FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
14.04.2021 klo 22:20:04 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 51
 
Kirjoittaja Aihe: Suomen kisajoukkue  (Luettu 208827 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Lihis

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Honakki, Tolsa


: 17.10.2019 klo 03:00:36

Rupesin tässä pohtimaan Suomen mahdollista kisarosteria ensi kesää varten. Keitä karsinnoissa mukana olleiden pelaajien lisäksi voisi olla ehdolla? Tarvitaanko jo maajoukkueessa lopettaneita aktiivipelaajia mukaan? Nouseeko U21-jengistä joku? Veikkausliigasta? Jostain ihan muualta? Tämän topicin ideana ei ole välttämättä huudella ketään uutta messiasta maajoukkueeseen, vaan spekuloida rosteria mahdollisten loukkaantumisten varalta. Kuinka laajasta porukasta Rive valitsee pelaajia?

Maalivahtitilanne on varmasti kunnossa, eikä se ilman todella suurta loukkaantumissumaa tule ratkaisevasti muuttumaan. Luke on ykkönen, Joronen kakkonen ja Jaakkola kolmonen. Jos yksi heistä loukkaantuu, niin on periaatteessa ihan sama kuka nostetaan kolmoseksi.

Puolustustilanne onkin sitten vähän kinkkisempi. Nykyiset avainpelaajat toki jatkavat rooleissaan, mutta mites sitten varavaihtoehdot? Voisiko Aapo Halme ehtiä rutinoitumaan championshipissä sen verran, että häntä voi realistisesti ehdottaa rosteriin kesällä? Mikä on Valtteri Morenin tilanne? Käsittääkseni oli ainakin jossain vaiheessa tippunut penkille, mutta toki kesään on vielä aikaa. Vieläkö Halsti kaivetaan mukaan? Richard Jensen? Juhani Ojala? Laitapakkeja ei sitten taida pahemmin löytyä. Moisander olisi todella tärkeä lisä joukkueeseen, mutta mahtaako enää kiinnostaa. Mites Veikkausliiga ja/tai U21?

Keskikentän keskusta arvelluttaa myös. Kamara ja Sparv ovat ehdottomasti avauksen miehiä, mutta varavaihtoehtoina Schüller ja Kauko mietityttävät. Rade on ajoittain pelannut ihan hyvin, mutta toisinaan taas todella hasardi. Mahtaako päästä tammikuussa mihinkään pelaamaan? Kauko pelasi mielestäni hyvin Armeniaa vastaan, mutta mitä jos tulee loukkaantumisia? Ring ja Hetemaj olisivat tervetulleita minun joukkueeseeni, kuten myös Roman Eremenko. Heidän kiinnostuksensa varaan ei kuitenkaan voi laskea mitään. Thomas Lam ei myöskään vakuuta, mutta lienee seuraavana nokkimisjärjestyksessä. Pystyy myös pelaamaan topparina. Keitä on tarjolla sen jälkeen? Onni Valakari? Lucas Lingman?

Laitapelaajia Suomella mielestäni on yllättävän hyvin. Lappalainen, Soiri, Lod, Taylor ja Skrabb ainakin. Soisalo on käsittääkseni jäänyt täysin vaille peliaikaa seurajoukkueessaan, joten sen pitää muuttua, mikäli mielii kisakoneeseen. Hakola on pelannut hyvin Veikkausliigassa. Kappe Hämäläistä tuskin enää kutsutaan. Santeri Hostikka? Muita?

Hyökkäykseen voisi pitkästä aikaa sanoa olevan tunkua. Pukki, Pohjanpalo, Jensen, Källmann, Tuominen, Karjalainen ja Forsell ovat esiintyneet näissä karsinnoissa kärjessä. Neljä ensin mainittua ovat onnistuneet myös maalinteossa. Lisäksi Skrabb voi pelata kärjessä. Ensimmäisenä tulee mieleen League Onessa tuhoa tehnyt Marcus Forss. Viimeistään loukkaantumissuman koittaessa hän on varmasti Riven papereissa merkattu mies. Olisivatko Petteri Pennanen ja Lauri Ala-Myllymäki Suomen taktiikassa alempana kärkenä? Tuskin laidalla tai keskikentän keskustassa kuitenkaan?

Analyysit jäivät suppeiksi, mutta ennemmin halusin ottaa tässä kysyjän roolin avatessani keskustelua. Kertokaa te fiksummat näkemyksiänne. Miksei toki muutkin.
zlatdinhaldo

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 17.10.2019 klo 03:43:34

Maalivahdit:

Lukas Hradecky
Jesse Joronen
Anssi Jaakkola

Puolustajat:
Paulus Arajuuri
Joona Toivio
Jukka Raitala
Jere Uronen
Albin Granlund
Sauli Väisänen
Juha Pirinen
Niklas Moisander

Keskikentät:
Tim Sparv
Glen Kamara
Robin Lod
Lassi Lappalainen
Pyry Soiri
Rasmus Schuller
Joni Kauko
Roman Eremenko

Hyökkääjät:
Teemu Pukki
Joel Pohjanpalo
Fredrik Jensen
Petteri Forsell

Jos Roma ei tule, niin tilalle Simon Skrabb. Jos Nikke ei tule, niin tilalle Leo Väisänen tai kuka vaan avausviestin toppariehdotuksista.
« Viimeksi muokattu: 17.10.2019 klo 03:49:07 kirjoittanut zlatdinhaldo »
eikka okapi

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 17.10.2019 klo 03:57:50

Huutonaurua avausviestin juhahakoloille ja lucaslingmaneille jne.

Ja Moisander, Hetemaj ja Ring on aivan syytä unohtaa heti alkuunsa. Ovat lopettaneet maajoukkuepelit ja sillä selvä.
Kiharatukka

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 17.10.2019 klo 04:18:48

Itse ottaisin mieluusti Marcus Forssin omaan joukkueeseeni.

Onko muuten tietoa, paljonko pelaajia saa joukkueeseen nimetä kisoissa?
jugador de fotball

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Manchester United, Jalkapallojoukkue


Vastaus #4 : 17.10.2019 klo 04:24:50

Onko muuten tietoa, paljonko pelaajia saa joukkueeseen nimetä kisoissa?

23
AriFerra

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 17.10.2019 klo 08:16:08

En todellakaan huutonauraisi avausviestissä esitetyille spekulaatioille.

Jos vaikka ihan hirveesti loukkeja tulee, silloin voi joutua ottamaan pelaajan joka nyt tuntuisi aivan käsittämättömältä.
Osmonkääliö

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 17.10.2019 klo 10:40:39

Ehdottomasti kaikkia lopettaneita sekä Eremenkoa pitää kysyä mukaan, ovathan ne ehdottomasti kaikki vahvistuksia Suomen rosteriin. Ei avaukseen kaikkia, mutta ehdottomasti rosteriin mukaan ottaen huomioon esimerkiksi Sparvin loukkihistorian ja saldon lähes peräkkäisistä peleistä. Perpahan ainakin puoliläpällä twitterissä aikoinaan lupasi tekevänsä paluun maajoukkueeseen mikäli kisapaikka irtoaa, näkisinkin Perpan ehkä parhaana Sparvin korvaajana Ringin ohella.

Alla hahmotelmani 23:sta pelaajasta unelmatilanteessa:

Maalivahdit:

Lukas Hradecky
Jesse Joronen
Anssi Jaakkola (mikäli ei toivu loukista niin Niki Mäenpää)

Puolustajat:
Paulus Arajuuri
Joona Toivio
Jukka Raitala
Jere Uronen
Albin Granlund
Leo Väisänen
Nicholas Hämäläinen (Juha Pirinen)
Niklas Moisander (Sauli Väisänen)

Keskikentät:
Tim Sparv
Glen Kamara
Robin Lod
Lassi Lappalainen
Pyry Soiri
Joni Kauko (Rasmus Schuller)
Roman Eremenko
Simon Skrabb

Hyökkääjät:
Teemu Pukki
Joel Pohjanpalo
Fredrik Jensen
Jasse Tuominen (Marcus Forss)

lähellä kisapaikkaa  Thomas Lam joka voisi olla sekä keskikenttänä että topparina. Aapo Halme.

Edit. Päivitetty listausta 25.2.2020
« Viimeksi muokattu: 25.02.2020 klo 12:28:26 kirjoittanut Osmonkääliö »
kokistuoppi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ponikerho


Vastaus #7 : 17.10.2019 klo 11:03:40

Kyllähän uusia nimiä voi joskus nousta aika nopeastikin. Esim. Lassi Lappalainen ei ollut vielä Kansojen liigassa mukana ja tuskin hirveästi huudeltiinkaan. Nyt varteenotettavaa avauksen kamaa.
firs

Paikalla Paikalla


Vastaus #8 : 17.10.2019 klo 11:06:33

Rive ei varmasti käännä selkää Kaukolle ja Schüllerille vaikka sieltä tarjottaisiin nuorta Litmasta.

Avainpelaajien loukkaantumisherkkyys ja leveyden puute toisaalta mahdollistaisi, että joku Moisander veisi viimeisen puolustajan kisalipun jonkun nuoremman Väisäsen tai Morenin edestä.
Marko77

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 17.10.2019 klo 11:16:30

Suomen pitäisi lähteä kisoihin täysin samalla rostetilla kuin karsinnoissa. Ensimmäistä kertaa arvokisoihin on turha kaivaa mitää moisanderia yms jokka tulee ns valmiiseen pöytään. Suorastaan maanpetturuutta jos joku jo kerran lopettanut haluaisikin mukaan nyt sit kun meneekin hyvin. Ja muutenki turha nostaa uusia nimiä ellei loukkaantumisia tule. Jätkät on Ansainnut paikkansa jokanen historialliseen kisakoneeseen!!
Zazar

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Pepe Jürgens


Vastaus #10 : 17.10.2019 klo 11:38:44

Moisander on sikäli suoraselkäinen tyyppi että jos Nikke kisoissa on mukana, niin Urosen loukkaantumishistoria muistaen todennäköisemmin hän on Jereä stunttaava vasen pakki.

Keskikenttä on materiaalin haavoittuvaisin alue. Schuller vahvistaa Suomen maajoukkuetta paljonkin kun vastassa on joku Armenia tai Liechtenstein, mutta kun tilaa alkaa olla vähemmän kuin veikkausliigassa, niin se mies katoaa kuvasta täysin sekä ylös- että alassuuntaan. Eli toivoisi kyllä, että joku jaakkooksanen tms. tekisi yllättävän läpimurron ja veisi Raden paikan jos nyt ei apuja tule vetäytyneiltä. Sparv kun kuitenkaan ei jaksa kuin puolet minuuteista. Kaukolla sentään käyttöä jokseenkin fyysisenä kutospaikan puolustavana supersubina, vaikka senkin anti ylöspäin kauniisti sanottuna rajallista.

Kaikki hyökkääjät eivät mukaan mahdu koska paikkoja vain kaksi, ja siitäkös tullaan kuulemaan fanien ja toimittajien rutinaa kun jonkun suosikit jää väkisinkin rannalle. Pukin lisäksi varmaan tällä hetkellä rankingia johtaa Jolle (Källman) isompana target-tyyppisenä viimeistelijänä, Jensen (Tuominen) sellaisena vikkelämpänä vastaiskujuoksijana ja Forsell (Forss) jokerina, mutta nämä tilanteet voi puolessa vuodessa paljonkin muuttua seurajoukkuevireiden mukaan.
Etzo

Poissa Poissa


Vastaus #11 : 17.10.2019 klo 11:47:20

Laittakaas vaikka äänestys, että pitäisikö foorumistien mielestä jo maajoukkueessa kertaalleen lopettaneet pelaajat hyväksyä kisoihin mukaan, jos lopettamispäätöksissä sattuu tulemaan pyörtämisiä.
Nooa

Poissa Poissa


Vastaus #12 : 17.10.2019 klo 12:05:22

Laittakaas vaikka äänestys, että pitäisikö foorumistien mielestä jo maajoukkueessa kertaalleen lopettaneet pelaajat hyväksyä kisoihin mukaan, jos lopettamispäätöksissä sattuu tulemaan pyörtämisiä.

Kyllä jos ovat avauksen pelaajia - penkille mieluummin nuoria. Moisander, Ring, Hetemaj eivät mahtuisi avaukseen. Arajuuri ja Toivio valovuoden edellä toppareina ja vasemman pakin vaihturiksi joku nuorempi. Ring ja Hetemaj eivät syrjäyttäisi Sparv Kamara akselia. Ja Kaukokin edellä.

Eremenkon haluaisin mukaan, voisi pelata laidalla, 10-paikalla tai jossain tilanteissa myös keskustassa. Kuuluisi avaukseen ehdottomasti
murdock

Poissa Poissa


Vastaus #13 : 17.10.2019 klo 12:13:08

Kyllä jos ovat avauksen pelaajia - penkille mieluummin nuoria. Moisander, Ring, Hetemaj eivät mahtuisi avaukseen. Arajuuri ja Toivio valovuoden edellä toppareina ja vasemman pakin vaihturiksi joku nuorempi. Ring ja Hetemaj eivät syrjäyttäisi Sparv Kamara akselia. Ja Kaukokin edellä.

Jos kisoihin päästään, niin ehdottomasti nuoria kisakoneeseen. Joku Teemu Pukkikaan ei enää seuraavissa em-kisoissa ole huipulla, joten Marcus Forss tilalle keräämään kehitysminuutteja, vaikka Pukki ehkä tasollisesti kovempi olisikin. Tim Sparvkin tulee todennäköisesti lopettamaan kesän jälkeen, joten häntäkään on turha valita penkille istumaan.
Schmeichel
Vastaus #14 : 17.10.2019 klo 12:16:54

Jos näitä "maju uran lopettaneita" otetaan mukaan joukkueeseen karsintojen jälkeen ns. valmiiseen pöytään, niin aivan varmasti joukkueen koheesio kärsii jollain tasolla.
Pelaajan kieltäytyessä maajoukkueen kutsuista karsintoihin on mielestäni vähän turha lähteä enää kisalippua sitten anomaan.

Forss ehkä ainoa jonka osalta voisin antaa vapautuksen, kun kyse on u21 jengistä ja kehitystä hänen kohdallaan varmasti tapahtuu tämän kauden aikana paljon.
Floppi

Poissa Poissa


Vastaus #15 : 17.10.2019 klo 12:32:59

Jos Suomi ei pääsekään kisoihin niin laitan sen Lihiksen ja tämän ketjun piikkiin.

Joka tapauksessa, koneeseen:
- ei lopettaneita/kieltäytyneitä (kiitos & näkemiin!)
- suurin osa karsinnoissa pelanneista kyllä
- paikkaamaan loukkaantuneita: U21-jengistä parhaat

Lisäksi tietysti Veikkausliigan suurena ystävänä toivoisin että joku 1-2 ainakin hiipisi takaovesta koneeseen mukaan ja saisi kivan näkyvyyden ja boostin uralleen. Tai miksei enemmänkin, niin kompensaatiorahoja kilisee kotimaisten seurojen kassoihin.
« Viimeksi muokattu: 17.10.2019 klo 12:35:34 kirjoittanut Floppi »
maakato

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Farak


Vastaus #16 : 17.10.2019 klo 12:33:22

Kaukolla sentään käyttöä jokseenkin fyysisenä kutospaikan puolustavana supersubina, vaikka senkin anti ylöspäin kauniisti sanottuna rajallista.

Kaukohan pelaa seurajoukkueessa ilmeisesti kasipaikalla ja elämänsä parasta futista ja maalejakin tullut komeaan tahtiin. Tohdin olla hieman erimieltä tästä.
atletico1

Poissa Poissa


Vastaus #17 : 17.10.2019 klo 12:38:32

Huuhkajien menestys perustuu pitkälti hyvään ryhmädynamiikkaan ja joukkuehenkeen. Fiilis on joukkueessa hyvä. On itsestään selvää että karsintarupeaman runko tulee saamaan kisapaikan, myös vaihtopelaajat mukaanlukien. Esim. Jasse Tuomisen pudottaminen olisi kohtuutonta, mies oli kuitenkin isossa roolissa sekä nationsleaguessa että karsinnoissa.

Jos joillain pelaajilla tulee loukkaantumisia tai pidempiä poissaoloja seurajaoukkueen pelaavasta kokoonpanosta tilanne tietysti muuttuu.
Tällöin tullaan erittäin mielenkiintoisen valinnan eteen: pyydetäänkö jo lopettaneita ( Roma, Ring, Moisander, Perpa) mukaan vai annetaanko saumaa nuoremmille tulevaisuuden nimille.
muumi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: minä en nettikiusaa


Vastaus #18 : 17.10.2019 klo 12:42:13

Forsell pois, kun ei löytynyt käyttöä tähänkään asti ja Sparvin selkä tarvitsee lepuutusta eli viides keskikenttäpelaajia tarvitaan. Se tarvitaan myös välieräpeleissä, kun toisella puoliajalla puolustetaan johtoa ja Jolle korvataan kolmannella keskikenttäpelaajalla.
Hoblaa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomen MJ, Veikkausliiga, Suomalainen futis


Vastaus #19 : 17.10.2019 klo 13:03:25

Moisander ehdottomasti mukaan, jos niin katsotaan molemmin puolin. Entinen kapu, joka antoi varmasti kaikkensa peleissä vaikka ei yleisessä joukkueen ahdingossa ollut parhaimmillaan. Hänen lopettamisensa ymmärrän ja varmasti olisi hyvä lisä joukkueeseen erityisesti Urosen paikalle. Ei muita lopettaneita.
Velmu

Poissa Poissa


Vastaus #20 : 17.10.2019 klo 13:08:21

No ei vitussa Moisanderia laitapakiksi

Toppariksi ehdottomasti, varsinkin jos Arajuuri polvensa pahasti rikkoi
Zazar

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Pepe Jürgens


Vastaus #21 : 17.10.2019 klo 13:24:54

Kaukohan pelaa seurajoukkueessa ilmeisesti kasipaikalla ja elämänsä parasta futista ja maalejakin tullut komeaan tahtiin. Tohdin olla hieman erimieltä tästä.

Niin, kolmen pelaajan keskikentällä Tanskan liigassa. Riven tuplakutospaikan keskikentällä tulee ihan erilainen kiire varsinkin EM-kisavastustajia vastaan. Ei mitään Kaukolta siis pois, maajoukkueen käytettävissä on tällä hetkellä ainoastaan yksi pelaaja jolla liike, pelinopeus ja peliäly riittää siihen, että keskikentällä pystyy tekemään pallon kanssa ylöspäin jotakin myös kovempaa vastustajaa vastaan ja sen nimi on Glen Kamara. (Mosallakin olisi voinut riittää mutta pää ei valitettavasti kestänyt.)

Spekulaatioista muuten vähän unohtunut, että Bosnia away ei varmasti ainakaan vähentänyt viiden puolustajan linjan todennäköisyyttä kovia vastustajia vastaan, mikä varmaan pakottaisi Riven siihen että kisaringissä olisi vähintään viisi kaveria, jotka voivat topparia pelata. Siinä tapauksessa Moisanderille todellakin olisi käyttöä avaavana topparina, joka voi stuntata myös laidalla.
tab

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Suomen naisten A-maajoukkue


Vastaus #22 : 17.10.2019 klo 13:58:07

Tänä vuonna uusina nuorina pelaajina A-maajoukkueen karsintaotteluihin ovat murtautuneet Lappalainen, L. Väisänen ja Källman. Vuonna 2018 Kansojen liigassa mukaan tulivat Karjalainen ja Taylor. Vuonna 2017 karsintaotteluihin valittiin uusina Kamara, Soiri, Tuominen ja Jensen. Vuonna 2016 tulivat Skrabb, S. Väisänen, Saksela. Vuonna 2015 uusia olivat muun muassa Lod, Lam ja Moren.

Viime vuosina nuorin karsintaotteluihin mukaan tullut pelaaja oli 20-vuotiaana debytoinut Fredrik Jensen. Ainakaan tällä hetkellä vuonna 2000 syntyneissä ei näytä olevan sellaisia pelaajia, jotka pelaisivat tämän kauden aikana otteluita kovassa sarjassa ja olisivat 2020 kesällä valmiita A-maajoukkueeseen. Yleisempää on kuitenkin se, että uudet A-maajoukkuepelaajat ovat 21–23-vuotiaita. Siispä ei olisi mikään ihme jos 1997–1999 syntyneissä ikäluokissa olisi joku ensi kesänä kisajoukkueeseen pääsevä pelaaja. Alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa (1.1.1998 ja myöhemmin syntyneet) lähellä A-maajoukkuetta on Aapo Halme, joka on U21-joukkueen kapteeni ja eniten peliminuutteja pelannut syksyn otteluissa. Ulkomaiden sarjojen näyttöjen perusteella vanhvoilla voisi olla Marcus Forss. Veikkausliigasta voisi mainita myös 1997 syntyneen Lauri Ala-Myllymäen, jolla saattaa olla seuraavaksi edessä siirto ulkomaille.
« Viimeksi muokattu: 17.10.2019 klo 14:03:24 kirjoittanut tab »
Jorma Teräs

Poissa Poissa


Vastaus #23 : 17.10.2019 klo 14:08:52

Mahdollisten uusien nimien kohdalla talven rusketusreissu on luultavasti oleellisessa roolissa, sieltä se Lappalainenkin sai nostetta mikä kantoi nopeaan tahtiin todellisen A-maajoukkueen vakionimeksi. Toki pohjalla oli myös maaleja U21:ssä ja loistava liigakausi mutta Qatarin näyttöjen vaikutusta ei pidä väheksyä.

Lappalaisen oli toki jossain määrin helpompi tunkeutua vuosi sitten maajoukkueeseen Skrabbin/Taylorin edelle kuin vaikkapa jollain Lucas Lingmanilla olisi nyt syrjäyttää Kauko tai Schüller.
10 puukkoa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SJK


Vastaus #24 : 17.10.2019 klo 14:14:11

Lopettaneiden kohdalla riippuu varmaan siitä, että aikooko pojat tulla pelaamaan pelkät EM-kisat vai jatkuisiko ura vielä syksyn MM-karsinnoissa. Pelkkien arvokisojen pelaaminen ei kuulostaisi oikein hyvältä tai oikeudenmukaiselta.

Junnuista nyt ainakin Halme ja Forss mahdollisimman nopeasti mukaan Huuhkajiin antamaan näyttöjä.

 
Sivuja: [1] 2 ... 51
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa