FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
17.04.2021 klo 05:30:14 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 [2]
 
Kirjoittaja Aihe: U15 (1.1.2005) maajoukkue  (Luettu 18614 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Jortsukka

Poissa Poissa


Vastaus #25 : 26.11.2019 klo 14:02:05

Kun lukee erilaisia jalkapalloaiheisia keskusteluja ym., niin syntyy käsitys, että nykyisin tiedetään ainakin teoriassa, missä ongelmakohdat ovat. Suomeen ollaan luomassa jalkapalloprofessuuria ja dataa kerätään koko ajan poskettomia määriä. Eli tiedon puutteen problematiikkaan on käsittääkseni vastattu jo aika hyvin.

Nyt vain pitäisi saada aikaan muutosta käytännön toiminnan tasolla, että vaatimustaso kasvaisi kautta linjan uusimman tiedon edellyttämään kategoriaan. Valmentajien pitää odottaa enemmän, pelaajien pitää odottaa toisiltaan enemmän. Toimintakulttuurissa tuntuu olevan vielä hurjasti töitä, että pystytään haastamaan ns. todelliset jalkapallomaat. Liigan tasossa taas annetaan valtava tasoitus vastustajille.

Tämän EM-huuman myötä laji on nosteessa Suomessa, eli nyt pitäisi kyllä tarttua ripeällä otteella ja korkealla tahtotilalla toimeen tason nostamiseksi suomalaisissa seuroissa. Katse kääntyy Palloliiton, liigan ja seurojen yhteistyöhön sekä yhteiskunnalliseen aktiivisuuteen mm. lajitietouden ja -arvostuksen parantamiseksi. Jääkiekko hoiti leiviskänsä kunnolla ja nyt Suomesta tulee huippupelaajia kuin liukuhihnalta. Sama on toteutettavissa myös jalkapallon puolella, jos vain jaksetaan painaa loppuun asti.

Kyllä tiedetään ongelmat, mutta ei osata niitä ratkaista tai ei ole resursseja niitä ratkaista. Ongelma tosin on myös se, että kaikki eivät välttämättä tiedosta näitä samoja ongelmia. Eli jos vain osa valmentajista ymmärtää ongelmat, niin se ei riitä. Koko jalkapallokartalla pitäisi nuo tiedostaa ja keksiä niihin ratkaisut.

Esim. jos meidän pelaajilla ei riitä kunto kuin yhden jakson-> meidän pitää nostaa intensiteettiä harjoituksissa ja peleissä. Helppo sanoa, mutta miten käytännössä tuo toteutetaan on täysin eri asia. Varsinkin pelit ovat ongelma, jos liian vähän on pelejä missä intensiteetti on riittävän korkea.
drone

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SUOMEN maajoukkueet, SUOMALAISET kasvattajaseurat


Vastaus #26 : 26.11.2019 klo 14:40:46

Kyllä tiedetään ongelmat, mutta ei osata niitä ratkaista tai ei ole resursseja niitä ratkaista. Ongelma tosin on myös se, että kaikki eivät välttämättä tiedosta näitä samoja ongelmia. Eli jos vain osa valmentajista ymmärtää ongelmat, niin se ei riitä. Koko jalkapallokartalla pitäisi nuo tiedostaa ja keksiä niihin ratkaisut.

Nythän Palloliitto saa EM-kisoista kunnon potin rahaa, ja lisää tulee jos jotain muuta kuin tappioita itse kisoissa pystytään kairaamaan. Ei tämä toki välttämättä kokonaisbudjettiin nähden mikään sateentekevä aarrearkku ole, mutta muutamalla millillä kyllä saa parannusta aikaan, jos rahoja ei ripotella sinne tänne sokeasti, vaan kohdennetaan fiksusti. Ja tuo resurssien generointihan ei saa nyt pohjautua vain EM-kisoista saataviin rahoihin, vaan siihen, että raha pannaan poikimaan. Toistaiseksi olen omin silmin nähnyt EM-kisapaikan tuomaa nostetta käytettävän hyväksi vain Norwichin toimesta.

P.S. Eivätkö nämä foorumit ja muut muuten ole tarkoitettu juuri sitä varten, että niissä jaetaan uusinta asiantuntijatietoa ja hyviksi todettuja käytänteitä seurojen kesken? (Eli siinä mielessä on vähän outoa, jos tieto ei leviä.)
« Viimeksi muokattu: 26.11.2019 klo 14:42:58 kirjoittanut drone »
hansel

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: LFC


Vastaus #27 : 26.11.2019 klo 15:37:48

Italia johtaa 3-0 vähän enne loppua.
Pelaajien rohkeus pallon kanssa kuitenkin lupauksia antavaa.
Todella monta pelaajaa pyrkii haastamaan agressiivisesti.
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #28 : 28.11.2019 klo 14:19:19

Kun lukee erilaisia jalkapalloaiheisia keskusteluja ym., niin syntyy käsitys, että nykyisin tiedetään ainakin teoriassa, missä ongelmakohdat ovat.

On ne tiedetty vuosien ajan.
Ongelma on siinä, että niille jotain tekeminen vaatisi resursseja ja yhtenäistä linjaa. Resursseja siihen, että voidaan kehittää koko toimintaa ja neuvojen asemesta säkistä löytyy myös edes pikkuporkkana. Ilman sellaista ei siellä ruohonjuuritasolla ole insentiiviä viedä asioita eteenpäin, koska seurajoukkueen näkökulma ei ole aina sama kuin koko suomalaisen jalkapallon.
drone

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SUOMEN maajoukkueet, SUOMALAISET kasvattajaseurat


Vastaus #29 : 28.11.2019 klo 14:37:03

Ongelma on siinä, että niille jotain tekeminen vaatisi resursseja ja yhtenäistä linjaa. Resursseja siihen, että voidaan kehittää koko toimintaa ja neuvojen asemesta säkistä löytyy myös edes pikkuporkkana.

Luulisi, että tuosta EM-kisapaikan tuomasta kymmenestä miljoonasta jonkinlainen "pikkuporkkana" saadaan näiden ongelmien ratkaisemiseen. Yhtenäisen linjan etsimisessä on sitten kysymys tahtotilasta. Suomalainen jalkapalloilu on nyt taitekohdassa. Nyt tehdyt ratkaisut joko buustaavat lajin ennennäkemättömään kasvuun (tyyliin jääkiekko 1995 - ) tai sitten alkaa vähittäinen näivettyminen, kuten koripallossa ja lentopalloilussa on vähän tainnut käydä.

Ari Lahti joukkoineen on tuulisella paikalla. Tulosvastuu kasvaa menestyksen myötä - tai ainakin sen pitäisi kasvaa.

 
Sivuja: 1 [2]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa