FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
02.12.2024 klo 12:24:37 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1]
 
Kirjoittaja Aihe: Kuinka moni Huuhkajista mahtuisi...  (Luettu 6914 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
jjonez

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kunited


: 30.07.2020 klo 13:17:38

Ideana siis miettiä, että kuinka moni maajoukkueesta mahtuisi muiden maajoukkueiden avaukseen.
Otetaan ensin Ruotsi (FIFA Ranking 22) Otetaan 15.11 Romania pelin kokoonpano syyniin.
Maalivahti Olsen on pelannut 17 ottelua Cagliarissa, kautta on sotkenut esimerkiksi pelikiellot. Tason puolesta edelle heittäisin kotimaisista Lukas Hradeckyn sekä niukasti Jesse Jorosen.

Toppariksi Granqvistin tilalle voisi ehkä miettiä Moisanderia. Miesten cv:t eivät ihan liikaa toisistaan eroa, Granqvist toki jäähdyttelee Allsvenskanissa, Moisander Bundesliigassa. Miesten pelityylit ovat toki erilaisia, joten roolituksesta olisi asia fantasiamaailmassa kiinni.

Vasemmaksi laitapakiksi menisi joko Pierre Bengston tai Jere Uronen. Laatuero ei ole ainakaan seurajoukkuestatuksen osalta iso, valitaan Uronen nuorempana mukaan.

Laituriosastolle Suomella ei ole sanansijaa, vaikka Sebastian Larsson alkaa olemaan jo M35 kelpoinen.

Keskikentän keskelle Kamara ja R.Eremenko ehkä haastaisivat, mutta laatua on Ruotsillakin Ekdal-Forsberg muodossa.

Quaison-Berg vs Pukki-Pohjanpalo on melko mielenkiintoinen. Pukin ottaisin ennen Bergiä, Quaison 13 Bulimaalilla niukasti edellä Pohjanpaloa.

Eli Ruotsin joukkueen avaukseen tuohon otteluun mahtuisi omasta mielestäni:
Lukas Hradecky
Niklas Moisander
Jere Uronen
Teemu Pukki

Jorkki69

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 30.07.2020 klo 13:35:03

Ideana siis miettiä, että kuinka moni maajoukkueesta mahtuisi muiden maajoukkueiden avaukseen.

Toppariksi Granqvistin tilalle voisi ehkä miettiä Moisanderia. Miesten cv:t eivät ihan liikaa toisistaan eroa, Granqvist toki jäähdyttelee Allsvenskanissa, Moisander Bundesliigassa. Miesten pelityylit ovat toki erilaisia, joten roolituksesta olisi asia fantasiamaailmassa kiinni.

Eihän Moisander ole ollut aikoihin maajoukkueen mukana. Vai oliko tarkoituksena ottaa myös vanhat maajoukkuepelaajat mukaan?
Mombasa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Homovitun huutaminen


Vastaus #2 : 30.07.2020 klo 14:36:35

Vähän hassua verrata suomalaisia maajoukkueuransa lopettaneita Ruotsin yhden maaottelun avaukseen. Kyllä esim. Zlatankin pitäisi mukaan ottaa laskelmissa, jos Moisanderkin kelpaa.
jjonez

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kunited


Vastaus #3 : 30.07.2020 klo 14:49:15

Vähän hassua verrata suomalaisia maajoukkueuransa lopettaneita Ruotsin yhden maaottelun avaukseen. Kyllä esim. Zlatankin pitäisi mukaan ottaa laskelmissa, jos Moisanderkin kelpaa.
Sinänsä olet oikeassa. Olisi tuon voinut huomioida, vaikka en pidä varmana, etteikö 2021 Moisander Parkenille astelisi.
Ringo Star

Poissa Poissa


Vastaus #4 : 03.08.2020 klo 02:26:36

Vähän hassua vertailua, kun esim. Bergin edellä lienevät ensi kesänä ainakin Alexander Isak (Real Sociedad) ja Sebastian Andersson (Union Berlin). Vähän sama kuin ottaisi Norjan edellisen pelin kokoonpanon ja toteaisi, että eipä ole kummoista, kun siellä ei ollut Haalandia ja Ødegaardia vaan pelkkää joshuakingiä.
Avspark

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 03.08.2020 klo 10:33:59

Näihin hassutteluihin ei tietenkään ikinä pitäisi lähteä mukaan, mutta käyn tässä Ruotsin maajoukkueen tilannetta vähän läpi, koska kisojen siirtäminen aiheuttaa Ruotsille samankaltaisia ongelmia ja mahdollisuuksia kuin Suomelle.

Maalivahtiosastolla ei tule Ruotsilla muutoksia, vaikka joku nuorista rynnistäisi korkeammalle tasolle. Olsen jatkaa ykkösenä ja Köpiksen Johnsson varmaankin kakkosena. Ruotsissa on perinteisesti hyvin suuri kynnys vaihtaa pelaavaa ykkösveskaria.

Toppariosastolla tilanne on kiinnostava. Lindelöf toki avaa, mutta Granqvistin tilanne on mutkikas. Mies ei ole enää Ruotsin kymmenen parhaan topparin joukossa, mutta valmentaja Andersson arvostaa varmasti johtajuuden ja kokemuksen korkealle jos vain taso vähänkin siihen viittaa. Vasenjalkaisista varsinkin Rangersin Helander, Parmassa loistokauden pelannut Riccardo Gagliolo ja Bielefeldin mukana ykkösbundekseen noussut Joakin Nillsson ovat mukana keskusteluissa. Nilsson oli kakksobundeksen paras toppari viime kaudella ja jos meno jatkuu hyvänä pääsarjassa, on hän mukana kisaspekulaatioissa. Sama koskee oikeajalkaisista Brentford-kapteeni Pontus Janssonia, mikäli onnistuvat Valioliigaan nousemaan. Marcus Danielsson lähti Djurgårdenista viiden miljoonan euron siirtosummalla rahastusreissulle Kiinaan ja en tiedä miten valmentaja Andersson siihen sarjaan suhtautuu. Myös U21:n ykköstopparipari saattaa nousta mukaan kisaspekulaatioihin. Dennis Hadzikadunic on noussut venäjän liigan kärkiseuroihin kuuluvan Rostovin avauksen toppariksi ja Malmön Anel Ahmedhodzic on Allsvenskanin paras toppari.

Laitapakkiosastolla vasemmalla Bremenin Augustinsson on ykkösvaihtoehto. Gagliolo on pelannut Parmassa myös laitapakkina ja on hyvä tuuraaja. Samoin Köpiksen Bengttsson ja loukkaantumista toipunut Martin Olsson saattaa kolkutella kisajoukkueen ovea, jos löytää tasokkaan seuran Englannista. Oscar Wendt jatkaa vielä Mönchengladbachissa, mutta lienee ripustanut maajoukkuenappikset naulaan.

Oikean pakin paikka on Ruotsilla Suomen tavoin ongelmallinen. Mikael Lustig on ollut hyvä maajoukkueessa, mutta ikä ja loukkaantumiset ovat vieneet terän. Newcastlen Emil Kraft lienee ekana tyrkyllä, mutta mies sai vain 17 pelissä peliaikaa Valioliigassa. Panathinaikosin Mattias Johansson, Midjyllandin Joel Andersson tai kahdesti MLS:n parhaaksi laitapuolustajaksi valittu Anton Tinnerholm saattavat nousta mukaan, koska tilanne tuolle tontille on aika huono. Nuorista ei ole apua tulossa tähän hätään, jos nyt Sevillaan siirtynyt Ryan Johansson ei ota jotain ihmeharppausta Sevillan ykkösjoukkueen kokoonpanoon. Ja hänkin on ensisijaisesti keskustan pelaaja. Toki topparitilanne on niin hyvä, että Lindelöf saatetaan siirtää oikealle laidalle.

Keskikentän keskustassa on myös ongelmia. Krasnodarin Kristoffer Olsson lienee ykkösvalinta ja Sampdorian Ekdal kunnossa ollessaan siinä vieressä. Sebastian Larssonin työmäärä ja erikoistilannejalka ovat Anderssonille iso plussa, mutta Larssonillakin alkaa olla jo ikää. -99 syntynyt Mattias Svanberg on ehtinyt pelata jo viitisenkymmentä peliä Serie A:ssa ja yksi kausi lisää siellä tuo hänet varmasti mukaan avauspekulaatioihin. Edellisten MM-karsintojen paras pelaaja, Jakob Johansson on toipunut pitkästä vammakierteestä ja on palannut IFK Göteborgin riveihin hakemaan uutta vauhtia. Ja toki Anderssonin ikisuosikki Gustav Svensson raahataan MLS:stä mukaan.

Keskikentän laidoille tilanne on hyvä. Edellisissä karsinnoissa ja kisoissa loistanut Viktor Claesson on ykkösvalinta, jos pääsee polvivammaa edeltäneeseen kuntoon. Myös Leipzigin Emil Forsberg on näyttänyt pitkästä aikaa hyvältä. 2000 syntynyt Dejan Kulusevski teki Serie A:ssa tehot 10+10 ja siirtyi 35 miljoonan euron summalla Juventukseen. Mies on kuitenkin peruskoulutukseltaan keskustan pelaaja ja on jännä nähdä minkä paikan Andersson hänelle löytää. Veikkaan Brolin-roolia oikealla laidalla. Sam Larsson siirtyi Danielssonin tavoin Kiinaan ja tippunee kisaspekulaatioista. Udinesen Ken Sema on loistava puolustavampi vaihtoehto. Niclas Eliasson oli Bristolissa Championshipin syöttöpörssin kolmonen ja hänen vasurilleen saattaa löytyä käyttöä jos saa pitkään uumoillun siirron johonkin pääsarjaseuraan. Myös Englantiin matkalla oleva Muamer Tankovic tai muutama nuorempi kaveri saattaa kärkkyä paikkaa kisakoneeseen.

Hyökkäyspään tilanne on myös hyvä. Marcus Berg on ykkösvalinta Anderssonin papereissa. Teki vain 9 maalia 23 pelissä Krasnodarille, mutta miehen työmäärä ja arvo maajoukkueelle on korvaamaton. -99 syntynyt Alexander Isak oli vaisu syksyllä, mutta teki lopulta Real Sociedadille yhteensä 16 maalia La Ligassa ja cupissa, josta on vielä finaali pelaamatta. Robin Quaison oli ykkösbundeksen maalipörssin kuudes 13 maalilla ja siirtynee Mainzista johonkin isompaan seuraan. Kiinnostava vaihtoehto on myös Union Berlinin Sebastian Andersson. Mukiinmenevat 12 maalia Bundesliigassa, mutta miehen arvo on ihan muualla. Andersson oli täysin ylivoimainen Bundesliigan kaksinkanppailutilastossa. Voittetuja ilmakamppailuja 258, toiseksi tulleella Sven Benderillä niitä oli sata vähemmän. Andersson on hyvä jokerikortti loppuhetkien rynnistyksiin. Spartakin Jordan Larsson saattaa tulla myös kyseeseen, jos pelaa hyvän talven. Ja ei sovi unohtaa, että valmentaja Anderssonin ikisuosikit Kiese Thelin ja Nyman miehittävät Allsvenskanin maalipörssin kärkipaikkoja. Ja kyllähän siellä on muutama nuori, jotka saattavat talven aikana isojakin harppauksia.

Aika samaa pohdintaa siis lahden tällä puolella vuodella siirtyneiden kisojen suhteen. Panostetaanko kokemukseen ja kisapaikan hankkineisiin ja annetaan vanhalle kaartille vielä mahdollisuus yksiin kisoihin? Vai onko mittarina sen hetken absoluuttinen taso? Fanit tietenkin haluavat nähdä Kulusevskin, Svanbergin, Olssonin, Isakin, Forsbergin ja Quaisonin samaan aikaan kentällä. Veikkaan että päävalmentaja Andersson valitsee kuitenkin populismin sijaan kokemuksen.

« Viimeksi muokattu: 03.08.2020 klo 15:12:41 kirjoittanut Avspark »
The Real Wolf

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 04.08.2020 klo 08:31:36

Toppariosastolla tilanne on kiinnostava. Lindelöf toki avaa, mutta Granqvistin tilanne on mutkikas. Mies ei ole enää Ruotsin kymmenen parhaan topparin joukossa, mutta valmentaja Andersson arvostaa varmasti johtajuuden ja kokemuksen korkealle jos vain taso vähänkin siihen viittaa...


- Granqvist on Ruotsin Arajuuri. Ei toki tarkoitus yksi yhteen määritellä, monenko parhaan joukossa Suomessa Paukku olisi.
kokistuoppi

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: #HindenburgtheOligarchy


Vastaus #7 : 13.08.2020 klo 11:52:12

https://sofifa.com/players?type=all&na%5B%5D=17&na%5B%5D=46

MV: Hradecky (83)
Pulustus vasemmalta: Wendt (76), Moisander (77), Lindelöf (81), Krafth (73)
Keskikenttä vasemmalta: Forsberg (81), Claesson (77), Ekdal (76), Quaison (76)
Hyökkääjät: Zlatan (85), Isak (78)

Penkki: Olsen (78), Pukki (77), Jansson (76), Augustinsson (76), Wernbloom (75), Durmaz (74), Ring (74).
rysty

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomi, България & muut altavastaajat


Vastaus #8 : 14.08.2020 klo 00:04:19


Ansiokas tilannekatsaus, jonka perusteella on helppo sanoa että Ruotsin rosterin laajuus ja vaihtoehdot eri pelipaikoille ovat edelleen hurjasti Suomen vastaavaa edellä. Hradecky tuohon mahtuisi avaukseen, muuten tekisi tiukkaa ehkä Pukkia lukuun ottamatta.
Lord Bendtner

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 14.08.2020 klo 13:46:56


Nämä ovat itse asiassa suht hyvää puolueetonta referenssiä pohdinnan tueksi. Mainitaan nyt kuitenkin se, että tuolla(kin) lista päivittyy hitaasti ja syksyllä ilmestyvään uuteen versioon voisi odottaa merkittäviä parannuksia Kulusevskin ja Jorosen arvioihin, sekä miksei myös Isakin. Joka tapauksessa maalivahtien suhteen Suomella on huomattavasti parempi tilanne kuin Ruotsilla, mutta muilla pelipaikoilla tulee aika reippaasti takkiin. Pukki toki olisi tuolle joukkueelle hyvä vaihtoehto hyökkäykseen, enkä näe Ruotsilla olevan niin hyviä miehiä keskikentän keskustaan etteikö Kamaralla olisi tuohon mahdollisuuksia kehityksen jatkuessa positiivisena. Urosellakin olisi mahdollisuudet vaspaksi, mutta tuollakin paikalla Augustinsson ajaisi ohi jos vain pysyisi kunnossa.
kokistuoppi

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: #HindenburgtheOligarchy


Vastaus #10 : 14.08.2020 klo 13:50:34

Kamara on tosiaan toistaiseksi ollut rikollisen aliarvostettu EA:n silmissä, mm. Schülleriä huonompi, mutta luulisi kokonaisuuden harppaavan ainakin +5.

Norjahan haastaa noissa arvoissakin Ruotsia ja Tanskaa jo hyvin paperilla.

Oikean pakin paikalla Ruotsi-Suomen taso hieman putoaa, kun en halunnut vaspaa heittää sinne.
Lord Bendtner

Poissa Poissa


Vastaus #11 : 14.08.2020 klo 14:09:10

Kamara on tosiaan toistaiseksi ollut rikollisen aliarvostettu EA:n silmissä, mm. Schülleriä huonompi, mutta luulisi kokonaisuuden harppaavan ainakin +5.

Kamara on tuolla toki aliarvostettu, mutta vastaavasti Schuller hämmästyttävän yliarvostettu. Pari kautta MLS:ssä sai arviot nousemaan pahasti yläkanttiin.
leeremick26

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Riley Star, Hannah Hayes


Vastaus #12 : 14.08.2020 klo 14:11:18

EA vetää aina statsit sarjatason mukaan, kaivelkaa vertailuihin vaikka FM-tilastoja mieluummin. :)

 
Sivuja: [1]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa