FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
27.10.2020 klo 23:45:36 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1]
 
Kirjoittaja Aihe: Kunnian kentät - kuvapainotteinen kotiseutukirja savolaisista jalkapallokentistä  (Luettu 3821 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Kunnian kentät

Poissa Poissa


: 27.03.2020 klo 16:04:19

Terve!

Pohjois-Savo kuuluu kotimaisen jalkapallon kiistattomiin sydänmaihin - mitattiinpa sitä menestyksessä, pelin estetiikassa tai ihmisten suhtautumisessa kuningaslajiin. Nahkakuulaa liikutellaan ympäri maakuntaa viheriöillä, jotka ovat vuosien saatossa ehtineet todistaa monenmoisia näytöksiä. Ajan hammas on myös ehtinyt nakertaa arvokasta patinaa moneen näistä näyttämöistä. Nämä maakunnan helmet ansaitsevat tulla tutummiksi.  

Savolaisten jalkapallokenttien mehevimmät tarinat ovat kulkeneet vuosikymmeniä kuulopuheina laji-ihmisten keskuudessa. Syksyn 2020 aikana valmistuva Kunnian kentät kokoaa niitä viimein myös kansiin.
Olemme siis jo jonkin aikaa työstäneet pienellä työryhmällä kuvapainotteista kotiseutukirjaa savolaisista jalkapallokentistä. Kaikkiaan viitisentoista savolaisviheriötä esittelevän kirjan pääpaino tulee olemaan laadukkaissa valokuvissa ja kenttiin liittyvissä tarinoissa. Kunkin jalkapallopyhätön yhteydessä esitellään paikallistarinoiden ohella paikkakunnan keskeisiä jalkapallovaikuttajia, joiden kautta tutustutaan kenttään (syntyhistoria, kohokohdat, legendat, myytit, taiat ja kiroukset).
Kuvakirja syntyy neljän jalkapallolle ja lajikulttuurille vihkiytyneen savolaisen yhteistyönä. Kirjoituksesta vastaavat siilinjärveläiset Mikko Vehviläinen ja Jussi Kumpulainen, valokuvauksesta Miska Savolainen ja ilmakuvista Janne Pirinen.

Ajattomasta kuvakirjahankkeesta tekee tässä hetkessä ajankohtaisen kahta kuopiolaiskenttää (Itkonniemen kaavoitushanke, Keskuskentän loppuunrakentaminen) koskeva myllerrys sekä Kuorevirran kentän uudelleennimeäminen kunnianosoituksena Ilmari Niskaselle.

Olemme tehneet kenttärajausta niin, että merkittävyyden lisäksi valintaan ovat vaikuttaneet myös jo tiedossamme olevat kenttätarinat, kenttiin liittyvät merkkihenkilöt tai jokin erityispiirre. Alla on listaus kirjan esittelemistä kentistä.

Ahmo (Siilinjärvi)
Juankoski
Kankainen (Nilsiä)
Kuorevirran kenttä (Kiuruvesi)
Kuopion keskuskenttä
Kurkimäen kenttä
Pieksämäen keskuskenttä
Rautavaara
Sankariniemi (Iisalmi)
Sonkajärvi
Stampfield (Rautalampi)
Suonenjoen keskuskenttä
Tanhula (Toivala)
Varkauden Kisapuisto
Vartiala (Riistavesi)
Väinölänniemi (Kuopio)


Kirjoitustyö on jo hyvässä vauhdissa ja valokuvaus - maasta ja ilmasta - tullaan tekemään kesän otollisimpina kuvauspäivinä. Perehtyminen kuvaajien aikaisempiin otoksiin herättää lupauksia siitä, että kirja tulee miellyttämään silmää.

Meillä on suunnitelma kuhunkin kenttään liittyvistä henkilöhahmoista ja jo hyvin materiaalia kasassa. Haluamme kuitenkin, ettei yksikään huipputarina jää kuulematta ja pistämättä kansiin. Siksi pyydämmekin tarinoiden, legendojen ja myyttien osalta yhteydenottoja osoitteeseen: kunniankentat@hotmail.com.

Kirja valmistuu viimeistään lokakuussa 2020. Annamme lisätietoa hankkeen tukemisesta ja kirjan hankintamahdollisuuksista myöhemmin kevään mittaan.

Jussi Kumpulainen
Janne Pirinen
Miska Savolainen
Mikko Vehviläinen

« Viimeksi muokattu: 17.04.2020 klo 20:31:37 kirjoittanut Kunnian kentät »
batong

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: KoiPS, MU, SV, West Ham United, Orimattilan Pedot


Vastaus #1 : 28.03.2020 klo 10:20:03

Ihan vain katsoin listausta ja huomasin, että Kyrkkä ei jostain syystä ole listoilla. Aika legendaarinen kenttä kuitenkin kyseessä.
Kunnian kentät

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 28.03.2020 klo 13:59:04

Ihan vain katsoin listausta ja huomasin, että Kyrkkä ei jostain syystä ole listoilla. Aika legendaarinen kenttä kuitenkin kyseessä.

Kyrönvirrastakin kyllä tarinaa riittäisi, mutta rajasimme Pohjois-Savoon, jossa sielläkin jo on runsaudenpula hienoista kentistä. Pieksämäkihän ei tosin teknisesti ottaen kuulu Pohjois-Savoon, mutta jalkapallosarjojen osalta on aina linkittynyt kiinteästi maakuntaan. Muodostaa myös niin tiiviit siteet kirjassa esiintyviin naapureihinsa Varkauteen ja Suonenjokeen, että sekin oli omittava mukaan.
Kunnian kentät

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 30.04.2020 klo 08:04:06


Syksyllä ilmestyvän kirjan joukkorahoituskampanja käynnistyi tänään aamulla osoitteessa:
https://mesenaatti.me/1621/kunnian-kentat-kirja-savolaisista-jalkapallopyhatoista/


Kirjahankkeen edistymistä ja pieniä teasereitä voit seurata ahkerasti päivittyvillä Facebook-sivuilla: 
https://www.facebook.com/kunniankentat/


Kirjoitusurakka lähestyy jo puoliväliä ja projektimme on ehtinyt saamaan positiivisen vastaanoton savolaiselta jalkapalloväeltä. Sana saa silti mieluusti yhä levitä.     
Tästä tulee hieno kirja, joten ota sinäkin homma seurantaan ja opus hankintalistalle.

WP

Poissa Poissa


Vastaus #4 : 07.06.2020 klo 09:33:19

Havahduin asiaan vasta SS jutun jälkeen ja ehdottomasti hankintaan. Oma fudisura oli pitkä ja vähemmän hohdokas mutta olen kuitenkin pelannut virallisen ottelun kaikilla noista kentistä. Neljä noista on ollut vieläpä kotikenttä. Etukäteen jo kiitos tämän kirjan tekijöille. Otan hatun päästä ja kumarran...
Kunnian kentät

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 07.06.2020 klo 19:57:52

Havahduin asiaan vasta SS jutun jälkeen ja ehdottomasti hankintaan. Oma fudisura oli pitkä ja vähemmän hohdokas mutta olen kuitenkin pelannut virallisen ottelun kaikilla noista kentistä. Neljä noista on ollut vieläpä kotikenttä. Etukäteen jo kiitos tämän kirjan tekijöille. Otan hatun päästä ja kumarran...

Kiitokset ylisanoista ja luottamuksesta Lupaamme, että kirja on vähintään odotusten mukainen.

Kuten viikon mittaan on muutamasta savolaismediasta saanut lukea, kirjan ilmakuvaukset saatiin tehtyä tällä viikolla. Ilmakuvaaja Janne Pirisen kuvausjälki on mykistävää. Siitä jotain esimakua kirjan Facebook-sivuilla.

Myös kirjan valokuvaaja Miska Savolainen on parhaillaan tekemässä ensimmäistä kahdesta kuvauskiertueestaan. Kirjan Facebook-sivuilla pian myös maistiaiset näistä otoksista.

Myös kirjoittajat ovat hyvässä vauhdissa ja mehevää tavaraa on tallennettu siinä määrin, että kirjoitustyöstä on takana jo lähes 70 prosenttia. Luvassa on huikeita tarinoita!

Mesenaatti-kampanja puksuttaa vääjäämättömästi kohti tavoitettaan ja jo 34 yksityishenkilöä on hankkinut itselleen kirjan, osa jopa kymmenen.

Auta osaltasi hankkeemme maalin ja käy hankkimassa kirjasi ennakkoon osoitteessa mesenaatti.me⚽

Jos yhtään emmityttää, tutustukaa Facebook-sivuihimme tai lukekaa lisää hankkeestamme
 eilisen 6.6. Savon Sanomista.
« Viimeksi muokattu: 07.06.2020 klo 20:01:15 kirjoittanut Kunnian kentät »
WP

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 10.10.2020 klo 09:48:07

Kirja näyttää olevan painossa ja omissa käsissä jo vissiinkin lokakuun aikana. Mukava piristys pimeään syksyyn.
krevis

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: 1923


Vastaus #7 : eilen kello 00:26:04

Täähän olis valmis. Kirjan lisäksi mahis tilata kuvista kalentereita ja/tai erilaisia kuvaprinttejä.

https://mideas.fi/kauppa/


 
Sivuja: [1]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines