FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
22.09.2020 klo 03:43:30 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 15
 
Kirjoittaja Aihe: Turun derby TPS - FC Inter @Veritas Stadion 22.8.2020 klo 15.00  (Luettu 23911 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Narttu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Newcastle & TPS


: 18.08.2020 klo 23:18:27
Vaikka itäisessä pääkaupungissakin pelataan nykyään paikallisotteluita, ja mitä lie metroderbyjä, niin jälleen on aika sen Suomen oikeasti tärkeän ja aidon derbyn.Historiaa

Turun Palloseura ja Inter Turku kohtaavat tulevana lauantaina 43. kerran Veikkausliigassa Turun derbyssä. Mikäli TPS:n sivuihin on uskominen, ja miksei olisi, on historiassa derbyt olleet tasaisia: TPS johtaa voitoissa 15-14. Edellisellä pääsarjavisiitillä TPS vei derbyt 2-0 (yhden päättyessä tasan), mutta se oli laiha lohtu Ykkösen kutsuessa kauden lopuksi. Paljon on vettä virrannut Aurajoessa sen jälkeen, ja noille kauden 2018 derbyille ei paljon voi painoarvoa antaa.

Talven hallihöntsässä Inter vei voiton Taiki Kagayaman maalilla 0-1. Tästä ottelusta jäi lähinnä mieleen Jami Siirtolan sikailut ja Liliun missi paikasta joista kuka tahansa perusforumisti olisi tehnyt maalin sata kertaa sadasta.

Aikaisemmin historiassa hallintajaksot seurojen välillä on vaihdelleet melkoisesti. Pasi Rautiaisen ja Marko Rajamäen aikaan TPS ei juuri Interille hävinnyt, mutta sen jälkeen oli pitkähkö suvantovaihe. Joukkueiden viime vuosien tasoero huomioiden derbyt ovat olleet yllättävänkin tasaisia, lukuunottamatta syyskuun 2014 Interin 6-1 murskajaisia.Derbyhistorian parhaat maalintekijät:

8 maalia: Irakli Sirbiladze (FC Inter)
7 maalia: Mika Ääritalo (TPS)
5 maalia: Mikko Hyyrynen (TPS) ja Mika Ojala (FC Inter)
4 maalia: Jonatan Johansson (TPS), Samuli Lindelöf (FC Inter), Mika Wallden (TPS) ja Timo Furuholm (FC Inter)
3 maalia: Marco Casagrande (TPS), Guy Gnabouyou (FC Inter), Henri Lehtonen (FC Inter), Aristides Pertot (FC Inter) ja Roope Riski (TPS)
2 maalia: Tero Forss (FC Inter), Juho Lähde (TPS), Tomi Petrescu (FC Inter), Aleksi Ristola (TPS) ja Richard Teberio (FC Inter)


Ärtsi tuulettaa (taas) yhtä osumaa Turun keskinäisessäPorilainen hullu vääntänee jälleen Holman kanssa ja jahtaa maalipörssin kärkeä

Ennakkoasetelmat: TPS


Tintin seikkailut: Tintti Turun kamaralla


Joukkueiden ennakkoasetelmat ei voisi paljon erilaisemmat olla. Mustavalkoiset on oikeastaan siellä mihin povattiinkin kauden alussa, mutta esitykset on olleet ehkä jopa huonompia mitä ennakkoon pelättiin. Pisteitä on tullut tasan yhdestä matsista, ja vaikka siinä kaatuikin "päävastus" RoPS kuuden pisteen ottelussa, on ilonaiheet olleet vähissä.
Tommi Pikkarainen ehdittiin jo kenkiä pois, mutta tilalle tulleella maajoukkuelegenda Tintti Johanssonilla on valtava vuori kiivettävänä nykyisen joukkueen kanssa. Johansson on muokannut joukkueen peliä puolustavampaan suuntaan, ja muoto on muutettu 5-2-1-2:ksi. Oikeastaan ainoa ottelu missä taktiikka on toiminut, oli voiton tuonut RoPS-vierasottelu. Muissa peleissä TPS on näyttänyt lähinnä Ykkösen keskikastin joukkueelta. Viime ottelussa IFK Mariehamnia vastaan Johansson vaihtoi toiselle jaksolle muodoksi 4-3-3, mutta Interin laitapelin tuntien, oletuksena on että TPS lähtee viiden puolustuslinjalla.

TPS esiintyi HJK:ta vastaan cupin matsissa kohtuullisen positiivisesti, mutta liigan alkaessa peli on ollut yhtä tuskaa. Monen pelaajan tason voi sanoa olevan lähempänä Ykköstä kuin Veikkausliigaa, ja lienee Johanssonille tekemätön paikka saada tämä porukka pelaamaan menestyvää jalkapalloa. Ulkomaalaisvahvistusten taso on sanalla sanoen ollut heikko, tai vähintään vaihteleva, vaikka Olawale Tehe johtaakin joukkueen sisäistä maalipörssiä kahdella maalilla. Serie A:n voittajan statuksella rinkiin tullut Rodney Strasser on ilmeisesti saanut kiellon syöttää eteenpäin, ja sen lisäksi miehen juoksukunto on tällä hetkellä samaa luokkaa sivullekirjoittaneen kanssa.

TPS:n puolustuksessa tuskin tulee suuria muutoksia aiemmista otteluista, paitsi Juhani Pikkarainen tervehtyessään pudottanee Seksi-Sami Rähmösen vaihtopenkille.

Joukkueesta on vaikea kaivaa suoranaisia onnistujia alkukaudesta, mutta Inter-rejectit Varmanen ja Koponen on esiintyneet edukseen. Samoin voi sanoa 16-vuotiaan liigadebytantin Niklas Pyyhtiän olleen positiivinen ilmestys. Lähinnä TPS-ikonit ovat alkukaudella heiluttaneet Palloseuran verkkoa..

Loukkaantumisten suhteen TPS pääsee otteluun parhaalla mahdollisella miehistöllä pl. Pikkarainen jr jonka tilanne auki.

Oletettu avaus:

                  Tehe        Diop
                       Ääritalo

                  Strasser Moundi
Alhassan                                  Varmanen
           Hernandez Holma Rähmönen
                         Koponen

Seuraa heitä:

Mikä Ääritalo: Vanha jaksaa. Onnistuessaan maalinteossa nousisi tasoihin derbyjen kaikkien aikojen maalipyssynä. Maaleja Ärtsi tosin ei enää juurikaan tee, mutta nyt alkaisi olla viimeisiä hetkiä osua ja Interiä vastaan on maali yleensä tullut ns. refleksinomaisesti.

Tatu Varmanen: Laidalla edestakaisin ottelusta toiseen sahaava "Meidän Tatu" saanee vastaansa vahvaa kautta pelaavan Connor Ruanen. Kumpikin lienee vahvimmillaan ylöspäin, ja Ruanen keskitysten estäminen lienee avainasemassa mikäli Palloseura haluaa pisteitä viedä.

Babacar Diop: Tätä Tommi Pikkaraisen huippuhankintaa kannattaa tulla kauempaakin katsomaan. Saa Armand Onen näyttämään sähäkältä ja Elias Ahteen tehokkaalta.Ennakkoasetelmat: Football Club International Turku


The Special One?

Inter on jatkanut melkeinpä mihin viime kauden lopetti. Mestaruuden lipsuttua käsistä viime kauden loppuhetkillä, on joukkue marssinut tänä vuonna jo vakuuttavasti ensin Suomen Cupin finaaliin ja sarjakärkeen. Kotikentällä meno on ollut huumaavaa, sillä tuloksena on pelkkiä voittoja. Riveiron joukot toteuttavat valmentajansa toivetta viihdyttää, sillä molemmissa päissä kyllä tapahtuu Interin matseissa, kuten HIFK-kotipeli osoitti. Nyt periaatteessa joukkue on kotikentällä, vaikka Enemmän yhdessä ei soikaan ennen peliä, ja valtaisana ennakkosuosikkina Inter peliin lähteekin.

Interin muoto ja pelitapa on pysynyt oikeastaan ihan samana kuin viime kaudella, ja muutama paha pelaajamenetys (Valencic, Tenho, Ojala) ei ole näkynyt tuloksissa. Tällä hetkellä ilmeisesti Derby Sports Bar -nimeä kantavan Veritaksen pubin kusilaareilla toki sloveenia on huhuttu palaamaan jo Nuutinpäivästä alkaen. Puolustuksessa Tenhon lähdön on korvannut Noah Nurmi ja sen lisäksi Rick Ketting tuo roppakaupalla fyysistä preesensiä puolustukseen. Ja mukavan tuulahduksen herramiesmäisyyttä pelatessaan paita housuissa. Ylos

Riveiron luotto omaan pelitapaan on järkyttävän vankka, ja kun itseluottamus on tapissa niin joukkue tuntuu marssivan rutiininomaisesti voittoon keskikastin ja alemman tason joukkueista. Ainoa pieni kysymysmerkki on vierasottelut, missä joukkue ei ole vielä vakuuttanut. Kuopiossa tasoero oli valtaisa, ja Maarianhamistakin tuloksena oli tappio, mutta Rovaniemellä tiistaina joukkue väänsi ratkaisevat maalit toisella jaksolla. Joukkue hyökkää monelta eri kaistalta, ja Benjamin Källmanin tulo joukkueeseen lisää myös raakaa yksilöosaamista kärkipäähän. Niin paljon kuin Liliun tsemppiä voi arvostaa, niin Tammisaaren mies on eri kaliiperia. Joukkueen materiaali kalpenee Kupsille ja Klubille, mutta Riveiro on saanut joukkueesta kyllä ulosmitattua lähestulkoon kaiken potentiaalin tähän asti.


Here to spoil the party?

Avausarvelu (saa korjata)

                        Furuholm

                 Kagayama     Ojala

Ruane          Muniz      Paananen      Kouassivi-Benissan

               Nurmi   Hoskonen    Ketting

                        Moisander

Seuraa heitä:

Timo Furuholm: Tuore ylioppilas ja fuksi Furuholm tuntuu tekevän maalin joka kerta boksiin mennessään. Furkka nauttii näistä otteluista, ja veikkaanpa että kotiyleisö antaa tälle "suosikille" lämpimän vastaanoton. Kärkiparinsa Källmanin kanssa tulee aiheuttamaan loppukauden aikana liigassa melkoista tuhoa, mikäli vain perheenisän vanhat polvet kestävät.

Alvaro Muniz: Espanjalainen on parantanut viime kaudesta, ja ottanut ison roolin Interin keskikentällä. Tässä pelissä Muniz tulee todennäköisesti yksinään syöttämään enemmän kuin koko TPS:n joukkue, joten Interin menestymisen kannalta ratkaisevaa on löytääkö spanski puhkovilla syötöillä omia.

Rick Ketting: Toppari on ollut vahva molemmissa päissä kenttää, ja todellinen mörssäri ilmassa. Jalalla 1v1 ei ehkä parhaimmillaan, mutta tässä pelissä päässeekin vääntämään pitkistä palloista Diopin kanssa. Toki Interin toppareissa saatetaan nähdä kierrätystä, mutta hollantilainen on ollut aikamoinen ever-present.


Ottelun taktisista nyansseista Salming tai joku fiksumpi kirjoittelee enemmän, mutta mielenkiintoista lienee ainakin A) Miten Inter prässää TPS:n kolmea topparia B) prässääkö TPS ollenkaan Interiä vai valutaanko taas puoleen kenttään ja C) kuka keskikentän saksiniekoista Paananen, Strasser, Moundi ja Muniz ottaa ensimmäisenä kortin ja minkä värisen. Jokerina Anthony Annan ja punalappu. Mielenkiintoisia vääntöjä tullaan näkemään, ja Furuholm tuttuun tapaansa koittaa käyttää ikiaikaisia kikkojaan ja päästä Pikkarainen-Hernandez -duon ihon alle. Boatengiinhan tämä toimi cupin pelissä.

Viihdettä ei puuttune katsomosta eikä tunnetta kentältä, mutta Rasse Holman sanoin, harvoin on joukkueet lähteneet näin eri tilanteissa derbyyn.
Tätä derbyä ei ehkä voi sanoa kaikkien aikojen kiimaisemmaksi, mutta onhan nämä hienoja matseja Ylos(viimeisen kuvan oli vain tarkoitus pilata mukamas neutraali aloitus)


Liput matsiin:
https://www.ticketmaster.fi/event/fc-tps-fc-inter-lippuja/271803
« Viimeksi muokattu: 21.08.2020 klo 23:06:44 kirjoittanut Narttu »
Viinaralli

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 18.08.2020 klo 23:24:38

Kaiken järjen mukaan tästä otetaan helpot pisteet. Toki näissä peleissä harvemmin on järkeä mukana.
Viinaralli

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 18.08.2020 klo 23:31:16

ja sen lisäksi Rick Ketting tuo roppakaupalla fyysistä preesensiä puolustukseen. Ja mukavan tuulahduksen herramiesmäisyyttä pelatessaan paita housuissa. Ylos
Tämä itselläkin pistänyt silmään kun vuonna 1996 syntynyt pelaa paita housuissa. Isältä vai papalta opittu koodistoa?

Hyvä avaus, kiitos.
Kuisma

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: 261008 | 151119


Vastaus #3 : 18.08.2020 klo 23:32:58

Avausviesti täynnä historiaa kun ei tulevaisuuttakaan ole.
Narttu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Newcastle & TPS


Vastaus #4 : 18.08.2020 klo 23:33:59

Avaus täynnä historiaa kun ei tulevaisuuttakaan ole.

Koitan olla sinne ennustamatta, se jääköön topikin kirjoittelijoiden tehtäväksi ;)
HC Pajauttaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kappelin Pimut


Vastaus #5 : 18.08.2020 klo 23:34:52

Toivottavasti Inter vie puhtaasti saaden Töpselit näyttämään naurunalaisilta.
Kim Suomisen ponnari

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ainoastaan omien sarjojensa mestarit


Vastaus #6 : 19.08.2020 klo 07:33:27

Mielenkiintoisia juttuja...

- Miten näkyy ottelutahti? Interillä näkyi eilen ropposta vastaan ekalla jaksolla joko aivan helvetillinen väsymys, tai jalkojen säästely seuraavaa kahta koitosta varten? TPS saanut vetää ehjän treeniviikon joten siitä lievä etu tundralle reissanneeseen Interiin nähden.

- Miten näkyy otteluhierarkia? Interillä on huipputärkeä europeli edessään vain muutama päivä derbyn jälkeen joten nähdäänkö jo tässä pelissä paljon rotaatiota vierailta (sataisi kotijoukkueen laariin) vai mennäänkö ns. ykkösillä hakemaan henkisesti isoa voittoa?

Inter näytti Hakaa vastaan vieraskentällä että se pystyy ns. kakkosillaankin dominoimaan pelejä heikompiaan vastaan mutta tähän peliin vastustajan tunnelataus tulee olemaan satavarmasti isompi mitä koskilaisilla heinäkuussa oli, joten ketkä ikinä siellä kentällä kirmaavatkaan, on parempi jättää ego narikkaan ja keskittyä matsin jokainen sadasosasekunti aivan täysillä.

Avaustoive Interin osalta:

                 Furu
         Masto       Taiki
 Ruane  Diego  Muniz  Engström
    Hämis  Ketting  Hoskonen
               Henkka

Penkiltä sitten sisään Ojalaa, Källmania ja Nurmea, oli tilanne matsissa mikä tahansa.

FT-veikkaus: 0-2 (Furuholm, Paananen)
« Viimeksi muokattu: 19.08.2020 klo 07:36:56 kirjoittanut Kim Suomisen ponnari »
nilkki187

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 19.08.2020 klo 07:45:02

Mikään asia maailmankaikkeudessa ei puolla tepsin voittoa tai edes tasuria

mutta silti... derby on derby

pelottaa
Scholesin uima-allas

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Calumuksen rikosilmoitus


Vastaus #8 : 19.08.2020 klo 08:20:30

pelottaa

LOL

Helppo voitto kotikentällä vaikka osalla Interin foorumisteista onkin ollut jo paskat housuissa viimeiset kuukaudet ottelun suhteen.
Norppa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC TPS


Vastaus #9 : 19.08.2020 klo 09:33:22

Jaa-a, eipä ole tainnut koskaan olla näin kiimaton olo derbyn alla. Toki ottelun lopputulos voi olla vaikka vain 0-1, mutta siitä huolimatta TPS ei tosiasiallisesti ole ollut lähelläkään edes tasapeliä. Jokainen Tepsin pelejä katsellut ymmärtää hyvin mitä tarkoitan. Ne jotka eivät ole katselleet, eivät varmaan ymmärräkään.
Pelintasopakolainen

Poissa Poissa


Vastaus #10 : 19.08.2020 klo 10:37:41

Muuten mainio avaus, mutta vuoden 2018 derbyistä kaksi meni tosiaan TPS:lle, mutta se yksi jäljelle jäävä päättyi muistaakseni tasan. Eli ei tasurista varmaan Interille voittoa tarvitse merkitä, vaikka viime vuosikymmenellä se olisi ollut tilastojen tasoittamiseksi kenties perusteltua.
Narttu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Newcastle & TPS


Vastaus #11 : 19.08.2020 klo 10:54:55

Muuten mainio avaus, mutta vuoden 2018 derbyistä kaksi meni tosiaan TPS:lle, mutta se yksi jäljelle jäävä päättyi muistaakseni tasan. Eli ei tasurista varmaan Interille voittoa tarvitse merkitä, vaikka viime vuosikymmenellä se olisi ollut tilastojen tasoittamiseksi kenties perusteltua.

Hyvä korjaus, 1-1 se yksi oli. Korjataan
Kim Suomisen ponnari

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ainoastaan omien sarjojensa mestarit


Vastaus #12 : 19.08.2020 klo 17:33:38

Muistellaas vähän hirveimpiä derbymuistoja ja oma kammosuosikki (voiko sanoa suosikki?) on tämä: https://www.youtube.com/watch?v=W04hvM6d5s0

Derbygorilla alkoi olla hartioilla jo aika saatanan iso ja sitten kun Inter näytti kerrankin ottavan sen voiton, vääntää se TPS vaan itsensä väkisin tasoihin. Hauskintahan tuossa tilanteessa ainakin omalla kohdalla oli se että olin täysin siinä uskossa että 3-1 riittäisi, mutta Aleksinhon kavennuksen (kyllä, mies on joskus ollut kovakin maalintekijä) jälkeen sen ikään kuin tiesi ja hyväksyi että kyllä se vihollinen sieltä vielä tasoihin tulee, ehkä jopa voittaa koko paskan. Isoin vitutus ja depis iski siis takaraivoon 3-2 -maalista, ei suinkaan tasoituksesta.
VesaLa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Kokkolan Bollklubben, Rangers


Vastaus #13 : 19.08.2020 klo 18:47:54

Teppe loistaa näissä peleissä
Sepi Häpykukkula

Poissa Poissa


Vastaus #14 : 19.08.2020 klo 20:36:57

Jaa-a, eipä ole tainnut koskaan olla näin kiimaton olo derbyn alla.

Smam.
Stalinisti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FU-RU-HOLM!!!


Vastaus #15 : 19.08.2020 klo 21:13:15

Jaa-a, eipä ole tainnut koskaan olla näin kiimaton olo derbyn alla.
Täysin samat fiilikset.
Statisti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPS


Vastaus #16 : 19.08.2020 klo 22:27:48

Hirveältä näyttää. Vaikka miten mietin, en keksi ainoatakaan realistista tapaa jolla tästä ottelusta saataisiin pisteen pistettä. Jos Inter ottaisi kaksi punaista niin tulos voisi olla otettavissa, mutta sitä ei voi enää kovin realistiseksi väittää. Tehtiin mitä vaan, Inter todennäköisesti sahaa pulustuksen ihan palasiksi.

Todennäköisemmin tästä tulee kunnon raiskijaiset kuin tasapeli, saati sitten voitto. Toivottavasti pysyttäisiin edes säädyllisissä jalkapallolukemissa. Aikaisia suojakännejä tämä huutaa. Yhdyn siis kanssakirjoittajien näkemyksiin kiimattomuudesta, lähinnä pelottaa että kuinka nolo hoonaus sieltä tulee.
Hjallis1

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: MÓ


Vastaus #17 : 20.08.2020 klo 08:12:02

Derbyyn asiaankuuluvia ylilyöntejä odotettavissa Furkalta mussuttamisen, Hämikseltä sikailun ja Ärtsiltä härskien filmausten muodossa. Toivottavasti Rähmönen nähdään kentällä (pelaako se vieläkin???).


Nämä ovat mahdottomia pelejä ennakoida miten tulee käymään. Yleensä TPS ylisuorittaa ja Inter alisuorittaa ja ottelu ratkee johonkin topparin lapselliseen virheeseen josta Ääritalo pääsee yksin läpi.

Parempi voittakoon!

sammunut tahti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Leeds, Inter, TPS, LoPS sekä ÅIFK


Vastaus #18 : 20.08.2020 klo 09:28:41

1-3 Interille...
pizza slut

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPS


Vastaus #19 : 20.08.2020 klo 09:31:54

Tärkeintähän ei ole voitto suuntaan tai toiseen, vaan kivan derbypäivän viettäminen. #unitedsmile
Kim Suomisen ponnari

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ainoastaan omien sarjojensa mestarit


Vastaus #20 : 20.08.2020 klo 09:38:50

Matsiksi luvataan ainakin kunnon sadetta joten pelilliset hienoudet taitavat jäädä itse pelissä unholaan. Onneksi ei vaikuta tänä vuonna kelit yleisömääriin vaan saadaan lauantaina "täysi tupa" Ylos
Hiljainen kostaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TuPV, FC Inter, FC Inter M35


Vastaus #21 : 20.08.2020 klo 10:04:07

Voisin lyödä vetoa, että t*s tekee ainakin yhden maalin. Eri asia sitten kuinka monta Inter tekee, nolla vai viisi.

Sää on ainakin sitä itseään, eli painiksi menee. Toivottavasti jalkoja riittäisi Interin osalta vielä €uropeliinkin.
Pelintasopakolainen

Poissa Poissa


Vastaus #22 : 20.08.2020 klo 11:50:08

Derbyyn asiaankuuluvia ylilyöntejä odotettavissa Furkalta mussuttamisen, Hämikseltä sikailun ja Ärtsiltä härskien filmausten muodossa.

:D Alas aika paksua tekstiä, kun oman joukkueen legendoihin kuuluvat nämä sevepaajaset, pänälehtoset ja jo mainittu Furuholm. Muun kuin boldatun osuuden kyllä allekirjoitan.
Kuisma

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: 261008 | 151119


Vastaus #23 : 20.08.2020 klo 11:55:40

Itsepähän lihavoit. :P

Ärtsi juuri pelaa itse kovaa mutta sitten filmaa ja itkee kun saa samalla mitalla. :D
dunu

Poissa Poissa


Vastaus #24 : 20.08.2020 klo 12:24:17

Jos Inter ottaisi kaksi punaista niin tulos voisi olla otettavissa, mutta sitä ei voi enää kovin realistiseksi väittää.

Mikäli Inter ottaa kuitenkin vain yhden (Furkan puhuman) punaisen, niin Seuran peli menee vain entistä enemmän sekaisin ja Inter saa parempia hyökkäysmahdollisuuksia. TPS ei ole itse minkäänlainen uhka hyökkäysalueella.
Mustavalkoisten kiinnostavinta antia lienee Pyyhtiän vaparit ja Varmasen nousut laidalla.

 
Sivuja: [1] 2 ... 15
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines