FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
29.01.2023 klo 21:36:09 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1]
 
Kirjoittaja Aihe: Palloliitto. Aluejoukkuetoiminta.  (Luettu 7754 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Potkumaali

Poissa Poissa


: 13.02.2020 klo 19:52:35

Moro

Ketkä nämä valinnat tekee nuorten aluejoukkuetoimintaan ? Eli ketä pääsee mukaan ja ketä ei jne.
Käykö joku oikeasti katsomassa pelejä vai ilmoittaako valmentaja ne pelaajat jotka näkee parhaimpana tms. ?

Muutenkin kiinnostaa tietää tästä toiminnasta lisää ?

Poika alkaa olemaan sen ikäinen että alkaa olemaan aiheellista tietoa.  Tietenkin pitää olla riittävän hyvä futaamaan :) Se nyt tiedetään.


2fst4u

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 15.02.2020 klo 14:25:29

Aluejoukkuetoimintaa edeltävä toiminta on pojissa Huuhkaja- ja tytöissä Helmari-toiminta eli käytännössä vanhat piirijoukkueet. Niihin osallistuvat parhaat seurajoukkueet omina joukkueinaan Huuhkaja/Helmaripäiville. Jos ei oman joukkueen taso riitä, niin sitten seura/valmentaja ilmoittaa yksittäiset pelaajat toimintaan, joista sitten muodostetaan koontijoukkueet. Käytännössä siis jokainen vähänkään potentiaalinen pelaaja saa tässä nykymallissa näyttöpaikan joko osana omaa joukkuetta tai sitten koontijoukkueessa. Huuhkaja-/Helmaripäiviltä valitaan sitten pelaajat Alueiden joukkueisiin, jotka pelaavat kesällä Huuhkaja-/Helmari-turnauksen.

Aluejoukkueet ovat sitten seuraava vaihe eli käytännössä jokainen Huuhkaja-/Helmari-turnauksessa pelannut pelaaja saa mahdollisuuden Aluejoukkueleirillä ja itseasiassa ainakin tyttöpuolella Aluejoukkuevalmentaja soitti Alueen joukkueiden valmentajille, että ketkä pelaajat pitäisi ensimmäisiin Aluejoukkuetapahtumiin kutsua eli jos on jostain syystä jäänyt ulos Huuhkaja-/Helmarijoukkueesta, niin tässä kohdassa saa uuden mahdollisuuden.

Eli isossa roolissa on oma valmentaja ja/tai seuran valmennuspäällikkö, sillä valitettavasti näissä pitää hiukan "promota" omia pelaajiaan ainakin alussa.
Stürmer

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: YJPKKÄ & Suomen naiset.


Vastaus #2 : 16.02.2020 klo 13:04:31


Niihin osallistuvat parhaat seurajoukkueet omina joukkueinaan Huuhkaja/Helmaripäiville. Jos ei oman joukkueen taso riitä, niin sitten seura/valmentaja ilmoittaa yksittäiset pelaajat toimintaan, joista sitten muodostetaan koontijoukkueet.


Ja tässä mallissahan on se sisäänrakennettu valuvika, että suurin osa saa pelata omassa tutussa joukkueessa, eikä maajoukkuepelaajalle tärkeintä taitoa, eli kykyä pelata hyvää peruspeliä osana itselle tuntemattomampaa ryhmää oikeasti mitata - muuten kuin koontijoukkueen pelaajien osalta.  Tässä on ihan sama ongelma kuin entisillä piirijoukkueilla, joiden toimintaan tultiin oman seuran vetimissä ja sitten peleissä löydettiin vaan ne saman värisen sukat jne...

Isojen seurojen ehdoilla tehty systeemi, joten ei yllätä.

Potkumaali

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 16.02.2020 klo 19:57:20

Ja tässä mallissahan on se sisäänrakennettu valuvika, että suurin osa saa pelata omassa tutussa joukkueessa, eikä maajoukkuepelaajalle tärkeintä taitoa, eli kykyä pelata hyvää peruspeliä osana itselle tuntemattomampaa ryhmää oikeasti mitata - muuten kuin koontijoukkueen pelaajien osalta.  Tässä on ihan sama ongelma kuin entisillä piirijoukkueilla, joiden toimintaan tultiin oman seuran vetimissä ja sitten peleissä löydettiin vaan ne saman värisen sukat jne...

Isojen seurojen ehdoilla tehty systeemi, joten ei yllätä.

Todellakin olisi parempi jos joukkueet missä pelaajat pelaa eivät olisi niitä tuttuja ja turvallisia omia joukkueita. Voisi olla myös kumpaakin mallia...Näin näkisi laajemmin pelaajan osaamisen. 
No kiitos näistä vastauksista.  Tämä jo kertoo paljon systeemistä. Toki saa muutkin kertoa näkemyksiä tai kokemuksia tästä toiminnasta.
Jortsukka

Poissa Poissa


Vastaus #4 : 18.02.2020 klo 01:00:14

Ja tässä mallissahan on se sisäänrakennettu valuvika, että suurin osa saa pelata omassa tutussa joukkueessa, eikä maajoukkuepelaajalle tärkeintä taitoa, eli kykyä pelata hyvää peruspeliä osana itselle tuntemattomampaa ryhmää oikeasti mitata - muuten kuin koontijoukkueen pelaajien osalta.  Tässä on ihan sama ongelma kuin entisillä piirijoukkueilla, joiden toimintaan tultiin oman seuran vetimissä ja sitten peleissä löydettiin vaan ne saman värisen sukat jne...

Isojen seurojen ehdoilla tehty systeemi, joten ei yllätä.En tiedä onko tuo nyt taas isojen seurojen ehdoilla tehty systeemi, kun noista pienistä seuroista kootaan näitä yhdistelmäjoukkueita ja saavat sitten pelata isompia vastaan. Samalla myös saadaan näistä pienistä seuroista sitten enemmän valmentajia näihin päiviin paikalle. Enemmän koen että nykyinen systeemi on parempi kun se aiempi.

Aiemmassa mallissahan kävi niin että ensinnäkin valmentajia ei tullut juuri yhtään seuroista, koska valmentajat olivat liiton/piirin tai isojen seurojen valmentajia aina. Tätä kautta siis valmennus ei saanut edes kuvaa missä mennään. Samalla kun joukkueet olivat pienempiä(tai siis pelaajia tapahtumissa vähemmän) niin pienistä seuroista ei päässyt pelaajia juuri ollenkaan mikään piirijoukkueisiin. Tässä vielä korostui se että ne pelaajat olivat usein niin heikoissa seuroissa etteivät siellä voineet päästä oikein edes hyvin esille, kun vieressä olevat pelaajat olivat huonoja.

Nykyinen systeemi siis on paljon enemmän pieniä seuroja, niiden pelaajia ja valmentajia huomioon ottava kun aiempi.

Aiemmin siis piirihaaveissa oli pelaajia ehkä luokkaa 20-40 riippuen ikäluokasta, alueesta, jne. Nyt pelaajia esim. ns. ykköstason tapahtumissa on luokkaa 50-100(riippuen taas alueesta, ikäluokasta, jne.). Valmentajia oli aiemmin ehkä 2-4 riippuen ikäluokasta&alueesta jne. Nykyisin tapahtumissa paikalla on varmaan 10-30 riippuen alueesta, ikäluokasta, jne. Tämä tarkoittaa että nykyisin paljon laajempi massa saa mahdollisuuden näyttää taitonsa, paljon enemmän valmentajia saadaan paikalle, jne.

Nyt jos joku sitten ehdottaa että otettaisiin sama määrä pelaajia tapahtumiin, mutta pelaajat "täysin sekaisin". Niin ongelmaksi tulisi seuraavat asiat, miten valita esim. 100 pelaajaa alueelta niin että saataisiin 6 joukkueellista pelaajia "kaikille pelipaikoille". Edelleen joukkueiden joiden pelaajia olisi enemmän (isot seurat) pelaisivat keskenään koska heitä olisi enemmän. Ja lopuksi taas tulisiko silloin myöskään ne parhaat yksilöt pienemmistä seuroista niin hyvin esiin. Nythän kun nuo pienten seurojen pelaajat pelaavat Huuhkaja United joukkueissa niin siellä ne parhaat erottuu, mutta jos sinne samaan joukkueeseen tulisi vaikkapa 8 isojen seurojen avauksen pelaajaa niin erottuisiko enää nuo pelaajat niin selvästi? Mielestäni tuo olisi enemminkin taas ongelma sitten että ne potentiaaliset pelaajat hautautuisivat sinne massan alla vain sen takia että joku isommassa seurassa olisi saanut selvästi parempaa valmennusta ja pelaaminen näyttäisi paremmalta.
« Viimeksi muokattu: 18.02.2020 klo 01:04:53 kirjoittanut Jortsukka »

 
Sivuja: [1]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa