FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
26.05.2020 klo 16:47:46 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1]
 
Kirjoittaja Aihe: BeNe League  (Luettu 1582 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
erno

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RMA, Dortmund, City, United, Chelski, Bayern, Arsu


: 06.02.2020 klo 09:33:58

Belgiassa ja Hollannissa suunnitellaan maiden pääsarjojen yhdistämistä. Asian on vahvistanut Bruggen ja Ajaxin toimitusjohtajat. Johtavana ideana tällä hetkellä on luoda uusi 18 joukkueen sarja nykyisten Eredivisien ja Jupiler Leaguen yläpuolelle, niin että sarjassa on 10 joukkuetta Hollannista ja 8 joukkuetta Belgiasta. Kummankin maan huonoin jengi tippuisi oman maan pääsarjaan ja kansallisen pääsarjan mestarit nousee BeNen puolelle.

Ymmärtääkseni Gent, Brugge, Genk, Anderlecht, Standard Liège, Ajax, AZ Alkmaar, Utrecht, Feyenoord, PSV Eindhoven ja Vitesse ovat kukin puoltaneet uuden sarjan perustamista, jos tietyistä ehdoista* päästään sopimukseen. Esimerkiksi Twenteä Hollannin 4. suurimpana organisaationa tai Heerenveeniä ei ole otettu mukaan neuvotteluihin.

*On epäselvää miten UEFA suhtautuu asiaan, eli käytännössä mitä maiden euroedustuksille kävisi. Jos UEFA linjaa, että Hollannin ja Belgian nykyiset europaikat jaetaan BeNe-liigaan osallistuvien kesken, niin idea sarjasta kuopattaneen välittömästi, koska €ooh-rahojen droppi olisi molemmille maille erittäin merkittävä.

Asiasta on uutisointia monissa paikoissa, kuten aamun kickerissä ja useammassa Hollannin ja Belgian paikallismediassa, mutta kielipoliittisista syistä otan uutislinkin tähän transfermarktista vaikka tämä uutisena paskempi onkin kuin vaikkapa saksalaisen laatumedian.

https://www.transfermarkt.com/netherlands-and-belgium-want-to-merge-leagues-euro-400m-in-television-revenue/view/news/354233
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 06.02.2020 klo 17:24:51

Käsipallossahan näillä mailla on ollut yhteinen liiga jo yli kymmenen vuotta ja jääkendossakin kai viitisen vuotta.

Naisten jalkapallossahan tällainen liiga oli, mutta se kuopattiin muutaman kauden jälkeen.
Varmaan löytyy vielä joku muukin laji.

Belgian itsenäistymisestä toisesta alankomaasta on se pari vuosisataa, joten sodan traumat on kai haudattu, mutta eikö kukaan muista Luxembourgia?

Ideana ihan mielenkiintoinen, kun pelimatkat pysyvät lyhyinä ja molempien maiden seurat sekä liigat tarvitsevat jostain potkua säilyttääkseen edes nykyisen kilpailukykynsä. Samalla tietysti mielenkiintoista, että voi toimia esimerkkinä vastaaville virityksille muuallakin Euroopassa.
HolaAmigo

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 06.02.2020 klo 19:08:38

Mielenkiintoinen ajatus, jostain syystä ei ole tullut koskaan edes ajateltua moista.

Ei tule koskaan tapahtumaan, mutta olisi neutraalin suomalaisen futisfanin näkökulmasta kiehtovaa ajatus Espanjan ja Portugalin liigojen yhdistämisestä. Maantieteellisesti toimisi, ja samalla tasoittaisi huomattavasti liigaa ja äkkiseltään voisi olla jopa melko kiimainen verrattuna nykyiseen.. noh, nykyiseen.
Jinete

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 06.02.2020 klo 21:07:18

Olisihan tuo mielenkiintoinen uudistus, mutta olisiko yhdistetylläkään sarjalla mahdollisuuksia haastaa esim Ranskan liigaa?
Jos ei, niin suuremmassa mittakaavassa muutoksella ei olisi isompaa merkistystä.

Ei tule koskaan tapahtumaan, mutta olisi neutraalin suomalaisen futisfanin näkökulmasta kiehtovaa ajatus Espanjan ja Portugalin liigojen yhdistämisestä.

Benfica ja Porto menisivät sinne valencioiden, villarrealien ja realsociedadien joukkoon ihan hyvin, mutta vaikea nähdä että La Ligan perusasetelmat tuosta muuttuisivat.

Asiasta on uutisointia monissa paikoissa, kuten aamun kickerissä ja useammassa Hollannin ja Belgian paikallismediassa, mutta kielipoliittisista syistä otan uutislinkin tähän transfermarktista vaikka tämä uutisena paskempi onkin kuin vaikkapa saksalaisen laatumedian.

"Hei katsokaa mitä osaan"-ketjussa nämä.
Alkhemyst

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Honka, KyIF, FC Seoul


Vastaus #4 : 06.02.2020 klo 21:22:45

Mitä asiasta keskustelua olen Redditissä seurannut, niin kummankin maan alemman kastin jengit eivät ole BeNe -liigasta kauhean innoissaan, sillä pääsarjastatuksen menetys tekisi ison loven tuloihin. Toki itse yhdistetyssä liigassa rahaa ja huomiota voisi tulla nykyistä enemmän, mutta monelle jengille sinne nouseminen olisi harvinaista herkkua. Ajaxeja ja kumppaneita ei toki varmaan vittuakaan kiinnosta.
Lilywhite

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Niin myötä- kuin vastoinkäymisissäkin.


Vastaus #5 : 06.02.2020 klo 21:24:06

Miksi Twente ja Heerenveen on jätetty tässä kohtaa ulos?
erno

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RMA, Dortmund, City, United, Chelski, Bayern, Arsu


Vastaus #6 : 06.02.2020 klo 23:05:16

Olisihan tuo mielenkiintoinen uudistus, mutta olisiko yhdistetylläkään sarjalla mahdollisuuksia haastaa esim Ranskan liigaa?

Bruggen toimitusjohtaja on useammassa mediassa perusteluissaan "miksi puollan tätä sarjaa" viitannut futiksen "superliigaan" johon päätyisi Ranskasta luultavasti 2 kärkiseuraa. Tuon jälkeen olisi.
Seeteufel

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Tuhkimotarinat, Harry Kane, DFB-Auswahl


Vastaus #7 : 06.02.2020 klo 23:17:38

Miksi Twente ja Heerenveen on jätetty tässä kohtaa ulos?
Varmaan laskettu sijoitusten keskiarvo ajalta X.
Zazar

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Pepe Jürgens


Vastaus #8 : 07.02.2020 klo 12:52:45

Jos asia nytkähtää eteenpäin, niin tästä voisi tulla eurofutikselle tärkeä ennakkopäätös, koska tällainen pienten liigojen yhdisteleminen logistisesti järkevissä rajoissa voisi tehdä erityisesti monille Itä-Euroopan sarjoille gutaa. Jossain Latvian, Slovakian tai Montenegron kansallisissa sarjoissa ei tällä hetkellä ole ihan kauheasti järkeä, koska ne kuihduttavat paikallisia "suurseuroja". Naapurin väsyneen kyläseuran pätkiminen 4 kertaa vuodessa ei kehitä pelaajia eikä kiinnosta katsojiakaan. Mutta entä jos olisikin Baltian liiga, Tsekkoslovakian liiga tai Serbia-Montenegron liiga?

Toki uefan tuntien saadaan vaan se muovinen Superliiga ja pikkusarjat saavat jäädä kitumaan.

 
Sivuja: [1]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines