FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
21.10.2020 klo 10:01:57 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 20 [21] 22
 
Kirjoittaja Aihe: Pallo-Iirot 2020 - Alaspäin.  (Luettu 141629 kertaa)
0 jäsentä ja 3 vierasta katselee tätä aihetta.
expeluri

Poissa Poissa


Vastaus #500 : 30.09.2020 klo 12:40:59

Tuntuu nyt näistä puheista että valmentajat on tiputtanut ja pistänyt P-Iirot suohon.Montako kertaa pelaajat ovat katsoneet peiliin?
Velmu

Paikalla Paikalla


Vastaus #501 : 30.09.2020 klo 12:54:06

Tuntuu nyt näistä puheista että valmentajat on tiputtanut ja pistänyt P-Iirot suohon.Montako kertaa pelaajat ovat katsoneet peiliin?
Kakkosessa päävalmentajat kuitenkin pääasiassa kokoavat joukkueen, niin tottakai he ovat vastuussa myös pelaajista
Kolmasmies

Poissa Poissa


Vastaus #502 : 30.09.2020 klo 13:38:35

Tuntuu nyt näistä puheista että valmentajat on tiputtanut ja pistänyt P-Iirot suohon.Montako kertaa pelaajat ovat katsoneet peiliin?

Kyllä tässä tapauksessa perimmäinen syy löytyy ensinnäkin seurajohdosta/kilpailujaostosta, joka palkkasi Greenin ja päätti vielä tehdä jatkosopimuksen tämän kanssa, vaikka vaaran merkit olivat selvästi jo ilmassa. Kauden jälkeen häipyikin sitten suuri osa pelaajista muualle. Räikein esimerkki on mies joka istui suurimman osan kaudesta penkillä, kun ei sopinut systeemiin. Teksti-TV:n sivulta 244 voi käydä katsomassa minkä tason peluri ei valmentajavelholle kelvannut.

Tämän kauden joukkue ei missään nimessä ole kakkosen tasolle riittävän hyvä. Toki korona sekoitti joukkueen rakennusta, mutta kyllä valmentajalla siitä suurin vastuu on. Ei se pelaajien vika ole, että he joutuvat pelaamaan liian kovassa sarjassa. Niistä vähistä kakkosessa tasonsa näyttäneistäkin moni on ollut telakalla ison osan tynkäkaudesta.

E. Ei jatkosopimusta?
« Viimeksi muokattu: 30.09.2020 klo 17:23:18 kirjoittanut Kolmasmies »
Alarcon

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Horst Lüning


Vastaus #503 : 30.09.2020 klo 16:42:59

Kyllä tässä tapauksessa perimmäinen syy löytyy ensinnäkin seurajohdosta/kilpailujaostosta, joka palkkasi Greenin ja päätti vielä tehdä jatkosopimuksen tämän kanssa, vaikka vaaran merkit olivat selvästi jo ilmassa.

Eikö kyseessä ollut suoraan kaksivuotinen sopimus?

https://ls24.fi/urheilu/eupassa-hurmannut-britti-scott-green-aloittaa-maanantaina-pallo-iirojen-paavalmentajana
Kolmasmies

Poissa Poissa


Vastaus #504 : 30.09.2020 klo 17:22:25


Uutinen
Pallo-Iirojen miesten edustusjoukkueen ja A-juniorien päätoimiseksi valmentajaksi on valittu englantilainen Scott Green. Pallo-Iirojen kanssa on kirjoitettu kahden vuoden valmennussopimus.


No niinhän se näytti olevan. En tiedä mistä olen saanut päähäni tuon jatkosopimuksen, taisi siitä olla viime kauden topikissa juttua vihreän putkareissun yhteydessä, mutta mennee tornihuhujen piikkiin jne.
Coutinho

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HNS


Vastaus #505 : 30.09.2020 klo 18:41:14

Green kertoi viime kauden jälkeen Länsi-Suomessa, että sekä seuralla että hänellä olisi ollut kuitenkin mahdollisuus purkaa sopimus syyskuussa 2019, jolloin se olisi jäänyt yksivuotiseksi, mutta tätä mahdollisuutta ei kumpikaan osapuoli käyttänyt.
Sukeltava Sorsa

Poissa Poissa


Vastaus #506 : 01.10.2020 klo 11:04:45

Kyllä tässä tapauksessa perimmäinen syy löytyy ensinnäkin seurajohdosta/kilpailujaostosta

Kyllä se näin taitaa olla että perimmäiset syyt juontaa sinne seurajohtoon ja kilpailujaostoon. Seurallahan oli viisi vuotinen strategia jonka viimenen vuosi on kulunut kausi.

Edustusjoukkueen osalta strategia meni kaiketi roskikseen jo pari kautta sitten kun kilpailuajaoston porukka vaihtui. Edustuksen piti koostua oman pelaajatuotannon pelaajista mutta tätä lähdettiin ajamaan alas ja siirryttiin lainapelaaja painotteiseen lähestymiseen. Tässä vaiheessa voisi syyttävä sormi osoittaa henkilöitä jotka palkkasi valmentajan joka ei noudattanut seuran strategiaa.
Selkeää kuitenkin oli ettei Greeniin aikana omia pelaajia ajettu juurikaan sisään vaan mielummin haettiin korvaavia kavereita muualta. Olisko omista sitten saanut laadukkaita pelaajia on toinen juttu mutta loppputulos oli se että kokeneetkin omat kaverit lähtivät pois joko omasta halustaan tai ajettiin muualle ja että A-junnujen toiminta ajettiin alas.

Toinen ongelmakohta mielestäni on ollut joukkueen rakentamisessa. Kilpailujaoston johtoon valittiin kokematon kaveri jolla ei oikeastaan mitään kokemusta jalkapallojohtamisesta tai joukkueen rakentamisesta.
Tässä ei sinällään ole vikaa mutta silloin pitäisi ympärille rakentaa tiimi joka kompensoi näitä puutteita. Nyt näin ei ollut vaan rinnalle tuli lähes yhtä kokemattomat kaverit. Tähän kun lisätään vielä valmentaja jolla ei ole laisinkaan kosketuspintaa suomalaiseen jalkapalloon ja sopeutuminen amatöörijoukkueen valmentamiseen niin ja näin niin lopputulos näytti siltä että hankitaan vaan pelaajia jostain mitä saadan ja katotaan kuinka käy. Niinkuin täälläkin foorumilla on muutamaan otteeseen mainittu eräiden henkilöiden toimesta niin näytti että pelataan tosielämän futismanageri peliä.
Itellä ei tietoa kuinka paljon hankittujen pelaajien skouttaukseen ja arviointiin käytettiin aikaa ja vaivaa mutta ulospäin meno on ollut aika sekavaa ja pelaajia hankittu sinne sun tänne ja harvoin juuri sinne missä isoimmat ongelmat ovat olleet. Esimerkiksi oikeastaan Patolan lopettamisen jälkeen hyökkäyspää ja maalinteko on ollut iso ongelma Iiroissa jota ei ole pystytty ratkaisemaan.
Aalto & Aalto olivat ratkaisu tähän ongelmaan mutta se tiedetään miten siinä kävi, tälle kaudelle tuotiin Akuvuo kärkeen joka onnistui kohtuullisesti mutta silti hiljaista on ollut maalipörsissä Iirojen kärkimiehillä viime vuosina.

Seurassa on kaiketi nyt alkamassa uusi strategiakausi, mikä siinä tulee olemaan edustusjoukkueen rooli saataneen varmaan tietää talven aikana.

Toiveissa olisi että valmentaja olisi sellainen joka saisi ryhtiä juniorituotantoon ja omien kaverien ajamiseen järjestelmällisesti sisään edustukseen ja sitä kautta eteenpäin eikä vain pakon edessä. Potentiaalia ilmeisesti on tulossa seuraavien vuosien aikana ja tälläkin kaudella on ollut pakon sanelemana nippu junnuja isoissa rooleissa ja selvinnyt kohtuu hyvin.
Taustajoukkojen puolella olisi toiveena että siellä tehtäisi aktiivisemmin yhteistyötä muiden seurojen kanssa en jaksa uskoa ettei suomalaisten seurojen penkiltä löytyisi tarvittaessa peliakaa kaipaavaa pelaajaa vaan parempi vaihtoehto löytyy jostain Arubalta...
Toimstolla on kuitenkin kavereita jotka on toimineet yli toistakymmentä vuotta seuratasolla joten verkostot pitäisi olla kunnossa ja sitä kautta varmasti aukee keskusteluyhteydet muihin seuroihin ja voidaan keskustella millaisia pelaajia kenelläkin on tarpeissa ja millaista ylijäämäää löytyy tai kenelle tarvisi saada peliaikaa.
Ketään ei hyödytä että P-Iirojen tasoiseen Kakkosen nippuun roudataan jotain Bridgmanin ja Harreveltin tasoisia tusinakavereita. Muutama vahvistus on aina tervetullut ja usein heistä tulee esikuvia junnuillekkin kunhan ovat selkeitä vahvistuksia.
 
Jos valmennusta vielä ajatellaan niin strategian mukaan pitäisi myös valmentajia tulla omasta putkesta joten toivottavasti ei tarvi kaukaa etsiä vaihtoehtoja. Kylillä on huhuiltu että B-junnujen nuoressa valmentajassa Grassossa olisi potentiaalia siinä voisi olla mielenkiintoinen ratkaisu. Alkuun kakkoseksi kokeneelle valmentajalle ja siitä luonnollinen siirtyminen puikkoihin vuoden kahden päästä.  
Toisaalta yksi iso syy nykytilanteeseen on saattanut olla juuri se ettei ole tarpeeksi seuran ulkopuolelta tullut vaatimustasoa nostavia tekijöitä.
Ei oo helppoo löytää sopivaa ratkaisua mutta tän kauden jälkeeen on aika helppoa lähteä ainakin parantamaan.

Toivotaan että lopuista peleistä saataisi edes jotain pisteitä että edes teoreettisesti on jotain panosta peleissä.
RobbieRensenbrink

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPS, KaaPo, FC Jazz


Vastaus #507 : 01.10.2020 klo 19:48:13

Millaisella rosterilla Iirot saapuu huomenna Poriin?
Maldinho

Poissa Poissa


Vastaus #508 : 01.10.2020 klo 22:00:49

Olipahan tavoitteet - mitenköhän 40 tuhannen asukkaan kaupungin seura jossa väkivaltaurheilu kendo on päälaji voisi nousta tuolle tasolle?
Sugardaddyn avulla voi ostaa kasaan edustusjoukkueita, siitähän on näyttöjä monesta pikkukaupungista mutta mahdotonta lienee päästä lähelle TOP 10
junioritoiminnassa niillä juniorimäärillä mitä tuo väestöpohja tuottaa - vaikka kendokin saataisiin kitkettyä alueelta.
Jeppis

Poissa Poissa


Vastaus #509 : 02.10.2020 klo 08:52:19

Millaisella rosterilla Iirot saapuu huomenna Poriin?

En nyt hirveästi henkeä pidättäisi mitään muutoksia viime peliin kokoonpanoon odotellessa. Valinnanvaraa kun ei hirveästi ole, ja sairastuvalla lähes pelkästään pitkäaikaispotilaita.

Tänään ehkä vuosikausiin hajuttomin satakunnan derby edessä.
Stifado

Poissa Poissa


Vastaus #510 : 02.10.2020 klo 09:00:35

Ei kyllä jaksa kiinnostaa edes vähää alusta.
Sen sijaan ensi kauden joukkueen rakentamisesta olisi mielenkiintoista kuulla. Tämä kausi on jo kuopattu niin varmasti jotain jo tehty ensi kautta ajatellen.
Ilmeisesti Lehtonen kokoaa joukkuetta mutta ei tule valmentamaan?
Sukeltava Sorsa

Poissa Poissa


Vastaus #511 : 02.10.2020 klo 15:10:19

Seuran tuoreesta uutisesta:

Lainaus
Kimmo Hörkkö jatkaa Pallo-Iirojen päävalmentajana

Pallo-Iirot on solminut 1+1 -vuotisen jatkosopimuksen miesten edustusjoukkueen päävalmentajan Kimmo Hörkön kanssa. Sopimuksen julkistaminen on osa seuran pitkäjänteistä tulevaisuuden rakennusprosessia.

Kimmo Hörkkö astui joukkueen ruoriin kesken tämän kauden, kun brittivalmentaja Scott Green joutui jättämän pestin ja palaamaan kotimaahansa henkilökohtaisten syiden vuoksi. Hörköllä on toki aiempaakin kokemusta tehtävästä, sillä mies toimi joukkueen luotsina myös kausina 2016-17.

Millaisista asetelmista lähdetään ensi kauteen ja mitä asioita haluat päävalmentajana tuoda esille?
- Edustusjoukkueen rakenteista ja konkreettisista toiminnallisista linjauksista tullaan varmasti kertomaan enemmän, kun uusi kausi koittaa. Mutta on sanomattakin selvää, että haluamme tulevaisuudessa hyödyntää sen mahtavan työn, jota juniorijoukkueidemme pelaajat ja toimijat ovat tehneet, Hörkkö sanoo.
- Juniorijoukkueillamme on vahva yhteinen pelillinen identiteetti. On tärkeää, että seuramme edustusjoukkue toimii jatkumona tälle hyvälle työlle, ja jossa juniorimme saavat näyttömahdollisuuden jos ja kun ovat sen ansainneet, hän jatkaa.

Pelaajapolun kehittäminen keskiössä

Pallo-Iirojen junioripäällikkö Pasi Lehtonen kertoo Hörkön jatkopestin olevan siis osa laajempaa kokonaisuutta.
- Tarkoituksenamme on rakentaa seuraavien vuosien aikana urheilulinja joka käsittää koko pelaajapolun. Nyt edustusjoukkue ollut pitkälti oma yksikkönsä, joka on toiminut aina pitkälti päävalmentajan toiveiden ja näkemysten mukaan, Lehtonen taustoittaa.
Seuran tarkoituksena on pienentää päävalmentajan valtaa, ja jatkossa linjataan yksityiskohtaisemmin millainen edustusjoukkueen toiminta halutaan olevan ja siihen etsitään aina sopiva päävalmentaja.
- Prosessia pitää johtaa seuran hyvin tunteva henkilö ja Kimmolla on vastaava kokemus junioripuolen linjausten rakentamisesta. Johtaminen vaatii mukana oloa toiminnan arjessa, joten tässä kohtaa on luontevaa että Kimmo valmentaa edustusjoukkuetta samalla kun rakentaa seuralle urheilulinjaa, Pasi Lehtonen kertoo.
- Tulemme panostamaan myös toimintaympäristöön, jossa pystymme vaatimaan pelaajilta laatua, määrää ja korkeatasoista suorituskykyä. Joten harjoittelun olosuhteet, valmennuksellinen osaaminen ja tietyt avaintoiminnot täytyy olla kunnossa, Kimmo Hörkkö tähdentää.
RobbieRensenbrink

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPS, KaaPo, FC Jazz


Vastaus #512 : 02.10.2020 klo 18:00:29

Seuran tuoreesta uutisesta:


No nyt on artikkelin mukaan kaikki ensi kaudella omaa ja raumlaise tyytyväisii?
Kolmasmies

Poissa Poissa


Vastaus #513 : 02.10.2020 klo 20:18:12

Pohjanoteeraus. Eiköhän se ollut sitten viimeistään siinä.
Toivottavasti ensi kaudelle saadaan uskottava nippu kasaan. Nelosesta tippuneesta reservijoukkueesta ei ainakaan ole apuja odotettavissa.
latiks

Poissa Poissa


Vastaus #514 : 02.10.2020 klo 20:27:03

Sillai.... Toivottavasti tästä ottaa nyt vastuun se, joka tämän on aikaan saanu!! Oltiin saatu talous kuntoon ja edustus takaisin kakkoseen ja nyt kahdessa vuodessa tämä!!!! Ei vi...u riitä ymmärrys! Kyllä ne huippu junioritkin tarvii esikuvia, eli edustuksen pitäisi olla seuran lippulaiva. Käsittämätöntä touhua!
Sowroar

Poissa Poissa


Vastaus #515 : 02.10.2020 klo 22:49:51

Pohjanoteeraus. Eiköhän se ollut sitten viimeistään siinä.
Toivottavasti ensi kaudelle saadaan uskottava nippu kasaan. Nelosesta tippuneesta reservijoukkueesta ei ainakaan ole apuja odotettavissa.

Njaah, voiko 16-18 vuotiailta pojilta paljon enempää odottaa.

Arvela, Salonen ja Walden pärjäsivät hienosti mukana. Arvelalla vahvaa tekemistä alun pienen hapuilun jälkeen. Salonen taitava pallon kanssa ja osasi hienosti hakeutua tiloihin. Walden pelasi vähän, mutta siinä ajassa ehti jo näyttää, että kosketus palloon on hyvä. Silvennoinen oli myös näppärä pallon kanssa ja kun valmentaja osaa antaa hänelle sopivan roolin ja sopivia pelaajia ympärille, tulostakin alkaa tulla.

Nyt sitten vaan omavaraisen joukkueen sisäänajoa ensi vuonna.
« Viimeksi muokattu: 02.10.2020 klo 22:51:53 kirjoittanut Sowroar »
poka79

Poissa Poissa


Vastaus #516 : 02.10.2020 klo 22:54:59

Kuvakooste ottelusta FC Jazz-Pallo-Iirot http://www.urheilupori.com/galleria.asp?galleriaid=3941
Alarcon

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Horst Lüning


Vastaus #517 : 03.10.2020 klo 11:02:56

No nyt on artikkelin mukaan kaikki ensi kaudella omaa ja raumlaise tyytyväisii?

Tyytyväisyyttä voidaan arvioida vasta tulevaisuudessa. Mikäli seurajohto on valmis myös käytännössä pitämään tuosta strategiasta kiinni pidemmällä tähtäimellä, niin kyllä tässä ihan positiivisin mielin voi odotella parempaa huomista.
RobbieRensenbrink

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPS, KaaPo, FC Jazz


Vastaus #518 : 03.10.2020 klo 12:42:22

Lainaus
 kyllä tässä ihan positiivisin mielin voi odotella parempaa huomista.

Mites nuoret tavoitteelliset pelaajat, miten heidän kehittymistään tuetaan? Hakemalla yhteistyöseurojen kautta kovempia pelejä vai neuvomalla vaihtaa ympäristöä? Kolmonen ei ole ihan optimaalinen kasvuympäristö, tosin ei nyt ihan tekemätönkään. Ilveksen ja HJK:n talentit pelaavat tuossa iässä jo menestyksekkäästi Kakkosta, niinkuin sarjataulukosta voidaan nähdä.

Miten asiaan suhtautuvat nytkin edustuksessa peliaikaa saavat talentit. Tyytyvätkö Kolmosen peleihin vai alkavatko tähyillä muualle.

Se (nuorten pelaajien hakeutuminen muualle) on mielestäni kova hinta siitä sisäänpäin lämpiävästä kulttuurista, että raumlaise ei hyväksy kuin raumlaisii pelaajia ja toimijoita. Sanoisin melkein, että ne ajat ovat menneet.
Kolmasmies

Poissa Poissa


Vastaus #519 : 03.10.2020 klo 12:50:31


Se (nuorten pelaajien hakeutuminen muualle) on mielestäni kova hinta siitä sisäänpäin lämpiävästä kulttuurista, että raumlaise ei hyväksy kuin raumlaisii pelaajia ja toimijoita. Sanoisin melkein, että ne ajat ovat menneet.

Tälle kaudelle joukkueen rakensi ulkopuolinen valmentaja, joka myös aikansa joukkuetta valmensi. Lisäksi ulkomaalaisia ja tullista tulleita pelaajia on kenties enemmän kuin koskaan. Tulos ei varsinaisesti ole kovin mairitteleva.

Se ei tietenkään tarkoita, että ulkopuolisista rakennettu joukkue ei voisi pärjätä, mutta ei se myöskään varma avain onneen ole.

En tiedä kuinka moni kakkosta tällä kaudella pelanneista omista kasvateista on suoranaisia vahvistuksia kakkoseen. Heille kolmonen saattaa olla jopa parempi taso. Isommassa roolissa ja riittävän hyviä vastustajia vastaan.
« Viimeksi muokattu: 03.10.2020 klo 12:53:03 kirjoittanut Kolmasmies »
outolintu

Poissa Poissa


Vastaus #520 : 04.10.2020 klo 12:28:32

Tyytyväisyyttä voidaan arvioida vasta tulevaisuudessa. Mikäli seurajohto on valmis myös käytännössä pitämään tuosta strategiasta kiinni pidemmällä tähtäimellä, niin kyllä tässä ihan positiivisin mielin voi odotella parempaa huomista.

Seurattuani 40 v tämän seuran edesottamuksia ( seura aloitti v.1980 uudelleen tällä nimellä ) niin voin sanoa, että jos jossain vaiheessa koittaa parempi huomen niin
ylihuomen on sitten pelkkää tuskaa ! Nytkin kaksi vuotta sitten näytti jo vähän paremmalta,  mutta " korjausliike " tehtiin jo ennen kauden loppua kun päätettiin vaihtaa
valmentajaa.
Miten nämä samat miehet, jotka ovat tuossa olleet varmaan 15 vuotta nyt onnistuisivat nostamaan seuran menestykseen ? Mistä ne omat miehet otetaan ? Puhutaan,
että vaaditaan pelaajilta enemmän, mutta koska aletaan vaatia muultakin organisatiolta jotain ?
ulkokierre

Poissa Poissa


Vastaus #521 : 05.10.2020 klo 18:58:23

Itse olen seurannut toimintaa 15 vuotta erittäin läheltä jopa seuran sisällä osan aikaa.
Koko aikana ollaan toimittu juuri samalla lailla. Kovat idioottiset odotukset syksyllä ja ennen juhannusta ollaan jo "pulassa" ja rahat loppuvat.
Aina syy on ollut päävalmentajan.
Olen sitä mieltä, että ei entisillä makkaranpaistajilla voi olla osaamista johtaa toimintaa.
Puuttuu aivan perusasioita ihmisen johtamisesta, rahan käytöstä jne.
JJ the great

Poissa Poissa


Vastaus #522 : 05.10.2020 klo 20:09:10

Itse olen seurannut toimintaa 15 vuotta erittäin läheltä jopa seuran sisällä osan aikaa.
Koko aikana ollaan toimittu juuri samalla lailla. Kovat idioottiset odotukset syksyllä ja ennen juhannusta ollaan jo "pulassa" ja rahat loppuvat.
Aina syy on ollut päävalmentajan.
Olen sitä mieltä, että ei entisillä makkaranpaistajilla voi olla osaamista johtaa toimintaa.
Puuttuu aivan perusasioita ihmisen johtamisesta, rahan käytöstä jne.

Pakko kyllä nostaa peukkua ulkokierteelle. Viestit yhtä johdonmukaisia ja aatteellisia kuin Neuvostoliiton propagandaosastolla.
Harva tuohon vapaasta tahdostaan ryhtyy.
Sowroar

Poissa Poissa


Vastaus #523 : 05.10.2020 klo 21:05:54

Iiroilla ensi vuonna liigajunnujoukkueet kolmessa peräkkäisessä ikäluokassa. Ei huano. Ja nimenomaan pojissa. Ei laisinkaan huano.

Muutaman vuoden vielä odotatte...
Sven-Göran Samsung

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: est. 1982


Vastaus #524 : 06.10.2020 klo 22:08:29

Iiroilla ensi vuonna liigajunnujoukkueet kolmessa peräkkäisessä ikäluokassa. Ei huano. Ja nimenomaan pojissa. Ei laisinkaan huano.

Muutaman vuoden vielä odotatte...


Isoin ongelma näissä tilanteissa on aina jalostaa hyvät ja potentiaaliset lapset, sekä lopulta nuoret kolkuttelemaan aikuisten maailmaa B-junioreiden & A-junioreiden kautta miesten tasolle.

Iirojen B-juniorit pelanneet viimeksi oman ikäistensä SM-sarjassa 12 vuotta sitten vuonna 2008. Nykyään ovat B-junioreiden Kakkosessa, josta sieltä tai miesten Nelosen (ensi vuonna vielä Vitonen) peleistä on hankala ponnistaa Kakkosen tai Kolmosen tasolle, varsinkin kun seuralla ei ole enää A-junioreiden joukkuetta kasassa. Toki ei Salossakaan ole putkeen mennyt viime vuonna A tai B pojat, vaikka yksilöitä tullutkin Kakkosen tasolle asti ja joku lähtenyt myös isompiin ympyröihin.

Mielestäni tämä on kuitenkin ollut isoin ongelma Raumalla viimeisen 10 vuoden aikana ja mikäli parhaimmat yksilöt eivät saa tarvitsemaansa laadukasta toimintaa, niin helposti lähdetään sitten jonnekin muualle ja Rauman tapauksessa Turkuun (TPS, Inter) tai Poriin (Fc Jazz) hakemaan parempaa toimintaa. Toki Saloonkin saa tulla Kakkosta koittamaan jatkossa, jos rahkeet pelaajalla riittää.

Nyt on voinut kuitenkin hyvällä omalla tunnolla peluuttaa loppukauden aikana nuoria A- tai B-junioreita Kakkosen peleissä, koska näissä peleissä ei ole panosta ollut juuri laisinkaan. Ei kuitenkaan saa valehdella itselleen, että hyviä nuoria pelaajia on tulossa, koska suurin osa on ollut aivan väärässä paikassa syksyn aikana Kakkosen peleissä eikä heillä ole todellakaan taso riittänyt.

Vertauksena tähän otanta mm. viime kierroksen Iirojen vieraspeli Porissa paikallista Jatsia vastaan, joka päättyi heille 0-6 tappioon.

Porilaisilla oli myös kentällä 2000-luvulla ja sen jälkeen syntyneitä mm.

1x 2000
1x 2001
1x 2002
1x 2003
1x 2004

Tuosta vielä poikamaajoukkuepelaaja J. Mäkinen (2003) siirtyi HJK:hon ja olisi varmasti ollut myös mukana.

Töitä vaaditaan ja pitkäjänteinen, sekä etenkin se laadukas tekeminen tuottaa. Kolmosesta on haastava nousta ylöspäin, kun vastassa tulee olemaan Veikkausliigan reservejä nuorilla SM-tason pelaajilla, plus muita rutinoituneita sarjan joukkueita.

Taso nousee ja siihen pitää vastata, jolloin kaikki menevät eteenpäin.

 
Sivuja: 1 ... 20 [21] 22
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines