FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
17.01.2021 klo 23:37:37 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 9 [10]
 
Kirjoittaja Aihe: TPS - HJK ti 23.6. klo 20:00 Veritas Stadion  (Luettu 23990 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Arabialainen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Klubi 04


Vastaus #225 : 24.06.2020 klo 10:08:51

Ekat 15 minuuttia näytti siltä että Klubi yllätettiin housut nilkoissa ja eivät olleet odottaneet lainkaan että TPS tulee aggressiivisesti päälle. Ei siinä paikkoja ollut kummallakaan mutta Klubi ei saanut omaa peliä käyntiin ja oli jatkuvasti hieman perässä tilanteissa.

e. ja näytti että Klubin prässi ohitettiin alussa tosi helposti.
« Viimeksi muokattu: 24.06.2020 klo 10:11:26 kirjoittanut Arabialainen »
Salming

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Chelsea FC


Vastaus #226 : 24.06.2020 klo 11:35:07

Ratkaisu tuli vittumaisella, mutta niin tepsimäisellä tavalla. Olisi ollut paljon helpompi käsitellä tämä, jos Klubi olisi tehnyt maalin jostain niistä muutamasta ihan komeasta hyökkäyksestä jonka saivat rakennettua, sen sijaan että maali syntyi taas kerran aivan päin helvettiä puolustetusta erikoistilanteesta. Tämä maali olisi saattanut hyvinkin olla estettävissä niinkuin vallankumouksellisella puolustusinnovaatiolla kuin miehellä etutolpalla.
Surkeaa kommunikointia ennen kulmaa ja itse kulma aivan perseelleen.
Minusta tuosta maalista voi antaa kunniaa myös hieman HJK:lle, jonka suunniteltu kuvio toi tulosta kolmannella yrittämällä, vaikka osuma olisikin ollut estettävissä eritoten sillä, että Muzaci ei olisi hävinnyt omaa 1v1-tilannettaan O'Shaughnessya vastaan.


Lingman antoi Klubin kulmapotkuja ja Schüller tarjosi lyhyen vaihtoehdon. TPS asetti aina kaksi pelaajaa oman boksin sivureunaan estämään lyhyitä variaatioita (Jakonen ja Alhassan) ja blokkaamaan matalat pallot etutolpalle. Viiden metrin alueelle TPS puolestaan ryhmitti neljä pelaajaa (järjestyksessä etutolpalta takatolpalle Strasser, Ääritalo, Pikkarainen ja Hernandez).


Tämä tarkoitti sitä, että kolme muuta Tepsin pelaajaa miesvartioi kolmea klubilaista (Muzaci vs. O'Shaughnessy, Rähmönen vs. Tenho ja Tehe vs. Väyrynen) aina pilkun tuntumassa ja yksi pelaaja (Lähde) oli vielä irrallaan tuosta kolmen porukasta puolustaen rangaistusalueen reunaa ja sinne suuntautuvia kakkospalloja kuten nuoli osoittaa.


Koska Klubilla oli usein viisi tai kuusikin kohdepelaajaa rangaistusalueella (riippuen vähän Tanakan sijoittumisesta, sillä hänen nappikset olivat toisinaan juuri ja juuri boksin sisässä, kun hän oli rangaistusalueen reunalla odottamassa kakkospalloja), se tarkoitti sitä, että heille jäi rangaistusalueelle pelaajia, jotka saivat juosta vapaasti kohti maalia kuten ympyröity Toivomäki taka-alueella. Lisäksi Ri. Riski hääräsi tuolla viiden metrin alueella neljän tepsiläisen seassa vapaasti liikkuen ja kuten jo tästä 58. minuutin variaatiosta näkee, Riski yrittää juosta Strasserin etupuolelle samalla, kun Lingman lähettää keskityksen ilmaan, mutta...


... vielä tällä kertaa Lingmanin keskitys pysähtyi Alhassan-Jakonen kaksikkoon rankkarialueen sivureunalla, jonka jälkeen Lähde säntää sovitusti ensimmäisenä tuolta boksista ulos tukemaan Jakosen prässiä.


62. peliminuutti. Lähde meni vaihtoon, joten Latonen otti hänen roolinsa oman pään kulmapotkuissa. Viiden metrin alueella on jälleen tuo 1v4 asetelma eli Riski liikkuu tepsiläisten seassa ja kulmalipulla on puolestaan 2v2-tilanne.


Ja kun keskitys on ilmassa, Riski on taas hakeutunut Strasserin etupuolelle. Pallo kaartaa kuitenkin hieman tuon kaksikon ylitse. Toivomäkikin on jälleen vapaana takatolpan alueella, jota Hernandez puolustaa, mutta ei siis miesvartioi Toivomäkeä. Keskellä DOS, Väyrynen ja Tenho ovat taas Muzacin, Tehen ja Rähmösen pihdeissä.


Lopputuloksena yksi neljästä Tepsin vitosen viivalla olleista pelaajista eli Ääritalo purkaa ykköspallon pois omasta boksista. Ihan hirveän paljon tuo Lingmanin keskitys ei siis mennyt Riskin ylitse.


Jatkotilanteessa Jakonen on seurannut Schüllerin liikkeen kulmalipulta kohti keskustaa ja voittaa tätä vastaan kakkospallon, mutta kolmospallo tulee Murillolle, joka jäi hyökkäyspään kulmapotkuissa alemmas varmistamaan ja nopeajalkaisena yksilönä tarvittaessa pysäyttämään vastahyökkäyksiä yhdessä Väänäsen kanssa. Murillon voittaman pallon myötä Lingman sai vielä uuden keskityksen aikaan, mutta se lähti kaukaa laitakaistalta ja suuntautui Koposen käsiin.


Sitten voittomaalin kimppuun. Atom ja Schüller olivat vaihtaneet rooleja eli Atom meni tarjoamaan lyhyen vaihtoehdon ja Schüller oli boksin reunalla, joten Latonen seurasi katseellaan Schülleriä ja Jakonen huolehti Atomista samalla, kun Alhassan yritti hyppäämällä pysäyttää Lingmanin keskityksen ennen kuin se menisi kohdealueelle.


Rähmösellä ja Tehellä ovat omat miehensä Tenho ja Väyrynen hyvin kontrollissa, mutta sen sijaan Muzaci on hukannut O'Shaughnessyn ja on tämän väärällä puolella kuten kuvaan piirretty pieni viiva näyttää. Etutolpalla puolestaan Riski on kolmannen kerran perätysten liikkunut kulmapotkun lähtiessä ilmaan Strasserin etupuolelle ja tällä kertaa kolmas kerta toden sanoo...


... Lingmanin keskitys laskeutuu täydellisesti juoksunsa ajoittaneen Riskin päähän ja tämä jatkaa pallon Strasserin edestä kohti etutolppaa, jonne kirmaa ilman estelyitä O'Shaughnessy.


Klubilla on tietysti hieman onnea siinä, että Riskin jatko maalille on niin millintarkka, ettei Pikkarainenkaan ehdi siihen kurottaa ja O'Shaughnessy pääsee survomaan pallon sisään samalla, kun Muzaci katselee kaikkea tätä selkäpuolelta.


Tilanteen päätteeksi Muzaci raivoaa ja levittelee käsiään, mutta toivottavasti hän on vain ja ainoastaan itselleen vihainen nukahduksestaan.
« Viimeksi muokattu: 24.06.2020 klo 11:37:59 kirjoittanut Salming »
Untermars

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK


Vastaus #227 : 24.06.2020 klo 11:59:19

Kiitos maalianalyysistä! Hienoa työtä ja hyvin spotattu tuo saman kulmakuvion käyttäminen.

Raportit:
https://fc.tps.fi/fi/uutiset/tps-lta-lupaava-esitys-hjk-silti-jatkoon-suomen-cupissa
https://www.hjk.fi/artikkelit/miehet/klubi-eteni-suomen-cupin-valieriin/

Kooste: https://www.youtube.com/watch?v=0MSmf82aee4

Edit. Ottelua käsittelevä blogipostaus: https://takavasara.wordpress.com/2020/06/24/hjkn-positiiviset-ja-vahemman-positiiviset-ongelmat/

« Viimeksi muokattu: 24.06.2020 klo 16:39:21 kirjoittanut Untermars »
copa de kybä

Poissa Poissa


Vastaus #228 : 24.06.2020 klo 12:57:43

Ottelun selostajalle muuten vielä terveisiä liittyen Wayn... siis David Browneen, kun sanoi miehen olevan kotoisin pienestä saarivaltiosta. Toki suhteellista, mutta Papua-Uusi-Guinea on sekä asukasluvulta että pinta-alalta Suomea suurempi. Oli kyllä itsellekin uusi tieto talvella.
tunkkajan

Poissa Poissa


Vastaus #229 : 25.06.2020 klo 15:00:24

Kiitokset Salmingille hyvin havainnollistetusta kulmakuviosta. Tuli mieleen 2014 kauden varsin tehokas samantyylinen kuvio, jossa Tainio oli Riskin roolissa jatkamassa palloja etualueelta.
Untermars

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK


Vastaus #230 : 26.06.2020 klo 08:26:51

Kiitokset Salmingille hyvin havainnollistetusta kulmakuviosta. Tuli mieleen 2014 kauden varsin tehokas samantyylinen kuvio, jossa Tainio oli Riskin roolissa jatkamassa palloja etualueelta.

Korjatkaa toki, mutta muistelen, että Tainio teki maaleja niistä. Vähän eri kuvio - alla video mutta ei aivan samankaltainen kuin mitä varmaan ajoit takaa.

https://www.is.fi/veikkausliiga/art-2000000739016.html
tunkkajan

Poissa Poissa


Vastaus #231 : 26.06.2020 klo 15:26:29

Korjatkaa toki, mutta muistelen, että Tainio teki maaleja niistä. Vähän eri kuvio - alla video mutta ei aivan samankaltainen kuin mitä varmaan ajoit takaa.

https://www.is.fi/veikkausliiga/art-2000000739016.html


Teki myös jonkun maalin, mutta nimenomaan se kuvio, missä juoksee vitosen kulmalta eteen jatkamaan palloja maalille, oli käytössä mm. Eurooppaliigassa ja muistaakseni toimi myös joissain Veikkausliigapelissä.
leeremick26

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: ATK Girfriends, ALS Angels


Vastaus #232 : 26.06.2020 klo 15:50:31

Teki myös jonkun maalin, mutta nimenomaan se kuvio, missä juoksee vitosen kulmalta eteen jatkamaan palloja maalille, oli käytössä mm. Eurooppaliigassa ja muistaakseni toimi myös joissain Veikkausliigapelissä.

Euroopassa ainakin kerran ja siinä Lodin hattutemppumatsissa Honakin vastaan toimi nimenomaan Tainion tekemänä, Honakia vastaanhan Tainio teki maalinkin tuosta kuviosta.

Tuolloin kiinniitin tuohon kuvioon ihan huomiota, ja viitisen maalia ainakin tuli tuosta kuviosta.

https://youtu.be/OgDMf78cRFI?t=472

 
Sivuja: 1 ... 9 [10]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines