FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
23.06.2024 klo 21:45:42 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 10
 
Kirjoittaja Aihe: Borussia Mönchengladbach - A German Team  (Luettu 47628 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Lord Bendtner

Poissa Poissa


: 01.08.2020 klo 10:36:28


Borussia Mönchengladbach
Perustettu: 1. Elokuuta 1900
Stadion: Borussia-Park (Kapasiteetti: 54 000)
Lempinimet: Die Fohlen (The Foals), Die Borussen (The Prussians)
President: Rolf Königs
Päävalmentaja: Marco Rose

Pokaalit

Bundesliiga: 5 (viimeisin 1976/1977)
2. Bundesliiga: 1 (viimeisin 2007/2008)
DFB-Pokal: 3 (viimeisin 1994/1995)
UEFA Cup: 2 (viimeisin 1978/1979)  


Alkusanat

Tämän topikin on tarkoitus toimia Borussia Mönchengladbachin kestotopikkina. Ensimmäisessä viestissä on kuvattu seuran historia lyhyesti keskittyen lähinnä 70-lukuun ja sen jälkeisiin tapahtumiin. Toisesta viestistä löytyy kauden 19/20 läpikäynti, sekä pohjustukset kaudelle 20/21. Huomautuksena todettakoon, ettei topikin avaaja ole mikään erityinen Borussia Möncengladbachin fani, vaan ennemmin pitkäaikainen symppaaja, joka toivoo, että tämän topikin avaamisen myötä saksalaisen futiksen ystävät löytävät tänne keskustelemaan Die Fohlenin edesottamuksista. Onhan seura yksi Saksan hienoimmista ja perinteikkäimmistä.

Historia lyhyesti

Borussia Mönchengladbach on yksi Saksan perinteisimpiä ja suurimpia seuroja. Jäsenien määrässä mitattuna Gladbach on Saksan viidenneksi suurin seura noin 90 000 jäsenellään. Seuran alkuvuodet eivät tuoneet mittavaa menestystä ja toisen maailmansodan jälkeen Die Fohlenin ensimmäinen pokaali tuli DFB-pokalin voiton myötä vuonna 1960. Bundesliigaan Borussia Mönchengladbach nousi kaudelle 1965/1966. Samalla kaudella seura teki hyvin tärkeän hankinnan, kun nuori Berti Vogts liittyi Die Fohlenin miehistöön. Ensimmäiset vuodet korkeimmalla sarjatasolla olivat haastavia, kun pienellä budjetilla operoinut seura pelasi Hennes Weisweilerin komennuksessa rohkeaa ja hyökkäävää jalkapalloa. Kaudella 1966/1967 Mönchengladbach teki huimat 70 maalia liigassa, mukaan lukien 11-0 voitto Schalkesta. Seura ei kuitenkaan kyennyt vastaamaan kohonneisiin palkkakustannuksiin, jonka takia se joutui myymään Jupp Heynckesin Hannoveriin silloisella ennätyssumalla, 275 000 Saksan markalla. Tämä ei kuitenkaan pysäyttänyt kehitystä, sillä seura sijoittui sarjassa kolmanneksi kausilla 1967/1968 ja 1968/1969. Molemmilla kausilla Mönchengladbach oli sarjan eniten maaleja tehnyt joukkue.

Menestyksen vuodet


Die Fohlenin suuret mestarit, Berti Vogts & Jupp Heynckes

1970-luku oli Borussia Mönchengaldbachin kulta-aikaa. Hennes Weisweilerin alaisuudessa joukkue pelasi hyökkäävää ja avointa jalkapalloa, joka toi myös loistavia tuloksia. Heti vuosikymmenen vaihteeseen Weisweiler päätti kuitenkin panostaa myös puolustukseen ja tämä tuotti tulosta, kun kaudella 1969/1970 Die Fohlen juhli ensimmäistä Bundesliigan mestaruuttaan. Kesällä 1970 nähtiin myös yksi seurahistorian tärkeimmistä hankinnoista, kun Jupp Heynckes palasi seuraan. Samana kesänä Gladbachin riveihin liittyi myös nuori Rainer Bonhof, josta tuli tärkeä palanen tulevia mestaruusjoukkueita. Bökelbergstadionilla päästiin juhlimaan mestaruutta toistamiseen heti seuraavana kautena, kun Mönchengladbach jälleen kerran päihitti Bayern Münchenin mestaruustaistossa. Vuonna 1971 Berti Vogts myös valittiin vuoden jalkapalloilijaksi Saksassa. Kolmannen perättäisen mestaruuden metsästäminen epäonnistui, mutta vuonna 1973 Die Fohlen onnistui voittamaan Saksan Cupin toista kertaa seuran historiassa. Samana vuonna Borussia Mönchengladbach joutui luopumaan vuosien 1972 ja 1973 Saksan vuoden jalkapalloilijasta Günter Netzeristä, mutta uutta pohjaa menestykselle oli luotu vuotta aiemmin hankkimalla Allan Simonsen Velje Boldklubista.Seura palasi nopeasti kirkkaimmalle huipulle voittamalla Bundesliigan jälleen kaudella 1974/1975 Jupp Heynckesin ottaessa maalikuninkuuden 27 maalilla. Kyseisellä kaudella menestystä tuli myös Euroopassa, sillä Mönchengladbach eteni UEFA Cupin finaaliin. Finaalin ensimmäinen osa Düsseldorfissa päättyi maalittomaan tasapeliin, mutta toisessa osassa Die Fohlen murskasi Twenten 1-5 lukemin. Kauden jälkeen valmentaja Weisweiler ilmoitti kuitenkin jättävänsä seuran ja siirtyvänsä FC Barcelonan peräsimeen. Hänet seuran peräsimessä tuli korvaamaan Udo Lattek, joka oli toiminut edelliset vuodet Bayern Münchenin valmentajana.


UEFA Cupin finaali 1975, 2. osaottelu. FC Twente-Borussia Mönchengladbach 1-5. Allan Simonsenille kaksi maalia ja Jupp Heynckesille hattutemppu.

Mestaruustahti jatkui Lattekin alaisuudessa, kun Die Fohlen uusi mestaruutensa kahdella seuraavalla kaudella. Näin ollen Borussia Mönchengladbach pystyi ottamaan huimat kolme mestaruutta peräjälkeen. Vuonna 1977 seura myös eteni Euroopan Cupin finaaliin, jossa se kuitenkin hävisi Liverpoolille. Kauteen mahtui myös glooriaa henkilökohtaisella tasolla, kun tanskalainen Allan Simonsen voitti Ballon d’Orin vuonna 1977.


Mönchengladbachissa ensimmäisinä vuosinaan kritiikkiä saanut Allan Simonsen osoitti epäilijöidensä olleen väärässä ja voitti Ballon d’Orin vuonna 1977.

Neljännen peräkkäisen mestaruuden metsästäminen ei enää onnistunut, kun FC Köln vei Bundesliigan mestaruuden pelkän maalieron turvin. Kaudella 1978/1979 Borussia Mönchengladbach sijoittui liigassa vasta sijalle kymmenen, mutta eteni UEFA Cupin finaaliin, jossa se voitti Belgradin Punaisen tähden yhteislukemin 2-1. Udo Lattek jätti seuran samana vuonna. Kausi 1979/1980 ei tuonut liigassa menestystä, mutta UEFA Cupissa Die Fohlen eteni jälleen finaaliin. Tällä kertaa kotiin tuomisina ei kuitenkaan ollut pokaalia, kun Eintracht Frankfurt voitti otteluparin vierasmaalisäännön turvin.

Taantuminen

Seuran kultaisten vuosien jälkeen oli edessä taantuminen. 1980-luvulla Borussia Mönchengladbach ei voittanut enää yhtään pokaalia, joka oli iso muutos 70-luvun pokaalisateeseen. Seura pelasi tuolloin pienellä Bökelbergstadionilla, eikä se kyennyt taloudellisesti kilpailemaan suurempien seurojen kanssa, vaan joutui myymään tähtipelaajiaan muualle. Karl Del'Hayen siirto Bayern Müncheniin kesällä 1980 aiheutti eripuraa seurojen välille ja oli yksi esimerkki pelaajista, jotka siirtyivät varakkaampiin seuroihin.

Taloudellisesta takamatkasta huolimatta Mönchengladbach saavutti valmentajaksi siirtyneen Jupp Heynckesin alaisuudessa hyviä sijoituksia ollen useampaan kertaan Bundesliigan lopullisessa sarjataulukossa kolmannnella tai neljännellä sijalla. Heikoimmillakin kausilla seura oli sarjan puolivälin tuntumassa. Vuona 1984 Die Fohlen myös eteni Saksan Cupin finaaliin häviten sen kuitenkin Bayern Münchenille. Vuosikymmenen vaihteen koittaessa seura oli kuitenkin selkeästi tippunut kärjen tuntumasta, joskin vuonna 1992 Gladbach pääsi taas DFB-Pokalin finaaliin, jonka se kuitenkin hävisi Hannoverille. Kaudella 1994/1995 Mönchengladbach paransi roimasti ollen sarjassa lopulta viides. Kaudelle kruunu saatiin cupin puolelta, jossa Die Fohlen eteni finaaliin asti, jossa se kaatoi lopulta Vfl Wolfsburgin. Yksi joukkueen tärkeimmistä pelaajista oli Heiko Herrlich, joka onnistui maalinteossa liigan puolella 20 kertaa ja cupissa kuusi kertaa. Hän kuitenkin jätti seuran kauden jälkeen ja siirtyi Borussia Dortmundiin.


Bökelbergstadion oli jo vuosikymmeniä sitten vanhentunut ja liian pieni Mönchengladbachin tarpeisiin. Uutta stadionia saatiin odottaa kuitenkin 20000-luvulle saakka.

90-luvun toisella puolikkaalla alkoi kuitenkin taas alamäki. Vielä keväällä 1996 Mönchengladbach oli sarjan lopputuloksissa neljäs, mutta sen jälkeen oli edessä pudotus sarjataulukon huonommalle puolelle ja lopulta kausi 1998/1999 päättyi viimeiseen sijaan ja putoamiseen Bundesliigasta. Vuotta aiemmin seura oli joutunut luopumaan Stefan Effenbergistä ja putoamisen myötä myös Patrik Andersson, Sebastian Deisler ja Robert Enke jättivät seuran.

Seura juhli elokuussa 2000 satavuotista taivaltaan, jolloin myös fanien toimesta valittiin seurahistorian tähdistökentällinen, jonka muodostivat:

Wolfgang Kleff; Berti Vogts, Hans-Günter Bruns, Wilfried Hannes, Patrik Andersson; Rainer Bonhof, Stefan Effenberg, Herbert Wimmer, Günter Netzer; Jupp Heynckes, Allan Simonsen

Juhlat eivät olisi kuitenkaan voineet paljon huonompaan aikaan sattua, sillä seura oli hyvin alamaissa vuosituhanteen vaihteessa ja sitä seuranneina vuosina. Suomalaisesta näkökulmasta katsottuna kiinnostus seuraa kohtaan kasvoi kuitenkin radikaalisti Mikael Forssellin ja Joonas Kolkan lyhyiden stinttien myötä vuosina 2003-2004. Kaudella 2001/2002 Mönchengladbach nousi jälleen Bundesliigaan, mutta jatkoi taisteluaan lähinnä alemmassa keskikastissa. 2000-luvun alun ehdottomasti positiivisin asia seuran kannalta oli muutto uudelle Borussia Parkille vuonna 2004. Entinen Bökelbergstadion oli monessa suhteessa vanhentunut eikä palvellut seuran tarpeita. Stadionin tuoma boosti ei kuitenkaan välittynyt kentälle ja Die Fohlen putosi sarjasta kauden 2006/2007 päätteeksi. Visiitti sarjaporrasta alempana jäi kuitenkin vain yhden kauden mittaiseksi.


Muutto uudelle Borussia Parkille oli tärkeä kehitysaskel Mönchenlgadbacin tehdessä uutta nousua saksalaisen jalkapallon huipulle.

Uusi tuleminen

Seuran uuden tulemisen voi nähdä alkaneen jokseenkin keväästä 2011 Die Fohlenin ollessa sarjassa viimeisenä, jolloin uudeksi päävalmentajaksi kesken kauden palkattiin Lucien Favre. Sveitsiläisen johdolla Mönchengladbach otti kolme voittoa ja yhden tasapelin joiden myötä seura nousi 16. sijalle ja karsijan paikalle. Lopulta Die Fohlen piti paikkansa sarjassa, kun Vfl Bochum kaatui yhteislukemin 2-1. Seuraavalla kaudella Favren johdolla joukkue jatkoi hyvää pelaamistaan ja sijoittui sarjassa lopulta neljänneksi päästen Mestarien liigan karsintapaikalle. Menestyksen myötä seura joutui kuitenkin luopumaan Marco Reusista kesällä 2012, joka oli iskenyt huimat 18 maalia Bundesliigassa.

Kaudella 2012/2013 Die Fohlen otti jonkun verran takapakkia ja sijoittui sarjassa kahdeksanneksi. Mestarien liigassa tuli myös lähtö ennen lohkovaihetta, kun Kiovan Dynamo oli saksalaisia etevämpi karsintakierroksella. Seuraavalla kaudella Mönchengladbach jatkoi ylemmässä keskikastissa sijoittuen sarjassa tällä kertaa kuudenneksi. Kauden päätteeksi seura joutui kuitenkin luopumaan ykkösmaalivahdistaan, kun nuorella iällä huipulle noussut Marc-André ter Stegen siirtyi FC Barcelonaan. Favren aikakauden huippu nähtiin kaudella 2014/2015, kun Mönchengladbach sijoittui sveitsiläisen alaisuudessa upeasti kolmannelle sijalle Bundesliigassa.

Seuraavan kauden alussa Favren eväät oli kuitenkin syöty ja seura joutui antamaan hänelle potkut. Hänet korvannut Andre Schubert sai kuitenkin joukkueen pelaamisen tason nopeasti palautettua ja hyvien tulosten myötä Mönchengladbach sijoittui sarjassa neljänneksi kaudella 2015/2016. Schubertin alaisuudessa lento ei kuitenkaan kestänyt kauaa, sillä seura joutui antamaan hänelle potkut joulukuussa 2016 Die Fohlenin ollessa sijalla 14 liigassa. Tilalle tullut Dieter Hecking sai kurssin käännettyä ja nostettua Mönchengladbachin sijalle kahdeksan lopullisessa sarjataulukossa.

Syksyllä 2016 Borussia Mönchengladbach nousi myös otsikoihin Saksan ulkopuolella kentän ulkopuolisista asioista johtuen, mutta kuitenkin aivan positiivisessa kontekstissa. Kun Die Fohlenilla oli Mestarien liigan ottelu Celticiä vastaan, niin skottibaari yritti mainostaa kyseistä ottelua, mutta eivät saaneet kovasta yrityksestä huolimatta kirjoitettua Borussia Mönchengladbachia mainostauluunsa ja tyytyivät lopulta käyttämään termiä ‘A German Team’. Tapaus sai suurta huomiota sosiaalisessa mediassa, kun Borussia Mönchengladbach alkoi itse hyödyntämään tapausta postauksissaan, jotka etenivät aina ‘A German Team’ huivitilauksiin saakka.Heckingin aikakausi seuran peräsimessä jatkui kahden seuraavan kauden ajan. Ensimmäinen kokonainen kausi toi yhdeksännen sijan ja toinen kiitettävän viidennen sijan. Pelillisesti seura kuitenkin junnasi paikallaan ja kohtalaisen kovista satsauksista huolimatta seura jäi ilman paikkaan Mestarien liigassa. Näin ollen kesällä 2019 Heckingin korvasi kovaa jälkeä Red Bull Salzburgin riveissä tehnyt Marco Rose. Heti Rosen ensimmäisellä kaudella Die Fohlen johti Bundesliigaa pitkän aikaa, mutta lopulta Bayern München, Borussia Dortmund ja RB Leipzig pääsivät rutiinillaan ohitse, kun yllättäjäjoukkueelta hieman loppui bensa kesken kauden. Tiukassa kamppailussa viimeisestä paikasta mestarien liigaan Mönchengladbach otti kuitenkin voiton Bayer Leverkusenista keräten kauden aikana huimat 65 pistettä.
« Viimeksi muokattu: 01.08.2020 klo 11:17:02 kirjoittanut Lord Bendtner »
Lord Bendtner

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 01.08.2020 klo 10:38:33

Kausi 2019/2020

Marco Rosen tulo päävalmentajaksi sai aikaan uutta säpinää Mönchengladbachissa. Tuoreiden ajatusten siivittämänä Red Bull Salzburgin Eurooppaliigan välieriin johdattanut valmentaja halusi uudistaa myös Die Fohlenin pelaamista ja se näkyi heti kauden alusta alkaen. Kauden avauksessa Schalken kanssa nyhjättyä 0-0 tasuria seurasi 1-3 vierasvoitto Mainzista ja 1-3 kotitappio RB Leipzigille.
Epätasaisen alun jälkeen seurasi voittoputki, joka alkoi derbystä, jossa Köln kaatui 0-1 lukemin. Tätä seurasivat voitot Fortunasta, Hoffenheimista ja Augsburgista, ennen kuin Mönchengladbach taipui Borussia Dortmundille. Tärkeää oli kuitenkin se, että joukkueessa onnistumisia tuli laajalla rintamalla ja uusista hankinnoista Lainer, Thuram ja Embolo saatiin ajettua joukkueen pelaamiseen nopeasti sisälle. Vanhoista tutuista Alassane Plea jatkoi siitä mihin edellisellä kaudella jäi tehden tukun tärkeitä maaleja ja nyt enstistä enemmän myös luoden paikkoja joukkuekavereille. Tappiota seurasikin kolme voittoa, kun Eintracht, Leverkusen ja Bremen kaatuivat. Werdaa vastaan nähtiin Ramy Bensebainin suorittamista pähkinänkuoressa, kun hän maalin lisäksi hölmöili itsensä suihkuun ottamalla typerän toisen keltaisen 87. Minuutilla.


Marcus Thuramin ikoninen tuuletus kulmalipun kanssa tuli tutuksi ja tunnetuksi miehen debyyttikauden aikana.

Lupaavasti edennyt syksy sai ensimmäisen tumman pilvensä, kun Die Fohlen hävisi Union Berlinille vieraissa 2-0 lukemin. Tästä toivuttiin kuitenkin nopeasti kaatamalla syksyn sensaatiojoukkue SC Freiburg 4-2 lukemin Borussia Parkilla. Kauden suurin epäonnistuminen nähtiin kuitenkin Eurooppaliigan puolella. Borussia Mönchengladbach hävisi ensimmäisellä kierroksella kotonaan rumasti 0-4 lukemin Wolfsbergerille, jota seurasi tasapelit İstanbul Başakşehiria ja AS Romaa vastaan vieraissa. Kotivoitto Romasta ja vierasvoitto Wolfsbergeristä näyttivät pelastavan Die Fohlenin, kunnes viimeisellä kierroksella joukkue suli kotonaan İstanbul Başakşehiria vastaan, kun Enzo Crivelli lisäajan maalillaan varmisti vieraille 1-2 voiton ja jatkopaikan, mikä samalla tarkoitti Mönchengladbachin eurotaipaleen päättymistä. Saksan cupissakaan joukkue ei päässyt toista kierrosta pidemmälle, kun Borussia Dortmund oli lopulta parempi 2-1 lukemin.
Yksi koko kauden hienoimmista otteluista nähtiin 14. kierroksella Borussia Parkilla, kun sarjan kärjestä löytyneen Die Fohlenin vieraaksi saapui hallitseva mestari Bayern München. Vieraat painoivat päälle koko ensimmäisen puoliajan, mutta Mönchengladbach kesti pitkälti loistavaa ottelua pelannen Yann Sommerin torjuntojen ansiosta. Bayern pääsi lopulta johtoon toisen puoliajan alussa, kun Ivan Perisic laukoi pallon Sommerin sormien kautta kotijoukkueen maalin yläkulmaan. Vastaus tuli kuitenkin kymmentä minuuttia myöhemmin, kun Ramy Bensebaini puski kulmasta Die Fohlenin tasoihin tunnin kohdalla. Draamaa oli kuitenkin luvassa, sillä ottelun ollessa lisäajalla Mönchengladbach pääsi vastahyökkäykseen, jonka päätteeksi Javi Martinez joutui taklaamaan Marcus Thuramia. Espanjalainen oli pahasti myöhässä, joten tuloksena toinen keltainen ja ulosajo Martinezille, sekä rankkari kotijoukkueelle. Rangaistuspotkua asteli ampumaan Ramy Bensebaini, joka laukoi pallon varmasti alakulmaan ohi Manuel Neuerin varmistaen Mönchengladbachille voiton hallitsevasta mestarista.


Ramy Bensebainin kaksi maalia toivat joulukuussa Gladbachille voiton Bayern Münchenistä.

Hienosti taisteltua voittoa seurasti kuitenkin tukku huonompia otteluita ja huonompia tuloksia. Alkukaudesta tutuksi tulleet voittoputket jäivät unholaan, sillä seuraavan kerran Mönchengladbach pystyi voittamaan kaksi liigapeliä putkeen, kun se kaatoi Eintracht Frankfurtin toukokuussa koronatauon jälkeen. Heikompi pistetahti tarkoitti sitä, että muut tulivat takaa ohi ja seuran europaikatkin alkoivat olla uhattuna. Tappioita Die Fohlen koki Volkkarille, Schalkelle ja Borussia Dortmundille, joka jälleen kerran voitti keskinäisen yhdellä maalilla. Voittoja kertyi lähinnä putoamiskamppailussa olevia joukkueita vastaan. Vaikean ajanjakson aikana monien alkukaudesta loistaneiden pelaajien taso laski selkeästi. Tämä tarkoitti sitä, että katpeeni Stindlin oli otettava joukkue reppuselkään ja hänen hyvien otteiden myötä Mönchengladbachin pistetahti säilyi kohtalaisena.


Muun joukkueen hieman alisuorittaessa joukkueen kapteeni Lars Stindl nosti tasoaan ja piti onnistumisillaan Gladbachin pistetahdin siedettävänä.

Koronatauon jälkeen Die Fohlen voitti Eintrachtin, mutta hävisi Leverkusenille, mikä oli todella paha tappio UCL-paikan metsästyksen kannalta. Pelaaminen oli tahmeaa myös Bremeniä vastaan, sillä Mönchengladbach saa kiittää tasuripisteestään upean pelin pelannutta Yann Sommeria, sekä Werderin luokatonta viimeistelyä. Union Berlinistä otettu voitto piristi joukkueen pelaamista, mutta huono viimeistely ja Plean hölmöilemä punainen kortti koituivat kohtaloksi Freiburgin vieraana. Bayernia vastaan joukkue taas taisteli hienosti, mutta tällä kertaa tulevat mestarit saivat kunnian tehdä voittomaalin ottelun loppuhetkillä.
Kauden päättäneeseen kolmeen otteluun Mönchengladbach kuitenkin ryhdistäytyi ja otti voitot Wolfsburgista, Paderbornista ja Herthasta. Näiden pisteiden avulla Die Fohlen varmisti paikkansa neljäntenä, kaksi pistettä edellä viidenneksi sijoittunutta Bayer Leverkusenia.

Kausi 2020/2021

Valmennus

Päävalmentajana toiseen kauteensa Borussia Mönchengladbachin peräsimessä valmistautuva Marco Rose on yksi Saksan ja koko Euroopan kiinnostavimpia nuoria valmentajia. Isokokoisen saksalaisen valmennusura käynnistyi nopeasti apuvalmentajan tehtävillä Mainzissa heti peliuran loppumisen jälkeen, josta hän jatkoi päävalmentajaksi Lokomotive Leipzigiin kaudella 2012-2013. Tuo pesti ei kuitenkaan ottanut tuulta alleen, jolloin Rose lähti hakemaan uutta vauhtia Red Bull Salzburgin organisaatiosta. Juniorivalmennuksen huippu nähtiin Rosen osalta keväällä 2017 jolloin hän johdatti joukkueensa UEFA Youth Leaguen voittoon. Hänen suojatteihinsa tuolloin kuuluivat muun muassa Xaver Schlager, Hannes Wolf, Patson Daka ja Amadou Haidara.
Kesällä 2017 oli aika ottaa seuraava askel, jolloin Rose siirtyi Red Bull Salzburgin päävalmentajaksi. Heti ensimmäisellä kaudella joukkue otti Rosen alaisuudessa Itävallan Bundesliigan voiton ja eteni Eurooppaliigassa välieriin saakka. Toisella kaudella tuli jälleen liigamestaruus ja UEL:ssä seinä tuli vastaan puolivälierävaiheessa. Näiden näyttöjen myötä oli selvää, että Rosen seuraavan pestin tulisi olla isommissa ympyröissä ja näin ollen kesällä 2019 Rose siirtyi Die Fohlenin päävalmentajaksi.Borussia Mönchengladbachissa Rose on mestarillisesti hyödyntänyt olemassa olevaa materiaalia ja muutamin lisävahvistuksin tuonut oman, modernimman säväyksen joukkueen pelaamiseen. Ensimmäisenä kesänä seuraan tuotiin miehen entisestä seurasta Red Bull Salzburgista oikean pakin paikalle Stefan Lainer. Myös puolustuksen vasenta laitaa vahvistettiin Ramy Bensebainilla, joka saapui Borussia Parkille Stade Rennais’n riveistä. Hyökkäystä vahvistettiin nopeilla ja fyysisesti vahvoilla pelaajilla, kun Die Fohlenin paidan päälleen pukivat Marcus Thuram ja Breel Embolo.
Rosen alaisuudessa Mönchengladbach on pelannut rohkeaa ja aggressiivista jalkapalloa. Molemmat laitapakit osallistuvat hyökkäyksiin rohkeasti, jonka lisäksi hyökkäyksessä on paljon nopeutta ja fysiikkaa, sekä riittävissä määrin myös taitoa. Mönchengladbachia voi kuvailla yhdeksi viihdyttävimmistä joukkueista Bundesliigassa. Rose pääsi ensimmäisen kautensa aikana nauttimaan kuherruskuukaudesta joukkueensa kanssa. Keväällä tahti kuitenkin hiipui ja nyt onkin suuren kysymysmerkin alla, että kykeneekö nuori valmentaja saamaan joukkueen pelaamisen uudelleen lentoon.

Kesän 2020 siirrot

Sisään

Hannes Wolf, RB Leipzig (Vuoden laina + osto-optio)

Ulos

Tobias Strobl, FC Augsburg (Sopimus päättyi)
Raffael, Uusi seura ei ole tiedossa (Sopimus päättyi)
Fabian Johnson, Uusi seura ei ole tiedossa (Sopimus päättyi)


Joukkue

Pelaajien tiedot on ilmoitettu järjestyksessä: #Numero | Nimi | Syntymäaika | Kansallisuus | Sopimus voimassa

Maalivahdit

#1 | Yann Sommer | 17.12.1988 | Sveitsi | 30.06.2023

Sommer on joukkueen selkeä ykkösmaalivahti ja kuuluu pelipaikallaan koko liigan eliittiin. Sveitsiläinen on maalivahdiksi aika lyhyt (183cm), mutta muiden ominaisuuksiensa osalta puhutaankin aivan huippumaalivahdista.

#21 | Tobias Sippel | 22.03.1988 | Saksa | 30.06.2021

Kokenut saksalainen on toiminut Die Fohlenin kakkosmaalivahtina jo useamman kauden ajan. Sopimusta on jäljellä vuosi ja toivottavasti Sippel pelaa (istuu) sen loppuun Mönchengladbachissa.

#31 | Max Grün | 05.04.1987 | Saksa | 30.06.2021

Darmstadtista vuosi sitten hankittu kokenut saksalainen oli menneen kauden nokkimisjärjestyksessä kolmantena pelaten lähinnä Regionalligassa. Suurempaa vastuuta tuskin luvassa tälläkään kaudella.


Sveitsiläinen Yann Sommer kuuluu Bundesliigan ehdottomaan eliittiin omalla pelipaikallaan.


Puolustajat

#3 | Michael Lang | 08.02.1991 | Sveitsi | 30.06.2022

Toissa kaudella Mönchengladbachin riveihin siirtynyt sveitsiläinen ei sopinut Rosen suunnitelmiin, jonka myötä laitapakki pelasi menneen sesongin lainalla Werder Bremenin riveissä. Vastuuta Werdan riveissä tuli kuitenkin valitettavan vähän ja on vaikea nähdä, että Langin kaltaisella kohtalaisen keskinkertaisella peruspakilla olisi luvassa suurta roolia ensi kauden joukkueessa, jahka mies Borussia Parkille jää.

#18 | Stefan Lainer | 27.08.1992 | Itävalta | 30.06.2024

Rose toi Salzburgista mukanaan yhden luottopelaajan, Stefan Lainerin. Väsymätön itävaltalainen jaksaa juosta omaa laitaansa ylös ja alas läpi ottelun taistellen jokaisesta pallosta. Pallollisessa tekemisessä on puutteita, mutta niitä hän korvaa loistavalla asenteella ja kovalla fysiikalla. Ei liigan kirkkainta eliittiä omalla pelipaikallaan, mutta pääsee viiden parhaan joukkoon kuitenkin.

#15 | Jordan Beyer | 19.05.2000 | Saksa | 30.06.2022

Kuluneen sesongin kevätpuoliskon lainalla HSV:n riveissä viettänyt saksalainen on vielä nuori pelaaja, jolla on paljon varaa kehittyä. Raamikasta nuorukaista on nähty paljon laitapakin paikalla, mutta paras pelipaikka hänelle löytynee kuitenkin puolustuksen keskustasta.

#4 | Mamadou Doucoure | 21.05.1998 | Ranska | ? |

Nuori ranskalainen on kärsinyt niin mittavista loukkaantumisista, että koko uran jatko on ollut vaakalaudalla. Kesällä 2016 PSG:stä ilmaisella siirrolla saapunut ranskalainen pääsi ensimmäistä kertaa Bundesliigassa kentälle menneellä kaudella, kun Rose tarjosi topparille jämäminuutit Union Berliniä ja Volkkaria vastaan. Taso on toistaiseksi täysi kysymysmerkki.

#24 | Tony Jantschke | 07.04.1990 | Saksa | 30.06.2021

Siitä on nyt tullut kuluneeksi 14 vuotta, kun Jantschke siirtyi Dresden Nordin U17-joukkueesta Borussia Mönchengladbachin U17-joukkueeseen. Bundesliigassa Jantschke esiintyi ensimmäistä kertaa marraskuussa 2008. Kokenut saksalainen on ollut mukana niin pitkään, että on vaikea uskoa hänen olevan kuitenkin vasta 30-vuotias. Monipuolisen puolustuspään pelaajan uran huippuvuodet tulivat viime vuosikymmenen alkupuolella, jolloin hän oli Die Fohlenin ehdottomia luottopelaajia. Sittemmin loukkaantumiset ovat vieneet parhaan terän ja saksalainen on pudonnut selkeästi rotaatiopelaajaksi. Nykyisellään Jantschke ominaisuudet eivät riitä Rosen peluuttamassa futiksessa laitapakin paikalle, joten hän on lähinnä paikkaillut topparin paikalla. Seuraava kausi on viimeinen nykyisessä sopimuksessa ja voi hyvin olla, ettei sitä tulla uusimaan, vaikka Jantschke onkin urhoollisesti taistellut Mönchengladbachin paidassa jo yli vuosikymmenen verran.

#28 | Matthias Ginter | 19.01.1994 | Saksa | 30.06.2021 + optio lisävuodesta

Ginteriä voi toppariksi nuoresta iästään huolimatta nimittää jo kokeneeksi Bundesliiga-pelaajaksi, sillä hän on pelannut sarjassa jo kaudesta 11/12 lähtien. Maailmanmestaruuden urallaan voittaneen Ginterin ura ei lähtenyt Borussia Dortmundin riveissä aivan odotettuun lentoon, jonka myötä Borussia Mönchengladbach pääsi hankkimaan miehen kesällä 17 miljoonalla eurolla, joka oli tuolloin seuran ennätysostos. Ginter on kuitenkin vastannut huutoon ja pelannut laadukkaasti Die Fohlenin takalinjoilla. Miehen sopimusta on virallisesti enää vuosi jäljellä, mutta seuralla on siihen yhden vuoden optio. Tällä hetkellä kuitenkin keskustellaan pidemmästä jatkosopimuksesta, jolla taattaisiin jatkuvuus Gladbachin takalinjoilla. Ginter on nähdäkseni täydellinen pelaaja Mönchengladbachille, sillä hän on laadukas pelaaja joka sopii täydellisesti Rosen pelitapaan, muttei kuitenkaan niin dominoiva että kaikkein suurimmat seurat haluaisivat hänet riveihinsä.

#30 | Nico Elvedi | 30.09.1996 | Sveitsi | 30.06.2021 + optio lisävuodesta

Elvedi on jo useamman kauden ajan pelannut varmoin ottein Mönchengladbachin takalinjoilla. Ensimmäisinä vuosinaan seurassa paljon laitapakkina luutinut sveitsiläinen vakiinnutti paikkansa keskuspuolustuksessa Ginterin vierellä jo toissa kaudella ja on jatkanut hyvässä tahdissa ollutta kehitystään myös tällä kaudella. Sopimusta hänellä on jäljellä enää ensi vuoden loppuun, mutta tuo sopimus sisältää option jatkosta, joka on mitä ilmeisimmin jo aktivoitunut. Elvedi on pallollisena todella hyvä toppari, joka myös liikkuu älykkäästi puolustuksessa. Ajoittain sveitsiläiselle sattuu pieniä keskittymisvirheitä, jonka lisäksi hänellä olisi hieman petrattavaa kovuudessa, sillä aika ajoin fyysisimmät hyökkääjät aiheuttavat hänelle turhan helposti vaikeuksia. Palikat hänellä kuitenkin ovat kunnossa ja pelaa myös tulevalla kaudella suuria minuutteja Die Fohlenin takalinjoilla.

#25 | Ramy Bensebaini | 16.04.1995 | Algeria | 30.06.2023

Vuosi sitten kahdeksalla miljoonalla eurolla Stade Rennais’sta hankittu laitapuolustaja säväytti debyyttikautensa aikana niin hyvässä kuin pahassakin. Kauden aikana algerialainen nähtiin kentällä 19 ottelussa, joissa hän kirjautti itselleen oikein kiitettävät 5+4 tehot. Maaleista kaksi syntyi rangaistuspotkuista. Bensebainilla oli jonkun verran loukkaantumishuolia, jonka lisäksi hänen ajoittainen ylipelaaminen aiheutti ongelmia sekä yhden ulosajon. Algerialaisen debyyttikauden ehdoton kohokohta oli kotiottelu Bayern Münchenia vastaan, jossa hän iski kaksi maalia Mönchengladbachin voittaessa ottelun lukemin 2-1.

#17 | Oscar Wendt | 24.10.1985 | Ruotsi | 30.06.2021

Kokeneella sotaratsulla alkaa jo kymmenes kausi Die Fohlenin riveissä. Bensebainin tulo seuraan pienensi luotettavan ruotsalaisen vastuuta, mutta siitä huolimatta hän pääsi menneellä kaudella kentälle 25 Bundesliigan ottelussa. Tasaisen varma tekeminen palkittiin vuoden jatkosopimuksella, mutta lienee hyvin todennäköistä että tuleva sesonki on syksyllä 35 vuotta täyttävän laitapuolustajan viimeinen Borussia Parkilla.

#? | Andreas Poulsen | 13.10.1999 | Tanska | 30.06.2023

Kaksi vuotta sitten Midtjyllandista saapunut laitapuolustaja ei ole pystynyt vastaamaan huutoon Mönchengladbachissa. Loukkaantumiset ovat tuoneet myös omat haasteensa ja ne pilasivat myös viime kevään lainapestin Austria Wienissä. Tanskalainen on nokkimisjärjestyksessä Bensebainin ja Wendtin takana, joten lienee todennäköistä, että hänelle etsitään lainapestiä myös tulevalle kaudelle.

#? | Joe Scally | 31.12.2002 | USA | ?

Puolustuksen oikealla laidalla viihtyvä Scally on nuori lupaus, jolta ei vielä odoteta ihmeitä tulevalla kaudella. Lainer pelaa aina kunnossa ollessaan ja hänenkin poissa ollessaan pakkina nähtäneen Jantschkea ennen nuorta jenkkiä. Scally siirtyy Gladbachin riveihin tammikuussa 2021.


Nico Elvedin ja Matthias Ginterin pysyminen toppariparina on avainasemassa Mönchengladbachin tavoitellessa menestystä Saksassa ja Euroopan kentillä.

Keskikenttä

#6 | Christoph Kramer | 19.02.1991 | Saksa | 30.06.2023

Die Fohlenin nykymiehistön toinen maailmanmestari. Kramerin uran voidaan katsoa olleen kuitenkin jonkinlaisessa laskusuhdanteessa tuosta MM-finaalista lähtien. Erityisesti parin viime kauden aikana kovan työmoraalin omaavan puolustavan keskikenttäpelaajan taso on pudonnut roimasti. Menneellä kaudella Zakarian ja Stroblin loukkaantumisten myötä Kramer kellotti vielä hyvin minuutteja, mutta ilman niitä peliaika olisi jäänyt aika vähäiseksi. Kramer on kuitenkin yhäkin hyvä pelaaja Bundesliigaan ja toimii pätevänä varavaihtoehtona keskikentän pohjalle.

#8 | Denis Zakaria | 20.11.1996 | Sveitsi | 30.06.2022

Mönchengladbachissa tunnistettiin Zakarian potentiaali, kun hänestä pulitettiin kesällä 2017 12 miljoonan euron siirtosumma BSC Young Boysille. Heti ensimmäisestä kaudesta alkaen isokokoinen ja vahva sveitsiläinen on kellottanut isoja minuutteja Die Fohlenin paidassa. Pääosin keskikentän pohjalla viihtyvä Zakaria on Rosen alaisuudessa pelannut muutamaan otteeseen myös topparina, kun valmentaja on hakenut joukkueen pelaamiseen uusia variaatioita. Polvivamman takia hän kuitenkin missasi loppukauden ja onkin pienen kysymysmerkin alla miten sveitsiläinen kuntoutuu loukkaantumisestaan. Mikäli Zakaria palaa omalle tasolleen, niin hän on seuran selkeitä avainpelaajia ja parhaita pelaajia koko liigassa omalla pelipaikallaan.

#32 | Florian Neuhaus | 16.03.1997 | Saksa | 30.06.2024

Kesällä 2017 1860 Münchenistä vapaalla siirrolla kaapattu Florian Neuhaus on ehdottomasti viime vuosien parhaita kauppoja. Kahden viime kauden aikana nuori saksalainen on pelannut Die Fohlenin paidassa isoja minuutteja esiintyen vaihtelevasti, mutta suuria lupauksia herättäen. Mennyt kausi ei sujunut tehojen valossa aivan niin mallikkaasti kuin kausi 18/19, mutta tämä osin selittyy sillä, että erityisesti Zakarian loukkaantumisen jälkeen Neuhaus joutui pelaamaan selkeästi puolustavammassa roolissa. Neuhaus on taitava pelaaja, joka omaa loistavan potkutekniikan. Hän myös liikkuu älykkäästi keskikentällä ja on monesti ensimmäisenä pelaajan irtopalloilla.

#23 | Jonas Hofmann | 14.07.1992 | Saksa | 30.06.2023

Dortmundissa jo täysin hyödyttömäksi dumattu Hofmann on löytänyt uralleen uuden nousun Mönchengladbachin paidassa. Siirtyminen laidalta keskelle on tuonut uuden vaihteen jo suht kokeneen saksalaisen pelaamiseen. Hofmann on pelaajana aika tasapaksu tapaus, joka kuitenkin hoitaa roolin kuin roolin keskikentällä kiitettävällä tasolla. On monipuolisuutensa takia tärkeä palanen ensi kauden rotaatiossa.

#22 | Lászlo Bénes | 09.09.1997 | Slovakia | 30.06.2024

Maagisen vasemman jalan omaava slovakki on muuten jokseenkin keskinkertainen pelaaja. Hän omaa kyllä hyvän tekniikan ja pystyy pyörittämään peliä keskikentällä, muttei kuitenkaan tarjoa pallollisena tai pallottomana mitään erikoista. Puolustussuuntaan Benes on aika heikko. Nuo vasemmalla jalalla lähtevät erikoistilanteet ovat kuitenkin todella laadukkaita ja vasta 22-vuotiaalla pelaajalla on vielä paljon aikaa kehittyä.

#11 | Hannes Wolf | 16.04.1999 | Itävalta | 30.06.2021 (Laina + osto-optio)

Nuoren itävaltalaisen debyyttikausi Bundesliigassa ei sujunut alkuunkaan odotusten mukaisesti. Salzburgista tölkkien ykkösjoukkueeseen kesällä 2019 siirtynyt Wolf pääsi kentälle vain viidessä ottelussa pelaten niissä yhteensä 53 minuttia. Alkukauden pilasi loukkaantuminen, mutta senkään jälkeen hyökkäävä keskikenttäpelaaja ei mahtunut Nagelsmannin suunnitelmiin. Wolfin uralle haetaankin nyt uutta nostetta tutun valmentan opeissa. Rosen alaisuudessa nuori itävaltalainen loisti sekä UEFA Youth Leaguen voittaneessa joukkueessa, että Itävallan Bundesliigan voittoa kahdesti juhlineessa joukkueessa.

#26 | Torben Müsel | 25.09.1999 | Saksa | 30.06.2021

Nuoren saksalaisen viime kauden pilasi hänet lähes koko kauden sivussa pitänyt polvivamma. Kesällä 2018 Borussia Parkille siirtyneen keskikenttäpelaajan taso on aikamoinen arvoitus, sillä ensimmäinen kausi sujui kakkosjoukkueen puolella.


Florian Neuhausin harteilla lepää suurin vastuu Mönchengladbachin pelinrakentelusta. 23-vuotiaan saksalaisen rooli on myös todella tärkeä joukkueen prässin onnistumisen ja kenttätasapainon kannalta.

Hyökkäys

#36 | Breel Embolo | 14.02.1997 | Sveitsi | 30.06.2023

Aikanaan teinisensaationa Baselista Schalken riveihin siirtynyt sveitsiläinen ei kyennyt vastaamaan odotuksiin Gelsenkirchenissä. Debyyttikausi Die Fohlenin riveissä sujui kuitenkin huomattavasti paremmin ja Embolo ajoittain loisti palasena joukkueen toimivaa hyökkäyspeliä. Tehot 8+8 ovat oikein mallikkaat monipuoliselle hyökkäyspään pelaajalle, joka tekee paljon töitä pelitavan toteuttamisen eteen. Mönchengladbachin paidassa sveitsiläinen erityisesti säväytti älykkäällä liikkumisellaan, jolla hän toi uusia ulottuvuuksia Rosen muutenkin mielenkiintoiseen hyökkäyspalettiin.

#37 | Keanan Bennetts | 09.03.1999 | Englanti | 30.06.2022

Nuori englantilainen siirtyi Mönchengladbachiin kaksi vuotta sitten Tottenhamin organisaatiosta. Paras pelipaikka hänelle löytynee laidalta, mutta Die Fohlenin riveissä hän ei ole päässyt vielä näyttämään muuten kuin jämäminuuttien muodosssa.

#7 | Patrick Herrmann | 12.02.1991 | Saksa | 30.06.2022

Kokenut saksalainen liittyi Borussia Mönchengladbachin organisaation jo 12 vuotta sitten, kun siirtyi U19-joukkueeseen Saarbrückenistä. Bundesliigassa laitapelaaja on tahkonnut tammikuusta 2010 lähtien ja pelasi viime kaudella noin 1500 minuuttia 27 ottelussa kirjauttaen itselleen tehot 6+8. Herrmann on yhäkin hyvä pelaaja Bundesliigaan, vaikka loukkaantumiset ja vuodet ovat vieneetkin ison osan miehen räjähtävästä nopeudesta. Ei mahdu enää joukkueen ykkösavaukseen, mutta tarjoaa loistavan vaihtoehdon Roselle.

C | #13 | Lars Stindl | 26.08.1988 | Saksa | 30.06.2021

Stindl siirtyi Mönchengladbachin riveihin kesällä 2015 Hannoverista ja on siitä lähtien kuulunut seuran avainpelaajiin. Kun Martin Stranzl lopetti kevääseen 2016 ja Granit Xhaka lähti Arsenaliin, niin Stindlistä valittiin joukkueen kapteeni. Yhäkin kapteeninnauhaa peleissä kantava saksalainen ei ole koskaan ollut erityisen tehokas pelaaja, mutta hän on paikannut tätä puutetta kokonaisvaltaisella ja laadukaalla tekemisellä. Edellinen sesonki oli myös tehojen valossa kahta edellistä parempi, kun Stindl kirjautti 9+3 tehot Bundesliigan puolelta. Valeysinä tai kymppipaikalla viihtyvä kokenut saksalainen joutuu kuitenkin taistelemaan paikastaan avauksessa tulevalla kaudella, erityisesti jos huhutut hankinnat toteutuvat.

#16 | Ibrahima Traoré | 21.04.1988 | Guinea | 30.06.2021

Jo kuusi kautta Borussia Parkilla viihtyneen vikkeläkinttuisen laiturin taso on ollut jo jonkin aikaa selkeässä laskussa. Menneellä kaudella loukkaantumiset vaivasivat guinealaista eikä hän saanut peliaikaa juurikaan edes silloin kun oli kunnossa. Sopimuksesta alkaa viimeinen kausi ja sen Traore pelailee loppuun rotaatioroolissa, ellei ostajaa ilmaannu jostain.

#10 | Marcus Thuram | 06.08.1997 | Ranska | 30.06.2023

Isokokoisen ranskalaisen debyyttikausi oli jopa yllättävän hyvä. Plean tapaan Ranskasta hankittu vikkeläkinttuinen hyökkääjä maksoi seuralla “vain” yhdeksän miljoonaa euroa, mutta hän onnistui ensimmäisellä kaudellaan kirjauttamaan itselleen tehot 10+8 Bundesliigan puolella. Urallaan paljon keskushyökkääjänä pelannut Thuram löysi paikkansa Rosen miehityksestä useimmiten vasemmalta laidalta, kun keskushyökkääjänä pelasi Plea, Stindl tai Embolo.

#14 | Alassane Plea | 10.03.1993 | Ranska | 30.06.2023

Ranskalaishyökkääjä siirtyi Mönchengladbachiin kesällä 2018 OGC Nicesta n. 23 miljoonan euron siirtosummalla, mikä tekee hänestä toistaiseksi seuran kaikkien aikojen kalleimman hankinnan. Die Fohlenin väreissä monipuolinen hyökkääjä on noussut joukkueen avainpelaajaksi. Ensimmäisellä kaudella syntyi Bundesliigassa tehot 12+4 ja menneellä kaudella 10+10, kun Plea alkoi entistä enemmän pelaamaan paikkoja joukkuekavereille, erityisesti Marcus Thuramille.

#? | Julio Villalba | 17.09.1998 | Paraguay | 30.06.2021

Kolme vuotta sitten reilun miljoonan Mönchengladbachille kustantanut paraguaylainen ei ole missään vaiheessa vastannut odotuksiin Die Fohlenin riveissä. Edellinen kausi meni lainalla SCR Altachissa ilman mainittavaa menestystä.


Die Fohlenin hyökkäyksestä löytyy valtavasti nopeutta ja röyhkeyttä, sekä riittävästi taitoa ja fyysisyyttä.

Odotukset kaudelle 2020-2021

Seurassa on jo pidemmän aikaa tehty pitkäjänteistä ja laadukasta työtä sen eteen, että Borussia Mönchengladbach vakiinnuttaisi asemansa Bundesliigan kärjen tuntumasta. Taloudellisten resurssien puolesta seuralla ei ole mahdollisuuksia isossa kuvassa haastaa Bayernia, Dortmundia tai Leipzigia, mutta yksittäisillä kausilla kaikki nämä ovat haastettavissa. Sen viime kausi osoitti.
Muihin seuroihin kuten Leverkuseniin, Wolfsburgiin ja Eintrachtiin nähden Die Fohlen on vähintään samalla viivalla. Tällä hetkellä seuralla on kuitenkin käsissään potentiaalinen valmentaja ja lupauksia herättävä pelaajarunko, jolla pitäisi pystyä taistelemaan UCL-paikasta taas tulevalla kaudella. Lisäksi mikäli joku kolmesta suuresta epäonnistuu, niin Mönchengladbachilla pitäisi olla kaikki mahdollisuudet ottaa floppaavan seuran paikka kärkikolmikosta. Ilman epäonnistumisiakin se on toki mahdollista, mutta lähtökohtaisesti A German Team taistelee tulevalla kaudella Bayer Leverkusenia vastaan sarjan neljännestä sijasta.
Lupauksia herättäneet esitykset kotimaan areenoilla pitäisi pystyä toistamaan myös Euroopan kentillä. Rehellisyyden nimissä UCL:n valot voivat olla vielä liian kirkkaita Mönchengladbachille, mutta yrityksen on pakko olla parempi kuin viime kaudella UEL:n puolella. Lohkosta riippuen pitäisi olla mahdollisuuksia jatkoon tai vähintään kolmannelle sijalle. Toki paljon riippuu siitä millä formaatilla UCL ja UEL lopulta pelataan loppuun tulevalla kaudella.

Joukkueen ennakoitu kokoonpano ensi kaudelle ilman hankintoja tai myyntejä:

                     Sommer

   Lainer    Ginter   Elvedi   Bensebaini

               Zakaria  Neuhaus

    Herrmann   Stindl      Thuram

                       Plea

Kakkoskokoonpano:

                      Sippel

Beyer  Jantschke  Doucoure  Wendt

             Kramer  Hofmann

  Wolf           Benes       Traore

                    Embolo

Yllämainitut spekulaatiot voivat muuttua paljonkin eri siirtojen myötä, näistä lisää myöhemmin. Lisäksi on syytä huomata, että kakkoskokoonpanoon hyökkääjäksi piirretty Embolo voi ottaa ykköskokoonpanosta Herrmannin tai jopa Stindlin paikan. Samoja paikkoja kärkkyy myös Rosen vanha tuttu Wolf, jonka lisäksi Hofmann voi pelata mitä vain paikkaa keskikentällä.


Kova kilpailutilanne hyökkäyksen pelipaikoista tarkoittaa sitä, ettei joukkueen kapteeni Lars Stindl voi olla varma omasta paikastaan avauskokoonpanossa.

Systeemiä voidaan myös muuttaa ja niin Rose usein tekeekin. Ylläolevista hahmotelmista saadaan helposti myös 4-3-3, kun esimerkiksi Stindlin tilalle kentälle nostetaan Hofmann, jonka lisäksi myös Benes kykenee pelaamaan hieman alempana. Viiden ylimmän pelaajan suhteen tilanne elää todella paljon tilanteen mukaan, mutta viiden alimman pelaajan ja maalivahdin suhteen tilanne vaikuttaa selkeältä. Yann Sommer pelaa maalilla kaikki pelit ja hänen edessään linjan muodostavat Lainer, Ginter, Elvedi ja Bensebaini. Penkille jäävät tarjoavat oletusarvoisesti lähinnä varavaihtoehdon, joskin Beyeria ja Jantscheka voidaan hyvin käyttää topparina kolmen topparin systeemissä, kun taas Wendtiä voidaan hyödyntää tarvittaessa laiturina.

Siirrot sisään ja ulos voivat tilannetta kuitenkin muuttaa. Seura on kerinnyt luopumaan Tobias Stroblista, Raffaelista ja Fabian Johnsosnista. Näistä ainoastaan Strobl pelasi jossain määrin merkittävässä roolissa menneellä kaudella. Borussia Mönchengladbachin miehistöstä kiinnostusta muualla ovat herättäneet Marcus Thuram, Alassane Plea, Denis Zakaria, Florian Neuhaus, Matthias Ginter ja Nico Elvedi. Nämä kaikki ovat seuralle tärkeitä pelaajia, mutta riittävän suuren tarjouksen tullessa Die Fohlen voi joutua myymään. Vahvoja huhuja lähtijöistä ei ole kuitenkaan vielä tullut vastaan.


Denis Zakarialla on sopimusta jäljellä enää kaksi kautta ja loistavien otteiden myötä suurseurat ovat kiinnostuneet keskikenttäpelaajasta. Sveitsiläisen pitäminen joukkueessa onkin yksi siirtoikkunan tärkeimpiä tavoitteita.

Hankinnoista sen sijaan on ollut jonkin verran huhuja. Suurimpana näistä mainittakoon Gentin Jonathan David, jota on viime aikoina yhdistetty myös Lilleen ja Leedsiin. Kärjen alapuolella ja kärjessä viihtyvää kanadalaista pidetään huippulupauksena, eivätkä viime kauden 18+8 tehot 27 otteluun Belgian liigassa ainakaan kampita tätä väitettä. 20-vuotiaan lupauksen hintalapuksi on huhuttu 30 miljoonaa euroa, mikä tekisi hänestä Mönchengladbachin ennätysostoksen siirron toteutuessa. Wolfin hankinnan jälkeen huhut ovat kuitenkin hiipuneet ja voi hyvin olla, ettei seuralla ole koronan myötä tässä kohtaa varaa maksaa tuollaista siirtosummaa, edes superlupauksesta. Suurta tarvettakaan ei enää ole, sillä Davidin parhaalle pelipaikalle kärjen alapuolelle on tarjolla Stindliä, Emboloa ja Wolfia, kun taas kärkeen Pleaa ja Thuramia.


Tölkeissä vaille vastuuta jäänyt Hannes Wolf hakee uutta nousua uralleen tutun valmentajan alaisuudesta.

Muista pelaajista sisään on huhuttu Herthassa pari viime kautta lainalla viettänyttä Marko Grujicia. Uskoisin kuitenkin että kiinnostusta serbiä kohtaan on lähinnä jos Die Fohlen joutuu luopumaan Denis Zakariasta. Muuten ei ole tarvetta maksaa Liverpoolille suurta korvausta pelaajasta, joka ei mahdu ykköskokoonpanoon. Keskikentälle on huhuiltu myös FC Barcelonan Pedriä, SC Paderbornin Sebastian Vasiliadista, sekä Philadelphia Unionin nuorta Brenden Aaronsonia.

Uusien hankintojen suhteen ei ole suuria toiveita, vaikka David olisikin hyvin mielenkiintoinen haku. Tärkeintä tässä kohtaa olisi kuitenkin pitää kiinni avainpelaajista, joista monet alkavat olemaan parhaassa iässä ja kehityskäyrä osoittaa ylöspäin. Nyt olisi vain Rosen tehtävä varmistaa, että kehitys jatkuu myös ensi kaudella, niin yksilöinä kuin joukkueenakin.


« Viimeksi muokattu: 20.09.2020 klo 11:09:25 kirjoittanut Lord Bendtner »
Lord Bendtner

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 01.08.2020 klo 10:43:26

Borussia Mönchengladbachilla ei mitä ilmeisimmin ole juurikaan faneja foorumilla, eikä allekirjoittanutkaan sellaiseksi varsinaisesti tunnustaudu. Yhdellä Saksan suurimmista ja perinteikkäimmistä seuroista uskon kuitenkin löytyvän vähintäänkin sivustaseuraajia, erityisesti nyt kun Mönchengladbach on niitä seuroja joilla on parhaimmat mahdollisuudet horjuttaa Bayernin, Dortmundin ja Tölkkien muodostomaa kovaa kolmikkoa sarjan kärjessä. Toivon että tämän topikin avaamisen myötä hienoa futista pelaava Mönchengladbach saa muutaman uuden seuraajan, jonka lisäksi saksalaisen futiksen pitkäaikaisille ystäville on nyt paikka keskustella yhden perinneseuran uudesta tulemisesta huipulle. Tuoppi
HNV

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Leichte Pflichtverletzung


Vastaus #3 : 01.08.2020 klo 10:50:22

Paneutumiselle Ylos . Täytyy lukea, jos selviää Hesa-Savo-massacresta kotiin, kuuluu kuitenkin perusmatkakohteisiin Saksan retkillä.

Sheedy

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Everton FC


Vastaus #4 : 01.08.2020 klo 10:56:00

Loistavaa. Täytyypä perehtyä rauhassa. Gladbach on hieno joukkue.
straiter

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Rotkäppchen Sektkellerei Freyburg


Vastaus #5 : 01.08.2020 klo 11:02:11

Jos edustusfutiksesta puhutaan, niin kyseessä on Borussia VfL 1900 Mönchengladbach GmbH :)
Lord Bendtner

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 01.08.2020 klo 11:18:40

Jos edustusfutiksesta puhutaan, niin kyseessä on Borussia VfL 1900 Mönchengladbach GmbH :)

Noni, eli ei ois pitänyt lähtee kikkailee. Näin saksalaista futista kauempaa seuranneena juuri tällaiset aspektit eivät ole ihan hallussa. :D
tactico

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Certified Ground Masters


Vastaus #7 : 01.08.2020 klo 11:24:20

Hieno ja kattava avaus. Danke schön!

Kerran on tullut käytyä Borussia Parkissa katsomassa matsia ja siitä lähtien seurattua seuran otteita säännöllisen epäsäännöllisesti. Varmasti tätäkin topikkia tulee jatkossa lueskeltua.
Osterdeich

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Werder


Vastaus #8 : 01.08.2020 klo 14:26:24

Hieno avaus, Gladi taitaa olla useimmilla meillä Saksa-foorumisteilla siellä piilosuosikkien kärkipäässä (vaikka Stindl kokonaisuutta hieman häiritseekin ;)). Yllättävää oli kyllä torstai-illalla kuulla taas vihdoin avatussa Eisenissa baarirouvalta, että hänestä Hansa Rostockin jälkeen hankalimpia vieraita ovat olleet Gladi- tyypit. (H?V- tyypit eivät omilla tunnuksillaan pääse sisälle, kaikki muut ovat tervetulleita). Tästä huolimatta, menestystä varsoille Tuoppi
Ps. Myös seuran tunnusbiisi ”Die Elf vom Niederrhein” on komea ja tuo mieleen 1970-luvun ah vielä niin viattomat ajat.
« Viimeksi muokattu: 02.08.2020 klo 02:54:49 kirjoittanut Osterdeich »
Wanha futaaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jag ser rött...


Vastaus #9 : 15.08.2020 klo 01:41:53

Olipa upea ja monipuolinen avaus. Ylos

Erityisesti oli mukava lähteä aikamatkalle 70-luvun hienojen pelaajien pariin. Muistan nuo ajat hyvin.

Mogitus

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Internazionale


Vastaus #10 : 17.08.2020 klo 20:29:36

Valentino Lazaro on tulossa lainalle osto-optiolla Interistä. Onko arviota, pääseekö kaveri pelaamaan? Mikä on oikean laidan taso? Lazaro tuli Hertha Berlinistä, ostettiin wingbackiksi, ei saanut hirveästi peliaikaa (osin loukkaantumisen takia), lainattiin Newcastleen, jossa sielläkään avausminuutteja ei tainnut juurikaan tulla. Lienee sellainen hyökäävää laitapakki tai ihan vaan yleisesti laitapelaaja. Saattaa olla Bundes-seuraajilla enemmän tietoa kaverista kuin itsellä, ihan kovin montaa minuuttia ei nimittäin Interissä pelannut ja todennäköisesti ne jäävätkin ainoiksi minuuteiksi hänellä.
Lord Bendtner

Poissa Poissa


Vastaus #11 : 17.08.2020 klo 21:19:23

Mielenkiintoinen siirto toteutuessaan. Oikean pakin paikalle hankittiin kuitenkin vuosi sitten Rosen luottomies Lainer, joka tietynlaisesta yksipuolisuudestaan on hyvä Pakki BuLiin. Ylemmäksi ei toki ole ehdotonta ykkösvaihtoehtoa, sillä Herrmannin hyvästä viime kaudestaan huolimatta ei ole mikään selkeä valinta tämän tasoisen jengin avaukseen. Embolo voi toki pelata laidalla, mutta hän taas viihtyy paremmin keskemmällä.
Vasemmaksi pakiksi Bensebaini lienee ykkösvalinta, kunhan pitää pään kasassa eikä lähe höntyilemään, kun taas Thuram hoitaa vasemman laiturin paikan suurella varmuudella ellei formaatuota muuteta. Rose kyllä kokeili viime kaudella myös kolmen topparin taktiikan ja siihen Lazaro toki tarjoaa vaihtoehdon. Monipuolisena pelaajana hyvä vaihtoehto rotaation.
Mogitus

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Internazionale


Vastaus #12 : 18.08.2020 klo 00:12:00

Sitten kuulostaa siltä, että Lazaro saanee mahdollisuuden oikean laiturin tontilla. Hyökkäävä kaveri kuitenkin kyseessä.
Lord Bendtner

Poissa Poissa


Vastaus #13 : 18.08.2020 klo 19:49:18

Sitten kuulostaa siltä, että Lazaro saanee mahdollisuuden oikean laiturin tontilla. Hyökkäävä kaveri kuitenkin kyseessä.

Pakkinahan Lazaro muistaakseni kunnolla breikkasi Herthassa, mutta sille paikalle on jo Gladbachissa tunkua. Lainer pelasi viime kaudella 31 ottelua. Ainoat kerrat kun ei pelannut niin oli loukissa tai pelikiellossa. Ja hän oli tosiaan Rosen luottopelaaja jo Salzburgissa. Maanmiehensä haastaminen lienee siis vaikeata ja oikealla laidalla se paras mahdollisuus lienee, mutta Lazarossa voi Die Fohlenia hyvin kiinnostaa miehen monipuolisuus. Pystyy kuitenkin ymmärrykseni mukaan pelaamaan kaikkia mahdollisia paikkoja laidoilla kohtuullisella tasolla.
« Viimeksi muokattu: 18.08.2020 klo 19:51:56 kirjoittanut Lord Bendtner »
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #14 : 19.08.2020 klo 11:52:25

Lazaro on käsittääkseni pelannut parhaat pelit oikeana wingbackinä. Hieman epäselvää, että millä muodostelmalla Rose lähtee tulevaan kauteen, mutta olisikohan joku 3-4-1-2 lähellä totuutta Wolfin ottaessa tuon kymppipaikan itselleen.
Lord Bendtner

Poissa Poissa


Vastaus #15 : 19.08.2020 klo 11:58:15

Lazaro on käsittääkseni pelannut parhaat pelit oikeana wingbackinä. Hieman epäselvää, että millä muodostelmalla Rose lähtee tulevaan kauteen, mutta olisikohan joku 3-4-1-2 lähellä totuutta Wolfin ottaessa tuon kymppipaikan itselleen.

Tuota systeemiä viime kaudella muutamaan kertaan kokeiltiin muttei se oikein ottanut tuulta alleen. Thuram-Plean pitäisi kyllä teoriassa toimia kärjessä parina ja muutenkin palaset ovat näennäisesti kunnossa. Kolmella topparilla pelatessa sinne pitäisi kuitenkin joko uhrata Zakariaa tuollaiseen 'Vogt-rooliin' tai nostaa joku porukasta Jantschke, Doucoure, Beyer avaukseen. Bensebaini voi toki topparinakin pelata, mutta silloin ei ole oikein vaihtoehtoa vasemmaksi wing backiksi. Wendtin pitäisi kuitenkin olla vain rotaatiopelaaja enää noilla kilometreillä. Lazaro ja Wolf ovat molemmat potentiaalisia pelaajia jotka voivat nousta avaukseenkin. Lähtökohtaisesti molemmilla on kuitenkin ainakin toistaiseksi kovempia kavereita edessään (Lainer ja Stindl/Embolo).
Lord Bendtner

Poissa Poissa


Vastaus #16 : 20.08.2020 klo 13:35:49Lazaron lainadiili julkistettiin.
« Viimeksi muokattu: 08.09.2020 klo 18:29:01 kirjoittanut Lord Bendtner »
Lord Bendtner

Poissa Poissa


Vastaus #17 : 02.09.2020 klo 09:27:36

Lazaro meni sitten loukkaantumaan heti alkuun. Ensimmäinen treenimatsi oli noin muutoinkin ilmeisesti aikamoista pelailua, joka päättyi Greuther Fürthin 2-0 voittoon. Kahden lainadiilin lisäksi hankintoja ei tällä hetkellä vaikuta olevan tulossa ja kesä ylipäätään on ollut hiljainen. Jo ennen kauden päätöstä Raffaelin, Stroblin ja Johnsonin lähdöt olivat tiedossa, mutta positiivista on se ettei avainpelaajista kukaan vaikuta ainakaan tällä hetkellä olevan lähdössä. Eberl myös hieman avasi seuran siirtopolitiikkaa tänä kesänä.

Uutinen
We have been very open since the coronavirus came along and have always considered what we can and can’t do. Whilst we may have lost a lot of revenue, our participation in the Champions League will bring some money into the club, so there is cash coming in that we hadn’t accounted for. The players have given up a portion of their salary to ensure that the non-playing staff get paid, so we can’t really spend millions in the transfer market. I want to be genuine with the players, so that wouldn’t wash at all. The transfers that we have made have been logical.


Ihan ymmärrettävä siis, ettei hankintoja ole juurikaan tehty. Tokihan tässä fanit voivat olla hieman pettyneitä kun kesän alussa puhuttiin Davidista ja Grujicista, mutta toisaalta seura ei ole joutunut luopumaan Zakariasta, Thuramista, Ginteristä, Elvedistä, Pleasta tai Neuhausista. Wolf ja Lazaro uusina hankintoina ovat molemmat jonkinlaisia arpoja, mutta kummallekaan ei ole ymmärrykseni mukaan kaavailtu suoraa avauksen roolia, vaan pikemminkin mukaan rotaatioon tuomaan leveyttä.
Wanha futaaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jag ser rött...


Vastaus #18 : 05.09.2020 klo 17:38:15

Taitaa olla ensimmäisellä sarjakierroksella vastassa Dortmund. Mielenkiintoinen matsi heti alkuun. Toki intoa hiukan hillitsee katsojien puuttuminen, edelleen, mutta näillä nyt mennään. Jos katsojat olisi sallittu, olisi tämä eräs kovimmista otteluista tunnelmaltaan.
Lord Bendtner

Poissa Poissa


Vastaus #19 : 08.09.2020 klo 18:28:42

Taitaa olla ensimmäisellä sarjakierroksella vastassa Dortmund. Mielenkiintoinen matsi heti alkuun. Toki intoa hiukan hillitsee katsojien puuttuminen, edelleen, mutta näillä nyt mennään. Jos katsojat olisi sallittu, olisi tämä eräs kovimmista otteluista tunnelmaltaan.

Kolmannelle kierroksella sitten vierasottelu Kölniä vastaan, jonka mielestäni uskaltaisi normitilanteessa lukea samaan kastiin.

Vierasottelu VVV-Venloa vastaan päättyi 0-4 voittoon, joten tuloksen puolesta reilusti parempaa tekemistä havaittavissa. Kausihan alkaa ensi lauantaina, kun Pokalin ensimmäisellä kierroksella Die Fohlen matkaa Oberneulandin vieraaksi.
pubikaani

Poissa Poissa


Vastaus #20 : 08.09.2020 klo 18:39:51

Kausihan alkaa ensi lauantaina, kun Pokalin ensimmäisellä kierroksella Die Fohlen matkaa Oberneulandin vieraaksi.

Paitsi, että ottelu pelataan kuitenkin Borussia Parkilla.
https://fcoberneuland.de/2020/08/27/fco-auf-dem-weg-nach-gladbach/
straiter

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Rotkäppchen Sektkellerei Freyburg


Vastaus #21 : 08.09.2020 klo 18:49:06

Bremenin hygieniasäädökset eivät ilmeisesti ole helppoja amatööriseuroille :(
Lord Bendtner

Poissa Poissa


Vastaus #22 : 08.09.2020 klo 18:49:43

Paitsi, että ottelu pelataan kuitenkin Borussia Parkilla.
https://fcoberneuland.de/2020/08/27/fco-auf-dem-weg-nach-gladbach/

Jahas. Katsoin vain nopeasti, että oli merkitty vieraspeliksi. Varmasti hyvä ratkaisu tämä ja hienoa että Gladbach suostui pelaamaan myöhemmin harjoitusottelun Oberneulandin vieraana.
Malakoff

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Pieds-Noirs


Vastaus #23 : 12.09.2020 klo 13:05:01

Tervehdys vaan, näin ihan ensimmäisen kirjotuksen muodossa. Pidemmän aikaa, oikeastaan jo ehkä vuosikymmenen, on tullut oltua futisforum-lukijan roolissa, mutta nyt erään pandemian luotua elämään ylimääräistä vapaa-aikaa päätin alkaa myös kirjoittelemaan.

Borussian otteita on tullut seurattua välillä aktiivisemmin ja välillä laiskemmin siitä kaudesta saakka, kun Wolfsburg vei liigan, eli puhutaan keväästä 2009. Tuolloin saksalainen jalkapallo tuli vielä Urheilukanavan (?) kautta ihan tavallisen rahvaankin olohuoneisiin ja tätä kautta löytyi myös oma yhteyteni Bundesligaan. Muistan elävästi sen, että jännitettävää riitti niin siinä, että klaaraako Wolkkari ensimmäisen mestaruutensa ja toisaalta myös tiukassa putoamistaistelussa. Jostain syystä sitten päädyin tunneleveleillä kannustamaan Gladbachia rimpuilussaan sarjapaikan puolesta, ehkä osittain siksi, että vihreä-musta-valkoinen väriyhdistelmä miellytti silmää ja toisaalta sitä myös tunsi sympatiaa tuolloin sarjanousijaa kohtaan. Borussiahan oli viettänyt edellisen kautensa paikallisessa divarissa. Mikään yksittäinen pelaaja ei oikeastaan jäänyt kuolemattomasti mieleen, mutta kentän laidalla mököttänyt koutsi Meyer kyllä. Hänhän oli kuulemma syntyjään DDR:n miehiä, joten se ehkä osaltaan selitti tiettyä lohduttomuutta hahmossa. Kun paikka pääsarjassa sitten (muistaakseni) peräti yhden pisteen erolla varmistui, niin olihan se hieno fiilis. Ja tavallaan tuttu, koska pikkukaupungin poikana oli paikallisurheilun kautta henkiinjäämiskamppailut paljon mitalipelejä tutumpaa settiä. Mutta siinäpä nyt lyhykäisyydessään jotain siitä, että miksi ja miten olen Gladbachin kyytiin päätynyt. Paljoa mitään juhlittavaa se ei ole mukanaan ainakaan vielä tuonut, mutta on sentään tottunut elämään tietyssä fatalistisuudessa ja kestämään vitutusta montaa toista urheilun seuraajaa paremmin.

Palailen myöhemmin asiaan joukkueen nykytilasta ja ehkä alkavan kauden odotuksista, kunhan muut viikonlopun rutiinit on saatu hoidettua alta pois. Ja otsikon avaajalla iso kiitos, en ainakaan olisi parempaa osannut itse kirjoitella.
Lord Bendtner

Poissa Poissa


Vastaus #24 : 12.09.2020 klo 15:57:34

Mikään yksittäinen pelaaja ei oikeastaan jäänyt kuolemattomasti mieleen, mutta kentän laidalla mököttänyt koutsi Meyer kyllä.

Hienoa että löytyi intoa myös osallistua keskusteluun. Ylos

Itselleni tuon kauden joukkueesta jäivät mieleen erityisesti Marko Marin, Michael Bradley ja Karim Matmour. Toki tuolloin taisivat Oliver Neuville ja Tomas Galasek olla niitä nimekkaimpiä pelaajia joukkueessa, mutta molemmat pelasivat jo jäähyväisiä tuolloin.

Tänään tosiaan kausi alkaa DFB-Pokalin matsille Oberneulandia vastaan. Die Fohlenin avaus:

Sippel; Lainer, Ginter, Elvedi, Bensebaini; Kramer, Neuhaus, Herrmann, Wolf, Hofmann, Stindl.

Penkki: Grun, Lang, Jantschke, Wendt, Reitz, Musel, Traore, Thuram

 
Sivuja: [1] 2 ... 10
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa