FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
25.09.2021 klo 02:23:57 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 [2]
 
Kirjoittaja Aihe: Seuratoiminta pk seutu/ ottelut  (Luettu 16286 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
jyrsija

Poissa Poissa


Vastaus #25 : 22.08.2020 klo 19:54:25

Valikoivalle otannalle Ylos

Myönnän että on, tempaisin vain päästä nimiä summamutikassa;

Kuten tuossa joku toinen jo sanoi, tuskin on suurta väliä missä 6-12 vuotiaana pelaa, kunhan saa peliaikaa, laadukkaita otteluita ja joukkueen henki hyvä. Todnäk lähiseura on paras aluksi. Ja valmentajalla on oikeasti väliä alusta saakka.

(12+ vuotiaana siirrytään viim sitten isompiin seuroihin jos haluaa ELL tasolla pelata. Ei riitä muuten haastetta/11*11 pelaamisessa loppuu pienistä seuroista pelaajat)
Ferenc

Poissa Poissa


Vastaus #26 : 23.08.2020 klo 21:00:13

8-vuotiaiden peli-illat
https://www.palloliitto.fi/ottelut-ja-sarjat/tulospalveluarkisto/etela/2020-jalkapallo-etela?X&etejp20&P8PI

8-vuotiaiden piirisarja
https://www.palloliitto.fi/ottelut-ja-sarjat/tulospalveluarkisto/etela/2020-jalkapallo-etela?X&etejp20&P8

Näistä kannattaa tutustua millä lähialueen joukkueella on peli-ilta-puolella useampia ryhmiä. Piirisarjapuolella on jo vakavampaa toimintaa, jossa ei ensikertalaiset pärjää vaikka pihapeleissä pärjääkin.

Lisäksi kannattaa kommunikoida joukkueeseen, minkälaista on joukkueen johtohenkilöiden toiminta, ja käydä testaamassa useammassa joukkueessa, jos mahdollista. Ovatko treenit organisoituja ja tehokkaita vai fiilispohjalla vedettyjä. Puututaanko epäkohtiin. Onko joukkueen henki eteenpäinmenevä.

Jos joukkueessa on neljä ryhmää 5-5-peleissä, on todennäköisempää että toiminta jatkuu järkevänä eli vähintään kahdella ryhmällä, ns. enemmän ja vähemmän pelanneitten ryhmä, 13-vuotiaaksi saakka.

Valmentajat voivat vaatia että treeneissä käydään jonkin aikaa ennenkuin valitaan peleihin. Tämä on ok, jos kuitenkin viimeistään kuukauden treenien jälkeen pääsee peleihin. 8-vuotiaat ovat siitä hieman hankala ikä, että paljon pelaajia liittyy joukkueeseen kesken vuotta, kun peli-iltoihin on pitänyt ilmoittaa joukkuemäärä jo viime syksynä. Näinollen pelejä saattaa olla vain vähän tarjolla. Ideaali olisi liittyä joukkueeseen lokakuun alussa kun kausi vaihtuu. Silloin tietysti matsit ovat ohi, ja treenataan käytännössä huhtikuun loppuun asti ennenkuin matsit alkavat.

Valmennusresurssit ovat kalliit ja rajalliset. Valitettavasti monessa joukkueessa on tapana, että valmentajat käyvät vain treeneissä ja vanhemmat peluuttavat pelit.
_1907_

Poissa Poissa


Vastaus #27 : 24.08.2020 klo 00:48:26

Täyttä asiaa nuo kaksi viimemainittua kommenttia, eli seura vaihtoon pikimmiten. Voishan niitä seuranimiäkin sanoa mutta en itse ainakaan julkisesti tässä tän enempää viitsi alkaa laittaa noita seuroja paremmuusjärjestykseen (ja se on hyvin subjektiivinen, Pk seudun ulkopaikkakuntalaisena olen nyt monta vuotta seuraillut miltä ne seurat näyttävät ulkoapäin ja kuullut ns paljonkin julkisia salaisuuksia seuroista...)

Yksi asia joukkueista mitkä kannattaa seurata: eli pitääkö seura yhtä ikäluokkaa ns mahd pitkään yhtenä ryhmänä vai jaetaanko ne jo aikaisin tasoryhmiin? Sillä on iso merkitys sitten 10-12 vuoden iässä ja siitä ylöspäin. Se ei tarkoita että kaikki pelaa jokaisessa matsissa mutta seurataanko jatkuvasti koko ikäluokkaa kokonaisuutena keskittymättä vain ryhmiiin?

Nimesit jo Klubin. 07-akatemia ja 11-syntyneet mainittu. Mitä vittua? Lopeta loan viskely sieltä näppäimistön takaa välittömästi.
_1907_

Poissa Poissa


Vastaus #28 : 24.08.2020 klo 01:04:07

Meinaan nyt heittää vettä myllylle ja kysyä että onko nämä suurten kaupunkien eliittiseurat (HJK etunenässä) suomalaisen juniorijalkapallon tulevaisuus vai syöpä? Meinaan niissä on jo 7-8 vuotiaasta asti aika kova kilpailu ja suorituskeskeinen toiminta. Voittoa haetaan 7-8 vuotiaasta asti koko ajan hinnalla millä hyvänsä. Ei niin etteikö niiden pelaamista ole kivaa katsella, sitä se on, mutta päämäärä on vähän kyseenalainen.

Paskapuhetta. Jokaikinen sana. MOT.
Jäsen3

Poissa Poissa


Vastaus #29 : 03.09.2020 klo 21:24:42

Miksi en halunnut lasta pienempään seuraan johtuu siitä että toinen lapsi joutui jättämään pienemmän seuran koska pelaajia oli siellä liian vähän. Ei siis johdu arvostuksen puutteesta pieniä seuroja kohtaan vaan siitä että peleihin ei saatu tarpeeksi osallistujia jolloin niihin ei voi osallistua ollenkaan. Halusin välttää tätä toisen lapsen kohdalla. Nyt tilanne hyvä, lapsi on nimetty vanhassa seurassa peleihin ja on mennyt hyvin kun sanoin kiitos valmennuksesta, oli hyvää, mutta lähdemme koska haluaa pelata. Jos näin jatkuu, kaikki ok ja ongelma ratkaistu. Ainakin nyt olemme tyytyväisiä koska peleissä on kiva käydä harjoittelun ohella. Kysyin seuroista koska en tunne kovin hyvin niitä ja vain parin seuran toiminta jonkin verran tuttua joista toinen oli liian pieni jolla viittaan siihen että peleihin ei ollut tarpeeksi pelaajia.
joks11

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Rakennusliike M. Seppälä Oy


Vastaus #30 : 04.09.2020 klo 12:52:49

Valikoivalle otannalle Ylos
Ja ihan höpöhöpölle myös Ylos
batong

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KoiPS, West Ham United


Vastaus #31 : 28.02.2021 klo 23:18:46

Paidat löytyy, tarvitaan painatus. Osaako foorumi suositella tekijöitä pk-seudulla?
Ferenc

Poissa Poissa


Vastaus #32 : 15.03.2021 klo 20:39:58

Paidat löytyy, tarvitaan painatus. Osaako foorumi suositella tekijöitä pk-seudulla?

https://www.paitapaja.fi/

Suositus tälle

 
Sivuja: 1 [2]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa