FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
15.01.2021 klo 17:13:49 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 8 [9] 10
 
Kirjoittaja Aihe: FC Inter - KuPS 24.6.2020 ke klo 18.00 (+ Ruutu + ) Cupin puolivälierä, mjötöööh  (Luettu 23189 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Kim Suomisen ponnari

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Ainoastaan omien sarjojensa mestarit


Vastaus #200 : 24.06.2020 klo 19:47:06

Oli kyllä melkoinen show. Hattua päästä kuppasen viimeistelylle varsinaisella peliajalla sillä jos 3,5 paikasta saa neljä maalia tehtyä, on jotain tehty hyökkäyspäässä oikein. Interiltä puolestaan surkea jatko-ottelu, joskin pelaajat olivat varmaan jo puolikuolleita tuolloin niin tavallaan ymmärtää tuollaisen perseroiskimisen ylös nostetun topparin kuuppaa kohti.

Sale näyttää kyllä aika ylikylän ukolta ja saattaa nousta keltaisille tällä kaudella vielä isoon arvoon.
Jacko

Poissa Poissa


Vastaus #201 : 24.06.2020 klo 19:50:05

Vmp. Ja turha selitellä jotain hyvällä taistelulla.
Oman paskan pelaamisen johdosta jouduttiin venymään.
Herr Herra

Poissa Poissa


Vastaus #202 : 24.06.2020 klo 19:53:13

PURJE VETÄÄ VARISSUOLLE
Äitäh Ats!
Hadji

Poissa Poissa


Vastaus #203 : 24.06.2020 klo 19:53:35

Cupin punakortit, siirtyykö liigaan?
Ameobi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Futis


Vastaus #204 : 24.06.2020 klo 19:55:49

Cupin punakortit, siirtyykö liigaan?

Ei.
Pelle-Wermanni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vaasan Palloseura


Vastaus #205 : 24.06.2020 klo 19:56:42

Ei.

Pelikielto siirtyy, jos ei joukkue enää cupissa jatka.

E: eikun ei siirrykään kuin suorasta punaisesta saatu pelikielto, sori

Uutinen
5. Mikäli pelaaja on saanut joukkueensa pelaamassa Suomen Cupin ottelussa suoran punaisen kortin kentältäpoistokoodien H, I tai J mukaisen teon johdosta tai jos pelaaja tai toimihenkilö on saanut lisäpelikiellon/lisätoimitsijakiellon kurinpitomenettelyn kautta, siirretään ao. kielto kärsittäväksi saman joukkueen pelaamaan sarjamuotoiseen kilpailuun, jos kiellon kärsiminen osittain tai kokonaan ei ole mahdollista Suomen Cupin otteluissa. Tällaista toiseen kilpailuun siirrettyä pelikieltoa ei lasketa mukaan sarjassa huomioitaviin varoituskiintiöihin ja/tai lisäpelikieltoihin.
« Viimeksi muokattu: 24.06.2020 klo 20:01:23 kirjoittanut Pelle-Wermanni »
nuhanenä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Fc Inter Turku, TuKV2, ÅCF #70


Vastaus #206 : 24.06.2020 klo 20:02:24

Jumalauta edelleen mitä hulinaa :D Tuoppi

Aika helpohkosti kyllä lähti Boatengi pihalle. Ja vuoden ensimmäisen kerran kuopiolaisia näkevänä Niinistö vaikuttaa ainakin kovalta hankinnalta.

Jos sä pusket toista nii pitäis olla suora punainen. Se siitä helposta
Härison

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kuopion Palloseura


Vastaus #207 : 24.06.2020 klo 20:07:07

Nyt vituttaa. Ja ihan huolella.

Pulinat pois, Inter vei välieräpaikan täysin ansaitusti. Tämä viesti on parempi päättää tähän.
TeukkaS

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: MEILTÄHÄN TÄMÄ KÄY!


Vastaus #208 : 24.06.2020 klo 20:12:33

Jämäcupit on jämäcuppeja. Jääpähän energiaa CL-karsintaan.

Alexios

Poissa Poissa


Vastaus #209 : 24.06.2020 klo 20:12:49

Huhhuh! Pelistä kaikki oleellinen sanottu. Täytyy myöntää että 1-3 tilanteessa rupesi oma usko horjumaan. Onneksi Kapteeni Furuholm näytti mallia ja jatkoon mentiin Ylos

Onko tässä aistittavissa pientä vastakkainasettelua havaittavissa Interin ja Kupsin välillä viime kauden mestaruustaistelun jälkeen? Tuoppi

Sale oli kyllä kova, mutta Furkka kovempi ;)
hiippari

Poissa Poissa


Vastaus #210 : 24.06.2020 klo 20:42:51

Hurja matsi ja lopulta oikea joukkue voitti. Interin puolustus möhli oikein kunnolla,mutta vastineeksihyökkäyspeli toimi. Kaikki kolme pelitilannemaalia olivat nätisti sommiteltuja. Furkka jaksaa yhä tehdä byyrejä, Masto oli pirteä,niin myös Muniz ja vähän yllättäen Ruane. Nyt saa naattia:).
Salming

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Chelsea FC


Vastaus #211 : 24.06.2020 klo 20:56:31

Inter  - Kups 24.6.2020, Suomen Cup puolivälierä

Joitakin satunnaisia ja kevyitä huomioita ottelusta:


Paperilla KuPSin ryhmitys oli 4-4-2, mutta ylhäältä se prässäsi 4-3-3 muodossa, kun Sale nousi Rangelin ja Udon rinnalle merkkaamaan yhden Interin kolmesta topparista. Hän nimenomaan merkkasi Hoskosen, kun puolestaan Rangel prässäsi keskellä Hämäläistä ja Udo vasemmalla Kettingiä. Yläkolmikon takana Saxman-Boateng kaksikko huolehti Munizista ja Annanista. Tässä kuvassa Saxman vartioi Munizia ja Boateng Annania. Nissilän tehtävä oli puolestaan prässätä Kouassivi-Benissania. Näinpä ollen Interin käytettyä 3-4-3 rakentelumallia Mastokangas on laskeutunut yläkolmikosta luomaan ylivoiman keskikentän keskustaan.


KuPSin miesvartiointiprässi johti toisinaan siihen, että Moisander joutui avaamaan pitkällä kohti yläkolmikkoa Furuholm-Liliu-Mastokangas, joka pelasi hyvin kapealla ja se on pakottanut KuPSin oikean laitapuolustajan Nissisen kaventamaan myös voimakkaasti kohti keskustaa, jotta KuPS sai aikaan 4v3 ylivoiman puolustuslinjaansa tai sen etupuolelle. Vieraat jättivät tietoisesti Interin vasemman wingbackin Ruanen vapaaksi sivurajalle kuvan ulkopuolelle Interin rakenteluvaiheessa ja iskivät häneen kiinni vasta, jos Inter kierrätti pallon hänelle. Viime syksyn mestaruuspelistä puolestaan muistan sen, että KuPS halusi silloin puolustuslinjaansa jopa 5v3 ylivoiman, kun muistaakseni Ayarna jäi suojaamaan ja auttamaan puolustuslinjaa Ojala-Furuholm-Valencic kolmikkoa vastaan, mutta tällä kertaa 4v3 ylivoima riitti norjalaiselle päävalmentajalle Arnelle silloin, kun Inter rakensi alhaalta.


KuPSin 1-2 johtomaali syntyi keskialueen katkosta, mutta sitäkin edelsi korkea prässi, jossa Interin topparit, KKB, Muniz ja Annan ovat kaikki merkattuna, mutta kuvan alalaidassa wingback Ruane saa olla taas rauhassa.


Ketting joutui Udon prässin alla roiskaisemaan alhaalta pallon kohti taas kapealla pelannutta Interin yläkolmikkoa, mutta KuPSilla on taas selkeä 4v3 ylivoima Nissisen kavennettua laidaltaan kohti toppareita, joten toppareista Manga pystyy rauhassa irtoamaan linjasta voittamaan ykköspallon fyysisesti heikompaa Mastokangasta vastaan.


Mangan katkon jälkeen Nissilä jatkoi kakkospallon heti pystyyn ja Rangel karkasi maalintekoon.


Omallakin kenttäpuoliskolla KuPSin muoto muistutti useammin enemmän 4-3-3:a kuin 4-4-2:ta, sillä Sale oli niin monesti Rangelin ja Udon kanssa samassa tasossa, mutta irtosi kyllä sitten ensimmäisenä prässäämään sivurajalle, jos Inter kierrätti pallon Ruanelle. Huomattavaa tässä kuvassa on se, että Rangelin tehtävä oli pyrkiä jättämään Muniz syöttövarjoon mahdollisimman usein, jolloin espanjalainen pelintekijä ikään kuin puristui pituussuunnassa Rangelin ja Saxmanin väliin. Tässä tilanteessa Rangel peittää syötöt Munizille niin hyvin, että Saxman voi keskittyä taas vaihteeksi palloa vastaan tulleeseen Mastokankaaseen, joka etsi aktiivisesti tiloja KuPSin kahden alimman linjan välistä ja Boateng puolestaan on lähellä Annania, joten Interin on hankala murtautua keskeltä ja tila on yhä sivurajoilla.


Tässä näkyy vielä laajemmassa kuvassa tuo KuPSin puolustusmuoto. Joukkue pelasi hyvin kapealla, joten Interin wingbackeille jäi tilaa sivurajoille ja heihin tosiaan iskettiin kiinni vasta sitten, jos Inter kierrätti pallon sivurajoille. Muutoin keskusta pysyi tukossa aiemman kuvan tapaan. Kuten todettua, Sale prässäsi tarvittaessa Ruanea ja on jo tässä kuvassa ikään kuin pudottanut itsensä käytännössä keskikentän linjaan siltä varalta, että Hoskonen siirtää pallon Ruanelle. Toisella puolella Nissilä yritti tukea Vartiaista Kouassivi-Benissanin puolustamisessa.


42. minuutilta vielä kuva prässivelvoitteista. Sale siis sahasi ylimmän prässilinjan ja keskikentän linjan väliä riippuen siitä, että oliko pallo Interin toppareilla vai Ruanella sivurajalla.


Vasemmalta ei voi edetä, joten Inter kokeilee oikealta. Udo peittää syötön Annanille ja Rangel tarvittaessa Munizille, joten Saxman voi liikkua vapaasti tukemaan Nissilää Kouassivi-Benissanin puolustamisessa, jolle pallo siis kierrätetään seuraavaksi.


Laitaan syntyy 2v2-asetelma, kun Furuholm on liikkunut auttamaan KKB:tä, mutta keskellä KuPSilla on 5v2 ylivoima Mastokangasta ja Liliuta vastaan, joten vieraiden puolustus siivoaa laidasta tulleen keskityksen helposti.


KuPSin avausmaalissakin näkyi hyvin tuo Munizin puristuminen Saxmanin/Boatengin ja Rangelin väliin avausjaksolla. Tällä kertaa Boateng prässää selkäpuolelta Munizia ja Rangel yläpuolelta. Vieressä Saxman hoitaa toisen Interin keskustan pelaajan eli Annanin ja tukkii syöttösuunnan sivuttain.


Siitä huolimatta Muniz yrittää syöttää viereen, mutta Saxman katkoo, Nissilä jatkaa irtopallon pystyyn ja kymmenen sekunnin päästä pallo on maalissa Udon hassuteltua Hämäläisen kumoon ja kruununa Hoskonen ohjaa pallon omiin.


16. minuutilla Inter onnistui kuitenkin etenemään keskeltä maalipaikkaan. Ketting löytää murtavalla syötöllä Mastokankaan linjojen välistä, kun Boateng on hieman unessa. Nissilä on jälleen lähempänä valmiiksi sivurajaa siltä varalta, että pallo kierrätetään KKB:lle, joten Kettingille jäi pieni väylä syöttää pallo oikealle välikaistalle linjojen väliin Mastokankaalle, kun Udokin peittää syöttöä vain keskelle Annanille eikä anna painetta Interin topparille toisin kuin ylempää prässätessä.


Mastokangas otti pallon taitavasti haltuun suoraan tempokuljetukseen jättäen Boatengin lopullisesti selkänsä taakse, joten Saxman joutui paikkaamaan tätä, liikkumaan kohti pallollista pelaajaa ja estämään murtavan syötön puolustuslinjan taakse. Samalla kuitenkin Muniz jäi auki toiseen aaltoon ja hänelle Mastokangas siirsikin pallon, mutta espanjalaisen kaukolaukaus painui yli maalin.


Toisella jaksolla KuPS puolusti 4-5-1:llä siirryttyään kahden maalin johtoon eli laiturit Vitor ja Sale putosivat jatkuvasti keskikentän linjaan eivätkä olleet Udon rinnalla oikeastaan hetkeäkään omalla kenttäpuoliskolla.


Välillä muoto muuntui 6-3-1:een, kun laiturit seurasivat Interin wingbackien nousuja. Sumppu ei kuitenkaan kestänyt loppuun asti, vaan peli meni lopulta jatkoajalle 4-4 lukemissa ja rankkareilla Inter oli parempi. KuPSin rakenteluvaiheesta tai Interin puolustusmuodosta ei ole puolestaan juurikaan havaintoja, sillä jatkuvastihan Virtanen vain lähetti alhaalta pitkiä syöttöjä ilmassa Interin puolustuslinjaan eivätkä vieraat edes yrittäneet rakentaa peliä alhaalta kuten eivät muistaakseni hirveästi viime syksyn Suomen mestaruuden ratkaisseessa ottelussakaan, vaan silloinkin vieraat välttelivät riskejä alakerrassa.

Erikoistilanteet:


Nämähän kiinnostavat aina, joten otin molemmilta joukkueilta talteen kulmapotkuja nähdäkseni sen, että miten kumpikin joukkue puolusti kulmia ja ketkä olivat kohdepelaajia boksissa. Lisäksi myöhemmin syksyllä on hauska verrata, että miten kulmien puolustaminen on mahdollisesti muuttunut näiden joukkueiden osalta. Inter puolusti kulmat siten, että vitosen alueella oli neljä pelaajaa Moisanderin tukena (lähinnä etutolppaa Ketting ja hänen takanaan nähdäkseni Hoskonen, Ruane ja Hämäläinen). KuPS sijoitti vastaavasti kaksi pelaajaa hämmentämään vapaasti liikkuen samalle alueelle (Saxman ja Vartiainen (?)). Lisäksi pilkun tuntumassa oli 4v4-asetelma (Furuholm, Liliu, Muniz ja Kouassivi-Benissan vs. Pirttijoki, Manga, Rangel ja Udo). Annanin tehtävä oli olla lähinnä rangaistusalueen reunaa kakkospalloja varten ja Mastokangas puolestaan esti lyhyet variaatiot Nissilän ja Salen kesken. KuPSilla alemmas jäivät varmistamaan Boateng ja toinen laitapuolustajista (Nissinen).


KuPS puolestaan puolusti siten, että vitosen alueella oli jopa viisi miestä (Rangel, Boateng, Saxman, Manga ja Pirttijoki). Kolme miestä (Nissinen, Vartiainen ja Udo) oli vartiointipuuhissa pilkun tuntumassa ja kaksi pelaajaa (Nissilä ja Sale Usman) puolusti rangaistusalueen reunalle tulevia kakkospalloja. Inter puolestaan nosti boksiin kuusi kohdetta ja Annan-Muniz kaksikko oli boksin reunalla. Topparikolmikon lisäksi boksissa oli hyökkäyskolmikko, joten ainoana alas jäi varmistamaan Kouassivi-Benissan. Boksissa ollut kuusikko jakaantui siten tässä variaatiossa, että hyökkäyskolmikko Mastokangas-Furuholm-Liliu oli viiden kupsilaisen keskellä vitosen alueella ja topparit Hoskonen, Hämäläinen ja Ketting juoksivat pilkun tienoilta kohti maalia keskityksen lähtiessä ilmaan.


KuPS voitti ykköspallon vitosen viivalla ylivoiman turvin, mutta Nissilä hävisi kakkospallon Munizille, joka pudotti viereen Annanille ja tämä kierrätti takaisin Ruanelle, jonka toinen yritys kimposi Boatengin nupin kautta takatolpalle, jossa Hämäläinen voitti oman 1v1-tilanteensa.
Chief

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK


Vastaus #212 : 24.06.2020 klo 21:12:01

Siis mitä, hävisikö kupsukka? En ymmärrä, miten on mahdollista vaikka harjoiteltu kovempaa kuin kukaan ikinä missään.
Scholesin uima-allas

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Calumuksen rikosilmoitus


Vastaus #213 : 24.06.2020 klo 21:55:02

Onko tässä aistittavissa pientä vastakkainasettelua havaittavissa Interin ja Kupsin välillä viime kauden mestaruustaistelun jälkeen? Tuoppi

Hyvähenkistä korkeintaan. Älä nyt vaan aloita mitään internetbiiffiä että vanhemman kaartin ukot joudu taas häpeämään.

Viihdyttävä peli.
aadee-hoodee

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kaikki turkulaiset, jotka pelaavat Veritaksella!


Vastaus #214 : 24.06.2020 klo 21:58:40

Kertokaas asiasta paremmin tietävät, että mikä oli RuutuPlussan selostajan toteamuksien taustalla, että Otso Virtanen on huippumokke rankuissa? Kun jo varsinaisella peliajalla hän oli sitä mieltä, että KuPSin pelaajat luottavat siihen, että Virtanen viimeistään hoitaa lopulta homman kotiin? Aika monta tuon suuntaista kommenttia tuli pelin aikana.
Siis -  ei mitään vittuilua vaan ihan  tiedon puutteesta kysyn.
Scholesin uima-allas

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Calumuksen rikosilmoitus


Vastaus #215 : 24.06.2020 klo 22:05:31

Hyvä torjuntaprosentti? Interin ukoilta loistavia pilkkuja. Ei mee Virtasen piikkiin yksikään. Moisanderin kädet taas osoitrautui liian lyhyeksi yhdessä. Hieno aavistus mut pituus petti.
Ameobi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Futis


Vastaus #216 : 24.06.2020 klo 22:11:30

Kertokaas asiasta paremmin tietävät, että mikä oli RuutuPlussan selostajan toteamuksien taustalla, että Otso Virtanen on huippumokke rankuissa? Kun jo varsinaisella peliajalla hän oli sitä mieltä, että KuPSin pelaajat luottavat siihen, että Virtanen viimeistään hoitaa lopulta homman kotiin? Aika monta tuon suuntaista kommenttia tuli pelin aikana.
Siis -  ei mitään vittuilua vaan ihan  tiedon puutteesta kysyn.

Veikkausliigassa 7 torjuttua 27 yrityksestä eli noin joka neljäs. Ihan hyvä luku.
pallourpoilija

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Inter Turku, FC Boda, Fortuna Düsseldorf


Vastaus #217 : 24.06.2020 klo 22:24:48

Oli varmasti jännittävin jalkapallo-ottelu jonka olen livenä nähnyt. Vieläkin sydän hakkaa.

Kiitos Inter Tuoppi:
6-paikka

Poissa Poissa


Vastaus #218 : 24.06.2020 klo 23:22:39

Oli varmasti jännittävin jalkapallo-ottelu jonka olen livenä nähnyt. Vieläkin sydän hakkaa.

Kiitos Inter Tuoppi:

Olin kirjoittamassa kutakuinkin samaa. Ehkä maailman siistein matsi ever. :sydän:

Ihan absurdeja käänteitä koko peli. :D

Junnujen pilkuille (Nurmi, Kantola, Haukioja) extra Tuoppi Ja Kettingille myös tietty kiitos, ei ollu kettinkejä jaloissa!

(keksin itse)

Katson koostetta, ei kyllä tule läpi se hämmentävän hurmoksellinen tunnelma, joka tuolla oli.
« Viimeksi muokattu: 25.06.2020 klo 00:43:31 kirjoittanut 6-paikka »
kuuhasen lalli

Poissa Poissa


Vastaus #219 : 25.06.2020 klo 00:25:40

Hyvä torjuntaprosentti? Interin ukoilta loistavia pilkkuja. Ei mee Virtasen piikkiin yksikään. Moisanderin kädet taas osoitrautui liian lyhyeksi yhdessä. Hieno aavistus mut pituus petti.

Mikä niissä oli niin loistavaa? Ainoastaan varsinaisen peliajan pilkku oli hyvä.
kuuhasen lalli

Poissa Poissa


Vastaus #220 : 25.06.2020 klo 00:30:15

Veikkausliigassa 7 torjuttua 27 yrityksestä eli noin joka neljäs. Ihan hyvä luku.

Saisiko jostain tilastoja pilkuista mitkä ovat ammuttu jompaankumpaan nurkkaan ja torjutut myös? Lähtökohtaisesti pitäisi saada 50% kiinni, jos pilkkuja ammutaan alanurkkiin.

Omasta mielestäni jos aavistat oikean alanurkan, pitäisi se saada aina kiinni.
Zlatanic

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: GPR FC, futsal, Marcus "Mace" Forss ja Sirbi.


Vastaus #221 : 25.06.2020 klo 00:32:44

Saisiko jostain tilastoja pilkuista mitkä ovat ammuttu jompaankumpaan nurkkaan ja torjutut myös? Lähtökohtaisesti pitäisi saada 50% kiinni, jos pilkkuja ammutaan alanurkkiin.

Omasta mielestäni jos aavistat oikean alanurkan, pitäisi se saada aina kiinni.

Otetaas talteen tämmöinen innovatiivinen laskenta.
6-paikka

Poissa Poissa


Vastaus #222 : 25.06.2020 klo 00:46:46

Mikä niissä oli niin loistavaa? Ainoastaan varsinaisen peliajan pilkku oli hyvä.

Mikäs homma nyt? Ne meni maaliin. Te sen sijaan halusitte vetää Kupittaan parkkipaikalle.
Kiharatukka

Paikalla Paikalla


Vastaus #223 : 25.06.2020 klo 00:54:02

Saisiko jostain tilastoja pilkuista mitkä ovat ammuttu jompaankumpaan nurkkaan ja torjutut myös? Lähtökohtaisesti pitäisi saada 50% kiinni, jos pilkkuja ammutaan alanurkkiin.

Omasta mielestäni jos aavistat oikean alanurkan, pitäisi se saada aina kiinni.

:D Ylos talteen tämä
Nerazzurri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Inter


Vastaus #224 : 25.06.2020 klo 01:54:46

Kuuhasen pohdinnat mielenkiintoisia. :D
Hänen mielestään ainoastaan yksi Interin pilkku oli hyvä? Pilkut 5/5 mutta vaan yksi on hyvä?
Siinä sitä on jätkät ihmeissään kun Riveiro huomenna treeneissä kertoo, että kuulkaas pojat: Se että teet pilkusta maalin ei riitä mihinkään, se pitää vetää täysillä ylös jotta edes lasketaan. :D

 
Sivuja: 1 ... 8 [9] 10
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines