FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
09.12.2022 klo 15:11:17 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2:n Joulupata!, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 13 [14] 15
 
Kirjoittaja Aihe: Leo Väisänen - IF Elfsborg  (Luettu 159891 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #325 : 12.01.2022 klo 13:42:03

Minusta foorumilla yliarvioidaan usein suomalaispelaajien tasoa, mutta ennen kaikkea yliarvioidaan pelaajien kehityspotentiaalia.

Onneksi tälle on vastapainona systemaattinen vähättely.

Lainaus
Suomalaispelaajiia pidetään jonain kehittyvinä lupauksina, joilla on vielä rutkasti lisäpotentiaalia vaikka pelaaja olisi 23-28 vuoden pelimiehen aikalailla parhaassa iässä. Todellisuudessa kehitysvaraa ei juurikaan ole ja tämä vaikuttaa sitten siirtoon ja aiheuttaa toiveikkaalle pettymyksen.

Tässä tuntuu useasti tulevan se ongelma eli ajatellaan ylipäätään kiinnostusta olevan tämän ikäluokan pelaajiin, jotka eivät jo pelaa kovassa sarjassa. Esimerkiksi Nissilän kohdalla kuvitellaan, että jonkun kovan sarjan joukkue hankkisi valmiin pelaajan ikäisen pelaajan jonkun ihmepotentiaalin vuoksi, joka ei ole realisoitunut missään kovassa sarjassa. Sitten petytään kun siirtyy oikeasti kovaan sarjaan, josta itse ei tiedetä mitään.

Lainaus
Väisänen on sikäli relevantti nimi, että hänkin on jo 24-vuotias peluri, jolla toki on useita hyviä vuosia jäljellä, mutta kuinka realistista on odottaa merkittäviä kehitysloikkia tulevaisuudessa?

Kohtalaisen realistista, koska kysymyksessä on toppari.
Maalivahdiksi olisi vielä nuori, mutta keskikenttäpelaajaksi tai hyökkääjäksi pitäisi olla jo niin sanotusti valmis. Topparina voi hyvinkin kehittyä vielä. Hyviä vuosia ilman loukkaantumisia on kuitenkin helposti kymmenen ja vasta parin vuoden päästä alkaa olla toppariksi parhaimmassa iässä.
Triangelikostaja

Poissa Poissa


Vastaus #326 : 12.01.2022 klo 13:45:04

Ei Väisäsestä silti mitään sateentekijää tule koskaan maajoukkueelle. Juhani Ojalallakin saattoi olla kovempi potentiaali, mutta loukkaantumiset pilasivat pahasti kehitystä.
insignificance

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: GrIFK, lähikentät ja luomufutis


Vastaus #327 : 12.01.2022 klo 13:46:20

Minusta foorumilla yliarvioidaan usein suomalaispelaajien tasoa, mutta ennen kaikkea yliarvioidaan pelaajien kehityspotentiaalia. Suomalaispelaajiia pidetään jonain kehittyvinä lupauksina, joilla on vielä rutkasti lisäpotentiaalia vaikka pelaaja olisi 23-28 vuoden pelimiehen aikalailla parhaassa iässä. Todellisuudessa kehitysvaraa ei juurikaan ole ja tämä vaikuttaa sitten siirtoon ja aiheuttaa toiveikkaalle pettymyksen.

Väisänen on sikäli relevantti nimi, että hänkin on jo 24-vuotias peluri, jolla toki on useita hyviä vuosia jäljellä, mutta kuinka realistista on odottaa merkittäviä kehitysloikkia tulevaisuudessa? Mikäli Väisnänen olisi parikymppisenä vetänyt vastaavan kauden, hänet revittäisiin aivan varmasti isolla rahalla  suurempiin ympyröihin. Tässä tilanteessa ei kuitenkaan ole sattuma, että konkreettisin huhu liittyy johonkin vitun austiniin.

Varmaan mainittukin, mutta käsittääkseni Elfsborgin sopimuksenalainen toppari Okumu siirtyi juuri (e. tai no kesällä) Belgian pääsarjaan muutamalla miljoonalla. Ikää samaiset 24 vuotta.

Väisänen on luultavasti saatavilla edullisemmin, mutta joo, tulis nyt pois sieltä. Ehkä johonkin Hongan penkille voisi mahtua.
« Viimeksi muokattu: 12.01.2022 klo 13:52:26 kirjoittanut insignificance »
Ameobi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Futis


Vastaus #328 : 12.01.2022 klo 13:52:37

Minusta foorumilla yliarvioidaan usein suomalaispelaajien tasoa, mutta ennen kaikkea yliarvioidaan pelaajien kehityspotentiaalia. Suomalaispelaajiia pidetään jonain kehittyvinä lupauksina, joilla on vielä rutkasti lisäpotentiaalia vaikka pelaaja olisi 23-28 vuoden pelimiehen aikalailla parhaassa iässä. Todellisuudessa kehitysvaraa ei juurikaan ole ja tämä vaikuttaa sitten siirtoon ja aiheuttaa toiveikkaalle pettymyksen.

Väisänen on sikäli relevantti nimi, että hänkin on jo 24-vuotias peluri, jolla toki on useita hyviä vuosia jäljellä, mutta kuinka realistista on odottaa merkittäviä kehitysloikkia tulevaisuudessa? Mikäli Väisnänen olisi parikymppisenä vetänyt vastaavan kauden, hänet revittäisiin aivan varmasti isolla rahalla  suurempiin ympyröihin. Tässä tilanteessa ei kuitenkaan ole sattuma, että konkreettisin huhu liittyy johonkin vitun austiniin.

Sauli Väisänen revittiin vastaavassa tilanteessa* Serie A:han. Leo puolestaan sai parikymppisenä siirron Hollantiin ja oli mielestäni sielläkin hyvä. Toiset näkee yliarvioimista, mutta toiset näkee aliarvioimista ja jopa tason vähättelyä. Oikeastihan kukaan foorumilla ei tiedä mitä konkreettisia tarjouksia Elfsborg on saanut. Onhan siellä voinut olla kovempiakin seuroja, mutta yrittävät saada pelaajan halvalla ja siirtoa ei koskaan tapahdu.

Omissa arvioissa mietin mm. Joseph Okumua, joka sai siirron Belgian liigan Gentiin Elfsborgista. Väisäsen ikäinen, mutta oliko niin paljon kovempi? Ehkä sitten oli.

Kyllä foorumillekin mahtuu värilaseja laidasta laitaan. Väitän että eniten on sellaista porukkaa, jotka näkevät vain maaotteluita ja niiden perusteella muodostuu pelaajista tietty kuva. Sitten se yllättääkin monet, kun Albin Granlund vääntää Puolan liigassa tai Jesse Joronen lyö läpi ja onkin helvetin hyvä maalivahti. Eikä tämä toisaalta ole mitään kilpailua kuka on lopulta oikeassa, mutta siirtojen hämmästely kuuluu asiaan ja niihin liittyy niin monta asiaa palkasta maailman näkemiseen, tarjottuun rooliin, perheeseen ja vaikka mihin, ettei aina käsitäkään miten monesta muuttujasta se siirto on kiinni.


* osoittanut tasonsa Ruotsissa ollen sarjan parhaita toppareita
Papin

Poissa Poissa


Vastaus #329 : 12.01.2022 klo 13:58:44

Keynes on ihan asian ytimessä, mutta näen itse perusongelmana sen, että forumilla ei aina tunnisteta ammattifutiksen laajuutta. IF Elfsborgin ja Manchester Unitedin väliin mahtuu aika monta sarjatasoa ja maata.

Forumistin haaveissa siintää usein vain se top4, vaikka maailman kaikista tuhansista, tuhansista ammattilaispelaajista tuolla tasolla pelaa kulloinkin noin satakunta keskuspuolustajaa.

Mitä tulee Väisäseen suoraan, niin hän on pelipaikalleen nuorehko keskuspuolustaja, joka on osoittanut pärjäävänsä erinomaisesti Ruotsin pääsarjassa ja melko hyvin keskikastin A-maajoukkueessa (esitykset keskikastin maita vastaan hyviä, mutta absoluuttista huippua vastaan ei ainakaan vielä pärjää).

Näin ollen on ihan oikeutettua odottaa siirtoa IF Elfsborgista kovempaan joukkueeseen. Mutta lienee haihattelua odottaa siirtoa pelaajan ikä, seurastatus ja kansainväliset näytöt huomioiden aivan absoluuttiselle huipulle.

Suhteuttaen: nyky-Huuhkajista yhdenkään kenttäpelaajan ei voi sanoa lyöneen kunnolla läpi top4-tasolla. Pukista voidaan kiistellä, mutta joukkueensa on Championship-tasoa. Suomalaisista puolustajista kautta aikain vastaavalla tasolla on lyönyt läpi yhden käden sormilla laskettava määrä pelaajia. Huuhkajien yleinen taso on pykälää alempana, keskikastin eurooppalaisissa pääsarjoissa (tai huippumaiden kakkostasolla), ja siihen tasoon huomioiden se MLS ja FC Austinkin on ihan varteenotettava vaihtoehto.
« Viimeksi muokattu: 12.01.2022 klo 14:03:11 kirjoittanut Papin »
Avspark

Poissa Poissa


Vastaus #330 : 12.01.2022 klo 14:02:04

Varmaan mainittukin, mutta käsittääkseni Elfsborgin sopimuksenalainen toppari Okumu siirtyi juuri Belgian pääsarjaan muutamalla miljoonalla. Ikää samaiset 24 vuotta.

Väisänen on luultavasti saatavilla edullisemmin, mutta joo, tulis nyt pois sieltä. Ehkä johonkin Hongan penkille voisi mahtua.

Tästä täysin samaa mieltä. Vaikka Allsvenskanista pääosin haetaankin paljon nuorempia pelaajia, juuri toppareita on siirtynyt useampikin tuossa 22-24 vuoden iässä eteenpäin. Viimeisimpinä Okumun lisäksi esim. Östersundin 1998 syntynyt Tomas Isherwood, joka siirtyi kakkosbundekseen vuosi sitten(toki siitä tulee jo 2 vuotta ikäeroa). Ja Venäjälle on siirtynyt muutamia pelaajia kypsemmälläkin iällä. Hollanti tuntuu olevan se, joka havittelee aika nuorta ainesta Ruotsista.  Siihenkin on toki poikkeus kun vain vuotta Väisästä nuorempi kk-pelaaja Daleho Irandust siirtyi Häckenistä Groningeniin viime kesänä. Tanskaan siirtyneet ovat viime vuosina olleet enimmäkseen u21-ikäisiä.

Nopeastihan tuo suhteellinen ikä lisääntyy jalkapalloilijana, kun ura on lopulta aika lyhyt. Aira Samulinin voi pestata tanssinopettajaksi vielä 65-vuotiaana ja hyviä vuosia on kymmeniä jäljellä, mutta 24-vuotias jalkapalloilija alkaa olla jo monien työnantajien silmissä vanha. Ehkä Leon kannattaa panostaa tanssiin.
Keynes

Poissa Poissa


Vastaus #331 : 12.01.2022 klo 14:24:21

Kohtalaisen realistista, koska kysymyksessä on toppari.
Maalivahdiksi olisi vielä nuori, mutta keskikenttäpelaajaksi tai hyökkääjäksi pitäisi olla jo niin sanotusti valmis. Topparina voi hyvinkin kehittyä vielä. Hyviä vuosia ilman loukkaantumisia on kuitenkin helposti kymmenen ja vasta parin vuoden päästä alkaa olla toppariksi parhaimmassa iässä.

Tottakai voi kehittyä, varsinkin pelipaikka huomioiden. Ei kyse olekaan siitä etteikö Väisänen olisi hyvän tason toppari, jolla on vielä useita hyviä vuosia jäljellä. Relevantimpaa on pohtia kuinka suurella todennäköisyydellä Väisänen on jo (lähellä) omaa huipputasoaan vai onko vielä isoja loikkia piipussa.

Okumu on mielestäni osin hyvä vertailukohde, mutta toisaalta hän taisi pelata vuosi-kaksi nuorempana samanlaisen kauden kuin Väisänen pelasi 24-vuotiaana. Sikäli ymmärrän ainakin henkilökohtaisesti, että häntä pidettiin markkinoilla Väisästä suuremmassa arvossa.

Väisänen on mielestäni hyvä kohtalaisen nuori toppari, joka varmasti pärjäisi Allsvenskania kovemmalla tasolla ja siten toivottavasti vielä saa siirtonsa. Siirtohuhujen vaatimattomuus osoittaa kuitenkin, että häntä kohtaan ei ole mitään valtavaa kiinnostusta.
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #332 : 12.01.2022 klo 14:51:06

Siirtohuhujen vaatimattomuus osoittaa kuitenkin, että häntä kohtaan ei ole mitään valtavaa kiinnostusta.

Muuten hyvää arviointia, mutta kiinnostuksen määrä ei liity kiinnostuneiden laatuun.

Pointti oli lähinnä se, että monien muiden kohdalla siirrot voi ymmärtää ja osa on jopa yllättävän hyviä foorumipettymyksestä huolimatta, mutta Väisäsen kohdalla on vielä paljon mahdollisuuksia ja sen vuoksi joku Austin olisi vähän nihkeä. Kuuluu kuitenkin pelipaikkansa (TJEU: Ivanov) ja tähän astisen kehityksen perusteella niihin pelaajiin, joiden uran huippukohtaa ei osata vielä arvioida.
Keynes

Poissa Poissa


Vastaus #333 : 12.01.2022 klo 15:01:33

Muuten hyvää arviointia, mutta kiinnostuksen määrä ei liity kiinnostuneiden laatuun.

No ei tietenkään. Usein savua on kuitenkin siellä missä tulta. Ja kyllä Väisäsestä olisi varmasti useampi tosissaan kiinnostunut seura mikäli hän oikeasti herättäisi vahvaa kiinnostusta ja tällöin siirron todennäköisyyskin suurempi. Toki lopputuloksen kannalta kiinnostuneiden määrä voi olla yhdentekevä mikäli sieltä yksi varteenotettava maksukykyinne ja -haluinen seura ilmestyy apajille.

Pointti oli lähinnä se, että monien muiden kohdalla siirrot voi ymmärtää ja osa on jopa yllättävän hyviä foorumipettymyksestä huolimatta, mutta Väisäsen kohdalla on vielä paljon mahdollisuuksia ja sen vuoksi joku Austin olisi vähän nihkeä. Kuuluu kuitenkin pelipaikkansa (TJEU: Ivanov) ja tähän astisen kehityksen perusteella niihin pelaajiin, joiden uran huippukohtaa ei osata vielä arvioida.

No tämä onkin se alkuperäinen pointti - kuinka realistista on odottaa isoa kehitysloikkaa? Ehkä, mutta itse pidän epätodennäköisenä vaikka maailmassa monta ivanovia onkin.
shots

Paikalla Paikalla


Vastaus #334 : 12.01.2022 klo 15:07:12

Ruotsissa tosin osataan myös vaatia kunnon korvauksia. Juuri luin kuinka Häcken on hylännyt Patrik Wålemarkista 2,5 miljoonan euron tarjoukset ja on hinannut hintalapun 5 miljonaan euroon. Eli eihän sitä tiedä vaikka sieltä olisi satanut tarjouksia Väisäsestä mutta Ellos on ne järjestäen hylännyt. Ei nämä kaikki aina julkisuuteen vuoda.
Demian

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Bauhaus


Vastaus #335 : 12.01.2022 klo 16:30:24

Ruotsissa tosin osataan myös vaatia kunnon korvauksia. Juuri luin kuinka Häcken on hylännyt Patrik Wålemarkista 2,5 miljoonan euron tarjoukset ja on hinannut hintalapun 5 miljonaan euroon. Eli eihän sitä tiedä vaikka sieltä olisi satanut tarjouksia Väisäsestä mutta Ellos on ne järjestäen hylännyt. Ei nämä kaikki aina julkisuuteen vuoda.

Tämä ei tosin puhuisi jatkosopimuksen tekemisen jätkevyyden puolesta.
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #336 : 12.01.2022 klo 16:41:45

No ei tietenkään. Usein savua on kuitenkin siellä missä tulta. Ja kyllä Väisäsestä olisi varmasti useampi tosissaan kiinnostunut seura mikäli hän oikeasti herättäisi vahvaa kiinnostusta ja tällöin siirron todennäköisyyskin suurempi. Toki lopputuloksen kannalta kiinnostuneiden määrä voi olla yhdentekevä mikäli sieltä yksi varteenotettava maksukykyinne ja -haluinen seura ilmestyy apajille.

Tässä unohtuu korona-aika eli monilla seuroilla ei ole samanlaista taloudellista liikkumavaraa ja toisaalta tänä vuonna on ilmaiseksi saatavilla ennätysmäärä pelaajia. Pelaajamarkkinat eivät ole olleet muutamaan vuoteen ja eivät ole myöskään vuonna 2022 "normaalit". Silloin kärsimään jäävät juuri hyvät, mutta eivät mittarilla X riittävän hyvät.

Jatkosopimus ja "herrasmiessopimus lähdöstä" Elfsborgin kanssa antaa kyllä viitteitä siitä, että tuolla on odotuksia ihan ookootarjouksesta ja siksi Austinin rapalaan ei tartuta.

Lainaus
No tämä onkin se alkuperäinen pointti - kuinka realistista on odottaa isoa kehitysloikkaa? Ehkä, mutta itse pidän epätodennäköisenä vaikka maailmassa monta ivanovia onkin.

Mielenkiintoinen kysymys on, että tarvitaanko isoa kehitysloikkaa, pienempikin kehitysloikka Allsvenskaniin liian kovasta topparista paremmaksi on jo melkoinen.

Unohtamatta nyt sitten sitä, että useasti tuntuu olevan joku ajatus siitä, että pelaajamarkkinoita pyörittäisi objektiivinen näkymätön käsi, jolloin vain joku myyttinen absoluuttinen taso määrittäisi pelaajan sarjan ja seuran. Aika paljon on kuitenkin kiinni siitä, että päätyykö oikeanlainen pelaaja oikeanlaiseen seuraan, mihin jo jalkapalloonkin levinnyt moneyball-ajattelu perustuu datan hyödyntämisen kanssa.
barbarian

Poissa Poissa


Vastaus #337 : 24.01.2022 klo 20:43:29

Mainittakoon täällä että Norjan maajoukkueessa viimeksi lokakuussa pelannut toppari Ruben Gabrielsen (29) siirtyi Toulousesta Austiniin 2+1-vuotisella sopimuksella.
shots

Paikalla Paikalla


Vastaus #338 : 08.02.2022 klo 09:00:31

1-6 nenään AGF Aarhusilta treenipelissä, Väisäselle täydet minsat.
shots

Paikalla Paikalla


Vastaus #339 : 13.02.2022 klo 10:35:58

Seuraavaksi norjalaiselta Bodö/Glimtilta 3-2 turpaan, Leolle täydet minuutit.
XTB

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Saimaa


Vastaus #340 : 04.04.2022 klo 20:34:53

Nihkeää kauden alkua tarjolla Elfsborgille, sillä taululla 0-2 kotona Mjällbyä vastaan, kun vartti jäljellä. Avausmaalia en nähnyt, mutta toinen maali meni osin Leksan puolustajakaverin piikkiin, joka ei seurannut kunnolla hyökkääjää.

Leolta ihan odotetun vahvaa tekemistä toistaiseksi.
omp

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Banadol Bore 500mg


Vastaus #341 : 26.04.2022 klo 09:19:49

Leo syötti Elfsborgin avausmaalin ja pelasi täydet minuutit eilisessä suomalaiskohtaamisessa Ylätuvan (61 min kohdalla vaihtoon) GIF Sundsvallia vastaan. Loppulukemat kahdella viime hetken osumalla Elfsborgille 3-1.
shots

Paikalla Paikalla


Vastaus #342 : 27.04.2022 klo 14:31:16

Pemari

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RoPS, Ajax


Vastaus #343 : 01.06.2022 klo 17:05:18

Mainittakoon täällä, että tässäkin ketjussa useampaan kertaan mainittu 28-vuotias entinen Elfsborg-toppari Joakim Nilsson siirtyy Arminia Bielefeldistä ensi kaudella MLS:ssä aloittavaan St. Louis Cityyn. Nilsson pelasi tällä kaudella ykkösbundeksessa lähes joka pelissä täydet minuutit ja nousi viime vuonna Ruotsin maajoukkueen avaukseen.

Avauksen topparit lähti lätkimään. Joakim Nilsson siirty kesän siirtoikkunassa Arminia Bielefeldiin...

Nilssonin Jokke joka tuossa kesällä lähti lätkimään siirty Elfsborgiin about samanikäsenä kuin mitä Leo on nyt ja 2.5 kautta myöhemmin lähti puolen miljoonan siirtokorvauksella Bielefeldiin (jossa suoraan avaukseen ja johtavat nyt kakkosbundesliigaa).

Joakim Nilsson siirtyi suurin piirtein Väisäsen ikäisenä Elfsborgista Bielefeldiin Saksan kakkoseen ja pelaa siellä nyt nousun jälkeen ykkösbundesta.

Belgiaan noita on paljon lähtenyt, tuosta samasta tallista. Mutta ovat tosiaan edustaneet satoja pelaajia, joten aikalailla kaikkialle noita on mennyt. Tän hetken tuon akentuurin tunnetuimpia pelaajia on tosiaan jo mainittu Emil Krafth (Newcastle), Odilon Kossounou (Leverkusen) ja Joakim Nilsson (Bielefeld). Leolla mun silmiin ihan hyvä asema tossa, eli kokolailla varmasti firman top-2 myyntiartikkeli tulevissa siirtoikkunoissa.
tallywagon

Poissa Poissa


Vastaus #344 : 04.06.2022 klo 09:00:39

Hesarissa erinmainen haastattelu Leosta. Aika synkkää ollut välillä meno :(

https://www.hs.fi/urheilu/art-2000008851373.html?share=3955041767fb046116622cd878a0d0b1
Avspark

Poissa Poissa


Vastaus #345 : 17.07.2022 klo 10:23:00

Elfsborgissa on tapahtunut Väisäsenkin kannalta kiinnostavaa liikehdintää. Seuraan palasi kaksi paluumuuttajaa.Hannoverista tuli vasen pakki Niklas Hult. Myös toppari Sebastian Holmen palasi kasvattajaseuraansa. Holmen pelasi Moskovan Dynamossa, Willemissä ja viimeksi mies muistetaan Joel Pohjanpalon polttareista.

Elfsborgilla ei ollut mitään määrällistä tai laadullista tarvetta vasemmalle pakille ja topparille, ainakaan jos jatkavat neljän linjalla.

Loistavan alkukauden pelannut parikymppinen vasen puolustaja Oliver Zanden on ilmeisesti siirtymässä Toulouseen, mutta topparien siirtohuhuista ei ole omaan silmään sattunut mitään. Rahallista tarvetta Elfsborgilla tuskin on myynteihin. Zandenista on tulossa 2m euroa, Besiktasiin huhutusta Jacob Ondrejkasta kolme ja varmaan saman verran Alkmaarista eteenpäin lähtevän Jesper Karlssonin jatkosiirrosta.

Elloksella on nyt viisi hyvää topparia. Jos eivät ole siirtymässä kolmeen toppariin, niin varmaankin yksi toppareista siirtyy jo tässä ikkunassa. Itse veikkaisin, että lähtijä olisi Jarjue tai Väisänen. Henriksson ja Holmen ovat juuri palanneet kasvattajaseuraansa ja Lagerbielke ei ole vielä esittänyt mitään mahdollisia ostajia kiinnostavaa.

E. Tänään Elfsborgilla vieraspeli Hammarbytä vastaan. Sen pelin kokoonpano saattaa myös antaa vinkkejä mahdollisista siirroista. En toki tiedä onko Holmen vielä toipunut Jollen häistä pelikuntoon.
« Viimeksi muokattu: 17.07.2022 klo 10:25:26 kirjoittanut Avspark »
Toge

Poissa Poissa


Vastaus #346 : 18.07.2022 klo 14:22:01

ECL Q3: Molde/Elfsborg - Kairat Almaty/Kisvarda
Avspark

Poissa Poissa


Vastaus #347 : 21.07.2022 klo 09:06:12

Toppareista Lagerbielke vuokrattiin pois, eli varmaankin jatkavat nelikolla Väisänen, Holmen, Jarjue, Henriksson. On kyllä Allsvenskanin tasolle kova nelikko ja kilpailu peliajasta tulee olemaan tiukkaa.

Viime pelissä Elfsborg jäi pahasti jyrän alle Hammarbyn vieraana. Väisäsenkään suoritukset eivät ole tällä kaudella olleet viime kauden tasolla. Hammarbyn eka maali puskettiin hänen edestään. En ihan koko peliä nähnyt, mutta henkilökohtaisten virheiden sijaan Elfsborgin suurimmat ongelmat olivat puolustuslinjan kollektiivisessa liikkumisessa ja työnjaossa. Joku nosti linjaa välillä, mutta muut unohtivat seurata ja muutenkin paljon epäsynkkaa toppareiden ja laitapakkien välillä. Hammarby sai valtavia tiloja linjan taakse. Hieman yllättävää, koska suurta vaihtuvuutta tuossa ei ole ollut ja suurin piirtein samat miehet samalla valmennuksella puolustivat todella hyvin kollektiivisesti viime kaudella.

Tänään todella kiinnostava europeli Väisäsen porukalla Molden vieraana. TM-arvo niukasti Elfsborgille 18.5-16.5, mutta alkukauden kunto on kyllä norjalaisten eduksi. Molde johtaa omaa sarjaansa, kun taas Elfsborg löytyy Allsvenskanista sijalta yhdeksän. Elfsborg myi vasemman puolustajansa Oliver Zandenin Toulouseen, mutta on saanut pidettyä siirtohuhujen kohteena olevat hyökkäyspelin avainpelaajansa Olssonin ja Ondjejkan ainakin toistaiseksi.
« Viimeksi muokattu: 21.07.2022 klo 09:14:29 kirjoittanut Avspark »
ronaldo99

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Manu, PSG, Real Madrid, City, Newcastle


Vastaus #348 : 21.07.2022 klo 19:50:06

4-1 tappio tulossa, otteista ei tietoa.
Seitan

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KTP


Vastaus #349 : 21.07.2022 klo 19:53:01

4-1 tappio tulossa, otteista ei tietoa.
0-1 taukojohdossa. Ylos 90min Väisäselle. Ei liene topparilla syytä tyytyväisyyteen.

 
Sivuja: 1 ... 13 [14] 15
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa