FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
05.06.2020 klo 21:27:45 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 8 [9] 10 11
 
Kirjoittaja Aihe: Borussia Dortmund 2019/20  (Luettu 67207 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
BVB

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Borussia Dortmund, Suomen maajoukkue


Vastaus #200 : 29.01.2020 klo 02:42:57

Canin siirto kuulostaa jo lähtökohtaisestikin kamalalta ajatukselta, kuten täälläkin todettu miehellä tähtitieteellinen palkka ja vaikka mies kohtuullinen pelaaja onkin niin vaikea kuvitella että hinta ja laatu kohtaisivat kovinkaan hyvin.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #201 : 30.01.2020 klo 00:14:23

Pacoa ollaan viemässä 25-30 miljoonallla Villarealiin. Toivottavasti siirto toteutuu, mutta aivan viimeisellä minuutilla. Eipä jäisi aikaa hassata rahoja Caniin.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #202 : 30.01.2020 klo 13:51:39

Kicker kirjoittaa, että Villareal pulittaa Pacosta bonuksineen 30 miljoonaa. Hyvä diili, sillä miehelle ei ollut enää käyttöä ja hintakin yli aiemmin maksetun.

Saman jutun loppuosa vetää sen sijaan hiljaiseksi. Can olisi tulossa laina + pakollinen osto kesällä -tyyppisellä diilillä 23 miljoonalla. Mies on kuulemma valmis tinkimään nykyisestä 14 millin vuosipalkasta, mutta kyllähän tämä tulee kalliiksi. Pysäyttävin tieto oli kuitenkin se, että kaveria kaavaillaan toppariksi joko neljän tai viiden linjaan. Mitä hittoa nyt taas? Onhan puolustus ollut ongelma, mutta en usko tässä olevan ratkaisu. Mitä järkeä oli roudata vuosi sitten Balerdi? Eikö tuolla rahalla saa oikeaa topparia? Vaikka Zorcin kokonaissaldo on hyvinkin plussalla, aina välillä tulee näitä täysin käsittämättömiä aivopieruja (Flipperi, Rode et al), joissa epäonnistuminen näkyy kauas.
MR11

Poissa Poissa


Vastaus #203 : 30.01.2020 klo 14:01:56

On kyllä ihmeellistä, ettei Balerdille anneta mahdollisuutta. Jos Can istutetaan toppariksi, se hyvin mahdollisesti tarkoittaa Zagadoun minuuttien vähenemistä ja vääjäämättä miehen lähtöä (ellei Akanjia vihdoin penkitetä, johon en usko). Favre ja kumppanit haluavat kolme rutinoituneempaa pelaajaa kolmen linjaan mestaruustaistoa varten, sillä pelätään viime kauden tapahtumien toistumista. Ymmärrän kyllä, että varsinkin Zagadou teki viime kaudella kevätpuolella kalliita virheitä, jotka olivat mestaruustaiston kannalta kriittisiä, mutta ei nuoren pelaajan kohdalla voi myöskään pelätä epäonnistumisia, vaan tarjota mahdollisuuksia. Zagadou on tällä kaudella osoittanut, että pystyy esittämään hyviä otteita ja ansaitsisi vastuuta ja luottamusta.

Jos Canin tulon myötä Akanji siirtyy penkin puolelle, silloin ei välttämättä ole huono hankinta.
Belmondo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BVB, herrasmiespelaajat


Vastaus #204 : 31.01.2020 klo 10:14:09

Pacon siirto varmistui (lähde: seuran twitter). Kiitokset miehelle, sääli ettei kroppa tuntunut kestävän, eikä ymmärrettävästi halunnut olla pelkkä vaihtopelaajakaan.

Nyt vaan toivotaan, että Can pysyy Italiassa. En näe siirrossa juuri mitään järkeä (monipuolinen mutta täysin keskinkertainen, hidas ja kallis pelaaja). Loistava diili Juventukselle toki, kun saisivat tarpeettomasta ja ilmaiseksi hankitusta pelaajasta kunnon rahat.
Belmondo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BVB, herrasmiespelaajat


Vastaus #205 : 31.01.2020 klo 23:17:45

... ei pysynyt. Loppukauden laina plus:

Lainaus
Furthermore, Borussia Dortmund will be obliged to definitively acquire the player for a consideration of € 25
million, to be paid in three financial years, if given sport results will be achieved in the course of the 2019/2020
financial year.

(Juven lehdistötiedotteesta)
Lord Bendtner

Paikalla Paikalla


Vastaus #206 : 01.02.2020 klo 00:01:36

Nyt vaan toivotaan, että Can pysyy Italiassa. En näe siirrossa juuri mitään järkeä (monipuolinen mutta täysin keskinkertainen, hidas ja kallis pelaaja)

Tasosta voo toki olla montaa mieltä, mutta en kyllä yhtään ymmärrä miten Canista saa taiottua hitaan pelaajan. Askelväli on suht pitkä, mutta ei se hidas pelaaja ikinä ole ollut, varsinkaan keskikentän keskustan pelaajaksi.
Belmondo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BVB, herrasmiespelaajat


Vastaus #207 : 01.02.2020 klo 00:36:25

Huonosti ilmaistu: Can pelaa hitaasti, vaikka saattaakin liikkua nopeasti.
MR11

Poissa Poissa


Vastaus #208 : 01.02.2020 klo 12:36:22

Can tuli ja nyt on miehellä mahdollisuus näyttää, että kasvaako hänestä vielä oikea huippupelaaja. Näyttöhalut ovat kovat, sillä kesällä odottaa EM-kisat. Weiglin korvaajaksi voisi miehen katsoa tulevan, joten sinänsä ei mielestäni mikään huono vaihto (toki palkkakulut paljon suuremmat). Liverpoolissa Can kuitenkin ymmärtääkseni onnistui - ja mies tuo kovaa työmoraalia, periksiantamattomuutta ja fyysisyyttä joukkueeseen, näiden voi katsoa olleen viime kauden suuria ongelmia kevätkaudella. Ymmärrän tästä syystä, miksi mies joukkueeseen haluttiin, mutta toki miehellä on heikkoutensa myös. Toivottavasti mies löytää roolinsa ja peli-ilonsa, muuten edessä on siirto Venäjälle tai Kiinaan vuoden päästä.

Bruun Larsen lähti ja nykymarkkinoilla todella halvalla (9 miljoonaa), ottaen huomioon viime kauden hypetyksen. Hyviä muistoja miehestä jää, vaikka taso ei aivan riittänyt Dortmundiin. Tammikuu oli kuitenkin monilta osin todella vauhdikas, joukkueesta kuitenkin lähti Paco, Weigl ja Bruun Larsen, jotka kaikki kuuluivat enemmän tai vähemmän pelaavaan miehistöön. Tilalle toki tulivat Håland ja Can sekä Gio Reyna nostettiin edustukseen, mutta on jännä nähdä millaiseen kokoonpanoon lopulta päädytään ja miten uudet pelaajat istuvat rosteriin. Oletettavasti 3-4-3 on se formaatio, jolla jatketaan.

Favren ajan suurin ongelma on ollut puolustus, eikä mies oikein tunnu osaavan tehdä asialle mitään. Ratkaisevia muutoksia ei talvitauolla ole tehty ainakaan ensimmäisten pelien perusteella ja tuntuu, että tietty kurinalaisuus puolustamisesta on puuttunut koko Favren ajan. Erityisesti erikoistilanteiden puolustaminen on ollut edelleen heikkoa ja ennenkaikkea flegmaattista - ja todennäköisesti Canin tyyppisen pelaajan hankinnalta haettiin myös tähän parannusta, eli periksiantamattomuutta ja tahtoa.

Mestaruustaistelu on tälläkin kaudella Dortmundin onneksi auki Bayernin syyskauden kompuroinnin takia, mutta ennen maalis-huhtikuun pelejä pitää jotain muuttua todella paljon, tai kaikki kilpailut taas menetetään pikatahtia. Bayern toki näyttää olevan jälleen kovassa iskussa ja joukkueessa talvitauolla on tartuttu ilmeisesti ongelmakohtiin, joten turhiin pistemenetyksiin ei ole oikeastaan lainkaan varaa.
Finte

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Münchenin punaiset & siniset, DFB & Huuhkajat


Vastaus #209 : 01.02.2020 klo 14:23:37

Huonosti ilmaistu: Can pelaa hitaasti, vaikka saattaakin liikkua nopeasti.
Can ei ole hidas eikä pelaa hitaasti.  Liverpoolissa kouhotti joskus liiankin nopeasti Kloppin ajokoirafutiksessa. Liverpoolin aika pitäisi tehdä kaikille selväksi että Can on hyvä hankinta Dortmundille. Hänen ei myöskään tarvitse osoittaa mitään vaan tulee seuraan leaderinä. Selvä parannus Weigliin verrattuna kaikilla pelipaikoilla.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #210 : 01.02.2020 klo 15:39:48

Selvä parannus Weigliin verrattuna kaikilla pelipaikoilla.

Samaa mieltä. Tosin en tiedä voiko rimaa juuri alemmaksi asettaa. Oma näkemykseni Canista on kouhottaja. Fysiikkaa ja juoksuvoimaa riittää, mutta tekniikka ja ajatus ei pysy vauhdissa. Eikö näitä tämän tyypin pelaajia ole nähty jo aivan riittävästi keltamustissa? Watzken mielestä kaveri on voittajatyyppi ja hän tuo henkistä kovuutta kentälle. Nähtäväksi jää riittääkö tuo korvaamaan taitovajetta.

Käsittääkseni Can on tarkoitus istuttaa puolustuslinjaan, mikä on vähintään mielenkiintoista. Mies ei ole montaa peliä topparina pelannut, joten melkoinen riski maksaa 25 miljoonaa ja odottaa onnistumista uudella pelipaikalla. Keskikentälläkin avauksen paikat ovat tukossa, sillä Brandt ja Witsel ovat juuri tekniikkansa puolesta selvä ykkösvalinta.

Hankinta nostaa esille myös mielenkiintoisia kysymyksiä. Onko Balerdi osoittautumassa 15 miljoonaan flopiksi? Nuorukainen on ollut seurassa jo vuoden ja peliaikaa on kertynyt kokonaista 12 minuuttia. Puolustus on vuotanut kuin seula, mutta pampan miehen sijaan siellä on käynyt yrittämässä surkealla menestyksellä kaiken maailman kehäraakkeja. Nyt paikalle roudataan isolla rahalla kaveri, joka on luonut maineensa muissa rooleissa. Toinen jännityksen aihe on, kuka joutuu syrjään Canin tieltä. Peliesitysten puolesta ilmiselvän vastauksen pitäisi olla Akanji. Toisaalta Favren tuntien vihtominen painaa usein näyttöjä enemmän, joten eiköhän Zagadou löydä itsensä taas penkiltä.

Talven siirtoikkunaa kannattaa tarkastella kokonaisuutena, jolloin näkymä on paljon positiivisempi. Alcacer vaihtui Hålandiin, Weigl Caniin sekä Bruun Larsen Reynaan. Sanoisin jokaisen oleva selkeä laadullinen parannus edeltäjäänsä verrattuna. Lisäksi joukkue nuorentui ja kassa karttui bonusten toteutumisesta riippuen 10-20 miljoonalla. Olisi se voinut mennä paljon huonomminkin.

Tänään pitäisi jatkaa alkuvuoden pientä voittoputkea ja samalla maksaa kalavelat Unionille. Zagadou on tervehtynyt, joten hänen luulisi tulevan Piszczekin tilalle. Suurin mielenkiinto kohdistuu superjunnuun ja pääseekö hän eka kertaa avaukseen sekä kuka joutuu katsomoon. En uskalla alkaa edes arvailemaan, sen verran outoihin ratkaisuihin on joutunut tottumaan. Tästä stressitön voitto, minkä jälkeen on mukava seurata kuinka tölkit ja ponit vievät toisiltaan pisteitä. 

Auf geht's!
HNV

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Örvelöt


Vastaus #211 : 01.02.2020 klo 16:04:52

Kuinkas asiantuntijapiirit pohtivat Borussian maalivahtitilannetta? Jotenkin on jäänyt itselleni pelejä seuratessa sellainen kuva, että Bürkillä ei pokaaleihin mennä. Jokin miehessä vain hankaa vastaan.
Echte liebe.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BVB


Vastaus #212 : 01.02.2020 klo 16:35:41

Jaa-a, paha sanoa. Ei Bürki missään vaiheessa erityisen loistelias ole ollut, varsinkaan useampaa peliä putkeen, mutta vahinkoja on mielestäni sattunut aikaisempia vuosia vähemmän. Alapään vuotaminen ei mielestäni tällä kaudella ole ollut juurikaan maalivahdin vika.

Can Case on mielenkiintoinen. Aluksi en ollut asiasta lainkaan innostunut, mutta kun sen asettaa oikeaan kontekstiin, näyttää tilanne toki paremmalta. Vielä paremmalta se voisi kyllä näyttää ilman koko hankintaa. Juuri tuo pelipaikka minustakin tuossa tökkii. Tietysti tässä vähän varmaan mietitään myös kaaderin laajuutta; jos jokin avainmies loukkaantuu, on tilanne aivan toinen ja silloin uskottavat vaihtoehdot ovat arvokkaita. Noh, joka tapauksessa nyt kun hankinta on tehty, pitää toivoa että hyvä rooli löytyy ja saadaan onnistumisia.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #213 : 02.02.2020 klo 14:52:01

Mun mielestä Bürki ei ole este pokaalien voittamiselle. Välillä koomailee, mutta useammin pitänyt vuotavaa puolustusta pystyssä. Kaaderissa on paljon pahempiakin puutteita.

Kauden edetessä on käynyt yhä ilmeisemmäksi, että Sancho ja Brandt muodostavat keltamustien luovuuden ytimen. Kun ensimmäinen pääsi yli syksyn lamastaan ja jälkimmäiselle löydettiin ihanteellinen paikkansa, on tilanteiden rakentelu noussut aivan uudelle tasolle. Lisäksi Reus/Hazard sekä laidoilla Guerreiro & Hakimi tarjoavat oivallista tulitukea. Lopuksi vuonojen ihmeen myötä kärjessä näyttää vihdoin olevan tarjoilut hyödyntämään kykenevä maaliruisku. Hyökkäykseen kevätkausi ei tule kaatumaan.

Otteluohjelman helppo osa on nyt ohi ja tosipelit alkavat. Jos pillereistä irtoaisi täysi pistepotti, voisi varovaisesti alkaa haaveilemaan mestaruustaisteluun ilmoittautumisesta. Tosin Flick on saanut Buyernin pelaamaan taas omalla tasollaan, joten heidän kampittamisensa vaatisi käytänössä täydellistä Rückrundea. Favren puolustuspelaamisella se vaikuttaa utopistiselta. 

Zorcin saappaissa laittaisin kaikki liikenevät pelimerkit houkutellakseni Sanchoa kahden vuoden jatkoon. Parempaa pelaajaa ei tulla Dortmundissa vähään aikaan näkemään, joten maksaisin sen mitä lädi kehtaa pyytää. Toinen satsauksen paikka on Hakimi. Ehkä nuorukainen olisi houkuteltavissa jäämään, sillä Madridissa hän joutuisi yrittämään Carvajalin syrjäyttämistä. 
Echte liebe.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BVB


Vastaus #214 : 02.02.2020 klo 14:58:28

Nur der BVB toivoi yllä stressitöntä voittoa. Kai tuota nyt melkein sellaiseksi voisi kutsua. Toisen puoliskon alussa oli selkeästi heikompi vaihe, mutta hyviltä maalintekosektoreilta vastustaja onnistuttiin onneksi pitämään poissa silloinkin. Ja illalla Mönchengladbach ja Leipzig sitten ottivat pisteitä toisiltaan. Vaikka Ponien voitto ehkä olisi ollut paras tulos, tasurikin kelpasi aivan mainiosti. Nyt on taulukon tilanne varsin mielenkiintoinen (..ja ehkä juuri siksi, töpeksinnät joulun alla harmittavat kovasti edelleen..)

Union ottelu oli siis kokonaisuutena varsin hyvä. Puolustuskin toimi paremmin, joskin painetta oli varsin vähän. Zagadou huokui kentälle tullessaan taas tuttua luovaa varmuutta, ja on se nyt ihme jos hän ei viime kuukausien näyttöjen pohjalta saa säännöllistä avauksen paikkaa. Piszczekin suuri vastuu hieman hämmentää. Vaikka nyt pari peliä on taas mennytkin paremmin, kyllä ikä hänellä jo hieman painaa. Mielenkiintoista on nähdä mihin Favre meinaa Canin tuoda, jos puolustukseen on suunnitellut. Keskikenttä olisi luonnollisempi kohta, mutta Witselin ja Brandtin kaksikko on nyt kyllä ollut niin vahva, että sen hajottaminen olisi sulaa hulluutta (kuten joku muukin jo on yllä todennut). Erityisesti Brandtista on muodostunut BVB hyökkäysten rakentelun ehkä tärkein pelaaja. Eilenkin tuli kaksi taidokasta ja oivaltavaa syöttöä Hålandin maaleihin. Myös Guerreiro on ollut viime aikoina mielestäni todella hyvä. Brandt - Guerreiro - Sancho kolmikko oli eilen useiden keltamustien vaaratilanteiden taustalla. Sancho oli jälleen loistava; hän on tällä hetkellä BVBlle melko lailla korvaamaton. Muille vielä löytyy jonkinmoisia korvaajia, mutta Sancho tulee isompiin ympyröihin siirtyessään jättämään BVBn hyökkäykseen melkoisen loven. Håland on myös kyllä hieno kaveri. Hyökkäyksen pelinluku ja viimeistelytaito ovat huikealla tasolla - ja vaikka tahti tästä nyt vähän todennäköisesti tasoittuukin - noilla ominaisuuksilla varustettuna en näe mitään syytä miksi maaleja ei Hålandin toimesta syntyisi jatkossakin! Jos nyt jotain hyökkäykseltä saisi toivoa, pientä kliinisyyttä voisi maalitilanteissa olla enemmän - silloin oltaisiin eilenkin ehkä päästy sen stressittömän voiton tasolle (kun ekalla puoliskolla olisi se pari maalia tullut enemmän..).

Kevätkauden kolme ensimmäistä peliä hoidettiin kunnialla - kuten lähtökohtaisesti pitikin. BVBllä eivät vaan lähtökohtaisesti ’helpotkaan’ pelit aina ole olleet kovin helppoja. Mutta hyvä nyt näin. Viikolla vuorossa Bremen Cupissa ja viikonloppuna Leverkusen Bulissa, molemmat vieraissa. Cupia minä en jostain syystä kykene arvostamaan lähellekään Bulin tai UCLn tasoa - mutta sieltä toki menestystä voisi olla realistisesti helpoiten saavutettavissa, joten kyllähän sielläkin pärjääminen tietysti kelpaa. Bulissa vastukset, ainakin paperilla, nyt hieman kiristyvät, joten kohta nähdään mihin nykyformi oikeasti riittää. Pitäisi kyllä Leverkusenia ja Frankfurtia vastaan riittää, vaikka ylimielisyyteen en missään tapauksessa haluakaan syyllistyä. Leipzigiäkin vastaan pelillisesti oltiin pääsääntöisesti niskan päällä, tulos vaan sössittiin ihan omalla puppeloinnilla. Bulissa itse näen että selkeästi keltamustia edellä on vain Bayern. UCLssa PSG tulee kyllä olemaan saman tason haaste, ja jatkoon pääsyyn vaaditaan pieni ihme. Sitä odotellessa!:)

Edit. Hidas. Aika samat havainnot edellä..
« Viimeksi muokattu: 02.02.2020 klo 15:01:05 kirjoittanut Echte liebe. »
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #215 : 02.02.2020 klo 20:01:25

Brandt on kyllä parhaimmillaan todella hyvä - kunhan miestä vain peluutetaan keskellä. Mikäköhän älynväläys oli peluuttaa miestä laidalla syyskaudella, kun mies viimein puhkesi kukkaan Boszin alaisuudessa keskellä. Luultavasti mies tehnee keväällä vielä pari kardinaalivirhettä paineen alla, mutta nämä virheet kannattaa kyllä katsoa sormien läpi, sillä nyt keskellä on vihdoin luovuutta ylöspäin - ja vieläpä kehityskäyrä ylöspäin.

Sancholle tarjotaan kaikella todennäköisyydellä niin suuria palkkakuitteja useammasta suunnasta, joten realisimia on kaiken energian keskittäminen korvaajan löytämiseen. Englantilaisen lähtö on ollut arvattavissa jo niin kauan, että jos miehen korvaajana esitellään kesällä jokin Schürrlen kaltainen kallis yleisurheilija, niin Zorcin korvaajan etsintä pitäisi käynnistää välittömästi. Joku Rashica on ihan hyvä pelaaja, mutta Sanchon korvaajan on oltava ennen kaikkea hyvä ohittaja eikä nyky-Reusin kaltainen suoraanjuoksija.

Reynan kannalta oli todella hyvä asia, että Sancholle ei hankittu nuorta manttelinperijää vielä tammikuussa. Jenkin tulevaisuus ei toivottavasti kuitenkaan ole laidalla, sillä vähien minuuttien perusteella mies on liian hidas laidalle ja kuuluu fiksun oloisena pelaajana keskelle. Tämänkin vuoksi ohituskykyisen laiturin hankinnan pitäisi olla todella korkealla hankintalistalla.

Samaa mieltä muiden kanssa siihen, että tuleva viikko antaa hyvää tilannekatsausta joukkueen nykytilanteesta, etenkin lauantainen Leverkusen-ottelu puolustuksen osalta. Tämä päivän tiedoilla löisin rahani vielä Dortmundin kolmannelle sijalle kauden päätteeksi.

Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #216 : 04.02.2020 klo 19:18:59

Joo, ei täälläkään mopo keuli vielä siihen malliin, että toukokuinen matka Borsigplatzille olisi jo buukattuna. Todennäköisin loppusijoitus on juurikin toinen/kolmas tiukassa taistossa tölkkien kanssa. Zämppäriin selviytymisen osalta näyttää jo melko lupaavalta. Ponien bensa ei taida riittää, rakkaalla naapurilla on haasteita pelillisten elementtien kanssa eikä pillerienkään otteet ole vakuuttaneet. Salaattilautasen nostelu vaatisi loukkien välttämistä, täydellistä kevätkierrosta sekä Buyernin konttaamista. Tälle perfect stormille saanee aika makeita kertoimia vedonvälittäjiltä.

Tänään harrastaisin kevyttä kierrätystä. Tämä siitä huolimatta, että Pokal vieraissa on aina vaikea. Lisäksi Bremenillä kova motivaatio kompensoida viime viikkojen syöksykierrettä ja he tulevat varmasti rynnistämään hurjalla sykkeellä. Jokaiseen kilpailuun ei voi kuitenkaan satsata täysillä, joten säästäisin isoimmat paukut liigaan sekä cl:ään.

Guerreirolla on pientä lihasvammaa, joten Schulzin pelaaminen on jo pakon sanelemaa. Lisäksi vaihtaisin jonkun yläkolmikosta Hazardiin sekä ottaisin Zagadoun Piszczekin tilalle. Kaksi viimeistä ei käytännössä edes heikennä joukkuetta.     

Auf geht's!
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #217 : 05.02.2020 klo 00:58:20

Brandt ja Reyna olivat hyökkäyspäähän hyviä, mutta kokonaisuutena vuoden trendin mukainen paska esitys vieraissa. Reynan pellehyppy lopussa päätti vahvan painostusjakson ja pelasti Bremenin tasoitukselta.

Favren kanssa nyt Dortmund ei tule voittamaan yhtään mitään, mutta kyllä sitä odottaisi joukkueen kalleimmilta miehiltä (Hummels, Reus & Witsel) esimerkillä johtamista eikä taas kerran ohipeliä.

Reus meni sitten romuksi, osittain oman tyhmyytensä takia.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #218 : 05.02.2020 klo 19:19:09

Paluu Favre-pallon todellisuuteen. Alun varovaisuus, karkeat henkilökohtaiset virheet, seulamainen puolustus, maalipaikkojen tuhlailu ja löysä asenne. Tähän olemme saaneet tottua ja samaa on luvassa jatkossakin. Pelaajien henkilökohtainen taito sumentaa välillä todellisuutta, mutta kovassa paikassa totuus tulee esille.

Reusin saikku kestää seuran ilmoituksen mukaan vähintään neljä viikkoa. Toisin sanoen voimme olla tyytyväisiä, jos mies nähdään maaliskuun aikana tositoimissa. Eipä tarvi zämppäriäkään pelata seuraavaa kierrosta pidemmälle.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #219 : 08.02.2020 klo 15:41:56

Tänään on tiedossa kovin vastus sitten tölkkifiaskon. Jos Augsburg ja Bremen kykenivät puhkomaan takalinjat kolmeen kertaan, ei edes uskalla ajatella mikä on mahdollista pillerien käsittelyssä.

Hazard korvannee Reusin ja toivottavasti Guerreiro on toipunut pelikuntoon. Schulzia en kestäisi nähdä kouhottamassa minuuttiakaan. Epäilen myös Favrella olevan kovat paineet saada Can kentälle, joten eiköhän miehelle löydetä paikka Hummelsin vierestä. Pääasia, että Akanji pelaa aina.

Toivottavasti persepomput ja tuomari avittavat pulustusta. Kärjessä superjunnu saa jatkaa maalitehtailuaan. Kaikki on mahdollista rumasta turpasaunasta riemukkaaseen taisteluvoittoon. Kädet ristissä jälkimmäiselle.

Auf geht's!
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #220 : 10.02.2020 klo 11:19:20

Ei tullut pulustukselle riittävästi ulkopuolisia apuja. Favre-pallossa on käsittämätön paradoksi. Kaikki miehen toiminta lähtee lähes sairaalloisesta varovaisuudesta ja vastustajan ylivoimahyökkäysten välttämisestä. Siitä huolimatta takalinjat vuotaa kuin seula eikä stabiilista puolustuksesta ole tietoakaan. Tunnusomaista takaiskuille ovat henkilökohtaiset virheet sekä äärimmäinen passiivisuus. Ikään kuin pelaajille olisi teroitettu, että pallollista vastustajaa ei saa vahingossakaan karvata. Tähän päälle käsittämätön peluutus ja kaaoksen reseptit ovat kasassa.

Akanji jatkaa avauksessa illasta toiseen, vaikka otteet ovat jatkuvasti ala-arvoisia. Mies oli taas vahvasti esillä Leverkusenin kaikissa maaleissa.

Valitettavasti Canin onnenkantamoinen osui, sillä maali hämärtää muuten varsin tasapaksua esitystä. Ei hän mitenkään negatiivisesti erottunut, mutta toisaalta kaveri ei myöskään tarjonnut mitään joukkueen tasoa selvästi nostavaa elementtiä. Pahoin pelkään, että jatkossa Favrella on suuret paineet laittaa kallis hankinta kentälle kouhottamaan puolustuspelin tilkitsemiseksi. Korvaisi edes Akanjin.

Nyt nähtiin myös ensimmäisen kerran ihmejunnun puutteet. Tekniikka on melko kulmikas ja pallo ei aina pysy mukana. Jos vastustaja pystyy rajoittamaan Dortmundin pelinrakentelua, Håland ei itse kykene juurikaan luomaan paikkoja.

Reyna on ollut varsin positiivinen yllätys, vaikka kaveri hölmöilikin Sancon hylätyssä maalissa. Junnu on varsin taitava ja pallovarma. Bruun Larseniin ym ravaajiin verrattuna hän on huima parannus.  

e. Kaiken kruunuksi Brandtin nilkka meni paskaksi ja hän missaa vähintään seuraavan liigaottelun. Tuskinpa kuntoutuu myöskään PSG:n kohtaamiseen, joten eipä tarvi haaveilla yllätyksestä. Näinköhän toistuu vuoden takainen verinen helmikuu, kun kuukauden sisällä sössittiin kaikki kilpailut. Ainakin ennusmerkit ovat lupaavat.
« Viimeksi muokattu: 10.02.2020 klo 13:53:09 kirjoittanut Nur der BVB »
Kilpikonna

Poissa Poissa


Vastaus #221 : 10.02.2020 klo 22:09:47

Ei oikein enää jaksa edes nämä tulokset vituttaa kun kyllähän kolmas sija käytännössä on enää realismia.

Kauden kaikki sarjapelit nähneenä ei tässä vaiheessa oikein tunnu järkevältä kritisoida yksittäisiä pelaajia mitenkään kun kyllähän ongelmat ovat yksilötaitojen sijaan enemmän pelisysteemissä ja siinä, miten yksilöiden vahvuuksista ja kokonaisuudesta yritetään saada paras irti. Kaikkien esityksissä on tietysti ollut enemmän tai vähemmän miinuksia ja plussia mutta harva pelaaja on voinut pelata riittävästi omilla vahvuuksillaan niin, että tekeminen on edistänyt kokonaisuutta.

Juuri tuo puolustuspelin jatkuva sekasorto on suurimmaksi osaksi pelitapakysymys. Hyvänä esimerkkinä käy Hummels. Jos pelejä halutaan voittaa, aika minimiin pitäisi saada tilanteet, joissa Hummels juoksee kilpaa pallon ja Vollandin kanssa kohti omaa maalia. Näitä vastaavia tulee silti aika monta joka pelissä osin omien virheiden mutta myös systeemin takia. Ja tämä siis ihan esimerkkinä. Hyökkäyspään kolmikon lisäksi harva pelaa riittävästi omilla vahvuuksillaan. Nykyisessä kolmen topparin systeemissä laidat (Hakimi & Guerreiro) samoin kuin keskikentän keskusta (Witzel & Can/Brandt) jäävät aika usein pallon menetyksen jälkeen pahasti pallon yläpuolelle ja kolmen linja saa juosta epätasapainossa omiin. Myöskään kovin hyvin ei ole onnistuttu silloin kun vastus saa paineen maalille. Hyvänä esimerkkinä Vollandin toinen maali lauantaina. Tuntuu, että joko roolit eivät ole ihan selvillä tai asenteessa on vikaa.

Vuoden kolmessa ensimmäisessä pelissä vaihdettiin useamman kerran toisen jakson aikana ihan perus 4-4-2:een. Näytti että tasapaino säilyi tuolloin paljon paremmin kuin ottelun alussa, vaikka huippupaikat ehkä jäivät omassa hyökkäyksessä vähemmälle. Jospa sitä voisi kokeilla joskus. Akanjinkin voisi silloin jättää hetkeksi penkille.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #222 : 10.02.2020 klo 23:54:13

Tuo 4-4-2 on puolestaan Favren alaisuudessa ollut haastava yhdistää nykymateriaaliin, kun laitapakit ovat lähtökohtaisesti parempia hyökkäämään kuin puolustamaan ja mm. Piszczek ei oikealla enää yksinkertaisesti kaikesta sympaattisuudestaan huolimatta riitä. Keskikentän keskustassa sveitsiläinen puolestaan peluutti lähinnä Witsel-Delaney-kaksikkoa ja vähemmän yllättäen kaksikko ei varsinaisesti vakuuttanut luovuudellaan.

Dortmundissa on tällä hetkellä hyvinkin paljon yksinkertaistettuna hyvä kaaderi ja ihan hyvä valmentaja, mutta ne eivät vain oikein toimi yhdessä. Tästä syyttävä sormi osoittaa vahvasti myös seurajohtoon, joka Kloppin lähdön jälkeen on ollut välillä enemmän ja välillä vähemmän hukassa. Tuchelin aika aiheutti lisäksi yllättävän suuren trauman ja en ole ollenkaan varma, että seuran suunta vaihtuu ilman tuuletusta johtoportaassa. Nyt kesällähän on vuorossa jo ties kuinka mones kaaderin (ja valmentajan) tuuletus.
-Nilkki-

Poissa Poissa


Vastaus #223 : 12.02.2020 klo 13:14:57

Aika kattavasti täälä on jo ruodittu keltamustien ongelmia joten niihin en kauhean syvällisesti paneudu tässä kohtaa. Yllä jo hyvin todettiinkin, että tässä kohtaa kautta kukaan ei ole selvinnyt ilman heikkoja jaksoja ja pelejä alku kaudesta. Toisille niitä paskoja pelejä osuu useammin, kun toisille ja siitä herää kysymys, että onko ongelmat pelaajistoon vai peluutukseen liittyviä? Itse päätyisin nähdyn perusteella jälkimmäiseen.

Itsellä oli kovat odotukset Favren suhteen, kun mies seuraan tuli. Aiemmin oli miehen joukkueet pelannut todella tiivistä puolustuspeliä yhdistettynä nopeaan vastahyökkäämiseen. Juuri tuo Favren vahvuutena aiemmin ollut tiivis koko joukkueena puolustaminen on tällä kertaa loistanut poissaolollaan. Etäisyydet tuntuu puolustettaessa repeevän, epäselvyyttä sen suhteen mitä alueita puolustetaan ja minne annetaan tilaa, vajavaista pallollisen prässäämistä ja ohjaamista haluttuihin tiloihin. Tuntuu, että puolustamisesta puuttuu ajatus kokonaan ja pelaajat vetää pelkällä perstuntumalla. Sillä jatkuvasti toistuvat tavat puolustaa ovat poissa ja tilalla on päätöntä säntäilyä.

Puolustuksen pelaamista ei ainakaan helpota se, että edessä pelaavat Witsel ja Brandt joutuu jatkuvasti paikkaamaan hyökkäävien pelaajien puolustamattomuutta. Tämän lisäksi tolppien välistä puuttuu voittava maalivahti. Tämän kirjoittamisesta varmasti tulee eriäviä mielipiteitä muilta palstalaisilta. Mielestäni Bürki ei ole Dortmundin tasoiselle seuralle vaadittava maalivahti. Välillä tulee satunnaisia hyviä reflexitorjuntoja jotka antaa virheellisen kuvan miehen tasosta. Liian usein näkee silti väärin sijoittumista ja heikkoja ulostuloja keskityspalloihin. Eikä mies vaikuta myöskään johtavan puheella puolustuslinjaa. Tästä esimerkkejä on monia missä mies päättää viivaltaan lähteä samaan palloon topparien kanssa ja lopputuloksena on pelkkä suuri sekamelska. Leverkusen pelissä sen näki hyvin, että toisella seuralla oli tolppien välissä jalalla taitava moderni maalivahti ja toisella pelokas viivahiiri.

Pelaajistossa on muutamia ongelmakohtia joista on jo paljon puhuttu, mutta kyllä silti syyttävä sormi osoittaa eniten valmennuksen suuntaan. Sarjassa ollaan varmaan kakkosia kauden päätteeksi ja PSG tulee pyyhkiin keltamustilla nurmea sieniliigassa Tuchelin johdolla. Kevään suurin mielenkiinto tuleekin olemaan siinä, että miten pitkään seurajohto meinaa Favrea roikottaa löysässä hirressä. Potkujen jälkeen iso mielenkiinto taas kiinnittyy seuraajan palkkaamiseen. Näkisin, että viimeisten vihkoon menneiden valkkujen palkkausten jälkeen nyt olisi pakko onnistua.
« Viimeksi muokattu: 12.02.2020 klo 13:19:00 kirjoittanut -Nilkki- »
Echte liebe.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BVB


Vastaus #224 : 14.02.2020 klo 19:49:22

Varsin viiltävää analyysiä. Ja ihan syystä toki. Itse pääsääntöisesti pidän siitä, että tiukin kritiikki tulee omien joukosta. Ja vaikka tiukkaakin kritiikkiä tulee, eihän tässä kukaan ole porukkaa jättämässä!

Sinänsä mieliala kuvastaa mielestäni hyvin tilannetta. Pääosin onnistuneen siirtokesän jälkeen odotukset materiaalin laadun parantumisen myötä olivat varsin korkealla ja tavoitteet taas ihan tapissa. Varsinkin kun jo puoli vuotta sitten tiedettiin että muutama avainpelaaja tullee poistumaan ensi kesänä (..Sanchosta ovat jo valioliigakollegamme innostuneet niin, että perustivat ihan oman keskusteluaiheen...;). Noh, nyt kun esitykset eivät ole olleet lainkaan odotettujenlaisia - tasaisuutta on puuttunut, tappioita / tasureita on tullut ihmeellisten säätöjen seurauksena, ja ennenkaikkea joukkueen puolustus on vuotanut aivan liikaa - on luonnollinen reaktio turhautuminen. Näin ainakin olen itse asian kokenut.

Tänään on vastassa mainio mittari päivän tasosta. Frankfurt on aloittanut kauden erinomaisesti, ja tulee taatusti tarjoamaan erittäin tiukan vastuksen. Erityisesti kun Reus ja Brandt kyllä jättävät poissa ollessaan ison aukon BVBn pelinrakenteluun. Nyt on kuitenkin pakko uskoa omien voittoon, kotikatsomon tuella ja kovalla tsempillä - ja vaikka nyt sitten mielettömällä tuurilla, jos edelliset eivät riitä! Kohta kohti Stadionia (Westtribüne, Block 32).

 
Sivuja: 1 ... 8 [9] 10 11
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines