 10:38:35 kirjoittanut Osterdeich »
Osterdeich

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Werder


Vastaus #11 : 11.08.2019 klo 10:41:44

Taas hidas. Kickerin mukaan Toprakin tulo lainapohjalta on nyt selvä. Hienoa Ylos Nyt luulisi, että rahaa riittäisi vielä toiseenkin lainaan, ehkäpä juuri Sahinin korvaajaksi
« Viimeksi muokattu: 11.08.2019 klo 10:45:53 kirjoittanut Osterdeich »
spud3

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Werder Bremen


Vastaus #12 : 11.08.2019 klo 11:06:15

Lainadiilille Ylos

Sitten vielä tosiaan keskikentälle joku viemään Sahinilta peliaikaa niin alkaisi näyttää ihan hyvältä.
BVB

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Borussia Dortmund, Suomen maajoukkue


Vastaus #13 : 11.08.2019 klo 17:55:32

Loistodiili kyllä Bremenin kannalta lähtökohtaisesti, ilman loukkaantumisia keskuspuolustus on Bremenillä kyllä joukkueen vahvimpia osa-alueita tällä kaudella. Muutenkin mahdollisuuksia aika kiimaiseen kauteen, Europaikkahan oli jo viimekaudella näppien ulottuvilla ja lähimpänä sarjataulukossa edellä olleet, eivät siirtoikkunassa ole myöskään paljoa dominoineet, Frankfurthan tietenkin selvin esimerkki.
kouru

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SVW


Vastaus #14 : 11.08.2019 klo 18:25:11

Kiitokset täältäkin hienosta kaudenavaustopikista. Pelithän lähti jo iloisissa merkeissä käyntiin cuphöntsän osalta. Ikinuoren Pizarron läsnäolo joukkueessa tuo kyllä tiettyä turvallisuudentunnetta niin faneille kuin pelikavereillekin. Krusen lähtö tietysti kirpaisee kovasti. Tuo Toprakin tulo auttaa alakerrassa mutta iso kysymys on miten pallo alkaa löytää tiensä vastustajan verkkoon. Itse en ole koskaan pitänyt Füllkrugia mitenkään kummoisena hyökkääjänä mutta toivotaan että paluumuuttaja onnistuu. Europaikat tuntuu kyllä vähän utopialta mutta jospa tänä vuonna kausi lähtisi hinrunden osalta käyntiin ilman pidempiä tappioputkia niin eihän sitä koskaan tiedä...
BVB

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Borussia Dortmund, Suomen maajoukkue


Vastaus #15 : 11.08.2019 klo 20:36:15

Eiköhän tosiaan odotuarvo Bremenille ole siellä kymmenen tietämissä sarjassa, itse vähän projisoin tuossa omia fantasioitani reaalimaailmaan, hienoa olisi nähdä Bremenin yltävän europaikoille ihan suomalaisnäkökulmasta. Mahdollistahan se on jos ei loukkaantumissumia tule ja kausi menee muutenkin potentiaalin ylärajoissa, eihän moni muukaan samoista sijoista taisteleva joukkue ole erityisen hurjasti vahvistunut.
Merte

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Werder


Vastaus #16 : 11.08.2019 klo 22:29:14

Aika lailla ukkoutuvaa sorttia tämä Werdan kaaderi alkaa olemaan, mutta se voi olla tosiaan kustannustehokkain tapa tavoitella paikkaa Euroopaan. Samaan tyyliin kun yhteen aikaan tietyt joukkueet rahtasivat pelaajia tietyistä ilmansuunnista säilyttääkseen sarjapaikan tai mitä ikinä. Toprakkia pidän hyvänä hankintana, voi ihan hyvin tehdä "Niket" ja vetreytyä koviin suorituksiin. 1-2 Siirtoa Baumannin mukaan vielä tulossa ja lähtöpuolellakin ainakin Bauerista pitäisi päästä jotenkin eroon. Kyllähän voimasuhteet ennen kauden alkua sellaiset että venyä pitää, riippumatta siitä mitä siirtoja kukakin vielä tekee.
straiter

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BSG Chemie Leipzig


Vastaus #17 : 13.08.2019 klo 14:37:18

Beijmo lähdössä Malmöön lainalle.
Osterdeich

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Werder


Vastaus #18 : 17.08.2019 klo 13:06:19

Tänään se alkaa taas  ja sumuisen Weserin rannoille saapuu viime kauden suurin yllättäjä, vanhaherra Funkelin luotsaama Düsseldorf. Joukkue on kuitenkin menettänyt molemmat kontrakärkensä ja oli suurissa vaikeuksissa Pokaalissa Villingenia vastaan, Werder sen sijaan voitti vakuuttavasti naapurikaupungin Atlaksen familiäärisissa tunnelmissa. Huolestuttavasti Augustinsson edelleen poissa, joten Friedl nähdään vasemmalla laidalla. Eilen treeneissä suvereenisti esiintynyt Toprak ottaa paikkansa Niken vieressä. Willkommen! Kärkipaikasta kisailevat Sargent ja Lücke, veikkaan jenkkiä. Eiköhän tämä hoideta ja veikkaanpa rohkeasti jopa, että neljän kierroksen jälkeen ollaan kärkikolmikossa Ylos. Toisaalta juuri näihin oletettuihin häntäpään joukkueisiin viime kauden Eurooppa- unelma kaatui. Luotan Kohfeldtiin, näin ei enää käy. Auf geht‘s Werder!
Papa_Joe

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Pallo-Iirot, Werder Bremen


Vastaus #19 : 17.08.2019 klo 13:31:12

Hieno avaus ketjulle, otetaan samalla seurantaan. Tänään odotuksissa Weserstadionilla heti alusta kovaa päälle tuleva Werda ja vuoden 2019 kotisaldon pitäminen edelleen puhtaana BuLissa. Toivotaan myös hyökkääjille heti onnistumisia ensimmäiseen peliin.
« Viimeksi muokattu: 17.08.2019 klo 13:35:41 kirjoittanut Papa_Joe »
straiter

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BSG Chemie Leipzig


Vastaus #20 : 17.08.2019 klo 15:42:55

Jojo avaa kärjessä, muuten täysin yllätyksetön avaus.
straiter

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BSG Chemie Leipzig


Vastaus #21 : 17.08.2019 klo 16:48:51

https://www.instagram.com/p/B1QvRRdon-P

8)
Osterdeich

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Werder


Vastaus #22 : 18.08.2019 klo 03:12:30

Elämän paradokseja... parempia oltiin. Ja turpiin tuli selkeästi. Ei voi kun sanoa, että Herr Kohfeldt yritäpä rakentaa jatkossa voittoontähtäävää strategiaa eikä jotain pirun Weserbarcelonaa. Lücke kehiin alusta asti ja täyttä tykitystä jatkossa. Raskasta aloittaa näin surkeasti. Pistäisin 80% Herr Trainerin taktiikan tiliin
« Viimeksi muokattu: 19.08.2019 klo 04:53:23 kirjoittanut Osterdeich »
straiter

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BSG Chemie Leipzig


Vastaus #23 : 18.08.2019 klo 21:00:31

Pokalissa tuli Heidenheim ja vielä kotimatsi Ylos
Merte

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Werder


Vastaus #24 : 19.08.2019 klo 18:24:14

Kehno maku jäi. Enemmän kaikkea kuin vastustaja, mutta 3-1 turpaan. Näin voi käydä että maalia ei saa millään ja niinkin voi käydä että vastustaja tekee joka paikasta, mutta 10 kertaa kymmenestä tulee tällä sapluunalla takkiin jos sattuu molemmat samaan peliin. Silloin kun puolustaminen on näin kehnoa, niin eipä ole juhlaan aihetta.

 
Sivuja: [1] 2 ... 24
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines