FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
30.07.2021 klo 20:07:33 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 [2] 3 ... 12
 
Kirjoittaja Aihe: Bundesliga: 27. Spieltag  (Luettu 12205 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Incrível

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Christian Eriksen


Vastaus #25 : 22.05.2020 klo 22:50:47

Cunha on kyllä aika hyvä pelaamaan jalkapalloa.
Gnaget

Poissa Poissa


Vastaus #26 : 22.05.2020 klo 22:51:38

Ibisevic 1+2 varttiin. Ei ollenkaan huono ikämieheltä.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #27 : 22.05.2020 klo 22:54:38

Pakko ihmetellä, että miksi Tölkit päästi Cunhan Herthaan. Luulisi, että potentiaali olisi näkynyt treeneissäkin.
Seitan

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KTP


Vastaus #28 : 22.05.2020 klo 22:55:22

Tulin saunasta ja peli on 3-0. :D
Ei taida jäädä maalit vielä tähän.
Gnaget

Poissa Poissa


Vastaus #29 : 22.05.2020 klo 22:58:13

Pakko ihmetellä, että miksi Tölkit päästi Cunhan Herthaan. Luulisi, että potentiaali olisi näkynyt treeneissäkin.

Ainoa järkevä syy taitaa olla, että herra itse halusi enemmän peliaikaa.

Edit. Ja myös se, että niiden tavoite on tehdä voittoa. Sekin toteutu kolmen miljoonan valtakunnan markan muodossa.
Balazs Dzsudzsak

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: 93:20


Vastaus #30 : 22.05.2020 klo 23:06:15

4-0. Unionia viedään oikealta ja vasemmalta.
Lord Bendtner

Paikalla Paikalla


Vastaus #31 : 22.05.2020 klo 23:08:09

Cunha on kyllä aika hyvä pelaamaan jalkapalloa.

Köyhän miehen Neymar, hyvässä ja pahassa.
Wanha futaaja

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Jag ser rött...


Vastaus #32 : 22.05.2020 klo 23:23:37

4-0. Unionia viedään oikealta ja vasemmalta.

Joo, tylyt luvut. Ei mitään selittämistä. Union sentään voitti ensimmäisen derbyn, tosin kyseenalaisella rankkarilla.
Härison

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kuopion Palloseura


Vastaus #33 : 23.05.2020 klo 11:45:54

Salming

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Chelsea FC


Vastaus #34 : 23.05.2020 klo 12:57:09

Berliinin paikallisottelusta Hertha BSC - Union Berlin 4-0 havaintoja:


Paperiryhmityksethän olivat 4-2-3-1 ja 3-4-2-1. Näin ollen oli oletettavaa, että puolustaessa vierasjoukkue pelaisi viiden miehen linjalla wingbackien Reichelin ja Trimmelin pudotessa topparikolmikon Parensen-Hübner-Friedrich tasolle, jolloin puolestaan ylempää kärjen alapuoliset Bülter ja Ingvartsen putoaisivat keskikentän linjaan Andrichin ja Prömelin vierelle. Noin myös tapahtui eli pallottomana Unionin muoto oli enemmän tai vähemmän 5-4-1 kuten kuvasta näkyy. Andersson oli yksinäinen prässääjä ylimmässä linjassa. Hertha vastasi vieraiden viiden alakertaan nostamalla oikean laitapuolustajan Pekarikin viidenneksi pelaajaksi ylös (kipittää juuri ylemmäs kuvan oikeassa laidassa), jottei isännillä olisi alivoimaa vieraiden puolustuslinjassa. Pekarikin nostaessa ylemmäs pohjakaksikosta Skjelbred siirtyi sitten useasti täyttämään Pekarikin jättämää tilaa Krujicin operoidessa keskellä kuten nimimerkki Lord Bendtnerkin huomioi eilen. Hitaissa hyökkäyksissä muoto oli siis useasti 2-3-5 tai jopa 2-2-6, jos esimerkiksi Plattenhardtkin lähti nousuun vasemmalta.


Kotijoukkueen ryhmitys hyökätessä ei siis suinkaan ollut kuin ajoittain tässä näkyvä oletettu 2-4-4, vaan useammin tuo ylemmän kuvan 2-3-5 tai jopa 2-2-6, koska Union vetäytyi melko herkästi puoleen kenttään tiiviiseen muotoon eikä juuri prässännyt korkealta kuin korkeintaan kärkipelaaja Anderssonin voimin, jota juoksutettiin vaivatta toppariparin Boyata-Torunarigha voimin.


10. minuutilta oli pari loistavaa kuvaa poimittavissa analyytikoille. Ensin Hertha rakentelee alhaalta konservatiivisemmin 2-4-4 muodossa.


Kun Union ei kuitenkaan taaskaan prässää kovaa, vaan antaa isäntien pallotella alhaalla, vuorostaan vasen laitapuolustaja Plattenhardt ja pohjakaksikosta Krujic nostavat itsensä vieraiden keskikentän linjan ja puolustuslinjan välimaastoon luoden 6v5 ylivoiman Unionin puolustuslinjaan tai sen etupuolelle. Samalla kuitenkin Herthan alakertaan jäi nyt 4v5 alivoima.


Unionin viiden ylimmän pelaajan huomatessa tuon 5v4 ylivoimatilanteen heidän kannaltaan, he uskaltautuivat prässäämään aina lujempaa eli Andersson sai apuja tuolloin keskikentän linjasta. Tässä kuvassa Andersson on ohjannut prässillään Boyataa kohti laitaa ja keskikentän linjasta tulee apuri pakottaen Pekarikin roiskaisemaan pallon ylös.


Samalla keskikentän linjasta Andrich lukee peliä hyvin ja pudottautuu kuudenneksi mieheksi alas auttamaan puolustuslinjaa sekä luomaan 6v6 tilanteen. Eli periaatteessa aina jos Hertha yritti neljän pelaajan voimin avata alhaalta viittä Unionin ylintä pelaajaa vastaan, silloin Union prässäsi vähän aggressiivisemmin pakottaen Herthan alakerran joko palauttamaan pallon alas maalivahdille tai avaamaan ilmassa ylös, mutta jos Hertha käytti 2-3-5/2-4-4 mallia, silloin Unionilla oli vähintään 5v5 tasavoima tai 5v4 ylivoima puolustuslinjassaan, joten prässi oli maltillisempi puolessa kentässä.


Herthan maalipotkuissa toki Union prässäsi myös ylhäältä. Tässä Jarstein siirsi lyhyen viereen Boyatalla, joka on pakotettu avaamaan pitkän pallon, kun Andersson prässätessään on peittänyt myös syöttösuunnan keskelle Krujicille. Herthalla olisi ollut 6v5 ylivoima omalla puoliskollaan.


Ylempänä sitten tietysti nelikolla Cunha-Darida-Lukebakio-Ibisevic on alivoima Unionin viiden linjaa vastaan ja topparikolmikosta yhden on helppo irrota voittamaan ykköspallo.


Neljä minuuttia myöhemmin Jarstein avasi itse pystyyn maalipotkun eikä antanut viereen Boyatalla. Asetelma on muutoin sama eli Unionilla on 5v4 ylivoima alimmassa linjassaan.


Ibisevic kuitenkin onnistuu nyt voittamaan ykköspallon, kun avaus alhaalta on tarkempi. Samalla Lukebakio voittaa laidassa oman miehensä Reichelin tehden vastaliikkeen linjan taakse tyhjään tilaan. Darida tarjoaa toisen pudotusvaihtoehdon Ibisevicille.


Bosnialainen kuitenkin nikkasi pallon taitavasti suoraan Lukebakion juoksulinjalle, joka pääsi puolittain läpi, mutta viimeistely-yritys meni päin Gikiewiczia. Tämä oli kaiketi isäntien avausjakson laadukkain paikka, joka syntyi noista pitkistä syötöistä ohi vastustajien viiden ylimmän pelaajan.


35. minuutilta seuraava näyte. Hertha yrittää 2-2-6 muodolla tulla ohi Unionin viiden ylimmän pelaajan eli kahden ylimmän prässilinjan. Pekarik ja Krujic ovat nostaneet itsensä ylemmäs, kun Plattenhardt ja Skjelbred vuorostaan ovat auttamassa yhä toppareita. Union kuitenkin on taas tunnistanut hetkellisen 5v4 ylivoimansa Herthan puoliskolla ja Andersson saa apuja taas keskikentän linjasta toppariparin prässäämiseen.


Boyata joutuu palauttamaan alas ja Jarstein avaamaan pitkän pallon ylös.


Samalla kuitenkin Pekarik ja Krujic ja Daridakin ovat ehtineet pudota alemmas varmuuden vuoksi, joten Unionilla on kohdealueella 5v3 ylivoima eikä vaikeuksia voittaa palloa itselleen.


Avausjakson viimeinen poiminta on 40. minuutilta. Tämä oli oikeastaan ainoita kertoja, kun Herthan alakerta kykeni antamaan maitse murtavan syötön Unionin keskikentän linjan ohi linjojen väliin. Syöttäjänä on Torunarigha.


Ibisevic saa pallon haltuun linjojen välissä ja pääsee kääntymään...


....mutta pallokosketuksien vähyydestä johtuen ulkosyrjäsyöttö laitaan on luokaton karaten yli sivurajan. Summa summarum, avausjaksolla Unionin viiden ylimmän pelaajan toiminta eri prässitilanteissa oli mielestäni hyvää ja vastaavasti Herthan alakerran pelin avaaminen melko kesyä maitse, kun Unionin keskikentän linja varsinkin oli hyvin tiivis. Liian usein Hertha joutui turvautumaan pitkiin palloihin kohti ylänelikkoa, joka oli siis alivoimainen tai korkeintaan tasavoimainen. Niissä hetkissä, kun Hertha yritti luoda 6v5 ylivoiman Unionin puolustuslinjaan tai sen etupuolelle, oman kenttäpuoliskon neljän pelaajan eli toppariparin ja laitapuolustaja-pohjapelaaja kombon pelin avaaminen ei varsinkaan toiminut, vaan Unionin prässätessä lujempaa noissa hetkissä seurauksena oli hätäisiä korkeita syöttöjä ylös.

*****


Toisen jakson alussa Torunarigha onnistui toistamiseen murtavan syötön antamisessa. Pekarik oli noussut ylemmäs, joten muoto oli 2-3-5 eikä Union siis tuolloin prässännyt juuri Herthan toppareita kuin Anderssonin voimin, koska alhaalla oli kuitenkin 5v5 asetelma.


Nyt vuorostaan Darida löytyy vapaana linjojen välistä. Huomioikaa myös se, että Pekarikin noustua Lukebakio ei tällä kertaa ollut ihan hirveästi kaventanut keskemmäs, vaan yhdessä Pekarikin kanssa he olivat luomassa lukumääräistä 2v1 ylivoimaa Unionin vasenta wingbackia vastaan, joka oli hetkellisesti Trimmel, kun Reichel oli oikealla puolella. Palloa ei nyt kuitenkaan pelattu sinne, kun Darida löytyi linjojen välistä. Unionin topparikolmikolla on 3v2 ylivoima Cunhaa ja Ibisevicia vastaan, joten Reichel lähtee antamaan painetta Daridalle.


Reichel yritti pysäyttää Daridan tuloksetta. Tämä onnistui harhautuksessa ja samalla laitakaista jäi auki Plattenhardtin taustakierrolle. Darida pelasikin pallon erinomaiselle keskittäjälle suoraan juoksulinjalle. Rangaistusalueen liepeillä vierailla on kuitenkin kohdealueella tukeva 3v1 ylivoima Ibisevicia vastaan.


Siitä huolimatta Ibisevic voittaa oman miehensä Parensenin ja kun keskitys putoaa täydellisesti juoksulinjalle, bosnialaiskärki onnistuu pukkaamaan pallon verkkoon. Tavallaan lähes heti kun Unionin keskikentän linja kyettiin ohittamaan maitse ja pelaamaan pallo puolustuslinjan etupuolelle linjojen väliin, vieraiden verkko soi. Avausjaksolla tällaiset murtavat syötöt olivat todella harvassa pl. tuo 40. minuutin tilanne ylempänä, mutta toisen jakson alussa tuli onnistuminen ja sen seurauksena toki vielä Daridalta nähtiin taitavaa tekemistä verrattuna Ibisevicin haltuunottoon ja jatkopelaamiseen avausjakson lopussa.


2-0 osuma syntyi heti perään tilanteenvaihdosta. Skjelbred voitti kakkospallon omalla puoliskolla ja pelasi sen eteenpäin kohti Ibisevicia, joka piti toppari Hübnerin selässään ja samalla Lukebakio teki avausjakson tapaan vastaliikkeen pystyyn linjan taakse tyhjään tilaan. Parensen oli tässäkin tilanteessa pehmeä päästäen belgialaisen karkaamaan läpiajoon turhan helposti rinnaltaan. Hän toki sai vähän hipaistua palloa ollen osin syöttölinjalla, mutta se ei riittänyt. Tällä kertaa Lukebakio ei myöskään ampunut päin, vaan siirsi sivuun ja viimeisteli tyhjiin.


Ja vielä 3-0 osumasta muutama havainto. Kaikki alkaa siitä, kun Torunarigha avaa pitkällä kohti ylänelikkoa. Tappioasemassa luonnollisesti Union alkoi prässäämään hanakammin ylhäältä viidellä miehellään.


Unionilla on taas vaihteeksi 5v4 ylivoima linjassaan ja ykköspallon he voittavatkin. Herthalla ei johtoasemassa ollut enää tarvetta yrittää väkisin muodostaa 5v5 tasavoimaa Unionin alimpaan linjaan.


Kakkospalloon Krujic tulee kuitenkin todella vahvasti napaten sen itselleen ja kääntäen painopisteen takaisin vieraiden päätyyn.


Pallo pelataan laitaan Cunhalle, joka ahdistettunakin peippailujen jälkeen saa chipattua pallon boksiin ja pienen tuurinkin kautta...


... Ibisevic pudotti pallon takaisin hänelle boksin reunalle. Cunha laukoi sisäsyrjällä takakulmaan lukemiksi 3-0.


Loppuun vielä maininta siitä, että kun Union vuorostaan yritti rakentaa alhaalta, sen muoto oli paperiryhmitykselle soveltuva 3-4-3 eli tässä ei ollut mitään yllättävää.


Näin ollen Herthalle jäi sen puolustuslinjaan 4v3 ylivoima Anderssonia, Ingvartsenia ja Bülteria vastaan. Pallonhallinta oli Herthan hyväksi avausjaksolla 60-40, joten liiaksi näitä tilanteita ei nähty.


Puolessa kentässä Hertha puolusti 4-4-2:lla eli Darida luonnollisti nousi Ibisevicin tueksi ylimpään prässilinjaan ja Cunha-Lukebakio laituripari putosi keskikentän linjaan. Tällaistakin hetkeä sai kuitenkin varsinkin avausjaksolla metsästää hirvien ja ilvesten kanssa, koska Hertha prässäsi jo ylempää varsin aktiivisesti 4-2-3-1 muodolla eikä päästänyt Unionia kuljettamaan palloa ilmaiseksi tällaisiin asetelmiin toisin kuin vierasjoukkue.


Tässä nyt on vielä yksi pysäytyskuva tuosta korkeasta prässistä. Darida, Ibisevic ja Cunha ovat tosin nyt kaikki hetkellisesti väärillä paikoilla eli Ibisevic laidassa, Darida piikissä ja Cunha kymppipaikalla. Pohjakaksikko tukee lähellä ja Krujic on seuraavaksi liikkumassa laitaan estämään tempokuljetusta, kun Ibisevic on ohitettu.
« Viimeksi muokattu: 23.05.2020 klo 13:03:48 kirjoittanut Salming »
Björn Kikkelsson

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Levytopikin aktiivit


Vastaus #35 : 23.05.2020 klo 13:59:50

Darmstadt - St. Pauli potkaisee tämän lauantain käyntiin. Mukavan kuuloista kun tanskaksi selostetaan Ylos
Kulmalipunheiluttaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Potkupalloilevat foorumissit


Vastaus #36 : 23.05.2020 klo 15:13:07

Olis tosta voinut punaisenkin antaa.
HNV

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: 191019 & 080521


Vastaus #37 : 23.05.2020 klo 15:43:01

Hannover käänsi pelin Osnabrückissä muutamassa minuutissa Duckschin kahdella osumalla 3-2-vierasjohdoksi ja alkanee vähitellen olla turvassa suoralta syöksyltä kolmoseen.

E: varsinkin kun Haraguchi tekee juuri 2-4. Toisaalla Darmstadt upottaa huorakorttelia.
« Viimeksi muokattu: 23.05.2020 klo 15:45:26 kirjoittanut HNV »
Härison

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kuopion Palloseura


Vastaus #38 : 23.05.2020 klo 16:12:18Seitan

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KTP


Vastaus #39 : 23.05.2020 klo 16:23:48

Huumoria löytyy aina Lukelta. "Veskari on kuulemma aika paska" :)
Hyvä henki kusenissa valloilla ja top-4 toiveissa. 5.sija on jo aika hyvin haarukassa.
Kohta mennään. Tölkki auki. Tuoppi

edit. heh tulee noista pahvikatsojista mieleen vanhat tietokonepelit.
« Viimeksi muokattu: 23.05.2020 klo 16:33:13 kirjoittanut Seitan »
Lord Bendtner

Paikalla Paikalla


Vastaus #40 : 23.05.2020 klo 16:29:44

Eintrachtia vastaan Strobl esiintyi hyvin, mutta Leverkusenia vastaan miehelle saattaa tulla kiire. Zakaria olisi ollut kotijoukkueelle todella tärkeä palanen tähän peliin. Toisaalta Leverkusenkin antaa Dragovicin verran tasoitusta, joten puntit ovat siinä mielessä tasan.
Kyseenalaistaja

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Tottenham Hotspur, FC Kontu


Vastaus #41 : 23.05.2020 klo 16:32:07

Vähän irvokkaan oloinen omasta mielestäni tämä koronapandemian uhrien muistoksi pidettävä hiljainen hetki, kun samalla piti kovalla kiireellä saada nämäkin pelit käyntiin Saksassa.
Björn Kikkelsson

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Levytopikin aktiivit


Vastaus #42 : 23.05.2020 klo 16:34:15

Huumoria löytyy aina Lukelta. "Veskari on kuulemma aika paska" :)
Hyvä henki kusenissa valloilla ja top-4 toiveissa. 5.sija on jo aika hyvin haarukassa.
Kohta mennään. Tölkki auki. Tuoppi

edit. heh tulee noista pahvikatsojista mieleen vanhat tietokonepelit.

Ihan sama tuli itselle mieleen. :D
Osterdeich

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Werder


Vastaus #43 : 23.05.2020 klo 16:38:15

Vähän irvokkaan oloinen omasta mielestäni tämä koronapandemian uhrien muistoksi pidettävä hiljainen hetki, kun samalla piti kovalla kiireellä saada nämäkin pelit käyntiin Saksassa.
Niin samaa mieltä. Werdan Kohfeld sanoi eilen pressissä pahoittaneensa mielensä kritiikista ja kertoi olevansa paras valmentaja tähän joukkueeseen. Nyt on sitten näytön paikka. Katastrofi Friedl on jälleen päässyt avariin, joten en paljoa menestykseen usko. Noista sisään, Davy.
Björn Kikkelsson

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Levytopikin aktiivit


Vastaus #44 : 23.05.2020 klo 16:38:51

Havertz on ihan huimassa vireessä, kaikki menee tällä hetkellä Ylos
Jema Pelle

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK


Vastaus #45 : 23.05.2020 klo 16:38:53

Jasso?

Ei lähelläkään,  0-1, hienoa.
Seitan

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KTP


Vastaus #46 : 23.05.2020 klo 16:39:23

On se paska. Upea syöttö kyllä.
Melieber

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, AS Roma, Ajax


Vastaus #47 : 23.05.2020 klo 16:40:03

Havertzhan on aika tehokas kärki. Uusi paikka vakituisemminkin?
Kulmalipunheiluttaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Potkupalloilevat foorumissit


Vastaus #48 : 23.05.2020 klo 16:40:48

On se paska. Upea syöttö kyllä.
Ajoitukset enemmän kuin nappiin.
Erkki Kantonen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Fc Honka


Vastaus #49 : 23.05.2020 klo 16:40:52

Leverkusen katkoi syötön keskikentällä ja sitten nopeasti pystyyn. Tarkka ja oikea-aikainen syöttö Havertzille, joka pääsi yksin molaria vastaan. Leverkusen vierasjohtoon.

 
Sivuja: 1 [2] 3 ... 12
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa