FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
14.08.2020 klo 16:59:06 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Äänestys
Kysymys: Mihin saludot pitäisi keskittää talven aikana?
Uusi päävalmentaja
Hyökkäys
Keskikenttä
Puolustus
Maalivahti
Toimisto
Paremmat matsimakkarat

Sivuja: 1 ... 41 [42] 43 ... 46
 
Kirjoittaja Aihe: VPS 2020 - Ninety-six years of hurt, never stopped me dreaming  (Luettu 296228 kertaa)
0 jäsentä ja 7 vierasta katselee tätä aihetta.
turkistarhaaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Munsala IK


Vastaus #1025 : 24.07.2020 klo 09:01:35

Mikä erityisesti? Ei tossa mun mielestä mitään kovin outoa ollu.
Uutinen
– Det är ett nytt lag, unga spelare ... unga killar som inte ännu har lärt sig att vinna, säger Sund och fortsätter:

– Då kan man inte sätta för höga målsättningar heller. Vi måste jobba på – en match en vecka i taget. Det är det som är processen. Vi ska inte sätta för mycket press på spelare som inte har lärt sig att vinna.

Nämä ovat mielestäni oikein oppikirjaesimerkkejä metapuheesta, joilla yritetään peittää sitä todellista ongelmaa. Okei, en Oulu-matsia nähnyt, mutta muissa peleissä ei kyllä todellakaan ole ollut kyse siitä, ettei "osattaisi voittaa" vaan siitä, että pelaajat eivät tiedä miten missäkin tilanteessa pitäisi toimia, mikä näkyy pelin puuroutumisena, syöttöinä paikalleen seisoskeleville, väärässä peliasennossa oleville pelaajille ja tarpeettomille peliä edistämättömille alibisyötöille alakerrassa. Enkä ole oikein puolustuspelinkään rakenteesta varma, vaikka omissa onkin kolissut vain kahdesti. Kolmessa ensimmäisessä ottelussa VPS ei missään mielessäni ollut kategorisesti vastustajaa parempi vaikka toki olisi voinut ottelut voittaa. Käsittäisin kommentit, jos VPS tuottaisi pelillään koko ajan tilanteita, kontrolloisi pallollisena ja pallottomana suurimman osan otteluista, mutta menettäisi pisteitä yksittäisten pelaajien virheisiin hyökkäys- tai puolustuspäässä.

Lisäksi viime kaudella mukana oli Sillah, Sarr, Alanko, Gatambiye, Strandvall, Morrissey ja Laatikainen. Näistä kolme viimeisintä ovat aikaisempina kausina osoittaneet kykenevänsä myös voittavaan peliin. Puheet jostain 2 divisioonaa pelanneista nuorista (ok, taisi olla Seban kommentti) ovat vähän paksuja kun he ovat penkillä hankkimassa polvipusseja.

Korona tietty vaikutti, mutta toisaalta Sund aloitti hommat viime kesänä ja on hänellä mielestäni ollut ihan riittävästi aikaa, jotta kentällä näkyisi tiettyä toisteisuutta erilaisten pelitapahtumien osalta.

Tänään on pakko voittaa, piste.
« Viimeksi muokattu: 24.07.2020 klo 09:04:56 kirjoittanut turkistarhaaja »
Pelle-Wermanni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vaasan Palloseura


Vastaus #1026 : 24.07.2020 klo 09:11:28

Uutinen
– Det är ett nytt lag, unga spelare ... unga killar som inte ännu har lärt sig att vinna, säger Sund och fortsätter:

– Då kan man inte sätta för höga målsättningar heller. Vi måste jobba på – en match en vecka i taget. Det är det som är processen. Vi ska inte sätta för mycket press på spelare som inte har lärt sig att vinna.

Nämä ovat mielestäni oikein oppikirjaesimerkkejä metapuheesta, joilla yritetään peittää sitä todellista ongelmaa.

Niin no jos sen noin tulkitsee. Itse tulkitsin niin, ettei VPS-pelaajat osaa hyökätä ja viedä pelejä, kun ovat tottuneet lähinnä ottamaan vastaan ja häviämään. Ja se on jo jonkin verran tottakin. Voittavista ja pelejä vievistä pelaajista on jäljellä enää Seba ja Steven ja molemmat jo ehtoopuolella.
« Viimeksi muokattu: 24.07.2020 klo 09:13:46 kirjoittanut Pelle-Wermanni »
MacGyver

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: VPS


Vastaus #1027 : 24.07.2020 klo 10:43:06


Täysin samaa mieltä. Haluan toki uskoa että tästä vielä noustaan ja että Sund saa joukkueen pelaamaan järkevää peliä vaikeuksista huolimatta.

Positiivista on toki että ylipäätään pelataan Ykköstä eikä edes aivan heittopussijoukkueella. Ja itse asiassa myös se että alkukauden yleisömäärät (ja fanipääty) ovat olleet hyvällä tasolla. Eteenpäin on tosiaan menty viime divarikeikasta Ylos
taddei

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: VPS


Vastaus #1028 : 24.07.2020 klo 20:46:20

Materiaaliylivoiman ansiosta voittoja tulee sarjan huonoimpia vastaan, mutta eihän tuossa pelissä ollut tänäänkään järjen hiventäkään. Koskimaan pystypallot ainoa toistuva tapa rakentaa peliä :D
kihap

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: VPS - Vaasan Palloseura


Vastaus #1029 : 25.07.2020 klo 12:02:27

Mitä ajatuksia uudesta tulokkaasta? Mielestäni Ian Garrett esiintyi edukseen. Hänen tekemä nousu laidan kautta boksiin asti oli hyvää katsottavaa, vaikkei johtanut palkintoon.
jurristi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vaasan Moukarikerho


Vastaus #1030 : 25.07.2020 klo 13:12:57

Täällä on kovasti ruodittu valmentajaa ja hänen taitojaan pelikirjan ja taktiikan osalta, itse en halua puuttua näihin. Sen sijaan nostaisin esiin pari hyvinkin positiivista asiaa eilisestä pelistä.  Positiivisinta oli ilman muuta Ian Garretin panos ajatellen sitä, että oli eka peli pitkään aikaan ja varmasti kovat esittämispaineet, pallokosketus oli kohdallaan ja liikkuminen omalla tasollaan, hänestä kuullaan vielä paljon ja varmasti hyvää.

Toinen positiivisessa mielessä mainittava oli Alanko ja hänen panoksensa, olisiko vihdoin ehkä vähän piilossa olleet kyvyt nousemassa esiin?  Morisseyn maalissa Alangon pallonsiirto Stevenille sisälsi paljon enemmän kuin vain syötön. Alanko olisi kevyesti voinut itse yrittää ratkaisua, mutta malttoi syöttää Stevenille, se oli joukkueratkaisu, sillä Morissey sai toivottavasti heti kättelyssä maaliapinaa selästään ja juuri hänelle se oli todella tärkeää ja varmasti vapauttavaa. Alangon oma maali aivan lopussa oli hyvä osoitus sinnikkyyden loppuun viemisestä.

Toivottavasti nämä tekijät tuovat nyt sitä Sundin peräänkuuluttamaa itseluottamusta ja näitä positiivisia asioita löydetään jatkossakin, KPV:tä vastaan niitä todellakin tarvitaan muiltakin, muuten ei kunnian kukko tulee todellakaan laulamaan.
turkistarhaaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Munsala IK


Vastaus #1031 : 25.07.2020 klo 13:54:56

Joo, Garret kyllä vaikutti ihan pätevältä pelimieheltä ja varmasti vahvistaa joukkuetta kunhan saa enemmän pelituntumaa.

Itse näin kunnolla toisen puoliajan (ekaa vilkuilin vain sivusilmällä). Eipä tuo Kisun hatustaan kaivama 3-4-3 -formaatti kyllä kauheasti vakuuttanut. Muutama pointti:

-Strandvall meni jälleen hukkaan, kun pelasi wingbackina. Ok, oli kyllä vähän paremmin pelissä sisällä kuin hyökkääjänä mutta ei tuollakaan paikalla hänestä parasta saada irti.

-Edelliseen liittyen keskikentän keskustaan jäi kaksikko Laatikainen-Puro, joka on tälle tasolle aivan liian köykäinen, eikä keskustan kautta mitään juuri saatukaan aikaan.

-Koskimaa oikeanpuoleisena topparina ei kyllä täysin ole mukavuusalueellaan, varsinkin kun tuon puolen wingbackina on Strandvall. Jos kolmella topparilla meinataan jatkossakin pelata, niin miettisin noita roolituksia kyllä uudestaan.

-Alanko oli Vepsun paras ja etenkin Garretin puolella pelatessaan alkoi jo saada vähän tilaakin, kun jenkki muodosti kuljetus- ja keskitysuhkaa. Varmaan myös Morrisseyn tulo hyökkääjäksi avaa tiloja Alangolle ja Sarrille.

-Addaista varmaan odotettiin keskikentän lukkoa, mutta kovin oli vielä keskinkertaista suorittamista. Erityisesti kiinnitin huomiota syöttöjen kovuuteen ja laatuun, mitkä eivät mielestäni kumpikaan olleet tyydyttävällä tasolla.

-Fabu toimii loppuminuuttien sähisijänä, yhtään isompaan rooliin ei ole tällä hetkellä asiaa.

-Mahlamäki-Camacho on edelleen hasardin oloinen molempiin päihin. Ei tunnu kyllä tuo topparin rooli olevan hänelle omin, eritysesti pelinavaaminen on kovin vaikeaa. Tässä tosin kyllä myös joukkueen muulla tekemisellä on osansa. Lo Giudice suti omiin mutta jätti muuten itsestään neutraalin vaikutelman. Mitat ovat ainakin kohdallaan.

-Lieslahti jatkoi hyviä esityksiä. Tykkään kun maalilla on muutaman vuoden tauon jälkeen taas luottamusta herättävä koppari.

Summa summarum. Laittaisin edelleen kolme miestä kk:n keskustaan ja näistä yhden on oltava Strandvall. Loput kaksi valitaan kolmikosta Addai, Laatikainen ja Puro. Jos kolmella topparilla halutaan mennä, niin tällöin yhden kolmikosta Alanko, Sarr ja Morrissey on aloitettava penkillä ja tällä hetkellä se olisi Sarr. Ehkä kuitenkin neljän linjaan paluu olisi turvallisempi vaihtoehto ja avaaviksi toppareiksi Koskimaa ja Lo Giudice. Garrett ja Nuutinen tämän hetken esitysten perusteella laitapakeiksi ja Mahlamäki-Camacho penkin puolelle tarjoamaan vaihtoehto. Sillah kuntoutuessaan ehkä vaihtoehdoksi Sarrille tai Alangolle hyökkäyspäähän. Multanen kyllä olisi ihan hyvä vaihtoehto Morrisseyn stuntiksi, mutta rutinoitunut keskuspuolustaja olisi nyt tärkein haku. Ja Addain pitää nostaa tasoaan, jotta keskikenttä saadaan toimimaan edes puolustussuuntaan.
Pelle-Wermanni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vaasan Palloseura


Vastaus #1032 : 25.07.2020 klo 14:28:14

Summa summarum. Laittaisin edelleen kolme miestä kk:n keskustaan ja näistä yhden on oltava Strandvall. Loput kaksi valitaan kolmikosta Addai, Laatikainen ja Puro. Jos kolmella topparilla halutaan mennä, niin tällöin yhden kolmikosta Alanko, Sarr ja Morrissey on aloitettava penkillä ja tällä hetkellä se olisi Sarr. Ehkä kuitenkin neljän linjaan paluu olisi turvallisempi vaihtoehto ja avaaviksi toppareiksi Koskimaa ja Lo Giudice. Garrett ja Nuutinen tämän hetken esitysten perusteella laitapakeiksi ja Mahlamäki-Camacho penkin puolelle tarjoamaan vaihtoehto. Sillah kuntoutuessaan ehkä vaihtoehdoksi Sarrille tai Alangolle hyökkäyspäähän.

Tähän on helppo yhtyä Ylos. Ja etenkin tummennetut heti käyttöön. Vepsun pitäisi kuitenkin olla ykkösen ylempää kastia, joten keskikentän valtaamiseen kannattaa panostaa pienellä puolustuksen riskilläkin. Laitapakit saisivat nousta neljän linjallakin tukemaan hyökkäyksiä.

Tällä vaan eteenpäin:

                       Morrissey
    Sarr                                   Alanko
                      Strandvall
            Puro              Laatikainen

Garrett   Lo Giudice   Koskimaa   Nuutinen

                      Leislahti
Osallistuja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: VPS


Vastaus #1033 : 25.07.2020 klo 21:10:04

Viisaita ajatuksia yllä olevissa viesteissä.

Seba pitää tosiaan saada keskelle, sillä Laatikaisesta ja Purosta ei oikein ole edistämään peliä keskellä. Nopeita hyökkäyksiä saadaan paljon nykyistä enemmän aikaiseksi, kun Seba jakaa palloa nopeille laitureille. Vauhdin pitäisi olla Vepsun valttikortti tänä vuonna, ja sitä pitää hyödyntää nykyistä enemmän.

Alangon vire ilahduttaa. Josko hänkin alkaisi nyt lunastaa odotuksia, alkukausi ainakin on lupaava. Tuosta on helppo tykätä, kun jaksaa vääntää loppuun asti tilanteet.

Vepsun 2-1 maali (vaikka oma maali taisi ollakin) oli todella hieno suoritus. Ehkä sieltä alkaa pikkuhiljaa löytyä ne kuviot, joilla saadaan palloa hyville vetopaikoille.

Puolustuspeli mietityttää ja huolestuttaa sen sijaan vieläkin. Ainakin Mahlamäki pitää saada vaihtopenkille, pelaaminen ei ole riittävän hyvällä tasolla ainakaan vielä. Joka pelissä on tullut aika kaameita virheitä. Toivottavasti sairastupa tyhjenee nopeasti... Ykkönen on siitä tosin mukava sarja, että vaikka vastustaja saisi semmoisen 4-5 laatupaikkaa puolustuksen toheloidesssa (kuten eilenkin), ei oma reppu soi huonon viimeistelytaitotason vuoksi välttämättä kertaakaan.
wastedrepublic

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vepsu


Vastaus #1034 : 26.07.2020 klo 15:35:56

Random ajatuksia tilanteesta alla.

Positiivista, että vaikea ottelu kääntyi voitoksi. En usko top 2-sijoitukseen, mutta olisihan se suotavaa jos joukkue olisi mahdollisimman pitkälle mukana taistelussa pelkästään uskottavuuden takia. Ja silloin tämänkaltaiset vastustajat on voitettava.

Vaikka puolustuslinja on ollut ehkä suurin kysymysmerkki, niin kolme päästettyä viiteen otteluun on vähintään hyvä saldo. Toki osasyy siihen on myös vastustajien huonoutta, paremmalla viimeistelyllä esimerkiksi viime vastustaja olisi tehnyt vähintään kolme. Nuutinen tuurannut kelvollisesti, harmittaa jonkin verran että Mahlamäki Camachon hyvä talvivire on loistanut poissaolollaan. Lo Giudicelta kaipaisi vähän skarppia syöttöihin, viime ottelussa sydän pumppasi vähän liian kovaa välillä.

Vaikka omiin silmiin Sarr ei olisi pitänyt saada nimeään maalisarakkeeseen on kuitenkin nyt positiivista, että kaikilla kolmella hyökkääjällä (Steven, Mudu, Samu) on maalitili avattuna. Varsinkin toinen maali oli hieno kuvio, ja paljon haukuttu (myös allekirjoittaneen puolelta) Fabu teki hyvän esityön. Fabu näköjään pääsi myös eilen pelaaman 90 minuuttia Akatemian kanssa. Jossain vaiheessa itseluottamus taisi olla pään yläpuolella mutta nyt pohjassa, kun tekee helppoja virheitä jatkuvasti?

Lopuksi sitten keskikenttä. Pallollista osaamista on, mutta fyysisyyttä ei. Addai ollut täysi floppi koronatauon jälkeen. Toivotaan että kanukki saa homman kulkemaan, muuten tulee pitkä syksy jos joudutaan Koskimaan kautta hakemaan jatkuvasti pitkiä palloja. Puro ja Laatikainen tarvitsevat tukea jotta pääsevät tekemään sitä missä vahvuudet ovat. Laadullisesti hyvät eväät kontrolloida peliä, mutta kaipaahan keskikenttä fyysisyyttäkin. Mitä on tullut tiirailtua muita pelejä, niin onhan kaikki vastustajat ihan voitettavissa.

Leislahdelle vielä erikseen peukku, vaikka viime pelissä oli pientä sekoilua (mm. tilanne Strengin kanssa).
GERONIMO VPS

Poissa Poissa


Vastaus #1035 : 26.07.2020 klo 16:29:02

Erinomainen analyysi wastedrepublic! Onnittelut myös siitä että teit sen hyvinkin asialliseen ja rakentavaan tyyliin - sen verran tullut luettua melkoisen köykäisiä kommentteja. Vepsu tulee vielä taas!
GERONIMO VPS

Poissa Poissa


Vastaus #1036 : 26.07.2020 klo 18:01:17

Kolme päästettyä maalia viiteen otteluun on vähintäänkin hyvä saldo puolustuksessa. Hyökkäyksessä nälkäisiä ja taitavia pelaajia. Keskikenttä pari askelta parempaan ruotuun jotta pelin avaukset kulkevat vauhdikkaasti suoraan hyökkäykseen. Kaikki vastustajat ihan voitettavissa. Itseluottamusta!
Tapsa

Poissa Poissa


Vastaus #1037 : 28.07.2020 klo 13:50:55

Tunti sitten tein seuraavat videot.
Vaihdoin linkit YouTubeen, jossa on parempi kuva kuin Flickrissä.

VPS #Jama 2018.
https://www.youtube.com/watch?v=SMxa_FBF47Q&t=2s

VPS vierasasu #McQueen 2018.
https://www.youtube.com/watch?v=wh4E_XBelxA

VPS vierasasu #Kalermo 2018
https://www.youtube.com/watch?v=30TQ9E93WhY
« Viimeksi muokattu: 29.07.2020 klo 07:59:57 kirjoittanut Tapsa »
Jantteri1

Poissa Poissa


Vastaus #1038 : 28.07.2020 klo 13:53:49

VPS - KPV la 1.8.2020 | Otteluennakko

https://youtu.be/Ja-i-ZvSR1w

Otteluennakossa mukana KPV:n puolustaja Jarkko Hurme sekä  päävalmentaja Jani Uotinen. Toimittajana Joni Autio.
Fani47

Poissa Poissa


Vastaus #1039 : 29.07.2020 klo 09:17:20

Ikävää luettavaa sekä Bladet että I-P osakeyhtiön taloudellisesta tilanteesta.
Mm. tilintarkastuskertomuksesta tilintarkastajan kommentti: ”Taloudellinen tilanne osoittaa sellaista olennaista epävarmuutta, joka saattaa antaa merkittävää aihetta epäillä yhtiön kykyä jatkaa toimintaansa ilman lisärahoitusta."
Oma pääoma pakkasella 517.000€.
Comfort Living Ab, omistajina 2 hallituksen jäsentä, antoi pääomalainana 299.000€ yhtiölle.
« Viimeksi muokattu: 29.07.2020 klo 09:24:26 kirjoittanut Fani47 »
Pelle-Wermanni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vaasan Palloseura


Vastaus #1040 : 29.07.2020 klo 10:07:08

”Taloudellinen tilanne osoittaa sellaista olennaista epävarmuutta, joka saattaa antaa merkittävää aihetta epäillä yhtiön kykyä jatkaa toimintaansa ilman lisärahoitusta."

Viime kauden aikana taidettiin odottaa lähinnä konkurssia, joten tuo maininta oli tilinpäätöksessä aika odotettu.
sammy19

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: VPS


Vastaus #1041 : 29.07.2020 klo 21:32:03

Eipä tosiaan yllätä nuo lauseet. Eikä luvut. Toivottavasti konkurssi vältetään, ja ehkä nyt viime aikoina on vähemmän kuulunut negatiivisia huhuja kaupungilla.

Asiasta toiseen, tämä fani47 jaksaa kyllä kirjoittaa tänne pelkkää negatiivista. En jaksa kallista aikaani tuhlata lukemalla heebon viestihistoriaa, mutta tuskin on kyllä vielä tähän päivään mennessä tullut yhtään viestiä jossa olisi meidän seurasta jotain positiivista. Tällaisia henkilöitä kutsutaan "tunnelman pilaajiksi" ja "ilmapiirin myrkyttäjiksi" :(
pallopoju70

Poissa Poissa


Vastaus #1042 : 30.07.2020 klo 18:09:02

Onko tietoo Multasen Kallen sopimuksesta tietoa joko on pian soppari meidän kanssa vai mitä se tekee???
Osallistuja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: VPS


Vastaus #1043 : 30.07.2020 klo 21:10:13

Onko tietoo Multasen Kallen sopimuksesta tietoa joko on pian soppari meidän kanssa vai mitä se tekee???

Mistään en mitään tiedä, mutta itse en ainakaan oikein usko enää sopimuksen syntyyn. Ilkka-Pohjalaisessa vähän aikaa sitten Multanen jutteli siihen sävyyn, että on Vepsussa lähinnä pitämässä kuntoa yllä ja treenailemassa hyvässä porukassa.

Toki tämän sanottuani varmaan huomenna julkaistaan sopimus, mutta sekin käy kyllä. :)
Jau

Paikalla Paikalla


Vastaus #1044 : 30.07.2020 klo 22:04:58

Tuskinpa Multanen joukkueeseen enää liittyy ja ehkä roposet on parempi säästää alapäähän, jos tulee tarve kauden edetessä.

Pohjallisen jutussa ei mitään uutta. Nuorallatanssiahan tämä on ja tulee vielä hetken olemaan. Suunta nyt toivon mukaan oikea ja virheistä opitaan.
jurristi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vaasan Moukarikerho


Vastaus #1045 : 31.07.2020 klo 21:45:10

Varmaan vahvasti OT:a, mutta laitetaan kuitenkin tänne, että Joonas Vahtera on siirtynyt loppukauden vuokrasopparilla Ropsiin, toivotaan, että peliaikaa löytyy sieltä.
https://www.is.fi/veikkausliiga/art-2000006587374.html
« Viimeksi muokattu: 31.07.2020 klo 21:51:37 kirjoittanut jurristi »
GERONIMO VPS

Poissa Poissa


Vastaus #1046 : 01.08.2020 klo 19:15:11

Joukkue on p...a. Pelaajat ovat p...oja. Valmennus on p...a. Kohta myös huolto on p...aa. Herätkää kannattajat - forumissa ihan liikaa p...a-asiantuntijoita...
Pelle-Wermanni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vaasan Palloseura


Vastaus #1047 : 01.08.2020 klo 19:17:09

Joukkue on p...a. Pelaajat ovat p...oja. Valmennus on p...a. Kohta myös huolto on p...aa. Herätkää kannattajat - forumissa ihan liikaa p...a-asiantuntijoita...

Unohdit talouden :)

Mutta oikeassa olet kritiikissäsi Ylos
GERONIMO VPS

Poissa Poissa


Vastaus #1048 : 01.08.2020 klo 19:18:38

VPS puolustusta ns. 'todelliset asiantuntijat" (lue: sohvaperunat) paljon mollanneet matkan varrella - mutta aika vähän päästettyjä maaleja toistaiseksi...
« Viimeksi muokattu: 01.08.2020 klo 20:32:57 kirjoittanut GERONIMO VPS »
mikko1924

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: VPS


Vastaus #1049 : 01.08.2020 klo 19:43:36

Koska viimeksi oltu voittoputkessa ?

 
Sivuja: 1 ... 41 [42] 43 ... 46
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines