FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
11.08.2020 klo 19:16:57 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 9 [10] 11
 
Kirjoittaja Aihe: Borussia Dortmund 2019/20  (Luettu 75182 kertaa)
1 Jäsen ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #225 : 14.02.2020 klo 21:27:51

Omat odotukset peliin:
- Hakimi Hazardin sijasta laiturina
- Piszczek ja Akanji huolehtivat alakerran pitävyydestä
- Can taituroi keskikentällä
- Götze hinkkaa penkkiä
- Hikinen johto taukoon mennessä
- Toisella puoliajalla aletaan varmistelemaan, joten Dost nikkaa tasoituksen 90. minuutilla

Auf geht's!

Kohta kohti Stadionia (Westtribüne, Block 32).

Nauti pelistä Ylos
Echte liebe.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BVB


Vastaus #226 : 15.02.2020 klo 10:56:48

Huh, olipa kokemus! Pelillisesti nyt on kyllä mukava todeta, että synkistelymme ei johtanut oletettuun lopputulokseen, vaan tuloksena oli kuin olikin mainio pelisuoritus joukkueelta!;-)

Toki nyt heti alkuun myönnän, että minun muutenkin heikko analyyttinen käsitys pelistä hämärtyi täysin Stadionin tunnelmasta, joten jätän pelin kriittisemmän tarkastelun foorumin asiantuntijajäsenille.

Jokatapauksessa mielestäni kyseessä oli kokonaisuutena yksi 19/20 kauden parhaista suorituksista, ellei paras. Yksittäisiä virheitä / puutteita / heikkouksia pelissä toki oli edelleen, mutta kokonaisuus toimi hyvin. Erityisesti puolustussuuntaan joukkueen toiminta oli selvästi totuttua tasoa parempaa. Olikos se Hummels kun totesi pelin jälkeen, että hyvä joukkuepuolustus ei ole pois hyökkäyksestä, kun sinne on tarjota BVBn kaaderin tasoista laatua. Tällä kertaa toisella puolikkaalla 3-0 tilanteen jälkeen nähty pelin ’rauhoittaminenkaan’ ei johtanut paniikkiin omassa päässä, vaan kontrolli pysyi koko ajan varsin turvallisesti omissa käsissä. Frankfurt oli hyökkäysneljänneksellä eilen varsin heikko.

Muutamia nostoja, joita itselle jäi mieleen. Hummels Zagadou pelasivat todella hyvän pelin; varmuutta ja harkittua luovuutta sopivassa suhteessa. Myös Piszczek pelasi mielestäni tällä kertaa oikein hyvin. Sanchon koko kentän kattava työnteko on kyllä vaikuttavaa katseltavaa. Vahinkoja ja hieman harkitsemattomia ratkaisuja tulee toki tasaisesti, mutta myös oikeasti arvokasta tukea alaspäin, ja sitten sitä upeaa pelinrakentelua hyökkäyspäässä. Sancho on osaltaan mukana käytännössä jokaisessa BVB luomassa vaaratilanteessa. Myös laitureilla oli oikein hyvä päivä. Guerreiro on intoutunut huikeaan vireeseen ja Hakimin esityskin oli taas totuttua laatua muutaman hieman vaisumman pelin jälkeen.

Ps. Oli kyllä kerrassaan huikea Tifo taas Südtribunelta! Jos osaisin, lisäisin tähän pari kuvaa, mutta löytyyhän kuvia toki pikaisella googlauksella!:-)

Pps. Tiistaina sitten mennään taas. Eilisestä pelistä on hyvä ammentaa kokemusta hyvästä pelitasapainosta, mutta nyt toki vastaan astuu sen tason hyökkäyskone, että todella hyvin kyllä saadaan pelata jos voitto tai edes tasuri meinataan ottelusta kaivaa!
-Nilkki-

Poissa Poissa


Vastaus #227 : 15.02.2020 klo 11:53:53

Eilinen oli kokonaisvaltaisesti onnistunut peli. Kauden aiemmat sekoilut huomioiden uskon silti tuon olleen vain säännön vahvistava poikkeus jatkuvan muutoksen sijaan.

Yksilöistä en viitsi nostaa Sanchoa jalustalle vaikka eilenkin pelasi hyvin. Sen sijaan haluan antaa tunnustusta Emre Canin pelaamiselle. Mun papereissa eilisen pelin paras keltamustista. Vaikka vaihdettiinkin kentältä melko ajoissa varmasti lepuutuksen takia niin kerkisi tuona aikana saamaan enemmän aikaan, kun moni koko pelin pelannut. Monia hyviä katkoja linjan edessä, hyvää sijoittumista ja oikea-aikaista prässäämistä. Siihen päälle vielä pallollisena rauhallista ja hyvää tekemistä. Eroa tilalle tulleeseen Dahoudiin oli, kuin yöllä ja päivällä.

Tiistaina olis sitten se kovin testi tälle kaudelle tiedossa. Odotukset ei ole korkealla vaikka eilinen kenraaliharjoitus menikin mallikkaasti. Toivotaan parasta ja pelätään pahinta.
Kilpikonna

Poissa Poissa


Vastaus #228 : 15.02.2020 klo 16:13:50

Pitää todeta myös, että Zagadou on kyllä huikea pelaaja kun peli kulkee kuten eilen. Erittäin rauhallista ja rohkeaa tekemistä eikä ikinä näytä tulevan kiire.

Eilen ainakin grafiikan mukaan mentiin neljän alakerralla mikä toimi näköjään ihan hyvin, vaikka aika monessa tilanteessa Guerreiro pelasi todellisuudessa keskikentän laidalla. Jännä homma, että kun Reus ja Brandt olivat sivussa, pelin tasapaino ja koko tekeminen olivat selvästi parempia kuin monessa aiemmassa pelissä. Tosin Frankfurt oli aika heikko eli tuskin nyt ihan tuosta johtui. Joka tapauksessa Can tosiaan ainakin jaksoi juosta alaspäinkin ja katkoi muutaman kerran vaarallisen tilanteen mallikkaasti. Pitää lopuksi ihmetellä, jos tästä eteenpäin toppariparina ei jatka Hummels - Zagadou, sen verran vahvaa tekemistä oli eilen kummaltakin niin alas- kuin ylöspäin.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #229 : 15.02.2020 klo 17:54:16

Pitää todeta myös, että Zagadou on kyllä huikea pelaaja kun peli kulkee kuten eilen. Erittäin rauhallista ja rohkeaa tekemistä eikä ikinä näytä tulevan kiire.

Eilen ainakin grafiikan mukaan mentiin neljän alakerralla mikä toimi näköjään ihan hyvin, vaikka aika monessa tilanteessa Guerreiro pelasi todellisuudessa keskikentän laidalla. Jännä homma, että kun Reus ja Brandt olivat sivussa, pelin tasapaino ja koko tekeminen olivat selvästi parempia kuin monessa aiemmassa pelissä. Tosin Frankfurt oli aika heikko eli tuskin nyt ihan tuosta johtui. Joka tapauksessa Can tosiaan ainakin jaksoi juosta alaspäinkin ja katkoi muutaman kerran vaarallisen tilanteen mallikkaasti. Pitää lopuksi ihmetellä, jos tästä eteenpäin toppariparina ei jatka Hummels - Zagadou, sen verran vahvaa tekemistä oli eilen kummaltakin niin alas- kuin ylöspäin.
Suurena Zagadou-fanina on todettava, että kyseisen kaksikon ongelma on hitaus ja dynaamisuuden puute ja eiköhän tämä tulee näkyviin ikävästi tiistaina. Tähän kun lisätään Piszczek, niin hirvittää jo valmiiksi.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #230 : 16.02.2020 klo 13:58:27

Joukkue ei lakkaa hämmästyttämästä. Puolustuksen avoimet ovet vaihtuivat yhtäkkiä raudanlujaan betoniin. Frankfurtilla ei ollut koko ottelussa ainuttakaan edes läheisesti vaarallista tilannetta, mitä kuvaa naurettavan alhainen xG 0,03. Olen samoilla linjoilla Nilkin kanssa, että tämä lienee vain satunnainen valonpilkahdus ennen syöksyä takaisin synkkyyden syövereihin.

Kentällä oli paljon onnistujia:
-Guerreiro pelasi ehkä parhaan pelinsä keltamustassa nutussa. Tämä oli vain jatkumoa jo pidempään jatkuneille hyville otteille. Näin jälkiviisaana Schulziin tuhlatut 25 miljoonaa olisi voinut investoida tärkeämpäänkin kohteeseen. Tosin lusitaanin lähtö syksyllä taisi olla hiuskarvan varassa.
-Can oli myös tosi hyvä puolustussuuntaan. Mies repii ja raastaa hyvällä asenteella sekä on jatkuvasti vastustajan iholla. Tässä formissa hän auttaa varmasti perälinjojen stabiloinnissa.
-Zagadou tuo fyysistä pelotetta puolustukseen. Kaveri ei kaihda kaksinkamppailuja, joihin hän pistää myös kroppansa likoon. Mikä tärkeintä, lopputulos on yleensä huono vastustajan kannalta. Pidän myös ranskalaisen rohkeudesta pelin avaamisessa. Hän uskaltaa harhauttaa liian innokkaasti päälle ryntäävän karvaajan sekä yrittää myös vaikeampia pystysyöttöjä. Tietenkin pelityyli on sellainen, että se tulee väistämättä johtamaan jossain vaiheessa karkeaan virheeseen.
-Sancho on aivan huikeassa vireessä ja hyöökkäyksen moottori. En uskalla edes ajatella seurauksia, mikäli lädi joutuu huilaamaan.
-Akanji löysi viimein parhaan paikkansa penkiltä. Väittäisin, että löytyy ainakin pieni korrelaatio puolustuksen tiivistymisen ja sveitsiläisen poissaolon välillä. Tähän saakka kaveri on aiheuttanut koomailuillaan harmaita hiuksia lähes jokaisessa pelissä.

Aina löytyy myös kritisoitavaa:
-Hazard oli aivan yössä. Johtuiko pelituntuman puutteesta vai mistä, mutta miehen jokainen suoritus päättyi huonoimpaan mahdolliseen lopputulokseen.
-Håland on melko hyödytön, jos hänelle ei pystytä tarjoilemaan palloja. Tekniset puutteet tulivat karulla tavalla ilmi pallojen kimpoillessa kuin flipperissä. Toivottavasti junnu pystyy korvaamaan maalivainullaan ja sijoittumisellaan selkeän taitovajeensa.

PSG:tä vastaan kyyti tulee olemaan huomattavasti kylmempää. Günthersin tavoin olen valmiiksi kauhuissani Zagadou-Hummels-Piszczek -linjan suoriutumisesta Neymaria ja Mbappea vastaan.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #231 : 18.02.2020 klo 15:55:57

Tänään ei ole kuin voitettavaa. Odotusarvona on ruma turpasauna Mbappen ja Neymarin juostessa siksakkia hitaiden topparien ympärillä. Näin ollen negatiivisesti on enää hankala yllättää, mutta aina on häviävän pieni mahdollisuus venymiseen. Tämä tosin vaatisi Favrelta rohkeutta pelata omien vahvuuksien kautta. Edellistä kirjoittaessani tajusin heti, että "häviävän pieni" taitaa olla yltiöoptimismia :)

PSG:lle ei laiteta kampoihin tiiviillä puolustamisella. Siihen tämän päivän Dortmund ei kykene. Jos tämän tason vastustajalle antaa vapaat kädet hyökätä, ainoa kysymys on kuinka monta maalia he latovat. Omasta mielestä ainoa toivo on aggressiivinen prässi ja hyvä tuuri patongeille väistämättä siunaantuvissa vastaiskumahdollisuuksissa. Pariisilaisten ylin nelikko ei ole välttämättä maailman innokkain oman maalin puolustaja, joten tätä pitäisi hyödyntää. On myös sanomattakin selvää, että Sancholle & kumppaneille pitää osua pöljä ilta. Senkin lisäksi tarvitaan vielä apuja tuomarilta ja yläkerran herralta.

Auf geht's! 
Kulmalipunheiluttaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Potkupalloilevat foorumissit


Vastaus #232 : 18.02.2020 klo 16:41:07

Lainaus
European Soccer’s Smartest Stock Pickers
From Lewandowski to Pulisic to Sancho, there is no team that spots value like Borussia Dortmund

Before Borussia Dortmund could be European soccer’s smartest talent spotter, it had to go almost broke.

It was 2005 and times should have been better. Dortmund was just eight years removed from winning the Champions League and three from a Bundesliga title. But in this normally staid corner of Germany, success bred recklessness. The club started spending euros like it was printing them. When it needed more, it launched a disastrous IPO. The share price lost half its value in the first year.

There is a specific German word for Dortmund’s situation in those days. That German word is unprintable.

“We were not dead,” sporting director Michael Zorc said in an interview here, “but nearly dead.”

Dortmund is back in the Champions League round of 16 on Tuesday, but back then it didn’t have a choice. The only players it could afford were young and unproven. And if the club was ever going to challenge Bayern Munich again, it needed to figure out which of them might have a future. What happened over the next 15 years became one of the greatest hunts for value in modern sports.

Though Zorc said the club still whiffs on plenty of young talent, no one seems to hit so spectacularly and so often as Dortmund. The list of teenage and early-20s sensations to pull on Dortmund’s black-and-yellow jersey is the envy of European soccer.

Over the years it has included Poland’s Robert Lewandowski, Germany’s Marco Reus and Mats Hummels, England’s Jadon Sancho, Gabon’s Pierre-Emerick Aubameyang, and the captain of the U.S. national team, Christian Pulisic—all acquired before their careers exploded. The latest member of that club is Erling Haaland, a 19-year-old from Norway who joined this winter. He’s still coming off the bench, but already has nine goals in six games. In January, he averaged one for every 11.8 minutes he spent on the field.

“They know that Borussia Dortmund is the hottest spot to be for a 17- or 18-year-old boy who wants to become a top player in Europe,” Zorc said.

Dortmund’s pitch is simple: Come to this post-industrial corner of Germany and play significant minutes, in bigger games, at a younger age than anywhere else. Because despite its commitment to youth, Dortmund still manages to keep itself in Bundesliga title races and qualifies for the Champions League.

Plus, Zorc tells them, it’s all going to happen in a bumping stadium packed with 81,000 of the loudest fans in Europe.

To hammer home the point, he slides a printout of Dortmund’s most recent starting lineup across the table and starts reeling off ages. “Look, he’s 20. He’s 19. He’s 17,” he tells targets. “It’s not a promise or a dream. That’s the reality we are facing every Saturday…And of course, we are still a massive club.”

The club it is facing on Tuesday couldn’t make the contrast any clearer. If Dortmund is Europe’s shrewdest investor, Paris Saint-Germain might be its most extravagant. The PSG tandem of Neymar and Kylian Mbappé alone cost over $430 million. That’s more than Dortmund’s entire first 11.

Dortmund’s rebuilding project after the crisis happened to coincide with a larger rethinking of talent development in German soccer. Everyone was suddenly investing in its academies and promoting from within.

Then, in 2008, Dortmund found a bearded, bespectacled coach from the Black Forest with a penchant for hugging to nurture the talent. His name was Jürgen Klopp. At the time, he’d only ever managed Mainz 05, a team that yo-yoed between the top two divisions.


Klopp and Dortmund became the only club to unseat Bayern in the 2010s, winning back-to-back Bundesliga titles in 2011 and 2012. His lineups in those days were, on average, younger than 24.

That unflinching commitment to youth remained a condition for every one who followed Klopp, from Thomas Tuchel (now of PSG) to current head coach Lucien Favre.

“For me, it’s not a contradiction,” Zorc said. “You can use young players to win.”

Especially when they graduate from Dortmund’s own youth academy, one of the finest finishing schools in soccer. This is where Pulisic came to hone his craft after leaving Hershey, Pa., at the age of 15. Another young American, Gio Reyna, who happens to be the son of former U.S. national team captain Claudio Reyna, arrived last January at age 16 after being spotted at a youth tournament. “Born in 2002!” shouted Zorc, who has children older than Reyna.

The transition from academy to first-team happened so early that Reyna won’t move out of the academy dorms until the end of the season. “Are you really still living here?” Manager Lucien Favre asked him outside his building this month.

Dortmund’s track record means that convincing young players to move to the North Rhine rather than, say, Catalonia or Manchester or London, where teams can more readily sign expensive players in their primes, is easier today than it was a decade ago. Zorc said he is offered a couple of dozen players every week.

“Most of the work is to say, ‘No, no, no, no,’” Zorc said. “It’s easier only on the one hand, because we can show what we did…But on the other hand, there are so many clubs now going for the same player.”

Dortmund’s latest coup was beating Manchester United to signing Haaland, the 6-foot-4, 192-pound scoring machine from Norway. Though United could offer the kid more money, greater global reach, and even a Norwegian manager, Haaland said he’d had his eye on Dortmund forever. Dortmund, in turn, had been watching him since he was crushing other teenagers in Norway three years ago.

The challenge once Dortmund identifies and signs those players is keeping them for a few years. And unlike American sports, the club rarely has much say. French forward Ousmane Dembelé spent only one season, from age 19 to 20, before forcing a move to Barcelona.

“But at least it was well rewarded,” Zorc said. Dortmund received $135 million for him. Twelve months earlier, it had paid just 12% of the price.

Over the past decade, Dortmund has pulled one of the most improbable feats in top-level soccer: coming out ahead in player trading. (The club is up in excess of $120 million in transfer fees, according to TransferMarkt.)

Pulisic left for Chelsea last January for around $75 million. Sancho, who came to Germany from Manchester City for around $10 million, could leave this summer for 15 times as much, according to reports in the U.K.

Not that the balance sheet matters much to supporters. They trust Dortmund to keep the talent rolling in.

“If you have 81,000 fans in our stadium, they are not interested in our bank account,” Zorc said. “They want to win. They want to watch good football.”
https://www.wsj.com/articles/european-soccers-smartest-stock-pickers-11581954215
Finte

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Münchenin punaiset & siniset, DFB & Huuhkajat


Vastaus #233 : 19.02.2020 klo 01:18:02

Taas meni erilailla kuin ketjussa pelättiin. Zagadou virhe poislukien erinomainen. Hummels myös. Can aivan päällikkö kentällä. Reyna mielenkiintoinen, Sancho erinomainen ja Haaland sanoinkuvaamaton! Tätä Dortmundia on ilo seurata kunhan valmentaja vaan antaa pelata.
Puuhapete

Poissa Poissa


Vastaus #234 : 19.02.2020 klo 01:50:13

Kyllähän tänään tuli flashbackia tuonne 2012 tienoille, jolloin Lewa, Reus, Götze ja Gündogan heiluttelivat hyökkäyksen tahtipuikkoja. Samanlaista mahtavaa prässiä ja vimmaa eteenpäin pelaamiseen.

Kaksi pelaajaa tuolla vielä oli tänään kentällä vuoden 2013 CL-finaalista. Mats Hummels ja Łukasz Piszczek. Kumpikin pelasi varmaa hyvää puolustuspeliä mutta kentän tähti oli tuo norjalainen rymistelijäraketti. Kun tekniikkakin on tasoa kohtuullinen, niin odotettavissa on jatkossakin paljon maaleja.

Vaikka omat sukujuuret on Bayernissa ja tottakai sitäkin joukkuetta edelleen kannattaa, niin kyllä Dortmund on jo pitkään ollut lähempänä sydäntä. Hitto ensimmäinen pelipaita minkä ostin omalle futaajapojalle joskus aikoinaan muutamaa vuotta ennen Zämppärivoittoa oli Kalle Riedlen paita ja omasta vaatekaapista löytyy vain yhden pelaajan, eli Reusin muutaman vuoden takainen kotipaita. Toivottavasti Dortmund nyt saisi jonkinlaisen palkinnon tällä kaudella. CL-voittoon rahkeet eivät riitä mutta jos puolustus saadaan pitämään noin hyvin kuin viimeisissä peleissä, niin Bundesliigan voittaminen ei ole mahdotonta. Toki vaatinee Bayernin kompurointia ainakin jonkin verran.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #235 : 22.02.2020 klo 14:48:43

Tänään on sitten vastassa viime vuosien Angstgegner Bremen. Tiistain otteilla ei pitäisi olla hätäpäivää, mutta valitettavasti keltamustat eivät ole Favren aikana montaa kertaa samaan pystyneet.

Can on nyt kahdessa pelissä tuonut keskikentän pohjalle kauan kaivattua tahtopelaamista. Mies tekee paljon töitä ja on jatkuvasti herhiläisenä vastustajan iholla. Hyökkäyspelin moottoria hänestä ei koskaan tule, mutta se ei välttämättä haittaa. Maalinteko ei ole ollut tähänkään saakka ongelma. Sen sijaan puolustus näyttää tiivistyneen Canin myötä. Tästä huolimatta oli seurajohdolta järjetön päätös käyttää jo nyt kaverin osto-optio. Tässä ei ole mitään voitettavaa. Mies voi katkoa ristisiteensä tai taantua Favren opastuksessa hyödyttömäksi koheltajaksi. Ainoa oikea ratkaisu olisi ollut odottaa kesään saakka.

Etukäteen pelotti Piszczekin suoriutuminen Neymarin pyörityksessä, mutta papparainen oli suorastaan loistava. Hän otti brassin käytännössä miesvartiointiin ja seurasi tätä ympäri kenttää. Tämän johdosta diiva pysyi verrattain hyvin kurissa. Ehkä tätä samaa taktiikkaa voisi soveltaa myös muissakin peleissä.

Muutenkin pidin aiempaa aggressiivisemmasta asenteesta puolustuspäässä. Vastustajan ei annettu rauhassa katsoa syöttöpaikkaa, vaan heihin iskettiin välittömästi kiinni. Tässä kunnostautui edellä mainittujen lisäksi myös Hummels ja Zagadou. Varsinkin jälkimmäisen otteista ei voi olla pitämättä. Mies on varsin fyysinen ja pärjää hyvin väännöissä. Pelinrakentelussa nuorukainen on puolestaan todella rauhallinen ja rohkea pyrkien usein ohittamaan ensimmäisen prässilinjan. Takaiskumaalista patonki saa osittaisen synninpäästön, sillä hän selvästi liukastui juuri ratkaisevalla hetkellä.

Hyökkäyspäässä Hazard oli jälleen heikoin lenkki. Sen sijaan Reyna jatkaa lupaavia otteitaan. Tätä tahtia ei kestä pitkään, ennen kuin teini ohittaa belgin nokkimisjärjestyksessä.

Tänään pitäisi pystyä jatkamaan tiistain viitoittamalla polulla. Tärkeintä olisi säilyttää aggressiivinen ote puolustuspelaamiseen. Uskon kyllä hyökkäyksen pystyvän tarvittaviin maaleihin. Missään tapauksessa ei ole varaa löysään asenteeseen ja helpon voiton odotteluun. Tämän seuraukset on nähty riittävän monta kertaa tällä kaudella. Tosin Favren johdolla juuri tässä piilee suuri riski.

Auf geht's!
Lord Bendtner

Poissa Poissa


Vastaus #236 : 24.02.2020 klo 19:43:13

Mikä on muuten Dortmundia tiiviisti seuraavien näkemys Roman Bürkin tilanteesta? Mielestäni sveitsiläinen ei ole pystynyt nousemaan ihan sille tasolle mitä häneltä on odotettu. WhoScoredin arvioista voi olla montaa mieltä, mutta tuossa palvelussa Bürki on minimimäärän pelanneista viidenneksi huonoin pelaaja sarjassa ja koko sarjan huonoin maalivahti. Vaikka tuon palvelun arviointi mielestäni yliampuva onkin, niin kyllä se jotain osviittaa antaa siitä ettei se Bürkilta ihan nappiin ole mennyt. Kickerin arvioissa sveitsiläinen on arvioitu liigan 14. parhaaksi veskariksi.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #237 : 24.02.2020 klo 23:07:24

Omaan arvioon Bürkista vaikuttaa varmasti miehen alhainen siirtosumma, jollain 25 miljoonalla mies olisi aika varmasti floppi. Bürki ei ole mitään weltklassea, mutta tasaisen väliajoin tarjotut pavlenkat, hornit tai edes välttämättä lenot tai hradeckyt eivät välttämättä olisi olleet suurta parannusta nykytilanteeseen. Hradecky toki lienee hieman tasaisempi suorittaja ja olisi ollut saatavilla pelkällä käsirahalla. Leno puolestaan on myös ehkä piirun verran Bürkia parempi, mutta tuskinpa koskaan on oikeasti harkinnut siirtoa Dortmundiin ja halvallahan mies ei olisi koskaan siirtynyt.

Bürkin ongelma on tasaisuuden puute ja erityisesti hölmöilyt keskityspalloissa, mutta kyllähän mies näissä Weidenfelleriä parempi on. Viivalla mies on puolestaan parhaimmillaan todella hyvä. Weidenfeller-esimerkillä haen isompaa kuvaa eli koko joukkueen puolustamista: nykyinen unelmaristeilijä oli lopulta voittava maalivahti, sillä linja edessä pelasi niin hyvin. En osaa sanoa kuinka paljon nykylinjan sähläyksestä menee Bürkin piikkiin, mutta vaikea uskoa etteikö pääsyy olisi kenttäpelaajissa ja penkin päässä.

Bürkille sorvataan Kickerin mukaan pian jatkosopimus ja itse olen tästä ihan tyytyväinen. Uuden arvan hakeminen tai ison siirtosumman panostus ei ole mielestäni kesällä järkevää, sillä pelimerkkejä tarvitaan jo pelkästään Sanchon lähdön vuoksi kahteen laituriin (toinen toivottavasti toki Sanchon kaltainen halpa superjunnu). Lisäksi Dortmundin A-junnuissa pelaa ainakin nyky-Saksan mittarilla kovan luokan maalivahtilupaus, Luca Unbehaun. Vaikka ikää on maalivahdiksi todella vähän, niin kovan rahan hankinta Bürkin ja Unbehaunin eteen olisi mielestäni älytön liike, sillä veskarilupaus on käsittääkseni harvoja oman alueen poikia, joista voi optimistina odottaa pelaajaa kansainväliseen nykyrosteriin. Sanomattakin on tosin selvää, että näiden lupausten kohdalla niin moni asia voi mennä pieleen ennen sitä viimeistä askelta pelaavaan kokoonpanoon suurseuroissa.
Echte liebe.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BVB


Vastaus #238 : 01.03.2020 klo 14:35:37

Huh, onpa ollut vilkas futisviikonloppu! Minulta löytyy sympatiaa perinteitä ja vahvaa jalkapallokulttuuria kohtaan, sekä sille miten Saksan Ultran nostavat edellisiin liittyviä epäkohtia esiin. Siitä en ole varma, ovatko viime aikaiset keinot tähän aivan parhaita. Toki provosoivat tavat kuuluvat osaltaan myös perinteisiin.

Edellisestä aiheesta voisi jatkaa pidempäänkin, sillä eilisestä Dortmundin matsista ei ole paljon positiivista kerrottavaa. Olipa harvinaisen nihkeä matsi. Voitto oli ehkä juuri ja juuri ansaittu, mutta ei tasurikaan mikään vääryys BVBtä kohtaan olisi ollut. Mielestäni on ymmärrettävää että muutaman paremman ja / tai kovemman matsin jälkeen tulee vaisumpia esityksiä, mutta silti pelin tason ailahtelu on harmillisen suurta. Toki tässä voi antaa hieman positiivista palautetta myös vastustajalle; Freiburg onnistui hyvällä taktiikallaan riisumaan Dortmundin aseista harvinaisen tehokkaasti.

Jokatapauksessa Dortmundin suorittaminen oli tasaisen huonoa, kaksinkamppailuiden häviöitä ja harhasyöttöjä tuli jatkuvasti, maalitilanteita ei saatu luotua mitenkään tasaisesti - ja silloin kun saatiin, viimeistely-yritykset olivat korkeintaan keskinkertaisia. Erityisesti Brandtin taso tuntuu vaihtelevan hurjasti, välillä on aivan loistavia pelejä ja välillä tuntuu huonoja ratkaisuja tulevan paljon enemmän kun hyviä. Huono / vaihtuva pelipaikka selittää tilannetta, mutta ei se pelin taso nyt noin paljon silti saisi vaihdella!

Jos nyt jotain positiivista tähän viestiin kaivaa, voi nostaa esiin Canin. Vaikka eilinen peli ei häneltäkään ollut mitenkään erinomainen, on hän yleisesti ottaen tuonut sitä kuuluisaa tiukkaa asennetta joukkueeseen, joka on monessa tilanteessa Dortmundin pelistä aikaisemmin puuttunut. Toki nyt on vielä hyvin aikaista tehdä suurempia johtopäätöksiä laadusta, mutta tähän asti nähtyjen esityksiin puolesta mielelläni totean olleeni väärässä kun hyvin kriittisesti suhtauduin Canin tuomiseen joukkueeseen.

Tällä hetkellä hieman huolestuttaa tulevat pelit. Eilisellä esityksellä on turha odotella voittoa Mönchengladbachista, saati Pariisista tai Bayernin Ruhrin vierailulta. Pitää toivoa että koventuva vastus nostaa BVBnkin tasoa, kuten se tällä kaudella (Bayern kohtaamista lukuunottamatta) aikaisemmin on onneksi usein tehnyt!
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #239 : 02.03.2020 klo 21:48:10

Watzke on taas mennyt höpisemään turhia. Hänen mukaansa Sancho on onnellinen Dortmundissa eikä halua vaihtaa maisemaa. Luulisi kaverin jo oppineen, että näillä lausunnoilla ei ole mitään voitettavaa. Jos lädin saisi jollakin ihmeellä houkuteltua pysymään keltamustissa ensi kesää pidemmälle, uutisen voi julkaista asian varmistuttua. Muussa tapauksessa käy kuten aikoinaan Hummelsia, Mkhitaryania ja Gündogania koskevalle turhalle uholle.
Epäonnensoturi

Poissa Poissa


Vastaus #240 : 02.03.2020 klo 22:27:09

Sancholla on ensi kesänä kaksi vuotta sopimusta jäljellä, joten jos ei saada nimeä jatkoon, niin kaveri kannattaa myydä tilanteessa jolloin on vielä enemmän pelivaraa.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #241 : 10.03.2020 klo 18:44:05

Keltamustien kausi on käytännössä paketissa - ainakin omalta osalta. Huominen zämppäriottelu Pariisissa, lauantain Derby ja mitä suurimmalla todennäköisyydellä myös kotipeli Buyernia vastaan pelataan kaikki ilman yleisöä. Eipä juuri kiinnosta seurata. Ilman tunnelmaa jalkapallon suola on poissa.
Puuhapete

Poissa Poissa


Vastaus #242 : 12.03.2020 klo 01:17:03

Järkyttävän varovaisella taktiikalla oli Favre lähtenyt peliin. Psg ei edes pelannut hyvin, ei ainakaan paremmin kuin vieraspelissään mutta Dortmund oli surkea. Milloin Dortmund on onnistunut voittamaan tärkeän pelin tuollaisella peruuttelulla?
Suurin osa tappiosta menee tuon sveitsiläisen piikkiin. Harmittaa erityisesti kun Psg ei kummoinen ollut.
Belmondo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BVB, herrasmiespelaajat


Vastaus #243 : 12.03.2020 klo 13:50:16

Pariin puolustuksen pahaan virheeseen tuo kaatui, mutta ei toisessa päässä kenttää myöskään esitetty mitään sellaista, että voisi sanoa väärän joukkueen voittaneen.

Oli kyllä aavemainen tunnelma, kun kotisohvalle asti kuului jopa tuomarin puheet pelaajille.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #244 : 15.03.2020 klo 18:21:03

Ranskalaisen RMC:n mukaan PSG:n Thomas Meunier olisi jo allekirjoittanut sopimuksen Dortmundin kanssa. Oikealla pakilla päättyy nykyinen sopimus Pariisissa kesäkuun lopussa, joten siirtosumman sijaan 28-vuotiaalle belgille maksetaan palkan päälle toki mukava allekirjoitusbonus.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #245 : 22.03.2020 klo 19:16:36

Tuulahdus nostalgiaa koronakaranteenin keskelle. Näin maallikonkin silmillä on havaittavissa valtava ero Kloppin ja Favren joukkuepuolustamisessa. Karvaturrin aikana koko joukkue iski vastustajaan kiinni herhiläisen tavoin. Varsinkin Robberyä vastassa oli poikkeuksetta kaksi miestä ja nämä olivat koko ajan tiiviisti iholla eivätkä seuranneet hajuraon päästä. Tämä loistava joukkuepelaaminen mahdollisti menestyksen, vaikka esimerkiksi vasen koostui taidollisesti varsin rajoittuneista Grosskreutzista ja Schmelzeristä. Olihan tuolla tietysti myös aivan absoluuttista weltklassea Lewandowskin, Kagawan, Gündoganin, Hummelsin ja Piszczekin muodossa.

Ps. Seurajohdon suurin virhe oli aikanaan kitsastella Lewan palkankorotuksen kanssa. Olisivat maksaneet polakille kunnolla ja hänet olisi voitu pitää pari vuotta pitempään sekä saada sen jälkeen mojova siirtokorvaus.

Ps2. Suboticin kukkupallot Ylos 
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #246 : 28.03.2020 klo 00:06:11

Dortmundin pelaajat suostuivat 20% palkanalennukseen loppukauden ajaksi, mutta tuo ei paljon vaakakupissa paina, kun seura teki oman maalin lähettämällä videon kanaviaan pitkin kausikortin ostajille kohdistettuna. Carsten Cramer siis toteaa videolla, että "olisi hienoa, jos osa kausikorttilaisista jättäisi loppukauden kausarin osuuden seuran kassaan, jotta keltamustien työntekijöiden työpaikat eivät olisi vaarassa".

Seuraavassa osuva kirjoitus aiheeseen liittyen:
https://www.schwatzgelb.de/artikel/2020/unsa-senf/geisterfahrer
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #247 : 12.04.2020 klo 11:44:20

Tällä hetkellä kukaan ei varmasti tiedä, että koska Bundesliigassa taas pelataan, puhumattakaan yleisön edessä pelaamisesta. Joka tapauksessa viime vuosien kohutuimman saksalaisen junnufutaajan, 15-vuotiaan Youssoufa Moukokon debyytti miesten puolella on ainakin teoriassa huomattavasti lähempänä kuin vielä kuukausi sitten, sillä liigan alaikäraja laskettiin 16 vuoteen. Moukoko on siis pelikelpoinen tämän vuoden marraskuusta lähtien. Moukokon piti liittyä edustuksen treenivahvuuteen osa-aikaisesti maalis-/huhtikuussa, mutta korona sekoitti ainakin hetkellisesti tämän suunnitelman.

Vaikea kuvitella, että nuoren miehen pää kestää ja kehitystäkin on vaikea ennustaa tässä vaiheessa. Saksassakin on viime vuosina useampi yesil iskenyt junnusarjoissa verkot tötterölle, vain kadotakseen aikuisiällä täysin pois huippufutiksesta. Moukokon tilastot taitavat olla kuitenkin paremmat kuin kenelläkään koskaan tarkemman tilastoinnin aikaan, joten tiedäpä häntä.

Seuraavassa hovitoimittaja Röckenhausin kirjoitus Moukokosta. Viiden vuoden päästä voi sitten ainakin ihmetellä miehen katoamista kuvasta, jos ei muuta.
https://www.sueddeutsche.de/sport/bvb-youssoufa-moukoko-bundesliga-1.4873945

Osterdeich

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Werder


Vastaus #248 : 12.04.2020 klo 15:19:41

Tuoppi, hyvä, kun joku jaksaa vielä  miettiä joukkuejuttujakin, itsellä menee spekulaatioissa enemmänkin siihen, että millaisilla joukkueilla ja milloin BuLi joskus jatkaa ja katsomossa uskon istuvani aikaisintaan ensi vuoden alussa, jos silloinkaan. Kovin masentavaa.
Echte liebe.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BVB


Vastaus #249 : 17.05.2020 klo 14:05:56

No niin, taas pelattiin. Varsin mielenkiintoisten vaiheiden jälkeen, ja ehkä jopa hieman aikaisemmin kuin odotinkaan. Varsin ristiriitaisesti suhtaudun kauden jatkamiseen ilman yleisöä (minulta löytyy ymmärrystä erilaisille näkemyksille), mutta koska tämänlaisia päätöksiä nyt on tehty - enkä niihin mitenkään vaikuttaa voi - nyt vaan nautin siitä että taas saan katsoa jalkapalloa. Kuten joku tuolla pelipäivän topiikissa totesikin, yllättävän pieni pettymys tämä kokemus oli, vaikka minäkin muutoin suuresti nautin yleisön pelitapahtumiin tuomasta hienosta tunnelmasta. Pelikään ei toki laadultaan ollut kovin kummoista - vähän kuin olisi kauden ensimmäistä peliä katsonut - mutta sekin oli jotenkin melko helposti hyväksyttävissä.

Itse otteluun. Kuten sanottua, aika hapuilevaa peli pääosin oli ja virheitä tuli paljon, molemmin puolin. Mielestäni BVBn esitykseen voi silti olla varsin tyytyväinen, varsinkin kun totutusta avauksesta oli (hieman laskutavasta riippuen) 4-5 hyvin keskeistä hahmoa sivussa. Vaikka Schalkekin muutamia vaarallisen oloisia hyökkäyksiä sai aikaiseksi, tuntui BVBn puolustuksessa valittu sumputustaktiikka hyvin sulkevan rankkarialueen rajoilla tiet varsinaisiin maalintekotilanteisiin.

BVBn hyökkäykseen rakentelu ja viimeistely sen sijaan oli riittävän laadukasta varsin selkeään lopputulokseen. Olematta yhtään ylimielinen, on todettava, ettei Schalke eilen kyllä ollut kovin vakuuttava, oikeastaan millään kentän alueella.

Yksilöistä. Olipa mukava nähdä Balerdi kentällä! Vaikka vastuu toki jäi vielä vähäiseksi ja rooli hieman epäselväksi, ihan mukavaa varmuutta tuntui kaverin otteissa olevan. Nyt vaan tätä lisää, niin ehkä saadaan kaverista pikkuhiljaa potentiaalinen avauksen mies. Puolustuksessa tapahtui välillä pieniä vahinkoja, mutta muutoin hoitui homma tyylillä. Akanjille sattui muutamia hänelle tyypillisiä heikkoja ratkaisuja, mutta myös  ei niin tyypillisiä hienoja avaavia syöttöjä, joita enemmän on nähty Hummelsilta tai Zagadoulta. Hyvä näin. Piszczek on kyllä kumma kaveri; moneen kertaan on jo ajateltu, että hän olisi jo ansainnut eläkeroolinsa, mutta niin vaan edelleen suoritukset ovat varsin laadukkaita. Eivät enää mitenkään loistokkaita, mutta varmoja ja luotettavia. Ei ole ihme, että hän on valmennukselle helppo valinta avaukseen. Sorvattiinko hänelle jo vuoden jatko - vai joko hän ehti päättää lopettaa tähän kauteen? Keskikentälle Delayneyn ja Dahoudin taso riitti tähän peliin yllättävän hyvin. Vaikka Delayney ei mielestäni aivan kaaderin ykkösrosteriin kuulukaan, on hän omalla paikallaan varsin luotettava paikkaaja, ja asenne on aina ihailtavan tiukka.
Ylempänä pärjättiin myös avauksen valinnoilla hyvin. Pienen vahingon kautta avaukseen lopulta päätynyt Hazard oli tällä kertaa aivan hyvä. Perusvarmaa tekemistä + hieno syöttö 1. maaliin ja komea veto, josta tuli päivän 3. BVBlle (toki hieman molarin avustuksella..). Brandtin suorituksesta jäi ristiriitainen kuva; pallonmenetyksiä ja harhasyöttöjä tuli jatkuvasti, mutta toistaalta oli vahvasti mukana maalitilanteissa upeiden oivaltavien syöttöjensä kautta. Niistä iso plussa. Joka tapauksessa, kuten useasti on todettukin, Brandtille sopii peliä rakentava rooli huomattavasti laiturin roolia paremmin, ja nytkin hän tuntui pääosin häärivän kentällä kaikkialla muualla kuin hänelle kaaviossa merkityllä vasemmalla laidalla. Vasemmalla laidalla hääri enemmän Guerreiro, joskin hänkin kyllä löytää tiensä usein keskelle, yleensä hyvällä menestyksellä. Hauskaa miten BVBllä on tällä hetkellä joukkueessa kaksi varsin laadukasta modernia laitapakkia, joiden kummankaan vahvuudet eivät ole puolustuksessa, vaan hyökkäyksessä. Ja tyyliltään vielä varsin eri tavoin. Hakimi on huikean nopea, joka nopeiden kuljetustensa päätteeksi usein kykenee vielä laadukkaaseen syöttöön tai maalintekoyritykseen. Guerreiro taas omaa hyvän pelinlukutaidon ja haastokyvyn (nopeilla ratkaisuilla pienessä tilassa), sekä - kirsikkana kakun päällä - maailmanluokan potkutekniikan, jonka avulla viimeistelytaito /-varmuus on huikea!

Hmm, mitäs sitten Hålandista sanoisi.. Ylistystä tulee joka suunnasta niin paljon, että siihen ei enää tarvitse mitään lisätä. Itseäni eilen ilahdutti se, että hän osallistui maalintekoon tällä kertaa monipuolisesti, ollen oman maalinsa lisäksi mukana eri tavoin kaikkien muiden maalien rakentelussa. Hieno homma!

Kokonaisuutena siis olosuhteisiin nähden keltamustilta aivan kelpo esitys. Tulevalta odotan lähinnä sitä, että Witsel ja Can hoitavat jatkossa fysiikkansa kuntoon karanteenirajoitusten puitteissa, ja Sancho saa herkisteltyä itsensä pelikuntoon - niin että nämä herrat ovat käytettävissä ensi viikonloppuna, ja ennen kaikkea kunnon pelikunnossa seuraavana tiistaina kun Bayern saapuu Dortmundiin.

Ps. Rautiainen on kyllä aivan kuningas! Niin kauan kun valju on tauolla, saadaan varmaan nauttia hänen BuLi-analyyseistään! Toki ymmärrän, että hänen tyylinsä ei varmasti ole aivan kaikkien mieleen! ;)

 
Sivuja: 1 ... 9 [10] 11
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines