FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
25.04.2024 klo 14:34:10 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 53
 
Kirjoittaja Aihe: Suomi - Armenia 15.10.2019 klo 19.00, Veritas Stadion, Turku (Viasat ja Viafree)  (Luettu 75488 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Salming

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Chelsea FC


: 13.10.2019 klo 15:59:00

Vuoden 2020 jalkapallon EM-kilpailujen karsintojen kahdeksas ottelukierros pelataan kolmena eri päivänä sunnuntaista tiistaihin. Suomen A-maajoukkue kohtaa tiistaina Veritas Stadionilla Armenian jo kello 19.00 alkavassa ottelussa. Lohko J:n muut ottelut Liechtenstein-Italia sekä Kreikka-Bosnia ja Hertsegovina pelataan samana iltana kello 21.45 alkaen, joten Suomen ottelun jälkeen voi hyvin siirtyä jännittämään noita kahta muuta ottelua.

Tilanne lohkossa J seitsemän ottelukierroksen jälkeen on se, että Italia on varmistanut kisapaikkansa 21 pisteellä eli se ei ole menettänyt toistaiseksi pistettäkään. Viimeksi se voitti Kreikan kotonaan 2-0. Suomi on lohkon toisena 12 pisteellä. Ennen eilistä 4-1 tappiota Bosnia ja Hertsegovinalle Suomi oli päästänyt vain neljä maalia ja nekin kaikki Italiaa vastaan, mutta Bosnian vieraana päästettyjen maalien saldo tuplaantui. Suomen takana Armenia ja Bosnia ovat 10 pisteessä kaksi pistettä Suomea perässä. Bosnia-Hertsegovina tosiaan kaatoi Suomen 4-1 edellisellä kierroksella, mutta Armenia jäi 1-1 tasapeliin Liechtensteinin vieraana. Kreikalla on viisi pistettä seitsemästä pelistä ja Liechtenstein on puolestaan jumbona kahdella pisteellä, mutta se on kuitenkin pelannut nyt kaksi 1-1 tasapeliä putkeen Kreikkaa ja Armeniaa vastaan.

Armenia ja Suomi ovat kohdanneet toisensa viidesti. Suomi on voittanut otteluista neljä ja kerran on pelattu tasan. Maaliero on Suomelle 8-1. EM2008-karsinnoissa vuonna 2006 Armeniassa pelattiin maaliton tasapeli, mutta kotona Suomi voitti 1-0 Mika Nurmelan osumalla. MM2006-karsinnoissa vuonna 2004 puolestaan Suomi haki vieraista 0-2 voiton ja voitti kotona 3-1. Näissä karsinnoissa puolestaan Suomi haki Armeniasta maaliskuussa 0-2 vierasvoiton Fredrik Jensenin ja Pyry Soirin osumilla.

Viiden viimeisen ottelun kuntopuntarissa Suomen saldo on kolme voittoa ja kaksi tappiota, mutta tappiot ovat tulleet perätysten Italialle ja bosnialaisille, joten kurssi olisi saatava käännettyä Turussa. Maaliero on 7-6 viidestä viime pelistä. Armenian saldo on puolestaan kolme voittoa, tasapeli ja yksi tappio maalierolla 12-8.

Suomi koki edellisessä kotiottelussaan tappion Italialle maalein 1-2, mutta sitä ennen edellinen kotitappio oli kesäkuulta 2017, kun Ukraina haki pisteet Ratinasta myös maalein 1-2. Suomi pelasi ennen Italia-tappiota siis yhdeksän ottelua Suomen maaperällä saldolla kahdeksan voittoa ja yksi tasapeli. Ainoa tasapeli putken aikana tuli Veritaksella Turkkia vastaan lukemin 2-2 MM-karsintojen päätteeksi. Tampereella kuudessa kotiottelussa putken aikana Suomi ei päästänyt maaliakaan Islantia, Valko-Venäjää, Unkaria, Kreikkaa (x2) ja Bosnia-Hertsegovinaa vastaan, vaan voitti pelit maalierolla 9-0. Ennen Italia-tappiota perättäisiä voittoja Suomessa oli seitsemän, kun mukaan laskee 1-0 voiton Virosta Kansojen liigassa ja 3-0 voiton Virosta ystävyysottelussa 2017. Tiistaina on hyvä paikka lähteä rakentamaan uutta tappiottomien ottelujen kotiputkea. Huuhkajat on hävinnyt Veritas Stadionilla viimeksi vuoden 2015 kesäkuussa Virolle maalein 0-2 ystävyysottelussa. Tuon jälkeen Turussa on pelattu neljä kotiottelua, joista saldona on yksi voitto ja kolme tasapeliä, joista yksi oli ystävyysottelu Liechtensteinia vastaan, joka päättyi 1-1. Kolmesta kilpailullisesta pelistä saaliina on tasapelit Kosovoa ja Turkkia vastaan sekä voitto Virosta reilu vuosi sitten. Maaliero noissa kolmessa kilpailullisissa otteluissa on ollut 4-3. Ehkä hivenen huolestuttavaa on siis se, että viidessä edellisessä Veritaksella pelatussa ottelussa Suomi on vain kerran tehnyt yli 1,5 maalia.

Armenian saldo vieraista näissä karsinnoissa on voitto, tasapeli ja tappio. Se aloitti vieraspelit Bosniassa häviten maalein 2-1, mutta voitti kesäkuussa Kreikan 2-3. Edellisellä ottelukierroksella puolestaan Armenia tasasi pisteet Liechtensteinissa. Armenia on siis toistaiseksi onnistunut aina tekemään vierasmaalin tänä vuonna. Vuosi sitten Kansojen liigassa puolestaan sen saldo vieraissa D-liigassa oli 1-1-1, kun se voitti Gibraltarin, pelasi tasan Liechtensteinissa ja hävisi Pohjois-Makedonialle maalein 0-2, mutta sen jälkeen Armenia on viidessä vieraspelissä putkeen onnistunut maalinteossa. Bosnia-Hertsegovinassa putken jatkuminen meni tosin tiukille, kun Mkhitaryanin kavennusosuma syntyi vasta lisäajalla rangaistuspotkusta. Armenian vierasmaaliputkesta huolimatta se ei ole ollut mitenkään erinomainen vierasjoukkue viime vuosina EM- tai MM-karsinnoissa. Ennen kesäkuista voittoa Kreikasta sen edellinen vierasvoitto EM- tai MM-karsinnoissa oli vuodelta 2013, jolloin se kaatoi Tsekin 1-2 ja samana vuonna myös Tanskan 0-4, joten jokainen voi pohtia sitä, että kuinka todennäköistä on se, että Armenia voittaisi toista kertaa vieraissa yhtäkkiä, kun se jo puppeloi edellisellä kierroksella Liechtensteinia vastaan ja taustalla ovat menneisyyden haamut kuuden vuoden kuivasta putkesta ennen näitä karsintoja.

Ottelun erotuomaristo tulee Espanjasta. Jesús Gil Manzano saa avustavikseen Diego Barberon ja Ángel Nevadon. Neljäs erotuomari on Juan Martínez Munuera. Manzano on tänä syksynä tuominnut La Ligan lisäksi yhden Mestarien liigan ottelun. Dinamo Zagrebin 4-0 voitossa Atalantasta hän jakoi yhteensä viisi varoitusta. EM-karsinnoissa hän tuomitsi puolestaan maaliskuussa ottelun Hollanti-Saksa ja syyskuussa Ranska-Albania pelin. Noissa otteluissa hän antoi kuitenkin yhteensä vain kolme varoitusta.

Ottelusta voi keskustella sosiaalisessa mediassa esimerkiksi aihetunnisteella #FINARM. Televisioinnista Suomessa vastaa tutusti Viasat ja ottelu näkyy ilmaiseksi sen lanseeraamassa palvelussa nimeltä Viafree.

Armenia

Armenian päävalmentaja Armen Gyulbudaghyants nimesi 6. lokakuuta seuraavan ryhmän EM-karsintojen lokakuun maaotteluihin: http://www.ffa.am/en/1570198669

Uutinen
25 players called up to Armenian national team

Armenian national team will face Liechtenstein and Finland on 12 and 15 October respectively. Armen Gyulbudaghyants called up the following players:

GOALKEEPERS

Aram Hayrapetyan, FC Urartu
Anatoli Ayvazov, FC Urartu
Henri Avagyan, FC Alashkert
Arsen Beglaryan, FC Dnyapro Mogilev (Belarus)

DEFENDERS

Taron Voskanyan, FC Alashkert
Hayk Ishkhanyan, FC Alashkert
Arman Hovhannisyan, FC Gandzasar-Kapan
Varazdat Haroyan, FC Ural (Russia)
Hovhannes Hambardzumyan, Enosis Paralimni FC (Cyprus)
Kamo Hovhannisyan, FC Zhetysu (Kazakhstan)
Ararat Monro, FC Boyaca Chico  (Columbia)
Andre Calisir, IFK Göteborg (Sweden)

MIDFIELDERS

Petros Avetisyan, FC Ararat-Armenia
Artak Yedigaryan, FC Pyunik
Aras Ozbilis, FC Pyunik
Erik Vardanyan, FC Pyunik
Artak Grigoryan, FC Alashkert
Rumyan Hovsepyan, FC Arda Kardzhali (Bulgaria)
Marcos Pizzelli, FC Aktobe (Kazakhstan)
Gevorg Ghazaryan, AEL Limassol (Cyprus)
Edgar Babayan, Hobro IK (Denmark)

FORWARDS

Artur Miranyan, FC Pyunik
Tigran Barseghyan, FC Kaisar
Sargis Adamyan, TSG Hoffenheim (Germany)
Aleksandre Karapetian, PFC Sochi (Russia)


Liechtensteinia vastaan armenialaisten avauskokoonpano oli:

Adamyan - Karapetian - Barseghyan
Ghazaryan - Pizzelli - Hovsepyan
A. Hovhannisyan - Ishkhanyan - Haroyan - Hambardzumyan
Hayrapetyan

Mitään suuria yllätyksiä kokoonpanossa ei ollut. Hayrapetian oli odotetusti yhä maalissa. Puolustuslinjassa ainoa kysymysmerkki oli se, kuka korvaisi loukkaantuneen pikakiituri Kamo Hovhannisyan. Noh, hänet korvasi toinen Hovhannisyan, etunimeltään Arman. Kamo Hovhannisyan on toki nimettynä ryhmään, vaikka hänen piti alun perin jäädä pois lokakuun peleistä, mutta vamma on kaiketi sellainen, että hän saattaa olla pelikykyinen tiistaina. Liechtensteinia vastaan hän ei kuitenkaan ollut edes penkille, joten en sitten tiedä, että mikä on K. Hovhannisyanin tarkka tilanne tällä hetkellä ja onko hän sitten edes ryhmässä mukana.

Keskikentällä Hovsepyan oli etukäteen varmin nimi nykyisestä ryhmästä. Mkhitaryanin ollessa poissa Ghazaryan päätettiin pudottaa keskikentälle yläkolmikosta. Normaalistihan Ghazaryan pelaisi vasemmalla laidalla tai sitten jopa kärjessä (kuten viimeksi Bosniaa vastaan Karapetianin oltua pelikiellossa). Kolmas valinta keskikentälle oli taitava vasuri Pizzelli, joka valittiin Armenian vuoden pelaajaksi muistaakseni pari vuotta takaperin. Muutoin palkinto on mennyt viime vuosina vain ja ainoastaan Mkhitarynille. Pizzelli on ollut loukkaantumisten takia sivussa näissä karsinnoissa, mutta sai nyt ensiminuuttinsa kentällä tämän vuoden aikana maajoukkueessa. Kansojen liigassa hän oli tehokas vuosi sitten.

Yläkolmikon muodostivat Liechtensteinia vastaan Adamyan, Karapetian ja Barseghyan. Kaikki olivat odotettuja valintoja avaukseen, koska Adamyan teki viimeksi seurajoukkueessaan Hoffenheimissa kaksi osumaa Bayern Münchenin verkkoon, Karapetian on selkeä ykköskärki ja Barseghyan on päässyt hyvään vireeseen karsintojen edetessä. Karapetian oli kolmen ottelun maaliputkessa vielä ennen eilistä, mutta ei päässyt eilen maalin makuun. Barseghyan sen sijaan iski kauniin kaukolaukausmaalin ja hänen tehonsa ovat nyt 3+3 näissä karsinnoissa, joten tuon sisäänpäin leikkaavan vasurin kanssa Suomen tulee olla tarkkana tiistainakin.

Vaihdosta kehiin tulivat Malakyan, Miranyan ja Özbiliz. Viimeksi mainittu toiminee tiistainakin vain vaihtopelaajana yläkolmikolle. Malakyan sen sijaan on yksi ehdokas tuoreilla jaloilla keskikentälle hieman puolustavampana vaihtoehtona esimerkiksi Pizzelliin verrattuna, joka teki tilaa tunnin kohdalla juuri Malakyanille eilen. Miranyan puolestaan tuli 1-1 tilanteessa toiseksi kärjeksi kentälle ja tiistainakin edessä on vaihtopelaajan rooli varmastikin.

Armenian avauskokoonpano tuskin tulee muuttumaan kovinkaan merkittävästi tiistaina. Puolustuslinjassa A. Hovhannisyanin paikalla vasemmalla saattaa pelata Monro ja puolestaan Calisir on yksi ehdokas toppariksi Haroyanin rinnalle Ishkhanyanin paikalle, mutta toisaalta en näe tarvetta ainakaan jälkimmäiselle muutokselle. Keskikentälle Malakyan on yksi ehdokas Ghazaryanin ja Hovsepyanin vierelle, jos Pizzelli ei ole loukkaantumisten jäljiltä ihan täydessä pelikunnossa vielä kovempaa vastustajaa kuin Liechtensteinia vastaan. Yläkolmikko pysynee puolestaan ennallaan, jollei sitten Ghazaryania nosteta esimerkiksi Adamyanin paikalle ja tätä siirretä vaihtopenkille. Veikkaan kuitenkin, että Armenia tekee vain yhden muutoksen ja se on se, että Pizzelli aloittaa vaihdosta ja Malakyan pääsee avaukseen:

Adamayn - Karapetian - Barseghyan
Ghazaryan - Malakyan - Hovsepyan
A. Hovhanniayn - Ishkhanyan - Haroyan - Hambardzumyan
Hayrapetian

Armenia-osio on hyvä päättää tietysti kuva- ja GIF-näytteisiin puolustuksesta, hyökkäyksestä ja erikoistilanteista.

Puolustus:

Armenia prässäsi 4-2-3-1 muodossa ylhäältä syyskuussa ja niin se teki myös eilen Liechtensteinia vastaan. Koska neljä ylintä pelaajaa ovat usein jopa melko kapealla, Suomen rakenteluvaiheessa tila löytynee ennemmin sivurajoilta.

Lainaus

Ylempänä prässimuoto oli lähinnä 4-2-3-1. Ghazaryan oli Karapetianin alapuolella kera laitureiden, kun Pizzelli ja Hovsepyan jäivät puoleen kenttään suojaamaan puolustuslinjaa. Armenialaiset ovat melko kapealla, joten tilaa on löydettävissä sivurajoilta.


Tässä kuvassa ottelun alusta näkyy bosnialaisten jo Kansojen liigasta tutuksi tullut 2-3-2-3 rakentelumalli, jota se suosii varsinkin silloin, kun Pjanic on käytettävissä. Kuvassa näkyy myös se, kuinka Armenia prässää ylempää 4-2-3-1 muodolla eli ylänelikko on hyvin kapealla, muttei lähde nyt vielä yltiopäiseen prässiin, kun Bosnialla on rauhassa pallo hallussa.

Puolessa kentässä puolestaan Armenia on liikkunut 4-4-2 muodossa kuten Suomikin. Suomeen verrattuna tosin linjojen väliset etäisyydet kasvavat ajoittain turhan suuriksi, jolloin väleihin on helppo pelata, josta kohta lisää.

Lainaus

Armenian puolustusmuoto oli muuten 4-4-2 eli melko odotetusti Mkhitaryan oli ylimmässä prässilinjassa Karapetianin kanssa ja laiturit putosivat Mkrtchyanin ja Grigoryanin rinnalle.


Armenia puolusti puolessa kentässä 4-4-2 muodossa, joka ei yllättänyt, koska niin se oli tehnyt mm. kesäkuussa Kreikkaakin vastaan. Mkhitaryan nousi siis ylimpään prässilinjaan kärkipelaaja Ghazaryanin kanssa. Normaalistihan Ghazaryan toki olisi vasen laituri, mutta koska Karapetian otti punaisen kortin Italiaa vastaan, hän ei ollut käytettävissä hyökkääjänä, mutta toki siitä huolimatta Armeniahan mätti neljä maalia bosnialaisten verkkoon. Kupittaalla 15. päivä lokakuuta tulemme kuitenkin todennäköisesti siis näkemään kaksi 4-4-2 systeemillä puolustavaa joukkuetta, vaikka Armenia olisikin paperilla 4-2-3-1/4-3-3 muodossa.


Puolessa kentässä Armenian puolustusmuoto vaikutti olevan yhä 4-4-2, vaikkeivat armenialaiset sitä kovin montaa kertaa joutuneet käyttämään avausjaksolla, koska he pitivät palloa 60-prosenttisesti. Ghazaryan nousi keskikentältä mkhitaryanmaisesti kärkipelaajan rinnalle ylimpään prässilinjaan, kun laiturit Adamyan ja Barseghyan putosivat Pizzellin ja Hovsepyanin rinnalle.

Kahden alimman linjan väliin pelaaminen on tosiaan haavoittanut armenialaisia toistuvasti jo Kansojen liigasta alkaen eikä joukkue ole ollut kovin kompakti puolustussuuntaan, josta kertoo myös se, että se on päästänyt EM-karsinnoissa seitsemässä ottelussa 12 maalia. Uskon, että Veritaksellekin Suomi tulee luomaan tilanteita siten, että jokin pelaaja ylänelikosta vuorollaan löytyy vapaana kahden alimman linjan välistä, jonka jälkeen avautuu tilaa tempokuljettaa kohti suojaamatonta puolustuslinjaa tai sitten luoda nopeilla kosketuksilla maalipaikkoja syötöillä linjan taakse linjojen välissä tapahtuneen haltuunoton jälkeen.

Lainaus

Kolasinacia on tullut parjattua alaspäin pelaamisesta, mutta ylöspäin hän on hyvä ase. Armenian 4-4-2 muoto murtuu, kun vapaa bosnialainen löytyy kahden alimman linjan välistä. Tämä ei jatka heti vasempaan laitaan, vaan käyttää keskellä Dzekolla, joka imee mukanaan ykköstoppari Haroyanin. Dzeko puolestaan pelaa laitaan, jossa on nousun tehnyt Kolasinac. Tämä pelaa matalan pallon ja kun Haroyan ei ole omalla paikallaan katkomassa keskitystä, toinenkaan toppari saati laidalta keskelle kaventanut Hovhannisyan eivät saa keskitystä katki, vaan Gojak saa putata pallon sisään.


17. minuutilta seuraava esimerkki. Bonucci löytää vuorostaan linjojen välistä Bernardeschin, joka on taas kaventanut keskelle ja siten avannut väylän Emersonille nousta. Oikealla puolella muuten tosiaan Chiesa vastasi leveydestä ja vasemmalla siis Emerson.


Bernardeschi ottaa pallon haltuun, kääntyy, jakaa viereen ja "seinä kolmannelle" -pelillä Emerson pelataan laidalta keskityspaikkaan, mutta Armenia selvisi pälkähästä.


Italian avausmaalikin tuli juuri vasemman kautta. Romagnoli kuskasi vapaata kaistaa ja Bernardeschi tuli taas vastaan. Pudotus Verrattille, joka kuljetuksen jälkeen löysi Emersonin, tämä hassutti itsensä keskityspaikkaan ja samalla taka-alueella kaiketi Calisir hukkasi kohtalokkaasti kahta kokoa kookkaamman Belottin.


Sensi löytyikin linjojen välistä päästen kääntymään puolitilassa. Tämä jatkoi pallon eteenpäin kuljetuksen jälkeen boksiin Belottille, joka sitten hoiti 1v1-tilanteen mallikkaasti upottaen pallon etukulmasta sisään. Oppikirjamaali tämäkin eli kun pelaaja löytyi linjojen välistä, tämä lähti etenemään suoraviivaisesti kohti maalia ja tilanne päätettiin laukaukseen kohti maalia, joka upposi sisään.


Mjoo, sitten kuvia Armenian suurimman heikkouden hyödyntämisestä eli köykäisestä puolustamisesta muodossa. Sparvin lävistävä syöttö ohittaa Armenian ylimmät linjat ja löytää Pukin.


Monesti ottelussa toistunut pudotus Lodille, joka jatkaa takaisin pystyyn kohti Pukkia ja Jenseniä.


Haroyan saa pallon, mutta Pukki ahdistaa hänet virheeseen ja Suomi saa sivurajan sekä siirtää pelin painopisteen onnistuneesti omalta puoliskolta isäntien alueelle.


Sitten otetaan käsittelyyn Suomen voittomaali. Se alkaa alakerran pallon hieromisesta, kunnes Toivio nostaa hieman jalalla ja Pukki liikkuu vastaan ylänelikosta. Näitä toivoin ja oletin näkeväni ennen ottelua. Toivio ei lähde kuitenkaan yrittämään lävistävää syöttöä riskillä, vaan jakaa laitaan Granlundille.


Granlund löytää sitten Pukin ja Lod liikkuu keskelle kantapäätiputusta varten. Katsokaa taustalla, kuinka kaukana Hovhannisyan on muusta puolustuslinjasta. Hänen pitäisi ilman muuta kaventaa keskelle, mutta hän on juuri tullut alas ylhäältä jälleen yhden nousunsa jälkeen eikä pää raksuta kunnolla rasittuneena.


Pukki jatkaa liikettä ja vieläpä ilkeästi laitapuolustajan ja topparin välistä. Lodilla on iso osuma-alue syötölleen ja hän ajoittaa sen täydellisesti ilman, että Pukki ajautuu paitsioon. Hovhannisyan on ehtinyt hieman lähemmäs Jenseniä, mutta on auttamatta liian kaukana edelleen.


Hayrapetian tulee vastaan, mutta Pukki saa chipattua pallon hänen käsien kautta takatolpalle, josta Jensen puttaa voittomaalin Hovhannisyanin ihmetellessä perässä. Fantastinen pelikirjaosuma, jossa Toivio antoi tilaisuuden Granlundille loistaa lävistävällä syötöllä Pukille sen sijaan, että olisi itse pelannut liian riskillä ja Armenia olisi kääntänyt pelin toiseen päähän. Marginaalit ovat pieniä ja nyt Toivio teki oikean siirron laitaan, koska seurauksena oli maali Granlundinkin kautta.

Hieman ylempiin esimerkkeihin liittyen negatiivisissa tilanteenvaihdoissa eli riistojen jälkeen Armeniaa voi haavoittaa, koska silloinkin pelaajien väliset etäisyydet tuppaavat venymään. Viimeksi eilen Liechtenstein loi parhaat paikkansa riistojen jälkeisistä nopeista vastahyökkäyksistä, kun Armenian menetyksen jälkeinen vastaprässi ei ole kaikkein kollektiivisinta, vaan usein vain korkeintaan 1-2 pelaajaa reagoi heti menetykseen ja muut katsovat puolittain vieressä. Toki viimeksi Jerevanissa Armenian ja Suomen kohdatessa armenialaisten vastaprässääminen toimi hyvin avausjaksolla, mutta ei enää toisella puolikkaalla, joten Suomen tulee olla kärsivällinen läpi illan tiistainakin ja luottaa siihen, että viimeistään toisella jaksolla armenialaiset alkavat vuotaa menettäessään pallon. Lisäksi pitää toki huomioida se, että jos vastassa on Liechtensteinin kaltainen jalkapallokääpiö, yhdenkin miehen vastaprässi voi johtaa maalin syntyyn kuten eilen nähtiin.

Lainaus

Toisen jakson alusta vielä esimerkki Armenian hieman puolittaisesta ja laiskasta tilanteenvaihtopelaamisesta menetyksen jälkeen. Hovsepyan on tehnyt itsensä pelattavaksi taas toppareiden yläpuolelle, mutta hänen syöttönsä eteenpäin pysähtyy isäntien ex-kapteeni Polverinoon, joka pelaa viereen Haslerille. Tämä löytää syötöllä vapaan pelaajan kolmen armenialaisen välistä ja saa seinäsyötön vielä takaisin itselleen. Sitten yksi isäntien harvoista futareista eli Hasler pelaa nopean tempokuljetuksen päätteeksi syötön boksiin toiselle taiturille Salanovicille, mutta hän tuhlaa valitettavasti avopaikan.


71. minuutilla samanlainen vastahyökkäys Haslerin kautta kuitenkin tuotti tasoitusmaalin! Liechtenstein katkoo tällä kertaa omassa boksissa ja tulee sieltä pelaamalla jopa pois, johon Kolvidssonin alaisuudessa on pyrittykin viimeisen vuoden ajan roiskimisen sijaan. Hasler saa pallon alhaalta jalkaansa, suojaa, kuljettaa ja jakaa taas eteenpäin Salanovicille kuljetuksen jälkeen. Tämä leikkaa keskelle tuplattunakin, laukoo, itseään hetkeä aiemmin hieman loukannut Hayrapetian tiputtaa eteen ja Frick on haaskalla tasoittamassa, kun K. Hovhannisyania laitapuolustajana paikannut A. Hovhannisyan on sijoittunut heikosti liian keskelle. Jos Armenia on yhtä haluton juoksemaan omiin päin tiistainakin, eiköhän Lod-Pukki akseli värkkää ainakin yhden osuman.


Jatkotilanteessa kuitenkin Liechtensteinin puolustajista Kaufmann hölmöilee pallon yhden miehen vastaprässin toteuttaneelle Ghazaryanille, joka jakaa viereen Barseghyanille ja tämän vasuri puhuu tarkasti takakulmaan 0-1 maalin arvoisesti.


Kahden minuutin kohdalta esimerkki siitä, kuinka Dzeko pelattiin läpiajoon, mutta hän laukoi tolppaan. Ensin Dzekoa tavoiteltiin korkealla pallolla, jonka hän voitti, mutta pudotus epäonnistui. Armenian keskikenttä pääsi hetkeksi väliin, mutta purku meni suoraan Zukanovicille. Pjanic liikkui saman tien pelattavaksi toppareiden yläpuolelle ja ennen kuin armenialaiset ehtivät peittämään avointa jalkaa, hän poimi linjan taakse kirmanneen Dzekon, joka kilautti tolppaan. Aiemmissakin peleissä bosnialaiset ovat kunnostautuneet melko hyvin toimivalla välittömällä vastaprässillä. Tässä tilanteessa Armenia toki suorastaan lahjoitti pallon menetyksen jälkeen, mutta yhtä kaikki bosnialaiset käänsivät taas kerran pelin suunnan nopeasti toiseen päätyyn ja loivat maalipaikan alle kymmenessä sekunnissa riiston jälkeen. Maaliskuun kotiottelussakin Kreikkaa vastaan riistot vierasjoukkueen kenttäpuoliskolla ja niiden jälkeinen suoraviivaisuus kohti maalia aiheutti vaikeuksia kreikkalaisilla Bosniassa, joten Suomen tulee olla tarkkana pallollisessa pelaamisessaan, mikä kuulostaa selviöltä, mutta sitä ei voi liiaksi painottaa.


12. minuutilla Bosnia tasoitti 1-1:een. Se ohitti helposti Armenian ylimmät prässilinjat, jotka nukkuivat, kun Bosnia laittoi vapaapotkun nopeasti peliin. Näin ollen seurauksena oli 3v4-hyökkäys organisoimatonta puolustusta vastaan ja Gojakille kyettiin luomaan laitaan 1v1-tilanne Hambardzumyania vastaan, joka ei ole kaikkein vakuuttavin 1v1-puolustaja, joten voidaan puhua jopa lievästä laadullisesta ylivoimasta laidassa. Näinpä ollen Gojak saa lopulta taitotasonsa ansiosta veivattua jalan vapaaksi ja samalla Dzeko tekee maailmanluokan liikkeen oikea-aikaisesti linjan taakse eikä kumpikaan toppari saa häntä kuriin, vaan pallo löytyy Armenian maalista.


Ajasta 38:30 osoitus bosnialaisten vaarallisuudesta tilanteenvaihdoissa, mutta havainto myös siitä, kuinka Suomikin voi Kupittaalla horjuttaa armenialaisia riistojen jälkeen. Barseghyanin epätoivoinen ajo laidasta keskelle päättyy menetykseen usean bosnialaisen keskellä ja seurauksena on hetkessä luotu 4v2-hyökkäys, joka päättyi kuitenkin Hayrapetianin mahtavaan jalkatorjuntaan.


Avauspuoliajalla Suomen vastahyökkäyspelaaminen eli positiiviset tilanteenvaihdot olivat kehnoja ja oikeastaan päättyivät ennen kuin ehtivät edes alkaa. Siitä on annettava krediitit vastustajalle. Tämä tilanne käynnistyy siitä, kun Kamara katkoo syvällä omalla alueella Ghazaryan syötön kohti Mkhitaryania.


Tässä sitten se syy, miksi Suomen vastaiskut pysähtyivät kuin seinään. Armenian puolustuslinja ymmärsi olematta peruuttamatta menetyksien jälkeen, vaan puolusti aktiivisesti eteenpäin. Ja kukapa muu kuin Haroyan olisi noussut topparin tontiltaan yli puolen kentän Pukin iholle.


Pukki pudotti Hämäläiselle ja tämän nosto takaisin karkasi sivurajan yli, joten Armenia sai pallon menetyksen jälkeen heti takaisin itselleen.


Sitten 0-2 osuman kimppuun vastaiskuosion lopuksi. Se lähtee syntymään tästä Granlundin maakaksinkamppailuvoitosta kuten jo puolustusosiossa totesin.


Pukki löytyy keskeltä vapaana, kun Armenian menetyksen jälkeinen prässi ei ole enää yhtenäinen toisin kuin vielä avausjaksolla, jolloin puolustuslinja jaksoi pumpata vastaan.


Pukki tiputti Schüllerille, jonka Ghazaryan kopautti nurmen pintaan, mutta peli jatkuu, kun pallo jää Lodille.


Hän pelaa seinän Granlundin kanssa ja ajautuu yksin kolmea vastaan laitaan.


Lod ohittaa päättäväisellä kuljetuksella Daghbashyanin, Grigoryanin ja Ghazaryanin, joten Calisir joutuu liikkumaan keskeltä Lodia vastaan. Samalla näkyy jälleen se, kuinka heikosti Hovhannisyan seurasi omaa miestään eli Soiria. Katse on vain pallossa, vaikka selustassa on pelaaja vapaana.


Lod kääntää keskelle kevyellä kosketuksella ja jakaa sitten takatolpalle Soirille, joka ei erehdy. Hovhannisyan on taas jossain muualla kuin merkkaamassa miestään. Tämä oli kaikkiaan vähän hidastempoisempi vastahyökkäys, mikä oli ehkä ihan hyvä, kun nuo nopeammat viritelmät eivät tuottaneet tulosta.

Armenian laitapuolustajat eivät ole kaikkein etevimpiä 1v1-tilanteissa saatika oman rangaistusalueen puolustamisessa pallottomina. Niin kesäkuussa Kreikka, syyskuussa Bosnia ja Italia sekä Liechtenstein eilen ovat haavoittaneet armenialaisia, joten Lodin ja Suomen vasemman laiturin (Soiri/Skrabb/Jasse?) tulee vain rohkeasti haastaa Hambardzumyania ja A. Hovhannisyania, jos tämä avaa vasemmalla puolella. Suomen laitureille 1v1-tilanteita puolestaan tulee tuottaa nopealla pallonliikuttamisella ja jopa puolenvaihdoilla, jolloin Armenian laitapuolustajat eivät ehdi saamaan tukea keskikentän linjasta esimerkiksi alas pudonneilta laitureilta Barseghyanilta ja Adamyanilta. Puolenvaihtojen jälkeen laiturin pitää vain saada jalka nopeasti auki ja keskittää boksiin, jonne rynnii toivon mukaan ainakin kolme suomalaista kerrallaan kuten Kreikalla kesäkuussa seuraavan lainauksen viimeisissä esimerkeissä.

Lainaus

12. minuutilla Bosnia tasoitti 1-1:een. Se ohitti helposti Armenian ylimmät prässilinjat, jotka nukkuivat, kun Bosnia laittoi vapaapotkun nopeasti peliin. Näin ollen seurauksena oli 3v4-hyökkäys organisoimatonta puolustusta vastaan ja Gojakille kyettiin luomaan laitaan 1v1-tilanne Hambardzumyania vastaan, joka ei ole kaikkein vakuuttavin 1v1-puolustaja, joten voidaan puhua jopa lievästä laadullisesta ylivoimasta laidassa. Näinpä ollen Gojak saa lopulta taitotasonsa ansiosta veivattua jalan vapaaksi ja samalla Dzeko tekee maailmanluokan liikkeen oikea-aikaisesti linjan taakse eikä kumpikaan toppari saa häntä kuriin, vaan pallo löytyy Armenian maalista.


Ja heti oman syöttönsä jälkeen Dzeko teki niin raivokkaan juoksun, että hän on Kolasinacin keskityksen lähtiessä ehtinyt sinne, missä Haroyanin olisi pitänyt olla katkomassa keskitystä, mutta tämä jäi hieman lönkyttelemään kaiken lisäksi eikä siksikään ehtinyt enää katkoa matalaa palloa. Taka-alueella puolestaan Hovhannisyan jäi tosiaan väärälle puolelle Gojakia. Hovhannisyania ei muuten edes nähdä valitettavasti Turussa, koska hän on loukkaantumisen takia sivussa lokakuun peleistä. Olisin todella halunnut nähdä tuon pikakiiturin, joka kuuluu ilman muuta toistaiseksi lohko J:n tähdistöön pelipaikallaan puolustuspuutteista huolimatta.


71. minuutilla samanlainen vastahyökkäys Haslerin kautta kuitenkin tuotti tasoitusmaalin! Liechtenstein katkoo tällä kertaa omassa boksissa ja tulee sieltä pelaamalla jopa pois, johon Kolvidssonin alaisuudessa on pyrittykin viimeisen vuoden ajan roiskimisen sijaan. Hasler saa pallon alhaalta jalkaansa, suojaa, kuljettaa ja jakaa taas eteenpäin Salanovicille kuljetuksen jälkeen. Tämä leikkaa keskelle tuplattunakin, laukoo, itseään hetkeä aiemmin hieman loukannut Hayrapetian tiputtaa eteen ja Frick on haaskalla tasoittamassa, kun K. Hovhannisyania laitapuolustajana paikannut A. Hovhannisyan on sijoittunut heikosti liian keskelle. Jos Armenia on yhtä haluton juoksemaan omiin päin tiistainakin, eiköhän Lod-Pukki akseli värkkää ainakin yhden osuman.


Italian avausmaalikin tuli juuri vasemman kautta. Romagnoli kuskasi vapaata kaistaa ja Bernardeschi tuli taas vastaan. Pudotus Verrattille, joka kuljetuksen jälkeen löysi Emersonin, tämä hassutti itsensä keskityspaikkaan ja samalla taka-alueella kaiketi Calisir hukkasi kohtalokkaasti kahta kokoa kookkaamman Belottin.


Koutris puolestaan pystyy harhauttamaan miehensä 1v1-tilanteissa eikä aina pelkästään keskitä, vaan osaa juosta myös sisemmälle laitakaistalle, joten Raitalan ja Lodin tulee olla hereillä näissä eikä olettaa vain keskitystä. Tässä kuvassa Koutris harhautuksensa jälkeen pelasi matalan keskityksen kohti takatolppaa, mutta Masouras karistettuaan topparin ei aivan ylettänyt palloon reagoituaan silti hieman myöhässä.


Kreikan hyökkäyspelaamisesta pitää mainita sellainen yksityiskohta, että jos Fortounis ei näillä sisäänleikkaamisillaan löytänyt tilaa ampua, hän jakoi usein myös ristipallon nousevalle oikealle laitapuolustajalle. Tässäkin loukkaantuneen Mavriasin tilalle tullut Kotsiras tekee pystyjuoksun, kun Armenian muoto on niin paljon painottunut kohti toista laitaa ja kapealla, jolloin oikealla sivurajalla on tilaa.


Puolenvaihdon jälkeen kolme kreikkalaista on välittömästi kohdealueella, mutta keskitys blokattiin kulmapotkuksi eli kyllä sieltä oikealtakin kaistalta Kreikalta voidaan nähdä nousuja ja silloin oman boksin puolustamisen tulee toimia keskityksissä yhtä hyvin kuin tähänkin asti.


Toiselta jaksolta käyn läpi vain maalit, koska mikään ei muuttunut oleellisesta avausjaksosta. Armenia puolusti ja Kreikka yritti murtaa vieraiden puolustuksen enimmäkseen laidoilta. Kavennus syntyi 54. minuutilla. Fortounis nostaa käden pystyyn oikeassa reunassa ja saa jalkaansa puolenvaihdon, kun Armenian keskikenttä ei prässää tarpeeksi läheltä, vaan Pelkas saa antaa vapaasti puolenvaihdon.


Fortounisin ensimmäinen jatkoyritys keskelle ei onnistu.


Hän saa pallon uudestaan ja veivaa itsensä Ghazaryanin ja Hovhannisyanin välistä boksiin. Yksilötaitoa parhaimmillaan.


Syöttö takaviistoon Zecalle, joka paukutti boksin rajalta pallon oikeaan alakulmaan Hayrapetianin hieman helposti hörpätessä vedon sisään käsiensä kautta. Kreikka yksi, Armenia kaksi.
« Viimeksi muokattu: 14.10.2019 klo 16:08:26 kirjoittanut Salming »
Salming

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Chelsea FC


Vastaus #1 : 13.10.2019 klo 16:00:01

Hyökkäys:

Armenialla on ollut käytössään kesäkuusta alkaen 4-3-3 paperiryhmitys, jonka johdosta sen pääasiallinen rakentelumalli alhaalta on ollut 2-3-5, jolloin vuorollaan toinen laitapuolustaja sekä yksi pelaaja keskikentän kolmikosta on noussut ylemmäs tukemaan kolmea ylintä pelaajaa avausvaiheessa. Jos Suomi ei halua jättää puolustuslinjaansa 4v5 alivoimaa, sen tuleekin ratkaista se, että kuka pudottaa viidenneksi pelaajaksi alemmas lähemmäs puolustuslinjaa. Esimerkiksi Sparv voisi jäädä hieman alemmas, jolloin kärkipari, laiturit ja Kamara sitten prässäisivät viidestään Armenian toppareita, kahta keskikenttää ja toista laitapuolustajaa vieraiden kenttäpuoliskolla Veritaksella.

Lainaus

Yksi kuva tähän väliin muistiin tulevaisuutta ajatellen Armenian pelinavaamisesta, koska kesäkuun maaotteluissa käytetty paperiryhmitys 4-3-3 oli uudehko juttu 4-2-3-1:n asemesta. Rakenteluvaiheessa topparipari Haroyan-Ishkhanyan levitti alhaalla ja seuraavassa tasossa olivat keskikenttäpelaajista Grigoryan, Mkrtchyan ja oikea laitapuolustaja Hambarzumyan. Näin ollen ympyröidyt sekä Mkhitaryan että tällä kertaa vasempana laitapuolustajana pelannut Hovhannisyan nousivat kärkipelaaja Karapetianin ja laitureiden Ghazaryanin ja Barseghyanin tueksi ylös. On kuitenkin helppo arvata se, että jos Hovhannisyan olisi oikea laitapuolustaja, silloin vasen laitapuolustaja olisi se, joka jäisi Grigoryanin ja Mkrtchyanin kanssa keskimmäiseen tasoon.


Kesäkuusta alkaen armenialaiset ovat pelanneet 4-3-3 paperiryhmityksellä 4-2-3-1:n sijaan. Jo Kreikkaa vastaan näkyi se, kuinka Armenia on muuttanut myös karsintojen edetessä rakentelumallinsa alhaalta käytännössä 2-3-5:ksi eli vuorollaan toinen laitapuolustaja ja sitten Mkhitaryan nousevat ylös laitureiden ja kärkipelaajan seuraksi. Topparit levittävät alhaalla ja sitten keskimmäisessä tasossa ovat toinen laitapuolustaja ja kaksi keskikenttäpelaajaa, joista toinen liikkuu sivurajalle täyttämään aukon, jonka nouseva laitapuolustaja on jättänyt. Tässä tilanteessa oikea laitapuolustaja Hambardzumyan on ylhäällä ja Mkrtchyan on liikkunut oikealla sivurajalle keskimmäisessä linjassa. Hovsepyan on keskellä toppareiden yläpuolella ja Hovhannisyan pitää leveyttä vasemmalla.

Toinen mahdollinen variaatio on 2-4-4, jota Armenia on käyttänyt muun muassa paljonkin maaliskuussa, syyskuussa Italiaa vastaan ja ajoittain eilenkin Liechtensteinin vieraana. Tuo variaatio muuntuu myös helposti puolesta kentästä eteenpäin 2-2-6:een, jos ja kun molemmat laitapuolustajat nousevat Armenialle tyypillisesti yhtäkin aikaa ylös venyttämään vastustajan muotoa sivuttaissuunnassa.

Lainaus

Hovsepyan ja Ghazaryan olivat keskikentältä ne, jotka tarjosivat itseään pelattavaksi toppareiden yläpuolelle puolessa kentässä, Pizzelli nosti siis itsensä keskikentältä neljänneksi mieheksi ylös (usein oikealle välikaistalle) melko odotetusti, joten muoto muuntui 2-2-6:een/2-4-4:een hyökätessä riippuen laitapuolustajien korkeudesta sivurajoilla, mutta tutusti siis molemmat laitapuolustajat olivat yhtä aikaakin ylhäällä.


Sitten pääsemme kuvaan, joka oli ainoa muutos oikeastaan Italian pelaamisessa aiempaan verrattuna eli se ei prässännytkään korkealta 4-3-3 muodolla, vaan käytti 4-4-2 prässiä. Kuvassa Armenia siis avaa 2-4-4 mallilla, jota Suomikin suosii, joten voi olla, että Mancini halusi harjoitella sunnuntaita varten jo tällaista vähän maltillisempaa lähestymistapaa, koska hän myös kunnioittanee Suomen saamia tuloksia toistaiseksi eikä siten välttämättä halua lähteä 4-3-3 miesvartioinnilla liikkeelle. Toki tässäkin kuvassa näkyy se, kuinka kuusi ylintä pelaajaa miesvartioivat pelaajiaan. Paljon riippuu siitä toki, että yrittääkö Suomi samaa kuin maaliskuussa, jolloin rakentelumalli ei ollutkaan 2-4-4, vaan usein jopa 3-1-3-3, jolloin italialaisten oli luonnollisempaa käyttää sitä 4-3-3 miesvartiointia kuudella ylimmällä pelaajalla, mutta jos Suomi suosii Kreikkaa vastaankin nähtyä 2-4-4 mallia, silloin Italia saattaa hyvinkin ryhmittyä tällaiseen asetelmaan hieman puolen kentn yläpuolelle, jolloin ottelusta saattaa tulla yhtä kyttäilevä kuin Kreikkaa vastaan, joka siis teki näin samoin.


Kuudennella minuutilla näkyy se tavallisin rakentelumalli 2-4-4, jota Armenia suosi paljon Kansojen liigassakin ja myös Bosniaa vastaan.


33. minuutti ja kuten näkyy, molemmat laitapuolustajat ovat yhtä aikaa ylhäällä jopa odotetusti. Painottomalla puolella Hovhannisyan tekee juoksua boksiin parhaillaan, kun Mkhitaryan pelaa pallon Suomen muodon sisään.


Ghazaryan jatkaa yhdellä kosketuksella Briascolle, jonka selkään Pirinen on laidalta kaventanut keskelle. Siksi suomalaisen takana on niin paljon tilaa.


Onneksi Pirinen saa katkottua Briascon syötön kohti Hovhannisyania, joka olisi muutoin päässyt täysin vapaasti uhkaamaan Hradeckya. Viisaasti kotijoukkue houkutteli Suomen muodon ensin toiselle laidalle, pelasi muodon sisään ja sitten yritti päättää hyökkäyksen painottoman puolen nousuun.

Armenian laiturit osaavat hyödyntää mainiosti hetkellisiä 1v1-tilanteita ennen tuen saapumista. Suomellakin oli Jerevanissa vaikeuksia varsinkin avausjaksolla vasemman laidan puolustamisessa, joka toki johtui myös siitä, että Armenian laitapuolustajat nousevat tosiaan toisinaan jopa yhtä aikaa kuten ylempänä on todettu ja silloin armenialaiset eivät epäröi käyttää puolenvaihtojakaan vastustajan muodon liikuttamiseen. Sisäänpäin leikkaavien Adamyanin ja Barseghyanin kanssa Urosen ja Raitalan tulee olla kuitenkin tarkkana. Jos Ghazaryan pelaa laiturina eikä keskikentälle, myös hänet on mielellään tuplattava, koska näissä karsinnoissa Ghazaryan on veivannut muun muassa Sokratisin kertaalleen vipuun 1v1-tilanteessa vieraskentällä tehden maalin.

Lainaus

Armenian 1-0 maalia edelsi sovittu puolenvaihto, jolla luotiin hetkellinen 1v1-asetelma Kolasinacia vastaan, kun Bosnian muoto joutui liikkumaan sivuttain pitkän matkan ehtiäkseen puolelta toiselle. Kreikka käytti maaliskuussa vastaavia puolenvaihtoja vierasottelussaan bosnialaisia vastaan ja jo silloin Kolasinacilla oli ajoittain vaikeuksia noissa 1v1-tilanteiden puolustamisessa ennen kuin hän ehti saamaan tuen lähelle. Tässäkin hän menettää pallon hätäisellä purulla ennen kuin tuki ehtii tulla lähelle. Armenia riistää ja saa 2v2-asetelmasta keskityksen maalille, jossa Mkhitaryan on terävänä viimeistellen 1-0 osuman.


Armenian yksi tapa hyökätä oli pelata korkea pallo Karapetianille, joka sitten pudotti laitaan taitaville 1v1-haastajille. Kreikkahan pelasi hieman samoin maaliskuussa, mutta se pelasi palloja ennemmin linjan taakse juoksuun, kun puolestaan Armenian alakerrasta pallo pelattiin isäntien alimman linjan etupuolelle kohdehyökkääjänä toimineelle Karapetianille. Suomen toppariparillakaan ei tule olemaan helppo iltapuhde tiistaina Karapetiania vastaan painiessa ja Raitalan/Urosen pitää myös olla hereillä, jos ja kun Karapetian pystyy pudottamaan palloja viereen Barseghyanille tai Adamyanille kuten tässä GIFissä.


Sitten Armenian 0-2 osuman kimppuun. Tilanne käynnistyy siitä, kun Kreikka on riistänyt alhaalla ja yrittää itse lähteä nopeaan vastaiskuun. Fortounisin syöttö poikittain jää kuitenkin vajaaksi, kun Hovhannisyan lukee sen hyvin.


Kreikka ei ehdi välittömästi vastaprässätä, kun Hovhannisyan löytää pystyyn säntäävän Ghazaryanin.


Ghazaryan veivaa 1v1-tilanteessa kapteeni-SOKRATEKSEN tylysti nurmen pintaan ja sijoittaa pallon takakulmaan. Jos Italiaa vastaan Manolas vuoti 1v1-tilanteissa, sama kävi nyt Sokratisille. Toki virheitä tapahtui jo heitä ennen noissa ja näissä maaleissa, mutta silti puolustuksen viimeisinä lukkoina maailmanluokan toppareiden pitäisi kyetä paljon parempaan kuin nyt nähtiin näissä kesäkuun peleissä. Tampereellakin kuitenkin Kanervan pitää painottaa Pukille ja kumppaneille sitä, että 1v1-tilanteissa jopa Sokratis ja Manolas ovat täysin harhautettavissa.


Ajoittaisista miesylivoimista huolimatta Liechtensteinin laitapelaaminen ei ollut kovin terävää. Tässä 2-0 maaliin johtavassa tilanteessa Hofer on taas irronnut keskeltä laitaan topparin tontilta ja Göppel paikkaa tätä. Laituri Hasler löntystää alaspäin kävellen, joten Hofer jää 1v1-tilanteeseen näennäisestä ylivoimasta huolimatta.


Näin ollen Armenia saa pelattua seinän, kun Hofer jää jälkeen Mkhitaryanista ja Hasler ei sulje Mkhitaryanin juoksuväylää, koska ei ole ottanut tarvittavia askeleita alaspäin. Puhtaalla intensiteetillä Armenia selvitti tiensä laidasta keskemmälle.


Seinän jälkeen syöttö keskustaan boksin rajalle, josta lähtee terävä laukaus. Polverino kapteeninnauhassaan on tehnyt tavaramerkkivirheensä eli valunut kiinni puolustuslinjaan eikä ehdi blokkaamaan.


Hobi sulkee karusti pallon eteensä ja Karapetian niittaa pelin 2-0:aan. Maalissa oli monta eri tekijää, mutta Haslerin laiskuus laidassa, Polverinon sijoittuminen ja debytantti-Hobin sylky olivat merkittävimmät.


Paneudutaan vielä parilla kuvalla tarkemmin laitapuolustajiin. Göppel on 1v1-tilanteessa Barseghynia vastaan.


Yksinkertainen harhautus, pallo vasemmalta jalalta oikealle ja Göppel jää jälkeen, jonka jälkeen lähtee matala keskitys maalille, jonka Liechtenstein selvitti, mutta Liechtensteinin kummankaan laitapuolustajan vahvuudet eivät tosiaan ole puolustamisessa. Toivon näkeväni Lodilta samanlaisia räjähtäviä haastoja Göppeliä vastaan.

Sitten Armenian ehkä suurimpaan vahvuuteen. Sen tilanteenvaihtopelaaminen on ollut jopa myrkyllisen hyvää, minkä ovat saaneet kokea kesäkuusta alkaen Kreikka, Italia ja myös Bosnia-Hertsegovina. Jos K. Hovhannisyan on pelikunnossa, hänen kykynsä juosta pallo jalassa keskikentän läpi on uskomaton ja Suomen on ehkä vain suotavaa pysäyttää hänet kortinkin uhalla ajoissa. Toki myös Ghazaryan ja Barseghyan ovat erinomaisia tempokuskaajia. Jerevanissa Suomi onnistui kohtalaisen hyvin hidastamaan armenialaisten vastaiskut ja samaan on kyettävä Veritaksellakin. Avoimen pelin menetysten lisäksi Lodin kulmapotkujen jälkeen tulee olla tarkkana, koska Armenia on väläytellyt uhkaavuuttaan kulmapotkujen jälkeisissä vastaiskuissa sekä eilen että jo maaliskuussa.

Lainaus

Ajasta 9:40 hyvä esimerkki armenialaisten tuulennopeista yksilöistä tilanteenvaihdoissa. Hayrapetian laittaa pallon nopeasti peliin kulmapotkun jälkeen ja Barseghyan on karata laidalta karkuun, kunnes Salanovic kaataa hänet varoituksen arvoisesti estääkseen potentiaalisen 3v3-hyökkäyksen syntymisen. Tässäkin näytteessä on hyvä osoitus siitä, kuinka Armenialla on useita pelaajia, jotka pystyvät juoksemaan pallon kanssa todella lujaa tilanteenvaihdoissa. Suomen vastaprässäämisen tulee toimia Veritakselle siten, että nämä tilanteet estetään jo ylempänä kenttää ennen niiden syntymistä.


Tässä prässi nyt ei enää pelin loppuvaiheissa ole kovin korkea Armenialta, mutta silti yhden miehen prässi pakottaa liechtensteinilaisen harhasyöttöön, kun armenialainen aavistelee syötön.


Yksi armenialainen olisi taas vapaana linjojen välissä, kun keskikenttä ei kykene palautumaan menetyksestä ajoissa. Pallollinen Babayan kuitenkin päättää chipata pallon sokkona pystyyn jostain syystä.


Babayan paikkaa erheensä kuitenkin heti ja yhden miehen välitön vastaprässi tuottaa riiston.


Heti pystyyn linjan taakse....


... ja Barseghyan niittaa pallon alakulmaan. 3-0, kaunista.


Armenia sai riistoista paljon vastaiskuja avausjaksolla, mutta niiden päättäminen oli huolimatonta ja osansa oli toki Suomen hyvällä negatiivisten tilanteenvaihtojen puolustamisella. Seuraavat esimerkit voisivat siis hyvin olla myös Suomen puolustusosiossa, mutta menkööt nyt näin. Tässä Haroyan katkoo Kamaran syötön Jensenille.


Ghazaryan saa pallon Haroyanilta, mutta Sparv ja Pirinen hidastavat hänet laitaan upeasti, hyvä!


Pari minuuttia myöhemmin Mkhitaryan katkoo Suomen pelinrakentelun puolessa kentässä päästen tempokuljettamaan.


Jälleen Sparv saa kuitenkin hidastettua hyökkäyksen laitaan.


Armenian hyökkäys taantuu laidalla hitaaksi hyökkäykseksi ja Suomi ehtii ryhmittyä alas. Jälleen yksi hukattu mahdollisuus Suomen oltua huolimaton.


Liikutaan 12. minuutilla Armenian ottelun parhaaseen maalipaikkaan. Pirinen syöttää kohti Hämäläistä, joka menettää pallon ensimmäisen kosketuksen jälkeen takaa kovaa tulleelle Hovhannisyanille. Erinomainen riisto isänniltä.


Suomi yrittää taas ohjata pelin laitaan jopa kolmen pelaajan voimin, mutta Hovhannisyan saa syötön läpi keskustaan Pirisen ja Kamaran välistä.


Pallo valuu aina Briasco-Barekianille asti, mutta tämä ei saa tehtyä uransa ensimmäistä maaottelumaalia. Hradecky ottaa jopa rutiinitorjunnan, kun Granlund osin peittää laukauksen vasempaan alakulmaan spurtattuaan alas kovaa kuten edellisen kuvan etäisyydestä vielä näkyy.


19. minuutti ja Sparvin syöttö katkotaan.


Pallo keskisektorille ja eikun etenemään kohti maalia tempokuljetuksella. Kamara on vielä suhteellisen kaukana Mkhitaryanista.


Kamara kuitenkin spurttaa kiinni maailmanluokan tempokuljettajan Mkhitaryanin ja pakottaa hänet laitaan. Kansainvälisen tason suoritus Kamaralta.


Loppuun vielä kaksi erityisempää vastaiskua, sillä molemmat lähtevät Suomen perättäisistä kulmista. Ensimmäinen tilanne on 55. minuutilta. Lodin pallo jää etualueelle armenialaisiin. Suomen molemmat topparit ovat boksissa, kun Armenia kirmaa vauhdilla ylös.


Babayan ohjataan laitaan Granlundin ja Pukin toimesta. Keskellä Pirinen vartioi omaa miestään. Ongelma on painoton puoli, jossa Hovhannisyan kiitää jumalatonta vauhtia, mutta Kamara tekee parhaansa.


Babayan leikkaa keskelle ja syöttö viipyy juuri tarpeeksi kauan, jotta Kamara ehtii Hovhannisyanin sisäpuolelle estämään tasoitusmaalin synnyn. Syöttövalinta oli nyt sentään oikea Babayanilta, mutta toteutus jäi vajaaksi.


Armenian ensimmäisessä maalissa ohjaaja nukkui sen verran, että sen kertaaminen on lähes mahdotonta. Ilmeisesti tilanne käynnistyi kuitenkin taas siitä, että ympyröity laitapuolustaja Koutris on melko ylhäällä, kun Kreikka menettää pallon puolessa kentässä vaihteeksi. Karapetian rynnii toppariparin välistä pystyjuoksuun.


Siovas ei ehdi juoksemaan kiinni, Barkas tulee empien vastaan, Karapetian veivaa maalivahdin nurmeen ja viimeistelee etukulmasta pallon tyhjiin. Negatiivisten tilanteenvaihtojen eli vastustajan vastaiskujen puolustaminen siis vuoti Kreikalla tässäkin pelissä Italia-ottelun tavoin ja se ei ole hyvä asia, kun pallollinen pelaaminenkaan ei tosiaan ole vakuuttanut varmuudellaan kuin Liechtensteinia vastaan.


Armenian voittomaali syntyi 20 minuuttia myöhemmin. Kreikka menettää pallon keskialueella, kun Barseghyan liukuu katkoon.


Barseghyan antoi pallon Mkhitaryanille, joka pääsi tempokuljettamaan. Zecalla on keltainen alla, joten hän ei pysty rikkomaan kunnolla, vaan tyytyy häviämään maakaksinkamppailun. Siovas joutuu siksi irtautumaan linjasta vastaan ja samalla Barseghyan tekee itse liikkeen Siovasin selustaan tyhjään tilaan.


Oikea-aikainen syöttö ohittaa Siovasin. Barseghyanin ensimmäinen laukaus osuu tolppaan.


Rebound kimpoaa onnekkaasti takaisin jalkaan ja toinen yritys menee maaliin. Barseghyan siis itse käynnisti ja päätti tämän positiivisen tilanteenvaihdon eli vastahyökkäyksen. Kreikka puolestaan otti jo kolmannen maalin omiin samassa pelissä negatiivisesta tilanteenvaihdosta eli vastustajan nopeasta vastaiskusta!


Loppuun vielä Armenian tekemä maali. Kreikkakin pääsi vastaaviin potentiaalisiin vastaiskuihin, muttei hyödyntänyt niitä huonosti organisoitunutta puolustusta vastaan toisin kuin Armenia Karepetianin jykevällä laukauksella. Italia on haavoitettavissa riistojen jälkeen.


Havainnot on hyvä päättää voittomaaliin. Työhevonen Mkrtchyanin ryövää pallon Gojakilta. Armenia käynnistää vastahyökkäyksen ja Mkhitaryan saa pallon vasempaan laitaan, jolloin bosnialaisten lähes koko pakka on pelattu taas tilanteesta hetkellisesti ulos puolenvaihdolla. Oikea toppari Bicakcic ei ehti peittämään keskitystä ja taas kerran bosnialaisten rangaistusalueen puolustaminen vuotaa keskitystilanteessa. Painottomalta puolelta nousun tehnyt Hambardzumyan niittaa pallon reppuun, kun vielä puolessa kentässä hänen sisäpuolellaan ollut Duljevic ei ole viitsinyt seurata nousua loppuun asti eikä toinen toppari Zukanovickaan ehdi blokata syöttöä takatolpalle. Keskemmälle kaventanut Kolasinackaan ei puolestaan huomaa ajoissa sitä, että laituri Duljevic ei seurannutkaan loppuun asti Hambarzdzumyania.

Erikoistilanteet:

Vastustajan kulmapotkuissa Armenialla on käytössä miesvartiointi kuten Huuhkajilla. Etualueelle tulevien pallojen puolustaminen on ehkä ollut se suurin murheenkryyni varsinkin Bosnia-peleissä. Lodinkin kannattaisi siis ehkä kokeilla pelata kaikki sisäkierteiset kulmat toiselta puolelta etutolpalle, koska niihin maalivahti Hayrapetiankaan tuskin pääsisi käsiksi, kun Pukilla on tapana olla kulmapotkuissa vitosen viivan sisällä hämmentämässä. Toisaalta Jerevanissa Suomen paras kulmavariaatio oli takatolpalle pelattu pallo Sparville.

Lainaus

Vastustajan kulmapotkuissa Armenia käytti yhä miesvartiointia.


41. minuutilta kulmapotkuesimerkki vierailta. Karsintojen alussahan Bosnia rokotti Armeniaa vastaavanlaisella etualueelle sisäänpäin kiertäneellä pallolla, joten niiden kanssa Suomenkin tulee olla tarkkana, sillä Pjanic osaa kyllä laittaa tarkkoja palloja tuohon vitosen viivalle etutolpan tuntumaan. Boksissa oli tässä variaatiossa vain neljä bosnialaista, kun viisi on tavanomainen lukumäärä heille, mutta noita viiden boksipelaajan variaatioitakin nähtiin kyllä tässä pelissä. Armenia puolusti normaalisti miesvartioinnilla.


Pjanic antaa nyt toiselta puolelta keskityksen etutolpalle. Krunic voittaa Armenian Karapetianin 1v1-tilanteessa ja nikkaa pallon takakulmaan.


Tämä on Suomen neljäs kulmapotku. Soiri on korvannut boksissa Hämäläisen. Katsokaa, millaisen kaarijuoksun Sparv lähtee tekemään etualueelta kohti takatolppaa Lodin nostettua kätensä pystyyn. Haroyan jää jälkeen ja kaiken lisäksi Toivio liikkuu blokkaamaan hänen juoksunsa. Tärkeä yksityiskohta, jota en huomannut livenä.


Lodin keskitys leijailee sovitusti takatolpalle, mutta pusku ei vain mene sisään. Muutoin täydellisesti pelattu erikoistilanne!

Omissa kulmapotkuissa Armenia nostaa rangaistusalueelle useimmiten viisi pelaajaa, mutta eilen nähtiin variaatioita, joissa boksissa oli vain neljä kohdetta ja boksin reunalla puolestaan kaksi yksilöä.

Lainaus

Armenian kulmapotkuja antoi taitava vasuri Pizzelli Mkhitaryanin ollessa poissa. Boksissa oli vain neljä kohdetta, joista ykköstoppari Haroyan hieman muita taaempana. Keskitys kuitenkin kaarsi suoraan Büchelin hyppysiin.


Loppuun pari erikoistilannetta vielä. Armenian ensimmäinen kulma tuli ajassa 16:30. Bosnia puolusti tutusti vastustajan kulmapotkut alueelta. Armenia puolestaan nosti rangaistusalueelle viisi yksilöä.


Armenian ratkaisu oli tehdä hämäysjuoksu etualueella, jolla avattiin väylä pelata takaviistoon boksin reunalla, mutta sitten toteutus vain jäi uupumaan pallon karattua taivaisiin, mutta idea oli hyvä, kun Bosnia kerran miehittää oman boksinsa pilkun tuntumasta maaliviivalle melko tiheään, joten tila löytyy sitten boksin rajalta, jos ei halua kokeilla onneaan keskityspallolla bosnialaisten keskelle. Nurmela-Martonen kaksikko erikoistilanteista vastaavana kaksikkona on varmasti tietoinen bosnialaisten tavasta puolustaa kulmapotkuissa, joten jäämme odottamaan, kokeileeko Suomi tällaisia variaatioita kuin Armenia.


Armenian ensimmäinen kulma tuli 15. minuutilla. Pallon takana oli odotetusti Ghazaryan. Suomi käytti puolestaan tuttua miesvartiointia boksissa olleisiin viiteen kohdepelaajaan, jotka olivat Haroyan, Briasco-Balekian, Mkhitaryan, Calisir ja Özbiliz.


Bosniaa vastaan Armenia ylitti pelata vitosen viivalle keskisektoriin ja sinne pallo laskeutui myös nyt, mutta Hradecky koppasi nahkakuulan vaivatta.


Toinen kulmapotku tuli viisi minuuttia myöhemmin. Boksissa ovat samat viisi pelaajaa.


Sisäänpäin kiertävä pallo laskeutuu taas vitosen viivalle ja Arajuuri purkaa. Tämän Suomi tiesi ja puolusti hyvin.

Suomi

Suomen päävalmentaja Markku Kanerva nimesi tiistaina 1. lokakuuta seuraavan ryhmän EM-karsintojen lokakuun maaotteluihin:



Lainaus
Maalivahtiosastossa ei ole mitään ihmeellistä. Hradecky jatkaa ilman muuta maalin suulla pelattuaan toistaiseksi neljä nollapeliä kuudessa ottelussa. Italian pääsarjassa Bresciassa melko hyvin ajoittain esiintynyt Joronen on pätevä kakkosvaihtoehto.

Puolustuskahdeksikko on tainnut olla kesäkuusta alkaen samassa muodossa. Uronen on ykkösvaihtoehto vasemmalle ja Pirinen on hänen mahdollinen paikkaaja. Oikealla puolella puolestaan Raitala on lähes Sparvin kaltainen voittomagneetti, joten Granlund tuuraa häntä vain ja ainoastaan silloin, jos Raitala ei pysty pelaamaan kahta ottelua lyhyen ajan sisään kuten vielä syyskuussa oli asian laita. Toppariparina avaa kaiken järjen mukaan Arajuuri-Toivio, koska kun EM-karsintojen lisäksi mukaan lasketaan Kansojen liiga, Arajuuri-Toivio topparipari on avannut nyt yhdeksän kertaa toppariparina neljän linjassa ja noissa peleissä Suomi on päästänyt omiin vain yhden maalin, joka oli Kreikkaa vastaan vieraissa vieläpä Granlundin oma maali. Käsittämätön tilasto yhä edelleen! Bosnian pelitapakaan ei velvoita Suomea puolustamaan viiden linjalla toisin kuin Italiaa vastaan. Väisäsen veljekset toimivat tuuraajina, jos Arajuuri tai Toivio ei kykene pelaamaan.

Keskikentän kilpailutilanne on se, että auki on lähinnä jälleen vain se, kuka aloittaa vasempana laiturina, koska kolmen syöttöpisteen Lodia ei voi syrjäyttää oikealta ja keskellä Sparv-Kamara akseli on toiminut yhdessä mainiosti silloin, kun vastassa ei ole ollut Italia. Sparv on toki kärsinyt edellisten maaotteluiden jälkeen ongelmista selässä, mutta Kanervan mukaan tilanne on menossa parempaan päin ja viikonloppuna Sparv pelasikin jo puoli tuntia Midtjyllandin riveissä, joten hän on taas pelikunnossa. Kamaraa puolestaan ei tarvinne perustella sen kummemmin ja kuten jo Bosnia-osiossa totesin, Suomi tarvitsee hänen pallovarmuuttaan, kun bosnialaiset puolustavat aggressiivisesti iholla kiinni selkäpuolella. Schüller ja Kauko ovat tuuraajia keskikentän keskustaan tarvittaessa.

Kuka sitten aloittaa vasemmalla laidalla? Vahvimmat vaihtoehdot ovat Lappalainen ja Soiri, joista Soiri avasi syyskuussa Kreikka-voitossa ja Lappalainen Italia-tappiossa. Myös Skrabb olisi yksi vaihtoehto, mutta hän otti ilmeisesti kolhun viikonlopun ottelussaan. Mitä tulee Soiriin ja Lappalaiseen, oma valintani olisi Soiri, joka on kuitenkin piirun luotettavampi yksilö puolustussuuntaan ja loisti muun muuassa syyskuussa laidallaan katkojen tekemisessä: "Toisella laidalla Soiri vakuutti prässipelissä lukuisilla katkoillaan. Ylöspäin hänellä oli kyllä yritystä, mutta viimeiset ratkaisut jäivät piippuun monen muun suomalaisen tavoin, koska vastustajan puolustuslinja oli Suomen tavoin laadukas. Seinäpelien laadukkuus ei ollut myöskään ihan parhaimmalla tasolla. Rangaistuspotkuun johtaneesta tilanteesta pitää toki antaa kunniaa Soirille, joka ei kulman jälkitilanteessa väkisin yrittänyt keskittää läheltä päätyä muistaakseni Torosidisin läpi, vaan veivasi pallon oikealla jalalleen ja syötti sitten alueen sisälle Kamaralle, joka hankki pilkun." Lappalaisesta puolestaan kirjoitin Italia-pelin jälkeen lyhyesti ja ytimekkäästi: "Lappalainen kalasti laidalla pari kertaa mainiosti vapaapotkun, mutta vastapainona tuli rutkasti menetyksiä."Koska pallovarmuus on yksi Suomen pelin kantavista teemoista Zenican kiehuvassa hornankattilassa, totean vain, että Pyry Soiri, valitsen sinut.

Pukki aloittaa kärjessä itseoikeutetusti. Hänen rinnalleen tai alapuolelle 4-4-1-1 ryhmitystä käytettäessä ovat tarjolla Forsell, Jensen, Tuominen ja Pohjanpalo. Näistä Forsell ei saanut ollenkaan vastuuta syyskuussa ja hieman epäilen, että tokkopa Kanerva häntä valitsee avaukseen, vaikka viimeksi Forsell olikin avauksessa bosnialaisia vastaan suoriutuen minusta melko mallikkaasti omasta roolistaan myös pallottomana Cimirotin häiritsijänä, mutta avauspaikka johtui siltikin enemmän siitä, että kärkeen ei ollut oikein muita vaihtoehtoja tuolloin, kun Skrabbkin piti laittaa laituriksi. Pohjanpalon pelituntuma on puolestaan niin olematon, että hän on vaihdosta tarvittaessa kehiin tuleva jokerikortti kuten Kanervakin totesi lehdistötilaisuudessa. Näin ollen vaihtoehdot ovat Tuominen ja Jensen. Jensen saalisti viikonloppuna 15 minuutin peliajalla Bundesliigassa käytännössä maalisyötön, koska hänen laukauksensa paluupallosta Augsburg iski lohdutusosuman 5-1 tappiossa Mönchengladbachia vastaan. Sitä edeltävät peliminuutit olivat Kreikkaa vastaan pelatut neljä minuuttia, kun Jensen tuli vaihdosta sisään Ratinassa ottelun loppuhetkillä prässäämään. Hän toki tuoreilla jaloilla liikkuikin  kiitettävää vauhtia sivuttaissuunnassa, mutta pelituntuma viime aikoina on kuitenkin niin olematon, että on vaikea kuvitella Jenseniä avaukseen näin tuikitärkeään otteluun. Tuominenkaan toki ei ole edellisten maaottelujen jälkeen pelannut kuin yhteensä 22 minuuttia seurajoukkueessaan, mutta hän oli kuitenkin jo syyskuussakin Jensenin edellä nokkimisjärjestyksessä ja esiintyi Kreikkaakin vastaan kohtalaisesti Pukin rinnalla, joten oma valintani olisi siis Tuominen Pukin pariksi tai sitten hieman tämän alapuolelle prässäämään erityisesti Pjanicia. Ohessa ovat myös muistiinpanoni Tuomisesta kuukauden takaa: "Kärkipari uurasti tosiaan läpi pelin tutun ahkerasti ja peitti hyvin syöttölinjoja Kourbelisille ja Bouchalakisille painostaessaan samalla Kreikan toppareita. Tuomisesta pitää mainita lisäksi uudestaan ne pohjanpalomaiset pallon hallinnat, vaikka Manolas oli selässä. Juuri tuon kohdepelaamisen takia halusin nähdä hänet avauksessa, koska hänellä riitti myös fyysisyyttä voittaa pari pääpalloakin Manolakselta."Eikä pidä unohtaa sitä, että Suomi voi horjuttaa bosnialaisia laidasta tulevilla keskityksillä ja niissä Tuominen on Jenseniä suurempi uhka. Ja vaikka olen varoittanut pelaamasta kohtisuoria palloja alhaalta ylös Sunjicia ja Zukanovicia kohti, Tuominen voi niistä jonkin toki voittaakin, koska Manolaskin oli paperia ainakin kahdesti Ratinassa Tuomista vastaan pääpalloissa.

Yhteenvetona siis veikkaus Suomen avauskokoonpanosta 4-4-2/4-4-1-1 lauantaina:

Pukki - Tuominen
Soiri - Sparv - Kamara - Lod
Uronen - Arajuuri - Toivio - Raitala
Hradecky

Ylläoleva lainaus on Bosnia ja Hertsegovina -ottelun avaussivulta, jossa ennakoin Suomen avauskokoonpanoa siihen otteluun. Avauskokoonpano lauantaina oli lopulta juuri se, jota monet itseni mukaan lukien osasivat odottaakin, kun Lappalainenkin jäi ryhmästä pois vatsataudin takia lopulta. Tulos sen sijaan ei ollut mairitteleva Zenicassa. Minulla on tallessa noin 50 erilaista tilannetta eilisestä ottelusta, joiden kimppuun hyökkään seuraavaksi selvittääkseni tarkemmin yksityiskohtia Huuhkajien kyykkäyksessä. Tavoitteeni on huomisiltaan mennessä saada läpikäytyä eilinen tappio, mutta koska Armenia-peli kolkuttaa jo ovella ja myös siihen on käännettävä katseita, avasin otteluketjun jo nyt tiistain pelin spekulointia varten.

Hradecky jatkaa maalissa tiistainakin, siitä ei ole epäselvyyttä. Puolustuslinjassa Arajuuren pelikunto on kysymysmerkki. Jos hän ei pysty pelaamaan, S. Väisänen noussee avauskokoonpanoon, vaikka toki Raitalakin olisi mahdollista siirtää toppariksi, mutta koska Raitala on nyt pelannut vain laitapuolustajana maajoukkueessa viime vuosina ja S. Väisänen puolestaan keskuspuolustajana, en usko, että Kanerva lähtee sotkemaan alakertaa liiaksi Huuhkajien vuosituhannen tärkeimpään kotiotteluun.

Keskikentällä Sparvin, Kamaran ja Lodin pelipaikoista ei tarvitse edes keskustella. Tosin Sparv vaihdettiin Bosniassa kentältä toisella puoliajalla ja Kauko tuli hänen tilalleen, mutta eiköhän Sparv ole kunnossa tiistaina taas, jos vaihto nyt edes johtui mistään pienestä kolhusta tai sitten kyse oli vain lepuutuksesta jo tiistaita ajatellen. Soiri vaihdettiin puolestaan puoliajalla pois Bosnia-pelissä, koska hänellä ei ollut mitenkään hohdokas ilta Zenican hornankattilassa. Tuominen siirtyi hänen tilalleen vasempaan laitaan toisella jaksolla, mutta haluaisin kyllä silti mieluummin nähdä Soirin laidassa Armeniaa vastaan kuin Tuomisen. Yksi vaihtoehto on toki se, että Bosniaa vastaan koko pelin vaihdossa ollut Skrabb nousee avaukseen vasemmalle laidalle, jossa hän on pelannut maajoukkueessa viimeksi kesäkuussa Bosniaa vastaan ja sitä ennen Kansojen liigassa Kreikkaa vastaan. Molemmat pelit Suomi voitti 2-0 ja Skrabb on pärjännyt ihan hyvin laidalla puolustussuuntaankin, joten jos Kanerva haluaa penkittää Soirin hieman vaisumman illan jälkeen, sitten Skrabb olisi ehkä paras vaihtoehto laituriksi, mutta minä olisin valmis antamaan Pyryllekin uuden mahdollisuuden, kun hän on vieläpä tiistaina varmasti melko tuoreenakin pelattuaan vain 45 minuuttia eilen. Jensen on puolestaan mielestäni vakuuttanut maajoukkueessa ennemmin kärjessä kuin laidalla, joten siksi en usko hänen avaavan vasemmalla laidalla.

Pukki aloittaa kärjessä toisena hyökkääjänä, mutta toinen kärki on kysymysmerkki. Vaihtoehtoina ovat jälleen Tuominen, Pohjanpalo, Forsell, Skrabb ja Jensen. Pohjanpalo teki minuun niin suuren vaikutuksen Bosnia-pelin toisella puoliajalla, että jos hän vain suinkin pystyisi pelaamaan esimerkiksi ensimmäiset 75 minuuttia, valitsisin Jollen Pukin kärkipariksi avaukseen. Jos Pohjanpalo ei kuitenkaan vielä ole siinä kunnossa, että hänet voisi laittaa avaukseen, tilanne on mutkikkaampi. Toisaalta Jensen oli viimeksi avauksessa, kun Armenia kaatui vieraissa ja hän onnistui vieläpä maalinteossa, mutta pelituntuma ei ole paras mahdollinen. Tuomiselta Kanerva tietää saavansa nöyrää työntekoa, mutta Armeniaa vastaan kärjessä olisi hyvä olla toinenkin pelaaja, joka pystyy tehoilemaan joko maalien tai syöttöjen muodossa, joten veikkaan, että Jasse ei aloita Armeniaa vastaan Pukin rinnalla. Jos Skrabb ei pelaa laidalla, sitten hän on toki myös yksi vaihtoehto Teemun rinnalle kärkeen. Forsell puolestaan on ollut avauksessa viimeksi Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan kesäkuussa, mutta häneltä voisi saada apuja tulostaululle. Jotenkin olen kuitenkin toiveikas sen suhteen, että Pohjanpalo on avauksen kunnossa, joten veikkaan Suomen kokoonpanon olevan tiistaina:

Pohjanpalo - Pukki
Soiri - Sparv - Kamara - Lod
Uronen - S. Väisänen - Toivio - Raitala
Hradecky

Ottaen huomioon sen, että Suomi ei ole tosiaan maaleilla juhlinut Veritaksella ja Armenia puolestaan on vierasmaaliputkessa, lopputulosveikkaukseni on Arajuurenkin todennäköisen poissaolon vuoksi Suomi yksi, Armenia yksi.

EDIT: BIH-FIN pelin havainnot: http://futisforum2.org/index.php?topic=224635.msg12622278#msg12622278
« Viimeksi muokattu: 13.10.2019 klo 21:11:42 kirjoittanut Salming »
Plusnic

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Melchester Rovers


Vastaus #2 : 13.10.2019 klo 20:23:24

Lainaus
valitsisin Jollen Pukin kärkipariksi avaukseen. Jos Pohjanpalo ei kuitenkaan vielä ole siinä kunnossa, että hänet voisi laittaa avaukseen, tilanne on mutkikkaampi

Mitäs mutkikasta siinä on että pelataan ensin parhailla tulos taululle ja vaihdellaan raikkaita jalkoja sitten varmistamaan (ei siis varmistelemaan, huom) voitto.
Miksi Jolle pitäisi ottaa sisään vasta 60 minuutilla jolloin on mahdollisesti vastustaja maalannut ja ehtinyt laittaa bussin parkkiin.

Ei kattella ja tunnustella, täysi rähinä heti päälle. Niinku Bosnia.
Panze

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Manchester United, Huuhkajat


Vastaus #3 : 13.10.2019 klo 20:29:23

Mitäs mutkikasta siinä on että pelataan ensin parhailla tulos taululle ja vaihdellaan raikkaita jalkoja sitten varmistamaan (ei siis varmistelemaan, huom) voitto.
Miksi Jolle pitäisi ottaa sisään vasta 60 minuutilla jolloin on mahdollisesti vastustaja maalannut ja ehtinyt laittaa bussin parkkiin.

Ei kattella ja tunnustella, täysi rähinä heti päälle. Niinku Bosnia.

Jos ennen peliä tiedetään, että pelaaja ei pysty pelaamaan täyttä peliä, mielestäni kyseistä pelaajaa ei kannata laittaa avaukseen, yhden vaihdon naulaaminen jo ennen peliä on aina riski
pilkku seiska

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Just leave me alone - I know what i´m doing


Vastaus #4 : 13.10.2019 klo 20:39:13

Lainaus
Ottaen huomioon sen, että Suomi ei ole tosiaan maaleilla juhlinut Veritaksella ja Armenia puolestaan on vierasmaaliputkessa, lopputulosveikkaukseni on Arajuurenkin todennäköisen poissaolon vuoksi Suomi yksi, Armenia yksi.

Eli se oli sitten siinä?

Ei kattella ja tunnustella, täysi rähinä heti päälle. Niinku Bosnia.

Voisi toimia. Tehtäisiin jotain yllättävää. Tämä kuitenkin olisi niin epäsuomalainen lähestymiskulma asiaan, ettei ehkä kannata lyödä betsejä sen toteutumisen puolesta.
Maranvoimalla

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 13.10.2019 klo 20:39:59

Hienoa analyysia Salmingilta, kiitos.
Vielä kun tuohon lisää että tiiviillä joukkuepelaamisella aukkoja tulee, koska Armenia ei pysy jatkuvasti omassa muodossaan ja eilisessä pelissä etäisyydet venyivät varsinkin takaa-ajoasemassa.
Plusnic

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Melchester Rovers


Vastaus #6 : 13.10.2019 klo 20:52:27

Voisi toimia. Tehtäisiin jotain yllättävää. Tämä kuitenkin olisi niin epämarkkumainen lähestymiskulma asiaan, ettei ehkä kannata lyödä betsejä sen toteutumisen puolesta.

Korjailin. Mutta joo, uskon Suomen repivän Armeniaan Temenmentävän reiän, jopa kaksi.
Salming

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Chelsea FC


Vastaus #7 : 13.10.2019 klo 20:53:02

Mitäs mutkikasta siinä on että pelataan ensin parhailla tulos taululle ja vaihdellaan raikkaita jalkoja sitten varmistamaan (ei siis varmistelemaan, huom) voitto.
Tarkoitin lähinnä sitä, että Pukin kärkiparin valinta muista ehdokkaista on mutkikasta ja pohtimista aiheuttavaa, jos ykköshevonen Pohjanpalo ei ole siinä kunnossa, että hän jaksaisi pelata enemmän kuin 45 minuuttia. Mutta minulle kuitenkin kelpaisi siis vallan hyvin se, että Pohjanpalo olisi avauksessa, jos hän nyt pystyisi pelaamaan edes sen ensimmäisen tunnin tai mieluusti jopa 75 minuuttia.

Eli se oli sitten siinä?
No, tuo nyt oli lopun kevennys vain, mutta oli siinä kuitenkin se totuuden siemen, että omalle tulosvetolapulleni raapustan kaiken varalta luvut 1-1 historiaan peilaten. :)
Plusnic

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Melchester Rovers


Vastaus #8 : 13.10.2019 klo 23:29:13

omalle tulosvetolapulleni raapustan kaiken varalta luvut 1-1 historiaan peilaten. :)

Jos noin käy niin toivottavasti pystyt iloitsemaan voitoistasi samalla kun jalkapallokansa kärsii tuloksesta
Rapidin vartti

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 14.10.2019 klo 00:19:16

https://mobile.twitter.com/Huuhkajat/status/1183463024834891776

Suomi-Armenia matsi näköjään käynnistynyt Twitter-vastaavien toimesta jo pari päivää etuajassa.
Puruveden Kurko

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Rasmus Schüller


Vastaus #10 : 14.10.2019 klo 01:01:35

Tämä kun oltaisiin pelattu karsintojen alussa niin olisin varma helpohkosta voitosta, mutta nyt kun tämä peli tavallaan on pakkovoitto niin vähän kuumottaa, toivottavasti se ei näy pelaajissa kentällä turhana hermoiluna ja jännityksenä. Toivottavasti joukkue saa käännettyä tämän tilanteen positiiviseksi, eli nähdään tämä mahdollisuutena ottaa jälleen iso askel kohti kisapaikkaa eikä taakkana, joka on vain pakko selvittää.

Ensimmäisen maalin arvo on aivan saatanan iso, toivotaan että Suomi sen tekee ensimmäisellä puoliajalla!
Kiitaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Lahti, SM


Vastaus #11 : 14.10.2019 klo 06:25:26

Luojan lykky, että Mikki on pois. Ilman häntä tuskin on pelkoa, että Armenia tästä pisteitä saa. Itse pelkään lähinnä sitä, että Bosnia voittaa kaikki loput matsinsa jolloin Suomen on pakko voittaa Kreikka Ateenassa. Siinä onkin sitten haastetta kerrakseen.
Turvatarkastus

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Dimitar Berbatov


Vastaus #12 : 14.10.2019 klo 06:41:24

Kyllähän nopea Armenian 0-1 johto voisi aiheuttaa Suomelle melko kovan kipsin, kun pelaajat alkaisivat pelkäämään kaikkien aikojen pupellusta. Lehdistökin hehkutti kisapaikkaa jo Liechtenstein-voiton jälkeen.
Satasen Laina

Poissa Poissa


Vastaus #13 : 14.10.2019 klo 08:11:09

Eiköhän Markku ole välipäivän ratoksi käynyt ajamassa kotipihaan pudonneet lehdet ruohonleikkurilla silpuksi turhan haravoinnin välttämiseksi. Niin kuin asiantuntijapiireissä on tapana tehdä.

Ja samalla Rive on juoninut kuviot kuntoon, jotta tiistaina palautetaan kisajuna taas raiteille. Luvassa helppo 2-0 ja mahatifoilua Turun viileässä syysillassa.
Kirjoittamiseen panostaja

Paikalla Paikalla


Vastaus #14 : 14.10.2019 klo 09:15:25

Armenia voittaa 1-0.
OHTO

Poissa Poissa


Vastaus #15 : 14.10.2019 klo 09:21:24

Armenia voittaa 1-0.

Panostaisit edes vähän kirjoituksiisi.
Hugh

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Ukraina, Kilo IF, Huuhkajat, Helmarit


Vastaus #16 : 14.10.2019 klo 09:33:10

Sen kummemmin panikoimatta tai provoilematta täytyy tunnustaa, että Armenia on ainakin minulle ollut yllätys näissä karsinnoissa. Tiedettiin toki hankalaksi vastustajaksi etenkin kotonaan, mutta edellisissä karsinnoissa on ollut kuitenkin melko vaisu. Nyt tilillä on vierasvoitto Kreikasta, kotivoitto Bosniasta ja sen verran pieni tappio myös Balkanilla, että keskinäisissä otteluissa Armenia voitti Bosnian. Varmasti osittain vastustajien huonoutta (en ole noita pelejä nähnyt), mutta hyviä tuloksia nuo kuitenkin ovat, eikä joukkue pelkän Mkhitaryanin varassa ole. Tämäkin on taas osoitus siitä Euroopan tason laajuudesta, josta jossain toisessa topikissa puhuttiin. Toki Armenia on edelleen varsin ailahteleva, kuten lauantaikin osoitti, ja vahva luotto onkin siihen, että Suomi nappaa huomenna Turussa voiton. Mutta valmistautumisen täytyy onnistua sataprosenttisesti.
Kirjoittamiseen panostaja

Paikalla Paikalla


Vastaus #17 : 14.10.2019 klo 09:36:35

Panostaisit edes vähän kirjoituksiisi.

Armenia pystyy lähes aina tekemään yhden maalin, vaikka vastassa olisi ketä. Viimeisestä kymmenestä ottelustaan Armenia on jäänyt vain kerran maaleitta, ja Armenia on viime peleissä tehnyt helposti 3 tai 4 maalia. Armenialla on kova formi ja Liechtenstein-peli opetti heille jälleen nöyryyttä, joka oli päässyt heiltä pahasti unohtumaan. He ovat nyt hereillä. Suomi on jäänyt jopa kaksi kertaa maaleitta edellisessä kymmenessä ottelussa ja Suomi ei missään tapauksessa pysty tekemään enemmän kuin kaksi maalia.
Hunaja

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Barbara Pravi, Elli Haloo & Dorothea Wierer <3


Vastaus #18 : 14.10.2019 klo 09:44:51

Armenia pystyy lähes aina tekemään yhden maalin, vaikka vastassa olisi ketä. Viimeisestä kymmenestä ottelustaan Armenia on jäänyt vain kerran maaleitta, ja Armenia on viime peleissä tehnyt helposti 3 tai 4 maalia. Armenialla on kova formi ja Liechtenstein-peli opetti heille jälleen nöyryyttä, joka oli päässyt heiltä pahasti unohtumaan. He ovat nyt hereillä. Suomi on jäänyt jopa kaksi kertaa maaleitta edellisessä kymmenessä ottelussa ja Suomi ei missään tapauksessa pysty tekemään enemmän kuin kaksi maalia.

Panostaisit edes vähän kirjoituksiisi.
Kirjoittamiseen panostaja

Paikalla Paikalla


Vastaus #19 : 14.10.2019 klo 09:58:47

Panostaisit edes vähän kirjoituksiisi.

Otteluun lähtee silti kaksi joukkuetta, joista toisella on kaksi peräkkäistä tappiota ja toisella voitto ja tasuri.
Vihuri

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Academic Club Oulu


Vastaus #20 : 14.10.2019 klo 10:12:36

Otteluun lähtee silti kaksi joukkuetta, joista toisella on kaksi peräkkäistä tappiota ja toisella voitto ja tasuri.

Siihen lähtee myös joukkue, joka pelaa ilman supertähteään ja jonka puolustus on tasoa Viikingit 2014 ja on vieraissa yhtä Kreikka-matsia lukuunottamatta ollut lähinnä kusta ja paskaa.

Takki auki ei pidä lähteä, mutta suurena suosikkina kotijoukkue lähtee. Eiköhän huomenna saada jännätä kahden pelin verran puoleen yöhöön asti.
Kiitaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Lahti, SM


Vastaus #21 : 14.10.2019 klo 10:27:09

Suomi kävi jo ottamassa helpohkon voiton Jerevanista eikä kotipelissä mitään ongelmia pitäisi olla. Tietysti jos ollaan paskat housuissa jo ennen matsia ja pidetään Armeniaa kovempana kuin se oikeasti on niin tappio on mahdollinen. Joku Interikin peruspelillä varmaan Armenian voittaisi. Vieraissa Armenia on surkea kuten lauantain peli taas muistutti.
« Viimeksi muokattu: 14.10.2019 klo 10:29:11 kirjoittanut Kiitaja »
Blaugranes

Poissa Poissa


Vastaus #22 : 14.10.2019 klo 10:45:06

En tiedä onko matsitopikki väärä paikka kysyä mutta turkulaiset, mihin kannattaa pysäköidä auto kun sappuu Veritakselle? Onko esim tuo vieressä oleva Citymarket hyvä vaihtoehto?
Seitan

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KTP


Vastaus #23 : 14.10.2019 klo 10:49:22

Toivottavasti pelaajat eivät ajattele "Armenia on surkea", kun vähän vaikutti siltä että Bosniaakin vastaan lähdettiin jo toinen jalka kisoissa.
Kunnon alkumyllyt vaan vauhtiin ja peli 2-0 15min jälkeen. Ylos
Nimimerkitön

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kontrollipallo. Kontrolloidut hankinnat.


Vastaus #24 : 14.10.2019 klo 11:01:12

Kyllähän Suomen pitäisi tämä pystyä hoitamaan. Lähinnä nyt on kyse siitä miten joukkue toipuu karmeasta Bosnia-matsista henkisesti. Joukkuepelaaminen on ollut jo pitemmän aikaa hyvin kasassa vaikka nyt onkin ollut pari vähän vaisumpaa matsia. Lisäksi yksilötaitoa löytyy ihan tarpeeksi jotta maali tai pari pitäisi pystyä tekemään vaikka hyökkäyspelaaminen joukkueena olisikin tukkoisaa.

 
Sivuja: [1] 2 ... 53
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa