FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
02.10.2022 klo 12:24:33 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Futissuomi.fi, FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 9 [10] 11 12
 
Kirjoittaja Aihe: ACF Fiorentina 1926  (Luettu 58411 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
RubuS

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Forza Viola! ⚜️


Vastaus #225 : 05.02.2022 klo 17:37:17

Savuaako pyssymiehen revolveri? Jyrääkö Cabral maalintekoon heinävarsien laotessa maanpinnalle? Vai seisooko maalisarakkeessa pyöreä nolla illan päätteeksi ja vajoaminen kohti keskikastia alkaa vääjäämättömästi? Kuuden pisteen ottelu sanan varsinaisessa merkityksessä. Sanoisin jopa, että kevätkauden tärkein peli, monessakin mielessä. Mikä on joukkueen ilme tammikuun polemiikkisen siirtoikkunan jälkeen, mikä on uusien hankintojen panos? Ikone, Piatek, Cabral, paljon on tänään heidän varassa. Lazio sarjataulukossa samoissa pisteissä (Violalla peli vähemmän pelattuna). Tänään jos tulisi voitto, usko Eurooppaliigapaikkoihin saisi valtavan buustin. Tappio, niin Dante voisi kehittää yhden tason lisää helvetin piireihinsä, minne Firenzeläiset nykypäivän kanssa-asujansa voisivat vaeltaa toivonsa menettäneinä ja kirota kaikkia ja kaikkea.
RubuS

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Forza Viola! ⚜️


Vastaus #226 : 06.02.2022 klo 13:10:57

Torreiran peliesitys oli eilen surkea, hirveä määrä harhasyöttöjä, tuttu sähäkkyys puuttui, antoi Lazion keskikenttäpelaajille tilaa juosta kävellä selustaansa. Ei jälkeäkään siitä totutusta terrieristä, mitä nähty tällä kaudella. Ja kruununa mussuttaa punalapun. Toivottavasti tuo suoritus johtui tosiaan juuri sairastetusta covidista. Puoliajalla olisi pitänyt vaihtaa Pulgar hänen tilallensa. Eiku sehän lainattiin Galaan, kiitos Prade. Nastasic sai kolmannen avauspaikkansa, toivottavasti oli myös viimeinen. Ainakin näitä parempia jengejä vastaan. Kaksi aivan jäätävää missiä, joista mobile kiitti ja kuittasi. Ihmettelen myös, miksi Callehon se vaan aloittaa laidalla? Eikös sille paikalle juuri hankittu joku ranskalainen sälli?

Cabral oli jopa Violan parhaimmistoa eilen (se ei kyllä paljoa vaatinut). Tietenkin oli hieman pihalla ajoitusten ja liikkeiden kanssa, koska alkaa prässäämään, minne pitäisi liikkua pallottomana. Neljän yhteisen harjoituskerran jälkeen ei voi olettaakaan, että olisi heti pelisysteemeissä sisällä. Mutta väkivahva on kamppailuissa ja näytti, että pääpelaajana on ainakin parempi kuin Dusbag. Sottil oli Fiorentinan paras, hieno katsoa hänen kiihdytyksiään pallon kanssa, puolustajat jäävät aivan telineisiin. Josko se nyt lähtisi kunnolla? Edellisessä pelissäkin teki upean maalin yksilösuorituksellansa.

Erityismaininta annettava Lazion keskikentälle. Huippuluokan tekemistä. Ainoastaan Interin vastaava pystyy mielestäni samanlaisiin suorituksiin parhaimmillaan.
Nome Cognome

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Make Firenze Great Again


Vastaus #227 : 06.02.2022 klo 14:08:17

Sama kaikkeen. Ylos

Laziota vastaan ottelut ovat viime vuosina ratkenneet keskikentällä, ja niin eilenkin. Vain Bonaventura ylsi lähelle omaa tasoaan. Ja odotin myös että Torreira olisi tullut puoliajalla vaihtoon, mutta kun se Amrabatkin oli vetänyt Afrikan mestaruuskisoissa monta viikkoa. Sottil oli taas hyvä. Olen suhtautunut Rickyyn tähän asti suurella varauksella, mutta juuri nyt näyttää ihan lupaavalta. Jatkosopimuskin tehtiin jo!

Italianon jatkuva näpräily kokoonpanon kanssa turhauttaa. Ymmärrän hänen konseptivalmentajana ajattelevan, että hyvässä systeemissä yksilöillä ei ole suurta merkitystä. Ja peluuttajana hän on jonkin sortin egalitaristi, (lähes) kaikki pelaajat ovat samalla viivalla ja se aloittaa joka on viikolla ollut treeneissä paras. Mutta näissä kovissa matseissa pitäisi vain laittaa parhaat pelaamaan. Vähemmän yllättäen ottelu ratkesi vastustajan profiilipelaajien huippusuorituksiin - ja omien karkeisiin yksilötason virheisiin.

Jos tulevaisuutta pohditaan, niin eilinen vastustaja tarjoaa eräänlaisen malliesimerkin. Lazio on jollakin ilveellä pystynyt pitämään Milinkovic-Savicin ja Immobilen kaltaiset pelaajat, ja palkintona on tullut Coppa Italian voittoja sekä chämppärihuumaa. Tähän pitäisi Fiorentinankin jatkossa pyrkiä, ja nähdäkseni ainoa lääke on kunnianhimo. Viime vuosina seurajohto ei ole asettanut kauden alussa virallista tavoitetta ja tähänkin kauteen lähdettiin Commisson epämääräisellä höpinällä sii, että kaikki 9. sijasta ylöspäin kelpaa. Eihän se ihme ole, että nuo muutamat poikkeusyksilöt lähtevät mieluummin seuroihin, joissa puhutaan voittamisesta ja myös pelataan voitosta.
RubuS

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Forza Viola! ⚜️


Vastaus #228 : 06.02.2022 klo 15:16:49

Jos tulevaisuutta pohditaan, niin eilinen vastustaja tarjoaa eräänlaisen malliesimerkin. Lazio on jollakin ilveellä pystynyt pitämään Milinkovic-Savicin ja Immobilen kaltaiset pelaajat, ja palkintona on tullut Coppa Italian voittoja sekä chämppärihuumaa. Tähän pitäisi Fiorentinankin jatkossa pyrkiä, ja nähdäkseni ainoa lääke on kunnianhimo. Viime vuosina seurajohto ei ole asettanut kauden alussa virallista tavoitetta ja tähänkin kauteen lähdettiin Commisson epämääräisellä höpinällä sii, että kaikki 9. sijasta ylöspäin kelpaa. Eihän se ihme ole, että nuo muutamat poikkeusyksilöt lähtevät mieluummin seuroihin, joissa puhutaan voittamisesta ja myös pelataan voitosta.

Josko sitten ensi kaudelle asetettaisiin virallinen tavoite Euro-sijoille? Commisohan puheli jotain tälläistä, että joka kausi parannetaan ja antakaa aikaa hänelle. Looginen tavoite ja jatkumo olisi sitten tuo.

Korjaus Kim Kallstromin kertomaan faktaan eilisessä ottelussa. Roccohan veti aikamoisen herneen nenään herkkänä miehänä joistakin fanien kommenteista ja varsinkin Joker-kuvasta, mikä oli siis YKSITTÄISEN henkilön tekemä, ei minkään FANIRYHMÄN aikaan saannos. Päinvastoin, Curva Fiesole ja muutkin ryhmät tuomitsivat sen. Ja se poistettiin parissa minuutissa sillalta. Se mitä Rocco kritisoi oli se, että siitä ei aloitettu heti tutkintaa tai virkamiehet eivät tuominneet sitä samantein. Mikä sekin oli väärin, sillä Nardella (Firenzen pormestari) tuomitsi sen heti. Ja asiaa on myös viety jo eteenpäin. Mutta lähinnä sen takia, koska se kuva asetettiin Ponte Vecchion sillalle, mikä on Firenzessä kuuluisa keskiaikainen monumentti.
RubuS

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Forza Viola! ⚜️


Vastaus #229 : 27.02.2022 klo 11:58:34

Eilinen peli lyhyesti:

Valopilkku: Cabralin Kuqimainen rymistelymaali.

Pelle: tuomari (Prontera). Lopez sai potkia jaloille minkä jaksoi, selvisi yhdellä keltaisella, mistä mussutti tuomarille. Bonaventura ehti olla kentällä jokusen minuutin, pallo osuu vahingossa käteen, josta tuomari samantien laputtaa. Oikeutetusti Bona valittaa tuomiosta, jonka tämä pelle palkitsee toisella keltaisella.

Serie A:ssa pelataan viihdyttävintä peliä, mutta tuomareiden toiminta yrittää pilata vuodesta toiseen kaiken. Ei tähän pystytä muualla kuin saapasmaassa, aivan ala-arvoista. Puolueellisia, ei noita tuomioita voi muuten käsittää. En yhtään ihmettele Mourinhon taannoista raivaria.
Nome Cognome

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Make Firenze Great Again


Vastaus #230 : 03.03.2022 klo 15:41:14»Tahdo sult' en enää sanaa,
kavala petturi, vaan häpeäkses sinusta
vien maan päälle tiedot todet.»


https://weblitera.com/book/?id=338&lng=12&ch=32&l=»Iloitse suuruudestas, oi Firenze!
Käy siipes yli maiden, merten,
tuttu on nimes kautta helvetinkin kuiluin


https://weblitera.com/book/?id=338&lng=12&ch=26&l=

Olihan siinä taas sitä jotain. Upea koreografia Danten hengessä, Jumalaisen näytelmän maanpettureista kertovan laulun jakeet sille yhdelle tyypille, joukkuekuvassa Torreiran yllyttämänä koko vaihtopenkki valmennusryhmä ja huoltojoukot mukaan lukien. Peliesitys oli varsin yksipuolinen, maalintekoyritykset 21-6, ja sitten lopussa kaikista kentällä olleista jalkapalloilijoista juuri sen (lähes) oman kylän pojan, Lollo Venutin, tuskalliset kyyneleet. Tolppa sisään, tolppa ulos. Pienestä kiinni.

Vaikka viime päivinä ajatukset ovat olleet jossain ihan muussa kuin jalkapallossa, ja vaikka ennakkoon miten ajattelin että finaalipaikka ei tässä ekassa osassa ratkea, niin silti jännitti koko matsin ajan niin että kroppaa kouristi. Juventus oli ennakkosuosikki ennen eilistä ja on sitä tänään tietysti vielä enemmän, mutta kyllä Fiorentinalla mahdollisuudet finaalipaikkaan edelleen on. Siitäkin huolimatta, että Juvella luultavasti on toisessa osassa taas Dybala mukana ja Cuadrado 90 minuutin kunnossa. Napoli ja Atalanta ovat jo kaatuneet kotikentillään, joten näinhän tämän pitääkin mennä!

Ikonén ja Castrovillin kuntokäyrien koheneminen lupaa hyvää loppukautta ajatellen. Vielä kun Cabral saadaan kunnolla mukaan kuvioihin. Italianon mukaan jotain pientä kremppaa on brassilla viimeisen viikon aikana ollut. Piatekin pahimmat puutteet näkyvät target-pelaamisessa, varsinkin eilen De Ligtiä vastaan. Tähän voisi Cabral tuoda oman lisänsä. Mutta kokonaisuutena joukkue on reagoinut parhaan maalintekijän myyntiin suorastaan hämmästyttävän hyvin, ja edelleen on tunne että tuo ryhmä pystyy Italianon komennossa vielä vähän parempaan.

Maaliskuussa vastassa on vielä Verona ja Bologna kotona sekä Inter vieraissa. Kuusi pistettä on ehdoton minimi, jos eurosijoista halutaan vielä kisata.
Nome Cognome

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Make Firenze Great Again


Vastaus #231 : 20.03.2022 klo 16:46:37

Nostellaanpa.

Maaliskuun suurin ja odotetuin uutinen oli Stadio Artemio Franchin jälleenrakennuksesta käydyn kansainvälisen arkkitehtikilpailun finaali, joka järjestettiin näyttävin menoin Palazzo Vecchiossa viime viikon tiistaina. Antognonin, Batistutan ja De Sistin kaltaisten seuralegendojen läsnäollessa voittajaksi selviytyi Arup-nimisen yhtiön suunnitelma, joka näyttää tältä:
Riqualificazione stadio Franchi: il progetto vincitore

40 000 istumapaikkaa, VIP-aitioita, toimistotiloja, hotelli ja pari museota. Vanha julkisivu, kaarteet, maratontorni ja ne pahuksen kierreportaat säilyvät. Kuuluisan D-kirjaimen (niin kuin Duce) muodonkin saattaa hyvällä mielikuvituksella ilmakuvista vielä hahmottaa. Vanhojen kaarteiden ja pelikentän väliin rakennetaan uudet, jyrkät päätykatsomot englantilaiseen tapaan. Valintakonklaavia – jonka kokoonpano ja menettelytavat taisivat jäädä monille mysteereiksi – miellytti erityisesti suunnitelman ekologisuus ja realistisuus kustannusarvion suhteen. Laaja puistoalue, lähes omavarainen vedenkiertojärjestelmä, ja kokonaan aurinkopaneeleista koostuva katto, joka litteän rakenteensa ansiosta ei häiritse kaupungin historiallista siluettia. Ympäristöarvot toki olivat keskeisimpiä kriteereitä jo EU:lta tulevassa rahoituspaketissakin. EU:n myöntämä rahoitusosuus on ehdollinen, ja sidottu tiukkoihin rakennusaikatauluihin. Rakennustyöt täytyy saada alkuun viimeistään kesäkuussa 2023 ja päätökseen vuoden 2026 loppuun mennessä. Ensimmäisten julkisuuteen annettujen arvioiden mukaan Fiorentinan ei tarvitsisi muuttaa rempan ajaksi evakkoon pelaamaan, mutta näihin kannattaa vielä tässä vaiheessa suhtautua kunnallispoliitikkojen optimismina. Arupilla on ymmärtääkseni vankka kokemus stadionrakentamisesta ympäri maailman (mm. Peking, München, Brentford, Jeddah, Singapore, Perth…), joten heidän voisi olettaa osaavan hoitaa homma annetun budjetin ja aikataulujen raameissa.

Mutta entäs se olennaisin, eli raha? Koko stadionprojektin kustannusarvio on 190 miljoonaa, joista 95 miljoonaa tulee EU:n kulttuurikohteisiin suunnatusta covid-jälleenrakennusrahastosta ja 55 miljoonaa Italian valtiolta. Julkinen rahoitus jää siis tässä vaiheessa vielä 40 miljoonaa vajaaksi, eikä vielä ole tiedossa, mistä nuo puuttuvat miljoonat on tarkoitus kerätä. Loogisin ratkaisu tässä olisi, että Fiorentina (Commisso) ostaa liiketoimintaan kelpaavat tilat omakseen tuolla 40 miljoonalla, jolloin rahoitus on kasassa ja Fiorentinallekin jäisi jotain konkreettista käteen.

Onko Commisso sitten valmis raottamaan kukkaronsa nyörejä? Ansaintamahdollisuuksiltaan tämä kaupungin vetämä projekti jää todella kauas siitä, mitä Rocco alun perin halusi omilla rahoillaan rakentaa. Pormestari Nardella on esittänyt, että uusitulla stadionilla Fiorentina pystyy kolminkertaistamaan vuositulonsa nykyisestä n. 8-9 miljoonasta, mutta esimerkiksi calciomercato.comin haastattelema asiantuntija käski heti tuoreeltaan pistämään jäitä hattuun: Fiorentinan tulot kyllä väistämättä kasvavat, mutta tuskin sentään niin paljon kuin Nardella väittää. Samaan aikaan vuokrakustannuksetkin luonnollisesti nousevat. Kaupungin omistamalla stadionilla ja Italian perustuslain suojelemalla kulttuurimonumentilla seura ei myöskään voi tienata nimioikeuksien myynnillä. Viime viikkoina Firenzessä onkin jopa spekuloitu, että Commisso olisi valmis myymään Fiorentinan saudirahasto PIFille, mutta seuran toimitusjohtaja Joe Barone leikkasi tältä huhulta siivet alkuviikosta. Nardella on käynyt alustavia keskusteluja Baronen kanssa ja hänen mukaansa ”jää on rikottu”.

Vaikka promokuvissa aurinko suo lempeän kultaisia säteitään, on taivaanrannassa siis tummiakin pilviä. Stadionin suunnitelleen arkkitehdin, Pierluigi Nervin perheen säätiö ehti jo ilmoittaa, että he eivät tykkää koko suunnitelmasta. Myös pahamaineinen soprintendente Andrea Pessina loihe pitkän kiertelyn ja kaartelun jälkeen lausumaan, että muuttuuhan tuo alkuperäisen rakennelman ulkonäkö aika lailla etenkin ilmasta käsin katseltuna. Saa nähdä, onko kulttuuripiireiltä vielä tulossa kapuloita rattaisiin.

Pelikentällä europaikan metsästys jatkuu. Eilinen esitys Interiä vastaan oli kokonaisuutena muuten mainio, mutta ne maalit, ne maalit...
« Viimeksi muokattu: 20.03.2022 klo 16:49:46 kirjoittanut Nome Cognome »
RubuS

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Forza Viola! ⚜️


Vastaus #232 : 20.03.2022 klo 19:00:01

Partahöylän terä, on tuo katto. Leikkaako se lopullisesti toiveet Commisson haaveilemasta omasta stadionista? Todennäköisesti. Käytännöllinen, mutta aika pliisun näköinen aurinkopaneelikattoineen ulkoapäin tuo on. Sisältäpäin näyttää hienolta ja modernilta, mikä sitten kuitenkin on tärkeintä. Tuon tornin kohdalla jossa on aukko, siihen tulee sulkeutuva katto sään vaatiessa sitä, eli kastumaan ei joudu siinäkään kohtaa.

Mutta saas tosiaan nähdä, toteutuuko tuokaan suunnitelma, vaikka näinkin pitkälle on jo päästy. Jostain syystä luotto ei ole korkeimmillaan näihin saapasmaan stadionprojekteihin..
Nome Cognome

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Make Firenze Great Again


Vastaus #233 : 22.03.2022 klo 11:04:52

Partahöylän terä, on tuo katto. Leikkaako se lopullisesti toiveet Commisson haaveilemasta omasta stadionista? Todennäköisesti. 

Onhan se näin nähtävä. Vaikea on uskoa, että kokonaan erillinen stadionprojekti saisi poliittista tukea niin kauan kuin tämä Nardellan projekti etenee. Tähänhän liittyy vielä isommassa kuvassa koko Campo di Marten kaupunginosan kehittäminen uusine raitiolinjoineen yms. yms., kokonaisuudessaan puhutaan yli puolen miljardin hankkeesta. 200 miljoonan stadionille on pakko saada Fiorentina pelaamaan maksamaan vuokraa.

Mutta kuin tilauksesta Nardella vastaili muutamaan akuuttiin kysymykseen sunnuntaisessa haastattelussa:

Kuinka sujui ensimmäinen stadionia koskeva tapaaminen Fiorentinan johdon kanssa?

Hyvin positiivisesti. Analysoimme Baronen kanssa voittajaprojektista kaiken minkä suinkin pystyimme, kuten aikataulut sekä aitioiden, palveluiden ja ravintoloiden sijainnit. Uusien ja vanhojen kaarteiden väliin tulee tapahtuma- ja kokoustiloja. Tapaamme uudelleen maalis-huhtikuun vaihteessa, mutta otimme jo nyt monia askeleita eteenpäin.

Mitä vastaatte Nervin perikunnalle, jonka mukaan uuden stadionin katto "liiskaa" koko rakennelman?

Voittajan valinnasta vastannut raati koostuu maineikkaista ja arvostetuista Legan ja FIGC:n asiantuntijoista. Minä luotan heihin. Lisäksi muut vaihtoehdot asettivat vielä vähemmän painoarvoa Franchin historialle. Ne olivat ehkä näyttävämpiä mutta vaikeammin ympäristöön sulautuvia.

Pelaako Fiorentina stadionilla rakennustöiden aikana?

Tämä projekti mahdollistaa molemmat vaihtoehdot: stadionia voi käyttää rakennustöiden aikana tai sen voi remontoida kerralla kokonaan, jolloin joukkue siirtyisi muualle pelaamaan. Tällä on tietysti vaikutus urakan kokonaiskestoon. Edellisessä tapauksessa työt etenevät hitaammin ja katsomosta on vähemmän paikkoja käytössä. Fiorentina tekee itse parhaaksi katsomansa valinnan.

Hyvin menee mutta menköön - tämä on virallinen totuus tässä ja nyt, punto e basta! Kertonee lähinnä omasta perusluonteestani ja läpeensä kyynillisestä ihmiskuvastani, että pohdin väkisinkin, miltä tämä näyttää ja tuntuu Rocco Commissosta. Roccon stadionin rakennustyöthän olisivat jo hyvässä vauhdissa - peräti puolessa välissä? - ja Fiorentina pelaisi Franchilla täydellä kapasiteetilla aina urakan valmistumiseen asti. Ei tulonmenetyksiä, ei kohonneita vuokria ja mikä tärkeintä, moninkertaiset tulot. Nyt en löydä mistään tähän hätään niitä Roccon (Deloitten) laskelmia, mutta muistelen että Fiorentinan liikevaihto olisi uudella stadionilla kohonnut jopa yli 200 miljoonaan. Nykyisellään se huitelee siellä 70-80 miljoonassa. Tämän täytyy kirvellä miljardibisneksen tyhjästä polkaisseen liikemiehen takaraivossa ja pahasti. Toisaalta Commisso ei todellakaan vaikuta miltään hanskat tiskiin -tyypiltä, joten en jaksa uskoa näihin myyntihuhuihinkaan. Kaiken mahdollisen negatiivisen korostaminen ja tarvittaessa myös itse keksiminen vain kuuluu firenzeläiseen toimintaympäristöön.

Vielä pari sanaa viime aikojen peliesityksistä. Eniten silmääni on pistänyt kenttätasapainon paraneminen. Männä kierrosten otteluista vain Sassuolo-peli oli sitä syksyllä enemmänkin nähtyä päästä päähän -hurlumheita. Ja paikat oli voittaa tuokin koitos. Kärkiseuroja vastaan (Ata, Juv, Int) ottelut ovat olleet Fiorentinan näkökulmasta hyvinkin hallittuja yhden maalin pelejä, joista saldona 1-1-1. Kolmen voiton suorakaan ei olisi ollut mikään huutava vääryys, mutta pienet marginaalit vielä usein kallistuvat laadukkaampien yksilöiden ansiosta näille nimekkäämmille. Huomattavasti parantunut puolustuspelaaminen valaa uskoa eurohaaveisiin.

Yksilötasolla Igor, tuo sambaava pallotaituri showpainijan kehossa, on noussut jopa puolustuksen johtohahmoksi. Hyvin toimii yhteispeli Milenkovicin kanssa. Keskikentällä Lucas Torreira on nostanut tasoaan vielä entisestään, kun Italiano on vapauttanut miehen jopa hyökkäyksiä päättämään. Pescaran junnuihin uruguaylainen aikoinaan tulikin trequartistana, mutta siellä valmentaja näki pikkumiehen ominaisuuksien sopivan paremmin keskikentän pohjalle. Nyt Fiorentinalla on keskikentällään pelinrakentaja, rikkoja ja viimeistelijä samassa kompaktissa paketissa - jälleen yksi sulka Italianon hattuun.

Tällä hetkellä vain maalinteko tökkii, vaikka toisaalta Fiorentina on Serie A:n ykkönen maalinteossa onnistuneiden pelaajien määrällä mitattuna. Valitettava tosiasia kuitenkin on, ettei neljästä laitahyökkääjästä yksikään ole luontainen maalinsylkijä. Piatek viimeistelee kovalla prosentilla saadessaan pallon boksiin, mutta kuten on nähty, kovia joukkueita vastaan hän ei välttämättä sitä palloa koskaan saa. Kuningas Arthur on yhä keskenkuntoinen, mutta jo näkemäni perusteella sanoisin, että tämän kaverin intiaaninimeksi vielä annetaan Läheltä ensimmäisellä kosketuksella. Jos brassin pelikunto, terävyys ja maalijyvä löytyy lähiviikkojen aikana, on Fiorentinan eurojunaa vaikea pysäyttää. Mutta onhan tuo aika isohko/iso jos, myönnetään...
Nome Cognome

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Make Firenze Great Again


Vastaus #234 : 03.04.2022 klo 12:35:14

Tänään se sitten koittaa. Potentiaalisessa banaaninkuoriottelussa paikallisvastustaja Empolia vastaan Fiorentinan avauskokoonpanoon kirjoitetaan Arthur Cabralin nimi. Tokihan hän ehti olosuhteiden pakosta jo kaksi kuukautta sitten Laziota vastaan yhden ottelun aloittamaan, mutta vasta nyt alkaa brassi olla siinä kunnossa, että jonkinlaista kontribuutiotakin on lupa odottaa. Suhtaudun päivän otteluun todella suurella jännityksellä edelle kirjoittamistani syistä. Onko Fiorentinalla edellytyksiä jahdata eurosijoja vai ei? Iltapäivällä olemme taas vähän viisaampia.

Fiorentinan logouudistus on puhuttanut maaottelutauolla ja etenkin ihan viime päivinä suorastaan hämmästyttävän paljon. Sinänsähän tuossa onnistuttiin muotokielen ja valittujen elementtien osalta ihan hyvin kunnioittamaan perinteitä ja rakentamaan jatkumoa menneisyyden ja tulevaisuuden välille, kuten juhlapuheissakin korostettiin:

Uuteen logoon valittiin siis kulmikas ja pelkistetty lilja, joka jäljittelee joukkueen pelipaidassa 1950-ja 1960-luvuilla komeillutta versiota. Ajanjakso on urheilullisesti seuran historian menestyksekkäin, ja tämän oli tarkoitus viestiä nykyisen seurajohdon halusta palauttaa Fiorentina taistelemaan pokaaleista niin kotimaan kuin Euroopan kentillä. Esteettisesti tuosta saa itse kukin tietysti olla mitä mieltä haluaa, ja omalla tahollani ihmettelen ja vähän surenkin tätä nyky(huippu)jalkapallon trendiä pyrkiä aina vain enemmän ja enemmän jäljittelemään tietokonepeliä ja samalla karsimaan lajikulttuurista kaikki inhimillisyyteen viittaava jonnekin historian lehdille, pois somesukupolven silmistä. Ruma tuo tekele ei minusta ole, mutta vähän kylmä ja hengetön.

Emien puuttuminen on pieni, mutta mielenkiintoinen yksityiskohta. Kyse ei ole pelkästään visuaalisesta tai kasvitieteellisestä sivuseikasta, vaan heraldisesti, symbolisesti latautuneesta viestistä. Firenzellä on tarjota muulle maailmalle siemen, joka voi hedelmöityä ja josta voi kasvaa jotakin uutta, mutta se ei voi tehdä sitä yksin... Samalla kyse on pienestä distinktiivisestä tekijästä - lilja on monien muidenkin käyttämä symboli, mutta vain Firenzen liljassa on emit. Tämä kerronnallinen, persoonallinen ulottuvuus uudesta logosta puuttuu. Kaarteiden kiihkoilijoita puolestaan on eniten huolestuttanut kirjainyhdistelmä A.C.F:n korvaaminen historiattomalla ja epämääräisellä V:llä. Jotkut ultras-ryhmistä ovat lietsoneet salaliittoteoriaa siitä, että Commisso lakeijoineen aikoisi amerikkalaistaa seuran nimen kokonaan Fiorentinasta Violaksi.Taas yksi pieni ihana myrsky vesilasissa muistuttamassa siitä, että Firenze, kuten kenties tunnetumpana esimerkkinä Rooma, on haastava toimintaympäristö, jossa osataan omien jalkojen kampittaminen mitä moninaisimmin tavoin. Aina pitäisi "tehdä jotain", mutta sitten kun tehdään, ei kuitenkaan saisi tehdä juuri niin. Karuselli pyörii ympyrää, kritiikki ei lopu koskaan.
RubuS

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Forza Viola! ⚜️


Vastaus #235 : 10.04.2022 klo 20:05:40

Kuningas Arthur on yhä keskenkuntoinen, mutta jo näkemäni perusteella sanoisin, että tämän kaverin intiaaninimeksi vielä annetaan Läheltä ensimmäisellä kosketuksella. Jos brassin pelikunto, terävyys ja maalijyvä löytyy lähiviikkojen aikana, on Fiorentinan eurojunaa vaikea pysäyttää. Mutta onhan tuo aika isohko/iso jos, myönnetään...

Komea 2-3 voitto vahvassa vireessä olleesta Napolista, kyllä kelpaa! Tänään iski tulevaisuuden kolmikko maalin mieheen, mikä lämmitti mieltä huomattavasti enemmän kuin viime aikojen kevätaurinko. Niin kuin aikaisemmin on jo mainittu, Cabralin meno näyttää hieman kulmikkaalta, mutta jotenkin se pallo vaan pysyy aina mukana menossa samalla kun puolustajat lentelevät sivuun. Tänään vahvaa tekemistä ja komea maali. Kentän kunkku oli kuitenkin toinen brassi, Igor. Kuinkahan monta kaksinkamppailuvoittoa vei Osimhenista? Sekosin laskuissa.

Kyllä tässä saumat on eurokentille. Kolme seuraavaa peliä Venezia (H), Salernitana (A), Udinese (H) ovat pakkovoiton paikkoja. Loppu-ohjelma onkin sitten haastava, mistä pisteitä ei välttämättä tipu kovin montaa. Mutta mikä parasta, panosta siis riittää kauden loppuun asti JA positiivisessa mielessä. Onhan sitä panosta toki ollut viimekausinakin loppuun asti..

Mitä tuohon logoon tulee, niin mielestäni tyylikäs kokonaisuudessaan. V-kirjaimen ei olisi tarvinnut olla noin massiivinen, niin siitä hyvästä annan yhdeksikön arvosanaksi. Odotan vielä, että näen tuon logon paidassa kiinni, minkä kokoinen se on siinä. Silloin pystyy antamaan lopullisen arvion.
Nome Cognome

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Make Firenze Great Again


Vastaus #236 : 12.04.2022 klo 14:04:42

Kyllä! Empolia vastaan tekeminen oli vielä aika jäistä (TJEU se ekan jakson läpiajo joka lopulta liputettiin paitsioksi), mutta nyt lähti Cabralilla iso pyörä pyörimään. Avausmaalissa brassin fyysinen preesens hämmästytti, kun ensin "K2 niinku se vuori" Koulibaly keräili rehdin pääpallotaiston jälkeen kamojaan nurmen pinnalta ja vain pari sekuntia myöhemmin Kumbulla jäi kyselemään että törmäsikö juuri Palazzo Vecchion kiviseinään vai kuningas Arthurin jykevään selkään. 1-3-maaliin johtanut yksilösuoritus sitten oli jo jotain mitä en edes kuvitellut Cabralilta näkeväni. Italomedialtakin lähti pelin jälkeen Ronaldo-vertaukset reaktionomaisesti kuin lahelaisfoorumistin kusikaari venäjän-konsulaatin aidalla. Oliko tämä vasta alkua? Nouseeko Brasilian MM-kisajoukkueeseen peräti kaksi Fiorentinan pelaajaa?

Kokonaisuudessaan peliesitys oli kerta kaikkiaan huikea. Lopun syöttörallia katsellessa tuli mieleen, että kumpis näistä olikaan siinä mestaruustaistossa mukana. Napoli taitaa olla tänä kalenterivuonna eniten pisteitä kerännyt joukkue serie A:ssa. Kyllä tässä on sen Juve-semifinaalin jälkeen ollut sellainen kutina, että nykyiskussaan Italianon Fiorentina haastaa tasapäisesti minkä tahansa joukkueen saapasmaan sisällä. Nyt kun maalijyvä osui kohdalleen muutamalla hyökkäyspään avainpelaajalla, oli jälki komeaa. Interiltä ja Napolilta lyhyen ajan sisään 4 pistettä vieraskentällä, Milan on vielä jäljellä. Punamustien tekeminen ei ole viime aikoina ihan vakuuttanut, joten pisteitä on mahdollista ottaa siitäkin kohtaamisesta. Jotenkin tuntuu että Roma ja Juve ovat loppukauden vastuksista ne vaikeimmat, kun todennäköisesti lähtevät toteuttamaan Fiorentinalle vaikeammin murrettavaa, kärkikolmikkoon verrattuna inhorealistisempaa maalinestopeliä.

Eurojuna puksuttaa eikä Coppa-ihmeeseen uskovia ole syytä ohjata pehmustettuun huoneseen. Kauden loppuhuipennusta on pitkästä aikaa ihan kiva seurata. Ylos
RubuS

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Forza Viola! ⚜️


Vastaus #237 : 28.04.2022 klo 13:12:39

Ei tässä Violan toiminassa ole mitään järkeä. Ensin voitetaan Napolia ja Atalantaa, pelataan hienolla pelillä Interiä vastaan tasan. Ja sitten otetaan turpaan Salernitanalta ja Udineselta kunnon kairauksella ja vielä kotona. Todettakoon nyt kuitenkin vielä, että Udinesea vastaan mistään ei mennyt mikään sisään ja päinvastoin toisinpäin, tilastojen valossa joku 2-2 olisi ollut oikeampi tulos. Eurooppaliigan saa heittää toiveista, pieni mahdollisuus vielä tuohon Konferenssiliigaan, jos Atalanta jatkaa omaa sulamistaan kauden loppuun asti. Seitsemäshän pääsee siihen, koska coppan voittaja on jokatapauksessa jo euroliigapaikoilla. Viides ja kuudes sitten Eurooppaliigan, mitkä menevät Roomaan kumpainenkin. Vai vieläkö Italiano vetää jonkun ihmeen Milania ja Romaa vastaan? Eipä kait mikään ole pois suljettua, mutta ei kannata toiveita nostattaa.

Castrovillin loukkaantuminen oli sittenkin pahempi isku kuin luulinkaan. Hänhän oli viimein palannut siihen parhaimpaan tasoonsa mistä pari vuotta sitten päästiin jo ihastelemaan. Kuusi viimeistä peliä hänen kanssaan päättyi neljään voittoon ja kahteen tasuriin. Loukkaantumisen jälkeen kolme tappiota. Kun Bonaventurakin ollut loukkaantuneena, ei ole ketään kunnon hyökkäävää keskikenttäpelaajaa. Tai no pelasihan Jack ekan jakson Udinesea vastaan, mutta oli selvästi ruosteessa. Tuskinpa ainakaan Milan peliin mennessä on taas iskussa, jos koko loppukaudellekaan. Odotellaanpa siis sarjan loppumista ja kesän siirtohulinoita, eiköhän sieltä taas jotain draamaa saada aikaiseksi tuttuun tyyliin.
RubuS

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Forza Viola! ⚜️


Vastaus #238 : 28.04.2022 klo 15:21:53

Mikä skenaarioista toteutuu kauden päätyttyä?

1. Italianon sopimuksen purkaus-summa (10M euroa) lunastetaan jonkun Napolin tai vastaavan toimesta kesäkuun puolenvälin määrä-aikaan mennessä, tilalle hankintaan Etelä-Amerikasta nouseva nimi, mutta työluvan saaminen estyy kyseisen herran muutaman vuoden vanhan rikollistuomion johdosta ja sopimus kariutuu, jolloin paniikissa viikko ennen kauden alkua Commisso vetää kanin hatusta ja palkkaa Iachinin.

2. Juve kisuttelee dusbagin avustuksella Milenkovicia koko kesän, siirto toteutuu kaksi tuntia ennen siirtoikkunan sulkeutumista. Fiorentina hankkii korvaajaksi Ceccherinin.

3. Tulisieluinen Gonzalez ajautuu riitoihin johdon kanssa, kun joukkue ei vahvistunutkaan kesällä yhtään. Tämän johdosta hänen syyskausi menee pilalle kiukuttelun ja joukkuetovereille äksyilyn merkeissä. Lopulta hänet myydään isolla rahalla talvi-ikkunassa, massit kaupasta toki saadaan vasta kesällä 2025.

Saa valita myös useamman vaihtoehdon.
Nome Cognome

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Make Firenze Great Again


Vastaus #239 : 29.04.2022 klo 13:18:57

Kävikö tässä nyt niin kuin niin kovin usein käy jalkapallossa joukkueelle, joka pitkään ylisuorittaa? Kauden ratkaisuhetkellä pieni keskittymisen herpaantuminen ( = Napoli-voiton jälkeinen innostus) saa koko äärimmilleen viritetyn huipputeknologisen koneiston sekoamaan kuin halvan kaakkoisaasialaisen seinäkellon? Tuleeko viimeisestä neljästä ottelusta edes kolmea pistettä, vai vieläkö kerran pystyvät Italiano ja joukkue kokoamaan rivinsä ja rynnimään europeleihin?

Kävi miten kävi, omasta mielestäni tämä kausi menee joka tapauksessa tuntuvasti plussan puolelle. En usko hetkeäkään, että Italiano edes harkitsisi lähtöä mihinkään muualle. Tuo kohuttu ulosostopykäläkin on nimenomaan Fiorentinan asettama. Uusi uljas projekti on saatu uskottavasti alkuun ja ensi kaudesta tulee vielä parempi.

Vappupäivän pelissä kaikki paineet ovat Milanilla. Uhka vai mahdollisuus?

Mikä skenaarioista toteutuu kauden päätyttyä?

4. Päätöskierroksen maaliton kotitasapeli Juventusta vastaan sinetöi liljatuille kaihotun paikan ägäcuppiin kaudelle 22-23. Heti seuraavana maanantaina Rocco, Joey, Danny ja coach Vinny kokoontuvat aamiaisaikaan Firenzen Four Seasonsin kabinettiin. Tunnelma on sähköinen ja voimaantunut. Jo ensimmäisten cappuccinojen ja mascarponebriossien jälkeen tuutataan someen päävalmentajan ja staffin jatkosopimukset hyvin ansaittuine palkankorotuksineen. Tilataan huonepalvelusta shampanjaa ja aletaan seitinohuissa nousuissa kirjoittaa Roccon itseruskettavalla Pradén paperiliinaan kesämercaton ostoslistaa: Belottin, Agustin Alvarezin, Luis Alberton, Marcos Senesin, Zurkowskin ja Ranierin nimet ovat vielä suht selkeitä erottaa, mutta jatko meneekin sitten jo lukukelvottomaksi töhryksi. Sottasiko Barone kauluspaitansa suklaadonitsiin? Voi sinua, Joey! Heinäkuun alussa Alvaro Odriozola ilmoittaa Real Madridille tekevänsä bernat chiesat dusanit: hän suostuu siirtymään ainoastaan Fiorentinaan. Florentino Perezillä on nelisen miljoonaa hyvää syytä tulla firenzeläisten tarjousta vastaan, ja allekirjoitusten jälkeen hän vie huojentuneena Baronen ja Pradén Plaza Mayorille churrokahveille (Joe on tällä kertaa tosi varovainen). Asiakaspalveluhenkinen camarero tohtii tipinkiilto silmissään ehdottaa hilpeälle seurueelle kannua ehtaa sangríaa, mutta kaikilla on seuraavana päivänä töitä, joten tällä kertaa jää väliin. Moenan-leirillä sattuu kiusallinen välikohtaus, kun hotellin aulassa Kokorin tervehtii Baronea iloisesti, mutta Joe on ihan et Fuck! Mä kyl muistin, et mun piti tehdä jotain, mut mä en muistanu, et mitä...

...mutta pelataan nämä viimeiset pelit nyt vielä alta pois.

su 1.5. Milan (v)
ma 9.5. Roma (k)
ma 16.5. Sampdoria (v)
su 22.5. Juventus (k)
« Viimeksi muokattu: 29.04.2022 klo 13:22:03 kirjoittanut Nome Cognome »
RubuS

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Forza Viola! ⚜️


Vastaus #240 : 29.04.2022 klo 15:07:21

Onneksi Nome vetää ylös syvästä kuopasta, kun sinne on niin helppo vajota perinteisen romahduksen jälkeen. Siispä panostan vaihtoehto neloselle kaikki viimeisetkin pennoseni!
RubuS

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Forza Viola! ⚜️


Vastaus #241 : 02.05.2022 klo 11:49:18

Ehdotan pientä lisäystä tämän topicin otsakkeeseen, lainaten Italianon naulan kantaan osuvaa kommenttia eilisen pelin jälkimainingeissa:

ACF Fiorentina 1926 - Hullu joukkue
RubuS

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Forza Viola! ⚜️


Vastaus #242 : 10.05.2022 klo 10:33:10

Komea voitto eilen. Koskaan ei oikein tiedä millainen Fiorentina marssii kentälle, nyt oli sieltä parhaimmasta päästä. Pirteällä jalalla (Roma vähän vähemmän pirteällä) liikkeellä, keskikenttä syötteli hienosti yhdellä kosketuksella ja sai avattuja tiloja paremmin kuin hetkeen nähty. Amrabat näyttää vihdoin kelpo pelimieheltä, josko se nyt lähtisi häneltäkin? Ikone on todella hyvä harhauttelija ja ampaisee liikkeelle jotenkin kepeän oloisesti, todella vaikea pala pideltäväksi puolustajille yksi vastaan yksi tilanteissa. Loppuratkaisujen kanssa vielä ongelmia (samoin kuin Sottililla, jolla se puoli on hieman onneksi parantunut kauden aikana). Sen kun saa kuntoon, niin hyvältä näyttää.

Jännäksi menee loppukierrokset europaikkojen suhteen. Katsotaanpa ketä nämä neljä joukkuetta kohtaavat vielä, ketkä taistelevat kolmesta europaikasta. Fiorentinalla tilanne se, että tasapisteissä häviää Laziolle (keskinäiset) ja Romalle (maalisuhde sarjassa), mutta voittaa Atalantan (keskinäiset).

Fiorentina (59p) - Sampdoria (A), Juventus (H)
Atalanta (59p) - Milan (A), Empoli (H)
Roma (59p) - Venezia (H), Torino (A)
Lazio (62p) - Juventus (A), Verona (H)

Jos Milan voittaa Atalantan, mikä vaikuttaa todennäköiseltä, riittäisi Violalle voitto jommasta kummasta pelistä varmistamaan Konferenssiliigaan pääsyn. Laziolla on mielestäni vaikein loppuohjelma, mutta kolmen pisteen etumatka ja tappio keskinäisissä tekee todella vaikeaksi heidän ohittamisen. Roman suhteen peli selkeä, yksi piste täytyy saada enemmän kahdesta viimeisestä pelistä. Ennakkoon Romalla helpoimmat vastustajat, eli aika hankalaa heidänkin ohittaminen. Serie A on tosin tänä vuonna näyttänyt, että kuka tahansa voi voittaa kenet tahansa, eli katsotaan loppuun asti miten käy. Mutta jos pitäisi arvailla miten paikat jaetaan, niin sanoisin että Rooman jengeille menee Eurooppaliiga paikat ja Firenzeen Konferenssiliiga karsintalippu.

Yksi asia on itselleni epäselvä. Jos Roma voittaa Konferenssiliigan ja sitä kautta pääsee ensi kauden Eurooppaliigaan, niin avautuuko vielä lisäpaikka europaikoille, jos Roma sijoittuu sarjassa viidenneksi tai kuudenneksi?
« Viimeksi muokattu: 10.05.2022 klo 10:43:15 kirjoittanut RubuS »
RubuS

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Forza Viola! ⚜️


Vastaus #243 : 17.05.2022 klo 01:00:16

Tämän jengin fanittaminen on skitsofreenistä hommaa. Siispä ehdotan toista lisäystä otsakeesseen:

ACF Fiorentina 1926 - Hullu joukkue, hullut fanit
Nome Cognome

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Make Firenze Great Again


Vastaus #244 : 17.05.2022 klo 14:11:27

Tällä kaudella Fiorentina on kyllä ollut kieltämättä sellainen Jekyll/Hyde -joukkue. Mikä on toisaalta parannus muutamaan viime kauteen, joina on saatu katsella lähinnä päättymätöntä kauhuversiota elokuvasta Päiväni murmelina. Mutta tällä kaudella on aina matsin ensimmäisten viiden minuutin aikana jo pystynyt näkemään, onko pelistä jotain otettavissa.

Eilinen oli kyllä jo sellainen nöyryytys, että ihan vihaksi pistää. Atalanta piteli hövelisti konferenssiliigan ovea apposellaan ja Romakin rullaili punaista mattoa esiin peräti Eurooppa-liigaan asti. Fiorentinan olisi vain tarvinnut astua limusiinista ja hymyillä kameroille, mutta kun pää ei kestä niin se ei kestä. Hävitä saa, mutta ei tuolla tavalla tuollaisessa paikassa tuollaista vastustajaa vastaan. Tämän aamun kokoontumista harjoituskeskukseen olikin tiettävästi siirretty tavanomaisesta kello kymmenestä puoli yhdeksään. Paikalla oli joukkueen lisäksi myös johtoporrasta, ja keskustelun sävyn kerrotaan olleen tiukka. Hyvä, että reagoidaan.

Vaan vielä on viimeinen ottelupallo jäljellä ja ägäcupin paikka omissa käsissä: vaaditaan vain voitto Juventusta vastaan kotikentällä. Ennakkoasetelmathan ovat mitä suotuisimmat, sillä kotikenttä ja altavastaajan asema sopivat kyllä Fiorentinalle. Ja eihän Juvelle voi sentään neljää kertaa saman kauden aikana hävitä, eihän?

Päätöskierros, lauantai-ilta, Juve Franchilla, häkki täynnä ja panoksena paikka europeleissä. Kai tuosta sen ekat 5 minsaa katsoo...
RubuS

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Forza Viola! ⚜️


Vastaus #245 : 22.05.2022 klo 12:42:12

Onnellisten tähtien alla tämä kausi saatiin kuin saatiinkin päätökseen. Isoimpana ilona täydellinen peli-ilmeen muuttuminen Iachinin ajan poteroon piiloutumispallosta rohkeaan prässäävään hyökkäysvoittoiseen ajoittain jopa nautittavan näköiseen jalkapalloon. Tietenkin mutkia sattui matkalla, mutta ottaen huomioon kuinka suuri muutos tapahtui pelisysteemissä, niin ne sallittakoon ilman sen kummempia jossitteluita. Italiano teki mahtavan työn. Hän ei kuitenkaan (vielä) ole täydellinen valmentaja, eniten parannettavaa löytyy mielestäni reagointiin pelin sisällä. Mutta silti, aineksia Vincenzolla on vaikka mihin, ja hän vaikuttaa juuri sellaiselta tyypiltä, joka haluaa kehittää itseänsä koko ajan. Toivottavasti saamme nauttia hänen palveluksistaan vielä useammankin vuoden Firenzessä. Barone läksi lausumaan pelin jälkeen, että heti sunnuntaina istutaan alas puhumaan tulevaisuudesta. Italiano puolestaan sanoi, että joukkuetta pitää vahvistaa. Mielenkiinnolla odotan, mitä tuleman pitää.

Pelaaja-analyyseja päättötodistus arvosanoin teen omasta näkökantista kun ennätän. Tämän lyhyen kirjoituksen päätän Thin Lizzyn rallatusta mukaillen:

The boys are back in Europe, the boys are back in Europe...
RubuS

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Forza Viola! ⚜️


Vastaus #246 : 24.05.2022 klo 10:49:38

Commisso pitää tänään päivällä lehdistötilaisuuden ameriiiikasta käsin, ensimmäisen sitten tammikuun siirtoikkunan. Olisiko kerrankin hieman seesteisempi sekä innostunut että iloinen tunnelma paikan päällä? Voisiko olla mahdollista?
RubuS

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Forza Viola! ⚜️


Vastaus #247 : 01.06.2022 klo 14:47:34

Alkoihan tämä silly season nimensä mukaisella tavalla.

Ei lunastettu Torreiraa 15 miljuunalla. Palkkaa olisi pyytänyt 2,7M kaudessa. Samaan aikaan maksetaan Kokorinille kakkosta, Callehon nosti about samaa, Ribery sai eläkepäivillään n. 4M. Näin vertailun kohteeksi. Torreira oli heittämmällä joukkueen tärkeimpiä pelaajia, nousi fanien suosikiksi. Firenzessä pidettiin käytännössä varmana, että kauden päätyttyä Lucas boy hankitaan pysyvällä siirrolla. Pari päivää ehti kulua Juventus pelistä, niin agentti ilmoittaa vaikeuksista sopia palkan kanssa. No, fanit alkoivat keräämään adressia, että lunastakaa nyt perkele se Torreira, jopa entinen Viola legenda Sebastian Frey yhtyi siihen ja nimiä kertyi useampi tuhat kappaletta. Eilen sitten meni aikaraja umpeen lunastuksen suhteen.

Commissolla on hyviäkin ominaisuuksia, ja hänen ränttätänttänsä lehditötilaisuuksissa mistä milloinkin ovat välillä jos ei nyt viihdyttävää, niin mielenkiintoista showta. Hän taistelee kuitenkin tuulimyllyjä vastaan yrittäessään muuttaa ketkujen agenttien vaatimuksia sopusuhtaisimmaksi. Viimeisessä lehdistötilaisuudessa mikä järjestettiin jenkkilästä käsin, missä toimittajat antoivat kysymykset etukäteen, eli eivät päässeet edes tekemään jatkokysymyksiä, Commisso sanoi että kukaan agentti ei enään kuseta häntä. Hyvä tapa alkaa tekeen kauppoja pelaajista, kun jokainen agentti on sitten lähtökohtaisesti vihollinen. Tätä menoa Commisso on kohta riidoissa jokaisen pelaaja-agentin kanssa. Jalkapallomaailma toimii täysin eri tavalla kuin normaali liiketoiminta, kuten kaikki hyvin täällä tietää. Jos lähdet peliin mukaan, pelaa sitä peliä, äläkä valita säännöistä joka ikisessä käänteessä. Commisson pitäisi tajuta, että faneja kiinnostaa vain menestys lyhyellä välillä, ei pätkän vertaa mitkään taseet ja liikevaihdot. Muusta hän ei nykyään puhukkaan. Nyt olisi ollut mahdollisuus saada edullisesti nykypäivän hinnoilla kova pelaaja, joka istuu Italianon taktiikkaan kuin nenä päähän, joka on fanien suosikki ja kaiken lisäksi Torreira olisi halunnut jäädä Firenzeen johon hän on ihastunut. Mutta ei. Pitää vääntää jostain pennosista viimeiseen asti kunnes kauppa kariutuu. Kaiken lisäksi rahoja dusbackin ja Chiesan myynnistä alkaa kertymään kassaan, mutta silti ei voi tehdä tuota kauppaa. En ymmärrä. Eikä ymmärrä Firenzeläiset. Kaiketi vielä on olemassa sauma siihen, että Torreira pelaa syksyllä Fiorentinassa, mutta todennäköisyys siihen ei taida olla suuren suuri.

Soraäänien määrä Commissoa kohtaan on taas kerran kasvamassa. Samalla hän on osoittautunut olevansa hyvin herkkä arvostelulle ja ottanut kovan puolustuskannan jokaista kritiikkiä kohtaan minkä saanut osaksensa. Näyttää siltä, että hän ei muutu tuosta miksikään, ikääkin on jo aika paljon (72v). Kysymys kuuluu: kuinka kauan hän jaksaa tätä? Jos Torreira olisi heti lunastettu, Firenzessä olisi jatkettu europaikan tuomaa hyvää fiilistä helposti tulevan kauden alkuun, mutta ei. Roccosta tulee mieleen jollain tapaa Sherlock Holmes, joka on älyttömän älykäs, mutta tyhmä kuin saapas tunneasioissa. Jalkapalloa seurataan tunteen kautta.

Ehkäpä kesä vielä tuo tullessaan iloisia yllätyksiä siirtomarkkinoilla, kuka tietää. Mutta ei tämä ainakaan duurivoittoisesti alkanut.
Nome Cognome

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Make Firenze Great Again


Vastaus #248 : 22.06.2022 klo 14:54:06

Uutinen
LA FIORENTINA RINNOVA IL CONTRATTO DI ITALIANO

22 giugno 2022

ACF Fiorentina comunica di aver rinnovato il contratto dell’allenatore Vincenzo Italiano e del suo staff fino alla stagione 2023-24, con opzione a favore del Club per la Stagione 2024-25.

La società viola, che già era legata al tecnico siciliano da un contratto anche per la prossima stagione, ha scelto, insieme al Mister, di rafforzare il rapporto in essere con un accordo su un ulteriore anno e con un miglioramento delle condizioni economiche, con l’intenzione di identificare un percorso di crescita sulle basi della buona stagione appena conclusa.

Vincenzo Italiano, arrivato nel giugno scorso a Firenze, nella scorsa stagione ha guidato la squadra viola fino alle semifinali di Coppa Italia e al settimo posto finale in Campionato con conseguente qualificazione alla Conference League.

Il Presidente Commisso e tutta la Società viola si complimentano con Italiano e i suoi collaboratori per l’accordo raggiunto augurandosi un futuro di successi e soddisfazioni per la Fiorentina e i suoi tifosi.

https://www.acffiorentina.com/it/news/tutte/prima-squadra-maschile/2022-06-22/la-fiorentina-rinnova-il-contratto-di-italiano
Ylos
RubuS

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Forza Viola! ⚜️


Vastaus #249 : 22.06.2022 klo 18:10:17

Paras uutinen pitkään aikaan. Toivottavasti Italianolle on luvattu vahvistuksia, nyt kun nimensä allekirjoitti uuteen sopimukseen..

 
Sivuja: 1 ... 9 [10] 11 12
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa