FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
20.09.2021 klo 23:54:52 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 155
 
Kirjoittaja Aihe: RoPS 2020 - juhlakausi  (Luettu 681210 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Viltsu

Poissa Poissa


: 25.11.2019 klo 20:25:33

Perustettu:    1950
Kotikenttä:     Rovaniemen keskuskenttä
Kotivut:         www.rops.fi
Youtube:         www.youtube.com/c/RovaniemenPalloseura
Twitter:         www.twitter.com/ropsrovaniemi
Facebook:       www.facebook.com/rovaniemen.palloseura
Instagram:      https://instagram.com/ropsrovaniemi
Verkkokauppa: www.ropskauppa.fi
Baari:         www.barhattrick.fi
Markkinointi:    www.blueidea.fi

Saavutukset
SM-hopeaa 2015, 2018
SM-pronssia 1988, 1989
Suomen Cup-voitto 1986 ja 2013
Suomen Cup-hopea 1993
Liigacup-hopeaa 1996

Yhteenveto kaudesta 2019

Kaudesta osattiin odottaa haastavaa. Pelaajapakka oli mennyt melkeinpä totaalisesti uusiksi, kun joukkueen rungosta poistui elintärkeä topparipari Juuso Hämäläinen-Leo Väisänen, keskikentän kokenut jyrä ja kapteenien kapteeni Antti Okkonen ja kauden 2018 tehokkain RoPS-pelaaja Lassi Lappalainen. Lisäksi tärkeät rotaatiopelaajat kuten Jems Geffrard, Lassi Järvenpää ja Simo Roiha vaihtoivat maisemaa. Tähän kun lisää kauden 2018 aikana käyneet ns. keikkamiehet, joista osa oli joukkueen ehdottomia syömähampaita, niin lähtijöitä riitti. Kauden alun tuskaa ei helpottanut liigan parhaan maalivahdin Antonio Regueron loukkaantuminen. Lisäksi nuori laituri ja oma kasvatti Veka Pyyny loukkaantui myös ja kausi 2019 oli hänen osaltaan paketissa jo ennen kuin se ehti edes alkaa.

Lähtijöitä paikattiin mm. ”yhteistyöseura” HJK:n nuorilla Kalle Katzilla ja Tommi Jäntillä. Ulkomaalaisista Rovaniemelle tulivat mm. kovan cv:n omaavat keskikenttäpelaaja Sergio Llamas ja toppari Mohamadou Sissoko. Regueron tuuraajaksi saatiin aiemminkin Veikkausliigaa pelannut Damjan Siskovksi. Myös ghanalaisprojektin pelaajia ryhdyttiin odottamaan. Nuoret ja lupaavat hyökkääjät Niklas Jokelainen ja Matias Tamminen laajensivat kuitenkin mukavasti rosteria, samoin kuin futiskiertolainen Youness Rahimi. Timo Stavitskin piti olla RoPSin täsmäase, mutta Stavitskin kausi meni lopulta loukkaantumisen myötä pilalle ja pelejä RoPSissa ei kertynyt yhtään.

Kausi liigan osalta alkoi riemukkaalla vierastasapelillä KuPSia vastaan. Tätä kuitenkin seurasivat tulosten valossa ailahtelevat otteet tyyiin voitto-tappio-voitto. Kun liigaa oli pelattu RoPSin osalta yhdeksän ottelua ja alla oli juuri VPS:ää vastaan otettu tärkeä vierasvoitto, jysähti futispiireissä todellinen pommi. HJK oli erottanut Mika Lehkosuon ja se laittoi pyörät pyörimään myös RoPSin osalta. HJK nimittäin halusi ostaa Toni Koskelan RoPSilta ja saikin tahtonsa läpi. Näin myös RoPS tarvitsi uuden päävalmentajan ja seuran johto reagoi tähän nopeasti tarjoamalla paikkaa Pasi Tuutille, joka oli toista kautta mukana RoPSin valmennuksessa. Hallinnon puolellakin tuli muutoksia, kun toiminnanjohtajana lyhyen aikaa vaikuttanut Hannu Korhonen lähti muiden haasteiden pariin.

Pasi Tuutin johdolla lähdettiin parantamaan sijoitusta kohti kuuden sakkia, mutta sama ailahtelu jatkui ja keskikesällä europelien molemmin puolin, joukkue ajautui pahaan ahdinkoon. Sen sijaan europeleissä joukkue esiintyi ryhdikkäästi. RoPSin peli oli edelleen kovasti riippuvainen hyvästä kärkipelaajasta ja sellaista ei joukkueessa kerta kaikkiaan ollut.

Heinä-elokuun vaihteessa RoPS onnistui kuitenkin paikkaamaan rivejään. Espanjasta saapui kokenut keskikentän ankkuripelaaja Jagoba Beobide, joka osoittautui tietystä näkymättömyydestään huolimatta hyväksi pelaajaksi. HJK:sta saatiin lainalle laituri Kevin Kouassivi-Benissan. Samoihin aikoihin myös RoPS-legenda Boris Kokko oli ottanut minuutteja alle ja alkoi, silloin kun kentällä kävi, rytmittämään RoPSin peliä.

4.8. Tampereella vieraspelissä Ilvestä esiintyikin uudesti syntynyt RoPS. Tästä alkoi viiden pelin tappioton putki, joka huipentui runkosarjan päätöspelissä hienoon vierastasapeliin HJK:ta vastaan. Kaikki näytti jälleen hyvältä ajatellen haastajasarjaa, kun top6-sijat olivat karanneet jo aiemmin tavoittamattomiin.

Ilmeisesti tässä kohtaa, siis 1.9. maajoukkuetauon alkaessa, joukkue sai tiedon, että valmennus seuraavalle kaudelle tulee vaihtumaan. Siksi ponneton RoPS oli tullessaan tauolta haastajasarjan peleihin. Seurauksena tästä olivat kaksi tappiota heti kärkeen, surkeilla peliesityksillä. Jälleen näytti huonolta. RoPS sai kuitenkin raavittua rivit sen verran kasaan, että kymmenes sija saatiin varmistettua ja näin painajaiset jäivät toteutumatta.

Pelaaja-arviot, kausi 2019

Antonio Reguero

Liigan ehkä paras maalivahti. Ilman Regueroa Rovaniemellä olisi saatettu nähdä europelin lisäksi yksi liigakarsintapelikin, siksi tärkeä palanen ja iso johtaja Reguero oli. Jättää RoPSin ja siirtyy tavoittelemaan liigamestaruutta HJK:hon. Suuri pelaaja, miellyttävä persoona ja jättää lähtemättömän jäljen rovaniemeläiseen jalkapalloelämään. Arvosana 9.

Damjan Siskovski

Stuntti tolppien väliin ja keikkamies. Paikoin epävarma otteissaan ja se heijastui koko joukkueen peliin, joka nyt oli muutenkin vaiheessa. Siskovskia on kuitenkin turha ruoskia hengiltä, sillä joutui Regueroa tuuratessaan tuuraamaan liki Jumalaa. Arvosana 6.

Juho Hyvärinen

Tasapaksu kausi, mikä päättyi loukkaantumiseen. Kaksi kautta mennyt osaksi telakalla, mikä on todennäköisesti voinut vesittää myös siirron ulkomaille. Silti joukkueen ehdoton luottopelaaja. Tarvitsee kuitenkin harppauksen eteenpäin, ongelmia mm. oman boksin puolustamisessa. Jatkaa RoPSissa vaikka maiseman vaihto tekisi terää Suomen sisälläkin. Arvosana 7.

Kalle Katz

HJK-laina joutui kohtuuttomien odotusten ristiaallokkoon. Jokainen virhe laitettiin melkeinpä Katzin piikkiin alkukaudesta. No, kyllähän Katzin tontilla sattui ja tapahtui, mutta Katz ei kuitenkaan pelannut huonosti. Nosti keskikesällä tasoaan ja oli europeleissä hyvä. Siitä eteenpäin joukkueen ykköstoppari kunnes kausi päättyi sairastuvalle. Palasi ainakin toistaiseksi HJK:hon vaikka myös RoPS on halukas pitämään Katzin. Arvosana 7.

Mohamadou Sissoko

Kova cv, mutta otteet eivät vastanneet odotuksia. Alkukaudesta johtava pelaaja, mutta hiipui kauden mittaan. Riskialtis, hyvän ja huonon päivän ero suuri, mikä on yllätys noin kokeneelle topparille. Ei jatka RoPSissa. Arvosana 6.

Atte Sihvonen

Erinomainen löytö Ykkösestä. Täytti hienosti ruutunsa, oli se sitten topparina tai keskikentällä. Ehkä tulevaisuus keskikentällä. Syöttötyöskentely kaipaa hiomista, samoin liike ja sijoittuminen ilman palloa. Kuitenkin jo nyt yllättävän valmis pelaaja. Jatkaa RoPSissa. Arvosana 8.

Taye Taiwo

Oliko kunnossa? Väläyksiä kauden 2018 Taiwosta nähtiin liian harvoin. Riskialttiita nousuja, väliin hienoja nousuja ja niistä hyviä keskityksiä. Silti pettymys. Ei jatka RoPSissa. Jää kuitenkin mieleen isona vahvistuksena ja mukavana kaverina. Arvosana 7.

Henrik Ölander

Erikoinen hankinta. Kaavailtiin vasempaan laitaan ja tuuraamaan Taiwoa, mutta vähän saatiin tästä pelaajasta irti. Ei jatka RoPSissa. Arvosana 5.

Samuel Olabisi

Kakkosen pohjoislohkon parhaaksi puolustajaksi äänestetty toppari. Vastuu liigapeleissä jäi pariin peliin eikä niistä kertynyt kunniamainintoja. Arvoitus, pystyykö ottamaan liigapaikkaa missään. Tauriaisen hyvin tuntema pelaaja, joka saattaa saada jonkinlaisen try out-paikan. Ei arvosanaa.

Jagoba Beobide

Elokuun alussa tullut kokenut espanjalainen otti paikkansa keskikentän ankkurina ja tiivisti omalla panoksellaan joukkueen peliä. Ei mikään pallojonglööri ja palloa toppareilta jalasta hakeva syöttökone, mutta suht hyvin peliä lukeva pelaaja. Arvosana 7.

Sergio Llamas

Kova cv ja kova palkka, mutta muuta kovaa ei oikein ollutkaan. Pelikäsitys, tekniikka ja syötöt huippuluokkaa Veikkausliigaan, mutta kun ei pysynyt ehjänä. Tämän vuoksi paha pettymys. Ei jatka RoPSissa. Arvosana 5.

Lucas Lingman

Kauden paras RoPS-pelaaja. Loisti etenkin loppukaudesta, kun siirrettiin hyökkäävään rooliin. Monipuolinen pelaaja, mitä kuvaa sekin, että kun Lingman loisti kaudella 2018 keskikentän pohjalla, nyt loisti hyökkäävässä roolissa. Kauden päättyessä HJK lunasti oman kasvattinsa takaisin ja RoPSin kassa kiitti. Arvosana 9.

Eetu Muinonen

Oli lopulta isommassa roolissa kuin mitä oli edes kaavailtu. Täyttää paikkansa aina siihen saakka, kun jalkaa riittää. Pelasi kovat minuutit. Joukkueen johtohahmoja, jota tarvittaisiin vieläkin tietyssä, pienemmässä pelillisessä ruudussa. Jatkosopimusta odotellessa. Arvosana 7.

Youness Rahimi

Kiertolainen, joka on pelaajana liigatasoa, mutta ei oikein loistelias millään osa-alueella. Täytti paikkansa, oli laituri, kärki, keskikenttä ja ties mitä. Jatko arvoitus, tiettävästi RoPS haluaa pitää Rahimin. Nyt täytyy löytyä seura ja ehkä pelillinen täsmärooli niin kehitystä tapahtuisi varmasti. Arvosana 7.

Tommi Jäntti

Maali vieraissa Aberdeeniä vastaan jäi melkeinpä ainoaksi uroteoksi. Lupaava pelaaja ja perusjutut hanskassa. Pelikovuus ja rutiini puuttuu. Ensi kaudella otettava iso askel. Jatkaa RoPSissa. Arvosana 6.

Agnaldo Pinto de Moraes

Vammaherkkä pelaaja, jonka myötä kauden 2018 hienot otteet olivat muisto vain. Kuntokin näytti heikolta. Ei pettänyt nytkään, mutta vammakierre jättänyt jälkensä. Arvosana 6.

Tarik Kada

Floppasi aika huolella. Ensin lasaretissa, sitten jonkinlainen paluu kentille. Ominaisuuksia on, mutta kuka ne kaivaa esiin? Ei jatkoa. Arvosana 5.

Boris Kokko

Masentava vammakierre sen kuin jatkui. Kun palasi kentälle, sai jo viidessä minuutissa enemmän aikaan hyökkäyspäässä kuin muut kärjet yhteensä. Jatkaa RoPSissa, mutta aika näyttää, mitä tästä tulee. Arvosana 6.

Kevin Kouassivi-Benissan

Elokuun alussa HJK:sta tullut lainapelaaja. Väläytti ajoittain ja omaa asioita, joiden varaan voisi rakentaa hyvän pelaajan tulevaisuuden. RoPS haluaa pitää KKB:n, mutta HJK päättää sen asian. Arvosana 7.

Sampo Ala

Lupaava ja isokokoinen kärkipelaaja, RoPS-kasvatti. Väläytti jo osaamistaan vaikka liigapelit vielä monesti liian kovia. Tarvitsee paljon harjoitusta ja täsmävalmennusta. Jatkaa RoPSissa. Arvosana 6.

Veka Pyyny

Paha loukkaantuminen pilasi koko kauden. RoPS halukas tarjoamaan vielä mahdollisuuden. Ei arvosanaa.

Matias Tamminen
Hyvä hankinta. Ei vielä sankaritekoja, mutta ominaisuuksia liigapelaajaksi riittää. Sama juttu kuin Alan kohdalla. Treeniä, terveyttä ja hyvää valmennusta. Jatkaa RoPSissa. Arvosana 6.

Niklas Jokelainen

Oululainen hyökkääjä, joka tuli Ilveksestä RoPSiin ottamaan isoja askeleita. Pettymys. Sijaiskärsijäkin surullisessa hyökkääjänäytelmässä. Minkäs teet, kun taidot ei riitä isoon rooliin eli ykköskärjeksi ja  sellaiseen laitetaan. Ei jatkoa RoPSissa. Arvosana 5.

Santeri Haarala

Elokuun alun tulokas. Olisi halunnut tulla jo aikaisemmin RoPSiin yrittämään, mutta seuralla ei kuulemma rahkeet riittäneet siinä kohtaan. Haarala tuli kuitenkin liki ilmaiseksi, joten mihin ne RoPSin rahkeet sitten riittää? Minuutit jäivät vähiin eikä jatkoa liene luvassa. Arvosana 5.

Seurajohto

Joukkueesta onnistuttiin saamaan ylikallis viritelmä, jonka kanssa oli käydä kalpaten. Projekti Ghana meni täysin vihkoon. Hyökkääjän etsintä sai surkuhupaisia piirteitä Salameineen kaikkineen vaikka ihan kaikkea ei voikaan seurajohdon piikkiin laittaa. Hyvääkin oli, mm kausikorttikamppis ja kannattajatapahtumat, saatinpa me etelän vetelätkin omansa. Plussan puolelle nostettava myös B-junioreiden SM-pronssi. Arvosana 6.

Valmennus

Toni Koskela

Epäonnistui joukkueen kasaamisessa. Peli hakusessa alkukaudesta, mutta arvoitus, minne Koskelan johdolla oltaisi päädytty. Arvosana 6.

Pasi Tuutti

Joutui kovaan paikkaan, kun Koskela jätti RoPSin. Tuutti selvisi kelvollisesti, mutta hänenkin arvosanaa laskee joukkueen kasaamisessa tulleet virhearviot. Kokonaisuutena hyvä valmentaja, mutta taktikkona ja johtajana vielä raakile pääsarjatasolla. Jatkaa matkaa KuPSiin apuvalmentajaksi. Arvosana 6.

Kausi 2020-oman kylän poika puikoissa

Ensi kausi näyttäytyy juhlavuotena, kun RoPS täyttää kunnioitettavat 70 vuotta. Seura on tietenkin mukana juhlahumussa ja tapahtumaa asian tiimoilta tulee riittämään. Päävalmentajana on Vesa Tauriainen, joka saa mahdollisuuden luotsata kotikaupungin liigaseuraa. Tauriaisen valmennustiimin täydentävät ainakin monivuotinen luottomies Jari Alamäki ja uusi valmennuspäällikkö Mika Pulkkinen. Muu johtoryhmä on auki, ei ainakaan kirjoittajan tiedossa tai sitä ei ole julkistettu.

Talouspuolella tilinpäätöstietoja voi odotella jopa pelonsekaisin tuntein. Rahaa ei virtaa sisään ja päättyneen kauden joukkue oli ehkä kalleimpia, mitä RoPSilla koskaan. Bingo sulkee ovet lopullisesti. Koskelan ja Lingmanin myynti pelastaa hieman kokonaisuutta. Majoitustoiminnan tulot ovat arvoitus. Joka tapauksessa RoPS elää talouden osalta haastavimpia aikojaan.

Pelaajarintamalla on ollut hiljaista. Viime viikolla kuitenkin julkistettiin ensimmäinen uusi pelaaja, kun Obed Malolon sopimus julkaistiin. Lisäksi uutisoitiin maalitykki ja legenda Boris Kokon jatkolappu. Pelaajapaketti on RoPS-tyyliin levällään ja lopullinen joukkue saataneen kasaan maaliskuussa 2020. Pelaajabudjetti pienenee jo pakonkin sanelemana.

Sopimustilanne

Boris Kokko(2020)
Obed Malolo(2020+1)
Atte Sihvonen(2020)
Juho Hyvärinen(2020)
Tommi Jäntti(2020)
Sampo Ala(2020)
Matias Tamminen(2020)
Kirill Bullat(2021) juniorit
Tino Korhonen(2021) mv
Eetu Muinonen(2020)
Youness Rahimi(2020)
Veka Pyyny(2020)
Simo Majander(2020)
Samuel Olabisi(2020)
Rasmus Degerman(2020)
Tuomas Kaukua(2020)
Mikko Rantala(2020) mv
Miska Ylitolva(2020) juniorit
Jussi Niska(2020)
Sammy N'Djock(2020)
Zurab Tsiskaridze(2020)
Kalle Katz(2020)
Enoch Banza(2020)
Joonas Vahtera(2020)
Matias Niemelä(2020)

Taustat

Päävalmentaja:

Vesa Tauriainen

Valmentajat:

Jari Alamäki, fysiikkavalmentaja
Mika Pulkkinen, valmentaja
Juho Luukkonen, maalivahtivalmentaja
Tuomas Könönen, fysio
Vilma Poutiainen, fysio
David Coull, huoltaja
Aleksi Tanner, RFA, akatemiavalmentaja

Joukkueenjohtaja:

Olli Tammimies

Urheilujohtaja:

Jari Ilola

Myyntijohtaja:

Petri Jaatinen

Viestintä/Media:

Pasi Pikkupeura

Johtokunta:

Risto Niva, puheenjohtaja/vt toimitusjohtaja
Pekka Konstenius, varapuheenjohtaja
Tuomas Enbuske
Reijo Jylhä
Mika Lehtiniemi
Matti Poikajärvi
Veikko Pyyny
Juha Eskelinen
« Viimeksi muokattu: 12.08.2020 klo 20:53:07 kirjoittanut Viltsu »
tylerdurden

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Omonian Veteraanit


Vastaus #1 : 25.11.2019 klo 22:11:45

Seurantaan. Jo peräjälkeen kolmas kysymysmerkki päävalmentajana Napapiirillä. Vaativana ja suorapuheisena tunnettu Tauriainen tulee tuskin säästelemään sanojaan kentän laidalla. Tauriainen on aiemmin ollut omimmillaan nuorten pelaajien kehittäjänä, joten sopii siinä mielessä RoPS:n päävalmentajaksi hyvin.
PoronvoimA

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RoPS, Rollon Pojat


Vastaus #2 : 25.11.2019 klo 22:30:15

Hieno avaus! Tästä on hyvä jatkaa. Eiköhän sitä huomenna tiistaina saada taas uusia pelaajauutisia.

Meikällä on hyvä boogie tulevaa kautta ajatellen, taisteleva RoPS! Europaikka ja se top6 voi olla tavoittamattomissa mutta ei se mun menoa hidasta. Piikkinä lihassa!
janita76

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 25.11.2019 klo 22:37:02

Hyvä avaus! Tästä se matka kohti suomen cupin alkua lähtee! Olisin Rahimille antanut vähän paremman arvosanan, mutta maku asioitahan ne ovat.
Lauantai-illan Nostalgia

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Mummolan puusauna ja Aulis Virtanen


Vastaus #4 : 25.11.2019 klo 22:37:27

Erinomainen avaus, josta kiitokset Viltsulle! Tuoppi

Näistä johdon titteleistä, niin onko toimitusjohtajana edelleen väliaikaisesti(?) Risto Niva puheenjohtajuutensa ohella ja Petri Jaatinen myyntijohtajana? Korhosen lähtiessä toiminnanjohtajan paikalta pois puhuttiin Nivan olevan väliaikainen TJ. Onko sen suhteen kellään mitään lisätietoa missä mennään?
Viltsu

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 25.11.2019 klo 22:48:49


Näistä johdon titteleistä, niin onko toimitusjohtajana edelleen väliaikaisesti(?) Risto Niva puheenjohtajuutensa ohella ja Petri Jaatinen myyntijohtajana? Korhosen lähtiessä toiminnanjohtajan paikalta pois puhuttiin Nivan olevan väliaikainen TJ. Onko sen suhteen kellään mitään lisätietoa missä mennään?

Olet oikeassa, Niva varmaan edelleen toimitusjohtajan hommia hoitaa ja Jaatinen myyntijohtaja. Täytyy korjata ne tuohon, kun ehtii.
Metusalem

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vasta Olympique de Marseille oli meitä parempi!


Vastaus #6 : 25.11.2019 klo 22:58:47

Miten mun muisti sanoo, että uusia pelaajasoppareita olisi jo 2 yhden sijaa, eli Uade?
Llamasin olisin pisteyttänyt 10 numerolla, kun oli kentällä, mutta mm. Kadan avulla telottiin jatkuvasti lasarettiin , niin oikea arvostelu olisi ollut ei arvostelua.  Hyvä avaus kiitos.


kuntohiihtelijä

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 25.11.2019 klo 23:05:59

Hyvä avaus. Toivotaan, että tuohon tulevan kauden pelaajaluetteloon tulee lähiaikoina lisää nimiä.
DiBiagio

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RoPS


Vastaus #8 : 25.11.2019 klo 23:44:06

Kiitos Viltsulle hyvästä avauksesta. 70v. alkaa jo olla jalkapalloseuran ikä; matkaan mahtuu ylä- ja alamäkiä sekä kaikenlaista mutkaa, mutta ainakin jälkiä on jätetty niin paikallisiin sydämiin kuin kansallisesti ja jopa kansainvälisesti. Toivottavasti edessäpäin on enemmän vuosia kuin takana, eli talous edellähän se on mentävä. Kunhan vaan toimistolla opitaan laskemaan ja toisaalta uskalletaan tehdä uusia rohkeita avauksia tulopuolen kasvattamiseksi.

e. Niin ja juhlavuoden kausarikampanjahan pyörii jo, eli 70€lla koko RoPS koko kauden.
« Viimeksi muokattu: 25.11.2019 klo 23:46:42 kirjoittanut DiBiagio »
Taktiikkapalaveri

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 26.11.2019 klo 11:03:31

Hyvälle avaukselle pisteet. Sen verran olen Viltsun sinänsä ansiokkaan pelaaja-arvioinnin kanssa eri mieltä, että kauden toinen merkittävä onnistuja oli Lingmanin lisäksi Rahimi: joukkueen paras maalintekijä ja omimmilla paikoillaan (vasen laita 4-3-3:ssa tai 4-2-3-1:ssä ja toisena hyökkääjänä 4-4-2:ssa) erittäin hyvä pelaaja. Pelaajan kierrättäminen muilla paikoilla oli osin pakon ja osin joukkueen valmennuksen sanelemaa. Yhteispeli toimi varsinkin Kokon ollessa kentällä. Siksi onkin outoa, ettei RoPS ole solminut miehen kanssa jatkosopimusta.

Tästä päästäänkin varsinaiseen aiheeseen eli sopimuspelaajien määrään ja laatuun. Muihin seuroihin verrattuna sopimuksen alaisia pelaajia on todella vähän, mikä kielinee heikosta taloustilanteesta. (Vuosikokous taitaa olla tulossa nyt loppuviikosta, jossa menneen kauden luvut esitetään.) Myöhäinen joukkueen kasaaminen kostautuu tyypillisesti liigan alkukierroksilla, mikä on nykyisessä sarjajärjestelmässä järjettömän suuri riski. Jos pelit lähtevään menemään vihkoon heti alkukaudesta, myös korjausliikkeiden tekeminen on vaikeaa (ja lisäksi usein myös kallista). Malisen aikakaudella ensimmäiset 11 peliä saattoi olla mitä tahansa, kun jäljellä oli vielä 22 peliä ja mahdollisuudet vaikka mihin. Nykysysteemissä ensimmäisen kierroksen tössiminen johtaa varmuudella alemman loppusarjan paikkaan. Suomen Cupin osalta jatkopelit saattavat mennä sivu suun.

Juhlakaudesta huolimatta tai ehkä juuri siksi Yöttömän yön otteluun kannattaisi tilata Tommi Läntinen esittämään "Via Dolorosaa", koska ainakin tässä vaiheessa näyttäisi tulevan tuskainen kausi. Vaikka joukkue vahvistuisi ensi vuoden puolella, niin uusien pelaajien nopea integroiminen ja/tai saaminen pelikuntoon vie oman aikansa. Myös Borre-kortti on täysi arvoitus: tuleeko sieltä kunkkuhai vai patakakkonen? Tamminen ja Ala ovat tulevaisuuden miehiä, mutta kakkoskärjeltä pitää voida odottaa tekoja tässä ja nyt.

Lyhyesti sanottuna: RoPS:in tilanne huolestuttaa.
« Viimeksi muokattu: 26.11.2019 klo 15:30:55 kirjoittanut Taktiikkapalaveri »
dunu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Turun Palloseura


Vastaus #10 : 26.11.2019 klo 11:19:43

Atte Sihvonen

Erinomainen löytö Ykkösestä. Täytti hienosti ruutunsa, oli se sitten topparina tai keskikentällä. Ehkä tulevaisuus keskikentällä. Syöttötyöskentely kaipaa hiomista, samoin liike ja sijoittuminen ilman palloa. Kuitenkin jo nyt yllättävän valmis pelaaja. Jatkaa RoPSissa. Arvosana 8.

Sen verran huutelen topiciin, että Sihvosella oli esisopimus TPS:n kanssa, ja oli mukana vuosi sitten talvella treenivahvuudessa. Sopimus olisi kaiketi syntynyt, jos TPS olisi säilyttänyt liigapaikkansa. Hienoa, että menestyy muualla, vaikka oli ollut mukava saada oma kasvatti edustukseen.
Erkki Rapala

Poissa Poissa


Vastaus #11 : 26.11.2019 klo 11:34:47

Siksi onkin outoa, ettei RoPS ole solminut miehen kanssa jatkosopimusta.

Tästä päästäänkin varsinaiseen aiheeseen eli sopimuspelaajien määrään ja laatuun. Muihin seuroihin verrattuna sopimuksen alaisia pelaajia on todella vähän, mikä kielinee heikosta taloustilanteesta. (Vuosikokous taitaa olla tulossa nyt loppuviikosta, jossa menneen kauden luvut esitetään.) Myöhäinen joukkueen kasaaminen kostautuu tyypillisesti liigan alkukierroksilla, mikä on nykyisessä sarjajärjestelmässä järjettömän suuri riski. Jos pelit lähtevään menemään vihkoon heti alkukaudesta, myös korjausliikkeiden tekeminen on vaikeaa (ja lisäksi usein myös kallista). Malisen aikakaudella ensimmäiset 11 peliä saattoi olla mitä tahansa, kun jäljellä oli vielä 22 peliä ja mahdollisuudet vaikka mihin. Nykysysteemissä ensimmäisen kierroksen tössiminen johtaa varmuudella ale,man loppusarjan paikkaan. Suomen Cupin osalta osa jatkopelit saattavat mennä sivu suun.

Juhlakaudesta huolimatta tai ehkä juuri siksi Yöttömän yön otteluun kannattaisi tilata Tommi Läntinen esittämään "Via Dolorosaa", koska ainakin tässä vaiheessa näyttäisi tulevan tuskainen kausi. Vaikka joukkue vahvistuisi ensi vuoden puolella, niin uusien pelaajien nopea integroiminen ja/tai saaminen pelikuntoon vie oman aikansa. Myös Borre-kortti on täysi arvoitus: tuleeko sieltä kunkkuhai vai patakakkonen? Tamminen ja Ala ovat tulevaisuuden miehiä, mutta kakkoskärjeltä pitää voida odottaa tekoja tässä ja nyt.

Lyhyesti sanottuna: RoPS:in tilanne huolestuttaa.

Nyt on kyllä vedetty pessimistikeksiä oikein urakalla. Viime viikolla kerrottiin julkisesti, että Rahimin kanssa neuvotellaan vakavasti ja seura haluaisi Rahimin jatkavan, mutta ei varmaan hinnalla millä hyvänsä. Noin muuten tässä viime viikolla tuli pelaajauutisia enemmän kuin marraskuussa 2018 yhteensä eli siinä suhteessakin ollaan aika näppärästi tasapainossa.

Talous ei tosiaan ole missään priimakunnossa, mutta koko ajan siellä taustoilla tehdään töitä ja lehteen on kirjoitettu, että Kokolle haetaan mitat täyttävää kärkeä kaveriksi, joka tasapainottaisi pelaamista. Totta se tilanne huolestuttaa, mutta eipä tuo nyt vuoden takaiseen ole mitenkään erityisen paljon heikompi.
Viltsu

Poissa Poissa


Vastaus #12 : 26.11.2019 klo 11:46:01

Uade lisätty sopimuspelaajiin ja korjattu Jaatisnivan nimikkeitä. Ja kiitoksia huomautuksista, korjailen niitä matkan varrella. Ja pelaaja-arvioista saa ja pitääkin olla eri mieltä, kaikki kun näyttäytyy eri tavalla eri silmin katsottuna.
Tarja Saulukko

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vesselit


Vastaus #13 : 26.11.2019 klo 12:48:37

Hyvä avaus!

Yöttömän yön ottelu voisi tietysti olla myös juhlaottelu, - mitä varmasti onkin. Mutta vastustaja voisi olla tällä kertaa vaikka Auxerre, Marseille taikka AC Milan. Tai edes AIK Solna.

e. Tai Caen.. ;)
« Viimeksi muokattu: 26.11.2019 klo 12:58:41 kirjoittanut Tarja Saulukko »
Hiekasta noussut

Poissa Poissa


Vastaus #14 : 26.11.2019 klo 12:59:34

Yöttömän yön ottelu voisi tietysti olla myös juhlaottelu, - mitä varmasti onkin. Mutta vastustaja voisi olla tällä kertaa vaikka Auxerre, Marseille taikka AC Milan. Tai edes AIK Solna.

:) Hyvä idea, mutta samaan aikaan käytävien EM-kisojen vuoksi ainakin vielä tänä vuonna on turha hakea vastustajia maamme rajojen ulkopuolelta.
Tarja Saulukko

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vesselit


Vastaus #15 : 26.11.2019 klo 13:01:31

:) Hyvä idea, mutta samaan aikaan käytävien EM-kisojen vuoksi ainakin vielä tänä vuonna on turha hakea vastustajia maamme rajojen ulkopuolelta.

Kyllä tuollaiseen ystävyysotteluun reservit ja kykyjenetsijät on tervetulleita. Ostavat vielä koko joukkueen tyhjäksi.
keane

Poissa Poissa


Vastaus #16 : 26.11.2019 klo 14:15:49

Joku Kiina tai Japani b-maajoukkueella. Ja alkais niitä yhteistyökumppaneita löytymään läheltä ja kaukaa. Toki joku Aasian liigajengikin vois tulla vetämään ulkomaan leiriä Lappiin.
Sininen#21

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RoPS ja KöKy


Vastaus #17 : 26.11.2019 klo 14:27:26

Loistava avaus.

Positiivisella mielellä odotellaan uusia sopimuksia. Toivottavasti johto keksii uusia hyviä ideoita, kun juhlakausi painaa päälle. Olisiko juhannuksen tienoilla juhlaottelu yöttömänä yönä jotain hyvää porukkaa vastaan, jos ei sarjapeli, niin sitten vaikka treenipeli? Esiotteluina junnuja , farmi ja naiset.
Happis

Poissa Poissa


Vastaus #18 : 26.11.2019 klo 15:41:09

Yöttömän yön ottelu oli myös Allsvenskanissa samaan aikaan kuin RoPS:n peli. Sundsvallissa peli alkoi 24.00. Sundvall tippui allsvenskanista. Paras vastus on liigaottelu vastaan HJK.
Taktiikkapalaveri

Poissa Poissa


Vastaus #19 : 26.11.2019 klo 15:56:00

Nyt on kyllä vedetty pessimistikeksiä oikein urakalla. Viime viikolla kerrottiin julkisesti, että Rahimin kanssa neuvotellaan vakavasti ja seura haluaisi Rahimin jatkavan, mutta ei varmaan hinnalla millä hyvänsä. Noin muuten tässä viime viikolla tuli pelaajauutisia enemmän kuin marraskuussa 2018 yhteensä eli siinä suhteessakin ollaan aika näppärästi tasapainossa.

Talous ei tosiaan ole missään priimakunnossa, mutta koko ajan siellä taustoilla tehdään töitä ja lehteen on kirjoitettu, että Kokolle haetaan mitat täyttävää kärkeä kaveriksi, joka tasapainottaisi pelaamista. Totta se tilanne huolestuttaa, mutta eipä tuo nyt vuoden takaiseen ole mitenkään erityisen paljon heikompi.

Realistikeksiä tässä on vedetty. :) RoPS:illa on kaikista liigaseuroista eniten pakka levällään, ja joulukuun treeneissä taitaa kirmata jopa viisi yli 20-vuotiasta pelaajaa. Toisaalta kaikki on kiinni tulevista pelaajista ja Tauriaisen peli-idean taktisesta kompleksisuudesta. Menneellä kaudella HIFK oli hyvä esimerkki myöhään kasatusta joukkueesta, joka oli liikkeellä taktisesti perin yksinkertaisella mallilla mutta ko. malliin sopivilla pelaajilla (plus tietenkin laumalla pelaajia, jotka eivät ko. malliin eivätkä siten myöskään kentälle sopineet). Ilman alkukauden pupelluksia HIFK olisi ollut ylemmässä jatkosarjassa.

Myöhään ja epätasapainoisesti kasattu joukkue koitui myös RoPS:in kohtaloksi viime kaudella. Tänä vuonna rosteri lienee tasapainoisempi, mutta myöhäinen joukkueenrakentaminen - mikä lienee varmasti talouden sanelema juttu - on myrkkyä tässä jatkosarjasysteemissä. Siksi kaikki muut kynnelle kykenevät joukkueet alkavat olla jo kasassa ainakin rungon osalta. Jopa divarissa pelaavan KPV:n pelaajaryhmä on tällä hetkellä RoPS:in jengiä parempi sekä määrällisesti että laadullisesti. No, onneksi KPV on ainakin tulevan kauden divarissa...

Joka tapauksessa RoPS:in on ajateltava sekä bisnekset että joukkueen kasaaminen uusiksi kautta 2021 varten. Rahaa pitää saada lisää, jotta joukkue on 90%:sti kasassa tammikuun alussa. Muuten ensiksi liigan tyvipää ja lopuksi putoaminen ovat harvinaisen todennäköisiä.
janita76

Poissa Poissa


Vastaus #20 : 26.11.2019 klo 16:03:41

Yöttömän yön ottelu oli myös Allsvenskanissa samaan aikaan kuin RoPS:n peli. Sundsvallissa peli alkoi 24.00. Sundvall tippui allsvenskanista. Paras vastus on liigaottelu vastaan HJK.


Yöttömän yön ottelua ei pelata jatkossakaan HJK:ta vastaan. Tästä oli kesällä jo puhetta. HJK pelit vetävät muutenkin aina hyvin katsojia peleihin.
Viltsu

Poissa Poissa


Vastaus #21 : 26.11.2019 klo 16:27:24

Nyt on kyllä vedetty pessimistikeksiä oikein urakalla. Viime viikolla kerrottiin julkisesti, että Rahimin kanssa neuvotellaan vakavasti ja seura haluaisi Rahimin jatkavan, mutta ei varmaan hinnalla millä hyvänsä. Noin muuten tässä viime viikolla tuli pelaajauutisia enemmän kuin marraskuussa 2018 yhteensä eli siinä suhteessakin ollaan aika näppärästi tasapainossa.

Joo, Rahimi ja Muinonen ovat neuvotteluissa, ainakin Niva näin kertoi Lapparissa. Tilannehan olisi jo parempi, jos nämä kaksi kiinnitetään. Lisäksi ymmärsin, että pari-kolme muuta kotimaista on neuvotteluissa myös eikä nämä ole HJK-lainoja Katz ja KKB, jotka ovat muutenkin suunnitelmissa.
Kikkara

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RoPS


Vastaus #22 : 26.11.2019 klo 17:10:22

https://www.rops.fi/seura/rops-ry/uutiset/item/8193-koskela-palaa-valmentamaan-rovaniemelle

:D
keke vlk

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Haka


Vastaus #23 : 26.11.2019 klo 17:18:30

Hyvää trollausta :D Ylos
Riukulehto

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Taisteleva-Rohkea-Ylpeä


Vastaus #24 : 26.11.2019 klo 17:59:36

Klikkiotsikointi hallussa.

 
Sivuja: [1] 2 ... 155
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa