FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
28.09.2020 klo 16:05:34 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 12
 
Kirjoittaja Aihe: Borussia Dortmund 2019/20  (Luettu 81747 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Nur der BVB

Poissa Poissa


: 15.08.2019 klo 16:50:11


KAUSI 2018/19

Syyskierros meni kirkkaasti yli odotusten. Peli-ilme oli pirteä ja pallo pomppi suotuisasti joukkueen raapiessa pisteitä välillä selvästikin pelitapahtumien vastaisesti. Parhaillaan kaula Buyerniin oli jo yhdeksän pistettä ja Borsig-Platzin toukokuista varaustilannetta alettiin kartoittamaan.

Kevätkaudella peli hyytyi ja tuloksetkin alkoivat normalisoitumaan kohti odotusarvoa. Varsinkin helmikuu oli synkeä, kun liigatarpomisen päälle sössittiin viikon sisään Pokal ja zämppäri. Erityisen kirveleviä olivat kaameat sulamiset 3-0 ja 2-0 johtoasemista SAP:ia ja Bremeniä vastaan, peräkkäiset pistemenetykset häntäpään Augsburgille ja Nürnbergille sekä kirsikkana kakussa häpeällinen kotitappio Derbyssä kahden punikin vauhdittamana. Kaikesta huolimatta mestaruus ratkesi vasta viimeisellä kierroksella kahden pisteen erolla ja kokonaisuutena kausi oli edellisten vuosien tarpomiseen peilattuna suorastaan loistava. 

SIIRTOIKKUNA

Tulleet:

Mats Hummels, Bayern München, 30 M€
Ex-kapteeni houkuteltiin takaisin miehen ikään nähden järkyttävällä summalla. Kaverin laatua ei kyseenalaista kukaan, mutta oleellisempi pohdinta on kuinka pitkään pian 31 vuotta täyttävä toppari pystyy pelaamaan enää huipputasolla. Kovan palkan ja olemattoman jälleenmyyntiarvon vuoksi miehen palvelukset kustantavat Dortmundille 25-30 miljoonaa kaudessa. Tällä rahalla joukkuetta olisi varmasti pystynyt vahvistamaan enemmänkin.

Nico Schulz, Hoffenheim, 25 M€
Saksan maajoukkuemies hankittiin lievittämään akuuttia hätätilaa laitapakistossa. Ensivaikutelma on herättänyt pelkoja Schmelzer 2.0:sta, missä valossa siirtokorvaus on kova. Toisaalta viime kaudella vaspan paikka oli joukkueen suurimpia murheenkryynejä ja Schulz on aivan varmasti selkeä parannus ainakin Dialloon verrattuna. 

Thorgan Hazard, Borussia Mönchengladbach, 25 M€
Ostosta perusteltiin Pulisicin jättämän aukon täyttämisellä, mutta oikeasti hänen pitäisi pystyä olemaan Guerreiroa parempi. Ensimmäinen rasti onnistuu keneltä hyvänsä jälkimmäisen vaatiessa jo hieman laatuakin. Hieman huolestuttaa, että todella kovan tason suorittamista löytyy vain puolikkaalta kaudelta. Toisaalta Flipperistäkin maksettiin yli 30 miljoonaa jo vuosia sitten...

Julian Brandt, Leverkusen, 25 M€
Saksan maajoukkuemiehen naaraus ulosostoklausuulia hyödyntäen vaikuttaa kesän parhaalta diililtä - ainakin hinta/laatusuhteen osalta. Kaveri on taitava ja omaa hyvän pelisilmän, joten hän on monipuolisesti hyödynnettävissä hyökkäyspäässä.

Leonardo Balerdi, Boca Juniors, 15 M€
Argentiinan nuorten maajoukkuetoppari tuli jo keväällä. Kyseessä on lähinnä investointi tulevaisuuteen ja kaveria on tarkoitus ajaa hiljalleen sisään joukkueeseen.

Mateu Morey, FC Barcelona, ilmainen
Tulevaisuuden lupaus, jonka toivotaan kehittyvän Piszczekin korvaajaksi.

Tobias Raschl, omat juniorit
Tulevaisuuden lupaus nostettiin kehittymään.

Lähteneet:

Abdou Diallo, Paris SG, 32 M€
Kaveri täyttää kaikki huipputopparin ulkoiset vaatimukset nopeuden, fysiikan ja riittävän tekniikan muodossa. Siitä huolimatta koko kautta leimasivat useat blackoutit ja karkeat virheet. Nämä olisivat ehkä ajan myötä korjattavissa, mutta 32 miljoonaa oli liian houkutteleva tarjous rotaatiossa kolmos- tai nelosvaihtoehdoksi pudonneesta ranskalaisesta.

Ömer Toprak, Werder Bremen, laina
Rutinoitunut turkkilainen oli aivan kohtuullinen hätävara ja tuurasi muutaman kerran puolustuksen keskustassa aivan mallikkaasti. Kova palkka yhdistettynä korkeaan ikään teki kaverista luopumisen kuitenkin helpoksi. Nyt Balerdi pääsee hakemaan kokemusta ja peliaikaa nelostopparin paikalta.

Sebastian Rode, Eintracht Frankfurt, 4 M€
Rode on hyvä pelaaja kuten viime kevät osoitti. Hän ei ole kuitenkaan riittävän hyvä keltamustien vaatimustasolle. Lisäksi kasassa pysyminen osoittautui mahdottomaksi rastiksi.

Shinji Kagawa, Real Zaragoza, ilmainen
Myös Kagawa on parhaillaan loistava luova pörriäinen kärjen takana. Hän ei kuitenkaan mahtunut missään vaiheessa Favren filosofiaan, joten ero oli kaikkien kannalta hyvä ratkaisu. Derby-Held säilyy kuitenkin ikuisesti fanien sydämissä.

Christian Pulisic, Chelsea, 64 M€
Jenkki osoitti teknisenä ja nopeana alkuun lupaavia otteita. Nopeasti kuitenkin paljastui miehen täydellinen pelikäsityksen puute ja luokattomat ratkaisuyritykset. Zorc onnistui laillisesti ryöstämään Abramovichilta hirveän tukon rahaa.

André Schürrle, Spartak Moskova, laina
Seuran lähihistorian ylivoimaisesti pahin siirtofloppi (minkä forkan asiantuntijapiirit kyllä ennustivat). Valitettavasti kaikki muutkin ovat jo havainneet tämä tosiasian, joten Flipperistä lopullisesti eroon hankkiutuminen on osoittautunut lähes toivottomaksi tehtäväksi.

Maximilian Philipp, Dynamo Moskova, 20 M€
Philippin kanssa kävi kuten pelättiin. Pelkkä juoksuvoima ja hyvä laukaus ei riitä, jos tekniikka on puutteellinen. Onneksi päättäjät tunnistivat nopeasti tosiasiat ja kippasivat parannetun version flipperistä Venäjälle omakustannushintaan.

Alexander Isak, Real Sociedad, 10 M€
Sveduteini tuli seuraan suurena hyökkääjätalenttina, mutta siihen se sitten jäikin. Keltamustat saappaat osoittautuivat liian suuriksi, joten nuorukainen myytiin omalle tasolleen sopivaan joukkueeseen.

Sergio Gomez, Huesca, laina
Suuri talentti, joka tarvitsee vastuuta ja peliaikaa kehittyäkseen. Tämän kauden kaaderissa se olisi ollut tiukassa, joten laina oli hyvä ratkaisu. Toivottavasti nuorukainen murtautuu jo ensi kaudella ydinkaaderiin.

Jeremy Toljan, Sassuolo, laina
Suuri virhearvio. Tekniikka aivan kohtalainen, mutta siihen se sitten jäikin. Kunnostautui muutamassa näyttöpaikassaan lähinnä pujottelukeppinä.

Felix Passlack, Fortuna Sittard, laina
Felixin taso ei tule koskaan riittämään kuin korkeintaan liigan keskikastiin, jos sinnekään. Siinä mielessä laina on vain vääjäämättömän siirtämistä eteenpäin.

Dzenic Burnic, Dynamo Dresden, laina
Pahoin pelkään, että yllä oleva teksti voidaan kopioida myös tähän.

Odotettavissa olevat siirrot:

Todennäköisesti kesän siirtoruletti on maaliviivoilla eikä siirtoja liene enää tulossa. Turhakkeita kipattiin ulos oikein urakalla ja tilalle saatiin pääasiassa laadukkaita täsmähankintoja joukkueen kipupisteisiin. Samalla kaaderin kokoa ja samalla palkkakustannuksia saatiin trimmattua järkeviin mittoihin.

Ainoa poikkeus ylläolevaan saattaa tulla Guerreiron tilanteesta. Miehelle on annettu kahden viikon ultimaatumi jatkaa sopimusta tai muussa tapauksessa hänet myydään. Toivoisin kaverin jäävän, mutta kauppaaminen on ainoa järkevä vaihtoehto, mikäli jatkopahvia ei synny. Tosin tässä seura on aika heikoilla, sillä siirto vaatii pelaajan suostumuksen ja motivaatio tähän voi olla aika heikko bosmanin häämöttäessä ensi keväänä.

KAADERI

Maalivahdit:

Roman Bürki
Ajoittain piti joukkuetta pystyssä upeilla torjunnoillaan. Valitettavasti mukaan mahtui myös pari järkyttävää hörppyä Herthaa ja varsinkin Bremeniä vastaan. Maalivahdista menestyksen ei kuitenkaan pitäisi jäädä kiinni.

Marvin Hitz
Sveitsiläinen on aivan solidi tuuraaja, mutta myös häneltä onnistuu ajoittain kunnon hörppy.

Puolustus:

Mats Hummels
Ex-kapteenista odotetaan puolustuksen johtohahmoa ja koko peräpään stabilisaattoria. Viime kevään kunnossa mies onkin vielä Saksan paras toppari. Sijoittuminen, pelinluku, pääpeli ja hyvät avaukset ovat kaikki weltklassea, mitä Dortmundin takalinjoilla onkin kaivattu jo kolmen vuoden ajan. Hän ei kuitenkaan koskaan ole ollut nopein jalaltaan, mikä vaatii ympärille riittävän juoksuvoimaisia pelaajia. Pidän Hummelsia selvänä vahvistuksena viime vuonna Akanjin vieressä luutineisiin Zagadouhun/Dialloon/Weigliin/Toprakiin verrattuna ja hän saattaa jopa nostaa vieruskaveriensakin tasoa. Eri kysymys on, kuinka nopeasti ja kuinka jyrkästi miehen suorituskäyrä alkaa osoittamaan alaspäin.

Manuel Akanji
Oli pitkiä aikoja puolustuksen tukipilari, kunnes peräpään yleinen epävarmuus tarttui myös käkikellomaan kasvattiin. Miehellä on hyvät edellytykset huipputoppariksi ja toivottavasti Hummelsin esimerkki nostaa myös Akanjin uudelle tasolle.

Dan-Axel Zagadou
Nuori ranskalainen oli syksyllä suorastaan loistava. Rauhallinen katkoja ja isoksi mieheksi hyvä pallollisena. Loukkaantumisen jälkeen kaveri menetti itseluottamuksensa ja karkeita virheitä tuli aivan liikaa. Uskon, että Hummelsin tulo vaikuttaa positiivisesti myös hänen kehittymiseensä.

Leonardo Balerdi
Argentiinalainen topparilupaus saapui jo talvella, mutta ei tainnut olla kertaakaan edes ottelupäivän kaaderissa. Kesän harjoitusotteluiden perusteella nuorukainen vaikuttaa suhteellisen tekniseltä ja pallovarmalta. Myös pelin avaaminen näytti sujuvan vähintään kohtalaisesti. Kovuus ja pelitempo tulee vaatimaan totuttelua.

Lukasz Piszczek
Kirjoitin jo kaksi vuotta sitten tänäänkin pätevät luonnehdinnat: "veteraani vetelee viimeisiä henkäyksiään" ja "ei auta kuin toivoa, että polakki kestäisi pitkän kauden rasitukset ja hänestä saataisiin vielä yksi kelvollinen kausi ulos". Viime kaudella mies pelasi parasta peliään pitkään aikaan, kunnes Mietaankin yllättänyt loukki pilasi käytännössä koko kevätkauden. Sattumaa tai ei, mutta BVB:n pelillinen alamäki alkoi kaverin joutuessa telakalle. Super-cupissa jalka painoi harvinaisen paljon ja Coman päässi vetelemään piruetteja ympärillä. Toivottavasti kyse on vain dieselin hitaasta lämpenemisestä, sillä parempaakaan vaihtoehtoa ei taida olla tarjolla. 

Nico Schulz
Kesän harjoitusottelut herättivät ainakin allekirjoittaneessa huolia miehen suhteen. Nopeutta riittää ja potkutekniikkakin vaikuttaa kohtalaiselta. Haasteet tulevat taitopuolella ja pelikäsityksessä. Tässä vaiheessa kaveri vaikuttaa parannetulta versiolta Schmelzeristä, mikä ei pitkässä juoksussa riitä. Toisaalta viime kaudella eniten minuutteja vaspana taisi kerätä Diallo ja häneen verrattuna kyseessä on selvä parannus.

Marcel Schmelzer
Entinen kapteeni ja luottopelaaja putosi Favren arvoasteikossa täytemieheksi ja pukukopin tsemppariksi. Surullista on, että urheilujohdolla kesti näin kauan tajuta tämä aivan ilmiselvä tosiasia. Yritystä riittää, mutta tekniikkaa tai pelisilmää ei ole suotu huipputasolle saakka. Mies on kuitenkin ansioitunut mestaruusvuosien tukipilari ja omaa keltamustan sydämen.

Achraf Hakimi
Nuorukainen aloittaa toisen ja viimeisen kautensa Dortmundissa ennen paluuta takaisin Real Madridiin. Myös marokkolaisen kuntokäyrä noudatti viime kaudella tuttua kaavaa. Syksyllä kaveri oli loistava vaspana. Nopeus ja hyvä tekniikka loivat kovan pelotteen hyökkäyspäässä eikä puolustaminenkaan ollut aivan toivotonta. Joulutauon jälkeen otteisiin pesiytyi tuhoton määrä järjettömiä koomailuja ja kaveri tippui penkille. Omaan silmään yksi osatekijä tähän oli siirto miehen luonnolliselle puolelle oikeaksi pakiksi, missä hän oli yllättäen paljon huonompi kuin vaspana. Töppäilyistään huolimatta Hakimi on liian lahjakas, jotta kuninkaalliset olisivat valmiita luopumaan hänestä.

Mateu Morey
Kova talentti oikeaksi pakiksi, joka esitti aivan lupaavia otteita kesän harkkahöntsissä. Suunnitelma on ajaa nuorukainen sisään tämän kauden aikana, jotta hän kykenisi astumaan Piszczekin saappaisiin vuoden päästä. On viikkoja poissa olkapäävamman takia.

Keskikenttä:

Axel Witsel 
Oli varsinkin alkukaudesta ilmiömäinen. Tarjosi keskikentän pohjalla kauan kaivattua pallollista osaamista yhdistettynä tinkimättömään puolustuspelaamiseen. Tekniikka, pelisilmä, kovuus ja rauhallisuus samassa paketissa. Valtavat minuutit alkoivat näkymään keväällä ja suoritustaso laski pelkästään hyväksi. Järkevällä peluutuksella belgi tulee muodostamaan tulevan kauden avainakselin Hummelsin ja Reusin kanssa.

Thomas Delaney
Juutti pelasi aivan mukiinmenevän debyyttikauden keltamustassa paidassa. Puolustussuuntaan mies toi keskikentän pohjalle kaivattua kovuutta ja taisteluilmettä. Myös erikoistilanteissa hän oli hyvä pelote. Haasteet syntyivät sumputtavia joukkueita vastaan pelatessa, kun olisi pitänyt kyetä myös oman pelin rakenteluun. Tämä osa-alue ei toiminut lainkaan eikä tilanteeseen ole valitettavasti tiedossa parannusta.

Julian Weigl
Putosi kauden aikana keskikentän rotaatiosta hätävaratoppariksi, missä selviytyi jopa yllättävän hyvin. Louhikkokosketus, epätarkat syötöt, pehmeys kaksinkamppailuissa ja hidas jalka eivät kuitenkaan anna parhaita lähtökohtia mestaruuskamppailuun halajavan joukkueen vahvistamiselle. Olenkin kauhulla seurannut kesän tapahtumia, kun mies on ainakin höntsissä napannut avarin paikan Witselin vierestä.

Mahmoud Dahoud
Päällisin puolin kaverilla olisi edellytykset ottaa iso rooli keskikentällä gündoganmaisena dynamona, sillä kyseessä on varsin taitava peluri. Valitettavasti pelisilmä ja virheherkkyys ovat tasoa Pulisic, joten lopputuloksena on yleensä toteutumistaan odottava koomailu. Mikäli mies ei tällä kaudella kykene merkittävään tason korotukseen, kirves tulee heilumaan ensi kesänä.

Raphael Guerreiro
Teknisenä ja pallovarmana väkkäränä lusitaani raivasi kauden kuluessa itsensä ykkösvaihtoehdoksi vasemmalle laidalle. Huippulaiturin ominaisuuksista puuttuu nopeus ja haastokyky, minkä vuoksi itse haluaisin nähdä hänet keskemmällä Witselin vieressä. Joka tapauksessa mies on monikäyttöisenä taiturina arvokas pala joukkuetta. Vesijumpan välttäminen on ollut tähän saakka suuri ongelma, joten mielenkiintoista nähdä oliko kohtuullisen ehyt viime kausi säännön vahvistava poikkeus vaiko enne tulevasta.

Marco Reus
Favre teki Dortmunder Jungesta kapteenin ja siirsi hänet laidalta kymppipaikalle. Nämä yhdistettynä lähes loukittomaan kauteen siivittivät miehen huikeaan lentoon. Hyökkäyspelin sielu. 

Jadon Sancho
Nuorukainen pelasi sensaatiomaisen kauden ja nousi Reusin ohella hyökkäyspelin tukipilariksi. Käynnistymässä viimeinen vuosi ennen 200 M€ siirtoa takaisin valjuun.

Thorgan Hazard
Nopea, omaa kohtalaisen tekniikan ja kykenee jopa haastamaan. Pelasi loistavan syksyn Poneissa, kunnes vajosi muun joukkueen mukana syvyyksiin. Hyvä ratkaisu vasemmalle laidalle, mikäli kykenee toistamaan vuoden takaisin vireensä. Minimissäänkin kelpo rotaatiopelaaja hyökkääville pelipaikoille.

Julian Brandt
Mies ei ole ehkä kaikkein nopein, mutta hyvä tekniikka ja pelikäsitys paikkaa paljon. Pelasi Pillereissä kaikkia hyökkäyspään positioita, joten kaveri tuo Favrelle rutkasti uusia variaatiomahdollisuuksia. On kuitenkin parhaillaan kärjen alapuolella, joten mielenkiintoista nähdä miten hän mahtuu Reusin kanssa yhtaikaa kentälle.

Jacob Bruun Larsen
Sai varsinkin alkukaudesta paljon peliaikaa vasemmalla laidalla, mutta ajan myötä rajoitteet tulivat esiin karulla tavalla. Myös juutilla on puutteellinen tekniikka, mikä tulee estämään kaverin kehittymisen keltamustien kannalta relevantiksi pelaajaksi.

Marius Wolf
Tuli halvalla Frankfurtista ja osoittautui pelätyn puujalkaiseksi koheltajaksi. Ei mitään käyttöä tällä tasolla, joten toivottavasti heivataan pienellä voitolla eteenpäin.

Tobias Raschl
Omista junnuista nostettu lahjakkuus, joka ei tule saamaan peliaikaa.

Hyökkäys:

Paco Alcacer
Manolo on lähes täydellinen hyökkääjä. Päätyössään eli maalinteossa hän on todella tehokas ja kaveri takoi eka kaudellaan keltamustassa nutussa vähillä minuuteilla 18 häkkiä. Ongelmat alkavat, kun pitäisi auttaa myös vieruskavereita tekopaikoille. Tilanteiden luonnissa ja pelinrakentelussa kaveri on nimittäin melkoisen hyödytön ja hän seilaa usein täysin pelin ulkopuolella. Kokonaisuutena Paco on siis kaukana ihanneratkaisusta, mutta parempaankaan BVB:n resursseilla ei kyetä.   

Mario Götze
Pullaposki oli alkukauden koirankopissa, kunnes Favre nosti hänet Alcacerin varamieheksi. Kankean alun jälkeen Juudas pelasikin aivan hyvän kauden hyökkäyksen kärjessä ollen keväällä joukkueen parhaimmistoa. Miehen tekniikka ja pelikäsitys ovat maailmanluokkaa, mutta jalan verkkaisuus estää nousun korkeimmalle tasolle. Sopimuksen viimeinen vuosi menossa ja yhteistyön jatko vaatii nykyisen yli 10 M€ vuosipalkan pudottamista 7-8 M€ tasolle.

Valmentaja:

Lucien Favre
Sveitsiläinen herrasmies tuli siivoamaan Tuchelin ihmisjohtamisen sekä Boszin & Stögerin pelitapakatastrofin synnyttämät rauniot. Tässä Favre onnistuikin yli odotusten, kun mestaruudesta taisteltiin viimeiselle kierrokselle saakka. Ennakko-odotusten vastaisesti menestys ei tullut tiiviillä puolustuksella ja tehokkailla vastaiskuilla, vaan kevättä kohden perälinjat muistuttivat emmentalia hyökkäyksen pitäessä joukkuetta pinnalla.

Miehen perusfilosofia on kuitenkin hyvin konservatiivinen ja riskejä kaihtava, mikä näkyi selvästi esimerkiksi peluutuksessa. Ökyjä vastaan tämä lieneekin aivan järkevää, mutta häntäpään jengejä kohdatessa toivoisi kuitenkin rohkeampaa pelitapaa esimerkiksi yhdellä varmistavalla pelaajalla. Vähäiset tilanteet eivät tule konvertoitumaan maaleiksi loputtomiin viime kauden tapaisilla tehoilla.

ODOTUKSET

Aiemmasta poiketen seurajohto julisti jo tässä vaiheessa mestaruuden olevan alkavan kauden tavoitteena. Tämä on järkevä liikku, sillä viime vuoden kakkossijan jälkeen pelkän cl-paikan tavoitteluun tyytyminen ei kuullosta uskottavalta. Edelleen suurin mestarisuosikki tulee Itävallan suunnasta, mutta Dortmundilla on hyvät eväät hyödyntää pienetkin heikkoudet Suuren ja Mahtavan leirissä.

Omissa arvioissani joukkue on vahvistunut viime kaudesta. Hummels tuo laatua ja pelintekotaitoa puolustuksen keskustaan. Myös Schulz on selvä vahvistus viime kauden vaspa-viritelmiin verrattuna (poislukien Hakimin muutama huippupeli). Hyökkäykseen tuli vähintään lisää leveyttä Hazardin ja Brandtin myötä. Mikäli ensin mainittu yltää viime syksyn vireeseen, myös laitapeli kokee tason noston. Suuri vahvuus on myös vaihtopenkin huikeasti kohentunut laatu. Lähes jokaiselle paikalle on nyt tarjota sangen pätevä tuuraaja. Lisäksi joukkueen taitotaso on parantunut merkittävästi. Puujalkoja on kengitty urakalla mäkeen ja uudet hankinnat ovat Schulzia lukuunottamatta pelipaikkaansa nähden sangen taitavia.

Kaaderin heikkoudet ovat myös tuttuja. Laitapakisto ei edelleenkään ole mestaruushaaveiden edellyttämällä tasolla. Vaikka Schulz on selkeä parannus Dialloon verrattuna, hän on täysi lapanen esimerkiksi Alabaan verrattuna. Piszczekiltä ei voi enää odottaa a) viime kauden kaltaista suoritusta b) koko kauden ehjänä pysymistä. Keskikentän keskustaan tarvittaisiin taitava ja dynaaminen pelintekoon kykenevä gündogan-tyyppi, sillä Delaneyn vaikeudet hyökkäysten rakentelussa tulivat viime kaudella tuskallisen tutuksi. Yksi vaihtoehto olisi siirtyä joissakin harjoituspeleissä käytettyyn 4-1-4-1 -systeemiin, jossa Witsel olisi ainoana pohjapelaajana ja Brandt/Götze nousisi Reusin rinnalle. En tosin hetkeäkään usko Favren ottavan näin isoa riskiä.

Mahdollisuuksia kasvattaa myös Brazzon näköinen siirtoikkuna alppien juurella. Paras toppari päästettiin pois ja tilalle hankitut eivät välttämättä ole ainakaan heti parannuksia. Luovalta osastolta poistuivat Robbery ja James, joita korvaamaan on toistaiseksi saatu haalittua ainoastaan Perisic. Kaaderi oli ennestään kapea ja nyt se on ohentunut ennestään. Ykkösavaus on edelleen omaa luokkaansa, mutta sen takana taso putoaa huimasti. Lisäksi Lewan, Comanin tai Thiagon loukkaantuminen olisi todella vaikeasti paikattavissa hyökkäyspelin osalta. Tosin viime hetken hätähankintoja varmasti tullaan vielä tekemään, mutta näissä onnistuminen alkaa olemaan jo arpapeliä.

Itse uskon keltamustien peli-ilmeen paranemiseen viime vuodesta. Riittääkö se mestaruuteen saakka riippuu Kovacin poppoon kompuroinnista. Tasoero on kuitenkin näkemykseni mukaan kutistunut, joten kovin suureen konttailuun rikollisten johtamalla symppisjengillä ei ole enää varaa. Lähtökohtaisesti haastajat tölkkien johdolla pitäisi pysyä haastajina, joten cl-paikan tulisi olla minimisaavutus. Lisäksi toukokuinen Berliini tai zämppärin pudotuspelit olisivat kiva lisäbonus.

Auf geht's!
Echte liebe.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BVB


Vastaus #1 : 15.08.2019 klo 21:15:06

Näillä mennään! Hyvä avaus, kiitoksia, helppo olla samaa mieltä!

Peukku myös kuvavalinnalle, se palauttaa mukavasti mieleen viime kauden sykähdyttävimmät hetket - ja joukkueen tärkeimmät pelaajat!
-Nilkki-

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 17.08.2019 klo 09:57:38

Hieno avaus! Otetaan samalla otsikko seurantaan ja aletaan valmistautua illan matsiin.
Kuqqen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vaimo ei ymmärrä mitä Kiffen mulle merkitsee


Vastaus #3 : 17.08.2019 klo 12:23:52

Hieno avaus! Otetaan samalla otsikko seurantaan ja aletaan valmistautua illan matsiin.
sama. Turha tässä mitään Sonderheftejö ostella kun Forkan kovan luokan kirjoittajat painavat kattavasti faktat tiskiin.
Belmondo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BVB, herrasmiespelaajat


Vastaus #4 : 17.08.2019 klo 14:05:09

Kiitokset avauksesta!

Kevät oli melko masentava kokemus, mutta nyt voi lähteä ihan hyvillä mielin uuteen kauteen ja uuteen nousuun.
Mobicool

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 17.08.2019 klo 14:21:33

Kiitos avauksesta! Tästä kaudesta on harvinaisen hyvät fiilikset.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 17.08.2019 klo 15:15:11

Kausi varsinaisesti käyntiin reilun tunnin kuluttua Ylos

Guerreiro on varmasti poissa ja Bürkin pelaaminen on epävarmaa. Tästä huolimatta kentälle pitäisi saada iskukykyinen joukkue. Kaiken järjen mukaan nurmelle juoksutetaan ykkösavaus, joten suuria yllätyksiä kokoonpanossa ei pitäisi olla. Tosin itselle on täysi mysteeri miten Weigl on onnistunut keplottelemaan itsensä Witselin vierelle. Kaipa Favrella on jotain salaista tietoa, mikä ei näy katsomoon saakka. Vaikka Augsburg on ollut viime vuosina viheliäinen vastus, kaikki muu kuin voitto olisi suuri pettymys.

Auf geht's!
kharpo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Орден Феникса


Vastaus #7 : 17.08.2019 klo 16:38:47

Mainio avaus Ylos

ja tilalle saatiin pääasiassa laadukkaita täsmähankintoja joukkueen kipupisteisiin.


Omissa arvioissani joukkue on vahvistunut viime kaudesta. Suuri vahvuus on myös vaihtopenkin huikeasti kohentunut laatu. Lähes jokaiselle paikalle on nyt tarjota sangen pätevä tuuraaja. Lisäksi joukkueen taitotaso on parantunut merkittävästi.

Helppoa olla samoilla linjoilla kaikista pohdinnoista, mutta erityisesti nuo yllä olevat poiminnat on mielestäni ne syyt, jonka vuoksi uskon, että Dortmund tulee tällä kaudella taistelemaan tosissaan mestaruudesta. Viime kaudella niitä pisteitä tarttui ajoittain tuurillakin mukaan, mutta nyt uskoisin, että tällä materiaalilla on mahdollista virittää joukkue seuraavalle tasolle. Jos miettii vaihtoehtoja keskikentällekin, niin eihän jostain Hazardista ja Brandtista voida puhua edes samassa lauseessa muuan Wolfin kanssa.

Kun puolustus on saatu ainakin pääasiassa paikkailtua, niin hieman mietityttää tuo puhtaan hyökkääjän materiaali. Mitä jos Paco ei kestä kasassa ja Götze ei saa sitä virettään päälle. Jossain määrin toki Reus pystyy paikkaa ja ehkä joku muukin.

En kyllä kanssa ymmärrä, että tuosta materiaalista juuri Weigl on arvottu tuohon paikalle Witselin viereen.

No peli ehti juuri alkaa viestiä kirjoittaessa ja teki jo mieli editoita viestiä, kun oli niin vahva aloitus kaudelle. Mut sieltä sitten tulikin jo tasoitus.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #8 : 17.08.2019 klo 20:17:19

Varsin mallikas liigastartti. Tosin Augsburg ei ollut kovin kummoinen mittari, mutta otteet kentällä olivat lupauksia herättäviä. Viime kauteen verrattuna Hazard selkeästi kasvatti Sanchoa vastakkaiselta laidalta tulevaa uhkaa. Nyt puolustus ei pysty enää keskittymään pelkästään lädin pysäyttämiseen, vaan myös toiselle laidalle täytyy antaa huomiota. Belgin viimeiset ratkaisut jäivät vielä heikohkoiksi, mutta eiköhän siihenkin tule kohennusta. Muutenkin koko ylänelikko oli sangen tuhoisa, eikä edes vieraiden bussi pystynyt hidastamaan heidän tahtia.

Witsel näytti taas viime syksyltä tuttua magiaa. Mies on aivan päällikkö keskikentän pohjalla.

Myös Hummels pelasi hyvän pelin ja on helppo nähdä miksi häneen investoitiin mottipäisesti. Alakerran pelin rakentelu nousi aivan uudelle tasolle ja nyt vihulainen joutuu jatkuvasti olemaan varpaillaan pitkien ulkosyrjäsyöttöjen varalta. Tietenkin tositesti koittaa vasta, kun ex-kapteeni joutuu pysäyttelemään nopeita ylivoimahyökkäyksiä.

Myös joukkueen puutteet olivat selkeästi nähtävissä. Laitapakeissa annetaan huikeasti tasoitusta esimerkiksi Buyernille. Schulzilla ei riitä taito ja Piszczek ei yllä enää viime vuoden tasolle. Toinen heikkous löytyy Witselin vierestä. Weigl on hyödytön ylöspäin eikä hän ole suoranaisesti taistelurobotin ilmentymä puolustaessakaan. Myöskään Delaney ei ole ratkaisu. Tässä haluaisin nähdä pelaavamman vaihtoehdon Götze/Brandt/Guerreiro -akselilta. Favren varovaisuuden tuntien en pidätä hengitystäni.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 23.08.2019 klo 14:57:57

Tänään on vuorossa huomattavasti avauskierrosta tiukempi testi, kun keltamustien delegaatio matkaa Kölniin. Laadukkaampi vastus, vierasottelu, iltaottelu valonheittimien alla sekä nousijajoukkueen ensimmäinen kotipeli lisäävät kaikki vaikeuskerrointa. 

Bürki on kuntoutunut ja hän palaa tolppien väliin. Myös Guerreiro on pelikunnossa, joten ainoastaan Morey on enää saikulla. Moken lisäksi muita muutoksia tuskin nähdään, sillä vielä ei ole tarvetta rotaatiolle. Enkä muutenkaan harrastaisi sitä ylenmäärin vieraspeleissä.

Ennakopuheiden mukaan kilipukit tulevat peliin hirveällä höökillä ja yrittävät prässätä korkealta. Tämä tulee olemaan Dortmundille hyvä testi pelin avaamisesta paineen alla. Mikäli ensimmäisestä prässiaallosta selvitään, ylimmän nelikon luulisi kykenevän viljelemään tuhoa vastustajan takalinjoilla. Toisaalta pallon menetykset rakenteluvaiheessa tulevat kalliiksi. Näiltä osin olen huolissani Weiglin suhteen. Myös laitapakkien kyky purkaa vastustajan korkea etulinja on kyseenalainen, joten Hakimia voi tulla ikävä. Kaikesta huolimatta ainoa tavoite voi olla vierasvoitto ja täysi pistesaalis. Upea peli tulossa.

Auf geht's!
-Nilkki-

Poissa Poissa


Vastaus #10 : 23.08.2019 klo 18:08:06

Itse nostaisin esille mahdolliseen rotaatioon myös Brandtin keskikentän pohjalle Weiglin paikalle. Brandt oli vakuuttava pallollisesti kentälle tultuaan sarja-avauksessa ja voisi hyvin pelata myös pohjalla Witselin kanssa. Ei Weiglin tasoinen fyysinen pelaaja, mutta pallollisena pikkasen varmempi.

Kova testi tiedossa tänään. Nää on niitä matseja mistä vaan tarvii se täysi pistepotti raapia.
Lord Bendtner

Poissa Poissa


Vastaus #11 : 23.08.2019 klo 19:24:13

Itse nostaisin esille mahdolliseen rotaatioon myös Brandtin keskikentän pohjalle Weiglin paikalle. Brandt oli vakuuttava pallollisesti kentälle tultuaan sarja-avauksessa ja voisi hyvin pelata myös pohjalla Witselin kanssa. Ei Weiglin tasoinen fyysinen pelaaja, mutta pallollisena pikkasen varmempi.

Itse olen kyllä hieman skeptinen Brandtin puolustuspelaamisen ja sijoittumisen suhteen. On näitä siirtoja tosin ennenkin nähty ja olisi jossain määrin ihan tyypillinen pelipaikan vaihto tuon tyyppiselle pelaajalle tässä vaiheessa uraa.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #12 : 23.08.2019 klo 20:09:34

Mikäli Brandt/Götze tulisi Weiglin tilalle, ryhmitys vaihtuisi samalla 4-1-4-1:een Witselin ollessa yksinäinen pohjapelaaja. En tosin pidättelisi henkeä tätä odotellessa, sillä varovaisuuden ylipappi Favre ei hevin lähde näin riskialttiiseen taktiikkaan varsinkaan vieraskentällä.

Brandt vs Weiglista sanottuna "pallollisena pikkasen varmempi" on mun ehdotus "vuoden vähättelevin lausahdus" -kisan voittajaksi.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #13 : 23.08.2019 klo 20:11:34

Mikäli Brandt/Götze tulisi Weiglin tilalle, ryhmitys vaihtuisi samalla 4-1-4-1:een Witselin ollessa yksinäinen pohjapelaaja. En tosin pidättelisi henkeä tätä odotellessa, sillä varovaisuuden ylipappi Favre ei hevin lähde näin riskialttiiseen taktiikkaan varsinkaan vieraskentällä.

Brandt vs Weiglista sanottuna "pallollisena pikkasen varmempi" on mun ehdotus "vuoden vähättelevin lausahdus" -kisan voittajaksi.

e. Guerreiro on pelikunnossa, mutta puuttuu kaaderista. Näin ollen on ilmiselvää, että jatkopahvista ei päästy yhteisymmärrykseen ja lusitaani myydään vielä tässä ikkunassa. Saludoilla tulee lähtemään.
-Nilkki-

Poissa Poissa


Vastaus #14 : 23.08.2019 klo 20:58:15

Brandt vs Weiglista sanottuna "pallollisena pikkasen varmempi" on mun ehdotus "vuoden vähättelevin lausahdus" -kisan voittajaksi.
Myönnetään. Mää en vaan näe sitä Weiglia niin paskana pallollisena, kun moni muu täälä foorumilla ja siksi tuo mainittu muoto.

Paljon vaikuttaa myös se millaisia palloja saa, että millainen mahdollisuus niitä on onnistuneesti jatkaa omille. Jos jatkuvasti saa/hakee palloja liian pieneen tilaan niin tarvii miettiä kummassa on syy. Syöttäjässä vai vastaanottajassa? Tää nyt olis ihan oman keskustelun paikka. Monesti näyttää siltä, että Weiglille pelataan turhan ahtaisiin paikkoihin palloja kierrättämisen sijaan mikä saa miehen näyttämään huonommalta pallollisena, kun onkaan.
Puuhapete

Poissa Poissa


Vastaus #15 : 23.08.2019 klo 23:25:27

Hyvä nousu pojat Ylos
Brandtin tulo kentälle totisesti piristi peliä.
Mobicool

Poissa Poissa


Vastaus #16 : 23.08.2019 klo 23:34:20

Viikon päästä lauantaina jos mentäis vaikka johtoon Union Berliniä vastaan eikä annettais sitä yhtä eteen niinkun kahdessa ekassa pelissä.

Toki positiivistä on että 0-1 tilanteet on käännetty selviks voitoiks
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #17 : 23.08.2019 klo 23:55:37

Myönnetään. Mää en vaan näe sitä Weiglia niin paskana pallollisena, kun moni muu täälä foorumilla ja siksi tuo mainittu muoto.

Paljon vaikuttaa myös se millaisia palloja saa, että millainen mahdollisuus niitä on onnistuneesti jatkaa omille. Jos jatkuvasti saa/hakee palloja liian pieneen tilaan niin tarvii miettiä kummassa on syy. Syöttäjässä vai vastaanottajassa? Tää nyt olis ihan oman keskustelun paikka. Monesti näyttää siltä, että Weiglille pelataan turhan ahtaisiin paikkoihin palloja kierrättämisen sijaan mikä saa miehen näyttämään huonommalta pallollisena, kun onkaan.

Todistuskappale numero 150: tämän illan peli. Pallo ei vaan pysy hallussa, nopea pelin tekeminen on täysin tuntematon käsite ja peräpään pallottelua vaativammat syötöt ovat hasardeja. Näiden päälle kaveri ei ole erityisen nopea, häviää fyysisissä väännöissä eikä pelisilmäkään ole mestarillinen. En pidä kovin uskottavana selitystä, että ainoastaan Weiglille pallo syötetään hankalaan paikkaan. Eiköhän kaiken takana ole yksinkertaisesti puutteellinen tekniikka. Siis ei hän huono pelaaja ole. Taso ei vaan riitä Dortmundiin.

Jokohan Favre viimein vetäisi oikeat johtopäätökset ja tekisi toisen puoliajan tuplavaihdosta pysyvän. Hakimi oli jo viime kaudella parempi vaspana ja nytkin hän oli huima parannus Schulziin verrattuna. Kaverin nopeat leikkaukset keskelle ovat tehokkaita prässin murtajia ja ilman maaliakin hän oli aivan eri luokan pelote hyökkäyspäässä. Ex-Hopp alkaa sen sijaan pahasti vaikuttamaan kalliilta hukkaostokselta. Pelkkä nopeus ei riitä, jos tekniikka ei pelaa ja ainoa liikku on yrittää ehtiä ennen puolustajaa keskittämään päätyrajalta.

Myös Brandt toi lisää luovuutta kentälle ja hän oli heti järjestämässä vaarallisia tilanteita. Vaikka lopun ryhmitys oli erittäin hyökkäävä, se on myös sangen taitava. Tämä antaisi mahdollisuuden puolustaa pitämällä pallo pois vastustajalta. Uskoisin tämän toimivan ainakin useimmissa liigaotteluissa. Ökyjä vastaan voi sitten ottaa kentälle Delaneyn hoitamaan puolustusvelvoitteita.
Osterdeich

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Werder


Vastaus #18 : 24.08.2019 klo 03:18:56

Brandt lienee Saksan aliarvostetuin pelaaja, niin maajoukkueessa kuin seurassaankin. Ehkäpä ymmärrys häneen taidoistaan ja dynamiikastaan vähitellen lisääntyy, lienee liian kiltti & nöyrä homeboy ollut aina, mitä urakehityskin osoittaa. Onneksi nousu jatkuu Ylos
Ps. En vieläkään ymmärrä, miksei Werder tätä Oberneulandin vesaa koskaan joukkueeseensa hankkinut. Osin sama juttu Huchtingin Bellarabin kanssa. Hän pääsi sentään junnuihin, mutta rankattiin liian heiveröiseksi ja lähti Braunschweigiin.
« Viimeksi muokattu: 24.08.2019 klo 03:37:47 kirjoittanut Osterdeich »
MR11

Poissa Poissa


Vastaus #19 : 24.08.2019 klo 13:15:05

e. Guerreiro on pelikunnossa, mutta puuttuu kaaderista. Näin ollen on ilmiselvää, että jatkopahvista ei päästy yhteisymmärrykseen ja lusitaani myydään vielä tässä ikkunassa. Saludoilla tulee lähtemään.

Tämä on todella harmittavaa, koska miehen työ molempiin suuntiin kentällä on mahtavaa katsottavaa. Aliarvostettu pelaaja, joka osittain pelipaikattomuutensa takia on joutunut pyöritykseen.
Echte liebe.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BVB


Vastaus #20 : 24.08.2019 klo 23:10:30

Täsmälleen samat. Minun jo vuosien mittainen ’ihastukseni’ Guerreiroon ei toki kenellekään enää liene salaisuus. Joka tapauksessa minun listallani hän menisi tällä hetkellä avaukseen sekä Schulzin että Hazardin ohi. Kummankaan otteet eivät oikein ole vielä vakuuttaneet. Jos Guerreiro olisi vaihtoehtona, saisivat edellä mainitut herrat puolestani kerätä vielä motivaatiota vaihtopenkiltä aloittajina. Toki pelipaikkojen osalta Guerreirolle olisi muitakin vaihtoehtoja tarjolla. Erityisen hauskaa olisi nähdä Brandt ja Guerreiro kentällä samaan aikaan - siinä voisi pallo liikkua hyvinkin iloisesti!

Jos Hazard ja erityisesti Schulz eivät oikein ole vielä esityksillään ihastuttaneet, kesäostoksista Hummels sen sijaan on ollut totutun hyvä, ja Brandtin esitykset ovat saaneet kyllä odotukset aivan tappiin. Brandtissa on kyllä ainesta todelliseksi menestystarinaksi. Toivotaan että Schulz ja Hazardkin vielä kykenevät vastaamaan odotuksiin kun hieman pääsevät rytmiin kiinni.

Noh, aiheeseen palatakseni Guerreiron menetys on / olisi todella suuri harmi. Varsinkin kun tässä tilanteessa hänestä saatava hinta on (edelläkin jo ennakoidusti) todennäköisesti merkittävästi hänen todellista arvoaan alhaisempi. Mutta minkäs teet..
-Nilkki-

Poissa Poissa


Vastaus #21 : 25.08.2019 klo 02:39:49

Hyvä nousu pojat Ylos
Brandtin tulo kentälle totisesti piristi peliä.
Sanasta sanaan samaa mieltä. Pallollinen pelaaminen nousi vaihdon jälkeen ihan eri tasolle. Päänsärkyä tietää Favrelle toi esitys.
-Nilkki-

Poissa Poissa


Vastaus #22 : 25.08.2019 klo 02:42:01

Viikon päästä lauantaina jos mentäis vaikka johtoon Union Berliniä vastaan eikä annettais sitä yhtä eteen niinkun kahdessa ekassa pelissä.

Toki positiivistä on että 0-1 tilanteet on käännetty selviks voitoiks
Hyvä lähtökohta toi olis. Pari peliä enemmän tai vähemmän kateltu vierestä siihen asti, kun vastustaja iskee avausmaalin ja alettu pelaan vasta maalin jälkeen.
-Nilkki-

Poissa Poissa


Vastaus #23 : 25.08.2019 klo 04:09:31

Jokohan Favre viimein vetäisi oikeat johtopäätökset ja tekisi toisen puoliajan tuplavaihdosta pysyvän. Hakimi oli jo viime kaudella parempi vaspana ja nytkin hän oli huima parannus Schulziin verrattuna. Kaverin nopeat leikkaukset keskelle ovat tehokkaita prässin murtajia ja ilman maaliakin hän oli aivan eri luokan pelote hyökkäyspäässä. Ex-Hopp alkaa sen sijaan pahasti vaikuttamaan kalliilta hukkaostokselta. Pelkkä nopeus ei riitä, jos tekniikka ei pelaa ja ainoa liikku on yrittää ehtiä ennen puolustajaa keskittämään päätyrajalta.
Itse antaisin Schulzille vielä aikaa näyttää mikä on miehiään keltamustissa. Muutama eka matsi on ollut hakemista joo, mutta nyt puhutaan äijästä joka on maajoukkueen ringissä mukana jatkuvasti.

Montako maalisyöttöä Schulzilla olisi, jos näissä ekoissa matseissa olis ollut tilaa ja aikaa keskittää, kun Ginterillä aikanaan Tuchelin pelikirjassa? Mikäli peliä rakenneltaisiin enemmän oikean laidan kautta ja Schulz pääsis keskittään rauhassa palloa boxiin puolenvaihdon jälkeen, kuten Ginter aikanaan niin voisi tulos olla aivan erilaista nyt nähtyyn suhteutettuna. Schulz oli kumminkin top5 syöttäjiä viime kaudella, jos pakkeja vertaillaan.

Se on niin helppoa huutaa, että taso ei riitä, mutta ainakin mää haluaisin kuulla kunnollisia perustelujakin mielipiteen tueksi ja musta tuntuu ei ihan täytä kriteerejä. Omaan silmään Schulz on vetänyt ihan mallikkaasti siihen nähden, että kyseessä on ollu äijän ekat pelit uudessa joukkueessa.
« Viimeksi muokattu: 25.08.2019 klo 04:12:17 kirjoittanut -Nilkki- »
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #24 : 25.08.2019 klo 10:14:56


Olisi kiva kuulla myös perusteluja Schulzin pitämiselle avarissa Hakimin sijaan. Löwin suosioon pääseminen ei vielä vakuuta. Onhan siellä ollut vaspana Schmelzeriä, Durmia, Höwedesiä ja Hectoriakin. Kaltaiseni sohvaperunan silmään Schulzin tekniikka vaikuttaa puutteelliselta, minkä vuoksi hän ei kykene tai uskalla ohittaa vastustajia harhauttamalla. Näin ollen kaverin ainoa liikku on saada pallo puolustuksen selän taakse ja ehtiä siihen ensimmäisenä. Pakin pitäessä asemansa Schulz on pakotettu pysähtymään ja pelaamaan taaksepäin. Totta kai miehen urakkaa helpottaisi huomattavasti, jos pelikaverit pelaisivat hänelle pallon vapaaseen paikkaan, josta pääsisi rauhassa keskittämään. Valitettavasti kentällä on myös vastustaja ja tällä tasolla tyhjän tilan saaminen ilmaiseksi on täyttä utopiaa. Sen luomiseen joutuu itsekin osallistumaan ja tässä Schulzilla on ollut haasteita. 

Hakimilla puolestaan riittää tekniikka ja itseluottamus (usein liikaakin) vastustajan haastamiseen. Jos pakki ottaa tiukasti rajan kiinni, nuorukainen kykenee molempijalkaisena leikkaamaan keskelle ja ohittamaan tältä puolelta. Itse asiassa tämän vuoksi marokkolainen on pelannut parhaat pelinsä keltamustassa nutussa vaspana, vaikka oikea jalka onkin vahvempi. Ja nyt ei ole kyse pelkästään eilisen pelin puolituntisesta. Hakimihan oli äärimmäisen hyvä myös viime syksynä ennen Piszczekin loukkaantumista ja siirtoa oikeaksi pakiksi.

Totta kai toivoisin Schulzin parantavan ja kehittyvän kestäväksi ratkaisuksi vaspan paikalle. Takana on kuitenkin jo neljä tosipeliä ja löytyykö häneltä näistä ainuttakaan hyvää suoritusta hyökkäyspäässä? Itse en ainakaan muista. Tulevaisuuden ennustetta synkentää fakta, että kaverin suurin puute on riittämätön tekniikka. Se harvoin kehittyy enää kypsällä iällä.

Muista hankinnoista Brandt on tullut kehuttua jo kaikkien toimesta. Alkuvaikutelmana on loistava kaappaus ja nyt hänelle pitää vain löytää vakituinen paikka kokoonpanosta. No, tähänkin löytyy yksinkertainen keino, jota on tullut toitotettua jo kyllästymiseen saakka.

Itse en näe Hazardin alkukautta lainkaan yhtä negatiivisessa valossa kuin moni muu foorumisti. Hän tuo nopeudellaan ja kohtalaisella taidolla aivan hyvän pelotteen vasemmalle laidalle. Todelliset huippusuoritukset ovat vielä puuttuneet, mutta yksittäisiä väläyksiä on näkynyt. Lisäksi vertailukohta toisen laidan Sanchoon ei ole kovin reilu. Lädi lähestyy jo nyt weltklassea ja hänestä tullaan maksamaan kesällä maailmanennätyssumma.

Hummelsista maksetusta siirtokorvauksesta voi olla montaa mieltä, mutta onhan ex-kapteeni ollut mies paikallaan alakerran johtajana. Omaan silmääni joukkueen paras/parhaimmistoa molemmissa otteluissa. Mies on tuonut aivan uuden ulottuvuuden alakerran pelinrakenteluun ja pääpelivoimaa molempiin päätyihin.

 
Sivuja: [1] 2 ... 12
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines