FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
28.11.2020 klo 21:15:13 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Joulupata 2020, FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 16 [17] 18 19
 
Kirjoittaja Aihe: FC Barcelona 2020/2021 - The Last Dance?  (Luettu 98619 kertaa)
0 jäsentä ja 2 vierasta katselee tätä aihetta.
Lempilampi

Poissa Poissa


Vastaus #400 : 07.11.2020 klo 09:34:56

Suarez on ollut tehokas. Puhuin tästä nähtävästi kaiken kritiikin yläpuolella olevasta Lionel Messistä. Ihan oikeasti voi sitä jumalaakin välillä aiheesta kritisoida. Ei osu mistään (paitsi pilkusta) ja menettää pallon monta kertaa pelissä yrittäessä puskea mahdottomasta välistä läpi.  Ei myöskään juuri liiku, mutta siinä nyt ei ole mitään uutta.

Ehkä sitä voisi yrittää motivoida palkankorotuksella?
aquel

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Barcelona


Vastaus #401 : 07.11.2020 klo 11:29:13

Messiä voi ja pitääkin kritisoida, kun siihen on aihetta. Eihän hän ole ollut sillä tasolla etenkään liigapeleissä tällä kaudella, jolla olemme tottuneet yli kymmenen vuotta hänet näkemään - ei ainakaan/etenkään viimeistelytehokkuuden osalta. Jonkin asteista kipsiä siellä Kirpulla on pelitilanneviimeistelyjen osalta, siitä ei pääse mihinkään. Mutta onko Messi tuhlannut runsaasti avopaikkoja, joista pistäisi "isoäitikin" sisään? Ei ole. Messi on ollut todella tarkasti merkattu mies - siihen hän on toki tottunut uransa aikana eikä se ole yleensä maalintekotahtia haitannut. Messi on pelannut entistä enemmän rakentavassa roolissa ja suurimmassa osassa vetotilanteista on hänen ja maalin välissä ollut runsaasti pelaajia blokkaamassa vetoja. Tai sitten maalivahti on venynyt todella parhaimpaansa, kuten parissa viimeisimmässä pelissä. Jonkin verran on ollut myös epäonnea, toisinaan taas huolimattomuutta.

Pitääkö tilanteesta olla huolissaan? Henkilökohtaisesti Messin kannalta ei varmastikaan, sillä heikko ajanjakso menee poikki ennemmin tai myöhemmin. Harmittavasti lokakuu Blaugranan kannalta meni La Ligassa tuloksellisesti surkeasti eikä muusta joukkueesta löytynyt tehokkuutta Messin ruudin ollessa märkää. Useat nuoret ovat pelanneet hienosti, mutta kuitenkin vielä epätasaisesti, ja Messin takana olevat tähdet (Dembélé, Griezmann) ovat olleet jopa Messiäkin pahemmassa kipsissä Kirppua pidempään.

Kyllähän Kirpun osalta puhuttiin jo viisi vuotta sitten siitä, että jossain vaiheessa todennäköisesti Messin maalintekotahti hiipuu ja hän siirtyy enemmän pelinrakentajan rooliin. Kun sitä ei tapahtunutkaan 30-vuotiaana, vaan Kirppu jatkoi Euroopan parhaan maalintekijän titteleiden napsimisia aina 32-vuotiaaksi saakka jättäen maailman parhaita 9-paikan hyökkääjiä taakse pelaten itse huomattavasti näitä alempana kokonaisvaltaisemmassa roolissa, oli se vähintäänkin hämmentävää - ei sitä mitä odotettiin. Nyt kun Messin tahti maalinteon suhteen näyttää hiipuvan, on tietysti haaskalinnut paikalla, mikä tietysti yhden kaikkien aikojen pelaajan kohdalla on täysin ymmärrettävää ja odotettua. "Everybody are losing their mind." Emmekä tiedä onko tässä kyseessä jotain pysyvää maalintekotahdin hidastumista, vain hetkellinen notkahdus vai jotain siltä väliltä.

Maalinteko on ylikorostunut Messin pelaamisessa sen vuoksi, että hän sattuu olemaan siinäkin niin hyvä. Messi on yksi kaikkien aikojen jalkapalloilijoista saavutustensa, pelityylinsä ja taitojensa vuoksi. Syöttäminen, kuljettaminen, nouseminen isoissa hetkissä ja peleissä ratkaisijaksi, tasaisuus, pelinlukutaito, luovuus ja maalintekotaito - nämä ovat kaikki Messillä top-top-tasoa olleet vuosikaudet. Maalintekotaito on vain yksi Messin huippuominaisuuksista ollut jo vuosikaudet ja koska maali/peli -tahti on ollut Messillä kaikkien aikojen parasta uransa aikana ja maalinteko noin muutenkin on suuren yleisön silmissä se (yli)arvostetuin juttu futiksessa, on se Messinkin pelaamisesta korostunut vuosikaudet vähän turhankin paljon. Jos Messi ei olisi uransa aikana ollut niin hyvä maalintekijä, todennäköisesti hänen muita ominaisuuksia arvostettaisiin vieläkin enemmän. Messin pelinluku-, rakentelu- ja syöttötaito on historian parasta - Xaviin, Pirloon, Maradonaan ja Zidaneen verrattavaa. Messin kuljetusominaisuudet ovat aina hakeneet vertaistaan. Btw: Tänä syksynä Messi on taas ollut La Ligan ja UCL:n paras kuljettaja. Ja key pass -tilastoissa Kirppu on ollut UCL:ssa myös paras 4,3 keskiarvollaan.

Messin maalintekotahdin hidastuminen ei satuttaisi joukkuetta niin paljon kuin se lokakuussa teki, jos Barcelonasta löytyisi mitat täyttävä 9-paikan pelaaja. Nyt ei löydy, mutta oletettavasti vaalien jälkeen asia korjaantuu jos vain talous antaa myöden.

Vaikka pallon menettäminen ei ole kenenkään ensisijainen tavoite, on se kuitenkin hyvin yleistä luoville pelaajille, ei mitään poikkeuksellista, sillä luovassa roolissa pelaavien pelaajien tulee yrittää vaikeampia ohituksia, laukauksia ja syöttöjä kuin muiden. Kirppu menettää keskimäärin 19-21 kertaa pallon pelissä, De Bruyne samoin, Neymar 25-28 kertaa. Barcelonassa tulisi luovia ratkaisuja yrittää (onnistuneesti) muutkin kuin Kirppu, jotta peli ei olisi niin paljon Kirpun varassa. Pelataan yleisesti ottaen liian "safetyä" tai sitten haastoja tapahtuu tyhmissä tilanteissa (Dembélé) tai ei ollenkaan (Griezmann).

Juoksumääristä ollaan oltu kovin huolissaan Messin ja koko Barcelonan osalta. Ei jalkapallo ole pelkkä juoksupeli. Se joka juoksee eniten, ei aina voita. Se joka juoksee fiksusti, oikea-aikaisesti ja oikeissa tilanteissa oikein ajoitettuna nopeiten, saa etulyönnin. Cruyff oli mestari tässä. Xavi oli mestari tässä. Messi on mestari tässä. Alkukauden osalta en ole havainnut Messin liikkumisessa tai otteissa minkäänlaista motivaationpuutetta tai haluttomuutta, joka voisi viime kesän siirtospekulaatioiden myötä olla hyvinkin ymmärrettävää. Johtaa joukkuetta omalla tavallaan persoonallaan (paljon johtamisesta tapahtuu kulisseissa eikä kameroiden edessä) ja jatkaa yrittämistä kipsistään huolimatta. Varmasti tulokset ovat Kirppuakin turhauttaneet ja turhauttavat, kuten meitä kaikkia culéja. Niin pitääkin. Tänään on taas uusi peli ja uusi mahdollisuus parantaa - niin Messin kuin koko joukkueen. Onnistumisia ja parannusta kaivataan, jos joukkue mielii tällä kaudella edes tosissaan taistella titteleistä. Muuten käy ns. realit ja joukkue putoaa mestaruustaistelusta jo syksyllä.
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #402 : 07.11.2020 klo 13:16:26

Ei myöskään juuri liiku, mutta siinä nyt ei ole mitään uutta.

Ensin osuvaa kritiikkiä, mutta nyt sitten hatusta väite, joka ei tällä kaudella pidä paikkaansa.
ratandy

Paikalla Paikalla


Vastaus #403 : 07.11.2020 klo 14:24:09

Ensin osuvaa kritiikkiä, mutta nyt sitten hatusta väite, joka ei tällä kaudella pidä paikkaansa.
Mestarien liigassa Barcelonan pelaajista Messiä vähemmän per minuutti ovat liikkuneet vain ter Stegen ja Neto. Seuraavana listalla oleva Piquekin jolkottelee melkein puolitoista kilometriä enemmän per ottelu. Jos jotakin, niin Messi liikkuu nykyään vielä vähemmän kuin ennen (otin vain ensimmäisinä silmään sattuneet hakutulokset):
http://www.barcelonafootballblog.com/18698/messi-distance-limited-statistical-analysis-players-run-means/
2013: 91,3 m/min
https://www.dailymail.co.uk/sport/article-5573123/Barcelona-star-Lionel-Messi-runs-forward-Champions-League.html
2018: 89,9 m/min
https://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2021/statistics/round=2001252/players/index.html
2020: 84,8 m/min

Nuo ovat kaikki sellaisia lukemia, varsinkin tuo tämän vuoden, että niihin pääsevät yleensä vain topparit. Millä perusteella tuo Ccrb:n väite ei pidä paikkaansa?
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #404 : 07.11.2020 klo 15:39:10

Mestarien liigassa Barcelonan
Millä perusteella tuo Ccrb:n väite ei pidä paikkaansa?

Otoksesi on kolme peliä ja et lukenut Ccrb:n väitettä.
Wk

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: lupi, parsa ja muut horottelut


Vastaus #405 : 07.11.2020 klo 16:31:22

Tänään vasta vähän liikkuukin kun istuu penkillä. Kiva nähdä toimiiko rasvamiehellä yhtäy paremmin.
ratandy

Paikalla Paikalla


Vastaus #406 : 07.11.2020 klo 17:32:29

Otoksesi on kolme peliä ja et lukenut Ccrb:n väitettä.
Lainasit tämän kohdan:
Ei myöskään juuri liiku, mutta siinä nyt ei ole mitään uutta.
ja vastasit:
Ensin osuvaa kritiikkiä, mutta nyt sitten hatusta väite, joka ei tällä kaudella pidä paikkaansa.
Väite: Messi ei myöskään juuri liiku. Mielestäsi se on hatusta vedetty väite, joka ei tällä kaudella pidä paikkaansa. Tilastojen perusteella Messi ei kuitenkaan liiku ainakaan enempää kuin aiemmin. Toki vain kolmen Mestarien liigan ottelun otos on ongelmallinen, jos Barcelona pelaa Espanjan liigaa täysin eri taktiikalla ja Messi vetää mielipuolista munaravia koko ysikymppisen. Sen perusteella, mitä olen tällä kaudella liigapelejä katsonut, tuosta ei kuitenkaan ole kyse. Ja olen kyllä täysin ällikällä lyöty, jos kauden lopuksi Messin Mestarien liigan m/min-tilasto näyttää merkittävästi erilaiselta kuin tuo kolmen ottelun otanta ja entinen maailman paras ei ole Barcelonan tilastoissa heti maalivahdeista seuraava.
Peledinho

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat & modetiimi


Vastaus #407 : 07.11.2020 klo 19:45:02

Ainakin pelitilannemaali on nyt totta.
Ccrb

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves


Vastaus #408 : 07.11.2020 klo 20:08:08

Ainakin pelitilannemaali on nyt totta.
Kehuja myös kun sille aihetta. Vaihdosta sisään komea pilkku ja vihdoin pelitilanteestakin pallo maaliin, ehkä se siitä nyt alkaa luistaa myös maalinteon suhteen. Saattoi olla hyvä juttukin Messille tulla kerran penkiltä mukaan.
tunde

Poissa Poissa


Vastaus #409 : 07.11.2020 klo 22:23:47

Fati sitten polvivamman vuoksi viikkoja tai jopa 2-3 kuukautta sivussa. Harmillinen homma hienon alkukauden jälkeen.

Onneksi Dembele on osoittanut pientä piristymistä, ja Pedri loistaa. Kauanko Coutinho mahtaa olla sivussa?
Okto

Poissa Poissa


Vastaus #410 : 07.11.2020 klo 23:25:00

Harmi homma kyllä tuo Fatin loukki. Toivottavasti tämä nyt avaisi vaikka edes tsäänsin Puigille.

Itse pelistä ei oikein sanottavaa, ihan jees peli. Täytyy kuitenkin kehua Robertoa, joka saa varsin paljon kuraa osin aiheestakin (varsinkin omassa päässä) mutta on pelannut jo monta hyvää peliä hyökkäyssuuntaan. Dwstin tuoma kilpailu on myös parantanut Roberton suorituksia.
SummerTime

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Nukun yöni hyvin, kiitos Messilakanoiden


Vastaus #411 : 08.11.2020 klo 11:06:33

Erittäin hyvä, että Messi saa myös penkkiä. Leo ei enää ole 25v joten lepuutuksella saadaan enemmän irti
Jii

Poissa Poissa


Vastaus #412 : 08.11.2020 klo 14:02:50

Trincao voisi neppailla ja kikkailla vähän vähemmänkin. Olihan se tosin crisullakin aluksi aikamoista pelleilyä manussa...
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #413 : 09.11.2020 klo 12:26:02

Ansu Fati joutuu leikkauspöydälle ja on sivussa kolme tai neljä kuukautta.
Olennaistahan on nyt ottaa rauhallisesti, hätiköimällä on loppu-ura vaarassa.

Viikonloppuna pelattiin ja Messille teki ihan hyvää hyvää istua penkillä tovi, ikävää vain oli siirron syy. Maali taas pilkulta, syöttö ja vihdoinkin pelitilannemaali. Liike oli myös hyvää, tuskin kuitenkaan tyydyttää juoksukilometrien tuijottajia, jotka eivät erota oikeita juoksuja määrästä. Ohessa myös Dembele pelasi hyvän pelin ja selkeästi ranskalainen on parhaimmillaan heti kun vastustaja jättää tilaa puolustuslinjan taakse, mitä toki harva joukkue tekee. Griezmann keräili pitkään itseluottamuksen palasia pitkin kenttää rankun jälkeen, mutta onneksi Messi tarjoili helpon tökkäyksen. Muutenhan taas Griezmannin liike ja sijoittuminen oli erinomaista, viimeistely ja viimeiset syötöt vaan sitä itseään. Toinen alkukaudella vuoristorataa esityksineen vetänyt eli Frenkie de Jong oli sitten vaihteeksi taas huipputasolla. Erinomaista prässinpurkamista ja pelin tempon kontrollointia.

Täytyy kuitenkin kehua Robertoa, joka saa varsin paljon kuraa osin aiheestakin (varsinkin omassa päässä) mutta on pelannut jo monta hyvää peliä hyökkäyssuuntaan. Dwstin tuoma kilpailu on myös parantanut Roberton suorituksia.

Toki molemmat Real Betisin maalit kehittyivät Roberton puolelta.
Okto

Poissa Poissa


Vastaus #414 : 09.11.2020 klo 13:48:33

Toki molemmat Real Betisin maalit kehittyivät Roberton puolelta.

Toki, mutta olivatko ne maalit suoraan Roberton piikkiin? Ei mielestäni. Ja otantana olikin koko alkukausi. Ja kyllähän Messikin paikkaa puolustus pelaamistaan hyökkäämisellään, niin samoin voi ajatella Robertosta, joka on vielä ollut puolustus suuntaankin ihan hyvä.
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #415 : 09.11.2020 klo 14:15:00

Toki, mutta olivatko ne maalit suoraan Roberton piikkiin? Ei mielestäni.

Aika pitkälti menivät.
Real Betis tiesi puolustuksen heikoimman lenkin ja sen takia painosti nimenomaan Barcelonan oikeaa puolta. Albahan melkein kerkesi puolustushommissa siemaisemaan kupin kahvia, kun sieltä suunnasta ei ketään napannut tulla.

Sergi Roberto on hyvä hyökkäyssuuntaan, mutta samalla jää tilaa taakse ja sinne nytkin ilmestyi toistuvasti vastustajan keskikenttäpelaaja. Kuitenkaan ei puhuta danialvesmaisesta juoksukoneesta, joka yrittää vastustajan pilkun kohdalta maalia ja juoksee maalivahdin nopean avauksen kiinniottaneen pelaajan kiiinni ja riistää pallon... Ekassa maalissa Roberto ei saanut estettyä keskitystä ja toisessa Pique joutui paikkaamaan, josta seurasi täysi kaaos puolustuslinjassa.

Lainaus
Ja kyllähän Messikin paikkaa puolustus pelaamistaan hyökkäämisellään, niin samoin voi ajatella Robertosta, joka on vielä ollut puolustus suuntaankin ihan hyvä.

Jos syöttää yhtä monta maalia kuin on omaan päähän aiheuttamassa, niin saldo on ihan jees, etenkin kun taas loi eniten maalipaikkoja.

Okto

Poissa Poissa


Vastaus #416 : 09.11.2020 klo 19:17:45

No niin Fati odotettavasti noin 4kk out. Leikkaus mennyt hyvin. Toivottavasti polvivaivat eivät ole Fatin tapauksessa uusiutuva. Monen pelaajan ura nimittäin tuhoutunut polvivaivoihin.
Stark

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Fiorentina, Stuttgart, PSV Eindhoven


Vastaus #417 : 09.11.2020 klo 23:47:10

Toivottavasti Barcelonassa osaavat pitää jäät hatussa (haha) ja vaikka menisi kuinka pisin vittyjä niin Ansulle peliaikaa vasta joskus kun se polvi on varmasti kestävä ja hyvä ja täydellinen.

Ei ole varaa Ansu Fatiin, jolla on polviongelmia.
Barcelona tarvitsee Ansu Fatin, joka dominoi 15 vuotta putkeen.
Muuten tulee kylmä.
« Viimeksi muokattu: 09.11.2020 klo 23:49:14 kirjoittanut Stark »
tietokonesimulaattori

Poissa Poissa


Vastaus #418 : 10.11.2020 klo 09:55:42

.

Toki molemmat Real Betisin maalit kehittyivät Roberton puolelta.


Ja n. 80% vaarallisista hyökkäyksistä. Tuo oikean laidan Bermudan kolmio (Busi, Pique ja Roberto) ottaa niin pahasti puolustaessa kuokkaan, ettei siinä kerkeä enää muut paikkaamaan. Auttamatta jäädään juoksukilvoissa säännöllisesti perään.
Jii

Poissa Poissa


Vastaus #419 : 10.11.2020 klo 15:34:01

Joku saattaisi jopa ihmetellä miksi Sergi Roberto avaa Barcelonassa oikeana puolustajana tienaten samalla 10 miljoonaa €oohia vuodessa.
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #420 : 10.11.2020 klo 16:17:05

Joku saattaisi jopa ihmetellä miksi Sergi Roberto avaa Barcelonassa oikeana puolustajana tienaten samalla 10 miljoonaa €oohia vuodessa.

Hyökkäyspäähän seuran tehokkaimpia pelaajia.
Dest toki on hyökkäyksessä hyvä ja puolustussuuntaan parempi, joten eiköhän amerikkalainen paikkansa vähitellen ota.
Okto

Poissa Poissa


Vastaus #421 : 10.11.2020 klo 16:49:39

Täällä kun Robertolle nauretaan, niin todennäköisesti muutaman vuoden sisällä Barcelonan seuraava kapteeni.
Jii

Poissa Poissa


Vastaus #422 : 10.11.2020 klo 19:57:30

Hyökkäyspäähän seuran tehokkaimpia pelaajia.
Dest toki on hyökkäyksessä hyvä ja puolustussuuntaan parempi, joten eiköhän amerikkalainen paikkansa vähitellen ota.

Sergi on hieno mies ja olen aina tykännyt hänestä pelaajana. Toivottavasti pääsee omalle pelipaikalleen. Liksa on yläkanttiin mutta sekin nyt on Barcassa arkipäivää.
aquel

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Barcelona


Vastaus #423 : 10.11.2020 klo 19:58:28

Sergi Roberto teki tasan 10 vuotta sitten debyyttinsä ykkösjoukkueen paidassa.
weller00

Poissa Poissa


Vastaus #424 : 10.11.2020 klo 22:42:19

S.Roberto ei ole henkilökohtaisia suosikkeja vaikka mukava mies taatusti onkin. Ja jos lapseni olisi syntynyt erään PSG-matsin jälkeen, ei nimeämisessä olisi ollut epäselvyyttä. Ilahduttaa kaikesta huolimatta että viime peleissä ollut isossa roolissa. La Ligassa ja Copassa taso riittää sekä puolustajana että keskikentällä. Isoissa UCL-matseissa ei oikein kummallakaan pelipaikalla.

Destin saapuminen oli erittäin tervetullut. Vaikka halusin aina nähdä Semedon hyvässä valossa, eipä juuri ole ikäväntunnetta havaittavissa. Hyvä hinta ja hyvä uusi pelaaja remmiin. Onko kukaan muuten seurannut miten Semedo on Englannissa pärjännyt?

Firpolla ei koskaan oikein lähtenyt ja ei kuulu Koemanin suunnitelmiin. Eipä yllätä että Firpon lähtiessä luultavimmin tilalle tulee Depay. Ei sillä ettei ysiä tarvita mutta onhan tuo puolustus kohtuullisen haavoittuvainen jos vaikka Alba pidempään poissa tai homma ei maistu.

 
Sivuja: 1 ... 16 [17] 18 19
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines