Katsoin Mortonin Youtube-tililtä Johanssonin kolmen viimeiseksi jääneen ottelun koosteet huhtikuulta 2019 (kun en kokonaisia pelejä enää löytänyt ja Johansson on sen verran mielenkiintoinen nimi, että halusin edes hieman scoutata hänen viimeisintä kädenjälkeään).
Katsoin Rovaniemen Palloseuran ja Turun Palloseuran välistä Veikkausliiga-ottelua eilen ja kun mustavalkoisten (keltaisten) pelaamisessa oli hämmentävän paljon yhtäläisyyksiä Greenock Mortonin koosteissa näkyneisiin asioihin, otin jälleen kuvakaappaushaalarit esiin tehdäkseni pientä vertailua koostehavaintojen ja eilisen Tepsin kesken. TPS pelasi vastaavalla 5-2-1-2 paperiryhmityksellä kuin Morton Johanssonin viimeisissä otteluissa. Kuvia eiliseltä kertyi hulppeat 75, joten teksti piti jakaa ikävä kyllä kahteen osaan 40 000 merkin rajoituksen vuoksi.
TPS 5-2-1-218 Tehe - 16 Muzaci
34 Pyyhtiä
8 Strasser - 5 Lähde
19 Alhassan - 14 Pikkarainen - 25 Hernander - 4 Holma - 33 Varmanen
Hyökkäys:Hyökkäyspelaaminen hyökkäyskolmanneksella vaikutti perustuvan pitkälti kolmen ylimmän pelaajan varaan. Tässä maalivahti on avannut pitkän pallon. Kärkipari roikkuu puolustuslinjassa ja heidän alapuolellaan on hyökkäävä keskikenttäpelaaja tukemassa lähellä.
Vastustajan sekoiltua kakkospallossa Mortonin toinen kärki Kiltie sai pallon itselleen, käänsi sen poikittain eikä kärkiparin alapuolella pelannut Telfer erehtynyt.
Viiden sekunnin jälkeen alhaalta lähti jo ensimmäinen pystypallo kohti kapealla ollutta yläkolmikkoa Tehe-Muzaci-Pyyhtiä.Tehe voitti ykköspallon, mutta Pyyhtiä ja Muzaci eivät päässeet lopulta kakkospalloon, kun ympärillä oli liikaa kotijoukkueen pelaajia.
Minuutin päästä TPS on antanyt lyhyen maalipotkun. RoPS prässää ylhäältä käytännössä miesvartioinnilla, joten Pikkarainen ei ota riskejä, vaan lähettää seuraavan syötön kohti yläkolmikkoa.
Pyyhtiä ei kuitenkaan saa jatkettua palloa eteenpäin kohti kärkiparia, kun RoPSin Malolo voittaa ykköspallon vahvalla vastaantulolla.
Tepsin rakentelumalli alhaalta oli siis odotetusti 3-4-3 eli wingbackit olivat Lähteen ja Strasserin tasolla topparien levittäessä alhaalla. Oikea wingback Varmanen on tässä kuvan ulkopuolella.
Seitsemänneltä minuutilta kuva siitä, kuinka TPS yritti vastata tuohon isäntien korkeaan prässiin, jossa jokaisella oli käytännössä oma vastinparinsa RoPSin aloitettua myös kolmen alakerralla,
muokkaamalla ajoittain avausmalliaan 2-5-3:een eli Hernandez nosti itsensä Strasserin tai Lähteen viereen luomaan 2v1 ylivoiman (tässä Maloloa vastaan), mutta tässäkään tilanteessa Pikkarainen ei onnistu löytämään vapaata pelaajaa keskeltä, kun Kaukua peittää sen verran hyvin syöttöväylän keskelle juostessaan samalla kohti Pikkaraista, joten tämä joutuu taas antamaan pidemmän murtavan syötön kohti yläkolmikkoa.
Tehe tulee kuitenkin hyvin vastaan Katz selässään ja pudottaa Alhassanille, joka on pyörähtänyt ohi RoPSin tuon laidan wingbackista Hyvärisestä.
Samalla Muzaci ja Pyyhtiä spurttaavat pystyyn korkealla pelanneen linjan taakse (linja oli tietysti noin korkealla tukeakseen korkeaa prässiä, jottei keskikentän ja puolustuslinjan väliin jäänyt tiloja, joihin pelata ja kääntyä). Kotijoukkue selvittää kuitenkin 2v2-tilanteen puolustuslinjassaan, kun Olabisi voittaa juoksukilvan.
Tepsin yläkolmikon yhteispeli kuitenkin vakuutti alusta asti ainakin siinä mielessä, että he näkivät toistensa juoksuja ja liikkeitä, joten Johansson oli hyvin saanut lyhyessä ajassa iskottua haluamiaan teesejä käytäntöön.
RoPSkin oli toki varmasti sen verran scoutannut Johanssonin viimeisiä pelejä, että he osasivat odottaa noita syöttöjä kohti yläkolmikkoa. Tässä tilanteessa Koponen on pakotettu pitkään avaukseen ja Vahtera on laskeutunut ajoissa puolustuslinjan tueksi luomaan 6v3-ylivoiman sen sijaan, että hän olisi aavistellut Koposen avaavan esimerkiksi kohti sivurajoja, vaan vaikutti kyllä siltä, että RoPS melkeinpä tiesi ja arvasi, että kaikki pitkät syötöt tullaan suuntaamaan kohti kolmea ylintä pelaajaa eikä esimerkiksi wingbackeille Alhassanille tai Varmaselle.Toisen jakson alusta mallinäyte vielä siitä, kuinka Koponen avaa alhaalta suoraan kylmästi kohti kapealla olevaa yläkolmikkoa. Muzaci tulee vastaan voittaen ykköspallon juniori-Niskaa vastaan ja nikkaa sen eteenpäin juosseille Tehelle ja Pyyhtiälle, joista Tehe pääsee palloon käsiksi, rynnii ohi Katzin ja pääsee puolittaiseen maalipaikkaan. Tätä on varmasti paljon luvassa loppukaudellakin Tepsin peleissä.
Melko pitkälti laitojen kautta Morton loi maalipaikkansa noissa koosteissa.
Yksi tapa oli se, että wingback imi itseensä vastustajan laitapuolustajan ja sitten kärkiparin alapuolella pelannut hyökkäävä keskikenttäpelaaja Telfie leikkasi laitapuolustajan selustaansa jättämään tyhjään tilaan.Kärkipari pysytteli keskellä lähellä toisiaan. Muita kohdepelaajia boksissa ei sitten juuri koskaan ollutkaan.
Telfie voitti oman 1v1-tilanteensa boksin reunalla ja pääsi kuljettamaan kohti maalia. Hän antoi matalan keskityksen, jonka vaihtokärki Dallas pudotti Kiltielle ja tämä pyssytti oikeaan alakulmaan voittomaalin.
Tässä kuvassa Telfie leikkaa taas tyhjään tilaan laitapuolustajan takana ja kärkipari liikkuu samalla boksiin keskitystä varten.
Toiselta jaksolta kuva, kuinka kärkipari on taas boksissa ja hyökkäävä keskikenttäpelaaja on liikkunut oikeaan laitaan.
2-2 tasapelistä kuva siitä, kuinka vasemman wingbackin keskittäessä taas kerran vain kärkipari on kohdealueella eli keskikentältä ei välttämättä ihan hirveästi tulla näkemään juoksuja boksiin asti TPS:ssäkään. Painottomalla puolella on toki sitten vielä kolmas pelaaja ja tämä keskitys leijailikin aina hänelle saakka oikealle sivurajalle.
Myös TPS hyökkäsi vahvasti laitojen kautta ja juuri siten, että wingback imi vastustajan wingbackin/myöhemmin laitapuolustajan itseensä ja joku yläkolmikosta leikkasi vastustajan selustaansa jättämään tilaan. Esimerkiksi tässä Pyyhtiä on liikkunut laitaan lähelle Alhassania ja pudottaa tälle pallon. Heti sen jälkeen hän spurttaa wingback-Hyvärisen (joka on tullut Alhassania vastaan) selustassa olevaan tilaan, mutta Vahtera oli myös liikkunut laitaan ja sai katkottua tilanteen rajaheitoksi.
Alhassan heitti rajaheiton laitaa pitkin ylös eikä ympyröity Hyvärinen ihan yltänyt katkoon. Näin ollen Katz jää yksin Teheä ja Pyyhtiää vastaan. Tehe houkuttelee Katzin iholle ja syöttää sitten Pyyhtiän juoksulinjalle. Pyyhtiän blokattu takaviistokääntö johti lopulta kulmapotkuun, josta TPS teki avausmaalinsa.
28. minuutilla Pikkarainen antaa murtavan syötön puolustuslinjan etupuolelle.
Muzaci tulee vastaan Katz selässään. Hän pudottaa pallon Alhassanille, jota Hyvärinen lähtee prässäämään ja samalla Muzaci spurttaa Hyvärisen selustaan jäävään tilaan.
Katz kuitenkin seuraa miehensä erinomaisesti loppuun saakka ja voittaa tilanteen. Keskellä Pyyhtiäkin oli hyvin Olabisin kontrollissa. Vastaavia liikkeitä nähtäneen ensi torstaina Veritaksellakin, kun kolmen alakerralla niin ikään pelaava Honka saapuu kylään.
Erona Mornockin koosteisiin oli kuitenkin siinä, että silloin boksissa oli vain kaksi kohdepelaajaa, mutta tässä pelissä Tepsin keskustan kaksikosta toinen teki usein myös juoksun rangaistusalueelle asti, jolloin siellä oli kolme tai jopa neljä kohdetta. Tässä kuvassa Lähde on tehnyt juoksun Tehen ja Pyyhtiän seuraksi. Muzaci jää boksin reunalle sen jälkeen, kun hän oli jakanut pallon laitaan Alhassanille. Painottomalta puolelta Varmanen kirmaa taka-alueelle. Johansson muistaakseni puhuikin ennen peliä haastattelussa, että vastustajan rangaistusalueella pelaamiseen on kiinnitetty huomiota ja tässä se nyt tarkoitti sitä, että sinne todella tehtiin juoksuja.
Tepsin kahdessa viimeisessä maalissa toteutuivat melko hyvin viimeisimpien näytteiden periaatteet. 2-1 maaliin johtanut hyökkäys käynnistyy siitä, kun Alhassan katkoo puolustuslinjassa Hyvärisen noston.
Kakkospallo jatketaan kohti Teheä, joka tulee yläkolmikosta vastaan ja vaihtaa puolta haltuunoton jälkeen.
Varmanen nousee painottomalta puolelta ja saa haltuun Tehen puolenvaihdon. Hän houkuttelee RoPsin vasemman laitapuolustajan Niskan (isännät vaihtoivat siis neljän alakertaan kesken pelin) iholleen. Samalla rutkasti juosseen Pyyhtiän tilalle vaihdosta tullut Ääritalo spurttaa Niskan selustaan jääneeseen tilaan.Varmanen jatkaa pallon eteenpäin Ääritalolle ohi Niskan. Olabisi ei ehdi peittämään kunnolla, koska hän juoksi aluksi vain kohti omaa maalia eikä lähtenyt seuraamaan Ääritalon juoksua kuin vasta sitten, kun Katz ohjasi häntä kädellä, mutta sitten oli jo liian myöhäistä, kun Ääritalo ehti ottaa pallon käytännössä haltuun ja katsoa, missä omat ovat.
Taka-alueella olikin 2v1-ylivoima Hyväristä vastaan eikä Tehellä ollut ongelmia putata palloa reppuun. Lähde teki taas keskikentältä juoksun kolmanneksi kohdepelaajaksi boksin sisälle. Myöhempänä on vielä lisää esimerkkejä transitioista, mutta tässäkin toteutui Johanssonin halu nopeisiin tilanteenvaihtoihin riistojen jälkeen. 15 sekunnissa pallo oli vastustajan maalissa Alhassanin katkon jälkeen.
Voittomaali ei paljoa eronnut edellisestä osumasta. Holma vuorostaan kampeaa vastustajan irti pallosta puolustuslinjassa.
Muzacin korvannut Latonen tulee vastaan yläkolmikosta ja samalla Varmanen spurttaa laitapuolustajan selustaan.
Latonen pudotti pallon Moundille, joka antoi oivan murtavan syötön Varmasen juoksulinjalle. Sen jälkeen Latonen jatkoi liikettään pystyyn viedäkseen Olabisin huomion ja Ääritalo puolestaan vei Katzin takatolpalle, jotta Lähteen korvanneelle Peräaholle jäisi tilaa takaviistoon.
Kuten näkyy, kahden yläkolmikon pelaajan lisäksi
kolmas mies boksissa on Lähteen roolin omaksunut Peräaho, jonka Malolo jätti täysin kontrolloimatta rangaistusalueella. Varmanen näki tämän, syötti takaviistoon ja Peräaho viimeisteli takakulmaan kliinisesti.
Puolustusmuoto, rangaistusalueen puolustaminen ja etäisyydet wingbackeista toppareihin:Paperiryhmitys oli 5-3-2, mutta pallottomana muoto oli jopa 5-4-1, kun toinen kärjistä laskeutui vasemmaksi laituriksi.
Linjojen väliin on kuitenkin jäänyt valtava tila, josta vastustaja voi noukkia palloja jalkaan. Tämä oli ensimmäinen huolestuttava huomio Johanssonin kyvystä organisoida puolustuspelaaminen, mutta pitää toki muistaa, että tämä oli vain yksittäinen tilanne koosteissa ja pelaajathan siellä kentällä loppuviimein ovat huolehtimassa linjojen välisestä tiiviydestä.
Viimeiseksi jääneessäkin pelissä toinen kärjistä liikkui puolustamaan vasenta laitaa, mutta tässä muoto oli ehkä lähempänä 5-2-3:a.
Yhtä kaikki, yhdeksän pelaajaa pallon alla lienee ollut se suunnitelma omalla kenttäpuoliskolla.Oman rangaistusalueen puolustaminen vaikutti sen sijaan jonkinlaiselta ongelmalta koosteissa. Hieman tuli mieleen jopa Paatelaisen ajan Huuhkajat.
Mielenkiintoista oli myös se, että monesti etäisyys wingbackista laitatoppariin venyi suureksi, jolloin keskikenttäpelaajien tehtävä oli tukkia välit kuten tässäkin kuvassa tapahtuu. Vastustajan laituri on leveydessä ja houkutellut itseensä wingback Tumiltyn. Mortonin oikea toppari ei kuitenkaan lähde omasta boksista mihinkään, vaan pysyy siellä kahden muun topparin kanssa ja keskikenttäpelaajan tehtävä on nuolen osoittamalla tavalla huolehtia tilasta, joka syntyy, kun vastustaja venyttää Mortonin muotoa sivuttaissuunnassa.
Keskityksen lopulta lähtiessä Mortonilla on ylivoima, mutta kuitenkin vain osa vastustajista kontrollissa. Taka-alueella näkyy yksi vapaa vastustaja ja samoin ennen kaikkea keskellä ympyröityjen kaksinkamppailuparien keskellä.
Keskitys putoaa juuri keskelle parhaalle maalintekosektorille, mutta McCrorien uskomaton pelastus estää maalin synnyn.
Vaihteeksi kuva viimeiseksi jääneestä pelistä. Etäisyys wingbackeista toppareihin on taas suuri, joten keskikenttäpelaaja laskeutuu tukkimaan tilaa.
Vasen wingback Iredale ei saanut laidalla vastustajan jalkaa kuriin eikä tuo keskikenttäpelaajakaan saanut katkottua matalaa syöttöä boksiin. Toppareilla on ylivoima, mutta oikein kummallakaan ei ole tilanne kontrollissa eli ylivoimasta huolimatta kommunikaatio ei pelannut. Samalla Mortonin alas pudonnut keskikenttäpelaaja ei seuraa boksiin suuntautuvaa juoksua keskityttyään liiaksi palloon.
Jälleen vain maalivahdin mainio vastaantulo estää maalin synnyn.
Jos Mornockilla oli usein yhdeksän miestä pallon alla 5-4-1 muodossa, TPS puolusti alussa lähinnä seitsemällä pelaajalla jättäen Pyyhtiän, Tehen ja Muzacin odottelemaan riistoja, joiden jälkeen yhden heistä tehtävä oli tulla palloa vastaan kahden muun spurtatessa pystyyn näin kärjistetysti. Johansson halusi siis jättää kolme pelaajaa vastaisku-uhaksi.Siihen toki oli varaakin, kun boksin puolustaminen toimi paljon paremmin kuin koosteissa Mornockilla. Tässäkin topparit pitävät hyvin kurissa kotijoukkueen pelaajat ja Koponen koppaa kaukaa tulleen ponnettoman puskun.
Vasta viimeisellä vartilla TPS puolusti ensi kerran 5-4-1:llä johtoasemaa turvatakseen ja silloin kärjistä toinen Muzaci laskeutui vasemmaksi laituriksi aivan kuten Mornockin toinen kärki oli tehnyt yli vuosi sitten.Toinen ero oli se, että keskikenttäpelaajat eivät tukkineet aukkoja, jotka syntyivät wingbackien ja laitimmaisten topparien väleihin, vaan laitatopparit kavensivat kohti laitaa jättäen keskustan vähemmän miehitetyksi hetkellisesti. Esimerkiksi tässä Varmanen irtoaa kiinni Niskaan, mutta Lähde ei lähde juoksemaan alemmas, vaan pysyy keskelle ja Holma kaventaa laitaa kohti.
Keskikenttäpelaajat tukkivat aukot vain, jos heidän miehensä yrittivät tehdä juoksuja noihin väleihin kuten esimerkiksi tässä, jossa Varmanen irtoaa syvällä omalla alueella kohti Niskaa ja kun vastustaja yrittää haavoittaa Varmasen ja Holman väliin jäävää tilaa,
Strasserin korvannut Moundi seuraa hyvin juoksun ja täyttää syntyneen tilan, jotta vaaraa ei pääse syntymään. Erinomaista näkymätöntä työtä.Organisoitu prässi:Mortonin organisoitu korkea prässi ei hirveästi vakuuttanut koosteissa, vaan siitä tultiin ohi kombinaatioilla, kun puolustuslinja vetäytyi turhan aikaisin ajoittain ja viisi ylintä pelaajaa hävisi 1v1-tilanteita. Tässä pelissä vastustajakin pelasi kolmella topparilla ja wingbackeilla, joten jokaiselle pelaajalle löytyi kätevästi oma vastinpari. Johanssonin luotsaama Morton prässääkin ylhäältä miesvartioinnilla. Mortonin oikea wingback Tumilty on kuitenkin vähän myöhässä puolustamassa vastustajan vasenta wingbackia, joka pystyy jatkamaan pallon keskelle ohi prässin.
Keskellä Mortonin oikea toppari lähtee peruuttamaan sen sijaan, että hän iskisi kiinni ja yrittäisi pysäyttää hyökkäyksen suojaamatonta puolustuslinjaa vastaan, kun viisi ylintä Mortonin pelaajaa on ohitettu. Vierellä toki myös toinen puolustavammista keskikenttäpelaajista juoksee kohti omaa maalia, koska hän on alivoimaisena kahta vastustajaa vastaan, sillä toinen vastustajan kärjistä oli laskeutunut puoleen kenttään.
Ylemmäs jäänyt kärki spurttaa pystyyn samalla, kun ilman oikean topparin prässiä jäänyt pelaaja saa vapaasti jalka avoinna lähettää pystysyötön linjan taakse. Seurauksena oli puolittainen läpiajo, mutta ei maalia.
Kolmanneksi viimeisessä 2-2 tasapeliin päättyneessä ottelussa avausmaali syntyi samanlaisesta tilanteesta eli vastustaja tulee prässin ohi kombinaatiolla, kun vasemman wingbackin selustaan on jäänyt tilaa vastaavasti hänen oltuaan myöhässä tukemassa prässiä.
Vastustaja pääsee rullaamaan edeltävän tilanteen tapaan kohti suojaamatonta puolustuslinjaa. Keskellä olisi ollut pelaaja vapaana, mutta pallollisen pelaajan yksilötaito riitti tuplattunakin leikkaamaan välistä keskelle ja laukomaan pallon takakulmaan. Vaikuttaa siis siltä, että korkean ja puolikorkean prässin hiomisessa Johansson olisi voinut tehdä Skotlannissa parempaakin työtä, vaikka nämä ovatkin vain yksittäisiä esimerkkejä.
On jännittävää nähdä kuitenkin se, että jos TPS:ssäkin Johansson peluuttaa viiden alakertaa, kuinka monta kertaa vastustaja pääsee hyökkäämään kohti suojaamatonta puolustuslinjaa pelin aikana prässin murruttua ylempänä. Toisin kuin Mornock, TPS ei prässännyt mitenkään aggressiivisesti ylhäältä asti, vaan vetäytyi melko herkästi tällaiseen asetelmaan keskiympyrän yläkaarelle. Se antoi vieraiden kolmen alakerran kuljettaa palloa tähän pisteeseen asti. TPS puolusti paperiryhmityksen mukaisesti 5-2-1-2:lla. Tehen ja Muzacin tehtävä oli sinkota prässäämään laitatoppareita, jos Olabisi siirsi pallon näille. Olen ymmärtänyt, että Olabisi ei ole se kaikkein paras toppari pallollisena, joten varsinkin hän sai tuossa keskellä pitää palloa ihan rauhassa varsinkin, kun Pyyhtiä aina merkkasi joko Vahteran tai Malolon eli toisen RoPSin keskustan keskikenttäpelaajista. Strasser oli Pyyhtiän alapuolella estämässä syöttöjä Vahtera/Malolo-kaksikosta sille, jonka Pyyhtiä jätti merkkaamatta ja Lähde puolestaan seurasi mahdollista RoPSin yläkolmikosta palloa vastaan tullutta pelaajaa (lähinnä Carr putosi välillä hakemaan palloa alempaa). Näin ollen Olabisille ei ihan hirveästi jäänyt tilaa syöttää varsinkaan keskustaan, joka oli tukossa ja jos hän siirsi pallon viereen, Tehe ja Muzaci iskivät kiinni Katziin ja Kantolaan.
Tässä on kuva neljänneltä minuutilta siitä, kuinka TPS näennäisesti antoi painetta ylhäältä asti, kun RoPSilla oli vapaapotku syvältä omalta alueelta. Pyyhtiä merkkaa nyt vuorostaan palloa hakemaan tulevan Vahteran,
mutta toppareilla on 3v2 ylivoima Teheä ja Muzacia vastaan (4v2 maalivahti mukaan luettuna), joten heillä ei ole ongelmia pallotella tietään ohi ylimmän prässilinjan.RoPS kierrättikin pallon Katzille, joka lähti nostamaan jalalla, kun Tehe oli pelattu ulos tilanteesta ylempänä. Strasser on kuitenkin kokeneena konkarina sijoittunut mainiosti eikä Katz löydä syöttöväylää eteenpäin, joten hän kääntyy ja palauttaa pallon keskitoppari Olabisille. Näin ollen TPS ehtii ryhmittyä keskiblokkiinsa takaisin.
Tehen ja Muzacin alivoimasta johtuen heidän oli melko turha edes yrittää riistoja ylhäällä, vaan oli järkevämpää vain ryhmittyä tuohon yläkaarelle organisoituun muotoon ja antaa RoPSin tulla lähemmäs puolta kenttää suosiolla, koska se avasi myös tilaa selustaan riistojen jälkeisille hetkille. Ehkä Johansson oli myös ottanut opiksi Mornockin ajoista ja halusi nyt pitää suosiolla linjojen välit tiiviinä eikä yrittää väkisin riistää palloa ylhäältä miesvartiointiprässillä, jollaista Inter käytti esimerkiksi kotipelissään HJK:ta vastaan. Sillä se toimi, koska yksilöt olivat laadukkaita ja valmennus priimaa, mutta Tepsin rosterille järkevämpi lähestymistapa oli yrittää riistoja puolessa kentässä ja iskeä sitten vastaan tehokkaasti. Samalla Johansson eliminoi melko hyvin riskin sille, että prässi ohitettaisiin ja vastustaja pääsisi jatkuvasti juoksemaan kohti suojaamatonta puolustuslinjaa. Tuo oli siis yksi ongelmista koosteiden perusteella Mornockissa.
Strasserista vielä pari huomiota tämän osion loppuun.
Hän luki kyllä hyvin tilanteita, joissa nousta ikään kuin Pyyhtiän rinnalle merkkaamaan Vahteran/Malolon. Tässä tapauksessa se on Vahtera, kun Pyyhtiä kontrolloi Maloloa RoPsin pyrkiessä vaihtamaan painopisteen oikealle laidalle, mutta Strasser esiintulollaan estää sen tapahtumisen Vahteran kautta.
Jokunen minuutti myöhemmin seuraava kuva siitä, kuinka TPS tekee Vahteran ja Malolon pelikyvyttömiksi vartioinnilla puolessa kentässä. Katzilla on hetki aikaa etsiä vapaata syöttöpaikkaa ennen kuin Tehen prässi tulee iholle, mutta eihän tuosta oikein voi pelata kuin alibisyötön sivurajaa pitkin Hyväriselle, johon Alhassan irtoaa kiinni, jos Katz syöttää sivurajaa pitkin.
27. minuutilla RoPS yrittää kierrättää palloa taas vasemmalta oikealle vieraiden muotoa liikuttaakseen ja väsyttääkseen, mutta kun näin tapahtuu, Strasser irtoaa taas Lähteen vierestä ylemmäs kiinni Vahteraan. Olabisi on jätetty taas ilman prässiä keskitopparina.
Nyt hän kuitenkin väläyttää osaamistaan ja löytää murtavalla syötöllä maitse ylhäältä vastaan tulevan Kaukuan, jota Pikkarainen ei saa kuriin selkäpuolelta. Samalla Vahtera pyörähtää irti Strasserista.
Kaukuan yhden kosketuksen jatko Vahteran juoksulinjalle antaa hänelle mahdollisuuden tempokuljetukseen kasvot maalia kohti edessään suojaamaton puolustuslinja, kun Strasser jää ratkaisevasti jälkeen. Hernandez yrittää taklata irtoamalla linjasta, mutta Vahtera siirtää pelivälineen sivuun. Carr ja Tamminen leikkaavat samalla linjan taakse, mutta...
... Vahteran ratkaiseva syöttö viipyy sen verran, että Varmanen ehtii liukukatkoon.
Tämän esimerkin päähuomio oli siinä, että tuossa Strasserin roolissa oli omat riskinsäkin eli hän ei ole kaikkein vikkelin jalalla ja jos vastustaja pääsee hänestä ohi kuten tässä, ongelmia on luvassa. Ihan liikaa RoPS ei kuitenkaan kyennyt tällaisia kombinaatioita pelaamaan keskustan kautta.