FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
21.10.2020 klo 07:07:53 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 [2]
 
Kirjoittaja Aihe: Kansojen liiga 2020 lohko B4: Analyysissä Wales, Suomi, Irlanti ja Bulgaria  (Luettu 10865 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Salming

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Chelsea FC


Vastaus #25 : 09.10.2020 klo 21:18:14

Bulgaria 4-2-3-1 vs. Unkari

Kraev 10
Ivanov 18 Nedelev 8 Karageren 9
Malinov 16 Karabelyov 12
Nedyalkov 14 Bozhikov 15 Terziev 3 Cicinho 6
Iliev 23

Karageren aloitti yllättäen oikealla Despodovin sijasta. Despodov tuli kuitenkin vaihdosta sisään, joten ainakin pelikunnossa hän on, muttei välttämättä 90 minuutin sellaisessa. Keskikentän pohjalla puolestaan Kostadinov ei ollut toipunut kuntoon viime hetken tällistä, joka tuli maajoukkueviikkoa edeltävänä viikonloppuna, joten Karabelyov pääsi avaukseen. Puolustuslinjassa Cicinhon näytöt Wales-pelissä nostivat hänet avaukseen S. Popovin sijasta. Maalilla puolestaan loukkaantumisten jälkeen ryhmän palannut Iliev syrjäytti Georgievin, joka oli ollut tähän asti Dermendzhievin luottomies. Georgiev ei tosin ollut edes kokoonpanossa, joten liekö hällekin tullut viime hetken vamma.

Sen verran pitää myös korjata edellistä viestiä, että ilmeisesti I. Popov on ilmoittanut lopettamisestaan viime vuoden lopulla, mutta Dermendzhiev on yrittänyt puhua häntä takaisin. Noh, polvivamma pitää hänet sivussa ainakin tämän syksyn, jatkuu maajoukkueura tai ei. Zanevin poissaolon syy on puolestaan se, että hän kärsii koronan jälkioireista. Laituri Delev puolestaan jäi samasta syystä pois ryhmästä. Kesken avausjakson puolestaan vasen laituri Ivanov jouduttiin ottamaan vaihtoon, joten hän ei välttämättä ole sunnuntaina avauksessa Suomea vastaan.

Eilinen pääotteluni illalla oli tosiaan Bulgaria-Unkari. Katsoin myös sivusilmällä Irlannin jatkokarsintaottelua Slovakiassa. Seuraavaksi päivitettyjä huomioita noista peleistä.

Erikoistilanteet:


Bulgaria puolusti kulmapotkut samoin kuin aiemmin eli miesvartioinnilla ja lisäksi vitosen alueella oli taas pari ylimääräistä pelaajaa, joista Kraev oli lähimpänä etutolppaa puskemassa ykköspalloja väljemmille viheriöille ja Ivanov vielä lähempänä kulmalippua. Boksin reunalla oli kolme pelaajaa, joista Nedelev otti pois lyhyet variaatiot ja Malinov-Karageren kaksikko kakkospallot. Vartioinnissa vastasivat topparit Bozhikov ja Terziev, Nedyalkov, Cicinho ja Kostadinovin paikkaaja Karabelyov.


Ykköstoppari Bozhikov yksinkertaisesti hävisi oman 1v1-kamppailunsa Orbanille, joka ohjasi vähän onnekkaastikin pallon alakulmaan. Kalmarin keskitys tuli myös loistavasti Ivanov-Kraev kaksikon ylitse vitosen viivalle.


Hyökkäyspään kulmissakaan ei ollut mitään uutta. Nedelevin sijasta tosin Ivanov oli erikoistilannevastuussa toiselta puolelta ja Nedelev toiselta eli kulmat annettiin sisäänpäin kiertävinä. Boksissa Kraev asemoi itsensä kuten aiemminkin vitosen alueelle ja neljä muuta kohdepelaajaa eli Bozhikov, Terziez, Nedyalkov ja Karabelyov kirmaavat kauempaa kohti maalia pallon lähtiessä ilmaan. Nedelev tarjoaa lyhyen vaihtoehdon tässä Ivanovin oltua kulmalipulla.


Bulgaria sai toisen kulman heti perään. Tässä näkyy vielä se, kuinka Nedelev ja Malinov ovat boksin reunalla, jos heitä ei tarvita lyhyessä variaatiossa. Kulmapotkuissa alas varmistamaan jäivät siis vain Cicinho ja Karageren, mutta jos Despodov on sunnuntaina avauksessa, hän ei oikeana laiturina varmastikaan jää alas, vaan lienee jopa pallon takana, jolloin ehkä sitten Malinov jää toiseksi pelaajaksi alas, mene ja tiedä.


Tässä 60. minuutin kulmapotkussa Nedelev antaa ulospäin kiertävän pallon, koska Ivanov loukkaantui avausjaksolla, joten hän ei ollut enää kehissä. Toinen huomio on se, että Despodov on juuri tullut sisään ja yksi kohdepelaajista, mutta voi tosiaan olla, hän on sunnuntaina myös erikoistilannevastuussa. Nyt hän kuitenkin juoksi yhtenä neljästä kohdepelaajasta etualueelle ja yritti jatkaa kohti Kraevia ja kolme muutakin kohdepelaajaa keskemmällä tuloksetta. Muut kulmat aika lailla laskeutuvat keskelle boksia, joten Bulgaria kylmästi yrittää vain toimittaa palloa parhaalle maalintekosektorille kuten monesti varsinkin sivuvapaapotkuissakin eikä tavoittele esimerkiksi taka-alueilta jatkoja keskelle.

Bulgaria pallottomana:


Mielenkiintoisinta eilen oli nähdä se, miten Bulgaria prässää joukkuetta, joka pelaa kolmella topparilla. Vastauksena oli Dermendzhievin alaisuudessa ennennäkemätön 4-1-4-1 valinta. Toinen pohjapelaaja jäi suojaamaan puolustuslinjaa ja pohjakaksikosta toinen (tässä Karabelyov) oli keskikentän linjassa keskelle kymppipaikan Nedelevin kanssa.


Unkari avasi alhaalta Suomenkin viime peleissä käyttämällä 3-4-1-2 mallilla. Sen keskikentän kolmikosta yksi pelaaja nousi kahta muuta ylemmäs, joten sikäli tästä pelistä Kanerva sai ainakin hyvää dataa siitä, miten Bulgaria todennäköisesti prässää sunnuntainakin, JOS Huuhkajat jatkaa kolmella topparilla. Kraev ottaa huolekseen keskitopparin ja laiturit puolestaan prässäävät sivutoppareita. Ympyröidyt Malinov ja Nedelev merkkaavat Unkarin kaksi keskikenttäpelaajaa Sigerin ja Nagyn.


Ja kaksi sekuntia myöhemmässä laajakuvassa näkyy asetelma alempana, jossa on myös 5v5-tilanne. Cicinho ja Nedyalkov eli laitapuolustajat hoitavat Unkarin wingbackit. Pohjakaksikosta toinen merkkaa periaatteessa hyökkäävän keskikenttäpelaajan Kalmarin ja topparikaksikko painii Szalaita ja Sallaita vastaan. Selkeä työnjako, eipä siinä ja jokaiselle löytyi oma vastinpari kätevästi. Pallonhallinta oli 25 minuutin jälkeen Unkarille 66-33, joten Bulgaria antoi vastustajan toppareiden melko rauhassa pitää palloa alun rynnistyksen jälkeen ja vetäytyi keskiblokkiin pyrkien iskemään vastaan riistoista, joten tässä pelissä nähtiin tutumpaa Bulgariaa Dermendzhievin aikana ja Wales-peli, jossa Bulgaria otti hallintaa enemmän, oli poikkeus.


Tässä kuvassa puolestaan Bulgarian muoto on tutumpia 4-2-3-1, mutta tuo johtuu siitä, että Unkari on nostanut toisenkin keskikenttäpelaajan Kalmarin seuraksi puolustuslinjan etupuolelle, jolloin Karabelyov on seurannut tämän liikkeen ja pudottanut itsensä keskikentän linjasta Malinovin seuraksi suojaamaan puolustuslinjaa, kun Unkari ei avaakaan 3-4-1-2:lla, vaan 3-3-2-2:lla. Unkarin paikat olivat avausjaksolla melko vähissä avoimesta pelistä, joten sikäli puolustussuuntaan tämä tapa puolustaa toimi ihan hyvin. Unkari haki joitakin satunnaisia palloja Bulgarian alimman linjan taakse selustaan, mutta tuloksetta!


12. minuutilta tyypillinen pallo topparilinjasta selustaan, kun muoto on sen verran tiivis, että sen sisään ei ole mielekästä pelata, mutta puolustuslinjan takana on tilaa jonkin verran.


Szalai onnistuu voittamaan härkämäisenä targettina ykköspallon 1v2-alivoimastaan huolimatta topparien välistä, mutta...


... Malinov suojaa hyvin puolustuslinjaa seuraten Kalmaria ja pysäyttäen tämän jatkoaikeet. Vasen laitapuolustaja Nedyalkov on puolestaan kaventanut kiinni yläkolmikon kolmanteen jäseneen Sallaihin #20, joten 5v3 ylivoiman turvin Bulgaria selvitti tilanteen.


Bulgaria päästi kolme maalia, mutta periaatteessa kaikki olivat erikoistilanteista, koska ensimmäinen maali tuli kulmapotkusta, toinen oli suora vapaapotku ja tämä kolmas tuli heti rajaheiton jälkeen, kun Cicinho-Karabelyov kaksikko ei saanut laidalla kuriin Hangyaa, jonka nappikeskitys laskeutui toppareiden väliin Nikolicsille, joka korvasi Szalain tunnin kohdalla. Marraskuun Tsekki-pelissä Bulgaria vuoti paljon tällaisissa vastaavissa keskitystilanteissa, mutta syyskuussa keskitysten puolustaminen oli hieman parantunut. Toki Walesin voittomaali tuli lähes samalla tavalla eli Cicinho päästi vastustajan jalan auki laidalla ja N. Williams sitten kavensi painottomalta puolelta nikkaamaan lisäajalla voittomaalin eikä pidä unohtaa Irlannin lisäajan tasoitusta, joka tuli kulmapotkusta, mutta avoimessa pelissä muutoin Bulgaria oli vähän jämäkämpi. Tämä peli oli kuitenkin sitten ehkä vähän askel taaksepäin ja sen perusteella tekemistä kuitenkin yhä riittää. Tilastot eivät myöskään valehtele eli kolmessa pelissä putkeen vastustaja on tehnyt neljä puskumaalia Bulgariaa vastaan eikä siinä Tsekki-pelissäkään sellainen olisi ollut vääryys, joten sunnuntaille vedonlyöntivihjeeni on Pohjanpalon puskumaali. :) Laidoille tarvitaan siis pelaajia, jotka kykenevät toimittamaan hänelle ruokaa luukulle.


Pari transitionäytettä vielä. Tutusti Bulgaria lähti suoraviivaisesti ja nopeasti pystyyn riistojen jälkeen. 11. minuutilla A. Szalai kierrättää kohti wingbackia Holenderia, mutta sähäkkä Cicinho aavistaa syötön päästen väliin.


Unkari kuitenkin hidasti erinomaisesti Cicinhon etenemisen ja voitti pallon alueellisen ylivoiman turvin ennen kuin Cicinho onnistui toimittamaan pallon kohti Kraevia ja Nedelevia keskelle. Tämä oli vain osoitus kuitenkin siitä, kuinka Suomen tulee olla huolellinen pallollisessa pelaamisessaan sunnuntaina, koska näitä tilaisuuksia Bulgaria tulee kyttäämään varmasti.


Samanlainen tilanne pelin alusta. Vasen toppari Szalai pelaa ristipallon kohti oikeaa wingbackia Fiolaa, mutta vasen laitapuolustaja Nedyalkov vuorostaan aavistaa tuon ja katkoo.


Nedyalkov jatkoi ykkösellä pallon Ivanoville ja lähti itse taustakiertoon. Samalla Kraev on jo menossa pystyyn, mutta tuota juoksua Ivanov ei huomannut poimia.


Ivanov pudotti Nedelevin, joka vuorostaan yhdellä kosketuksella jatkoi laitaan takaisin kohti Nedyalkovia, mutta syöttö karkasi pitkäksi. Muutamalla syötöllä alin linja kuitenkin puhkaistiin, joten Bulgaria ei aikaile murtavan syötön antamisessa riiston jälkeen.

Bulgaria pallollisena:


Bulgaria käytti kahta avausmallia. Suositumpi oli tämä 2-4-4, johon 4-2-3-1 ryhmitys taipuu luontevammin. Ylänelikko roikkui vastustajan puolustuslinjassa ja useimmiten kymppipaikan Nedelev putosi vähän alemmas palloa vastaan. Laitapuolustajat Cicinho ja Nedyalkov nostivat itsensä pohjapelaajien tasolle tietysti puolestaan.


Käytössä oli kuitenkin myös syyskuun peleistä tuttu 3-4-3 eli satunnaisesti toinen pohjapelaaja putosi hakemaan palloa toppareiden välistä (tässä Malinov), jolloin toinen ympyröity pelaaja Nedelev putosi keskimmäiseen tasoon täyttämään pohjapelaajan jättämän aukon. Koska Kostadinov oli kuitenkin poissa, tätä mallia ei käytetty ihan niin usein ja jatkuvasti kuin vaikkapa Wales-pelissä, jossa Kostadinov oli jatkuvasti topparien tasolla hakemassa palloa, mutta Malinov ja Karabelyov eivät läheskään yhtä usein pudonneet yhtä alas, jolloin 2-4-4 oli se pääasiallinen lähestymistapa pelinavaamiseen.


Pelinavaaminen oli tutusti melko suoraviivaista eikä Bulgaria pidä palloa vain pallon pitämisen ilosta, jos unohdetaan se Wales-peli, vaan pyrkii eteenpäin. Tässä kuvassa ylänelikko on kapealla ja Iliev avannut pitkän pallon kohti Kraevia, joka voittaa ykköspallon.


Karageren jatkoi kakkospallon Ivanoville tähän asetelmaan. Tämä on pudottamassa palloa Nedeleville.


Nedelev saa erinomaisen vasurinsa auki eikä arkaile pyssyttää kohti yläkulmaa. Gulacsi torjui vaivoin tulisen vedon kulmapotkuksi. Muut kolme pelaajaa olivat juoksemassa hyvin linjan taa samalla, joten syöttökin olisi ollut vaihtoehto.


22. minuutilla Nedyalkov ja Karabelyov ovat hetkellisesti vaihtaneet paikkoja. Nedyalkov tavoittelee Nedelevia linjojen välistä.


Nedelev pyörähti ohi vartioijastaan ja sai jalan auki keskiympyrässä. Samalla muu yläkolmikko on jo juoksemassa pystyyn. Nedelevin syöttö vain karkasi harakoille, mutta idea oli taas suoraviivaisesti antaa murtava syöttö eivätkä bulgarialaiset epäröi antaa niitä näinkin kaukaa vastustajan maalista, joten selustan puolustamisessa on oltava huolellinen ylihuomenna. Keskikentän linjan tulee myös antaa painetta pallolliselle pelaajalle koko ajan, jottei näitä syöttöjä nähdä.


Pysäytyskuva 36. minuutilta siitä, kuinka Bulgariaa ei ainakaan kotona huimaa nostaa molempia laitapuolustajia ylös yhtä aikaa. Ennen tätä kuvaa Nedyalkov leikkasi haastamalla keskelle ja painottomalta puolelta Cicinho on noussut huolehtimaan leveydestä. Ylänelikko on taas kapealla keskellä. Jännä nähdä, että salliiko Dermendzhiev tämän sunnuntaina vai hyökkääkö Bulgaria vähän varovaisemmin luottaen enemmän pelkästään ylänelikon yhteistyöhön.


Niinä hetkinä, kun Bulgaria hengähtää ja pitää palloa kauemmin itselleen, se käyttää ristipalloja vastustajan muodon liikuttamiseen ja 1v1-tilanteiden luontiin laitureille. Nedelev on erikoistunut varsinkin näihin ristipalloihin.


Ivanovin korvannut Yomov pääsi eristettyyn 1v1-tilanteeseen Fiolaa vastaan, mutta keskitys ei löytänyt Kraev-Karageren kaksikkoa boksista. Noiden ristipallojen jälkeen Bulgaria pyrkii kuitenkin sitten aina etenemään kohti maalia sen sijaan, että Yomov olisi palauttanut pallon alas. Wales-pelin avausjakson paras maalipaikkakin tuli muistaakseni siitä, kun Nedelev pelasi ristipallon vasempaan laitaan Ivanoville, joka leikkasi keskelle ja laukoi vähän ohi takakulman. Tämä tilanne muistutti hieman sitä, joten Raitalan on oltava tarkkana.


Loppuun vielä kolme tilannetta toiselta jaksolta, joissa Bulgaria puhkoo vastustajan alimman linjan. Unkarin keskikenttä ei antanut painetta pallolliseen pelaajaan Malinoviin sen jälkeen, kun Bulgaria tuli vasemman kautta edeten Unkarin puoliskolle. Kraev-Karageren kaksikko tekee aloitteet pystyyn ja Malinov poimii Kraevin juoksun.


Lang jäi väärälle puolelle ja repi Kraevin nurmen pintaan ennen kuin tämä pääsi läpiajoon. Tuomari näytti aluksi pilkkua, mutta VARin mukaan rike tapahtui juuri boksin reunalla, joten Bulgaria sai vain vapaapotkun. Lähellä oli kuitenkin, etteikö Bulgaria olisi päässyt peliin vielä mukaan. Arajuuri-Toivio kaksikolle tulee hikinen iltapuhde varmasti Kraevin juoksujen estämisessä. Hradeckyn on myös oltava valmiina suojelemaan puolustuslinjan takana olevaa tilaa neuermaisesti.


71. minuutilla Bulgaria avaa alhaalta 2-4-4:llä rajaheiton jälkeen. Malinovilla on taas jalka auki hetkellisesti.


Despodov säntää korkealla olevan linjan taakse yksin neljää unkarilaista vastaan.


Despodov otti fantastisesti pallon mukaansa teknisenä Seria A -pelaajana. Hänet tuupattiin boksissa selästä nurin ja tästä olisi voinut antaa oikeasti rangaistuspotkun, mutta pilli pysyi taskussa. Se tuntui väärältä noin hienon yksilösuorituksen jälkeen.


Viimeinen näyte on Bulgarian roska-ajan 1-3 kavennus. Laitakombinaation lopuksi Despodov-Yomov kaksikko ajoittaa pystyjuoksut mestarillisesti. Issan syötön paino on hyvä ja painottomalta puolelta keskelle kaventanut Yomov pääsee jatkamaan sen yhdellä kosketuksella verkkoon. Bulgaria osaa liikuttaa palloa maitsekin prässin ohi ja tämä oli taas yksi osoitus siitä. Molemmat laitapuolustajat olivat jälleen yhtä aikaa myös ylhäällä, mutta johtuen toki siitäkin, että Bulgaria haki riskillä kavennusta.

Irlanti 4-3-3 vs. Slovakia

McClean 11 - McGoldrick 9 - Robinson 12
Hourihane 6 - Hendrick 13 - McCarthy 8
Stevens 3 - Egan 5 - Duffy 4 - Doherty 2
Randolph 23

Irlanti oli tehnyt pari mielenkiintoista muutosta. Vasemmalla laidalla ei avannutkaan syyskuun tapaan Connolly, vaan edellisen valmentajan Mick McCarthyn luottomies McClean. Oikealla puolestaan Robinson syrjäytti O'Dowdan avauksesta erona syyskuun matseihin. Keskikenttäkolmikossa ja puolustuslinjassa ei ollut mitään ihmeellistä nyt, kun ex-kapteeni Colemankin joutui jäämään ryhmästä sivuun.

Erikoistilanteet:


Kulmapotkuissa ei ollut mitään ihmeellistä, vaan Bulgariaa vastaan käytössä ollut 2+3 variaatio näkyy tässäkin pelin ensimmäisessä kulmassa. McGoldrick ja Robinson asemoivat itsensä vitosen alueelle. Viimeksi vastaavaa roolia toteuttivat Idah ja Connolly, jotka molemmat muuten jäivät tänään tulleen ilmoituksen mukaan pois Kansojen liigan peleistä, joten liekö siellä ollut jotain vammaa kummallakin ja esimerkiksi siksikin McClean oli avauksessa Connollyn sijaan. Topparit ja Doherty puolestaan juoksevat taaempaa vauhdilla kohti maalia kuten viime kuussakin. Erikoistilannevastuussa oli Hourihane, joka on tottunut antamaan näitä keskityksiä. Hendrick oli ainoana boksin reunalla, mutta sai seurakseen McCleanin, jos tätä ei tarvittu lyhyessä variaatiossa. Alas jäivät varmistamaan siis McCarthy ja Stevens.


Kuten aiemmissakin peleissä, Duffy oli erikoistilanteissa ensisijainen kohde Slovakiaakin vastaan, mutta melko hyvin SVK sai pidettyä hänet kurissa.


Kulmien puolustamisessakaan ei ollut mitään uutta. Irlanti otti vartiointiin Slovakian viisi kohdepelaajaa. Laiturit Robinson ja McClean puolustivat boksin reunaa odottaen kakkospalloja. McCarthy-McGoldrick-Hourihane kolmikko puolestaan puolustaa maalin edustaa tuossa järjestyksessä etutolpalta takatolpalle.

Irlanti pallottomana:


Irlanti oli tehnyt siinä mielessäkin paluun vanhaan, että sen muoto oli pallottomana alussa 4-4-2. Hendrick nousi keskikentän kolmikosta McGoldrickin rinnalle ylimpään prässilinjaan ja laiturit putosivat keskikentän linjaan ihan kuten McCarthyn aikakaudella. Ilmeisesti tosipelissä Kenny ei uskaltanut luottaa omiin metodeihin, vaan palasi siihen, johon joukkue oli tottunut EM-karsinnoissa. Hymähdin, kun tämän havaitsin eilen.


Myös ylempää Irlanti tosiaan prässäsi tavallisella 4-4-2:lla timantin sijaan.


McCarthy teki Irlannista vaikean voitettavan EM-karsinnoissa sillä, että joukkue puolusti tiiviisti ja varman päälle laskemalla usein tämän kuvan tapaan käytännössä yhdeksän pelaajaa pallon alle 4-4-1-1 muotoon syvällä. Vain McGoldrick jäi pallon yläpuolelle ja niin on tässäkin, kun Hendrick on pudonnut myös lähes oman boksin reunalle luomaan sumpun, joka oli Irlannin tavaramerkki EM-karsinnoissa. Siksi se hävisi vain yhden pelin, mutta toisaalta tasapelejä kertyi liikaa. Odotan mielenkiinnolla, että palaako Kenny seuraavissa peleissä takaisin omaan hieman hyökkäävämpään ideologiaan vai pelaako Irlanti lokakuun pelit tällä EM-karsinnoista tutulla sapluunalla, joka johtaa vähämaalisiin peleihin takuuvarmasti.


Toisella jaksolla Irlanti puolusti vielä puolustusvoittoisemmin, kun Hendrick putosi ylimmästä prässilinjasta keskikentän linjaan ja Hourihane yksinäiseksi ankkuriksi suojaamaan puolustuslinjaa, heh.


Se kuitenkin toimi, koska ei Slovakialla ollut juuri laadukkaita maalipaikkoja. Paras tilanne oli ehkä tämä 74. minuutin tilanne. Irlannin pakka on sen verran tiivis, että tilaa on lähinnä linjan takana eikä muodon sisässä. Hamsik poimiikin laiturin juoksun Dohertyn selustaan ennen kuin Hendrick ehtii sulkemaan avoimen jalan.


Doherty ei aivan yllä palloon.


Sassuolossa pelaava Haraslin veivaa oikean jalan auki, mutta kapteeni Duffy pelastaa maaliviivalta.

Irlanti pallollisena:


Alhaalta avaaminen tapahtui perus 2-4-4 muodossa. Hendrick oli yläkolmikon tukena ylempänä rakenteluvaiheessa.


Avauspelaaminen oli melko suoraviivaista vailla hienouksia, joten sikälikin paluu McCarthyn riskejä välttelevään pelitapaan oli hetkellisesti tapahtunut. Herkästi toppari-laitapuolustaja syötön jälkeen pallo nostettiin sivurajan tuntumasta vain kohti ylänelikkoa ja tietysti McGoldrickia, joka on se pääasiallinen kohde ja Walesin Mooreen nähden hän liikkuu paljon laajemmalla säteellä hakemassa palloja kuten tässäkin kuvassa, jossa hän on vasemmassa laidassa.


Irlannin paras maalipaikka tuli 84. minuutilla, kun Duffy lähti kuskaamaan itse ja löysi McGoldrickin puolustuslinjan edestä. Tämä kääntyi ja kuljetti boksin reunalle asti. Irlanti hyökkäsi viittä kaistaa pitkin kohti maalia. Boksissa Robinson siirsi vielä taakse Brownnelle, joka tarjoili viereen Hourihanelle, mutta tämä ei saanut palloa sisään viidestä metristä.


Puolessa kentässä muoto oli sentään 2-3-5. Robinson piti leveyden oikealla ja Stevens nousi vasenta sivurajaa pitkin vapauttaen McCleanin kaventamaan lähemmäs McGoldrickia ja Hendrickia. Sikäli tässäkin oli ripaus vanhaa, että laitapuolustajista nimenomaan Stevensillä oli lupa nousta enemmän.


Toisella jaksolla puolestaan McCarthyn vaihduttua Browneen, Hendrick putosi tuohon topparien yläpuolelle pyörittämään peliä ja välillä jopa heidän väliinsä kuten tässä kuvassa jatkoajalta. Samalla Doherty sai luvan nousta enemmän, kun Browne-Hourihane kaksikko jäi topparien ja Hendrickin eteen varmistamaan, joten tällöin Irlanti hyökkäsi vaihdot huomioiden viisikolla Stevens-Brady-McGoldrick-O'Dowda-Doherty.


Tässä on vielä parempi kuva tuosta 3-2-5/2-3-5:stä (riippuen Hendrickin sijainnista), jota Irlanti käytti pelin toisella puolikkaalla. Laitapuolustajat tarjoavat yhtä aikaa leveyden ja laiturit ovat kaventaneet välikaistoille. Kennyhän on todennut, että haluaa hyökätä aina viidellä pelaajalla (joihin ei lasketa laitapuolustajia), mutta tästä asetelmasta korkeintaan Hourihane/Browne toinen vuorollaan tuki yläviisikkoa taustanousulla.


EM-karsinnoissa Irlanti hyökkäsi vahvasti vasenta laitaa suosien ja loi pelin toiseksi parhaan paikkansa sieltä. McGoldrick tuli noukkimaan rajaheiton omille puoleen kenttään ja jatkoi pallon sitten Hourihanelle, joka kierrätti nopeasti Stevensille.


Tämä pelasi pystyyn vastaantulevan laitapuolustajan selustaan O'Dowdalle, joka oli ottanut rajaheiton jälkimainingissa McGoldrickin paikan piikistä, kun tämä oli alempana kohdepelaajana rajaheitolle. Välikaistallaan operoiva McCLean korvannut Brady tulee tarjoamaan seinän. Lopulta O'Dowda pääsee antamaan matalan keskityksen, jonka vaihtomies Browne ohjaa tolppaan tehden juuri edellisessä kappaleessa mainitun taustanousun keskikentältä rangaistusalueelle asti, joten tämä hyökkäys oli periaatteessa yhdistelmä vanhaa ja uutta, heh.
Salming

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Chelsea FC


Vastaus #26 : 13.10.2020 klo 18:34:58

Suomi - Bulgaria raportti: http://futisforum2.org/index.php?topic=240294.msg13285478#msg13285478

Ennen Suomen peliä katselin matkalla stadionille Irlannin ja Walesin välistä kohtaamista puhelimen näytöltä. Alla on muutama tuore kuva siitä pelistä ja tietysti veikkaus Irlannin avauksesta huomiselle. Irlannin paperiryhmitys oli 4-3-3, mutta viheriöllä muoto oli lähempänä 4-2-3-1:ta Hendrickin ollessa ylimpänä keskikentän kolmikosta niin pallottomana kuin avausvaiheessakin.

S. Long 9
McClean 11 - Hendrick 13 - Brady 10
Hourihane 6 - Molumby 22
Stevens 3 - K. Long 14 - Duffy 4 - Doherty 2
Randolph 23


Wales puolusti tutusti käsipallokaarihenkisessä 4-1-4-1 keskiblokissa. Pohjakaksikosta Morrell jäi suojaamaan puolustuslinjaa ankkuriksi ja Smith nosti itsensä keskikentän linjaan Jamesin, Ramseyn ja Balea paikanneen Wilsonin rinnalla. Moore oli piikissä. Kuten kuvasta näkyy, Morrell seuraa Irlannin Hendrickia linjojen välissä tiiviisti.


Irlanti rakensi alhaalta perus 2-4-4:llä. Long ja Duffy olivat topparit. Doherty ja Stevens nousivat Hourihanen ja Molumbyn tasolle. Keskikentän kolmikosta Hendrick on jälleen lähimpänä yläkolmikkoa McClean-Long-Brady, mutta taas Walesin toinen pohjapelaajista seuraa häntä ja toinen on keskikentän varsinaisessa linjassa. Kenny ei siis tässäkään pelissä palannut omaan hyökkäävämpään ideologiaansa (jota nähtiin syyskuussa) ja 2-3-2-3 avausmalliin, vaan jatkoi Slovakia-pelin varovaisemmalla linjalla, johon Irlanti tottui McCarthyn ollessa päävalmentaja. Jos nyt jotain pitäisi ennustaa, huomennakaan vieraskentällä raajarikkoisella rosterilla Irlanti ei tule pelaamaan mitään kovin riskaabelia jalkapalloa, vaan käyttänee yhä kahta keskikenttäpelaajaa topparien edessä avausvaiheessa yhden ankkurin sijasta.


10. minuutilta oiva kuva asetelmasta vielä Irlannin puoliskolla. Isännillä oli 6v5 ylivoima (2-4-4 vs. 4-1-4-1), joten se pääosin liikutti palloa hyvin varovasti ja etsi rauhassa avointa pelaajaa. Wales tyytyi kyttäämään puolessa kentässä Irlannin virheitä. Tämä peli muistutti siinä mielessä hyvin paljon syyskuista Wales-Bulgaria peliä, että siinäkin Wales vastaavasti odotti vastustajan syöttövirhettä ja Bulgaria korostetun huolellisesti pysyi pallossa alibisyötöillä. Irlanti halusi myös välttää turhia menetyksiä, koska vastassa oli laadukas vastaiskujoukkue, joten pelin kuva oli siksi hieman tylsä Irlannin kierrättäessä palloa Walesin muodon ulkopuolella. Tässä tilanteessa kuitenkin nyt Stevens lähtee syöttämään muodon sisään Wilsonin ja Smithin välistä kohti S. Longia.


Long kuvan vasemmassa reunassa ei syöttöä ikinä saanut, kun Hourihanessa kiinni ollut Smith aavisti syötön ja liikkui oikea-aikaisesti katkomaan sen.


Riiston jälkeen Wales lähti tietysti nopeasti kohti Irlannin maalia. Moore löytyi vapaana topparien edestä ja tämä pudotti pallon Ramseylle. Samalla James kirmasi painottomalta puolelta selustaa kohden.


Ajoitukset eivät kuitenkaan ihan toimineet. Ramseyn syöttö kesti sen verran kauan, että James ehti jo pysähtymään, jottei menisi paitsioon. Ramseyn syöttö karkasi näin ollen kulmalipulle asti ja Irlanti selvisi pälkähästä. Juuri tämän parempia vastaiskumahdollisuuksia Wales ei sitten saanutkaan ensimmäisten 75 minuutin aikana, jotka näin, kun Irlanti oli pallollisena minusta hyvin huolellinen, mutta samalla ylivarovaisuus rokotti luovuutta hyökkäyssuuntaan.


Kun vasen toppari K. Long joutui silmäkulmaan tulleen haavan vuoksi vaihtoon, Doherty siirtyi toppariksi ja Christie tuli sisään oikeaksi puolustajaksi. Viimeksi mainittu esiintyi ihan kohtalaisesti ja yhden kulman jälkeen jopa ampui boksin reunalta vasurillaan vain niukasti yli maalin, joten voi olla, että hän on huomenna avauksessa ja Doherty lepäämässä, kun Suomeen matkaavassa ryhmässä ovat Duffyn lisäksi toppareita Long ja uutena nimenä West Bromwichin 21-vuotias Dara O'Shea. Walesia vastaan penkillä ei ollut toppareita koronahässäkän vuoksi, joten pakon edessä Doherty joutui mukautumaan. Dohertyn penkkikomennus olisi toki sääli, koska haluaisin nähdä hänetkin livenä huomenna.


McGoldrickin ja Idahin pudottua ryhmästä pois ennen tätä peliä (Idah on tosin jo palannut ryhmään negatiivisen tuloksen jälkeen), piikissä aloitti kokenut S. Long. McGoldrickin tapaan hän liikkui melko laajalla säteellä hakemassa palloja. Silti luulen, että Idah avaa huomenna, koska hän on nyt levännyt jo pari peliä. Tässä tilanteessa kuitenkin Long liikkui keskeltä lähes sivurajalle asti vastaanottamaan Christien syötön laitaa pitkin. Brady on takana valmiina pudotusta varten ja samalla keskelle ylänelikon kaksi muuta jäsentä eli Hendrick ja McClean juoksevat pystyyn.


Brady ei kuitenkaan poiminut McCleanin juoksua selustaan, vaan syötti mieluummin Stevensille toiselle sivurajalle, joten nopea vastahyökkäys kuihtui.


Irlannin paras maalipaikka tuli 54. minuutilla juuri S. Longille. EM-karsinnoissa hyvin yhteen pelannut Stevens-McClean kaksikko järjestää paikan vasemmalta laidalta transition päätteeksi, mutta Long nikkasi Stevensin laatupallon yli maalin. Christie oli muuten se pelaaja, jonka riistosta puolustusmuodossa tämä vastaisku käynnistyi ja sen jälkeen Hendrick kymppinä pyörähti ohi yhdestä Walesin pelaajasta vapauttaen McCleanin vauhtiin laidalla.


Wales rakensi alhaalta myös 2-4-4:lla odotetusti. James-Ramsey-Moore-Wilson nelikko muodosti ylänelikon, kun Davies ja Roberts olivat Morrellin ja Smithin kanssa keskimmäisessä tasossa. Toppareina olivat Rodon ja Ampadu Mephamin oltua sivussa.


Samassa kuvassa näkyy Irlannin 4-2-3-1 muotoinen prässi ylhäältä. Hendrick on Longin alapuolella McCleanin ja Bradyn tukkiessa laitoja. Hourihane-Molumby kaksikko suojaa alempana puolustuslinjaa luoden jopa 6v4 ylivoiman. He eivät nostaneet tässäkään kiinni Morrelliin ja Smithiin, vaan ennemmin Hendrick peitti syöttöjä heille. Voi olla, että huomenna Irlanti antaa Sparvin ja Kamaran tulla palloa vastaan vastaavasti melko rauhassa ja pohjakaksikko keskittyy sitten suojaamaan puolustuslinjaa luoden sen eteen ylivoiman.


Satunnaisesti Hendrick nousi ylimpään prässilinjaan asti, jolloin muoto oli 4-4-2. Tämähän oli vakiokamaa McCarthyn aikana ja myös Slovakiaa vastaan Irlanti prässäsi näin pelin alussa. Varmaan huomennakin jonkin verran tätä näkyy, jos Irlanti näkee tilaisuuden riistoon Suomen puoliskolla.


Puolessa kentässä Wales käytti yhä 3-2-5 muotoa eli Davies jäi alas ja Roberts sai luvan nousta ylemmäs sivurajaa pitkin, jolloin Wilson kavensi keskelle kohti Moorea. Ramsey operoi vasemmalla välikaistalla ja James leveydessä vasemmalla. Kuvassa näkyy myös Irlannin 4-2-3-1 ryhmitys, joka tosin satunnaisesti muuttui puolessa kentässä myös Slovakia-pelin toisella jaksolla nähtyyn 4-1-4-1:een, jolloin Hourihane jäi ainoana suojaamaan linjaa ja Molumby nousi Hendrickin rinnalle. Saa nähdä, että miten usein huomenna Irlanti muuntuu 4-1-4-1:een.


Yhdeksänneltä minuutilta näyte siitä, kuinka Irlanti puolustaa vaihteeksi 4-4-2:lla Hendrickin ollessa ylimmässä prässilinjassa. Rodon lävistää kuitenkin syötöllään kaksi ylintä prässilinjaa löytäen Ramseyn omalta paikaltaan vasemmalta välikaistalta.


Ramsey kuskasi pallon boksin reunalle asti Molumby selässään, kunnes hän luopui siitä. James pääsee 1v1-tilanteeseen Dohertya vastaan, kun Ramsey jatkaa liikettään vieden Molumbyn pois tieltä.


James sai jalan sen verran auki, että pääsi keskittämään kohti Moorea ja painottomalta puolelta nousevaa Robertsia. Walesille tyypillisesti oikea laitapuolustaja kaventaa voimakkaasti boksiin jälleen kerran kuten Bulgaria-pelin voittomaalissa N. Williamskin teki.


Roberts voitti McCleania vastaan ykköspallon, mutta pudotus ei löytänyt enää Moorea, joka oli parin irlantilaisen puristuksissa. Hieno ja tyypillinen hyökkäys Walesilta.


Toinen näyte perään avausjaksolta Walesin hyökkäyspelaamisesta. Irlanti prässää poikkeuksellisen korkealta, mutta Wales on päässyt kulmalipultaan sentään vähän ylemmäs. Ramsey hakeutuu vapaaksi taas välikaistalle puolustuslinjan eteen ja saa syötön Morrellilta, jota Hendrick ei ehdi prässätä ajoissa.


Ramsey kääntyy tuttuun tempokuljetukseen vasenta välikaistaa pitkin.


Selässä on kuitenkin liikaa miehiä, joten Ramsey pysähtyy sivurajalle ja lähettää ristipallon painottomalle puolelle kohti nousevaa laitapuolustajaa Robertsia.


Roberts pelaa pallon viereen tukemaan tulevalle Smithille ja samalla Wilson putoaa vastaan linjojen väliin oikealla välikaistalla, jonne hän on taas kaventanut Robertsin huolehtiessa leveydestä.


Seuraavaksi Wilson kääntyy ramseymaiseen tempokuljetukseen. Samalla Moore tekee itsensä pelattavaksi boksin reunalle.


Moore oli selkä kohti maalia, joten hän pelasi vain seinäsyötön takaisin Wilsonille, joka pääsi virittämään erinomaisen vasemman jalkansa laukaukseen.


Randolph kuitenkin torjui vedon päädystä yli heittäytymällä. Fantastinen prässinpurku ja maalipaikan luonti Walesilta. Pelaajat olivat niillä paikoilla kuin pitikin, joten yhteistyö oli saumatonta. Irlannin keskikentän linja vuoti puolustussuuntaan ja sitä Suomenkin tulee hyödyntää. Dublinissakaan muun muassa Arter ei vakuuttanut pallottomana ja tässä tilanteessa puolestaan Hourihane vain katseli vierestä, kun Wilson rynni hänen vierestään laukaisupaikkaan.


Irlanti puolusti kulmapotkut käytännössä kuten aiemminkin eli viisi pelaajaa vartioi viittä kohdepelaajaa. Slovakia-pelissä vitosen alueella oli kolme ylimääräistä pelaajaa, mutta tässä kuvassa vain kaksi. Normaalisti vain laiturit puolustivat boksin reunoja/lyhyitä variaatioita, mutta nyt McCleanin ja Bradyn seurana on Molumby, joka kuitenkin huomisessa pelissä ehkä saattaa olla taas tuolla vitosen alueella. Tässä pelissä ylimääräiset pelaajat Randolphin edessä olivat Hourihane ja S. Long, kun puolustuslinja+Hendrick vastasivat vartioinnissa. Stevens otti maalin edessä olleen walesilaisen, joten ehkä hän on huomenna kiinni Pukissa vitosen alueella vastaavasti. Walesin variaationa oli tässä tilanteessa Bulgaria-pelissä esitelty kulmajuna.


Hyökkäyspäässä Irlanti käytti yhä 2+3 variaatiota, jossa laituri (McClean) ja kärki (Long) ovat vitosen alueella. Topparit Duffy ja K. Long sekä Doherty juoksevat taaempaa kohti maalia pallon lähtiessä ilmaan.


Vähemmän yllättäen Duffy oli kahdesti putkeen peräkkäin tulleissa kulmapotkuissa kohteena näillä jalansijoilla, joista hän nikkasi 1-1 tasoituksen lisäajalla Bulgariassa. Duffy jää siis käytännössä takatolpasta noin kahdeksan metrin päähän, joten hänen vartioijansa (Toivio?) on oltava tietoinen siitä kuten varmasti onkin.

Republic of Ireland squad v Finland

Goalkeepers: Darren Randolph (West Ham United), Caoimhin Kelleher (Liverpool), Mark Travers (Bournemouth).
Defenders: Matt Doherty (Tottenham Hotspur), Enda Stevens (Sheffield United), Shane Duffy (Celtic, on loan from Brighton & Hove Albion), Kevin Long (Burnley), Cyrus Christie (Nottingham Forest, on loan from Fulham), Dara O'Shea (West Bromwich Albion).
Midfielders: Conor Hourihane (Aston Villa), James McCarthy (Crystal Palace), Jeff Hendrick (Newcastle United), Jayson Molumby (Brighton & Hove Albion), Jack Byrne (Shamrock Rovers), Robbie Brady (Burnley), Josh Cullen (Anderlecht), Jason Knight (Derby County), Ryan Manning (Queens Park Rangers).
Forwards: Aaron Connolly (Brighton and Hove Albion), Daryl Horgan (Wycombe Wanderers), Sean Maguire (Preston North End), Shane Long (Southampton), Adam Idah (Norwich City), Ronan Curtis (Portsmouth).

Irlannin Suomeen matkaava miehistö on yllä. Maalissa jatkanee Randolph. Puolustuslinjaan veikkaan muutokseksi ainakin sitä, että ihan pirteästi pelannut Christie avaa oikealla, koska Dohertylla on nyt alla jo 210 minuuttia uurastusta Slovakia-pelin jatkoaika mukaan lukien. Duffya ei taida sen sijaan olla varaa penkittää, jollei Irlanti halua lähteä kokemattomalla toppariparilla Long-O'Shea, jota epäilen. Jos ja kun Longilla on vielä ongelmia silmäkulmaan tulleen osuman vuoksi, Kennylle U21-maajoukkueesta tuttu O'Shea voisi saada näyttöpaikan, koska myös Molumbyyn Kenny on luottanut nyt ihan hyvin keskikentällä. Vasemmalla Manning kutsuttiin Stevensin varamieheksi. Stevenskään ei ole saanut lepoa vielä, joten ehkä QPR:n 24-vuotias Manning voisi saada maaotteludebyyttinsä. Pelituntuma on tosin täysin olematon, koska hän ei ole ollut QPR:n kokoonpanossa kuukauteen. Hänen sopimuksensa päättyy kauden jälkeen ja ilmeisesti Manning on siirretty siksi sivuun kokoonpanosta kesken olevien neuvottelujen vuoksi: https://www.independent.ie/sport/soccer/ryan-manning-frozen-out-by-qpr-over-contract-stand-off-39530389.html Pelituntuman puutteen vuoksi luulen, että Stevens avaa vasemmalla, muttei pelaa koko peliä missään nimessä, vaan Manning tulee sisään jossakin vaiheessa.

Keskikentän pohjalla luulen, että Molumby jatkaa avauksessa, koska hän ei pelannut ollenkaan Slovakiaa vastaan ja nuori varsa jaksaa varmasti pelata toisen pelin lyhyen ajan sisään. Hän sai ymmärtääkseni myös ihan positiivista palautessa pelistään Walesia vastaan. McCarthy puolestaan lepäsi Wales-pelin ja palannee nyt avaukseen. Hourihane-Hendrick kaksikko on avannut molemmat pelit ja veikkaan heidän olevan lepovuorossa. Näin ollen keskikentän kolmikon täydentäisi Jack Byrne, jota irlantilaiset ovat Twitterissä kovasti vaatineet kentälle. Shamrock Roversin oikeajalkainen luova keskikenttäpelaaja on tehnyt 8+1 tehot 14 liigapelissä toistaiseksi ja kaiken järjen mukaan pääsee nyt irti kymppipaikalle kärjen alapuolelle samaan rooliin, jossa Hendrick oli Wales-pelissä.

Idahin palatessa rosteriin hän aloittanee varmastikin tuoreena miehenä piikissä. Samoin Connolly on nyt huilannut kaksi peliä erinäisten syiden vuoksi, joten oletan hänen palaavan vasemmalle laidalle, jossa hän pelasi syyskuussakin. Kysymysmerkkinä onkin sitten oikea laita. Brady olisi sinne paras ratkaisu, mutta hän on pelannut toistaiseksi 60 ja 73 minuuttia aiemmissa peleissä. Walesia vastaan Horgan tuli vaihdosta sisään oikealle, mutta jos nyt pitäisi arvata, erikoistilanteidenkin vuoksi Brady on avauksessa, mutta pelaa jälleen vain noin 60-70 minuuttia, jottei rasitusta tule liikaa. Horgan tai Curtis voi sitten tulla vaihdosta sisään laidalle.

Veikkaus Irlannin huomisesta avauksesta (4-2-3-1):

Idah (S. Long, Maguire)
Connolly (Curtis) - Byrne (Hendrick) - Brady (Horgan)
McCarthy (Hourihane) - Molumby (Cullen, Knight)
Stevens (Manning) - O'Shea (K. Long)- Duffy - Christie (Doherty)
Randolph (Travers)

E: Jaaha, McCarthy on ulkona pelistä Irlannin liiton Twitterin mukaan. Ehkäpä sitten Anderlechtin 24-vuotias keskikenttäpelaaja Cullen avaa Molumbyn rinnalla tai Hourihanea kuormitetaan entistä enemmän. Yksi mahdollisuus olisi toki myös 4-4-2, jossa Idah ja Long avaisivat piikissä, Connolly ja Brady laidoilla sekä Molumby-Byrne kaksikko keskellä, mutta tuo ei välttämättä ole puolustussuuntaan tarpeeksi tiivis.
« Viimeksi muokattu: 13.10.2020 klo 22:17:35 kirjoittanut Salming »

 
Sivuja: 1 [2]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines