FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
12.04.2021 klo 05:54:15 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1]
 
Kirjoittaja Aihe: T12 Ykkönen (eteläinen)  (Luettu 3005 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Makke68

Poissa Poissa


: 04.08.2020 klo 15:23:28

Onko kukaan muu kiinnittänyt huomiota T12 Ykkösen erikoiseen sarjaan? 17 joukkuetta karsinnassa. 10 joukkuetta jää Ykköseen ja 7 tippuu suoraan Kakkoseen. Ei siinä mitään mutta samalla Kakkosesta nousee suoraan kaksi joukkuetta tippuneiden 7 joukkueen ohi.
andyjack

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 04.08.2020 klo 15:34:04

Tuossa on varmasti käynyt lapsus kun sarjajärjestelmä muutettiin Koronan takia lennosta. Keväällä piti olla nuo ykkösen karsinnat kolmessa lohkossa, joista piti muodostaa ykkönen syksyksi. Järjestelmää muutettiin niin, että karsinnat kestävät koko vuoden, mutta tuo kakkosen lohkovoittajien automaattinen nousu jäi tuonne. Itse asiassa sarjajärjestelmä taitaa olla vielä vanhoilla tiedoilla ja tuo kakkosen voittajien automaattinen nousu taitaa lukea vain sarjataulukossa. Kun yhdellä seuralla ei voi olla ykkösessä kuin yksi joukkue, niin todellisuudessa noissa kakkosen lohkoissa on vain muutama joukkue, joka ylipäänsä voi nousta. Ainoa järkevä tapahan tuohon olisi ristiinkarsinnat ykkösen karsinnan 11/12 sijoittuneiden ja kakkosen lohkovoittajien välillä.

Sarjainfossa lukee vielä näin:
https://www.palloliitto.fi/palvelut/jalkapallon-kilpailutoiminta-nuoret-12-13-vuotiaat/tytot-12-ykkonen

« Viimeksi muokattu: 04.08.2020 klo 15:38:39 kirjoittanut andyjack »
huckerby

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 04.08.2020 klo 15:42:44

Hyvä niin koska noita sarja-/karsintapaikkojahan ei ole saatu varsinaisesti pelaamalla. Perustuvat käsittääkseni kolmeen asiaan
1) ilmoittautuminen
2) seuran aikaisempien ikäluokkien taso
3) joukkueen tulokset aiempina vuosina (tämä on outoa, koska eihän ennen tätä ole virallisesti edes laskettu pisteitä)

Tältä pohjalta on hyvä ettei sarjapaikat ole automaatioita vaan alemmasta karsinnasta voidaan päästä ylempään sarjaan.

P12 karsintahan on tältä osin epäonnistunut. Ykkösen karsinnassa 14 joukkuetta, joista 6 liigaan ja 7 ykköseen, 1 olisi tippunut kakkoseen, mutta IHU:n pelaajien lähdettyä HCFA:han joutui IHU luopumaan. Nyt siis ykkösen karsinta ilmaislippu ykköseen.

Tiedän, että kakkosen karsintaan osallistuvien joukossa oli useampikin halukas ykkösen karsintaan, mutta niitä ei sinne otettu. Käsittääkseni konsensus on että kakkos n karsinnassa on mukana parempia joukkueita, kuin ykkösen heikoimmat. Kakkosen karsinnasta ykköseen pääsevät vain lohkovoitttajat.

Toki parhaat menevät aina eteenpäin ja liian suuren palan haukanneet putoavat sarjapyramidissa nopeasti. Ei siis mikään maailman suurin epäkohta.
andyjack

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 04.08.2020 klo 15:53:49

Tuohon ykkösen karsintaan, johon siis ilmoittautui 17 joukkueita ei ollut mitään kriteerejä. Kaikki ilmoittautuneet ovat mukana.
Mutta siis noi kakkosessa nyt pelaavat jengit eivät edes lähteneet mukaan tuohon ykkösen karsintaan, mutta silti (ainakin sarjataulukon mukaan) nousisivat ohi noiden 7 ykkösestä tippuvan jengin. Noilla kakkosen jengeillä ei siis välttämättä ole edes mitään hinkua ykköseen  - tai ei ainakaan tänä keväänä ollut.
2fst4u

Poissa Poissa


Vastaus #4 : 08.08.2020 klo 15:02:23

Näissä ikäluokkien ensimmäisissä "Piirin"sarjoissa tarkoitus on ymmärrykseni mukaan suorittaa tietynlainen joukkueiden tasonmittaus, sillä ainakin ennen kevään ensimmäistä sarjaa kutsuttiinkin Ykkösen karsinnaksi. Ykkönen (eli entinen Aluesarja) on Alueen korkein taso ja olisihan se kumma, jos sinne ei olisi tunkua ja toisaalta sieltä pitää myös pudota. Toisaalta jotkut joukkueet myös aliarvioivat oman joukkueensa tason eli ilmoittautuvat Kakkoseen (karsintaan) ja luonnollisestikin silloin on hyvä, että niillä on mahdollisuus myös nousta. Olisiko oikea määrä yksi kahden sijaan, en tiedä, mutta kyllä ne joukkueet löytävät ajan kanssa oikean tasonsa.

Sen verran voin omasta kokemuksesta sanoa, että pelaajakehityksen kannalta yksi kausi alemmalla sarjatasolla on hyvä asia, etenkin jos on kyse sellaisesta joukkueesta, joka joutuisi vaan "selviytymään" ylemmässä sarjassa. Joukkueemme selvisi aikanaan T12 sarjassa Aluesarjaan, mutta kun ELL-karsinnat alkoivat, niin jäimme sieltä ulos ja pelasimme Aluesarjaa kauden pidempään, jonka aikana kehitimme pelaajia ja joukkueen peliä, nousimme ELL ja pelasimme itsemme Laura Kalmariin ja Helmari-turnauksessa meiltä oli 6 pelaajaa (3.eniten Umaa-seuroista) ja nyt joukkueestamme on edustusta ikäluokkansa maajoukkueessa. Eli kannatti käydä alemmalla tasolla yksi kausi👍
andyjack

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 09.08.2020 klo 10:09:31

Juuri näin. Nyt jäi vaan tässä sarjassa tuo keväälle suunniteltu tason mittaus pelaamatta. Eli tarkoitus oli karsia keväällä ja jakautua syksyllä ykköseen ja kakkoseen. Onhan tämä koko kauden kestävä karsinta rankka myös sarjan häntäpään joukkueille. Viimeisenä olevalla joukkueella tällä hetkellä: 8 ottelua - 8 häviötä ja maaliero 7-78 ja vielä on puolet peleistä jäljellä. Selvästi tullut valittua väärä sarjataso ja nyt siitä kärsii koko kauden.

 
Sivuja: [1]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa