FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
24.09.2020 klo 10:57:38 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 [2] 3 ... 12
 
Kirjoittaja Aihe: Borussia Dortmund 2019/20  (Luettu 81702 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
-Nilkki-

Poissa Poissa


Vastaus #25 : 25.08.2019 klo 11:27:01

Olisi kiva kuulla myös perusteluja Schulzin pitämiselle avarissa Hakimin sijaan. Löwin suosioon pääseminen ei vielä vakuuta. Onhan siellä ollut vaspana Schmelzeriä, Durmia, Höwedesiä ja Hectoriakin. Kaltaiseni sohvaperunan silmään Schulzin tekniikka vaikuttaa puutteelliselta, minkä vuoksi hän ei kykene tai uskalla ohittaa vastustajia harhauttamalla. Näin ollen kaverin ainoa liikku on saada pallo puolustuksen selän taakse ja ehtiä siihen ensimmäisenä. Pakin pitäessä asemansa Schulz on pakotettu pysähtymään ja pelaamaan taaksepäin. Totta kai miehen urakkaa helpottaisi huomattavasti, jos pelikaverit pelaisivat hänelle pallon vapaaseen paikkaan, josta pääsisi rauhassa keskittämään. Valitettavasti kentällä on myös vastustaja ja tällä tasolla tyhjän tilan saaminen ilmaiseksi on täyttä utopiaa. Sen luomiseen joutuu itsekin osallistumaan ja tässä Schulzilla on ollut haasteita.  

Hakimilla puolestaan riittää tekniikka ja itseluottamus (usein liikaakin) vastustajan haastamiseen. Jos pakki ottaa tiukasti rajan kiinni, nuorukainen kykenee molempijalkaisena leikkaamaan keskelle ja ohittamaan tältä puolelta. Itse asiassa tämän vuoksi marokkolainen on pelannut parhaat pelinsä keltamustassa nutussa vaspana, vaikka oikea jalka onkin vahvempi. Ja nyt ei ole kyse pelkästään eilisen pelin puolituntisesta. Hakimihan oli äärimmäisen hyvä myös viime syksynä ennen Piszczekin loukkaantumista ja siirtoa oikeaksi pakiksi.

Totta kai toivoisin Schulzin parantavan ja kehittyvän kestäväksi ratkaisuksi vaspan paikalle. Takana on kuitenkin jo neljä tosipeliä ja löytyykö häneltä näistä ainuttakaan hyvää suoritusta hyökkäyspäässä? Itse en ainakaan muista. Tulevaisuuden ennustetta synkentää fakta, että kaverin suurin puute on riittämätön tekniikka. Se harvoin kehittyy enää kypsällä iällä.

Muista hankinnoista Brandt on tullut kehuttua jo kaikkien toimesta. Alkuvaikutelmana on loistava kaappaus ja nyt hänelle pitää vain löytää vakituinen paikka kokoonpanosta. No, tähänkin löytyy yksinkertainen keino, jota on tullut toitotettua jo kyllästymiseen saakka.

Itse en näe Hazardin alkukautta lainkaan yhtä negatiivisessa valossa kuin moni muu foorumisti. Hän tuo nopeudellaan ja kohtalaisella taidolla aivan hyvän pelotteen vasemmalle laidalle. Todelliset huippusuoritukset ovat vielä puuttuneet, mutta yksittäisiä väläyksiä on näkynyt. Lisäksi vertailukohta toisen laidan Sanchoon ei ole kovin reilu. Lädi lähestyy jo nyt weltklassea ja hänestä tullaan maksamaan kesällä maailmanennätyssumma.

Hummelsista maksetusta siirtokorvauksesta voi olla montaa mieltä, mutta onhan ex-kapteeni ollut mies paikallaan alakerran johtajana. Omaan silmääni joukkueen paras/parhaimmistoa molemmissa otteluissa. Mies on tuonut aivan uuden ulottuvuuden alakerran pelinrakenteluun ja pääpelivoimaa molempiin päätyihin.
Mää en itse nää Schulzia ja Hakimia toistensa kilpailijoina vaikka Hakimi onkin vasemmalla hyvin pelannut. Mun papereissa noi äijät on molemmat kentällä, kun puhutaan parhaasta mahdollisesta rosterista ja pelaa eri puolilla puolustuslinjaa. Mun mielestä siis miehet kentälle yhtä aikaa vaikka se tarkoittaisikin Hakimin osalta heikompaa suoritustasoa "väärällä" laidalla pelatessa. Noita jamppoja mun papereissa stunttais Guerrero ja Piszczek sillon, kun sattuu paikat pysyyn kasassa.

Hazardista samaa mieltä. Nopea ja tekninen laituri joka pystyy luoviin ratkaisuihin myös syöttöjen osalta. Tuo keltamustien nopeus mitä rosterista löytyy Hazardin, Reussin ja Sanchon muodossa on kyllä hienoa katsottavaa. Varsinkin, kun päästään iskeen nopeesti pallonriistosta vastaan.

Pari hyvää tulosta on nyt sarjassa alla ja tästä on hyvä jatkaa.
Nur der BVB

Paikalla Paikalla


Vastaus #26 : 27.08.2019 klo 08:55:27


Vaikka kisa Piszczekiä vastaan on hieman tiukempi, tässäkin Schulz on ainakin vielä selvästi jäljessä. Polakki on hieman taitavampi, minkä lisäksi hänen rutiini ja pelisilmä painavat vaa'assa. Tosin veteraani ei pysy enää kasassa koko kautta, joten hän tarvitsee tuuraajaa. Itselle Hakimi-Piszczek on selkeästi paras combo laitapakeiksi, jolloin Schulz ja Morey jäävät taistelemaan stunttaamisesta.
Nur der BVB

Paikalla Paikalla


Vastaus #27 : 27.08.2019 klo 14:31:03

Jahas, kilipukit ruhjoivat Hazardin kylkiluita sen verran railakkaasti, että miehen tie vie vesijumppaan. Seuran tiedote vaikeni täysin tauon pituudesta, joten eiköhän kyseessä ole viikkojen huili. Kun samaan aikaan huhuillaan villisti PSG:n kiinnostuksesta Guerreiroa kohtaan, kaaderin leveys laitureiden osalta joutuu heti tositestiin. Todennäköisin ratkaisu tulee olemaan Brandt, mutta hän on soveltuu paljon paremmin keskelle. Tämän jälkeen meneekin villiksi, sillä seuraavina nokkimisjärjestyksessä lienevät Bruun Larsen ja Wolf :) No, onneksi lauantaina Berliiniin Unionin vieraaksi ja sen jälkeen koittaa maju-tauko. Näin ollen Leverkusen-peliin ja zämppärin alkamiseen jää vielä lähes kolmen viikon toipumisaika. 
-Nilkki-

Poissa Poissa


Vastaus #28 : 28.08.2019 klo 16:19:04

Jahas, kilipukit ruhjoivat Hazardin kylkiluita sen verran railakkaasti, että miehen tie vie vesijumppaan. Seuran tiedote vaikeni täysin tauon pituudesta, joten eiköhän kyseessä ole viikkojen huili. Kun samaan aikaan huhuillaan villisti PSG:n kiinnostuksesta Guerreiroa kohtaan, kaaderin leveys laitureiden osalta joutuu heti tositestiin. Todennäköisin ratkaisu tulee olemaan Brandt, mutta hän on soveltuu paljon paremmin keskelle. Tämän jälkeen meneekin villiksi, sillä seuraavina nokkimisjärjestyksessä lienevät Bruun Larsen ja Wolf :) No, onneksi lauantaina Berliiniin Unionin vieraaksi ja sen jälkeen koittaa maju-tauko. Näin ollen Leverkusen-peliin ja zämppärin alkamiseen jää vielä lähes kolmen viikon toipumisaika. 
Kylkiluun murtumat paranee muutamassa viikossa, mutta tuo mediahiljaisuus voisi kertoa, että olisiko sittenkin ollu isompi kolhu? Bruun Larsenille itse antaisin sauman näyttää osaamistaan. Juurikin paremman nopeuden ansiosta, jos Brandtiin verrataan.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #29 : 28.08.2019 klo 18:52:01

Avaukselle taas kerran Ylos.

Eiköhän Brandt avaa lauantaina Berliinissä laidalla, vaikka keskellä paljon paremmin pelaakin, sillä Favre on ollut kovin pitäytyväinen 4-2-3-1 systeemiin Dortmundin aikana. Itse olen sitä mieltä, että neljän hyökkäävämmän keskikentän systeemiä pitäisi käyttää juuri näitä häntäpään joukkueita vastaan, sillä maalintekokilpailussa Dortmund jyrää materiaalietunsa vuoksi ja keskikentän puolustavan osaston luovuusvajaus on yksi ehkäpä se suurin uhka kuluvalle kaudelle laitapakkien lisäksi. Bruun Larsen on junnumyllyn läpikäyneenä oikeutettu pieniin työsuhde-etuihin edustuksessa, mutta Brandt on niin paljon kokonaisvaltaisempi pelaaja, ettei häntä voi jättää penkille Bruun Larsenin takia. Lisäksi takataskussa on ainakin vielä myös Guerreiro, joka lienee kuntoutunut vammastaan. Guerreiro-Brandt-Reus-Sancholla Unionin kimppuun sanoisin Favrena, kun kerran Dahoudiin ei (ehkäpä aiheesta) uskota ja huippukasia ei ole joukkueessa.

Schultzia ei ehkä kannata teilata vielä täysin parin ottelun perusteella, mutta eipä mies 26-vuotiaana perusprofiiliaan juurikaan tule muuttamaan. Juoksuvoima weltklassea, tekniikka Schmelzeriä parempi, mutta pelinrakentelussa ei juurikaan ex-kapteenia kummoisempi ja lyhytkasvuisuus ei auta puolustuspään keskitystilanteissa. Saksan majustatuksesta maksettiin kunnolla ylihintaa ja halvemmalla olisi saanut vuoden sisääajolla luultavasti parempaa laatua, mutta seurajohto valitsi yksinkertaisimman vaihtoehdon. Saksalaiselta seuralta sinänsä ymmärrettävä ratkaisu, mutta silti toivoisi, että Zorc katsoo ensi kesänä oikeaa puolustajaa muualtakin kuin Leipzigin suunnalta. Muuten molemmilla laidoilla koohottaa samanlaiset juoksukoneet vailla lisäarvoa pelinrakentelun suhteen, vaikka oikea puoli pääpalloissa vahvempi onkin.

Näyttää vahvasti siltä, että Schmelzer jatkaa kevään tapaan puhtaasti pukukoppipelaajana ja saa vastuuta vain äärimmäisessä hädässä. Seurajohdolta ymmärrettävää, ettei ex-kapteenia taustansa vuoksi painosteta ulos ja uskon vilpittömästi miehen lisäarvoon joukkueen sisällä/taustalla. Nykyvalossa viimeisin jatkosopimus Tuchelin viimeisten kuukausien aikana oli kuitenkin aivan liian pitkä.

Götzen asema jatkosopimusneuvotteluissa ei ole varsinaisesti parantunut viimeisten viikkojen aikana, niin vähän mies on saanut peliaikaa.
Nur der BVB

Paikalla Paikalla


Vastaus #30 : 31.08.2019 klo 17:53:09

Bruun Larsenille itse antaisin sauman näyttää osaamistaan. Juurikin paremman nopeuden ansiosta, jos Brandtiin verrataan.

Näköjään ollaan eri linjoilla suurin piirtein kaikessa :) Olivathan Flipperi ja Philippkin kovia juoksemaan, mutta valitettavasti se ei yksistään riitä. Bruun Larsen on kyllä Brandtia nopeampi, mutta häviää 100-0 taidossa ja pelikäsityksessä. Itse haluaisin nähdä keltamustissa ennemmin taitopelaajia kuin koohottajia.

Omaankin korvaan Guerreiro-Brandt-Reus-Sancho -nelikko kuullostaa todella hyvältä vaihtoehdolta, mikä nostaisi joukkueen pelillistä tasoa. Tässä on vain kaksi ongelmaa. Favre on todella konservatiivinen, eikä hän hevin lähde murtamaan alakerran näennäistä tasapainoa näin hyökkäävällä kokoonpanolla. Kirjoitin näennäistä, koska Weigl ei todellisuudessa kykene huolehtimaan puolustuksen suojelusta. Hän on liian pehmeä kaksinkamppailuissa ja liian virheherkkä pallon kanssa. Taitava ja pelaava keskikenttä pystyisi kontrolloimaan palloa ja puolustamaan hyökkäyksen kautta.

Toinen ehkä suurempi ongelma on Witselin lihasrevähsdys. Belgi olisi ollut täydellinen tasapainottaja ylänelikolle, mutta nyt tälle paikalle ei löydy mitat täyttävää paikkaajaa. Weiglin puutteet on jo moneen kertaan mainittu. Delaney toisi kovuutta, mutta hän on myös aivan lapanen pelin rakentelussa. Dahoud olisi puolestaan toteutumistaan odottava harhasyöttö. Itse asiassa kaikille muille - jopa Reusille ja Sancholle - löytyy tällä kaudella lähes saman veroinen tuuraaja. Witsel on ainoa, jonka poissaolo tarkoittaa todella suurta tason pudotusta.

Illan otteluun toiveissa on siis hyökkäävä 4-1-4-1 tai 4-3-3 ryhmitys Brandtin ja Guerreiron kera. Keskikentän pohjapelaaja tulee olemaan riskitekijä joka tapauksessa. Veikataan siihen Weigliä. Lisäksi kädet ristiin, jotta Hakimi korvaisi Schulzin. Realisti varautuu tosin "turvalliseen" 4-2-3-1 -muodostelmaan, jossa keskellä luutivat Weigl ja Delaney. Lisäksi Hakimi korvannee Schulzin vasta tappiotilanteessa.

Union tulee varmasti yhtä kovalla ryminällä ja sykkeellä kuin Köln viime viikolla. Tärkeää on pystyä omaan peliin, välttää tyhmät virheet ja hyödyntää suurta taitoetua. Pakkohan tämäkin peli olisi voittaa.

Auf geht's!
Osterdeich

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Werder


Vastaus #31 : 31.08.2019 klo 19:26:54

Älkääs nyt pojat liioitelko, eiköhän se ole jotain 1-4 tänään. Sen sijaan en ymmärrä, että kaikki joukkuetta läheltä seuraavatkaan eivät ole vieläkään ymmärtäneet Brandtin hyvyyttä. Delaney sopii hyvin juuri tähän matsiin.
Nur der BVB

Paikalla Paikalla


Vastaus #32 : 31.08.2019 klo 23:39:54

Älkääs nyt pojat liioitelko, eiköhän se ole jotain 1-4 tänään. Sen sijaan en ymmärrä, että kaikki joukkuetta läheltä seuraavatkaan eivät ole vieläkään ymmärtäneet Brandtin hyvyyttä. Delaney sopii hyvin juuri tähän matsiin.

Haluatko muotoilla uusiksi? :)
Osterdeich

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Werder


Vastaus #33 : 01.09.2019 klo 02:45:20

Opin paljon.Ei pitäisi tulla koskaan toisten topiikkeihin, kun ei mitään futiksesta ymmärrä . Yritän jo keskittyä huomiseen kärsimysnäytelmään.
« Viimeksi muokattu: 01.09.2019 klo 09:34:34 kirjoittanut Osterdeich »
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #34 : 01.09.2019 klo 09:40:58

Ihan mielenkiintoista, että Favre ei ole nähnyt Götzelle käyttöä kahdessa ottelussa peräkkäin, missä on kaivattu lopussa maali/maaleja ja sisään on vaihdettu Götzen sijaan Bruun Larsen. Götze ei ole vieläkään allekirjoittanut jatkosopimusta, lisäksi Götze on ainakin Watzken papereissa korkealla, eli tässä on kyllä potentiaalia hyville lehdistövuodoille seuraavien viikkojen aikana.
-Nilkki-

Poissa Poissa


Vastaus #35 : 01.09.2019 klo 14:24:57

Aika ristiriitaiset fiilikset jäi pelistä nyt, kun sen kerkis uusintana katsomaan. Paljon oli hyvääkin tuon tuloksen takana. Delaney paikkasi mielestäni hyvin Witseliä. Monia hyviä katkoja ja pallollisena sopivan yksinkertaisia ratkaisuja. Myös tilalle tullut Dahoud rytmitti hyvin peliä lopussa, kun haettiin maalia. Sanchon ja Alcacerin yhteispeli on kyllä hienoa katsottavaa. Monia onnistuneita seinäpelejä hyökkäyskolmanneksella ja päälle vielä maali minkä järkkäsivät.

Puolustuksessa taas oli havaittavissa suuria ongelmia muodon pitämisessä. Laitapakit prässäsi monesti liian ylhäältä mikä jätti tiloja selustaan. Juuri noita tiloja onnistui Berlin eilen hyödyntään kovalla prosentilla. Lisäksi monivuotinen ongelma erikoistilanteiden puolustamisessa on vieläkin läsnä.

Weigl oli itselleni iso pettymys. Ei onnistunut tasapainottamaan keskikentän pelaamista vaan suhasi ihan missä sattuu läpi pelin. Yleensä sijoittuminen on ollut hyvällä tasolla, mutta en osaa sanoa miksi nyt oli jatkuvasti väärin sijoittunut ja myöhässä?

Bruun Larsenin sisään ottamista voi selittää se, että on huomattavasti suoraviivaisempi pelaaja, kun Götze. Puolustavan joukkueen maatessa alhaalla tarvitaan muodon ulkopuolella pallottelun sijaan muodon sisään murtautumista ja sitä Bruun Larsen juoksuillaan tarjosi. Sen naurettavan lyhyen vartin mitä sai peliaikaa.
MR11

Poissa Poissa


Vastaus #36 : 02.09.2019 klo 17:36:58

Tässä siirtoikkunassa ehdittiin vielä päästä Marius Wolfista. Mies siirtyy lainasopimuksella Herthaan. Käsittämätön hankinta jo lähtökohtaisestikin, ei oikein käynyt selväksi, että kuka miehen joukkueeseen halusi.
Belmondo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BVB, herrasmiespelaajat


Vastaus #37 : 12.09.2019 klo 16:55:42

Guerreiro allekirjoittamassa uuden sopimuksen vuoteen 2023. Loistava uutinen!

Lähde taisi olla BvB:n twitter.
Echte liebe.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BVB


Vastaus #38 : 12.09.2019 klo 18:48:05

https://www.bvb.de/News/Uebersicht/Generelles-Agreement-BVB-vor-Vertragsverlaengerung-mit-Guerreiro

No niinpä tosiaan! Kerrassaan hieno homma!
Echte liebe.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BVB


Vastaus #39 : 15.09.2019 klo 14:08:43

Varsin solidi esitys eilen. Aluksi hieman ihmetytti kovin varovainen taktiikka kotona, mutta kun se hoidetaan noin hyvin, on vaikeaa kyseenalaistaa sitä. Koko joukkueen puolustusasenne oli hieno ja muoto pysyi hyvin kasassa koko pelin. Hyökkäys hoiti hommansa varmuudella, tilaisuuden tullen hyökättiin nopeasti ja syntyneet maalipaikat vietiin loppuun varmuudella. Leverkusenin peliajatus oli ennakoitu hyvin ja heikkouksiin iskettiin armotta. Tilastoissa hyviä peliä kuvaavaa oli se, että pallonhallinta oli reilusti Leverkusenilla, mutta maalintekotilanteita taas yhtä reilusti BVBllä. Toisen jakson alussa Leverkusen painaessa entistä kovemmin päälle, tuli hieman viime kauden huonot muistot mieleen - mutta tällä kertaa ei paniikki iskenyt, vaan vastustaja pystyttiin pitämään hyvin poissa vaarallisilta tekopaikoilta. Toki yksi maali vastustajalle olisi voinut kääntää pelin kulun aivan toiseksi. Leverkusenista tuli minulle hieman mieleen - yllättäen - Boszin ajan BVB...

On helppo kuvitella että tiistaina Barcaa vastaan lähdetään samantyylisellä taktiikalla. Nyt vaan on vastassa hyökkäyssuuntaan luovuudestaan aivan toisen tason joukkue, joten vaarallisia tilanteita omassa päässä syntynee aivan eri määrä.

Kokoonpanon osalta eiliseen ei kyllä ole mitään lisättävää. Minun silmään ei osunut erityisen huonoja suorituksia, jos nyt Brandtin pientä huolimattomuutta ei lasketa suureksi miinukseksi. Tasaisen hyviä suorituksia oli koko kentällä ja huippuoivalluksiakin riittävästi neljään maaliin. Yksittäisistä onnistumisista (omalla tasollaan) haluan nostaa esiin Delaneyn; Hänellä oli mielestäni hyvä päivä, vei kaksinkamppailuja hyvällä prosentilla! Ja Guerreiron avaus ja pirteä esitys toki oli itselle mieleen.

Minkäslaisia ajatuksia teille muille jäi eilisestä mieleen? Syvällisempään analyysiin kykeneviltä löytynee kriittisempiäkin havaintoja!
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #40 : 15.09.2019 klo 14:20:44

Eilisen kaltaisissa otteluissa Delaney on parhaimmillaan, kun vastustaja yrittää hyökätä ja ei tarvitse murtaa bussipuolustusta. Hyvä esitys ja ansaitut kehut Zorcilta juutille.

Brandt menee hukkaan laidalla ja Reusin omistaessa kausarin kymppipaikalle miehestä ei saada kaikkea irti. Toivottavasti Favre uskaltaa kauden mittaan peluuttaa neljää hyökkäävämpää kk-miestä, jolloin myös Brandt mahtuisi parhaassa roolissaan avaukseen.
-Nilkki-

Poissa Poissa


Vastaus #41 : 15.09.2019 klo 14:43:33

Joukkueena eilinen oli täyden kympin matsi. Lähes virheetöntä puolustaesaa ja tappavan tehokasta hyökätessä.

Monien pelaajien onnistuessa on aina vaikeampaa nostaa yksilöitä esille, mutta Hakimin peli eilen ansaitsee erityismaininnan. Lähes virheetöntä tekemistä puolustaessa ja hyökkäyksiä tuki ahkerasti. Lisäksi vielä komea syöttö hyvän nousun päätteeksi. Muutama eilisen kaltainen esitys oikealla laidalla niin kausari avaukseen on taattu.

Alcacer ei paljoa pelinrakenteluun vaivaudu, mutta pakko sanoa, että onhan tuo miehen viimeistelytaito ja -tehokkuus silkkaa seksiä. Sieniliigassa vois kurittaa entistä työnantajaansa muutamalla maalilla.

Brandt jäi laidallaan ajoittain vähän turhan yksin. Varsinkin pelin alussa Guerreiro jäi liian usein varmistaan, kun olisi pitänyt tukea hyökkäyksiä. Toisella jaksolla paransi tuossa asiassa ja siitä osoituksena myös maali.
Nur der BVB

Paikalla Paikalla


Vastaus #42 : 17.09.2019 klo 19:43:53

Itse en nähnyt lauantain esitystä yhtä loistokkaana kuin monet muut. Omaan makuun joukkue luovutti liian helposti pallonhallinnan ja aloitteen pillerille, mikä ei voi olla kestävä taktiikka nykyisellä puolustuksella. Ok, tällä kertaa oma pää pysyi puhtaana, mutta siinä oli onneakin mukana perinteisen koomailun pitäessä huilitaukoa. Hyökkäyspäässä puolestaan tuhrittiin lukuisia lupaavia tilanteen alkuja helppoihin virheisiin ja epätarkkoihin syöttöihin. Varsinkin Brandt kunnostautui tässä. Positiivisinta oli Delaneyn ja molempien laitapakkien pirteä esitys.

Tänään on periaatteessa kaikki mahdollista. Barcaa vastaan lauantain taktiikka on ainoa vaihtoehto, joten toivoa sopii alakerran koomailujen lomailevan vielä toisenkin ottelun. Toisaalta vieraiden hyökkäyskalusto on ilman Messiäkin aivan eri kaliiberia bundestuhnuihin verrattuna. Hyökkäyksen pitäisi kyetä aiheuttamaan ainakin hieman kiusaa katalaanien puolustukselle, mikäli syötöt saadaan napsumaan omille. Witsel tulee olemaan avainasemassa ja hänen on kyettävä huomattavasti lauantaita parempaan suoritukseen. Barca on hienoinen suosikki, mutta Dortmund ei ole täysin vailla mahdollisuuksia. Tulossa on upea futisilta.

Auf geht's!
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #43 : 17.09.2019 klo 20:00:08

Favre tykkää luovuttaa pallonhallinnan näille vahvasti siihen nojaaville joukkueille, kuten Boszin Leverkusenille. Tällöin Dortmund pääsee pelaamaan ehkä suurimmalla vahvuudellaan eli vastahyökkäysten kautta ja ilman värilasejakin lauantain laitapakit+hyökkäysnelikko on näissä Euroopan parhaimmistoa. Puolustaminen on taktiikasta riippumatta ongelma ja erikoistilannepuolustaminen se vasta onkin, mutta eipä ainakaan tarvinnut murtaa vastustajan bussipuolustusta.

Favren poppoolla on tänään hyvä mahdollisuus napata ainakin tasuripiste ja oikeastaan se pitäisi napata, jotta jatkoonpääsy ei mene liian hankalaksi. Illan koitos on kuitenkin täysin erilainen ottelu kuin tulevat kohtaamiset ala-&keskikastin Bulijoukkueita vastaan, joihin Dortmund hävisi mestaruuden viime kaudella (saldo top6-joukkueita vastaan 27/30 pistettä). Parin viikon takainen Berliinin vierailu ei antanut toivoa paremmasta tämän suhteen.
Nur der BVB

Paikalla Paikalla


Vastaus #44 : 17.09.2019 klo 20:14:32

 En näe mitään ongelmaa pallonhallinnan luovuttamisessa materiaaliltaan paremmille joukkueille. Tämä taistelu hävittäisiin todennäköisesti muutenkin, joten on viisaampaa säästää energiat vastahyökkäyksiin. Sen sijaan pillerin kaltaisten heikompien jengien kanssa tästä tulee aivan turha lisäriski, kun nämä saavat enemmän tilaisuuksia jauhaa aukkoja takalinjoihin ja odottaa väistämättömiä koomailuja. Mutta kuten todettua, tänään keltamustat pääsevät pelaamaan ilman paineita omalla mukavuusalueellaan, joten kaikki mahdollisuudet yllätykseen on olemassa.
Puuhapete

Poissa Poissa


Vastaus #45 : 18.09.2019 klo 00:04:58

Hienosti pelasi Dortmund kotiottelussaan, harmittavasti viimeistely ei onnistunut, varsinkin Reus olisi voinut tehdä 2-3 maalia.
Barca oli pehmeä ja sai vain vähän otetta puoliaikojen lopussa kun keltamustat hyytyivät hieman.

Mutta aivan järjettömän kova peli Mats Hummelsilta, siis mitä helvettiä? Aivan parhaiden päiviensä tasolla, ihan mieletöntä katsoa tuota sijoittumista, varmuutta, rauhallisuutta ja avauspeliä. Ilman muuta Saksan paras IV tällä hetkellä.

Viimeistelyä lukuunottamatta tuli ihan Kloppon 2010-2013 Dortmund mieleen, tykkäsin tosi paljon Ylos
Lisää tällaista!!

edit: näytti Hummelsin kaksinkamppailu% muuten olevan tasan 100, Barcaa vastaan!
« Viimeksi muokattu: 18.09.2019 klo 00:14:17 kirjoittanut Puuhapete »
Nur der BVB

Paikalla Paikalla


Vastaus #46 : 18.09.2019 klo 00:20:28

Olipa miehekäs esitys. Barkalla ei tainnut olla yhtään todella vaarallista maalipaikkaa, kun taas toisessa päässä tuhlailtiin oikein urakalla.
- puolustukselta yllättävän hyvä ja virheetön suoritus
- Favre joutaa tutkimuksiin, jos tämän jälkeen Hakimi/Guerreiro ei ole itseoikeutettu laitapakkikombo
- Delaney/Witsel kovia jengejä vastaan keskikentän pohjalle 
- sumputtajien kanssa puolestaan juutti pois ja Brandt tilalle
- Hummels on päällikkö
- Reus voisi harjoitella laukauksia
- Götzen kopitus on todella hämmentävää. Ei hän avaukseen kuulu, mutta luulisi olevan edes Bruun Larsenin edellä nokkimisjärjestyksessä 

Joka tapauksessa pistekin on arvokas, vaikka se pettymykseltä tuntuukin. Interin jääminen tasuriin ei varsinaisesti harmita.
Wanha futaaja

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Jag ser rött...


Vastaus #47 : 18.09.2019 klo 00:22:28

Hienosti pelasi Dortmund kotiottelussaan, harmittavasti viimeistely ei onnistunut, varsinkin Reus olisi voinut tehdä 2-3 maalia.
Barca oli pehmeä ja sai vain vähän otetta puoliaikojen lopussa kun keltamustat hyytyivät hieman.

Mutta aivan järjettömän kova peli Mats Hummelsilta, siis mitä helvettiä? Aivan parhaiden päiviensä tasolla, ihan mieletöntä katsoa tuota sijoittumista, varmuutta, rauhallisuutta ja avauspeliä. Ilman muuta Saksan paras IV tällä hetkellä.

Viimeistelyä lukuunottamatta tuli ihan Kloppon 2010-2013 Dortmund mieleen, tykkäsin tosi paljon Ylos
Lisää tällaista!!

edit: näytti Hummelsin kaksinkamppailu% muuten olevan tasan 100, Barcaa vastaan!

Mats oli kova tänään. Formi vaan vähän vaihtelee nykyään, mutta edelleen äärimmäisen hieno pelaaja, kun sattuu olemaan pelipäällä.
Hunaja

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Borussia Dortmund, Elli Haloo & Dorothea Wierer <3


Vastaus #48 : 18.09.2019 klo 12:34:48

Hyvä pelihän se oli ja yksi maailman ökyistä paikoin täysin helisemässä Dortmundin käsissä. Ottelu osoitti, että yksittäisessä pelissä Dortmund pystyy voittamaan minkä tahansa maailman joukkueen kotonaan. Eilen BVB olisi ansainnut enemmän, mutta eipä tämä sen suuremmin osaa harmittaa.

Interin puppelointi vei Dortmundin jo melko lähelle jatkopaikkaa, jos tehdään vähän oletuksia ja mennään asioiden edelle niin käytännössä pudotuspelipaikkaan pitäisi riittää kotivoitto Interistä tai sitten tasurit molemmista keskinäisistä.
Echte liebe.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BVB


Vastaus #49 : 29.09.2019 klo 09:50:10

Kylläpä otti päähän eilisen matsin jälkeen, kuten viime viikonloppunakin. Jos viime syksynä voittoja tippui peliesityksiin nähden hieman tuurillakin, nyt ei sitten sitä ole esiintynyt lainkaan. Yhtään vähättelemättä Frankfurtin ja Bremenin esityksiä - erityisesti Klaasenin peli jäi mieleen eilen - onhan BVB molemmissa pelissä onnistunut luomaan sen verran painetta ja laadukkaita tilanteita, että voitotkin oltaisi voitu ottaa. Eikä se mikään suuri vääryys olisi ollut.

Eivät omat peliesitykset tietenkään mitään huippuluokkaa ole olleet, mutta noillakin suorituksilla on pelejä joskus voitettu. Kaksi maalia (erityisesti kotona) voisi jo hyvin riittää voittoonkin, mutta ei nyt tällä kertaa. Tästä siirrytäänkin sujuvasti tasureiden syihin. Puolustava peli (koko kentällä) on ollut liian huolimatonta; harhasyöttöjä ja epävarmuutta kaksinkamppailuissa ja erikoistilanteissa on ollut aivan liikaa. Kun mukana on ollut vielä hieman huonoa tuuria, maalejahan niistä sitten on omaa päähän tullut.

Hyökkäyksen osalta pelejä on kyllä pääsääntöisesti hallittu hyvin, ja tilanteita kyetty luomaan aivan riittävästi. Tilanteiden loppuun saattaminen - viimeiset syötöt ja / tai viimeistely ei vaan ole ollut riittävän laadukasta otteluiden ratkaisemiseen.

Yksilötasolla epäonnistumisia ja ihan ok suorituksiakin on nähty, mutta kovin paljoa en jaksa niitä nyt lähteä analysoimaan. Jos nyt jotain positiivista eilisestä kaivetaan, Götzen saama peliaika ja vähäiseen vastuuseen suhteutettu ihan kelpo esitys jäi mieleen. Hyviä vaihtoehtoja otteluruuhkassa tarvitaan. Vaikka oman pään maaleihin johtaneet tilanteet voitaisiinkin johtaa yksilötason virheisiin, ovat ne mielestäni kuvanneet niin hyvin koko kentän huolimattomuutta, että itse en tahdo yksilöitä lähteä liikaa  kritisoimaan. Tarvetta toki ehkä olisi.

Noh, vaikka pirusti nuo tasurit nyt harmittavatkin, aivan synkkänä en tilannetta silti näe. Parempaan peliin on potentiaalia, ja toivon että Favre & Co onnistuu sen porukasta kaivamaan esille - mahdollisimman pian ja niin että hyviä suorituksia nähtäisiin tasaisemmin pelistä toiseen.

 
Sivuja: 1 [2] 3 ... 12
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines