FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
07.06.2020 klo 00:19:37 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1]
 
Kirjoittaja Aihe: Serie B 2019/20  (Luettu 2742 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
DajeRoma

Poissa Poissa


: 02.01.2020 klo 18:24:38

Serie B 2019/20

Allekirjoittanut ja muutamat muut foorumistit ovat kaipailleet omaa otsikkoa keskusteluille Italian jalkapallon kakkostasoa eli Serie B:tä varten. Tätä varten ajattelin kirjoittaa pienen avauksen ja tuoda julki omat näkemykseni sarjaa ja erityisesti kuluvaa kautta ajatellen. Mahdolliset asiavirheet ja typerät mielipiteeni toimikoot tarttumapintana, jotta keskustelu saadaan kunnolla rullaamaan. Tarkoitukseni on antaa arvioita kuluneesta kaudesta ja sarjan voimasuhteista loppukautta ajatellen.

Arvioni kauden meiningeistä

Sarjan kärjessä tilanne on simppeli; Benevento vie ja muut vikisee. Pippo on saanut piiskattua Noidat melkoiseen lentoon. Puolustus pitää ja tehoja tulee laajalta rintamalta. Maaleja Benevento on tehnyt eniten ja päästänyt vähiten, vain yhdeksän kappaletta omiin. Joukkue on myös suomalaisittain mielenkiintoinen, sillä Beneventon keskikentällä raastaa ja repii Perparim Hetemaj.

Benevento on selkeä ykkönen ja varmistaa nousun jo varhain, ellei mitään katastrofaalista tason laskua tapahdu.

Viime vuosina on ollut hyvin tavallista, että juuri sarjaan nousseista joukkueista yksi taistelee heti paikasta kirkkaimmissa valoissa. Carpi, Frosinone, Benevento ja Lecce nousivat välittömästi B:stä A:han menneillä kausilla. Tällä kaudella tätä roolia on ottamassa piskuinen Pordenone. Joukkue on toisena sarjassa eikä se ole vielä osoittanut hyytymisen merkkejä. Toki heti perässä huohottaa Crotone ja toinen sarjanousija Entella. On toki mahdollista, että Crotone painelee vielä Maxi Lopezin maaleilla ohi. Itse toivon ettei näin käy, vaan  näkisimme ensi kaudella Pordenonen A:ssa.

Karsintapaikat ja keskikasti ovat perinteiseen tapaan todella tasaiset. Perugian ja Venezian välissä on kahdeksan sijaa, mutta eroa vain viisi pistettä. Empoli, Chievo, Pescara ja Salernitana ovat kaikki joukkueita, joita odottelin sijoille 1-8, mutta niin vain yksikään ei ole sinne itseään ainakaan vielä kairannut. Jokaisella sinne rahkeet riittävät, ja luulen, että ainakin Salernitana ja Chievo sinne itsensä vielä kiskovat. Suora nousu jäänee kuitenkin molemmilla haaveeksi, sillä esitykset ovat olleet todella epätasaisia.

Jos saisin päättää, niin Entella, Cittadella, Spezia, Ascoli, Perugia ja Crotone ratkaisisivat keskenään viimeisen nousijan. Tässä skenaariossa omat sympatiani olisivat joko Perugian tai Cittadellan puolella.

Sarjan häntäpää on tasainen ja oikeastaan vain Livornon ja Trapanin tilanne näyttää lohduttomalta. Puotamiskarsintoihin on tyrkyllä useampi joukkue eikä kukaan keskikastissa ole vielä turvassa. Cosenza miehittää viimeistä suoran putoajan paikkaa, mutta sellainen kutina on perseessä, että Emmanuel Rivieren ylivoiman turvin joukkue kampeaa itsensä kuiville. Jos nyt pitäisi veikata, sanoisin, että alakertaa Livornon ja Trapanin lisäksi miehittää kauden päätteeksi Venezia, Juve Stabia sekä youtubetähti-Moscardellin Pisa.

Vituiksi menee, mutta menköön. Paljon itsestäänselvyyksiä, toistoa ja virheitä siellä täällä, mutta toivottavasti jotain asiaakin. Olisi erittäin mielenkiintoista kuulla myös muiden arvioita kaudesta ja sen etenemisestä, jos sellaisia löytyy.

                                                               
Jatkakaa.
The Missionary

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Riven Suomi ja joku vitun Piolismo


Vastaus #1 : 02.01.2020 klo 19:11:47

Hyvä avaus Ylos Ehkä toisen suomalaisedustaja Sauli Väisäsen olisi voinut vielä namedropata Chievon kohdalla, mutta eipä siinä. Kovasti toiveissa täälläkin, että Pordenonen lento riittäisi nousuun asti ja kolmanneksi saisi tulla vaikka viime kesänä suosikiksi noussut Cittadella.

Pippo Inzaghin valmentajaura ei ole lähtenyt vielä liikkeelle Serie A:ssa oikein kunnolla, mutta alasarjoissa tulee kyllä kovaa jälkeä. Aikoinaan ennen Bolognan floppausta Inzaghi nosti Venezian Serie C:stä kahdessa kaudessa Serie A:n nousupleijareihin ja nytkin on Beneventossa meno melkoisen vahvaa. Ensi kaudella sitten ehkä uutta mahdollisuutta Beneventon ruorissa, jos ja kun se nousu tulee.
Bunuel

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Kansandemokraattinen jalkapallo


Vastaus #2 : 03.01.2020 klo 08:13:29

Avaukselle Ylos

Viime vuosina on ollut hyvin tavallista, että juuri sarjaan nousseista joukkueista yksi taistelee heti paikasta kirkkaimmissa valoissa. Carpi, Frosinone, Benevento ja Lecce nousivat välittömästi B:stä A:han menneillä kausilla. Tällä kaudella tätä roolia on ottamassa piskuinen Pordenone.

Nousiko noi kaikki tosiaan kahdessa vuodessa C:stä A:n? Jotenkin ois sellainen muistikuva että ainakin Carpilla ois mennyt pidempään mutta saatan muistella väärin.

Futisromantiikkaa joka tapauksessa parhaimmillaan. Hyvin tuntemattomia kyläjengejähän sieltä nyt on tarjolla A:n piskuisine stadioneineen ja hissiliike jatkunee vahvana A:n ja C:n välillä.
DajeRoma

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 03.01.2020 klo 13:01:23

Ehkä toisen suomalaisedustaja Sauli Väisäsen olisi voinut vielä namedropata Chievon kohdalla, mutta eipä siinä.


Totta. Jostain syystä pääsi Sauli unohtumaan kun avausta raapustelin. Mainitaan nyt tässä, että Sauli pelaa oikein mukavaa kautta Chievon takalinjoilla. 14 ottelua vyöllä ja ainakin omaan silmään on pelannut hyvin niissä Chievon otteluissa, jotka olen nähnyt. Lisäksi esimerkiksi FotMob tarjoaa Väisäselle arvosanaa 6.68, jonka mukaan muihin toppareihin verrattuna tekeminen on ainakin hyvää keskitasoa. Pakko nostaa hattua Perpalle ja Saulille siitä, että ovat harvoja suomalaisia, jotka ovat saapasmaan viheriöillä pärjänneet. Toivottavasti myös Väisänen saa vielä mahdollisuuden näyttää A:n puolella kykynsä. Esimerkiksi Benevento voisi napata Salen pois kuleksimasta kesällä (jos/kun nousu tapahtuu ja Chievo ei nouse), niin voivat sitten Perpan kanssa yhdessä dominoida myös pääsarjan puolella. 


Nousiko noi kaikki tosiaan kahdessa vuodessa C:stä A:n? Jotenkin ois sellainen muistikuva että ainakin Carpilla ois mennyt pidempään mutta saatan muistella väärin.


Joo, meikäläisen muisti teki tepposet. Piti ihan googlata asiaa, ja oikeassa olit. Carpi nousi B:hen kauden 2012/13 päätteeksi ja kaudella 2014/15 voittivat sarjan. Muiden kohdalla muisti ei taitanut pettää. Kiitokset korjauksesta Ylos

Kuten Bunuel totesi, on futisromantiikkaa taas tarjolla, juurikin Pordenonen muodossa. Pienet kyläseurat ja rupuiset stadikat tuovat kivaa särmää, jota muiden huippumaiden pääsarjoista ei samalla tavalla löydy. Nämä empolit ja pescarat alkaa olla jo niin nähtyjä, että mieluummin ottaa näitä sinällään ennennäkemättömiä pikkuseuroja pääsarjaan. Toki kohtalo tuppaa näilläkin olemaan sama, eli mainittu hissiliike. Spal sikäli poikkeus, sillä hetken jo näytti, että se vakiintuu pääsarjan keskikastiin. Nyt tie taitaa viedä B:hen kuitenkin.
Heppatiitti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK ja Antonio Rattin vs Rudolf Kreitlein


Vastaus #4 : 03.01.2020 klo 14:49:56

Eikös Pordenone vielä pelaa kaikki matsit "vieraissa" kun käyttää naapurikaupungin stadikkaa? Joka tosin on parasta A-ryhmää.
DajeRoma

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 03.01.2020 klo 15:02:34

Eikös Pordenone vielä pelaa kaikki matsit "vieraissa" kun käyttää naapurikaupungin stadikkaa? Joka tosin on parasta A-ryhmää.

Kyllä. Pordenone pelaa kotiottelunsa Udinessa. Udinesen Stadio Friulilla tarkemmin sanottuna. Eikös tuo remontoitu tässä taannoin?
Zurdaso

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Cruzeiro


Vastaus #6 : 03.01.2020 klo 15:24:50

Kyllä. Pordenone pelaa kotiottelunsa Udinessa. Udinesen Stadio Friulilla tarkemmin sanottuna. Eikös tuo remontoitu tässä taannoin?

Kyllä vain. 2016 saatiin remontti valmiiksi. Onhan se nykyään paljon enemmän futisstadionin oloinen kun mm. juoksuradat poistettiin.
DajeRoma

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 04.01.2020 klo 23:26:11

Perugia tarjosi kalossia Massimo Oddon persuksille. Tilalle tulee, kukas muukaan kuin Serse Cosmi. Cosmi toimi Perugian päävalmentajana vuosina 2000-2004, ja tuona aikana seura vietti historiansa menestyksekkäintä aikaa. En osaa sanoa, onko Cosmilla enää annettavaa pelillisestä näkökulmasta, mutta viihdettä on ainakin kentän laidalle luvassa.

Oddon ura valmentajana alkaa olla pienehkössä syöksykierteessä. Pescarassa syntyi hyvää jälkeä B:ssä, mutta sen jälkeen on ollut todella vaatimatonta. Nämä viimeisimmät potkut tosin hiukan hämmentävät, sillä Perugia on varsin hyvissä asemissa nousukarsintoja ajatellen. Voi toki olla, että odotukset ovat olleet aivan kärjen tuntumassa. Saa nähdä, minne Oddon tie vie seuraavaksi. Eiköhän ainakin B:ssä ole miehelle vaihtoehtoja tarjolla.
IlDiavolo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Silkkaa nostalgiaa


Vastaus #8 : 04.01.2020 klo 23:50:05

Perugia tarjosi kalossia Massimo Oddon persuksille. Tilalle tulee, kukas muukaan kuin Serse Cosmi.

https://www.youtube.com/watch?v=_0DYLPH4viY
Heppatiitti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK ja Antonio Rattin vs Rudolf Kreitlein


Vastaus #9 : 07.01.2020 klo 14:50:56

Perugian Pietro Iemmello pahtaa maalipörssin kärjessä. Jo 15 häkkiä kasassa, kun koko muulle joukkueelle on jäänyt yhdeksän. Iemmello kiersi aikanaan kaikki junnumaajoukkueet ja odotettiin kovempaa tykkiä mitä on tullut. Nyt kuitenkin kulkee. Hassua että on oikeasti sarjan kärjessä dominoivan Beneventon mies ja vain lainalla Perugiassa. Beneventon parhaalla maalintekijällä on koossa kuusi kaappia. Mielenkiintoista nähdä mitä tapahtuu kauden jälkeen. Kutsu takaisin Beneventoon ja Serie A:n valoihin sarjanousun myötä vai jatko Perugiassa? Lainadiiliin sisältyi ehto osto-oikeudesta, jos Perugia nousee ylimmälle sarjatasolle, mikä ei ole mahdottomuus.
shots

Paikalla Paikalla


Vastaus #10 : 30.01.2020 klo 09:14:54

Chievo osti Ruotsista GIF Sundsvallin laitapelaajan Jonathan Morsayn. Kaveri pulpahti lopullisesti kukkaan viime kaudella, kun pelasi lainasopimuksella Superettanissa Bragen riveissä. Koska soppariin sisältyi osto-optio, olisi Morsay varmasti jatkanut Bragessa mikäli olisivat nousseet Allsvenskaniin. Nyt kuitenkin ottivat ensin päihin karsinnoissa ja myöhemmin vielä kabineteissa lunastettu pääsarjapaikka annettiin takaisin Östersundille, joten Bragella ei riittänyt hillot ostaa Morsayta.
shots

Paikalla Paikalla


Vastaus #11 : 30.01.2020 klo 22:48:29

Vastaan itselleni: 200 000 € + jotain optioita
shots

Paikalla Paikalla


Vastaus #12 : 08.02.2020 klo 01:23:13

Juve Stabian veskari Ivan Provedel teki tasoitusmaalin 95.minuutilla Ascolia vastaan vieraissa.

https://twitter.com/WesleyVictorM/status/1225906500301881344
Heppatiitti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK ja Antonio Rattin vs Rudolf Kreitlein


Vastaus #13 : 10.02.2020 klo 12:33:53

Benevento omassa kastissaan matkalla kohti sarjanousua, mutta sen takana todella tasaista. Viisitoista joukkuetta kymmenen pisteen sisällä. Kova kamppailu toisesta sijasta ja sarjanoususta sekä sijoista 3-6, joilla pääsee karsimaan.
Sato UltrA

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SaTo, Juventus


Vastaus #14 : 10.02.2020 klo 15:44:12

Benevento Pippo Inzaghin poppoo?
Heppatiitti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK ja Antonio Rattin vs Rudolf Kreitlein


Vastaus #15 : 10.02.2020 klo 21:21:32

Benevento Pippo Inzaghin poppoo?
Kyllä. Pippo tuli ruoriin viime kesänä. Molempien veljesten valmentajaura nousussa.

 
Sivuja: [1]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines