FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
25.11.2024 klo 15:49:07 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 2 [3] 4
 
Kirjoittaja Aihe: EM-kilpailut 2020 lohko B: Analyysissä Belgia, Venäjä, Tanska ja Suomi  (Luettu 32849 kertaa)
0 jäsentä ja 2 vierasta katselee tätä aihetta.
Plusnic

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Melchester Rovers


Vastaus #50 : 06.06.2021 klo 20:35:10

DEN-BIH 2-0. En pahus ehtinyt katsomaan mutta eiköhän forkka auta asiassa.
Salming

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Chelsea FC


Vastaus #51 : 06.06.2021 klo 22:19:28

DEN-BIH 2-0. En pahus ehtinyt katsomaan mutta eiköhän forkka auta asiassa.
Toki.

Tanska - Bosnia 2-0 6.6.2021, EM-harjoitusottelu

Tanska 4-1-4-1


Dolberg 12
Brathwaite 9 - Jensen 24 - Eriksen 10 - Skov 7
Wass 18
Boilesen 26 - Christensen 6 - Kjaer 4 - Stryger Larsen 17
Schmeichel 1

Bosnia 5-3-2

Demirovic 11 - Nalic 14
Danilovic 5 - Hadziahmetovic 18 - Dokanovic 13
Civic 2 - Sanicanin 6 - Hadzikadunic 3 - Ahmedhodzic 16 - Gazibegovic 20
Vasilj 1

Poulsen, Delaney ja Höjbjerg lepäsivät alkuun yläkuusikosta. Samoin Maehle alakerrasta. Wass pelasi keskikentän pohjalla eli paikalla, jolla hän päätti pelinsä Saksaa vastaan. Jensen ja Skov olivat muut paikkaajat ylempänä ja Boilesen tietysti korvasi Maehlen. Wind aloitti penkillä tämänkin pelin, mutta Dolberg tuli avaukseen. Molemmat pelasivat lopulta puoliajan verran, kun Wind tuli tauolla sisään. Samoin Poulsen otti Brathwaiten ja Andersen Kjaerin paikan tauolla. Delaney puolestaan antoi Eriksenille lopulta lepoa puoli tuntia. Pelillisesti mitään uutta Tanska ei tarjonnut ja havainnot ovatkin vanhan kertausta. Siksi tekstikin on suhteellisen lyhyt.

Bosnialla Demirovic, Nalic, Hadziahmetovic, Civic, Hadzikadunic ja Ahmedhodzic jatkoivat avauksessa Montenegro-pelistä. Se pelasi kolmannen pelin putkeen viiden alakerralla, joten Tanska sai hyvän kenraaliharjoituksen Suomenkin käyttämää ryhmitystä vastaan.

Tanska pallollisena:


Tanska rakensi odotetusti alhaalta 2-3-2-3:lla. Bosnia vetäytyi muotoon lähes joka kerta ilman edes yritystä riistoa syvällä ja Suomi tullee toimimaan samoin, kun kotipeleissäkään ei prässätä korkealta kuin maalipotkuissa.


Toisella jaksolla tappiolla Bosnia pari kertaa kävi kokeilemassa onneaan, mutta Tanskalla oli kuitenkin keskellä Schmeichel mukaan lukien 4v2 ylivoima Bosnian kärkiparia vastaan, joten he vain juoksivat turhaan pallon perässä näinä hetkinä, joten ymmärrän halun vain vetäytyä tiiviiseen muotoon alemmas säästämään voimia. Laitapuolustajillekin Tanska voisi kierrättää pallon, koska sen verran etäisyyttä Bosnian wingbackit ovat kuitenkin jättäneet Boileseniin ja Stryger Larseniin. Jos Suomi haluaisi riistää ylhäällä, sitten wingbackien pitää rohkeasti nousta laitapuolustajiin kiinni ja kärkiparin pitää saada Tanskan topparit ja ankkuri menettämään pallo tai roiskaisemaan pystyyn, jossa Suomen topparikolmikolla ja keskikentän keskimmäisellä pelaajalla olisi 4v3 ylivoima.


Tanska hyökkäsi puolessa kentässä 2-3-5:llä kuten tavallista. Kaistat oli täytetty tasaisesti, joten Saksa-pelin hieman erilainen kokeilu oli unohdettu. Laitapuolustajat ja Wass jäivät keskimmäiseen tasoon topparien yläpuolelle. Skov oli leveydessä oikeastaan aina oikealla. Vasemmalla puolella paikat vaihtuivat enemmän Brathwaiten, Jensenin ja jopa Boilesenin kesken, joka saattoi välillä nousta leveyteen, jolloin Jensen jäi keskimmäiseen tasoon.


Minuutin kohdalla Tanska sai mitä halusi eli pallon Eriksenille oikealle välikaistalle linjojen väliin. Bosnian prässivastuut olivat samat kuin Suomella 5-3-2:lla pelatessa. Sivukeskikentän tehtävä on prässätä laitapuolustajaa ja samalla jättää taskussa oleva pelaaja syöttövarjoon. Danilovic ei kuitenkaan onnistu tehtävässä, vaan Stryger Larsen löytää Eriksenin. Kamaran oletan sijoittuvan paremmin lauantaina.


Pahin tapahtuu eli Eriksen pääsee kääntymään kasvot kohti maalia, kun Sanicaninkaan ei reagoinut ajoissa puolustamalla eteenpäin, vaan salli Eriksenin kääntyä. Hänellä on kaksi pystypallovaihtoehtoa Dolberg ja Skov tai sitten hän voi siirtää sivuun Brathwaitelle tai Jensenille. MB on taas kaventanut laidaltaan keskelle saakka.


Valinta oli Skov, mutta Civic peitti aukon viime hetkellä katkoen syötön.


Toisella laidalla oikea keskikenttä Dokanovic puolusti paremmin Boilesenia pitäen tämän kurissa loppuun saakka ja estäen syötön keskellekin. Uskon Lodin pystyvän samaan Maehlea vastaan.


Gazibegovic tuli vielä lopussa apuun.


Maehle oli vakuuttava puolituntisensa ajan kentällä toisella jaksolla. 75. minuutin soolo ansaitsee GIFin. Tämä mies on tosiaan Lodin päävartioitava, jos ja kun Robin pelaa oikeana keskikenttänä. Pallo kierrätettiin hänelle ohi laitakeskikentän ja wingback jäi ilman tukea. Maehle ajoi sisäpuolelta boksiin ja laitakeskikenttä ei ehtinyt liukumaan ajoissa väliin. Vaihtoveskari Piric torjui yrityksen ja Poulsen tuhlasi vielä avopaikan paluupallosta.


Toisella jaksolla Windin tultua sisään hän viihtyi maaliskuun tapaan paljon vasemmalla välikaistalla, kun Tanskalla oli pallo ja kääntyi sen saatuaan ketterästi kasvot maalia kohden. Eriksen oli toisella välikaistalla ja Poulsen-Skov kaksikko leveydessä, joten Windin paikan viimeisestä linjasta otti usein Wass ja Jensen putosi keskikentän ankkuriksi.


Tässä on vahvistus ylemmällä huomiolle vielä. Eriksen on liikkunut vasemmalle luomaan ylivoimaa hetkeksi ja vaihtanut sitten puolen Stryger Larsenille, jolloin Skov on jo liikkunut boksiin keskellä olleen Wassin ja vasemman välikaistan Windin seuraksi odottamaan keskitystä, joka oli epätarkka. Mutta joo, Wind ei ole niin klassinen pystyjuoksija, joten siksi hän ei pelaa viimeisessä linjassa, vaan tulee palloa vastaan Eriksenin tavoin linjojen väliin.


Seuraavaksi pari puolustuksellista yksityiskohtaa tarkasteluun. Bosnia puolusti tosiaan Suomen tavoin 5-3-2:lla ja tanskalaiset oikein välttelivät vieraiden yläviisikon pihteihin joutumista. Keskikentän kolmikko ankkuri Wass ja kasit Jensen-Eriksen kaikki ovat tuon mustan aukon ulkopuolella etsimässä tiloja. Tanska välttelee varmasti Suomeakin vastaan keskustan kautta pelaamista, jottei se menetä palloa vaarallisesti.


Niinä hetkinä kun Wass uskaltautui prässilinjojen väliin etsimään tilaa, Demirovic pomppi villisti hänen ja Kjaerin välissä, heh. Odotan Pukilta samanlaista syöttövarjoon jättämistä, mutta samalla pitäisi toki sulkea Kjaerin vaarallinen avoin oikea tassu.


Tanska haki tutusti pystysyöttöjä selustaan, mutta ne olivat jopa pääasiallinen murtautumismalli tässä pelissä, kun Bosnia oli kuitenkin kohtalaisen tiivis poppoo. Seuraavaksi kolme näytettä selustassa olleen tilan hyödyntämisestä. Viidennellä minuutilla Dolberg tekee keskeltä aloitteen, kun Kjaer on kierrättänyt pallon Stryger Larsenille ja Danilovicin prässi on myöhässä. Kamara olisi jo iholla tässä vaiheessa.


Hadzikadunic piti kuitenkin Dolbergin kurissa.


Delaneyn korvaaja Jensen jakeli myös hyviä pystysyöttöjä vasemmalta välikaistalta.


Civic ei seurannut Skovin juoksua leveydestä. Bosnian onneksi haltuunotto karkasi Vasiljille asti.


40. minuutilta kuva vielä siitä, mitä voi tapahtua, jos Tanskan antaa tulla vapaasti alhaalta eikä Kjaeria prässätä ollenkaan, vaan hänen annetaan rauhassa pelata pystyyn. Ylin prässilinja on kaukana juutista.


Syvältä omalta alueelta annettu syöttö tavoitti keskelle kaventaneen Brathwaiten. Ahmedhodzic oikeana topparina seurasi juoksun kuitenkin loppuun saakka ja maalivahdin vastaantulo pelasti myös vieraat. Huikea syöttö tuo joka tapauksessa oli.


Lopuksi kolme näytettä negatiivisista tilanteenvaihdoista, joissa Tanska palasi omalle tasolleen, kun Saksa muun muassa kertaalleen aika hyvin sahasi Tanskan vastaprässin, mutta Bosnia ei siihen pystynyt. Topparit saivat myös hyvää harjoitusta selustan puolustamisesta, koska sinne Suomikin tulee varmasti nopeasti pelaamaan lauantaina riistojen jälkeen.


25. minuutilla Tanska vyöryy 2-3-5:llä taas. Wass kuitenkin menettää pallon keskimmäisessä tasossa keskellä, vaikka hän ei ole edes yläviisikon puristuksissa. Nalicin prässin voimakkuus yllätti.


Christensen seurasi kjaermaisesti Demirovicin juoksun selustaan. Jensen puolestaan otti loistavan spurtin ylempää alas ja pakotti Nalicin kaukolaukaukseen ohi maalin. Tanskalla oli lopulta 4v2 ylivoiman turvin tämäkin tilanne hallussa.


31. minuutilla Brathwaite menetti pallon Dokanovicille.


Mutta hän itse pysäytti vastaiskun taktisella rikkeellä ottaen hyväksyttävän varoituksen. Tanskalla oli toki puolustusvalmius viisi sekuntia menetyksestä taas kuosissa, kun pallon alla oli viisi pelaajaa ja Wasskin ihan vieressä.

Tanska pallottomana:


Bosnia hyökkäsi yhä 3-1-4-1-1 muodolla. Hadziahmetovic oli topparien kanssa pyörittämässä peliä. Uudet nimet Danilovic ja Dokanovic täyttivät välikaistat ja Nalic-Demirovic kaksikko roikkui viimeisessä linjassa. Tanska puolusti tutulla 4-1-4-1 keskiblokilla. Dolbergin vastuulla olivat keskellä Hadziahmetovic ja keskitoppari Hadzikadunic. Skov ja Brathwaite laitureina peittivät sivutopparien syötöt välikaistoja pitkin ollen kapealla, joten jälleen kerran Tanska jätti tilan sivurajoille wingbackeille. Välikaistalla olleet laitakeskikentät saivat lisäksi päällystakeikseen Tanskan kasipaikan pelaajat Eriksenin ja Jensenin. Keskellä Wass hääräsi ankkurina tukkimassa tiloja Demirovicilta ja Nalicilta, jos nämä putosivat vastaan. Laitapuolustajat Boilesen ja ulkopuolella kuvasta Stryger Larsen olivat melko kapealla luomassa topparien kanssa ylivoimaa Bosnian kärkiparia vastaan. Summa summarum, tähän tapaan Tanska puolustaa Suomeakin vastaan lauantaina. Muodon sisään pääseminen tulee olemaan haastavaa ja sitä se oli Bosniallekin, koska yhtään laukausta kohti maalia sillä ei ollut ja hallintajaksot olivat ylipäätään lyhyitä.


Yhdeksännellä minuutilla oli yksi harvoista kerroista, kun Bosnia pääsi muodon sisään. Brathwaite on vähän huonosti sijoittunut eikä saa jätettyä Hadziahmetovicia syöttövarjoon. Jensen joutuu irtoamaan vastaan. Wingback jää täysin auki sivurajalle.


Jensen on yhä myöhässä ja menee harhautukseen sivurajalla. Wass tulee ankkurina sammuttamaan tulipalon.


Wasskaan ei saanut tilannetta pelastettua ja Nalic löytyi mielipaikaltaan linjojen välistä.


Nalic kääntyi Boilesenin edessä. Demirovicin olisi pitänyt tehdä aloite selustaan, mutta hän jäi paikoilleen odottamaan chippiä taaemmas. Ajoitukset eivät kohdanneet ja Nalicin chippi meni päädystä yli, mutta nopealla kombinaatiolla Tanskankin muoto on hajotettavissa.


Mielenkiintoisinta oli seurata, oliko Tanska muuttanut jotain korkealta prässäämisessään, mutta eipä oikeastaan, vaan yhä se jätti wingbackit vapaiksi sivurajoille, kun laitapuolustajat jäivät mieluummin alas luomaan ylivoiman toppareiden kanssa. Bosnia on tässä avannut alhaalta ohi korkean prässin ja kuten näkyy, Civic ja Gazebegovic olisivat olleet vapaina, mutta Vasilj potkaisi pallon kohti kärkiparia.


Laitapuolustajat ja Wass loivat toppareiden kanssa 5v2 ylivoiman. Boilesen voitti ykköspallon Demirovicia vastaan. Suomea vastaan ylivoima tulee olemaan vain 5v3, kun Huuhkajat rakentaa alhaalta 3-4-1-2:lla eikä Bosnian tapaan 3-1-4-2:lla.


22. minuutilla sama juttu. Skov merkkaa Sanicanin, Dolberg Hadzikadunicin ja Brathwaite Hadziahmetovicin. Eriksen ja Jensen nousevat kiinni Daniloviciin ja Hadziahmetoviciin, mutta Stryger Larsen on jättänyt Civicin auki sivurajalle kuten alareunassa näkyy. Tässä vaiheessa Bosniakin oli muuttanut avaamistaan Suomen suuntaan eli nostanut yhden keskikenttäpelaajan kolmanneksi pelaajaksi ylös. Dolberg rikkoi lopulta pallollista Hadzikadunicia selästä aiheuttaen vapaapotkun ja Tanska vetäytyi puoleen kenttään.


Pelin edetessä
 Bosnia ymmärsi etsiä vapaan pelaajan sivurajalta. Usein toki tuloksetta. Tämä chippi sivurajalle meni kuitenkin yli rajoista eikä pudonnut Gazibegovin tassuun. Tällä olisi ollut hyvin aikaa kääntyä ennen Boilesenin prässiä.


Tunnin kohdalla Ahmedhodzic kierrättää ohi Brathwaiten korvanneen Poulsenin.


Nyt maitse annettu syöttö tulee perille. Boilesen ei taaskaan ehdi ajoissa puolustuslinjasta kiinni vastustajan wingbackiin.


Tanskalla on kuitenkin yhä 4v2 ylivoima (Suomea vastaan tämä olisi 4v3). Christensen irtoaa linjasta vastaan ja saa pysäytettyä Prevljakin kääntymisen eikä Bosnia päässyt tämän pidemmälle. Mutta joo, eiköhän Suomikin tule tähän tapaan ohi korkean prässin, jos on tullakseen.

Erikoistilanteet:


Tanska teki molemmat maalinsa kulmapotkuista, joten ehkä se olisi erikoistilannemaaleista kylläinen sitten lauantaina. Kulmapotkuja se sai vyöryessään hankittua yhdeksän tai kymmenen. Toinen kulma toi heti tulosta. Bosnia käytti yhä aluepuolustusta. Seitsemän miestä oli maalin edessä, yksi reunalla ja kaksi kulmalipulla estämässä lyhyen kulman Erikseniä ja Skovia vastaan. Tanskalla oli Hjulmandin aikakaudelle tyypillisesti viisi kohdetta boksissa. Dolberg oli vitosen alueella ja taaempana kahden pelaajan parit olivat Kjaer-Christensen ja Jensen-Brathwaite. Kaikki olivat tosiaan vartioimatta, kun Bosnia sumputti maalinedustan. Alhaalla varmistivat Wass ja Stryger Larsen varmistivat alhaalla.


Kjaer oli ykköskohde aika odotetusti, mutta pallo leijasi hänen ylitseen.


Pallo pomppasi sopivasti ruuhkasta Brathwaitelle, joka syöksypuski sen vasempaan kulmaan.


72. minuutilla syntyi 2-0 osuma. Tanskalla oli pitkästä aikaa kuusi kohdepelaajaa boksissa! Alkusyksystä tämä oli jopa vakio.


Eriksen oli vaihdossa, joten Jensen keskitti. Pallo putosi sinne, mistä Bosniaa on ennenkin rokotettu, joten tämä olkoot opiksi syksyyn Suomellekin. Jensen keskitti sopivan etäälle seitsemän miehen sumpusta kohti vartioimatonta Corneliusta, joka voitti ykköspallon Demirovicia vastaan ja nikkasi sen takakulmaan.


Bosnian ainoa kulma tuli avausjakson puolivälissä. Tanska oli hitusen muuttanut tapaansa puolustaa kulmat. Tavanomaisempi tapa on 4+4+2, mutta nyt se oli 4+5+1. Aluetta suojasi yhä neljä pelaajaa, mutta miesvartioijia oli neljän sijasta viisi. Tanska uhrasi siis boksin reunalta toisen pelaajistaan merkkaamaan yhden bosnialaisen, koska yksikään bosnialaisista ei ollut vitosen alueella, vaan kaikki kuusi olivat pilkun tuntumassa ja Tanska ei haluaisi kenenkään juoksevan vapaasti kohti vitosen aluetta. Noh, nyt niin kuitenkin kävi, kun kohteita oli tosiaan peräti kuusi, joten yksi bosnialaisista jäi vapaaksi, koska Erikseniä ei laitettu vartioimaan ketään ja toisaalta vitosen alueella Tanska haluaa pitää neljä pelaajaa. Niinpä vain Eriksen oli yksikseen boksin reunalla, kun normaalisti apuna on esimerkiksi Brathwaite, joka nyt uhrattiin viidenneksi vartioijaksi. Muut olivat Dolberg, Skov, Boilesen ja Jensen. Etualueella oli Wass, joka jälleen oli valmiudessa spurttaamaan, jos Bosnia olisi pelannut lyhyen kulman. Hänen takanaan aluetta suojasivat topparit ja Stryger Larsen.


Sanicanin oli aika odotetusti ykköskohde. Juuri hänet jätettiin silti jostain syystä vapaaksi pelaajaksi eikä Kjaer ehtinyt vitosen viivalta ajoissa vastaan estämään pukkausta.


Stryger Larsen oli mies paikallaan ja siivosi maaliviivalta puskun.
Salming

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Chelsea FC


Vastaus #52 : 07.06.2021 klo 15:37:45

Venäjä - Bulgaria 1-0 5.6.2021, EM-harjoitusottelu

Venäjä 5-2-3

Golovin 17 - Dzuyba 22 - Ionov 20
Ozdoev 7 - Zobnin 11
Zhirkov 18 - Semenov 5 - Dzhikiya 14 - Barinov 21 - Karavaev 4
Shunin 1

Bulgaria 5-2-3

Yankov 7 - Galabinov 9 - Despodov 11
Malinov 16 - Chochev 18
Tsvetanov 21 - A. Hristov 3 - Antov 4 - P. Hristov 25 - Karagaren 6
Karadzhov 23

Venäjän ryhmitys oli paperilla 4-2-3-1 tai 4-1-4-1, mutta todellisuus oli yhä 5-2-3/5-3-2. Semenov otti lämmittelyssä loukkaantuneen Kudryashovin paikan vasempana topparina, vaikka vasenjalkaisen Dzhikiyan olisi voinut myös siirtää sinne keskeltä. Toisen jakson alussa Barinov sai osuman naamariinsa ja vaihdettiin nenäverenvuodon takia kentältä Diveyeviin. Barinov on jo kunnossa, mutta Kudryashovin kohdalla päätös kisoihin osallistumisesta tehdään myöhemmin. Hän sai reisivamman, joka tarvitsee fysioterapiaa.

Venäjä pallollisena:


Venäjä rakensi alhaalta 3-4-2-1 muodossa kuten Puolaakin vastaan. Barinov oli tosiaan oikea toppari, joten kun hän kerran pystyy tuolla paikalla pelaamaan, se selittää miksi puolustajia oli alun perin merkitty kisajoukkueeseen vain seitsemän kappaletta. Puolustava keskikenttähän Barinov normaalisti kait on.


Bulgaria puolusti 5-2-3 muodossa kuten Venäjä.


Venäjä hyökkäsi Bulgarian puoliskolla 3-2-5:llä. Kaistat täytettiin tasaisesti. Zobnin ja Ozdoev kierrättivät palloa topparikolmikon edessä ja välillä toinen heistä nousi kuudenneksi pelaajaksi ylös. Karavaev ja Zhirkov olivat leveydessä. Ionov ja Golovin täyttivät välikaistat, mutta tässä kuvassa toki Ionov ja Karavaev ovat vaihtamassa paikkoja keskenään.


Bulgarialla olivat selkeät prässivastuut. Yläkolmikko Yankov-Galabinov-Despodov merkkasi topparit. Chochec-Malinov kaksikko peilasi Ozdoevin ja Zobninin. Malinov tosin loukkaantui jo avauskympillä ja sisään tuli Vitanov.


Saadakseen pelin rullaamaan Ozdoev putosi toisinaan topparien tasolle luomaan ylivoiman ensimmäistä prässilinjaa vastaan. Tässäkin kuvassa Venäjällä on täten 3v2 ylivoima ja pallo saadaan kierrätetyksi Barinoville, jonka kautta Venäjä avasi peliä paljon. Se oli viisasta, kun Dzhikiya kerran oli keskitopparina eikä vasemmalla.


Ennen kuin Yankov ehti iholle, Barinov avasi suoraviivaisesti pystyyn kohti viimeistä linjaa kuten Venäjälle on tyypillistä.


Karavaev ei kuitenkaan ehtinyt syöttöön ajoissa. Fernandesilta nähdään kisoissa varmasti vastaavia juoksuja vastustajan wingbackin selustaan.


17. minuutilla Venäjä vyöryy 3-2-5:llä. Golovin on omalla paikallaan vasemmalla välikaistalla ja Zhirkovilta syötön saatuaan harhauttaa oikean jalkansa auki. Hän lähettää ristipallon kohti boksiin kaventanutta Karavaevia.


Karavaev sai taas pallon eristettyyn 1v1-tilanteeseen Tsvetanovia vastaan, mutta hän oli niukasti paitsiossa. Asetelma muistutti silti kovin Puola-pelin maalia, jossa Golovin antoi identtisestä paikasta ristipallon selustaan ja Karavaev puttasi sen takatolpalta sisään ilmasta. Golovin jalka tulee saada siis suljetuksi ja Venäjän oikean wingbackin juoksut boksiin tulee eritoten seurata.


Bulgarian keskikenttä teki parempaa työtä hetkeä aiemmin. Ensin Malinov pysyi kyydissä, kun Golovin lähti kuljettamaan keskustaan.


Chochev pakotti lopullisesti Golovinin luopumaan pallosta sivuttain.


Karavaev sai pallon leveyteen ja Tsvetanov puolusti häntä vastaan jättäen samalla tilaa selustaansa.


Karavaev löysi keskeltä Ozdoevin ja samalla pohjakaksikosta Zobnin teki hänelle tyypillisen pystyjuoksun keskikentältä selustaan wingbackin ja topparin väliin revenneestä aukosta. Ozdoevin syöttö kuitenkin karkasi päädystä yli, mutta idea oli oikea ja näiden Zobninin juoksujen kanssa tulee myös olla hereillä.


Seuraavaksi pari näytettä Dzuybasta. Venäjä tulee 3-2-5:llä. Yankov on taas myöhässä sulkemassa Barinovin jalkaa. Samalla kun Barinov chippaa kohti Dzuybaa puolustuslinjan eteen, Zobnin aloittaa juoksunsa keskikentän pohjalta.


Dzuyba imi keskitopparin itseensä ja Zobnin hyökkäsi samalla A. Hristovin ja Antovin väliin revenneestä tilasta pystyyn.


Laukaus topparikaksikon välistä meni yli maalin. Kolmas toppari P. Hristov oli ehtinyt valua omaan boksiin myös.


Täysin samanlainen kuvio viittä minuuttia myöhemmin. Barinov chippaa Dzuyballe ja vuorostaan keskikentän pohjalta Ozdoev tekee juoksun Antovin ja A. Hristovin välistä. Ionov ja Karavaev ovat molemmat leveydessä ja houkutelleet sinne Bulgarian puolustuslinjasta Tsvetanovin ja A. Hristovin. Bulgarian pohjakaksikosta Chochevin pitäisi seurata Ozdoevin juoksu ja tukkia tuo syntynyt aukko puolustuslinjassa, mutta niin ei tapahdu. Se kelpaa Venäjälle.


Antov liukui viime hetkellä väliin ennen kuin Ozdoev oli laukomassa boksin sisästä.


Kerta kiellon päälle. Yankov päästää Barinovin avaamaan taas liian helposti ja Chochev joutuu tulemaan vastaan. Silti Barinov löytää nyt Dzuyban jopa maitse muodon sisästä. Zobnin juoksee aukosta pystyyn.
 Ionov on omalla sijoittumisellaan imenyt taas välikaistalta A. Hristovin etäämmälle muista toppareista.


Dzuyba kääntyi. Zobninin lisäksi Ionov hyödynsi puolestaan A. Hristovin ja Tsvetanovin väliin revennyttä aukkoa. Järkyttävää puolustamista. Onneksi Suomen puolustuslinja pitää varmasti etäisyydet paremmin kurissa ja saa tukea kolmen pelaajan keskikentältä. Zobninin juoksut tulee seurata kurinalaisesti.


Ionov veivasi A. Hristovin nurmeen ja pääsi vetopaikkaan, mutta tilanne oli niukka paitsio. Ionovhan on tottunut näihin pystyjuoksuihin laiturina 4-2-3-1:ssä, joten sikäli en yllättynyt, että Dzuyba poimi nyt hänet tässä esimerkissä.


Venäjän voittomaali syntyi rangaistuspotkusta 82. minuutilla. Koko yläviisikko oli tässä vaiheessa vaihdettu tuoreisiin jalkoihin, mutta hyökkäysmuoto oli yhä 3-2-5. Kuzyaev oli leveydessä vasemmalla, kun hän otti Zhirkovin paikan tämän mentyä vaihtoon. Fernandes oli leveydessä oikealla Karavaevin tilalla. Sobolev korvasi Dzuyban keskellä. Miranchuk ja Mostovoy täyttivät välikaistat.


Venäjä loi määrällisen ylivoiman oikealle laidalle. Kuten näkyy, koko yläviisikko on samassa kuvassa pienessä tilassa. Kuzyaev on vapaa pelaaja ja Miranchuk löytää hänet.


Chochev jätti Miranchukin seuraamisen toppareille. Kuzyaev antoi seinäsyötön ja Miranchuk hyökkäsi aukosta sisään.


Antov teki nuorelle topparille tyypillisen virheen. Hän ojensi jalkansa hölmösti aiheuttaen Miranchukin kaatumisen. Antovin olisi pitänyt tietää, että Miranchuk haluaa vasurinsa auki ja peittää se.

Venäjä pallottomana:


Viime peleissä muoto on ollut 5-3-2, mutta nyt se oli ennemmin 5-2-3 eli Golovin oli prässätessä Dzuyban ja Ionovin rinnalla eikä valunut keskikentän linjaan oikeastaan ollenkaan, kun syvällä Venäjän ei tarvinnut puolustaa.


Bulgarian hyökkäysmuoto oli 3-2-5, joten joukkueet olivat toistensa kopiot. Ja kuten näkyy, Golovin on tässäkin lähempänä Dzuybaa kuin Ozdoevia ja Zobninia. Bulgarian pohjakaksikko jäi pussiin keskelle eivätkä vieraat löytäneet keinoja murtautumiseen sivutoppareidensa johdolla. Venäjän laiturit olivat kapealla peittäen syötöt muodon sisään välikaistoilla olleille sisäänkaventaneille laitureille Despodoville ja Yankoville.


Bulgaria yritti helpottaa pelinavaamistaan pudottamalla yläviisikosta Yankovin alemmas ja pyrki luomaan 3v2 ylivoiman siten Ozdoevia ja Zobninia vastaan, mutta Venäjä oli hereillä ja Dzuyba putosi tällöin lähemmäs keskikentän linjaa eikä enää prässännyt keskitopparia, vaan merkkasi toisen Bulgarian pohjapelaajan, jolloin Ozdoev merkkasi toisen ja Zobnin pystyi merkkaamaan Yankovin. Yhtään maalipaikkaa Bulgaria ei hitaista hyökkäyksistään luonut ainakaan avausjaksolla. Toista jaksoa katselin enemmän sivusilmällä, mutta tilastot kertovat, että hallinta oli 67-33 ja laukaukset maalia kohden 5-1 koko ottelussa. Vieraiden ainoa veto tuli heti pelin alussa.


Avausjakson puolivälistä yksi näyte. Dzuyba innostui prässäämään maalivahtia ylhäältä pakottaen tämän kiireiseen ratkaisuun.


Yankov oli taas pudonnut alemmas ja keskikentällä oli Bulgarialla oli 3v2 ylivoima, mutta Ozdoev luki hyvin syötön ja ampui heti vastapalloon kohti tyhjää rysää tuloksetta.


Bulgarian ainoa maalipaikka tuli kolmen minuutin jälkeen. Rajaheiton jälkeen Despodov lähti kuljettamaan kohti keskustaa ja yritti löytää Tsvetanovin puolustuslinjan edestä, mutta Barinov liukui väliin.


Purkupallo palautui Despodoville. Karavaev ja Barinov eivät ole yhdessä pelanneet puolustuslinjassa, joten etäisyyksien hallinta on hukassa ja Tsvetanov hyökkää aukosta pystyyn haavoittamaan isäntiä. Toki muutoinkin wingbackien ja sivutopparien väliset etäisyydet ovat Venäjällä venyneet liikaa aiemmissa otteluissa ja sitä Bulgaria hyödynsi.


Shunin tuli hyvin vastaan torjumaan laukauksen.

Erikoistilanteet:


Kulmapotkuissa oli palattu vanhaan eli Dzhikiya oli taas taka-alueella yksi kohdepelaajista toisin kuin Puola-pelissä. Semenov ja Dzuyba olivat tutusti keskellä. Kohteita oli tässä variaatiossa vain neljä viiden sijasta. Neljäs kohde oli Ozdoev. Golovin oli kulmalipulla itseoikeutetusti ja Zobnin omalla paikallaan boksin reunalla kera Zhirkovin.


Dzhikiya yritti kääntää taka-alueelta Golovinin syötön keskelle kohti Semenovia ja Dzuybaa, mutta nämä olivat pidettyinä loppuun sakka.


Venäjä vei kulmat 9-0. Otetaan framille vielä tämä tilanne 44. minuutilta, jossa näkyvät tutut roolit eli Ozdoev on juossut kohti etualuetta, Dzhikiya on takana ja Semenov-Dzuyba kaksikko taas keskellä. Golovinin keskitys leijaili ikävästi Ozdoevin ja Dzuyban väliin, joten Bulgaria purki tilanteen helposti. Zobnin-Zhirkov kaksikko oli taas boksin reunalla ja Ionov tarjosi lyhyen vaihtoehdon. Alhaalla varmistivat Karavaev ja Barinov.
Salming

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Chelsea FC


Vastaus #53 : 08.06.2021 klo 17:37:42

Belgia - Kroatia 1-0 6.6.2021, EM-harjoitusottelu

Belgia 5-2-3

Carrasco 11 - Lukaku 9 - Mertens 14
Tielemans 8 - Dendoncker 19
Chadli 22 - Vertonghen 5 - Denayer 18 - Alderweireld 2 - Castagne 21
Courtois 1

Kroatia 4-1-4-1

Petkovic 20
Perisic 4 - Kovacic 8 - Modric 10 - Rebic 17
Brozovic 11
Barisic 3 - Caleta-Car 5 - Vida 21 - Vrsaljko 2
Livakovic 1

Courtois, Mertens, Tielemans, Vertonghen, Chadli ja Castagne nousivat avaukseen. Carrasco jatkoi yläoksalla, kun De Bruyne ja E. Hazard eivät ole vielä täydessä kunnossa. De Bruyne oli käynyt pikaisessa kasvo-operaatiossakin. Hazard puolestaan sai kymmenen minuuttia peliaikaa lopussa.

Belgia pallollisena:


Belgia rakensi alhaalta tietysti 3-4-2-1 muodossa. Mertens on yläkolmikosta pudonnut vastaan.


Kroatia prässäsi ylhäältä vain 4-5 pelaajalla jättäen usein yhden toppareista ja painottoman puolwn wingbackin vapaaksi. Sanomattakin selvää, että Belgialla ei ollut ongelmia tulla ohi tuon prässin.


Tässäkin näkyy, kuinka Kroatia ottaa vain neljällä pelaajalla kiinni ylhäältä. Vertonghen, Chadli ja Dendoncker ovat vapaina, joten Belgialla on 7v4 ylivoima, mutta toki alempana sitten Kroatialla on 6v3 ylivoima jopa.


Kreikkaa vastaan hyökkäysmuoto oli 3-1-6, mutta nyt se toinen eli 3-2-5. Belgia kunnioitti Kroatiaa hitusen enemmän ja sekä Dendoncker että Tielemans olivat toppareiden yläpuolella, kun Kreikkaa vastaan Praet puski kahden alimman linjan väliin kuudenneksi pelaajaksi ylös, jolloin puolustusvalmiuteen jäi neljä pelaajaa, mutta nyt niitä oli viisi.


Kroatian tapa puolustaa oli mielenkiintoinen. Se oli ottanut vaikutteita Islannilta, joka puolusti käytännössä kuuden alakerralla syyskuussa Belgiaa vastaan. Kroatian muoto oli numeroin ilmaistuna ehkäpä 6-3-1. Molemmat laiturit Rebic ja Perisic putosivat viimeiseen linjaan ja seurasivat Belgian wingbackeja. Laitapuolustajat olivat kapealla ja merkkasivat välikaistoilta Carrascon ja Mertensin. Toppariparin Caleta-Car-Vida vastuulle jäi keskellä Lukaku. Näin ollen Kroatia sai 6v5 ylivoiman puolustuslinjaansa. Lisäksi Brozovic vielä liikkui puolustuslinjan edessä tukkimassa tiloja. Modric ja Kovacic prässäsivät Tielemansia ja Dendonckeria. Petkovic häiritsi toppareita ja yritti peittää syöttöjä myös Dendonckerille ja Tielemansille. Käytännössä Belgian alaviisikolla oli 5v3 ylivoima, kun Brovovic oli lähellä puolustuslinjaa ja loi sinne jopa 7v5 ylivoiman puolestaan.


Vaihtojen jälkeenkin Kroatia säilytti saman 6-3-1 muodon.


Loppukevennyksenä muutama kuva Belgia-Islanti ottelusta. Islanti lähti otteluun paperilla 4-3-3:lla, mutta todellisuudessa muoto oli 6-2-2 tai 6-3-1 riippuen siitä, oliko Bjarnason ylimmässä prässilinjassa vai ei, mutta joka tapauksessa laiturit putosivat aina puolustuslinjaan asti. Belgian hyökätessä 3-2-5:lla tuolla tavoin Islanti sai 6v5 ylivoiman alimpaan linjaansa. Toisella jaksolla tappioasemassa muoto oli 4-5-1 eli laiturit eivät enää pudonneet kuin keskikentän linjaan asti, mutta alussa Hamren oli ohjeistanut laitureitaan A. Sigurdssonia ja A. Gudmundssonia putoamaan alas asti.


Islanti antoi Belgian toppareiden pitää rauhassa palloa ja tuo ylänelikko pyrki estämään syötöt Witselille ja De Bruynelle. Puolustuslinjassa oli tosiaan kasa 1v1-tilanteita sekä aina yksi ylimääräinen pelaaja. Nerokkaan hullu lähestymistapa, joka ei sitten kuitenkaan tuottanut toivottua tulosta, kun peli päättyi 5-1, mutta toisaalta Islanti ei pelannut lähelläkään parhaalla miehistöllään, joten todellista tämän taktisen valinnan iskukykyä ei nähty. Kanervan valmennustiimille tuli joka tapauksessa lisää pohdittavaa ensi kesän Belgia-peliin eli näinkin Belgiaa voi yrittää lähteä kaatamaan. Maaliin Hradecky ja hänen eteensä vasemmalta oikealle lueteltuna Hämäläinen, Uronen, Arajuuri, Toivio, Raitala ja Lod. Ylänelikon muodostaisivat Sparv-Kamara ja Pukki-Pohjanpalo parivaljakot, heh.


Hyökätessä Islannin muoto oli 3-5-2/3-4-3, joten Huuhkaja-hahmotelmassa alas jäisivät Uronen, Arajuuri ja Toivio. Keskimmäisessä tasossa olisivat Hämäläinen, Sparv, Kamara ja Raitala. Lod puskisi ylös asti Pukin ja Pohjanpalon seuraan tai jäisi keskimmäiseen tasoon Kamaran ja Raitalan väliin.


Islanti nojasi vastaiskuihin tai palloihin korkealla olleen linjan taakse. Kuvassa Islannin yläkolmikko säntää turhaan linjan taakse pelatun syötön perään.

Selustassa olleen tilan hyödyntäminen:


Belgia viljeli ehkä tavallistakin enemmän syöttöjä selustaan ja testasi kroatialaisten puolustuspelisuunnitelman pitävyyttä. Ajassa 10:30 Tielemans saa jalan auki kesken kierrätyksen. Modric on jättänyt Tielemansin Brozovicin huoleksi, mutta tämä ei ehdi ajoissa eteen, vaan Tielemans pelaa ristipallon boksiin nousevalle Castagnelle.


Perisic kuitenkin seurasi miehensä loppuun saakka.


Hetken päästä Chadli spurttaa leveydestä pystyyn laitaa pitkin. Rebic hitusen nukahtaa, mutta Vrsajlko paikkaa.


Lopulta Rebickin ehti alas ja tuplattuna Chadli ei päässyt etenemään. Vrsaljkon hylkäämän Carrascon otti vartiointiin Brozovic.


Seuraavaksi Tielemans on liikkunut pois Modricin vartiosta ja saa syötön Petkovicin taakse prässilinjojen väliin. Samalla Lukaku tekee aloitteen pystyyn.


Toppareista Caleta-Car seurasi Romelun juoksun ja lopulta Lukaku rikkoi vielä tilanteessa.


Puolen tunnin kohdalla Alderweireld poimii ensi kerran Lukakun onnistuneesti.


Nyt vastassa on Vida, kun Caleta-Car seurasi Mertensin juoksun Barisicin nukahdettua hetkeksi.


Lukaku kääntyi Vidan edessä ampuen ylärimaan.


Carrasco ehti paluupalloon ennen Vrsaljkoa, mutta hän puski ylärimaan niinikään.


Hetkeä aiemmin Perisic seurasi taas kurinalaisesti Castagnen juoksun ja Alderweireldin syöttökin karkasi yli päädystä.


Yksi klippi toiselta jaksolta vielä. Belgia tulee yhä 3-2-5:llä. Tielemans on saanut pallon toppareilta. Samalla Carrascon korvannut E. Hazard vetää Vrsaljkon mukanaan pois puolustuslinjasta ja Chadlin korvaaja T. Hazard hyökkää syntyneeseen tilaan. Rebicin korvaaja Brekalo nukahtaa leveyttä puolustaessaan.


Thorgan yritti jostain syystä kääntää vielä syötön Lukakulle, joka oli kuitenkin toppareiden pihdeissä tutusti.

Muodon sisään pelaaminen:


Muutama näyte muodon sisään pelaamisesta seuraavaksi. Vähemmän yllättäen Lukaku oli merkittävässä roolissa, mutta sitä ennen yksi tilanne ilman häntäkin. Petkovic prässää Alderweireldia pyrkien sulkemaan tämän jalan tuloksetta. Perisic peittää syöttöä Castagnelle, mutta chippimahdollisuus on olemassa. Kovacic merkkaa Dendonckerin. Mertens on puolestaan pudonnut keskikentälle ja tekee sieltä spurtin pystyyn.


Alderweireld chippasi pallon yli Perisicin Castagnelle, joka pääsi kääntymään. Koska Perisic on pelattu ulos, Barisic joutuu tulemaan vähän vastaan ja Mertens hyökkää syntyvään tilaan, mutta Brozovic on lähtenyt keskikentältä seuraamaan mainiosti Mertensin juoksun. Hyvin tunnistettu tilanne.


Brozovic pääsi liukuen väliin, mutta pallo ajautui Lukakulle.


Lukaku siirsi viereen Carrascolle, joka ottaa mukaan Chadlin, jonka Rebic on jättänyt seuraamatta.


Barisic selvitti lopulta Chadlin keskityksen väljemmille vesille. Mutta joo, näyttävästi Belgia eteni maalille viittä kaistaa pitkin.


Tässä puolestaan kun Modric on vähänkin jättänyt etäisyyttä Tielemansiin, Vertonghen pelaa muodon sisään.


Tielemansin taitotaso riittää kääntymiseen ja pallon syöttämiseen eteenpäin kohti Lukakua.


Lukaku pudotti Mertensille ja Tielemans jatkoi juoksuaan pystyyn. Vidan ja Vrsaljkon välissä on aukko haavoitettavaksi.


Tielemans sai pallon, mutta ei päässyt läpi, joten hän kuljetti sivuttain ja yritti sitten murtavaa syöttöä Castagnelle, mutta Barisic oli välissä.


35. minuutilla Tielemans rytmittää peliä jälleen ja antaa murtavan syötön, kun hän näkee, että Lukaku on yksin Vidaa vastaan ja Caleta-Car on vähän etäämmällä.


Lukaku pudotti Carrascolle, joka ampui boksin reunalta päin Livakovicia.


Hetkeä aiemmin vastaava tilanne. Vertonghen chippasi sivurajalta viimeisen linjan etupuolelle, kun hän näki, että Lukaku on yksin Vidaa vastaan.


Laukaus pienestä kulmasta ei kuitenkaan yllättänyt Livakovicia. Jos Lukaku pelaa Suomea vastaan, oletusarvoisesti hän saattaa hakeutua selvästi toisen sivutopparin eteen etäälle Arajuuresta esimerkiksi ja pyrkii sitten voittamaan puhtaamman 1v1-tilanteen boksin reunalla Toiviota tai Väisästä vastaan.

Negatiiviset tilanteenvaihdot:


Muutama negatiivinen transitiokin tuli havaittua. Avausjaksolla eritoten ylhäältä Belgian vastaprässi toimi pari kertaa kivasti. Tässä Mertens prässää menetyksen jälkeen. Alapuolella on transitionestolinja tutusti.


Perisic ja kumppanit pääsivät ohi ensimmäisten viiden pelaajan, mutta Chadli puolusti myös eteenpäin ja pääsi katkoon.


Laukaus boksin reunalta painui hitusen yli.


18. minuutilla Alderweireld puolustaa eteenpäin ja katkoo Kroatian korkean purkupallon omasta boksista kohti Petkovicia.


Lisäksi hän vielä vapautti Carrascon maalipaikkaan.


Caleta-Car blokkasi vedon kulmapotkuksi.


30. minuutilla Kroatia sen sijaan pelasi näyttävän vastaiskun. Modric pelaa heti ykkösellä ohi transitionestolinjan.


Rebic otti pallon haltuun
 ja lähetti sen ristiin Perisicille, joka hyökkäsi niin wingback Castagnen kuin ylipäätään korkealla olleen puolustuslinjan selustassa olleeseen tilaan. Samaan tilaan, johon Suomikin hyökkää vastaiskuissaan.


Perisic ohitti Castagnen yhden kosketuksen siirrolla, mutta Alderweireld tuli lopulta apuun ja blokkasi Perisicin laukauksen.


63. minuutilla Lukaku menettää ahdistettuna pallon muodon sisässä.


Kroatia pelasi pallon nopeasti selustaan Kramaricille, mutta Vertonghen ennakoi selustapallon ja puolusti loppuun saakka rinnalla eikä Kramaric päässyt maalipaikkaan.

Belgia pallottomana:


Kroatia rakensi alhaalta 2-3-2-3:lla. Brozovic oli topparien yläpuolella. Modric ja Kovacic olivat ylemmät keskikentät. Yläkolmikko Perisic-Petkovic-Rebic majaili Belgian puolustuslinjassa, jonne Castagne jäi aina luomaan 4v3 ylivoiman, kun sen sijaan Chadli osallistui osana keskikentän linjaa ylempää prässäämiseen, joten muoto oli taas 4-3-3 ylempää kiinni otettaessa. Painottoman puolen laitapuolustaja jäi usein Kroatialle vapaaksi.


4v3 ylivoiman turvin pallo jäi usein Belgialle puolessa kentässä.


Sama 4v3 ylivoima näkyy tässäkin heti pelin alussa. Perisic ei saa jatkettua palloa omille Castagnen painostaessa selästä.


Vartin kohdalla Chadli sai painostuksellaan Modricin menettämään pallon. Vrsaljko olisi ollut auki hetkellisesti. Lopulta Modric toki paikkasi virheensä hidastamalla Chadlin laitaan välittömästi.


Syvällä Belgia puolusti normaalisti 5-2-3:lla, jossa yläkolmikko oli pallon yläpuolella vastahyökkäyksiä kytäten ja Dendoncker-Tielemans kaksikko pyrki estämään murtavat syötöt puolustuslinjan aukoista.


Kroatian hyökkäysmuoto oli 2-3-5. Vrsaljko ja Perisic olivat leveydessä, Kovacic ja Rebic välikaistoilla ja Petkovic keskellä. Barisic-Brozovic-Modric oli usein keskimmäinen taso.


Belgialla vastuut olivat suhteellisen selkeät. Castagne ja Chadli puolustivat leveydessä Perisiciä ja Vrsaljkoa. Rebic kavensi usein Petkovicin tueksi jopa toiseksi kärjeksi ja Belgian topparit loivat heitä vastaan 3v2 ylivoiman. Dendoncker prässäsi Barisicia ja Carrasco sulki Modricin avoimen jalan keskimmäisessä tasossa. Keskellä Tielemans seuraili Kovacicin hääräämistä ja Mertenskin yritti peittää hänelle syöttöjä. Lukaku putosi Brozovicin lähelle. Kosk Vrsaljko putosi usein lähelle Modricia, Chadlikin oli selkeästi irti muusta puolustuslinjasta aika ajoin, jottei Carrascolle jäänyt 1v2 alivoimaa Modricia ja Vrsaljkoa vastaan.


Toisella jaksolla yhtä lailla vaihtojen jälkeen E. Hazard peitti Modricin vaihtomiestä Pasalicia ja velipoika huolehti Vrsajlkosta.


Kahden ylimmän prässilinjan välisissä etäisyyksissä oli vielä hiottavaa. Tässäkin Kovacic hakeutuu oikea-aikaisesti tyhjään tilaan.


Seurauksena oli peliä edistävä syöttö keskikentän linjan murtaen Vrsaljkolle, kun Chadli viittelöi Vertonghenin kaventamaan laitaan. Nopeasti kuitenkin belgialaiset ryhmittyivät uudelleen näissä hetkissä pallon alle seitsemän miehen voimin, vaikka hetkellisesti Kroatia pääsi etenemään linja kerrallaan puoliväliin Belgian kenttäpuoliskoa.


Syvemmällä puolustettaessa linjojen välit pysyivät paremmin tikissä ja koko kollektiivi mahtui ihanteellisesti parinkymmenen metrin sisään kuten tavallista. Kroatia joutui etsimään tilaa leveydestä tai selustasta.


Yksittäiset haastot muodon sisään olivat melko epätoivoisia.


55. minuutilla Dendoncker prässää Barisicin korvaajaa Gvardiolia. Petkovic tekee itsensä pelattavaksi Denayerin etupuolelle.


Kovacic on leveydessä, joten Perisic on kapeammalla. Petkovic pudotti pallon ja Alderweireld on hitusen jättänyt etäisyyttä.


Mutta Perisickaan ei kyennyt saamaan jalkaansa auki, vaan pudotti pallon Brozovicille, jolloin Kroatian piti taas hyödyntää leveyttä.


Carrasco ei lähtenyt seuraamaan syvälle Modricia, joten Vertonghen kavensi Chadlin avuksi. Tämä nukahti kuitenkin Vrsaljkon seuraamisessa ja Modric syötti välistä boksiin.


Denayer blokkasi keskityksen kohti Petkovicia.

Belgian selustassa olleen tilan hyödyntäminen:


Leveyden kautta Kroatia sai ylläolevan tilanteen kaltaisia yksittäisiä keskityksiä boksiin aikaan ohi Chadlin ja Castagnen peittoyritysten, mutta eipä niistä mitään sen kummallisempaa syntynyt, joten siirrytään suosiolla selustaklippeihin. Kuten todettua, Chadli oli vastuussa Vrsaljkosta ja nousi usein irti muusta puolustuslinjasta, kun Vrsaljko oli lähempänä Modricia, mutta nyt Chadli ei huomaa Vrsaljkon pystyjuoksua ajoissa Kovacicin tarjoilemaan ristipalloon.


Paine siirtyi Belgian puolustuskolmannekselle hetkessä. Vrsaljko pudotti Modricille, joka hankki kulmapotkun keskityksellään, jonka pukkasi ulos päädystä Denayer Petkovicin edestä.


Hetken päästä uusi yritys. Mertens ei saa taaskaan suljettua Kovacicin jalkaa. Chadli on kuitenkin hereillä ja voittaa juoksukilvan. Kroatia oli tehnyt läksyt ja tiesi, että Belgian vasen laita on haavoittuvaisempi. Siksi Kovacickin pelasi pystysyöttönsä Chadlin ja Vertonghenin välistä pystyyn.


Perisicin vuoro tehdä aloite toiselta puolelta, mutta Castagne on hereillä.


Perisic sai silti jalan auki, mutta Vertonghen voitti pääpallon Rebicia vastaan.


Tässä puolestaan Modric teki keskikentältä yllättävän pystyjuoksun, mutta Denayer puolusti hänet irti pallosta.


41. minuutilta yksi tilanne vielä. Tielemans vuoti yllättäen Petkovicia vastaan, joka pyörähti hänen ohitseen puolustuslinjan edessä. Niinpä hän ei ole tukkimassa aukkoa Alderweireldin ja Castagnen välissä, joten Perisic hyökkää siihen.


Perisicin veto viuhui kuitenkin ohi takakulman.

Positiiviset tilanteenvaihdot:


Kahdeksannella minuutilla Chadli ja Tielemans riistävät pallon Belgialle. Pallo pelataan Vertonghenille.


Yläkolmikko oli omilla paikoillaan täyttämässä kolme kaistaa, mutta Kroatian viiden pelaajan puolustusvalmius ja 5v3 yv riitti tilanteen hoitamiseen, kun nosto kohti Lukakua oli osoitteeton. Saman ylivoiman turvin muutkin vastaiskuaihiot Kroatia selvitti melko vaivatta.


Päätöskympillä olin kiinnostunut Hazardin terävyydestä. Yläkolmikko Hazard-Lukaku-Doku on paikoillaan Vanakenin voitettua pallon.


Lukaku jatkoi pallon Hazardille, joka normaalisti on vastaprässille immuuni, mutta nyt hän menetti aika helpostikin pallonhallinnan ahtaassa tilassa.


Lisäajalla hän toki onnistui suojaamaan palloa riiston jälkeen ja hankkimaan vapaapotkun, kun kroaatti rikkoi selästä.

Erikoistilanteet:


Kroatialla oli jopa kuusi kohdetta boksissa Modricin keskittäessä, joten Belgia joutui hieman soveltamaan tapaansa (5+3+2 normaalisti) puolustaa kulmapotkut. Mertens oli tutusti yhä boksin reunalla, mutta nyt vain yksin, kun toinen pelaaja boksin reunalta jouduttiin uhraamaan miesvartiointiin. Aluetta puolusti kolme pelaajaa (Lukaku, Tielemans ja Vertonghen) kuten tavallista, mutta vartioijia oli siis viiden sijasta kuusi.


Ensimmäinen kulma putosi vitosen viivalle. Vertonghen ei ihan yltänyt palloon, mutta Alderweireld piti Petkovicin taustalla kurissa ja purki tilanteen.


Toisen kulmapotkun siivosi etualueelta Tielemans. Jos KDB on kokoonpanossa, hän on usein tällä samalla paikalla.


Carrasco antoi pääosin Belgian kulmat. Reunalla olivat Dendoncker ja Tielemans sekä alempana varmisti Castagne odotetusti. Kohteita oli jopa kuusi tässä variaatiossa, kun Mertenskin oli boksisa toppareiden, Lukakun ja Chadlin kanssa.


Pallo putosi sumppuun vitosen viivalle, josta kroaatit sen selvittivät.


Belgia keskittää usein vain suoraviivaisesti tuohon vitosen viivalle ja niin käytännössä tässäkin pelissä kaikki kulmansa. Tämän tilanteen selvitti Petkovic.


Rebicin vastaiskun hidasti Castagne.


Ainoa maali syntyi 37. minuutilla. Tämä oli seitsemäs kulmapotku. Mertens oli vaihteeksi pallolla ja Carrasco tarjosi lyhyen, joten kohteita oli boksissa enää viisi. Vitosen viivalta Kroatia selvitti taas ykköspallon.


Tielemansin blokattu laukaus paluupalloon ajautui Mertensille kulmalipulle ja tämä keskitti uudelleen.


Vertonghen voitti Vrsaljkon.


Denayer voitti Caleta-Carin.


Lukaku runttasi kolmospallon Livakovicin kautta maaliin omalta paikaltaan vitosen viivalta maalin edestä.


Lopussa E. Hazard antoi kulman Carrascon ja Mertensin oltua vaihdossa. Hän nosti sen suoraan boksin reunalle Vanakenille, joka stunttasi Dendonckeria.


Vanaken pelasi seinän ja keskitti boksiin.


Lukaku kiipesi Vidan selkään ja puski avopaikasta, mutta Livakovicin refleksitorjunta jalalla esti maalin.
Salming

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Chelsea FC


Vastaus #54 : 13.06.2021 klo 19:46:54

Tanska - Suomi 0-1 12.6.2021, EM2020-lopputurnaus

Tanska 4-1-4-1

Wind 19
Brathwaite 9 - Delaney 8 - Eriksen 10 - Poulsen 20
Höjbjerg 23
Maehle 5 - Christensen 6 - Kjaer 4 - Wass 18
Schmeichel 1

Suomi 5-3-2

Pukki 10 - Pohjanpalo 20
Kamara 6 - Sparv 14 - Lod 8
Uronen 18 - O'Shaughnessy 3 - Arajuuri 2 - Toivio 4 - Raitala 22
Hradecky 1

Tanskan avauskokoonpano oli täysin odotettu. Samoin Suomen yläviisikko. Alho ei ollut edes kokoonpanossa, joten eiköhän Viro-pelissä tullut nilkkavamma estänyt pelaamisen. Raitala olisi toki muutoinkin saattanut avata oikealla, mutta nyt joka tapauksessa hän pelasi ensi kertaa Kanervan aikakaudella maajoukkueessa oikeana wingbackina avauksessa. Lisäksi Kanerva halusi mahduttaa näemmä sitten kuitenkin vasenjalkaisen topparin avaukseen, joten O'Shaughnessy sai käskyn kentälle ennen Väisästä. Tokihan hän sai jo sekä marraskuussa Walesia että maaliskuussa Ukrainaa vastaan yhteisiä kokemuksia Arajuuren ja Toivion kanssa.

Suomi pallollisena vs. Tanska pallottomana


Ne harvat hetket, kun Suomi kykeni pitämään palloa puolessa kentässä, hyökkäysmuoto oli odotetusti 3-2-5 eikä rohkeampi 3-1-4-2. Kamara ei noussut kahden alimman linjan väliin toiseen taskuun, vaan jäi Sparvin rinnalle, jotta tasapaino oli parempi ja puolustusvalmiudessa viisi pelaajaa neljän sijasta. Pohjanpalo täytti usein toisen taskun Lodin täyttäessä toisen ja Pukki jäi roikkumaan puolustuslinjaan.


Tanska puolusti odotetusti 4-1-4-1:llä, kun se ei prässännyt ylhäältä. Se myös antoi odotetusti Suomen topparien pitää palloja ja lisäksi jätti wingbackit yhä auki tehden keskelle tiiviin blokin. Laiturit olivat kapealla peittäen syöttöjä sivutoppareilta välikaistoja pitkin taskuihin Lodille ja Jollelle. Lisäksi he pomppivat sivutopparien ja wingbackien välillä tarvittaessa, jos he tunnistivat tilaisuuden riistoon. Delaney ja Eriksen merkkasivat keskeltä Sparvin ja Kamaran ohjaten siten pelinavauksen sivurajoille. Tanskan laitapuolustajat olivat kapealla merkkaamassa alapuolelta taskupelaajat Lodin ja Jollen siltä varalta, että Tanskan laiturit eivät onnistuneet jättämään heitä syöttövarjoihin. Pukki oli topparien kontrollissa.


Kahdeksan minuutin kohdalla nähtiin ensi kerran Suomen pelinavaamista alhaalta. Muoto oli tuttu 3-4-1-2. Arajuuri keskitopparina nosti hieman ylemmäs antaakseen lisähappea sivutoppareille ja Hradeckylle. Tuokaan ei ollut mikään uusi asia. Suomi ei kuitenkaan lähtenyt avaamaan peliä alhaalta maitse Hradecky mukaan lukien 4v3 ylivoimallaan, vaan Luke avasi järjestäen pitkällä puoleen kenttään, jotta Suomi ei menettäisi palloa omalla kenttäpuoliskolla vaarallisilla alueilla.


Tässä näkyy, kuinka Tanska prässäsi alkuun ylhäältä odotetusti 4-1-4-1 muodolla jättäen Suomen wingbackit auki. Ylälaidassa Raitala olisi ollut vapaana Luken chipille, mutta Suomi ei selkeästi halunnut pelata wingbackeille ahtaisiin tiloihin ja mahdollisesti vaikeisiin asentoihin sivurajoille. Toinen huomio kuvasta on se, kuinka Sparv on hipsinyt Delaneyn luota Kamaran luo luomaan 2v1 ylivoiman Erikseniä vastaan. Mielenkiintoinen yksityiskohta, mutta tuotakaan Suomi ei uskaltanut hyödyntää. Tanskan yläkolmikko merkkasi tosiaan Suomen topparit ja Höjbjerg puolestaan jäi alas puolustuslinjan kanssa luomaan 6v3 ylivoiman Lodia, Pukkia ja Pohjanpaloa vastaan.


Seuraava otos näyttää Tanskan 5v3 ylivoiman Hradeckyn pitkissä syötöissä. Syötöt olivat myös usein vähän epätarkkoja, joten tanskalaiset saivat siten entistä helpomman pallon ilmaiseksi itselleen puolessa kentässä. Tämäkin avaus leijaili Pukin yli Kjaerille saakka.


Kun Tanska huomasi, että Suomi ei ota riskejä pelinrakentelussa, se muutti hitusen prässiään eli muotoon 4-2-3-1. Delaney ei enää ollutkaan Eriksenin rinnalla, vaan Höjbjergin. Syy oli tietysti se, että näin Tanskalla oli vielä yksi mies enemmän voittamassa kakkospalloja Hradeckyn pitkien avausten jälkeen.


Samassa kuvassa näkyy myös se, kuinka Kamara nousi puolestaan neljänneksi pelaajaksi ylemmäs Lodin rinnalle, joten Suomi avasi periaatteessa ajoittain 3-3-2-2 muodossa 3-4-1-2:n sijaan. Höjbjerg ja Delaney alkoivat merkkaamaan Lodin ja Kamaran irti kakkospalloista ja puolustuslinja kamppaili Suomen kärkiparia vastaan ylivoiman turvin.


Tämä avaus oli Hradeckylta jo parempi, koska se meni kohti Jollea eikä Pukkia, mutta Maehle voitti silti ykköspallon. Kuvassa näkyy puolustuslinjan 4v2 ylivoima Suomen kärkiparia vastaan, kun molemmat laitapuolustajat Maehle ja Wass makasivat alhaalla jättäen Suomen wingbackit vapaiksi. Delaney-Höjbjerg on pohjakaksikkona valmiudessa kamppailemaan kakkospalloista Lodia ja Kamaraa vastaan, joten kokonaisasetelma oli Tanskan eduksi Hradeckyn avauksissa 6v4. Vaadin Pohjanpaloa avaukseen ennen peliä siksi, että Suomella olisi pakotie Tanskan prässin alla, mutta en odottanut sentään sitä, että Jollea käytettäisiin ihan jatkuvasti kohdepelaajana keskiviivalla.


Kolmas pitkä avaus kahteen minuuttiin. Nyt löytyi Lod, mutta tämä ei ihan yltänyt kunnolla palloon jatkaakseen kärkiparille, joten Maehle pääsi väliin. Taas tilanteessa on sama 6v4 ylivoima Tanskalla, kun Kjaer on vielä kuvan ulkopuolella varmistamassa. Hradeckyn pitkiin avauksiin pitää tulla tarkkuutta jatkossa siis.


Seuraava näyte on 38. minuutilta. Tässä kuvassa näkyy hyvin jaoteltuina asetelmat Suomen avatessa alhaalta. Avausmalli on taas 3-3-2-2. Suomen alanelikko Sparv+topparit saivat vastaansa Tanskan ylänelikon. Hradeckyn turvin Suomella oli 5v4 ylivoima ja Lukea hyödynnettiin vapaana pelaajana siten, että hän tosiaan sai avata monesti puoleen kenttään, kun muut olivat pihdeissä. Uronen ja Raitala ovat taas ypöyksin sivurajoilla, mutta Hradecky kiskoo silti avauksen keskelle kenttää Tanskalle otolliseen 6v4 ylivoimatilanteeseen.


Jolle voitti Höjbjergin edestä ykköspallon.


Kakkospalloon Pukilla ei ollut asiaa Kjaeria ja Wassia vastaan. Ennen peliä ennakossani kirjoitin, että kaaoksen aiheuttaminen Tanskan puolustukseen on yksi tapa haavoittaa sitä. Tavallaan pidin siis tästä Suomen ideasta pelata kylmästi ilmassa puoleen kenttään, mutta kun kakkospalloissa Tanskalla oli lukumääräinen ylivoima, idea tavallaan vesittyi siihen, vaikka Kamarakin nostettiin tosiaan hyvin aikaisessa vaiheessa neljänneksi pelaajaksi ylös ja kakkospallojen voittamista oli varmasti käyty läpi ennen ottelua, koska jos Suomi olisi niitä voittanut, Tanska olisi ollut hetkellisesti organisoimaton! Tanskan puolustuslinja ja pohjakaksikko tekivät kuitenkin ammattimaisen varmaa työtä eivätkä pupeltaneet kakkospalloja Huuhkajille.


Rajaheiton jälkeen seuraava yritys aiheuttaa kaaosta. Toivio nostaa vain sivurajalta pallon Tanskan viimeiseen linjaan kohti Pukkia ja alapuolelta tulee tukea kakkospalloon.


Pukki kamppaili hyvin Kjaeria vastaan ja kuten näkyy, Tanska ei ole optimaalisesti organisoitunut.


Kjaer sai tökättyä pallon kauemmas, mutta Raitala nosti sen uudelleen kohti Pukkia, joka paini nyt Christensenia vastaan. Jolle oli ollut jo menossa selustassa olleeseen tilaan Kjaerin oltua pois paikaltaan, joten kun Pukki onnistui voittamaan tämän pääpallon, Pohjanpalo oli jo paitsiossa harmillisesti.


Kerta kiellon päälle lisäajalta. Hradeckyn avaus oli nyt erinomainen pudoten pohjakaksikon ja puolustuslinjan väliin Pohjanpalolle. Tanska jopa antoi kuitenkin Jollen rauhassa voittaa ykköspallon ja nappasi sitten kakkospallon itselleen, kun Pukki oli yksin kolmea pelaajaa vastaan. Viisas valinta tuokin.

Näytteitä Suomen pelinavaamisesta alhaalta vapaita pelaajia wingbackeja hyödyntäen


Ei Suomi kuitenkaan ihan täysin tuon yhden pelinavaamissapluunan varassa ollut, vaan kyllä niitä vapaita wingbackejakin uskallettiin muutamaan otteeseen hyödyntää. Ensi kerran niin kävi 12. minuutilla. Eriksenin prässi Sparviin on hitusen myöhässä ja Poulsen kun peittää vain suoraa syöttöä Uroselle, O'Shaughnessylle avautui tila pelata rohkeasti keskelle.


Sparv ei vuoda prässin alla eikä häntä huimaa saada palloja ahtaisiin tiloihin. Hän jatkoi varmasti ykkösellä pallon Uroselle tietäen tämän olevan vapaa pelaaja. Wass irtoaa vastaan vasta, kun pallo todella kierrätetään Jerelle, jolloin Glen sovitusti keskeltä tekee aloitteen Wassin jättämään tilaan Höjbjerg kintereillään.


Uronen ei itse saanut peliä auki, jolloin hän pudotti uudelleen O'Shaughnessylle, joka avasi ykkösellä laitaa pitkin eteenpäin ohi Poulsenin osoittaen vasemman jalkansa hyödyllisyyden avauskokoonpanossa.


Kamaran lisäksi Pukki oli liikkunut sovitusti Wassin jättämään tilaan, mutta Kjaer on tottunut kaventamaan vuosien ajan jo tuon tilan pois ja niin tälläkin kertaa hän on viimeisenä lukkona hidastamassa hyökkäystä.


Pukki putosi keskiviivalle eikä Kjaer lähtenyt seuraamaan häntä sinne asti, vaan lennosta miehet vaihtuivat. Wass puolusti eteenpäin ja samalla Uronen liikkui tyhjään tilaan. Kamara puolestaan roikkuu jo viimeisessä linjassa odottaen murtavaa syöttöä ja läpiajoa selustaan, heh. Höjbjerg on luovuttanut vastuun hänestä Christensenille.


Uronen sai syötön Pukilta jatkaen sen ohi Kjaerin Kamaralle.


Christensen aiheutti lopulta vapaapotkun rikkomalla Kamaraa sivurajalla. Tämä oli kenties toiseksi hienoin Suomen hyökkäys voittomaalin jälkeen ja tuotti erikoistilanteen.


16. minuutilta vähän vastaava tilanne. Nyt Toivio pelasi Sparville keskelle, kun Brathwaite peitti suoran syötön Raitalalle. Sparv ei kuitenkaan tällä kertaa lähtenyt pelaamaan ykkösellä Raitalalle, koska syöttö tuli heikommalle jalalle eikä ihan parhaaseen asentoon, joten Sparv palautti ykkösellä pallon Hradeckylle.


Niinpä Hradecky avasi taas puoleen kenttään kohti Pohjanpaloa, joka voitti ykköspallon Höjbjergin edestä. Yllättävän hyvin Jolle kuitenkin haki noita avauksia ja voitti ykköspalloja ilmassa, vaikka Hradeckyn avaukset eivät olleet niin tarkkoja kuin parhaimmillaan.


Kakkospallon vei Christensen Pukilta...


... mutta kolmospallo tuli Lodille ja tämä siirsi sen viereen Kamaralle, joka pääsi tempokuljettamaan pallon Tanskan puolustuskolmannekselle isäntien oltua hetkellisesti organisoimaton. Tällaiset voitetut kakkos- ja kolmospallotilanteet olivat kuitenkin valitettavan harvassa.


Eikä edeltävästä kuvasta mennyt kuin viisi sekuntia, kun Tanskalla oli jo kahdeksan miestä pallon alla ja kollektiivi melko organisoituna jälleen.


Ennen toisella jaksolle siirtymistä vielä yksi poiminta 16. minuutilla. Suomi avaa ensi kertaa 2-4-4:llä, vaikka paperiryhmitys oli tosiaan 5-3-2. Normaalistihan tätä tapaa käytetään 4-4-2:lla pelatessa, mutta nyt Suomi varioi avaamistaan siten, että O'Shaughnessysta tuli ikään kuin laitapuolustaja ja Urosesta vasen laituri. Kamara on pudonnut vaihteeksi Sparvin rinnalle. Tanska vastasi 4-1-4-1 prässimuodolla, jossa keskikentän linja peilasi Suomen keskimmäisen tason ja Wind prässäsi toppareita Toiviota ja Arajuurta jääden 1v2 alivoimaiseksi. Brathwaite on hetkellisesti oikealla merkaten DOSin ja Poulsen sulkee vasemmalla Raitalan. Eriksen-Delaney kaksikko peilaa keskellä Sparvin ja Kamaran, joten Tanskalle jää alas 5v4 ylivoima "laitureita" Lodia ja Urosta sekä kärkiparia vastaan.


Luke ja Arajuuri kierrättivät pallon ohi Windin Toiviolle ja ennen kuin Wind ehtii juosta Toivion kiinni, tämä avaa pystyyn kohti "ylänelikkoa". Höjbjerg arvioi, että kohteena on taas Jolle ja liikkuu siihen suuntaan. Samalla Pukki putoaa toppareiden edestä Höjbjergin ankkurina jättämään tilaan ja Toivio poimii hänet kenties sovitusti.


Kjaer oli myöhässä hitusen, mutta Pukin haltuunotto oli huono eikä hän päässyt jatkamaan Uroselle, vaan joutui pudottamaan alas Sparville, mutta ihan mielenkiintoinen avausvariaatio oli tämä jatkoa ajatellenkin. Viiden alakerta taipuu siis pelin sisällä 2-4-4 avausmalliinkin todistetusti. Venäjä ja Bosniahan ainakin Suomen vastustajista ovat keväällä viiden alakerralla pelatessaan ajoittain avanneet alhaalta silti 2-4-4 muodossa juuri samaan tapaan eli toisesta wingbackista onkin tullut "laituri" ja sivutopparista ikään kuin "laitapuolustaja".


Sitten toiselle jaksolle. Tässä näkyy ehkä syy, miksi Kanerva ei halunnut niin innokkaasti hyödyntää wingbackeille jätettyjä tiloja pelinavaamisessa. Suomi rakentaa vaihteeksi 3-3-2-2:lla eli Kamara on taas Lodin kanssa kärkiparin alapuolella. Tanska prässää siksi 4-2-3-1:lla vuorostaan, mutta siten, että Delaney on nyt kymppipaikalla Eriksenin sijaan ja Jensen toisena pohjapelaajana. Lisäksi Arajuuri on jätetty auki Urosen lisäksi eikä suinkaan Raitala, joka on Brathwaiten kontrollissa. Silti Toivio päättää pelata Jukalle sivurajalle ikävään paikkaan.


Seurauksena oli Brathwaiten prässin alla huono haltuunotto ja menetys. Tanska sai ilmaisen rajaheiton. Toivion olisi pitänyt pelata vain pystyyn ilmassa tässä kohden, kun Raitala kerran oli kerrankin pidettynä, joten oli turhaa silloin syöttää hänelle. Toinen valinta olisi ollut kääntyä ja pelata Arajuurelle.


1-0 voittomaali syntyi hieman ennen tunnin täyttymistä. Suomi avasi vaihteeksi 3-4-1-2:lla, jolloin Tanska prässäsi 4-1-4-1:llä peilaten vastustajat ja jättäen wingbackit auki. Höjbjerg merkkasi Lodin ja puolustuslinja loi 4v2 ylivoiman Suomen kärkiparia vastaan. Hradecky onnistui pelaamaan lyhyen maalipotkun jälkeen syötön Windin ja Brathwaiten välistä Kamaralle. Toivio ja Arajuuri olivat pelaamattomissa, joten valinta oli oikea. Jensen irtoaa hitusen myöhässä kiinni Gleniin. Delaney vierellä merkkaa Sparvin.


Koska Wind oli ollut prässäämässä Hradeckya, Arajuuri jäi täysin auki Glenin pudotukselle. Paulus jatkoi pallon viisaasti laitaan vapaalle pelaajalle Raitalalle.


Maehle irtosi puolustuslinjasta vasta, kun pallo todella kierrätettiin Raitalalle, mutta silloin oli liian myöhäistä.


Glen sai pudotuksen Raitalalta ja pyörähti ohi Jensenistä taitavasti vartaloharhautuksella. Uronen olisi ollut seuraavaksi vapaana, mutta Kamara pelasi keskelle.


Höjbjerg oli ankkurina tukkimassa Maehlen jättämää tilaa, jonne Pohjanpalo oli kuvan ulkopuolella hyökännyt. Niinpä Lod oli ihan auki puolustuslinjan edessä, kun Delaney merkkasi Sparvia ylempänä yhä. Kamara poimikin keskeltä Lodin, joka jatkoi Sparville.


Delaney puolestaan hukkasi Sparvin prässätessään Lodia myöhässä. Ketjureaktio jatkui kulkuaan. Kun olet kerran myöhässä, ongelmat kertaantuvat. Wass tosiaan makaa puolustuslinjassa, joten Urosella on rutkasti tilaa nousta Sparvin syötön jälkeen. Pukki on valmiudessa iskemään selustassa olevaan tilaan topparien välistä. Alalaidassa puolestaan näkyy, kuinka Jolle oli tosiaan hyökännyt Maehlen jättämään tilaan ja Höjbjerg oli ollut sitä tukkimassa hetkellisesti, joten siksi Lod jäi auki. Samalla saamme selityksen sille, että Maehle nukahti niin pahoin voittomaaliin johtaneessa keskityksessä hetken päästä. Hänen ajattelunsa vain sumentui pitkän omiin päin otetun spurtin jälkeen. Kuten näkyy, hän on nyt vasta keskiviivalla palaamassa kiireellä omiin.


Ennen kuin Wass ehti liikkua keskeltä takaisin leveyteen kohti Urosta, tämä antoi syötön boksiin Pukille, joka liikkui viisaasti toppareista etäämmällä. Kjaer ja Christensen puolustivat selustaa vain antaen Pukille tilaa etupuolelleen. Samalla näkyy, kuinka Maehle on vihdoin saavuttanut Pohjanpalon.


Pukki imi neljä pelaajaa itseensä. Wasskin palaa takaisin Urosen luota minusta melko turhaan, kun Pukissa oli jo kolme pelaajaa kiinni eli Kjaer, Delaney ja Poulsen. Lod on noussut boksiin Jollen seuraksi. Christensen ja Maehle merkkaavat heidät.


Pukki pudotti takaisin Uroselle ja Wass ei tietenkään ehtinyt sulkea avointa jalkaa. Boksissa on 2v2-tilanne kohdealueella. Suomella on tapana pelata keskitykset taka-alueelle ja siksikin Uronen keskittää sinne kohti Pohjanpaloa eikä lähemmäs Lodille.


Jolle liikkui Maehlen takaa tämän etupuolelle oikea-aikaisesti ja viimeisteli tyylikkäästi puskien pallon Schmeichelin käsien kautta maaliin. Bulgaria-pelissähän kotona lokakuussa Pohjanpalo pudotti vastaavanlaisen Urosen keskityksen omille ja Taylor pisti irtopallon pussiin, mutta nyt keskitys tuli kuitenkin hitusen keskemmälle, joten Jolle pääsi itse puskemaan hyvästä paikasta vitosen viivalta parhaalta maalintekosektorilta, joten eipä Schmeichelille jäänyt pahemmin aikaa reagoida. Tanska ei myöskään ehtinyt organisoitua kunnolla ja kun sillä on yleensä 6-7 pelaajaa omassa boksissa keskitystilanteissa, nyt niitä oli vain 4-5. Sen Huuhkajat käytti hyväkseen. Tanska nolla, Suomi yksi.


Studio-osuudessakin käytiin läpi Bulgarian laitureiden sijoittumista ja siihen Dermendzhiev oli tosiaan puuttunut, joten Suomi ei päässyt vyörymään laidoilta ollenkaan samaan tapaan kuin kuukausi sitten. Esimerkiksi voittomaalissa Olympiastadionilla Despodov puolusti pallottomana osana keskikentän linjaa eikä valunut delevmaisesti puolustuslinjaan Urosen mukana. Taylor on jälleen välikaistalle kaventaneena, joten Popovkaan ei voi liikkua leveyteen hänen luotaan kuin korkeintaan vasta sitten, jos pallo tosiaan pelataan Uroselle.


Toivion ristipallo tavoitti Urosen. Popov pysyi välikaistalla Taylorin luona. Vaikka Despodov on nopea pelaaja, ei hänkään noin suurelta takamatkalta ehtinyt enää peittämään Urosen keskitystä, joka löysi Pohjanpalon ja loppu oli historiaa Pukin ja Taylorin myötä.


Suomi sai ensimmäisen keskityksen maalille ajassa 2:50, mutta siihenkin vaadittiin voitettu 1v1-tilanne. Toivio saa tulla vapaasti puoleen kenttään pallollisena, kun Yankov peittää tässä syöttöä Pukille samalla, kun Sparv on saamassa selkäänsä Karabelyovin, joten Toivio ei lähde pelaamaan vaikeaa syöttöä muodon sisään, vaan kierrättää Alholle, jolloin Ivanov iskee kiinni.


Alho käytti hyväkseen laiturikoulutuksensa tuomia ohitustaitoja ja sai harhautettua Ivanovin vipuun. Delev tuskin olisi vuotanut yhtä kevyesti 1v1-tilanteessa. Yhtä kaikki, Alho pääsee ohituksensa jälkeen keskittämään hyvästä paikasta ja Pohjanpalo tekee boksissa liikkeen takatolpalle Dimitrovin pimeältä puolelta.


Alho yritti turhaan laittaa maanuoliaisen Jollen jalkaan. Dimitrov pääsi helposti väliin. Keskitys olisi pitänyt laittaa suosiolla ilmassa, jolloin Pohjanpalo olisi nikannut pelivälineen varmasti ypöyksin ollessaan ohi Lukovin. Boksipuolustus ei tässäkään vakuuttanut, kun Jolle oli tosiaan noinkin vapaana taka-alueella ja vain väärä keskitysvalinta vei maalipaikan.


65. minuutilta harvinainen otos siitä, kuinka wingback pyrittiin löytämään chipillä. Suomi pyrki siis välttämään tällaisia hankalia syöttöjä sivurajoille, mutta nyt Arajuuri sellaisen antaa ohi kärjeksi siirtyneen Poulsenin.


Maehle irtosi myöhässä tietysti ja Jugi jatkoi suoraan ilmasta pallon hänen selustaan Pukille, mutta Vestergaard piti Teemun irti pallosta lopulta.


Skov Olsen oli Saksaa vastaan surkea sijoittumaan ylhäältä prässätessä. Sama ongelma näkyy tässä eli DOS saa helposti kierrätettyä pallon Uroselle, jolloin Jensen joutuu keskeltä liikkumaan paikkaamaan Skov Olsenia.


Jensen tuli myöhässä ja rikkoi Urosta. Suomi sai ilmaisen hengähdystauon. Poulsen ei olisi tuollaista syöttöväylää jättänyt auki.

Tanskan selustassa olleen tilan hyödyntäminen


Tanskan vasen laita oli etukäteen scoutattuna heikompi puolustussuuntaan. Suomikin vyöryi sitä kautta jo toisella minuutilla. Delaney hivenen kompuroi ja Raitala sai pudottaa rauhassa keskelle Sparville.
 Samalla Jugi jatkoi liikettään pystyyn. Brathwaite oli ollut prässäämässä Toiviota eikä ehtinyt siksi sivutopparin luota enää millään puolustamaan leveydessä ollutta Raitalaa. Maehle puolestaan kontrolloi Lodia taskussa, Höjbjerg linjojen välissä Pohjanpaloa ja topparit yhä Pukkia, kuten koko analyysin kaksi ensimmäistä kuvaa kertoivat Tanskan vastuista pallottomana.


Niinpä Maehle joutui irtoamaan Lodin luota vastaan jättäen tälle tilaa selustaan.


Raitala kuitenkin pelasi keskelle Jollelle eikä Lodille tyhjään tilaan pystyyn. Jolle ei päässyt kääntymään kasvot kohti maalia, vaan piti vain pallon omille.


Kuten todettua, Tanska jätti Suomen wingbackit auki myös syvemmällä puolustaessaan, kun laitapuolustajat olivat kapealla. Niinpä Uronen oli auki ja sai kierrätyksen jälkeen pallon Sparvilta. Samalla kun Wass irtosi vastaan, Glen hyökkäsi tämän selustaan ja hyökkäysmuoto muuntui 3-1-6:een eli rohkeampaan variaatioon.


Kjaer kuitenkin tottuneesti kavensi laitaan ja otti Kamaralta tyhjän tilan pois, mutta Suomi sai kuitenkin rajaheiton.


Kolmannelta minuutilta pari poimintaa ja näytettä siitä, kuinka Huuhkajat vyöryy taas Tanskan heikommalta laidalta. Brathwaite ei saa kuriin Lodin jalkaa. Maehle on vastuussa Raitalasta ja Delaney Kamarasta. Eriksen on liikkunut Sparvin luota luomaan ylivoiman. Maehlen ja Christensenin väliin repeytyy aukko, johon Pukki kirmaa, mutta Lodin syöttö ei ihmismeren läpi tullut perille. Höjbjerg toki ankkurina oli myös hyvin valmiudessa seuraamassa Pukin haavoittavan juoksun.


Uusi yrityskaan löysästi puolustaneen Brathwaiten vierestä ei mennyt perille, kun välissä olivat Höjbjerg ja Maehle.


20. minuutilta vielä yksi tilanne. Suomi tulee rajaheiton jälkeen hyvin ohi prässin. Maehle jää jälkeen Lodista, kun tämä hyökkää Maehlen jättämään tilaan saaden syötön Sparvilta.


Lodin kuljetuksen lopuksi Pukki teki aloitteen selustaan.


Mutta ajatukset menivät ristiin ja Kjaer sai rauhassa hakea pystysyötön.

Leveydessä olleen tilan hyödyntäminen


Muutamaan otteeseen Suomi pyrki hyödyntämään ristipalloilla wingbackeille leveyteen jätettyä tilaa. Toiviolla on tilaa avata, kun Brathwaite on tutusti kapealla ja peittää vain syötön taskuun Lodille.


Ristipallo oli liian hidas ja Wass ehti kipittää leveyteen kiinni Uroseen ajoissa sekä voittamaan pääpallonkin, joten hän ei joutunut eristettyyn 1v1-tilanteeseen. Suomi vastaprässäsi sentään kakkospallon itselleen.


37. minuutilla rajaheiton jälkeen DOS tavoitteli Raitalaa.


Tällä kertaa Brathwaite kuitenkin tuki hyvin Maehlea ja juoksi Raitalan kiinni eikä tämä päässyt 1v2-alivoimaisena etenemään tämän pidemmälle.

Suomen negatiiviset tilanteenvaihdot


Tiedossa oli, että Tanska tulee tekemään varmasti taktisia rikkeitä tarvittaessa Suomen vastaiskujen pysäyttämiseksi. Oli ilo nähdä Suomelta samaa. Tässä Lod kahden epäonnistuneen selustasyötön jälkeen pysäyttää Brathwaiten vastaiskukuljetuksen yhdessä Raitalan kanssa jo ennen keskiviivaa, mikä olikin kriittistä. Taylor kuitenkin antoi varoituksen tästä taklauksesta, mikä ei ollut hyvä juttu jatkoa ajatellen.


Tässä DOSin rajaheiton kohteena ollut Pohjanpalo menettää pallon kaksinkamppailussa Höjbjergille.


Sparv ja Jolle hidastavat kuljetusta ja pakottivat Höjbjergin syöttämään laitaan Brathwaitelle, jota puolustaa Toivio ja yläpuolelta apuun tulee vielä Raitala.


Epätoivoinen laukaus pienestä kulmasta meni ohi etukulman. Hyvin hidastettu vastaisku.


57. minuutilla harvoja kertoja, kun Suomi vyöryy 3-1-4-2:lla eli rohkeammalla hyökkäysmuodollaan. Kamara on noussut toiseen taskuun ja Lod on taaempana toisessa. Raitala löydetään vapaana pelaajana ja ennen kuin Maehle on iholla, hän jatkaa pallon kohti Kamaraa.


Jensen puolusti Kamaran irti pallosta. Suomella onkin enää neljän pelaajan puolustusvalmius, kun Kamara oli noussut ylemmäs.


Ennen kuin Sparvin vastaprässi on iholla, Delaney pelaa selustaan tyhjään tilaan kohti Poulsenia.


O'Shaughnessy kuitenkin hoiti tilanteen hyvin eikä Sveitsi-pelin kaltaista lentoradan väärin arviointia nähty.


Lopuksi yksi kuva ylhäällä onnistuneesta vastaprässistä. Skov Olsen yritti pudottaa alas, mutta Kauko prässäsi pallon takaisin Suomelle. Keskitys oli kuitenkin hätäinen eikä Lod päässyt siihen käsiksi. Tanska piti enemmän palloa, joten kaikkinensa sen vastaiskut olivat vähissä siksi. Suomen välitön vastaprässi toimi minusta ihan hyvin menetysten jälkeen ja Tanska palasi tutulle vaisulle tasolleen vastaiskujensa viimeisissä ratkaisevissa syötöissä.
Salming

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Chelsea FC


Vastaus #55 : 13.06.2021 klo 19:47:34

Tanska pallollisena vs. Suomi pallottomana


Tanska avasi alhaalta 2-3-2-3:lla yllätyksettömästi. Tanskan maalipotkut Suomi otti kiinni ylhäältä täysin odotetusti. Kärkipari merkkasi topparit ja Lod keskikentän kolmikosta nousi kiinni Höjbjergiin. Sparv ja Kamara merkkasivat Delaneyn ja Eriksenin. Uronen ja Raitala jäivät alas luomaan 5v3 ylivoiman Tanskan yläkolmikkoa vastaan, joten Wass ja Maehle jäivät auki, mutta Schmeichel päätti avata pitkällä kohti yläkolmikkoa kuten monesti Saksa-pelissäkin.


O'Shaughnessy kuitenkin voitti ykköspallon Poulsenia vastaan ja kakkospallokin jäi Suomelle lopulta, kun 5v3 ylivoiman lisäksi Sparv ja Kamara pudottivat ajoissa alemmas.


Tanskan hyökkäysmuoto oli odotettu 2-3-5 ja Suomi asetti vastaan 5-3-2 blokin. Eriksen operoi omalla paikallaan oikealla välikaistalla ja Delaney vasemmalla. Laiturit ovat leveydessä ja Wind keskellä. Keskeytyksen jälkeen sitten Jensen otti Eriksenin paikan.


Tässä näkyvät karkeasti odotetunlaiset puolustusvastuut. Kärkipari hoiti topparit ja Höjbjergin. Yleensä Höjbjerg merkattiin jatkuvasti ja siten Suomi esti hänen kauttaan etenemisen. Lodille ja Kamaralle kertyi paljon juoksumetrejä, koska he prässivät tietysti laitapuolustajia ja jättivät samalla taskupelaajat Delaneyn ja Eriksenin syöttövarjoon. Keskellä Sparv jäi ylimääräiseksi pelaajaksi kuten sopi odottaa ja suojeli puolustuslinjan edustaa muun muassa Windin pudotessa palloa vastaan Arajuuren luota. Toivio-Raitala ja Uronen-DOS kaksikot saivat 2v1 ylivoimat Brathwaitea ja Poulsenia vastaan. Toki välillä tietysti DOS ja Toivio auttoivat Arajuurta, jos keskustassa oli enemmän tanskalaisia yms., mutta lähtökohta oli tällainen.


Yksi kuva vielä Tanskan roolijaosta eli kun Wind putosi vastaan vasemmalle välikaistalle mielipaikalleen, Brathwaite siirtyi sentteriksi noina hetkinä kyttäämään pystyjuoksua yhdessä Poulsenin ja tässä kuvassa myös Wassin kanssa. Maehle tarjoaa leveyden vasemmalta eli Wind pudotessa vastaan laitapuolustajat nostivat ylemmäs, laiturit kavensivat keskemmäs pystyjuoksuvalmiuteen ja hyökkäävät keskikentät Delaney ja Jensen putosivat sitten alemmas, jolloin 2-3-5 muoto yhä säilyi, mutta oli täytettynä eri tavoin.


Viiden minuutin kohdalla nähtiin ensi kerran 3-1-4-2 variaatio. Höjbjerg putosi topparien väliin odotetusti ja Eriksen-Delaney kaksikosta vuorostaan Eriksen tällä kertaa puristuksiin Suomen yläviisikon keskelle. Wind ja Delaney täyttävät taskut ja Brathwaite-Poulsen kaksikko on valmiina haavoittamaan Suomea wingbackien ja sivutopparien välistä. Tätä hyökkäysmallia sopi odotellakin Israel-pelin perusteellakin, kun Suomi puolusti Israelin tavoin 5-3-2:lla.


Keskeytyksen jälkeen Jensen jäi usein alemmas, kun Tanska hyökkäsi kuudella pelaajalla eli Delaney nousi ylemmäs linjojen väliin laitapuolustajien pitäessä leveyden. Brathwaite ja Wind tarjoavat itsensä pelattavaksi samalla, kun Poulsen ja Delaney roikkuvat linjassa. Pukki on seurannut Höjbjergin kuljetuksen alempaa.


Tässäkin näkyy, kuinka Pukki oli usein kärkiparista se, joka merkkasi Höjbjergin ja muoto oli tällöin lähempänä 5-3-1-1:tä jopa. Laitakeskikentät seuraavat puolestaan Delaneyta ja Eriksenia ja Sparv on ylimääräisenä ukkona tutusti keskellä.


Vaihtojen jälkeen Lod oli alempi kärki ja Forss piikissä. Schüller oli keskimmäinen keskikenttä Sparvin paikalla, Kamara siirtyi oikealle ja Kauko oli vasemmalla. Lopussa vielä Raitala vaihtui Väisäseen, joka otti DOSin paikan ja DOS siirtyi wingbackiksi vasemmalle.

Suomen muodon sisään pelaaminen


Aloitetaan näytteillä, jotka liittyvät yläviisikon toimintaan. Kymmenen minuutin kohdalla Pukki ja Pohjanpalo epäonnistuvat peittämään Christensenin syötön Höjbjergille. Tämä pääsee kääntymään ja edistämään pelin laitaan.


Normaalisti 5-3-2:lla puolustettaessa Suomen laitakeskikentät prässäävät vastustajan laitapuolustajia. Niinpä Kamaran pitäisi olla prässäämässä Wassia, mutta koska hän on niin kaukana, Uronen joutuu liikkumaan eteenpäin. Se avaa tilan selustaan, johon hyökkää Poulsen, mutta DOS liikkuu mukana, jolloin puolestaan Eriksenille jää tila hyökätä DOSin jättämään tilaan. Kamaran toinen tehtävä olisi jättää Eriksen välikaistalla taskussa syöttövarjoon, mutta siinäkään hän ei onnistu, vaan Wass löytää Eriksenin muodon sisästä välikaistalta, vaikka näin ei saisi tapahtua.


Ketjureaktiona Arajuuri joutui liikkumaan DOSin jättämään tilaan. Hän onnistuikin blokkaamaan Eriksenin vedon, mutta tämä oli huonosti puolustettu ylhäältä lähtien ja Kamaran löysyys alaspäin kruunasi tilanteen, koska nytkin hän jäi vain seuraamaan taustalta Arajuuren 1v1-peittoa.


Hetken päästä Lod on hetkellisesti vasemmalla ja prässää ihan oikein Wassia, kun Tanska vyöryy 3-1-6:lla vaihteeksi. Brathwaite on kaventanut Poulsenin laidalle saakka, kun Wind on pudonnut vasempaan taskuun ja Maehle on leveydessä vasemmalla vaihteeksi. Sparv on keskellä ylimääräinen pelaaja siten valmiudessa tukemaan Lodia, jos ja kun tämä ei saa jätettyä Erikseniä syöttövarjoon.


Lod ei saanut peitettyä syöttöä muodon sisään, mutta Sparv ohjasi Eriksenin syöttämään sivuttain.


Kamara on myöhässä peittämässä avointa jalkaa. Samalla Höjbjerg on jatkanut liikettään Pukin luota boksiin, jonne syntyy vaarallinen tasavoima kohdealueelle.


Arajuuri piti Windin aisoissa. DOS ei ehtinyt ajoissa liikkua Brathwaiten luota kiinni Höjbjergiin.


Hradeckyn reaktiotorjunta piti pelin maalittomana. Kamara oli tässäkin tilanteessa yksi syyllisistä maalipaikan syntyyn.


Seuraavaksi keskikentistä Sparv pelaa huonosti. Tanska tulee puolittaiseen vastaiskuun, mutta Suomi ehtii kyllä pallon alle. Lod tukee Raitalaa Maehlen ja Poulsenin puolustamisessa. Kamara on hetkellisesti keskellä ja Sparv vasemmalla. Timin pitäisi havainnoida siis Eriksen.


Sparv kuitenkin kuvittelee olevansa keskimmäinen keskikenttä ilman vartiointivelvoitetta ja säntää tukkimaan tilaa linjan edestä Windiltä, vaikka sen pitäisi olla Kamaran tehtävä tässä hetkessä. Niinpä Eriksen jää ihan auki.


Eriksen kierrätti laitaan Brathwaitelle ja samalla Wass teki tärkeän pystyjuoksun vieden DOSin huomion, joten tämä ei voinut puolustaa eteenpäin kiinni Erikseniin.


Ennen kuin Sparv tai Uronen ehti eteen, Eriksen laukoi kohti takakulmaa vapaasti, mutta Hradecky viimeisenä lukkona oli tiellä.


Toisen jakson alusta vielä yksi tilanne. Tanska tulee 2-3-5:llä. Wass saa pallon ja kun Kamara on niin kaukana, että Uronen spurttaa eteenpäin jättäen tilaa selustaansa.


Kärkipari merkkaa yhä Höjbergin ja topparit, mutta kukaan ei ole keskikentältä seurannut yläviisikon keskelle pudonnutta Delaneyta, joka jatkaa pallon Urosen jättämään tilaan.


O'Shaughnessy joutui kaventamaan kiinni Poulseniin ja sai blokattua keskityksen kulmapotkuksi eristetystä 1v1-tilanteesta.


Seuraavaksi sekalainen kavalkadi erilaisia tilanteita. Kuudennella minuutilla Wind löydetään välikaistalta, mutta Sparv ylimääräisenä pelaajan tekee työtään tukkien tilan ja pakottaa Windin palauttamaan alas.


Pallo kierrätetään Maehlelle, jonka pitäisi olla Lodin vastuulla, mutta se onkin Raitala, joka puolustaa eteenpäin ja siksi Toivio joutuu seuraamaan MB:n juoksun.


Maehle pelasi seinän MB:n kanssa eikä Raitala pysynyt perässä. Lodkin jäi vain katsomaan vierestä laiskasti, ei hyvä.


Irtopallon täräytti lopulta boksin reunalta päin Hradeckya Wind, jonka Sparv oli jättänyt seuraamatta.


Parin minuutin päästä Kamara prässää oikein Wassia, mutta Pukki on jättänyt liikaa tilaa prässilinjojen väliin Höjbjergille.


Höjbjerg pääsi kääntymään ja löysi Eriksenin topparien edestä. Samalla Brathwaite hyökkää välikaistalta Urosen ja DOSin väliseen suureen aukkoon, joka on syntynyt, kun Poulsen on imenyt Urosen sivurajalle saakka. Sparv tuijottaa vain palloa eikä seuraa Eriksenin juoksua ollenkaan.


Suomen onneksi Eriksenin yhden kosketuksen jatko selustaan meni pitkäksi.


39. minuutilla Eriksen on liikkunut Delaneyn lähelle, joten Sparv tulee tukemaan Lodia. Niinpä Kamara voi pudota tukkimaan linjojen väliä, mutta Wind on silti auki.


Wind siirsi viereen Brathwaitelle, joka sai jalan auki Toiviota vastaan, mutta ampui hitusen ohi takakulman.


Keskeytyksen jälkeen Suomi puolusti paremmin tiloja muodon sisässä. Asiaa oli varmasti käyty läpi hitusen tauolla kuten Kanervakin totesi lehdistötilaisuudessa antaneensa palauteklipit, kun tieto jatkumisesta tuli. Esimerkiksi tässä Sparv on oikeassa paikassa estämässä syötön Windille.


Tässä puolestaan Kamara on hyvin sijoittuneena katkoen Kjaerin murtavan syötön kohti Poulsenia.


50. minuutilla Tanska tulee 2-3-5:llä jälleen. Lod oikeaoppisesti prässää laitapakki Wassia. Uronen seuraa sivurajalla Poulsenin ja Sparv ylimääräisenä seuraa Eriksenin korvaajan Jensenin juoksun, kun Lod oli ylempänä prässäämässä Wassia.


Wind oli pudonnut vastaan myös, joten Tanskalla oli alueellinen 3v2 ylivoima ja Wind saikin pallon laidasta Poulsenilta keskelle. Sparv on seurannut Jensenin juoksun ja palaa sieltä vasta paikalleen.


Wind pudotti Poulsenille. Sparv tuli myöhässä tilanteeseen ottaen varoituksen, mutta eipä hän voinutkaan Jensenin luota keretä ajoissa kiinni Yusufiin.


68. minuutilla Wass ja Jensen ovat vaihtaneet paikkoja. Lod on siksi prässäämässä Jenseniä. Koska tappiolla Tanska on nostanut enemmän miehiä ylös, Sparv ei voi paikata Lodia ja irrota eteenpäin, koska hän merkkaa Höjbjergin ja Kamara Delaneyn. Jolle puolestaan putoaa myöhässä sulkemaan avointa jalkaa. Uronen kontrolloi leveydessä Skov Olsenia. Poulsen on jo tässä vaiheessa siirretty sentteriksi Windin mentyä vaihtoon ja hänelle pallo pelataankin suojaukseen DOSin eteen.


Jolle seurasi hyvin Wassin seinäsyöttönousun, mutta juoksi jopa hitusen liian pitkälle ja Wass jäi auki reunalle. Vasemman jalan laukaus kiersi yli maalin.


Osion viimeinen näyte on 85. minuutilta. Schüller turhaan nousee kiinni Jenseniin, kun tämä on jo Forssin syöttövarjossa. Niinpä puolustuslinjan eteen jää suuri tila Brathwaitelle ja sen Christensen poimii.


DOS irtosi linjasta vastaan myöhässä.


Cornelius jatkoi keskeltä pallon leveyteen Wassille, jonka nousun Kauko jätti kunnolla seuraamatta tuoreilla jaloilla, ei hyvä.


Hradecky nyrkkeili ohi pallosta, mutta Raitala siivosi irtopallon Poulsenin edestä.

Suomen selustassa olleen tilan hyödyntäminen


Tutusti yksi Tanskan murtautumismalleista oli selustassa olleen tilan hyödyntäminen. Eritoten se pyrki pelaamaan Suomen wingbackien selustaan ja vältti pystysuorat syötöt ilmassa topparikolmikon taakse tietäen Suomen topparikolmikon pääpelivoiman varmasti Viro-harjoituspelinkin perusteella. Tuo oli viisas pelitavallinen valinta. Neljännellä minuutilla Kjaer sai ensi kertaa jalan auki ja lähetti ristipallon MB:lle.


Brathwaite sai eristetyn 1v1-tilanteen Raitalaa vastaan. Näitä tilanteita Tanska pyrki luomaan noilla selustasyötöillään.


Raitala kuitenkin pysyi Barcelonan miehen kyydissä mukana blokaten keskityksen kulmapotkuksi, hyvä.


Tässä puolestaan Lod ei oikein tiedä prässätäkö Maehlea vai Delaneyta, joten Delaney saa keskittää turhan vapaasti välikaistalta Urosen selustaan.


MB oli oikealla puolelle tehden aloitteen pystyyn, mutta Uronen sai jalan väliin ensin ohjaten syötön kulmapotkuksi.


Hetken päästä vastaava tilanne. Lod ei saa suljettua jalkaa tarpeeksi läheltä. Poulsen kirmaa Urosen selustaan.


Uronen kuitenkin puolusti loistavasti 1v1-tilanteen jälleen kerran.


41. minuutilla Lod on jättänyt taas turhan paljon tilaa keskikentän linjan eteen vastustajalle. Wind lähettää ristipallon selustaan Maehlen pudotuksesta. Lod seurasi toki Maehlea hitusen sivurajalla eikä ehtinyt ajoissa sitten keskemmälle kiinni Windiin.


Mutta Uronen pitää Wassin irti pallosta.


Samaan teemaan liittyen pari näytettä vielä toiselta jaksolta. Höjbjerg saa jalan auki Jollen edestä. Wass spurttaa heti Urosen taakse.


Wass voitti ykköspallon kerrankin, mutta DOS siivosi pudotusyrityksen kohti Windia.


80. minuutilla Tanska loi yhden parhaista paikoistaan. Se vyöryy 3-1-6:lla. Vestergaard ja Jensen ovat alanelikosta syvällä Suomen alueella. Lod on seurannut Vestergaardia, mutta Jensen on ihan auki boksin reunalla. Jollen pitäisi pudota häneen melkeinpä kiinni, mutta niin ei käy, joten Maehle pelaa Raitalan edestä keskelle. Kamaran puolestaan pitäisi tukkia Raitalan ja Toivion välisen aukon tukkimisesta, kun Maehle on houkutellut Jugin laidalle.


Ennen kuin Schüller ehtii Jenseniin kiinni, tämä vapauttaa seinä kolmannelle -kuviolla Vestergaardin selustaan. Lod jätti seuraamisen Kamaran vastuulle, mutta Glen jäi tuijottamaan palloa, joten kehityskohteita tämänkin pelin perusteella yhä riittää pallottomana paljon.


Vestergaard keskitti ohi Toivion, mutta Uronen piti Skov Olsenin irti pallosta upeasti.


Muutamaan otteeseen Tanska haki tietysti keskeltä läpisyöttöjä, mutta lopputulos oli usein tällainen eli nyt Toivio luki hyvin lentoradan ja Raitala kontrolloi MB:tä.


Tässä puolestaan Wass antoi murtavan syötön ohi Lodin pystyyn, mutta Arajuuri piti Windin kurissa jatkaen Viro-pelin dominanssiaan.


Hetken päästä Delaney pelasi Yusufille Toivion taakse, mutta syöttö karkasi Lukelle saakka. Lod oli muuten tässäkin se pelaaja, jonka edestä keskitys annettiin, joten selustasyöttöjen peittämisessä on Lodilla parannettavaa turnauksen edetessä. Avoin jalka pitää saada paremmin kuriin.


Pari kertaa Tanska onnistui puhkomaan Suomen pelaamalla selustaan wingbackin ja sivutopparin väliin revenneistä aukoista kuten ylempänä jo nähtiinkin yhden esimerkin voimin. Otetaan osion lopuksi pari lisänäytettä. Lod on taas vähän myöhässä peittämässä nyt Jensenin jalkaa. Poulsen on imenyt Urosen leveyteen ja Wass hyökkää DOSin ja Urosen välisestä aukosta pystyyn saaden murtavan syötön.


Wass käänsi luukulle ohi O'Shaughnessyn. Kohdealueella on 3v3-tilanne.


Toivio piti Delaneyn kurissa purkaen tilanteen.


72. minuutilla Tanska sai rankkarin. Poulsen spurttasi sentterin paikalta pystyyn ja Arajuuri seurasi hyvin juoksun. Höjbjergillä on kuitenkin liikaa tilaa syöttää aukosta pystyyn.


Arajuuri liukui hitusen varomattomasti ja nurmen pinnassa polvi otti kontaktin Poulseniin kaataen tämän rankkarin arvoisesti. Hradecky onneksi torjui alakulmasta Höjbergin rangaistuspotkun.

Leveydessä olleen tilan käyttö


Lodin puolustuspelaamisessa oli myös hyviä asioita ja 1-2 nukahdusta lukuun ottamatta Maehle pysyi kurissa laidallaan. Yhdeksännellä minuutilla pallo kierrätetään Maehlelle ja Lod tekee tarvittavat metrit sivuttain.


Sparv tuli vielä tukemaan sivusta ja umpikujasta Maehle ei päässyt etenemään boksiin, hjuva.


32. minuutilla Maehle spurttaa Raitalan selustaan tilaan.


Mutta Lod seurasi erinomaisesti loppuun asti.


Toisenkin jakson alussa Lod piti Maehlen povitaskussaan. Raitala sen sijaan jäi Brathwaitesta jälkeen tässä kohden.


Samalla Poulsen hyökkäsi selustaan Raitalan ja Toivion välisestä aukosta. Arajuuri kuitenkin seurasi nousun loppuun saakka pakottaen Poulsenin chippaamaan Luken syliin päätyrajalta. Summa summarum, laitapuolustajien nousut Suomi nollasi hyvin, mutta vastapainona toki muodon sisässä oli turhan usein tilaa. Lod ansaitsee kehut Maehlen nollaamisesta.

Suomen positiiviset tilanteenvaihdot


Tanska oli juuri niin hyvä negatiivisissa tilanteenvaihdoissa kuin odotinkin eikä Suomi luonut vastahyökkäyksistä yhtään mitään, mutta hitaammasta hyökkäyksestä tulikin se ainoa maali. Jolle-Pukki kaksikko jäi heti ensimmäisessä vastaiskussa ylös kaksistaan ypöyksin Tanskan viiden pelaajan puolustusvalmiutta vastaan. Isännät nappasivat pallon ennen puolta kenttää kuten monesti muulloinkin.


Tanska ei aikaile tehdä taktisia rikkeitä. Höjbjerg kolaa tässä Jollen nurmen pintaan pysäyttäen vastaiskuaihion heti.


Oikeaoppisesti Suomi pelasi heti pystyyn riiston jälkeen, koska siten se loi vaarallisimmat aihiot Ukrainassakin. Tässä Arajuuren blokin jälkeen Glen pelaa eteenpäin ohi vastaprässin.


Christensen luki syötön kuitenkin taitavasti. Alempana oli vielä Kjaer varmistamassa.


Paras paikka tuli 22. minuutilla. Lod katkoi Maehlen syötön kohti Brathwaitea.


Muutama siirto ja Toivio latasi pallon pystyyn kohti Pukkia tyhjään tilaan.


Kjaer arvioi väärin pompun ja Pukki ennätti väliin.


Kjaer paikkasi erheensä upeasti ehtien vielä Pukin edelle sopivasti häiriten.


Tanska varmasti tiesi Lodin vaarallisuuden transitioissa.


Niinpä Maehle spurttasi entistä raivoisammin omiin päin ja ehti ottaa Lodin kiinni ennen puolta kenttää tämän toki pysäytettyä pelin, mutta yhtä kaikki hidastus onnistui.


36. minuutilla Lod pyörähti taitavasti ohi Wassin vastaprässin.


Mutta Delaney paikkasi. Taaskaan Suomi ei päässyt edes puoleen kenttään.


38. minuutilla DOS irtosi linjasta todella pitkälle, mutta syy oli se, että Poulsen oli välikaistalla ikään kuin hänen miehensä ja tätähän Kanerva haluaa nähdä viiden alakerralla puolustettaessa eli alhaalta saa ja pitää rohkeasti puolustaa eteenpäin vastustajan vyöryessä viideltä kaistalta. Kjaerin syöttö jäi hitusen pehmeäksi ja sen DOS haistoi upeasti.


Pukki sai irtopallon, mutta Eriksen pysäytti mahtavasti vastaiskun sijoittumisellaan. Jos Glen olisi saanut pallon, Suomi olisi päässyt 4v3-hyökkäykseen.


Viimeinen näyte on toiselta jaksolta. Uronen-Lod kaksikko puolustaa leveyttä hyvin. Uronen ennakoi Wassin syötön Poulsenille.


Lod pyörähti toistamiseen illan aikana ohi Wassin vastaprässin.


Lopulta Wass rikkoi ja Lod sai hankittua vapaapotkun, mutta Tanskakin sai haluamansa eli pysäytyksen ennen puolta kenttää keinolla millä hyvänsä.

Erikoistilanteet


Rajaheittoja Suomi todella oli hionut. Aiemmista peleistä tutut 2+3 tai 3+2 variaatiot oli muutettu totaalisesti. Nyt yksi pelaaja oli edessä boksin reunalla (Kamara), kaksi maalin edessä (Toivio ja Pukki) ja yksi pelaaja taaempana (Pohjanpalo). Lisäksi boksin reunalla olivat Sparv ja Arajuuri, jotka juoksivat vauhdilla boksiin heiton lähtiessä ilmaan sen sijaan, että he olisivat olleet valmiiksi staattisesti seisomassa siellä missä Toiviokin! Hyvä muutos. Tuon takia kolmen miehen transitionestolinjaa ei enää ollut boksin reunalla, vaan varmistajat Uronen ja Raitala olivat alempana Lodin kanssa.


DOS linkosi ensimmäisen heiton keskelle boksia, mutta Sparv-Arajuuri-Jolle kolmikon ajoitukset eivät toimineet ja tanskalaiset saivat rauhassa purkaa ykköspallon. Samalla Kamara liikkui sellaiseen asemaan boksin reunalla, että hän oli valmiudessa hidastaa vastaiskun.


Kakkospalloon juoksi vastaan Brathwaite, mutta Uronen puolusti eteenpäin ja hidasti vastaiskun alkuunsa. Lod tukee vierellä ja Raitala on vielä kuvan ulkopuolella alempana.


Brathwaite ei saanut suojattua palloa, vaan se ajautui Kamaran kautta O'Shaughnessylle, joka pääsi vielä keskittämään boksiin, mutta Delaney siivosi rauhassa tämän keskityksen.


Toinen heitto tuli 23. minuutilla. Asetelma oli sama, mutta koska heitto oli oikealta, sen puolen laitakeskikenttä Lod oli nyt boksissa ja Kamara otti hänen paikkansa boksin reunalta Sparvin ja Arajuuren luota.


Tällä kertaa ajoitukset toimivat paremmin. Jolle liikkui taka-alueelta vauhdilla keskelle ja Arajuuri boksin reunalta, mutta pallon päälle kumpikaan ei kunnolla päässyt. Irtopallossa Toivio teki rikkeen boksissa.


Sivuvapaapotkuissa Lod oli pallolla tietysti. Uronen ja Raitala varmistivat. Glen oli boksin reunalla. Boksiin hyökkäsi jopa kuusi kohdetta (topparit, Sparv ja kärkipari). Tanska puolusti kuuden miehen linjalla (puolustuslinja+Delaney ja Poulsen) ja boksin reunalla oli kaksi pelaajaa (Wind-Höjbjerg) kuten muurissakin (Eriksen-Brathwaite).


Lodin pallo jäi Windiin boksin reunalle. Sparv ja Arajuuri juoksivat keskeltä kohti maalia, mutta Toivio jää taaemmas, joten oliko ideana kenties keskittää taka-alueelle Toiviolle ja tämä olisi jatkanut keskelle kohti Sparvia ja Arajuurta?


Suomi ei saanut yhtään kulmapotkua ennen keskeytystä, mutta Tanska sai niitä kuusi. Eriksen oli pallolla odotetusti. Wass tarjosi lyhyen vaihtoehdon. Höjbjerg oli reunalla Delaneyn kanssa, mutta jälkimmäinen juoksi kuudenneksi kohteeksi boksiin keskityksen lähdettyä ilmaan. Alhaalla varmisti ainoana pelaajana Maehle. Boksissa olivat valmiina maalin edessä Christensen, etualueella Brathwaite, keskellä Kjaer ja taka-alueen kaksikkona Poulsen-Wind. Suomi puolusti kulmapotkut suunnilleen kuten sopi odottaa. Arajuuri ja Pohjanpalo olivat vitosen alueella kuten aina ja siten, että Jolle oli lähempänä tolppaa ja Arajuuri keskellä painien samalla Christensenin kanssa. Uronen ja Alho ovat olleet aiemmin tolppamiehinä ja nyt Uronen sitten kolmantena pelaajana oli ilman vartiointivastuuta Pohjanpalon edessä. Pukki ja Lod olivat odotetusti reunalla kahdestaan. Pukki merkkasi Wassin ja Lod Höjbjergin. Loput viisi pelaajaa miesvartioivat viittä tanskalaista. Christensen tosiaan jäi ilman varsinaista vartiointia, vaikka Arajuuri hänen kanssaan painikin, mutta Christensenin tehtävä oli vain häiritä Arajuuren liikkumista eteenpäin. Kamara seurasi Delaneyta, Raitala Brathwaitea, Sparv Kjaeria, Toivio Poulsenia ja O'Shaughnessy Windia. Oletin, että Toivio olisi ollut Kjaerin päällystakki ja Sparv Delaneyn, mutta kävihän tämä näinkin.


Maaliskuussa Delaney oli ykköskohde taka-alueella ja niin oli nytkin, mutta Kamara häiritsi riittävästi estäen vapaan puskun laakapalloon.


Raitala piti Brathwaiten irti kakkospallosta. Eriksenin uusi keskitys päätyi lopulta ruuhkan läpi Hradeckyn hyppysiin.


Toisessa kulmassa kaikki kuusi kohdetta änkesivät aluksi Luken eteen. Jolle kuitenkin rutiinilla siivosi keskityksen etutolpalta. Tuttua kauraa hänelle.


Neljännen kulmapotkun lopputulos oli sama. Pohjanpalo oli hereillä etualueella Windia vastaan.


Kakkospallossa boksin reunalla Pukki oli Wassia terävämpi. Toinen reunapelaaja Lod teki aloitteen pystyyn.


Pukki kuitenkin hidastettiin upeasti neljän pelaajan voimin eikä hän päässyt pelaamaan kohti Lodia 1v1-asetelmaan Maehlea vastaan.


12. minuutilla kolmannessa kulmassa Tanskalta nähtiin pitkästä aikaa tosipeleissä 2+2+2 variaatio ensi kerran sitten alkusyksyn. Bosnia-harjoituspelissä toki kertaalleen tuo nähtiin, mutta ei kilpailullisissa peleissä sitten Hjulmandin aikakauden alun. Pelaajat jakaantuivat siis kahden pelaajan pareihin. Parit olivat Poulsen-Brathwaite, Kjaer-Delaney ja Wind-Christensen. Eriksenin keskitys kuitenkin päätyi Hradeckyn syliin.


Viidennessä kulmassa Delaney oli jäänyt vapaaksi taka-alueelle, mutta laukoi yli Suomen onneksi.


Delaney oli alun perin Sparvin mies, mutta Tim ei ihan yltänyt palloon ylemmässä kuvassa ja hukkasi samalla Delaneyn. Kamara oli ottanut vastuulleen maalin edestä Windin ja yleensäkin hän ottaa maalin edestä jonkun vastustajan kiinni, vaikka pelin alussa olikin Delaneysta vastuussa, mutta nopeasti Suomi kommunikoi myöhemmissä kulmapotkuissa sen, että Sparv ottaa Delaneyn kiinni.


Kuudennessa kulmassa Sparvilla oli Delaney paremmin hallussa. Eriksen keskitti etualueelle, mutta Jolle tuli vastaan ja samalla DOS piti Christensenin kurissa uhraten samalla naamansa veriseksi.


Jensen sisääntultuaan otti Eriksenin roolin erikoistilanteissa. Huomatkaa, kuinka Sparv merkkaa nyt Kjaerin ja DOS Delaneyn.
 Sparv jää Delaneyn blokin uhriksi, kun Kjaer irtoaa hänestä.

Jensenin pallo putosi sopivasti Jollen ja Arajuuren väliin, mutta Kjaer ei ihan päässyt pallon päälle Suomen onneksi. Sparvin vartiointipelaamisessa on kuitenkin parannettavaa jatkoa ajatellen.


Tämä keskitys puolestaan leijaili vitosen viivalle, mutta Arajuuri purki ykköspallon varmasti, joten yhdessä Pohjanpalon kanssa he tekivät kerrassaan mainiota työtä vitosen alueen suojelijoina.


Tanskan ainoa sivuvapaapotku tuli 51. minuutilla. Jensen keskitti. Boksissa olivat tutut kuusi kohdetta. Suomi puolusti yllättäen vain kuuden miehen linjalla. Puolustuslinjan lisäksi Pohjanpalo oli linjan vasemmassa reunassa. Boksin reunalla olivat Kamara ja Lod sekä muurissa Pukki. Uronen puolestaan oli estämässä mahdollista lyhyttä siirtoa, mutta hän olisi varmaankin ollut seitsemäs mies linjassa, jos Tanskalla ei olisi ollut ketään Pukin takana.


Jensen nosti keskelle boksia kohti Christensenia, joka pääsi puskemaan Toivion ja Arajuuren välistä, mutta ei kunnollisesti. Merkki toisen jakson parantuneesta puolustuspelaamisesta oli myös se, että Tanska ei erikoistilanteita enää saanut oikeastaan yhtään viimeiseen 40 minuuttiin tai sitten missasin jonkun yksittäisen tilanteen. Suomen kulmavariaatiot puolestaan jäivät kokonaan piiloon Venäjä-peliin.
JJScout

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: "Opettele lukemaan senkin pikku h.ntti"


Vastaus #56 : 14.06.2021 klo 05:17:44

Uutinen

https://www.sports.ru/tribuna/blogs/velikolepnayapyaterka/2932295.html yesterday, 21:19
How to play against Finland - the decisive match?

The Russian national team lost their opening match with a bang to Belgium. Individual mistakes of defenders, problems with mutual understanding in the center of the field, just one shot on target - all this led to a huge discontent of the Russian fans. Even more criticism fell on the head coach - Cherchesov put up 4 defenders, one of whom was 37-year-old Zhirkov. As a result, on 34 'minute the score was already 0: 2, on 43' Zhirkov was injured and replaced. In addition, Kuzyaev was injured and was replaced by Cheryshev. Now both Yuri and Daler train individually.

Cherchesov switched to a scheme of 5 defenders only in the second half, having made another substitution. From 45 'to 60' minutes Russia looked good, but could not create anything dangerous. As a result, by the 73 'minute our coach had spent all 5 substitutions, made a reverse substitution of Cheryshev. As a result, we flew 0: 3.

Despite this, it was presumptuous to expect something supernatural in the match against Belgium - the fate of our place in the group will be decided further. Obviously, if we do not beat Finland, then we have nothing special to catch. I decided to share my thoughts on how we can play our second match at this Euro.

How do the Finns play?
Finland played its first match according to a clear pattern 5-3-2. Two are always ahead - Pukki (Norwich, 41 games, 26 goals per season) and Pohjanpalo (Union Berlin, 20 games, 6 goals per season). The other 8 players are on the defensive. Then comes the clearance, one of the attackers clings to the ball and tries to keep it until the team rises to start a positional attack.

Then there is a cross / cross into the penalty area and an attempt to strike. It worked against Denmark - the Finns dealt only one blow, but it was enough to win. At the same time, 22 shots were struck on the goal of Finland itself, a penalty was struck, but Hradecki kept the goal dry. And this is probably the main advantage of the Finns - the goalkeeper . We hope that all his luck was spent against the Danes, and our attackers will manage to upset him.

Finland national team problems
General level
The Finnish national team is one of the weakest in this Euro. She is ranked 54th in the FIFA rankings, only North Macedonia is the worst among the participants in this tournament. The total cost of their composition is 44 million €, ours - 191 million €. The most expensive player is Teemu Pukki (7 million €), ours is Alexander Golovin (28 million €). By the way, we have as many as 11 players who are more expensive than Pukki. Isn't everything in football measured by money? We won the last 4 meetings against the Finns, they lost all friendly matches before the Euro. We hope that we have a chance to outplay our rivals in class.

Used your chance
Sometimes outsider teams are lucky in matches against strong opponents in Euros - Finland struck only one blow in the match against Denmark, but this was enough to win. Luck? Certainly. But twice it cannot be lucky - Finland did not play enough for the goal, she could not even catch the ball for the entire first half. Luck, this time, should be on our side - we already made mistakes in the match with Belgium, so we must be better here.

Defensive problems
The most problematic line of the Finns is defense. There are usually five players, three central ones, but we really hope that this will not be enough against us. If you look at the growth of central defenders - Arayuuri (192), O'Shaughnessy (190), Toivio (186). By the way, Dziuba - 197 cm, Sobolev - 191, Zabolotny - 191. Our forwards can crush this defense. In addition, if there is a removal, then Finland rises for a long time, during which time Golovin or Miranchuk can deliver a long-range strike.

How to play the Russian national team (my opinion)?
So. Let's run quickly. Honestly, I think that the line-up will not be very different from what it was with the Belgians. But there will still be differences.



At the gate - still Shunin. In fact, he is not particularly guilty of being missed. Many accuse him of the second goal - but there he remained in a half-position, because there was a throw at Mertens, the defenders ran after him, but the blow did not happen - the ball flew into Shunin, who tried to throw it back, but there was only Meunier in the penalty area, whom he missed Cheryshev. For some reason, Zhirkov ended up in the center of the penalty area along with Djikia, and there was no one in his zone except the Belgian midfielder.

There are five in defense. This is far from a defensive scheme, because both extreme ones - Fernandez and Karavaev - move into the attack. Zhirkov was damaged, so there is no particular choice here. But the top three will be different - Kudryashov, Dzhikia, Evgeniev. Much comes from injury(follow the link for an article on the state of our players), because Diveev trains individually, and Kudryashov returned to the general group. There are several reasons for Evgeniev's appearance at the start. First of all, it is necessary to replace Semenov. Most likely, he is psychologically unprepared after a barrage of criticism due to his mistake with Belgium. Secondly, Evgeniev knows Shunin - both of them are the main players of “Dynamo”, and understanding in defense is important. If you leave these three against Pukki (you can individually attach Jikia to him) and Pohjanpalo, then there should be no problems, and Fernandez and Karavaev can easily rise higher, turning the scheme into 3-5-2.

Midfield - Barinov, Zobnin, Miranchuk, Golovin. Here defense and attack are well combined. I think that these four should be divided into twos Barinov-Zobnin, who attack at the second pace and are responsible for getting out of the defense, and Miranchuk-Golovin, who are next to someone else's penalty area, hit and give sharp passes. If anything, they can all accept discounts from the striker, and then throw the ball to the flank.

On the offensive without surprises - Dziuba. It is worth making a reservation right away that I hope that in the match against the Finns he will not play the role of a "thrower", but a clear-cut forward - on whom you can hang, shoot, beat. He needs to pull two defenders onto himself in order to free up space for a blow to the midfielders. I must say right away that in the second half you can safely release at least three forwards here - we need to score a lot, there is someone to hang. Let me remind you that the goal difference can affect the fight for the exit from the 3rd place, so the score 1: 0 or 2: 0 should not suit us. In addition to the forwards, the attack can be strengthened by the Makarovs, Cheryshevs, Ionovs, Zhemaletdinovs, and many others.
« Viimeksi muokattu: 14.06.2021 klo 05:23:02 kirjoittanut JJScout »
Laitapuoli

Poissa Poissa


Vastaus #57 : 14.06.2021 klo 08:13:13

Aika kovalla itseluottamuksella analyysia... argumentit jotain Transfermarktin statseja. Venäläiset myös pidempiä, joten "murskaavat puolustuksen".

Toki Suomelle kelpaa hyvin tuollainen asenne, että murskavoitto pitää saada.
« Viimeksi muokattu: 14.06.2021 klo 08:25:51 kirjoittanut Laitapuoli »
JJScout

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: "Opettele lukemaan senkin pikku h.ntti"


Vastaus #58 : 14.06.2021 klo 14:47:17

Uutinen
today, 11:55
Kuzyaev, Kudryashov and Diveev train in the general group. Zhirkov - individually outside the stadium

At these minutes, the Russian national team is conducting a training session in preparation for the Euro 2020 match against Finland.

Defenders Igor Diveev and Fedor Kudryashov , as well as midfielder Daler Kuzyaev, work in the general group, but the coaches are watching them closely. In the course of the lesson, these players may be given a break.

Yuri Zhirkov works on an individual program outside the stadium.

The match between the national teams of Russia and Finland will take place on Wednesday, June 16.
https://www.sports.ru/football/1098072434-kuzyaev-kudryashov-i-diveev-treniruyutsya-v-obshhej-gruppe-zhirkov-ind.html
BluesMechalo89

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Palloilu


Vastaus #59 : 14.06.2021 klo 15:07:47

Varmaan vaikee lähtee sanomaan tosta Venäjä-pelistä yhtään mitään, mutta on toi Venäjän meininki muutenkin menny mun mielestä Arshavinin ja Akinfejevin ajoista alas kuin se kuuluisa lehmän häntä. Jotain kertoo se että paras EM-saavutus on vuoden 2008 välierät ja jo se viime MM-kotiturnauskin oli Venäjältä aika mitäänsanomaton suoritus. Okei, ehkä joku Dzjuba saattaa saada suonenvedon mutta onko Venäjällä yhtään ketään muuta sytyttäjää tai taitopelaajaa joukkueessaan?
Hunaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Barbara Pravi, Elli Haloo & Dorothea Wierer <3


Vastaus #60 : 14.06.2021 klo 15:10:11

Varmaan vaikee lähtee sanomaan tosta Venäjä-pelistä yhtään mitään, mutta on toi Venäjän meininki muutenkin menny mun mielestä Arshavinin ja Akinfejevin ajoista alas kuin se kuuluisa lehmän häntä. Jotain kertoo se että paras EM-saavutus on vuoden 2008 välierät ja jo se viime MM-kotiturnauskin oli Venäjältä aika mitäänsanomaton suoritus. Okei, ehkä joku Dzjuba saattaa saada suonenvedon mutta onko Venäjällä yhtään ketään muuta sytyttäjää tai taitopelaajaa joukkueessaan?

No tämä nyt ei aivan pidä paikkaansa :D. MM-kisojen puolivälieräpaikka ja Espanjan pudottaminen jatkosta mitäänsanomatonta? Välieräpaikkakin jäi vain hävityn rankkarikisan päähän. Odotuksiin nähden ylisuorittivat melkoisesti noissa kotikisoissaan.
Plusnic

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Melchester Rovers


Vastaus #61 : 14.06.2021 klo 15:22:02

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRrC23oleGMETCjzStUZhqgakTf82iLYoyISg&usqp=CAU

Linkissä joukkueiden juoksemat kilometrit MM2018:ssa. Koska Venäjä pelaa kotona, ei liene mitään epäilyksiä siitä ovatko pervitiinit kohdallaan tälläkin kertaa.
JJScout

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: "Opettele lukemaan senkin pikku h.ntti"


Vastaus #62 : 14.06.2021 klo 15:46:58

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRrC23oleGMETCjzStUZhqgakTf82iLYoyISg&usqp=CAU

Linkissä joukkueiden juoksemat kilometrit MM2018:ssa. Koska Venäjä pelaa kotona, ei liene mitään epäilyksiä siitä ovatko pervitiinit kohdallaan tälläkin kertaa.

Hyvä pointti. Belgiaa vastaan muuten Venäjän 'distance covered' 115.1km (https://www.uefa.com/uefaeuro-2020/match/2024450--belgium-vs-russia/statistics/?iv=true), Suomella Tanskaa vastaan vain 101.7km (https://www.uefa.com/uefaeuro-2020/match/2024449--denmark-vs-finland/statistics/?iv=true)

Tämä siitä huolimatta, että molemmat joukkueet hävisivät pallonhallinnan selvästi.
« Viimeksi muokattu: 14.06.2021 klo 15:54:28 kirjoittanut JJScout »
BluesMechalo89

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Palloilu


Vastaus #63 : 14.06.2021 klo 16:24:07

No tämä nyt ei aivan pidä paikkaansa :D. MM-kisojen puolivälieräpaikka ja Espanjan pudottaminen jatkosta mitäänsanomatonta? Välieräpaikkakin jäi vain hävityn rankkarikisan päähän. Odotuksiin nähden ylisuorittivat melkoisesti noissa kotikisoissaan.
Toki, en sitä kiellä, mietin vain sikäli että kuitenkin ne menestyspaineet jo silloin olivat varmasti hirvittävät, mutta mietin myös minkälaisia vaikutuksia esimerkiksi Arshavinilla olisi ollut. Toki Akinfejev oli vielä silloin mukana, mutta Arshavin olisi tuonut vielä enemmän arsenaalia.
Wolfpac

Poissa Poissa


Vastaus #64 : 14.06.2021 klo 18:34:15

Vaikka sen juntilta kuulostaa, nyt Suomi tarvitsee sitä talvisodan henkeä. Suomella on ekaa kertaa mahdollista nöyryttää Venäjää heidän omalla kotistadionilla.
JJScout

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: "Opettele lukemaan senkin pikku h.ntti"


Vastaus #65 : 14.06.2021 klo 18:43:16

Vaikka sen juntilta kuulostaa, nyt Suomi tarvitsee sitä talvisodan henkeä. Suomella on ekaa kertaa mahdollista nöyryttää Venäjää heidän omalla kotistadionilla.

Eikö Suomi ole ikinä pelannut Neuvostoliittoa/Venäjää vastaan vierasottelua? Ei varmaan sitten.
https://www.11v11.com/teams/ussr/tab/opposingTeams/opposition/Finland/
https://www.11v11.com/teams/russia/tab/opposingTeams/opposition/Finland/

(Kendoa on muuten taidettu pelata tuolla täsmälleen samalla Pietarin stadionillakin, mutta tietysti panokset ovat olleet suhteessa mitättömät, vaikka yleisöä lienee ollut enemmän.)
Salming

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Chelsea FC


Vastaus #66 : 14.06.2021 klo 20:29:54

Belgia - Venäjä 3-0 12.6.2021, EM2020-lopputurnaus

Belgia 5-2-3

Carrasco 11 - Lukaku 9 - Mertens 14
Tielemans 8 - Dendoncker 19
T. Hazard 16 - Vertonghen 5 - Boyata 4 - Alderweireld 2 - Castagne 21
Courtois 1

Venäjä 4-2-3-1

Dzuyba 22
Kuzyaev 23 - Golovin 17 - Zobnin 11
Odzoev 7 - Barinov 8
Zhirkov 18 - Semenov 5 - Dzhikiya 14 - Fernandes 2
Shunin 1

Belgialla oli kaksi yllätystä avauksessaan eli Castagne kiilasi Meunierin edelle ja Boyata pelasi Denayerin sijasta keskitopparina. Lisäksi kun Vertonghen loukkaantui lievästi toisella jaksolla Dzuyban taklauksen seurauksena, sisään ei tullut siltikään Denayer, joka on tottunut tuuraamaan Vertonghenia tarvittaessa vasempana topparina, vaan Vermaelen, joten Denayer lienee pakosti loukkaantunut tai sitten Martinez ei luota Denayeriin sittenkään? Kokoonpanossa Denayer silti oli, joten tuskin kyse lienee vakavasta vammasta, jos kyseessä nyt ylipäätään loukkaantuminen on. Boyatan valinnan Denayerin sijaan ymmärrän hänen tarjoaman pääpelivoiman vuoksi Dzuybaa vastaan, mutta vasemmaksi toppariksi Denayer kaiketi on ollut se ykkösvalinta Vertonghenin jälkeen, mutta ehkä Vermaelenille haluttiin vain saada pelituntumaa jo ratkenneessa ottelussa vartin verran. Castagne vuorostaan loukkaantui jo avausjaksolla murtaen yhteentörmäyksessä Kuzyaevin kanssa silmäkuoppansa, joten hänen turnauksensa on ohi. Tuo on kyllä paha takaisku Belgialle. Meunieria lienee pakko lepuuttaa Suomea vastaan, jotta hän on iskussa pudotuspeleissä, jolloin kenties Chadli olisi avauksessa Huuhkajia vastaan oikeana wingbackina, mene ja tiedä. Harjoituspeleissä puolestaan kävi ilmi jo se, että Carrasco on laituri ja T. Hazard wingback, kun De Bruyne ja E. Hazard eivät ole täydessä terässä. Tässäkin pelissä vasemmalla laidalla roolit olivat ennallaan.

Venäjä puolestaan yllätti kyllä 4-4-2/4-2-3-1 lähestymistavallaan. Zhirkov oli laitapuolustaja, joten Kuzyaev pelasi keskikentän linjassa vasemmalla puoli tuntia, kunnes Cheryshev tuli sisään Kuzyaevin lyötyä päät yhteen Castagnen kanssa, joka vaihtui Meunieriin. Oletin, että Barinov olisi ollut kolmas toppari kuten Bulgariaa vastaan ja muoto siten 5-2-3, mutta hän olikin nyt omalla paikallaan keskikentän pohjalla Ozdoevin vierellä ja Zobnin pelasi oikeassa laidassa. Kummallinen peluutusvalinta, kun Ionov jäi penkille puhtaampana laiturityyppinä, mutta luotto Ozdoeviin ja Zobniniin on Venäjän valmennuksella horjumatonta.

Venäjä pallollisena vs. Belgia pallottomana


Venäjä rakensi alhaalta 2-4-4:llä, koska muoto oli 4-4-2/4-2-3-1. Topparipari levitti alhaalla, laitapuolustajat Zhirkov ja Fernandes nousivat keskimmäiseen tasoon Barinovin ja Ozdoevin rinnalle sekä ylänelikon muodostivat Dzuyba, Golovin ja laiturikaksikko Kuzyaev-Zobnin. Pelityyli oli tuttu eli Venäjä avasi alhaalta suoraviivaisesti kohti ympyröityä Dzuybaa, joka pyrki pudottamaan palloja Golovinille ja laitureille. Liekö Venäjä palannut neljän alakertaan siksi, että nyt Dzuyballa oli kahden sijasta alapuolellaan lähellä kolme pelaajaa, joilla pudotella palloja. 5-2-3 muodossa hänellä oli siis alapuolellaan vain kaksi pelaajaa useimmiten, mutta nyt kolme. Toki etäisyyttä on hitusen tässäkin esimerkiksi Kuzyaeviin.


Belgia prässäsi ylhäältä yhä kallellaan olevalla 4-3-3:lla. Vasen wingback T. Hazard oli osana keskikentän linjaa tällä kertaa, kun pallo oli hänen laidallaan hetki ennen kuvaa. Castagne sen sijaan on painottomalla puolella topparien vieressä luomassa ylivoimaa Venäjän ylänelikkoa vastaan.


Toisella jaksolla Venäjä vaihtoi viiden alakertaan tuomalla Diveevin sisään Barinovin tilalle. Karavaev oli puolestaan jo korvannut Zhirkovin ja Cheryshev Kuzyaevin aiemmin. Topparikolmikko oli Dzhikiya-Semenov-Diveev, Zobnin putosi Ozdoevin rinnalle keskikentän keskustaan, Karavaev ja Fernandes pitivät wingbackeina leveyden ja yläkolmikossa olivat Cheryshev-Dzuyba-Golovin. Kiintoisaa tuossa oli se, että Dzhikiya on yleensä ollut keskimmäinen toppari, mutta nyt hän oli vasemmalla esimerkiksi tässäkin kuvassa, vaikka aiemmin Cherchesov on itsepintaisesti peluuttanut häntä keskitopparina huolimatta arvokkaasta vasenjalkaisuudesta. Avausmalli periaatteessa muuttui 3-4-3:een, mutta kuten kuvasta näkyy, tämän voisi ilmoittaa myös 2-4-4:nä eli Karavaev on vasempana wingbackina noussut neljänneksi pelaajaksi Belgian viimeiseen linjaan ja Dzhikiya on ikään kuin "laitapuolustaja" keskimmäisessä tasossa vasemmalla sivurajalla. Nojoo, nyansseja nämä vain ovat.


Belgia jatkoi prässäämistä kallellaan olevalla 4-3-3:lla. Hazard on wingbackeista liittynyt keskikentän linjaan Tielemansin ja Dendonckerin rinnalle, kun pallo on hänen laidallaan. Venäjä avaa alhaalta 3-4-3:lla, joten vapaa pelaaja on painottoman puolen wingback Karavaev, kun Meunier on valunut topparien tasoon luomaan 4v3 ylivoiman Venäjän yläkolmikkoa vastaan.


Hazard ei ole wingbackina omimmillaan puolustussuuntaan ja tässäkin hän vuotaa Fernandesia vastaan sivurajalla jättäen selustansa auki. Tielemans puolestaan ei saa estettyä Zobninin syöttöä.


Fernandesin syöttö kohti Cheryshevia oli ponneton ja Meunier pääsi väliin. Belgia selvitti tilanteen 4v3 ylivoiman turvin.


Belgian ei todellakaan prässännyt jatkuvasti korkealta, vaan sille tyypillisesti tyytyi paljon myös vain peittämään syöttölinjoja puoleen kentän tiukassa 5-2-3 paketissa. Vastuut olivat kutakuinkin tällaiset, kun Venäjä hyökkäsi 2-3-5:llä. Castagne ja Hazard merkkasivat leveydestä Kuzyaevin ja Fernandesin. Vertonghen kontrolloi Zobninia. Boyata ja Alderweireld painivat Dzuyban kanssa. Dendoncker merkkasi linjojen välistä Golovinin. Tielemans prässäsi Barinovia. Lukaku yritti jättää Ozdoevin syöttövarjoon. Jos hän ei onnistunut, sitten Dendoncker paikkasi alapuolelta irroten Golovinin luota pois. Castagne hoiteli Semenovin ja Mertens tarkkaili Zhirkovia sekä peitti syöttöjä Golovinille.


Toisella jaksolla Venäjä hyökkäsi ajoittain 3-2-5:n sijasta 3-1-4-2:lla eli Zobnin nousi toiseen taskuun Golovinin rinnalle. Cheryshev ja Dzuyba roikkuvat viimeisessä linjassa wingbackien tuodessa leveyden. Ozdoev on yksin topparien yläpuolella. Tämän muodon käyttö tarjoaisi Suomelle oivan vastaiskumahdollisuuden keskiviikkona.

Dzuyban käyttö kohdepelaajana


Dzuyballe pallon pelaaminen oli se pääasiallinen hyökkäysmalli ja kyllä Venäjä tilanteita loikin hänen kauttaan. Tässä Zhirkov on nostanut alhaalta pallon kohti Dzuybaa, mutta Alderweireld vie ykköspallon.


Kakkospallon Tielemans epähuomiossa palautti takaisin Dzuyballe Golovinin prässin alla.


Boyata kuitenkin kavensi täyttämään tilan ja blokkasi Dzuyban syötön Golovinille kulmapotkuksi.


Seuraava nosto lähti Dzhikiyalta yli Belgian kahden ylimmän prässilinjan. Boyata painii Dzuybaa vastaan vuorostaan ja Alderweireld varmistaa.


Pudotus Golovinille onnistui, mutta ympärillä oli liikaa belgialaisia, joten tästäkin oli tuloksena lopulta vain kulmapotku, mutta tässä oli kuitenkin samalla osoitus klassisesta targetkärjen ja kymppipaikan pelaajan yhteistyöstä, johon Venäjä ajoittain nojaa.


16. minuutilla näkyy hyvin Venäjän 2-3-5 hyökkäysmuoto puolesta kentästä eteenpäin eli Fernandes nousi yläviisikon tueksi. Samalla näkyy Belgian 5-2-3 muoto, jossa Mertens ottaa kiinni yhä Zhirkovin ja keskustan kaksikko peilaa Venäjän keskustan kaksikon, mutta samalla puolustuslinjassa on hetkellinen 5v5-tasavoima ja sen Venäjä käyttää hyväksi, kun Shunin avaa pitkällä kohti Dzuybaa.


Dzuyba vei lähikuvissa Castagnelta pääpallon ja Golovin pääsi jälleen etenemään kasvot kohti maalia.


Tilanne päättyi Golovinin keskitykseen kohti Dzuybaa ja Fernandesia, mutta Belgia siivosi pallon pois ylivoiman turvin.


36. minuutilla seuraava nosto alhaalta kohti Dzuybaa. Hän imee Boyatan selkäänsä ja alempaa spurttaa vauhdilla Golovin Boyatan jättämään tilaan!


Pusku suuntautui vinoon, mutta silti Golovin sai kalastettua vapaapotkun Dendonckerin rikottua.


Näitä puolittaisia tilanteita voisi käydä läpi useita, mutta tämä olkoot viimeinen toiselta jaksolta. Dzuyba on käsi pystyssä ja saa Diveevilta avauksen. Karavaev ja Cheryshev ovat lähellä pudotusta varten ja tilanteessa on 3v3-tasavoima.


Dzuyba voitti ykkösen.


Meunier puolusti selustaansa kuitenkin onnistuneesti Cheryshevia vastaan. Tarpeeksi monta kertaa kun näitä nostoja viljelee, jotain hyvää Venäjä voi saada aikaan Suomea vastaan. Golovin on taitava hakeutumaan oikeisiin paikkoihin pudotuksia varten ja hänen kuljetuksensa pudotusten jälkeen pitää katkoa mahdollisimman nopeasti. Dzuybaa tärkeämpää on siis jopa kakkospalloissa pitää Golovin pihdeissä. Belgian puolustuslinja onnistui minusta kiitettävästi Dzuyban ja hänen adjutanttiensa pimentämisessä.

Belgian selustassa olleen tilan hyödyntäminen & Belgian vasemman laidan kautta eteneminen


Belgian korkealla pelaavan puolustuslinjan takana on tiloja ja niitä Venäjäkin pyrki käyttämään ajoittain. Seitsemännellä minuutilla hyödynnetään Dzhikiyan erinomaista vasenta jalkaa ja Fernandes hyökkää heikomman wingbackin Hazardin selustaan. Tässä yhdistyvät siis sekä selustassa olleen tilan hyödyntäminen että Belgian vuotavammalta laidalta eteneminen.


Fernandes ei kuitenkaan sivurajalla ihan saanut haltuun korkeaa syöttöä.


Seuraava ristipallo lähti Semenovilta linjan taa kohti Dzuybaa ja Kuzyaevia.


Mutta Castagne ehti syöttöön, kun Kuzyaev lähti liikkeelle liian myöhään.


Minuutin päästä Venäjä vyöryi toiselta puolelta vaarallisesti osoittaen ensi kerran Belgian heikon kohdan olemassaolon. Pallo on kierrätetty Zobninille. Tämä houkuttelee Hazardia lähemmäs sivurajalle. Fernandes tekee aloitteen Hazardin taakse.


Zobnin tarjoili syötön Hazardin ja Vertognhenin välisestä aukosta. Lisäksi Hazard liukastui, joten Fernandes pääsi vapaasti keskittämään.


Keskitys tavoitti Dzuyban kolmen belgialaisen keskeltä.


Ozdoev laukoi pudotuksen jälkeen kuitenkin niukasti vasemmalta ohi. Klassinen Venäjän hyökkäys.


Hetken päästä Mertensin prässi on hitusen myöhässä Ozdoeviin, joka lähettää selustapallon kohti Fernandesia eristettyyn 1v1-tilanteeseen Hazardia vastaan.


Hazard kuitenkin puolusti hyvin tällä kertaa voittaen ykköspallon.


Tässä puolestaan Barinov puhkoo maitse Belgian puolustuslinjan antaen murtavan syötön wingbackin ja sivutopparin välisestä tutusta aukosta, mutta syöttö karkasi Courtoisille saakka. Fernandes teki hyvän aloitteen taas, joiden kanssa Uronen ja O'Shaugnessy joutuvat olemaan tarkkoina keskiviikkona. Heidän pitää myös huolehtia, että heidän välinen etäisyys ei kasva liiaksi.


Yksi näyte vielä toiselta jaksolta. Mertens sulkee myöhässä Dzhikiyan vasurin. Samalla Golovin houkuttelee Alderweireldia irti linjasta ja Karavaev hyökkää Meunierin ja Alderweireldin taakse tyhjään tilaan.


Syöttö karkasi kuitenkin Courtoisille saakka.


Yksi GIF pitää osion loppuun myös saada. Vertonghen on irronnut puolustamaan leveyteen saakka. Muodon sisästä välikaistalta löytyy Miranchuk, joka kuljettamalla hyökkää Vertonghenin ja Hazardin väliseen aukkoon, mutta Boyata pysäytti lopulta etenemisen boksissa. Dendoncker oli pudonnut tukkimaan tuota aukkoa, mutta ei hänkään saanut Miranchukia pysäytettyä.

Venäjän negatiiviset tilanteenvaihdot


17. minuutilta ensimmäinen näyte. Venäjä on viime peleissään menettänyt palloja melko hölmösti omalla kenttäpuoliskollaan ja siten tarjonnut maalipaikkoja vastustajilleen. Tässä esimerkissä Semenov lahjoittaa puolessa kentässä pallon Lukakulle, joka haistoi löysän syötön kohti Dzhikiyaa. Belgian yläkolmikko on omilla paikoillaan valmiina haavoittamaan.


3v3-hyökkäys organisoimatonta puolustusta vastaan päättyi Dzhikiyan mestarilliseen liukutaklaukseen.


Hetken päästä Dzhikiya teki hyvää työtä pysäyttämällä vastaiskun jo alkuunsa. Hän esti Lukakua kääntymästä ja jakamasta palloa viereen Mertensille tai Carrascolle. Belgia puolusti siis tutusti 5-2-3:lla jättäen kolme pelaajaa pallon yläpuolelle.


Toisella jaksolla Zobnin antoi vuorostaan harhasyötön, jonka katkoi Mertens ja Belgia sai jo pelin toisen 3v3-hyökkäyksen.


Mertens teki vähän huonon valinnan jaettuaan pallon Carrascolle, joka hidastettiin laitaan.


74. minuutilla E. Hazard katkoi syötön kohti selustaa.


Mutta Golovin hidasti hänet hyvin ja riisti vielä pallon liukumalla. Terävyys uupuu yhä Belgian kapteenin otteista. Venäjä hidasti hyvin melkeinpä kaikki Belgian vastaiskuaihiot syvältä ja vieraiden kaksi parasta mahdollisuutta tulivatkin Venäjän omista hölmöistä harhasyötöistä. Sikäli siis isäntien vastaprässi toimi ja se ei ole hyvä merkki Suomelle, jos Venäjä pääsisi vain eroon harhasyötöistään. Tietynlainen holtittomuuskin uupui tässä pelissä välittömässä vastaprässissä, jota oli nähtävissä aiemmin keväällä.

Venäjä pallottomana vs. Belgia pallollisena


Belgia rakensi alhaalta tutusti 3-4-2-1:lla. Venäjän muoto pallottomana oli 4-4-2. Kymppipaikan Golovin nousi ylimpään prässilinjaan Dzuyban tueksi ja laiturit putosivat hiljalleen pohjakaksikon viereen.


Venäjän prässi oli maltillinen eikä se kovin montaa kertaa avausjaksolla ottanut ylhäältä kiinni, vaan Dzuyba ja Golovin keskittyivät peittämään syöttöjä Dendonckerille ja Tielemansille estäen pelaamisen näiden kautta, kun Belgia hyökkäsi 3-2-5:llä puolesta kentästä eteenpäin.


Venäjän puolustuspelisuunnitelma näkyy tässä. Se jätti topparit käytännössä täysin vapaiksi. Kärkipari merkkasi siis Belgian keskustan kaksikon ja laitoihin Venäjä loi 3v2 ylivoimat laitapuolustajan, laiturin ja toisen pohjapelaajan kanssa Belgian wingbackia ja laituria vastaan. Zobnin oli kenties oikea laituri siksi, että hänen tiedettiin kahden suunnan työmyyränä pystyvän kenties Ionovia parempaan puolustuspelaamiseen Hazardia ja Carrascoa vastaan. Lukaku oli puolestaan keskellä topparien puristuksissa.


Tässä näkyy laitakaistan 3v2-tilanteen sijaan 4v3-tilanne, kun Dendoncker on keskeltä liikkunut Castagnen ja Mertensin avuksi, mutta samalla Golovin on pudonnut laitaan, jotta Venäjä säilyttäisi yhden miehen ylivoiman ja niinpä Meunierin on pudotettava pallo takaisin alemmas Alderweireldille.


Venäjä koitti kertaalleen ottaa ylhäältä kiinni, mutta kollektiivi ei toiminut yhtenäisesti, koska keskikentän linja jäi alas ja niinpä Belgian keskustan kaksikolle avautui valtava tila syötön vastaanottamiseen. Samalla tavoin Belgia tuli keväälläkin ohi Walesin ja Tsekin prässin, jos nämä yrittivät ottaa ylhäältä kiinni, joten eiköhän tästä viisastuneena Suomikin tuttuun tapaan vetäydy vain muotoon.


Samoin tässä Tielemansilla on rutkasti tilaa Dzuyban takana, kun keskikentän linja makaa turhan alhaalla. Eipä ihme, että tauolla Venäjä vaihtoi viiden alakertaan, jota se oli hionut treenipeleissä ja kollektiivin toimintatavat paremmin muistissa.


Toisella jaksolla tappiolla Venäjä prässäsi sen sijaan ylhäältä jatkuvasti muutettuaan muotonsa 5-2-3:een. Fernandes ja Karavaev nousivat kiinni Belgian wingbackeihin jättäen topparikolmikon alas Carrascoa ja Lukakua vastaan. Mertens putosi Belgian yläkolmikosta keskikentälle palloa vastaan, mutta Zobnin ja Ozdoev merkkasivat hänet ja Dendonckerin. Venäjän yläkolmikko hoiti Tielemansin ja topparikolmikon jääden 3v4-alivoimaiseksi.


Dzuyba sai pakotettua Vertonghenin avaamaan ahtaasta tilasta ja Diveev tuli vastaan voittaen Carrascoa vastaan kamppailun, joten korkea prässi tuotti riiston. Mielenkiintoista nähdä, onko lähestyminen tällainen Suomeakin vastaan.


67. minuutilta näyte löyhästi 5-1-4 muodosta, jota Venäjä käytti Puolaakin vastaan, kun Mukhin tuli sisään. Hän suojasi nuoruudestaan huolimatta yksin viiden linjaa luoden alas 6v5 ylivoiman Belgian yläkolmikkoa ja wingbackeja vastaan. Vastaavasti Venäjän yläkolmikko ja toinen pohjapelaaja jäivät 4v5 alivoimaiseksi Belgian alaviisikkoa vastaan. Tällainenkin lähestymistapa on mahdollinen Suomen 3-2-5 hyökkäysmuotoa vastaan.

Venäjän muodon sisään pelaaminen


Belgialla on kaksi tapaa pelata muodon sisään. Joko murtavat syötöt pyritään pelaamaan suoraan Lukakulle suojaukseen tai sitten Belgia murtaa vain yhden linjan kerrallaan pyrkien löytämään välikaistoilta väkkärämäiset laiturit. Viidennellä minuutilla Venäjällä on laidassa jo ylempänä näytetty 3v2 ylivoima, mutta silti Carrasco saa jalan auki Zobninia vastaan ja tavoittelee boksista Lukakua, mutta Semenov tuuppasi selästä sopivasti eikä Lukaku saanut palloa haltuun.


41. minuutilla yhdistyy moni edellä mainittu asia. Tielemans löytyy vapaana Venäjän ylimpien prässilinjojen välistä. Etäisyydet ovat taas todella suuret, joten Tielemans pääsee kääntymään vapaasti ja edistämään peliä välikaistaväkkärä Carrascolle!


Carrasco levitti Hazardille, joka löysi keskeltä Lukakun ammottavan suuresta tilasta. Ei tästä sen vaarallisempaa syntynyt tällä kertaa, kun Lukaku pelasi alaspäin, mutta näyte oli osoitus Venäjän epätiiviydestä. Lukakua Belgia ei ihan hirveästi käyttänyt keskellä ylipäätään, koska välikaistoilta se löysi väkkärämäiset laiturinsa niin helposti ajoittain.
 Ja toki Lukakukin liikkui keskeltä ajoittain välikaistoilla noutamaan palloa samoista positioista kuin Carrasco ja Mertens!


11. minuutilla esimerkiksi Castagne pelaa Lukakulle välikaistalle.


Lukaku pyörähtää ympäri ja Carrasco tekee haavoittavan juoksun, mutta syöttö karkasi pitkäksi. Dzhikiya seurasi toppareista Lukakua reippaasti irti linjasta ja hänen jättämään tilaan Carrasco pyrki juoksemaan.


Tässä puolestaan Castagne löytää Mertensin, joka kiepsahtaa muodon sisään kuljettamaan.


Mertens jatkoi pallon Lukakulle, joka löysi takaviistosta Hazardin. Tämä olisi voinut ampua itse, mutta haki vielä syöttöä boksiin liikettään jatkaneelle Mertensille ja Barinov liukui väliin.


77. minuutilta vielä osoitus Hazardin väkkärämäisyydestä Carrascon korvaajana. Vertonghen korvaaja Vermaelen antoi pallon hänelle ja Eden aikansa taiteiltuaan yksilötaidolla hankki vapaapotkun. Toisella välikaistalla mielenkiintoinen seikka oli se, että Mertensin tilalle otettiin normaalisti keskustan kaksikossa operoiva Praet eikä Dokua tai Trossardia.

Venäjän selustassa olleen tilan hyödyntäminen


Venäjän aiemmat vastustajat viimeisen vuoden aikana eivät ole ihan hirveästi hyödyntäneet selustassa olleita tiloja (pl. Unkari), mutta Belgia teki sitä kahdessakin eri maalissa. Yhdeksännellä minuutilla syntyi 1-0 voittomaali. Mertens on normaalisti ruksin paikalla taskussa, mutta nyt hän on pudonnut muodon ulkopuolelle pois puristuksista ja Belgia saa täten 1v2 ylivoiman Ozdoevia vastaan, kun Castagne on viimeisessä linjassa ja vetänyt Kuzyaevin sinne mukanaan. Mertens saa syötön Dendonckerilta eikä Ozdoev ehdi sulkea avointa jalkaa. Lukaku tekee tutun aloitteen.


Lukaku oli paitsiossa, mutta se kumoutui, kun Semenov koski välissä palloon ohjaten sen suoraan Romelulle.


Maailman toiseksi paras hyökkääjä viimeisteli varmasti taka-alakulmaan. Belgia yksi, Venäjä nolla. Tilanteessa näkyi hitusen Venäjän jo aiemmin tutut ongelmat eli oman rangaistusalueen puolustaminen keskityksissä (tämä tuli toki suoraan kohti eikä laidalta) ja Semenovin holtittomuus topparina. Tässäkin hän sähläsi lahjakkaasti paikan Lukakulle.


39. minuutilla nähtiin tuttu kuvio. Heti kun alakerran kärsivällisen kierrätyksen jälkeen Alderweireldille saatiin oikea jalka auki, Lukaku lähti pystyyn.


Semenov kuitenkin seurasi Fernandesin kanssa hyvin juoksun.


Kakkospallon Ozdoev pudotti suoraan Meunierille ja lähellä oli, ettei Meunierin kaatamisesta tullut rankkaria. Venäjän huolimattomuus pallollisena omalla alueella kävi ilmi tässäkin lyhyessä hetkessä.


56. minuutilla Tielemans kokeili vapauttaa Lukakun läpi, mutta Semenov oli taas välissä.


87. minuutilla Belgia meni 3-0 johtoon, kun se sahasi ensin Venäjän löyhän 5-1-4 prässin. Kaikki alkaa siitä, kun Toby pelaa Meunierille leveyteen, jolloin Karavaev puolustaa eteenpäin. Laatikossa näkyy Belgian alaviisikon 5v4 ylivoima.


Meunier lähti ajamaan keskelle ja samalla Dendoncker blokkasi Zobninin ja Karavaevin liikkeet.


Meunier pääsi lopulta kuljettamalla Venäjän ylänelikon ohitse ja kun Mukhin on jäänyt linjan lähelle, hänkään ei ehdi sulkemaan avointa jalkaa. Lukaku spurttaa pystyyn.


Diveev ei pysynyt yhtä hyvin perässä kuin Semenov pari kertaa aiemmin, joten Romelu niittasi pallon etualakulmaan ohi Shuninin. Upea maali. Belgia kolme, Venäjä nolla.

Ristipallot ja leveyden käyttö


Ristipallot olivat yhä Belgian pelikirjassa ja varmasti Venäjä osin siksikin loi niitä 3v2 ylivoimia laitakaistoille omassa puolustussuunnitelmassaan. Kolmannella minuutilla Tielemans lähetti ensimmäisen ristipallon Castagnen laidalle, mutta syöttö karkasi päädystä yli, joten Castagne ei päässyt leveydestä haastamaan ja keskittämään. Toki hän olisi ollut alivoimaisena muutoinkin yhdessä Mertensin kanssa Kuzyaevia, Ozdoevia ja Zhirkovia vastaan.


Tässä näkyy taas Venäjän 3v2 ylivoimalla laidalla, joten...


... Castagne pyrkii selustaan ja puhtaampaan 1v1-juoksukilpaan Kuzyaevia vastaan, mutta Tielemans ei poiminut syöttöä.


45. minuutilla Tielemans on taas vapaana keskellä Venäjän ylimmän prässilinjan takana ja pääsee kiepsahtamaan kasvot kohti maalia. Meunier tekee samalla aloitteen Kuzyaevin selustaan saadakseen jälleen puhtaamman 1v1-juoksukilvan staattisen 2v3-laita-alivoiman sijaan, mutta ristipallo karkasi päädystä yli.


Otetaanpa sitten näytteitä ristipalloista eritoten vasempaan laitaan Carrascolle ja T. Hazardille. Nyt hetkellisiä eristettyjä 1v1-tilanteita ei oikein päässyt syntymään jo moneen kertaan toistetun Venäjän puolustussuunnitelman takia. Kahdeksannella minuutilla Tobylla on taas tassu auki ja leveydessä Hazardilla on tilaa.


Hazard imi Zobninin sivurajalle. Carrasco välikaistalla oli Fernandesin ja Barinovin pihdeissä, joten tilaisuutta etenemiseen ei ollut.


21. minuutilla Carrasco on leveydessä ja imee sekä Zobninin että Fernandesin itseensä. Barinov on jo pudonnut boksiin, joten Dendoncker on täysin auki.


Dendoncker sai rauhassa jalan auki ja Belgialla oli mukavasti kohteita boksissa.


Keskitys putosi Dzhikiyan jalkoihin. Venäjän boksipuolustamisen ongelmat näkyivät siinä, että hän ei saanut kunnon purkua aikaan, vaan pallo jäi pomppimaan boksiin.


Shunin joutui venymään paraatipelastukseen Hazardia vastaan, joka oli vaihtanut siis rooleja Carrascon kanssa.


Hetken päästä Toby lähetti seuraavan ristipallon.


Tilaa ei ollut edetä taaskaan 2v3-alivoiman takia, joten Hazard pudotti Tielemansille.


Pallo kierrätettiin takaisin Alderweireldille, joka kokeili tuloksetta kaukolaukausta yhtenä murtautumiskeinona.


Huolimatta 2v3 alivoimista laitakaistoilla, Belgia onnistui kertaalleen murtautumaan sieltä maalintekoon. Alderweireld lähetti tutun ristipallon, jonka Hazard kuoletti ja lainasi välissä Carrascolle, mutta Barinov, Zobnin ja Fernandes olivat tiellä, joten pallo käytettiin Tielemansilla, joka antoi sen takaisin leveyteen Hazardille ja tämä sai kuin saikin jalkansa auki Zobninin edestä. Dzhikiya ja Zhirkov molemmat (!) seurasivat Lukakun etutolppajuoksun ja kun Shunin sylki pallon eteensä, painottomalta puolelta tutusti boksiin kaventanut Meunier pussitti helposti reboundin verkkoon Cheryshevin uinuessa. Belgia kaksi, Venäjä nolla. Venäjän boksipuolustamisen ongelmat ja Belgian painottoman puolen wingbackin nousut boksiin näkyivät myös tässä osumassa hienosti.


Avausjakson lopusta toinen klippi, miten huikeasti Carrasco veivasi itsensä ulos 2v3-alivoimatilanteesta boksiin saakka ja ampui niukasti yli maalin. Yksilötaitoa Belgialla siis riittää selvittää lukumääräisiä alivoimatilanteitakin.


Lopuksi yksi klassinen kuvio. Eden imee Fernandesin ja Mukhinin itseensä. Thorgan hyökkää wingbackin jättämään tilaan.


Diveev kuitenkin kavensi Thorganilta tilan pois, mutta tätä telepaattisveljesyhteyttä lienee luvassa enemmänkin kisojen aikana.

Venäjän positiiviset tilanteenvaihdot


Venäjän transitioissa Dzuyba oli ykköskohde tietysti, mutta Belgian 4-5 pelaajan puolustusvalmius riitti mainiosti Dzuybaa ja Golovinia vastaan. Tämäkin korkea purkupallo jäi punapaidoille.


20. minuutilla Mertensin epäonnistuneen keskityksen jälkeen transitionestolinjasto toimii ja Dendoncker katkoo jo ennen kuin pallo saadaan pelattua pystyyn Dzuyballe.


Hetken päästä Venäjän ansa toimii ja Alderweireldin syöttö muodon sisään välikaistalle pysähtyy Ozdoeviin. Mertens ja Lukaku olivat vaihtaneet paikkoja hetkeksi.


Nopeasti kuitenkin Toby puolusti eteenpäin ja pysäytti vastaiskun heti alkuunsa. Belgialla oli 5-6 pelaajaa jo pallon alla muutoinkin nopeasti, joten tasapaino oli kunnossa koko illan ajan. Venäjä on toki muutoinkin ylipäätään aika ponneton nippu syvältä tapahtuvissa riistoissa, koska nopeutta ei liiaksi ole, jos Ionov ja Cheryshev ovat penkillä.


Lopuksi muutama näyte siitä, miten harhasyötöistä omalla kenttäpuoliskolla syntyivät ainoat merkittävät tilanteenvaihtopaikat. Mertens menettää pallon tässä kohdin Ozdoeville.


Mutta Meunier prässää sen heti takaisin aavistaen Barinovin syötön. Transitionestolinja toimii.


Carrasco ei ihan päässyt ampumaan boksin reunalta.


Toisella jaksolla Tielemans menetti harvinaisesti pallon keskiviivalla Cheryshevin prässin alla.


Mutta Boyata upeasti hidasti Dzuybaa ja viiden pelaajan puolustusvalmius oli taas kuosissa kahta venäläistä vastaan.

Erikoistilanteet


Belgia puolusti kulmapotkut yhä 3+5+2 mallilla. Mertens ja Carrasco olivat reunalla, Tielemans-Lukaku-Vertonghen kolmikko vitosen alueella ja loput viisi pelaajaa miesvartioivat viittä Venäjän kohdepelaajaa (Alderweireld, Boyata, Castagne, Hazard ja Dendoncker vs. Dzuyba, Semenov, Fernandes, Ozdoev ja Dzhikiya). Zobninin lisäksi boksin reunalla olivat Zhirkov ja Barinov, joten alhaalla varmisti vain Kuzyaev, kun Golovin oli pallolla.


Poikkeuksellisesti Fernandes liikkui taka-alueelle eikä Dzhikiya, mutta keskitys kaarsi koko pakan yli ja Carrasco kirmasi hakemaan irtopallon.


Toisessa kulmassa Fernandes tuli vauhdilla keskityspalloon voittaen miehensä ja jyräten samalla aluepuolustajista Vertonghenin nurmeen, mutta pusku suuntautui suoraan Courtoisia päin. Castagne liukastui tilanteessa ja siksi Mario oli niin vapaana. Joka tapauksessa hän oli alkuun Dzuybaa ja toppareita suositumpi kohde vähän yllättäen.


Kolmannen kulman siivosi etualueelta tottuneesti Tielemans. Tällä kertaa Dzhikiya oli liikkunut taka-alueelle kuten tavallista ja Semenov-Dzuyba kaksikko oli keskellä, mutta Golovinin pallo oli laaduton. Fernandes ja Ozdoev juoksivat etutolpalle tuloksetta, joten liekö tavoitteena ollut, että Fernandes olisi jatkanut pallon keskelle vantterille jässiköille.


Venäjä sai pari sivuvapaapotkuakin ja yhden suoran vapaapotkun, jonka Miranchuk ampui lisäajalla yli maalin vasurillaan, mutta käydään läpi nuo sivuvapaapotkut. Golovin oli pallolla. Vapari oli niin läheltä, että Belgia käytti kahdeksan miehen linjaa seitsemän sijaan. Mertens ja Carrasco olivat muurissa tietysti. Wingbackit Meunier ja Hazard olivat linjan reunoissa odotetusti. Lukaku, topparit ja keskustan kaksikko olivat keskellä. Venäjällä olivat samat viisi kohdetta kuin kulmapotkuissa boksissa.


Keskitys oli hyvä. Dzuyba pääsi nikkaamaan Vertonghenin ja Boyatan välistä hitusen ohi takakulman. En toki tiedä, oliko keskityksen tarkoitus leijailla vielä pidemmälle Hazardin eteen, koska hän on se heikko lenkki tuossa linjassa toisessa reunassa.


Toisen vapaapotkun siivosi etualueelta Meunier.


Belgia sai vain kaksi kulmaa eikä sivuvapaapotkuja. Venäjä puolusti ne samoin kuin Belgia. Reunalla olivat Golovin ja Kuzuayev, vitosen alueella Dzuyba, Zhirkov ja Barinov sekä vartioijat olivat topparit, Fernandes, Zobnin ja Ozdoev. Belgian viisi kohdetta olivat Mertens, Lukaku ja topparit. Reunalla olivat keskustan kaksikko ja Hazard. Castagne jäi odotetusti alas varmistamaan. Carrasco keskitti.


Belgialle tyypillisesti keskitys putosi vitosen viivalle, josta Dzuyba sen purki.


Kuzyaev lähti boksin reunalta sähäkästi pystyyn, mutta Castagne varmistajana hidasti hänet. Yhteentörmäyksen vuoksi molemmat kuitenkin jättivät kentän ja Castagne koko turnauksen, pirskatti sentään.


Mertens antoi kulmat omalta puoleltaan ja Carrasco tarjosi tuolloin lyhyen vaihtoehdon. Johtoasemassa boksissa oli vain neljä kohdetta, kun laituria ei boksissa enää ollut, vaan Carrasco oli valmiudessa boksin ulkopuolella hidastamaan vastaiskun.


Lukaku ja Alderweireld tekivät tilaa Boyatalle keskelle vitosen viivaa, mutta Shunin nyrkkeili keskityksen muualle.
JJScout

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: "Opettele lukemaan senkin pikku h.ntti"


Vastaus #67 : 15.06.2021 klo 07:10:38

Uutinen
Evgeniev about Finland: “We need to go out with full dedication and beat them. I think we will attack more "

Russian national team defender Roman Evgeniev shared his thoughts before the matches against Finland and Denmark at Euro 2020 .

“We are calmly preparing for the next two matches. It is clear that Finland and Denmark are good rivals. It is not for nothing that the Finns beat the Danes.

Very serious matches await us. We must prepare with complete concentration.

I think we will attack more in the match with the Finns. We need to go out with full dedication and beat them, ”said Evgeniev.

The match between the national teams of Russia and Finland will take place on June 16. The beginning is at 16:00 Moscow time.
https://www.sports.ru/football/1098094385-evgenev-o-finlyandii-nuzhno-vyxodit-s-polnoj-samootdachej-i-obygryvat-.html
JJScout

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: "Opettele lukemaan senkin pikku h.ntti"


Vastaus #68 : 15.06.2021 klo 10:11:29

Uutinen
today, 09:34
Andrey Arshavin: “Cherchesov is morally not ready to remove Dziuba from the start. You can play two pillars with the Finns "

Former Russian national team midfielder Andrei Arshavin spoke about the attack of the national team in relation to the upcoming Euro 2020 match against Finland.

“You can play two pillars in attack with the Finns. One could try Sobolev and another striker, but morally Stanislav Salamovich is not ready to remove Dzyuba, ”Arshavin said on the air of the Match TV Night Studio in St. Petersburg.

The match between Russia and Finland will take place tomorrow, June 16. The game starts at 16:00 Moscow time.
https://www.sports.ru/football/1098102388-andrej-arshavin-cherchesov-moralno-ne-gotov-ubrat-dzyubu-iz-starta-s-f.html


uuba

Poissa Poissa


Vastaus #69 : 15.06.2021 klo 10:17:30

Jääköhän tuossa käännöksessä jotain uupumaan, vai haluaako Arshavin Dzuban kokonaan pois avarista? Kahdella kärjellä voisivat kokeilla joo, mutta kai Dzuba nyt on eka nimi, joka Venäjän avarissa on lukittuna?

e. ja Salmingille voisi olla hyvä perustaa oma ketju. Noiden maratonviestin välistä on perseestä kaivella muita yksittäisiä.
JJScout

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: "Opettele lukemaan senkin pikku h.ntti"


Vastaus #70 : 15.06.2021 klo 11:01:08

Uutinen
Zhirkov is absent from training of the Russian national team
Defender Yuri Zhirkov skips training of the Russian national team before the Euro 2020 match against Finland.

“Zhirkov did not come. He continues his rehabilitation. The same picture as yesterday. The rest are in the general group, everyone is here, "said the press attaché of the Russian national team Igor Vladimirov.

The Russian national team will play with Finland tomorrow, June 16. The match kicks off at 16:00 Moscow time.
https://www.sports.ru/football/1098106070-zhirkov-otsutstvuet-na-trenirovke-sbornoj-rossii.html




Jääköhän tuossa käännöksessä jotain uupumaan, vai haluaako Arshavin Dzuban kokonaan pois avarista? Kahdella kärjellä voisivat kokeilla joo, mutta kai Dzuba nyt on eka nimi, joka Venäjän avarissa on lukittuna?

e. ja Salmingille voisi olla hyvä perustaa oma ketju. Noiden maratonviestin välistä on perseestä kaivella muita yksittäisiä.

Ilmeisesti Dzuba oli ollut aika näkymätön Belgia-ottelusta, ja monet ruohonjuurifanitkin haluaisivat hänestä eroon. Epäilemättä ääni kellossa muuttuu saman tien, kun...

Uutinen
today, 10:37
Vasily Utkin: “Dziuba never shot in the match with Belgium, and Yarmolenko took over the game. This is what a leader should do. "

Journalist Vasily Utkin compared the actions of Artem Dziuba and Andrey Yarmolenko in the matches of the Russian national team with Belgium (0: 3) and Ukraine with the Netherlands (2: 3) at Euro 2020 .

“Someone will say that Ukraine, having recouped, scored without a chance. And you will be right! But Ukraine scored the first goal because its leader and captain Andrey Yarmolenko decided to take over the game. And the perfect blow was struck, being in a situation that was very unclear for the attack of the goal. This is what a leader should do.

What is the leader of the Russian national team Dzyuba doing? He says: we can't deliver the ball, only Golovin and I are ahead, that doesn't work, that doesn't work. That is, covertly reproaches his partners for imperfections. And the leader takes it and does it.

Dziuba never struck a single blow in the match with Belgium. How should we relate to this? Well, obviously not the same as what Yarmolenko did, taking responsibility at the right time and returning the Ukrainian national team to the game, ”Utkin said.
https://www.sports.ru/football/1098103809-vasilij-utkin-dzyuba-ni-razu-ne-probil-v-matche-s-belgiej-a-yarmolenko.html


Uutinen
Minister of Sports of Russia: “We are expecting victory in the match with Finland. I hope the athletes and coaches will justify the trust "

Russian Sports Minister Oleg Matytsin is waiting for the victory of the Russian national team in the Euro 2020 match against Finland .

“We are expecting victory in the match with the Finnish team. How can we win? These are questions for the head coach and athletes. Through greater motivation and understanding that this game is decisive.

I hope that our athletes and coaches will justify the trust shown by the fans throughout the country, ”said Matytsin.

The Russian national team will play with Finland tomorrow, June 16. The match kicks off at 16:00 Moscow time.
https://www.sports.ru/football/1098105800-ministr-sporta-rossii-ozhidaem-pobedy-v-matche-s-finlyandiej-nadeyus-s.html
« Viimeksi muokattu: 15.06.2021 klo 11:14:20 kirjoittanut JJScout »
Julkea bulbul

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: TamU (JJK)


Vastaus #71 : 15.06.2021 klo 11:25:24

e. ja Salmingille voisi olla hyvä perustaa oma ketju. Noiden maratonviestin välistä on perseestä kaivella muita yksittäisiä.

Tämähän on nimenomaan Salmingin perustama ketju noille pitkille analyyseilleen, etteivät ne, toiveiden mukaisesti, sotkisi muita ketjuja. ???
uuba

Poissa Poissa


Vastaus #72 : 15.06.2021 klo 11:30:13

Tämähän on nimenomaan Salmingin perustama ketju noille pitkille analyyseilleen, etteivät ne, toiveiden mukaisesti, sotkisi muita ketjuja. ???
Katsos vann, Salming toiminut siis oikein.
JJScout

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: "Opettele lukemaan senkin pikku h.ntti"


Vastaus #73 : 15.06.2021 klo 13:50:22

Modet olisivat voineet avata ketjut kaikille Suomen alkulohkon otteluille viikkoja sitten, mutta laitetaan edelleen tänne, vaikkei ole edes EM-alueella.

Lainaus
Stanislav Cherchesov: "I'm afraid we lost Zhirkov for the whole tournament"
The head coach of the Russian national team Stanislav Cherchesov spoke about the condition of the players who were experiencing health problems after the Euro 2020 game against Belgium (0: 3), Sports.ru correspondent Alexander Dorskiy reports.

“This is the second match of the tournament. Opponents of different levels and game systems.

We recovered more after the first match than we prepared. Now the preparation is different, which is natural. The second match of the tournament, the situation is clear for us. Another thing is that there are players who are in question. By the evening I will receive answers to them.

As for Zhirkov, I can't say for sure the diagnosis, but I'm afraid we lost Yura for the entire tournament. Today Kudryashov trained a little with the team for the first time, and we are gradually preparing him.

Kuzyaev trained, Diveev missed one day. Jikia missed yesterday, today he trained in a light form, Golovin too.
The preparation is changing, the approach is changing, ”said Cherchesov.

Tomorrow the Russian national team will play with Finland. The match kicks off at 16:00 Moscow time.
https://www.sports.ru/football/1098109304-stanislav-cherchesov-boyus-chto-zhirkova-my-poteryali-na-ves-turnir.html

Uutinen
Stanislav Cherchesov: “The Dzyuba-Golovin link did not work with Belgium. Zhirkov and Kuzyaev had to perform something, but were injured "
The head coach of the Russian national team Stanislav Cherchesov spoke out before the Euro 2020 match against Finland, Sports.ru correspondent Alexander Dorskiy reports.

“Finland's result in the first round was surprising, but the way they reacted to the game was not. We studied them.

Finland is a solid team, as they have demonstrated. This is a tough opponent. We knew that from the beginning. We are working out a strategy; today we have been playing around with several options.

It is clear that the Dzyuba-Golovin link did not work with Belgium, but it was a tough opponent. Some things didn't work, two players dropped out. Zhirkov and Kuzyaev had to perform something, but were injured, ”said Cherchesov.

Tomorrow the Russian national team will play with Finland. The match kicks off at 16:00 Moscow time.
https://www.sports.ru/football/1098110100-stanislav-cherchesov-svyazka-dzyuba-golovin-ne-srabotala-s-belgiej-zhi.html


Uutinen
Stanislav Cherchesov: “The criticism was well-deserved, we must get revenge. Cheer for us "
The head coach of the Russian national team Stanislav Cherchesov addressed the fans before the match with Finland at Euro 2020 , according to Sports.ru correspondent Alexander Dorskiy.

“Cheer for us. The criticism was well deserved. It can be deserved even after victories. We must get revenge for defeat. So cheer for us.

We have a clear understanding that this match decides a lot for us to be in the tournament. It makes it easier for me. Not the first time. Absolutely calm, correct and working mood. We all understand.

The tournament is underway, and several defenders have already been missing. We calculate everything strategically in advance, but there are injuries from which no one is immune: Kudryashov before the tournament, Samoshnikov before the tournament, Dzhikia, Diveev at the tournament.

We are trying to build up a few connections so that Dzhikia does not play with Diveev for the first time at the tournament. Therefore, we try to take into account the nuances in trainings and matches in order to think ahead, ”said Cherchesov.

The Russian national team will play with Finland tomorrow, June 16. The match kicks off at 16:00 Moscow time.
https://www.sports.ru/football/1098110913-stanislav-cherchesov-my-dolzhny-revanshirovatsya-za-porazhenie-kritika.html
« Viimeksi muokattu: 15.06.2021 klo 14:14:19 kirjoittanut JJScout »
JJScout

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: "Opettele lukemaan senkin pikku h.ntti"


Vastaus #74 : 15.06.2021 klo 16:02:18

Ao. perusteella helppo päätellä, että Suomen etu olisi, että pallo on ennemmin vasemmalla kuin oikealla pakilla, kun oikea pakki Fernandes on siis jo kerran ajanut tämän uuden vasemman pakin penkille pelipaikaltaan, koska on ihan eri tason pelaaja.

Uutinen
38 minutes ago
Zhirkov will no longer play at Euro. This is a problem - Cherchesov trusted him very much, Russia did not have left-handers on the flank
Unless Kudryashov recovered (unlikely).

At a press conference before the match with Finland, Stanislav Cherchesov admitted that Yuri Zhirkov may no longer play at Euro 2020 due to injury.

“We were recovering more after the first match than we were preparing. There are players who are questionable. By the evening I will receive answers to them.

As for Zhirkov, I can't say for sure the diagnosis, but I'm afraid we lost Yura for the entire tournament. Today Kudryashov trained a little with the team for the first time, and we are gradually preparing him. Kuzyaev trained, Diveev missed one day. Jikia missed yesterday, today he trained in a light form, Golovin too, ”said the coach.

A little later, the press service of the national team said that in the match with Belgium (0: 3) Zhirkov injured his thigh muscle and was now released from the location of the national team to Moscow for rehabilitation. Now it's official: Zhirkov will no longer play at Euro 2020.

In two months, Zhirkov will turn 38, the quality of his game has dropped in the last couple of years (and this is absolutely normal), but his injury is still a huge problem for Russia.

After the restart of national football in September 2020, Zhirkov is Cherchesov's main option on the left flank, no matter what scheme Russia chooses. Out of 13 matches, Zhirkov appeared on the field in 11, and in 9 - at the start.

Cherchesov's trust in Zhirkov was also manifested in the coach's communication with the media. “Zhirkov will play not only on June 12, but also on June 16 and 21. Recent training shows that he has reached his level. We let him work at the training camp. Today we saw at what level he is, you cannot refuse such players, ”Stanislav said after winning the freight train over Bulgaria (1: 0).

Russia's second option to the left flank in the last year is the profile right-back Karavaev. In Zenit, Vyacheslav always plays on the right, but one cannot say that he only met the left edge in the Cherchesov team.

In fact, Karavaev moved back five years, to the summer of 2016 - then he could not fight with Mario Fernandez for the place of the main right-back of CSKA, and Leonid Slutsky tried Vyacheslav on the left.

“Nobody could play when you have Fernandez. I think this is the best right lateral in 20 years in our championship, and by a huge margin, ”Slutsky explained in 2018.

Karavaev recalls those times calmly. “I was not seen as a competitor to Mario at all, it was immediately agreed that I was a left-back. Objectively, I was not ready to compete on equal terms with Fernandez. However, this applies not only to me. "

In an interview with Sports.ru  in the fall of 2019, Karavaev told how Slutsky worked with him: “Basically, he made tactical remarks: here he was located too far, here - too narrow. Yes, there were mistakes in the selection, in some moments it left the opponents an unnecessary gap, but the basis is still the choice of position.

Of course, it is unpleasant when the coach calls you and shows you your bad actions. But then you start to think: "Why does the coach leave you and show you the video?" So he wants to help you.



- If you played on the right, would you have the same problems?

- Ha, I don't even know how to answer. I think the right would be easier, because the position is more pedigree. But we will never know.

- The main problems that you yourself felt on the left? Maybe he couldn't keep the width of the attack?

- Not. Before showing the video, Slutsky said: "Now we are not taking an attack at all, everything is fine there, we are only looking at the defense."

From the left flank, Karavaev scored against Serbia in September 2020, but in the match with Finland, the absence of a left-footed player on the left edge can become one of the main difficulties for Russia...

In the first round, Finland owned the ball only 30.4% - the penultimate indicator of the tournament (only Sweden had less, 14.8%, Russia also had a scanty 33.6%). Against Cherchesov's team, the Finns will probably park in their own half again - Russia will have to attack a lot positionally.


In such a game, Alexey Miranchuk will certainly come in handy for Cherchesov, but it will be very important not only to use the maximum number of creative players, but also to keep the width of the attack.

It will be much more difficult to do this with Karavaev on the left than with Zhirkov. The situation is the same with Kuzyaev, who covered the entire left flank in a freight train with Poland (1: 1) and replaced Zhirkov in the game with Bulgaria.

The example of Leonardo Spinazzola in the match Italy - Turkey (3: 0) shows that even a right-footed left-back can be not only active, but also effective at someone else's penalty area, but he can hardly be transferred to Russia. Firstly, Italy showed one of the best positional structures in the first round (although it can become even better due to the exchange of Manuel Locatelli for Marco Verratti), and secondly, Karavaev has never been known for his ability to beat one-on-one. In this senseKuzyaev seems to be the preferred option due to power dribbling, but, perhaps, Daler will be more useful to Cherchesov in another position.

Russia has only one healthy left-footed defender - Georgy Dzhikia. We will hardly see Fedor Kudryashov against Finland. Most likely, he will come out against Denmark - of course, if Russia does not crushingly lose to the Finns and, in fact, does not lose the chance to get to the playoffs.

Cherchesov's coaching staff knows how to surprise , but with the Finns he has practically no room for imagination - in a match, when you need to attack a lot, a right-hander will definitely connect from the left from the depths.
https://www.sports.ru/tribuna/blogs/dorskiy/2933248.html
« Viimeksi muokattu: 15.06.2021 klo 16:06:52 kirjoittanut JJScout »

 
Sivuja: 1 2 [3] 4
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa