FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
21.03.2023 klo 01:16:04 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Äänestys
Kysymys: PEPOn lohkojoukkueet selvillä. Mielenkiintoisin vierailija Kimpisen stadionilla kaudella 2020?
EPS (La 18.7.) - 5 (2.8%)
FC Honka Akatemia (Pe 24.7.) - 7 (3.9%)
Kiffen (La 26.9.) - 14 (7.8%)
FC Viikingit (EI KIMPISELLÄ) - 5 (2.8%)
JäPS (EI KIMPISELLÄ) - 18 (10.1%)
Kultsu FC (Pe 7.8. ja To 1.10.) - 62 (34.6%)
Reipas (To 10.9. ja La 17.10.) - 14 (7.8%)
MiPK (To 2.7. ja Pe 14.8.) - 12 (6.7%)
NJS (Ei KIMPISELLÄ) - 5 (2.8%)
PK-35 (La 24.10.) - 27 (15.1%)
PKKU (Ei KIMPISELLÄ) - 10 (5.6%)
Äänestäjiä yhteensä: 179

Sivuja: 1 ... 3 [4] 5 ... 19
 
Kirjoittaja Aihe: PEPO Lappeenranta 2020 - se siitä luonnonnurmesta :(  (Luettu 141591 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
El Domingo

Poissa Poissa


Vastaus #75 : 24.12.2019 klo 10:32:18

Haravanvarrelta parikin hyvää nostoa. Joukkue saanut uusia kokeneita pelaajia (Suoraniemi, Josimov, Jäntti) ja sitten lisää PEPO/IPS- yhteistyön talentteja (Toiviainen, Enbuska) ja harkkaryhmässä niitä varmasti lisää useita. Eiköhän Reponenkin siellä ollut mutta ei varmaankaan kokenut että saa peliaikaa PEPOssa. PEPO/IPS-yhteistyö on tuonut monia nuorisomaajoukkuekandidaatteja ja lisää varmasti tulossa. Haaste on varmasti saada kaikille talenteille peliaikaa ja siksi yhteistyö PEPOn ja IPSn välillä on merkittävässä roolissa molempiin suuntiin myös miesten tasolla. Sitä yhteistyötä laaja ryhmä tukee.

Virkyssä olleiden pelaajien kohdalla varmaan kyse siitä mitä pelaaja haluaa: haluaako taistella pelipaikasta ja varautua istumaan penkillä vai pelata kolmosessa ja saada taatusti peliaikaa. Koska harvalle jalkapallosta tulee ammatti, niin peliaika nousee etusijalle.BlueSky

Poissa Poissa


Vastaus #76 : 24.12.2019 klo 12:28:10

Ja käsi sydämelle:

Kuka noista viimevuotisista Virkyn kavereista olisi ollut sellainen "selkeä rotaatiopelaaja" Kakkosen tasolle varsinkin kun PEPOn tapauksessa puhuttiin nousutavoitteista? Kakkosessa säilymistavoitteilla ehkä, mutta nämä samat jantterithan olivat vuorovuosina pudottamassa Kolmoseen ja nousemassa sieltä, niin en kovin montaa jos ketään olisi laskemassa vahvistukseksi Kakkoseen.
Nafqbet

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC PaSa ikuisesti, Huuhkajat


Vastaus #77 : 24.12.2019 klo 17:33:37

El Domingolta täyttä asiaa.

PEPO:n ja koko tämän alueen jalkapalloilun kannalta oleellista on kuinka saadaan pelaajia jatkamaan keskittymistä jalkapallouraan vielä junioriputken jälkeen, kun paikkaa avauksessa ei saakaan pelkästään harjoituksissa käymällä. Ymmärrän pelaajien omia valintoja ja syitä, miksi tavoitteellinen panostus jalkapalloon ei kiinnosta enää, kun astutaan miesten sarjoihin. Pidän kuitenkin surullisena sitä, että pelaajat eivät ole valmiita yrittämään ja tekemään töitä, kun peliajasta joutuu oikeasti kilpailemaan. Siirrytään jo alle parikymppisenä jäähdyttelemään alasarjoihin ja luovutaan kaikista unelmista ja tavoitteista jalkapallon suhteen. Montakin esimerkkiä löytyy, kuinka pelaaja voi vielä vanhemmalla iällä kehittyä hyväksi Kakkosen, Ykkösen tai Veikkausliiga tason pelaajaksi tekemällä töitä ja uskomalla itseensä. Pelaajan ympäristön on tuettava sitä ajatusta, että kehittyminen jalkapalloilijana nähdään koko elämän pituisena matkana.
Miguel Munoz

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: MP


Vastaus #78 : 25.12.2019 klo 08:42:19

Pidän kuitenkin surullisena sitä, että pelaajat eivät ole valmiita yrittämään ja tekemään töitä, kun peliajasta joutuu oikeasti kilpailemaan. Siirrytään jo alle parikymppisenä jäähdyttelemään

Tämä 👆🏽
Siinä on se todellinen ongelma!
Zito

Poissa Poissa


Vastaus #79 : 25.12.2019 klo 14:43:47

Ongelmana vain on se, että jos tavoitteet ovat olleet korkeammalla, kuin sen Ykkösen-Kakkosen, hyvällä onnistumisella ehkä Veikkausliigan pelaamisessa. Tällöin parikymppisenä tulee ajankohtaiseksi ne kysymykset, että onko kaiken sen arvoista laittaa elämästä vielä seuraavat 15 vuotta tavoitteellisen jalkapallon pelaamiseen, jos näyttää siltä, että ne ajat tulee maksimissaan Veikkausliigaa muutama kausi tahkottua. Toinen vaihtoehto kun on tuossa vaiheessa sitten alkaa keskittyä opiskeluihin, jolloin kolmevitosena alkaa olla todennäköisesti jo varsin hyvissä duunipaikoissa. Jos uhraat kuitenkin elämäsi tuohon kolmevitoseksi saakka alasarjajalkapalloilulle, niin varsinkin taloudellinen tilanteesi ja tulevaisuutesi ei liene läheskään yhtä vakuuttavalla pohjalla. Toki tietenkään kaikkea ei mitata rahassa, vaan tuollaiselta vakavasti otettavalta ala- tai pääsarjauralta saa aivan varmasti elämään hyvinkin paljon, mutta kun niin pystyy saamaan muiltakin elämänaloilta ja vielä todennäköisesti kera paremman korvauksen. Toki korkeakouluopiskelu ja liiton sarjoissa pelaaminen on myös yhdistettävissä, mutta kun sekään ei kaikille välttämättä riitä, kun siihen mihin lähdetään, halutaan panostaa vähintään 100% - esimerkkeinä toimii esimerkiksi Fredrik Lassas tai paikalliselta tasolta Tuomo Kaltio. Tällaiset päätökset ymmärrän oikein hyvin.

En siis usko, että suurin ongelma on siinä, että peliajasta joutuu taistelemaan. Jos lonkalta heittää, että paras 15% Kakkosen pelaajista nousee Ykkösen pelaajiksi ja paras 15% nousee Veikkausliigapelaajaksi, eivät prosentit edes sinne pääsemiseksi ole järin suuret. Ja sitten kun sinne pääset, elätät keskimäärin ehkä juuri itsesi. Tämän panostuksen ja intohimon (jos sellainen muualta löytyy) kun laittaa johonkin muualle kuin jalkapalloon, on prosentit itsensä hyvin elättämiselle hyvinkin paljon korkeammalla.

Ongelma on siis siinä, että sitä peliajasta taistelemista ei nähdä kaiken sen arvoisena, sillä ellet onnistu kampeamaan itseäsi sinne harvalukuiseen joukkoon, joka nousee Veikkausliigan eliittiin ja mahdollisesti ulkomaille, pystyt saavuttamaan hyvän elintason huomattavasti todennäköisemmin jostain muualta, kuin jalkapallon parista. Varmastikin, jos vaikka edes Ykkösessä pelaamalla oikeasti tienaisi, olisi halu siitä peliajasta taistelemiseen suurempi.

Syy ei siis ole pelaajissa, vaan siinä, että jalkapalloilija Suomessa ei ole järin varteenotettava ammatti. Tähän on yksinkertainen ratkaisu: tarvitaan lisää rahaa. Siihen, miten sitä taas saadaan, ei ole yksinkertaista ratkaisua. Nuorille pelaajille yksinkertaisin ratkaisu on siirtää kokoaikainen panostus johonkin muuhun, kuin jalkapalloon.
« Viimeksi muokattu: 25.12.2019 klo 17:18:13 kirjoittanut Zito »
Miguel Munoz

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: MP


Vastaus #80 : 25.12.2019 klo 19:42:12

👍🏾 Hyvä kirjoitus!
Artudo99

Poissa Poissa


Vastaus #81 : 26.12.2019 klo 09:45:12

Jonathan Dunyin käynyt Mikkelin suunnassa testissä
 
https://lansi-savo.fi/uutiset/urheilu/3709be40-146e-49ca-8aab-4f01840fe295
Lockheed

Poissa Poissa


Vastaus #82 : 26.12.2019 klo 14:16:31

Ongelmana vain on se, että jos tavoitteet ovat olleet korkeammalla, kuin sen Ykkösen-Kakkosen, hyvällä onnistumisella ehkä Veikkausliigan pelaamisessa. Tällöin parikymppisenä tulee ajankohtaiseksi ne kysymykset, että onko kaiken sen arvoista laittaa elämästä vielä seuraavat 15 vuotta tavoitteellisen jalkapallon pelaamiseen, jos näyttää siltä, että ne ajat tulee maksimissaan Veikkausliigaa muutama kausi tahkottua.

Suomessa pystyy hyvin yhdistämään pelaamisen ja opiskelun niin Veikkausliigassa, Ykkösessä ja Kakkosessa. Nuo kaksi asiaa pystyy yhdistämään aina sinne 26-27 vuotiaaksi asti. Vasta sitten tulee tilanne tehdä valintoja. Siinä ehtii 27-vuoteen asti kehittyä pelaajana ja saada kokemuksia ja pelata Veikkausliigssa asti, ja tehdä molempia täysillä.

Ei Suomessa pelatessa tarvitse tehdä kompromisseja pelaamisen ja opiskelun kesken jos hoitaa asiansa fiksusti.
Zito

Poissa Poissa


Vastaus #83 : 26.12.2019 klo 16:43:07

Suomessa pystyy hyvin yhdistämään pelaamisen ja opiskelun niin Veikkausliigassa, Ykkösessä ja Kakkosessa. Nuo kaksi asiaa pystyy yhdistämään aina sinne 26-27 vuotiaaksi asti. Vasta sitten tulee tilanne tehdä valintoja. Siinä ehtii 27-vuoteen asti kehittyä pelaajana ja saada kokemuksia ja pelata Veikkausliigssa asti, ja tehdä molempia täysillä.

Ei Suomessa pelatessa tarvitse tehdä kompromisseja pelaamisen ja opiskelun kesken jos hoitaa asiansa fiksusti.

Osittain näin, mutta tuossa kohdassa puhuinkin juuri siitä, että jos ne tavoitteet olivat korkeammalla kuin Veikkausliigassa.

Enkä myöskään usko, että kaikissa noissa mainitsemissasi sarjoissa voi luovia eteenpäin ilman kompromisseja. On varsin eri asia opiskella vaikkapa tradenomiksi tai edes kauppatieteellisessä, kuin vaikkapa lääke- tai oikeustieteellisessä. Jos opiskelet toista noista kahdesta ensimmäisestä ja pelaat Kakkosessa, niin varmasti onnistuu varsin hyvin ilman juuri mitään kompromisseja. Pelaapa sitten Veikkausliigassa tai Ykkösessä ja opiskele toisessa noista jälkimmäisestä, niin kompromisseja joutuu taatusti tekemään. Tietenkään noin mustavalkoiset tilanteet ovat harvassa, mutta pointti lienee selkeä. Se on sitten pelaajasta aina itsestään kiinni, mitä osa-aluetta opinnoissa, jalkapallossa, töissä ja elämässä ylipäänsä arvottaa minkäkin verran, ja siitä sitten muotoutuu aina nämä päätökset, että millä intensiteetillä mihinkin päivistänsä tunteja ja vuosistansa kuukausia käyttää. Suhteellisen monella vaakakuppi sitten kääntyy ihan ymmärrettävästi siihen, että ykköspanostus laitetaan johonkin muuhun kuin tavoitteelliseen jalkapalloon. Suomalaisen jalkapallon kannalta tämä on toki surullista, mutta pääosassa tilanteita suurin syy ei ole näissä nuorissa pelaajissa, jotka tuohon ratkaisuun päätyvät.

Olisi mielenkiintoista nähdä tutkimustietoa tai tilastoja esimerkiksi liiton sarjoissa pelaamisen ja opiskelun yhdistämisestä. Onkohan esimerkiksi pelaajayhdistys mitään tällaista tehnyt, en ole perehtynyt? Ainakin jääkiekon puolelta tällainen gradutason tutkimus on tulossa.
Riverplate

Poissa Poissa


Vastaus #84 : 26.12.2019 klo 18:27:43

Sanoisin että futiksen ja koulun komppaus on juuri Lappeenrannassa ja PEPO:ssa helppoa kun Lappeenrannassa on sekä yliopisto, ammattikorkeakoulu että ammattiopisto. Ja nuo kaksi ensimmäistä PEPO talviharjoitushallin vieressä ja ammattiopistokin keskustassa. Siinä opiskelija pääsee treenipaikalle muutamassa minuutissa koululta ja opiskelija-asunnolta. Opiskelijat pääsevät aamutreeneihinkin helposti jos sellaisia on.

Lappeenrannasta löytyy kaupallista ja teknistä koulutusta laidasta laitaan.
Villarimies

Poissa Poissa


Vastaus #85 : 26.12.2019 klo 23:09:47

Veikkausliigassa opiskelujen yhteen sovittaminen on aika haastavaa, kun suurin osa joukkueista on ammattijoukkueita, joten treenit pidetään samaan aikaan opiskelujen kanssa. Kakkosessa tämän kanssa ei ole ongelmia, kun joukkueet treenaavat illalla.
Uskottumies

Poissa Poissa


Vastaus #86 : 30.12.2019 klo 11:39:20

http://www.jonnemustonen.fi/2019/12/30/polut-kuntoon/ Olisiko mahdollista tarkastella laajemminkin asiaa vai olenko vain autuaan tietämätön?
Lockheed

Poissa Poissa


Vastaus #87 : 30.12.2019 klo 21:59:11

.
« Viimeksi muokattu: 06.12.2020 klo 00:11:49 kirjoittanut Lockheed »
munnikki

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: voittajat


Vastaus #88 : 01.01.2020 klo 12:51:00

Eikö tosiaan joukkue pelaa yhtään harjoitusottelua ennen Suomen Cupia? Ei edes mitään epävirallista?
Eikiva

Poissa Poissa


Vastaus #89 : 01.01.2020 klo 19:26:37

Kenen rahoilla hankinta tehty?

Millä hauiksilla näitä hankintoja tehdään? Todella kova hankinta Kakkoseen. Hyvä PEPO!
Riverplate

Poissa Poissa


Vastaus #90 : 01.01.2020 klo 22:14:08

Eikö tosiaan joukkue pelaa yhtään harjoitusottelua ennen Suomen Cupia? Ei edes mitään epävirallista?

Ainakaan tuolla ei treenimatseja näy
http://www.lilat.fi/ottelut/
bolero

Poissa Poissa


Vastaus #91 : 01.01.2020 klo 23:23:24

Ei varmaan muutenkaan kannata liikoja odottaa Cupin osalta, vaan menee enemmän hyvinä harjoituspeleinä ja totutteluna uuteen pelitapaan ja uusiin pelaajiin. Pelaajapuolelta tuo huutaisi vielä noin 4-6 sopimusta, jos PEPO oikeasti haluaa nousta. Tässä muuttuvina tekijöinä Laitisen todennäköinen lähtö ja Ceesayn loukkaantuminen. Toivottavasti ainakin Koistinen, Harju, Karttunen ja Veikkanen jatkavat lilapaidassa. Ikosen jatkon ottaisin myös ilolla vastaan, mutta taitaa etsiä tosissaan pelipaikkaa ylempää. Voisi siis hyvässä tapauksessa liittyä vielä keväämmällä mukaan. Näiden lisäksi tarvetta voisi olla vahvalle pelaajalle, joka voisi keskikentän puolustavan roolin lisäksi stuntata tarvittaessa myös topparina. Dunyin kelpaisi, mutta taitaa Ykkönen kutsua.
Lockheed

Poissa Poissa


Vastaus #92 : 03.01.2020 klo 00:12:26

.
« Viimeksi muokattu: 06.12.2020 klo 00:10:20 kirjoittanut Lockheed »
Riverplate

Poissa Poissa


Vastaus #93 : 03.01.2020 klo 16:43:37

Ensi viikolla lisää sopimusuutisia, lupaa facebook
https://business.facebook.com/PEPOedari
Artudo99

Poissa Poissa


Vastaus #94 : 03.01.2020 klo 21:50:52

Sinne lähti Karttunen.. Ketähän seuraavaksi?
Toivottavasti ensiviikolla tosiaan pelimiehiä!

https://esaimaa.fi/uutiset/urheilu/7e88c941-f426-416b-96da-ac1fed58598f
« Viimeksi muokattu: 03.01.2020 klo 21:53:19 kirjoittanut Artudo99 »
Lockheed

Poissa Poissa


Vastaus #95 : 03.01.2020 klo 22:08:52

.
« Viimeksi muokattu: 06.12.2020 klo 00:10:45 kirjoittanut Lockheed »
Lockheed

Poissa Poissa


Vastaus #96 : 03.01.2020 klo 22:26:50

-
« Viimeksi muokattu: 06.12.2020 klo 00:11:10 kirjoittanut Lockheed »
Riverplate

Poissa Poissa


Vastaus #97 : 03.01.2020 klo 23:35:14


Ei varmaan muutenkaan kannata liikoja odottaa Cupin osalta, vaan menee enemmän hyvinä harjoituspeleinä ja totutteluna uuteen pelitapaan ja uusiin pelaajiin.


Tähän sama, varsinkin jos joukkue on vielä muotoutumassa tulevien sopimusten myötä ja uusia pelaajia niin monia. Ja vielä kun vastustaja JäPS pelaa useita harkkamatseja isossa hallissa ennen cupin matseja, ja PEPO menee cupiin ilman ison kentän pelejä. Uutta pelitapaa varmaan joukkueessa ajetaan sisään helmi-maaliskuu, ja huhtikuussa vasta odotettavissa fiiliksiä ryhmästä ja pelisysteemistä.
Rokki

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: OPS-jp


Vastaus #98 : 08.01.2020 klo 19:59:39

BREAKING: Timo Paasolainen jättää PEPO:n

Uutinen
https://esaimaa.fi/uutiset/urheilu/cb72266c-ef41-4b57-82ad-3d771db46037

Paasolaisen mukaan mitään yksittäistä erityistä syytä ratkaisuun ei ole, vaan joskus pitää pysähtyä miettimään, mitä elämässä ja tulevaisuudessa haluaa tehdä. Viimeinen työviikko hänellä on PEPOssa ensi viikolla ja sen jälkeen edessä on ehkä lomailua.Paasolainen omaa taustaa monesta Kaakkois-Suomen joukkueesta mm. MYPA:sta, minkä lisäksi hän on työskennellyt mm. Hollannin pääsarjaan pelaavan Fortunan organisaatiossa.
Riverplate

Poissa Poissa


Vastaus #99 : 08.01.2020 klo 21:35:51

Pitkä rupeama yhdessä seurassa, en tiedä onko miten poikkeuksellista olla 13 vuotta samassa seurassa valmentajana. Huima suoritus.

Paasolainen kertoo lisää omassa kirjoituksessaan joka löytyy facebook-linkin kautta https://www.facebook.com/PEPOedari/


 
Sivuja: 1 ... 3 [4] 5 ... 19
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa