FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
20.09.2020 klo 23:36:02 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 11 [12] 13 ... 18
 
Kirjoittaja Aihe: FC Bay... ZzZzZzZzZ... ern München 2019/2020  (Luettu 93514 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Salming

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Chelsea FC


Vastaus #275 : 10.06.2020 klo 12:38:04

Bayer Leverkusen kohtasi tosiaan viikonloppuna huippukamppailussa Bayern Münchenin häviten maalein 2-4. Lukas Hradecky päästi neljä maalia, mutta miksi? Kävin ottelua läpi 57 kuvan verran ja lisäksi lainasin helmikuista materiaalia ottelusta Chelsea - Bayern München, koska tuolloin Chelsea käytti 3-4-3 paperiryhmitystä aivan kuten Bayer Leverkusen tässä ottelussa, joten Bayern Münchenin pelaamisessa oli hyvin paljon samaa kuin helmikuisessa Mestarien liigan neljännesvälierässä.

Minun piti jo pari päivää sitten viimeistellä tämä teksti, mutta jostain syystä Aijaa.com ei tällä hetkellä toimi kunnolla (kuvat kyllä latautuvat sivustolle, mutta eivät avaudu ollenkaan), joten jouduin parin päivän odottelun jälkeen käyttämään toista kuvatallennuspalvelua ja lisäksi lataamaan uusiksi myös muutaman tässä tekstissä lainaamani helmikuisen kuvan, jotka olivat onneksi tallessa. Toivottavasti tuo sivusto nyt kuitenkin jossain vaiheessa jälleen on kunnossa, jotta reilut 3300 tälle palstalle linkittämääni/upottamaani kuvakaappausta eivät lopullisesti jää pimentoon, koska esimerkiksi nyt maajoukkue-ennakoidenkaan kuvakaappaukset eivät näy ollenkaan toisin kuin GIFit. Toki kuvat ovat tallessa tuolla Aijaa.comissa, mutta yksitellen niiden siirtäminen toiselle alustalle ja uudelleen tänne linkkaaminen on hieman liian työlästä, mutta tarpeen vaatiessa nuo Kansojen liigaa ja EM-kisojen alkulohkoa ennakoivat kuvat Belgiasta, Venäjästä, Tanskasta, Walesista, Irlannista ja Bulgariasta toki aion muokata kuntoon, jos toimintahäiriö ei lopu.

Erikoistilanteet


Leverkusenin ensimmäinen kulmapotku tuli 12. minuutilla. Amiri oli pallon takana. München puolusti aluetta, joten kaikki viisi Leverkusenin kohdepelaajaa Dragovic, Bender, Tapsoba, Alario ja Baumgartlinger änkesivät tuolle vitosen alueelle kuutta vieraiden pelaajaa vastaan. Müller kyttäsi kakkospalloa boksin reunalla. Huomionarvoista on se, että tässä variaatiossa ei ole yhtään Kusenin pelaajaa tuossa rangaistusalueen reunalla kyttäämässä kakkospalloa tai ehkäisemässä mahdollista vastaiskun ensimmäistä aaltoa, vaan Diaby, Bailey, Bellarabi ja Aranguiz ovat kuvan ulkopuolella lähempänä puolta kenttää vartioimassa kolmea Münchenin ylösjäänyttä pelaajaa Comania, Gnabrya ja Daviesia (!) eli Flick kylmästi halusi nopeimman pelaajansa jäävän vastustajan kulmapotkuissa kärkkymään mieluummin vastaiskuja kuin puolustamaan omaa boksia, jossa hänellä olisi varmasti ollut myös annettavaa laitapuolustajana. Mielenkiintoista.


Ensimmäisen kulmapotkun perään tuli heti toinen, kun Bayern siivosi ensimmäisen päädystä yli Lewandowskin voimin. Toisessa variaatiossa kaikki on muutoin samoin, mutta Diaby on tullut kuvan ulkopuolelta nyt boksin reunalle Müllerin rinnalle, joten Gnabrya-Coman-Davies kolmikkoa vartioivat enää Bailey, Bellarabi ja Aranguiz.


Lewandowski voittaa toisen ykköspallon peräjälkeen etualueella Amirin yritettyä taas sisäkierteistä palloa.


Diaby ehtii kuitenkin kakkospalloon ennen Mülleria ja siten Bayernin vastaisku jää syntymättä heti alkuunsa.


Seuraavat kulmapotkut tulivat 40. minuutilla. Nyt vuorostaan Bailey on pallolla antamassa sisäkierteistä namia luukulle. Erona edeltäviin variaatioihin on myös se, että boksissa on nyt jopa kuusi kohdetta viittä bayernlaista vastaan vitosen alueen sisässä, kun Amiri on uutena miehenä kohdealueella. Neuer mukaan luettuna asetelma on toki 6v6 ja lisäksi Müller-Goretzka kaksikko on pilkun tuntumassa ja Coman on laskeutunut boksin ulkopuolella puolesta kentästä.


Tälläkin kertaa Kusen sai heti toisen kulman peräjälkeen. Coman on kuitenkin päättänyt palata takaisin ylemmäs ja siten imenyt Bellarabin mukanaan, joka edellisessä kuvassa näkyi vielä kuvan vasemmassa reunassa lähellä Comania.


Amiri ei pääse kunnolla pallon päälle takatolpalla Alaban ahdistaessa ja seuraavaksi arvoon arvaamattomaan nousee pilkun tuntumassa kakkospalloja kytännyt Goretzka-Müller parivaljakko.


Goretzka puskee kakkospallon Müllerin juoksulinjalle Tapsoban ja Benderin välistä.


Müller jatkaa pallon tyhjään tilaan vasempaan laitaan Lewandowskille, joka on ennättänyt spurttaamaan jo jonkin matkaa omasta boksista kohti vastustajan maalia.


Lewandowski palauttaa pallon takaisin Müllerille kuljetuksensa päätteeksi ja näyttää siltä, että Kusen onnistuisi hidastamaan vastahyökkäyksen.


Kusenin puolustus ei ole toki optimaalisesti organisoitu vieläkään, kun Tapsoba on keskikentän linjassa prässäämässä Baumgartlingerin kanssa Mülleria, joka pudotti pallon Pavardille ja sitten pyörähtää sähäkästi vapaaksi kahdesta pelaajasta, joilla on hapottavammat spurtit alla kuin Müllerillä.


Pavard löytää puolustuslinjan edestä Comanin, joka tuoreilla jaloilla ylhäällä jo valmiiksi kärkyttyään voittaa kepeästi oman 1v1-tilanteensa ja täydentää "seinä kolmannelle" -pelin löytäen yhden kosketuksen jatkollaan vapaaksi kiepsahtaneen tilatulkki-Müllerin.


Müller löytää vierestä vapaana olleen Goretzkan, joka pääsee ampumaan maanuoliaisen, kun pitkän spurtin jäljiltä Bender ei enää ole niin tuore, vaan hapot rassaavat jalkoja eikä hän pysy sivuttaisliikkeessä mukana saati ehdi peittämään laukausta. Gnabry puolestaan vetää liikkeellään Aranguizin sivuun laukaisulinjalta eli tämä ei voi jättää Gnabrya huomioimatta tai muutoin Goretzka olisi pedannut Gnabrylle maalipaikan. Summa summarum, ehkäpä siihen rangaistusalueen reunan välittömään läheisyyteen olisi kannattanut siirtää edes yksi pelaaja tuolta vitosen alueen sumpusta, koska nyt Müller ja Goretzka saivat täysin vapaasti voittaa kakkos- ja kolmospallot. Kusenin toisessa kulmapotkussahan Diaby ehti kakkospalloon ennen Mülleria ja kuka ties tämäkin maali olisi jäänyt syntymättä, jos edes yksi mies olisi ollut boksin reunalla katkaisemassa vastahyökkäyksen heti alkuunsa eikä niin, että joko kaikki ovat vitosen alueella tai puolessa kentässä kulmapotkun antajaa lukuun ottamatta.


Toisella jaksolla kentälle vaihdettu Demirbay antoi Kusenin jakson ensimmäisen kulmapotkun. Bailey oli jo vaihdossa, mutta Demirbay jatkoi sisäkierteisten pallojen linjaa. Virheistä oppineina Bender viittelöi omilleen oikeaoppisesta sijoittumisesta ja kuten kuvasta näkyy, nyt Aranguiz ja Diaby ovat ensinnäkin boksin reunalla, Dragovic-Bender kaksikko Müllerin ja Goretzkan seurana pilkun tuntumassa ja vitosen alueella onkin enää kolme pelaajaa kuuden sijasta. Parempi oppia myöhään kuin ei milloinkaan.


Lewandowski taisi voittaa taas ykköspallon etualueella, mutta kakkospalloon kirmaa ensimmäisenä Dragovic Goretzkan sijasta, joten Bayern ei pääse vastahyökkäykseen, vaan sen sijaan Kusen saa jatkettua erikoistilannettaan.


Vertailun vuoksi kuvakaappaus Bayernin ensimmäisestä kulmasta, jonka antoi Kimmich. Boksissa on vain neljä kohdetta. Müller on etutolpalla kahden pelaajan pihdeissä. Pilkun tuntumasta maalille juoksevat Goretzka, Pavard ja Lewandowski ovat myös miesvartioinnissa. Comanin tehtävä on kytätä kakkospalloja ja pysäyttää mahdolliset vastaiskut. Hän saa avukseen toisen nopean pelaajan Gnabryn, joka on ollut tarjoamassa lyhyen vaihtoehdon ja siirtyy siitä luontevasti boksin reunalle aivan kuten esimerkiksi RB Leipzigkin tekee omissa kulmapotkuissaan eli heilläkin on yksi pelaaja valmiina boksin reunalla ja sitten lyhyen vaihtoehdon tarjonnut pelaaja juoksee toiseksi pelaajaksi boksin liepeille, jos kulmaa ei pelatakaan lyhyenä.


Goretzka voitti ykköspallon Tapsobaa vastaan, mutta oli niin kaukana maalista, että puskussa ei ollut voimaa ja se tuli suoraan Luken syliin. Tämä käynnisti nopean vastaiskun pitkällä heitolla ja kuten näkyy, Coman ja Gnabry ovat jo ehtineet puoleen kenttään auttamaan alas jääneitä Boatengia, Alabaa ja Daviesia. Luken heitto kuitenkin tavoitti keskeltä Aranguizin.


Pallo hieman karkaa Aranguizilta ja Alaba iskee heti kiinni. Periaatteessa tilanteen olisi pitänyt päättyä tähän, koska Bayernilla oli 5v4 ylivoima, mutta Aranguiz onnistui kampeamaan pallon vielä laitaan huolimatta siitä, että Davies olisi tullut tuplaamaan Aranguizia.


Bellarabi jäi näin ollen vähän vapaammaksi leveyteen, mutta Alaba jatkoi liikettään spurtaten tämän lähes kiinni ja pakottaen keskittämään kaukaa laitakaistalta kohti yksinäistä Baileyta. Neuer poimi keskityksen helposti haltuunsa eikä vastahyökkäyksestä koitunut sen suurempaa vaaraa, koska se oli koko ajan melko hyvin kontrollissa.


Yksi vapaapotkunäyte on syytä ottaa mukaan myös. Kimmich ja Alaba ovat pallolla. Kaikki Kusenin kymmenen kenttäpelaajaa näkyvät kuvassa. Bayernilla on siksi kulmapotkuihin nähden lisänä Gnabry kohdealueella viidentenä pelaajana, mutta Coman on yhä boksin reunalla. Boateng ja Davies ovat alempana varmistamassa kuvan ulkopuolella.


Luke koppaa taas erikoistilanteen syliinsä Kimmichin lauottua suoraan päin ja käynnistää heitolla vastaiskun löytäen Baileyn vasemmasta laidasta. Kulmapotkujen tapaan myös Aranguiz ja Bellarabi ovat taas niitä pelaajia, joiden tehtävä on olla vastaiskuissa ylimpiä yksilöitä kuvan ulkopuolella olevan Diabyn lisäksi. Ympyröity Coman juoksee kurinalaisesta alaspäin Goretzkan ja Kimmichin kanssa.


Bailey pelaa ristipallon Daviesin selustaan Diabylle, mutta Comanin pitkän ja kurinalaisen spurtin ansiosta Bayern saa laitaan 2v1 ylivoiman, josta Diaby ei lopulta onnistu keplottelemaan itseään millään ulos ja Bayern saa pallon takaisin. Hienoa näkymätöntä työtä Comanilta Bayernin erikoistilanteissa.


Toiselta jaksolta vielä yksi näyte samaan aihepiiriin liittyen. Hradecky koppaa kulman suoraan näppeihinsä. Baileyn korvannut Wendell lähtee kipittämään vasenta laitaa pitkin ylös ja edeltävän tilanteen tapaan Luke heittää nopeasti vasempaan laitaan, koska Pavard on ollut boksissa yhtenä kohdepelaajana, joten ehkä Kusen tarkoituksella yritti sitten edetä sieltä, minne Pavard oli periaatteessa jättänyt tyhjän tilan. Coman lähtee ehkäisemään vastaiskua heti, kun hän huomaa, että Hradecky sai pallon.


Coman ei kuitenkaan ihan ehdi ajoissa rikkomaan Wendellia, joka luiskahtaa myös nopeana pelaajana Comanilta karkuun.


Seuraavaksi Boateng sijoittuu hieman heikosti ja Wendellin pystysyöttö tavoittaa Diabyn. Hänellä on vapaa väylä maalille. Periaatteessa Bayernilla oli 3v2-ylivoima Diabya ja painottomalta puolelta boksiin juoksevaa Wirtzia vastaan, mutta Boatengin heikko sijoittuminen avasi vapaan väylän Diabylle.


Boateng on kuitenkin yhä sen verran vikkelä jaloistaan, että hän pakottaa Diabyn ampumaan pienestä kulmasta sivuverkkoon eikä tämä oikein voi pysäyttää tilannetta ja leikata keskelle, koska Coman on silloin jo tuplaamassa. Alaba-Davies kaksikko puolestaan kontrolloi Wirtzia vaivatta. Vaikka Coman ei siis ihan ehtinyt rikkomaan ajoissa ylempänä ja Boateng rynni vähän ohi, tuolla nelikolla Boateng-Alaba-Davies-Coman riittää kuitenkin sen verran juoksuvoimaa, että he ehtivät paikkomaan pienet erheet ja Comanin rooli mahdollistaa ainakin sen, että taktiset rikkeet ylempänä ovat mahdollisia ja laiturina hänellä on jopa varaa ottaa niitä puolustuspään pelaajiin nähden.

Leverkusen pallollisena vs. Bayern pallottomana


Kusenin paperiryhmitys oli 3-4-3, jota myös Chelsea käytti helmikuussa kotonaan Mestarien liigassa Bayernia vastaan. Tuolloin Bayern prässäsi joko 4-1-4-1 tai 4-2-3-1 muodolla hieman tilanteesta riippuen. Samoin oli tässä pelissä. Gnabry-Lewa-Coman kolmikko merkkaa Kusenin topparikolmikon Dragovic-Bender-Tapsoba.


Yläkolmikon takana Müller miesvartioi helmikuussa aina joko Kovacicia tai Jorginhoa keskikentän keskustassa. Tässä pelissä hän teki saman Aranguizille tai Baumgartlingerille riippuen siitä, kumpi haki alempaa palloa. Tässä kuvassa Baumgartlinger on Müllerin pihdeissä, joten Luke joutuu avaamaan pitkän pallon.


Ylänelikon takana pohjakaksikosta toinen vartioi sitä pelaajaa, jonka Müller on jättänyt vapaaksi eli Aranguizia ja toinen puolestaan liikkuu puolustuslinjan etupuolella vapaana pelaajana. Helmikuussa Thiago oli se, joka vartioi yleensä toista keskustan pelaajaa ja Kimmich oli alempana puolustuslinjan edessä. Tässä kuvassa Kimmich kuitenkin on Aranguizin iholla ja Goretzka sitten suojelee vapaammin puolustuslinjaa. Jos Aranguiz olisi vähän alempana vielä hakemassa palloa, Bayernin muoto olisi selvemmin 4-1-4-1, mutta nyt se on 4-2-3-1 kuten paperilla.
Chelsea avasi peliä alhaalta paperiryhmityksen mukaisesti 3-4-3 muodolla. Topparikolmikko Rudiger-Christensen-Azpi levittäytyi ja seuraavassa tasossa olivat wingbackit Alonso ja James sekä keskikentän keskustan pelaajat Kovacic ja Jorginho. Yläkolmikko oli kapealla Bayernin alimman linjan etupuolella. Giroudin tullessa kohdepelaajana palloa vastaan Mount ja Barkley tekivät vastaliikkeitä pystyyn.


Niissä harvoissa hetkissä, kun Bayern joutui puolustamaan organisoidusti puolessa kentässä, sen muoto oli 4-1-4-1. Pohjapelaajista Kimmich jäi yksinäiseksi ankkuriksi tukkimaan tiloja linjojen välissä ja Thiago oli varsinaisessa keskikentän linjassa kymppipaikan Müllerin rinnalla samalla, kun laiturit Gnabry ja Coman putosivat myös samaan tasoon. Jos Bayern joutui puolustamaan syvällä omalla puolustuskolmanneksellaan, sitten Thiago putosi Kimmichin rinnalle asti ja muoto oli paperiryhmityksen mukainen 4-2-3-1.


Vierasjoukkueen pelisuunnitelmassa avainasemassa oli kuitenkin korkea prässi. Tässä näkyy hyvin, miten se toteutettiin. Vieraiden kolme ylintä pelaajaa huolehtivat Chelsean kolmen topparin prässäämisestä. Coman painosti Rudigeria, Lewandowski Christensenia ja Gnabry vasemmalla Azpilicuetaa. Tärkeämpi huomio on vielä se, että Müllerin heidän alapuolellaan miesvartioi aina joko Kovacicia tai Jorginhoa. Tässä kuvassa hän on Kovacicin rinnalla. Jorginho näyttää olevan tässä kuvassa vapaana keskellä, mutta...


.. todellisuudessa vieraiden pohjakaksikosta Thiago nousi viidenneksi pelaajaksi ylös prässäämään aina sitä pelaajaa kaksikosta Kovacic-Jorginho, jonka Müller oli jättänyt vapaaksi. Tässä tilanteessa Müller siis vartioi kroaattia, joten Thiago on noussut estämään Jorginhon kääntymisiä, jos pallo olisi tälle pelattu, mutta Caballero oli pakotettu pitkään avaukseen. Edeltävässä kuvassa toki näkyy, kuinka Alonso viittoo sivurajalla olevansa hetkellisesti vapaana, mutta argentiinalaisen taidot ja uskallut eivät riittäneet hänelle syöttämiseen, vaan varmasti alussa oli ohjeistettukin pelaamaan suosiolla kohti Giroudia, jos paine kävisi liian kovaksi kuten tässä kävikin ja Chelsea yritti ylittää vieraiden ylimmät prässääjät tuollaisella pitkällä pallolla puoleen kenttään kohti kohdepelaajaa. Lisäksi toki Alonsoakin prässäsi Pavard, mutta hän ei näy vaan kuvissa.


Kahdeksannelta minuutilta esimerkki Chelsean käyttämästä purkumallista prässin alla. Giroudille lyötiin kylmästi pitkää palloa ja samalla sitten lähellä olevat tukipelaajat Mount ja Barkley liikkuivat syvyyteen. Mount pääsi ampumaan tilanteen päätteeksi tuloksetta.


Tässä laajakuvassa näkyy mahtavasti tosiaan Chelsean käyttämä 3-4-3 avausmalli ja Bayernin miesvartiointiprässi. Koska Bayernin laitapuolustajat Davies ja Pavard prässäsivät ja merkkasivat vuorostaan Jamesin ja Alonson, Bayernin toppariparia suojeli vain Kimmich, joka ei tosiaan osallistunut korkealta prässäämiseen, vaan Thiago oli se, joka pohjakaksikosta on tässäkin ylempänä. Näin ollen Chelsealle jäi 3v3-asetelma Kimmich-Alaba-Boateng kolmikkoa vastaan näissä tilanteissa.


Helmikuuhun nähden erona oli ehkä kuitenkin se, että esimerkiksi Pavard ei prässännyt niin ylhäältä vastustajan wingbackia. Syynä lienee se, että Bailey on aika paljon nopeampi jaloistaan kuin Alonso, joten Pavard jäi konservatiivisemmin lähemmäs toppareita ja katkoo tässä syvälle laskeutuneen Baileyn noston kohti Diabyta. Chelseahan yritti murtaa Bayernin korkean prässin käyttämällä Giroudia kohdepelaajana ja pelaamalla korkeita syöttöjä Bayernin ylimpien prässääjien ohi, jonka jälkeen Mount ja Barkley tekivät vastaliikkeitä syvyyteen korkealla olleen puolustuslinjan taakse. Kusenilla oli ehkä vähän samaa ajatusta, koska kärjessä aloitti hyvän pääpelaajan Havertzin poissaollessa toinen kohtalainen pääpelaaja Alario rinnallaan vikkelät Diaby ja Bellarabi, mutta toteutus ei ollut niin hyvää kuin Chelsealla (joka toki jäi nollille, mutta paikkoja oli tuolloin avausjaksolla) ja Kusenin maalipaikat hitaista hyökkäyksistä olivat kyllä melko kortilla ainakin avausjaksolla.


Toisella laidalla sen sijaan Davies juoksuvoimansa ansiosta pystyy tukemaan korkeaa prässiä syvemmälläkin ja estää hetkellisesti wingbackin paikalla Amirin sijasta olevaa Bellarabia kääntymästä sivurajalla pakottaen tämän palauttamaan pallon alas.


Hradecky käänsi painopisteen toiselle puolelle, mutta Pavard on irronnut nyt Diabyn iholle, joka oli siis laituri eikä wingback, joten tuolloin ranskalainenkin pystyi rohkeammin tukemaan prässiä, kun hänen selustassaan ei ollut enää nopeaa laituria huolehdittavana. Toki olisihan Boateng voinut tarvittaessa paikata häntä kaventamalla laitaan, jolloin sitten Alaba ja pohjapelaajista se puolustuslinjaa suojeleva yksikö eli useimmiten tässä pelissä Goretzka olisivat huolehtineet Alariosta ja Bellarabista eli alas olisi silti jäänyt 3v3-asetelma kuten helmikuussa, kun Kimmich puolustuslinjan edessä muodosti keskelle periaatteessa 3v3-tilanteen Boatengin ja Alaban kanssa Giroudia, Mountia ja Barkleyta vastaan, kun Bayernin laitapuolustajat Davies ja Pavard prässäsivät ylempänä omia vastinparejaan eli Chelsean wingbackeja Jamesia ja Alonsoa.


Hetkellisesti Müllerin paikalla yläkolmikon takana oleva Goretzka riistää pallon alempana olleelta keskustan pelaajalta Aranguizilta. Kimmich huolehtii edeltävän tilanteen tapaan toisesta keskustan pelaajasta eli nyt Baumgartlingerista. Müller puolestaan paikkaa Pavardia laitapuolustajana seuraten katseellaan Baileya, kun Pavard on Diabyn iholla Kimmichin vieressä.


Transitio/positiivinen tilanteenvaihto/vastahyökkäys hyökkäyskolmanneksella tapahtuneen riiston jälkeen päättyy siihen, kun Coman yrittää yksin ohittaa kolme pelaajaa, mutta seurauksena on vain varoitus hänelle filmaamisesta ja osin varmaan tuon varoituksenkin takia hän jätti rikkomatta Wendellia toisen jakson alussa spurtatessaan alaspäin Bayernin kulmapotkun jälkeen.


Bayernin 1-1 tasoitusosumaa on läpikäyty jo ihan tarpeeksi Viasatin studiota ja Lukas Hradeckyn omaa pelaajaketjua myöten, joten ohitan sen suosiolla. Goretzka riisti vain omalla kenttäpuoliskollaan pallon hölmösti kääntyneeltä Diabylta ja pelasi sitten toppareiden välistä pystyyn kirmanneelle Gnabrylle, joka ohitti osin empineen Hradeckyn. Vieraiden neljäs maali syntyi puolestaan 65. minuutilla. Bayern on pelannut vapaapotkun alhaalta pitkänä ylös, mutta Aranguiz on päässyt väliin. Goretzka on pohjapelaajista vuorostaan ylempänä ja Kimmich kuvan ulkopuolella lähempänä puolustuslinjaa, joten prässimuoto on selvemmin 4-1-4-1 kuten monesti Chelsea-pelissä.


Vieraiden pelaajien pelipaikat ovat hetkellisesti sekaisin, mutta periaatteet samat. Coman merkkaa Dragovicin, Lewandowski Benderin ja Gnabrya tuuraava Müller Tapsoban. Yläkolmikon takana sitten Goretzka leikkii Mülleria merkaten alemman keskustan pelaajan Aranguizin ja Gnabry leikkii Goretzkaa merkaten Demirbayn. Kimmich on kuvan reunassa tukkimassa tiloja puolustuslinjan edessä. Kuvan alalaidassa wingback Wendell on vapaana, mutta Pavard on valmiudessa irtoamaan häneen kiinni tietysti kuvan ulkopuolelta.


Tapsoban kääntö kohti Demirbayta karkaa suoraan Gnabryn jalkaan, joka pudottaa heti vapaana olevalle Kimmichille ja lähtee sitten itse pystyyn.


Kimmich palauttaa pallon takaisin Gnabrylle, joka yrittää yhden kosketuksen jatkoa Goretzkalle keskelle, mutta Tapsoba paikkaa syöttöhassinsa sijoittuen erinomaisesti ja katkoen syötön.


Kakkospallo kimpoaa kuitenkin suoraan Müllerille, joka keskittää boksiin rynnivälle Lewalle ja tämä nikkaa pallon takakulmaan, kun Goretzka on sitonut Benderin ja Coman Dragovicin itseensä, joten puolalaiselle jää melkoinen kunniakuja juosta maalipaikkaan tilatulkin alustaessa maalin jo kahdettakymmenettä kertaa tällä kaudella. Myös Chelseaa vastaan helmikuussa tuo Bayernin prässi tuotti riiston jälkeisen maalin.

Lainaus

Päätetään tämä teksti kahden ensimmäisen maalin läpikäyntiin. Caballero avaa prässin alla kohti Giroudia, mutta seurauksena oli liian mones menetys puolessa kentässä, kun Jorginho lahjoitti kakkospallon Thiagolle eikä tätä tilanteenvaihtoa Bayern enää jättänyt käyttämättä, vaan Thiago jatkoi irtopallon kohti yläkolmikosta Gnabrya. Toki Azpi, jonka mies välikaistalla Gnabry oli, liukastuu ikävästi ja avaa vapaan väylän edetä. Lewandowski leikkaa samalla Christensenin selän taakse pimeältä puolelta kuten edeltävässä esimerkissä, muttei lauo paikasta, jossa onnistumisprosentti ei ole yhtä hyvä kuin kultaiselta keskikaistalta, joten puolalainen kääntää vielä keskelle ja Gnabry päättää seinäpelin varmaan maaliin, kun Azpi ei ehdi enää ajoissa keskellekään seuraamaan miestään.


Tässä näkyy vielä pysäytyskuvana tuo sama 3v3-asetelma riistojen jälkeen. Toki Alonso ja James ovat kohtalaisen lähellä tukemassa nopeasti, muttei se auta.

Leverkusen pallottomana vs. Bayern pallollisena


Leverkusenin muoto pallottomana oli 5-2-3. Bayern puolestaan muuntui pallollisena useimmin 2-4-4:ään, joten useimmissa tilanteissa Kusenilla oli alimmassa linjassaan 5v4 ylivoima, jollei sitten Davies tai pohjakaksikosta Goretzka nostanut itseään selvästi ylemmäs rakenteluvaiheessa. Tässä kuvassa kuitenkin Bayernin muoto on 2-4-4. Diaby prässää sekä Pavardia että Boatengia. Alario puolestaan keskellä ennen kaikkea estää syöttöjä Kimmichille, mutta antaa myös painetta toiselle topparille Alaballe. Bellarabi blokkaa syöttöjä Daviesille. Yläkolmikon takana keskustan kaksikosta toinen merkkaa Goretzkan (tässä kuvassa Aranguiz) ja toinen liikkuu missä milloinkin tukkimassa tiloja puolustuslinjan edessä (Baumgartlinger), jos Bayernin ylänelikosta joku yrittää tulla palloa vastaan.


Alaba on pakotettu avaamaan pitkällä ja tässä kuvassa näkyy tuo 5v4 ylivoima, kun wingbackit Bailey ja Amiri ovat laskeutuneet topparien tasolle. Baumgartlinger kirmaa vielä kuudenneksi pelaajaksi alas auttamaan. Lewandowski on jo ehtinyt juosta paitsioon, joten pallo valuu vapaasti Hradeckylle asti.


16. minuutilta vielä vahvistus sille, kuinka Alarion tehtävä on vartioida Kimmichia ja Aranguiz puolestaan taas on Goretzkan iholla. Diaby-Bellarabi kaksikko hoitaa topparit, joten Neuer chippaa sivurajalle kohti Daviesia. Halutessaan toki Bayernin avausmallia voi kutsua myös kolmen alakerraksi (3-3-4), kun Kimmich toisinaan haki palloa aivan oman boksin reunalta kuten helmikuussa Chelseatakin vastaan.


Amiri on vähän myöhässä prässinsä kanssa, koska Davies ehti kääntymään, mutta paikkasi tuon blokkaamalla syöttöyrityksen rajaheitoksi. Aika lailla siis Bayernin tapaan Leverkusenkin yritti miesvartioinnilla häiritä vastustajan pelinrakentelua kuten Chelseakin.

Lainaus

Bayern avasi peliä syvältä käytännössä 3-3-4/3-2-5 muodolla (riippuen vähän laitapuolustajien sijainnista, mutta kolmen alakerralla joka tapauksessa), kun Kimmich putosi hakemaan palloa oman boksin reunalta asti toppareiden tasolle. Thiago ja laitapuolustajat Pavard ja Davies olivat useimmiten seuraavassa tasossa. Ylänelikko oli sitten heidän yläpuolellaan siten, että laiturit pitkältä olivat leveydessä, Lewandowski roikkui linjassa ja Müller liikkui milloin missäkin tullen palloa vastaan ja etsien vapaita tiloja Chelsean puolustuslinjan ja keskustan kaksikon välistä taitavana tilatulkkina.


Chelsean pelaajillekin löytyivät näin ollen kätevästi omat prässättävät. Mount ja Barkley pitkälti painostivat toppareita Boatengia ja Alabaa. James puolusti Daviesia, mutta Alonso ei ihan yhtä aggressiivisesti Pavardia (siksi kuvan ulkopuolella). Keskustassa Kovacic-Jorginho kaksikko vahti Thiagoa ja Mülleriä. Giroud puolestaan keskiakselilla huolehti Kimmichista. Tarkoituksena oli hyvin pitkälti tukkia keskusta ja ohjata Bayern kierrättämään palloa laitapuolustajille.


Vasta 18. minuutilla Bayern sai ensi kerran pakotettua Leverkusenin syvälle 5-4-1 puolustusmuotoon.


Kun Bayern ei tahtonut saada oikein hirveästi mitään aikaan maitse edeten miesvartioinnista ja Kusenin puolustuslinjassa olleista alivoimatilanteista johtuen, se päätti alkaa viljelemään suosiolla enemmän pitkiä syöttöjä Leverkusenin viiden linjan selustaan hyödyntäen siten Comanin ja Gnabryn nopeutta sekä Müllerin oikea-aikaista oveluutta. Tässäkin Diaby prässää Boatengia ja Alaba on Alarion pihdeissä, joten syöttöpaikkoja ei ole.


Müller on irtaantunut kankean Dragovicin ja Amirin välistä pystyyn Boatengin lähettäessä vasurillaan pystypallon.


Haltuunotto on kuitenkin louhikkoinen ja Hradecky nappaa pelivälineen.


38. minuutilla Lewa tekee liikkeen pystyyn puolestaan Tapsoban ja Benderin välistä, kun Alaba saa jalan auki puolessa kentässä. Keskusta on niin tukossa, että sinne on hankala pelata, joten chippi linjan taa on järkevä ratkaisu.


Lewandowski otti pallon rinnalla alas ja pyssytti sitten kohti takakulmaa tuloksetta.


44. minuutti. Leverkusen prässää ylhäältä taas miesvartioinnilla. Amiri hoitaa sivurajalla Daviesin ja Bellarabi on valmiina iskemään Alabaan, jos pallollinen Kimmich Alario selässään pelaa alaspäin. Aranguiz-Baumgartlinger kaksikolla on myös omat miehensä Coman ja Goretzka huolehdittavana eli ylänelikosta Coman on pudonnut palloa vastaan, joten silloin sekä Aranguizilla että Baumgartlingerilla on molemmilla mies hyppysissään.


Kusenin puolustuslinja tukee korkeaa prässiä puolessa kentässä, jottei Bayernille jää tiloja pelata prässin ohi puolustuslinjan etupuolelle. Kimmich onnistuu pelaamaan takaisin alas. Boateng pelaa sitten kohti ylänelikkoa, josta palloa tulee vastaan vuorostaan Müller imien Tapsoban mukaansa. Samalla Gnabry tekee Benderin ja Dragovicin välistä liikkeen pystyyn linjan takana olevaan tyhjään tilaan.


Müller pudottaa pallon takaisin Boatengille, joka pelaa sen sitten pystyyn Gnabryn juoksulinjalle, kun häneen ei anneta minkäänlaista painetta. Pavard on nostanut itsensä ylemmäs ja siten imenyt Diabyn mukanaan, jonka siis normaalisti pitäisi prässätä sovitusti Boatengia, mutta nyt niin ei käynyt, kun Diaby tyytyi peittämään syöttölinjaa Pavardille ranskalaisen vieressä sen sijaan, että hän olisi sekä prässännyt Boatengia että samalla peittänyt syöttöä Pavardille. Tässä vaiheessa oli toki pelattu jo lähes 45 minuutin verran, joten ehkä Diaby ei vain jaksanut enää prässätä ja se oli kostautua, koska....


... vain Hradeckyn torjunta estää Gnabrya maalaamasta läpiajosta.


Minuutin päästä Bayern kuitenkin iskee ratkaisevan 1-3 maalin. Ohjaaja pyöritteli vielä edellisen tilanteen hidastuksia, kun pallo oli jo lähes maalissa, joten joudumme tyytymään erilaiseen kuvakulmaan. Kaikki alkaa siitä, kun Kimmich on ollut hakemassa palloa toppareiden etupuolelta jälleen kerran, mutta Alarion prässi on nyt vuorostaan pielessä ja hän jättää Kimmichin jalan auki ollen täysin väärällä puolella.


Kimmich lähettää pystysyötön Baileyn ja Tapsoban välistä linjan taakse. Gnabry leikkaa leveydestä Baileyn varjosta pystyyn eikä jamaikalainen tätä huomaa tuijottaessaan palloa. Burkina Fason Tapsobakaan ei ehdi enää paikkaamaan, kun...


... Gnabry nostaa pallon yli vastaantulevan Luken. Samanlaisia pystypalloja nähtiin Chelseatakin vastaan ratkaisuna vastustajan puolustuksen murtamiseen.

Lainaus

Neljä minuuttia myöhemmin seuraava näyte. Bayern avaa alhaalta. Thiago vuorostaan noukkii palloa. Giroud sijoittuu siten, että Kimmichille ei voi syöttää. Chelsea miehittää taas keskustaa voimakkaasti ja Kimmich on tosiaan pihdeissä, joten Thiagolle jää vaihtoehdoksi korkean syötön pelaaminen alimman linjan selustaan.


Lewandowski maailmanluokan kärkenä irtaantuu oikea-aikaisesti taisteluparistaan Christensenistä ja pääsee vetopaikkaan, mutta Caballero pelastaa tilanteen vastaantulollaan.
Effenberg

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Bayern München


Vastaus #276 : 10.06.2020 klo 16:59:04

Pakko arvostaa näin perusteellista analyysiä Ylos
Wanha futaaja

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Jag ser rött...


Vastaus #277 : 16.06.2020 klo 23:39:05

Erikoinen kausi, joka toki vielä jatkuu, mutta Hansi on saanut joukkueen lentoon. Parhaimmillaan Bayern on ollut häikäisevän hyvä sen jälkeen, kun Hansi otti valmennusvastuun.

FC Bayern... Deutscher Meister! Vielen Dank! Nyt maistuu... Tuoppi
Osterdeich

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Werder


Vastaus #278 : 17.06.2020 klo 00:01:57

Onnittelut, ei tällä(kään) kaudella löytynyt haastajaa, mikä sinänsä on ikävä asia Tuoppi
« Viimeksi muokattu: 17.06.2020 klo 01:15:07 kirjoittanut Osterdeich »
Spielmacher

Poissa Poissa


Vastaus #279 : 17.06.2020 klo 07:46:51

Kahdeksas mestaruus peräkkäin ja vuodesta -63 alkaen 29.

Copypastea UEFAn sivuilta:

Most consecutive titles in European championships
14 Lincoln (Gibraltar) 2002/03–2015/16
14 Skonto (Latvia) 1991–2004
13 BATE Borisov (Belarus) 2006–2018
13 Rosenborg (Norway) 1992–2004
11 Dinamo Zagreb (Croatia) 2005/06–2015/16
10 Dinamo Tbilisi (Georgia) 1990–1999
10 Dynamo Berlin (East Germany) 1978/79–1987/88
10 MTK Budapest (Hungary) 1914, 1917–1925
10 Pyunik (Armenia) 2001–2010
10 Sheriff (Moldova) 2001–2010

Longest current runs
8 Juventus (Italy) 2011/12–
8 The New Saints (Wales) 2011/12–
8 Celtic (Scotland) 2011/12– (Scottish record is 9 held by both Celtic and Rangers)
8 Ludogorets Razgrad (Bulgaria) 2011/12–
7 APOEL (Cyprus) 2012/13–
7 Bayern München (Germany) 2012/13–
6 Salzburg (Austria) 2013/14–
6 Qarabağ (Azerbaijan) 2013/14–
6 Santa Coloma (Andorra) 2013/14–
6 Astana (Kazakhstan) 2014–

Most titles in total in European championships
54 Rangers (Scotland)
53 Linfield (Northern Ireland)
50 Celtic (Scotland)
44 Olympiacos (Greece)
37 Benfica (Portugal)
35 Juventus (Italy)
34 Anderlecht (Belgium)
34 Ajax (Netherlands)
33 Sparta Praha (Czechoslovakia/Czech Republic)
33 Real Madrid (Spain)
32 Rapid Wien (Austria) – also won a unified German title in 1941
31 CSKA Sofia (Bulgaria)
30 Ferencváros (Hungary)

( 24.11.2019 https://www.uefa.com/uefachampionsleague/news/0257-0e9a0df1af45-dcc2a9894c8a-1000--europe-s-most-league-and-cup-wins-longest-streaks/ )
Jääpoiju

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Würzburger Kickers


Vastaus #280 : 17.06.2020 klo 09:54:35

Siitä ostoon kasilippis:

https://fcbayern.com/shop/en/adidas-cap-german-champions-2020/26522/

Kahdeksan on kyllä kaunis luku. Ja monimerkityksellinen, kun sen kaataa kyljelleen, se onkin "ääretön" :)
Münchner Kindl

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Sparta München


Vastaus #281 : 17.06.2020 klo 19:02:24

Kyllä tämä maistuu, mutta kuin hieman lämmin mass Tuoppi

Tripla ei olisi yllätys.

Salmingin analyysille Ylos
Wanha futaaja

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Jag ser rött...


Vastaus #282 : 27.06.2020 klo 19:28:38

Viimeinenkin liigamatsi saatiin pelattua ja Hansin joukkue oli kivikova vielä siinäkin. Selkeä 4-0 voitto Volkkareista vieraissa.

Kausi toki jatkuu vielä, mutta pari välitodistusta voisin jo nyt jakaa.

Ensinnäkin kauden suurin positiivinen yllättäjä: # 19 Alphonso Davies. Fenomenaalinen kausi nuorelta kanadalaiselta ja heti avauksen vastuunkantajaksi. Hieno tekniikka, peloton mieli ja pelisilmäkin toimii.

Joukkueen varmin suorittaja:
# 32 Joshua Kimmich. Käytännössä ei yhtään huonoa matsia ja useimmiten jotain loistavan ja erinomaisen väliltä. Ikäänsä paljon vanhemman oloinen (positiivisessa mielessä!) pelaaja.

Syöttelijäwelho: # 25 Thomas Müller. Ilopilleri, johtohahmo, äärimmäisen kovalla psyykeellä varustettu, juonikas ja luova pelaaja. Monet pitivät Kovacin aikana koirankoppiin joutunutta ikonia jo menneen ajan suuruutena. Toisin kuitenkin kävi. Müller teki yhden kauden syöttöennätyksen, joka olisi voinut olla vieläkin suurempi, jos pelikaverit olisivat saaneet muutaman enemmän sisään, tarjotuista loistopaikoista.

Maalintekijä: # 9 Robert Lewandowski. Pelaa ehkäpä huikean uransa parasta kautta. Silmiä hivelee katsoa hänen ja Müllerin yhteistyötä. Tutkapari, jonka esityksiä olen seurannut sillä mielellä, että tässä on nyt jotain ainutlaatuista, joka jää mielen sopukoihin, kun miehet aikanaan lopettavat huimat uransa.

Tulevaisuuden tähti: # 11 Mikael Cuisance. 20-vuotias ranskalainen on vasta saanut muutamassa matsissa luottoa Hansilta, mutta aloittanut ennakkoluulottomasti ja parantanut ottelu ottelulta, ollen tänään yksi kentän parhaista. Esitystä ei huononna suinkaan hänen debyyttimaalinsa, joka oli hyvin lähelle komein koskaan näkemäni uran ensimmäinen liigamaali. Keneltäkään, missään liigassa. Moni asia voi jäädä toteutumatta toki ja onneakin tarvitaan, että välttyy loukkaantumisilta, mutta potentiaali suorastaan hehkuu tästä
kaverista.

Moni muukin ansaitsisi tulla mainituksi, mutta ehkäpä sitten lisää, kun koko kausi on ohi.

Hansi Flick on tehnyt toistaiseksi upeata työtä.
« Viimeksi muokattu: 27.06.2020 klo 19:31:31 kirjoittanut Wanha futaaja »
Jääpoiju

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Würzburger Kickers


Vastaus #283 : 28.06.2020 klo 13:12:03

Hyvä listaus WF:lla tuossa.

Lisäisin vielä Boatengin parantuneet otteet etenkin koronatauon jälkeen. Taisi olla ehkä vain pari hazardia koko "kesänä", mikä oli mielestäni hurjaa eteenpäinmenoa. Tuntui jo Müllerin tapaan vaipuvan unohduksiin, mutta nousi vielä ainakin hyvälle tasolle, jos ei ihan weltklasse-tasolle. Myös muutamia hienoja avaavia syöttöjä nähtiin häneltä.

Ilmeisesti Thiago on lähdössä ja samoin Tolisso. Mitähän Sülelle kuuluu?

Aika hyvä paketti tässä on kasassa ja Thiagon ja Tolisson lähdöt eivät suurta aukkoa tee rinkiin. On hienoa ollut huomata miten nuoremmat pelaajat pääsevät pelaamaan ja kehittymään. Ehkä heistä saadaan riittävät korvaajat? Keskikentällä muutenkin on ollut ruuhkaa, etenkin kun Kimmich on sinne päässyt loistamaan ja laiturit ovat pysyneet ehjinä (jolloin Müllerin ei tarvitse pelata laiturina, vaan voi pelata Lewan alla).

Robbenkin palaa kentille, mutta ei sentään Bayerniin :)

ARJEN ROBBEN MAAKT COMEBACK BIJ FC GRONINGEN!
El Hefe

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Real Madrid, HJK, Guti


Vastaus #284 : 28.06.2020 klo 13:27:56

Ihan mielenkiinnosta, onko Odriozola pelannut peliäkään ja jos on, onko esittänyt yhtään mitään?
Wanha futaaja

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Jag ser rött...


Vastaus #285 : 28.06.2020 klo 13:52:46

Ihan mielenkiinnosta, onko Odriozola pelannut peliäkään ja jos on, onko esittänyt yhtään mitään?

Pelasi eilen avauksessa ja on muutaman kerran tullut vaihdosta sisään. Rotaatiopelaajana käytettiin jonkin verran.

Ihan teknisesti taitava kaveri, mutta fyysisesti pieni ja ennenkaikkea heiveröinen. Omaa kyllä pelisilmää ja osaa sijoittua, syötteleekin ihan OK, mutta häviää kaksinkamppailut liian usein.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #286 : 29.06.2020 klo 00:09:01

Kenetköhän Bild ja Kicker nappaavat uudeksi syntipukikseen, jos Thiago vaihtaa kesällä maisemaa? Mieshän on saanut uskomattoman määrän kuraa niskaansa Saksan reissun aikana esityksiinsä nähden.
Wanha futaaja

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Jag ser rött...


Vastaus #287 : 29.06.2020 klo 11:15:00

Kenetköhän Bild ja Kicker nappaavat uudeksi syntipukikseen, jos Thiago vaihtaa kesällä maisemaa? Mieshän on saanut uskomattoman määrän kuraa niskaansa Saksan reissun aikana esityksiinsä nähden.

Itse olen arvostanut Thiagoa alusta lähtien, tai oikeammin jo ennen hänen tuloaan Bayerniin. Forumillakin hän sai pitkään lähinnä lokaa niskaan, varsinkin alun sopeutumisvaiheessa, joka kieltämättä melko pitkään kestikin.

Toisaalta fanitan yleensä aina taitopelaajia ja heitä, joilla on potentiaalia tulla taikuriksi. Thiago kuuluu ehdottomasti tähän kategoriaan. Totta kyllä, että hänen esityksensä ovat ailahdelleet, ehkä hän yksinkertaisesti vain on jossain määrin mielialapelaaja. Taiteilijaluonteella varustetut pelaajat usein ovat tällaisia.

Thiago on kuitenkin harvinaislaatuinen futaaja. Hän voi ratkaista tiukan matsin jollain yht’äkkisellä oivalluksella. Taito riittää varmasti. Aina ei nähdä parasta Thiagoa, mutta silloin, kun nähdään, syntyy muistiin pysyviä hienoja jälkiä.

Toivottavasti Thiago ei lähde minnekään, mutta jos lähtee, niin kaikkea hyvää hänelle. Tuoppi
« Viimeksi muokattu: 29.06.2020 klo 11:19:13 kirjoittanut Wanha futaaja »
mak3mus

Poissa Poissa


Vastaus #288 : 29.06.2020 klo 17:38:02

Thiagon nimen saaminen jatkosopimuspaperiin tulisi olla Säbener Straßen toimistolla kesän prioriteettilistalla ihan kärkipäässä. Kaikkihan oli jatkon suhteen ilmeisesti jo sovittuna, mutta Thiago olikin kalkkiviivoilla pyytänyt aikaa tuumailla tulevaisuuttaan.

Flickin palapelin tärkeimpiä palasia Thiago on kunnossa ollessaan ehdottomasti ja hänen lähtönsä jättäisi kyllä aukon, jota ei helpolla paikata. Kimmich pelasi hienon kauden keskikentällä ja Goretzkakin oli koronapaussin punttikuurin jälkeen mainiossa vireessä tehden ihan mukavasti tehojakin. Kumpikaan näistä ei kuitenkaan ole thiagomainen taikuri, kuten WF häntä tituleerasi. Thiagon kaltaista pallonjakelukonetta ei monelta seuralta kaderista löydy, vaikka hän tuo Bayernin keskikentän sydämeen paljon muutakin kuin pelkkää pimputtelua. Eniten vuosien varrella on täälläkin ehkä puhuttu juuri siitä Thiagon tekemisestä ilman palloa, joka oli tällä kaudella yllä mainitusta kolmikosta parasta monien statistiikkojen mukaan. Thiago mm. taklaa ja katkoo Goretzkaa ja Kimmichiä enemmän sekä voittaa kaksinkamppailunsa paremmalla prosentilla. Yksittäiset esiin nostetut numerot eivät tietysti koko totuutta voi kertoa, mutta jotakin osviittaa ne ainakin voivat antaa.

Saksalaismedioita lukiessa sitä joskus miettii, mitä Thiagon pitää kentällä esittää saadakseen ansaitsemansa arvostuksen. Onneksi sentään Flick osaa lausuntojensa perusteella miestä arvostaa ja tekee toivottavasti kaikkensa, että saamme nauttia (tai olla nauttimatta) Thiagon taituruudesta punapaidassa jatkossakin.

Jääpoiju

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Würzburger Kickers


Vastaus #289 : 29.06.2020 klo 21:22:14

Vaikka Thiago eittämättä osaa olla myös velho pallon kanssa ja pelin luku on omalla tasollaan, on oma kokemukseni se että kovissa peleissä mies jotenkin haihtuu ja ei nouse esiin.

Salaattilautasta nostetaan ilman Thiagoakin ja sitten isoissa peleissä "ei nouse tasolleen", onnea matkaan mun puolestani.

Jos jää, niin toivottavasti kikkailee Poolin ja muut maanrakoon :)
HNV

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Örvelöt


Vastaus #290 : 29.06.2020 klo 21:28:49

Joku voisi listata ne Bayernin ylemmän osaston pelaajat, jotka eivät ole tehneet samaa isoissa peleissä viime kausina. Puolan jumalallakin aika hiljaista tupannut olemaan.
« Viimeksi muokattu: 29.06.2020 klo 21:31:46 kirjoittanut HNV »
Jääpoiju

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Würzburger Kickers


Vastaus #291 : 29.06.2020 klo 21:38:37

Joku voisi listata ne Bayernin ylemmän osaston pelaajat, jotka eivät ole tehneet samaa isoissa peleissä viime kausina. Puolan jumalallakin aika hiljaista tupannut olemaan.

Totta, mutta Puolan Jumala ei ole tässä lähdössä ja Puolan Jumalaa tarvitaan salaattilautaseen ainakin vielä. Vaikka joku toki varmaan ajattelee, että siellä voisi olla vaikkapa harjoitustötsä kärjessä ja silti lautanen matkaisi etelän tähdille.
Effenberg

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Bayern München


Vastaus #292 : 30.06.2020 klo 20:40:10

Bildin mukaan Sane siirtyy Bayerniin alle 50M€ summalla ja tekee Bayernin kanssa 5-vuotisen diilin. Jos pysyy terveenä, niin vaikuttaa kyllä aika hyvältä diililtä Ylos
Wanha futaaja

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Jag ser rött...


Vastaus #293 : 02.07.2020 klo 16:40:18

Bildin mukaan Sane siirtyy Bayerniin alle 50M€ summalla ja tekee Bayernin kanssa 5-vuotisen diilin. Jos pysyy terveenä, niin vaikuttaa kyllä aika hyvältä diililtä Ylos

Ehdottomasti hieno juttu. Sane voi olla tärkeä palanen tulevien vuosien joukkueessa. Ylos
straiter

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BSG Chemie Leipzig


Vastaus #294 : 02.07.2020 klo 17:02:53

Vasemmalle laidalle tarjolla Sane, Coman ja Davies eikä Hansi taida olla kevään perusteella mikään rotaation ystävä. Kuka lähtee?
Effenberg

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Bayern München


Vastaus #295 : 02.07.2020 klo 17:50:29

Vasemmalle laidalle tarjolla Sane, Coman ja Davies eikä Hansi taida olla kevään perusteella mikään rotaation ystävä. Kuka lähtee?

Davieshän on pelannut laitapakkina, vaikka vahvuudet ovat ehkä vähän ylempänä, niin on ollut kyllä erinomainen vaspakin. Paljon parempi kuin uskalsi edes toivoa. Coman on mun mielestä ensimmäisenä listalla, jos noista täytyy valita, sillä vaikka taitoa ja nopeutta on, niin aivot tuolla ei vaan taida riittää. Se viimeinen ratkaisu jää yleensä todella vaisuksi. Suht nuorihan tuo vielä on joten jospa se siitä "viisastuisi" vielä vanhetessa.
Jääpoiju

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Würzburger Kickers


Vastaus #296 : 02.07.2020 klo 22:00:08

Sama edelliseen. Davies vaspana ja Coman luiskaan. Toki jos penkki nappaa, niin jääköön vielä.

Coman pelannut myös oikealla, eli käyttis toki siinä mielessä.

Olikohan joku topaasin tyyppi perheensä kanssa tänään Victoria 1:llä Vidalin Bayern-paita päällä?
straiter

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BSG Chemie Leipzig


Vastaus #297 : 02.07.2020 klo 22:04:31

Sama edelliseen. Davies vaspana ja Coman luiskaan. Toki jos penkki nappaa, niin jääköön vielä.

Eli Alaba penkin puolelle, kun Süle, Boateng, Hernandez ja se uusi patonki ovat terveenä?
kyynaama

Poissa Poissa


Vastaus #298 : 02.07.2020 klo 22:46:44

Eli Alaba penkin puolelle, kun Süle, Boateng, Hernandez ja se uusi patonki ovat terveenä?
Eiköhän Alaba jatka keskellä. Ennätysmies Hernandezia ainakin kovasti viety huhuissa jo muille maille.
kyynaama

Poissa Poissa


Vastaus #299 : 03.07.2020 klo 12:32:18

Sanen viisivuotispahvi allekirjoitettu.

 
Sivuja: 1 ... 11 [12] 13 ... 18
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines