FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
24.06.2021 klo 17:24:19 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 [2] 3 ... 9
 
Kirjoittaja Aihe: Mika Lehkosuo - Turskaa Norjasta  (Luettu 84333 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Röytän Karhu

Poissa Poissa


Vastaus #25 : 18.12.2019 klo 16:39:19

Peruspessimistinä toki pelkään että Bana on valinnut tuon koska hyvät liksat, kutsuu kaveriksi Sarajärven ja uskoo että xG-pimputus ja mikromanageeraus purisi siellä ilman suurempaa uusiutumisen tarvetta.

Sarajärvestä tosiaan kysyttiin ekana eikä ole tulossa. Liksan suuruudesta voidaan varmaan myös olla montaa mieltä.
BiriBiri

Poissa Poissa


Vastaus #26 : 18.12.2019 klo 16:54:29

Onnea Banan uusille urille! Mielenkiintoinen, ei lainkaan mahdoton rasti...
villejs

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: 1907


Vastaus #27 : 18.12.2019 klo 17:03:29

Onnea! Ensivaikutelma on, että hyvin valittu kohde - selvää on että mistään varteenotettavasta pääsarjasta ei paikkoja löytynyt. Nyt on hyvä näyttöpaikka, toivotaan menestystä!
Hra Varpu

Poissa Poissa


Vastaus #28 : 18.12.2019 klo 23:27:04

Onnea! Ensivaikutelma on, että hyvin valittu kohde - selvää on että mistään varteenotettavasta pääsarjasta ei paikkoja löytynyt. Nyt on hyvä näyttöpaikka, toivotaan menestystä!

Moi, Jalasto ;)

Villen haastattelu muuten täällä. Jalasto luottavainen Banan suhteen, ei suurta muutosta pelityyliin tai -filosofiaan. Täysillä mukana, suosii pallonhallintaa. Hyvä kehittämään nuoria (Bana itse sanoi haastattelussa, että pystyy jopa Jalastoa vähän vielä kehittämään), tarkka yksityiskohdista. Bana tietää mitä Jalastolta saa, mutta kuulemma vaikea sanoa onko se lopulta Jalaston kannalta positiivista vai ei.
Juuhan Kraiff

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SC Riverball


Vastaus #29 : 19.12.2019 klo 02:55:18

Jos nyt jotain pitäisi veikata niin sanoisin, että bana kuittaa sen 60K€ vuodessa...
Maakuntasatraappi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Raita Vappulan ennustukset


Vastaus #30 : 19.12.2019 klo 12:06:49

Hyssyttelystä asiaan:

Jos ei ajatella, että lähteminen ylipäätään yhtään mihinkään ulkomaiseen seuraan on itsessään hienoa (kuten pelaajien osalta ehdottomasti ajateltiin vielä kasarilla ja oikeastaan vielä vuosituhannen vaihteessa) niin on vähe vaikea nähdä, mitä hienoa Banan urasta kertoo soppari Pietarsaarta pienemmän kaupungin divariseuraan Norjaan.

Tämä siis vähääkään norjalaista jalkapallo(kulttuuri)a saati minkään maan kyläseuroja väheksymättä. Enkä ole elämässäni yhtään Norjan divarimatsia nähnyt, joten en lähde ottamaan minkäänlaista kokemusperäistä kantaa sarjan tasoon. Sen sijaan Norjan pääsarjan taso on lahjomattomalla Kassiesa-eurorankingilla sijalla 23. eli ei mitenkään karmea sijoitus, mutta jos haarukoidaan vaikka otos välillä viiden sijan sijaa ylöspäin ja alaspäin ja pohditaan ko. maiden kakkostasoja, niin ei joku Kyproksen, Valko-Venäjän tai Azerbaidzanin divari varmaan hirmuisesti intoa kenessäkään herättäisi?

Okei, tietenkin vaatimattomalta kuulostava pesti voi olla juuri tietyllä hetkellä tietylle valmentajalle oikea jo siksi, että vähemmän vaatimattomia ei ole tarjolla. Mutta miksi Bana nyt 15 vuoden seurajoukkuevalmentajauran jälkeen on päätynyt sinne Norjan pietarsaareen divarikoutsiksi?

Olisi tarjota niinkin tylsä vastaus että siksi, koska tuollaisella otannalla voivat potentiaaliset työnantajat muodostaa jo jonkinlaisia arvioita siitä, millaista urheilullista tulosta valmentaja kykenee kulloinkin käytössä olevalla materiaalilla ja resursseilla tuomaan. Tämä saldo ei Banalla ole erityisen mairitteleva, vaikka HJK:ssa tulikin mestaruus kolmella viidestä aloitetusta (tai lopetetusta) kaudesta.

Mursu The Great sen sijaan kynti Klubin kaappiin mestaruuden toisensa jälkeen, mitä on jälkeenpäin selitelty sillä, ettei ollut kunnon kilpailua. No ei ollut, kun esim. Banan Honka ei sitä tarjonnut? SJK ja jopa IFK Mariehamn sitten hieman myöhemmin kyllä osoittautuivat liian koviksi kilpailijoiksi Banan Klubille, miksi? Kunkin yksittäisen kauden sisältä sis. preseason löytyy vaikka millaisia kestäviäkin asiaperusteita sille, miksi alisuoritettiin tai miksi ei taaskaan ylisuoritettu, mutta jossain vaiheessa valmentajan uraa aletaan katsoa myös isoa tuloskokonaisuutta.

Sivuunkirjoittaneella on eräitä perusteita sympata Banaa paljonkin, mutta ne eivät liity tähän asiaan. Kyseinen asia kun on sellainen, että nyt on Banan uralla tullut se vihonviimeinen aika kun niitä todellisia tuloksellisia ilotulituksia pitäisi alkaa paukkua tai valmennusura voidaan kaikissa spekulaatioissa siirtää suomifutiksen entiset suuret lupaukset -osastolle. Klubissa ja Klubi-faneille varmaan suuri legenda eikä siinä mitään, mutta jos asiaa tosiaan suomifutiksen perspektiivistä katsoo niin noin.
Hra Varpu

Poissa Poissa


Vastaus #31 : 19.12.2019 klo 12:20:50

Jos nyt jotain pitäisi veikata niin sanoisin, että bana kuittaa sen 60K€ vuodessa...

Tuolla ei oikein perhettä elätä Norjassa, jos vaimo pysyy kotona. Uskoisin, että 60K on minimi, mutta silloin siihen päälle tulee kämppä ja varmaan muitakin kulukorvauksia. Itse veikkaan hieman korkeampaa summaa, 70-90K. Banan perheen kannattaa joka tapauksessa ajaa tästä 40 minuutin päähän Ruotsiin halvoille ostoksille, jos haluaa kruunujen riittävän pidemmälle :)

Mitä Kongsvingerin kokoon tulee, niin eilinen 12 000 asukasta oli vähän alakanttiin. Itse kaupungin alueella noin, mutta kyseessä on suuri kunta jossa työnantajani mukaan Q3/2019 asui 17 839 ihmistä. Eli jotakuinkin Pietarsaaren kokoinen. Tämä on myös jonkinlainen maakuntakeskus, minkä vuoksi esimerkiksi palveluiden osalta painii hieman suuremmassa sarjassa.
Demian

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kolme topparii


Vastaus #32 : 19.12.2019 klo 12:42:11

mitä hienoa Banan urasta kertoo soppari Pietarsaarta pienemmän kaupungin divariseuraan Norjaan.

Hoffenheim on vielä pienempi kyläpahanen.

niin ei joku Kyproksen, Valko-Venäjän tai Azerbaidzanin divari varmaan hirmuisesti intoa kenessäkään herättäisi?

Nämä taitavat kuitenkin olla maita, joiden muutamat rahaseurat nostavat koko pääsarjan eurorankingia, joten ehkä kakkostasot eivät ole Norjaan verrattavissa.
Kosmoksen Härkä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ennakollinen näkemys ja vahvat suositukset


Vastaus #33 : 19.12.2019 klo 12:42:28

Hyssyttelystä asiaan:
Jotakuinkin näin. Kai se oli alunperin, ainakin asiantuntijapiirille, selvää, ettei niitä kovin glamorööseja vaihtoehtoja tuolla menneisyydellä ollut tarjolla. €-lohkon jälkeen pari mestaruutta putkeen, niin ehkä olisi päässyt jopa pääsarjaan (nor, swe, ...) kokeilemaan.

Toki tämä jengi tarjoaa vissiin ihan kohtuullisen haasteen, kun tavoittelevat ilmeisesti nousua vakavissaan. Nousun koittaessa ovia avautuisi taas enemmän. Toisaalta, jos tämän pestin vetää vihkoon, niin se taitaa sitten olla siinä, ainakin näissä vakavasti otettavissa sarjoissa - toki aina löytyy jotain Malesiaa, 'macaonmaajoukkuetta' ja Afrikan arpaa. Suomesta saanee jatkossakin sen 70-100k€/a, jos nyt ei ihan ryhdy perseilemään.

Mielenkiintoista seurattavaa seuraavat 6kk, mihin suuntaa homma lähtee rullaamaan ja toivottavasti onnistuu. Klubin stintti jäi kyllä melko vaisuksi odotuksiin nähden ja sinne ovi on sulkeutunut vähäksi aikaa ennen kuin luo nahkansa uudestaan.

Nämä taitavat kuitenkin olla maita, joiden muutamat rahaseurat nostavat koko pääsarjan eurorankingia, joten ehkä kakkostasot eivät ole Norjaan verrattavissa.
Tämä olisi kyllä mielenkiintoinen tilasto, jos JOKU jaksaisi poistaa BATEn, Qarabagin, APOELin ja kumppaneiden painon tilastosta samoin kuin e. Norjan Rosenborgin. Jonkun pitäisi kääriä hihat :)

e. Bana saisi tutun alakerran kasaan, kun kaappaa Obilorin sinne Jalaston pariksi ja Peiposen (tuttu OBOSissa) laidalle kipittämään.
« Viimeksi muokattu: 19.12.2019 klo 13:05:56 kirjoittanut Kosmoksen Härkä »
kokistuoppi

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Ponikerho


Vastaus #34 : 19.12.2019 klo 14:45:08

Tietenkään turskapimppi ei ole minkäänlaista eeooämmää HJK:n europeleihin verrattuna, mutta kun tilanne suomalaiskoutsien maailmalle pääsyn suhteen on mitä on, niin pidätän oikeuden iloita siitä, että edes tällainen tilaisuus tarjoutuu. Simo toki pääsi suoraan askeleen ylemmäksikin, mutta se nyt aina riippuu ajoituksestakin. Bana sai tänä vuonna kuitenkin ihan urheilullisista syistä potkut, vaikka en tiedä paljonko tuo hänen kilpeään tummensi norjalaisten silmissä.

Bana on aina innokas ja nöyrä kehittymään ja oppimaan, joten vähän erilainen ympäristö tekee varmasti hänelle hyvää.
FutisForum nimimerkki

Poissa Poissa


Vastaus #35 : 19.12.2019 klo 15:20:51

Työnteko vapauttaa Banankin. Ylos
Röytän Karhu

Poissa Poissa


Vastaus #36 : 19.12.2019 klo 16:33:35

Suomalaisvalmentajien ensimmäinen kohtaaminen muuten heti toisella kierroksella Tromssassa. Sarja alkaa huhtikuun ekana viikonloppuna; treeneihin Kongsvinger palailee tammikuun puolenvälin tienoilla.
Arabialainen

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Klubi 04


Vastaus #37 : 19.12.2019 klo 20:05:44

Hyvä blogi johon oli haastateltu Banaa: https://jalkapalloblogi.com/2019/12/19/olen-valmis-tahan-muutokseen-mika-lehkosuo-kertoo-siirrostaan-norjaan-seka-kehittymisestaan-valmentajana/
ZZlatan

Paikalla Paikalla


Vastaus #38 : 19.12.2019 klo 20:19:43


Noinkohan ihmisten johtamista ja vuorovaikutustaitoja kirjoista oppii?
DiBiagio

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RoPS


Vastaus #39 : 19.12.2019 klo 21:30:30


Tässähän tulee jo hyvin esille se millainen ero on resursseissa Norjan ja Suomen jalkapallon välillä. Norjassa divariseuralla on varaa viedä joukkue pariksi viikoksi leiritykselle Epsanjaan, ja vielä johtotiimi erilliselle reissulle Italiaan, kun Suomessa vain muutamalla pääsarjaseuralla olisi mieltä edes harkita moista reissua.
Interturku

Poissa Poissa


Vastaus #40 : 19.12.2019 klo 21:42:08

Jännä katsoa ketkä finskit Mika ottaa? Tromsö-Kongsvinger peli tuo mielenkiintoa sarjaan, kuten Lilleströmkin ja varmasti jossain jengissä suomiplayerii esim Sandnes, HamKam, Jerv tms.

Otteluohjelma tuli tänään, olikos Hönefossia vastaan eka peli.
Röytän Karhu

Poissa Poissa


Vastaus #41 : 19.12.2019 klo 21:44:14

Jännä katsoa ketkä finskit Mika ottaa? Tromsö-Kongsvinger peli tuo mielenkiintoa sarjaan, kuten Lilleströmkin ja varmasti jossain jengissä suomiplayerii esim Sandnes, HamKam, Jerv tms.

Otteluohjelma tuli tänään, olikos Hönefossia vastaan eka peli.

Hønefoss viruu jossain alasarjoissa, Ranheimia vastaan kotona aloitetaan. Olin juuri tuosta sarjaohjelmasta tulossa, että melkoinen tulikaste tulee heti alkuun kun kaikki kolme pääsarjapudokasta kohdataan ensimmäisen neljän matsin aikana ja näistäkin kaksi on vierasmatseja.

Tässähän tulee jo hyvin esille se millainen ero on resursseissa Norjan ja Suomen jalkapallon välillä. Norjassa divariseuralla on varaa viedä joukkue pariksi viikoksi leiritykselle Epsanjaan

Tuossa helpottaa kyllä hieman se, että paikallinen liitto omistaa harjoituskeskuksen ja kustantaa leirit kaikille kahden ylimmän sarjatason jengeille + oliko vielä naisten pääsarjakin.
Erityistapaus

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: The Special One


Vastaus #42 : 19.12.2019 klo 21:50:07


Ammattilainen puuhastelijoiden joukossa.

Minäkin olen viime vuosina Banan huonoille tuloksille naureskellut, mutta onhan tässä todellinen pro-tason tekijä, joka ymmärtää mistä valmentamisessa on oikeasti kysymys.

Tsemppiä Banalle Norjaan!
DiBiagio

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RoPS


Vastaus #43 : 19.12.2019 klo 21:54:33

Hønefoss viruu jossain alasarjoissa, Ranheimia vastaan kotona aloitetaan. Olin juuri tuosta sarjaohjelmasta tulossa, että melkoinen tulikaste tulee heti alkuun kun kaikki kolme pääsarjapudokasta kohdataan ensimmäisen neljän matsin aikana ja näistäkin kaksi on vierasmatseja.

Tuossa helpottaa kyllä hieman se, että paikallinen liitto omistaa harjoituskeskuksen ja kustantaa leirit kaikille kahden ylimmän sarjatason jengeille + oliko vielä naisten pääsarjakin.

Enpä tätä tiennyt. Toki puhuu vielä omalla tavallaan karua kieltä siitä kuinka paljon Norjassa ollaan edellä, kun liitto pystyy tarjoamaan tuollaiset olosuhteet joukkueille.
kokistuoppi

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Ponikerho


Vastaus #44 : 19.12.2019 klo 22:09:56

Ammattilainen puuhastelijoiden joukossa.

Minäkin olen viime vuosina Banan huonoille tuloksille naureskellut, mutta onhan tässä todellinen pro-tason tekijä, joka ymmärtää mistä valmentamisessa on oikeasti kysymys.

Tsemppiä Banalle Norjaan!

Tuossa on varmasti paljon niitä syitä, miksi juuri Bana valmentaa ensi kaudella ULKOMAILLA, vaikka joillain toisilla saattaa olla enemmän mestaruuksia.

Tulosurheilua tämä toki on, ja Banalla on ollut urallaan myös muutama pannukakku. Mutta tuo halu kehittää itseään ja oppia uutta on todella ihailtavaa. Kykenee myös avoimesti myöntämään heikkoutensa, eikä hae selityksia olosuhteista tai muusta.

Ammattilainen.
« Viimeksi muokattu: 19.12.2019 klo 22:13:35 kirjoittanut kokistuoppi »
Kroatian Pele

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK


Vastaus #45 : 19.12.2019 klo 23:47:00

Ammattilainen siinä mielessä, että on saanut palkkaa. Omahyväinen ääliö, joka pitää itseään kaikkia muita parempana. Osaa sanoa yksinkertaisia asioita hienoilla sanankäänteillä. Ilmeisesti nyt on suosiossa "reflektoituminen".

Ei ihme, että TIL putosi Mikan vietettyä viikon Valakarin kanssa. Ja Dalen loppukausikin meni perseelleen, kun istui viis tuntia tuon kanssa kahvilla.
Hiiritin

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK


Vastaus #46 : 20.12.2019 klo 00:22:07

Hyssyttelystä asiaan:

Aika pitkälti asiaa. Kyllä tämä siirto kertoo todellisen kuvan siitä, miten heikoiksi Banan näytöt Klubissa jäivät. Niinä kausina kun Bana sai itse kasata jengin, tuli mestaruus kaksi kertaa viidestä yrityksestä. Se on surkea saldo, eikä laskentatavasta riippuen tuo 3/6 ole sekään juuri parempi. Euroopassa pudottiin samoin kenelle piti.

Mutta tsemppiä tietty Banalle Norjaan.
« Viimeksi muokattu: 20.12.2019 klo 00:24:15 kirjoittanut Hiiritin »
kokistuoppi

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Ponikerho


Vastaus #47 : 20.12.2019 klo 05:12:05

Ammattilainen siinä mielessä, että on saanut palkkaa. Omahyväinen ääliö, joka pitää itseään kaikkia muita parempana. Osaa sanoa yksinkertaisia asioita hienoilla sanankäänteillä. Ilmeisesti nyt on suosiossa "reflektoituminen".

Ei ihme, että TIL putosi Mikan vietettyä viikon Valakarin kanssa. Ja Dalen loppukausikin meni perseelleen, kun istui viis tuntia tuon kanssa kahvilla.

Ok, boomer.
supstanssi

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Mites MyPa? Ai voitti?


Vastaus #48 : 20.12.2019 klo 10:16:43

Ekassa lehdistössä Bana kehui omaa valintaansa erinomaiseksi päätökseksi ja painotti tulleensa valituksi ennen Hyypiää...onneksi norjalaisia (vielä) nauratti tämän tyylinen vitsailu.
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #49 : 20.12.2019 klo 14:13:12

Hyssyttelystä asiaan:

Tai sitten arvailusta mutuiluun ja melkein hysteriaan.

Lainaus
Sen sijaan Norjan pääsarjan taso on lahjomattomalla Kassiesa-eurorankingilla sijalla 23. eli ei mitenkään karmea sijoitus, mutta jos haarukoidaan vaikka otos välillä viiden sijan sijaa ylöspäin ja alaspäin ja pohditaan ko. maiden kakkostasoja, niin ei joku Kyproksen, Valko-Venäjän tai Azerbaidzanin divari varmaan hirmuisesti intoa kenessäkään herättäisi?

Se taas johtuisi kulttuurista.
Esimerkiksi jo Kyproksen pääsarjan meiningistä lisätietoja Berat Sadikin ketjuista.

Norjan divari on toimintaympäristöltään aika vakaa ja seura vaikuttaa olevan niin sanotusti menossa eteenpäin.

Lainaus
Okei, tietenkin vaatimattomalta kuulostava pesti voi olla juuri tietyllä hetkellä tietylle valmentajalle oikea jo siksi, että vähemmän vaatimattomia ei ole tarjolla. Mutta miksi Bana nyt 15 vuoden seurajoukkuevalmentajauran jälkeen on päätynyt sinne Norjan pietarsaareen divarikoutsiksi?

Varmaan niin yksinkertainen syy, että seuran ja Lehkosuon intressit ja näkemykset ovat kohdanneet?
Honkavaaran Belgiasta saamaa tarjousta ja Valakarin Tromssa-pestiä lukuunottamatta pelkkä suomalaisuus jo karsii valmentajapalkkauksen yhteydessä, ellei ole pelaajataustaa kuten Hyypiällä tai Paatelaisella. Jäljellä jäävät tarjoukset ovat sitten tosiaan jotain Azereita, Kyproksen pikkuseuroja ja vastaavia, joissa todennäköisyys epäonnistua on 110 % . Lisätietoja noista maista vaikka Eremenko seniorilta ja Maliselta.

Jäljelle sitten jäävät Euroopan sarjat, joista tarjouksia on suomalaisille tullut aika usein kriiseuroista, joihin muut eivät koske ja eivät myöskään suomalaiset, Valakari oli poikkeus. Honkavaaran tarjousta lukuunottamatta ei hyviä tarjouksia ole kamalasti, joten se että Lehkosuo päätyy selkeästi vakaaseen seuraan ja molemmat osapuolet vaikuttavat tyytyväiseltä antaa aika hyvät edellytykset onnistua, jonka jälkeen on paljon helpompaa päästä kovempaan pestiin.

Lainaus
Olisi tarjota niinkin tylsä vastaus että siksi, koska tuollaisella otannalla voivat potentiaaliset työnantajat muodostaa jo jonkinlaisia arvioita siitä, millaista urheilullista tulosta valmentaja kykenee kulloinkin käytössä olevalla materiaalilla ja resursseilla tuomaan.

Tässä vaan mennään liian pitkälle.
Olet itsekin vaikuttanut jalkapallojoukkueen johdossa, joten siltä pohjalta voi pohtia mikä on ylipäätään millään tasolla seurojen johtajiston osaaminen. Niitä erikoisia ratkaisuja löytyy ihan top4-sarjoista. Ei siellä noin pitkälle mietitä ja tehdä edes FF2-tason analyysejä.

Lehkosuo on ylittänyt ekana suomalaisuusesteen, josta Valakarikin on puhunut. Sen jälkeen on katsottu ansioluettelosta, että on tullut mestaruuksia, EL:n lohkovaihe ja kutsuttu Lehkosuo haastatteluun.  

Lainaus
Kyseinen asia kun on sellainen, että nyt on Banan uralla tullut se vihonviimeinen aika kun niitä todellisia tuloksellisia ilotulituksia pitäisi alkaa paukkua tai valmennusura voidaan kaikissa spekulaatioissa siirtää suomifutiksen entiset suuret lupaukset -osastolle.

Ainoastaan FF2:lla mestaruuksia voittanut, EL:n lohkovaiheeseen kääpiömaan joukkueen vienyt ja maajoukkueen valmennustiimissä työskennellyt 50-vuotias valmentaja on menetetty tapaus.

Ei Norjan divariseurassa mitään erityistä hohtoa ole, mutta kaikesta päätellen seuralla ja Lehkosuolle on yhteinen sävel, seura on vakaa ja tavoittelee eteenpäin menoa, joten ihan hyvä paikka saada avattua ura ulkomaille. Seuran pitäminen divarin kärkipäässä tai jopa nousu antaa pohjaa seuraavaa pestiä varten. Merkintä valmentamisesta ylipäätään muuala kuin Suomessa voi auttaa siihen, että seuraava seurapomo avaa CV:n.

Aloittihan Graham Potterkin valmentamisen Ruotsin nelostasolta.
Olennaista on se, että oikea henkilö on oikeassa seurassa oikeaan aikaan.

 
Sivuja: 1 [2] 3 ... 9
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa