FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
19.09.2021 klo 20:14:11 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 6 [7] 8
 
Kirjoittaja Aihe: ACF Fiorentina 1926  (Luettu 38128 kertaa)
1 Jäsen ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Nome Cognome

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Make Firenze Great Again


Vastaus #150 : 17.08.2021 klo 10:27:31

Sky Italian uutisen mukaan Vlahovicin sopimusneuvottelut ovat kuin ovatkin olleet suurta sumutusta, jossa pelaajan agentti Darko Ristic on viikkokausien ajan vain usuttanut Fiorentinan Armaniin pukeutuneita puudeleita jahtaamaan omaa häntäänsä:

Uutinen
Secondo quanto riportato da Sky, i viola avevano proposto un nuovo contratto a 3,5 milioni di euro più 500mila di bonus facili, con una clausola concordata sugli 80 milioni di euro (70 la richiesta dell’attaccante, 100 quella della Fiorentina). Una volta vicini all’intesa, l’entourage del giocatore aveva poi chiesto 2,5 milioni di bonus alla firma, per cui c’era stata comunque un’apertura. Il blocco è avvenuto quando gli agenti hanno chiesto il mandato esclusivo per vendere il giocatore l’anno prossimo, al valore concordato della clausola. Inoltre, è stato chiesto il 5% sulla vendita (se sotto gli 80 milioni) e dell’80% sul plusvalore della cifra di 80 milioni.


Tämän taktiikan valossa ymmärrämme sanatarkasti myös tuon Dusanin usein siteeratun "allekirjoitan heti kun sopimus eteeni laitetaan" -lausahduksen. Väyrysen Paavokin olisi ylpeä.

Päivän Corriere dello Sport väittääkin jo, että Atléticon 70 miljoonan tarjous olisi hyväksytty. Saas nähdä. Commisso joutuu punnitsemaan vaakakupissa yhtäältä bisneksen sanelemaa realismia sekä toisaalta piazzan reaktiota tähtipelaajan myyntiin ja koko oman presidenttiytensä uskottavuutta. Oman kantani asiaan jo esitinkin.

En yleensä tykkää toimia keskustelupalstan urheilutoimenjohtajana johtuen siitä erittyvästä besserwisseriyden tymäkän sissijuustoisesta katkusta, mutta nyt. Kun alkukesästä Fiorentinan huhuttiin olevan Crotonessa 20 maalia tehneen Simyn perässä, toivoin että uutinen ei olisi ankka. Siinä olisi ollut vaihtopenkille kokenut ja tasainen maalintekijä, joka osaa vaikka yksin kannatella koko hyökkäystä selkä vastustajan maaliin päin. Kolmekymppiselle Simylle Fiorentina olisi ollut uran urheilullinen kohokohta, joten asema Vlahovicin tuuraajana ei varmaan olisi aiheuttanut ongelmia. Ja jos - JOS - olisi ajauduttu Vlahovicin pakkomyyntiin paria päivää ennen sarja-avausta, olisi riveissä jo ollut kelpo maalintekijä pahinta paniikkia lieventämään. Ja mikä parasta, koko operaation olisi voinut rahoittaa passittamalla Kokorin ensimmäiseen Siperian-junaan. Tällä hetkellä Simy on tietääkseni menossa Salernitanaan asemahallipaninon hinnalla (+ San Pellegrino -pullo bonuksena). Jos Pradé nyt lähtee kainalot märkänä ja alushousunsa likaamana hyökkääjäostoksille, niin taivas varjele mitä sieltä tulee ja mihin hintaan.
RubuS

Poissa Poissa


Vastaus #151 : 17.08.2021 klo 12:06:47

Sekava on soppa.

Tässä mietin, että mitenkös ne Chiesasta saatavat rahat oikein tulevat maksuun? Olikos se niin, että viime kausi meni parin miljoonan lainalla, tämä kausi myös lainalla jonka summa oli 8:n miljoonan hujakoilla ja vasta ensi kesänä tulee pakkolunastus voimaan 40M:lla eurolla? Näin muistelisin. Tämäkin on taas yksi Praden mestariteos, olisiko ollut ehkä käyttöä noille rahoille jo nyt?
hermannisuur

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Hifk, Internazionale Milano


Vastaus #152 : 17.08.2021 klo 14:20:42

njoo Roccolla viimeinen sana siirrosta. Mietin itse kuka mahdollisesti korvaa Vlahovicin? Belottilta venähti nilkan siteet treeni pelissä. Onko loukki esto siirrolle? Scamaccaa huhuttu myös.
RubuS

Poissa Poissa


Vastaus #153 : 17.08.2021 klo 20:57:01

Mietin itse kuka mahdollisesti korvaa Vlahovicin? Belottilta venähti nilkan siteet treeni pelissä. Onko loukki esto siirrolle? Scamaccaa huhuttu myös.

Siellä on lisäksi Nzolaa ja siis Nome Cognomen mainitsemaa Simyä huhuiltu. Scamacca saatetaan ostaa, vaikka Vlahovic ei lähtisi. Hän siis tuskin on se suora korvaaja. Belottin loukki ei ole este, sehän olisi vaan jatkumoa Praden linjalle: Kouame ja Kokorin kumpikin tulivat loukkaantuneena Violaan.

Jos Vlahovic rahoilla ostettaisiin Belotti sekä jompi kumpi Scamacca tai Simy, joku hyvä pelintekijä (Sensi kiitos!) ja hyvä laituri esim Orsolini, niin nuo olisivat oikein oivaa balsamia haavoihin. Eipä taida tulla tapahtumaan.
RubuS

Poissa Poissa


Vastaus #154 : 18.08.2021 klo 22:16:42

Eipä näissä käänteissä enään pysy perässä, mutta paras uutinen vähään aikaan tuli juuri: Hyvin vahvasti näyttääkin siltä, että Milenkovic tekee kuin tekeekin uuden sopimuksen vuoteen 2024 asti. Hän on kuulemma ollut vakuuttunut Italianosta, mikä on yksi tekijä tähän. Huomenna hiotaan loput yksityiskohdat ja nimi pitäisi saada papereihin.

Pezzella lähti Betisiin (4M) ja Lirola Marseilleen (13M), Nastasic ja Zappacosta tilalle. Kunhan nuo vielä varmistuu, niin puolustus näyttää kokonaisuudessaan oikein hyvältä. Kouame meni lainalle Anderlechtiin, ilman mitään optioita, siitä kilahtaa kassaan huimat yksi miljoona.

Jos Vlahovic jää ja Commisson kukkaron nyörit vielä aukenisivat ja saataisiin ostettua Berardi vaikka jonkunlaisilla osamaksuiila (Chiesastahan tulee ensi kesänä iso mälli) tai ihan sama miten, niin aika kova jengi olisi kyllä kasassa. Pradekin saisi synninpäästön. ;)Commisso on vihdoin kommentoinut viikon kuumaa perunaa haastattelussa:

Uutinen
Commisso was therefore asked what he would do if faced with a huge offer.

"If we’re talking about €100m, then I’d think about it carefully. The pandemic caused notable damage to all clubs, including Fiorentina."

"You cannot turn your back on certain sums of money just to be arrogant."

"The intention, nonetheless, is to continue keeping him."

"I talked to him the other day and I think he wants to stay at Fiorentina."


Vaikea tässä on arvailla millä todenäköisyydellä Vlahovic jää, mutta edelleen on hyvät mahkut siihen, vaikka City tuli kekkereihin mukaan. Ja jos lähtee, niin rahaa tulee sitten ovista ja ikkunoista.
RubuS

Poissa Poissa


Vastaus #155 : 19.08.2021 klo 17:35:16

Milenkovicin uusi sopimus virallistettiin. Yksi vuosi tuli pahviin lisää, eli vuoteen 2023 asti kestää tällä erää. No eipä ainakaan lähde ilmaiseksi ensi kesänä ja topparitilanne on tämän kauden osalta selvä. Uskoisin niin, että tuleva kausi tutkaillaan miten asiat kehittyvät ja jos tämä kausi menee erittäin hyvin, eli europeleihin yllettäisiin, voisi uusi sopimus olla mahdollinen taas ensi kesänä. Eli otetaan tämä yksikin lisävuosi ilolla vastaan.

Uutinen
ACF Fiorentina is pleased to announce that Nikola Milenkovic has signed a new contract with the club until 30 June 2023.

Nikola has always shown a strong sense of belonging to the Viola cause and has established himself as one of the best young defenders in Serie A.

We are delighted that he has chosen to move forward with Fiorentina and we hope the coming years will be highly successful for all parties.Milenkovicin mietteitä:

Uutinen
"I am very happy and proud for this renewal. I never asked to leave. There have been very high bids from top-tier clubs but I have never gone to the managers to ask for divestment.

During this market, I didn't necessarily ask to leave. The coach also told me in Moena: when a player wants to leave, he doesn't train like I did. I just wanted to understand Fiorentina's perspective and now I see a style of play that I really like and where I can improve. I see a good synergy between the coach and the team which and I think we will do well this year."
hermannisuur

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Hifk, Internazionale Milano


Vastaus #156 : 19.08.2021 klo 17:57:28

Violan ongelma on ollut valmentaja ehkä. Nyt on modernin Calcion toteuttaja ohjaksissa. Viime kaudella oli vakuuttavaa Italiaanon tekeminen.

100m Vlahovicista niin sitten on panostuksilla mahdollista nousta kunnianhimoisemmaksi. Ostajan markkinat tuntuu olevan. Vlahovicin mahdollinen nousu olisi kyllä kiva nähdä Serie Assa.
Nome Cognome

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Make Firenze Great Again


Vastaus #157 : 20.08.2021 klo 11:09:34

Melkoinen päivä uutisrintamalla tuo eilinen. Kapteenin lähtö, Milenkovicin jatkosopimus, Roccon lausunnot Vlahovicin tilanteesta ("Hänen sopimuksensa täytyy uusia ja pidentää. Jos hän haluaa lähteä siitä voidaan neuvotella, mutta ei tänä vuonna.") ja myöhäisen illan huhut Pjanicista ja Berardista. Siirtoikkunan loppulaskentaan kannattaakin ehkä orientoitua John Lennonin saatesanoin: "I believe in everything until it’s disproved." Tai sitten ei.

Joka tapauksessa Nikon jatkosopimus oli todella iloinen yllätys. Joukkueen sisällä tuntuu olevan vahva luotto päävalmentajaan ja omaan tekemiseen, vaikka kannattajat puukkojaan terottavatkin. Ja vaikka sopimusta jatkettiinkin nyt vain vuodella, olen myös taipuvainen ajattelemaan että ensi keväänä saattaa tulla taas uusi jatkosopimus. Viime kausi oli Milenkovicillekin vaikea, mutta uskon että hän nousee alkavalla kaudella puolustuksen kivijalaksi ja yhdeksi koko joukkueen henkisistä johtajista. Toivotaan että Vlahovic seuraa nyt hyvän ystävänsä esimerkkiä ottamalla mustekynän kauniiseen käteen.

Viime vuosien kapteeni German Pezzella siis palasi sinne mistä tulikin, eli Sevillaan ja Real Betisiin. Pezzellan neljään Fiorentinassa viettämäänsä vuoteen mahtui mm. Davide Astorin kuolema, omistajanvaihdos, pandemia ja tyhjät katsomot, valmentajasekoilut, säilymistaistot, koronatartunta ja sitkeä jalkavamma, jonka vuoksi viime kauden peliesitykset eivät enää nousseet aikaisempien tasolle. Pezzella joutui kapteenina luotsaamaan joukkuetta poikkeuksellisen vaikeina aikoina, mutta selvisi tehtävästään kunnialla. Ehkä nyt oli oikea aika lähteä. Kaikkea hyvää!

...

Ja laitetaan vielä tämäkin tänne, vaikka ehkä kulttuuripuolelle voisikin perustaa "Huippupelaajien romanttiset alasarjasiirrot" -otsikon: Borja Valero jatkaa pelailua firenzeläisessä amatööriseura Centro Storico Lebowskissa. Liittyy löyhästi Fiorentinaankin siten, että molempien seurojen otteita seuraavien kannattajien määrä vuosien varrella on nähdäkseni jonkin verran lisääntynyt, ja tämän siirron myötä lisääntynee entisestään. Tästä kannattajiensa perustamasta ja omistamasta seurasta on aika ajoin kirjoitettu mm. The Guardianin Gentleman Ultra -juttusarjassa. Lukusuositus, jos aihe kiinnostaa:

Lainaus
How CS Lebowski fans set up their own football club ... and honoured The Dude

Wed 18 Nov 2015

...

The Ultras Lebowski were unsatisfied with modern football and the distance placed between fans and club. Some, but not all, had been Fiorentina ultras in the past. CS Lebowski evolved from a club called AC Lebowski, who were infamous for being unsuccessful. In one season they conceded 99 goals and were frequently bottom of the league. The idea of a new club was dreamed up by three friends sitting on a bench and, in 2010, these ultras set about realising the dream of a club owned by the fans, with a horizontal structure. This model is unique in Italy; anyone who has a €20 season ticket has a say in the running of the club and the decision-making process is democratic.

...

https://www.theguardian.com/football/the-gentleman-ultra/2015/nov/18/cs-big-lebowski-fans-football-club-the-dude

RubuS

Poissa Poissa


Vastaus #158 : 23.08.2021 klo 10:55:09


Eilisestä pelistä ja muutamasta pelaajasta:

Vlahovic. Jotenkin osasi arvata, että ottelusta tulee hänelle vaikea, sen verran valtavat odotukset ja paineet lyöty viime kuukausien jatkuvien suurseurojen flirttailujen johdosta. Meni yliyrittämiseksi ja rentous puuttui tekemisestä. Oli siellä silti hyviä suorituksiakin seassa. En ole yhtään huollissani tämän illan esityksen johdosta. Jos jotain opin viime syksystä, eli kun Dusan saa fokuksen kohdilleen, niin hän on kaiken hypen arvoinen.

Gonzales. Heti pääsi peliin sisälle, vaikeasti pideltävä, Roman puolustus joutui rikkomaan usein häntä. Plusmerkkinen suoritus, mukava nähdä miten hänen pelinsä kehittyy tästä eteenpäin.

Bonaventura. Oli Violan paras pelaaja. Italianon pallonhallinta peli näyttää soveltuvan oikein hyvin Jackille, hienoa tekniikkaa ja ketteriä käännöksiä. Ainut miinus siitä ensimmäisen jakson tilanteesta (minkä tosin loi omalla upealla harhautuksella), kun ei syöttänyt takatolpalle. Vlahovic olisi päässyt sijoittamaan tyhjiin.

Maleh. Ihan ok debyytti Serie A:han. Joitakin helppoja pallonmenetyksiä, hieman oli vaikeuksia pysyä mukana kovassa temmossa. Ei vielä avauksen arvoinen pelaaja, mutta katsellaan jonkun ajan päästä uudelleen, aihioita kyllä löytyy, kunhan tottuu nopeaan rytmiin.

Pulgar. Pelasi paremmin keskikentän pohjalla kuin odotin. Italianon taktiikassa tämä on ehkä tärkein pelipaikka, siinä mielessä olisi hyvä saada se huippu pelintekijä tuohon. Mutta tosiaan, kyllä sieltä hyviä syöttöjä napsui ja kovan työmäärän teki. Toinen maali menee hänen piikkiinsä, kun menetti pallon keskiympyryssä Mkhitaryanille. Haiskahti tosin vahvasti rikkeeltä siinä..

Igor. Aika kulmikkaan näköistä menoa lihaskimpulta, sijoittumisessa oli ongelmia. Ei oikein löytynyt yhteistä säveltä Milenkovicin kanssa. Odotin muuten, että Martinez Quarta olisi aloittanut. Lucas on teknisesti lahjakkain toppari Fiorentinassa, hänen syöttötaitoansa tarvittaisiin, kun pallonhallinta on nyt se Violan pelitapa. Toivottavasti Torinoa vastaan avaa.Kaiken kaikkiaan oli hieno katsella uutta hyökkäävään pelifilosofiaan pohjautuvaa peliä. Harmi, että Dragowski sai heti alussa punaisen kortin, typerä vastaantulo oli. Puolet pelistä kun pelaa vajaalla, hankala on voittaa. Silti jatkoivat samalla tyylillä, eikä lähteneet puolustustaisteluun. Iachini olisi varmasti ankkuroinut tuon punakortin jälkeen tankkerilaivan kuudentoistarajalle.

Sijoittumisissa oli selkeästi hakemista ja liikaa helppoja pallonmenetyksiä tuli. Löytyi sieltä jo hienoja kombinaatiopelaamisia välillä. Hyvä tästä on jatkaa tappiosta huolimatta. Ei voi odottaa, että heti kaikki palaset loksahtavat kohdilleen, kun pelityyli on muuttunut täysin vastakkaiseksi verrattuna viimeiseen kahteen vuoteen. Viikon päästä sitten Torinon kaatoon kotikentällä.
Nome Cognome

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Make Firenze Great Again


Vastaus #159 : 23.08.2021 klo 14:51:18

Tappiosta huolimatta hyvältähän tämä näyttää! Tästä tulee kerrankin ihan oikea projekti. Ylos

Paljon on aiheuttanut puhetta muutos kolmen topparin alakerrasta neljän linjaan, mutta vielä järisyttävämpi on se muutos, kuinka korkealla ja millä mentaliteetilla puolustuslinja pelaa. Mourinhon pelisuunnitelmana oli iskeä tuohon Fiorentinan uuteen pelitapaan sisältyvään tietoiseen riskiin kiinni, ja se kannatti. (Ja tällä kertaa isännät olivat myös onnekkaampia VAR-senttipelissä.) Toinen iso ongelma oli helpot pallonmenetykset ja heikko reagointi niihin. Näistä maksellaan vielä oppirahoja pitkin syksyä, mutta harjoittelemalla voi molempia ongelmakohtia parantaa.

Ainakaan täällä ei edes meinannut lentää kirves kaivoon, vaikka Dragowski sai punaisen ja Roma siirtyi johtoon. Jotenkin sen avausvartin aikana jo näki, että Fiorentina pelaa tosissaan voitosta vaikka tapahtuisi mitä. 1-1-tilanteessa olisi tarvittu kokemusta ja rutiinia, joita vastustajalla oli nyt vain enemmän. Peli-ilme ja useiden yksilöiden lupaavat otteet olivat silti kokonaisuudessa kovasti sivullekirjoittaneen mieleen.

Espanjassa Sport-niminen media uutisoi, että tänään puoliltapäivin on Fiorentinan ja Barcelonan ollut määrä neuvotella Pjanicin siirrosta. Tuo olisi kyllä liian hyvää ollakseen totta. Lucas Torreirakin kelpaisi...
RubuS

Poissa Poissa


Vastaus #160 : 23.08.2021 klo 15:34:09

Espanjassa Sport-niminen media uutisoi, että tänään puoliltapäivin on Fiorentinan ja Barcelonan ollut määrä neuvotella Pjanicin siirrosta. Tuo olisi kyllä liian hyvää ollakseen totta. Lucas Torreirakin kelpaisi...

Tulihan sieltä pari vuotta sitten eräs fransmanni, Commisso halunnee sen yhden vau-pelaajan, olkoonkin että ei enään ole samassa vireessä kuin parhaimmillaan ;) Ikäähän Pjanicilla vasta on 31, eli sen puolesta ei pitäisi olla mitään ongelmaa. Olisihan tuo pienimuotoinen lottovoitto, kun tuossa tosiaan aikaisemmin mietti, että mistä se regista. Ainakin paperilla ja omissa mielikuvissa olisi täydellinen palanen tuohon Italianon pelisapluunaan keskikentän pohjalle. Jos nyt edes hetken saisi unelmoida kaverista..
Kotiuttaja

Paikalla Paikalla


Vastaus #161 : 25.08.2021 klo 21:42:17

Ja sieltä Torreira varmistui: https://www.acffiorentina.com/en/news/all/news-men-first-team/2021-08-25/torreira-is-a-new-fiorentina-player

Romano huhuilee Real Madridista lainalle Odriozolaa Lirolan korvaajaksi. Ehdot seurojen välillä olisi kunnossa ja ainoastaan pelaajasta enää kiinni. Yhtenä vaihtoehtona olisi Celik Lillestä.

Erittäin positiivisin mielin ensimmäisen liigamatsin jälkeen. Vaikkakin tappio tuli, peli näytti sille mitä Italiano joukkueelta haluaa, varsinkin aggressiivinen prässi mielyttää silmää. Uudet hankinnat vain lisäävät odotusta tulevasta kaudesta. Ylos
Kotiuttaja

Paikalla Paikalla


Vastaus #162 : 29.08.2021 klo 00:28:25

Sieltä kolme pistettä! Ilo katsella rohkeaa hyökkäävää peliä. Vähän alkoi jännittää Verdin maalin jälkeen, mutta ei siinä lopulta ihmeempää hätää ollut. Nicolas Gonzalez kruunasi illan maalilla, todella hyvälle hankinnalle vaikuttaa. Vlahovic painaa duunia kuin mikäkin härkä ja hänkin teki maalin. Taisi kaksi keltaista korttiakin hankkia vastustajalle pitämättömyydellään. Haastattelussa vielä varmisti pysyvänsä Firenzessä.

Odriozola varmistui myöskin: https://www.acffiorentina.com/en/news/all/news-men-first-team/2021-08-28/odriozola-signs-for-fiorentina

Joukkue alkaa näyttää todella hyvälle. Ehkä ainakin itse kaipailisin yhtä laituria vielä. Sottil oli pirteä tullessaan vaihdosta, mutta ei yhdestä laiturista ainakaan haittaa olisi.
« Viimeksi muokattu: 29.08.2021 klo 00:33:14 kirjoittanut Kotiuttaja »
RubuS

Poissa Poissa


Vastaus #163 : 29.08.2021 klo 12:20:57

Tunnelma stadionilla, intensiteetti, pallohallinta, Gonzalesin vahvat kuljetukset, Vlahovicin käsittämätön pallonsuojauskyky, kummankin upeat maalit, tapa miten maaleja juhlittiin.

Forza Viola!
RubuS

Poissa Poissa


Vastaus #164 : 31.08.2021 klo 12:02:23

Cmoon, nyt se oikea laituri vielä, niin joukkue olisi oikein kilpailukykyinen. Sottilin varaan ei voi laskea, vaikka kuka tietää miten hän puhkeaa tällä kaudella. Vaihdosta pitää myös saada hyvää ukkoa kehiin. Berardi unelma, Orsolinikin olisi eteenpäin menoa.

Huomenna voi sitten antaa lopullisen tuomion tämän kesän ikkunasta, nyt Prade ja kumppanit, älkää sössikö! Tähän asti ollut kerrankin hatun noston arvoista toimintaa.
RubuS

Poissa Poissa


Vastaus #165 : 31.08.2021 klo 22:21:16

Eipä tullut sitä wingeriä, hieman pettynyt olo tästä päivästä. Kokonaisuuteen kuitenkin pitää olla tyytyväinen, ketään tärkeää pelaajaa ei sentään lähtenyt tänä kesänä pois. Ja sehän on eteenpäin menoa se.

Lainaan tähän fiorentina.it sivustolta taulukon, missä käydään läpi pelaajiin käytetyt ja saadut rahat. Yhden mielenkiintoisen asian tästä huomaa.

Uutinen

USCITE:
Gonzalez 23.5 + 4 bonus
Torreira prestito 1.5 (con diritto di riscatto a 15)
Nastasic 2.5
Odriozola prestito secco
Igor 5

ENTRATE:
Lafont 7.5
Lirola 6.5 + 6.5 di bonus
Pezzella 3.5
Ceccherini 3
Hancko 2
Kouame prestito 1
Sottil 1
Seconda rata cessione Chiesa 8
Rata cessione Pedro 4,5
 


Eli rahaa saatu taas kerran enemmän pelaajista kuin niihin tuhlattu. Palkkakuluista en tiedä tarkalleen mitkä ovat, mutta Riberyn jättipalkka on ainakin pois laskuista. Veikkaan, että aika samoissa mennään tällä hetkellä kuin viime vuonna. Milloinkahan Rocco aikoo käyttää niitä rahojansa vai meinaako ikinä?

Nyt olisi ollut paikka todella iskeä (ja Commisson kerätä irtopisteet), sillä Berardi olisi ollut saatavilla jos vaan setelitukkoa olisi isketty pöytään. Jos Gonzalez ja/tai Vlahovic loukkaantuu, tulee todella vaikeaa. Vai miltä kuulostaa Sottil, Kokorin, Callehon kolmikko? Tuleeko vastustajilla haisevat pöksyyn? Ja vaihdosta löytyy sitten viimeisenä Saponara.

Puolustukseen ja varsinkin keskikentälle riittää laadukkaita pelaajia, mutta hyökkäyskalusto on pelottavan kapea. Myös määrällisesti, Montielkin lainattiin tänään Sienaan. Täytyy siis toivoa, että Gonza ja Vlaho on teräsmiehiä, eivätkä missaa ainuttakaan peliä...
« Viimeksi muokattu: 01.09.2021 klo 11:26:35 kirjoittanut RubuS »
RubuS

Poissa Poissa


Vastaus #166 : 01.09.2021 klo 09:56:14

Palaan vielä tuohon hyökkäyskalustoon. Jätetään Dusan ja Nicolas pois laskuista ja aloitetaan Sottilista. Sottililla on kaikki mahdollisuudet nousta laiturien huippukaartiin ominaisuukisensa puolesta. Erittäin vikkelä, loistava harhauttelija, hankkii aina tukun vapaapotkuja. Kehitettävää hänellä on peliälyssä ja viimeistelyssä. Tulee hieman mieleen yksi toinen pelaaja nuorena, joka siirtyi viime vuonna seuraan minkä nimeä tässä topicissa ei mainita, menee muuten rienaamiseksi. Jos siis kehitys kulkee toivottua rataa, on tuossa erittäin hyvä palanen kolmanneksi osaksi hyökkäystrioa.

Callehon joutui kärsijän rooliin viime vuonna Bebbepallosta, varmasti eniten kaikista pelaajista. Olisiko vielä hänellä mahdollisuus renessanssiin Italianon kanssa? Sanotaan näin, että jos jossain niin täällä ja nyt. Kaikki Serie A:ta seuraavat tietävät millainen pelaaja hän oli parhaimmillaan, mutta onko aika ajanut jo vääjäämättömästi ohitse? Katsellaan tämä syksy, siinä ajassa selviää varmasti vastaus. Viime kaudesta tosiaan ei kannata vetää mitään johtopäätöksiä.

Saponara on hieman outolintu tähän Italianon systeemiin. Vaikea kuvitella häntä prässäämään ja tekemään kovasti töitä, haastamaan vastustajia 1 vs 1 tilanteissa. Yllättäen kyllä, hänen huippunopeutensa on sarjan parhaimmistoa. Lähtönopeus tosin ei ole, joten siksi se ei ehkä näytä siltä. Tekniikkahan hänellä on hallussa. Pahoin vaan pelkään, että hänestä ei ole iloa täällä.

Kokorin, Dusanin varamies. Nauraisin jos ei itkettäisi. No, Gonzalez pystyy onneksi pelaamaan myös kärjessä. Mutta hei, lupasin tuossa viime kaudella, että en tuomitse enään ketään, ainakaan muutaman pelin perusteella. Jos vaikka lääkintähenkilöstö antaisi hänelle kourallisen sinisiä pillereitä. Tai samantien pahvilaatikollisen.

Kaiken kaikkiaan, kaikki muut hyökkääjät ovat enemmän tai vähemmän kysymysmerkkejä tuon huippu parivaljakon takana. Loukkaantumisia ei tosiaan parane tulla, loppuu pelaajatkin jo kesken.

Mitäs mieltä muut ovat, onko riittävä hyökkäysarsenaali, että Euro-paikoille pääsystä voisi kisata tosissaan? Tai ylipäätään koko materiaali?
« Viimeksi muokattu: 01.09.2021 klo 11:24:58 kirjoittanut RubuS »
Stark

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Barcelona, Fiorentina, Plymouth Argyle


Vastaus #167 : 01.09.2021 klo 18:23:27

Mitäs mieltä muut ovat, onko riittävä hyökkäysarsenaali, että Euro-paikoille pääsystä voisi kisata tosissaan? Tai ylipäätään koko materiaali?

Yritän jatkossakin kirjoitella Violasta omia mietteitäni tänne. Fiorentina on ollut tosiaan itselläni seurannan alla jo Manuel Pasqualin vapareista ja Adrian Mutun pre-kokaiini ajoista lähtien.

Euro -paikoille ehdottomasti, mikäli tosiaan vaan jengi pysyy ehjänä. Jopa tappio -ottelu Roomassa antoi osviittaa joukkueen hyvästä meiningistä ja osaamisesta, jolla jopa isoja vastaan vieraspeleissä voi nähdä ”uskon omaan tekemiseen”. Se on jo itsessään kova juttu, vaikkei tulos seuraisikaan vielä perässä.

Toro olikin jo sitten ihan täysi vastaantulija.

Periaatteessa hyökkäyksessä riittää materiaali, jos vain Dusan ja Nico pysyvät ehjänä. Nicohan pystyy pelaamaan jokaista paikkaa ylhäällä, joten jos Kalle-Joni ei löydä peliään edes vähää alusta, voisi hahmotella jotain Nico oikealle ja Sottil vasemmalle järjestelyä. Komea oli pre-seasonilla (sen yhden pelin minkä katsoin) juuri tuolla vasemmalla sisään valuvana hyökkääkjänä elementissään. Oikealla ei ehkä vaistot pelitä samaan malliin.

Kokorin sitten taas on joskus elämässään pelannut oikeana laitahyökkääjänä. Jos sille meinaa mitään vastuuta antaa, niin ehkä sinne sitten ”venyttämään kenttää” ja juoksemaan linjan taakse. Keskelle en uskaltaisi laittaa pelaamaan.

Eli periaatteessa joo, jos pysyvät kunnossa mutta kuten todettua, täydellinen mercato jäi nähdäkseni sen oikean laitahyökkääjän päähän. Muutenhan joukkue on vaihteeksi hyvinkin tasapainoisen oloinen. Keskikentälle vaikuttaisi olevan ”kaksi kentällistä” vähintään semi-laadukasta ukkoa ja puolustus kestänee jonkun loukkantumisen, kunhan se ei ole Biraghi. Drago lopettaa punaisten ottamisen niin kaikki on hyvin tolppienkin välissä.

Jännä nähdä reagoiko Prade ja Rocco tammikuussa, mikäli tuo oikean hyökkääjän tontti on vielä silloinkin auki. Toivottavasti ainakin syksyksi Callejonista olisi sinne ratkaisu.
RubuS

Poissa Poissa


Vastaus #168 : 02.09.2021 klo 12:55:01

Rehvakkain askelin kiivetään kohti mäkitornia, huipulla huomataan, että väärät sukset paketissa, ei kun uudestaan hakemaan kiireellä oikeaa paria auton peräkärristä. Vihdoin päästään puomille, puuskutuksen laannuttua kovalla vauhdilla matkaan. Ponnistus osuu juuri nappiin, lento lähtee korkealle. K-pisteen yli liitää hän kauniissa asennossa, enään telemarkkialastulo, niin kärkipaikka on otettu. Mutta voi! Horjahdus. Takamus pyyhkäisee maata. Voitto jää taas kerran haaveeksi.


Mercato B+
Nome Cognome

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Make Firenze Great Again


Vastaus #169 : 02.09.2021 klo 14:44:20

Siirtoikkunassa ei loppujen lopuksi viimeisten päivien aikana enää mitään tapahtunutkaan, joten lopputuloksen voi nähdä esim. tähän tapaan:

Gonzalez <--> Ribéry
Nastasic <--> Pezzella
Odriozola <--> Lirola

Torreira, Maleh, Duncan <--> Borja Valero

Sottil, Saponara <--> Kouamé

Eli uudet hankinnat (5 kpl) tulivat enimmäkseen korvaamaan avauskokoonpanosta lähteneitä tai Lirolan tapauksessa sinne kaavailtuja pelaajia. Keskikentältä lähti vain jämäminuutteja pelannut Borja Valero, joten lasketaan Torreira ja Maleh nyt molemmat ns. vahvistuksiksi pois lähteneeseen verrokkipelaajaan nähden. Lisäksi lainalta palasivat viime kausien ylijäämämiehet Duncan, Sottil ja Saponara rinkiä leventämään. Mainitaan lisäksi vielä tärkeät torjuntavoitot Vlahovic ja Milenkovic. Gonzalez on vahvistuksena ihan omaa luokkaansa ja Torreira todennäköisesti myös nostaa joukkueen tasoa. Odotan innolla myös Odriozolan näkemistä tositoimissa, mutta vaikea sanoa vahvistaako joukkuetta Lirolaan nähden. Sottil saa nyt sen ison tilaisuutensa, mutta en löisi hänen läpimurtonsa puolesta kivitaloa kiinni. Nastasicin näen rotaatiotopparina Milenkovicin ja Martínez Quartan takana. Ihan hyvä mercato kuitenkin, tarkoituksenmukainen, joten annan arvosanan 7.

Vaihtuvuutta ja selkeitä kovan luokan vahvistuksia ei ihan kauheasti siis tullut, mutta silti joukkue tuntuu paljon paljon viime kautista paremmalta. Torinoa vastaan avauskokoonpanossa oli vain yksi uusi pelaaja, mutta peliesitys ihan toiselta planeetalta. Ja syy tähän tasonnostoon on ilmiselvä: jos kaikki Vincenzo Italianoa viimeisen parin viikon aikana ylistäneet kommentaattorit kävisivät jonoon, se yltäisi Uffizin ovilta Vasarin käytävää pitkin Ponte Vecchion yli aina Oltrarnoon vanhoille juutalaisten kotikulmille saakka. Ilman turvavälejä!

Varsinkin keskikentällä riittää tunkua, kun 8 tai 9 pelaajaa kilpailee kolmesta pelipaikasta. Voi olla että sitä puuttuvaa viidettä laitahyökkääjää tuuraakin ajoittain Castrovilli tai Bonaventura. Myös Odriozola on joskus junnuna pelannut pääasiassa hyökkääjänä, mutta ammattilaisena enää vain pari satunnaista peliä. Laitahyökkääjää enemmän jäin kaipaamaan ihan oikeaa varamiestä Vlahistutalle. Kokorin tuntuu koko joukkueen ainoalta pelaajalta, joka ei sovellu Italianon futikseen. Esimerkiksi Saponara ei varmasti ota joukkueessa isoa pelillistä roolia, mutta väläyttää silti kauden aikana pari-kolme suoritusta, joita hinkataan Eurogoalsissa hidastuksina moneen kertaan.

Sitten on vielä tapaus Amrabat. Mystinen tapaus Amrabat. "Sofi" oli vain vuosi sitten saapuessaan seurahistorian kallein ostos, mutta siirtoikkunan viimeisinä päivinä häntä yritettiin kaupata kaiken maailman torinoihin ja espanyoleihin - tuloksetta. Mistä oikein on kyse? Liittyykö siihen leikkausta vaatineeseen nivusvammaan, joka hänellä yllättäen todettiin vasta kesälomien jälkeisessä lääkärintarkastuksessa? Yleensähän tuo on kaikkien pelaajien kohdalla pelkkä rutiininomainen läpihuutojuttu, ja yleensä pelaajat hoitavat nämä leikkaushommat ennen lomia. Voiko olla mahdollista ettei pelaaja viime kauden lopussa itsekään tiennyt olevansa operaation tarpeessa, vai yrittikö hän tällaisella tempauksella polttaa välit seuran kanssa ja saada näin siirron muualle? Toivottavasti Amrabatin kanssa ei mitään isompaa asenne- tai sopeutumisongelmaa ole, sillä onhan hän laatupelaaja, joka kyllä sopinee Italianonkin kuvioihin. Fiorentinan pelaajista huutaisin pihapelien kunujaossa Amrabatin omaan jengiini heti Gonzalezin jälkeen.

Mihin asti tällä joukkueella ja Italianon opeilla sitten mennään? Eurosijoihin en usko, takamatka kärkiseitsikkoon on niin iso että jonkun pitäisi romahtaa ja pahasti. Kahdeksas sija on realismia, ja toisaalta näiden sassuolojen ja sampdorioiden taakse jääminen tälläkin kaudella olisi pettymys. Kaikella kunnioituksella.
RubuS

Poissa Poissa


Vastaus #170 : 02.09.2021 klo 16:35:45

Sottilin suhteen taidan olla hieman optimistisempi, mutta muutoin sama. Tuo Castrovillin laittaminen laitahyökkääjäksi on itseasiassa sellainen asia, mitä voisi kokeilla ja haluaisinkin nähdä jossain pelissä miten toimii; hän kun on erinomainen tempokuljetuksissa. Keskikentälle riittää tosiaan paikkaajia paremmin kuin hyvin.

Torreiran ensi-iltaa odotan malttamattomana, ja Odriozolan mielenkiinnolla. Nastasicilla taitaa mennä jonkun aikaa ennen kuin saa ensimmäiset minuuttinsa, vaikea uskoa, että syrjäyttää Quartaa.

Ps. Vuosi sitten ehdin jo toitottaa, että ensimmäinen kesä miesmuistiin, kun ketään tärkeää avauksen pelaajaa ei näytä lähtevän pois. No nyt  ei lähtenyt, siitä lisäpointsit! Pezzella ja Ribery ei olisi toiminut kumpainenkaan pätkän vertaa Italianon taktiikoissa. Tai no Ribery ehkä jonkun 15 minuuttia.
Ticorexx

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Moraalinen mestari


Vastaus #171 : 02.09.2021 klo 17:51:12

Hienoa, että tämän hienon seuran ketju tuntuu heräävän uuteen aamuun!

Fiorentinalla on erittäin mielenkiintoinen joukkue ja pitäisi olla melko nälkäinen kuittaamaan viime kauden pyllähdyksen.

Vlahovic, Milenkovic, Castrovilli, Torreira, Duncan, Nastasic, Callejon... on siinä melkoinen nippu seurattavaksi monestakin vinkkelistä. Onnistuessaan tässä joukkueessa on kauden yllättäjäksi potentiaalia.
Bogo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Fiorentina, Rapidin Vartti


Vastaus #172 : 11.09.2021 klo 23:05:25

Odriozolaa voisi tänään nähdyn perusteella (58' pelattu tätä kirjoittaessa) miettiä avaukseen.
RubuS

Poissa Poissa


Vastaus #173 : 12.09.2021 klo 12:05:47

Odriozolaa voisi tänään nähdyn perusteella (58' pelattu tätä kirjoittaessa) miettiä avaukseen.

Hyvä oli debyytti. Vaikka hävisi aika rumasti fyysisyydessä Zapatalle (mietaa jne), niin hienoilla liukutaklauksilla pysäytti hänet muutaman kerran. Avaukseen nousee nyt joka tapauksessa, koska Venutilla meni olkapää sijoiltaan, vähän pidempi huili edessä.

Torreiralta ihan ok peli myös. Tänään ei tosiaan vahvuuksillaan päässyt pelaamaan, kun Atalanta ei antanut yhtään tilaa ja aikaa hänelle. Mutta harvemmin tälläisiä pelejä tullee. Pulgar pelasi mielestäni paremmin tuolla tontilla kaksi ensimmäistä ottelua, tosin pelin kuvat olivat tyystin erilaiset niissä. Odotan hyvää kilpailu-asetelmaa heille ja kuka tietää, ehkä jossain pelissä ovat samaan aikaankin kentällä.

Italianolla on tosiaan jonkin sortin runsauden pula keskikentälle, kun käytettävänä on peräti 8 pelajaa kolmelle paikalle. Pahnanpohjimmaisena nokkimisjärjestyksessä ei ole varmasti kiva olla ja Benassilla on se kunnia tällä hetkellä.

Terracciano pelasi todella mainion ottelun. Yksi asia varsinkin pisti silmään hänen työskentelyssään. Oli erittäin hyvä jalalla pelatessaan, parempi kuin Dragowski sillä osa-alueella. Varmasti Italianon mieleen tuo taito. Luulen, että häntä nähdään tällä kaudella useamminkin avauksessa.

Ps. Joko saa lähettää rakkauskirjeitä Italianolle?
punta

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: kuu päivällä


Vastaus #174 : 12.09.2021 klo 15:23:30

Lämmittää nähdä elon kipinää hienossa seurassa. Tärkeintä tietenkin että punakeltaiset kerkesivät viemään pisteet ennen Violan viimeistä muotoa. Ylos

 
Sivuja: 1 ... 6 [7] 8
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa