FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
12.11.2019 klo 14:50:20 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1]
 
Kirjoittaja Aihe: FF Jaro 2020 - Lähituotettua futisviihdettä / Heimlaga fotisunderhållning  (Luettu 1950 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Kronofogden

Paikalla Paikalla


: 04.11.2019 klo 12:31:44


Perustettu: 1965
Kotistadion: Pietarsaaren Keskuskenttä (Länsikenttä, Tellushalli)
Saavutukset
Pääsarjakausia: 23 (1989, 1991-1998, 2002-2015)
2.sarjataso: 23 (1966-1969, 1971-1973, 1980-1986, 1988, 1990, 1999-2001, 2016-)
Suomen mestaruuksia: 0
2.sarjatason mestaruuksia: 1 (1988)
Suomen Cupin mestaruuksia: 0
Suomen Cupin hopea: 2 (1992,1999)
Eurokausia: 1 (1996 Intertoto Cup)
Muut saavutukset
Liigacup hopea: 1 (1998)
Halli-SM mestaruuksia: 1 (1993)
Ykköscup mestaruuksia: 1 (1999)

Kotisivut
Facebook
Twitter @FFJaro
Instagram @ffjaro
Youtube

Kannattajat:
Facebook
Instagram @jaro_supporters

Muut mediat:
ÖT Fotbollspodden Pääsääntöisesti Jaroa seuraava podcast

Valmennus
Päävalmentaja:
Niklas Käcko (2020)

Maalivahdit
22. Topi Valtonen (2019)
25. Emil Öhberg (2020)

Puolustajat
3. Samuel Uusitalo (2021)
28. Jusa Ihalainen (2020)

Keskikenttä
16. Severi Kähkönen (2020)
21. Jim Myrevik (2020)

Hyökkääjät
19. Axel Vidjeskog (2020)
24. Joni Remesaho (2020)
29. Anthony Olusanya (2020)

Testipelaajat

Varmistuneet siirrot
Sisään
Ulos

Harjoitusottelut

Suomen Cup

Ykkönen

Maalintekijät
Ykkönen
Suomen Cup
Harjoitusottelut


« Viimeksi muokattu: 06.11.2019 klo 13:15:59 kirjoittanut Kronofogden »
Kronofogden

Paikalla Paikalla


Vastaus #1 : 04.11.2019 klo 12:32:49

Kausi 2019
Kolmas sija ja ensimmäinen kausi sitten 2014 kun joukkue onnistui parantamaan edeltävän vuoden sijoitusta ja ensimmäinen kausi sitten 2016 kun valmentajaa ei vaihdettu. Silti kaudesta jäi aika huono maku kun joukkue ei missään vaiheessa pystynyt haastamaan kärkikaksikkoa ja nousu jäi jälleen kerran kaukaiseksi haaveeksi. Suomen Cup meni perinteisesti penkin alle, johtuen suurimmaksi osaksi hirveästä loukkaantumissumasta tammi- ja helmikuun välillä. Lopputulos alkulohkoon jääminen ja ei yhtään voittoa. Sarjakauden alkaessa näytti siltä että puolustus tulee olemaan rautainen, mutta maalintekijöistä oli pulaa. Toisin kuitenkin kävi kun joukkueeseen tuli meksikolainen Jahir Barraza joka paukutti peräti 15 maalia ja koko joukkue ylsikin peräti 53 maaliin koko kauden aikana. Puolustus sen sijaan vuoti pahasti jo alkukaudesta ja tätä ei saatu koko kauden aikana korjattua.
Kaudesta jäi päällimmäisenä mieleen meksikolaiskolmikko joka oli odotetun kova, sekä siitä että yllättävän moni oma kasvatti löi itsensä läpi Ykkösessä.

Pelaaja-arviot
Emil Öhberg - Ykkösveskari ja joukkueen kapteeni pelasi muutaman ottelun puolikuntoisena kunnes joutui toteamaan että homma ei onnistu ja jäi loppukaudeksi sivuun. Sopimus jatkuu tulevalle kaudelle. Toivottavasti pääsee taas huippukuntoon sillä Emppu kuuluu sarjan ehdottomiin kärkiveskareihin.
Ville Seppä - Perusasiat hyvin hallussa, paitsi jaloilla pelaaminen. Ei kuitenkaan millään osa-alueella loistanut. Tuli seuraan kakkosveskariksi. Öhbergin loukkaantumisen takia moni luuli että Seppä nousisi selkeäksi ykköseksi, mutta saikin haastetta kolmosveskari Valtoselta. Seurajohdosta ilmoitettiin jo että ei jatka seurassa.
Topi Valtonen - Vuonna 1999 syntynyt maalivahti tuli talvella Jaroon kilpailija AC Kajaanista. Kehittyi huimasti kauden aikana ja saikin yllättäen peliaikaa ja palkittiin myös jatkosopimuksella tulevalle kaudelle. Jalalla pelaamisessa ja sijoittumisessa on vielä paljon parannettavaa, mutta näen että Topilla on mahdollisuudet nousta muutaman vuoden sisällä hyväksi Ykkösen veskariksi.
Otto Hirvonen - Sai sopimuksen onnistuneen testijakson jälkeen ja peliaikaa oli tiedossa sillä oli joukkueen ainut selkeä oikea laitapakki. Vaikka teki kovasti töitä, 1 vs 1 tilanteissa päästi kuitenkin vastustajan liian usein ohi. Ei myöskään ollut hyökkäyssuuntaan minkäänlainen pelote. Taso ei riitä Ykkösen kärkijoukkueeseen. Saanee etsiä uutta seuraa talven aikana.
Samuel Uusitalo - Vasta 17-vuotias poikamaajoukkueiden toppari nousi pakostakin edustukseen cupin aikana kun ei muita vaihtoehtoja ollut. Lupaavat otteet toi hänelle monivuotisen sopimuksen ja nuorukainen nousikin peräti neljästi avauskokoonpanoon. Toivottavasti kehitys jatkuu talven aikana ja toivotaan että Uusitalo nousee tosissaan haastamaan joukkueen muita toppareita.
Pavle Milosavljevic - Kokenut serbitoppari pelasi ihan ok kauden. Pelaa kokoajan suurella riskillä joka välillä kannattaa ja välillä kostautuu. Fotbollspoddenin mukaan on jäämässä Pietarsaareen, joten jos jatkaa peliuraansa niin eiköhän Jaro ole edelleenkin osoite.
Toni Takamäki - Toppari palasi pitkän loukkaantumisen jälkeen takaisin maaliskuussa ja aluksi näytti siltä että jatkaisi siitä mihin 2018 jäi. Ei kuitenkaan ikinä päässyt viimevuotiselle tasolle ja jäikin osittain Brunellin ja Milosavljevicin taakse. Pelaa aina puolustussuuntaan hyvällä asenteella ja on ihan kelpo avaamaan peliä. Välillä kuitenkin tuntuu että kommunikointi ontuu muun puolustuslinjan kanssa ja joutuu siksi ongelmiin. Ei huhujen mukaan ole jatkamassa.
Johan Brunell - Sai vihdoinkin ehjän kauden alle ja tästä on ihan hyvä jatkaa. Loistava avaamaan peliä, puolustussuuntaan taas pelaa välillä liian paljon riskillä. Tarvitsee vierelleen liigavuosilta tutun toppariparin, kuten Vaganovin tai Vasiljevin kaltaisen pelaajan jotta pääsisi kunnolla loistamaan. Jatkosopimus vielää uupuu, seura on kuitenkin ilmoittanut että tulevalle kaudelle halutaan paikallisempi joukkue ja Brunellia parempaa paikallista pelaaja ei löydä.
Walter Moore - Joukkueen nestori palasi punapaitoihin kauden tauon jälkeen. Tiedossa oli vaihtomiehen rooli ja siihen se jäikin. Varmaan moni on toista mieltä mutta mielestäni hoiti tämän roolin ihan hyvin. Jatkosta ei tietoa. Jäänee kuitenkin Pietarsaareen joten jos jatkaa pelaajauraa niin eiköhän osoite ole joko Jaro tai JBK.
Darvin Chavez - Vuoden pelaajaksi, niin seuran kuin kannattajien puolesta, valittua laitapakkia ei pysty tarpeeksi ylistämään. Liian hyvä tähän sarjaan ja olisi lottovoitto Jarolle jos hän vielä on haluaa jatkaa. Puolustussuuntaan jäätävän kova ja hyökkäyssuuntaan kostautui jopa maalintekijäksi kauden lopussa.
Jusa Ihalainen - Laitapakki teki hyvää jälkeä kauden aikana JBK:ssa ja nousi odotetusti Jaron miehistöön loppukaudesta. Omaa loistavan asenteen ja pallolisenakin on riittäväsn hyvä hyökkäyssuuntaan. Todennäköisesti ykköskandidaatti oikeaksi laitapakiksi. Toivotaan vain että kirittäjä hankitaan et ei käy kuten Hirvosen kanssa tänä vuonna.
Anthony Dafaa - 2018 loppukausi oli pelkkää dominointia kenialaiselta keskikenttäpelaajalta. 2019 varjosti pienet loukkaantumiset ja jotenkin vaikutti siltä että ei oikein pelaaminen maistunut. Yhteispeli muun keskikentän kanssa ei myöskään koskaan lähtenyt oikein käyntiin ja jäi osittain Roblesin ja Emetin varjoon. Erittäin epätodennäköinen jatkaja.
Jonas Emet - Useamman vaikeamman kauden jälkeen pääsi taas pelikuntoon ja pelasi ihan mallikkaasti niin keskikentän pohjalla kuin yläosilla. Seuralegenda ilmoitti jo ennen kauden loppua että tämä on hänen viimeinen kautensa Jaron paidassa. Kiitokset sisi Emetille kaikista näistä vuosista!
Jaakko Alasuutari - Siirtyi GBK:sta talven aikana ja talvikaudella meno näytti ihan lupaavalta nuorehkolta keskikenttämieheltä. Kehitys kuitenkin pysähtyi sarjakauden alkaessa ja jäikin lopulta aika vähälle peliajalle. Uskoisin että ei jatka ensi vuonna.
Luis Robles - Meksikon pääsarjajyrä tuli seuraan lopputalvesta isolla haloolla ja meno oli vakuuttavaa alusta asti. Loppukaudesta suoritukset eivät olleet ehkä niin tasaisen hyviä kuten vielä kesällä. Kuitenkin voidaan todeta että oli selkeästi joukkueen top-3 pelaajia. Fotbollspoddenin tietojen mukaan tuleva osoite olisi amerikkalainen NASL-liiga.
Severi Kähkönen - Kauden suurin yllättäjä. Vielä talvella näytti siltä että kymppipaikalla viihtyvän nuorukaisen peliaika olisi tiukilla. Otti kuitenkin JBK:sta vauhtia keväällä ja kesällä jo dominoi Ykkösen kentillä. Loukkaantumishuolet hieman pilasivat loppukauden, mutta odotukset tulevalle kaudelle ovat korkealla. Selkeä avauksen pelaaja tulevalle kaudelle.
Jim Myrevik - Myrevikille ei oikein löytynyt minkäänlaista roolia päättyneellä kaudella. Keskikentälle ei oikein mahtunut ja ne kerrat jolloin pääsi laituriksi ei oikeastaan mitenkään säväyttänyt. Teki pari viikkoa sitten jatkosopimuksen. Toivotaan että tuleva kausi sujuu paremmin.
Joni  Remesaho - Laituri pelasi vakuuttavan kauden ja syötti eniten maaleja koko joukkueesta. Harmillisesti oma maalinteko tökki pahasti vaikka paikkoja onnistui luomaan. Tulee Emetin korvaajaksi toimistolle, missä tekee osa-aikaisesti myös myyntipäällikön hommia. Toivotaan että viimeistely, niin kentällä kuin sponsoripuolella, onnistuu tulevana kautena.
Axel Vidjeskog - Vasta 18-vuotias laituri teki odotetun läpimurron Ykkösessä. Välillä pidättelemätön välillä hieman pimennossa. Potentiaalia on suuremmillekin pelikentille, suoritukset pitää vain saada tasaisemmiksi. Todennäköisesti tulevan kauden avainpelaajia.
Papa Niang - Omalla tavallaan seuralegendaksi jo noussut Papa palasi jälleen punapaitoihin. Toimi jonkunlaisena super-subina ja välillä pystyikin taidoillaan tuomaan lisävirtaa Jaron hyökkäykseen. Välillä taas homma meni lönkyttelyksi. Tietävästi on jäämässä Pietarsaareen, joten jatko ei ole mahdoton. Mielummin ehkä kuitenkin näkisin Papan JBK:n paidassa sillä Kakkosessa pystyisi vielä järjestämään samanlaisen shown kuin aikoinaan liigassa.
Jahir Barraza - Kunnon maalintekijät ovat olleet harvassa Jaron paidassa viime vuosina. Nyt listalle voidaan lisätä Barrazan. Tuli suhtellisen myöhään joukkueeseen ja aluksi näytti vähän nihkeeltä. Paukutti kuitenkin lopuksi 15 maalia Ykkösessä ja vauhti pysyi suht tasaisena läpi sarjakauden. Lähti jo takaisin Atlas Guadalajaraan, mistä on kuitenkin käytännössä pelannut lainalla koko uransa. Toivotaan että uuteen diiliin päästäisi, sillä tulee muuten varmaan olemaan kaikista vaikeimmin korvattavissa jos ei jatka.
Anthony Olusanya - Paukutti mukavasti maaleja kesällä kunnes loukkaantui. Tämän jälkeen oli aika näkymätön. Lopullinen läpimurto avauspelaajaksi jäi vieläkin tekemättä, toivotaan että se tulee ensi kaudella.

Kausi 2019
Päävalmentaja Niklas Käcko jatkaa sovitusti myös tulevalla kaudella. Myös maaliahtivalmentaja/joukkueenjohtaja Pontus Backlund jatkaa (allekirjoittanut vissiin nähnyt unta että tämä olisi jo ollut varma). Sen sijaan apuvalmentaja Jonas Portinin jatko on vielä epävarmaa. Pelaajatilanne on ajankohtaan nähden todella hyvä sillä kasassa on jo 9 pelaajasopimusta. Tulevan kauden tavoitteita ei ole vielä julkistettu. Ainut selkeä ilmoitus seurajohdolta on ollut että joukkue tulee koostumaan enemmän paikallisista pelaajista kuin aiemmin. Päättyneellä kaudella paikallisia kasvatteja oli jo peräti 10, mutta tämä luku tosiaan tulee vielä nousemaan.

Maalivahtiosasto on jo käytännössä valmis. Öhberg jatkaa ykkösveskarina ja Valtonen kakkosena. Kolmosveskaria todennäköisesti vielä haetaan omista junioreista.
Puolustuslinjassa tällä hetkellä ei ole muita sopimuspelaajia kuin Ihalainen ja Uusitalo. Varmaan 2-3 vielä tekee jatkosopimuksen mutta tänne tarvitaan vahvistuksia.
Keskikenttä menee todennäköisesti ihan uusiksi. Tällä hetkellä vain Kähkösellä ja Myrevikillä sopimukset ja suurella todennäköisyydellä ei jatkosopimuksia ole luvassa.
Hyökkäysosasto tas on maalivahtien tapaan ihan hyvässä tilanteessa. Laitureita riittää ja tilalle tarvitaan oikeastaan vain 2 pelaajaa joista ainakin toinen on keskushyökkääjä. Toivottavasti tämä kyseinen pelaaja on Barraza. Myös JBK:n Inalien saattaa olla vaihtoehto.

Tulevalle kaudelle lisäjännitystä tuo derbyjen paluu. Perinteinen Pohjanmaan-derby palaa kalenteriin kun vaasalaiset tekevät Jarolle seuraa Ykkösessä. Myös toisesta ilmansuunnasta tuli toinen derby takaisin vuoden tauon jälkeen kun KPV myös tippui sarjaporrasta alaspäin. Muutenkin vierasmatkat ovat Jaron mittakaavassa hyvin suotuisat kun alle 300km päässä taitaa olla peräti kuusi joukkuetta. Liigavuosina pahimmillan taisi olla niin että Tampere ja Kuopio olivat lähimmät vieraspelit.

Joukkue palaa todennäköisesti totuttuun tapaan harjoituksiin uuden vuoden jälkeen. Suomen Cupin lopullista formaattia ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta lisätietoa on varmaan tiedossa tämän tai ensi kuun aikana.

Noin yleisesti seuran lähitulevaisuus on hieman hämärän peitossa. Lähdetäänkö vielä tosissaan hakemaan nousua ja tämän jälkeen liigapaikan vakiinnuttamista? Vai jatkuuko alamäki ja katsotaan miten pitkälle päästään omilla kasvateilla? Silloin tulevaisuus pyörii varmaan jossain Ykkösen keskivaiheen ja Kakkosen kärjen välillä. Päätökseen varmaan vaikuttaa myös kuinka stadionkysymys ratkaistaan. Keskuskenttä on jo vuosia vedellyt viimeisiään ja uutta liigatason stadionia tai remonttia tarvitaan jos nousu tulee. Toisaalta jos tulevaisuus on Ykkösessä tai Kakkosessa niin näen että pienet resurssit pitäisi ohjata siihen että Länsikentästä saataisiin sopiva pelipaikka Ykköseen. Tämä käytännössä tarkoittaisi lämmitysjärjestelmän asennusta tekonurmen alle, parempaa valaistusta sekä jonkunlainen katettu katsomo.
« Viimeksi muokattu: 06.11.2019 klo 13:16:58 kirjoittanut Kronofogden »
tommiman

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 05.11.2019 klo 18:29:12

Seurantaan tänäkin vuonna..

Kausikortti-kampanja saa jatkoa myös tänä vuonna http://www.ffjaro.fi/fi/uutiset/kausikorttikampanja-2020
Ei hinnalla pilattu, 75€ ja useampi derby. Tovotaan vaan että parempi kausi tulossa ku männeet
Kronofogden

Paikalla Paikalla


Vastaus #3 : 07.11.2019 klo 14:09:43

http://www.ffjaro.fi/fi/uutiset/ff-jaro-ja-jbk-laajentavat-yhteistyota
Odotettu jatko farmisopimukselle ja ihan mielenkiintoinen kuvio että Jaron osa-aikainen talenttivalmentaja Jimmy Wargh tulee JBK:n päävalmentajaksi. Tämä tarkoittaa sitä että Jimmy pääsee jatkamaan talenttien kehitystä myös heidän siirtyessä aikuisten sarjoihin. Samalla varmaan pelaajayhteistyö seurojen välillä paranee entisestään. Ylos

 
Sivuja: [1]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines