FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
06.07.2020 klo 15:26:08 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 4 [5] 6 ... 11
 
Kirjoittaja Aihe: Borussia Dortmund 2019/20  (Luettu 71479 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
-Nilkki-

Poissa Poissa


Vastaus #100 : 03.11.2019 klo 21:42:19

Valmennuksen tehtävä on kehittää pelaajia yksilöinä sekä saada heidät pelaamaan joukkueena paremmin.

Minäkin olisin aika tehokas liigajyrä, jos vain joukkuekaverit tajuaisivat pelata mulle tarpeeksi usein pallon vapaaseen paikkaan maalin eteen :) Valitettavasti tämän päivän pelissä ajan ja tilan saaminen ei ole kovin helppoa. Yleensä sen eteen joutuu itsekin tekemään jotakin.

Muistutan taas oikeasta kontekstista. Oma kritiikkini perustuu siihen, että keltamustat haluavat tosissaan haastaa alppien rikolliset mestaruusjahdissa ja investoivat tämän vuoksi 130 miljoonaa pelaajahankintoihin. Tätä taustaa vasten Dortmundin suorittamisessa on tällä hetkellä paljon kritisoitavaa.
Favresta en ole varma, kun en ole reenejä katsomassa ollut, mutta noin yleisesti apuvalkut hoitaa pääpainon pelaajakehityksestä päävalkun keskittyessä enemmän taktiseen puoleen ja sivusta seuraamiseen. Mikäli tilanne Dortmundissa on yllä kuvatun kaltainen on syyttävä sormi osoitettava apuvalkkujen suuntaan Favren sijaan mikäli yksilöiden kehitys junnaa paikallaan, vaikka päävalmentaja lopulta vastuun kantaakin.

Pointtini oli se, että eri valmentajilla on pikkuisen erilaiset pelikirjat ja niiden kautta tiloja syntyy eri kentän osa-alueille. Ensi askel tässä on se, että ymmärtää miten Tuchelin ja Favren taktiikat eroaa tältä kantilta katsottuna. Pelkistetysti ilmaistuna Tuchelilla peli perustui Dortmundissa vahvasti vasemman laidan ja pienemmän alueen ylimiehittämiseen jolloin tilaa aukeni painottomalle puolelle, kun taas Favre näyttää hyökätessä suosivan koko kentän pitämistä leveänä ja tilojen luontia taskuihin.

Kauhea kasa kulutettua rahaa kesällä tarkoittaa myös sitä, että monen uuden pelaajan on tarvinnut sulautua joukkueeseen ja sen pelitapaan. Tuo vaihe ei vaan aina mene ihan hetkessä maaliin, mutta onneksi viimeisten viikkojen aikana on ollut nähtävillä pelissä elementtejä paremmasta. En mää ole siis sun tai muidenkaan esittämää kritiikkiä vastaan kokonaisuudessaan, mutta en vaan ihan kakkilta osin sitä kritiikkiä allekirjoita.

Sekin pitää muistaa, että kaudet ei ole koskaan samanlaisia keskenään. Esimerkkinä viime kaudella peli oli syksyllä parempaa ja tuloksetkin oli parempia. Osin tuurilla ja osin taidolla. Keväällä taas pelaaminen alkoi sakkaamaan eikä tuurikaan enään ollut matkassa. Tällä kaudella on peli syksyllä takkuillut, mutta myös merkkejä sen parantumisesta on ollut nähtävillä. Mikäli tuo pelin kehittyminen jatkuu tulevien viikkojen aikana niin keväästä voi tulla viime vuotta parempi.

Bayern ja Dortmund on mielestäni molemmat alisuorittanut lievästi odotuksiin nähden ja samalla muut kärjessä olevista ovat pelanneet omalla tasollaan tai lievästi ylittänyt sen oman tasonsa. Tämän takia sarja on nyt tasainen enkä sinällään ymmärrä täysin tarvetta niin suurelle negailulle. Ollaan sarjakakkosena kolme pinnaa ponien perässä niin mää en sitä osaa minään maailmanloppuna nähdä, kun vasta on marraskuu aluillaan ja 2/3 kaudesta vielä pelaamatta.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #101 : 03.11.2019 klo 21:47:33

Dahoudin Escobar-tyyli on kyllä tyylikäs, mutta kesän pottatukka oli mielestäni vielä tyylikkäämpi. Minkäköhän vedonlyönnin mies mahtoi tuolloin hävitä.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #102 : 05.11.2019 klo 19:30:31

Tällä kaudella on peli syksyllä takkuillut, mutta myös merkkejä sen parantumisesta on ollut nähtävillä. Mikäli tuo pelin kehittyminen jatkuu tulevien viikkojen aikana niin keväästä voi tulla viime vuotta parempi.

Bayern ja Dortmund on mielestäni molemmat alisuorittanut lievästi odotuksiin nähden ja samalla muut kärjessä olevista ovat pelanneet omalla tasollaan tai lievästi ylittänyt sen oman tasonsa. Tämän takia sarja on nyt tasainen enkä sinällään ymmärrä täysin tarvetta niin suurelle negailulle. Ollaan sarjakakkosena kolme pinnaa ponien perässä niin mää en sitä osaa minään maailmanloppuna nähdä, kun vasta on marraskuu aluillaan ja 2/3 kaudesta vielä pelaamatta.

Omat synkät fiilikset perustuvat puhtaasti joukkueen pelillisen ilmeen kehittymiseen Favren aikana. Viime syksy meni tosiaan tuloksellisesti aivan yläkanttiin, mutta joukkoon mahtui myös todella vakuuttavia suorituksia (mm toiset puoliajat pillereitä ja Buyernia vastaan tai pitkät pätkät Hertha-ottelussa). Marraskuisen Düsseldorf-tappion jälkeen näitä hienoja jaksoja ei ole enää näkynyt, mutta karmeaa koomailua on riittänyt sitäkin enemmän. Tämän syöksykierteen huipentuma nähtiin sitten Interiä ja Schlackea vastaan harhasyöttöjen ja kyvyttömyyden festareissa. Lauantaina oli vihdoin näkyvillä merkkejä paremmasta, vaikkakin hyvin lyhyen aikaan. Optimisti ja fani toivoo tietenkin laivan kääntyneen, mutta realistisesti ajateltuna se ei taida olla kovin todennäköistä.

Tästä näkökulmasta seuraavat kaksi ottelua ovat todella paljastavia. Kyseessä on zämppärin sekä liigan kannalta ratkaisevat pelit, joten nyt mitataan Favren pelirohkeus. Uskaltaako sveitsiläinen lähteä hyödyntämään joukkueen vahvuuksia hyökkäyspäässä myös tiukassa paikassa kovia jengejä vastaan vai turvaudutaanko näennäisen turvalliseeen vastaiskujen kyttäämiseen. Haluaisin uskoa ensimmäiseen vaihtoehtoon, mutta pahoin pelkään jälkimmäistä.

Tänään on Interiä vastaan pakkovoiton paikka. Tappiolla jatkopelit on hyvästelty ja tasapelilläkin italialaisten ohittaminen menee todella vaikeaksi. Ainoastaan voitolla Dortmund on suosikki jatkamaan pudotuspeleihin. Ei ole vaikea arvata, että näistä lähtökohdista Conten poppoo tulee panostamaan massiiviseen puolustusrintamaan sekä nopeisiin vastaiskuihin. Favren saappaissa pyrkisin vastaamaan aggressiivisella prässillä, sillä edellisessä pelissä Inter sortui useisiin pallonmenetyksiin paineen alla. Missään tapauksessa ei voi vetäytyä ja antaa aloitetta sinimustille. Tämä poistaisi paineen vieraiden takalinjoilta enkä edelleenkään luota oman pään virheettömään puolustuspeliin.

Myös kokoonpanon pitäisi heijastaa aggressiivista lähestymistapaa. Guerreiro Schulzin tilalla tulisi olla itsestään selvyys. Eiköhän siellä kuitenkin saksalainen kouhota... Vaikka Hakimi onkin pelannut aivan ok laiturina, hänen paikkansa tulisi olla oikeana pakkina. Tämä mahdollistaisi ylänelikoksi Hazard - Brandt - Sancho - Götze -kombinaation. Tosin olen aivan varma, että Favre haluaa Piszczekin kentälle, jotta Hakimi pääsee ylemmäksi ja Götze penkille. Delaney on parempi prässäämään ja hieman vaarallisempi ylöspäin, joten hänen tulisi avata Witselin vierellä Weiglin sijaan. Itseltäkään ei löydy riittävästi uhkarohkeutta ehdottamaan tuohon pornoviikseä. Akanji on saanut pitää paikkansa kaikkien koomailujenkin jälkeen, joten tuskin hän löytää itseään penkiltä tänäänkään.

Auf geht's!
Finte

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Münchenin punaiset & siniset, DFB & Huuhkajat


Vastaus #103 : 06.11.2019 klo 10:24:07

Hei kaikki topiikin negailijat! Sehän meni ihan mukavasti eilen. Jopa ilman Reusia! Tuli katsottua pitkästä aikaa BvBn peli ja en kyllä tunnistanut tämän ketjun Dortmundia kentällä. Weiglilta hyvää sijoittumista, terävää liikettä, hyviä syöttöjä, paljon pallokosketuksia. Götze erinomainen. Yleisesti hyvää liikettä hyvällä itseluottamuksella! Siis ihan totuttua BvBta viime vuosilta.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #104 : 06.11.2019 klo 12:20:55

No nyt olikin aivan erinäköinen ilme kuin esimerkiksi Milanossa tai naapurikaupungissa. Varmaan kaikki ketjua seuranneet ovat tienneet joukkueen potentiaalin, mutta tähän saakka se on saatu ulosmitattua aivan liian harvoin.

Eilen nähtiin toisella puoliajalla jo kupla-ottelusta tuttu taktinen muutos. Prässiä nostettiin huomattavasti ylemmäksi ja pakit katkoivat vastustajan syöttöjä jo oman hyökkäysalueen puolella. Tällä saatiin pelin kontrolli täysin itselle ja puristettua Inter syvälle oman rankkialueen ympärille. Ihmettelen miksei tätä samaa tehdä jo alusta lähtien ainakin heikompia vastustajia vastaan?

Voitosta huolimatta Favrelle ei voi antaa puhtaita papereita. Edelleen ihmettelen syvästi Schulzin peluutusta. Guerreiro on osoittanut jo useassa pelissä olevansa huomattavasti parempi ylöspäin. Vaikka lusitaani ei olekaan maailman varmin oman maalin varjelija, myös sakemannin voi huoletta heittää samaan kategoriaan. Eilenkin sydän jätti pari lyöntiä väliin, kun Schulz antoi lopussa vastustajan ohittaa itsensä alokasmaisesti. Toinen käsityksen rajoja koetteleva asia on Akanjin kausari avaukseen. Mieheltä on nähty takaiskun arvoisia koomailuja vähintään joka toisessa pelissä, mutta siitä huolimatta pelipaikka on sementoitu.

En myöskään nähnyt Weiglin suoritusta mitenkään huikaisevana, vaikka hän pelasikin aivan hyvin omaan tasoon nähden. Anti ylöspäin oli taas hyvin rajallinen ja puolustaessa virheet vain odottavat tapahtumistaan. Nyt ei tullut katastrofaalisia pallonmenetyksiä, mutta mies oli osasyyllinen vieraiden toiseen maaliin.

Hyökkäyspäässä palaset alkavat loksahdella kohdilleen. Brandt on parantanut alkukaudesta ja maali vain lisännee itseluottamusta. Pallovarmuus on parantunut ja syötöt napsuvat paremmin omille. Tosin eilenkin pari lupaavaa vastahyökkäystä kariutui nuorukaisen surkeaan harhaan. Myös Hazard tuntuu pääsevän ottelu ottelulta paremmin esille. Hän on erittäin aktiivinen ja toimi jatkuvana pelotteena laidallaan. Sanchoa vaivasi alussa sama yliyrittäminen ja palloon rakastuminen kuin parissa edellisessäkin pelissä, jolloin toivottomat harhautusyritykset ja kikkasyötöt johtivat lukuisiin harhoihin. Tauon jälkeen peli kuitenkin järkevöityi ja nuorukainen oli isossa roolissa toisen jakson pyörityksessä. Götze pelasi taas hyvin. Mies on erittäin pallovarma ja jakelee hyviä syöttöjä, joten Favren olisi syytä keksiä keino pitää hänet kokoonpanossa. Hakimista lienee turha sanoa mitään. Aivan huikea ottelu ja onnea ensi kaudella Madridissa!

Nyt on nähty hyvää peliä ja kahdessa peräkkäisessä ottelussa. Josko se seisoisi sittenkin?
Puuhapete

Poissa Poissa


Vastaus #105 : 06.11.2019 klo 12:41:01

Eilinen toinen jakso oli sitä Dortmundia, mitä olen oppinut rakastamaan.
Favrella selkeästi on ongelma ohjeistuksessa eikä vähiten tuon prässin suhteen. On selvää, että noin korkeaa prässiä ei jaksa koko matsia, senhän huomasi myös Interistä, jolla jalat toisella jaksolla loppuivat täysin. Mutta jotain tuossa Favressa on pielessä.

-mielestäni Weigl oli hyvä, ei todellakaan täydellinen mutta merkittävää parannusta
-Götze jatkoi hyvää pelaamistaan mutta eihän tuo nyt ole hänen paikkansa. Aivan liian alhaalta tuli välillä hakemaan palloa
-Hakimi Motm heittämällä
-Brandt pelasi fyysisesti parhaan pelinsä mitä olen tällä kaudella nähnyt, ei pienintäkään aristelua kaksinkamppailuissa. Ekalla jaksolla muutama karsea syöttvirhe vastahyökkäyksissä vielä. Ne kun tippuu pois, niin BvB:llä on huikea pelaaja. Ja joo toivottavasti pysyy keskellä. Siinä onkin pohtimista miten saada Götze ja Brandt samaan aikaan kentälle järkevästi
-Schultz Dortmundin heikoin, puolustussuuntaan välillä ihan pujottelukeppi ja väärin sijoittunut

Lisäksi haluaisin nostaa kapteeni Hummelsin esille. Joo, virhe juoksulinjassa saattoi maksaa ensimmäisen Interin maalin ja kokeneena pelaajana olisi pitänyt lähteä juoksemaan suoraan vastustajan ja maalin väliin. Mutta muutoin täyttä rautaa. Ihan helvetin kova peli taas Matsilta. Muu puolustus ei valitettavasti ole samaa tasoa.
Hunaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Borussia Dortmund, Elli Haloo & Dorothea Wierer <3


Vastaus #106 : 06.11.2019 klo 14:48:59

-Brandt pelasi fyysisesti parhaan pelinsä mitä olen tällä kaudella nähnyt, ei pienintäkään aristelua kaksinkamppailuissa. Ekalla jaksolla muutama karsea syöttvirhe vastahyökkäyksissä vielä. Ne kun tippuu pois, niin BvB:llä on huikea pelaaja. Ja joo toivottavasti pysyy keskellä. Siinä onkin pohtimista miten saada Götze ja Brandt samaan aikaan kentälle järkevästi
-Schultz Dortmundin heikoin, puolustussuuntaan välillä ihan pujottelukeppi ja väärin sijoittunut

Lisäksi haluaisin nostaa kapteeni Hummelsin esille. Joo, virhe juoksulinjassa saattoi maksaa ensimmäisen Interin maalin ja kokeneena pelaajana olisi pitänyt lähteä juoksemaan suoraan vastustajan ja maalin väliin. Mutta muutoin täyttä rautaa. Ihan helvetin kova peli taas Matsilta. Muu puolustus ei valitettavasti ole samaa tasoa.

Pikemminkin Reus ja Brandt. Molemmat pelaavat samaa pelipaikkaa. Götze on löytänyt oman paikkansa Favren systeemissä piiloysinä. Paco samalle paikalle suoraviivaisempi ratkaisu, joka tökkii palloja maaliin kovalla prosentilla. Götze sitten taas kentälle, kun tarvitaan pelaajaa pitämään palloa.

En voi myöskään käsittää minkä takia Schultz on jatkuvasti avauksessa Guerreiron sijaan. Jos Guerreiro on kentällä, löytää hän itsensä useimmiten keskikentältä, joka ei ole hänelle se optimaalisin pelipaikka, vaikkakin on ihan hyvin aina siellä esiintynytkin. Laitapakkeina Hakimi ja Guerreiro olisi melkoinen uhka ylöspäin ihan mitä tahansa joukkuetta vastaan tässä maailmassa, käsittämätöntä ettei tätä Favre uskalla hyödyntää. Toki haittavaikutuksena hyökkäykset omaan päähän, mutta kuten todettua, ei Schultz yhtään vähennä tätä riskiä esityksillään. Sen sijaan hänestä ei juurikaan apuja ole hyökkäyspäähän vrt. Guerreiro.

Haluaisin nähdä edes yhdessä kotipelissä jotain suhteellisen heikkoa vastustajaa vastaan pelin, jossa laitapakkeina Hakimi ja Guerreiro. Keskikentällä Witsel yksin pohjalla, hänen yläpuolellaan Hazard, Reus, Brandt ja Sancho. Piikkiin Paco tai Götze. Tuossa voitaisiin hoitaa jo puolustaminenkin sillä, että vastustaja ei tuon yksilötaidon edessä tulisi juurikaan palloa pitämään. Lisäksi olisi hyökkäysuhkaa joka suunnalta sekä myös nopeutta nopeisiin vastaiskuihin. Toiveajatteluksi jäänee.

On pitänyt jo aiemmin kirjoittaa, mutta Hummelsin hankinta on osottautumassa nerokkaaksi vedoksi. Ensinnäkin on ollut puolustuksessa mies paikallaan, alakerran ylivoimainen hahmo. Hirvittää ajatella, että toppariosasto voisi olla viime kauden tapaan muodossa Diallo-Akanji. Ei Diallokaan huonosti pelannut, etenkään syksyllä, mutta onhan Hummels ollut kuitenkin aivan eri kaliiberin jannu. Viime kaudella aina toisinaan hirvitti, että kohta puolustus kuitenkin koomailee, nyt se pelko on ainakin pienempi. Vaikkakaan koomailuista ei kokonaan ollakaan päästy eroon. Mutta se toinen juttu Hummelsin hankinnassa on ollut se, että Bayernin puolustus on tällä hetkellä täysin tuuliajoilla, onko siellä lauantain keskinäiseen matsiin olemassa edes muita kuin laitapakkeja valittaviksi topparin rooleihin? Ihmeellistä kuinka Bayern päästi Hummelsin pois ilman tuon parempaa varasuunnitelmaa.

Ja sitten lauantaihin. Toivottavasti näistä kahdesta edellisestä pelistä olisi jäänyt käteen sen verran itseluottamusta, että Bayernia uskallettaisiin lähteä horjuttamaan kovalla höyryllä heti alusta saakka. Bayern on tällä hetkellä todella haavoittuvainen, etenkin puolustuspäästään, joten sitten tarvitaan painetta isosti. Pelkona on se, että Dortmund lähtee peruuttelemaan sen sijaan, että painostaisi rohkeasti Bayernin heikkoa ja virhealtista alakertaa jääden odottelemaan kotijoukkueen maalia.
Puuhapete

Poissa Poissa


Vastaus #107 : 06.11.2019 klo 17:24:18

Hunajan viestiin liittyen että totta tuo Reus ja Brandt. Mielestäni pitäisi olla itsestäänselvyys, että jatkossa se on Brandt joka pelaa keskellä eikä Reus kun on takaisin mutta eihän tuosta sveitsiläisestä koskaan tiedä. Harmi, että Götzellä on vaikeaa päästä pelaamaan itselleen ominaisemmalla paikalla.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #108 : 06.11.2019 klo 18:45:34

Haluaisin nähdä edes yhdessä kotipelissä jotain suhteellisen heikkoa vastustajaa vastaan pelin, jossa laitapakkeina Hakimi ja Guerreiro. Keskikentällä Witsel yksin pohjalla, hänen yläpuolellaan Hazard, Reus, Brandt ja Sancho. Piikkiin Paco tai Götze. Tuossa voitaisiin hoitaa jo puolustaminenkin sillä, että vastustaja ei tuon yksilötaidon edessä tulisi juurikaan palloa pitämään. Lisäksi olisi hyökkäysuhkaa joka suunnalta sekä myös nopeutta nopeisiin vastaiskuihin. Toiveajatteluksi jäänee.

Tässähän on se omakin märkä päiväuni. Jotenkin mahdoton kuvitella, miksei voisi toimia ainakin lähtökohtaisesti heikompia vastaan. Taitotaso riittäisi varmasti jatkuvan pakkopelin pyörittämiseen vastustajan rankkialueen ympärillä. Tämä toisi myös ratkaisun edellä keskusteltuun peluutusongelmaan. Reus, Brandt ja Götze voisivat olla kaikki yhtaikaa kentällä ja vaihdella joustavasti paikkoja kasin, kympin ja valeysin välillä.On pitänyt jo aiemmin kirjoittaa, mutta Hummelsin hankinta on osottautumassa nerokkaaksi vedoksi. Ensinnäkin on ollut puolustuksessa mies paikallaan, alakerran ylivoimainen hahmo.

Naulan kantaan. Ex-kapteeni on ollut alakerran ylivoimainen johtohahmo. Vaikka jalka ei enää nousekaan, hyvän pelisilmän, ennakoinnin ja sijoittumisen ansiosta heikkous on saatu pidettyä melko hyvin piilossa. Puolustuspelin vahvistamisen lisäksi mies on ollut huikea parannus pelinrakenteluun. Nyt en puhu pelkästään ajoittain maagisista pitkistä ulkosyrjäsyötöistä. Suurin nerous piilee miehen helpon näköisissä lyhyissä avauksissa. Ne ovat todella suurella prosentilla peliä avaavia ja prässiä purkavia, jotka mahdollistavat nopean painopisteen siirron ylöspäin. Hän kykenee pienillä liikkeillä ja harhautuksilla avaamaan vertikaaleja syöttölinjoja, jolloin päästään ohi kärkikarvaajasta. Syötöt napsuvat myös hyvin liikkeeseen eikä vastaanottajan tarvitse kovin usein pysähtyä tai pakittaa. Tässä on suuri ero esimerkiksi Akanjin tai Weiglin enimmäkseen sivuttain tapahtuvaan syöttelyyn.
Echte liebe.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BVB


Vastaus #109 : 08.11.2019 klo 10:41:07

Zorc kehuu pressissä Favrea viimeaikaisista voitoista. Tiedä sitten kuinka tosissaan.. Itse näkisin paremminkin että parempaa peliä on nähty Favresta huolimatta, ei niinkään hänen ansiostaan.

Palstalla on viime otteluiden jälkeen perustellusti ihmetelty pelien laadun epäsuhtaa eri puoliaikojen välillä. Joka tapauksessa kiistatonta on että BVB energian jako on otteluissa ollut onnistuneempi kuin vastustajilla. Sitä on todennäköisesti valitulla taktiikalla haettukin. Toisaalta tappiolla on myös ollut pakko muuttaa taktiikkaa rohkeammaksi, ja se on selvästi osoittautunut paremmin toimivaksi BVBn materiaalille. Varsinkin kun vastustajat ovat samaan aikaan muuttaneet omaa taktiikkaansa puolustavammaksi - todennäköisesti osin väsymyksen vuoksi, osin pakotettuina BVBn paineen alla. Jokin tasapaino pelirohkeuden vs. varovaisuuden tai toisin sanoen energian ’säästämisen’ vs. kuluttavan pelitavan suhteen pitäisi kuitenkin löytää. Bayernille ei ole varaa antaa heti alkuun paria eteen, kuten edellisillä etelän vierailuilla on tehty. Siitä ei hyvää seuraa. Ja yhtä lailla vuosi sitten kotona alku oli vaikea, mutta silloin peli saatiin hienosti käännettyä laadukkaalla vastahyökkäyspelillä, Bayernin heikkouksia ja väsymystä hyödyntäen. Noh, aika varmaa on että varsin varovaisella lähdetään liikkeelle, ja siitä minulla kyllä tulee em. huonoja muistoja ikävästi mieleen!

Saa nähdä ovatko Sancho & Reus avauksessa. Niinkin paljon kuin Reusista pidän, en välttämättä näe hänen puuttumistaan katastrofia, sen verran hyvin Brandt on viime peleissä pelannut. Toki Reusin kokemus tällaisista peleistä olisi myös pelissä arvokas. Sanchon puuttuminen olisi suuri harmi, niin kiehtova ja tehokas yhdistelmä Sancho & Hakimi samalla laidalla on. Siinä voisi Kanadan talentti olla ihmeissään (itse kyllä veikkaan että laitapakkina on Alaba). Samaan aikaan toivon kovasti, että toisella laidalla ovat Guerreiro & Hazard. Nyt uskallan jopa veikata, että Favrekin päätyy tähän. Noh, jos Sancho ei ole ole pelikunnossa, on oikea laita ilman muuta Piszczhek + Hakimi, joka nyt ei tietenkään em. vaihtoehdon veroinen, mutta kai sekin kelpaa.

Kumpi sitten onkin kärjessä Götze vai Paco on enemmänkin makuasia. Veikkaan että molemmat, mutta kumpi avaa, ja kumpi tulee vaihdosta, sitä en uskalla arvata.

Vaikka kaikki valinnat tuntuvat tässä kovin selkeiltä, pelkään pahoin että Favre yllättää meidät. Kovin suuriin kokeiluihin en silti usko hänenkään Bayern vierailulla intoutuvan..
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #110 : 09.11.2019 klo 16:32:39

Vaikka alla on tiistain euforinen toinen puoliaika, odotukset illan osalta ovat nollassa. Itävaltalaisilla on valtava motivaatio ja näyttämisen halu osoittaa alkukauden kangertelun olleen valmentajasta johtunutta, joten nyt he pääsevät todistamaan todellisen tasonsa. Kun yhtälöön lisätään sarjan laadukkain materiaali ja kotikenttäetu, jää ainoaksi toivoksi taas persepomput ja tuomari.

Buyernin muistuttaa vahvuuksien ja heikkouksien osalta keltamustia. Hyökkäys on Lewandowskin osalta tappavan tehokas, mutta puolustus on hörppinyt tasaiseen tahtiin. Nyt on lisäksi kolme topparia sivussa, joten pakistossa joudutaan improvisoimaan. Valitettavasti myös varamiehiseen linjaan on asettaa Kimmich-Pavard-Martinez-Alaba -tasoinen nelikko. Ainakin keskiviikon zämppäripelissä Flick pyrki stabiloimaan puolustuspelaamista heivaamalla Thiagon sekä Coutinhon penkille ja nostamalla puolustavammat Goretzkan ja Müllerin keskikentälle. Joka tapauksessa puolustus on edelleen kotijoukkueen haavoittuvin osa-alue. 

Näistä lähtökohdista taktiikaksi ei sovi lainkaan pelokas vastaiskujen kyttäys. Sellaista bussia ei ole keksitty, joka auttaisi pitämään oman pään puhtaana Suuren ja Mahtavan rynnistyksen edessä. Sen sijaan vetäytyminen tarkoittaa vähemmän iskun paikkoja hyökkäyspäässä ja vähemmän painetta punaisten heikoimpaan kohtaan. Vaikka kuinka haluaisin uskoa Favren oppineen läksynsä, on kuitenkin vaikea nähdä hänen uskaltavan lähteä pelaamaan aggressiivisella prässillä ja hyökkäykseen panostamalla. Kun virheiden välttäminen on geeneissä, siihen turvaudutaan kaikkein tiukimmissa paikoissa.

Pahoin pelkään Schulzin pysyvän ja Piszczekin palaavan kokoonpanoon. Myös Akanji jatkaa itseoikeutetusti puolustuksen tukipilarina. Lisää hyviä uutisia tulee keskikentän pohjalta, kun Weigl on onnistunut vakuuttamaan Favren kyvyistään. Reus ja Sancho ovat nähtävästi osallistuneet eilen viimeistelyharjoituksiin, joten he lienevät myös avauksessa. Eiköhän heistä ainakin toinen onnistu uusimaan vammansa.

Dortmundilla taitaa olla alla viisi peräkkäistä häviötä liigapeleissä Arroganz-areenalla, joista neljä viimeisintä synkällä 20-2 maalierolla. Näistä lähtökohdista kunniakas tappiokin tuntuisi hyvältä. Vaseliinit on kuitenkin valmiina.

Auf geht's!

 

Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #111 : 23.11.2019 klo 14:29:56

Siirretään tänne kierrostopikkia sotkemasta.

Nykymiehistö ei sovi Favrelle, seuraympäristö ei sovi Favrelle, ja luultavasti Favre on historiaa vaikka kunnollisia vaihtoehtoja ei ole tällä hetkellä tarjolla. Valmentaja kantaa lopulta vastuun tuloksista ja peliesityksistä ja saa pakata tavaransa. Favren pois potkiminen luultavasti parantaa peliesityksiä hetkellisesti uuden koutsin nimestä huolimatta, sillä uusi koutsi luultavasti tajuaa peluuttaa miehistöä vahvuuksillaan eli hyökkäävämmällä pelitavalla, organisoidulla prässillä jne.

Naulan kantaan.

Samaan hengenvetoon on todettava, että uusi väliaikais- tai vakinainen koutsi on tekemättömän paikan edessä, jos seurajohdon nykymenoon ei tule muutosta.

Tuchelin jättämien traumojen vuoksi seurajohto ostaa pelaajia valmentajan tahdon ohitse: nuoria, toimarin suosikkipoikia tai ihan vaan koska pelaavat Saksan maajoukkuessa. Mestarien liigaan osallistuminen on liikevaihdon nousun edellytys ja tästä johtuen seurajohto ostaa isolla rahalla ns. turvallisia pelaajia = rivimiehistä maksetaan älyttömiä summia sillä ajatuksella, että laaja rinki takaa pääsyn ensi kauden Mestarien liigaan. Valmentajien ja heidän pelityylien vaihtumisen vuoksi pelaajahankinnoista puuttuu se viimeinenkin punainen lanka ja joka kesä ovet käyvät molempiin suuntiin kestämättömällä vauhdilla. Sammerin paluun tuloksena näyttää olevan kokemuksen ja mentaliteetin korostaminen varsinkin keskiakselilla - ilman tuloksia. Lisäksi sekä fanit että seurajohto eivät ole päässeet yli Kloppin lähdöstä, vaan miehen perään haikaillaan jokaisen heikon esityksen jälkeen. Onnea vaan uudelle yrittäjälle, vaikka vankasta taloudesta johtuen Dortmund kompuroi jatkossakin väkisin Mestarien liigaan oikeuttavilla sijoituksilla.

Yllä olevasta olen monessakin suhteessa eri mieltä. Mistä päättelet, että pelaajia on hankittu ohi Favren tahdon? Hummels ja Schulz pelaavat terveenä ollessaan jatkuvasti. Selvästi näille paikoille vahvistusten hankkiminen on ollut korkealla myös sveitsiläisen agendalla, sillä muuten Guerreiro/Schmelzer/Zagadou olisivat kentällä paljon useammin. Myös Hazard on ilmeinen Pulisicin korvaaja, joten tästäkäään on tuskin kiistelty. Hyökkääjän osalta Favre on itse todennut, ettei halua isoa fyysistä kärkeä, vaan suosii mieluummin nopeaa ja teknistä pelaajatyyppiä.

Toiseksi, mun mielestä valmentajan ei tulisikaan päästä liikaa sotkeutumaan pelaajahankintoihin. Ihannetilanteessa urheilujohto määrittelee seuran pelillisen ilmeen ja hankkii tähän ideologiaan sopivat pelaajat ja valmentajat. Näin menetellessä ei tarvitse vaihtaa koko joukkuetta, kun vanha käskyttäjä saa väistämättä monoa jossain vaiheessa ja uusi tulee tilalle. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö valmentajan preferenssejä pitäisi huomioida hankinnoissa. Hyvin johdetussa seurassa urheilujohto ja valmennus työskentelevät tiiviissä yhteistyössä, mutta lopullinen vastuu kaaderin koostumuksesta on aina urheilujohdolla.
 
En myöskään täysin osta näkemystä, etteikö kokemuksen painottaminen keskiakselilla olisi tuottanut mitään tuloksia. Hummels on syksyn aikana pitänyt joukkuetta välillä yksin pystyssä ja ilman hänen panosta kriisi olisi paljon syvempi. Myös Witsel oli hinta-/laatusuhteeltaan aivan loistava hankinta, vaikka miehen suoritustaso onkin laskenut huikean viime syksyn jälkeen.

Edelleen väitän, että kaaderi on laadukkain moneen vuoteen ja pesee vertailussa Buyernia lukuunottamatta muut liigajoukkueet mennen tullen. On päivän selvää, että jokainen pelaajaostos ei voi olla onnistunut, mutta kokonaisuutena hankintapolitiikka on ollut käytössä oleviin reusrsseihin nähden erinomaista. Epäilen, että aika moni manageri kusisi hunajaa, jos onnistuisi tekemään Dembelen tai Sanchon kaltaisia huippulöytöjä.

Ongelma ei ole pelaajamateriaali, vaan se, että liian moni kaveri vetää aivan liikaa alle oman tasonsa. Yksittäisen pelaajan kohdalla kyse voi olla parhaan vireen menettämisestä. Kun sama tapahtuu läpi joukkueen, syntipukki löytyy aina valmennuksesta.   
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #112 : 23.11.2019 klo 17:22:13


Yllä olevasta olen monessakin suhteessa eri mieltä. Mistä päättelet, että pelaajia on hankittu ohi Favren tahdon? Hummels ja Schulz pelaavat terveenä ollessaan jatkuvasti. Selvästi näille paikoille vahvistusten hankkiminen on ollut korkealla myös sveitsiläisen agendalla, sillä muuten Guerreiro/Schmelzer/Zagadou olisivat kentällä paljon useammin. Myös Hazard on ilmeinen Pulisicin korvaaja, joten tästäkäään on tuskin kiistelty. Hyökkääjän osalta Favre on itse todennut, ettei halua isoa fyysistä kärkeä, vaan suosii mieluummin nopeaa ja teknistä pelaajatyyppiä.

Toiseksi, mun mielestä valmentajan ei tulisikaan päästä liikaa sotkeutumaan pelaajahankintoihin. Ihannetilanteessa urheilujohto määrittelee seuran pelillisen ilmeen ja hankkii tähän ideologiaan sopivat pelaajat ja valmentajat. Näin menetellessä ei tarvitse vaihtaa koko joukkuetta, kun vanha käskyttäjä saa väistämättä monoa jossain vaiheessa ja uusi tulee tilalle. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö valmentajan preferenssejä pitäisi huomioida hankinnoissa. Hyvin johdetussa seurassa urheilujohto ja valmennus työskentelevät tiiviissä yhteistyössä, mutta lopullinen vastuu kaaderin koostumuksesta on aina urheilujohdolla.
 
En myöskään täysin osta näkemystä, etteikö kokemuksen painottaminen keskiakselilla olisi tuottanut mitään tuloksia. Hummels on syksyn aikana pitänyt joukkuetta välillä yksin pystyssä ja ilman hänen panosta kriisi olisi paljon syvempi. Myös Witsel oli hinta-/laatusuhteeltaan aivan loistava hankinta, vaikka miehen suoritustaso onkin laskenut huikean viime syksyn jälkeen.

Edelleen väitän, että kaaderi on laadukkain moneen vuoteen ja pesee vertailussa Buyernia lukuunottamatta muut liigajoukkueet mennen tullen. On päivän selvää, että jokainen pelaajaostos ei voi olla onnistunut, mutta kokonaisuutena hankintapolitiikka on ollut käytössä oleviin reusrsseihin nähden erinomaista. Epäilen, että aika moni manageri kusisi hunajaa, jos onnistuisi tekemään Dembelen tai Sanchon kaltaisia huippulöytöjä.

Ongelma ei ole pelaajamateriaali, vaan se, että liian moni kaveri vetää aivan liikaa alle oman tasonsa. Yksittäisen pelaajan kohdalla kyse voi olla parhaan vireen menettämisestä. Kun sama tapahtuu läpi joukkueen, syntipukki löytyy aina valmennuksesta.   
Mielestäni kaikki viittaa Brandtin kohdalla siihen, että mies hankittiin, kun oli tarjolla. Favre on peluuttanut miestä ties missä, mutta peluuttaminen kärkenä tai vasemmalla laidalla on aika älyvapaata, kun kaikki näkivät keväällä missä miehen kuuluu pelata. Reus on luonnollisesti pääsyy pelipaikkalottoon, ja Favren olisi pitänyt syksyn edetessä viimeistään tajuta, ettei nykysysteemi toimi. Reus pitäisi siirtää vasempaan laitaan tai jopa nyt jopa kärkeen, jos nykymuodostelmalla välttämättä halutaan jatkaa. Tällä hetkellä 25 miljoonaa Brandtiin on kuitenkin hukkaan heitettyä rahaa, kun kahdella kasilla pelataan vain äärimmäisessä hädässä.

Dahoud on ainoa kasi, joka on hieman Gündoganin kaltainen pelin rytmittäjä ja ilmeisesti seurajohto mieheen on tähän saakka luottanut, Favre selkeästi ei. Fakta on kuitenkin se, että pula on huutava ja tuolle paikalle pitäisi saada jotain muuta kuin pelkkiä yleisurheilijoita. Delaney menisi vielä kolmen keskikentällä, Can ehkä myös, mutta jälkimmäisen hankkiminen talven ikkunassa olisi taas reilun parinkympin polttamista nykykaaderissa jo olevan pelaajatyypin päivittämiseen, ja selkeämpi puute jäisi korjaamatta.

Hazard on selkeästi Favren mies, Schultz luultavasti kompromissi, Hummels Watzken. Favre on käsittääkseni peluuttanut aina vasempana topparina vasenjalkaista topparia ja olen antanut itseni ymmärtää, että Diallo oli vahvasti Favren hankinta toissa kesänä. Joka tapauksessa Hummels on ollut puolustuslinjan paras ja tällä hetkellä selkeä vahvistus, mutta miehen hankinnalla Diallo korvattiin kalliimmalla miehellä, kahden nuoren topparin tie tukittiin (Diallo&Zagadou) ja siirtokassaa poltettiin vailla pitkäjänteisyyttä. Schultz nyt on on ylihintainen juoksukone, samaa laatua olisi varmasti saanut halvemmalla. Hyökkääjän hankimatta jättäminen oli Favren tahto, siitä täysin samaa mieltä.

Eli kirjoitin ehkä vähän huonosti, pelkästään Favren aikana on siis hankittu sekä valmentajan tahdon että seurajohdon tahdon mukaan. Viime vuosilta löytyy kuitenkin useampi esimerkki, jossa on hankittu isolla rahalla täysin turhia palasia valmentajille (Balerdi, Brandt, Götze, Isak) ja tätä yhteistyötä on saatava paremmaksi seuraavan valmentajan kohdalla. Näin foorumistina järkevimmältä kuulostaisi panostaminen valmentajan skouttaukseen.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #113 : 25.11.2019 klo 17:52:31

Näin ulkopuolisena on mahdoton saada luotettavaa kuvaa millaisella prosessilla kukin hankinta on lopulta tapahtunut. Voimme vain arvailla ja spekuloida. Mikä on tietysti keskustelufoorumin tarkoituskin :)

Favren peluutuksesta voisi päätellä, että hän on ollut lujasti Schulzin ja Hummelsin naarausten takana. Ainakin heillä on vakiopaikka avauksessa. Samoin sveitsiläisen filosofiaan tuntuu kuuluvan rouhija-tyyppi kasina, sillä tuossa on käytännössä pelannut Delaney tai Weigl. Dahoud on tosiaan ainoa gündoganmainen pelaaja, mutta kaverin taso ei riitä lähellekään pelaavaa kokoonpanoa. Witselin vierellä ei ole kuitenkaan missään vaiheessa kokeiltu pelaavampaa tyyppiä (Guerreiro, Götze, Brandt tai jopa Kagawa), mikä kyllä kertoo valmennuksen preferensseistä. Tähän liittyen mielenkiintoinen lainaus Hummelsin haastattelusta: "Sagen wir so, wir tun uns im 4-1-4-1 leichter. Ich belasse es dabei."
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #114 : 25.11.2019 klo 18:14:03

Jatketaan, kun edellinen viesti karkasi ennenaikaisesti :)

Toisin sanoen joukkuekin on alkanut kyseenalaistamaan Favren taktiikan, mikä kyllä hyvin selittää usein nähdyt täysin haluttomat esitykset.

Brandtin osalta olen pitkälti samaa mieltä. Häntä on peluutettu pääosin väärällä paikalla, mikä viittaisi sulovilenmäiseen "ostettiin koska halvalla saatiin" -hankintaan. Toisaalta sveitsiläinen on erikoistunut muidenkin kaverien osalta luoviin ratkaisuihin pelipaikkojen osalta, joten täysin varma ei voi olla syyttävän sormen suunnasta. Kaikesta huolimatta en vielä lopullisesti dumaisi Brandtin hankintaa. Hän on vielä kohtuullisen nuori ja kehityskelpoinen, Reus tarvitsee joka tapauksessa tuurajaa ja mies oli oikeasti halpa nykymarkkinaan peilaten.

Muiden turhien pelaajien osalta pitää myös muistaa, että koskaan ei voi olla täysin varma, kuinka hyvin uusi kaveri lopulta kehittyy ja istuu joukkueeseen. Tämä pätee varsinkin nuorten osalta. En olisi tästä kuitenkaan kovin huolissani, sillä balerdeja, isakeja ja moreja vasten on haaviin tarttunut myös kagawat, dembelet ja sanchot. Edelleen väittäisin hankintapolitiikan jääneen kokonaisuutta katsoen selvästi plussalle. Alppien juurella ja muilla ökyillä on tuplasti suuremmat resurssit. Tähän nähden keltamustat ovat pystyneet aivan kiitettävästi rimpuilemaan mukana. 

 
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #115 : 25.11.2019 klo 18:38:04

Muissa uutisissa Favre sai armonaikaa ensi lauantaihin saakka. Tosin liipasinsormi on jo herkässä, minkä voi päätellä Watzken lausunnosta: "Lucien Favre genießt weiter unser Vertrauen. Aber Fußball definiert sich immer über Ergebnisse."

Eihän tässä ole mitään järkeä. Sveitsiläinen on menettänyt joukkueen luottamuksen jo aikoja sitten eikä tilannetta pysty enää korjaamaan. Nyt on enää kyse siitä, kuinka syvä kuoppa väliaikaisluotsille halutaan kaivaa. Nähtävästi painavin argumentti vääjäämättömän pitkittämiselle on uskottavan vaihtoehdon puute. Kieltämättä Michael Skibbe ei hirveästi herätä luottamusta. Toisaalta tässä tilanteessa riittää pitkälle pelkkä henkisen lukon avaaminen. Joukkueen laadun pitäisi riittää kyllä neljännen sijan valtaamiseen ilman suuria taktisia mullistuksiakin.

Viikkoon mahtui jotain positiivistakin. Puman kanssa tehty paitadiili tuo seuran kassaan 250 miljoonaa seuraavan kahdeksan vuoden aikana. Näin ollen vuotuinen korvaus kolminkertaistui 10 miljoonasta reiluun 30 miljoonaan. Tosin tämäkin korostaa karulla tavalla kuilua ökyihin. Alppien rikollisjengi kuittaa vuodessa tuplasti enemmän, puhumattakaan barkojen ja manujen reilusta 100 M€ / vuosi.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #116 : 25.11.2019 klo 19:40:50

Omaan silmään kesän hankintapolitiikka on hyvinkin mielikuvituksetonta ja Zorc keräsi kasaan enemmänkin yksittäisiä erillisiä palasia kuin olisi koonnut yhtenäistä palapeliä. Kärjistäen: Hummels ostettiin kun oli saatavilla ja Diallo/Zagadou-Akanji-projekti kuopattiin jo vuoden jälkeen. Schultz, koska on maajoukkuen vaspa ja miehen yleisurheiluominaisuudet sivuuttivat heikkoudet tekniikassa ja pelin rakentamisessa. Hazard, koska oli paras saatavilla oleva laituri Bundesliigassa. Brandt, koska oli saatavilla. Korostan nyt vielä sitä, että pidän Brandtia todella hyvänä pelaajana, ja luultavasti miehestä on vielä paljon iloa, mutta tällä hetkellä mies menee täysin hukkaan.

Ymmärrän kyllä, ettei valmentajien kaikkia toiveita kuulla, sillä valmentajahan usein ajattelee maksimaalista tulota ilman huolta budjetista. Silti parhaassa tapauksessa seurajohto toimii symbioosissa valmentajan kanssa ala Klopp 2010-luvun vaihteessa, jolloin rajallisilla resursseilla ostettiin täsmäpaloja vahvasti valmentajaa kuunnellen. Luonnollisesti valmentajan jatkuva vaihtaminen tekee tämän hankalaksi, mutta siitä syystä valmentaja pitäisi skoutata todella tarkasti, sillä kyseessä on urheilullisesti tärkein yksittäinen palanen. Ja siirtokorvauksiakaan ei pitäisi miettiä liikaa, kun jostain schultzista maksetaan 25 miljoonaa euroa vailla huolta huomisesta.

Favre tosiaan on historiaa viimeistään kesällä, todennäköisesti jo tämän vuoden puolella. Vaikka Dortmund-historiaa ei mielestäni saisi yliarvottaa valinnassa, niin Farke ei olisi aivan huono valinta Favren seuraajaksi. Miehen status ei välttämättä helpottaisi uusien nimekkäiden pelaajien naaramista, mutta hänen joukkueensa pelasi raporttien mukaan hyvännäköistä hyökkäyspeliä jo amatööreissä pari vuotta sitten ja näytöt Norwichista ovat kiistattomat. Pochettino ei valitettavsti ole realistinen vaihtoehto, Hasenhüttl & Kovac & Labbadia & Schmidt -vaihtoehdot nyt ovat todella huonoa huumoria.

Näin yleisesti ottaen pidän jokaviikkoista "Mentalität"-keskustelua Saksan medioissa hyvinkin turhauttavana, mutta valitettavavasti Dortmundin johto näyttää korostavan sitä ainakin lehtien raporttien perusteella. Kentällähän tätä Mentalitätiä ei ole näkynyt juurikaan, vaikka juuri siihen on panostettu hankinnoissa (Delaney, Hummels, Witsel, Wolf). Ylipäänsä sen mittaaminen on todella hankalaa, ja mieluummin panostaisin pallolliseen osaamiseen ja palojen yhteensovittamiseen. Esimerkiksi perjantaina puolustuslinja oli varmaan tiettyjen tahojen mielestä hyvinkin Mentalität-painoitteinen (Schultz, Hummels, Weigl, Piszczek), mutta tosiasiassa puolustuslinja oli ehkäpä koko Bundesliigakierroksen hitain viritelmä Schultzista huolimatta.
Lord Bendtner

Poissa Poissa


Vastaus #117 : 26.11.2019 klo 13:00:27

Näin yleisesti ottaen pidän jokaviikkoista "Mentalität"-keskustelua Saksan medioissa hyvinkin turhauttavana, mutta valitettavavasti Dortmundin johto näyttää korostavan sitä ainakin lehtien raporttien perusteella. Kentällähän tätä Mentalitätiä ei ole näkynyt juurikaan, vaikka juuri siihen on panostettu hankinnoissa (Delaney, Hummels, Witsel, Wolf). Ylipäänsä sen mittaaminen on todella hankalaa, ja mieluummin panostaisin pallolliseen osaamiseen ja palojen yhteensovittamiseen. Esimerkiksi perjantaina puolustuslinja oli varmaan tiettyjen tahojen mielestä hyvinkin Mentalität-painoitteinen (Schultz, Hummels, Weigl, Piszczek), mutta tosiasiassa puolustuslinja oli ehkäpä koko Bundesliigakierroksen hitain viritelmä Schultzista huolimatta.

Itseäni näissä lähinnä ihmetyttää se miten todella monet vieläkään eivät näe mentaalipuolen asioiden, pelitavan ja valmennuksen keskinäistä vuorovaikutussuhdetta. Tällä siis tarkoitan lähinnä sitä, että se pelitapa ja miten sitä valmennetaan vaikuttaa myös oleellisesti siihen pelaajien mentaalipuoleen. Enkä tällä tarkoita pelkästään että miten tsempataan tai että miten sen pelitavan toimiminen käytännössä vaikuttaa siihen henkiseen kanttiin kentällä, vaan siihen miten se pelitapa ja sen nyanssit vaikuttavat pelaajien henkiseen suorittamiseen. Kun pelitavassa on paljon yhteensopivia palasia jotka on valmennettu oikein, niin se pelaaminen näyttääkin kaikissa suhteissa, myös mentaalipuolen suhteen paljon paremmalta, vaikka pelaajistossa olisikin joitain vapaamatkustajia.
Finte

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Münchenin punaiset & siniset, DFB & Huuhkajat


Vastaus #118 : 26.11.2019 klo 14:51:36

Esimerkiksi perjantaina puolustuslinja oli varmaan tiettyjen tahojen mielestä hyvinkin Mentalität-painoitteinen (Schultz, Hummels, Weigl, Piszczek)
Et varmaan tarkoittanut Weiglia. Ethän? Mikä ikinä Mentalitätin määritelmä onkaan niin Weigl ei kyllä ole mikään Mentalitätsmonster...
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #119 : 27.11.2019 klo 16:43:06


Valideja pointteja, vaikka kaikista en välttämättä ole samaa mieltä. Itsekin olin Hummelsin hankintaa vastaan kalliina ja lyhytnäköisenä ratkaisuna. Nähtävästi Favre oli kuitenkin menettänyt luottonsa Diallo/Zagadou -kaksikkoon, sillä molemmat dumpattiin syrjään keskuspuolustuksesta. Näin ollen jotain piti tehdä topparirintamalla.

Schulz nyt oli täydellinen vikatikki ja on vaikea käsittää, miten miehen puutteita ei osattu nähdä ennakkoon. Vaikea sanoa oliko Favrella tässäkin näppinsä pelissä, sillä hänellä on ollut havaittavissa fetissiä atleettisiin laitapakkeihin. Ainakin Diallo, Akanji ja jopa Zagadou saivat suhteettoman paljon peliaikaa laidassa, kun taas pallollisesti taitavaa Guerreiroa ei ole peluutettu alkuperäisellä paikallaan edes kovassa loukkisumassa.

Hazard oli minusta luonnollisin hankinta paikkaamaan laiturin aukkoa. Kuka sinun mielestä olisi ollut parempi vaihtoehto? Brandt oli omastakin mielestä luksus-hankinta, joka toi enemmän leveyttä ja variaatiota kaaderiin, kuin paikkasi kipeää ongelmakohtaa. Itse näen myös näille paikkansa, mikäli hinta on kohdallaan. Reus alkaa kuitenkin olemaan uransa loppupuolella, joten hän tarvitsee tuuraajaa ja lopulta myös seuraajaa.

Kaiken kaikkiaan ehkä jotain punaista lankaa kesän aktiviteeteissa on löydettävissä, sillä näistä neljästä suuresta hankinnasta kolme osui selviin kipupisteisiin. Kritisoitavaa sen sijaan löytyy hankinnoista, joita ei tehty. Dynaaminen kasi on ollut kirkuva aukko Gündoganin lähdön jälkeen, eikä tätä yritettykään paikata. Vaikea sanoa mikä menee valmentajan mieltymysten (Delaney/Weigl-tyyppinen koheltaja) piikkiin ja mikä on Zorcin huonoa pelisilmää. Toinen suuri moka oli luottaa hyökkäyksen osalta Alcacer/Götze -kaksikkoon. Toinen ei pysy terveenä (eikä mielestäni täytä ykköskärjen kriteereitä silloinkaan) ja toinen pysyy Favren koirankopissa.   

Sen sijaan allekirjoitan täysin valmentajan skouttaukseen panostamisen. Kyseessä on joukkueen ylivoimaisesti tärkein palanen, jolla pystytään joko kuromaan umpeen ökyjen materiaalietua tai antamaan tasoitusta liigan keskikastin joukkueille. Vaikka Kloppin aikana kaaderi vilisi Dortmundin mittakaavassa poikkeuksellisia talentteja, valmennus myös onnistui tekemään joukkueesta isomman kuin osiensa summan. Siellä kuitenkin kouhotti Benderin, Schmelzerin tai Grosskreutzin tasoisia virtuooseja cl-finaalissa.

Pochettino on todennäköisesti liian iso saalis kannelle hilattavaksi, mutta olisi vastuutonta olla yrittämättä. Zorcilla on kuitenkin yksi iso ässä hihassa. Nopeasti toimien Dortmundilla olisi tarjota suurin vapaana oleva valmentajan paikka. Ökyjen osalta pampan mies joutuisi odottamaan epävarmuudessa avautuuko joku vielä kiinnostavampi pesti. Todennäköisesti kuitenkin yritetään kitkutella kesään saakka Favren tai jonkun väliaikaisluotsin kelkassa. Tällöin koputtelisin myös Ajaxin ten Haagin renkaita. Hyvällä tuurilla Buyern vakinaistaa Flickin, jolloin puukenkään olisi paremmat mahdollisuudet. Mikä Hasenhüttlissä on vikana? Hän sai ainakin Audin ja Tölkit pelaamaan hyvää aggressiivista futista. Farkea en ole seurannut lainkaan, joten en osaa ottaa mieheen kantaa. Ainakin toistaiseksi meriittilista on melko ohkainen.


Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #120 : 27.11.2019 klo 21:52:39

Tänään taitaa olla joku pelikin. Omat odotukset ovat hyvin selkeät:
-kokoonpano on kuin hatusta vedetty ja useampi ukko kirmaa aivan väärällä paikalla
-puolustuspään koomailuilla lahjoitetaan vähintään kaksi maalia
-hyökkäysten rakentelussa nähdään runsaasti louhikkoja ja helppoja harhasyöttöjä
-se mitä ei nähdä lainkaan, on agressiivinen vastustajaan kiinni käyminen tai fyysiset kaksinkamppailut
-Favre tuijottaa penkin päässä tyhyyteen kasvoillaan neuvoton ja alistunut ilme
-ottelun jälkeen Watzke painottaa valmennuksella olevan seurajohdon täysi luottamus

Toisaalta, voiko perjantain ensimmäistä puoliaikaa alemmaksi vajota? Tosin samaa kuvittelin Arroganz-areenan hoonauksen jälkeen...

Auf geht's!
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #121 : 28.11.2019 klo 01:09:03

Meni jokseenkin ennakoidusti. Analyysiksi riittää, että Favre laittoi avauksen hyökkäävään rooliin Sanchon sijasta Schulzin :D
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #122 : 28.11.2019 klo 13:12:07

Dortmund on nyt saavuttanut pisteen, jossa tappiot eivät yllätä ja tuskin edes jaksavat harmittaa fanikuntaa, ja tämä jälkimmäinen on hyvin huolestuttava merkki.

Sanchoa koskevaa uutisointia kannattaa seurata suurilla varauksilla, mutta kieltämättä pieni ymmärrys löytyy miehen harmitusta kohtaan, jos vierellä Reus vetää vihkoon kaksinkamppailut välttäen ottelusta toiseen täydet minuutit, ja englantilaista penkitetään puolustustyöskentelyyn vedoten. Kapteenius ei saisi olla kausari avaukseen.

Edit. Bildin mukaan Sancho oli ollut jälleen myöhässä peliä edeltävästä palaverista, joten penkitys on tällöin täysin perusteltua. Sancho-casesta on muodostumassa hyvin ikävän oloinen ja ketkun agentin vuodot Athleticille eivät todellakaan ole tilannetta parantava ratkaisu.
« Viimeksi muokattu: 28.11.2019 klo 14:20:52 kirjoittanut günthers »
-Nilkki-

Poissa Poissa


Vastaus #123 : 29.11.2019 klo 10:48:54

Muutama viikko takaperin olin vielä kohtuu toiveikas sen suhteen, että joukkueen suunta muuttuu kun alla oli muutama peli joissa peli-ilme oli aiempaa selvästi parempi. Toisin kuitenkin kävi ja tuloksena oli peppurassaus Bayernin vieraana ja sitä seurannut aneeminen esitys Paderbornia vastaan.

Itsellä ei ole hommattuna sieniliigan matseja näyttäviä kanavapaketteja ja ne pelit muutenkin sotkee vuorotyöläisen unirytmiä aika paljon. Niihin matseihin siis vaikea ottaa kantaa ja niiden osalta myös tietämys joukkueesta heikko itsellä.

Kyllä tässä alkaa jo itselläkin mieliala laskea sinne samalle tasolle millä moni forumin aktiiveista on seuraa kuvaillut. Tuntuu, että tuo Barca matsin avauskokoonpano kertoo todella paljon siitä miten pihalla Favre tällä hetkellä on. Kentällä oli avauksessa NELJÄ laitapakkia!! Siis mitä vittua? Samaan aikaan penkille jätetään koirankopitettu Götze ja koko alkukauden mun mielestä tasaisimmin pelannut hyökkäävä pelaaja Hazard, ei voi käsittää.

Pochettino olis vapaana ja vaan täydellinen idiootti jättäisi kysymättä miestä keltamustien valkuksi. Pitkä rupeama sumusaarilla voi painaa vaakakupissa siinä määrin, että mies voisi olla valmis uusille haasteille saarten ulkopuolella. Todella hyvää jälkeä teki Tottenhamissa monta vuotta ja pelityyli oli omaa silmää miellyttävä.

Mikäli Pochettino ei ole palkattavissa niin mun mielestä siinä tapauksessa koko rahalla Hasenhuttl puikkoihin. Teki monta vuotta bulissa hyvää jälkeä ennen siirtoa Southamptoniin. Pelityyliltään lähellä Kloppia ja nykyinen Dortmundin rosteri vois sopia miehelle hyvin.

Mutta ei kai tässä muuta, kun kohti viikonloppua ja uusia pettymyksiä.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #124 : 29.11.2019 klo 20:24:35

Kärjistettynä Hasenhüttlin joukkueet osaavat munaravata, mutta Tölkeissä paketti hajosi kasaan, kun europelit alkoivat painamaan ja pelkällä fysiikalla ei enää pärjännyt. Eli miehestä tulee mieleen viimeisen kauden ideaton Klopp-pallo, ja tämän kortin siis mielelläni jättäisin katsomatta.

 
Sivuja: 1 ... 4 [5] 6 ... 11
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines